Skip to content


       Szűrés lista

Valóban minden képzeletet felülmúl

Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak.

Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem is tudom hol kellene elkezdeni.

1. A közmunkaprogramért a Belügyminisztérium lesz felelős.

2. Nem kaphatna szociális segélyt az, aki elutasítja a neki felkínált, és a törvényben előírt feltételeknek megfelelő közmunkát, (jelenleg 182 ezer ember részesül ilyenben).

3. Az álláskeresési járadék (munkanélküli segély) 180 napig jár. A teljes, 180 napos folyósítást igénybe vételéhez közel öt év munkaviszonyra lesz szüksége. (Egy napi járadékhoz az eddigi öt helyett tíznapi munkaviszonyra lesz szükség.)

4. Elvehető lesz az álláskeresési járadék attól, akinek a munkaügyi szerv közmunkát ajánlott fel, de visszautasította azt.

5. A közmunka alól nehéz lesz kibújni, mert létrehoznak egy egységes nyilvántartási rendszert, amelyben minden munkanélküli szerepel, aki valaha kapott valamilyen ellátást.

6. Ha a közmunkás lakhelye és a közmunka végzésének helye között az oda-visszaút több, mint 6 óra, akkor az illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve által kiadott engedélynek megfelelő térítésmentes elhelyezést, tisztálkodási és étkezési lehetőséget kell biztosítani. Ha az oda-visszaút meghaladja a 3 órát, akkor csak szállást kell biztosítani. Ha a munkavégzés meghaladja a napi 4 órát, akkor napi egyszeri étkezést kell biztosítani.

7.  A közmunkások jogviszonya az ún. közfoglalkoztatási jogviszony lesz, mely több ponton eltér a Munka Törvénykönyvétől.

8. A közmunkások napi 4 órában dolgoznak majd, a ezért bruttó 46 800 forint lesz. A 6-os pontból következik: ha a 4 órás közmunkáért 3 óránál többet kell utazni, akkor elszállásolják őket, ha kevesebbet, akkor ingázni kell.

9. Magáncéget kölcsönözhetnek közmunkásokat. Ekkor nem a minimálbért kell kifizetni, hanem az ún.  közfoglalkoztatási bért, ami valószínűleg kevesebb lesz a minimálbérnél. A munkaerő-kölcsönzés már most is egy embertelen biznisz, lásd: "Új Élet a munkásoknak, de még milyen."

10. A  kormány felkéri a felügyelete alá tartozó szerveket, hogy a közbeszerzési eljárásoknál teljesítési feltételként vegyék figyelembe a közfoglalkoztatás minél nagyobb arányú megvalósítását. Az állami megbízások elnyerésénél tehát a kormány szándékai szerint előnyt jelentene, ha egy vállalkozó minél nagyobb számban vállalja közmunkások foglalkoztatását.

Hány munkahelyet teremt ezzel a programmal az állam? Nullát.
Hány embernek fog megszűnni az állása, ha a helyére a minimálbérnél kevesebb összegért lehet az államtól közmunkásokat kölcsönözni? Sokaknak.

Orbán Viktor megmondta: "A gátépítés, a csatornatisztítás, a víztározó-építés nem a 21. századi technológiával történik Magyarországon, hanem közmunkában."

A kormányzati filozófiát a Hírszerzőnek remekül foglalta össze egy fideszes forrás:
"A közmunkaprogramokba bevont munkások egy jelentős hányada persze nem fog visszatérni az elsődleges munkaerőpiacra, mert képzetlenek. Hiába próbálták átképezni az utóbbi 8-10 évben uniós támogatásokból őket, a központi elvárások hiányában ez a kormányzati hozzáállás egyértelműen megbukott. Viszont munkára kell fogni őket, mert mentálisan nekik sem jó, hogy a segélyekből és időszaki feketemunkából élnek, ráadásul ez komoly társadalmi feszültségeket gerjeszt. Szakítani kell az korábbi években az SZDSZ fémjelezte 'hímes tojás' mentalitással. Persze komoly konfliktusokra számítunk, sokan elégedetlenkednek majd, de Pintér képes lesz ezt kezelni."

Az apró mozaikok lassan összeállnak:
Azért ragaszkodik a 47 ezer rendvédelmi nyugdíjas visszahívásához, mert belőlük lesznek a közmunkások munkafelügyelői. Nélkülük nem lehet elindítani a programot, mivel nem lennének, akik a több százezres közmunkástömeget irányítanák, felügyelnék. Viszont ha nem indul be ez a közmunkaprogram, akkor nem teljesül a Fidesz "sajátságos" munkaprogramja, illetve a kiadáscsökkentés sem fog teljesülni. Olyan ez, mint egy dominósor, és az első bábuk az 57 év alatti nyugdíjas rendvédelmisek.

A "Szolgálat és Becsület" érdekvédelmi mozgalom honlapján konkrét terveket lehet olvasni, túlságosan konkrétak ahhoz, hogy kamunak lehessen minősíteni.

Három nagy területen indulnak el a közmunkák:
1. Stadionépítések
- A Puskás Ferenc Stadion bontását októberben kezdik, közmunkásokkal.
- Az új debreceni stadiont 4000 közmunkás fogja építeni, az Észak-Kelet Magyarországi és  a Központi régiókból. A visszahívott szolgálati nyugdíjas rendőrökből (ugyanebből a régiókból) 1300 fő vesz részt szervezési és közbiztonsági feladatok végrehajtásában. A közmunkásokat konténerekben szállásolnák el, a rendőrök is ott laknának, de ők dupla méretű és jobb felszerelésű lakókonténereket kapnak.

2. Víztározóépítések
- Beregi-víztározó: 8000 közmunkás a Kelet-Magyarországi régióból, 2500 rendőr felügyeli őket.

3. Gátépítés és földmunkás
- Kulcs: A megcsúszott löszfal megerősítése. 2200 közmunkás, 350 rendőr.
- Budapest, Római-part: 1800 közmunkás, 150 rendőr.
- Tisza, a Szolnok-Csongrád közötti 120 km-es szakasz. 6500 közmunkás, 1200 rendőr.
- Főútvonalak felújítása és erdősítés: 5500 közmunkás, 1400 rendőr.

Épül Sztálinváros:
Konténertáborok, közmunkások, rendvédelmi felügyelők ... végül is semmi újat nem talált ki a Fidesz, volt már ilyen többször is a történelemben. Igaz, nem szívesen emlékezünk rá, de attól még volt.

Ha jól értem, akkor mondjuk egy pécsi munkanélkülinek felajánlják a debreceni közmunkát. Ha elfogadja, akkor megkapja azt a nettó 33 ezret, ha nem, akkor nem kap egy forint állami pénzt sem.
Mivel Debrecen messzebb van 1,5 órai útnál, ezért elszállásolják egy konténerbe, a többi közmunkás mellé, napi 4 órát dolgoztatják, a többi 20 órában ki tudja mit fog csinálni, és hétvégére hazaviszik. Mindezt a nyugdíjból visszahívott rendvédelmis fogja felügyelni, irányítani, aki ugyanúgy szop, mint a közmunkás, hiszen neki ott kell lakni, ő is csak hétvégére mehet haza. Vajon a napi 4 órás munkájuk után kiengedik őket megnézni Debrecent, vagy a tábort nem hagyhatják el? Lesz vajon kerítés, meg őrtornyok?
Szolnokról viszont csak 1:15 perc Debrecen vonattal, a szolnoki közmunkásokat az állam minden nap elviszi Debrecenbe a 4 órás közmunkára, majd haza. Klasznak hangzik ...

Bármelyikünk elveszítheti a munkáját ... és akkor jöhet a rabszolgaközmunka. Bele sem merek gondolni, hogy mondjuk a munkavédelmi szabályokat hogyan fogják betartani egy ilyen építkezésen, mindezt a teljesen vegyes és képzetlen közmunkástömeggel. Azonkívül ugye nincs szabadság, nincs túlóra, igazából nincs nekik semmi joguk...

A közmunkaprogram egy kurva nagy zsákutca, ettől nem lesz több embernek munkája. A Fiatal Demokraták szép nagy utat tettek meg 1989-től. Ez olyan rémisztő, hogy nehéz bármit is mondani ... remélem senki sem kerül olyan helyzetbe, hogy el kell fogadni a felajánlott közmunkát.

Címkék: fidesz válság közmunka

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr183001063

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levél a legvidámabb munkatáborból Floridába 2011.06.22. 12:38:35

Kedves Kálmán, Druszám, Másodunokatestvérem, Drága Lali! Örömmel vettem hozzám és szűkebb pátriárkánkhoz Floridából írt kedves soraid, és a mellékelt nyaralási képeket úgyszintén! Köszönöm kérdésed: mi jövőre megyünk, már ha Ágotám megkapja ...

Trackback: Cukortörvény nekünk, értünk 2011.06.22. 08:15:33

Pártunk és Kormányunk figyel az egészségünkre! És ez jól is van így. Most éppen törvénybe akarja iktatni, hogy ezentúl nem lehet büntetlenül mérgezni a magyart. Aki a nemzettestet finomított cukorral, sóval vagy koffeinnel akarja sorvasztani, az fizess...

Trackback: Valóban minden képzeletet felülmúl 2011.06.21. 22:09:19

Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak.

Trackback: Vezet a Fidesz, de mennyivel? 2011.06.21. 22:02:50

A kérdést ugye így is fel lehetne tenni. Az elmúlt hónapokban ugyanis ez az egyetlen dolog, amiben a közvélemény kutatók és az adatok alapján különböző cikkeket írók egyetértettek. A két legutóbbi felmérés ugyanis gyökeresen eltérő számokkal és te...

Trackback: Az ok 2011.06.21. 21:34:14

Miért kellett Orbán Viktornak kizavarnia az oroszokat? Miért? Ez az a kérdés, ami dél óta nem hagy nyugodni. Délben olvastam át tudniillik Vastagbőr kiváló cikkét és link ajánlására a közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó bla, bla,...

Trackback: Az igazi pofátlanság 2011.06.21. 19:27:56

Van valaki, akinek ma kis hazánkban miniszterelnöki fizetés jár (ez jelenleg valamivel több, mint másfél millió Ft) ehhez járul még cirka 232000 Ft képviselői alapilletmény. (Ezt már eleve nem értem. Ha valaki a köz szolgálatában valamiért kap egy maga...

Trackback: A hímes tojás mentalitás vége 2011.06.21. 14:41:04

A Vastagbőr blog érthetően foglalta össze mai írásában, mit is jelent a jelenlegi tervek szerint a kormány csodafegyvere, aduásza, a közmunkaprogram.Az elképzelés erősen emlékeztet arra a módszerre, ahogyan nagyszüleink generációja a vesztes háború utá...

Trackback: Adható-vehető beszélő szerszám lesz a közmunkás? 2011.06.21. 14:33:57

Az állam a közmunkások bérbeadásával száll be a munkaerő-kölcsönző bizniszbe. A Széll Kálmán terv szerint ezzel kialakítják a munkaerő-kölcsönzés új rendszerét.Bízzunk benne, hogy ez nem azt fogja jelenteni, hogy az államtól kölcsönzött munkaerőre és a...

Trackback: Közbeszerzések: kormányzati kéziirányítás 2011.06.21. 12:12:33

A közbeszerzés bizonyos tekintetben arra hasonlít, hogy valakinek adunk egy majdnem korlátlan keretű hitelkártyát azzal az elvárással, hogy felelősségteljesen költse el, de ha mégse felelősségteljesen költené, akkor…sem történik semmi. Ennél sok...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medvemellszobra 2011.06.22. 10:33:58

Sajnos Viktusnak most sok szempontból igaza van, némi kiegészítéssel:
- Az ember miért ne váljon törvényen kívüli banditává, tolvajjá (nem csak a cigányok!), ha legálisan csak rabszolga, vagy zsellér lehet a nemzeti szocializmus építésében?
- ha a jegyző dönti el, hogy ki megy és hova megy: a, ha tényleg veréssel fenyegetik, elküld bárkit is? b, ha korrupt, annak nem kell elmennie, vagy annak nem kell az ország másik végébe mennie, aki többet fizet?

Bergeroth 2011.06.22. 10:37:37

@abschattung:
"Az ember miért ne váljon törvényen kívüli banditává, tolvajjá (nem csak a cigányok!), ha legálisan csak rabszolga, vagy zsellér lehet a nemzeti szocializmus építésében?"

Mert akkor egy fikarcnyival sem leszel jobb, mint a jelenlegi bolsevik kormányunk.
Megtehetném én is, igen, hogy átgázolok mindenkin és mindenen. Nem is lenne gondom soha többet az életben. De utána képes lennék tükörbe nézni? Nem igazán.
Inkább maradok csóró életem végéig, de az emberi tartásomat soha nem adom fel.

Aliszka 2011.06.22. 10:43:19

@waszabi: Igen? És ha szabad megkérdeznem, mi vezetett idáig? Mi taszította a törpe diktátumába a népet? Hogy termett hirtelenjében egy halom elmeháborodott, aki a balib kánaánból kétharmaddal kikábult? Egy magát értelmiséginek álcázó valaki, mint te, kérem mellőze a fideszbérenc dumát...Látszik, hogy nem vagy képes globálisan szemlélni a dolgokat. Jómagam úgy gondolom, hogy sok-sok évre visszamenőleg minden kormányuk erkölcsileg és szakértelmét tekintve is erősen vitatható, de az országunk jelenlegi elmérgesedett helyzetének extra katalizátora a gyurcsányizmus. Kérlek, ha lehet, hagyjuk a személyekre mutogatást. Nézzük a tényeket! Az ország nagy szarban van, a leglényegesebb gond az emberek igénytelen mentalistása. Senki nem akar dolgozni. Mindenki bróker akar lenni napi egy óra munkával, blogger, aktatologató, mindig más fizessen adót, mindig más viselje a terheket............. Persze a problémák jelentős oka a mindenkori kormányok mentalitása, de mi hagyjuk, hogy fosztogassák az országot! Ha az állami vagyonnal, az adókkal felelősen kellene bánni, akkor a kisemberek szintjén sem lenne ekkora káosz, mert egyre inkább mindenki csak a zavarosban halászik, a kiskapukra hajt... Á...ez nem egy komment témája, de demagóg az, aki kizárólag a törpére fogja...

Viktus 2011.06.22. 10:46:49

@Bergeroth:

Hol is írtam minden rendőrre?

Bergeroth 2011.06.22. 10:50:45

@Viktus:
"Nyugdíjas rendőröknek lazán 150 ezertől indul a nyugdíjuk többek közt azért is vándoroltak el tömegesen, mert szinte mindegyiknek anno v.hogy 2008-ig, ha jól emlékszem a megállapított nyugdíj több volt a fizetésnél ... na most sem hinném, hogy a min. 150-200 ezres nyugdíjból ne fizetné ki azt a 16%-os motyót amit aztán egy hét alatt összefeketézik ...vagy a másodállásban megkeres."

Én úgy írtam volna, hogy "Sok nyugdíjas rendőrnek....."
A Te olvasatodból az jön le, hogy A rendőrök, ergo mindegyik.

Rwindx 2011.06.22. 10:51:27

Zero őszintén nem értelek ha eszembe jutnak a 2-3 évvel ezelőtti Vastagbőr posztok.

Viktus 2011.06.22. 10:53:04

@Aliszka:

'Senki nem akar dolgozni. ' Ez v.mi fideszes központi anyagi része? pediglen a 99% akarna nem is feltétlenül brókeri állásért-milliókért. Elárulom neked a nagy magyar valóságban főleg vidéken örülnek a népek, ha rezsire meg zabára való megvan legalább az meg nem hinném olyan túlzó igény ...

Viktus 2011.06.22. 10:55:05

@Rwindx:

Ugyanilyen jók voltak csak, akkor még amaz oldal elvtársai hordták le mindenféle fideszbérencnek őket most meg emez oldal droidjai lázonganak, ha szeretett pártjuk-kormányuk hülyeségeit előhozzák.

Aliszka 2011.06.22. 10:56:53

@Viktus:
Aha persze....Tanítottam elég gyereket, te mivel támasztod alá a véleményedet?????????????
Abban az iskolában, ahol évekig tanítottam, a tanórán kívül, délutáni foglalkozások keretében is minden segítséget megkaptak, hogy a boldoguláshoz elég tudást megszerezzék. A nagy többség abszolút nem volt rá fogékony, gyerekként is maximálisan tisztában voltak azzal, hogy rögös út kikerülésével létezik egyéb, könnyebben járható. Tanórák után sokat beszélgettem cigányokkal, hogy minél jobban megismerjem és megértsem őket. A fiúk közül többen elmesélték, hogy tanítás után mennek lopni, a lányok pedig a testüket árulni.

Mondjad csak, én mennyiben vagyok más, mint a cigányok? Szerintem egyenlőek vagyunk...
Ha esetleg nekem megszünik a munkám, alkalmazkodom a feltételekhez, keresek másikat, átképzem magam. Vagy???? Ha esetleg elmegyek kurvának, akkor kinek rinyáljak???? ha nem fizetem a számláimat, ki teszi meg helyettem????? Ha nincs fedél a fejem felett kinek rikácsoljak segélyért???

De amint a mellékelt ábra mutatja, nemcsak a cigányok a herék, magyar magyar honfitársaink is eléggé a semmittevésre és a jogok követelésére rendezkedtek be! Miután elhagytam a tanári pályát, volt konkrét öt évem, amikor hétfőtől vasárnapig minden nap dolgoztam. A 8 óra azóta sem ismert fogalom...

Na és mellesleg a munkavállalók aktivitásáról is lenne megannyi történetem.

Void Bunkoid 2011.06.22. 11:00:53

@zero: nem hát, az elképzelt cucc nem munkahelyeket, hanem munkatáborokat vizonál.

Én, ha már ezt meg akarnám valósítani, CSAKAZÉRTIS az első ilyent Recsken nyitnám meg :P

Aliszka 2011.06.22. 11:02:43

@Viktus:
Te mit gondolsz én hol élek??? Valami fidesz bolygón????????????????? ( szánalmas érvelés, nem viszonzom) Ismeretségi kör: mg vállakozás -a dolgozó ilyenkor nem ritkán havi 400000-500000 forintot is megkeres, már aki akar dolgozni...egyszerű melós...
Egyik ismerősöm mesélte, hogy alig tudott felvenni egy egyszerű bolti kisegítői munkára embert, mert senki nem akart, hiába járt be a munkaügyi központba.
Én azt látom a büdös nagy vidéken, hogy aki akar dolgozni, az tud is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viktus 2011.06.22. 11:10:49

@Aliszka:

Nem vagy alkalmas az oktatásra-nevelésre szerencse, hogy elhagytad a tanári pályát. Ilyen lehetőséget nem voltál képes megragadni az adott helyen tényleg nem a te kenyered a pedagógusmunka.

Azóta MLM ügynökként lököd a marhaságot? vagy a helyi pártirodán akadt meló?
Jah , és ezután sem fog , mert nem véletlenül nem talált ... gondolom 4 órában akarta csak bejelenteni, ha egyáltalán bejelenti ötvenes fizuért okosban mi? :D Próbálkozzon esetleg v.mi tisztességes ajánlattal legközelebb a tescoban még árufeltöltőnek is sorban állnak ...

Rwindx 2011.06.22. 11:16:53

@Viktus: A faszért nem engedi át a linkeket...
Szóval nem egészen kaptad el a mondandómat. Nem a posztot minősítettem jónak vagy rossznak.

Szemezgettem a múlt posztjaiból, amik valamilyen szinten érintették a témát:
vastagbor.blog.hu/2009/04/23/a_segelyben_reszesulok
vastagbor.blog.hu/2009/07/20/interju_ivady_gaborral
vastagbor.blog.hu/2009/08/27/mennenek
vastagbor.blog.hu/2009/06/23/elet_es_remenytelenseg_tiszavasvariban
vastagbor.blog.hu/2009/05/06/segelyezesi_szigorusag_gadacson
vastagbor.blog.hu/2009/04/29/modszervaltas_hodmezovasarhelyen
vastagbor.blog.hu/2009/03/11/korunk_hose_horto_jozsi
...

medvemellszobra 2011.06.22. 11:24:03

@Bergeroth:
Egyetértünk, igaz.
A kemény gerinc mindig jó nagyot reccsen. :( De nem szabad alább adni. :)

samcro 2011.06.22. 11:25:39

nem csak sodorni lehet:
www.cigitolto.hu/

ezekkel pár pillanat a töltés (nem csak a gépivel) szóval az indoklás hülyeség. Anyám is tölti, és nem szív kevesebbet.

Aliszka 2011.06.22. 11:39:38

@Viktus:
Neked pedig ilyen megalapozatlan állítások után élned sem szabadna:))))

Ilyen primitív vélemény után nem vagy tényező.
A hozzád hasonló egyedek kártékonyabbak, mint egy falunyi cigány.

Emilke mesél 2011.06.22. 11:47:29

Aliszka drága, milyen jó lehet ott lakni, ahol te élsz! Aki keres munkát, a fiúk a csórelásban, a lányok a kiskereskedelemben. Ráadásként trippert, esetleg mást is ajándékba, a 3 napos illatozó
árú mellé. Írd már meg, merre van ez a gyönyörű ország? /Megye, Járás? Falu, Önkormányzat,
alsó-felső ?

lanyi 2011.06.22. 11:54:41

@Csacsicska:

Sokat gondolkodtam, hogy miért csak én veszem észre a hasonlóságot Hitler és Orbán diktatűrája között.
Most kicsit megnyugodtam.Úgylátszik már ketten vagyunk.

Szinte másolja Orbán nagy példaképe lépéseit.Csak kronológiában vn némi eltérés.

Mindketten törvényesen választások útján kerültek hatalomra.Aztán mindketten rögvest elkezdték lebontani a demokratikus intézményeket.
Mindketten felmutattak a társadalomnak egy társadalmi csoportot, ami felelős a nehéz körülményekért.Később ezek lágerekbe kerültek.(nálunk most mennek)
Mindketten nagy hangsúlyt fektettek a médiára, hatalmas pártrendezvényekre.
Mindketten teljes egészében irányították az emberek életének minden szegmensét, de úgy hogy ők ritkán szólaltak meg, de akkor is válagatott embereik előtt szónokoltak.
Mindketten kijátszották a határon kívült rekedt nemzettestvérek kártyát.
Mindketten a jól kitalált lózungoknak köszönhetően igen népszerűek voltak a nép körében.
Mindketten erős gesztusokat tettek a nagytőke irányába a munkáltatói jogok csorbításával.
Mindketten elenségüknek tekintették a szakszervezeteket és az egész kialakult civil szférát.Ami nem kollaborált azt megszüntették és létrehoztak egy tőlük függőt.
Mindketten gazdasági sikereket értek el.( Megjegyzem ez Orbánra nem nagyon vonatkozik, inkább Hitlerre.Ja kérem Matolcsy nem egy Hjalmar bácsi)

Rwindx 2011.06.22. 11:59:16

@lanyi: Most akkor passzol minden vagy sem?

Ja egyébként medgyessy is nagy autópálya építő volt, maguk a szockók mondták... lesz itt több hitler is...

lanyi 2011.06.22. 12:05:41

@abschattung:

Minden tiszteletem az Édesanyádé!

Kívánok neki nagyon hósszú egészségben boldogságban szerettei körében eltöltött boldog életet!

Legyél nagyon nagyon büszke Édesanyádra!

Viktus 2011.06.22. 12:06:02

@Rwindx:

Na éppen ez az ami vicc , akkor a nagy libero maszlagot kaptuk körítésnek a korrupció mellé most meg nemzeti csomagolásban kapjuk megspékelve közmunkával azok számára akik nem jól fekszenek ...

Viktus 2011.06.22. 12:08:47

Forradalom ide, oda, tovább fogyik a magyar
Idén 11,1 százalékkal kevesebb gyerek szülletett, mint egy évvel korábban.
-

Na igen a döglődő középosztály szaporodását elősegíti, ha a munka világában visszatérő anyukát mindjárt kirúgják, majd fél év után mehet 30 ezerért kapálni ...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.06.22. 12:35:01

@igényes:

fontos a jogbiztonság:

lehetőleg ezt is 2000 évvel ezelőttig kell visszamenőleges hatállyal szabályozni.

az a baj, h a fityisz és a kádéenpé félkarú óriás IDŐRENDŐRSÉG nélkül.

IDŐRENDŐRSÉGET AZONNAL.
RENDET A TÖRTÉNERLEM EGÉSZÉBEN !

Mi az h krisztus születése idején pornófilmet forgattak, és ezt nem lehet bűntetni !!!

grrrrrrrr!

Marcellusca 2011.06.22. 12:35:05

@Viktus: Gyerekkel a hóna alatt/hátára kötve. :)
Mert, ugyi, bölcsi az nincs. De, ha lenne, akkor sem jogosúlt rá, mer' anya úgyis otthon van munkanélkülin. Meg fizetni sem tudnák. :(((

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.06.22. 12:40:36

@igényes:

egyébként nem értem, h V miért nyomta be a parlamentbe a KDNP-t.
valamiért ragaszkodott hozzájuk.

pedig a KDNP támogatottsága sokéve gyakorlatilag 0, azaz nem mérhető.

ez a Vezírünk szándékos húzása volt, máig nem értem, h ez miéé jó V-nek
és az országnak. (az országnak tuti nem jó, V-nek meg.. ??)

????

Rwindx 2011.06.22. 12:41:01

@Viktus: öööö, biztos úgy van, bár azt hiszem itt sem kaptad el a kommentem szándékát. Nem érdekes.

A helyedben abba viszont belegondolnék, hogy hány hónapig állapotos egy kismama.

GGG77 2011.06.22. 13:11:01

@abschattung: Nagyon jó volt olvasni Édesanyád történetét, köszönöm!

Igen, OV hajlamos elfelejteni, hogy maradt még "néhány" olyan ember itt, aki előbb törik, mintsem hajlik. De az neki nem lesz jó...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.22. 13:23:53

@szorokin:

mert keresztény lózungok nélkül nemigen tudta volna magát nemzeti jobboldalinak eladni.

Lagavulin 2011.06.22. 13:36:47

Szeptemberre úgyis bedől Görög, karácsonyig Portugál, Ír, Spanyol csőd lesz.....2012 áprilisában Irán megtámadja Izraelt és a Mayáknak igaza lesz :))))) Ja és Mo-n előre hozott választások lesznek májusra. Ki tudja, ki tudja :D

valójábannemberci 2011.06.22. 13:48:33

@Lagavulin: Ugyan, Magyarország az Igazság Fényében fog tündökleni, és átvészel mindent!

hoplita 2011.06.22. 14:02:18

@Conv:
Tedd hozzá, így is csak a hülyéknek tudja akként eladni.
Semmi nincs a fideszben, ami a saját maga által deklarált kritériumoknak csak minimálisan is megfelelne.
Egy kibaszott nagy csecsre vétel az egész szájbabaszott, kurva bagázs...:(((

Aliszka 2011.06.22. 14:22:20

@mesélek:

konkrétan arra, ahol seggfejek nem azzal töltik az időt, hogy egy blogon váltsák meg a világot, hanem a realitások talaján élnek!
Bármit mondok is kiforgatnátok, ti vagytok az ország legnagyobb rákfenéje, de be is fejezem, mert ez nem az én fiókom, nehogy ezt is letiltsák, mint az enyémet, vagyis gondolom azért nem tudok belépni vele.
Azt kivánom nektek, hogy a törpe fikázásán kívül nézzetek szét magatok körül, mit tehetnétek azért, hogy ez az ország más legyen.

Hogy ne kelljen ilyen dehonesztáló hangnemet megütni azokkal szemben, akik valóban dolgoznak.

Szájbertér hangembereknek, ezek vagytok ti!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.22. 14:38:22

@Aliszka:

bazzeg, és nem utálnak téged ott arra a nem seggfejek, hogy itt seggfejkedsz a blogon és próbálod megváltani a világot mások fikázásával?

:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.22. 14:40:45

@hoplita:
a baj, hogy nem csak a hülyéknek adta el.
a számító, szar geciknek is, használatra.
mindkét oldalon.

Viktus 2011.06.22. 14:55:02

@Aliszka:

Na igen bocsi nem érhetünk a gyémántos mlm ügynökök szintjére :(

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.22. 15:28:53

nyah ez is milyen szép:

itt van egy világszerte elismert magyar sportoló, európabajnok, világbajnok, és a világszerte lesajnált, kiröhögött foci.
a focira milliárdok állnak rendelkezésre, a világbajnokra meg egy forintot sem szán az állam, sőt a saját magyar sportszövetsége sem.
kuruc.info/r/6/80929/

Viktus 2011.06.22. 15:40:48

Durva és még nincs vége: 132 ezer hitel dőlt be
Március végére 132 179-re nőtt a 90 napon túli lakossági jelzáloghitelek száma.
-

Na hamarost közmunkás családok ezrei lesznek lehet gyapotföldekkel is próbálkoznak majd az elvtársak újra?

Viktus 2011.06.22. 15:43:39

@Conv:

Majd sportol közmunkában :D

Marcellusca 2011.06.22. 16:03:58

@Conv: Óóóóó, és még sorolhatnánk sportolókat/csapatokat, aki/akik sokkal sikeresebbek, mint a magyar foci! :(((

habba habba · http://twitter.com/ezazbazmeg 2011.06.22. 16:04:55

látom az nem sok embernek esett le hogy a 4 órás munkaidő úgy van megoldva hogy napi 8 óra 2 hétig. Ettől függetlenül fasság az egész úgy ahogy van.

Fuckup_with_marmelade 2011.06.22. 16:10:23

@Viktus: "Itt volt pár zseni , erre annyit írtak nem képezted magad eléggé meg sok-sok nyelvet kell csak tanulni, és minden okés ..."

Ezen jókat szoktam röhögni. Két nyelven beszélek tárgyalási szinten, jó helyen szerzett piacképes diplomám van, a posztgraduális képzést most fogom befejezni - egy ugyancsak jó nevű egyetemen, az alapszakmámhoz kapcsolódóan. Mégis itt állok munkahely nélkül.

Köszönöm, ennyi elég. Majd 5-10 év múlva, ha elavul a tudásom, frissítem - most munka kell.

Pont ezért disznóság, ha pusztán azért, mert gyereket vállaltam diszkriminálnak - a tudásom naprakész, a gyerekek felügyeletét megoldom. Feltéve, hogy egyáltalán eljutok odáig, hogy bizonyítsak.

Sokkal jobb egy olyan férfit felvenni aki úgyis ott hagyja 3 éven belül a céget, mert jobb helyet talált, magasabb fizetéssel. Egy kétgyerekes szülő ebből a szempontból sokkal jobb munkaerő. Szülni valószínűleg már nem megy el, a gyerekek miatt viszont sokkal keményebben dolgozik mint a többiek (bizonyítani akar). Na bumm, néha hiányzik - azt oldják meg távmunkában.

Persze itt most arról a területről beszélek, amelyiken belül én dolgoztam - ott ez gond nélkül kivitelezhető, max. az ember néha laptopon hazaviszi a munkát.

Kár, hogy ezt kevés munkaadó fogja fel.

Egyébként Fidesz szavazó voltam - és annak ellenére, hogy anyázódok - maradok is. Csak azért, mert most nem látok náluk jobbat. Ha lesz jobb, elgondolkozom. (erre mondom azt, hogy én legalább elmentem szavazni - így ha csalódott vagyok, akkor joggal reklamálhatok)

(Egyébként meg ha ismét lesz munkám, jól fogok járni - az adóm sokkal kevesebb lesz, na meg ott a 2 gyerek után járó adókedvezmény. Csak az a kérdés, hogy addig mi lesz. Valami biztosan. Max. kénytelen leszek kényszervállalkozni... vagy önkéntes munkák tucatjait bevállalni, hogy addig is fejlődjek szakmailag)

SvenH. (törölt) 2011.06.22. 17:10:18

@Rwindx: "vastagbor.blog.hu/2009/04/23/a_segelyben_reszesulok"
ideznek:
"vagyis 10 munkaképes egézsséges munkanélküli emberből 3 (!) hajlandó felemelni a seggét a Mónika-só elöl, és kimenni avart gereblyézni meg füvet nyírni, virágot ültetni, 75 ezer forintért!"

amugy meg arra is jol emlekszem, hogy a pogimestereknek az volt valamikor a hasfajasuk a tenyleg leszakadasban levo helyeken, hogy hat minek fogjak be kozmunkara az embereket, hiszen nem tisztogathatja az arkot a fel falu...

erdekes igy ezekkel a problemaknak a felevenitesevel is megvizsgalni a jelenlegi intezkedest...

SvenH. (törölt) 2011.06.22. 17:15:13

@SvenH.: valaszolnek is...

ugyanott kesobb:
"Az a baj ezzel ezzel a módszerrel, hogy azzal nem számoltak szerintem, hogy ilyen sok ember kap szociális segélyt, és ilyen sok embernek kellene közmunkát biztosítani.
Mert hogy tudna Hódmezővásárhely 834-240= 614 embernek közmunkát adni? Sehogy. Se annyi munka, se annyi pénz nincs rá. "

szoval kedves zerokam, mi van nem te konyorogtel, hogy LEGYEN ertelmes munka? hiszen nagyon jol leirtad, hogy pont Hodmezovasarhelyen nem lehet elhelyezni kozmunkaban olyan sok embert...
en budapestikent, siman elfogadom hogy a videki segelyesek napi 2 azaz KÉT ÓRÁT utazzanak...

Viktus 2011.06.22. 18:39:18

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarországon még nagyon sokat kell dolgozni ahhoz, hogy olyan színvonalon lehessen élni, mint a norvégok.

:D

Rwindx 2011.06.22. 18:40:43

@SvenH.:
No, kb ilyesmire céloztam. Valaki megértette :)

Viktus 2011.06.22. 18:41:46

@Fuckup_with_marmelade: @Marcellusca:

Mondjuk a munka országában elég felháborító, hogy a gyerek is kap pénzt családi pótlék, és nem dolgozik pedig tudna csikket szedegetni már másfél éves kor körül :D :D :D

Viktus 2011.06.22. 18:44:46

@SvenH.:

Más a szitu, ha a megélhetéshez elég pénzt adnak a szerencsétlennek a melóért cserébe, és akkor nem vállalja ... ebben a mostani formában ez a bruttó 46 az enyhén szólva is tragikus, mert abból egy emberi lény Magyarországon képtelenség, hogy eltartsa magát.

Fuckup_with_marmelade 2011.06.22. 19:05:12

@Viktus: Tényleg. Meg lencsét is válogathatna... vagy kosarat fonhatna.

Fuckup_with_marmelade 2011.06.22. 19:09:26

@Viktus: A "norvégok"... ? :)

(még aktív koromban sem engedhettem volna meg azt a luxust, hogy cigire és italra költsem a pénzt... mert mindig volt mit szépíteni a lakáson, a gyerekek is szépen kinövik a ruhát stb. stb. Hát ez van... élni tudni kell. Na megyek is lakást szépíteni és újabb önéletrajzokat szétküldözgetni )

Viktus 2011.06.22. 19:22:27

@Fuckup_with_marmelade:

XY
fúúú rohadjatok meg hogy csak csinos dekorativ nagycsöcsűű masszőröket kerestek... de gyűlölöm ezt az országot..
kb. egy órája · Tetszik ·

YX még egy szakma, ahova csöcs kell... ELVESZTEM
33 perce · Tetszik

-

A nők munkapiaci helyzete a mai Magyarországon :D :P

Viktus 2011.06.22. 19:26:54

index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/22/most_akkor_meddig_jar_a_segely/ alakul ez a több éves járulékért cserében már nyugdíjam sem lesz... kórházba kerülni nagyjából biztos halál ... és ha gebasz van három hónapig van még támogatás ...

Jobban jár aki feketézik, és félreteszi magának a járulékait ... ez ám a nagy magyar jövőkép.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.22. 20:01:56

@dokuka: Ember. Ne csak építkezésben gondolkozz. Hasznos ez olyan esetben lenne, amire amúgy nincs ember. Pl. pont a közterületek tisztán tartása. Ezt amúgy sem külső cégek szokták végezni. Avagy hasonló kisebb dolgok.

Egyébként van abban valami, amit mondasz, de szerintem ennyire nem durva a helyzet, mivel a nagyrészt képzetlen munkaerő nem fogja kiváltani a szakképzett kőműveseket, stb. Ha már ennyire építkezéscentrikus mindenki.

@Viktus: Erre mondtam, hogy magyaros a dolog.

Bee-zony 2011.06.22. 20:38:08

Alakul a legkeményebb barakk, megjött hozzá az új Hitler az ő közmunka-programjával. Kicsi, savanyú, zsidóbérenc, és lehet hogy sárga is – de a többségé. Úgy is mondhatom, hogy a tiétek. Nekem nem kell, hanem mennem kell; ez a legjobb választás.

A távozók nevében is köszönöm az újabb barna eső – a fidesznyik szarkupac – mélyreható elemzését.
Írtam már, hogy akinek idén hónaljig ér, azt jövőre ellepi teljesen…

„Prédikátor könyve 3. rész:
1. Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak.
2. Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, a mi ültettetett.
3. Ideje van a megölésnek és ideje a meggyógyításnak; ideje a rontásnak és ideje az építésnek.
4. Ideje van a sírásnak és ideje a nevetésnek; ideje a jajgatásnak és ideje a szökdelésnek.
5. Ideje van a kövek elhányásának és ideje a kövek egybegyűjtésének; ideje az ölelgetésnek és ideje az ölelgetéstől való eltávozásnak.
6. Ideje van a keresésnek és ideje a vesztésnek; ideje a megőrzésnek és ideje az eldobásnak.
7. Ideje van a szakgatásnak és ideje a megvarrásnak; ideje a hallgatásnak és ideje a szólásnak.
8. Ideje van a szeretésnek és ideje a gyűlölésnek; ideje a hadakozásnak és ideje a békességnek.”
+1 pont: Ideje van a távozásnak.

Ui.: Gratulálok a rekord számú kommenthez.

SvenH. (törölt) 2011.06.22. 20:39:13

@Viktus: amugy csak hogy tudd...
eddig az volt hogyha elment melozni akkor 60e -t kapott(mert annyit ert a munkaja) oszt elesett a gyerekenk jaro tamogatastol is...
gyakorlatilag EDDIG IS!!! aki elment melozni az 20e - 30e pluszert ment el...

valtoztatni ezen hogy lehet?
legyen 200e a ber nekik? ez realis? vagy hogyan? kommenteljunk meg 2000 -et es akkor jo lesz?
szerintem a magadfajta budai elitkeruleti felsobbrendu hat menjel el oda pl. budit asni meg megmutatni hogy a zoldseget nem csak lopni lehet

Bee-zony 2011.06.22. 21:04:10

A mottó: Arbeit macht frei.
A haláltáborok (ahol a magyarokat halálra dolgoztatják), bejáratára lesz kiírva ez a mondat.

Másik:
„A Puskás Ferenc Stadion bontását októberben kezdik, közmunkásokkal.”
Sorkatonaként részt vettem a Bozsik Stadion építésében, talicskáztam földet, téglát, meg mindent, amit ott hurcolászni kellett. Ami ennél is tanulságosabb volt, az az, hogy a seggfejű tiszt, aki irányította ezt az egészet, közölte, hogy ne lépjünk a fűre, mert nagy értéket képvisel. A fű. Ebből következett, hogy „és az ember”? Az nem. Tönkremész, megdöglesz, és lesz helyetted másik. Kényszerrel. Akkor is így volt, és most is így lesz.
Ez az egész úgy szar, ahogy van, és nem érdemes benne lenni.

lanyi 2011.06.22. 21:28:31

A szép új magyarországot bejelentették a tévéjükben.A jövő elkezdődött.

Nagyon sok társammal együtt nekem is eldőlt a sorsom...

Kívánom azoknak akiket ezek a koncentrációs táborok nem érintenek, éljenek sokkal jobban.
Akik a koncentrációs táborokba kerülnek kívánok kitartást.
Reménykedem, hogy ezt európában a harmadik évezredben a fejlett demokráciák nem hagyják.

Sziasztok

Viktus 2011.06.22. 21:45:35

@SvenH.:

Magyarországon van egy olyan formula, hogy minimálbér ... ezzel az erővel, akkor töröljék el, és bejelentem én is harmincra az embereim ... nah? csak mindenki tudja nem lehet megélni belőle ...
Ergo a közmunkás is vagy eladja az alapanyagot, vagy feketézik, vagy lop ... ezért kalap szar az egész ...

SvenH. (törölt) 2011.06.22. 22:30:38

@Viktus: hat csinald meg jelentsd be
sok sikert !!!
fel munkaidore pl...

amugy neked elegge szelektiv a felfogasod...
"2. Víztározóépítések
- Beregi-víztározó: 8000 közmunkás a Kelet-Magyarországi régióból, 2500 rendőr felügyeli őket."

az a 2500 zsaru meg csak a farkat fogja verni nem? esetleg ha nem latjak el a feladatukat rendesen, akkor ugrik a 120e -s nyögdíj... marmint csak az 57 eves korig levo!

komolyan...
sirtak a pogimesterek mint a furdos kurva hogy hat megis mit kepzelnek nem lehet kozmunkaztatni hiszen nem takarithatja az arkot es a falu foteret a fel falu!
most nem kell aggodni, elviszik mashova melozni...
mi a problemad ezzel?

nekem az a problemam mint korabban mondtam, hogy en azt szeretnem ha ezek a parlagfuvet kapalnak NEM KASZA, budai elit elkenyeztetett ficsur, hanem KAPA
oszt a zsaruk szepen lefotozzak es megy is a kiszamlazas a tulaj fele
nem kell hogy buntessek csak az eppen aktualis koltseget vasaljak be rajta

igy pl. tarsadalmilag hasznosak lesznek, nem kell utanuk fizetni SEMMIT es a budapestiek is fellelegezhetnek

Almandin 2011.06.22. 22:33:18

@lanyi: Ne bízd ezt a fejlett demokráciákra! Elvileg még mi is demokrácia vagyunk. Tiltakozni kell minden lehetséges fórumon, tüntetni, telekürtölni a világsajtót! Remélem, hogy újságírók is olvassák ezt a blogot, és megteszik a kellő lépéseket a legrangosabb külföldi újságoknál/médiumokban!
Együttérzek Veled. Viszont ne tűrjük birkaként, hogyan visznek a vágóhídra! Az önbecsülésünket, tartásunkat sohasem vehetik el!!!

Viktus 2011.06.22. 22:45:01

@SvenH.:

Már mondtam mi a problémám nem oldja meg azt a szart ami itt van ...

SvenH. (törölt) 2011.06.22. 22:53:39

@Almandin: ja ez vagohid, ha nem adnak segiilyt hanem elvarjak hogy megdolgozz erte :)))

SvenH. (törölt) 2011.06.22. 22:54:32

@Viktus: amit irtam az nem oldja meg?
ember, ha ok kikapalnak es kiallitanak a szamlat a terulet tulajdonosanak, akkor MEGSZUNNE a parlagfu szennyezettseg

most allandoan kotozkodni kell? semmi se jo? vagy te a parlagfubiznicben erdekelt vagy ?

Almandin 2011.06.22. 23:28:34

@SvenH.: Nem azzal van a baj, hogy dolgozni kell a pénzért, hanem a kivitelezés módjával. Ha jobban elolvastad volna a kommenteket, láthattad volna, hogy a közmunkaprogram ellenzői sem az ingyenélést támogatják, hanem a megvalósítás módján háborognak.

Viktus 2011.06.22. 23:39:43

@SvenH.:

Ennyire nem érted a probléma gyökerét sajnálom.

@Almandin:

Éppen ez a probléma pénzt nem adnak az embereknek pl. megélni ... ráadásul idénymunka, mint a kaszálás nem oldja meg a társadalmi problémákat.
Kaszáljanak nyugodtan , de legalább a piaci árért vagy annak közelében ne nettó 46-ért ...

Almandin 2011.06.23. 00:13:46

@Viktus: Ebben a formában ez egy állami rabszolgarendszer. Semmibe veszi az egyén választási jogát, hogy eldönthesse, mit vállal és mit nem. A munkanélküliekre mint potenciális bűnözőkre, megvetendő, átnevelendő tömegre néz ez a kormány. Pedig a munkanélküli olyan ember, akinek nincs állása. Se több, se kevesebb, pont. Az az ötlet, hogy a lakásuktól távol, tömegszállásokon, fegyveres őrök vezényletével, KÖTELEZŐEN melózzanak, a kormány részéről azt az üzenetet hordozza, hogy ezt a "semmirekellő, naplopó bandát" át kell nevelni, lehetőleg internálással egybekötve. Ez már diktatorikus rendelkezés.
Mellesleg ahhoz sincs senkinek semmi köze, hogy egy munkanélküli mit csinál a megszaporodott szabadidejében. Amíg nem megy lopni-rabolni, magánügy, mit csinál. Egyébként sok munkanélkülit a családja tart el, vagy gazdag férjek feleségei dönthetnek úgy, hogy nem mennek dolgozni. Erről sok embernek sokféle magánvéleménye lehet, de az államnak semmi joga nincs beleszólni abba, hogy miért dönt valaki az ilyen élet mellett. Félő, hogy hamarosan KMK is lesz, meg kötelező regisztráció a munkanélkülieknek, meg a napjaikról való kötelező részletes beszámoló íratása. Az is gusztustalan, hogy lehetőséget adtak a segélyigénylő lakáskörülményeinek vizslatására. Ez már olyan szintű beavatkozás az emberek magánéletébe, amit demokráciákban nem lehet megengedni. Lassan felkészülhetünk arra, hogy életünk minden mozzanatát, részletét ellenőrizni akarják. A "Nagy Testvér" mindenhonnan figyelni fog.

Labancz 2011.06.23. 00:33:27

Nagyon nagy bajban van ez az ország. De a legnagyobb baj, az emberek fejében van, hogy nem látják át ennek a tervnek a veszélyeit.

Megu 2011.06.23. 00:59:01

Nekem csak egy valamit áruljatok el: tavaly kemény 81 napig álláskeresési járadékban részesültem, felvettem max. 50-60e-t. Szociális segélyt eszem ágában se volt igényelni, álláskeresésit is csak azért, mert az biztosítási alapon jár és a start kártyához is kellett, hogy regisztrált legyek. Állásom nincs, a korábbi megtakarításaimból élek és saját költségen képzem magam.

Most nekem is rettegnem kell, hogy "besoroznak"? -> lásd 5. pont
Inkább visszafizetem kamatostul azt a keveset.

SvenH. (törölt) 2011.06.23. 01:06:26

@Almandin: igzad van semmi kozom hozza hogy mit csinal a megszaporodott szabadidejeben
amig o PENZT SEM KAP!!!

de ezek SEGELYESEK es nem ideiglenes munkanelkuliek!!!

le van irva nehez felfogni? TE JO EG!!! hova jut az orszag ember, ha a magafajta is funkcionalis analfabeta

ez az irtozatos nagy baromsagod meg hogy asszondod:
". Az az ötlet, hogy a lakásuktól távol, tömegszállásokon, fegyveres őrök vezényletével, KÖTELEZŐEN melózzanak"
ez CSAK EZ a kovetkezo kenyszerito eszkoz:
"4. Elvehető lesz az álláskeresési járadék attól, akinek a munkaügyi szerv közmunkát ajánlott fel, de visszautasította azt."

senkinek nem kotelezo, de ha a segiiilyre igenyt tart akkor igenis menjen el

Viktus 2011.06.23. 01:22:09

@SvenH.:

Nos te vagy nagyon hülye vagy, vagy nem tudom ...

Nézzük ebben a formában gyakorlatilag az állam kilátásba helyezi további munkahelyek kicsinálását, ha már nem a feketéző zsiványokkal kell versenyezni, hanem megjelenik az állam is a 30 ezres rabszolgáival ... mindjárt itt a legfőbb problémakör helyből.
A többi marhaságról nem is beszélve, minthogy első körben ugyan rendőr nem fogja otthagyni a járadékát, hogy majd az elkeseredett éhező népekkel veresse agyon magát.

A munkanélküli segély v. álláskeresési járadék , vagy mindegy minek hívják pedig olyan alapon jár, hogy fizettem évekig a járulékokat, és ha bajom lesz legyen v.mi biztosíték ... mert amúgy mire is adózik az ember?

Almandin 2011.06.23. 01:22:47

@SvenH.: Az ideiglenes munkanélküli is kaphat segélyt. (Legalábbis még igen). Nem tudom, kit tartasz ideiglenes munkanélkülinek. Azt, aki két hete állástalan, vagy aki két éve? Szerintem te azt gondolod-legalábbis a legutóbbi kommented ezt bizonyítja-, hogy aki segélyes, az nem is akar dolgozni, élete végéig az államkassza terhére akar élni. Nemcsak megélhetési gyerekgyártók meg hasonlók kapnak segélyt. Többek között a kisgyerekes anyák (gyes), a valódi rokkantak és a szociálisan rászorulók is. Nem vagyok funkcionális analfabéta, viszont nem tudom, hogy te a vitaindító posztot részletesen elolvastad-e. Ugyanis ott kifejtik, hogy akárhová vezényelhetik közmunkára az illetőt. Ha épp az ország túlvégében gátépítés van, akkor odaviszik, konténerben elszállásolják. Összezárják a városi, nyeszlett bölcsészt a sittről frissen szabadult, kétajtós szekrény "segélyessel". Aludjanak egy szobában. Elárulom, olyasmi helyzetek alakulhatnak ki ebből, mint ami a börtönökben van. Csak azért, mert Orbán Viktor ezt gondolta. SvenH, kívánom, sose kerülj ilyen helyzetbe. Viszont ma nincs biztos munkahely. Stabilnak tűnő állásból tehetik ki az embert egy pillanat alatt. Egy baleset rokkanttá tehet egy addig egészséges embert, aztán mehet a bizottság elé, ahol azt vizslatják, nem kamurokkant-e, és jogosult-e az alamizsnára (rokkantsági járadék mellett gyakran éhen is lehet halni, egy ismerősöm 33 ezret kap).

Almandin 2011.06.23. 01:24:35

@Viktus: Szerintem még jobban felerősödik majd a kivándorlási hullám (nem is csodálom). Sőt, hamarosan akár politikai menedékjogot is kérhetünk más országokban, ha ez folytatódik.

vomit 2011.06.23. 01:28:25

@Transylvanianmixedgrill: Tudjátok hány százerezer ember képtelen fizető munkát találni, mert NINCS???

ezt a trukkot ket generacioval ezelott mar eljatszottak a vilaggal. nem a munka meg a termekek iranti kereslet hianyzik, hanem a csereeszkozkent hasznalt jel ("penz") tunik el a forgalombol. mert ugye ki hozza azt letre, es milyen feltetelekkel?
www.youtube.com/watch?v=SixS1JMDgUk#t=420

Viktus 2011.06.23. 01:37:31

@vomit:

Más itt a problémakör ... mikor elkezdődött elvándorolni a termelés a nyugati világból keletre, mert kitalálták az a fejlődés felső szintje, ha a fejlett ország dolgozói a szolgáltató szektorokban dolgoznak nem iparban, mezőgazdaságban, és csak mindenki fogyaszt az nagyon szuper lesz.
Szépen egymás után számolták fel a termelő munkahelyeket aztán azt hitték a fogyasztásból minden faja lesz a virtuális pénzekkel ... ez ment is az amcsi ingatlanpiac bedőléséig ami aztán a nyugati gazdaságokban sorban idézte elő a válságokat.
Ráadásul a nyugat ma is még a végzetébe rohan lásd. a Volvo-Saab kínai kézre játszása pár évtizedes távlatba megadja a kegyelemdöfést, amikor majd az autóipar is elkezd döglődni Európában ...

Nehéz ügy ez amin a szar tologatás éhbérért kápókkal nem segít.

Almandin 2011.06.23. 01:40:28

@Viktus: Valóban, ez az oka annak, hogy elkezdődött a döglődés. Tartok tőle, hogy egyre rosszabb lesz. A munkaerőpiac fő problémája nálunk, hogy nagyságrendekkel kevesebb a munkahely, mint az aktív korú ember.

Viktus 2011.06.23. 01:47:04

@Almandin:

Sajnos nagy bővülés nem várható milliós tételekben, mert ahhoz sokkal komolyan oktatás-képzés kellene, hogy versenyképesebb legyen a magyar munkaerő. Ne csak pár multi essen be a kompenzációért meg az olcsó munkaerő miatt összeszerelő üzemeivel.

Másrészről újra felkellene támasztani v.mi hazai termelést pl. mezőgazdaságban, gépiparban ... abba érdemes lenne befektetni ...

A hazai szolgáltatószektor döglődik nagy bővülés nem is várható sőt a fogyasztás csak esik visszafele.

Almandin 2011.06.23. 02:03:57

@Viktus: Ez így van. Csak sajnos a termelőszektor újbóli kiépítésére nincs pénz. Ezért hatalmas bűne az elmúlt 20 év összes kormányának, hogy kiárusították az országot. Ez olyan hatással volt a gazdaságra, mint egy virtuális tatárdúlás. Lehet, hogy 100 év is kell a kiheveréséhez (hacsak addigra meg nem szűnik az ország, amire nagyon nagy az esély!). Meg kell nézni az álláshirdetéseket, a többség jutalékos ügynökösködés. A maradék árufeltöltés, meg erotikus munka. Néhány jobb hirdetésre meg több ezren ráugranak.

Viktus 2011.06.23. 02:19:03

@Almandin:

Itt lenne pl. a nyugdíjpénz ... de majd a közmunka biztos jobb hely neki meg a nyugdíjas tömegek ...

guma 2011.06.23. 06:08:14

"A EBB fokozta hitelezési tevékenységét Magyarországon: ... a 2011-ben aláírt hitelszerződések összértéke pedig már most közel 900 millió euró."

árulja el valaki : most az ország adósságának növelése 20.-a óta már nem hazaárulás?
vagy Matolcsynak elfelejtettek szólni, és most ő is ellenség lesz...

mert ez az újabb 735 millió euró hitel felvétel amit most írt alá (és a MOL-ra elköltött tartalék), akárhogy nézem nem az adósságcsökkentést szolgálja...

Viktus 2011.06.23. 09:13:12

@guma:

Az attól függ mire költik el a pénzt ...

Professor Chaos 2011.06.23. 11:26:59

A tábor kapujára pedig kiírják, hogy a munka szabaddá tesz. Komolyan gondolják, hogy ha véletlenül elveszítem több hónapra a munkámat, akkor majd egyész hétre itthagyom a családomat és Borsodi cigányokkal megyek konténerbe lakni? Átgondolta valaki, hogy mi lesz ha 4000 Borsodi cigány bemegy pihenőidőben Debrecenbe? Azokat fogja 1300 fegyvertelen nyugdíjas rendőr megfékezni?

Professor Chaos 2011.06.23. 11:34:33

@SvenH.: A parlagfű elsődleges gyomvegetáció, ha nem csinálsz vele semmit 5 év után kiszorítja más vegetáció. Ha viszont irtani próbálod, az olyan mintha benzinnel próbálnál tüzet oltani, ezért romlik folyamtosan a parlagfű helyzet.

medvemellszobra 2011.06.23. 14:30:29

Kedves lanyi, GGG77!

Köszönöm, anyunak meg átadom a jókívánságokat! :)

Tényleg igazából csak annyit akartam mondani, hogy szerintem ostoba dolog gránáttal halászni. Nem marad hal. (Sőt, vérlázító, ha mi vagyunk azok.)

Nem mindenki pancser, nem mindenki munkakerülő, lusta, ingyenélő.
Valakik csak normálisan szeretnének élni maximum...

UI: Marozsán-stílusban a véleményem a felkapaszkodott kedves vezetőnkről és sleppjéről:
"Nemcsak ostoba fajankók vagytok, de még pökhendi büdös bunkók is."

szép napot mindenkinek!
abschattung

Szóönt 2011.06.23. 16:20:25

Elképesztő. Elmebeteg idióta barmok játszanak itt diktatúrát. Lúzerország.

fokabacsi 2011.06.23. 18:18:18

Szétverték a TSZ-eket, ahelyett, hogy piaci alapra helyezték volna az ágazatot? Szétverték a könnyűipart, pedig lehet kis támogatással életben maradhatott volna! Szétverték az élelmiszeripart, (étolaj-cokorgyár ) pedig a beszállítók sok embert foglalkoztattak! Egyik agyament intézkedés a másik után! Úgy látszik a segíjjkét jobban megérte fizetni!

tilcsakbea 2011.06.23. 19:13:13

vajon visszajön a közveszélyes munkakerülés ebben a ciklusban?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.06.23. 22:07:49

hát népek, megmondtuk, és úgy leszen....

index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/23/az_uj_allasok_80_szazaleka_kozmunka_lesz/

és a neoliberális/neokon alapelv:

FLEXIBILITÁS

fordíccsukk csakk le, - sokkal szebb így magyarul:

RUGALMASSÁG

"A kormány célja, hogy a magyar munkaerőpiac a legrugalmasabbak közé tartozzon Európában"

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.06.23. 22:08:58

a rabszolgamunka a legflexibilisebb.

/ egy rabszolgának nincsenek jogai --> rugalmas munkaerő /

SvenH. (törölt) 2011.06.23. 22:36:10

@Viktus: "hanem megjelenik az állam is a 30 ezres rabszolgáival ... mindjárt itt a legfőbb problémakör helyből."

aham... szamolni meg ki fog, szorozd csak meg KETTOVEL!!!

"A munkanélküli segély v. álláskeresési járadék , vagy mindegy minek hívják pedig olyan alapon jár, hogy fizettem évekig a járulékokat, és ha bajom lesz legyen v.mi biztosíték ... mert amúgy mire is adózik az ember?"

ez igaz ja... ez vedhetetlen

SvenH. (törölt) 2011.06.23. 23:01:24

@Almandin: meg egyszer hatha nehany info nem volt tiszta
Lazar varosaban becsongettek az osszes nem rokkant(==munkakepes) segelyeshez
a ket harmada azt mondta hogy neki nem kell ugy a penz ha mellette kozmunka is van, toluk (azt hiszem) megvontak a segelyt

ennyi...

ezt most orszagos meretuve teszik, na hat jol teszik!

amugy te hallottal arrol hogy GYESes anyukakat is el akarnanak vinni? vagy esetleg a GYES a nyugdijalapba nem szamit bele? szoval igaz hogy az a neveben benne van, de hat akkor mi a TGYAS?
Terhességi-gyermekágyi segély
egy kisse zavar van nalad a fogalmakkal...
persze majd a terhes anyukat a szuloszobarol azonnal viszik nem? :)))

a FULLOS roki az meg roki, azt nem akarjak elvinni!
o az alapjan kap amit BEFIZETETT adok es jarulekok formajaban

Viktus 2011.06.24. 00:40:01

@SvenH.:

Nem érted a szitut azok nem az a réteg volt akikre kiakarják terjeszteni ... és te sem gondolod majd anyámat pl. 30 év munka, és járulékfizetés után a cigányokkal külditek kapálni , mert akkor csúnyákat kezdek mondani ...

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 02:28:35

@Viktus: nem nem gondolom hogy ki kellene kuldeni kapalni
hiszen nem tudna hatekonyan csinalni es abban egyetertunk, ez a dolog ne csak a felesleges szivatasrol szoljon, hanem a hatekonysagrol is
azaz kapalni azt kell kikuldeni aki hatekonyan meg tudja csinalni

viszont:
"(3) Közfoglalkoztató lehet:
a) helyi és kisebbségi önkormányzat, valamint ezek jogi személyiséggel rendelkező társulása,
b) költségvetési szerv,
c) egyház,
d) a nemzeti civil alapprogramról szóló törvényben meghatározott civil szervezet,
e) közhasznú szervezet, a Khszt. 2. § (1) bekezdés h) és j) pontjában foglaltak kivételével,
f) az állami és önkormányzati tulajdon kezelésével és fenntartásával megbízott, vagy erre a
célra az állam, önkormányzat által létrehozott gazdálkodó szervezet,
g) vízitársulat, valamint
h) erdőgazdálkodó, amennyiben a közfoglalkoztatás keretében az erdőterület kommunális
szennyeződéstől való tisztítására kerül sor."

tudod...
az intezkedesek mar csak ilyenek, hogy a sajat boren erezheti az ember...
mindenki megszavazta Don Vittoriot, hogy hat majd jol megabuzalja a masik reteget viszont kiderult, hogy a megszoritasokat a sajat borukon is erezhetik
szar erzes ja...

trojka 2011.06.24. 13:30:18

Fel nem fogom ésszel, hogy lehetnek ezek ennyire hulyék! Állandoan egy témán lovagolnak, közben nem veszik észre a lényeget. A nyugdíjkorhatárt a csillagos égig akarják emelni, természetesen azért, hogy ez az agyalágyult magyar hadd dögöljön meg még nyugdíjba vonulás elött. a másik oldalon ott van a sok fiatal, szakmát, diplomát szerzett, egyszeruen nem tud elhelyezkedni. Tengeti az életét, ha volt is életcélja, mára már elfelejtette. (Madách az Ember Tragédiája. Michelangelo széklábat farag a falanszterben). erre kitalálták az "egy életen át tanulás"-t, na ez is nagy találmány volt, mert kérdezem én, ha valaki mondjuk tanári pályára készult már gyerekkorátol, oda is jutott, átképzik mondjuk favágonak, hát akkor, mi a fenének kellett kemény forintokért tanulnia, természetesen nem ingyen, hanem a szulei pénzén., vagy éjszakánként vagont rakodott. Csak a duma megy, mert munkahelyet csak ott lehet teremteni, ahol lehetöség van rá. Állam bácsinak már semmije sincs, ami az övé lenne, ahol alkalmazni tudná az embereket. Ugy fognak ezek egymillio munkahelyet teremteni, ahogy én nyerek a lotton (nem lottozom). A közhasznu (közhaszontalan) munka pedig csak blabla, pénzkidobás, efektív munkát nem lehet seprutámasztással elérni. Most majd verik a melluket, hogy mennyi munkahelyet hoztak létre, hát ez minden, csak nem munkahely. Ennyi.

NessieGraf (törölt) 2011.06.24. 21:50:37

Egyszerűen és röviden: A normális munka - mindenáron!!! - leépítésével és ezzel a programmal nyugodtan kiírhatjuk: Magyar Munkatábor. Volt egy ember, aki ilyet akart megvalósítani, világméretben. Érdekesnek találom, hogy ilyen követőre akadt. Hozzáteszem: mivel igen ritkán hallgatok rádiót, nézek tv-t, múltkor ledöbbentem, hogyan lehet, hogy magyar rádióadón Hitlert hallom szónokolni. Aztán ráébredtem: magyarul beszél...

Krisztiantara 2011.06.30. 13:44:17

@trojka: Én személy szerint tanár voltam, átképeztem magam szakácsnak, de annak sem kellek. Ennyit az átképzésről. Munka meg csak akkor kell, ha FIZETÉS is jár az elvégzéséért, különben nem dolgozom, inkább elmegyek olyan országba, ahol megfizetnek, hiszen bármit hajlandó vagyok már elvégezni, de csak PÉNZÉRT.

Plutonic 2011.07.03. 21:38:04

Azt hiszem, hogy erre passzol egy nagyszerű rövidítés: S.N.A.F.U.
Situation Normal: All Fucked Up....

András Szigligeti 2013.06.25. 11:57:41

Ilyen körülmények között ha munkanélküli lennék, egyszerűbb volna betörni, majd a börtönben lógatni a lábam kiváló ellátással, tévével, konditeremmel, napi háromszori étkezéssel.
Szép kis világ lesz itt.

süti beállítások módosítása