Skip to content


       Szűrés lista

Koki és saller

Nem mondhatnám, hogy lerágtuk a körmünket a Fidesz kongresszusa miatt. A szoci kongresszusok valahogy sokkal izgalmasabbak, a Fidesznél viszont már tényleg csak az hiányzott volna a hátukon lévő púp mellé, hogy a sajtó az esetleges vesztesekkel foglalkozzon, akik nem nyerték el a kívánt pozíciókat. Ezért aztán maradt az izgalommentes 1 jelölt = 1 tisztség felállás, "a küldötteknek kizárólag az elnökség által már korábban jóváhagyott nevekkel előre kinyomtatott szavazólapokat kell bedobálniuk a megfelelő urnákba."
A szavazás eredménye szerint az összes leadott voks 1472 volt, ebből 1468-an szavaztak Orbánra, és érvénytelen voks nem volt. Ha csak annyit tehetett a kedves küldött, hogy az előre legyártott szavazólapot bedobja az urnába, akkor hová tűnt 4 voks? Mert így csak 99,7%-al lett újra elnök Orbán.

A szavazólapot az urnába bedobó Orbánról csak 3 fotós készíthetett fotót: az MTI (a fotó balra), a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet fotósa, bár az egész kongresszus sajtónyilvános volt.

Amúgy nekem tetszik ez a demokratikus szavazás, nincsenek meglepetések, nem kavarhat be az OVB meg az igazolással szavazó állampolgárok, remélem 2014-ben már mi is így voksolhatunk ...

Ha a szavazás nem is, a beszédek azért hoztak egy kis színt a kongresszusba, voltak finom, dekódolni való üzenetek és voltak teljesen egyértelmű, nyílt mondatok.

Az elején a házigazda Láng Zsolt polgármester gyorsan felvázolta a tényállást az újságíróknak: "ne számítsanak izgalmas pártértekezletre, ugyanis itt nem lesznek botrányok, üzengetések, áskálódó blogbejegyzések."
 
Szerintem nem szeretik ezek a fiúk a blogokat, van egy olyan sejtésem ...

Kövér Orbánt dicsérte ("Meghatározó erejű hiba nélkül sikerült kormányozni az országot. Ehhez kellett a gondviselés és a gondviselés mérhetetlen jóindulata is, amivel nem lesz célszerű a jövőben visszaélni"), Kósa meg viccet mesélt ("a szocialistáknál, ha régen láttak valakit, akkor megkérdezik, hogy beteg-e, vagy le van tartóztatva").

Lázár Jani még nagyobb sebességre szeretne kapcsolni, bár szerintem csak az Audijába képzelte magát, Budapest és Hódmezővásárhely között az autópályán ("Nem kérek elnézést az elmúlt év sodró lendületéért. A kormányt arra biztatom, hogy az oktatásügy területén is gyorsítani kell az első év tempóját. Az egészségügyet is meg kell változtatni a kétharmados felhatalmazás mellett. Nincs megállás, nincs lassítás."), majd sokadik alkalommal megígérte, hogy most már aztán tényleg nekiveselkednek a pártfinanszírozás rendbetételének. Ugye, pont erre nem jutott idő ebbe a nagy sietségben az elmúlt 400 napban. Pedig az LMP még be segített, megírták a törvényt, de csodák csodája, valahogy sosem ment át a házbizottságon ...

Szegény Pelczné Gáll Ildikóról még a Nemzetközi Űrállomásról is látszik, hogy csak azért tagja az elnökségnek, mert vannak női nemi szervei (minek női kvóta, ha van egy Pelcznénk?!), olyan magvas beszéddel rázta fel a hallgatóságot, hogy "sokszor felteszik neki azt a kérdést, hogy mennyire fér össze az anyaság és a politikai szerepvállalás, de szerinte ez a kettő összeegyeztethető." Majd a drámát fokozandó elsütötte a "semmit nem adnak ingyen, minden sikernek ára van" és a "a politikának nincs férfi és nincs női arca" közhelyeket.
Köszönjük Ildikó, leülhet.

Pokorninak sem jósolok nagy karriert a beszéde után, valószínűleg elfelejtett egyeztetni Lázár "tovább gyorsítunk" Jánossal, mert olyanokat mert mondani, hogy "túl sok mindenbe vágunk bele, túl sok ponton vágunk egyszerre", "nem látjuk, a sok terv mivé fog összeállni", "van még egy gondunk, ez a kétharmad, nincs semmi, ami korlátozna bennünket", "amit ma kitalálunk, holnap törvényjavaslat, holnapután mindenkire kötelező norma", "megyünk előre, és hajlamosak vagyunk elhinni, hogy mindenhez értünk". "A legnagyobb veszély, ami ránk leselkedik, azok mi magunk vagyunk. Ha azt hisszük, mindenkinél okosabbak vagyunk, és mindent tudunk. Szó sincs róla."

Ilyen élesen még senki sem mondott ellent a hivatalos "fülkeforradalom-kétharmad-erre adtak az emberek felhatalmazást" szentháromságnak.
 
Ezután jött Orbán, aki egy poénba szőve foglalta össze a külpolitikánkat, zseniális: 
"Az Egyesült Államokkal való szövetség alapja a szabadság iránti elkötelezettség, Európával a közös kultúra, Kínával pedig a munkaalapú gazdaság és az adósság elleni harc adja a szövetség alapját. Aki Kínával a nyugati értékek alapján akar szövetséget kötni, az olyan elvarázsolt, hogy elsőre felveszik az LMP-be."

Ezután jött az elnöki összefoglaló az elmúlt időszakról, ezt is lehetne pólóra nyomtatni:


"Elvégeztük a munkát, egyetlen ügyben sem hagytuk, hogy a probléma súlya, a pesszimizmus, a kishitűség vagy mások kételkedése elbizonytalanítson bennünket. A támadásokat visszavertük. Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón verést...

Magyarország szembetalálta magát a problémák sokaságával, gigászi méretével, és nem hátrált meg, hanem tette a dolgát. A kormány nem elméleti recepteket kínált, hanem az ország megújításával gyakorlati, kézzelfogható és működő példát adott Európának. Azzal a fölfogással, amellyel megújítottuk Magyarországot, két egyszerű és józan tanácsot fogalmaztunk meg Európa számára. Először is merjünk magunk lenni, másodszor, ne hagyjuk, hogy mások mondják meg, mit tegyünk."


Úgy gondolom nem kell ragozni, hogy milyen demokráciafelfogásra vall, ha egy politikus a jogos vagy jogtalan, de mindenképpen a demokratikus játékszabályokat betartó kritikákra, véleményekre, észrevételekre úgy reagál, mint Bükkzsércen a Kígyó becenevű lokális vendéglátóhelyen a kevert pálinkától hirtelen magát nagyon erősnek gondoló tizenéves siheder.

Óriási utat járt be Orbán 1989-tól, aki szerint a kormányzás a "a Fidesz történetének legnagyobb küzdelme", aki szerint az állam érdekei ellen nem lehet demonstrálni.

"Koki", "saller", "tarkón verés" ... és ez az ember a múlt héten még az Európai Unió soros elnöke volt.

Nem irigylem az 5 szakszervezetet, akik éppen most tárgyalnak Orbánnal: ha jó napja van Orbánnak, akkor lehet, hogy felajánlja nekik, hogy választhatnak: bohócügyi államtitkár vagy egy koki. Ha rossz napja van, akkor csak simán kibassza őket, a törvényt meg ma megszavaztatja. 

Az ilyen kongresszusok után mindig öröm olvasni a vezércikkeket. A Népszava-Népszabi-Stop vonalon megy a rettegés, a Magyar Nemzet-HírTV-Magyar Hírlap vonalon pedig a seggnyalás örömóda.

A mai nap gyöngyszeme a Magyar Nemzetben Seszták Ágnestól


" ... A Fidesz kétharmados győzelme ennek ellentmondásaival kezdte a kormányzását. A magyar választó belátta, hogy így nem mehet tovább, változásokat akart, de nem az ő kárára. Legyen rend, de én ne járjak rosszul! A Fidesz-kormány ezt azonban nem tudja garantálni, és sokszor erőszakosnak vagy keménynek tűnő cselekedeteivel már így is az utolsó órákban van. Ha most nem sikerül a társadalmat átlendíteni a kádári diktatúra ballasztján, akkor soha nem leszünk az áhított nyugatias társdalom, stabil polgári demokrácia.

A rendcsinálás fájdalmas, de szükséges. A kormány lépésről lépésére szünteti meg a kiváltságokat, felülvizsgálja a rokkant- és kiváltságos nyugdíjasok helyzetét, elszámoltatja, még ha lassan is a nemzet ellen elkövetett disznóságokat, az állami vagyon szétlopását. A letartóztatások, az őrizetbe vételek jelzik, tisztul a kép és dőlnek a dominók. Módosították a büntető törvénykönyvet, szigorították az ítélkezési gyakorlatot, megszüntetik a nyakló nélküli segélyezést közmunkára szorítva a munkaképes embereket. Új alkotmány lép életbe büszkén hangsúlyozva ezeréves államiságunkat. A magánnyugdíjpénztárak államosításával megkímélik a költségvetést a milliárdos pótlásoktól, ugyanakkor elismerik a gyermeknevelést az adózásban. Büntetik az adócsalást, a táppénzcsalást, és kötelezik a munkaadókat a bérkorrekciókra. Az ország levált az IMF gyámságáról és Kína felé nyitotta meg gazdaságát, nagyot lépve ezzel a nemzetközi elismertség irányába is. A változások szélsebesen követik egymást, ezért a kormánynak fokozottan kell ügyelnie, hogy útközben el ne veszítse választói bizalmát. Kósa Lajos a kongresszuson azt mondta, a Fidesz hitvallása, hogy „Ebben az országban szeretnénk boldogulni."


(fn.hu, origo.huindex.hu)

Friss:  Közben az Elnök úr napirend előtti felszólalásában a parlamentben a Szociális Konzultációt is értékelte, szintén tanulságosan.

"Örömmel számolhatok be arról, hogy a szociális konzultáció még az előzőnél is nagyobb sikert hozott: összesen 1 millió 140 ezer kérdőív érkezett vissza – emelte ki Orbán Viktor.

A kormányfő úgy fogalmazott, ez a hatalmas szám két dolgot bizonyít. Az emberek bele akarnak szólni a jövőjük alakításába – jelentette ki, hozzátéve: másodszor azt is bizonyítja, sikeres az a kormányzás, ami nem az emberek feje fölött, hanem velük együtt, véleményüket meghallgatva hoz döntéseket. Mint mondta, akik nem küldték vissza a kérdőívet, a kormányra és a parlamentre bízták a döntést. "

"A szociális konzultáció legfontosabb tanulsága két szóban foglalható össze: Magyarország felébredt – jelentette ki Orbán Viktor. Hozzáfűzte: „felébredtünk egy hosszú kábulatból, ami a munka nélkül szerezhető hamis, ám annál kecsegtetőbb illúziójából indult, és a teljes összeomlás rémálmába torkollt”."

"A szociális konzultáció annak a bizonyítéka, hogy a magyar emberek nem hisznek többé az ingyen sörben, mert megtanulták: végül a többszörösébe kerül, mint az, amiért megdolgozunk – szögezte le, hozzátéve: ingyen sörre, potyázásra, kéregetésre nem lehet berendezkedni, és nem lehet jövőt építeni."

"Az emberek elsöprő többségben értenek egyet azokkal a javaslatokkal és változtatásokkal, amelyekkel elejét vesszük az eladósodásnak, és amelyekkel helyreállítjuk a munka eredeti státuszát, vagyis azt: aki dolgozik, az följebb jut, aki nem akar dolgozni, az hátrább kerül. " 

Címkék: orbán fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr83036962

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A per [18+] 2011.07.11. 18:52:30

De nekem, kérem szépen, minden nagyon tetszik, mert én viszont eléggé buta vagyok. Mert van, aki azt tartja mindenek felett a legfontosabbnak, hogy ország-világ előtt őszintén megmondja, ő nem buta. Ez valahol igen megható. Én régebben sem voltam egy é...

Trackback: IV. Béla király beszéde Trau szigetén az Úr 1241. esztendejéből 2011.07.05. 18:29:02

- Trau várának lakói! Hallgassátok Béla királyt!- Magyarok! Nehéz órában kell most számvetést tartanunk! András király uralkodása végén egy romokban álló országot hagyott ránk. Nem pusztán a király váltottátok le 1235-ben, hanem a régi világot is, bárm...

Trackback: Tessék mondani ez már a demokrácia? 2011.07.04. 19:23:33

 Ez a konzultáció az előzőnél is nagyobb siker volt, 1.140 millió kérdőív érkezett vissza az állampolgároktól. Ebből is látszik, hogy sikeres az újfajta kormányzás, nem az emberek feje felett, hanem a véleményüket meghallgatva hoznak döntéseket - ...

Trackback: Fájt a saller, Viktor? 2011.07.04. 14:25:32

Orbán Viktor egyre távolodik a polgári stílustól. Vasárnap az EU-t fél évig elnöklő "úriember" igazi kültelki stílusban közölte: "A támadásokat visszavertük. Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány sa...

Trackback: Koki és saller 2011.07.04. 13:56:25

Nem mondhatnám, hogy lerágtuk a körmünket a Fidesz kongresszusa miatt.

Trackback: Elrettentő példa lettem 2011.07.04. 12:58:27

Méghozzá a Heti Válasznál. Én lettem az álnok liberális körök megszemélyesítője. Nohát :-) A téma természetesen a Népszava komment-ügye, és az arra azóta megszületett hivatalos reakció, vagyis hogy a kommentekre nem vonatkozik a médiatörvény, aminek ho...

Trackback: Médiatörvényügyi villámfelmosás 2011.07.04. 12:29:14

Most, hogy szembeszálltunk Európa szellemiségével és vezetőivel, Orbán Viktor leveheti öltönyét és szép lila nyakkendőjét, mert az nem illik a felmosóvízhez. Persze, ha jól emlékszem, azt mondta, hogy nem is fognak feltörölni velünk, mert harcolunk, ne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valójábannemberci 2011.07.04. 17:08:15

@gramercy: Jó, most ne menjünk bele a részletekbe. :P

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.04. 17:12:02

Milyen jogon titkosítja az adófizetők pénzén élősködő férgek adófizetők által megbízott tevékenységével kapcsolatos dolgait az adófizetők pénzén élősködő másik féreg az adófizetők elől?
Csak úgy egyszerűen: A BÜDÖS KURVA ANYJUKAT,aki mindnyájunk örömére inkább nevelt volna macskákat vagy kiskutyákat,esetleg tulipánt politikus és törvényhozó helyett!

bebe tv 2011.07.04. 17:27:18

@tovabb a jezsovi uton: szegény buzánszky is vénségére hülyét csinál magából, ott tapsikol ennek az elmebeteg kis gecinek.
Ha ismernéd a múltját még aktív korában és utána akkor most nem csodálkoznál. A Kádár érában is pedálozott amikor már nem focizott és uli buli állása volt végig a dorogi szénbányáknál.
A szállítási és szolgáltató üzemben volt osztályvezető a sportban szerzett elévülhetetlen érdemeiért. Ugyebár a csapatot ahol hátvéd volt majd edzősködött úgy hívták, hogy Dorogi Bányász és a szénbányák volt a fenntartója, mint a Honvédnak a HM, a Dózsának a BM.

regress 2011.07.04. 17:30:27

@Azúrkék égbolt: akik titkosítják,a legsárosabbak.utoljára az olajmaffia anyagát titkosították,pintér meg milliárdos.évekig a nevét sem merték leírni

Horizont 2011.07.04. 17:37:59

Na index címlap:))
Úgy szeretném tudni ki volt az 4 (nem) voksoló? :)
Orbán elindult mint fiatal demokrata liberális elvekkel, eljutott a polgári a polgári Magyarországig, aztán már süllyesztőbe került a polgárság (szó), most már egyre többet emlegeti a munkát!!! Vagyis a hiányát.Hajajj! De soha egy szóval nem beszél rólunk akik (még) dolgozunk, akik nélkül sehol nem lenne semmi.Ő sem! Ez a kokizás, sallerezés úgy érzem a szavazóbázisnak szóló kirakatbeszéd! Majd mi megmutatjuk (vagyis Orbán megmutatja) milyen tökös belevaló gyerek!
Egy jelölt, 99,7%-os eredmény? Mi a jó büdös francnak basztak el az életünkből több mint 20 évet, ha ugyanott tartunk mint a jó kádári időkben, meg a Hazafias Népfrontra hajazunk??!
Mélységes szomorúsággal hallgattam a híradásokat és még szomorúbban olvastam a posztot (amúgy grat. érte zero!!) Sesztákot régen kapta el valaki? Vagy soha?:)
Semmi sem változik? Gyurcsány is hülye volt a sleppjével pardon párttársaival együtt!
És most mi van? Van egy másik hülyénk! Még hülyébb sleppel! Kétharmaddal bebetonozva.......

lidércfény 2011.07.04. 17:46:29

"Esténként az úri közönség verekszik. Kitűnő széklábak! Belépés díjtalan! "

szamarhegy 2011.07.04. 17:51:11

@Seduxen: Kicsire nem ad az ember, 9 éves betonra nagyszerű Fideszes megoldás van, egyrészt a visszamenőleges időtartam csökkentés, másrészt meg lesz 3 főügyész és +30 alkotmánybíró :)

bájgúnár 2011.07.04. 17:58:07

Én szopok.
Te szopsz.
Ö szopik
Mi szopunk
Ti szoptok
ŐK SZOPATNAK!

2011.07.04. 18:00:54

Figyeltétek a fidesz tisztújitását? A szavazatszámlálás után felállva tapsoltak, csak az a kár hogy nem zengett az "éljen Rákosi, éljen a párt".
Ami pedig a kokit, a sallet és a baráti nyaklevest illeti, én nem erre emlékeztem. Valahogy másként történt minden. Először nyakonvérték Viktort, utána szétrugták a valagát, majd a baráti nyakleves helyett jött a pofánverés is--főleg a németektől.

Nekem erről, a nagyotmondásról, az egyik volt főnököm jutott eszembe, akitől érdeklődtek az egyik müszaki vezető iránt, hogy milyen ember. Mire a direktor válasza a következő volt--nincs ezzel a Tiborral semmi baj, csak ha iszik, akkor mindig nagyokat mond.
Nos, itt is ez történt--nagyokat mondott a Kedves Vezető. A talpnyalók pedig helyeseltek és megtapsolták--állva a produkciót.

fokabacsi 2011.07.04. 18:01:41

@ökörpöröly: Tudod, az a baj, hogy rettenetesen buta vagy! És mint ilyen észre sem veszed magadat!

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.04. 18:06:04

@éberség elvtársak: Az már annyira titkos,hogy örülni kell annak,hogy életben hagyják azt,aki rákattint.Persze nem jön be semmi,mert titkos.

igényes 2011.07.04. 18:08:37

"A támadásokat visszavertük. Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón verést... "

Egy sor FIDESZ-KDNP képviselői bünügyet, nevezetesen jogtalan pénzek többrendbeli felvétele kapcsán nem volt letartóztatás. A bűnelkövetők megúszták egy belső ügyészi vizsgálattal, majd kaptak egy kis pénzbüntit. Megtiltották, hogy ilyen összeggel égessék magukat.

Mennyit nyert az Országgyűlés elnöke? - Itt vannak a számok
2011. június 21., kedd 12:05 Pénzcentrum

Az Országgyűlés elnökének havonta nettó 400 ezer forintot hozott a konyhára az egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadó. Kövér László összkeresete egyébként a választókerületi pótlékkal együtt meghaladja a 2 millió forintot.

Kövér Lászlónak a magyar politikusok közül egyedüliként jár a havi 313 ezer forintot választókerületi pótlék annak ellenére, hogy két autót is biztosít számára az Országgyűlés, amelyet magáncélokra is használhat - adta hírül a Blikk.

A házelnöknek a miniszterelnökkel egyenlő összegű, 1 millió 570 ezer forintos fizetés jár, ezen felül 232 ezer forintos képviselői alapilletményt is kap. Az összes munkajövedelme így 1,8 millió forint. Ennek alapján - a Blikk által levont következtetéssel szemben - belefér a közszférában foglalkoztatottakra megszabott 2 millió forintos bérplafonba, mivel a törvény csak a munkajövedelmet maximalizálja.

A házelnök a havi 116 ezer forintos lakhatási támogatást is igénybe veszi, pedig jár neki állami rezidencia. Igaz, ezt Kövér nem veszi igénybe, inkább a Budapest melletti szigetszentmiklósi házában lakik családjával. - Kövér László a lakhatási támogatás felvehető összegét jótékony célokra fordítja - válaszolt a Blikk kérdésére Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke.

Emellett havi 313 ezer forintos választókerületi költségtérítést is kap az Országgyűlés elnöke. Kövér költségtérítési szempontból zalaegerszeginek számít, mivel a Zala megyei listáról került be a parlamentbe. Ez a politikus számára igen kedvező, mert a költségtérítés mértéke a Budapesttől való távolságtól függ, a zalai megyeszékhely pedig 224 kilométerre van a fővárostól.

Mindez összesen 2 millió 168 ezer forint, amelyből 1,8 millió forint a munkajövedelem. Ebből a 16 százalékos szja-kulcs miatt nettóban 1 millió 334 ezer forint marad a házelnök zsebében, ami havonta 400 ezer forinttal több - a három gyermeke utáni adókedvezményt is figyelembe véve -, mint amennyit a tavalyi adótábla mellett keresett volna.

Jótékony célra fizeti ki a jogtalanul havonta felvett lakhatási támogatást és ezzel büszkélkedik, közben adóalapjából leírja. Hányni lehet ettől.

Orbán most kapott egy kardot lengyel barátjától, Sólyom elárvereztette az összes ajándékát, pont ilyen kardot is, melynek íly módon az értéke 3,2 millió forint.

A törvények nem engedik az ilyen ajándékokat tisztelt Orbán úr. Vajon Orbán szerepelteti-e vagyonnyilatkozatában az 1998-2002 között kapott ajándékait. Ne feledjük Sólyom 15 milliót adományozott az ajándékaiból jótékony célra.

Horizont 2011.07.04. 18:13:50

@ökörpöröly:
Te kis töpörödött agyú! A fideszbirkákat máshol számold te szerencsétlen. Az összes állításod vitatom, te egy kompletten nem normális, nem tudom honnan szalajtott emberek vagy! Lehet te nem emlékszel, de már volt pengeváltásunk itt! Akkor is jöttél ezzel a baromsággal. Te kis Rákosi fan! És Orbán fóbiás!Hagyd már abba ezt a szánalmas orbán cigányozást. Esetleg ha érvekkel alátámasztva, elemezve Orbán hibáit írod ide, emberszámba veszlek!! Isten bizony nem szoktam ilyeneket írni senkire, de te kihozod belőlem az állatot!!:)

Pontos 2011.07.04. 18:16:42

@ember67: Mária Teréziától eredeztetik.

Devil 2011.07.04. 18:18:50

Tehat ugyadtunk sallert az EU-nak hogy vegulis vallaltuk az IMF felteteleit (hogyne vallaltuk volna, hiszen teljesen racionalis, szukseges intezkedesek voltak benne) csak ugy tettunk kozben mintha mi okosabbak lennenk es ezert sajat neven csinaltuk (Adidas-Adiads) de mivel kellett a hitel, inkabb magasabb kamatra a piacrol, meg kozvetlenul Kinatol vettunk fel hitelt. Es ezutan is igy fogunk tenni, keruljon akar szazmilliardokba.
Mindezt hogy Orban marketingje jo legyen (a sajat vazallusai elott persze).
Hat gratulalok :)

Dr. Verőköltő 2011.07.04. 18:21:42

Anyád!! Ööööö akarom mondani ányááám!

Devil 2011.07.04. 18:28:25

""A szociális konzultáció legfontosabb tanulsága két szóban foglalható össze: Magyarország felébredt "

Mondja ezt az aki elintezte hogy ne legyen egeszsegugyi reform mar 5 evvel ezelott. De o maga persze ettol sokkal nepszerubb lett. Igaz fel kellett venni parszazmilliard hitelt. De hat nem NEKI kell visszafizetnie majd.

Devil 2011.07.04. 18:29:46

A legkozelebbi konzultacios kerdoivet mar 20 millioan fogjak visszakuldeni :)

Marcellusca 2011.07.04. 18:32:28

Ennyit a cuciális konzultációról:
hirszerzo.hu/profit/20110704_szocialis_konzultacio_eredmeny
Mondjuk, nekem nem újdonság.

Több kérdésem nincs.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.04. 18:35:28

Visszakrestem a pártállami kongresszusok jegyzőkönyveit. gyedül indulóként 1949 óta orbán érte el a legjobb eredményt. Előtte egyedüli indulóként még Rákosi Mátyás is csak 99,4%-ot ért el.

pirimogyoró 2011.07.04. 18:36:15

@igényes: A törvények nem engedik az ajándékokat, de ők elfogadják? Remélem a következő kormány, bármelyik lesz is az, börtönbe juttatja őket.

lyken 2011.07.04. 18:39:27

@Devil: "Es ezutan is igy fogunk tenni, keruljon akar szazmilliardokba."
Most őszintén, miért érdekelné? A választók gyerekei fogják fizetni a számlát. Ő akkor 70 évesnél idősebb lesz és a Bahamákon fogja lóbázni a lábát a fiúkkal.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.07.04. 18:43:24

Kifele igy beszelunk, belefele ugy.
Ezt mar megszokhattuk volna a Fidesztol.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 18:58:13

@kej: zipp.hu/belfold/2011/06/27/gyurcsany_ferenc_irasa_orban_kina-politikajarol
Gyurcsány:
Egyszerűen emlékeztetni szeretnék, hogy a keleti nyitás politikájának fő érdeme Medgyessy Pétert illeti. Ő nyitott Moszkva és Peking irányába, és hosszú idő után először látogatott el Delhibe. Medgyessy helyesen ismerte fel, hogy az EU tagságra készülő Magyarországnak nem szabad bezáródnia Európába, és meg kell erősítenie a külső szövetségesi, baráti kapcsolatokat. Medgyessy normalizálta viszonyunkat Washingtonnal és elkezdte újraépíteni az együttműködést Moszkvával. Én csak folytattam, amit elődöm elkezdett.

tlvajferi 2011.07.04. 19:07:25

érdekes, hogy az én blogom soha sem jelenik meg a zindexen

a szerzőnek azért minden esetben illett volna hozzátenni, hogy ebbe a helyzetbe, ameybe most vagyunk (mármint, hogy a zrbán diktál és a népi demokratikus kína ad nekünk és az eunak könyöradományt), szóval ebbe a helyzetbe ugyebár a tiszteség és igazmondás bajnoka, a gyurcsány pinocchio fleto és rablóbandája juttatta magyarországot

ezt minden ilyen cikk előtt illene nagy betűkkel megjelentetni :)))))))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.07.04. 19:09:00

@tlvajferi:

Ez triviális, nem?
Sőt, a 2/3-as Fideszt is nekik köszönhetjük, úgyhogy dupla faszkorbács járna nekik.

neminiteneri 2011.07.04. 19:17:19

..aki dolgozik, az följebb jut, aki nem akar dolgozni, az hátrább kerül. "

ÉS AKI NEM TUD? Aki rokkant, vagy egyszerűen öreg, és beteg, de még 5-10 éve van a - most már láthatóan koldusnyomort jelentő - nyugdíjig?

Azokkal mi lesz, drága Elnök úr??

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 19:25:09

@neminiteneri: Magyarország több mint 3/4-e (háromnegyede) nem dolgozik.
Azt nem nehéz belátni, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak.
Azt se nehéz belátni, hogy nem azért nem dolgoznak ennyien, mert nem tudnak.

Szerinted mi a megoldás ?
Hagyjuk hogy egyre kevesebben dolgozzanak, csakmert valaki ténylegesen áldozatul esik egy törvénynek, rendeletnek aki nem tud dolgozni ?
Vagy megpróbáljuk helyére tenni a dolgokat ?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2011.07.04. 19:29:12

comment.blog.hu/2011/07/04/az_mtv?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2011_07_04&utm_campaign=index

"A Volt egyik legsikeresebb rendezvényéről két lelkes fiatal szervező, Orbán Ráhel és Szájer Fanni beszélt a Magyar Televíziónak."

Very funny, but I am not amused.

lyken 2011.07.04. 19:31:49

@tlvajferi: "ebbe a helyzetbe ugyebár a tiszteség és igazmondás bajnoka, a gyurcsány pinocchio fleto és rablóbandája juttatta magyarországot"
Érdekes, de azt lefelejtik, hogy a fidesz aggitálásának meg demagóg politikájának mi mindent köszönhetünk. Meg hogy az első Orbán kormány több államadósságot csinált, mint a Feri.
Csak megy az ostoba elmútnyóccév meg gyurcsányahibás. A Gyurcsány lassan hitelesebb, szalonképesebb és vállalhatóbb lesz mint a Viktor.

Horizont 2011.07.04. 19:43:12

@Scaramella va alla guerra:
A kommentek zárolva is vannak:)))) A kis tündi-bündiket nehogy megsértsék:)

@lyken: Azért a nagy Gyurcsány fényezésbe kérhetnék egy kis reális látásmódot? Ne csak nézz,hanem láss is! Ki volt hatalmon az elmúlt 8 évben? Orbán? Nem! Gyurcsány! 2X4 év!! Ne felejtsd el. Mégis csak nekik "köszönhetjük" a nagyját! Meg azt is, hogy Orbánnak meg lett a 2/3! Ne legyél elvakult! Utálhatod, szidhatod Orbánt (én is így teszek) de őrizd már meg az elfogulatlanságod!És ne szenvedj emlékezetkiesésben!!!

röhögő 2011.07.04. 19:48:57

@lyken: "A Gyurcsány lassan hitelesebb, szalonképesebb és vállalhatóbb lesz mint a Viktor. "
- Na most ez minden csak nem egy szint. Gyurcsányt jobb lenne elfelejteni, mert Viktornak újabb négy éve lesz ha nem tűnik el a szinről. Már pedig Viktorból az első négy éve is sok volt, de ez a négy év maga a katasztrófa. Már ha kitölti.

Horizont 2011.07.04. 19:49:43

Bilincsben vezették elő Szilvásy Györgyöt!
Szabadlábra helyezte a bíróság Szilvásy Györgyöt!
Csupa móka kacagás az élet:(

ferikepapnak_készült 2011.07.04. 19:59:53

gyilkos fűegér!

A sztálini hasonlat talán a maszop kongresszusán 'ült' volna jobban; ahol ugyebár az internácit éneklik kórusban....
már csak a fel fel ti rabjai hiányzott a repertoárból, nem???

Budapesti Szexipari Vállalat 2011.07.04. 20:00:18

@röhögő:
"Gyurcsányt jobb lenne elfelejteni"
Orbánt is.

@Horizont:
A matematika szerintem nem lehet az erősséged.
Gyurcsány 2004. szeptember 29-étől 2009. április 14-ig volt kormányfő. Ez hol 8 év?
Ez elmúlt 8 évből meg már több mint 1 évet a Fityisz volt kormányon.

Vendor lock-in 2011.07.04. 20:05:29

Orbán Viktor vezessen traktort, vakot, áramot, de ne országot.

Horizont 2011.07.04. 20:13:11

@Budapesti Szexipari Vállalat:
Már elnézést, de Gyurcsány nem egyedül uralkodott. Gy. F. = MSZP! És 2002-től az MSZP volt hatalmon. 8 évig!!!! Hogy közben váltogatták egymást az nem von le semmit a fényükből:)
Neked nem erősséged a matematika, már bocs!
"Ez elmúlt 8 évből meg már több mint 1 évet a Fityisz volt kormányon."
Nem 8 - ból egy év, az 8 + 1 év!:)

csárli hárper 2011.07.04. 20:14:22

tényleg kíváncsi vagyok mit mondhatott a szilvásy hogy a rablánc után rögtön szabadlábra helyezték...
csak nem tanúként beidéztette volna a don pintért meg a zorbánt?

Trex59 2011.07.04. 20:19:46

nem emlékszem,hogy a kurvaországból ekkora hiszti lett volna...

kicsi11 2011.07.04. 20:27:20

Engem az érdekelne, hogy Orbán kire szavazott?

fatia-negra 2011.07.04. 20:30:18

@kicsi11: a kínálatból (jelöltek között) szerintem is ő volt a legjobb... tehát magára... de csak az objektivitás miatt

Marcellusca 2011.07.04. 20:34:34

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/: Én nem vagyok elég jó, hogy kinyomozzam.
Idáig 5 kommentje volt. Tavaly szept. 2, idén májusban 2 (egy Sedunak szólt) és a mostani.

Egyébként sejtem, hogy ki.
Nem valószínű, hogy a valódi vezetőség. :(

bandika gazdája 2011.07.04. 20:47:08

@Marcellusca: Nem tudom elhinni, hogy a valódi vezetőség akármilyen is, ennyire bunkó legyen! Szerintem valahol "lejjebb" keresd!

kicsi11 2011.07.04. 20:52:17

@fatia-negra: személyi kérdés szavazásán az érintett, ha van benne némi elegancia, akkor tartózkodik, vagy nem szavaz....

hoplita 2011.07.04. 20:53:49

Még mielőtt nekikezdenék elolvasni a kommenteket...
Ezeknek elmentek otthonról...a nagyképűség ha fájna, akkor ovika már reggel úgy ordítana morfin nélkül, mint akinek a farkát csavargatják.
Hűséges apródjai, vagy inkább faszszopói meg nem akarnak lemaradni mögötte.
Vagyis, jól állunk.

fatia-negra 2011.07.04. 20:54:02

@kicsi11: ha "van benne némi elegancia"

a zorbánban? erre nem mondok semmit...

szerénység elftársak szerénység
eszt szeretem magamban leginkább

zila5 2011.07.04. 21:03:52

Komolyan mondom, ahogy ezt a Seszták-idézetet olvastam, leginkább a második részét, azon vettek észre magam, hogy az agyam spontán kihangosította nekem és az a hang, amin szólt, a régi rendszer mozijaiban a filmek előtti híradó kicsit torz férfihangja volt.
Valami ilyesmi:
www.youtube.com/watch?v=mGWunOSI3vc&feature=related

Bee-zony 2011.07.04. 21:19:58

A 2. pszichopata banda akcióban. Nyomják a parasztvakítást, közben pedig a lényeg:

Rámozdul az évszázad üzletére a kormányzati kötődésű cégbirodalom
www.origo.hu/itthon/20110703-a-kozgep-es-az-eos-energetikai-terjeszkedese-simicska-lajos-es.html

GKI: Nem jobb a gazdaság helyzete, mint a kormányváltáskor
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110703-gki-elemzes-kisebb-novekedes-mint-a-kormany.html

Aki nem gyurcsorbán slepp, és nem hülye és nem is aljas – és ezáltal kisebbségben van – az jobb, ha szedi a sátorfáját, és áttelepül egy normálisnak mondható országba; egyre könnyebben találni ilyet…
Vannak idők és vannak helyek, ahol nem maradni kell, hanem menni, és ez most pont ilyen, vö. Szodoma.
Aki marad, az kokit, sallert és tarkónvágást kap, de lesz az még rosszabb is, mert a fijjug nem állnak meg az úton: a tarkónvágástól a tarkónlövésig.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.07.04. 21:48:36

Hölgyeim és uraim!
Önök a "Zsebnapóleon tündöklése és bukása" című filmet látják!
Mivel pont a film félidejénél járunk, kérjük nézzék meg a reklámblokkot!
Megértésüket köszönjük!

kicsi11 2011.07.04. 21:59:19

Egy örökzöld:
"Köszönjük néked .................
Tiéd a hálánk, tiszta lánggal ég.
Reád ha nézünk, büszke az arcunk,
Virágot hintünk, amerre mégy.
Fogadjuk néked,................
Utadra lépünk, te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nóta
Eléd lehajlik, mint virágos ág."

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.04. 22:02:46

@A vezetőség:

Tisztelt vezetőség.

Az Index Zrt. a blog.hu rendszer üzemeltetője, az adatvédelmi elveinek megfelelően, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szabályozásának és 2011-es határozatának megfelelően, a hatósági eljárási hirdetménynek eleget téve, az Ön azonosításához szükséges IP címet, email címet és a szolgáltatójától önnek kiosztott hostnevet átadja az ügyészségnek, megtéve a Btk. 177/A. §-a alatt szabályozott; visszaélés személyes adattal bűncselekmény tényállását megvalósító személyes adattal való visszaélés tényét megvalósító jelentős érdeksérelmet okozó bűncselekmény felderítéséhez a szükséges és előírt kötelezettségének eleget téve.

Kandabula 2011.07.04. 22:08:26

Most hallom, hogy Szilvásyt kiengedték. Eszerint tovább kémkedhet.

Megdobbent 2011.07.04. 22:12:23

Erdekes ez a Pokorni srac. Mar nagyn koran megjegyezte rola asszem Galvolgyi, hogy amilyen ertelmesnek latszik, nem tudja mit keres a fideszben, es meg baja is lehet belole. Akkor ugye trollkodott Pokorni is 8 evig, most meg van utasitasra, vagy netan vakmerosegbol (ez fideszen belul mindenkepp az) egesz emberformakat mondogat oda. Korai meg szimpatizalnom vele, de teny, hogy nagyon kiri kozuluk. Hat akkor neki hajra, az osszes tobbi fasszopo geci meg ott dogoljon meg, ahol van. Kiveve persze a bohocugyi allamtitkart, mert azzal lehet targyalni.

zila5 2011.07.04. 22:21:42

@Megdobbent:

Érdekes bizony...
Egyszer elpityergi magát az apucikáján... máskor meg 4 fiút nemz zsinórban!

Kandabula 2011.07.04. 22:48:40

@Megdobbent: ne reménykedj. A Fidesz vezetősége nagyon okos emberekből áll. Itten stratégia és taktika művelődik tudományos szinten. Dzserzsinszkij mondta: egyik kezeddel simogatod, a másikkal ütsz. Mint a rendőrségen: az egyik kihallgató durva, a másik megengedő. A lényeg, hogy zavarba hozzanak. Egy régi gimnáziumi osztálytársam jut eszembe, még a tánciskolából: - Tudjátok, egy répát kötök a farkam mellé. Odahúzom a csajt, az megijed, átmegy a másik oldalra, és ott van az igazi!

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.04. 22:51:50

@Trompf: "Hagyjuk hogy egyre kevesebben dolgozzanak, csakmert valaki ténylegesen áldozatul esik egy törvénynek, rendeletnek aki nem tud dolgozni ?
Vagy megpróbáljuk helyére tenni a dolgokat ? "
A két mondat logikailag nem pászol.
Értem én, hogy szerinted egy-két áldozat a haza oltárán nem lehet a cél elérésének akadálya, de mégsem kellene a XXI. században áldozatoknak lenni, amikor tanult emberek csinálják a politikát. Azzal azonban maximálisan egyet kell érteni, hogy a dolgokat a helyükre kellene már tenni. De mik a dolgok?
Nem vetted észre, hogy a világ az elmúlt 25-50 évben mekkorát változott? Ez nem magyar jelenség, a feljett és a fejletlen országokban mindenütt probléma a munkanélküliség. Ráadásul a világ kinyitásával a probláma áttevődik egyik országból a másikba ( tőke szabad áramlása), egyik országban nincs elég munkarő, a másikban meg nincs elég munka. Mi a másik vagyunk, és én nem látom, hogy egyáltalán az egyikbe kerülhetnénk. Ennek lehetőségét már a rendszerváltáskor elszúrták. Privatizálták a földet ( most sem akarnak új földosztást, hogy a parasztoknak legyen mit túrni, egyébként nem hiszem, hogy akarnának túrni), és az iprai üzemeket, ráadásul a külföldi tőke utóbbiak jelentős részét leépítette, és annyi új munkahelyet nem teremtett a modernizált termeléssel, amely elég lenne az iparból kiesett munkásoknak, és a földművelésből kiesetteknek.
A bankadó csak az állami bevétel emelésére elégséges, de a banki szféra nem termel, ezért egy idő után ez is kipukkanhat. Ha kevés lesz a kihelyezett hitel, kevés lesz a banakdó alapja is.
Az eddigi intézkedésekből mindennek a leküzdése nem körvonalazódik, valahogy erről nem sok szó esik, nem látszik a megoldás, vagy szerinted igen?

Kandabula 2011.07.04. 22:52:12

...hiba történt... Pirulok... Eztán kimásolom a mondanivalómat, hátha elmegy máshol...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.07.04. 22:52:50

@Secnir: hogyne jöhetett volna rájuk a szapora :) - két okból is, összefossák magukat, ha csak a vezér nevét meghallják..., vagy ... vagy?... ezzel akarták megúszni az ellentmondás félelmetes következményeit, ha esetleg... netán tán... kiderülne, hogy ki is volt az a négy merész, aki gondolkodni merészelt :).

Viktus 2011.07.04. 22:56:43

'Bármennyit tanulhatsz, bármennyit tehetsz félre
Úszhatsz, amíg bírsz, úgyis belefulladsz majd te is a Kárpát-medencébe
A jó pap holtig tanul
De a jó srác 8-ig kapar, hogy a gázban legyen pénze
Magyar srác, ez az ország halálos
Több a fényképezős mobil, mint a 8 általános
Miért a fociban a pénz? Mondd az okát barátom
Miért nem úszunk? Úgysem érjük fel a kosárpalánkot
Magyar srác, szedd a sátorfád
Itt más országot másolnak, de olyan ez az egész kurva téboly, mint egy zártosztály
Az számít, hogy másnak legyen rosszabb, nem, hogy te jobb legyél másoknál
Magyar srác, járd a ranglétrát fokról fokra
Húzd meg magad, mert a balhés srácokat is élére hajtja lassan az élet, mint a szalvétát
Aztán kitörli a seggét a fajtánkkal'

Kandabula 2011.07.04. 22:59:46

"A szavazólapot az urnába bedobó Orbánról csak 3 fotós készíthetett fotót: az MTI (a fotó balra), a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet fotósa, bár az egész kongresszus sajtónyilvános volt." Most erre mi a túrót lehet mondani? Ez akkora buli volt? Egyébként kire szavazott? Tartózkodás nem volt...

tucano 2011.07.04. 23:01:05

@ferikepapnak_készült: nem vagyok kommer, sőt a kaszás nemiszervére kívánom mindet, de azért javallom olvasd el egyszer az Internacionálé szövegét és meditálj rajta egy percet. Hát kurvára nem Sztálin miatt énekelték az emberek, bár már értelmetlen is, mert munkások már nincsenek. Az meg külön szégyen, ahogy nálunk remegő hájú "szoci" iparmágnások egyáltalán a szájukra veszik. Például ezt:
"A gazdagoknak kedve-kénye
erőnkből szívja ki a vért,
csaló az államok törvénye,
mert minden bajt szegényre mért.
Kínlódás most a munka bére,
de már ebből elég, elég!
Szerszámot hát az úri kézbe
s ide a jognak a felét!"

Az más kérdés, hogy felőlem gregorián éneket is nyomathatnak, ha magyar politikusnak mozog a szája, akkor hazudik.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.04. 23:22:16

A kongresszus után a győztes pártelnök és a tek első embere beszélgetnek a fkete a mikrobuszban, miközben a Cinege utca felé suhannak.
- Irigylem önt elnök úr. ön egy nagyon sikeres ember. A fülkeforradalomban 2/3-os győzelemre viszi a pártot, kiebrudalja az IMF-t, sikeres harcot indít az államadósság ellen, majd most még ez a sikeres tisztújítás is. Gondoljon bele! 99,7%-a a leadott szavazatoknak önre lett leadva, ez még Kádár, Rákosi, és Acél elvtársak mindenkori legjobb eredményét is túlszárnyalja. egy ilyen eredményt még a kínai elvtársak is csak irigykedve néznek, nem beszélve a brüsszeli népnyúzókról, akik még csak most tanulják a demokráciát. Végül is csak 4 ember van a pártban, aki nem szeretné, ha Ön lenne az elnök. Mit szeretne még?
- 4 nevet!

Vendor lock-in 2011.07.04. 23:58:21

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Mi Orbán kedvenc társasjátéka? Ki sír a végén...

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.07.05. 00:01:41

A 4 ellenszavazónak mi lett a sorsa? :)

fatia-negra 2011.07.05. 00:03:31

@Gyani: ellenszavazási lehetőség nem volt... egy urnába kellett bedobni a javasolt személy nevét a lehetséges 1, azaz egy közül...

ők nem szavaztak... valószínű szarni voltak a klotyón... és papírjuk is volt.

na jo még a büfé is opció...

kej 2011.07.05. 06:58:07

@Seduxen: ami ugye sosem jön el. hiszen pártunk és kormányunk gondoskodott arról, hogy p. péter kiskorú versenyző a főügyészi székből menjen nyugdíjba, hiszen kétharmados többség kell az új főügyész megválasztásához.

kej 2011.07.05. 07:22:08

@Trompf: ez nem áll szemben azzal, amit írtam arról, hogy felesleges volt most tibetieket vegzálni, berendelni, dicsérni a 60 éves kínai rendszert, mint az egyetlen működőt, nota bene azt vizionálni, hogy mo-nak egy az útja velük.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.05. 09:46:12

@Conv:

Értem, akkor Isten hozott (sic!) a klubban!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.05. 10:31:08

úgy látom Tétényi Éva is megkapta a "kokit" (vagy ez a "saller"?):

www.fn.hu/belfold/20110704/megszavaztak_kormanypartok_lex/

kormányzó 2011.07.05. 10:33:38

@éberség elvtársak: Nálam is eltűnt! Azóta én is menekülők.

lyken 2011.07.05. 10:35:19

@Seduxen: Vajon 2014-re elévül a 2000-2010 között elkövetett hűtlen kezelés? Vagy mint kiemelten fontos ügy, visszamenőlegesen elszámoltatható lesz még 2015-ben is, hála a fidesznek? :)

lyken 2011.07.05. 10:45:39

esztergom.hu/wps/portal//aktualis?folder=aktualis&menuid=ADMR-6WPCRV&docid=BSZS-8J4HXD

"A levéltitok sem szent Esztergomban
2011.06.23. 15:34

Tétényi Éva polgármester asszony értetlenül áll az esztergomi Meggyes-frakció legutóbbi sajtóközleménye előtt, mivel a helyi fideszes képviselők egy, a Kormányhivatal által csak a polgármesternek írt levelet hoztak nyilvánosságra.

Tétényi Éva június 22-én kapta kézhez a Kormányhivatal ominózus dokumentumát, melyet a június 23-ra összehívott zárt munkaértekezleten szeretett volna a képviselő-testület elé tárni. A Kormányhivatalnak inkább annak kellene utána néznie, hogy amíg voltak testületi ülések Esztergomban, miért nem történt semmi."

Juni 23-án keltezték, azóta is mély kuss van a fidesz részéről. :)

Sörgőz (törölt) 2011.07.05. 10:46:35

Talán 1985- ben(?) lehetett. Életem első "választása". A laktanyában elhajtottak minket országgyűlési képviselőket választani. Na az lehetett hasonló ahhoz, ami fideszéknél történt.
H. főtörzs kiadta az ukázt: a kiosztott lapokat összehajtani, és a ládába bedobni! Indulj! Lehet, hogy nosztalgiából belépek a fideszbe. Hja a régi szép idők...

Alternatív 2011.07.05. 10:51:23

@Azúrkék égbolt: Már a komplett blog is eltűnt, mintha sosem lett volna. Érdekes...

causa sui 2011.07.05. 10:54:12

"A szociális konzultáció legfontosabb tanulsága két szóban foglalható össze: Magyarország felébredt – jelentette ki Orbán Viktor. " - ha ez így lenne Viki, akkor te ezt valahol külföldön mondanád, az elvtársaidnak meg az Andrássyn a az északi szél verdesné össze a bokáit.

causa sui 2011.07.05. 11:01:07

@éberség elvtársak: fenét. A teljes blog eltűnt. Lehet, hogy a bloggazdával együtt.

Agyalap 2011.07.05. 11:32:36

Remélem alaposan dokumentálják OV ténykedését, pár év alatt megláthatjuk mi mehetett végbe Rákosi fejében és környezetében anno.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.07.05. 11:41:15

Jó volt a bejegyzés, bár némi manipulációra utal, hogy Pokorni beszédéből javarészt mondattöredékeket emeltetek ki. Amúgy ő mondta szvsz a legnormálisabb beszédet, és "A legnagyobb veszély, ami ránk leselkedik, azok mi magunk vagyunk. Ha azt hisszük, mindenkinél okosabbak vagyunk, és mindent tudunk. Szó sincs róla." rész egy NAGYON jó meglátás. Kérdés csak az, hogy e FIDESZ ehhez is tartja-e majd magát, mert eddig nem így tűnik.

Viszont Lázár fennhéjazása és Orbán győztes fellengzősége erőteljesen rombolja az emberek nem hithű fideszes részének a szimpátiáját, különösen a - fentebb nem nagyon idézett- rendvédelmisek ellen tett kiszólásokból. Ezek után remélem, hogy a vezetőség újra elolvassa a fenti Pokorni idézetet, különben azon kapják magukat, hogy 2014 után ismét ellenzékbe kerülnek...
És bár tök jó, hogy 1,14 millió kérdőívet visszaküldtek, és igazat is adok a miniszterelnöknek, hogy ez TÉNYLEG nagy szám, de ne feledjük el ennek tartalmait. Mert az emberek tényleg bele akarnak szólni a dolgaikba, de nem biztos, hogy az minden esetben a kormány elképzelésének megfelelően.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.07.05. 11:49:34

A kokira meg sallerre azt tudom mondani, hogy vigyázzon a kedves miniszterelnök, nehogy az így megbántottak akkora lórúgással vágjanak vissza, amibe belegebed az ország.
Amúgy a szavak szerintem elférnek egy miniszterelnöki beszédben, ha a mögöttes tartalmuk nem lenne nagyképűsködés...

reKorrekt 2011.07.05. 11:56:28

@causa sui: Na ezen hangosan felröhögtem :D

Ppix 2011.07.05. 15:29:48

@Trompf:
"Magyaráztaod szerint azért kedveztek a lakosoknak Orbánék, hogy Gyurcsányék olcsón adhassák el MOL részvényeket ?"

Súlyos tévedésben vagy, nem az állami részvények privatizációról beszélünk (amit piaci áron csináltak a BÉT-en keresztül 2002-től (és NEM az ÖMV-nek és NEM az oroszoknak adták el). Megjegyzem a maradékról van szó, 1998-ra a vállalat 75%-a már privatizálásra került.
Ezzel szemben Orbánék alatt a piacról vásárolt be olcsón az ÖMV (ellenséges felvásárlás), jóval a reális ár alatt, pusztán azért mert az idióta gazdaságpolitika "büntette" a vállalatot, így előnybe hozta az ÖMV-t, mint regionális versenytársat. Az ÖMV veszélyt jelentett a MOL-ra a 20%-ra hízó részesedésével, ezért volt összefogás a politikában is 2007 után (lex Mol). Azt már nem lehetett megakadályozni, hogy az ÖMV elpasszolja a részesedését az oroszoknak, innen kellett aranyáron most visszavásárolni 500 milliárdért a csomagot. Ami nem került volna ÖMV kézre, ha viktorék tovább látnak a saját kicsinyes politikai érdeküknél.

Egyébként a MOL állami részét sürgősen el kellene adni baráti befektetőknek (most is vannak ilyenek, CEZ, Omániak, OTP, stb. nézz utána!), mert állami kézben/befolyásban ugyanúgy hatékonytalan lesz a vállalat, mint ahogy az ÖMV is az.

people are smart 2011.07.09. 21:01:21

@Vendor lock-in: Majd jelölj valaki mást legközelebb, vagy állj oda helyébe és old meg a problémákat. Ennek a népnek senki se jó. Tipikusan az a nemzet, akin röhög a fél világ (ha nem az egész), hogy akárki van kormányon, akárhogy alakuljanak a dolgok, sose jó. Mindig mindenki azonnal és fájdalom mentesen akarná a problémáik megoldását és fel nem fogja, hogy ez egyszerűen lehetetlen. Mátyás már nem tér vissza hozzánk, ezért a jelenlegi kormányzatok dolga, hogy megoldjon problémákat. De naivitást mutatna bárki részéről, aki elhiszi, hogy 4 év alatt minden probléma megoldódik. Azokat a bizonyos kokikat és sallereket ki kelltt osztani. Elismerem, nyers a megfogalmazás, de a nemzet ügyeibe belepofázni ennél meredekebb pofátlanság, különösen, hogy minden államnak SZUVERÉN joga van a saját alkotmányát megalkotni. Ezt tiszteletbe kell venni, és már maga a felhívás, hogy változtassunk ezen, pofátlanul sérti a szuverenitás kérdését, amit nem lehet szép szóval elintézni. Obama még az anyánkba is elküldene, ha ilyet merészelnénk akárcsak javasolni is a saját alkotmányukkal kapcsolatba. Beleszólást nem szabad engedni és ha nem vagy elég határozott, senki se fog komolyan venni. Lehet bunkónak tűnik, alpári, kültelki, de akkor se pofáztak olyan dologba bele, ami nem az ő joguk. Egy homokozó kisfiúnak még el lehet magyarátni, hogy az az én lapátom, ne nyúlj hozzá, de itt azért másról van szó.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.09. 21:10:39

@people are smart: Csak azt ne felejtsd el,hogy az izraeliták szimplán saját gyarmatuknak tekintik hazánkat és így azt gondolják,hogy teljes joggal szólhatnak bele a belügyeinkbe és osztogathatják a kokikat,sallereket.Vajon nem így van egyébként?

Kodomo 2011.07.09. 21:32:37

@people are smart: "Obama még az anyánkba is elküldene, ha ilyet merészelnénk akárcsak javasolni is a saját alkotmányukkal kapcsolatba. Beleszólást nem szabad engedni és ha nem vagy elég határozott, senki se fog komolyan venni. Lehet bunkónak tűnik, alpári, kültelki, de akkor se pofáztak olyan dologba bele, ami nem az ő joguk. Egy homokozó kisfiúnak még el lehet magyarátni, hogy az az én lapátom, ne nyúlj hozzá, de itt azért másról van szó. "
Itt azért arról lehet szó pl., hogy Mo. az EU tagja, így köteles lenne bizonyos szabályokat betartani. Ha nem tartja be, akkor bizony az EU-s jog a mérvadó. Szvsz jobb analógia, ha Arnold kaliforniai kormányzó pattog, hogy Obama ne szóljon bele az ő szuverén dolgába.
Az egy másik kérdés, hogy kell-e nekünk EU? (Nem kell. Nekünk az EU pénze kell, az meg nem jön másképp.)

fokabacsi 2011.07.10. 08:29:41

"Itt azért arról lehet szó pl., hogy Mo. az EU tagja, így köteles lenne bizonyos szabályokat betartani."
Érdekes, hogy a Benes dekrétumok nem csípik a csipás szemüket!?

Dia43 2011.07.31. 11:29:05

Az elmúlt hetekben elhunyt egy rokkantnyugdíjas Fórumtársunk.:( Az Ő halálához vezető út a hozzászólásai alapján, melyet ajánlok minden olvasó figyelmébe:

"Elképesztő érzés, de mióta olvastam itt a fórumon, Vénember61 fórumtársunk halálának hírét, nem megy ki a fejemből, egyfolytában az Ő gyötrelmein gondolkodom, mi mindenen mehetett keresztül az elmúlt hetekben, hogy ilyen hirtelen eltávozott az élők sorából.
Aperten hozzászólása vezetett arra, hogy ide egybe gyűjtve bemásoljam Vénember61 hozzászólásait, továbbá halálának híréről szóló tájékoztatást.
In memoriam "vénember61"
"vénember61 # e-mail 2011.06.29. 14:42
Tisztelt Olvasók!
Döbbenet lett úrrá rajtam, mert ma kaptam egy levelet a postástól (gyanús volt, mert nem szoktam ajánlott levelet kapni és volt egy megérzésem, hogy ebből baj lesz!) NRSZH-tól jött a levél, hogy jelenjek meg 2011. 07.18-án felülvizsgálatra, ellenőrzésre. Nézek, mint a moziban, mert elmúltam 61 éves és 15 éve levéglegesítettek engem, súlyos betegségekkel. Hülyéskednek velem, hiszen jövőre töltöm be a 62.-et és most akarnak engem vizsgálni?
Felhívtam azt a telefonszámot ami a levélen szerepel és ott egy kedves hölgy azt mondta, hogy biztosan hallottam arról, hogy most szeretnének leellenőrizni egy pár rokkantnyugdíjast, hogy valóban rokkantak-e és visszaállíthatóak-e a munkába. Közöltem vele, hogy 61 éves vagyok és engem már hova akarnak munkába küldeni. Tudtommal arról van csak szó, hogy majd csak terv van arról, hogy miképpen kezdik el az ellenőrzéseket, de engem már vagy 15 éve levéglegesítettek és nem értem ezt az egészet! Rögtön rám jött a hányás meg a hasmenés, mert erre nem voltam felkészűlve, hogy 61 évesen rostáznak, tiszta ideg lettem!!!!! Hölgy azt közölte, hogy ha nem jelenek meg, akkor könnyen lehet, hogy a nyugdíjam elveszik.
Kérdezném, hogy itt van olyan aki így járt, mint én most? Nem azt mondták, hogy 57 év felettieket nem fogják újra ellenőrizni? Most akkor mi van? Ezek, most akkor kicsinálnak engem, hogy elveszik a nyugdíjamat? Mire számítsak?
vénember61 2011.06.30. 09:12
Tisztelt Olvasók!
Beszéltem a háziorvosommal, aki szó szeruint ledöbbent, hogy engem is le akarnak ellenőrizni. Telefonált valaki ismerősének aki valahol orvosszakértő és ő az alábbiakat mondta az orvosomnak. Szó nem igaz abból, hogy csak az 57 év alattiakat ellenőrzik le, hanem minden 62 év alattiakat, sőt még azokat is akiknek csak pár hónapjuk van a 62 év kor betöltétéig. Döbbenet!! Állítólag arra megy ki a játék, hogy miképpen lehet csökkenteni a nyugdíjakat, mert az új számítások szerint senki sem éri el a régi számítások szerinti színteket! Mindenkit visszaminősítenek valahová, mert a kormányzarti törekvés erről szól és nem arról, hogy ki milyen csaló volt! Szakértő szerint ez csak amolyan megfélemlítés, hogy senki ne merjen rokkantosításon törni a fejét! Ami ledöbbentet az az, hogy ezek a szakértők kaptak egy külön olyan képzést, ami arról szól, hogy hogyan kell lealázni és kiborítani a jelenleg is rokkant és egyéb státuszban levőket, hogy elmenjen a kedve az egésztől! szándékosan kezelik a betegeket úgy, ahogyan kezelnek! Sajnos senki sincs biztonságban, mert ahol a szakértő dolgozik oda is felvettek még 10-12 embert, hogy nagy gőzerővel tudják elvégezni a munkájukat. Állítólag ha kiderűl, hogy tényleg sok a visszaélő, akkor a jelenlegi kormány azon is töri a fejét, hogy akik már betöltötték a 62 évet és a fölöttieket is ellenőrizni fogják és csalás gyanúja miatt nem fogják tovább folyósítani a nyugdíjat, ezért sem minősítik át őket sima öregkori nyugdíjasnak, hanem végig rokkant státuszban maradnak!(szándékosan!) Nem tudom, hogy mi folyik itt, de ez felháborító, hogy ha tényleg igaz amit mondott.
Magamról pedig annyit, hogy fél tüdővel, veseelégtelenséggel, levágott lábújjakkal nehezen, tudok munkát vállalni, naponta szedek 12 féle gyógyszert. Heti 3-szor járok dialízisre, így vagyok még életben! Háziorvos próbál nekem segíteni, hogy ne hívjanak be felülvizsgálatra, mert szerinte tök felesleges. Ha meg mégis kell mennem, akkor a háziorvosom felajánlotta, hogy jön velem,. mert ami sok az sok!!! Drukkoljatok nekem Júl 18-án, hogy simán menjen a dolog. Kitartást mindenkinek!
vénember61 2011.06.30. 14:42
Kedves Fórumozók!
Köszönöm és jól esik, hogy segítetek rajtam! Felőlem nyugodtan terjesszétek a levelem illetve a hozzászólásomat. Egyet nem szeretnék, legalábbis most még nem, hogy a nevemet adjam hozzá, pedig a háziorvosom azt mondta, hogy nagy patáliát fog csapni miattam, mert ez embertelen, ahogyan a rokkantakkal bánnak és velem bánnak. Kórházban is kiakadtak rajta, hogy ilyen előfordulhat a mai világban. Szerencsémre a dialízis osztály is segítségemre lesz, mert ezt ők sem fogják annyiban hagyni! Most még félek kinyilatkozni a nevem, mert félő, hogy ártanának nekem... Írtátok, hogy Pósfainak is elkülditek... Ő kicsoda? Valami teljhatalmú Úr, hogy Ő dönt az emberi sorsok felett? Nem ismerem őt, de gratulálok neki, hogy így kibabrált velem. Nagyon remélem, hogy nekem nem lesz nagyobb bajom, mert ami most van az is bőven elég, nem hiányzott nekem ez a felülvizsgálatósdi!!!
kismargoc # 2011.07.27. 21:30
Ezt a levelet kaptam ma, ide másolom nektek :-((
Üdvözlöm önt.
Sajnos a férjem eltavozott az élők sorából. Megviseltek a történtek, a szíve nem birta tovább. Kerem legyen kedves tájékoztassa a fórum olvasóit, mert sajnos nem tudok hozzá szólni az oldalhoz, mivel nem tudom a jelszót. köszönöm előre is a segítségét, üdvözlettel Ilona
Férjem vénember61 ként regisztrált."

A fórumtársak közül a legpontosabb konkluzió:

Tisztelt Bajtársak!
Nem szándékoztam erre a fórumra többet írni, de "vénember61" halála miatt mégis kénytelen vagyok.
Először is mély részvétem a családjának, szeretteinek.
Sorsa, intő jel a társadalom felé.
Egy aljas tömeggyilkosság első(?)áldozát gyászoljuk, pedig még hivatalosan el sem dörrent a levadászásunkra a dum-dum-törvény lövedék.
Ha nem állítjuk meg a mi BreiViktátorainkat, tömegesen fogunk áldozattá válni!!!
Ezt nem hagyhatjuk, meg kell állítani időben a tömeggyilkosokat!
Nem hagyhatjuk vénember61 meggyilkolását sem megtorlatlanul.
Minimum, fel kell jelenteni a gyilkosait, hivatali visszaélésért, gondatlanságból elkövetett emberölésért.
Teljesen jogellenesen rendelték felülvizsgálatra, és a nagyon úgy tűnik, hogy ok-okozati összefüggés van a hivatali visszaélés, és a halála között.
Javaslom a családnak, tegye nyilvánossá a felülvizsgálatot elrendelő határozatot, azon a felelősök nevének is rajta kell legyen."

forrás:www.jogiforum.hu/forum/16/11498.1.0

igazi Ténytár 2015.05.26. 07:10:37

@ Kolcson koki visszajar!

A nagy hos EU ellenes szabadsagharcos meg ott all "meztelenul"...
_________

index.hu/kulfold/2015/05/22/juncker_pofon_vagta_orban_viktort/

m.blog.hu/or/orulunkvincent/image/tisztelet_pofon_sailorripley.gif
________

süti beállítások módosítása