Skip to content


       Szűrés lista

A Széll-Orbán csomag

"Széll Kálmán büszke lenne ránk." - mondta Matolcsy csomagbontás közben. Na persze ...

A csomag elnevezése után remélem a Moszkva térből nem lesz Széll Kálmán tér, nem hiszem, hogy Orbán első csomagjára aggatott Széll Kálmán nevét szeretnénk Budapest legforgalmasabb terén látni...

Orbán a helyszínen hallgatta végig 2 miniszterének a beszédét, de nem szólalt fel. Nem egy bátor, miniszterelnöki szerep, főleg, hogy tavaly nyáron a 26 pontját ("visszaadjuk a pálinkafőzés szabadságát" ... felejthetetlen)  ő maga jelentette be a Parlamentben.
Hja, a "rossz pontokat" most vigye el a Matolcsy meg a Navracsics.

A 2 miniszter felolvasta a mondókáját, kérdezni tőlük nem lehetett ... pedig lett volna miről.


- Április 1-től megkezdik a konzultációkat egy új gyógyszer-finanszírozási rendszerről, ami júliusban életbe is léphet. A tervek szerint a 350 milliárdos gyógyszerkasszából 100 milliárdot kívánnak lefaragni. Hogy hogyan, nem ismert.

- Új közbeszerzési törvényt fogadnak el, és új közmunkarendszer hoznak létre. Az álláskeresési támogatás jelenlegi 270 napos időszakát mindössze 3 hónapra rövidítenék le és ezzel egy időben egy tömeges közmunkaprogramot indítanának. A táppénz időszakát és esetleg mértékét is tervezik lerövidíteni. (Már most is csak 60%-ot kapunk táppénzre, és nem is mernek az emberek elmenni betegszabira ... hova csökkentenék még?!)

- Az új közmunkaprogram:
"1. Olyan közmunkaprogramokat indítunk, amelyek sok ember munkáját igénylik, és olyan rég halogatott, fontos problémákat oldanak meg, mint a gátak, víztárolók megépítése, belvízelvezető csatornák kialakítása és karbantartása. 2011. július 1‐ig elkészül a beruházások terve, szeptembertől pedig egyes munkák már megkezdődhetnek, a teljes rendszer pedig 2012. január 1‐jével áll fel.
2. A munkaerő‐kölcsönzés új rendszerét alakítjuk ki. Ennek keretében magánvállalkozások részére is megnyitjuk a lehetőséget, hogy közmunkásokat foglalkoztassanak, vagyis megfelelő feltételek mellett
kölcsönvegyék a közmunkások munkaerejét egy‐egy program megvalósítása során.
3. Egyéni közmunkaprogramot is szervezünk, amelyben lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy integrált ellátási láncolat tagjaként állítsanak elő termékeket, amelyek felvevőpiaca is állami eszközökkel biztosított."

- Új rokkanttá nyilvánítási rendszert vezet be, és felülvizsgálják a korábbi rokkanttá nyilvánításokat. Külön közmunkaprogramot indítanának a leszázalékoltaknak. A részletek nem ismertek.

- Mindenkinek a nyugdíjkorhátár eléréséig kell dolgoznia, vagyis a korkedvezményes nyugdíj megszűnik (rendőrök, tűzoltók, vámosok, katonák).

- A magán-nyugdíjpénztári vagyon egy részét, nagyjából 63 százalékát az államadósság csökkentésére fordítják.

- Elektronikus útdíj bevezetése 2013 január 1-tól, évi 120 milliárd bevételt várnak a mostani 50 milliárdos matricabevétel helyett.

- Egy közös Nemzeti Közlekedési Holdingba szerveznék a BKV-t, a MÁV-ot és a Volánt. Megszüntetnék a jelenleg érvényes összesen több mint 85 különböző utazási kedvezmény nagy részét, de a 65 éven felüliek ingyenes utazását viszont ez nem érintené.

- Nem csökkentik a 19%-os társasági adókulcsot 10%-ra.

- A bankadó nem csökken a felére 2012-ben, hanem marad a mostani összeg 2014-ig.

- Oktatási reform:  tanulmányi kötelezettség felső határának 15 évre szállítása, illetve az általános iskolák államosítása (ezen össze is ugrott Kósa Orbánnal.). A felsőoktatásban a felvettek számának csökkentésével lehet spórolni, a hallgatói létszámot tekintve minden évben az állam mondaná meg, mely területen hány férőhelyre van szükség, azaz "az állam rendelné meg a képzéseket" a felsőoktatásban. 2014-re az oktatás átalakításával mintegy 40 milliárd forintot spórolna a kormány.
 
- A törvénymódosítás hatályba lépésétől évi negyvenről húsz napra csökkentik a miniszterek szabadságát.

- Befagyasztják a pártok nominális támogatásának értékét a 2011‐es szinten.

- 2014‐től kétszáz fős országgyűlést választ az ország.

- 2011. július 1‐ig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Belügyminisztérium kidolgozza a rezsiköltségek befagyasztását lehetővé tévő szabályozás részleteit. Hogyan?

A pontok inkább csak feladatszétosztás a minisztériumoknak, ezért nincs több konkrétum. Ezen dolgoztak hónapok óta?  No komment ...

Néhány kép az "Összefogás az adósság ellen" alcímű anyagból:

 

A bővebb, szöveges verzió erre.

Címkék: fidesz válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr552700858

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A magyarok látogatásaitól ments meg Uram minket! 2011.03.02. 07:46:00

  Újra kalandozásba kezdtek a magyarok. Újra retteghetnek tőlünk, és már nem csak Európában! Mert újabban ahova elkalandoznak politikusaink ott nagy baj lesz! Emlékeim ködös homályából egy filmcím sejlik fel előttem: „Ahová lépek ott fű...

Trackback: Durva megszorítás – ködösítéssel, időhúzással és mellébeszéléssel 2011.03.02. 01:11:02

Megint az történt mint már annyiszor: hiába vártuk a konkrétumokat, most sem derült ki pontosan, mit tervez a kormány. Egy menetrendet kaptunk, határidőkkel, amikor majd kiderül valami. Vagy talán mégsem. Én azonban most már azt gondolom, nem felkészül...

Trackback: Sur..strum...stuktúrális... 2011.03.02. 00:06:16

Napok óta tűűűkön ülök! Várom a nagy bejelentést. Várom, hogy Viktorunk kiálljon, és megmondja azt, amire oly sokan (főleg 2,7milló fidesz választópolgár) vártunk. A reformcsomag bejelentő, reformcsomag előzetes reformcsomag

Trackback: Mire lesz pénz, mire nem? 2011.03.01. 23:22:09

Miközben az ország egyik kulturális színét szürkíti az élet a West Balkán bezárásával, a romkocsmák egyre nehezebb körülményeivel, a csendrendelettel, a Tűzraktér kulturális centrumának megfojtásával Terézvárosban, miközben az oktatást szegényíti jó er...

Trackback: Jön a Széll Kálmán Terv 2011.03.01. 17:39:02

Kiadási oldalon hatszázmilliárd, a bevételi oldalon pedig háromszázmilliárd forintos megtakarítást vár a kormány a Széll Kálmán Tervtől. Teljesen felülvizsgálnák a rokkantnyugdíjakat, megkurtítanák a gyógyszerkasszát, és megszűnik a rendőrök, katonák, tűz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.01. 18:35:07

@NewWay: Megosztottam a szavazatomat. Egyébként a jobbik pl gazdaságpolitikában leginkább balos, ideológiailag meg leginkább bunkók.

Viktus 2011.03.01. 18:35:17

@Zedder:

Libás ügyletei miatt mehetett volna simán ... de én ismerek olyan fideszes képviselőt is akit kimostak pedig jó pár paradicsomtermelő család sorsa szárad a lelkén ... ez egy ilyen ország.

kej 2011.03.01. 18:38:10

@hoplita: ebben tévedsz. a tudomásodra jutott egyes bűncselekmények esetében feljelentési kötelezettséged van. mondjuk a vagyon elleniek, csalás éppen nem tartozik közéjük. no persze nem muszáj feljelentést tenni, lehet bejelentést is. igaz az elszámoltatás gigabajnokainak még ez sem megy. bizonyítás helyett ugyanis könnyebb a libás bajnait, meg a szemkilövető gyurcsányt szajkózni. de hát a nagy előd megmondta: a tények makacs dolgok. ezek pedig azt mutatják, hogy a papcsák-budai duó és stábja inkább csak viszi a pénzt

Nagykorú 2011.03.01. 18:39:06

zero:
"remélem a Moszkva térből nem lesz Széll Kálmán tér, nem hiszem, hogy Orbán első csomagjára aggatott Széll Kálmán nevét szeretnénk Budapest legforgalmasabb terén látni..."
Miért is?
Mi a gond Széll Kálmánnal? Vagy miért olyan eszeveszett jó a "Moszkva"?

ketroot 2011.03.01. 18:40:29

Azért kíváncsi lennék egy Heim Péter-féle "csomag-elemzésre".

Viktus 2011.03.01. 18:42:03

@Hajszás Láncos:

Na igen ez a közmunka kb. egy nagy lóf*sz ... csökkentsék a járulékokat, és az önkormányzatnak, ha kell fűnyíróember jelentse be az építőipar is szívja fel az árokásót stb.

hoplita 2011.03.01. 18:45:36

@Viktus:
A Wallis-Hajdú-BÉT ügyet itt egyijőnk se úszta volna meg egy cusinyi mérték alatt....
Őket meg se gyanúsították....pedig úgy megállt a rosszhiszeműség, mint a pinty.....az pedig már a milliárdok nélkül is vádemelés.

@kej:
Miben tévedek....?
Hogy baszhatod a feljelentéseidet, bejelentéseidet, mikor egy bizonyos szint fölött itt érinthetetlenek trónolnak...?

Papcsák meg budai meg az a féle vadász, akiknek ki van adva, hogy nagyvadra nem lövünk.
Nyúlra lőnek, a medve, meg a vaddisznó meg adogatja a töltényeket....

gramercy 2011.03.01. 18:48:32

amugy ennek az anyagnak a grafikai megvalositasa is hanyadek

hoplita 2011.03.01. 18:51:01

@TaTa86.:
Persze hogy balos....mi lenne egy plebejus-párt...?
Bár ezen felesleges rugózni, mert itt keleten nyugszik a nap, nyugaton meg kél...:)
Az ideológia lehet, hogy nem letisztult.....de az meg egy másik tészta.

hoplita 2011.03.01. 18:54:04

@Viktus:
Várjál mán....
Ha nem kell fizetni egy vas járulékot, akkor sem foglalkoztatok embert, ha nincs melóm.
Ha van és biztosan tudom, hogy jövő ilyenkor is lesz, akkor veszek fel, mégha köhögnöm is kell a borsos járulékokat...
Vagyis először megrendelés, munka kellene...addig itt semmi nem lesz.

Jurganov 2011.03.01. 19:19:25

@hoplita: a hajdú-bétnél ha jól emlékszem azért nem volt vádemelés mert képviselő volt az úr, a kormányváltásnál meg elfelejtődött a dolog.
@Viktus: igazad van, mindet le lehetne (kellene?) csukni, viszont ami engem zavar (ebben és más kérdésben is) az az, hogy arra, hogy "vityáék nem merik meglépni" nem az jön, hogy " de jó lenne már vki aki tenne is vmit, rendbe rakná az országot, stb" hanem az, hogy " de jó is volt az előző rezsim".. ez a durva. nem azon gondolkoznak az emberek, hogy hogyan lehetne, hanem azon, hogy jó ez így, csak réginek szebb volt a mosolya.

Jurganov 2011.03.01. 19:20:26

@szmoker /segílyes/: ? kicsit bővebben, ha lehetne :)

Scala 2011.03.01. 19:34:38

Bocsánat, ha már volt, de:
Ugye ezt itt alább a Kiss Norbert vagy a Kontrát Nóta írta? Hogy asszongya:
"1. Olyan közmunkaprograOKat indítunk, amelyEK sok ember munkáját igényliK
/felesleges volt a többesszám, ez nem angol! Hungarikumul úgy mondjuk szépen, hogy egyesszám, de többes. Értve vagyok?/

, és olyan rég halogatott, fontos problémákat oldanak meg, mint a gátak, víztárolók megépítése, belvízelvezető csatornák kialakítása és karbantartása.

/ez fogalmazásilag és tartalmában durva/

2011. július 1‐ig elkészül a beruházások terve, szeptembertől pedig egyes munkák már megkezdődhetnek, a teljes rendszer pedig 2012. január 1‐JÉvel áll fel.

/elsejével kiírva! Vagy 1-vel/

Az egész úgy egybe véve - teljes szöveg, küllem, és a bemutatás körülményei NAGYON KÍNOS.
Ezt már biztosan írtátok.
Kontraszelekció, seggnyalás, hála néked.

Viktus 2011.03.01. 19:38:24

@Jurganov:

Mondtak ma pár jó dolgocskát is csak kíváncsi leszek mi valósul meg belőle, mert előre számítok, hogy nemzeti konzultáció keretében elkezdenek pl. a rendőrszakszervezetek hamarosan lázongani ...

chemicalshop(hajrá nem romák!hajrá nemromaország!) 2011.03.01. 19:59:51

2015. Július 1-ig megtámadjuk Amerikát
2016. Cigány bányászok urániumot találnak a holdon

crapman 2011.03.01. 20:02:57

hol a faxban van a járulékcsökkentés vagy mi? hogy a csöcsben akarnak x-százezer munkahelyet teremteni, ha egyszer ilyen magas bérköltséggel büntetik a foglalkoztatást.

kukac50 2011.03.01. 20:43:20

Az a baj,hogy nem voltak konkrét ötleteik programok amit az ország javára lehetne felhasználni.
Választások előtt,két hét volt a programjuk bemutatására mondták Ők.Csak program nem volt.
Most sincs csak innen onnan vegyünk el egy egy maréknyit.Ez nem megoldás ez csak egy pillanatra,való láng.Ami hosszútávon nem oldja meg a munkahelyteremtést, a 8 órás munkaidőben végezhető munkát amiért olyan fizetés jár amiből csak egyszerűen de meg lehetne élni. Hiába adnak sok pénzt tanácsadóknak csak ilyen tanácsot tudtak produkálni.
Talán a tanácsadói pénzből lehetne finanszírozni az államadósságot.Ez az Én javaslatom.
A kormánynak kellene spórolni a felesleges kiadásain.Mert sok olyan van amibe Ők is nagyobb részt vállalhatnának az adósság fizetésbe.Ne engedjék behozni a külföldi élelmiszer szemetet,akkor a Magyar piac is lendületet kapna,ha az mellé még előre kiszámítható garantált árakat alkalmazna talán hozna az ország konyhájára.Vagy lassan kicsi lépésekkel
javulhatna a helyzet az országban.Ilyen megoldásokat kellene beharangozni a politikusoknak,
hogy ezt meg ezt megtettük.
Most se jobb a helyzet mint Gyurcsány vagy Bajnai vezetése alatt volt.Ha ilyen megoldások vannak csak, akkor nem is lesz jobb.bajnai a libások pénzét ha már nem fizette ki jogos tulajdonosoknak ,akkor adja az államadósságba Ő meg vonuljon börtönbe. Mert a libások pénzén vette meg magának Gyurcsánytól a miniszteri széket.

Guszti bá 2011.03.01. 21:13:09

@a-kis-herceg: Lehet nem szeretni, sőt utálni Orbánt, a Fideszt. Lehet neki rosszat kívánni, de egy egész ország, egy nemzet, egy nép végéért ordibálni rettentően visszataszító, Ha ezt írtam volna mondjuk Izraelről, kábé két perc alatt kimoderálták volna és a kommentelőktöl is megkaptam volna, hogy nácifasiszta vagyok.
Mondd, te minek érzed magad? Hadd segítsek, te a-kis-féreg vagy.

2011.03.01. 21:16:15

@Viktus: Lófaszt, nem kell csökkenteni semmit! Nem hiszek a szegény nyomorgó kisvállalkozó mítoszában, aki belehalna, ha minimálbérnél többet fizetne az alkalmazottainak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.01. 21:16:15

@Nagykorú:

Semmi gond, ahogy Moszkvával sincs semmi probléma.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.01. 21:17:15

@ketroot:

Heim a Századvég Gazdaságkutató alapítója Stumpf-al, tőle nem kapnánk őszinte elemzést :-(

Viktus 2011.03.01. 21:25:49

egyébként nagyon kemény ez a mellékelt prezentáció :D már számtech. érettségin is tuti bukás :D

Viktus 2011.03.01. 21:27:48

@Hajszás Láncos:

Tökre mindegy miben hiszel arra megvan a külön intézmény templom, zsinagóga, mecset ... :D itt kemény tények leledzenek azok a kkv-k, amelyek nem a fehérgalléros bűnözőék kezén leledzenek vegetálnak kb. , és a legtöbb lassan kipusztul ...

Gregorius Pilosus 2011.03.01. 22:10:32

Érdemes megnézni a neten régi fideszes kampányanyagokat. Pl. emlékeztek még erre a látványos kis filmecskére?
www.youtube.com/watch?v=2cX80z6TRc0
Megdöbbentő látni, hogy azóta még durvább a pusztulás minden területen.

Csigataposó 2011.03.01. 22:34:34

@laspalmas: "A munkaerő‐kölcsönzés új rendszerét alakítjuk ki. Ennek keretében magánvállalkozások részére is megnyitjuk a lehetőséget, hogy közmunkásokat foglalkoztassanak, vagyis megfelelő feltételek mellett kölcsönvegyék a közmunkások munkaerejét egy‐egy program megvalósítása során."
Miert van az az erzesem, hogy ebbol uj haveri autopalyaepiteses-korrupcios oriaslofasz meretu penzszivatyu lesz?

Dendrobatidae 2011.03.01. 22:37:20

@email: Kellőképpen igénytelen gányolás:)

De a legpusztítóbb a rajta levő szöveg! Mint egy Amway beszervezőkurzus:)))
Sereghajtóból >>> legversenyképesebb éllovas >>> dupla rubin >>> tripla gyémánt .....
Egyedül csak a NASA űrtechnológiával készült gőzölő vasalót hiányoltam Matolcsi előadásából:))

MNOP 2011.03.01. 22:39:15

nekem egyelőre tetszetős a pakk. Azért megvárom az eredményét, mire rásütöm, a vastag bőr bélyeget. Picit többet várok tőle, mint a gyurcsánycsomagtól.
A részletek is jönnek majd hamarosan.
Az pedig, hogy nem tudnak jó prezentációt készíteni, háát... kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb problémánk.

flippant 2011.03.01. 22:41:57

Itt inkább arra kell figyelni, hogy Vitya és gyurcsányi haverja ne tudjon lelépni suttyomban külföldre a jogos népharag elől..

Csigataposó 2011.03.01. 23:01:49

@zero: "Mindenkinek a nyugdíjkorhátár eléréséig kell dolgoznia, vagyis a korkedvezményes nyugdíj megszűnik (rendőrök, tűzoltók, vámosok, katonák)." Azert azt majd erdemes kulon monitorozni, hogy a parlamenti kepviseloke megmarad-e? Mert az eltorlendok pelda felsorolasaban nem latom, de biztos az en hozzaallasom tul negativ. :D

turoczi 2011.03.01. 23:12:59

Sajnos kezd köddé válni a lendületes választási ígéretroham, és a padlóra küldött harácsolók is újjáélednek ekkora tanácstalanság, bénázás láttán.
De mi lesz így az országgal, a tisztességesebb emberekkel?
"Ez egy következmények nélküli ország!"

2011.03.01. 23:17:31

OMG, ha én bárhol ilyen prezentációt mutatok be kibasznak...

döncike1 2011.03.01. 23:43:03

"Mindenkinek a nyugdíjkorhátár eléréséig kell dolgoznia, vagyis a korkedvezményes nyugdíj megszűnik (rendőrök, tűzoltók, vámosok, katonák)."
A 4 közül melyik növeli a GDP-t. Ha nyugdíjban van olcsóbb az államnak, mint alkalmazottként ( egy bizonyos kor után).
Nyáron láttam egy 55 körüli biztonságiőrt futni egy 20-as tolvaj után. Szerintetek ki győzött.
Ennek a pontnak kb ennyi értelme van.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.01. 23:59:35

@döncike1: qpedig egyszerű a dolog, ha nem tudja ellátni a feladatát, mert fizikailag le van épülve, akkor megy forgalomirányítónak, portásnak, vagy irodai munkára ha van hozzá esze, a sok léhűtő polgári alkalmazott irodistajucika meg el lesz küldve. ha nem tetszik neki, mehet más melót keresni, de nem 38 évesen nyugdíjba menni kétszáz ropis nyugdíjjal.

Viktus 2011.03.01. 23:59:36

@döncike1:

Na az 55 éves rendőr ragyogóan tud gépelni az irodában arra nem kellenek huszonévesek , mint most ... nem mintha az huszonéves rendőr eltudna kapni egy huszonéves tolvajt, ha futkározni kell ...

a-kis-herceg 2011.03.02. 00:07:00

@Guszti bá: ez a nemzet az életrevalóság alapvető minimumát sem üti meg.

4 évente jön egy félkegyelmű hadovál valamit és tapsolnak hozzá... aztán várják a kánaánt. gyakorlatilag ha a környezetemben körülnézek egyetlen alkalmatlanabb embert sem ismerek, mint akikre mostanság rábízzák magukat a választók...

és mindenki nagy komolyan beszél a semmiről. vagy szemérmesen hátrahúzódik. a király meztelen...

Viktus 2011.03.02. 01:20:41

www.youtube.com/watch?v=2dE2D8lNsCg komoly rendőrök körzeti megbízott nem meri használni fegyverét nézi, hogy tépnek szét a kutyák egy nyugdíjast ...

Gontar 2011.03.02. 07:41:26

@Jurganov: Egyik sem jó vagy rossz - és nálunk egyiket sem tudtam egyik rendszer/párt/politikus sem jó működtetni. Basszus.. nem hiszem el, hogy vannak akik még nem tudják értelmezni azt, amit olvasnak.

hoplita 2011.03.02. 07:58:37

@Hajszás Láncos:

Nem is hinni kell ezt, faszi, hanem csinálni....aztán majd meglátod.

hoplita 2011.03.02. 08:01:59

@turoczi:

"Ez egy következmények nélküli ország!"

Bingóóóó....!!!!
Az ön nyereménye egy ólinklizív hétvégi túlélőtúra Tiszabőn.....
Temetéséről később gondoskodunk.
:DDD

hoplita 2011.03.02. 08:08:59

@döncike1:
Mondok neked durvábbat...
Szerinted a 65 éves ács, bádogos, kőműves mit produkál monnyuk a magas építkezéseken.....?
Felér délre a 20. lógenre....vagy majd csak vacsira...?
Mer' az még érdekesebb.....

@Viktus:
Én 43 voltam, mikor uccsó alkalommal megpróbáltak elkapni.....mit mondjak, röhögve futottam le őket..:))
Pedig azok a "kiemelők" lettek volna, akiket elvileg a gyorsabb lábúak közül válogattyák...:DDD

turoczi 2011.03.02. 08:16:59

@hoplita:
Nem a tudás jelenik meg a politikában, hanem a politika tudatlansága a hétköznapokban.
Ami pedig a következmények nélküli országot illeti:
Valóban, milyen elszámoltatás folyik most, amikor minden ürge és görény ki lesz lőve, de a vadásznak a duvadok adogatják a töltényt?
Elszállt a politikai garnitúra, rég el kellett volna zavarni az egészet. Sok "törvénymódosító" nagy bajba kerülne, mert kiderülne, hogy semmihez sem ért.
Ilyen előregyártott Széll Kálmán füzetecskékre kár a kincstári pénzt költeni.
Az ígérgetések már Gyurcsány idején kimentek a divatból. Végre tenni kéne valamit!

hoplita 2011.03.02. 08:23:43

@turoczi:
Ebben nem tucc vitára ingerelni...sajnos.:)

hoplita 2011.03.02. 08:25:47

Na, megyek, termelek egy kis dzsídípít, mert felkopik az állam...pedig inkább az államnak kéne lekopni rólam.

Max. 2011.03.02. 09:11:13

"Sereghajtóból -> Éllovas"

Ennél a résznél fogtam fel úgy igazából a helyzet komolyságát, és nem pozitív értelemben...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.02. 09:26:25

Ez....ez....ezek vadállatok!!

"A konkrét intézkedések közül a rezsiköltségek befagyasztását emelte ki [Navracsics]. Ennek gyakorlati megvalósításáról azonban nem tudott konkrétumokat mondani a politikus, egyelőre várják a javaslatokat, s reményei szerint év közepére derülhetnek ki a részletek. A befagyasztás költségeit a költségvetés vállalja át - tette hozzá."
hirszerzo.hu/belfold/20110301_matolcsy_csomag_navracsics_orban_26_pont#rss

Bejelentik, aztán várják a javaslatokat a hogyan-ra! Eszméletlen!

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.02. 09:26:32

@a-kis-herceg: rájuk nézve szégyen, én azt látom, hogy tele van az ország okos , ügyes, dolgozni szerető emberrel, akiket jól kihasználnak ... de tanulni nem képesek tőlük azok, akik pozíciót szerezni tudnak csak. Gondolkodás és előrelátás ennek a kormánynak smafu... csak ne tennék tönkre mindenáron a mikrogazdaságot (háztartásokat), hiszen ők (mi) lennénk a fogyasztók... és innen kiindulva egészen mást kellene beterveznie a NGM "szakembereinek".

z666 2011.03.02. 09:30:34

Az államadósságot nagyon könnyű lenne megoldani, ennyit kéne mondani:

-Már minden egyes felvett fillér 10-20-szorosát viszafizettük. Ezzel részükről rendezve van a dolog...

-Ha valakin mégis be akarjátok hajtani, akkor itt van az elmúlt 40 kormányainak névsora. Viszlát!

Emiatt a befektetők kivonnák a pénzüket? Végre! :)

Marcellusca 2011.03.02. 09:38:24

@laspalmas: Hát, ehhez értenek. :(
Ötletelnek, aztán, ha valaki szól nekik, hogy az úgy mégsem kerek, dacosan, makacsul csakazértis kitartanák mellette.
Aztán csodálkoznak, ha szembe jön a sz@roslapát.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.02. 09:44:02

'napot náczik!

'palmas, zero: CIGIs post nem lesz? azon lehetne igazán jót fröcsögni :)))

apropó: tegnap naaaaaagy megtiszteltetés ért: megérkezett az alkotmányozó-kérdőív. (remélem asszony ma nem pucol krumplit....)

zrobasé 2011.03.02. 09:44:25

@laspalmas: " A befagyasztás költségeit a költségvetés vállalja át"
bravó...mondom én, mindent ingyen mindenkinek ! ne a zemberek fizessék meg !

Secnir 2011.03.02. 09:54:54

szerintem a preziket és a kommünikét ugyanazok készítették, akik Scyhmytt Pálnak a beszédeit:
Széll Kálmán Terv - a preziben, a fidesz.hu-n
Széll Kálmán-terv - a fidesz.hu-n
Széll Kálmán terv - a fidesz.hu-n

gratulálok az oktatási reformokhoz...

a-kis-herceg 2011.03.02. 10:03:50

@térfél: a minisztérium üres. szakember nincs benne. 30éves közizék (barátok) vannak oda összezárva...

amit írsz az röviden: FEUDALIZMUS kontra polgárság.

Európa közepén ez a feudalista diktatúra nem lesz hosszúéletű... egy politikus zártosztályon végzi... rossz vége lesz

Marcellusca 2011.03.02. 10:18:08

@Seduxen: Hehe!
Émmán tennap előtt megkaptam. :)

De nem tudom eldönteni, mit csináljak vele. :)))

Központi fűtésünk van - gyújtósnak nem kell;
Van normál WC-papírunk - seggtörlőnek nem kell;

Válaszoljam meg a kérdéseket? - Nem biztos, hogy örülnének a válaszaimnak (nem azokat várnák :D), félek kiírnám magam a NER-ből és a társadalomból.
Ne válaszoljak? - Félek kiírnám magam a NER-ből és a társadalomból.

xD

Secnir 2011.03.02. 10:33:53

CHF középárfolyamok
1988 34,79
1989 40,43
1990 47,41
1991 55,85
1992 57,61
1993 68,11
1994 84,46
1995 121,19
1996 122,22
1997 139,82
1998 158,94
1999 158,85
2000 173,92
2001 166,23
2002 162,37
2003 168,30
2004 159,34
2005 162,33
2006 156,99
2007 152,42
2008 177,78
2009 182,34
2010 222,68

a teljesség igénye nélkül

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.02. 10:48:32

@Marcellusca (I'm happy): kűűűggggyyyyél vissza egy bekeretezett NENYI-t, abból baj nem lehet! De ne felejtsd el megjegyezni, hogy NEM CSAK EZ AZ EGY volt otthon, minden szobában 4 db van kirakva, szóval maradt még bőven :)))

2011.03.02. 11:42:39

@Seduxen: De remélem a kormányfotót és a Viktor képet is kiakasztottad. Mert ez igy dukál!

2011.03.02. 11:58:20

@Seduxen: Én is ki akartam tenni, de azt mondta az asszony, hogy ne csufitsam el a falat, mert elzavar a háztól. Szót fogadtam!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.02. 12:00:40

@jános515: pedig inkább a lakásából iratkozzon ki a zember, mint a nemzeti együttböfögés rendszeréből !!

Tokány 2011.03.02. 12:15:13

"A táppénz időszakát és esetleg mértékét is tervezik lerövidíteni."

Zsír, hogy rohadna rájuk a parlament. A kevesebbet kereső emberek már így is félnek elmenni táppénzre, mert egyszerűen nem engedhetik meg maguknak azt a kiesést, amit ez okoz.

"és olyan rég halogatott, fontos problémákat oldanak meg, mint a gátak, víztárolók megépítése, belvízelvezető csatornák kialakítása és karbantartása"

Speciel a csatornák karbantartása önkormányzati feladat volt, és az is. A gátak és víztárolók megépítése közmunkában gyönyörű gondolat. Látom lelki szemeim előtt a közmunkában dolgozó geológusok, vízgazdálkodási szakemberek tömegeit. Vagy hogy gondolták, egy záportározó megépítése annyi, hogy összetoboroznak kétszáz dzsippót, és azt mondják nekik, hogy "áss". Bár Matolcsy-t elnézve... tényleg ilyen hülye ez az ember.

jani888 2011.03.02. 12:47:27

Ha lennének megélhetést adó munkahelyek, nem lenne probléma elhelyezkedni, rendes fizetésért szívesen dolgozna a többség.Felszámolták a munkahelyeket,lehetetlen helyzetbe hozták az embereket,rokkant nyugdíjba,munkanélküli segélyre,fekete munkára kényszerítve őket ,persze most nagy a baj.Cukoripar,élelmiszeripar,konzervipar,vegyipar,cipő-ruhaipar, mezőgazdaság,mezőgazdasági gépgyártás,stb...Mindenki nem gereblyézheti az árkot.

zrobasé 2011.03.02. 12:51:50

"Ha már közlekedés: új elem az is, hogy az e-útdíjat, amit 2013-tól vezetnének be – a rendszer valószínűleg már az elindításának első teljes évében kitermelné a beruházás több tízmilliárdos költségét, bár a kormány szerint ez uniós forrásból történne meg – nemcsak az autópályákon, hanem az azokkal párhuzamos egyszámjegyű főutakon is szednék. Mindez arra utal, hogy a kormány komolyan gondolja az e-útdíj európai gyakorlatban szinte egyedülálló kiterjesztését a személyautókra is, a teherforgalmat ugyanis egyszerűen, súlykorlátozó táblákkal rákényszeríthetnék a gyorsforgalmi úthálózatra."
" A miniszter a 4-6 százalékos GDP-bővülést emlegette, az általa vezetett tárca szakértői viszont 3-3,5 százalékos növekedéssel terveznek."
lesz itt olyan növekedés, hogy ihajj... :(

hoplita 2011.03.02. 12:55:02

@zrobasé:
Az biztos....még egy kicsit növekedünk, oszt beledöglünk.:(

zrobasé 2011.03.02. 12:57:12

@hoplita: bele,bele...de komolyan, ha valaki igy vezetné a cégét, vagy a családi kasszát, nem is tudom, már nem élne, vagy elkergették volna otthonról, vagy bedőlne a cége...
ezért kár volt a kétharmad...megint eltelik 4 év, és csak reszelik a fingot...

zrobasé 2011.03.02. 13:01:06

a mávot konszolidálják a nyugdujpénzből...a bkv adósságát átvállalják...ez a nagy "kilépünk az eddigi közgazdaságtani módszerek kereteiből" megoldás ?
bárcsak itt lenne eszkep, vagy vidéki, és megmagyarázná, hogy bár a fsz rossz végén vagyunk, de még igy is öröljünk, mert talán egyszer vége lesz a szopásnak, és akkor mint egy megfakult régesrégi emlékre gondolunk csak az egészre vissza...

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.03.02. 13:03:10

@simonmondja.: "Közterületi kertészcsapatok is vannak" LOL! Láttál már te ilyen csapatot "dolgozni"? Én ősszel otthonról dolgoztam betegség miatt, és láttam mit művelt egy ilyen csapat. Hintáztak, fogócskáztak, bagóztak(!) a játszótéren, néha egy kicsit levelet gereblyéztek - de azt is úgy, hogy ha gyerekromban így csináltam volna, fél perc múlva leordítják a hajamat. Aki ide kerül, leginkább csak muszájból megy el közmunkára, de sz@rni fog bele. Ugyanaz a dilemma, mint a túlképzett munkaerővel - soha nem lesz motivált, akkor sem, ha a családja élete múlik a keresetén. Muszájból csinálja, sosem fogja jól és alkotó módon csinálni. Ez ilyen formában csak munkanélküli-bújtatás. Sajnos :-(

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.02. 13:34:38

@xcrow: Én inkább átmenetinek gondolom ezt.
Például ha valaki végképp kutyának sem kell az állásbörzén, akkor a végzettsége szerint berakják valahova közmunkázni,
amivel lesz némi gyakorlata, új tapasztalata, pár új ismerőse, nem hagyja el magát...
Egyébként láttam ilyen kertészeket.
Kövérek voltak és korosak, gereblyézés közben sokat kaszinóztak.
Mégse a kocsmában ültek és nem is csavarodtak be otthon.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.02. 13:40:11

@laspalmas:
Javasoljuk, hogy a rezsiköltséget Ház / 1 dollárban maximálják.
Hogyan ? - Gyorsan. Még ezen a héten.

Nurrddin 2011.03.02. 14:15:29

van egy régi mondás, sokan a székelyeknek tulajdonítják, pedig a kunságban is ismeretes:
mindig azt a lovat ütik, amelyik húz....
az igazságát lásd; itt és most

2011.03.02. 19:16:59

@jani888: ne felejtsük el a teljes könnyűipart sem! Cérnagyárat, fonót, szövőt, ruhagyárakat, bőrgyárat, finommechanikai gyárakat, elektronikai gyárakat... hírmondó sem maradt belőlük. Pedig ne mondja nekem senki, hogy nem jó üzlet, lám, a kínaiak betegre keresték magukat vele!

@hoplita: Szerintem meg el kell felejteni, hogy minden senkiházi azt hiszi, hogy ha csinál rongyos egymillióval egy látványpékséget vagy akármit, akkor neki már jár a droid, aki elvégzi helyette a munkát, és neki csak a pénzt kell beszednie esténként. Lófaszt jár! Akinek szar az üzletmenete, annak lehet nyugodtan a saját kezibe vennie a kapanyelet, akinek meg megy a bolt, az ne papoljon válságról a minimálbéren tartott dolgozóinak, mielőtt bevágja magát a 4 milliós luxuskocsijába és elmegy élni a dolce vitát!

@Tokány: Na ez az! Ha én mondjuk elesek a jégen, és eltöröm a karomat, a 60%-os táppénzzel már bent is vagyok a létminimum alatt! Pedig ez aztán bármikor, bárkivel megeshet.

@zrobasé: Az szép lesz, bazzeg, ha nem pöföghetek ki a trakesszal szántani 115e Ft-os autópályamatrica nélkül. Ezek már nem tudnak mit kitalálni!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.02. 19:31:57

Tudja valaki mi van azzal a törvénytervezettel,hogy 4 gyerekig családi,azon felül adókedvezmény?
Esetleg be van már vezetve,vagy ez is eltűnt?Lehet,én nem figyelek.

redriot77 2011.03.02. 20:48:17

Nem értem mit elégetelenkedtek. Nézzétek meg Matolcsy úr 1998-as remekművét:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/06/matolcsy_kis_abra/

A "kis ábrához" képest azért mégiscsak jelentős fejlődés a "Nyíl a jövőbe" vagy a "Sereghajtóból -> Éllovas", há'de nem-e? :D

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.02. 21:31:46

@guma:

"Mondhatjuk, hogy egy huszonegyedik századi alkotmány, huszonegyedik századi eszközön. De, hogy ez nem csupán véletlenszerű, hadd mondjam el azt is, hogy a technológiai vívmányok hasznosítása, javaslatom szerint, valamilyen formában az Alkotmány szövegtervezetében is megjelenhet. A polgárokat szolgáló államról szóló részben a következő gondolatot javasoltam: Magyarország az állam működésének hatékonysága, a közszolgáltatások színvonalának emelése, a közügyek jobb átláthatósága és a polgárok esélyegyenlősége érdekében törekszik az új technológiai megoldások alkalmazására." (szájer józsef)

valaki mondja meg, mi a bánatos lótúrót keresne benne ilyen faszság :)

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok [*politikusok] véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (szijjártó péter)

valaki szóljon már ennek a hülyének, hogy a haverja, a másik hülye ezt nem így gondolja :)

*saját kiegészítés

guma 2011.03.02. 22:04:32

@Conv:
szerinted magukon kívül meghallanak VALAKIT? :)
vagy megértik - ha esetleg hallják? :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.03.03. 00:17:07

@redriot77: Itt egy régebbi Matolcsy könyv kritikája:
eltecon.blog.hu/2011/01/06/sokk_vagy_keves_o
Ez aztán a durva. Főleg a közepe felé kezd igazán érdekes lenni:)

Professzor Käosz 2011.03.03. 01:09:25

"Ördög testvér, játssz még!"

Tetszik!

vomit 2011.03.05. 22:12:07

valamiert ugy sejtem, hogy az ido nem a koznepnek dolgozik.
People Of Earth: Prepare For Economic Disaster
theeconomiccollapseblog.com/archives/people-of-earth-prepare-for-economic-disaster

lehr 2011.03.06. 10:25:06

Kedves Guszti bá
Ajánlom a figyelmedbe Bogár László legújabb , rövid , velős és ami legrosszabb-valószínüleg helytálló helyzetelemzését, a Széll Kálmán tervvel kapcsolatban. Ami nagyon érdekes hogy még mindig vannak -nem kevesen- akik hinni akarnak ,persze nem a saját érzékeiknek. Ott vannak például a Szeretet-Szövetség nyugdíjasai,vörös sállal a nyakukban menetelnek a semmibe.
Most jutott eszembe: Remek példa. Sci-Fi novella.Amerikai, a hatvanas évekből, a címe :Menetelő maflák.A lényege:A társadalom annyira elhülyíthető, hogy a végén ,a jólét reményére építve , akár kollektív öngyilkosságba is lehet hajszolni.

Nem értem , hogy nem veszed észre hogy felesleges vagy , hogy feleslegesek vagyunk. Mennyi a béred, mennyi a nyugdíjad ? Milyenek az iskoláink, milyenek a kórházaink,az utcáink , a településeink , az erdeink, a tavaink, a levegőnk? Milyenek a viszonyaink,milyenek a családjaink, milyen az életminőségünk.
Menetelő maflák vagyunk, megyünk a semmibe , követve az újabb és újabb mézesmadzagot.
Egy szar nép vagyunk.

Leszóljuk a románokat ,szlovákokat meg akit tudunk.Közben hagyjuk hogy legyilkolják apánkat anyánkat nálunk még szarabb emberek.-emberek?Most megtanultuk a tévéből, miről szabad, miről kell beszélni, mik a tabuk.A társadalom két fele ezek mentén a hamis , betáplált eszmék mentén marcangolja egymást és önmagát. Mi is azt csináljuk-itt és most!
Magyar demokrácia : ez bizony az alja nép uralma, akárhogy próbáljuk takargatni is.
Én, még sepregettem Hegyeshalomnál, meg nyírtam a füvet,1988-ban.Sőt még növényeket is ültettünk-katonák voltunk. Ma meg okádok: Szemét,kosz, aljanépség. A pofámról lesül a bőr.
Orbánnak nem?És, itt kezdődik az országunk!

Egyáltalán, emberek -van még országunk?

a-kis-herceg 2011.03.06. 10:38:02

@lehr: 1011 éves feudalizmus

"Az eltiport nemzet újjászületik, de öngyilkos nemzetnek nincs feltámadás." Kossuth Lajos

Donna (Cara)mba 2011.03.06. 21:42:40

@lehr: Keresgéltem egy darabig Guszti bá't, de nem leltem.

Amúgy a kommented Guszti bá' nélkül is teljes, összeszedett, jól követhető gondolatmenet:)

Románokról és szlovákokról, csehekről ezután csak kalapleemeléssel beszéljünk.
Ha magunkról beszélünk, akkor még az úrimodorunkkal is káromkodjunk egyet-kettőt.
Mert mi ezt érdemeljük.

Sikeresen leszalámiztattuk magunkat, már vágóhíd se kell.

Ezért a "szép eredményért" nagyon sokan vagyunk felelősek - mi, a társadalom.

Kihúzhatnám magam ez alól több okból, csak hát nemzet ugyebár az kollektíve létezik - vagy nem létezik.
A kádári időket átvészelő, a 20 év alatt nyugdíjba vonult szép számúak serege sokat besegített ebbe a folyamatba.
Mert mi, nemzetiek-polgárpártiak a 20 év alatt valahogy mindig kevesen voltunk.

Pedig a szomszéd országokban is kommunizmus volt, de még milyen!

Jobboldali vagyok, 2002-ben még Orbánt "sirattam", ma azt "siratom", hogy adtak neki 2/3-ot!
Én ugyan nem, és tavaly erősen agitáltam is, hogy ez rémálom, ezt nem szabad megengedni!
De hát olyan cuki polkorrektek voltak a fiúk. sokmindekinek.
És ha rájuk szavazunk, mi is cuki, polkorrektek leszünk, Hogy közben magunk nyiszáljuk saját torkunkat? Sag schon! Mi akkor is cuki, polkorrrektek vagyunk - vagyis gyakorlatilag nulla az életrevalóság bennünk, mint önálló, és önállóan élni-továbbélniakaró nemzetben.
Nem úgy a románokban, szlovákokban, stb.
A horvátok meg a végén be se akarnak nagyon lépni az ejúba.
Ha elég életrevalóak, nem is lépnek már be. Nem tart ez már úgyse soká - történelmi léptékkel számolva.

Ma már arra kell ügyelnünk, hogy figyeljük a többi európai nép mit csinál, mert még a végén ez az eszement, nyáladzó, költségtéritésesen végzett, diplomázott vagy csak érettségizett nyáladék-hazaáruló kabinet ellenünk növeli a rendőri létszámot.
Eddig minden intézkedése ellenünk irányult, a középréteg ellen.

Európa hamarosan forrongani fog - lehetetlen, hogy ne így legyen!
Mint dominók dőlnek be államok és az adott államokban a munkahelyek.
Nem is lesz hova emmigrálnunk.

Kár, hogy Magyarországon olyan "izibe" vannak az önkormányzati választások. az országos választások után.

A 4 éves kormányzati ciklus felénél kellene lenniük. Nem ártana 2 évente konkrétan látni, hogy is állunk.

Tudtommal ez eléggé hungarikumnak számít, ez a hama-hama önkormnányzati választáson is túlesni:(

Én kíváncsi lennék egy 2012-es önkoris választási eredményre...Jelzés lehetne ez a mindenkori kormánynak is, egy figyelmeztetés a korrekció szükségességére..

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.06. 21:49:59

@Donna (Cara)mba: Most volt egy polgiválasztás.

index.hu/belfold/2011/03/06/polgarmestert_valasztott_papa/

Mondjuk a 30%-os részvétel sokatmondó. Meg az eredmény is. Ezért fog 2014-ben Orbán nyerni. Mert az emberek nagy része leszarja majd, a droidok viszont teljesítik a parancsot.

Donna (Cara)mba 2011.03.06. 21:55:28

@Valahol Máshol: Igen, erről meg is feledkeztem, bár a százalékos arányokat nem tudtam.

Tart még a mámor....
Majd jön a másnaposság.

a-kis-herceg 2011.03.06. 22:00:00

@Donna (Cara)mba: ez a részvétel a szavazók negyede annak 58%a fide voks. azaz a szavazók nyolcada. a város lakosságának 10%a választ meg egy polgármestert. gratulálok fides! ez is nagy dolog. közeleg a zéró...

Donna (Cara)mba 2011.03.06. 22:07:15

@Valahol Máshol:

Idekopizom:

"A fideszes Áldozó Tamás nyerte a pápai időközi polgármesterválasztást (57 százalék), aki tizenhárom éve Kovács Zoltán alpolgármestere, az MSZP-s Grőber Attila (35 százalék), aki ősszel is indult és vesztett Kováccsal szemben, valamint a jobbikos Orbán Imre (7 százalék) előtt. A részvétel 30 százalékos volt.

A választást azért kellett kiírni, mert a várost 20 éve irányító fideszes Kovács Zoltánt a Veszprém megyei kormányhivatal vezetőjévé nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök.

Ősszel Kovács Zoltán a szavazatok 65,41 százalékával nyert a 23,05 százalékos Grőber és a 11,54 százalékos jobbikos Erőss Bulcsú mögött."

A 30%-ék nem reprezentatív, de árulkodó. Most még "pihizünk" politikai állsáfoglalás terén.

Az azonban már mutatja, hogy a Fidesz népszerűsége október (azaz 5 hónap alatt ) 65%-ról 57-re CSÖKKENT, és az MSZPéé, akit már temetnénk, ugyanezen időszak alatt 23 %-ról elég szépen NÖVEKEDETT: 35%-ra.

Fidesz CSÖKKENÉS: 8%
MSZP NÖVEKEDÉS: 12%!!!!!!!!!!!

Na, én ez utóbbinak nem örülök.. Remélem a Fidesz se.
Vagy nekik mindegy???

Donna (Cara)mba 2011.03.06. 22:08:44

@a-kis-herceg: Ehhez tényleg illik gratulálni:DDD

Hajrá, Fidsez! Még három évnyi hasonló trend, és elibolyásodtok:DDD

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.06. 22:19:50

@Donna (Cara)mba: Ezekre a számokra mit mondanék? Egyik szemem sír (MSZP növekedés? wtf?) a másik nevet (Fidesz mínusz)?

Sajnos nekünk egyszerű adófizető rabszolgáknak az lenne a jó, ha a Fidesz jól csinálná a dolgát. De ez mostanság nem igazán téma.

Én akkor leszek kíváncsi, hogy mi történik akkor amikor a manyup lóvét már szétosztották a haverok között. Jelzés értékű, hogy az elvileg csökkenő mértékű bankadónál már most közölték, hogy semmiféle csökkenés nem lesz, tehát a lopott pénz felélése gyorsabban megy mint gondolták. Gondolom a Fidesz oligarchái már szélesretárták az erszényüket, Nyolc évnyi "megszorítást" kell kidőzsölniük.

Arra leszek kíváncsi milyen "nem a zemberek fizetik meg" típusú pikpakk áthárított megszorítás jön majd akkor. Mert a jelek szerint a fiúk osztogatnak rendesen.

a-kis-herceg 2011.03.06. 22:24:11

@Valahol Máshol: @Donna (Cara)mba: +alkotmány kérdéslevél... =

=kormány=fides=választói listák=kopogtatócédulák=fides mondja meg ki indulhat (fidesen belül és kívül... pont mint az elempé esetén volt)

ezt Lqrtuk... olyan simán mennek el mint Meggyes Tamás...

Donna (Cara)mba 2011.03.06. 22:24:42

@Valahol Máshol: Nos, igen. A Fidesz nem fogta fel, mi lett volna (lenne) a történelmi feladata.
Pedig lett volna.

És hagyja újból megnőni az egész posztkomcsi bagázst....

Mert kiéhezett sz@rjancsikból meg zsigákból áll. Ők az államférfiaink:(

Donna (Cara)mba 2011.03.06. 22:26:47

No, jóéjt mindekinek!
Holnap menek kőbányába követ fejteni Orbán piramisához:(

Azt a fáráók is időben elkezdték építeni;D

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.06. 22:28:34

@a-kis-herceg: "olyan simán mennek el mint Meggyes Tamás..."

Bizony-bizony. A feudális demokrácia egyik jellemzője. Mi lesz a Fidesz legnagyobb, legrosszabb büntetése? Mennek ellenzékbe és kapják ott a fizut, a számla nélküli költségtérítést, lakhatásit, stbstb. Kevesebbet lehet lopni, de ez a sima fizu is kiskirályi életet biztosít.

Ennyi.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.06. 22:30:11

@Donna (Cara)mba: Jóéjt.

Én is elteszem magam, holnap back to work, termelni kell azokat az adóforintokat.

a-kis-herceg 2011.03.06. 22:34:14

@Valahol Máshol: az mszp egyetlen darabbal nem nőtt... csak többnek látod a részvétel miatt.

a fides csökkenés az fele... ha a részvételt is tekinted... az elég markáns. és még csak az elején vagyunk

pápa nagyon antikomcsi... egy szerencsétlen agyon dotált husüzem maradt. de annak idején tszesítés stb oroszkatonák.

nincs kire szavazni. én se szavaznék semmire a 3 közül....

de kopogtatózni senki nem tud, csak akinek a fides csepegtet... de annak "ára van"

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.06. 22:40:01

@a-kis-herceg: A helyi viszonyokkal nem voltam tisztában, bár az beszédes, hogy a narancsos csóka zsinórban nyeregetett eddig. Tény és való, ebből levonni következtetést felesleges. Itt csak négyévente van beleszólási lehetőség, addig sodródás van. Semmi más.

a-kis-herceg 2011.03.06. 22:50:39

@Valahol Máshol:

van helyismeretem. antikomcsi komcsi város...

elment Pápára viki a húsüzembe (az egyetlen nagy munkáltató) hogy megmenti 1010adszor is... gondolom a te pénzedet igérte oda... menj is dolgozz legyen adód...

de a XVI ban is 11%a kb a lakosságnak a fides-X (az ogy országosan 2 706 292 az 27% volt!!!)

www.budapest16.hu/files/hirek/hvb_jkv_pdf_4d73f0fce9.pdf

4624 szavazópolgárból. 721 fides !!!!! a szavazók 15%-a, azaz az ott LAKÓK kb 11% !!!!!!!

szégyen és gyalázat. ez a demokrácia????? gratulálok fides!

Donna (Cara)mba 2011.03.07. 11:49:19

@a-kis-herceg: @Valahol Máshol: Mindez igaz, amit írtok.

Azért ha én kormány volnék...és ha annyian dolgoznak a kormány és "kormány-melletti" papírgyárakban, azért a kicsire is odafigyelnék:

Nem szeretnék újra 8 + végtelen időszakú MSZP-ét, szal nem ártana a Fidesznek ÁTGONDOLNIA a dolgait, és nem maszat ügyekkel foglalkozni.

Neki-neki az oligarchiának!
Pénz- és vagyonelkobzás!
(Fővesztés helyett humánusan életfogytiglan magánzárkában)

Hír, aprócska. DE AZÉRT HÍR ÉS JELZÉS!
Valami kopik, de nagyon hamar, túl hamar...

Szal a bekopizott hír:
"No comment: az MSZP-s jelölt győzött Dunaújvárosban
2011. március 6. vasárnap 23:11

Tóth Kálmán, az MSZP jelöltje győzött Dunaújvárosban a 9-es választókörzetben tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson.

A körzetben azért kellett időközi választást kiírni, mert a kerület korábbi önkormányzati képviselőjét, Dorkota Lajost (Fidesz) a Fejér megyei kormányhivatal vezetőjévé nevezték ki.

A vasárnapi választáson az MSZP, a Fidesz, az LMP és Jobbik jelöltjei közül választhatták ki önkormányzati képviselőjüket a választópolgárok.

A választásra jogosultak 19,29 százaléka voksolt. A 888 érvényes szavazatból 397-et az MSZP jelöltje kapott, és 77 szavazattal előzte meg Ragó Pál fideszes jelöltet.

Az 54 éves Tóth Kálmán munkabiztonsági főmunkatársként dolgozik. Az MTI érdeklődésére vasárnap este elmondta: 2002-től 2010-ig önkormányzati képviselőként, jelenleg pedig külső tanácsadóként vesz részt az önkormányzat munkájában."

Jobb lenne félni, mint 4 év múlva nagyon megijedni....

süti beállítások módosítása