Skip to content


       Szűrés lista

Trollok és bérbloggerek

Majdnem elsiklott a figyelmünk a múlt hét legfaszább írása felett, de szerencsére egyik olvasónk jelezte nekünk, hogy a Magyar Hírlapban már megint a blogokkal foglalkoznak.
Szombaton jelent meg Huth Gergely publicisztikája, és mivel mi is meg vagyunk említve, kénytelen leszek reagálni.

Huth Gergely (a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese) nagyon fel van háborodva, mert az Index-címlapon rákattintott az "Örülönk, Vincent?" blog egyik bejegyzésére, és "itt a leleplezésre éhes netezőt egy látszólag oknyomozó igénnyel megírt riport vezeti rá arra a megállapításra, hogy a kormány néhány forrófejű tisztviselője teljesen fölöslegesen építtetett több milliárd forintból hat gátat Kolontár, Devecser és a vörösiszap-katasztrófát okozó ajkai timföldgyár zagytározói közé."

És innentől kezd Huth úr eldurvulni.
 


"De ki is az a szerző, aki egy naponta másfél-kétmillió ember által olvasott internetes újságban kiajánlva ilyen szenvtelen bátorsággal kelt kétséget egy szörnyű katasztrófa áldozataiban, és próbálja az amúgy példás határozottsággal kármentésbe fogó kormány ellen hangolni az olvasókat?

Nos, egy nagy senki. Egy tripla senki, aki a blogján Pásztörperc álnéven írja napról napra a közéleti témájú bejegyzéseit. Hiába keresgél az ember a világhálón, Pásztörpercről – a saját bemutatkozójában – mindössze annyit tudhat meg, hogy ő „az EU-elnökség hivatalos trollja”.

 

 

2 bekezdés, 2 gyomros:
1. A legminimálisabb Google keresés kiadja, hogy a félelmetesen titokzatos "Pásztörperc" nem más mint Fügedi Ubul, geokémikus, olvasószerkesztő, Magyar Állami Földtani Intézet munkatársa, aki a saját méréseit írta meg a blogon.
2. Urkuti György, a Külügyminisztérium EU-elnökségi kommunikációs főosztályvezetője a magyar EU-s oldal indulásakor azt írta magáról, hogy ő a az EU-elnökség hivatalos bloggere, amin mindenki röhögött egy nagyot, még Pásztörperc is, és poénből az Örülünk, Vincent? blog aláírták, hogy az "EU-elnökség hivatalos trollja". Nem értjük a poént, és nem is szeretjük, ugye?

Huth folytatja tovább:


"Tudják, mi az a troll? Tolkien regényeiben a trollok fányi méretű, óriási erejű, de gyenge agyú gonosz lények. Az internetes szlengben pedig az számít trollnak, aki lerombolja a virtuális közösségeket, provokatív, heccelődő beszólásaival.

Nesze neked vaskos médiaetika-tankönyv, szakmai becsület, és minden elv, amire a nyilvánosság a demokratikus világban egy-két évszázadon át épült! Minek ide médiaiskola, a hírek szentsége, a valós tényállítás kötelezettsége, több mint negyven, a sajtót korlátozó magyar törvényi rendelkezés, ha lazán jöhet egy Pásztörperc nevű troll, aki egy sok százmilliós reklámforgalmat bonyolító, megkerülhetetlen hírportálon tényfeltáró cikknek álcázott fantasynovellájában milliókat etethet meg azzal, hogy a kormány egy emberéleteket kioltó katasztrófa idején gazemberként viselkedett.

Miközben, mondjuk, itt van, nyájas olvasó, az ön kezében egy hús-vér újságíró cikke, akinek a nevét láthatja. Akinek, ha önt megsértené, vagy önről bárminemű valótlanságot állítana, a címét és összes adatát megszerezhetné a kiadótól. Ezután az étlapról hangulata és célja szerint kiválasztva a 41 különféle rendelkezés egyikét, mondjuk kártérítési vagy helyreigazítási pert indíthatna a polgári bíróságon, vagy kérhetne egy-két éves börtönt a büntetőbíróságon."


Megkerülhetetlen hírportálon tényfeltáró cikknek álcázott fantasynovella ... ha bezárnának 20 Huth-tal egy szűk helyiségbe, és kényszerítenének, akkor sem tudnék ilyen parádés mondatokat írni.

Huth Gergő, bmeg, indíts blogot, és írd le, hogy nincs még egy ilyen fasza kormány az egész Zuniverzumban, mint a Fidesz. Akár mindennap írhatsz erről, sőt a blogodon tételesen cáfolhatod is más blogok írásait, és mit ad isten, akár még vitatkozhatsz is a szerzőkkel. Vagy újságíró ilyet nem szeret csinálni?

Vagy bepötyögöd az írásaidat a Magyar Hírlap szerkesztőségében, és szorítasz, hogy Széles még egy hónapig finanszírozza hobbiját, és megkapd a béredet.
 
Azonkívül, kérhetsz helyreigazítást a blogoktól is, mégpedig a szolgáltatótól, az Index Zrt-től. Amennyiben úgy találják, hogy jogos a kérésed, kérik a szerzőtől, hogy módosítsa a posztot, vagy legrosszabb eseteben leveszik a posztot. Mindkét eset megtörtént már velünk is, sírás nélkül megtettük amit kértek.

Ja, ebben a konkrét esetben arra gondolsz Huth Gergely, hogy a magyar államnak kellene helyreigazítást kérni az "Örülünk, Vincent?" blogtól?

Szerencsére Huth Gergely, a hazai média legkorrektebb, már-már BBC-szinten legkiegyensúlyozottabb újságjának főszerkesztő-helyettese elmagyarázza nekünk, bloggereknek, hogyan is kell megírni egy posztot. Taníts minket, Gergő!


"Ezért, ha e cikk szerzője szeretné elkerülni a milliós kártérítést meg a börtönt, és mondjuk az ajkai vörösiszap-katasztrófa körüli gyanús ügyekkel szeretne foglalkozni, akkor először is órákat tölt el különféle találkozókon, bennfentes informátorok beszámolóit hallgatva. Miután maga már totálisan meggyőződött bizonyos disznóságok tényéről, még mindig nem nyúl a billentyűzethez, hanem elkezd kutatni, válaszokat követelni, bizonyítékokat, drága cégadatokat gyűjtögetni, hogy ne csupán az igazat írja, de a bíróságon is fel legyen vértezve a milliárdos érdekkörök kitömött zsebű ügyvédeivel szemben. És ha heteken át csak cinikus válaszokat kap a hatóságoktól, akkor is csak átkozódik legfeljebb, de nem ír semmit, amíg nincsenek meg a bizonyítékok. Nemcsak öncélból, hanem az ön érdekében is, nyájas olvasó, mert úgy tanulta az iskolában, hogy az ön félrevezetése a legnagyobb bűn, amit ebben a szakmában el lehet követni."

 
Huth Gergely még mindig nem képes felfogni, hogy a blogger NEM újságíró. Nem ebből él, nem ezért kapja a bérét. A saját munkája mellett, a család és a szabadidő rovására foglalkozik a blogjával kisebb-nagyobb sikerrel ... vagy Huth Gergely szerint, ha egy blogger az egyiptomi forradalomról írna, akkor előbb utazzon el Kairóba?
Ha hülyeséget ír, akkor úgyis szénné oltják a kommentekben, amit - megjegyzem - az Örülünk, Vincent? blogon maga Huth Gergely is megtehetett volna, hiszen egy blogbejegyzéshez hozzá lehet szólni, lehet vitatkozni ...

A nyomtatott Magyar Hírlapnál is van ilyen lehetőség, Huth Gergő?

És a legszebb rész:


"És miközben mi munka helyett a trükkök százainak szemantikai értelmezéséről vitatkozunk, a neten trollok százai rágalmaznak és terjesztik a rémhíreket, bármiféle következmény nélkül. Sőt, bevett szokás, hogy amit bizonyíték vagy vastagbőr hiányában egy netes újságíró névvel nem szeretne megírni, azt lenyomja blogban.

A magyar hálón már a bérbloggerek is megjelentek, akik konkrét tarifáért, álnéven vállalják a megbízó érdekét szolgáló cikkek közzétételét. (Nézzék csak meg az Indexen szintén előszeretettel ajánlgatott Vastagbor.blog.hu médiaajánlatát! Egy Pásztörperc-féle bejegyzés ötvenezer plusz áfa.) Pedig a blogok eredetileg a civil világ kifutói voltak, ahol a szerzők játékos álneveken írtak a mindennapjaikról, munkájukról, szerelmeikről, csalódásaikról."


Nos, nekünk nincs médiaajánlatunk. A Bediának van, ami 50-60 blogot tömörít, és csomagban próbálja értékesíteni a reklámfelületeket, nem nagy sikerrel :)  És van reklámkampányokhoz pr (x) szövegírás is, ami viszont nem nagyon szokott előfordulni egy politikai-közéleti témájú blogon, viszont annál gyakrabban egy tematikus blogon (pl. Apple blogon egy új Apple termékről megjelenik egy szponzorált bejegyzés).

Így elég meredek ezt összekapcsolni azzal, hogy az Örülünk, Vincent? blog vagy mi bérbloggerek lennénk, a seggemet verném a földhöz, ha minden posztért 50 ezer + áfát kapnék :)  Vagy akár 500 forintot :)
(Havi 40 posztnál az 2 millió lenne :)
A Kempinskiben lenne a blogtalálkozó :))

Huth Gergely úgy képzelheti el, hogy hétfőnként körbejárjuk (a bérbloggerek) a pártszékházakat, felvesszük a lóvét az előző hétről és megkapjuk, hogy az aktuális héten miről kell írnunk.

Aki a Fideszről rosszat ír, az csak bérblogger lehet, más magyarázat nincs. Ilyen kétegybites gondolkodást, ilyenre még Szijjártó Peti is csak ritkán képes ... és ez az ember főszerkesztő-helyettes :)
 
Huth Gergely, a Széles-birodalom bérújságírója a végén még kesereg egy sort, hogy az újságírókat szabályozza a médiatörvény, de a bloggereket meg nem:

"Nehogy azt gondolják, hogy az új médiaalkotmány és a médiatörvény mindezen bármit is változtat. A pongyola törvényszöveg nagyképű szerzői pontosan az efféle magatartást felejtették el világos módon megtiltani, miközben közvetlen beleszólást engedtek a kormánynak egy olyan szférába, amihez a mindenkori hatalomnak semmi köze.

A hír szent, a vélemény szabad.

Huth Gergely, nézd csak, itt a véleményem: te segghülye vagy.

Huth Gergely: Trollok támadása

Örülünk, Vincent?: Hűtlen kezelés
Örülünk, Vincent?: A Huth-ok bosszúja
 
ui:
Egy komment a publicisztika alól:
"Kötelezni kellene a blogok üzemeltetőit, hogy jókora betűkkel, lehetőleg piros téntával jelezzék a lapon, hogy nem ellenőrzött információkat tesznek közzé."

Címkék: média blog

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr732626035

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: VÉRES KARDOT HOZTAM 2011.02.01. 09:31:21

Véres kard jár körbe a blogszférában.   Hadba hív a bloggerek véres kardja, írtam volna bevezető mondatként, ha újságíró lennék. De nem vagyok az és nem is kívánok ebben a szerepben tetszelegni.   Nem úgy, mint a megélhetésükért a...

Trackback: Kicsit savanyú 2011.01.31. 15:59:34

Olvasom a Magyar Narancs blogokról szóló cikkét. Az a fő bajuk, hogy a bloggerek névtelenek. Hogy nincsenek rendezve a jogi - felelősségi viszonyok a blogszférában. Vagyis bárki bármit leírhat a saját blogjában, és ezért mégcsak felelősségre sem lehet ...

Trackback: A bloggerek hatalmat döntenek 2011.01.31. 15:18:24

 Olvasgatom itt az újságokat, mert hála a Kiskakasnak, mindig van friss újság, és nem csak balról vagy jobbról, hanem mindkét oldalról. Ez az igazi demokrácia. Ezért szeretjük a Kiskakast, igaz?   Na, de nem is erről akarok most beszélni, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 10:40:15

@Legelő Őse: Én akkor megyek vidékre, ha nem akarok embert látni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.01. 10:41:15

@hoplita: azért egy idő után, pusztán annyit tudok rád mondani: végtelenül buta és antiszemita vagy. Szánalmas! Hidd el ez még mindig ciki, az egész világon, nem változott semmi. De tényleg!

31/48 2011.02.01. 10:47:04

@Legelő Őse: bocsánat ha félreérthető voltam.. Én kimondottan NEM azokról beszélek, akiknek saját véleményük van. Hanem azokról akik akár képesek logikailag inkonzisztens, minden alapot nélkülöző tanokat bebiflázni, majd azokat bárki szemébe vágni akár kéri akár nem. Példaként a Hitgyülit tudnám felhozni, ahol sok ilyen alak van, személyesen ismerek pár fanatikust, sőt sajnos onnan egyet sem aki nem az.

És ez midnkét oldalon ijesztő.

mizie 2011.02.01. 10:47:42

"a mindenkori hatalomnak semmi köze" ÉV VICCE BAZDMEG! - Ez a megélhetési szardarab nyavalyog a senki által nem olvasott újságjában :))))

31/48 2011.02.01. 10:50:53

@Legelő Őse: amúgy akár szörnyen hangzik akár nem, én lennék az utolsó aki azt állítja, hogy nincsenek elvakult nemzetieskedő katolikusok.Szerintem pedig pont ezért fontos elhatárolódni a szélsőségektől és néven nevezni azokat akik vallási csoportként igyekeznek politikai zagyvaságokat terjeszteni, ami különösen veszélyes, ha valaki olyan nagy eszmeáramlatok szárnya alatt igyekszik ezt tenni, mint a judaizmus, vagy a kereszténység; majd amikor őt támadás éri, pajzsként tartani maga elé egy sokmillliós, milliárdos közösséget.

Rokkantnyugdíjaspornósztár 2011.02.01. 10:51:36

Nagy élmény volt Huth Gergelyt hallgatni a Hír TV bérfideszes álintellektuális csoportos önkielégítésén hallgatni, amikor majdnem mindig sikerült egy jót buziznia azon a jellegzetes férfias hangján, cseppet sem leplezve saját énidegen homosexualitását. A Budapest TV eltűnése óta azon lehetett a legjobbakat röhögni.

Jó, hogy vannak ilyen decorticált droidok, mint ez is, akik élvezettel teszik ki a kirakatba saját retrdáltságukat, de legalább ezen lehet egy jó zsigerit röhögni.

hoplita 2011.02.01. 10:59:40

@szempontpuska:
Kevés időt töltünk egy blogtérben.....azér' kérdezel ilyet.:))))))

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.02.01. 11:02:15

"A nyomtatott Magyar Hírlapnál is van ilyen lehetőség, Huth Gergő?"

Van! Az online felületen, ami 90%-ban ugyanaz, mint a print. Ugyanis ami nyomtatásban megjelenik, az kerü fel a netre is. Tájékozódás, pont az, amit hiányolsz....

"Nos, nekünk nincs médiaajánlatunk."

Ezzel vitatkozom. Van, mégpedig új, hogy az Index címlapra tesz titeket!

És onnantól kezdve, hogy egy blog írásait a HÍREK és nem a blogok között helyezek el, onnantól kezdve igenis ki kell menni Egyiptomba, ha arról akarok írni! Ha a blogoknál van az írásom, leírhatok akkora blődséget, hogy az MK 29-es magnó 1963-ban jelent meg először. De egy hírben, amennyiben a posztot hírként szerepeltetem, már nem!

A hír a Ki/Mi? Mit? Mikor? Hogyan? Miért? és még egy hatodik kérdésre is válaszol. Előfordul, hogy a miértre sem kapunk választ, de ha az első 4 kérdésre nem felel, akkor az NEM hír! Márpedig ha egy blogger hírt ír vagy kommentál, a pontos hátterével igenis legyen tisztában!
Főleg ha írását a hírek és nem a blogok közé teszik be. Ha pontatlan, hiteltelenné válik. Ezt azért a nagy fikázás közepette meg lehetne érteni.

hoplita 2011.02.01. 11:07:54

@szempontpuska:
Tőlem ásítozhacc.....bár ha valamivel cáfolnád a sommás megállapításom, akkor lehetne ilyen nagy arcod.
Így csak kiérdemelted a nagy valagrendet.....vagy mán megvót?

@simonmondja.:
Látod, ebben különbözünk.
Én elolvaslak, bármekkora seggfejnek is tartalak....:)

@Legelő Őse:

Azt mondasz rám, amit akarsz....annak tartasz, amihez kedved van.
Elviselem, légy nyugodt.:D

zsebatya 2011.02.01. 11:11:14

@Névtelen betelefonáló: Kérlek, segíts. Most jövök a MH honlapjáró, de én ott nem találok arra lehetőséget, hogy a Huth nevű újzavarost lehülyézzem hozzászólás formájában úgy, ahogy jelen blog szerzőjével bárki könnyen megteheti. Tehát navigálj oda, kérlek, ahol a jelzett helyen ezt megtehetem. És nem "névtelen telefonálóként", vagy olvasói levélben, hanem így, élesben. Ha ilyen hely nincs, akkor kénytelen vagyok téged is a szívós félrebeszélők közé sorolni. Ha van, akkor bocs.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 11:12:16

@Névtelen betelefonáló: koma te tisztában vagy azzal, hogy mi a médiaajánlat?
Te teljesen másról beszélsz.
A médiaajánlat az az amikor hirdetési felületet kínál pénzért egy oldal. mutasd meg, hol van ilyenje a vbőrnek?

a továbbiakból pedig egy szót sem értek. ki helyezi a mit a hova? Az indexen nem hírek, hanem blogajánló rovatban vannak a blogok.
ráadásul teljesen külön domainen, blog.hu alatt szerepelnek a blogok.

koma, mielőtt véleményt mondasz, vagy észt próbálsz osztani, nem kéne tisztában lenni legalább a fogalmakkal?

hoplita 2011.02.01. 11:13:26

@Tīmūr-e Lang:
Látod, ebben a kommentedben ott van az, amivel én is kiegészíteném a nagy antiszemétizmusom.
A politizáló zsidókat rühellem.......
A szatócsokkal semmi bajom....bár kétszer megszámolom a visszajárót, ha a Síp utcai barkácsboltban vásárolok.:))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 11:14:04

@hoplita:
Na persze, mert belőlem egy van, belőled meg 3 millió...
Az imamalom is érdekesebb, mint a fidesznyikek darálója.

Petykabá 2011.02.01. 11:14:15

@Conv: Figyelj, szerintem te súlyos eset vagy. Először is mert agresszív vagy. Másodszor mert szövegértési problémáid vannak. Harmadrészt mert üldözési mániád van. Negyedrészt, mert láthatóan tévképzeteid vannak (azt hiszed én vagyok a lelkiismereted).

Ha ennyire nem tudod kontrollálni magad, és értelmes felnőtt szinvonalán írni, akkor szerintem hagyd a picsába ezt a kommentelgetést, nem neked való.

chipshop (törölt) 2011.02.01. 11:15:45

Huth-rol most hallottam eloszor,igy kulonosebben nemis erdekel.Viszont,blogger leven(nem index,nem magyarorszag,hanem angolul es amerika:-)en is kapok penzt a reklam kattintasok utan.Amivel semmi baj nincs,az indexesek is ugyanezt megkapjak,a baj sokkal inkabb azzal van,hogy az index ugy allitja be,mintha egy partfuggetlen ujsag lenne-pedig egyertelmuen nem az.A focimek mindig arrol szolnak,hogy a jobboldal egy kudarc,Orban egy lidercnyomas es tevdes azt hinni,hogy ez barkit is azert bant,mert Orban rajongo-ami zavaro az az,hogy nincs tobbe balansz.Ujsagirasrol Index szinten felesleges beszelni,egyreszt a stilus hianya miatt,nincs osszeszedettseg,szofisztikaltsag etc..Rubbish.Ugy kezelem az Index hireket,mint a Sun-t,es a Velvetet.Engem peldaul az sem zavar,ha gyurcsanyistak kantaljak,hogy feri gyere vissza,mindossze szanalmasak tartom azt a vedekezest,hogy keress vissz a bongeszoben az MSZP idejen,ugyanez tortent.A helyes megfogalmazas az lenne,hogy igen,az MSZP idejen is tortent ilyen-de nem igy es nem ilyen mertekben.Az Indeben rengeteg kiragadott mondat van,ami egy cikket total mas megvilagitasba helyez,es az egyszeri olvaso ezt kapasbol elhiszi,mert ugye totawe szent es serthetetlen,es parnasszusra vele.Totawe a szememben csak megelhetesi ellenvelemeny gerjeszto,se tobb se kevesebb.Az Index szinten.What a shame.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 11:16:46

@Conv:

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
37. k-geza:
"A vastagbőr és a piroslap vagy a ma megjelent Republikon mind szoci bérbloggerek."

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.02.01. 11:18:51

@zsebatya: www.magyarhirlap.hu/velemeny/trollok_tamadasa.html?hsz=1

Ezek a kommentek Huth írásához. A "Vissza a cikkhez"-nél meg el lehet olvasni. Szóval van hozzászólási lehetőség...

31/48 2011.02.01. 11:20:19

avagy "quibus auxiliis"

zsebatya 2011.02.01. 11:20:47

@Névtelen betelefonáló: Bocs, az előző igazából neked ment, neked (is) van igazad. Megyek is hülyézni.

hoplita 2011.02.01. 11:22:21

@szempontpuska:
Hát terajtad sem rágom le a körmöm, faszikám.
A tefajtád mán 20 éve is "uncsi" volt.:)

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.02.01. 11:22:55

@Conv: néha beteszik a hírek közé is a Képviselő Funky, a Homár vagy más blog egy-egy posztját. Igen, az a hírek között szerepel. Elég régóta olvasom az Indexet ahhoz, hogy tudjam, a blogokat külön kigyűjtik, jobboldalra.

Pontatlanul fogalmaztam, a vastagbőrnek valóban nincs ilyen felülete. Aki szeretne címlapon lenni, anno beleegyezett abba, hogy hirdetést helyezzenek el a blogján.

Aki nem érti, mi alapján lesz hír a hír, és a különböző sajtóműfajokat érintőlegesen sem ismeri, az nekem ne beszéljen fogalmakról. Ahol pontatlan voltam (itt kommentben szabad, megtehetem, nem hírt írtam és nem az olvasókat tájékoztattam) ott javítottam.

Kurt S. Earp 2011.02.01. 11:23:29

@Conv: Bravo, Conv úr, kérem tisztelettel.
Már hegyeztem a netes ceruzámot, hogy beírjam a nagy büdös igazságot, amit úgysem olvas el senki és úgy sincs jelentősége, de mély sajnálatomra, ön megelőzött, így nekem nem marad más, mint a puszta gratuláció.
Itt van 400 komment, kzárt dolog, hogy bárki elolvasta volna őket rajtam kívül, de csak a végére bökte oda valaki, ön, a lényeget: Huth Gergelyt az zavarja, hogy nem tudja, ki fikázza őt. Vagy a pártját. A blogger álarca mögé akar nézni. Erről szól minden.
Az azonosításról.
Azt, hogy a fószer nevetséges és szánalmas: azt mindenki levette.
Kiröhögték, kiröhögik, lejáratta magát, ócska troll aki trollkodik, gyenge újságíró egy pusztuló lapban stb ez oké.
Pedig ami a nyáladzása mögött húzódik, az nem más mint Latinovits Zoltán nagyjelente, a nyilas szerepében, az Ötödik Pecsétben, amikor a lelkes, ifjú védencét tanítja meg az erőszak monopoliumának igazi értelmére.
"Az ellenállók: bagatell ügy mondom én. Az elkövetőket felakasztjuk, agyonlőjük."
A néma, arctalan, kiskocsmák -blogok- mélyén pofázó tömeget kell megfélemlíteni és elkussoltatni, a "senkiket, a csőcseléket, a tömeget"
Hogy megtanulja egyszer és mindenkorra: ő is azonosítható és elérhető.
Tóta W. nem számít. Ő ellenség. Róla tudjuk. El fogjuk kapni. Annak a bloggernek a neve: az kell.
Ennyit a soha el nem múló ideológiák hatalmáról.
Erre szoktam én azt mondani, hogy kommunistának lenni az egy gondolkodásmód. Lyukacsos bőrkalap, Boss öltöny, mindegy.
Még egyszer, bravo, tökéletesen egyetértek.

hoplita 2011.02.01. 11:24:33

@simonmondja.:
Látod, ez az igazi jó hír, zene a füleimnek.
Belőled kevés, belőlem sok.:)

Kurt S. Earp 2011.02.01. 11:24:47

@Conv: Bravo, Conv úr, kérem tisztelettel.
Már hegyeztem a netes ceruzámot, hogy beírjam a nagy büdös igazságot, amit úgysem olvas el senki és úgy sincs jelentősége, de mély sajnálatomra, ön megelőzött, így nekem nem marad más, mint a puszta gratuláció.
Itt van 400 komment, kizárt dolog, hogy bárki elolvasta volna őket rajtam kívül, de csak a végére bökte oda valaki, ön, a lényeget: Huth Gergelyt az zavarja, hogy nem tudja, ki fikázza őt. Vagy a pártját. A blogger álarca mögé akar nézni. Erről szól minden.
Az azonosításról.
Azt, hogy a fószer nevetséges és szánalmas: azt mindenki levette.
Kiröhögték, kiröhögik, lejáratta magát, ócska troll aki trollkodik, gyenge újságíró egy pusztuló lapban stb ez oké.
Pedig ami a nyáladzása mögött húzódik, az nem más mint Latinovits Zoltán nagyjelente, a nyilas szerepében, az Ötödik Pecsétben, amikor a lelkes, ifjú védencét tanítja meg az erőszak monopoliumának igazi értelmére.
"Az ellenállók: bagatell ügy mondom én. Az elkövetőket felakasztjuk, agyonlőjük."
A néma, arctalan, kiskocsmák -blogok- mélyén pofázó tömeget kell megfélemlíteni és elkussoltatni, a "senkiket, a csőcseléket, a tömeget"
Hogy megtanulja egyszer és mindenkorra: ő is azonosítható és elérhető.
Tóta W. nem számít. Ő ellenség. Róla tudjuk. El fogjuk kapni. Annak a bloggernek a neve: az kell.
Ennyit a soha el nem múló ideológiák hatalmáról.
Erre szoktam én azt mondani, hogy kommunistának lenni az egy gondolkodásmód. Lyukacsos bőrkalap, Boss öltöny, mindegy.
Még egyszer, bravo, tökéletesen egyetértek.

hoplita 2011.02.01. 11:27:38

@Conv:
Hónapok óta rá se nézek az emháonlányra.
Minek......ilyen háeszek vannak, tucatszám.
Egy idő után már nem is röhejes...

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2011.02.01. 11:29:20

@Conv: aki nem tudja, mely kritériumok alapján lesz valami hír, az ne beszéljen fogalmakról.

Más: a médiaajánlatot illetően pontatlanul fogalmaztam. Valóban nincs ilyenje a blognak.
Annyi igaz, hogy amely blog tulajdonosa úgy gondolta, hogy szeretne bekerülni azok közé, akik címlapra kerülhetnek, engedélyeznie kellett azt, hogy a blogján hirdetések jelenjenek meg.

Azonban mielőtt tévedhetetlennek gondolnád magad (és csak engem és Huthot ítélsz el bármilyen pontatlanságért is), megjegyzem, hogy időnként a HÍREK között is megtalálható egy-egy blogbejegyzés, úgy mint Tékozló Homár, Képviselő
Funky, néha TótaWé. Azt én is tudom, hogy a blogok külön vannak gyűjtve, amit említettem, nem állíndó, nem mindig, de előfordul. Azzal együtt, hogy a blogdoboznak állandó helye van, és mindig kitesznek valakit címlapra.

hoplita 2011.02.01. 11:34:07

@Conv:
Hónapok óta rá se nézek az emháonlányra.
Minek......ilyen háeszek vannak, tucatszám.
Egy idő után már nem is röhejes...

zsebatya 2011.02.01. 11:35:37

@Kurt S. Earp: Ugye jól értem: értelmezésed szerint a Latinovits-féle nyilas is kommunista volt ebben a megközelítésben?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 11:39:24

@Kurt S. Earp:
Nyilas - kommunista.
Végülis mindegy.
De nem csak azt mondta, hogy a névtelen senkiket kell betörni.
Arról is szó volt, hogy nem kell tudniuk, mit követtek el.
Meg arról is, hogy
nem jó, ha marad önbecsülésük.
Ez a legfontosabb.
Tegyenek valamit, ami miatt szembeköphetik magukat.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 11:40:29

@hoplita: Nyugodt lehetsz, mint a fűszál a réten...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 11:42:32

@Névtelen betelefonáló: aki nem tudja megállapítani egy hír értékét az ne agyaljon :)
aki nem érti egy internetes felület működését, illetve nem igazodik el annak rendszerében, ne agyaljon.

Képviselő Funky, TótaWé, subba, comment:com, lángoló gitárok....
ezek az index által szponzorált blogok, fixen ott vannak a kategóriákhoz tartozó ajánlók közt a legfelső sorban :) és publicisztika taggel van megkülönböztetve minden esetben, amikor nem átirányítva van megjelenítve a postok tartalma, hanem az index felületén.

nem pedig hírként.

hoplita 2011.02.01. 11:43:54

@simonmondja.:
Ez bemart, mi.....?
Hahahaha....

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.01. 11:44:17

@Tīmūr-e Lang:

csakhogy isten nem tulajdonnév. ha a körösztények istene, akkor sem, mert a körösztények istenének nincs külön neve (jahvé/jehova lenne, csak hát az ugye bibsi biznisz). zeusz meg tulajdonnév, ahogy az összes görög istené az; aphrodité, hermész, poszeidón, ezek mind, mind tulajdonnevek.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 11:44:31

@hoplita: én sosem nézem magamtól, csak ha valami/valaki hivatkozik rá. ugyanez a történet részemről a nol-al

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.01. 11:45:09

@szempontpuska:

"az ismertségi küszöböt talán először a focitörténeti sorozatunkkal ütöttük át"

teljesen egyértelműen azzal.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 11:48:15

@Petykabá: no, meséj, mi az amin besértődtél? szar volt belenézned a tükörbe mi?

szempontpuska 2011.02.01. 11:50:11

@mavo: hmmmm régi szép idők!
Imádtam azt a sorozatot...

fokabacsi 2011.02.01. 11:51:16

@simonmondja.: Nem kötelező itt olvasni, bukott bolsiknak lehet menni a partizanifo.hu-ra !

szempontpuska 2011.02.01. 11:51:47

@mavo: hmmmm régi szép idők!
Imádtam azt a sorozatot...

fokabacsi 2011.02.01. 11:53:21

Nem kötelező itt olvasgatni, el lehet menni a stop.hu-ra vagy a partizaninfo-ra is. Bukott bolsik ott öklendeznek.

Petykabá 2011.02.01. 11:56:23

@Conv: öcsi, hisztérikus is vagy, ezt kihagytam, plusz projekciót alkalmazol, amikor másnak írsz a tükörproblémáiddal kapcsolatban. Vegyél be egy nyugtatót.

biborka313 2011.02.01. 11:59:47

Ez még csak egy enyhe próbálkozás a szabadon gondolkodók ( gyengébbek kedvéért: nem fidesz seggnyalók) ellehetetlenítésére, támadására.

Következő fokozat már a nagy fekete autó lesz.

Kurt S. Earp 2011.02.01. 11:59:58

@simonmondja.: Természetesen Simon úr, kérem, ez a lényege. Ha összetöröd őket: bármit megtehetsz velük. Egyik kedvenc magyar filmem. Sajnos -ahogy elnézem a világ állapotát- soha nem múlik el az aktualitása és nem helyspecifikus, nem földrajzi kérdés.
@zsebatya: Nem. Ideológiasemleges hatalmi praktika.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:00:21

akkor először is órákat tölt el különféle találkozókon, bennfentes informátorok beszámolóit hallgatva. Miután maga már totálisan meggyőződött bizonyos disznóságok tényéről, még mindig nem nyúl a billentyűzethez, hanem elkezd kutatni, válaszokat követelni, bizonyítékokat, drága cégadatokat gyűjtögetni, hogy ne csupán az igazat írja, de a bíróságon is fel legyen vértezve a milliárdos érdekkörök kitömött zsebű ügyvédeivel szemben. És ha heteken át csak cinikus válaszokat kap a hatóságoktól, akkor is csak átkozódik legfeljebb, de nem ír semmit, amíg nincsenek meg a bizonyítékok."

ezért olyan szemét a magyarországi oknyomozó újságírás. :) ez a hut egy barom
hol él ez? széles gábor fiókjában? ezért nem látja a világot, bakker a legelemibb dolgokkal nincs tisztában az ÉLETRŐL

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:02:01

mi munka helyett a trükkök százainak szemantikai értelmezéséről vitatkozunk"

és még be is vallja. na ez a baj. dolgozni kéne

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:05:54

astagbor.blog.hu médiaajánlatát! Egy Pásztörperc-féle bejegyzés ötvenezer plusz áfa."

ezt meg honnan a * ból vette ez a paraszt?!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:06:46

Vastagbor.blog.hu médiaajánlatát! Egy Pásztörperc-féle bejegyzés ötvenezer plusz áfa"

ÉS MÉG Ő BESZÉL HOGY HOGYAN ÍRJUNK BLOGOT? MÉG ÚJSÁGOT SE TUD ÍRNI!!!

31/48 2011.02.01. 12:08:28

@mavo: nem, mert a kereszténység és a judaizmus egyes modernista ágai Istent univerzális istenségként, és nem csak az ő számukra imádható egyetlen istenként fogják fel.

Amúgy a kereszténység kimondottan az Isten szót használja a megnevezésre, szemben a muzulmánokkal, ahol van egy kvázi személynév, és van a száz szent név, amiből a századikat csak Allah ismeri. A száz szent név (mint az ar-Rahman, ar-Rahim) nagyjából megfelelnek a zsidóság által használt beszédes, tulajdonságot leíró neveknek (Adonáj, Jehova, Éli), míg az Allahnak nincs igazából megfelelője sem a keresztény sem a judaista teológiában, (talán az Él-Éli mint isten(em) lehetne, mert annak nincs többletjelentése, viszont ezzel is az a probléma, hogy az Él szó sem egy kimondott istent jelöl, hanem a fogalmat, és így használható olyan helyeken is, mint Ne legyenek idegen isteneid előttem- ez Allahhal nem lenne értelmes.

Ez egyébként érdekes problémákat is szül, mivel sok nyelvben pedig az Allah szó az isten megfelelőjévé vált gyakorlatilag az évszázadok során, viszont a muzulmánok szerint továbbra is személynév, és megtiltják a keresztényeknek, hogy Allahnak nevezzék az "Istent". Ami azért is problémás mert a keresztény és muzulmán felfogás (ahogy a judaista és a bahái is) kvázi ugyanazt az istent imádja és a legtöbb teológiai irányzat egyetlen létező istenként ismeri el, és egymás közötti különbségként annak a fokát tartják, hogy ki mennyire képes megérteni és beteljesíteni ennek az univerzális lénynek az akaratát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:10:18

"Kötelezni kellene a blogok üzemeltetőit, hogy jókora betűkkel, lehetőleg piros téntával jelezzék a lapon, hogy nem ellenőrzött információkat tesznek közzé."

minek? minden blogger forrással dolgozik, amit linkkel kapcsol az íráshoz, aki nem az amatőr.
a forrásnál mindenki leellenőrizheti

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.01. 12:14:03

@szempontpuska:

"hmmmm régi szép idők!
Imádtam azt a sorozatot... "

én is, és még rengetegen. egyszerű az oka, nagyon jó sorozat volt, és (velem együtt) sokunk fiatalságáról szólt.

31/48 2011.02.01. 12:14:05

@mavo:

www.magyarhelyesiras.hu/

amúgy itt is be lehet írni, hogy Isten, és kiadja a tulajdonnév változatot.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 12:16:01

@Tīmūr-e Lang: Azért van a keresztényeknek is egy pár név a raktáron.Isten a Teremtő, az Úr, a Mindenható.

Mikrobi 2011.02.01. 12:17:45

"Ha hülyeséget ír, akkor úgyis szénné oltják a kommentekben" - feltéve, ha nem moderálják ki. Márpedig jó sokat ki szoktatok. Ha pedig a blogger véletlenül tényleg nem az Index újságírója, még inkább.
Azt amúgy nem kéne jelölni valahogy, hogy mely blogokat íratja az Index és melyek teljesen magánkezdeményezésűek? Mert azt úgyse fogjuk megtudni, hogy mely külsős kap pénzt a cikkéért és melyik nem, de legalább azt hadd tudjuk már meg, hogy a zero nevű blogger és a vastagbor.blog.hu az Indexhez tartozik! Én ezt ma tudtam meg.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.01. 12:19:16

@Tīmūr-e Lang:

megnéztem, a 160. pont szerint tulajdonnévként nagybetűs, tehát elvben igazad van. gyakorlatilag leszarom :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.01. 12:20:06

@Tīmūr-e Lang:

mint már írtam, igaz. ettől függetlenül felesleges erőltetni.

31/48 2011.02.01. 12:21:10

@simonmondja.: igen, írtam is, hogy elég sok beszédes név van mind a zsidóknál, mind a keresztényeknél, mind a muzulmánoknál.

De csak a muzulmánoknál van olyan személynév mint amilyen például, ha már fel lett hozva az antik isteneknél.

Zeusznál is használták a Szótért, mégis a Zeusz megkülönböztetett, személyes neve volt. Annak ellenére, hogy természetesen annak is van saját eredete, ahogy az Allahnak is.

en.wikipedia.org/wiki/Zeus

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:21:45

@Mikrobi: zero nem hinném hogy indexes.

az index csak reklámozza őt.
zero indexes volt régen, tóta árpádos, régen nagyon bírta, ma is ennek isszuk a levét.
de már nem szereti annyira, úgy hiszem

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:22:36

@tesz-vesz: mármint úgy volt indexes, h olvasta őket boldogan

31/48 2011.02.01. 12:23:16

@simonmondja.: azonkívül ezeket a liturgikus szövegekben lefordítják. Se az Allah-ot se a Zeuszt se semmi mást nem szokás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:24:00

@zero: pedig kéne írnod.
ráébresztve őket hogy mekkora senkik

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 12:25:20

@Petykabá:
semmi gond, csak szerettem volna valami érdemi hozzászólást olvasni amiben nem filozófiai eszmefuttatással jössz elő, hanem a téma konkrét elemzésével, a véleményed kifejtésével.
szerettem volna hallani a véleményed a konkrét témával kapcsolatban, nem pedig általánosságok puffogtatását, lózunglufik röptetését okostojás módon.
A konkrét témával kapcsolatban, mely nem filozófiai/etikai mélységeket rejt magában, bármennyire is ezt a köntöst próbálta ráaggatni huth szaki, hanem egyszerűen politikai célokat szolgál.

nos, menni fog a filozófia szart nem érő magasságából leereszkedni a konkrét eset elemzéséhez és konkrét vélemény nyilvánításhoz, vagy marad a libbant, mellébeszélős ál-intelligens felelősséghárító, okoskodás a semmitmondással?

mondd szépen, igazat adsz huthnak avagy egy barom, esetleg ennél finomabban és cizelláltabban szeretnéd megfogalmazni a TE véleményed, mindenféle felesleges filozófiai ökörségekre hivatkozás mellőzésével?

ámbár, ha kedveled ezt a stílt, belemehetünk a dologba és megleshetjük mennyire vagy felkészült a témában.
nem tudom miért, de hányni tudok az általad előadott fellengzős szájtépéstől, aminek semmi köze az élet valóságához, azon kívül, hogy ráeröltetjük, a libbant vonalat követve.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.01. 12:28:50

@mavo: hülyeséget ne mondj

bár szokásod, ahogy a király, Király, hasonló az Isten is. ha görög istenekről van szó akkor kicsi, de itt ebben az országban mindig nagy

www.magyarhelyesiras.hu/

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.01. 12:30:15

@Tīmūr-e Lang:
Lehet, hogy úgy lett az Allahnak sok neve, hogy az ehhez hasonlókat lefordították a törzsi nyelvekre.
Csak már elfelejtődtek azok a nyelvek.
Ez is egy lehetőség.
Lehet, hogy arab szemmel a mi Istenünknek is baromi sok neve van Európában és azon túl is.

űrlakó (törölt) 2011.02.01. 12:30:41

zero!

Érdemes újra olvasni: "Manipulálták az engedélyt" (Nem a blogolás miatt, hanem tartalmi és fogalmazási szempontból!)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.02.01. 13:20:41

@Mikrobi:

Hello!

Meg van jelölve, hogy melyek az Index-es blogok, 2 helyen is
1, Index-címlap, blogajánló alatt (Alkoholista -> Bűvös szakács)
2. blog.hu lapalja, "Indexsaláta"

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.02.01. 13:26:51

@tesz-vesz:

akkor a faszomnak irkálsz nekem? :)

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2011.02.01. 13:43:50

@szempontpuska: Elolvastam. Nem értem mi a hézeg. Most népünk ellensége vagyok én is? Nálad mit mutat a barát-ellenség felismerő rendszer? Csak hogy időben értesüljek...

Mikrobi 2011.02.01. 13:46:33

@zero: ezekből nekem eddig nem derült ki, hogy az Indexhez tartoznának. Csak azokról tudtam, amiknek a szerzője a Szily volt, mert az ő nevét látom nem blog-Index-cikkek szerzőjeként is.
Mellesleg a vastagbor.blog.hu nincs abban a keretben a címlapon...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 14:59:53

@Mikrobi:
mert a vbőr nem indexes blog.
de már kérdeztem, honnan veszed, hogy a vbőr indexes blog :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 15:05:41

@Conv: meg mi az a "nem blog-Index-cikk" ?

1kívülálló 2011.02.01. 15:31:05

Lehet volt már, nem néztem végig az összes hozzászólást, de be kell ezt ide lökni: Huth Gergely valszeg egyenesági rokona a nagy Huthnak, Jabbának. Így már sokminden világos, asszem :))

szempontpuska 2011.02.01. 15:59:13

@Zig Zag: nekem nincs olyan... ne is próbálkozz... :-)

szempontpuska 2011.02.01. 16:02:17

@Zig Zag: OFF Nota bene egyszer mintha küldtem volna neked egy I. vh-s írást.
Azzal mi lett???
ON

Baldrick02 2011.02.01. 16:48:17

@hoplita: Osztan mit ártott kegyednek az a szegény ló.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.01. 17:21:58

sziasztok! Egy komment a cikk alatt a Magyar Hírlap oldalán:

"42. aztmondja2011-02-01 17:14:42
Kedves Gergely!
Lehet hogy Ön is felkészülhetett volna a cikk megírása előtt, és akkor nem kerül ilyen kellemetlen helyzetbe gyakorlatilag az egész blogvilággal szemében, sőt azt kell hogy mondjam, a jóérzésű, nyitott interneten tájékozódó emberek szemében. Ha használta volna a méltán népszerű és ingyenes google keresőt mint minimális tájékozódási lehetőséget az egyébként személyeskedéssel tűzdelt cikke megírása előtt, akkor az alábbiakat megállapíthatta volna:
- a cikkben említett blogok szerzői nem kapnak fizetést a cikkek után.
- Amennyiben sértőnek találj aa cikkek tartalmát, akkor a blog-hu-t felkeresve, most is lehetősége van akár a tartalom korlátozására is, ha az indokolt.
- A cikkében említett szerző a téma szakértője, a helyszínen szerzett tapasztalatokat a posztjában leírtakhoz. De ami fontos, nem újságíró, a blogok véleményeket fogalmaznak meg, és ezeket az Index felületén is külön blogketrecben lehet elérni, elkülönítve a hagyományos tartalomtól, hogy senkiben ne keveredhessenek össze. Összefoglalva úgy hívják ezt nem elfogult körökben, hogy szánalmas öngól! Sajnálom, nem akartam személyeskedni, de az Ön cikkének stílusa után, ez azt hiszem nyugodtan belefér! "

Szerintem ez így mindent elmond, én magam is ezt írtam volna, és így még regisztrálnom sem kell arra a kétes hírű portálra...

Vidéki 2011.02.01. 17:46:20

@Legelő Őse:
42. hozzászóló nem a pápa, akinek minden szavát szent kinyilatkoztatásnak kellene tekinteni.

Ne csüngjél szavain ilyen szent áhítattal.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.01. 17:52:05

@Vidéki: . Pusztán megjegyeztem, hogy milyen jó hogy nem marad nyom nélkül egy elfogult oldalon sem, hogy létezik egy másik dimenzió is. Neked is ajánlom figyelmedbe. Ha már vitához érveid nincsenek, akkor pusztán kötekedsz?
Mellesleg én a pápa szavain sem csüngök. Te igen?

31/48 2011.02.01. 18:07:24

@simonmondja.: az Allah név eredetét hivatalosan nem lehet pontosan meghatározni.

Azt pedig, hogy lefordították törzsi nyelvekre egyszerűen nem értem. Írtam, hogy a 99 név beszédes nevek és két példát is hoztam.

A Basmalában szereplő két nevet. en.wikipedia.org/wiki/Basmala

A Basmala a magyar koránfordításban (Simon Róbert-féle) webshop.animare.hu/koran_a_koran_vilaga+11506.html
úgy szerepel, hogy
"Allah, a könyörületes és az irgalmas nevében."

Tehát pontosan így van, ezek olyan lefordítható nevek, mint a kereszténységben a Teremtő, Megtartó, stb.

Én csak az Allah-ot emeltem ki egyedül, mint a Zeuszhoz vagy Maiahoz hasonló személyes nevet. Viszont, mint írtam nekik is voltak állandó jelzőként szereplő beszédes neveik (az Egek Ura, Szótér; Bona Dea).

Mikrobi 2011.02.01. 18:14:13

@Conv: a T/1-ből:
"Azonkívül, kérhetsz helyreigazítást a blogoktól is, mégpedig a szolgáltatótól, az Index Zrt-től. Amennyiben úgy találják, hogy jogos a kérésed, kérik a szerzőtől, hogy módosítsa a posztot, vagy legrosszabb eseteben leveszik a posztot. Mindkét eset megtörtént már velünk is, sírás nélkül megtettük amit kértek. "

salamander 2011.02.01. 18:33:42

@Conv:

Nem akarja is akarja - tudomásom szerint - senki kinyomni egyik portált sem.
Azzal van a probléma, ha egy orgánum bizonyos számú - hogy ez mennyi, azt most ne vitassuk - érdeklődőt tudhat magáénak, s ezzel az állam által ellenőrizhetetlen dolgok keletekeznek.

Ennek a gondolata eg totál félreértésen alapul: Ha az állam egy oligarchatus, vagy egy autocratia akkor a többség valban aggódhat hiszen figyelik (ŐK).
Na de ma az államforma parlamentáris köztárasaság, és a kormányforma is parlamentáris. Tehát elvileg az állam mi magunk volnánk megbízott képviselőink útján. Érdekesen hat az aggódás, hogy figyelnek: (ki? a tükörből visszanézett rám valaki?) vagy az adót nem fizetem be - ergo magunkat baszarintjuk át.
Sajnos a helyzet így áll. Egy fontos dolgot azonban mindannyiunknak látni kell: vannak államok, akiknek ez a marakodás kifejezetten jól jön. Főként ha hosszú ideig tart és nem túl erőszakosan zajlik.
Szóval senki nem akar itt bezáratni, megfigyelni senkit, most már nem... idáig ez volt a feladat. Én már csak tudom. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 19:15:01

@Mikrobi: bazzeg :))))))))))))))))))

a szolgáltató az index minden blog.hu blog esetében. ők adják a hátteret (technikai) minden bloghoz, tehát, ha az olyan tartalmat jelenít meg, ami jogszabályba ütközik (személyes adatot hoz nyilvánosságra, személyiségi jogot sért pl,) akkor azt a blogbejegyzést a szolgáltató törölheti[kötelessége] (ez történt a vbőr esetében legutóbb) vagy felszólítja a bloggert, hogy módosítsa a tartalmat.

ez alapján minden blog.hu-s blog indexes blog akkor :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 19:20:47

"Na de ma az államforma parlamentáris köztárasaság, és a kormányforma is "

nekem egy kicsit banánköztársaságra hajaz a valóság.

"Érdekesen hat az aggódás, hogy figyelnek: (ki? a tükörből visszanézett rám valaki?) "

talán az erre létrehoz(ott)andó szervezet mondjuk szalaiannamari vezetésével akinek a fejéből kipattant az ötlet a bloggerek regisztrációjáról, nyilvántartásáról, melyet erősen. bár nem nyilvánvalóan szorgalmaz huth szaki is. a médiatörvény javaslati részének leginkább nehezményezett része pl az is, hogy akárhol is van a világon fizikailag egy portálnak helyt adó szerver, a portál üzemeltetőire a magyar médiaszabályozás legyen érvényes, számon kérhető legyen, és nyilvántartott a tulajdonosa itthon :) kicsit lex kuruc a dolog :)

szal lehet, hogy most nem ez a feladat, de nem már, hanem még :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.02.01. 19:22:42

@Conv: jah erről kérdezd meg mondjuk annamariékat, hogy tényleg nincsenek ötletei, szándékai egynémely internetes felület korlátozására? mondjuk nyilatkozati szinten a kuruccal kapcsolatban :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.02.02. 00:07:19

@Mikrobi:

mert mi nem Index-es blog vagyunk.

hoplita 2011.02.02. 08:09:53

@simonmondja.:
Az lehet...:))

Az azonban még valószínűbb szájmon, hogy mint oly sok mindenről, a muszlim vallás születéséről, helyéről, koráról, társadalmi és etnikai környezetéről sincs halvány lila fingod sem.
Ez pedig nagy szégyen egy magadfajta libernyáknak, aki a szürkeállományával hencegett pár tucat kommenttel feljebb...:)))

lyken 2011.02.02. 14:57:29

Khmmm...

Jabba Huth: "Miután az írás komoly visszhangot, számos támogató és legalább annyi gyalázkodó bejegyzést érdemelt ki a neten (csak egy enyhébb közülük: állítólag én egy két lábon járó heregolyó vagyok)"

Maradjunk annyiban, hogy támogató kommentet nem láttam, gyalázkodóból viszont kis matek meg keresgélés után 2600-nál tartok. Több blogot nem akarok végigszámolni. Fenti mondat egyébként ízléstelen sértés a heregolyók ellen.

Jabba Huth: "Arra, hogy az anonimitás totálisan helyénvaló addig, amíg privát emberek privát fórumokon vitáznak egymással."
Vajon feltűnt neki, hogy privát blogokon privát emberek fejtik ki a privát véleményüket? Huth bácsi vajon a sörözőket is végigkilicseli, megintve a csaposokat, hogy a véleményüket ne a munkahelyen, hanem privát fejtsék ki?

Jabba Huth: "Ám abban a percben, amikor az egyszeri blogoló maga is médiatermékké válik, felvetődik a felelősség kérdése. "
Ééééérdekes. Mikor Viktor egyszeri padmelegítő politikusból miniszter elnök lett, miért nem vetődött fel a felelőssége? Arról miért nem ír Huth bácsi, hogy felelőtlenül jojózik a zemberekkel?

Jabba Huth: "...illene betartatni az újságírás elemi etikai, jogi szabályait is."
Ha a privát blogger, privát postjait a privát kommentelők privát véleményével kiteszik prömier plánba, akkor ki az a privát embereket hol érdekli? A véleményüket jogok van kimondani. Persze, lehet makogni etikai meg jogi szabályokról, de alapvetően arról van szó, hogy nem tetszik, hogy itten eggyesek még mindig szabadon alkothatnak véleményt. Ugye a rohadt EU, aki nem engedi elzárni ezt a kurva szólásszabadság feliratú csapot. Picsába már.

Jabba Huth: "...iigenis megoldást kell találni a százezreket vezető vagy félrevezető internetes médiumok felügyeletére."
Fáj a szabad vélemény? Fáj, hogy Pásztörpit napi 200 ezer ember elolvassa? Fáj, hogy Huth bácsira 72.000-en sem kiváncsiak? De ha valós statisztikai adatokat nézünk, akkor ezek közül is max 40 ezren olvasták el a cikket?
Mégse rohan jó példát mutatva saját nevén blogot indítíani, mint pl Török Gábor. Inkább a száját jártatja, etiukára, meg erkölcsre hivatkozik, meg rendszabályozásra. Az a sztori ut eszembe róla, mikor a fürdősk*rva teli torokból visítozik, hogy dehiszen itt őtet hanyat megb*szták.
Kéremszépen, bűzlik ez a Jabba Huth is, mint a régi...

S.Clegane 2011.02.03. 09:42:28

'"Pedig némi guglizással valóban kideríthető, hogy Pásztörperc maga Fügedi Ubul. Be kell vallanom, ezt a keresési eredményt már a cikk írásakor is megkaptam, de álmomban sem gondoltam volna, hogy valódi név. Bocsánat, kéretik a hamut házhoz szállítani."

Azért ebben tényleg van valami. Első ránézésre ki gondolná, hogy Fügedi Ubul valódi név? Mellesleg ebből a második cikkből szintén kimaradt, hogy Fügedi Ubul az MSZP párt tagja is ilyen minőségében "kritizálja" például a Fideszes Illést.

Majd abból legyen blogpost, ha az MSZP párttag dícséri a Fideszt.

Addig nem hír, amíg a kutya harapta meg a postást...

süti beállítások módosítása