Skip to content


       Szűrés lista

Egy gyerek, plusz egy szavazat?

A Való Világ helyett legközelebb kérem élőben közvetíteni a Fidesz-KDNP közös frakcióülést. Móka, kacagás, ki és beszavazósó, sms-ben dönthetnének az Zemberek, megadjuk-e a szót Semjén Zsoltnak, vagy Lázár "Audi S8" Jani kihívja-e egy gyorsulási versenyre Szijjártó "Audi A6" Petit ...

Különösen izgalmas lett volna látni, ahogy egymásnak ugrik a két párt ... az alkotmány miatt. A KDNP ultimátuma remek lett: "hogyha lesz új alkotmány, akkor azt nem lehet elfogadni a "hármas alapvetés nélkül. A magzati élet, a házasság és a család alkotmányos védelme az a fundamentum, amivel mindenki azonosulni tud."

Látszik, hogy gőzerővel dolgoznak az ország nagy problémáin, különösen a szerkezeti reformokon. Egyetértek Véleményvezérrel, az új alkotmány nincs benne a TOP50 legfontosabb probléma között...
 
Orbán tette helyre a pofátlanul keménykedő kispártot, miszerint, "az abortuszszabályok szigorítása, megváltoztatása a bukásunkat okozhatja. Különösen, ha ezt a társadalom abortusztilalomnak értelmezi."

A KDNP-e helyretették ezzel, de meglátjuk, mi lesz a következő hónapokban ... benne van a pakliban, hogy a KDNP veszi át a zsaroló SZDSZ szerepkörét a kormánykoalícióban, hiszen a KDNP nélkül nincs meg a kétharmad ...

A KDNP lenyugtatására Szájer elővett egy 2007-es tervet, és lefújta róla a port: a 18 év alatti gyermeket nevelő családok felnőtt tagjait juttatná gyermekenként egy plusz szavazathoz.


Mivel mindig pénteken jönnek a legabszurdabb hírek, így fel voltam készülve hogy ez egy húzósabb hétköznap lesz (még reggel 9 óra sincs, de már Meggyes feketelistát vezetett, Selmeczi 2005 óta 2 millióval lóg az APEH-nak), de az az adjunk a gyerekeknek szavazati jogot, majd apuci vagy anyuci behúzza helyettük az ikszet mégis kicsit erősre sikeredett ...

Különösen az Révész Máriusz indoklása még 2007-ből: "Egy családbarát, gyerekbarát politikai rendszert alakítunk ki, amelyben megnövekedne a több gyermeket nevelő nagycsaládok társadalmi megbecsültsége, és radikálisan megnőne a születésszám, aminek előfeltétele a gyermekek után járó szavazati jog. A gyermekek és szüleik helyzete javulna, a gyereknevelés társadalmi presztízse jelentősen növekedne. Minden párt programokat készítene a nagycsaládosok lakáshoz jutásának megkönnyítéséről, az anyák munkavállalási lehetőségeinek szélesítéséről, és a gyereknevelés kedvező nyugdíjbeszámításáról, hiszen kétmillió szavazat az nem elhanyagolható."

Szeretném jelezni Révész Máriusznak, a Fidesznek és a KDNP-nek, hogy a magyar kormánynak a gyerekek szavazati joga nélkül is ez lenne a feladata! Elképesztő, hogy csak szavazatokban képesek gondolkozni ... addig le vannak szarva a családok, amíg ugyanannyit ér a szavazatuk, mint egy nyugdíjasnak?

Szóval remek egy terv, még adjuk hozzá a határon túliaknak belebegtetett szavazati jogot, és máris kezd izgalmassá válni 2014.

Ja, még egy dolog: Nem is tudom hirtelen, kikre jellemző a nagy család, sok gyermekkel ... Nagy pillanat lesz, ha 2014-ben a szavazáskor előttem a kisebbségi apuka felveszi a 8 szavazólapot a 8 porontya után és vigyorogva elsétál szavazni ...
 

Címkék: fidesz abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr222653106

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit akar még Selmeczi Gabriella? 2011.02.11. 18:00:50

Nem vagyok Fidesz szavazó, de elég fiatal vagyok ahhoz, hogy KISZ titkár sem voltam. De én ezt egyszerűen nem értem. Milyen kvalitásai vannak a hölgynek, hogy blamálja magát folyamatosan a Fidesz? Az, hogy önálló gondolatai nincsenek, viszont pár nap t...

Trackback: Rabszolga a saját hazámban 2011.02.11. 15:31:21

Hallottunk már olyanról, hogy valaki húzza az igát, robotol éjt nappallá téve, mégsem rendelkezhet a saját sorsáról. Például nem szavazhatja meg, hogy kik uralkodnak felette, kik, hogyan és mennyi adóval terhelik a munkáját és azután kiknek és hogyan o...

Trackback: Új adóval a nemzeti együttműködés irányába? 2011.02.11. 15:28:12

Az lassan nyílt titok, hogy megszorítások következnek, még akkor is, ha ezek nem olyan megszokott, rosszindulatú megszorítások lesznek, hanem sokkal kellemesebb, úgymond hangulatjavító megszorítások. Sőt, a McDonald’s adóról terjengő pl...

Trackback: Két összeillő hír - 2011.02.11. 2011.02.11. 12:17:40

A hír: Csökkent a kormánypárt támogatottsága, és többen gondolják úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok.A másik hír: Előkerült a gyerek utáni extra szavazati jog a Fideszben.

Trackback: Fidesz-KDNP abortuszvita 2011.02.11. 10:16:01

Az új alkotmány kapcsán ultimátumot adott a KDNP a Fidesznek: ragaszkodnak a magzati élet, a házasság, és a család alkotmányos védelméhez az alaptörvényben - írja a Népszabadság. „Ha a Fidesz ezt másként gondolja, akkor nem kell új alkotmány” - szögezték…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

quadrocs 2011.02.11. 16:39:11

@igényes: csak bizonyos feltételek fennállása mellett örökölhető a pénz. Sajnos ez sem fehér / fekete.

quadrocs 2011.02.11. 16:40:28

@Goompah: :) azért a vérnyomásodra vigyázol, ugye? :) Sokban van ám egy stroke :)

Refuse/Resist! 2011.02.11. 16:44:31

@zero:
"Az ötlet melyik része a demokrácia alapja?"
Pragmatikus szempontból könnyen lehet, hogy javítaná a magyar demo működését, ahogy turul le is írta.
Kérdés persze, hogy a lumpenprolik [PC-meter maximumon] szavazóerejének az előretörésével mit veszítünk...
Amúgy a demokrácia rossz, ez alap, az ókori görögök is levezették.

"Hogy valakinek 1 szavazat van, valakinek meg 5? Fene igazságosnak tűnik..."
Pont erről beszéltem: nem igazságos az 1 ember - 1 szavazat elv se. A politikában nincs abszolút igazság.

"Amúgy várom a szép hosszú listát azon országok neveivel, ahol ez már be van vezetve, működik, és hatására több gyermek született."
Magyar világszabadalom :)))

ave 2011.02.11. 16:45:22

nagyanna utan, aki 10x annyit dolgozik, 10x annyit keres...

Nem lehetne ezt tovabbgondolni, hogy aki 10x annyit keres, az 10x annyit szavazzon?

trojka 2011.02.11. 16:45:42

@keramia53-1: ebben neked is igazad van, de én ugy tudom, anno hoztak (nem tudom már mikor) egy törvényt, amely szerint aki eléri a nyugdíjkorhatárt, annak kötelezöen el is kell mennie nyugdíjba. csakhogy: általában a fejesek ugy vélték (vélik), hogy ez rájuk nem vonatkozik. tehát: amig ez a puhos banda ott bájolog a helyén, addig a fiatal nem tudja azokat a posztokat betölteni, amik felszabadulnának az ö nyugdíjba vonulásával. (emlékezz rá, amikor Dartanyant egy roham közben puskagolyo teritette le: aki csak a helyére pályázott, mind azt mondta, hogy meghalt, mivel a katona pályázik az örmester helyére, az örmester a hadnagyéra, és igy tovább) Na persze, megvan ebben is a logika: aki régebben dolgozik, annak a fizujábol többet lehet levonni, mivel az több is. De- a fiatalnak kevesebb munkabért adnának, bár, ez a munkálato haszna lenne, nem állam bácsié. Ez egy ördögi kör, ebböl csak ugy lehetne kiszabadulni, ha végre értelmes emberek dugnák össze a fejuket és nem mindenféle pártkatonák. szerinem meg, a legközelebbi választásokra joformán senki nem fog elmenni, legalább is azok nem, akik az utobbi husz évben szavaztak. (ugyanis, az elöreláthato helyzet szeint a FIDESZ nem 2 harmados, hanem 100 százalékos többséget fog elérni, a piszkos stiklijeivel) akkor meg, mi értelme egy lépést is tenni?

HaCS 2011.02.11. 16:46:09

Csodálatos.

Eljutottunk odáig, hogy egyesek ilyen-olyan diszkriminációk alapján állampolgárok millióit ítélnék önhatalmúlag közügyektől való eltiltásra.
Mi lesz a következő? Azonnal ítélő bíróság?

Fasza alkotmányunk lesz!

apanna 2011.02.11. 16:46:15

@keramia53-1: Ja, dolgozni kell érte.......

ave 2011.02.11. 16:47:26

Az is erdekelne, hogy a fiam "szavazatat" az asszony, vagy en adhatom le?
Vagy csak konszenzus eseten szavazhatunk a fiunk helyett? :D

quadrocs 2011.02.11. 16:48:33

@ave: Pont tegnap mutogattak valami statisztikát, hogy amíg NyEu-ban a főnök átlag talán 3, valahányszorosát keresi a beosztottnak, addig ez az arány itthon bőven 6 fölött van (jó, nem a főnökök keresnek túl sokat hanem a beosztottak túl keveset).

Úgy tűnik, ez is világszabadalom. Ilyen feltételek mellett ennek sem lenne túl nagy értelme (főleg a mai agymosott, elértéktelenedett világban)

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2011.02.11. 16:48:46

egy kérdés: ha van egy gyerekünk, de az asszonnyal pont az ellenkező politikai táborba tartozunk, akkor melyikünk viheti a plusz szavazati jogot?
Vagy a fidesznél kötelező megverni az asszonyt, ha nem oda szavaz, ahova én?

Goompah 2011.02.11. 16:50:58

@Add_tovább:

"Azért ez az egykulcsos adó érdekes ám: Aki 3 szor annyit keres, háromszor annyit adózik, TB-zik. És tizedannyit sem kap az államtól, mint aki 100k-.t keres. Vagy nem jól tudom?"

Rosszul tudod. A rosszul keresők gyerekei pl. kisebb eséllyel jutnak be egyetemre, amit a rosszul keresők adójából is tartanak fenn. A jobban keresők gyerekei általában jobb iskolákba járnak, amelyeknek a fenntartása is többe kerül. A jobban kereső többet használja az autópályákat, amelyeket a rosszul kereső adójából is építettek. Szóval nem tizedannyit sem kap, hanem jóval többet kap.

Mellesleg az adózás minden normális országban a teherbíró képesség alapján történik, ez már Széchenyi korában is elvárás volt. Aki 3-szor annyit keres, annak a teherbíró képessége nem háromszoros, mivel a diszponábilis jövedelme sem háromszoros, hanem annál jóval több.

Természetesen a túlzóan progresszív adózás is káros, meg kell találni egy normális egyensúlyt. Ami eddig volt nálunk progresszív adózás, az nem volt jó. De az, ahogyan most a Fidesz átesett a ló túlsó oldalára és a kis jövedelműeket többszörösen is megnyomorítja, még többet elvesz tőlük, legalább annyira káros. Nőnek és újratermelődnek az óriási társadalmi különbségek, ami idővel megbosszulja magát. Ja, hogy akkor már nem lesz a Fidesz sehol?

Epoxigyanta 2011.02.11. 16:51:02

Inkább IQ-hoz kötve kéne súlyozni a szavazat értékét. :)

igényes 2011.02.11. 16:51:06

@ave: Családi késelések lesznek, az elváltaknál még súlyosabb a helyzet, a gyerekotthonokban az igazgató szavazhat, a sperma bankban az még nincs kidolgozva. Afrikai gyerekeket fogadnak örökbe, ha 4000Ft-ért mint a Fábry egy hónapra.

Goompah 2011.02.11. 16:53:51

@quadrocs: Semmi bajom a vérnyomásommal. Kimondottan élvezek szórakozni a magadfajták butaságán. Jobb, mint a VV vagy bármely tévéműsor. Folytasd még, lécci, lécci.

trojka 2011.02.11. 16:53:54

@Mao elvtárs: természetesen Te, mert a neveden van, és te vagy az eltartoja. ha ez igy nem jonne össze, dobjatok fel egy pénzérmét fej-vagy írás alapon.

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2011.02.11. 16:54:29

az előző link egy hatékony ls igazságos választási rendszert vázol fel.

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2011.02.11. 16:55:33

@trojka: de nem én szültem... és ha nem is én vagyok az apja?

Goompah 2011.02.11. 16:57:41

@Mao elvtárs:

"és ha nem is én vagyok az apja?"

Íme itt van a válasz, ki szavazzon a gyerek után. Természetesen az anya, ő legalább tudja, ki az apa (remélhetőleg).

Netuddki. 2011.02.11. 16:57:54

Tessék kérem szégyenkezni! Ilyen embereket teccettek "hatalomra" juttatni (még akkor is ha gyönge volt a felhozatal). Nem értenek ezek semmihez, csak a szkeveréshez. Már amennyiben ez a baromság igaz, és mért ne lenne igaz...

Kismacska (BELLA) 2011.02.11. 17:02:10

@Seduxen: lehet, sőt értettem is, hogy humorizálni akarsz, csak akkor éppen még abban a hangu
@simonmondja.: további kérdések:
- EGY gyerek után melyik szülő kapja a szavazati jogot?
- Mi van a több gyereket szült és mindet örökbeadóval?
- Mi van az örökbefogadóval?
- Mi van azzal, ha apu elhagyta anyut, rá se bagózik a gyerekre, jön új apu, aki sajátjaként neveli?

Az élet - tartok tőle - sokkal bonyolultabb annál (az egyes emberek élete meg ennél is sokkal bonyolultabb), hogysem így leegyszerűsítsük. Pláne ha ez összefüggésben van a legmélyebb magánélettel, amihez senkinek nincs semmi köze. Meg ahhoz se, hogy hogy döntök, legyen gyerekem vagy ne.

trojka 2011.02.11. 17:04:05

@Mao elvtárs: na jo, de mi van azzal a gyerekkel, akit a szomszédasszonyod szult, töled?

Netuddki. 2011.02.11. 17:04:23

@Kismac: Teljesen felesleges ezen filózni. Már az ötlet maga is akkora ökörség. Aki ilyent kitalál az alapjában nincs tisztában a dolgokkal. Mennyen kapálni ott talán kevesebb kárt okoz...

indapass90210 2011.02.11. 17:06:29

Számoljunk le az éhezéssel és a fenntarthatatlan társadalmi folyamatokkal!
Mindenki egyen meg egy rokkantnyugdíjast!

anonymus0911 2011.02.11. 17:10:16

@stim:
Úgy Van ! Nagyon igaz.

támogatom 1

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.02.11. 17:11:48

Máriusz (akinek ezúton is gratulálok a negyedik gyermekéhez, bár már élőszóban is megtettem) valahogy itt Kőbányán is csupa olyan dolgot intézett el, ami szép és jó, de valahogy mindig beleesik a jól járók körébe ő is, lásd nagycsaládos kártya: www.kobanya.hu/tart/farticle/1/4894/1 , ingyenes sakoktatás ovisoknak (az ő gyerekei is sakkoznak): ohegy.net/index.php?option=com_content&view=article&id=986:sakk-a-gyerekekert&catid=12:sakk-kbanyan&Itemid=1 , de még a kerületi jégpályát is aktívan használta, ami szintén az ő indítványa volt :-)

A konkrét kérdéshez: kétgyerekes apukaként akár még támogathatnám is, de hát ez akkor is egy nagy hülyeség...

trojka 2011.02.11. 17:12:22

Emberek! rájöttem az egésznek a lényegére, csak ezek nem magyarázták meg, mint az okos apa a hulye gyerekének. Négy év mulva nem lesz egyetlen árvaház, gyemekotthon, hontalan gyermek sem. állam bácsi vállárol leveszi a lakosság ezt a gondot, mert mindenki igyekszik majd minél több gyereket örökbe fogadni, hogy sok szavazati joga legyen. hogy utána mi lesz? kit érdekel...

2011.02.11. 17:19:06

@quadrocs: Csak tudnám, hogy miért utáljátok a nyugdijasokat? Hogy ők élik fel a fiatalok elől a jövőt? Ne röhögtess már, bakker! Az aki 35-42 évet ledolgozott, az megérdemli, hogy pihenjen.
Csak tudd, anno a szocializmusban, azért volt mindenkinek alacsony a fizetése, mert akkor minden alanyi jogon járt! Mert nem ezek a fáradt, idős, öreg emberek tették tönkre ezt az országot, nem az ő "hatalmas, csillagászati" nyugdijemelésük miatt kellett felvenni a hiteleket, hanem mert a politikus elvtárs --uraknak megnőtt az étvágyuk és elloptak mindent, eladtak minden, amit lehetett --és igy váltak tőkésekké, a mi pénzünkön. Ezeket miért nem rugdosod?

Vagy könnyebb belerugni a védtelen öreg idős emberekbe, mert ők nem tudnak visszaszólni?
Lehet hogy megsértődsz amiért most leirom amit gondolok, de sokszor ugyanugy viselkedik sok irogató, mint a cigányok. Ők ütik verik az öregeket, ti meg irigylitek tölük , hogy még élnek!
Mert ők a hibásak mindenért, dögöljenek meg!.

Én még " csak" 57 éves leszek--ha megérem.Van 2 diplomás fiam és mindkettő nős, meg van egy szép unokám--Hanna. Életemben 2 -szer voltam nyaralni.Fiatalon kerültünk össze az asszonnyal és csak dolgoztunk, gyereket neveltünk, épitkeztünk, tanultunk--hogy jobb legyen a gyerekeimnek, majdan unokáinknak.
Ezek után kikérem magamnak--bár még nem vagyok nyugdijas és a nejem sem az.--hogy valaki, valakik, oktalanságból, szidják az az idős embereket, akik dolgoztak tisztességgel és szidjanak majd engem, nejemet--olyanok, akik beszednek minden ostobaságot, ideológiai maszlagot.
Majd akkor lesz joga bárkinek dumálni, ha letett legalább annyit a közös asztalra, mint ezek a közútálatnak örvendő nyugdijasok nagyrésze--azok akik ledolgozták a 35-42 évüket. Ám addig több szerénységet és alázatot és ami a legfontosabb--tiszteletet ezeknek az embereknek!

bandika gazdája 2011.02.11. 17:20:32

@quadrocs: Elmegyek, de kia f....-ra szavazzak áruld már el!!! Aztán a saját anyámat szidjam, hogy hagytam magam csöbehúzni?! Esküszöm elmegyek amint nem szar közül választhatok! Sorry.

bandika gazdája 2011.02.11. 17:27:09

@quadrocs: Ja és: elfogadom, hallgass a nevem, de annak mi a neve, aki szavazott valakire, aztán szidja ugyanazt mint a bokrot? (Nem alaptalanul!) Egyébként helyhatóságilag szavaztam, nem is bántam meg, igen jó polgármesterünk van! (Kecskemét)

eremita 2011.02.11. 17:27:48

@trojka:
Ez az egész egy nagy gumicsont. Arra jó, hogy elfedje a nagy semmit tevést és a rögtönzéseket. Csak emlékeztetőül:
- Tavaly a választások előtt mindenki reménykedve várta a Nagy FIDESZ Tervet. A FIDESZ nyert, a Nagy Terv csak nem akart előkerülni (helyette voltak csontváz ügyek)
- Tavaly nyáron mindenki reménykedve várta az önkormányzati választásokat, mondván a FIDESZ csak taktikai okokból halasztja a Nagy Terv nyilvánosságra hozatalát. Megvoltak a helyi választások a Nagy Terv továbbra sem került elő, (de helyette volt Sukoró).
- Utána az okosok azt mondták, majd idén februárban lesz a Nagy Terv bemutatása. Nagy terv most sem lesz, (de helyette kaptunk alkotmányozást.)
- Az aktuális hírek szerint a Nagy Tervről áprilisban fogja Orbán a leplet lerántani.

Aki még hisz a mesékben, az reménykedjen áprilisig. A világ gazdasági agyközpontjai meg közben húuzogatják Magyarország neve mellé a mínuszokat.

egy maréknyi dollár 2011.02.11. 17:27:49

Szegény Máriusz;úgy látszik, nem heverte ki 2006-os brutális bántalmazását, bár kupán nem vágott párt-társainak sincs több esze, ha egyáltalán foglalkoznak ezzel a hülyeséggel.
Nekem az tetszik legjobban, hogy máris magukénak érzik két millió csecsemő,kisded,gyerek és kamasz szavazatát.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.02.11. 17:28:15

marhaság egy szavazatot adni szülőnek, legyen mindjárt kettő, tekintettel a jövendő unokára, aki nyilván szintén a fideszre szavazna...

indapass90210 2011.02.11. 17:31:56

@Fedor: ebből a fasziból ki sem nézném, hogy tud 4-et csinálni :)

Felmosórongy (törölt) 2011.02.11. 17:33:07

remélem nem kell 30 évet várni, és nemsokára eljön az a gyönyörű nap amikor az orbándiktatúra úgy megbukik mint mubarak rezsimje...vagy szaddamé, ceausescué, vagy bármelyik gonosz emberellenes diktátoré.

70 milliárd dolláros vagyont lopott össze a népétől a rohadék mubarak család, de ezt most mind elszedik tőlük.jó ha fel nem kötik.
ORBÁN NE FELEDD!TE IS ÍGY JÁRHATSZ!

eremita 2011.02.11. 17:36:32

@jános515: Luzer vagy, mert mindig csak a közösbe raktál. A kapitalizmus az egyénről szól, az egyén boldogulásáról. És ha a sok egyén boldogul és előrejut, akkor előrejut az ország is. Fordítva nem megy, erről szólt a szocializmus.

Gazdagítsd magadat és a családodat. És aki a te félretett pénzedre meg vagyonodra ácsingózik az csapd pofon. De sokan most is luzerek maradtak, mert a FIDESZ az orruk elöl lopja el a saját megtakarításukat és ennek ők még örülnek is.

Mi kell ahhoz, hogy egyesek kiábránduljanak a mindenható és gondoskodó állambácsi illuziójából?

Látnok. 2011.02.11. 17:39:16

A Fidesz az orránál fogva megvezeti a népet megint. Direkt van egy előadás és kiszivárogtatás a konfliktusokról, mert csökken a népszerűségük. Kel a sajnálat, az együttérzés.
Orbán meg elszólta magát a bukásra utalással: ebből látszik, hogy minden tette, mondata a szavazatokért megy. A birka szavazók megvezetésért. Tojik a népre, csak a szavazatuk kell.

Amíg erre nem jönnek rá a zemberek, addig van itt béke. De lassan kiderül, hogy a sok baromság, amit csinálnak, nem hozza meg a fejlődést. Lásd 90 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma (és nem 100 ezerrel csökkent), az államadósság növekedése 4 éve nem volt ekkora.

Bravó Matolcsi, bravó Orbán. Lesz itt még balhé.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.02.11. 17:40:18

A NER-be való integrációt nem lehet elég korán kezdeni.

tischbein (törölt) 2011.02.11. 17:44:22

@manager2008:
A választójogot állampolgári ismeretekhez kötni (mint a honosításkor) szimpatikus ötlet, de gyakorlatilag kivihetetlen, és alapjogilag is védhetetlen. Mondjuk én is csak azt engedném szavazni, aki vizsgabiztos előtt közepes fogozaton végigtolt egy Tropicót.

A vagyoni cenzusos rendszer egyfajta felvilágosult változata viszont jöhetne. Mindenkinek van egy szavazata, és minden milla befizetett szja után kap még egyet. Mindannyian részvényesek vagyunk, de a részvényhányadunk arányában szavazunk. (Előbb-utóbb úgyis adó- és járulékköteles lesz a nyugdíj, úgyhogy a nyugdíjasok sem maradnak ki a rendszerből.)

HaCS 2011.02.11. 17:47:48

Máriusz papa nyugodtan elégedetten magyarázza, hogy nézzék meg milyen jó lett a nagycsaládosoknak, mert hogy nekik is mekkora könnyebbséget okoztak a változások.

Aztán szembesítik az adatokkal.

"Ön szerint ez ööö, tehát igazságos ez a típusú különbség?..."
Üveges tekintet, megdöbbenés.

Az a mély benyomásom támad, hogy a képviselőink nagy részének jelenleg egyszerűen fogalma sincs mit is szavaz meg, milyen változásokat indít el. Nem az a baj, ha a középosztályt akarják támogatni, hanem, hogy elhiszik, hogy ŐK a KÖZÉPOSZTÁLY. És hát "...azért hó végére elfogy a pénz..."
Látszik rajta, elhiszi, hogy tényleg a 800 ezres bruttót kereső réteget kell államilag támogatni!

Döbbenet.

Felmosórongy (törölt) 2011.02.11. 17:56:34

@HaCS: rohadék fidesz.
és ezek kaptak 2/3-ot.
ez lesz magyarország vészkorszaka.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.02.11. 17:58:24

Jó hírem van: nemzeti konzultáció lesz a dologról :)

"Szájer József úgy fogalmazott, nagyon büszke lenne arra, ha Magyarország lenne az első, amely megvalósítaná a választójog ilyen mértékű kiterjesztését, mert a 18 év alattiak az állampolgároknak az utolsó nagy csoportja, amelyik nem vehet részt a közügyek intézésében. "

Mi is nagyon büszkék lennénk rátok, József!!!
Sőt még a Feri is irigykedne, hogy miért nem ő csinálta meg....

Felmosórongy (törölt) 2011.02.11. 17:59:44

@HaCS: egyébként normál esetben tényleg ennek kellene lennie a középosztálynak...csakhát ez nem ausztria hanem ez a szerencsétlen magyarkupi.

Nge Swazili Mbeko 2011.02.11. 18:02:07

Mennyi indulat...persze jogosan.
Hazánkat a politikusok szavazatmaximáló túlzott szociális hálója juttatta ebbe a helyzetbe. Nézzetek körül. Sehol máshol nem ilyen nagyvonalú az állam a helóta adófizetők (30%, kb.) - ahova én is tartozom - folyamatos szívatásával. Mindenki más sokkal rentábilisabb befektetésre fordította azt a hatalmas pénzt, ami abból jött, hogy a hidegháború után nem kellett olyan marha sok haditechnikát venni. Csak mi nem. Mi megdupláztuk (tripláztuk?) az improduktív réteget. Mert csak politikusaink voltak, államférfiaink az elmúlt 20 évben soha.
Ez nyilván szakadékba vezet. De ez senkit sem érdekel a politikusi körökben. Rövidlátó, hatalomra törő emberek. Ma vannak, holnap nincsenek.
Nincs recept.
Minden lehetséges forgatókönyv társadalmi robbanással fenyeget.
A maximum, amit tehetünk, hogy megőrizzük az egyéni emberségünket. Már csak ez maradt. Szóval, ha lehet, ne szidjuk egymást. Se a fiatalokat, se a nyugdíjasokat.
Nem mellesleg, ezt a problémát senki se fogja megoldani helyettünk. Legkevésbé a végletekig korrumpálódott politikai elit.
Civil szerveződések kellenek.

Felmosórongy (törölt) 2011.02.11. 18:06:46

@1szerű mozdonyfütty: KÖTELET A FIDESZESEKNEK!
ez az egyszerű véleményem.
remélem eljön az idő amikor meg is kapják.
undorító rohadt hazug tolvaj galandférgek.

bandika gazdája 2011.02.11. 18:08:50

@quadrocs: Most menjek szavazni vagy ne menjek, mert vén hülye takony vagyok! (65) Ja, hogy ne szóljak hozzá! Értettem!

Le_Penseur 2011.02.11. 18:13:21

@1szerű mozdonyfütty: Pontosan ez a lényeg! Az elmúlt 2 évtizedben minden politikus csak a hatalom megtartására koncentrált! Ezt a jelenlegi átláthatatlan, bőkezű és részben hatástalan szociális hálót át kell alakítani, azonban ez igen kényes téma, nem szívesen vág bele egyik párt sem!

órarugógerincű felpattanó 2011.02.11. 18:13:34

@Felmosórongy: Szerintem túlszívtad magad. Ideje lenne kicsavarni.

Hefe 2011.02.11. 18:15:02

"Egy gyerek, plusz egy szavazat?"
Igy kell elbanni a mikola altal vizionalt szinglihordakkal...

sarose 2011.02.11. 18:20:00

Ez egy agyrém. Remélem, hogy csak vicc. Nagyon rossz vicc. Akkor innen a húzórétegnek el kell
menekülni és nem 20 év múlva, hanem holnap.

trojka 2011.02.11. 18:20:22

@eremita: szerintem akár magára is ránthatja azt a leplet tervestöl, mindenestöl...

manager2008 2011.02.11. 18:24:26

@tischbein: Természetesen igazad van a mai jogi felfogás szerint ez van ami van.
De ez tudjuk hogy baromság.
Néhány képviselőjelölt kampány beszédét végighallgattam, és néha már alig bírtam ki nevetés nélkül.
A fiúk alapvető ismeretekkel sincsenek tisztában, egy falusi boltot sem tudnának elvezetni. Egy választókerület problémái képtelenség hogy megértenék úgy hogy fejlődés is legyen belőle. Néhányszor felszólaltam és udvariasan hogy ne sértsek meg senkit és ne égessem őket, elmagyaráztam nekik ezt azt, de üveges szemekkel néztek nem értették a legalapvetőbb közgazdasági alapfogalmakat sem. De azért vetítették a lázálmokat lelkesen.

Az ókori görögök sem a tevehajcsárokat szavaztatták. Ez az általános választójog ugyan olyan szemfényvesztés mint amikor valaki vesz egy MOL részvényt és bele akar pofázni a cég stratégiájába.
A részvénytársaság ötlet viszont jobb lenne mint a tudásfelmérés. A befizetett adóval lehetne kapni szavazati részvényeket (virtuális állami részvény tulajdonos lenne a polgár). Ennek arányában adhatná le az egyéni szavazatát.
Természetesen a gazdag vaskereskedőnek ugyanúgy fogalma sem lenne az államügyekről, de legalább érezné hoyg valami súlya van a dolognak.
Aki nem fizet adót az meg így járt, nem kell neki foglalkozni nagy dolgokkal, de szavazata lenne neki is egy jelképes 1 szavazat. Azt leadhatja nyugodtan.
Az már a hét vicce hogy egy tízgyerekes analfabéta tíz képzett akadémikus szavazatával ér fel.

bandika gazdája 2011.02.11. 18:25:11

@eremita: Na lassan elég is lesz! Te ne lúzerezzed le Jánost, aki tisztességesen nevelte fel a gyerekeit, nem te tartod el, és egyetlen "bűne" a te szemedben, hogy nem lopott az államtól meg nem tart munkásokat rabszolgabérért! Mostmár kuss!!! (Úristen, nem ismerek magamra! Mára befejeztem.)

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.02.11. 18:33:41

a Kúrva anyját a Nemzeti Szar Bandának! Gyerek utáni szavazat.?.......határontúliak seggnyalásos szavazata...?????Olyan Forradalom lesz itt hogy csak na....VÁLAsztás nem lesz..!!!!! 2014bEN RÁJÖNNERK AZ EMBEREK, HOGY JOBB HA " fegyverrel választanak":)

2011.02.11. 18:40:06

@eremita: Én egy Ratkós-gyerek vagyok. Nekünk nem adatott meg, hogy ne csak és kizárólag a közösbe rakjunk. A "gengszterváltás" után, pedig nem volt lehetőség arra, hogy meglovagoljam a politika kormányonkénti "széljárását". Én nem tudtam helyezkedni, mert csak egy "disszidált 56-os " gyereke voltam. Nem voltam hős "ellenálló", nem voltam az egyik pillanatról a másikra- ellenzéki, nem voltam kormánytagok gyereke, nem dolgoztam a minisztériumban, és nem tudtam nyalni, lopni, csalni és hazudni. Csak egy szürke átlag borsodi "melós" voltam--mint sokan mások.
Ám nem panaszkodom. Amit elértem, azt a saját erőmből értem el. Nem volt hátszél, nem volt párthaver--csak becsületem maradt , amire mindig vigyáztam, és mindaz, amit elértem. Ez pedig manapság nem is olyan kevés.

fidesz friend 2011.02.11. 18:44:37

a gyerekek után járó 1-1 szavazat egyenlő a törvény előtti egyenlőség megszüntetésével. ehhez persze át kell írni az alkotmányt, de hát a fidesznél ez eddig se volt probléma.
nyilván tesztként szellőztették meg, no meg hogy nehogy elfelejtsük, hogy bármire képesek a hatalomért.
aljas ötlet, aljas politikusoktól.

Homoktövis 2011.02.11. 18:49:41

A gyerekek háromnegyede 1-2 gyerekes családokból jön. Ezek a családok tipikusan jobb körülmények között élnek. Kimutatható, hogy az IQ összefüggésben van az életkörülményekkel és a gyerekek számával, azaz jobb életkörülmények, kevesebb gyerek, nagyobb IQ. Tehát nagyobb IQ, több szavazat. Ezzel valószínűleg nem a Fidesz vagy KDNP járna jól...

2011.02.11. 18:49:57

@bandika gazdája: Ne idegesitsd magad! Én sem teszem. Igen, luzer vagyok, miként sokan ebben az országban--mert van becsületük. Én ezeket az embereket, többre tartom minden pártnál és politikai maszlagnál. Ezek a LUZEREK a kisemberek, akiket a politika sokszor gyomorforgató és hányingertkeltő intézkedései ellenére is megmaradtak EMBER-nek.

bandika gazdája 2011.02.11. 18:54:50

@jános515: Tudom, hogy nem szorulsz a védelmemre, de az azért mégiscsak sok amit egy csomó senkiházi seggfej megenged magának tisztességben megőszült emberekkel szemben. Amíg csak ugattak a levegőbe nem bőszített, röhögtem a mai tömeg hülyeségen, de amikor személyesen neked címezte, az már kiverte nálam a biztosítékot! Minden elérhető jót kívánok neked és a családodnak!

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2011.02.11. 18:55:43

Szánalmas, undorító, átlátszó...tipikus Fidesz húzás, ennél többet nem is érdemel.
Szavazni annak lenne szabad aki országban él, és adózik, ide. Pont.
Másfelől viszont tök mindegy, szar és szar közül választani nem egy nagy lehetőség. Egy pártban sincs perspektíva arra, h bármi változás lehessen a közeljövőben.

Homoktövis 2011.02.11. 19:17:59

Még egy gondolatsor: kb. 50 ezer családban van négy vagy több gyerek. Számoljunk mondjuk átlag hattal. Ez 300.000 szavazat. Tehát az eddigi kb. 100.000 szavazat helyett most 400.000 potenciális szavazatról beszélünk. Ez a 10 milliónak (mert mostantól ennyi szavazattal kell számolnunk) 4 százaléka. Ezek alapján én nem tartanék attól, hogy a nyolcgyerekesek (átlag 6) átveszik az uralmat rövid távon. Más kérdés a hoszzú távú hatás, de azzal meg eddig sem igazán foglalkoztak a honatyáink.

lala5a 2011.02.11. 19:22:06

Apa! Kezdődik.
A Forradalom A Szavazófülkék után itt a Forradalom A Pelenkákban

Truth-Love 2011.02.11. 19:25:51

Nem tudom, hogy írta-e már valaki, de pl az állami gondozott gyerekek helyett például akkor ki fog szavazni? Ovi? Vagy ők csak másodrendű gyerekek lennének és ők nem számítanának?

2011.02.11. 19:28:23

@bandika gazdája: Köszönöm a jókivánságokat és viszont kivánom Neked és Családodnak is.
De ne idegeskedj, annál rosszabb. Ez a világ már ilyen lett. Itt most az a trendi, hogy ki tud jobban belerugni a másikba, ki tudja lenézni a másikat és ki tud--arctalanul- sokszor nagyobb sértéseket a másik fejéhez vágni. Csak egyre nem gondol, arra hogy ő is lesz idős és remélem az ilyen visszakapja az élettől, kamatosan--mindazt, amit az idősekre leirt és mondott!

lala5a 2011.02.11. 19:28:55

Nem lehet elég korán kezdeni:)

keramia53-1 2011.02.11. 20:26:54

@emzéperiksz: Kedves emzéperiksz! Akiktől én megvonnám a jogot, hogy "közvetett képviseletet szerezzen a törvényhozásban" azt azért tenném, mert egy több mint 5 szóból álló mondatot képtelenek lennének nemcsak értelmezni, de elolvasni is, Ha pedig ezt számon kérnéd rajtuk, a válaszuk ez lenne: "Mijé bammeg, me' cigány vagyok!?" - miközben lengene rajtuk az öt kilós aranylánc és mellkasodnak feszülne a késük hegye...

Goompah 2011.02.11. 20:34:47

@jános515: Hagyjad ezt az emberszabásút, 10 millió év múlva talán ember lesz belőle. Addig viszont nem érdemli meg, hogy embernek tekintsék.

Goompah 2011.02.11. 20:37:18

@laspalmas: "Jó hírem van: nemzeti konzultáció lesz a dologról :)"

Úgy, mint a médiatörvényből? Állítólag ott is megkérdeztek 5 embert, aztán miután azok közölték az ellenvetéseiket, kormányunk megköszönte, hogy nagy vonalakban egyetértenek a javaslattal. :/

Látnok. 2011.02.11. 20:37:51

A hülyeségnek, a párthű bornírtságnak nincs határa. A javaslat ettől a gyökértől főleg komikus.

Jut eszembe: megkérdezte már valaki ugyanettől az embertől, hogy 2006-ban, amikor pofán vágták este kilenckor, hogy mit kereset ott? Mert azt mondta, hogy a Fidesz gyűlés után haza akart menni. Annak hatkor volt vége. Ezek szerint két utcasarkot tudott megtenni 3 óra alatt?

Ez az ember jó lenne ha hallgatna. Vagy el sem jön Erdélyből.

Goompah 2011.02.11. 20:43:45

@bandika gazdája:

"@quadrocs: Most menjek szavazni vagy ne menjek, mert vén hülye takony vagyok! (65) Ja, hogy ne szóljak hozzá! Értettem! "

Mit vársz tőle? Amellett ágál, hogy a nyugdíjasoktól meg kell vonni a szavazati jogot, most meg tanácsokat ad, kire szavazz. :) Belém is belém kötött, csak később vette észre, hogy elírta a kommentét, épp az ellenkezőjét írta annak, amit akart. Az a helyzet, hogy ennél az idiótánál még egy 80 éves Alzheimer-kóros kaktusznak is több esze van.

bandika gazdája 2011.02.11. 20:44:08

@jános515: Nem vagyok egy idegbajos alkat mert tiszta a lekiismeretem! Csak fölkaptam a vizet! De nálam gyorsan le is megy! Nő létemre az építőiparból mentem nyugdíjba, tudom, hogy a munkásaink mennyit dolgoztak, milyen körülmények között, és mennyiért! És amelyik most nem munkanélküli hanem "szerencséjére" nyugdíjba ment, tudom mennyi pénzből tengődik most! És akkor semmit az asztalra még le nem tevő takony kölkök nézd végig hogy ugatnak itt róluk! Kik ezeknek a szülei?! Hát a saját apjukra, nagyapjukra köpködnek! Jó éjszakát kívánok! (A jókívánságokat köszönöm.)

2011.02.11. 21:44:47

@jános515: végre valaki kimondta... nálunk - aki nyugdíjas van/volt - legalább 40 évet lehúzott, ha kellett, sz@rt is pucolt, három (!!!) állása volt egyszerre az egyedül nevelt gyerek (én) mellett, és a nyugdíjba sem ült bele, dolgozott, -zik (és adózott, -zik!) mind e mai napig. anno nagyanyám, most anyukám... utóbbi minket és a testvéremet is támogatja, mert úgy le vagyunk égve, mint a sz@r. nélküle már az utcán lennénk... és nem veti fel a pénz!
úgyhogy a nyuggeráltalánosítással kicsit visszább, emberek... amúgy peace és jójszakát... ne egymást együk meg. együk meg azokat, akik összeugrasztanak minket, nap mint nap...

2011.02.11. 21:46:03

@bandika gazdája: egyetértek, és nyugalom. jó éjszakát :)

==T== 2011.02.11. 21:50:15

Abortusz témában teljes mellszélességgel a KDNP mellett vagyok, de ez a gyerekek utáni szavazati jog egy orbitális ***ság.

Goompah 2011.02.11. 21:54:19

@Szabó Borka: A szomorú a dologban az, hogy a nyugdíjasokat leszóló, őket kisemmizni akaró emberek nem attól ilyenek, mert a politika összeugrasztja az embereket. Ezeknek a jellemükben van benne az, hogy nekik minden jár, a másiknak meg kuss. Az önzés és a kíméletlenség eleve bennük van.

esef 2011.02.12. 07:29:11

legyen csak +szavazat a gyerekek után, én személy szerint egyiket sem adnám nekik... :)

esef 2011.02.12. 07:32:40

ha bevezetik, hogy 1 gyerek = 1 szavazat, akkor ugye tudják a tisztelt elvtársak, hogy 10 év múlva már valamelyik cigányszervezet fogja adni a kormányt?

bandika gazdája 2011.02.12. 07:53:11

@eremita: Végül még valamit és befejeztem: Még mindig nagyon szép barátnőm tíz (!) egészséges, diplomás (!) gyermeket nevelt fel. A legidősebb lány - aki már maga is anya volt - szervezetét leukémia támadta meg! A testvéreket megvizsgálták és egyedül a legkisebb 8 éves kislány volt alkalmas csontvelő donornak. Ő mentette meg a nővére életét. Ha ő nem született volna meg, a fiatalasszony már halott lenne. Érdekes, hogy a tíz gyermek 5-5 párban alkalmas erre a beavatkozásra. Barátnőmnek és férjének egy két szoba két félszobás panellakása van, más vagyonuk nincs. (NINCS?) Akkor szerinted most ő is egy lúzer? Én felnézek rá és van is miért!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.12. 08:51:19

Orbán tette helyre a pofátlanul keménykedő kispártot,"

a népszabadság mióta hiteles?
hülye aki ténynek veszi a mondatait. ultima az,

01020304 2011.02.12. 10:50:31

Intelligens, művelt, tanult, jólnevelt, tájékozott fiatal (28-33) házaspár, gyermekvállalás előtt:
2 db szavazat.

Unintelligens, műveletlen, aluliskolázott, neveletlen, tájékozatlan fiatal (18-23) pár 4 fő, sárban nevelkedő, gondozatlan gyerekkel:
6 db szavazat.

Ez pusztán fiktív példa, aki rasszizmust érez a fentiekben, az valószínűleg téved!

dessert eagle 2011.02.12. 12:19:33

Köszönjük! Mi másra is várt volna Kelet-Magyarország, mint a demográfiai katasztrófa 20 évvel előrébb hozatalára! Ugye, tudjuk mi lesz Szabolcsban, vagy Borsodban e szisztéma alapján a következő önkormányzati választás eredménye?
Másra már nem tudok gondolni, mint hogy tényleg le akarja választani a fidesz a keleti megyéket a cigányságnak…. Ez Budapestről még csak-csak tolerálható, de Miskolcról már kevésbé…

siqlum 2011.02.12. 13:39:46

Ez csak manipuláció.

Olvassátok el ezt a linket: nezopontintezet.hu/aktualis/alkotmanyozas-elszigetelheto-mszp/

Alapvetően most ez folyik. A gyerek utáni szavazat, az abortusztilalomról szóló pletykák, a KDNP vadabb megjelenítése mind arról szól h elhitessék az LMP-vel h szükség van rá, s a véleménye számít a fidesznek. A fidesz pozitívabb megjelenítése pedig arról szól h a KDNP-vel ellentétben vele lehet tárgyalni. (Lásd KDNP-s szöveg arról h követeléseik nem teljesülését önfeladásnak minősítik) Kíváncsi vagyok rá h sikerül-e. Az MSZP nem partner a fidesz számára az alkotmányozás kérdésében, a Jobbik pedig ciki. S sajnos mivel a Jobbik önálló ötlettel nem rendelkezik (meg is lepne) a KDNP-nek kell elvinni a rosszfiú szerepét.

Disznó Úr 2011.02.12. 22:18:34

@arphetamin: Hát igen, pont emiatt a képtelen helyzet miatt gondolom, hogy ez csak egy vicc....
ha elvakult fideszes lennék, azt mondhatnám, hogy ezzel a hamis javaslattal akarják tesztelni az egyenlő választójog áttörésének a fogadtatását és a valódi cél éppen ellenkező: adózási, műveltségi cenzus bevezetése.... (mondjuk ezt a jelenlegi torz társadalmi-gazdasági helyzetben jól ki kellene dolgozni, de én támogatnám)

Sajnos azonban nem hiszem hogy ilyesmi állna a háttérben és van olyan érzésem is, hogy ez (mármint az egyenlőtlen szavazatok) szemben áll nemzetközi egyezményekkel is, de ez csak tipp.

egy_vélemény 2011.02.13. 09:37:07

"Szeretném jelezni Révész Máriusznak, a Fidesznek és a KDNP-nek, hogy a magyar kormánynak a gyerekek szavazati joga nélkül is ez lenne a feladata! Elképesztő, hogy csak szavazatokban képesek gondolkozni ..."

Egyet kell, hogy értsek a Szerzővel.
Még az is nagyfokú butaságra vall, ha ilyet bedobnak a köztudatba, csócsálásra.

groggil 2011.02.14. 13:04:06

Ez az ötlet semmi másról nem szól: a Jobbik legerősebb megyéiben megyénként egy teherautónyi konzervért -Borsod, Szabolcs, Heves, stb.- cigányok által kiszavaztatni a Parlamentből az egyetlen valós ellenzéki erőt, amelyik konkurenciát jelenthet a következő választásokon, mivel az tisztán látszik, hogy a közbiztonság és cigánykérdésbe a Fidesznek is bele fog törni a bicskája rövidesen. Így lesz a Fidesz közép és hosszútávon cigánypárt az említett megyékben biztosan. A deviánscigányok ánuszának a fényesre szopkodását a Fidesz még az Mszp-nél is sűrűbb nyelvcsapásokkal végzi. Pedig ebben nehéz alulmúlni az Mszp-t!

Sííva 2011.02.15. 15:38:40

Úgy látom a kommentelők nagy részének nincsenek nagyszülei, dédszülei! Nekem már nincsenek, de édesanyám még szerencsére él! 68 éves lesz idén. Még ki sem nőtt a gyerekkorból, de már dolgozott! 57 évesen ment nyugdíjba. 43 év munkaviszony után özvegyi nyugdíjjal együtt kap 80e Ft-ot. Ezt sajnáljátok, meg a szavazati jogot? Ő arra adja a szavazatát akire én mondom! Miért a (tisztességes, mert van aki nem érdemli meg) nyugdíjastól sajnáljátok azt a kis pénzt? Higyjétek el nekem, hogy nem ők viszik el a nagy pénzeket!
A nagy pénzek a kisebbséghez kerülnek családi pótlék, gyes, szociális és lakhatási támogatás egyszeri segély (100-szor). Megkapja a villanyszámlát és viszi a polgármesteri hivatalba mert ott ki kell fizetni helyette. A kisnyugdíjasnak nem jut az asztalára minden nap mesterszakács által készített ebéd, mint a jóléti börtönkben.... Szerintetek ki fizeti a tankönyvet a szociális segélyből élő, soha nem dolgozó kisebbség 5-10 gyerekének.? És ezért még nem is tanúl, de 12 évesen már az élettársa kiséri az iskolába! Mégegyszer mondom, nem a nyugdíjas a sok, hanem az üregi nyúl módjára szaporodó kisebbség!

Horizont 2011.02.15. 15:52:14

@Sííva:
Nem akarlak elszomorítani, de sajnos a nyugdíjas is sok hidd el. Ez a népesség elöregedésének a jellemzője, nagyon sok országban küzdenek ezzel a problémával. Sajnos ma nagyon sokan általánosságban szidják a nyugdíjasokat, az eszüket nem használva. Nem a te és az én anyukámmal van a gond ez ügyben (enyém 74 éves 41 év munka 85 ezer nyugdíj) hanem azzal, hogy a jogszabályok lehetővé tették és teszik, hogy fiatalemberek 42 (sőt 38!!) évesen is nyugdíjba mehetnek, sőt van 800 ezer rokkantnyugdíjas akikből nagyon sokan pénzért vették meg maguknak egészségesen a papírt hozzá. Na így nézve nagyon sok az a több mint 3 millió nyugdíjas. Aki pedig általánosítva szid és köpköd MINDEN nyugdíjasra egyformán, szinte a levegőt is sajnálva tőlük, na az gondolhatna a nagyszüleire, szüleire és arra, hogyha szerencséje lesz tán ő is meg fog öregedni és semmi mást nem kívánok neki csak annyit, hogy remélem majd akkor visszakapja az akkori fiataloktól!Minimum!
Sajnos magyar átok nálunk ez az általánosítás!

Béla Bácsi 2011.02.15. 16:09:25

Sajnos, nagyon is kilóg a lóláb. A Fidesz megpróbálja a cigányok szavazatait előbb "fölbruttósítani" majd megvenni. Nagy kár! Ahogy a magyar szólás tartja: "Ami megjön a réven az elmegy a vámon." Fontos az újraválasztás, de talán nem a társadalom legkártékonyabb szemetjével kéne kezdeni, Kövér úr! Ez előbb-utóbb visszanyal! Amit nyernek a cigányaikon azt elvesztik az épelméjű magyarokon! (Fekete mellényes elnökünk lesz igen hamar!)
Nem kéne itt ezt a trükkös sunyizást nyomni, elég volna bekeményíteni a rendőrséget (aki fegyvernek minősülő eszközzel rendőrre támad, az önvédelemből lelőhető, vagy ha megmarad, kapjon letöltendő életfogytiglant. Mellesleg még, ha valaki rögtön náczizni kezdene: a rendőr életének is van méltósága és értéke, nemcsak a saját számára, hanem mindannyiunk számára, hiszen ő a mi közrendünk védelmében viszi vásárra a bőrét. Ha választani kell a kapával rohanó cigány és a pisztolyát félelem nélkül előkapó rendőr közt: én a rendőrt választom!), szavazatbruttósítás helyett inkább visszavonni a szavazati jogot azoktól, akik valaha is bűncselekményt követtek el és azoktól is, akiknek nincs adóbevallásuk! Libsiknek és gyengébbeknek: Aki nem dolgozik, az ne is egyék! Ez esetben aki nem dolgozik, az ne ugasson bele az ország ügyeibe! Csendben várja a segílykét! (Ez gyorsan megoldaná az egy teherautó konzervvel megvásárolt szavazatok problémáját!)
A baj ezekkel a megvásárolható szavazatokkal az, hogy másnak is eladók és kezdődhet a licitálás (sajna az adófizetők pénzén). Szóval, Dear Fidesz, ha egy mód van rá, csináljatok forradalmat, lécci-lécci, és fejezzétek be ezt a libsiktől örökölt cigányseggnyalást!
Nincs nektek feleségetek? Mit szól este, ha megcsókoljátok?!

Horizont 2011.02.15. 16:58:04

@Béla Bácsi:
"Aki nem dolgozik, az ne is egyék!" Ez egy nagyon helyes mondatocska taps érte:) De talán ezzel is óvatosan. Láttad a vasárnapi Naplót? Azt a részt ahol a borsodi munkanélküliségről volt szó? Nem? Akkor dióhéjban. Kis falvacskák Miskolc környékén. Nem cigányok, magyarok. Nincs munkalehetőség sehol. Nő áll a háza előtt.Nem cigány! Régen gyárban dolgoztak, már gyár régen nincs. A buszbérlet a városba 30 ezer. Munkaadó nem hajlandó ezt fizetni. Közmunkaprogramban dolgoztak a férjével, napi 8 órában, minden munkát elvégeztek a faluban. A férjével ketten kaptak MUNKÁÉRT (nem segélyt) 120 ezer ft-ot. Mostantól csak 4 óra közmunkát engedélyezett a kormány ketten 60 ezret fognak hazavinni. Lehet később már 4 órás se lesz. Dolgozni akarnak. Ha lenne hol.
Azt hiszem 680 ezer munkanélküli van jelenleg. Szerinted mennyi közülük a cigány? Na így kell vigyázni ezzel a jó kis mondattal, hogy aki nem dolgozik ne is egyék.......
Én inkább úgy mondanám, ha dolgozhatna, mert van munka és nem akar dolgozni csak a segélyt várja, na akkor ne is egyék.

Sííva 2011.02.15. 20:05:04

@Horizont: Korábban már írtam, hogy közel 20 évig voltam kifizetőhelyi TB ügyintéző egy kis faluban! Családi pótlék, gyes-gyed, táppénz számfejtése és egyéb bérrel kapcsolatos munka volt a feladatom! Súlyosan fertőzött vidék volt már akkor is! Ennek most szűken 30 éve! 1989 előtt sem tetszett a családi pótlék rendszer, mert már akkor nyilvánvaló volt számomra a tendencia! 1989. után állampolgári jogon járt a gyes a családi pótlék és a kisebbség szaporodása felgyorsult! A munkanélküli ellátás bevezetésével csökkent a rálátásom a dolgokra, mivel a kisebbség gyorsan meglátta a lehetőséget és eltartatta magát, mert akkor még majdnem két évig járt a munkanélküli támogatás! Ugyan akkor folytatódott, hogy életerős fiatal kisebbségiek rokkantnyugdíjba vonultak tartós és valós munkaképtelenség nélkül! És miért is van korengedményes nyugdíj olyan embereknek akik nyugodtan dolgozhatnának még? A politikusok is megtették, hogy korengedményes nyugdíjba menekültek!

Béla Bácsi 2011.02.15. 22:09:24

@Horizont: Imádom a csúsztatásokat! Én valójában arról tetszettem értekezni, hogy ez a Fidesz akció cigány szavazatok felvásárlására irányul. Nem tartom sem helyesnek, sem okosnak. A mondandóm nem igazán az "Aki nem dolgozik, ne is egyék!" szólás körül forgott, mint inkább annak az analógiájára: aki nem dolgozik (nem aktív termelő, vagy törvényes munkanélküli segélyen van) az ne nagyon hozzon döntéseket az ország ügyeiről, azaz ne szavazzon! Tudom-tudom: náczi vagyok, de nem tudok rajta segíteni!
Mellesleg az országnak is jobbat tenne, ha felelősségteljes, felnőtt emberek szavaznának fontos kérdésekről, ami mindenki életét meghatározza, mint segílykével, konzervvel, sörrel megvásárolható nulla egzisztenciák. A segílyeseknek is több konc jutna, ha nem élből nyúlnák le a termelő/adófizető szférát.
Nagyon sajnálom a példaként felhozott embereket, de ők nem a cigányság párhuzama (a per pillanat munkanélküliségük az egyetlen hasonlatos pont) ők önhibájukon kívül, egy rossz gazdasági környezet következményeként nem találnak munkát, míg az én általam vizualizált cigány nem is keresi a munkát, inkább megveszteget rosszul fizetett orvosokat, hogy nyilvánítsák rokkantnyugdíjassá huszon-harminc évesen vagy gyerekgyártásba kezd a családi pótlékért és az összes járulékosért, amit aztán nem a gyerekre költenek, hogy biztosítsák a jövő nemzedék közteherviselőit, hanem reprodukálják saját magukat: az új segílyes generációt. Ez egy ördögi kör, ez nekik se jó (bár tudom, első nekifutásra ők még nem így látják), ezt be kell szüntetni, minimális pénzbeli juttatást szabad csak gyerek esetében adni, annál több természetbenit: iskolai tízórait, ebédet, speciális hitelkártyát, ami csak élelmiszerre, gyerekruhára fordítható, de semmiképp nem használható fel alkoholra, dohányárura, üzemanyagra az Audi Q7-esbe, stb... Adjonak adókreditet a családosoknak, azaz csökkentsék az adóterhüket, így azoknak juttatják vissza a pénzt, akik meg is termelték, nem pedig őket ütni brutálisan, hogy az ingyenélésre berendezkedett embereknek jó körülményeket tudjanak biztosítani és luxusbörtönöket fenntartani gourmet konyhával a kifinomult gyomruknak.

Sííva 2011.02.16. 10:51:53

Nem olvastam végig az ötszáz-sok kommentet, de szerintem a hozzászólókból lehetne alkotni egy szakértői kormányt! Talán jobban működne ez az ország!

snorbi 2011.02.17. 09:05:00

Ha ez megvalósul, akkor mindenképp érdemes kiegészíteni:
- csak az kapjon plusz szavazatot a gyereke után, aki rendesen neveli azt (nem pedig csak megcsinálta)
- ne csak a jövő, hanem a jelen fenntarthatóságát biztosító személyeket is diszkrimináljuk pozitívan, így pl. a befizetett adók és járulékok mértéke alapján is járjon differenciált szavazati jog (értsd: aki alig fizet be a közösbe, az ne akarjon dönteni az ország sorsáról)

fokabacsi 2011.02.17. 11:38:33

@snorbi: Az kapjon szavazati jogot a gyerekek után aki nem vesz igénybe segélyt !! A családi pótlékért gyerek gyártóktól akik támogatásokat vesznek igénybe, önállóan nem tudnak gazdálkodni ,ezektől pedig megvonni a szavazatot ! A saját életét nem tudja rendezni, mi jogon szól bele az ország dolgába???

süti beállítások módosítása