Skip to content


       Szűrés lista

Sukoró-ügy: Schiffer kérdezett, Orbán válaszolt

Orbán - Lauder titkos találkozó januárban.
2010. augusztus 10-én kiderül.
Az LMP elnöke rákérdez.
A Miniszterelnök Úr válaszol.


Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A sukorói kaszinóberuházás ügye az elmúlt egy évben egyszerre vált a banánköztársasági mutyi-kormányzás, valamint a multinacionális befektetőket egyoldalúan kedvezményező, természeti örökségünket feláldozó fejlesztéspolitika szinonimájává.

Ez a botrány nem jöhetett volna létre, ha 2006-ban az MSZP - az Ön pártjával egyetértésben - nem alkotja meg azt a kiemelt beruházási törvényt, amely megengedhetetlen korrupciós nyomás alá helyezte a Köztársaság mindenkori kormányát.

Tavaly megtudtuk, hogy 2008 tavaszán miről tárgyalt a sukorói King’s City-beruházásban érdekelt befektetői csoport Gyurcsány Ferenccel. Az LMP részben ennek alapján tett feljelentést múlt év őszén a korábbi kormányfő ellen. Tegnap megdöbbenve olvastuk, hogy jóval a botrány kipattanása után, idén januárban Ön is fogadta a 2008 májusában még Gyurcsány Ferencnél lobbizó befektetőt.

Arra kérem Miniszterelnök Urat, hogy haladéktalanul tárja a nyilvánosság - és nem utolsósorban: a Velencei-tó megóvásáért hosszú ideje küzdő állampolgári közösségek – elé a Lauder úrral folytatott tárgyalása tartalmát!

Kérem továbbá, hogy támogassa a kiemelt beruházási törvény hatályon kívül helyezéséről szóló –Jávor Benedek képviselőtársammal együtt előterjesztett – T/678. számú törvényjavaslatunkat! Az LMP komolyan veszi az oligarchák elleni fellépést: minket nem az nyugtat meg, ha a régieket narancs-oligarchák váltják, hanem ha megszabadítjuk a magyar demokráciát az oligarchák befolyásától.

Budapest, 2010. augusztus 11.

Üdvözlettel:

dr. Schiffer András
frakcióvezető (LMP)

 


Nos, Andris, hogy tetszik a válasz?

File:Ronald Lauder 90126.jpgPéldául nem semmi, hogy a választások előtt öt hónappal az ellenzéki párt elnöke közli a külföldi befektetővel, hogy Magyarország újra jogállam. Lám-lám, nem is sejtettük, hogy már januárban lezajlott az fülkeforradalom!

Szerencsére a Miniszterelnök Úr nem enged a jogállamból, bármely országból is érkezzen a befektető.

Hmmm ...  Ronald Lauder vajon melyik országból is érkezett? 


Keménykedünk, keménykedünk Viktor?

Sejtettük, hogy nem a környezetvédelem és az állam megkárosítása miatt izgatta fel magát ennyire a Fidesz, de ez így ha igaz, akkor ez már fekete, fehér és durva:

"A Népszava meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be: Orbán Viktor Lauder értésére adta, hogy Joav Blum izraeli-magyar üzletember helyett szívesebben látná a beruházásnál George Patakit. A találkozón a Fidesz-elnök a telekcserében érintett Blum szerepe mellett azt rótta fel a milliárdos üzletembernek, hogy a beruházásban nem érdekeltek a jobboldalhoz közel álló cégek."

Címkék: fidesz lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr272215342

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tavaly nyáron is volt Orbán-Lauder találkozó 2010.08.28. 19:55:01

Azután találkozott tavaly nyáron Ronald Lauder és Orbán Viktor a Gundel étteremben, hogy Bajnai Gordon belső vizsgálatot indított a sukorói telekcsere ügyében. A Népszava úgy tudja, idén augusztus végére is terveztek egy megbeszélést, ám Orbán halasztást…

Trackback: Lehet Sukoró-vizsgálóbizottság 2010.08.13. 17:59:02

Az összes ellenzéki párt támogatja az LMP kezdeményezését, így valószínűleg meglesz a szükséges 78 aláírás a parlamenti vizsgálóbizottság felállításához. Az ökopárt csütörtökön jelentette be, hogy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Sukoró-ügybe…

Trackback: Tanúként hallgatná ki az LMP Orbánt 2010.08.13. 10:52:01

Karácsony Gergely parlamenti vizsgálóbizottságot szeretne a Sukoró-ügyben. Ennek szerinte fontos eredménye lenne, ha felszínre kerülnének az Orbán-Lauder találkozás részletei.

Trackback: Pornós Niki után újabb Gárda-botrány 2010.08.12. 19:16:35

Kiss László Gárda főkapitány nem a feleségével smárolt perceken át. Lehet-e ennek köze a pornós Müller Nikihez? Mit reagál minderre Vona Gábor?A Jobbik folyamatosan tisztaságot és erkölcsiséget ígér. Szép példája volt ennek, amikor Deutsch Tamáson kért...

Trackback: Már keresik Ronald Laudert 2010.08.12. 14:45:01

A Népszava megtudta: az ügyészség nemzetközi jogsegély keretében hallgatná ki tanúként Ronald Laudert a Sukoró-ügyben. A sokat emlegetett Orbán-Lauder találkozón állítólag George Pataki is jelen volt.

Trackback: VIP Seggberúgás Zrt. 2010.08.12. 12:19:06

Tisztelt Leendő Ügyfelünk!Engedje meg, hogy tájékoztassuk egy új, izgalmas, soha nem látott lehetőségről! Unja, hogy nyanyák mondják meg önnek különféle hivatalokban, hogy nem építhet hétvégi telkére csillagvizsgálót? Elege van abból, hogy mindenféle k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cnere 2010.08.12. 18:51:02

@Shinjuku: ezt passzolom. Érthető, hogy amennyi korrupciós ügy volt az elmúlt években természetes, hogy mindenki megvesztegetésre, simlisségre gondol minden befektetéssel kapcsolatban. Ezen nincs mit csodálkozni.
De szerintem a kaszinó maga egy jó beruházás, csak ne a tópartra. Jártam az Amszterdami kaszinóban, fantasztikus helyeket tudnak építeni, csak tudja az ember visszafogni magát és a pénztrárcáját :)

egy-fo-epitesz 2010.08.12. 18:51:48

@szőketisza: jaja az összes magyar vállalkozóval is le fog ülni egyesével Martonyi svábhegyi villájában,
ja bár az nem külügyi téma, akkor Pintér valamelyik most nyíló objektumában.

Indriq 2010.08.12. 18:54:44

Amúgy szerintem nem az a lényeg, hogy ki kezdeményezte, vagy miért. Az se számít, ha Orbán karóba húzta Laudert a megbeszélésen. A lényeg, hogy Orbán elhallgatta, pedig tudta, hogy sáros a biznisz.. Vajon miért nem mondta a kampánybeszédében, hogy találkozott a törvénysértő sukorói befektetőkkel? Az hogy istenkomplexusa van eddigis világos volt, de most azért (megint) kiderült, hogy sunyi....

szőketisza 2010.08.12. 18:55:22

@Shinjuku: "Az illető befektető ur nyilván menteni akarta a menthetőt"
Én valami olyasmit olvastam, hogy Orbán amerikai tárgyalópartnere csak puhatolózott, és szerette volna felváltani a botrányba keveredett magyar-izraeli befektetőt.

trojka 2010.08.12. 18:56:18

Én tuti forrásbol tudom, hogy kacsa az egesz. Tulajdonképpen tervben van, hogy feltöltik az egesz Velencei tavat, es lakoparkot fognak epiteni a helyere. már meglevö földteruleten ezt nem lehetne megtenni, de mivel a to már alig pár centis vizállással rendelkezik, (valaki éjjel lopja a vizet) környezetvédelmi szempontbol ez lesz a legjobb megoldas. Az elövilágot (flora, fauna) át fogjak telepiteni a Magas Tátrába. Hogy a lakopark kie lesz, tessek nyugodtan tippelni - kéteselyes...

egy-fo-epitesz 2010.08.12. 18:56:55

@Indriq: nem mindegy? azt se mondta hogy a április elején izraelben volt. egyébként is magánemberként... ugyse értenétek... ti csak menjetek ikszelni. a birkáknak se mondják el hogy miért és mikor nyirják őket. ezek technikai kérdések, mi közöd hozzá...

szőketisza 2010.08.12. 18:57:47

@egy-fo-epitesz: Szerintem te nem nekem akartál válaszolni. Nem értem miről van szó.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.08.12. 19:04:21

@zero:

igen, ez az egészben a megmosolyogtató.

amikor a klón meg a bajnai susmusol, az genyakorrupció, amikor a csilagszemű, akkor az meg egyrészt sosem történt meg, de amikor nem történt meg, akkor a klón-bajnai párossal susmusoló korrupt nemzetrabló geci már csak egy a százból.

hát igen.

draft22 2010.08.12. 19:07:51

Tehát
A megbeszélésen, Laudert megkérték, hogy "jobboldali" tőkét, is vonjon be a beruházásba, cserébe a kormányváltás után mehet a dolog. Az ügyészség nem tudott a találkozóról (Lauderéknek feljelentést kellett volna tenniük OV és MJ ellen befolyással való üzérkedés miatt, mivel ezt nem tették meg sárosak, viszont jogosan hívatkozhatnak arra, hogy zsarolás történt). Amikor a kormány rájött, hogy az ügyésszség túlbuzgó, megpróbálta megakadályozni, a kihallgatást, de már késő volt. Lauderék viszont elkezdték kiszivárogtatni a megbeszélést, hangfelvétel is lesz nemsokára. OV megpróbálta menteni a menthetőt tehát

aszekelyek 2010.08.12. 19:13:41

Ó hogyne, persze. Közölték a lmp-cskével, mi a stájsz. Valami problémájuk van esetleg vele még mindig? A népszara meg ugye nem egy szavahihető hírforrás. Egyrészt muszáj tárgyalnia azzal az üzletemberrel is, meg másokkal is és nem is mondhat neki mást. Még ideidézném, hogy nagyjából akkoriban közölte nagy nyilvánosság előt is Orbán miniszterelnök úr, hogy ha rajta múlik egy kapavágás nem lesz ott abból a tervezett beruházásból megvalósítva, ami tele van törvénysértéssel. Valaki kérdezze meg schiffert, ha Orbánt nem nyomja a koruupciós nyomás ezügyben, akkor mire szívózik a lömöpő? nincs semmiféle nyomás . Arra nézvést meg főleg, hogy mindenképpen neki kell ajándékozni a Velencei tavat lauderéknak.Nagyon jó lenne, ha kifejtené lömöpő elnök úr, mitől van nyomás az egyiken és mitől nincs a másikon?

Llee 2010.08.12. 19:18:38

A mai világban már azért is sajtópert indítanak, ha cseleb Lónemiszervről azt írják, hogy szellentett, deig ő csak büfizett.

A forrást lealacsonyítani szándékozóktól kérdezném: A Népszavát most beperelték a fenti ügy miatt??

Ha nem, akkor miért kell azt gondolni, hogy csak a Hííííííííírtévé, kurucinfo, vagy Echo Tv lehet hiteles forrás??

Sértődött, frusztrált, hataloméhes ember mindegyik politikai oldalon van...

aszekelyek 2010.08.12. 19:18:39

@megmegvolt: NAgyon emblematikus szdsz sárdobálás kis népszarás beütéssel. Úgy írod ezt ide, mintha ez ténylenne. Pedig nem az. Hanem a suttogó rágalmazó szoci és átöltözött szdsz propaganda része. Kenjük át a saját xarunkat nosza Orbánra- fletóféle hazudozás. Ja persze, hangfelvétel is lesz. Összevágjátok és ugyanígy rágalmaztok. ISmerjük már a móccereket, a trükkök százait de azt a legjobban, amikor gyurcsány és bandája Orbán miniszterelnök úrra mutogat, hogy nem is mi voltunk, ők voltak. Gusztustalanok vagytok.

Rwindx 2010.08.12. 19:19:48

@zero:
jah, te meg írtál róla, szóval te is benne vagy nyakig a buliban.
:P

aszekelyek 2010.08.12. 19:21:17

@Llee: Az biztos, hogy nem perelték be őket? sztem nem. Ám lehet úgy fogalmazni, hogy ne lehessen feljelenteni, mert nem állítás. Veresóta tudjuk. Senki nem hiszi el... ez volt a feljelentés elutasításának indoklása. Mindketten tudjuk, demagóg következtetés , hogy igaz, ha nem perelhetők.

draft22 2010.08.12. 19:28:39

@aszekelyek: baromság amit írsz, egy szót sem szóltam a szocikról, a volt kormányról. Amúgy kicsi bolsi, nem kéne ennyire hülyének lenned.

draft22 2010.08.12. 19:36:11

Ja és a bolsi többesszám elárul, én nem vagyok "többen".
Szánalmas amit csinálsz.
Amúgy ugye konkrétum az volt, hogy ne Sukoró, és legyen benne más is, ekkor nem lesz akadály. A baj az, hogy Magyarország jogállam így, ha minden törvényes akkor nem mondhatja senki, hogy nem.

Rwindx 2010.08.12. 19:41:16

@megmegvolt:
"Amúgy ugye konkrétum az volt, hogy ne Sukoró, és legyen benne más is, ekkor nem lesz akadály."

Höhö, így keletkeznek a "tények".

Az egyetlen konkrétum az hogy találkoztak, ki kezdeményezte, miért, miről volt szó, senki nem tudja még. "ugye konkrétum..." :D

draft22 2010.08.12. 19:47:14

A senki az túlzás :-), pl. voltak ott néhányan...

Rwindx 2010.08.12. 19:50:03

@megmegvolt:
Feltételezem nem ők alkotják a kommentelők tömegét... de ha te is ott voltál, akkor elő a farbával.

draft22 2010.08.12. 20:05:23

Nem voltam ott, de az infók jönnek mennek..., feljegyzések készülnek, tanácsokat kérnek stb. Amúgy a Vidi díszpáholya pl. ideális hely. És mivel nem voltam ott biztosat én sem tudhatok, amit leírtam több, mint feltételezés, de kevesebb mint egy videó felvétel. tehát nem is állítottam tényként, csak leírtam egy történetet, amelyet a "jobbos" kommentelők tényként értelmeztek, talán nem véletlenül. Amúgy javaslom Martonyi üzleti érdekeltségeinek ismeretét, és a biztosítója ingatlanpiaci befektetési szándékait.
Egy-két nap türelem...

Rwindx 2010.08.12. 20:19:32

@megmegvolt:
Nos ebben a sztoriban pont azt látom hogy mindenki leírja a véleményét, (több mint) feltételezéseit, ugyan alátámasztani nem tudja semmivel, de konkrétumként kezeli. A következő a láncban meg már ezt veszi át tényként és adja tovább (az infók jönnek mennek).
Én is várom a választ arra a kérdésre amit az lmp feltett mert nem kaptuk meg, de ami így ebben a formában megy, szerintem kimeríti a gátlástalan hazudozás fogalmát.

NemoKapitány 2010.08.12. 21:05:02

Ha nem tudom, hogy valaki mit akar és tárgyalok vele, abban mi a baj? Majd a tárgyalás után elutasítom.

Régi kommunista trükk - már aki megeszi. Amikor sarokban vannak és egyértelművé kezdenek válni a dolgok, akkor elkezdik a szart szétkenni. Te sem vagy ám ártatlan, mert igaz, hogy minden kedvezményt mi adtunk ennek a kuplerájnak és mindent elkövettünk, hogy megvalósuljon (és te addig tiltakoztál, amíg mégsem valósult meg) de barátocskám "öt évvel ezelőtt beszéltél ám vele 20 percig" így nem vagy ártatlan.

Szép ki nézünk - ahogy a Blum mondaná.

Dixi. 2010.08.12. 21:17:11

Egy szónak is száz a vége.

idézem:
A találkozón a Fidesz-elnök a telekcserében érintett Blum szerepe mellett azt rótta fel a milliárdos üzletembernek, hogy a beruházásban nem érdekeltek a jobboldalhoz közel álló cégek."

szóval lesz kaszinó 2000 munka hellyel...és most más lapátolja ki a pénzt mint eddig....

ja és persze az új ügyletre új ruhát kell varrni.....az az a szabót is és az anyagot is a mi befizetett adó forintjainkból pénzelik...

Llee 2010.08.12. 21:19:09

@aszekelyek: Elnézést, de miről beszél "kolléga"?
Én nem írtam semmiféle olyant, hogy igaz, vagy sem, sőt a poszt írója sem. Részemről a forrás hitelességének kérdése volt a téma. Nevezetesen, hogy miért kell azonnali hatállyal hihetőként, sőtcharta-ba illőnek nevezni azokat az információkat, melyeket a fent nevezett források (hadd ne ismételjem) üvöltenek a világba, s miért kell egy un. baloldali sajtótermék híréről azonnal kikiáltani, hogy hazudik?
Bármikor előfordulhat, hogy egyik, vagy másik fél által állított igaz, vag nem, vagy ezeknek vegyes változatai.

Tehát, akkor mi a demagógia?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.12. 21:21:58

"Régi kommunista trükk - már aki megeszi. Amikor sarokban vannak és egyértelművé kezdenek válni a dolgok, akkor elkezdik a szart szétkenni. " Ez az! Teljesen igazad van. De hát miért csodálkozunk Vikin, evégre Viki is csak egy KISz titkár volt, ott szokta meg ezt a stílust, ezt a mentalitást. Ott szocializálódott, majd Soros (liberális) pénzen tanult, utazgatott, még 2000-ig a Liberális Internacionálé alelnöke is volt, mert hát azt jól fizették! Mint komancs tanult meg lopni, mondta is, "oda kell figyelni erre a Gyurcsány nevűre", ne már, hogy neki több jusson, mint neki! Igaza van! Faternak is kijárta, ami kellett, meg ami járt. Mert ha azoknak a volt komcsiknak lehet, akkor ezeknek a volt komcsiknak is lehet! :))

NemoKapitány 2010.08.12. 21:28:18

XXX megy az utcán és visszadja egy gyereknek az elgurult labdáját. Ezt egy többszörösen büntetett pedofil lefényképezi és elhíreszteli, hogy bizonyítéka van XXX is pedofil.

Kb. ennyi a történet.

NemoKapitány 2010.08.12. 21:36:09

@Boli: Igazad van, sajnos a régi rendszerben mindenki bemocskolódott valamennyire. De azért nagy különbségek vannak.

Gyurcsány, Veres, Bajnai, Kovács tata, Lendvai, Szilvássy stb. (ha így írja a nevét) ; velük azért ne mossunk össze senkit.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.12. 21:44:45

@NemoKapitány: Azért olyan nincs, hogy az csak derékig szaros, de bezzeg a másik nyakig... A szar az bizony.... Nem kell összemosni őket. De a cirkuszt, amit nekünk rendeznek, ugye nem hisszük el. A végeredmény soha sem felelősségre vonás, hanem csak vállvonogatás és mellédumálás lesz, meg az aktuális törvénykre való hivatkozás. Felelősségre vonást akarunk? Ahogy az alkotmány x ponton pillanatok alatt megváltoztatták, úgy ezt is meglehetne változtatni... De nem lesz! Ez az egy, ami biztos. Csak crkusz van a népnek.

Rwindx 2010.08.12. 21:48:12

@Dixi.:
lol, még egy ember... hihetetlen.
Kezdem érteni a komoly, géppel írt, névtelen, feljelentő levelek sikerét.

Dixi. 2010.08.12. 21:48:48

@NemoKapitány:

Barátom te hol élsz....a Marson? kicsi a táv csöved és nem látod azt amit mi már lassan a bőrünkön érzünk?

kezdjem...pintér papa....eladta a civilt 320 milláért....de már átvette a nemzeti bank őrzését...a civill ami már nem az övé....

és azt hiszem ha nagyon utána néznék...és szerintem annyira nem is kellene...lenne még példa....
kinek a cége kezdi el építeni azt a beruházást ami a pálinka főzőket fogja gyártani....és kié az az üzem....

mondjam még...?

Rwindx 2010.08.12. 21:50:53

@Dixi.:
gondolom ha a népszava mint kizárólagos információforrás neked megteszi, akkor a nol is meg fogja tenni a pálinkafőző gyártó üzem esetén is: nol.hu/gazdasag/palinkafozo_gepeket_gyarto_uzem_epul

De mondjad még.

NemoKapitány 2010.08.12. 21:51:30

@Boli: Őszintén szólva nem érdekel se az egyik fél, se a másik fél. Egy fontos; ne tegyék tönkre az országot, amifelé már a legjobb úton voltunk. Nekem elég, ha egy párt nem árúsítja ki az egész országot. A mostani ezen a területen összehasonlíthatalanul ígéretesebb. Ne legyen még egy ilyen 8 év.

Lev Menachem 2010.08.12. 21:55:08

Zero: ezzel a posztal sikerült szénné égetned a vastagbőr-t. Népszava megnemnevezett forrása, ehh.. még jó hogy nem szegény Teller Ede.

NemoKapitány 2010.08.12. 21:57:02

@Dixi.: Semmiségek. Nem ebbe rokkan bele az ország, hanem a kölcsönökbe. Nem érdekel, hogy ki csinálja a pálinkafőzőket.

Ne vegyen fel egy "párt" több állami kölcsönt és ne legyen jelentős hiány az államháztartásban. A többi nem tud érdekelni.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.12. 21:59:40

@NemoKapitány: Őszintén szólva engem sem nem érdekel egyik fél sem. Az előzőt is rühelltem, de ez sem tűnik tehetségesebbnek. Viszont bízok benne, hogy az eddigi tetteik csak amiatt vannak, hogy fosnak az önkorm.választásoktól és azért nem kezdtek érdemi tevékenységbe. Nem szeretném, ha még egy elb.szarintott év is akár lenne - ez után a 20 elk.rt év után! Nem hogy 4 vagy 8 év még...

Shinjuku 2010.08.12. 22:00:52

@NemoKapitány: XXX egy hős... szegény kisgyerek akinek elgurult a labdája... Nemo Kapitány, te még hiszel a mesékben?

Llee 2010.08.12. 22:01:22

@Lev Menachem: Hagyjuk már szegény Teller Edét nyugodni békében.
Bár megjegyzem, eléggé tragikomikus volt, amikor 2002-ben a két választási forduló között, a királyi tv-ben kampányolt a Fidesz mellett Amerikából, amerikai zászlót szimbolizáló nyakkendőjében...

Dixi. 2010.08.12. 22:01:47

nem érted.....nem a népszava.....pintér papa híre itt ment az indexen....

nesze neked magyar tej.....240 ért.......etesd a gyereked.....

tudjátok valoban ide vág az a szlovák vicc....

az öreg szlovák haldoklik....
odahívatja a fiát az ágyához.
fiam teljesítsd az utolsó kívánságomat...
menj a hivatalba és kérd a magyar állampolgárságot nekem...
De apám minek az magának?
Hát azért fiam ha meg halok egy magyarral kevesebb legyen....

Rwindx 2010.08.12. 22:11:20

@Dixi.:
A népszava meg nem nevezett, senki által alá nem támasztott információforrásától idézted azt amivel indítottál, mintegy konklúzióként.

Utána hoztad a pintér féle őrzési dolgot, ami igaz valóban még akkor is ha nem tudom milyen civilt emlegetsz. Azután pedig azt sejtetted hogy nyilván a patás ördögi köre fogja majd építeni és (nyilván kizárólagosan) forgalmazni a pálinkafőzőket, ami ugye szimpla hazugság.

Nyilván én vagyok a hülye, mert én nem értem hogy ebben a posztban a pintér fontos, vagy a 240Ft-s tej. Meg nyilván "egy magyar halála" az übervicc, ami aztán tényleg maximálisan idevág. Mondjuk ilyenkor azért patkányozni szoktam, de ma este ezt kihagyom.

isssti 2010.08.12. 22:13:18

@Bundili: Ezek félnek a diktatúrától, meg védelmezik a demokráciát - s mindezt az elmúlt 8 év után!
Pofám leszakad, komolyan!

isssti 2010.08.12. 22:14:47

@Rwindx: Szerintem kb. ez a magyar nemzet legalja, mikor valaki egy ilyen cseszlovák viccet idéz!
..vagy még ennél is van lejjebb?

Waldorf Rolandó 2010.08.12. 22:17:38

ez az az ügy, aminek a kipattanása valahogy budaházy nevéhez fűzödik?
mert akkor pluszban elég érdekes, hogy egyedül ő ül dutyiban

isssti 2010.08.12. 22:18:31

@Lófasz Hadnagy: Ha megengeded, szolgálok egy nagy tanulsággal csak neked: el kő olvasni mindegyiket, aztán ebből átlagot vonva kijön az igazság.
Vagy a "b" módszer: lehetőleg egyiket sem olvasni - ez egyúttal akut vérnyomásproblémák esetén is áldásos mellékhatással bir.

lüke 2010.08.12. 22:18:51

havasi bertalan ismeri baby doc-ot?

lüke 2010.08.12. 22:20:15

@lüke:
vagy itt maradt még 70-s évekböl a pártközpontból
most melyik havasi?
már szenilis vagyok

jupiter 2010.08.12. 22:21:33

óóó...
A találkozóval kapcsolatban mindenkit a konkrétumok érdeklik...
Pedig nyílvánvaló, O_Viktor és R_S_Lauder találkozó eredménytelenül zárult... mert ha 'eredményes' lett volna, akkor nem lenne ez a nagy vizsgálódás... még jó hogy nem vagyunk banánköztársaság... (balkáninak a magyar valóságot már nem nevezném, mert az sértő déli szomszédainkra)...
Egyébként még jó, hogy januárban már tudta a NagyOkos_Kormányszóvivő, hogy helyreállt a törvényes rend... Ekkor a barmot... Igazán jobbat is hazudhatot volna, mert óvodás szint összerakni az idősíkokat... Na mindegy...
Én várom, hogy szept.16-ra valaki előrukkoljon valami szaftos hang-, vagy videó felvétellel is...
;-)

isssti 2010.08.12. 22:23:36

@FotelTroll: mért tűnt nekem úgy hsz-od, mint egy hosszúúúúúúúúúúúra nyúlt, extraszaftos benyalás?!
Gondolod bárki is olvassa közülük?
..vagy fizetnek érte? ;o))))

Shinjuku 2010.08.12. 22:29:07

@FotelTroll: Huha... ha Toth Eszterre gondolsz akkor o egyszeru GM csovet hasznalt a hattersugarzas meresere... meg egy porszivot meg egy gezlapot... 18 eves diak nem volt a kepben es a cuccot meg akkor talaltak ki amikor meg a Jozsef Attila Gimnaziumban tanitott... csak atment kesobb a Lauderbe mert... de ez nem ide tartozik...

mikénehavóna 2010.08.12. 22:38:59

Két eset lehetséges.

1.) Nem tudtok olvasni.
2.) Bérkommentelők vagytok, és mellébeszéltek.

A fő kérdés ugyanis ez:

"Ez a botrány nem jöhetett volna létre, ha 2006-ban az MSZP - az Ön pártjával egyetértésben - nem alkotja meg azt a kiemelt beruházási törvényt, amely megengedhetetlen korrupciós nyomás alá helyezte a Köztársaság mindenkori kormányát."

A Fidesz is megszavazta azt a KIEMELT BERUHÁZÁSI TÖRVÉNYT, amelyre hivatkozva egy ilyen projektet meg lehet bundázni. Persze, a Fidesz tiszteli a törvényt, amely segít kibújni a közmeghallgatási kötelezettség, meg a környezeti hatástanulmány alól.

Ez vajon rendben van?

Rwindx 2010.08.12. 22:44:55

@mikénehavóna:
Én bérkommentelő vagyok.

Llee 2010.08.12. 22:44:57

@mikénehavóna: Na igen, az a bizonyos, sokszor emlegetett pont bizony az Öné Uram. :)))

Rwindx 2010.08.12. 23:03:12

@mikénehavóna:
No, megnéztem a törvényt (2006. évi LIII tv.) és a 2§ ami érdekes és problémás lehet ebből a szempontból, de ez is a fellebzésekre vonatkozik. Ha jól látom a szakhatóságok nincsenek megkerülve az engedélyezési eljárásban, normál esetben, inkább a lehetséges eseteket és az alkalmazható határidőket definiálja.

Tehát én személy szerint kissé élesnek találom a megfogalmazást, még ha valóban vannak is a törvényben "gyenge" pontok, amin javítani lehetne.

Arról meg hogy ki hogyan szavazott nem találtam infót.

Dixi. 2010.08.12. 23:03:21

@Rwindx: Minden estre biztos tükröződik a monitorod és szembe nézel önmagaddal...
én nem szoktam még gondolatba sem szidni itt senkit....hogy jön a tejhez mind az amit írtam..talán úgy h a vastag bőr nem csak az elmúlt 8 évre volt jellemző....hanem az elkövetkezendőre is az lesz....

de azt hiszem a beszűkült narancs sárga perifériával rendelkező látás nem engedi a kitekintést....
de írhattam volna pirosat, zöldet vagy Árpád sávosat....
Nem rakják az emberek a részlet információkat....

Csak egy kérdés.....á nem érdekes.....nem tej.....és nem is szlovák.........

aszekelyek 2010.08.12. 23:03:42

@mikénehavóna: Abban a törvényben megengedett egy ilyen aránytalan telekcsere? Az okirathamisítás? a visszaélés a hivatali hatalommal? Szerintem nem.

aszekelyek 2010.08.12. 23:08:26

@mikénehavóna: A szdsz ellene volt????? arról nem szól a kis schifferke? Furcsállom....Meg azt is, hogy nem tett feljelentést a PPP ügyletek miatt is.

aszekelyek 2010.08.12. 23:10:02

@Waldorf Rolandó: a legenda ezt tartja de látod, schiffer szerint ő a hős mégis.

aszekelyek 2010.08.12. 23:13:42

@Dixi.: Mondjad, mondjad, csak igaz legyen.... ne olyan népszava féle

futyfurutty 2010.08.13. 05:48:16

A szargerincű Népszava már eljátszotta a Kulcsár-ügyben is, hogy Orbánt mocskolta. Mivel is? Akkor az volt a "nagy felfedezésük", hogy Rejtő E. Tibor egyszer egy fényképen, nyolc emberrel Orbántól balra ott feszített... Valami nakártalálkozón. Na, ez a nagy Népszava-akció is ekkora "horderejű" most. És az LMP szerepe ebben az ügyben mi? Az, hogy bizonyítsák: a politika nem lehet más. Ezt bizonyítják szinte minden megszólalásukkal.

nestrot10 2010.08.13. 06:53:36

ORBÁN KORMÁNY:) talán a pilótákat is lecseréli és a WC-s néniket is?

Felszállás előtti hosszabb várakozás közben a stewardess bejelenti:
- Elnézést kérünk a késedelemért, de a pilótának nem tetszik a
jobboldali hajtómű hangja, így kénytelenek vagyunk másik pilótát keresni.
( akinek tetszik a jobboldali hajtómű hangja?)
ORBÁN ÉS BANDÁJA TAKARODJ! Nem kell Viktatúra!

ORBÁN TAKARODJ!

nestrot10 2010.08.13. 06:58:34

@Bajnok Béla: ...és még finom voltál..... Milyen ez a kormány? -háát szar.....de mire eltelik két hónap lehet FOS is:)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.13. 09:54:02

@nestrot10:

nemcsak a wc-s néniket hanem a wc-ket, wc ülőkéket ...
nemm mindegy hogy komcsi liberálbolsevik ülőkével v nem azzal érintkezik az polgári valag ...
bizony még a végén hátulról fertőzné meg az tiszta polgári értékrendet.

brrrrrrrrrr

ld pimpalini zseniális felfedezését:

offos.blog.hu/2010/08/12/az_urites_luxusa

"csak 387 ezer ft/ ülőke."

Szerintetek ez nem jár egy polgári űrítéshez ?

2010.08.13. 10:26:33

A vörös banánnak vége, narancs szezon van. Az ország meg tele dinnyével. Az izraeli narancs nagyon finom, beduinok szedik. Tevehátról. Éljen az MKKP!

dijumvisu 2010.08.13. 11:05:02

@nestrot10: Te teljesen elveszítetted a normál ítélőképességedet vagy valaki fizet azért hogy troll legyél?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.08.13. 11:47:04

@Lev Menachem:

miért is? a találkozó sem történt meg akkor, ugye? mert a népszava írta?

Rwindx 2010.08.13. 11:54:33

@Dixi.:
Ha magyarok halálával viccelődsz amikor nem akarsz szidni/bántani senkit akkor mit csinálsz amikor akarsz?
Nyilván a narancsszemüvegem az oka hogy nem nevetek ezen a zseniális viccen tahókám.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.13. 12:00:50

@Rwindx:

szerintem semmi gond a viccel.

mondd, miben bánt a dolog?
merthogy nem magyarfikázás van benne, hanem éppen ellenkezőleg, szlovákfikázás.

persze csak ha érted amit olvasol.

Rwindx 2010.08.13. 12:03:34

@zero:
Az egyik mondat felének igazságából nem következik azonnak a mondat másik felének igazsága.
Szerintem.

Rwindx 2010.08.13. 12:05:16

@Conv:
Ez egy szolvák "vicc".
Nem ézed úgy hogy arról az örömről szól amikor meghal egy magyar? Én így értem amit olvasok belőle.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.13. 12:19:35

@Rwindx:

én pedig azt olvasom ki belőle, hogy milyen ostoba szegény ember. a buta cél és eredmény nélküli cselekedeteken való örvendést olvasom ki belőle.
mert ez a vicc erről szól szerintem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.13. 12:21:54

@Rwindx:

ezen én éppenúgy röhögök, mint azon, hogy a fidesz a nép forradalmi pártja

Rwindx 2010.08.13. 12:29:22

@Conv: cáfolj meg, de szerintem egy vicc keletkezésénél, a mondanivalóját együttesen határozza meg az adott informális környezet, a célhallgatóság, és az "áldozat" és a mindezt összekötő szándék.

Erről nem kívok sokat vitázni, te ezt a szándékot látod benne, én pedig más szándékot. Viszont mivel ezt látom, ezért aki ezzel poénkodik hadd ne tartsam többnek jó esetben is egy tahónál.

Rwindx 2010.08.13. 12:32:57

@Conv:
én leszarom hogy a fideszre milyen jelzők kerülnek, akár önmaga által akár más által, mert az engem nem sért, az sértse a fideszt, és foglalkozzon vele az aki akar. Engem max az sért ha a fidesz szavazókat kurvaanyázzák, lévén magam is az vagyok.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.13. 12:34:50

@Rwindx:

az az igazság, hogy nekem első olvasásra fel sem tűnt a magyar és szlovák résztvevő, a végtelen ostobaságon röhögtem, ami a vicc lényege.

de biztosan bennem van a baj, amikor a zsidó, cigány vagy szőke nős vicceken is tudok röhögni, anélkül, hogy rasszista/szeparatista/soviniszta indítékot fedeznék fel bennük.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.13. 12:36:46

@Rwindx:
ezzel én is így vagyok, viszont mind fidesz, mind mszp, mind lmp, mind jobbik szavazók fikázásában ha annak van alapja, mert droid az illető látok létjogosultságot.
persze a jogos kritika is zavarhatja azt akiről szó van

Rwindx 2010.08.13. 12:39:50

@Conv:
Én már ismertem az eredeti kontextusában, ami nem éppen magyarbarát. Na most ha idejön egy ballib pöcs ugyanezzel, akkor nem tudok mást kihozni belőle akkor sem. Csak látom hogy esik ki a szájukból a szokásos nemzetfikázás. Azt meg nem komázom. Ennyi.

Rwindx 2010.08.13. 12:41:23

@Conv: A kurvaanyaázás spec nem kritika kategória. Nálam. Persze embere és kritikai érzéke válogatja...

Újlaki 2010.08.13. 12:52:27

Egy fontos momunetum kimaradt a levélből: Magyarország MÉG jogállam, de jó lesz sietni, mert ez már nem sokáig marad így.

isssti 2010.08.13. 23:27:27

@Conv: És ha az édes anyukádról szólna a vicc?
..mert képzeld, van akinek a magyar nemzet pont olyan szent és sérthetetlen.
Fura, mi?!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.13. 23:34:52

@isssti:

fura bizony, főleg azért mert azok akiknek a magyar nemzet szent és sérthetetlen, azok pl a cigányokat és zsidókat nem tartják a magyar nemzet részének, pedig magyar állampolgárok lehet, hogy már generációk óta.

mondd, ha zsidóról vagy cigányról szólna a vicc tudnál rajta nevetni?
mondd, a viccben megtaláltad egyáltalán azt, hogy mi benne a poén, min/kin kell röhögni?

aki a magyar nemzetet egy ilyen vicc kapcsán sértve érzi, az bizony elég demagóg.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.13. 23:40:39

@isssti:

másrészt nem személyről szól a vicc, nem értem anyám ezért hogyan került képbe, hanem egy jellemrajzként funkcionál a szlovák-magyar viszonyra.
szépen bemutatja a szlovák kicsinyességet, irányultságot, a végletekig kifigurázva azt.
én nem magyar gyalázást látok benne, hanem a szlovákok kifigurázását.

Kicsit Karcos 2010.08.13. 23:48:12

@Rwindx: csatlakozom Convhoz, szerintem jó vicc, hülyét csinált magából az MKP. Semmi bántó vagy sértő nincs benne a magyarokra nézve. A szőke nős vicceken több okkal sértődhetnek meg a szőkék, mert lebutázzák őket, még ha a jelenlévő érintettek mindig kivételek is.

Szerintem igazi kárpát-medencei humor, amolyan dögöljön meg a szomszéd tehene is, nem komolyan gondolva, de évődve és jót röhögve.

kuki123 2010.08.14. 09:39:10

Most is kapcsolatban áll Orbán az országhódító Lauderrel

Jelenleg is kapcsolatban állhat Orbán Viktorral a sukorói kaszinóberuházás befektetője. A Népszava úgy tudja, hogy Ronald S. Lauder a választás után levelet írt Orbánnak, emlékeztetve arra, hogy a Martonyi-villában, januárban abban maradtak: a választás után folytatják az egyeztetést.
A Népszava értesülései szerint a kormányfő azt üzente: Bulgáriába megy nyaralni, ezért a megbeszélés halasztását kérte. A miniszterelnök környezete hallgat az újabb találkozóról, miközben az LMP, az MSZP és a Jobbik támogatásával ősszel létrejöhet a parlamenti vizsgálóbizottság.
Nem véletlenül övezi titkolózás a Fidesz részéről a sukorói kaszinóberuházás ügyében januárban, a Martonyi-villában megtartott megbeszélést, amely a kormányzásra készülő pártelnök és a beruházás egyik megálmodója, Ronald S. Lauder között zajlott. A Népszava szerint az üzletember és Orbán azóta is kapcsolatban állnak egymással. Legalábbis erre utal, hogy az információk szerint a választás után Lauder levelet írt Orbánnak. A befektető a Martonyi-házban megtartott vacsorán történt megállapodásukra hivatkozott, mondván: abban maradtak, hogy többek között a kaszinóprojektről a választás után folytatják az egyeztetést. A lap értesülései szerint Orbán a levélre nem válaszolt, csak közvetítő útján üzent a milliárdos üzletembernek, hogy Bulgáriába megy nyaralni, ezért a megbeszélés halasztását kéri. Azóta a kormányfő visszatért Bulgáriából, a héten már részt vett a kormány ülésén is.
Miközben a Sukoró-ügyben nyomozó ügyészség az új információk ismeretében sem tartja indokolnak a tanúként már meghallgatott Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi kormányfők mellett megkérdezni az ügyről a jelenlegi miniszterelnököt, újabb, az ügyben ismert szereplők kihallgatásáról érkeznek hírek. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője megerősítette: Ronald S. Lauder mellett Fred H. Langhammer tanúkénti meghallgatását is tervezik. Langhammer ugyanis, aki a kaszinó társbefektetője, az Egyesült Államokban tartózkodik, így nemzetközi jogsegély keretében kérte meghallgatását az ügyészség. Az eljárásrend ilyenkor az, hogy a tanúkat az amerikai hatóságok hallgatják ki, majd a vallomást továbbítják. A magyar ügyészségi nyomozók a meghallgatáson nem lehetnek jelen, de információkat, instrukciókat, kérdéseket eljuttathatnak az ottani kollégákhoz.
A King's City beruházói eközben bizakodóak. Fred H. Langhammer tegnap közleményében tudatta, továbbra is bíznak abban, hogy a kormánnyal együttműködve, egy "átlátható" folyamat keretében megvalósulhat a beruházás.
(NOL nyomán)

atila68 (törölt) 2010.08.14. 19:31:19

@zero:
Azt viszont mindenképpen szükséges kihangsúlyozni, hogy a B3-as bombázók nem kerültek szóba, a feltételezésnek nincs alapja.

feco0220 2010.08.15. 19:01:22

Egy kis emlékeztető Orbán hazaárulásáról! Akkor meg mit hadovál itt össze-vissza, hogy a törvények mindenkire, meg így, meg úgy, csak épp a metszett pöcsűekre nem.

A Tel-Aviv-i paktum.

1. Orbán Viktor izraeli engedélyt kapott, hogy a választások után miniszterelnök lehessen.
2. Minden közszereplésének az izraeli és a zsidó érdek megjelenítését is tartalmaznia kell.
3. Az izraeli beruházók (behatolók) valamennyi befektetése a jövőben kikerül a magyar hatóság engedélyezési köréből.
4. Valamennyi egyéb eljárásban az európai uniós országok polgárainak előnyeit élveznie kell az izraeli állampolgárnak.
5. Hatósági eljárást bármely izraeli állampolgár ellen Magyarországon csak és kizárólag a Moszad, tehát az izraeli követség engedélyével folytathatnak a magyar hatóságok.

Ez már nem a Rózsadombi Paktum, hanem annál sokkal súlyosabb, ez már hazaárulás.

AKIsTUDATLAN 2011.04.30. 19:30:52

Jajj, ez a Schiffer nyalizás! Undorító!
De legalább megkapta talpnyalói jutalmát, válaszolt neki orbi huszadrangú havatalnoka.
Egy ilyen figura, Schiffer vezeti az LMP-t?
No comment.

trojka 2011.04.30. 19:48:42

Gyerekek!
ez a Sukoro lenne az, ahol Zrinyi kiverte a Cseh határon a török-osztrák-horvát seregeket? Pákozdon pedig megalapitotta a Magyar Köztársaságot?

fokabacsi 2011.07.28. 22:02:33

Érdekes, hogy a zsidó "befektetők" sorba állnak, hogy nekünk , nácifaszista, rasszista, antiszemita országnak beruházzanak játék kaszinóba!

fokabacsi 2011.07.29. 10:27:47

@szorokin: Akkor is lesz kaszinó , ha beledöglenek! Mert kaszinó nélkül még a segélyt sem lehet felvenni,

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.29. 13:52:26

@fokabacsi:

mer kaszinó nélkül nem lehet több a Vezír és így a Nemzet sheeem, mint félkarú törpe, akarom mondanii úriás

fokabacsi 2011.07.29. 15:03:03

@szorokin: Aztán meg majd csodálkoznak , ha jön és dolgozni kezd az a törp, amelyik robbanó dobozokat csinál!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.08.01. 02:42:06

@fokabacsi:

:)))

@zero:
asszem meggondolhatnátok h poszt legyen e ebbűl...

süti beállítások módosítása