Skip to content


       Szűrés lista

Különleges adó: "Lex szocik" és "Lex Szász"

A Fidesz frakcióvezetője szerint az Országgyűlés keddi döntéseivel nem a demokrácia, hanem a "pofátlan végkielégítések" vannak veszélyben. Lázár János ezt azután mondta, hogy a parlament kedden elfogadta az általa benyújtott, a 98 százalékos különadóval összefüggő javaslatokat, köztük az alkotmány módosítását. (Az AB-elnökkel egyébként nincs harag, fincsi tejes tea mellett beszélgettek még hétfőn is.....gondolom itt tisztázta Lázár az erőviszonyokat, s tán még Gyurcsánytól is idézett egy klasszikust)

Lázár közölte, azt még nem lehet tudni pontosan, hogy összesen hány embernek és mennyit kell fizetnie a különadó alapján, de szerinte akár ezres nagyságrendű is lehet a törvény hatálya alá tartozók száma, és az öt évre visszamenőleges hatály miatt "nem egy-két milliárdról, hanem jóval többről fog szólni" a befolyó összeg.

Ami egyébként Angyal József okleveles adószakértő szerint eljárásjogilag teljesen végre-/behajthatatlan.


Angyal az MR1 Kossuth rádiónak elmondta, hogy "az eljárási szabály a következő lesz: az a kifizető, ahonnan valamikor távozott az adózó, átszámolja, hogy mennyi adót kell most fizetni az akkori végkielégítés után. Majd a kifizető benyújtja az elszámolást az adóhatóságnak, és erről értesítést kap az adózó. "Ez az értesítés nem kötelezi fizetésre az illető magánszemélyt, hiszen nincs jogviszonyban azzal az önkormányzati vagy államigazgatási szervvel"– magyarázta Angyal József.

Azt mondja az adózás rendjéről szóló törvény, hogy az adóhatóságnak határozatban kell megállapítania a különadót. Ekkor még mindig semmit nem kell csinálnia a magánszemélynek. Kap az adóhatóságtól egy határozatot, de ezzel a határozattal szemben jogorvoslati lehetőség van, fellebbezhet, bíróságra mehet az adózó. "És itt belép egy érdekes dolog – folytatta az adószakértő. - Az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítik, tehát nem semmisítheti meg ezt a törvényt, de nem szűkítették az Alkotmánybíróság jogkörét abban a kérdésben, hogy úgynevezett alkotmányjogi panasszal lehet fordulni hozzá eseti ügyekben. Az Alkotmánybíróság azt mondhatja, hogy megsemmisíti azt a bírósági ítéletet, mert alkotmányellenes rendelkezésre épül. Bár egységesen nem lehet ezt a törvényt megsemmisíteni a dolgok mai állása szerint, viszont sok eseti ügy fog indulni több évvel ezelőtti ügyekben, és eseti ügyekben viszont száz százalékos nyerési esélye van az adózónak."

Érdekessége még az ügynek, hogy bevallással lezárt időszakokról beszélünk, hiszen 2005 óta eltelt évek bevallása lezárt. A lezárt időszakot kétféleképpen lehet módosítani – mondta Angyal József. Az egyik megoldás: önellenőrzést nyújt be a magánszemély, ha rájön, hogy hibázott. Az adózás rendjéről szóló törvény 50. szakasza viszont kizárja az önellenőrzést, ha az adózó a választásával jogszerűen élt, márpedig ő akkor teljesen jogszerűen adózott. A másik megoldás: az adóhatóság indíthat bevallás utólagos vizsgálata címén eljárást, méghozzá azzal az indokkal, hogy a kifizetőktől be fog jönni az új igazolás, és eltérés lesz a magánszemély korábban beadott bevallása és a munkáltatói igazolás alapján. "Ezt az ellenőrzést le kell folytatni az adóhatóságnak, de a bevallásban nincs megbontva például a munkaviszonyból származó jövedelemsoron, hogy abból mennyi volt a felmentési időre járó bér. Tulajdonképpen anélkül, hogy az adóhatóság egy kiegészítő vizsgálatot végezne a kifizetőnél, egyszerűen nem tudja még az adóhatóság sem megállapítani, hogy mennyi különadót kéne befizetni. Eljárásjogi szempontból teljesen végrehajthatatlan a törvény."

 

Az adószakértő azzal zárja véleményét, hogy valószínűleg majd aki "csak"  pár ezerről, tízezerről kap "csekket", az csendben befizeti jobbabékesség-jeligére, aki viszont többről, pláne milliókról az biztos nem, inkább pereskedésbe kezd. Mesterházy például már jelezte is, hogy "az MSZP vizsgálja a jogi lehetőségeket, és a törvények parlamenti elfogadása után akár próbapereket is indít."

Lázár eredetileg "csak" 2010 január 1-éig visszamenőleg akarta kivetni a különadót, de a Jobbik benyújtott egy módosító inditványt, miszerint legyen a határ inkább 2005.január 1. Eddig ugyan én sima mezei állampolgárként azt hittem, hogy törvényt visszamenőleges hatállyal hozni nem lehet, pláne nem évekre kihatóan, de úgy látszik a fülkeforradalom erre is felhatalmazást adott.......Lázár az adóügyekben érvényes 5 éves elévülési időre hivatkozva ésszerűnek és megfogadandónak nevezte a kezdeményezést az OKÉT ülésén. Az [origo] kérdésére, hogy eszerint egy 2005-ben például átszervezés miatt elbocsátott munkavállalónak akkor is vissza kell-e fizetnie a különadóhatár feletti összeget, ha azt időközben elköltötte, a Fidesz frakcióvezetője igennel válaszolt, mert mint fogalmazott, szerinte ez "így igazságos".

Akkor tehát így lesz. A közszférából elbocsátottaknak főszabályként a 2005. január 1-je után felvett végkielégítésük, szabadságmegváltásuk, jubileumi jutalmuk után kell megfizetniük a 98%-os adót. Két kategória van: a közalkalmazottak és köztisztviselők esetében a 3,5 millió forint feletti végkielégítések után kell fizetni a büntetőadót, és ebbe ráadásul nem számít bele a ki nem vett szabadságok megváltása. Az állami és önkormányzati vezetők esetében azonban kétmillió a határ, és bele kell számolni a szabadságmegváltást is.

Azt becsülöm Lázárban, hogy nem cicózik, saját magát is megszopatta a javaslatával rendesen, mert Hódmezővásárhely polgármestereként kétszer - 2006-ban és 2010-ben - is milliós összegeket kapott az önkormányzattól ki nem vett szabadságának megváltásaként, így több mint egymilliót kell majd különadóznia. Rajta kívül néhány fideszest érint csak a dolog: Fodor Tamás soproni polgármester 2 millió 713 ezer forintos, Vicsi László pomázi polgármester 2 millió 215 ezer forint szabadságmegváltás miatt, illetve Tarlós István kapott 2006-ban 4,2 millió forintot a III.kerületi önkormányzattól 3 havi illetmény és 9 hónap jutalom formájában. Igazi narancsos nagyhal egy sincs a listán, az ő kormányzásuk már régen volt.

Bezzeg a szocik.....Az MTI számításai szerint az MSZP 58 fős parlamenti frakciójának  30 tagja "érintett", de érdeklődésükre Mesterházy Attila exállamtitkár, Szekeres Imre, Ficsor Ádám, Molnár Csaba, Ujhelyi István és Burány Sándor is úgy fogalmazott, az eddigi ismereteik alapján egyelőre nem tudták kiszámolni a várhatóan rájuk vonatkozó különadó összegét. A még mindig csinos Vadai Ágnes azért nem tudta megmondani, hogy nála mi a helyzet, mert munkaügyi perben áll a honvédelmi tárcával. Szűcs Erika, korábbi szociális miniszter az MTI megkeresésére jelezte, rá nem vonatkozik a különadó. Távozásakor ugyanis nem kapott végkielégítést, mivel kevesebb, mint egy évig volt tárcavezető. Fizetnie kell még valószínúleg Veres Jánosnak, Hiller Istvánnak, Bajnainak, Gyurcsánynak (ők saját elmondásuk szerint a kapott összegeket jótékony célokra fordították, alapítványoknak, iskoláknak utalták tovább), az első Gyurcsány-kormányból Somogyi Ferenc külügyminiszternek, Kóka Jánosnak, Rácz Jenő egészségügyi miniszternek(aki most a Kórházszövetség elnöke), Magyar Bálintnak, Petrétei Józsefnek, Kovács Kálmán informatikai tárcavezetőnek, Baráth Etele tárca nélküli miniszternek, és Bozóki András kulturális tárcavezetőnek; a második Gyurcsány-kormányból Gráf Józsefnek, Horváth Ágnesnek, Persányi Miklósnak, Szilvásynak, Draskovicsnak, Göncz Kingának. Nagyon jól látja Szanyikapitány a helyzetet, ugyanis szerinte a törvényjavaslat nem más, mint a két Gyurcsány-kormány és a Bajnai-kabinet vezető tisztviselőinek végigpofozása.

Hát igen, ez van. Egyelőre ennyiben merül ki a naaaagy, beharangozott el-szá-mol-ta-tás. Ami egyre kínosabb, mert az még érthető, hogy a várhatóan utcabált kiváltó nemeukonform módszereket nem alkalmazzák, de hogy még egy tisztességes feljelentést sem sikerült összehozniuk senki ellen.....csak a duma, a duma megy mindig.

Most is nagyon hablatyoltak zavarukban, mert Lázár tett egy meggondolatlan (= nem egyeztetett) kijelentést, miszerint bár erre törvény nem kötelezi őket, helyes lenne, ha az Orbán-kormány volt miniszterei visszafizetnék még 2002-ben felvett végkielégítésük 2 millió forint fölötti részét.

"Senki nem tiltja meg nekik, hogy ezt visszafizessék. Én azt gondolom, hogy ez lelkiismeret kérdése is alapvetően. Meg fogok keresni minden érintettet, és fogom nekik jelezni, hogy a frakció álláspontja szerint ez helyes"

Mivel így Orbánnak is fizetnie kéne rendesen, Szíjjártó gyorsan közölte, a miniszterelnök mindig a törvények szerint jár el, és lesz törvény, ami azt fogja kimondani, hogy öt évre visszamenőleg kell fizetni. (Lefordítom: Lázár bekaphatja.)

Hende Csaba honvédelmi miniszter így nyilatkozott: „Egy állami vezető a saját juttatásaival nem foglalkozik. Amit részére munkája ellenértékeként megállapít a törvény, azt köszönettel elfogadja és tudomásul veszi.”

Pokorni Zoltán: "Én 2002-ben nem voltam miniszter, 2001-ben lemondtam, aztán pártelnökként dolgoztam, ott nem kaptam végkielégítést. Nem tudom, eljön-e majd hozzám János"

LOL......János, a rém......aki jöööön....

Az MSZP persze nem hagyta ki az alkalmat, és csinált egy összesítő táblázatot arról, hogy a ma is pozícióban lévő fideszesek közül kinek és mennyit kéne fizetnie. (kattintva nagyobb)

 

Majd meglátjuk, hogy ők fizetnek-e vagy sem, elvégre nem miattuk írták a törvényt.....
Ketten biztosan nem különadóznak majd egy fillért sem, mert bár vonatkozna rájuk, Lázár az utolsó pillanatban megmentette őket. Szász Károlynak  és Sáray Évának lesz majd mit mesélnie az unokáknak, elvégre meglehetősen ritka, hogy valakire két törvényt is szabjanak.

Lex Szász I.: Szász Károly 2000 és 2004 között vezette a pénzügyi felügyeletet, de 2002-ben összetűzésekbe keveredett az MSZP-SZDSZ kormánykoalícióval. Azzal vádolták Szászt, hogy a Fidesz befolyása alatt áll. A viszony 2003 nyarán, a brókerbotrány kitörése után mérgesedett el (a botrány kirobbanása után Szászt gyanús körülmények között megverték), és végül a kormány a lex Szász néven elhíresült törvényjavaslattal 2004. május 18-án a PSZÁF átszervezésével leváltotta Szász Károlyt és Sáray Évát.

A két elmozdított vezető 2007 decemberében pert nyert a Legfelsőbb Bíróságon Draskovics Tibor korábbi pénzügyminiszter ellen, aki - az ítélet szerint - a két vezetőt jogellenesen mentette fel. A Legfelsőbb Bíróság döntése anyagi elégtételt biztosított a jogellenesen leváltott vezetőknek: utólag megkapták az ítéletig járó bérüket, végkielégítésüket és kártérítésüket kamatokkal. Ez Szász Károly esetében összesen 131 millió forintot jelentett.

Lex Szász II.: Lázár kedden benyújtott módosítója szerint nem terheli majd különadó azokat a végkielégítéseket és felmondási időre járó béreket, amelyeket 2005. január elseje előtt megszűnt munkaviszony miatt később fizettek ki, miután a bíróság jogellenesnek ítélte az érintett alkalmazott elmozdítását.

 

A mi kutyánk kölyke, az más. Mindig.

Természetesen lehet mondani kedves fideszesek, hogy az ikonikus Szalainé és a többi felejthetetlen figura által felvett döbbenetes összegek miatt volt szükség erre a jogszabályra, mert "ők tették tönkre az országot", "talicskával tolták ki a pénzt" stb., és bár rátok nem vonatkozik a visszamenőleges hatály, a jövőre nézve igenis kötelező, vagyis ti már nem tudtok/akartok magatoknak a mostani bűnügyi hírekben szereplő szerződésekhez hasonlókat kötni.......azért mélyen elgondolkodtató:

Aki ilyen gyorsan, akár 40 perc alatt ír törvényeket, módosításokat a saját szájíze szerint, az vajon ezt a mostanit nem próbálja meg majd kijátszani?

Címkék: politika fidesz pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr902452508

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Legyen anarchia! 2010.11.18. 12:35:02

Ha az ember belemászik a demagógia csapdájába, ahhoz, hogy fenntarthassa a következetesség látszatát, egyre meredekebb állításokat kell tennie, és így egyre mélyebbre csúszik abba a gödörbe, ahelyett, hogy kikászálódna belőle. Lázár János az Alkotmányb...

Trackback: Adók személyre szabva 2010.11.18. 11:49:27

Vajon tényleg komolyan gondolja a kormány, hogy minden jelentős ügyben ő fogja egyenként eldönteni, hogy ki fizet és ki nem? Lassan hozzászokik az ember, hogy a költségvetéssel kapcsolatos törvényjavaslatok minden egyeztetés nélkül, látszólag a semmi...

Trackback: Harc a gonosz ellen 2010.11.18. 11:45:26

Narancsököl vasököl, oda csap, ahová köll! Dübörög az elszámoltatás, a fülkeforradalom nem ismer megalkuvást! Az ellenforradalom reakciós csökevényeit lendületből rúgja félre: ÁSZ, ÁB, vonagábor... mind sikítva menekülnek az IGAZSÁG diadalmas seregei e...

Trackback: Az egyenlőbbek! 2010.11.18. 10:53:19

Gazdaságpolitikai meseAtyafiak, ismeritek ugye azt a kis történetecskét, amelyben az erdő egyik legkisebb és leggyengébbnek beállított állatkája, a nyúl, aki legalább dörzsőlt, egy listával a kezében császkál. Mikor az állatok megkérdezik, mi az a...

Trackback: A magyar-tenger kalózai 2010.11.18. 10:52:51

rablómeseAtyámfiai, egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ütött-kopott kis hajó. Elevickélt a világot jelentő tengereken, de mivel a matrózinasokon kívül senki sem törődött véle, sok baja lett, majdhogynem elsüllyedt a hosszú szolgálatban. A kap...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacskoko 2010.11.18. 14:37:11

És ez a sok droid tényleg azt hiszi, hogy vitya fészbúkozik és töltögeti fel a képeket?

Táskás Tóni 2010.11.18. 14:38:03

@eszkep: Konkrétan mit értesz azon , hogy a szocik elkúrása miatt nem vonatkozik rá a jogszabály? Pl adó szempontjából a Szásznak kifizetett pofátlanul magas összeg akkor adóköteles amikor az adóalany a jövedelméhez hozzájut. Ha valamelyik mocskos fideszesnek nem hasznos vagy hátrány éri a fidesz jogtalan törvényei szerint aki szinte már név szerint ki vannak szerkesztve a törvényekből. Ha olyan finnyás vagy , ez szerinted izléses.

Homeoffice 2010.11.18. 14:38:42

@kovacskoko:

Nem érted? Ez egyszerűbb mint smst írni:D

indapass90210 2010.11.18. 14:39:24

@Seduxen: Vigyázz, még csak 18.-a van :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.18. 14:40:01

"Egy állami vezető a saját juttatásaival nem foglalkozik. Amit részére munkája ellenértékeként megállapít a törvény, azt köszönettel elfogadja és tudomásul veszi.”"
Nem, az a kis senki.
Az államférfi, vagy úriember nem harácsol.

Amúgy azt mondom, ha a Fityiszesek is fizetnek, akkor oké, legyen ez a törvény.
Egyébként nem hiszem el, hogy csak ez a módszer lenne. Nem lehetne csak azokat beperelni hűtlen kezelésért, sikkasztásért, Munka Törvénykönyvének megsértéséért, akik felvették, avagy aláírták ezeket a végkiegeket? Na meg persze maximálni a végkielégítés összegét. Aztán csókolom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.18. 14:41:38

Ja, most attól még, hogy faszság vagy nem ez a törvény, a szocik ne sípoljanak, börtönt érdemenének, nem képviselői mandátumot, meg mentelmi jogot.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.18. 14:42:30

@Dövan: teljesen mindegy! ezt nálam nem lehet überelni :)))))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.18. 14:47:27

@laspalmas: Na akkor nem én találtam ki a spanyolviaszt.
B+ enyi lehetőséget, mint amit a Fityisz kapott, és ilyen rosszul élni vele...

kovacskoko 2010.11.18. 14:49:19

@ColT: Ezt senki sem vitatja, viszont szabályokat hozni visszamenőleg nem éppen szerencsés. Ilyen alapon mindenkitől, aki minimálbér fölött keres, elkérhetné az állam a fizetése 98 %-át holnaptól. Visszamenőleg 5 évre.
Tetszettek volna nem fülkében forradalmat csinálni, hanem felhúzni a tetveseket az első fára.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.18. 14:49:48

@Valahol Máshol: És valszeg rohadtul igazad van... De érdekes lenne, ha valaki ezt a "támogatási" rendszert megkapargatná...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.18. 14:50:17

www.mno.hu/portal/748856

Megújult az Országmárka Tanács. Az új tagok delegálásával a kormány a kultúra, a tudomány és a kreatív gazdaság kiemelkedő személyiségeit hívja segítségül a pozitív országkép kialakításához – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) csütörtökön.

.
.
.
Káel Csaba filmrendező.

Marcellusca 2010.11.18. 14:50:40

@kovacskoko: Ne mongyad mán, hogy nem így van! :)))

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.11.18. 14:52:34

Elfogyott a türelem ennyi simli és pofátlanság láttán.

Ezek gusztustalanabbak a szociknál.

Marad az utca , de abban nem lesz köszönet!

Orbán Gyurcsány takarodj!!

Új választásokat, nagykoalíciót!

kovacskoko 2010.11.18. 14:55:03

@Seduxen: Újabb Ezüsthajó Kft? Akkor már inkább egy üveg Aranyhajó Viszki...

Horizont 2010.11.18. 14:58:30

"Valójában a düh, az elkeseredés, a süllyedés miatti elégedetlenség dobott felszínre bennünket olyan mértékben, hogy ma kétharmados parlamenti többségünk van" - hangsúlyozta Orbán Viktor a belpolitikai helyzet elemzése kapcsán előadásában Párizsban.....sajnos a Fidesz nem hitegetheti magát azzal, hogy a programja minősége és a kínált alternatíva nagyszerűsége ragadta magával a magyarokat. "
Sokan vannak akik nem emlékezhetnek '98-ra, mert nagyon fiatalok voltak:) Akkor is azt gondoltam, jól van nem szavaztam a Fideszre, de jöjjenek a fiatalok és mutassák meg! Nem sikerült megmutatni a jó oldalukat igazán már akkor se. Most is azt gondoltam nem vagyok oda Orbánért de annyira elbacták a szocik, hogy jöjjenek, ekkora felhatalmazással és tanulva az elmúlt évek hibáiból csak jobbak lesznek (mint voltak) de nem ez jön le. Csak kapkodom a fejem.
Visszamenőlegesen én csak egy dolognak tudnék örülni, ha visszaállítanák a halálbüntetést........:)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.11.18. 15:02:14

@Táskás Tóni:

Vajon a számla nélküli költségtérítés ellen oly nagyon ágáló jobbikosok, most hogy már nekik is jár, felveszik-e?

Marcellusca 2010.11.18. 15:03:58

Gyerekek!

tesz-vesz megtalálta a dolgok miértjét. :DDDDDDDD

offforever.blog.hu/2010/11/18/pol_interju

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.18. 15:04:42

@Horizont: "Visszamenőlegesen én csak egy dolognak tudnék örülni, ha visszaállítanák a halálbüntetést........"

ezzel azért óvatosan! elég ha mondjuk a szomszéd szemet vet "valamidre", és annyi.

hm, ebbe így belegondolva, ez emlékeztetne egy régvolt korszakra. De ja vu ?

abandi 2010.11.18. 15:06:14

@laspalmas:
Jó kérdés! Egyáltalán: mi a fasz lett a népszavazás kiírásával...?!

arlequin 2010.11.18. 15:07:23

@ColT: nem lehet. mert a kis magyar szaros elithálóban össze vannak kötve szegények és ha valamelyik elkezd beszélni, akkor jaj az egész csürhének...

Táskás Tóni 2010.11.18. 15:08:45

@laspalmas: Valahogy nem hallottam tiltakozást a jobbik padsoraiból sem ez ellen. Bizonyos jogokhoz és kiváltságokhoz milyen könnyen lehet alkalmazkodni a parlamentben a képviselőknek kivétel nélkül.

guma 2010.11.18. 15:09:29

@Marcellusca: reklám?????
ejnye-ejnye!!!

Marcellusca 2010.11.18. 15:09:50

@Horizont: Ugye, ugye, Horizont "néni"? :DDDD
Hiába mondtam, amit mondtam.
Annyira elvakított Téged (is) a cociutálat, hogy nem akartátok meghallani, amit mondok.
Hogy a fityiszesek sokkal-sokkal rosszabbak lesznek.

Marcellusca 2010.11.18. 15:10:55

@guma: Ááááááá, nem, nem. :)))

De, ami jó az jó! :D

Kotkodus 2010.11.18. 15:10:59

„Egy állami vezető a saját juttatásaival nem foglalkozik. Amit részére munkája ellenértékeként megállapít a törvény, azt köszönettel elfogadja és tudomásul veszi.”

ilyen egyszerű ez kérem....

guma 2010.11.18. 15:11:17

@arlequin: egyszer a saját maga védelmében valaki csak kinyitja a "csapot"...
Nem gondolod???

Táskás Tóni 2010.11.18. 15:16:41

@abandi: A népszavazás elvesztette aktualitását amikor a parlamentben" nagykoalíció" jött létre a pártok között a ktgtérítés tekintetében. Mindenki annyi ktgtérítést számol el amennyit akar/és azért azt lehet látni , hogy egyik képviselő sem tanusít önmérsékletet/ csak le kell adózni. Ez olyan pl , hogy a parlamentben akár 8 millió ft-ot is felvehetsz , 2011-től 16%-os szja -val és mivel ez ktgtérítésnek számít ,nincs utána 27%-os tb járulék.Azonban a munkahelyi ktgtérítést az APEH figyeli , a képviselőkét nem.

arlequin 2010.11.18. 15:17:01

@guma: nem. annál jobban ismerem a fehérgalléros bűnözés természetét. meg a politikát.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.11.18. 15:21:16

@ColT: A baj az, hogy a támogatási rendszert csak az tudná megkapargatni, aki épp használja. Nekik pedig szinezettől függetlenül, nem érdekük.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.18. 15:21:56

@kovacskoko: Te csak ne adj ötleteket :D
Amúgy ezt mondtam én is, hogy lett volna jobb módszer is.

@arlequin: Mindenkinek áldozatot kellene hozni... Különben meg milyen jaj az egész csürhének... Nem tudna elég bírót megkenni/megfenyegetni a Fidesz? :D LOL

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.18. 15:23:09

@Valahol Máshol: Most külön ki kellett volna írjam, hogy "költői kérdés"? :D

arlequin 2010.11.18. 15:26:52

@ColT: ezen sajnos nem tudok nevetni, csak búslakodni...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.11.18. 15:30:18

@ColT: Persze, persze, igaz. Az én megállapításom az ami költői volt :)

Jó kis költségtérítés, számla nélkül..áhhh, pályát tévesztettem, nincs ezen mit szépíteni.

kovacskoko 2010.11.18. 15:31:03

@ColT: Nem kell ezeknek ötletet adni. Sajnos van nekik hasonló elég!

DArchAngel 2010.11.18. 15:31:08

@Dövan: Én a "Lex Szasz" -t várom.
Amikor felrakjuk az összes rohadékot a szibériai gyorsra, és sz'asz !

guma 2010.11.18. 15:36:27

@Horizont: csak ismételni tudom @Marcellusca: és ez nem cikizés most.DDDD

Horizont 2010.11.18. 15:36:48

@Seduxen:
Jaaaa saját magam eszembe se jutottam:) Nem tudom milyen korszakra gondolsz?? Annyira öreg azért nem vagyok, bár @Marcellusca: mindig "néniz" addig míg hátra nem kötöm a....... sarkát:)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.11.18. 15:46:23

@kovacskoko:

Majd mindjárt megkérdezem őket. Hátha válaszolnak. Valamit. :)

kovacskoko 2010.11.18. 15:49:27

@laspalmas: Olvass inkább esti mesét. Abban több a realitás.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.18. 15:57:51

@laspalmas:

nem találom a dolgot, de valahol olvastam valami nyilatkozatot ezzel kapcsolatban, hogy valami belső szabályt hoztak erre, hogy nem vehetik fel, csak ha számlával igazolják a költségeket.

abandi 2010.11.18. 15:58:28

@laspalmas:
haloványan dereng valami (jómagyar-amnéziás-választópolgárvónék....), sőt az is, hogy valamit "elírtak véletlenül" a törvényben és ezért több pénzt kapnak azóta is!

kovacskoko 2010.11.18. 16:01:13

@Conv: A lakhatási támogatást a többség felvette...

kovacskoko 2010.11.18. 16:02:26

Tévedtem... Kb. a fele vette fel.

arlequin 2010.11.18. 16:03:15

@kovacskoko: @Conv:
én ezt fix összeggel hozzápasszolnám az alapjához mindegyiknek, s kész.
ha jól dolgoznak akkor megérdemlik.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.18. 16:04:23

@kovacskoko:
olyanok akiknek van lakása bpesten vagy olyanok akik bérelnek lakást bpesten?

arlequin 2010.11.18. 16:06:05

@Conv: ezek dzsobbikosok, nem érted? eleve hazudnak, mert náczik. ha nem, akkor pedig de.

kovacskoko 2010.11.18. 16:08:25

@Conv: Nekem korrektnek tűnik a pénzfelvétel módja. Pl. a pestiek nem vették fel.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.18. 16:11:55

@arlequin:

én ezt értem, csak arra vagyok kíváncsi, hogy miként hazudnak :)

Marcellusca 2010.11.18. 16:12:08

Nu. Tán csak nem üres a pártkassza és most már hírdetni KELL?

www.stop.hu/articles/article.php?id=777127

kovacskoko 2010.11.18. 16:12:53

@Seduxen: Van két ivarérett lánya. Biztos azt azok használják! :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.18. 16:14:32

@Seduxen: + eddig asszem 3 "hajléktalant" találtam a Jobbikban, akinek SEMMILYEN ingatlana nincs :)

kovacskoko 2010.11.18. 16:16:07

@Seduxen: És a hómlesszek nem érdemelnek képviseletet? :D

arlequin 2010.11.18. 16:16:17

@Conv: reméltem is hogy nem csalódom benned.

@Seduxen:
mi vagy te? 'fedél nélkül' rajongó?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.18. 16:18:26

@Seduxen:

ez mondjuk nem meglepő legfeljebb, hogy csak ennyien vannak, lévén elég sok köztük a fiatal. ... bár nem tudom kik azok, megelőlegeztem a fiatalságukat.

abandi 2010.11.18. 16:18:49

@Seduxen:
Mert biztos lakhatatlan...
Egyébként meg a likud tezsvírpártjának nincs ideje ilyen babra munkákkal bíbelődnie, főleg a mai kiélezett bel-kül-föl-alá politikai helyzetben!
Ráadásul a sok rettegő balfasz hiába megy ríni az ejuhoz, mivel jan 1-től ott is ők lesznek a királycsávók fél évig....

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.18. 16:19:46

@Seduxen:
pősze enélkül a húzás nélkül is bekaphatja :)

kovacskoko 2010.11.18. 16:20:00

Mindenesetre szögezzük le: emberek ülnek a parlamentben, akik gyarlók. Ez így rendben is van. Viszont a gusztustalan nyerészkedés nem való oda.

kovacskoko 2010.11.18. 16:21:50

@Seduxen: Áááááááh! Ugye, hogy ráéreztem?

Baszki! Lehet, hogy skizofrén vagyok és főállásban tanácsadok Viktornak?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.18. 16:26:03

@kovacskoko: akkor kapj a fejedhez! öööö vagy kapjATOK! :)))))

@Conv: hűha, nem kedveled, valami azt súgja :)))

@abandi: kovacskoko említett bizonyos ivarérett korú kettő darab nőnemű egyedet, szóval khm, ha "vigyázni" kell a lakás - és NEM csak a lakás - "érintetlenségére", akkor kérem Pörzse Urat, keressen meg! :)))))

kovacskoko 2010.11.18. 16:32:17

@Seduxen: Mi van kicsicsíra nem tetszik a NER? :D

Pörzse lányait csak apjuk korából tippelem, úh. csak óvatosan, nehogy valami baj legyen!

arlequin 2010.11.18. 16:33:52

@Seduxen: törleszkedünk? törleszkedünk? ;-)
akarod bemutatok én neked: ..I..
parancsolj

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.18. 16:34:57

@kovacskoko: hö-hö-hö, fííííl döööö pedofíííííling :)))

nu jól van megnyugodhatok:

"két lánya közül az egyik egyetemre, a másik gimnáziumba jár. "

kovacskoko 2010.11.18. 16:54:00

@Seduxen: Kormányszóvivő-alkat... Nézed, és lesz*rod a gázár-drágulást.

belekotty 2010.11.18. 17:30:10

@gyilkos fűegér: "Soha nem hittem volna, hogy eljön az idő, hogy Horn Gyulára, mint nagybetűs ÁLLAMFÉRFIRE fogok visszaemlékezni..."

Én már ezt akkor tudtam amikor lebontotta a vasfüggönyt. Ez az egész garnitúra nem ér fel a kosszal a körme alatt. Élén Gyurcsánnyal.

Italo Balbo 2010.11.18. 17:52:29

@eszkep: vikivikiviktor miért nem adakozik önként és dalolva a nemzeti együttműködés rendszerének? Mi neki az a 3 milla, amit be kéne fizetnie, és mi lenne az a szegény éhező kisgyerekeknek vagy egy kórháznak, ahol pont hiányzik egy lélegeztetőgép? ;)

Rob67 2010.11.18. 17:53:03

Na de most komolyan.
A következő kurzus az összes ilyen elbaszott törvény miatt simán utólagosan felelőségre vonja majd a törvény benyújtóját.
Az még érdekes móka lenne.
Tudom, nem lehet.
Most még nem...

bgp 2010.11.18. 18:09:41

@mazolika: Egészen pontosan mit veszel a szádra a wc-n?

bgp 2010.11.18. 18:11:09

@belekotty: Azért a Hornnak is voltak Gyurcsányi sötétségű megmondásai.

eFigyelő 2010.11.18. 18:17:15

"A még mindig csinos Vadai Ágnes"

Hát itt elvesztettem a fonalat!!!

arlequin 2010.11.18. 18:22:02

@Seduxen: hasonlítani, hasonlít rá. lehet pörzse papa aggódhat? vagy olyanfajta a kisasszony, hogy aggódjanak a FÉRFIAK?

H Stahl 2010.11.18. 18:27:37

Nagyon sok a komment, nem tudtam végigolvasni, de a visszamenőleges jogalkotást nem Nürnberg kapcsán kezdték el véletlenül?

arlequin 2010.11.18. 18:35:11

@H Stahl: náczi vagyol, az. és persze kantisemita. te csak ne véletlenkedjél a szent tehén kapcsán, mert úgy jársz, mint...

OmegaMale 2010.11.18. 18:41:49

@Gunther:
(az elejét hagyjuk, mert az Rád nézve kínos)
Kitaláltad, jobban járok az új rendszerrel. Lehet, hogy nem is én vagyok az idióta/barom...
(mielőtt még kitalálod: bejelentett, alkalmazotti viszony, szóval nem egy adócsaló csilliárdosnak adogatsz)

Nem, nem a belvárosban lakom.

"Vidéken hogy a bűbánatos picsába keresnég meg a bruttó 3 kilót?"

Tudnék Neked tippeket adni, de ahhoz tudás kell. Nem, nem IT-s és nem is HR-es tudás.
Bár kérdés, hogy ilyen szép kérésnek ellen tudok-e állni... :D.

Mellékesen: egy IT-s 300k-ért a gépét sem kapcsolja be...

kej 2010.11.18. 18:51:36

@mojszipupi: ez valószínűleg igaz, de itthon kell megindítani: elsőfok, másodfok, legfelsőbb bíróság és csak utána lehet kivinni nemzetközi színtérre. ez pedig testvérek között is minimum három év...

passaran 2010.11.18. 18:51:50

Kezdek egyre inkább pesszimista lenni az országgal kapcsolatban :(
Milyen politikai erő tudná kirángatni az egészet a pöccegödörből?
MSZP? Láttuk a 8 évüket - ne legyen illúziónk...
Fidesz? Láttuk az elmúlt fél évet - ne legyen illúziónk...
Jobbik? Mióta ők is kapják a számlanélküli költségtérítést + egyéb kiváltságokat, érdekes módon már nem tiltakoznak az ilyen dolgok ellen... ne legyen illúziónk...
LMP? - ne legyen illúziónk...
Új pártok esélyét elvágták az új választási rnódszerrel...
Tartok tőle, hogy itt már csak 1 segíthet: atomot a kárpát medencének és kezdjük 0-ról 3 millió év múlva :( Pedig alapvetően egész jó és élhető országot lehetne barkácsolni ebből a pár tízezer km2-ből amit a hazánknak nevezünk. Csak ne lenne ennyi agyhalott zombi a bal és a jobb oldalon egyaránt! A szomorú az, hogy ezek egyébként teljesen normális emberek, de a politika habzószájú agyhalottat csinált belőlük :(

OmegaMale 2010.11.18. 19:02:48

@kovacskoko:

Bocs, miattam van... Annyi részvét van bennem, mint egy taposóaknában xD.

A számolatlan segélyeseket végigigazoltatni évekig tart (remélhetőleg nekilátnak), de az adófizetőkkel azonnali hatást lehet elérni. A melósokkal senkinek semmi baja, de lássuk már végre, hogy a melós nem fog munkahelyet teremteni (értéket talán még igen, ha nem multinál dolgozik) A kézbe osztott pénzek azonban elkerülik a rendszert (tipikus Robin Hood duma: 'én ezeknek egy vasat sem adok' stb.), amit valakinek be kell fizetnie. Eddig a gazdagok fizették be, így alakult ki a tévhit, hogy a minimálbéres magát tartja el. Ennek az igazságtartalmával a minimálbéresek minimum az első nyugdíj részlet utalásakor szembesülni fognak. Senki nem vevő arra, ha valamivel Ő jár rosszul, de azt sem veszi észre senki, ha Ő *nem* jár rosszul (pl. a *kis manók* befizetik helyettem az általam be nem fizetett adót).
Fenntartom, hogy sokan többre lennének képesek (nem az álrokkantakról beszélek, Ők simán csalók!), de kényelem/tanult tehetetlenség/bármi más okán megelégednek annyival az életben (pl. a képzettségük/munkájuk/fizetésük tekintetében), ami nekik megfelelő. Akkor is, ha ebből nem tudnak megélni.
A cucilizmusban, a teljes foglalkoztatottság idején, kb. hárman végezték egy ember munkáját és mind kapott érte annyit, amennyiből simán elvolt. Innen ered az a gondolatsor, hogy *jogom van azt csinálni, amihez kedvem van és abból jogom van tisztességesen megélni*.

Summa summarum, a kis országunkban kb. minden harmadik ember *bliccel*. Ezen kell változtatni. Az új szerkezet *mindenkitől* többletteljesítményt vár el, cserébe jutalmaz.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.18. 19:17:28

@kovacskoko: Fodagjunk, hogy lex rosszabb is.

@arlequin: Ez a kár.

@Valahol Máshol: Simán. Meló nélkül fizu.
Csak az a baj, hogy nem a híd alatt vannak.

Amúgy a "Lex Szocik" nézhetett volna ki úgy is, hogy minden (mostani és volt) mszp-s politikus fizesse be a vagyonát. Nem lenne egyszerűbb?

Mikrobi 2010.11.18. 19:24:09

Akinek Vadai Ágnes "még mindig csinos", az simán nem normális. Bármi mást ír, fölösleges érdemben foglalkozni vele.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.18. 19:29:44

@Mikrobi:

Ugye, Te nem olvastad a Vadai Ágnessel kapcsolatos vastagbőr posto(ka)t, hogy ennyire nem ment át a mondat? :)

Mikrobi 2010.11.18. 19:37:36

@Conv: valóban nem. Vadai Ágnes nevétől is elkezd rángani a fejem, mint Virág elvtársnak. Viszont a posztot azóta mégis végigolvastam:-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.18. 19:45:51

@Mikrobi: Biztos csinos, csak ronda, mint a busz, szal olyan mindegy.

arlequin 2010.11.18. 19:45:55

@Mikrobi: ilyen rövid idő alatt? emléxem még hogyan olvastál könyvet régebben. robikám. lassulsz.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.18. 19:46:31

@ColT: Tulajdonképp az egész szoci érából Budai Bettike volt az egyetlen értékelhető dolog. De az meg inkább vetkőzött volna.

Mikrobi 2010.11.18. 20:03:30

@arlequin: de jól ismersz engem:-)

arlequin 2010.11.18. 20:19:00

@Mikrobi: hja kérem. mindenki meg van verve saját magával.

mazolika 2010.11.18. 22:54:39

@bgp: Hát a Nemzeti _Erőőőőlködééés_ Rendszerét. Éééérted? ;)

trojka 2010.11.21. 20:28:40

Végul is, mi lenne, ha ez a törvény 2000-ig visszamenöleg élne?

golyóstroll 2010.11.22. 08:09:50

@exonka: a legnagyobb baj ott van, hogy ezeket az idióta képviselőket, mi idióta választópolgárok ültettük be a bársonyszékbe.
közhelynek tűnik, de nagyon igaz, hogy mindenkinek olyan kormánya van, amilyet megérdemel.
Nálunk (és gondolom máshol pont ugyanígy van) olyan szánalmas senkiházi férgeket is megszavaztak (például a lakókörzetem képviselőjét) aki szó szerint a szemedbe röhögött a lakossági fórumon.
akkor mégis mire számítsunk?

passaran 2010.11.22. 08:44:39

@CANCELLED: Sajnos teljesen igazad van!

mexvel · http://interport.hu/ 2011.01.29. 17:59:30

Én úgy emlékszem, hogy a visszamenőleg jogalkotást Nürnberg kapcsán kezdték el először

süti beállítások módosítása