Skip to content


       Szűrés lista

Jó hír a szervezettség, mert súlyosbító körülmény

Egy-kettőről hallottunk már, de most kezdenek összeállni a mozaikok. Úgy tűnik, nem csak simán arról van szó, hogy néha-néha megszaladt valakinek a ceruzája, és időnként megdobta valamelyik haverját egy jólfizető szerződéssel......nem, többmilliárdos véletlenek sehol nincsenek. Pláne nem nálunk.

Telkes-cégcsoport, IFUA Horváth & Partners, Deloitte Tanácsadó Zrt., Develor Tanácsadó Zrt. Az előző két ciklusban a költségvetési szervezetek és az állami cégek jelentős része külsős tanácsadóként szinte kizárólag ezeket a magántársaságokat alkalmazta. Leginkább a második Gyurcsány-kormány idején futtatták fel a cégeket, ám ebből az időből is különösen a 2007 utáni időszak a kirívó. A kivételezett helyzetű társaságok árbevételének tetemes hányada közpénzből származott, és a nagyszámú állami megrendelés gyakran megkerülhetetlen piacvezető szereplővé is tette őket. Az állami szektorban kézről kézre adták ezt a néhány társaságot, és több esetben a közbeszerzési törvény megkerülésével, kijátszásával alkalmazták őket.

Persze gyönyörű szerződésekkel.

2006 decemberében a Deloitte és az Állami Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság között például szerződés jött létre az elektronikus útdíjrendszerrel kapcsolatos tanácsadói feladatok ellátására. A szerződés alapján a Deloitte-nak 358 millió forint közpénzt fizettek ki. A cég havi 15,5 millió forintért osztogatta tanácsait, de a szerződésnek volt egy igen speciális rendelkezése is. Ha ugyanis a cég munkáját az állami fél felfüggesztette, és a Deloitte nem végzett tevékenységet, úgy a semmittevéssel töltött időszakra is járt neki havi 2 millió forint + áfa díjazás. Az állam hónapokon keresztül fizette a számára hátrányos, munkavégzés nélküli, „semmittevési”, több millió forintos díjat. A szerződést a Deloitte részéről Simor András jelenlegi jegybankelnök is aláírta.

A magántársaságok központilag szervezett alkalmazását bizonyítja például Tóth László büntetés-végrehajtási vezérőrnagynak az IFUA részére 2008 decemberében küldött ajánlatkérő levele. A vezérőrnagy rögzítette, hogy Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter szóbeli utasítására keresi meg az IFUA-t, és kér ajánlatot tőle tanulmány készítésére. A tábornok érthetően dokumentálni kívánta azt, hogy miniszteri parancsra jár el, hiszen valószínűleg semmi szükség nem volt erre a szerződésre. Az IFUA ugyanis 2005 és 2008 között folyamatosan, évről évre készített a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) gazdasági társaságainak működtetésére vonatkozó anyagokat, rendszerint több millió forintért. 2008 decemberében a BVOP-nál feltehetően már tisztában voltak azzal, hogy tarthatatlan és indokolhatatlan egy ismételt szerződéskötés, de a büntetés-végrehajtás területén tevékenykedő gazdasági társaságok működési korszerűsítésére vonatkozó megállapodás – Draskovics elvárásának megfelelően – 2009-ben hatmillió forint díjazásért végül mégis létrejött.

Az ügyek vizsgálata kapcsán megállapítható: a résztvevők próbáltak ügyelni arra, hogy az egyes szerződések értéke a közbeszerzési értékhatár alatt maradjon, ezt bizonyítja a szerződések tömeges száma is. Amikor az összeg nagysága miatt mégis közbeszerzést kellett volna kiírni, akkor rendszerint azt a módszert alkalmazták a törvény megkerülésére, hogy a megrendelő állami fél alaptevékenységéhez szükséges tanácsadásnak minősítették a tanácsadói tevékenységet, amely esetben – ha valóban ez áll fenn – nem kell pályáztatni.

Sok esetben hiányzik a dokumentáció, nincs meg az állami cégeknél az, amiért milliókat fizettek. A legcsodásabb, Abszurdisztánt leginkább jelképező példa erre a 2009-es, az ORFK(!) és az IFUA között a rendőrség projektmenedzsmenti (!) támogatására kötött szerződés. A belső ellenőrzés észlelte, hogy bár a 9 milliót megkapta már, sehol sincs az IFUA anyaga. Írtak(!) a cégnek, az írásban elismerte (!) ezt a tényt, majd visszautalta a 9 millió forintot. És ezzel le is zárult a dolog, szépen elfelejtették.

Volt még olyan az évek során, hogy

-ugyanaz az állami intézmény többször adott megbízást ugyanarra a munkára

-ugyanaz a tanácsadó cég két állami vállalattal is ugyanarra, ugyanannyiért szerződött, és ugyanazt a 18 oldalas "tanulmányt" nyújtotta be nekik

- illetve az egész uniónak elegendő, többfunkciós 'controllereket' képeztek ki jópénzért

- és persze egy halom ilyen-olyan tréninget, csapatépítést is tartottak az állami dolgozóknak

(forrás: mno.hu)

 

Frissítés: Az IFUA nevében Juhász Péter írt nekünk levelet, miszerint a cég cáfolja Papcsák vádjait. Tételesen, ebben a közleményben.

 

Címkék: válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr472302586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ucsacsu 2010.09.17. 12:13:12

Na így lehet több száz millióért palotát építeni a rózsadombon, ugye opsort peti.

Kartal (rezervált) 2010.09.17. 12:15:51

@eszkep: nah, ő sem a lopás miatt ül, hanem a szellemes kiszólása - „Ők már nem fáztak” - miatt. Erre persze semmilyen bizonyítékom nincs, de a stílus és a módszer...

Kartal (rezervált) 2010.09.17. 12:16:56

@Gunther: nehéz szívvel, legjobb meggyőződésem ellenére, de támogatom az ötletet... :DDD

dr. Aullah 2010.09.17. 12:20:25

OFF:

kuruc.info/r/34/66254/

Fejbe lővés az összes ott lévő nyuggernek. Egyszerűen hihetetlen, ami ebben a videóban történik.

Énbagoly 2010.09.17. 12:26:58

Hú, ezt így elsőre felfogni sem könnyű. Főleg fáradtan.
De nem is tudom, van-e kedvem még egyszer elolvasni. Talán teljesen felfognám, hogy hogy lehet hatékonyan lopni.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.09.17. 12:48:06

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: majd meglátod :)))) ilyenkor szokott elhangozni az "öveket becsatolni" felszólítás :))))

off:

www.fn.hu/belfold/20100916/staudt_gabor_gazt_ki/

A vezetőség 2010.09.17. 12:48:55

@Marcellusca: Soós úr, örülnénk, ha munkaidőben a munkájával foglalkozna.

Marcellusca 2010.09.17. 12:51:30

@Aullah: Bakker!
Megnyitottam a linket, egyből lefagyott a gép. :D

Thera 2010.09.17. 13:23:46

OK. Gondolom szocihívőnek leszek bélyegezve:

Egy valami szúrja a szemem a cikkben:
"A cég havi 15,5 millió forintért osztogatta tanácsait, de a szerződésnek volt egy igen speciális rendelkezése is. Ha ugyanis a cég munkáját az állami fél felfüggesztette, és a Deloitte nem végzett tevékenységet, úgy a semmittevéssel töltött időszakra is járt neki havi 2 millió forint + áfa díjazás"

Mi a baj egy a tanácsadási díj 20% át sem kitevő rendelkezésre állási dijjal?
Ha tanácsadó cégem lenne és vállalom hogy képes vagyok a halak nemiéletével kapcsolatos tanácsokat adni akkor a halbiológusomat akkor is meg kell fizetnem ha nem érdekli a megrendelőt épp a halak nemi élete ha a szerződés szerint bármikor dönthet úgy hogy a témában kér felolvasóestet.

És mi ebben a rendelkezésreállási díjjal a speciális?

will 2010.09.17. 13:25:51

Egyrészt a Magyar Nemzetnek sem szokás mindent elhinni, és Papcsák Ferenc sem feltétlenül minden igazságok tudója.
Másrészt, ne keverjük már össze a tanulmányírást a tanácsadással. Nyilván tök jól esik felhorkanni, hogy mi kerül egy tréningen egymillióba, meg minek ide ilyen-olyan projekt, de azért gondoljunk már bele abba, hogy hány cégnél lenne eredményes az, ha azt mondanánk, hogy na, akkor a belsős emberek találják ki miként szervezik át magukat, és fejlesztik tudásukat, meg a szervezetüket. Egyszerűen bizonyos lépések megtételéhez kívülről jövő ember kell, a terület specalistája. Vegyük például egy ORFK szerű intézménynek mondjuk a számítógép-vásárlását, vagy valamilyen informatikai fejelesztését. Melyik rendőr lenne képes szakszerűen kitalálni és ledokumentálni, hogy mit akar venni, mennyiből, milyen célokra, milyen garanciális feltételek mellett, és miként árazza be a kezdeti minőséget és a folyamatos szervizelési igényt? Drágát vegyek, sosem elromlósat, vagy jobban járok az olcsóval, amit kétévente ápgrédelek? Ehhez szakértő kell, tanácsadó, akár utáljuk őket, akár nem. Ha pedig azt akarjuk, hogy modern és működő államunk legyen, akkor nagyon naivak vagyunk, ha azt gondoljuk, hogy az irodában ülő mamsik külső hatás nélkül, vezényszóra esnek majd át ilyen metamorfózison.

Homeoffice 2010.09.17. 13:28:10

@Marcellusca:

Ezt kell nekünk érteni? Mert Seduval eléggé nem értjük...

Marcellusca 2010.09.17. 13:31:27

@Gunther: Ááááá, biztos csak valamelyik ismerős "poénkodik". :((((

Marcellusca 2010.09.17. 13:32:29

@Gunther: Ha megnézitek, ezidáig csak ez az egy kommentje van. :D

eszkep 2010.09.17. 13:35:17

@will: Csak előkerült egy barom, aki el kezdi megmagyarázni...

"Egyszerűen bizonyos lépések megtételéhez kívülről jövő ember kell, a terület specalistája"
A minisztériumokban (szakminisztériumokan) az "adott terület specalistái" is dolgoznak. Pont az az egyik probléma, hogy olyan dolgokat szerveztek ki, amire házon belül is van kapacitás.

"Vegyük például egy ORFK szerű intézménynek mondjuk a számítógép-vásárlását, vagy valamilyen informatikai fejelesztését. Melyik rendőr lenne képes szakszerűen kitalálni és ledokumentálni, hogy mit akar venni, mennyiből, milyen célokra, milyen garanciális feltételek mellett, és miként árazza be a kezdeti minőséget és a folyamatos szervizelési igényt?"
Az ORFK-nak (is) igen komoly létszámú informatikai osztálya van, akárcsak. Ők felelősek az informatikai rendszer üzemeltetéséért.

"Drágát vegyek, sosem elromlósat, vagy jobban járok az olcsóval, amit kétévente ápgrédelek? "
Ezt bármelyik hardware-es informatikusuk megmondja házon belül.

Épkézláb gondolatod nincs?

eszkep 2010.09.17. 13:40:57

@Thera: Ekkora baromságot még nem láttam, amit mondasz. Ennyi erővel szerinted a munkaerő kölcsönző cégek számláznak rendelkezésre állási díjat mindenkinek aki már korábban igénybe vette szolgáltatásaikat??? Ha van egy tanácsadó céged, akkor csakis egy ügyféllel foglalkoznál? Tudtommal piacgazdaságban élünk, a szolgáltató cég vezetői a felelősek, hogy legyen piacuk / ügyfelük.

fogash 2010.09.17. 13:42:46

Nekem (mint termelő vállalat közép/felső vezetőjének) volt szerencsém Develor-os csapatépítő és vezetőfejlesztő tréningen részt venni. Alulról/kívülről nézve ez mind csak havaj, de résztvevőként azt mondom: amellett, hogy jól éreztük magunkat, nem keveset tanultunk a 2(3) nap(ok) alatt.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez:
"és persze egy halom ilyen-olyan tréninget, csapatépítést is tartottak az állami dolgozóknak" nem feltétlenül baromság. A kérdés inkább a résztvevőkben elért szemléletváltozás (=0?), hiszen a versenyszférából egy állami hivatalba, vagy ilyen tulajdonú cégbe belépve (önkormányzat, okmányiroda, volán stb) azt hiszed, megállt az idő.

A poszt többi részéhez meg csak Hofit idézném: Mi a korrupció? Amiből kihagynak...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.09.17. 13:47:00

ez alapján Budapest soha ki nem múló fényárban úszhatna az idők végezetéig:

hvg.hu/Tudomany/20100917_kutyaurulek_matthew_mazzotta_park_spark

Thera 2010.09.17. 13:54:49

@eszkep:
Igen számláznak ha olyan a szerződés. (A "korábban már igénybe vette szolgáltatásukat" kitétel persze csúsztatás: Ha érvényes keretszerződés van. ) Főleg ha speciális szaktudást igényel gyors reakcióidővel. Mint ahogy egy csomó nem munka jellegű tartósbérleti konstrukciónál is van rendelkezésre állási díj.

Magánszférában is elterjedt a formátum hogy éves keretszerződés (Mely tartalmaz rendelkezésreállási díjat meg mérnökhetek költségét, és max össz keretet, és igény/project szerint kerül lehivásra az elvégzendő munka.)

reKorrekt 2010.09.17. 14:02:05

Több ezren dolgoznak a minisztériumokban. Kérdem én: MINEK??? ha minden szirszarra tanácsadócéget "kell" hívni?!?!?!?

is 2010.09.17. 14:11:39

@laspalmas: nem, ez pontosan ugyanaz, mint ami az egesz vilagon megy, es ment 1998-2002 kozott is, csak akkor mas cegnevekkel. persze neked a napi agyfelbaszasodat, amire mar addiktivan vagysz, nem nagyon elegitene ki, ha leirnak mindket oldalt. neked ez az egyoldalu cucc kell, ez a vilagnezeted alapja, hogy CSAK az egyik oldalon volt ilyen. megsugom, jartam en ekkor is, akkor is ilyen helyeken: mindket oldalon ez megy. mivel most ismet bevalogattak az egyiket a hatalomba, ezert nem lesz valtozas. pl. megneznem, hogy az 55 rohamtempoban elfogadott torvenyre mennyi zsozso ment ki az elmult idoszakban ugyvedi irodaknak, pedig minden miniszteriumban van torvenyelokeszito jogasziroda. 1 milliard korul saccolom, ami idoaranyosan bizony veri a fenti adatokat.

@eszkep: szegeny rosszul irja le, de en elmondom ertelmesen is: van olyan informatikai fejlesztes, amihez 5 evente osszesen harom honapot kell szakerteni (IT strategia, rendszerbevezetes), es Magyarorszagon van 20 ilyen szakerto, es egyik sem a rendorsegnel dolgozik. nem is eri meg felvenni, mert csak 3 honapra kell. semelyik rendszergazdanak ilyet nem kell tudnia, es nem is tud, ezzel hiaba is jossz,a kozbeszerzesi torveny kivanalmainak megfelelo dokumentalasrol nem is beszelve. namost az ilyen 3 honapos emberek jarjak korbe az orszagot, 5 evente megjelenve ugyanazon a helyen. a tanacsado ceg meg az a hely, ahol az ilyen embereket osszegyujtik, brandet adnak neki. mondok hasonlatot a te szintedre: vizvezetekszerelo valami speci teruleten, pl. tuzoltocsapokra. jarja az orszagot, javitja a csapokat az onkormanyzatoknal. osszeall egy hasonloan speci komuvessel, asztalossal, accsal, esztergalyossal, es Speci Javito neven egy cegbe osszeallnak (egy konyveles, brand stb.). ennyi a tortenet. lehet vitatkozni arrol, szerzodesrol, barmirol, arrol, hogy ez epkezlab gondolat, es nem humbug, arrol nem lehet vitatkozni.

Kivancsi 2010.09.17. 14:17:45

Na most ez jol kinyomoztatok!! Gratula...
Meg szerencse hogy az allami szferaban igy mennek ezek a dolgok..
Mert ha nem lenne akkor a sok ujsagiro nem kapna fizetest mert nem lenne mit kideriteni..
Szoval az ujsagirok olyanert kapjak a fizeteset ami teljesen folosleges erolkodes...
"Szarnak adtak egy pofont" de legalabb a honapvegen volt fizu erte :):)

Szerintetek Viki es bandaja majd ezekutan beszarnak es mindent tisztessegesen fognak csinalni??

UGYANEZ lesz csak meg tobbet fognak lopni!!!

Az ujsagironak meg meg tobb nyomozni valoja lesz :):):):)
Mindenki jol jar.......

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.09.17. 14:18:05

@eszkep: Köszi, már majdnem megmagyaráztam neki.

Senki nem vitatta, hogy szükség van bizonyos dolgokhoz mindenféle tanulmányokra, tanácsadásra (aminek a végén kieső "termék" amúgy általában egy tanulmány vagy dokumentum), de ennyire pofátlanul, ahogy ezek csinálták, felháborító. Csak a fanatikusok lehetnek annyira vakok, hogy nem tűnik problémásnak neki egy (bocs, több) ilyen eset. Mindazonáltal minden kormánynak megvannak a maga favorizált udvari cégei, beszállítói. Kíváncsi leszek, hogy a fidesz alatt kik lesznek ezek.

márvesztes 2010.09.17. 14:26:11

Szépen bekopiztad a tegnapi MNO cikket, de ezt a passzust:
"Ugyanaz a tanácsadó cég két állami vállalattal is ugyanarra, ugyanannyiért szerződött, és ugyanazt a 18 oldalas "tanulmányt" nyújtotta be nekik" már akkor is viccesnek találtam, mert történetesen tudom, hogy miről volt itt szó. Egy cég arra szerződött, hogy készít egy megvaklósíthatósági tanulmányt arról, hogy hogyan kerüljenek friss útügyi alertek (baleset, elterelés, dugó, stb.) az autósok navigációs rendszerére. Mivel ez alavetően két cégnek fontos - Autópályakezelő és Közút, ezek ketten fizettek ki egy tanulmányt. Ez nem tilos, sőt logikus, miért kellett volna csak az egyiknek adni a pénzt arra, amit a másik is használni fog?
Meg egyébként is, miért ne lehetne egy terméket két helyre eladni?

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.09.17. 14:32:09

most miért fáj ez neked?
tán a te zsebedből vették ki a milliárdokat (ahelyett, hogy az egészségügyet-oktatást-(tömeg)közlekedést) fejlesztették volna?
ja, tényleg...

derelyegrádi szellem 2010.09.17. 14:40:33

Ez valahogy nincs most kinn az index blogkínálójában, nem is értem miért .. :-)

Én már említettem itt ezt a blogon, a sok elképesztő disznóság közül nekem is az ORFK-s baszta ki majdnem a szemem.

Meg az, hogy a szerződések egy részét a „nemőkmármások” Oszkó Péter, meg jelenlegi jegybank elnök, Simor András írta alá. Itt olyan szerződésekről van szó, amikről már megkötésnél tudták, hogy nem lesz teljesítés! Igaz Péter? András?

Ami kimaradt a posztból, az is nagyon jó és annyira jellemző. Kodela Lászlóról szól.

Először környezetbe helyezném jó Lászlót. Hátha valaki nem ismerné.

Ő az, aki parlamenti belépőt adott Kulcsár Attilának, a csodabrókernek. Nyilván egy sorsoláson nyerte Attis, és pont a Kodela adta oda neki.

Ő az, aki Kulcsár vallomása szerint 5 millió forintot kért és kapott tőle, hogy az akkor a K&H Equities ellen meginduló vizsgálatokat leállítsa (ekkor Laci államtitkár volt). Ez a bíróságon nem bizonyosodott be.

Az viszont igen, hogy a jó Kodela kapott Kulcsártól 100.000 dollárt és 100.000 eurót. És a jó Kodela ezután nem fizetett adót, így adócsalásért kapott egy felfüggesztett szabadságvesztés büntetést, mégpedig jogerősen.

Ez persze a létező gyurcsányizmusban nem lehet akadálya annak, hogy valaki egy állami cégnek legyen a vezérigazgatója, és nem is volt, hiszen Kodela maradhatott a Nemzeti Közlönykiadó élén.

Ahol, is először saját magával szerződéseket kötött és kifizetett magának 12 millió forintot. Csak úgy.

Kapott egy Business Visa Gold bankkártyát (hogy ez minek a Közlönykiadó igazgatójának, rejtély), ami úgy használt, mintha az teljesen a sajátja lenne, vásárolgatott, mindenféle magánköltségeit fedezte belőle.

Volt a jó Kodela Karlovy Varyban is, ahol megszállt a Grand Hotelben (hol máshol?) majd ennek szállásköltségét utólag lepapírozva elszámolta, mintha szakmai út lett volna. Itt kérdeznék is. Laci, te mindig a Grand Hotelben szállsz meg? Értem ezalatt, ha a saját pénzedből teszed, akkor is? Kétlem. De ha közpénzből lehet, akkor csak az jó neked. A sajátodból szerintem egy kempingbe se voltál még…

Járt Párizsban is "szakmai úton" ezt is kifizettette velünk, csakhogy kiderült, útitársa nem volt más, mint bizonyos Kodela Viktor, Nem hinném, hogy a Közlönykiadónak lenne még egy alkalmazottja aki Kodela....

Mindezt csak azért pötyögtem be, mert jelenség vagy. Megtestesítője annak, amit én a szoci embertípusnak tartok. Ti a nem a sajátotokból mindig urizáltok (Grand Hotel, Gold kártya), miközben saját költségre lekísérnétek a csigát Kecskemétre 200 forintért. A mérhetetlen taplóságotokat a Grand Hotellel leplezitek, és feditek el. Persze mások költségén, hogy máshogy.

Szolzsenyicinnek nagyon igaza volt, amikor a kommunista ember definícióját megadta. Szolzsenyicinnek nem volt igaza ekkor. Mert titeket kihagyott. A világ legundorítóbbjai nem a kommunisták, hanem ti. Előnyük nekik annyi, hogy ők valamiben híve váltak azzá, amivé lettek, ti pedig sem. A ti hitelek pusztán a konc volt Ti voltatok, akik a vállalati bulikon rávetettétek magatokat a szendvicsre meg faint albán konykara, mert ingyé' van, és helyezkedtetek, meg kinyaltátok a Szolzsenyicin kommunistáinak a seggét, egy kis lakáskiutalásért, meg soron kívüli kocka Ladáért.

Ugye így volt?

Szittyós Feri 2010.09.17. 14:43:23

@is: "megneznem, hogy az 55 rohamtempoban elfogadott torvenyre mennyi zsozso ment ki az elmult idoszakban ugyvedi irodaknak, pedig minden miniszteriumban van torvenyelokeszito jogasziroda. 1 milliard korul saccolom, ami idoaranyosan bizony veri a fenti adatokat."

A különbség, hogy az előbbire van bizonyíték, az 1 milliárdos saccod meg science-fiction.

"van olyan informatikai fejlesztes, amihez 5 evente osszesen harom honapot kell szakerteni (IT strategia, rendszerbevezetes), es Magyarorszagon van 20 ilyen szakerto"

Az ilyen szakemberek valóban 0 dokumentációval dolgoznak, meg visszautalják a pénzt amikor rájuk húzzák a vizes lepedőt, igazad van :DDD

f.domino 2010.09.17. 14:51:47

@Gunther: Bár ez itt OFF, de nézzük! Előrebocsátom, nincs semmire bizonyítékom, ezért amit itt leírok, az a képzelet szüleménye, és bármilyen hasonlóság valós politikusokkal csak a véletlen műve.
Adott egy nem túl nagy város, legyen a neve Katalingom! Adott a polgi, legyen Cseresznyés Tibi! Katalingom szerte mindenki tudja, hogy a Tibi milyen ember (veri a feleségét, stb). Kérdésed, hogy miért nem szabadul meg tőle a pártja. Egyrészt tételezzük fel, hogy Tibi éveken át kolmoly lóvékat nyomott a pártjának különböző sötét bulijaiba, de nem csak úgy a levegőbe, hanem neki otthon (vagy itt-ott különböző páncélszekrényekben) feljegyzései vannak minden fillérről nevekkel, dátumokkal. Lehetséges? Hiányzik a pártnak így választás előtt, hogy ezek a páncélszekrények kinyíljanak?
Aztán nézzük, mi lenne, ha Tibit sutyiban elzavarnák, indítanának mást helyette. A pár ezer Katalingomi lakos előtt szerezne a párt egy jó pontot. A többi 8 millió választó (aki nem ismeri Tibit), meg csak nézne, hogy mi ez a gyengeség, koncepciótlanság, belviszály a Párton belül. Kell ez nekik választás előtt?
Ha meg nyíltan lelepleznék, és látványosan kizárnák, felmerülne a választókban (a 8 millióban), hogy eddig miért nem jöttek erre rá, és egyáltalán: Jé, ebben a pártban is vannak ilyen alakok? Kell ez így választás előtt?

ON
Mellesleg írhatnátok egy posztot ebben a témában...

Homeoffice 2010.09.17. 14:55:36

@f.domino:

LOL EPIC!!! Cseresznyés :))))) Bazze Miért nem inkább Köteles:)))))

derelyegrádi szellem 2010.09.17. 14:55:42

@laspalmas:

abban nem lesz hiány, már itt vannak @will: @márvesztes: @is: . :-))

Érvek:

1./ 1988-2002-ig is ez volt.

Tényleg? Akkor miért 133 teljesen alaptalan ügyekben tetttek feljelentést, miért nem az alaposakban? Miért? Miért aranyhal etetést vizsgáltak, meg a belépőhöz adott 500 forintos műanyag órák ügyét, ha voltak ugyanilyenek is? Erre adjon már valaki választ...

2./ Ez után is ez lesz.

Várjuk meg. Nem lehet megtörtént dolgokat még meg nem történt feltételezésekkel egybevetni, egy kalap alá venni.

3./ Papcsák meg az MN hazudik.

Ennek is van esélye, de akkor az érintettek (élükön Oszkóval, meg Simorral) cáfolnak, pert indítanak és majd meglátjuk.

Ez a cikk papír alapon szerdán jelent meg. Én azóta egy cáfolatot, egy per kilátásban helyezését sem hallottam, pedig a per kilátásba helyezése még illetékbe, meg ügyvédi költsgébe sem kerül. Csak ha tényleg pert indít.

És mindezek ellenére a csend, csak a fűlsüketítő csend....

Rwindx 2010.09.17. 14:56:53

@derelyegrádi szellem:
Én (csak) a végével a szolzsenyici értelmezéssel vitatkoznék azért, mert tökéletesen lefedi őket is. Ugyanis nem az a lényege hogy higgyen a kommunista eszmékben, hanem párthű legyen és az egyéb felsorolt tulajdonságokkal rendelkezzen. Tehát pont ugyanaz az alja patkány népség. A kommunista az "elveit" bármikor tudja konvertálni olyanra, ami az ő és társai érdekében éppen jobb, és akkor mintha már nem is lenne kommunista, de attól még ugyanaz a kategória. Szvsz.
Nézd meg is-t, meg a többi nyelvet, ők sohasem mondták magukról hogy kommunisták, mégis pontosan tudják hova tartoznak, és pont aszerint viselkednek.

Homeoffice 2010.09.17. 14:58:02

Jó hétvégét mindenkinek:)

derelyegrádi szellem 2010.09.17. 14:58:24

@Szittyós Feri:

Abban igaza van, hogy valóban van 20 olyan szakértő, tanácsadó cég akinek a szakértése, tanácsai láthatatlanok, nyom nélküliek. Azokból láthatunk a cikkben 4-et. :-)

OmegaMale 2010.09.17. 15:05:16

"A szerződést a Deloitte részéről Simor András jelenlegi jegybankelnök is aláírta. "

Remélhetőleg ezeket az ügyeket sikerül végigvinni, hogy az EU is lássa, hogy hőn védelmezett jegybankelnök mennyire független és feddhetetlen ember.
(Eleve ha belegondolunk, hogy létezhetett Európában olyan kormány, melynek pénzügyminisztere és az állam jegybankjának elnöke UGYANABBÓL a cégből jön és ez a cég történetesen abban segíti ügyfeleit, hogy hogyan kerüljék el az adófizetést...)

"Írtak(!) a cégnek, az írásban elismerte (!) ezt a tényt, majd visszautalta a 9 millió forintot. És ezzel le is zárult a dolog, szépen elfelejtették."

Nem is baj, hogy nem volt keménykedés, az eddigiek alapján már lehet tudni, hogy ha fény derül a turpisságra, a felesküdött honatyák és hazafi alkalmazottai secperc alatt beizzítják az iratmegsemmisítőket, vagy sajnálatos módon leég egy pártközeli irattárr, nem egy példa volt már erre kormányváltás előtt...
Aki sáros, azt inkább
1. Engedjük menekülni, a levadászott ballibsik mindig mártírok és ahol nincs kormánypárti többség, ott még a fizetésüket kapják tovább az előzetesben ülők. Soha többé ne lássuk, ne halljunk róla, közpénzből hátralévő életében egy fillért se lásson. Lapítson az eddig lenyúlt zsével.
2. Ha elég vastag a bőr a képén és még mindig nem megy magától, akkor lehet vele közös megegyezéssel szerződést bontani vagy rendkívüli felmondással kib@szni. Az ilyenek valszeg semmit nem csináltak, így nem nehéz elmarasztalni őket egy munkaügyi perben.
3. Ha mindenvivő szerződése van, akkor is ki kell b@szani a csába. Ha perelni akar, csak tegye, válaszként azonnal be lehet perelni azt, aki aláírta a megbízását. Majd attól követelheti az elmaradt zsét. Ha kiderül, hoy az illető rosszul vagy egyáltalán nem végezte a munkáját, azonnal viszontperelni. Mivel az ügyészség tele van ilyen ügyekkel, a sáros arcok úgysem jutnak belátható időn belül a pénzükhöz, nem nyerhetnek rövid távon sem.

Létre kell hozni egy feketelistát az állami csöcsökön élősködő cégekről és a tulajdonosi körükről. ezt publikálni az EU-ban is, hátha egy két ciprusi meg svájci off-shore cégnél kiborul a bili és elfogy a levegő. Erről a listáról a bizonyítottan csaka lenyúlásra létrejött végek semmilyen melót ne válalhassanak. Ha egy cég, ami nincs a listán, bizonyíthatóan strómancég, megy a listára.

Kivancsi 2010.09.17. 15:06:11

@derelyegrádi szellem: A harom kerdesre egy a valasz...

Magyarok vagyunk....
hazudos, lopos, sunyin lapitos mutyizos szemet gecik...
foleg ha a husos bodon kozelebe kerulunk...

akinek nem ige ne vegye magara..
az lehet hogy nem 100-an magyar van benne egy kis masik ver is :):)

viszont egyformak vagyunk nincs kulonbbseg nemet, magyar, belga, francia, angol.. kozott
a kulonbseg csak a konder mereteben van :):)

Szittyós Feri 2010.09.17. 15:06:33

@f.domino: ha a Tibi ekkora szar ember, akkor hogy lehet hogy a helyiek polginak választották?

Kivancsi 2010.09.17. 15:11:10

@OmegaMale: ES szerinted mi fog tortenni???
A listat lebegteted a nagy EU ban??

Szerinted onnet hogy mossak ki a lovet??
Cipruson keresztul kajmanszigeti cegekbe swajci bankszmalakkal..
Szerinted mi Magyarok talaltuk ki a "off-shore" viaszt??
FASZT az EU ban mar ez megy evtizedek ota csak a KONDER merete mas!!

f.domino 2010.09.17. 15:16:51

@Szittyós Feri:
Hú, hát erre látod nem is gondoltam. Akkor mindent visszaszívok!
Helyreigazítás:
Tévesen állítottam, hogy egy polgi lehet szar alak is. Olyan még sohasem fordult elő ebben az országban, hogy szar alakokat megválasztottak volna bárminek is. Ezzel szemben az igazság az, hogy akinek bármilyen tisztsége van, az ebből következőleg nyilvánvalóan csakis talpig becsületes ember lehet.

Csak tudnám, akkor miről szól ez a blog?

kimondjameghanemen 2010.09.17. 15:21:08

@derelyegrádi szellem:
1. Mert 2002-3-ig volt egy hallgatólagos megállapodás jobbosok meg balosok között, hogy a mindenki számára nyilvánvaló (legnagyobb) lopási módszereket nem zargatják, mert akkor kormányváltásonként jönnek a szokásos vizsgálatok, csak most a FIDESZ elszámolja magát szerintem, ezért a szokásosnál nagyobb ugatás. Nem kéne nekik ilyen hosszú távra tervezniük.. Már most 4-5 hónap után egyre másra buknak ki a legmohóbb tagok tőlük is, akik nem bírják kivárni a lassú meggazdagodást, hanem most akarnak mindent, és ez sokaknak szemet szúr. Az meg hogy pont Papcsák lett a biztos konkrétan bosszú, mert őt baszogatták a legtöbbet 2003-ban, mivel akkor az ő tanácsadó cége kapott 200 milliós megrendeléseket.
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9202789

2. Nem lesz, hanem van.. de várjuk meg tényleg.. egy 2/3-os magyar kormány nyilvánvalóan mindenhova a legjobb szakértőket ülteti, ahogy már láttunk rá pár példát :)

3.Konkrétan minden érintett cáfol, csak azok nem kapnak akkora nyilvánosságot, mert Indexen meg MNO-n meg úgy áltatlában az egész magyar médiában csak a botránynak van hírértéke.
www.origo.hu/itthon/20100915-csusztatasnak-tartja-a-kozlonykiado-volt-vezetoje-papcsak-vadjait.html

Plusz az utolsó pontra, meg több kommentre: az összes magyarországi tanácsadó cég hasonlóan működik, csak most másoknak akarják kiosztani a milliárdokat.. Lehet figyelni a legújabb közbeszerzési értesítőket, már megint milliárdok kiírásáról döntenek, amely feltételeknek MAX. 3-4 tanácsadó cég felel meg. Ennyi. Minden marad a régiben, max lesz egy kis átrendeződés.

derelyegrádi szellem 2010.09.17. 15:21:33

@Kivancsi:

Hát a magad nevében elfogadom a választ, értendő ezalatt, hogy TE ilyen vagy.

Én nem. Sem hazudós, sem tolvaj, se sunyin lapítós mutyizó geci sem vagyok. Te lehet, de én nem.

Szállodába a saját pénzemen járok, amit veszek, azért a saját pénzemmel (kártyámmal) fizetek, ha mások hívnak meg, akkor mindig eggyel olcsóbb helyre megyünk (ha én szabom meg a helyet), mintha én hívnám meg őt. Ha a köz "vendége" vagyok, akkor kettővel. Engem így tanítottak, én így élek. Igaz, nem is vagyok "szocialista".

derelyegrádi szellem 2010.09.17. 15:33:10

@kimondjameghanemen:

1./ Ezt a megállopodást honnan lehet tudni? (már rajtad kívül) Ha volt ilyen, miért tett volna az a félidióta Keller 133 feljelentést? Miért?
2./ Ebben a posztban nem arról van szó, hogy ki ültetett kit hova, hanem 12 milliárd forint sezrvezett ellopásáról. Nem érzel valami különbséget a kettő között?
( A múlkori poszt arról szólt, ott le is írtam hogy a lányom kinevezést egy olyan helyre ahol én vagyok a vezető ízléstelennek, és ráadásul rossz döntésnek is tartom. Ellenőrizd. Itt nem "ízlésbeli" kérédésekről van szó. Hanem szervezett tolvajokról.)
3./ Igan, ez egyedül a Kodela, de tőle is hol vannak az elfogadható magyarázatok, tények. Nem, nem fiammal voltam Párizsban, nem, nem magammal kötöttem azokat szerzőéseket, illetve magammal, de bírtam hozzá a tulajdonos írásbeli hozzájárulását. Hol? A cáfolat nem azt jelenti, hogy visszutasítom a vádakat (erre még a Kolompár is képes két Gandhizás között), hanem az - mint nevében is benne van - hogy megcáfolja. Tényekkel, adatokkal. Meg pert indít, és megnyeri.

Kivancsi 2010.09.17. 15:34:08

@derelyegrádi szellem:
mindegy, hogy mi vagy: tocialista, komcsi, fityeszes, lmpp-s, vagy kknmp.-s....

EMBER-bol vagyunk... benne van a termeszetunkben miota lejottunk a farol :):):)
jobbat, tobbet, nagyobbat, megjobbat, megtobbet, megnagyobbat stb..

CSAK meg nem voltal a NAGY husos fazek kozeleben :):):):)

de nem veletlen, mert csak keves tisztesseges ember jut el a fazekig...
Aki odajutott az nem a tisztesseg es veletlen muve!!!!

kimondjameghanemen 2010.09.17. 15:38:09

Plusz még egy gondolat:
A Papcsány nyilatkozat miért azt írta, hogy 12 társasághoz kapcsolódó 636 szerződés 12 milliárd forint értékben, és nem azt, hogy 20 társasághoz kapcsolódó 1400 szerződés 100 milliárd forint értékben??? Mert van 8 csókos akinek épp most készítik elő a terepet.. Ennyi.

derelyegrádi szellem 2010.09.17. 15:39:53

@Kivancsi:

Neked nem "jött át" irományom lényege, ami nem baj, csak nem próbálkozom tovább.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.17. 15:42:10

Hát ez egyáltalán nem lepett meg. Illetve felhborítani viszont sikerült.
Ide vezet, ha a rendőri, bírósági vezetők mind az állam zsebében vannak, illetve nem az államéban, hanem meffiózókéban.

Viszont a Simort nem ártana ezek alapján kiszórn a Jegybank elnökségéből... Mert ez már nagyobb bűncselekmény, mint az offsór...

Másrészt, nem kéne egy olyan törvény, hogy ha valakinek volt akár 1 gazdasági bűncselekménye is, az nem lehet állami tisztviselő?

derelyegrádi szellem 2010.09.17. 15:43:10

@kimondjameghanemen:

Tippelek...

Mert 12 társaság van, 636 szerződéssel, 12 milliárdért?

És nincs 20 társaság, 1400 szerződés, és 100 milliárd?

De ha van, ide leírod őket, én meg ígérem továbbitom....Várjam?

derelyegrádi szellem 2010.09.17. 15:47:14

@ColT:

az "offsór" nem bűncselekmény. Mégcsak nem is adócsalás. Törvényes módozatai is vannak.

Nem ez a baj, csak aki "offsórozgat", az utána ne legyen jegybankelnök (se pénzügyminiszter), hanem számolja otthon az "offsór" milliárdjait, és élvezze az ezzel járó életet. Ez ilyen kibaszott egyszerű.

Kicsit Karcos 2010.09.17. 15:48:33

Ez a független Deloitte, a Big Five, elnézést, Big Four tagja, amelyik átvilágítja az általa "tanács""adással", "projektmenedzsmenti" izékkel kiszipolyozott állami cégeket, titánjait az állami szférába küldi, majd bukásuk után visszafoglalkoztatja őket, miközben mérvadó elemzéseket készít, erősen emlékeztet többek között Weyer Bélára.

Kivancsi 2010.09.17. 15:51:28

@derelyegrádi szellem: de atjott :):)

DE ne felejtsd el..
- minden ember megveheto!

azaz mindenkinek meg van a "husosfazak" merete..
sajnos magyarorszagon ez meret eleg alacsony..
pl
egy egyszeru ugyintezo, vagy strandra beengedo, vagy parkoloort megveheted par "villamos jegy araert....
egy rendord mar kapsz egy "havi berlet" araert...
egy politikus meg egy 4 csillagos hotel ejszaka araert eladja magat...

ez van....

kulfoldon is ez van csak "bago"ert az emberek nem adjak el magukat :):)
de nekik is meg van az aruk!!!

LASD az elmult idok balhei:
- angol parlamenti kepviselok szamlai
- amcsik swajci szamlai
- nemetek off-shore -os swajci szamlai

NEM vagyunk kulonbbek csak a magyar egy tal "lencseert" (nem egy "konder"ert) kaphatoak a mutyira...
Valoszinu te sem adod magad egy tal lencseert... DE mar 2 ert elgondolkozol!!!
Es egy kis "bogracs"ert hagyod magad rabeszelni egy "okosban" elintezzuk-re :):):)

kimondjameghanemen 2010.09.17. 16:01:26

1. Személyes vélemény. Keller meg pont egy szint Papcsákkal. Gyanús is hogy nem lett semmi konkrét következménye annak a vizsgálatnak sem, ahogy szerintem most sem lesz.
2. De, érzek, én csak azt mondom, hogy nem 12 milliárd ellopásáról vagy nem ellopásáról van szó, hanem hogy jött ki pont ez a 12 milliárd, amikor szerintem 100 milliárdokról van szó, és miért hiszi azt bárki, hogy a jövőben ez nem így fog történni. Ugyanannyi elosztani való pénz van állam bácsinál, csak most mások verik érte az asztalt.
3. Ez is igaz, de ahhoz hogy valaki tényekkel adatokkal cáfoljon valamit kell az is, hogy valaki tényekkel, adatokkal és feljelentéssel jöjjön elő, nem pedig az, hogy egy előttem teljesen hitelét vesztett ember dobálózzon a 12 milliárddal mert jól hangzik, meg amúgy is "Simor az utolsó balos talpon stratégiai poziban, úgyhogy keressünk már ellene valamit" alapon. Mert nekem eléggé ilyen szaga van a dolognak.
Véleményem szerint a Papcsák vizsálat célja ugyanaz ami volt anno a Keller vizsgálat célja, a megfélemlítés és az üzenet a másik oldalnak hogy most mi jövünk.. Eredménye úgysem lesz, de aztán beadja Papcsák a számlát, melyen a következő fog állni: régi tanácsadói szerződések vizsgálata: 2000 óra munka, 40.000 Ft tanácsadói óradíj, 80 millió Ft... Ettől félek én csak. Azt meg utána nem fogja vizsgálni senki.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.17. 16:25:14

@derelyegrádi szellem: Tudom, hogy nem bűncselekmény, de egy állami vezetőnél nem kissé visszatetsző. Egyszerűbb volt így fogalmazni. Persze azért nem lehetett kidobi a Jegybanktól (mondjuk nem ártott volna) de ezért már lehet.

will 2010.09.17. 16:27:01

Egyébként ilyen összehasonlításokat tenni mindig olyan könnyű. 2 millióba került, és csak 50 oldal, akkor az betűnként 500 forint, hú, itt lopnak. zt sneki sem nézi, hogy mondjuk az 50 oldalból 20 az olyan kimutatás, amit 50 ember 400 órában kérdezett végig érintettektől, és másik 40 órában dolgozták fel...
Könnyű az embereket megvezetni, aki meg rámutat, az nyilván a csalók szekértolója. :) Természetesen mindenki azt mondja, hogy legyen piactusztulás, de most tényleg a Papcsák által előkapartakat kelljen nagy leleplezésként elfogadnom??? Nehogy már egy elfogott fax legyen a nagy leleplezés, meg az legyen a vád, hogy túl sokat dolgoztak, 400 szerződés is a nevükhöz fűződik, akkor ez már óriási. Azért ez nem taxizás, hogy mindenki értsen hozzá, srácok. A 9 milliós visszautalás meg már márciusi sztori, már akkor cáfolta az IFUA a Nemzetet, akkor mindenki leszarta, most meg ez a 9 millió a bizonyítéka másik légbőlkapott 8 milliárdnak? Tényleg ennyi elég? Iratokat lássak, ne egy "Draskovics úr azt mondta" levelet!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.09.17. 16:28:18

Keller, Papcsák. Hmm....
Olyan "dézsát-fűz" érzésem van. Vagy mi.

Azzal kéne kezdeni, hogy a közpénzek költésének és közvagyon kezelésének tiszta, átlátható szabályait kellene megteremteni. MOST.

Utána lehet a pandúrt a rabló után küldeni.

Esetleg mindkettőt egyszerre.

Kivancsi 2010.09.17. 16:32:47

@rdos: almodozol!!!
kinek erdeke az:
"közpénzek költésének és közvagyon kezelésének tiszta, átlátható szabályai"

- a fityesznek?? mas szamottevo meg nincs a parlamentben..

nagyon jo ez nekik:
igy, pecazgatnak a zavarosba,
uj kakas kapirgal tovabb a szemetdombon :):)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.17. 16:36:14

@will: Mmmhm, OK, hogy 18 oldal=2millaaz még elmegy, de
" Ha ugyanis a cég munkáját az állami fél felfüggesztette, és a Deloitte nem végzett tevékenységet, úgy a semmittevéssel töltött időszakra is járt neki havi 2 millió forint + áfa díjazás. "
Ez mi, ha nem pazarlás?

Meg mondjuk miért "pont azok" kapták a szerződéseket, akik? Ez sem utolsó kérdés.

Meg aztán "-ugyanaz az állami intézmény többször adott megbízást ugyanarra a munkára"

Hátezmármi (törölt) 2010.09.17. 16:44:24

@csernaja obca:
Megáll a legelésző nyáj mellett egy Audi 6-os, kiszáll egy öltönyös ember és azt mondja a juhásznak: Ha fizet egy birkát, megmondom, hány birkája van.
-Rendben.
Az ember lekér műholdképeket, statisztikákat gyárt és fél óra múlva kiböki: 108 darab.
-Rendben, válasszon egyet.
Kiválaszt egy formás fekete darabot és berakja a csomagtartóba.
A juhász megszólal:
-Ha megmondom a foglalkozását, visszaadja?
-Persze.
-Maga vállalati tanácsadó.
-Honnan tudta?
-Idejött, pedig senki nem hívta. Méregdrágán dolgozik és a végén megmondja nekem azt, amit maga nélkül is tudtam eddig is. Mindeközben halvány fogalma sincs a munkámról és egyáltalán nem is ért hozzá. Most pedig akkor eressze ki szépen a pulimat a csomagtartóból.

:-)

Kivancsi 2010.09.17. 16:48:29

A Magyar allam = BKV (csak kicsiben)

A penzek megszamlalhatlanul folynak szerte szejjel baratnak, cimboranak, elvtarsnak, bajtarsnak (ofsorba)...
Jon a telefon vagy a mail es ment a mutyi, szerzodunk, visszacsorgatunk... (jovoben is igy lesz)
A fejleszteseket a napi mukodest a kulonbozo hitelekbol tartjak fent.
Buszok allapota = magyar egeszsegugy vagy akarmi ami allami tulajdon.

Az emberek elszenvedik a helyzetet majd fizetik a hiteleket (sajat+allami) probaljak hasznalni a sok szart.. (busz, egeszsegugy, allami intezmenyek stb.)
A tolvajok meg otthon vagy a barsonyszekben szamlaljak a ofsore-s millioikat.....

Ez a mi orszagunk: Magyarorszag :):)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.09.17. 16:50:35

@kimondjameghanemen: @Kivancsi: Ehh!Naridroidnak magyarázhatjátok,hogy mindkét oldalon csak emberek vannak.:))@derelyegrádi szellem: Ugye?:))
@Hátezmármi: Ez jó volt.:))

Táskás Tóni 2010.09.17. 17:03:45

@Kivancsi: Igen és ez most is folytatódik. Pl. Pintér összes "volt "cége szerződött a kormányhivatalokkal.

Táskás Tóni 2010.09.17. 17:05:55

@Kivancsi: Igen és ez most is így van . Például Pintér összes "régi " cége szerződött a kormányhivatalokkal.

derelyegrádi szellem 2010.09.17. 17:10:55

@Tigeri:

Igen, igen ez vicces még így a százötvenedszerre is...de tényleg...

2010.09.17. 17:11:57

@kimondjameghanemen: sajnos nincs ugyanannyi elosztani való pénz. Ez úgy tíz évvel ezelőttig volt így. Aztán a pénz elfogyott. Akkor fölvették a hiteleket, és azokat is kiosztogatták. Most jön az, hogy _törleszteni_ kell. Vagyis nem hogy ugyanannyi pénz nincs többé, hanem ami van, azt sem lehet elosztogatni, mert tartja érte a markát az imf. Bármennyire is szeretné a szőlőbányász ott folytatni, ahol hagyóék abbahagyták, neki már csak a morzsa jutott! De úgy tűnik, hogy ezt vagy nem veszi észre, vagy nem is mer a kiéhezett fidesz-klientúra orrára koppintani, nehogy levááltsák, mint Gyurcsányt. A pártpolitika mégiscsak előrébb való, mint a haza érdeke... valahogy majd csak lesz.

@Kivancsi: de legalább valami értelmes dologgal mutyiznának... mondjuk kórházfelújítással, vagy mittudomén... de ez a tanácsadás, meg országimázs meg hasonlók ez nettó lopás, azon kívül, aki a pénzt kapja, senkinek semmire se jó.

@Hátezmármi: há-há, valami ilyesmi. Azért kíváncsi lennék, ez a sok aktakukac megélne-e állami megrendelések nélkül... aligha.

Kivancsi 2010.09.17. 17:20:52

@csernaja obca:
Vagy a mi cegunkkel mutyiznanak!! ugy mar lenne ertelme :):):)
Tolem vehetnenek fel ujabb IMF hitelt stb :):):)
Majd a tobbiek visszafizetik :):):)
En meg ofsholok......

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.09.17. 17:29:38

@derelyegrádi szellem: Kb.olyan,mint a komcsizás.Legalábbis én ott nem tartok(mondjuk hazaárulózásnál igen) De ahogy mondtam mindkét oldalon emberek vannak.
Az első 3 sor itt @Kivancsi: találó.
Amúgy meg még nem is a durvábbik változatot írtam.:))

Ora Lis · http://irrumatio.blog.hu 2010.09.17. 18:18:45

Túl sok hozzáadott értéket nem fedeztem fel ebben a posztban sem. Az egész anyagot átvettétek az mno-ról. Nagy karrier @laspalmas

derelyegrádi szellem 2010.09.17. 18:36:03

@Tigeri:

Ahha!

És én hányszor is "komcsiztalak"? Hányszor?

Szerintem ezt gondold át mégegyszer.

Vagyis nem kell, hagyd a faszba , és hagylak. És nem kell erre időt pazarolni.

trojka 2010.09.17. 19:04:07

"A párttal a néppel egy az utunk"...

will 2010.09.17. 20:52:25

@ColT: miért azok újítják fel a parlament mészköveit, akik? Ha tökéletes a világ, akkor nyilván az, akinek van hozzá tapasztalata, és az nem sok cég. Ha meg gyanakvó vagyok, akkor azt mondom: "a csókosok" Az igazság meg nyilván valahol félúton van.

A semmitnemcsinálás díja az nyilván faszán hangzik, lehet vele izgatni a népeket. Valójában nyilván rendelkezésre állási díj, de viccesebb így lefordítani. AKi ezen kiakad, az gondoljon bele, hogy ezen az alapon a biztonsági őr se kapjon soha egy kurva fillért se fizetésként, csak azokon a napokon amikor tényleg betörnek a bankba... A 2millió forint soknak hangzik, de pontosan ennyi jár annak az ingatlanközvetítőnek is, aki elad egy 40 milliós házat azzal a módszerrel, hogy felrakja a netre, és néha körbevezeti a kecóban az érdeklődőket. Ezek reálisnak tekintett árak. Nekem sok, én sem fizetném ki zsebből, mégis van piaca.

Kicsit Karcos 2010.09.17. 23:16:48

@will: már csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen jellegű ez a rendelkezésre állás a nem létező elektronikus útdíjrendszerrel való tanácsadás esetén, és miért havidíjas ez a szolgáltatás. Azt hinné az ember, ha be akarja vezetni az állam az e-útdíjat, és persze ezt a rendszert mindenképpen könyvelőkkel (sic!) akarja kidolgoztatni, akkor úgy állapodnak meg, hogy az előzetesen elfogadott feltételeknek megfelelő koncepció elkészítéséért fizet az állam X forintot, ha határidőre megvan, és nem fizet semmit, ha nincs meg, vagy nem jó.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.18. 14:15:56

@will:
1. a biztonsági őr szerintem a kibaszott bújtatott munkanélküliség újabb formája, ugyanis amikor betörnek a bankba, akkor sem csinálhat semmit. Egyedüli dolga a vásárlók baszogatása a teszkóban.

2. Az ingatlanközvetítés szintén ingyenélés. Legalábbis az én szememben, akinek van 3 szakmája.

3. "Ha tökéletes a világ, akkor nyilván az, akinek van hozzá tapasztalata, és az nem sok cég." - igen, természetesen 2010-ben Magyarországon tökéletes a világ, szakmai szempontok alapján választják ki a pályázatok nyerteseit.

2010.09.18. 17:11:06

@ColT: Némelyik őr bizony nem is túl ütőképes. Főleg a postahivatalokban szokott látszani, hogy egyfajta szociális foglalkoztató szerepe van ennek. Nem akarom őket bántani, de 55-60 éves, dagi bácsikról, akik három hónapja még mint főkönyvelő vagy történelemtanár keresték kenyerüket, nem igazán tudom elképzelni, hogy lefegyverezzenek egy rablót. :) Az ingatlanközvetítéssel nem volna baj, van olyan, hogy valakinek nincs kedve n+1 érdeklődőnek megmutogatni az ingatlanját, mondjuk mert épp az ország másik csücskében lakik vagy mittudomén, csak éppen kicsit horror drágán adják elő magukat. Most mondd már, hogy egy hónapig minden nap kivisznek két-három embert megmutatni... az még azért nem egy kétmilliós munkavégzés, max a tizede!

2010.09.18. 17:11:13

@ColT: Némelyik őr bizony nem is túl ütőképes. Főleg a postahivatalokban szokott látszani, hogy egyfajta szociális foglalkoztató szerepe van ennek. Nem akarom őket bántani, de 55-60 éves, dagi bácsikról, akik három hónapja még mint főkönyvelő vagy történelemtanár keresték kenyerüket, nem igazán tudom elképzelni, hogy lefegyverezzenek egy rablót. :) Az ingatlanközvetítéssel nem volna baj, van olyan, hogy valakinek nincs kedve n+1 érdeklődőnek megmutogatni az ingatlanját, mondjuk mert épp az ország másik csücskében lakik vagy mittudomén, csak éppen kicsit horror drágán adják elő magukat. Most mondd már, hogy egy hónapig minden nap kivisznek két-három embert megmutatni... az még azért nem egy kétmilliós munkavégzés, max a tizede!

trojka 2010.09.18. 19:56:40

Hagyjuk a biztonsági öröket. Én egyszer bementem az egyik bankba egyenruhában, fegyverrel az oldalamon a fizumért, hát a dagadtra gyurt, kulönbözö"izomdagaszto" gyogyszerektöl es önmagatol elájult biztonsági ör majdnem ugy kezelt, mint egy bankrablot. Közölte velem, hogy ide aztán nem, tegyem le a fegyvert, mert igy-meg ugy. mikor megkérdeztem, hogy ha az ajto kilincsre akasztom kivulröl, vigyáz-e rá, totál hulyének nézett. bezzeg, amikor tényleg egy bankrabloval talaljak szemben magukat, be vannak sz...va, örulnek, ha ugy vagjak pofán öket, hogy elájuljanak...akkor átalusznak mindent...persze, hogy is szol az utasitás...ne fejtsenek ki ellenállást...hát, ezt a banki dolgozok is meg tudjak tenni...

2010.09.18. 20:07:20

@trojka: Gondolom a csajoknak kellenek ezek... volt egy postás csajszi ismerősöm, egyszer kirabolták, utána még hetekig rugózott rajta, hogy ilyen rossz volt hogy ráfogták a fegyvert, meg olyan rossz volt, és ő nem mer beülni az ablakba, mert mi van, ha újra megtörténik... gondolom az ilyenek kedvéért vannak ezek a díszbiztonságiőrök. Bár nem mind dísz. Ha jól emlékszem, pár éve a Gazdagréti OTP-ben példul úgy lőtte keresztül a rablót az egyik, mint egy kutyát. Ismertem is látásból azt az őrt, ott állt benn mindig a pult mögött, a fénymásoló mellett, és a távolba nézett... komplett pszihopata benyomását keltette. :) Csóri rabló is körülnézhetett volna, kivel kezd ki...

trojka 2010.09.18. 20:18:02

@csernaja obca:
Igazad van...eltuloztam...csak fejet tudok hajtani azok elött a biztonsági örök elött, akik komolyan is vették (veszik) a munkajukat, és ugy halnak meg...nem akartam általánositani...az ember gyarlo...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.18. 21:27:55

@csernaja obca: Nekem az ingatlanosok nagy részével az a bajom, hogy ku* nagy az arcuk, és a munkájuk kb. az átverés, tukmálás. Ugyanez a "pénzügyi tanácsadó" is. Azok meg a legnagyobb nyikhajok szoktak lenni, akik egy csavart nem tudnak betekerni.

Biztonsági őr meg... Ha nem azért van, hogy megállítson 1 rablót - mert még baja lesz - akkor minek... A legjobb az a munkahelyem, ahol akkora kurva nagy biztonság van, hoy dolgozni se lehet tőlük, mégis kb. félévenként van valami irtózatos nagy lopás.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.18. 21:33:30

@csernaja obca: Az ilyenekkel semmi bajom.
Viszonta kirabolt postáskiscsajon mit változtatott volna egy fegyvertelen biztonsági őr?

2010.09.18. 21:39:37

@trojka: Az őr lőtte át a rablót. Azóta is ott őrködik. ;-) De fel van higulva a szakma. És tényleg túl sok van belőlük. Meg most már nem is nagyon van kp-s rablás, kiment a divatból, nagyon fáradságos, a gombnyomkodás meg a fehérgalléros mutyi sokkal jövedelmezőbb lett.

@ColT: Vigécek, kupecek mindig is voltak és lesznek is, ha idegesítenek, kerüld el őket! Az én munkahelyemen is csak két lopás volt az elmúlt tíz évben, mindkettőt biztonsági őr csinálta. :-) Más ott nem lop, mi értelme is lenne ellopni egy tárgyat, ami fel van írva a leltárkartonomra, és ha a főnök holnap keresni kezdi, és nem tudom felmutatni, ki kell fizetnem? Semmi. De nem sajnálom csóringerektől a betevőt, őrizzék csak a semmit, legalább addig sem éheznek.

2010.09.18. 21:43:57

@ColT: Mittudomén, női logika, lehet, hogy őket egy fegyvertelen biztonsági őr látványa is megnyugtatja. Az egészet csak azért mondtam el, hogy lássék, mennyire másképp élünk meg dolgokat, engem példul pont nem érdekelt volna az egész, rabló, revolver, már adom is a kasszát, a többi a rendőrség dolga. Ez a szegény kislány meg még hetekig álmodott vele. Pedig nem egy móri mészárlás volt, csak egy közönséges postarablás párszázezer forint zsákmánnyal, a tévéhíradóba be se mondták este.

Kicsit Karcos 2010.09.18. 22:14:28

@csernaja obca:

"most már nem is nagyon van kp-s rablás"

Mivel már mindenhol időzáras széfben vannak a nagyobb összegek, addig meg mifaszt csináljon a bankrabló, amíg kinyílik, pókerezzen a pénztárossal? Pénztárca-begyűjtéssel meg túl sokat nem tud kaszálni, az egész arra sem elég, hogy lelépjen valami nyugis helyre, már ha sikerül. Sokkal jobban jár, ha lesben áll egy ATM-nél, megvárja, míg egy öltönyös felveszi a pénzét, aztán leüti a sarkon egy bunkósbottal. Amúgy igazad van, ezek már középkori módszerek, tanácskéréssel sokkal több pénzt lehet kaszálni sokkal kisebb kockázattal (még ha meg is vádolnak, akkor is ki lehet dumálni), de ehhez meg vagy iskolát kell végezni, vagy bizonyítványt hamisítani, tehát mindenképpen fehérgalléros pályán kell mozogni, ami nem biztos, hogy sikerül annak, aki korábban inkább késelésben jeleskedett.

2010.09.18. 22:44:44

@Kicsit Karcos: Dehogy kell iskola, kulcsár attila sem volt éppen túl képzett, ha jól emlékszem, még egy érettségire se futotta. :)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.09.18. 23:12:20

@will: szerintem pont ott romlott el minden, amikor a külsősök kezdték megmondani, hogy mi a tuti ott belül, amit a nyugger már 30-40 éve működésében látott, és tapasztalt. Erre hoznak nekik kívülről észt... és viszik a pénzt - persze azt belülről. Aztán csók-csocsi, lelépnek és másutt secpec megint osztják az észt és megint elviszik előlük a pénzt. Őszintén :) - hogyan tudnám én az afganisztáni konfliktust ugyanúgy átlátni, mint azután az iránit, majd jó pénzért a romákét is.... Hagyjuk már! Hagyó átlátta a BKV-t? Vagy most Orbán az országét? A tanácsadócégek nevetségesek... amit végeznek az nem munka, de sokba kerül a bajban lévőnek. Ráadásul nem is célja egyiknek sem, a valódi segítségnyújtás... csak a lenyúlás :) . És van még ehhez hasonló áltevékenységből gazdagodó formáció... ezer számra. Termelő meg nincs. Ez a fő konfliktus. De látjuk tanácsadók nélkül is...

Kicsit Karcos 2010.09.18. 23:50:39

@csernaja obca: futná neki doktori oklevélre is, ha akarná, de ő inkább zabálni szeret nagyokat, ami teljesen érthető is az ő szempontjából. Hagyó Miklós pl. sokkal élhetetlenebb nála, kitanult mérnöknek, mégis párizsin élt. Simán kinézem belőle, hogy annyi esze se volt, hogy bejelentkezzen egy budapesti címre, mielőtt lakhelyelhagyási tilalomra enyhítik az "őrizetét", ehelyett valami kunsági kisfaluban kell majd évekig tengődnie, ahová az utazási költségtérítés végett jelentkezett be.

trojka 2010.09.19. 07:32:42

@csernaja obca:
mást sem mondanak be a TV hiradoban, csak amit szabad...

2010.09.19. 08:52:59

@Kicsit Karcos: Hát igen, holmi oklevelekért csak az kapar, aki lent van, és valahogy fel akar jutni. Akit már a haverjai felemeltek, az fütyül az ilyen hülyeségekre, pénze van, hatalma van, ha meg valamit nem tud nagy hirtelen, max megnézi a lexikonban. :)

@trojka: Szerintem egy postarablás bemondása semmilyen pártpolitikai érdekbe nem ütközne. Csak éppen a postáson meg a rablón kívűl senkit sem érdekel, hozzá tartozik a szép új világunk hétköznapi életéhez.

trojka 2010.09.19. 10:31:54

@csernaja obca:
Persze, hogy nem, de ha mindent bemondanának, mi lenne a gyönyöru statisztikával, mert lassan ezekböl az derul ki, hogy Magyarországon nincs is bunözés, csak az ellenség hangja mondja...

2010.09.19. 10:50:46

@trojka: Ha mindent bemondanának, másnap estig tartana a híradó. :-) Elmúltak már azok az idők, amikor postazöld barkaszokkal nyugodtan fütyörészve szállították a milliókat, és este a Kék Fényben riglihúzó betörőket meg hirtelen felindulású emberölőket mutogattak, mint az elvetemültség non-plusz-ultráját. Pedig nem volt ez nagyon régen.... még egy emberöltőnyi távolságra sincs... csak közben betört a kapitalizmus, éhbérrel, munkanélküliek hadával, bűnözési hullámmal, elnyomással, és előjogokkal.

Kicsit Karcos 2010.09.19. 19:20:27

@csernaja obca:

"A bankok, a kiskereskedelmi üzletek és a vállalatok is egyre több biztonsági őrt foglalkoztatnak, modern riasztórendszereket telepítenek, páncélozott autókat bérelnek, a válság hatására ugyanis jelentősen megszaporodtak a bűncselekmények Görögországban. A nagy biztonsági cégek, mint a brit G4S Plc., az amerikai Brinks’s Co., vagy a görög Pyrsos Security ügyfélköre pedig egyre csak nő.

“Sohasem volt ilyen aggasztó a helyzet Görögországban" - nyilatkozta a Bloombergnek Sakis Tsaoussis, az athéni székhelyű Pyrsos vezetője. “Régen az emberek szabadon sétálhattak az utcákon, nyitott ablak mellett alhattak. Most viszont mindenki fél" - tette hozzá."

barikad.hu/elszabadult_pokol_-_m%C3%A1r_az_utc%C3%A1ra_sem_mernek_kimenni_az_emberek_f%C5%91v%C3%A1rosban_ath%C3%A9nban-20100919

www.bloomberg.com/news/2010-09-16/greece-crime-wave-spells-boom-for-security-firms-in-sovereign-debt-crisis.html

2010.09.19. 19:34:08

@Kicsit Karcos: Nem tudom, nekem egyszer kijött egy biztosítási vigéc a földszinti lakásomba, hogy kössek lopásbiztosítást havi 2e-ért. Jó, rendben. De előbb szereltessek föl vasrácsokat az összes ablakra, bizonsági ajtót, és rendőrségre bekötött riasztót. Mi? Anyád! Összesen nincs annyi érték az egész lakásba, amennyibe ez a sok kacat kerülne! Hát így nem lettem ügyfele sem a vagyonvédelmiseknek, sem a biztosítóknak.
A mókás a dologban az, hogy a harmadik szomszédot befűzték, börtönt csinált a lakásából, egyből ki is rabolták. Valakinek szemet szúrt, hogy jé, ennek van mit féltenie... nálam azóta sem volt rabló. (Pedig bármikor szívesen látom. Elviheti a 65 kilós ruszki színestévémet meg az NDK foteleket, ha netán pont ilyesmire vágyik. :)

will 2010.09.20. 14:14:39

@térfél: Ha a nyugger 30-40- éve látta, akkor mi motiválta volna őt arra, hogy elkezdje másképp csinálni???

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.11.11. 13:15:15

@Kivancsi: Igazad lehet.

Álmodozni jó. És hát az álmodozás az még ingyen van :-). Ugye?

süti beállítások módosítása