Skip to content


       Szűrés lista

Emléktöredékek

Szombat reggeli válogatás kommentár nélkül.

Csak úgy, mementónak.

 

Fónagy János:

"Ha az üzemanyag ára emelkedik, akkor minden szolgáltatás és áru ára is emelkedni fog ennek következtében - jegyezte meg a fideszes honatya, kiemelve: ez pedig kevesebb fogyasztással jár, ami a gazdaság stagnálását idézi elő."

Varga Mihály:

" A brutális megszorításokból nem lesz gazdasági növekedés, ezek a megszorítások csak a reménytelenséget növelik - húzta alá a képviselő.
Az áfa és jövedéki adó emelésével kapcsolatban Varga Mihály kifejtette, hogy az amúgy is gyenge fogyasztást ezek az intézkedések tovább csökkentik, és a fogyasztás csökkenése mindig munkahelyek megszűnését vonja maga után."

Varga Mihály:

"Nekünk úgy tűnik, a kormány nem az adó, hanem az adózók csökkentésére törekszik. Aki nem megy tönkre az adóteher súlya alatt, az a feketegazdaságba menekül. Itt tartunk most. Koncepció nélküli intézkedések, mérhetetlen megszorítások, mindez politikai bizalomvesztéssel párosulva."

Varga Mihály:

"Petőfi és Kossuth még nem PR- vagy kommunikációs ügynek tekintette a forradalmat, ellentétben a mai magyar kormánnyal."

"Hozzátette: miközben Európa minden országa adó- és járulékcsökkentéssel, gazdaságfejlesztési programokkal próbálja segíteni gazdaságát a túlélésben, a magyar kormány totálisan szembe megy az európai gyakorlattal, és olyan adóemelésekbe kezd, amelynek a hatását egyelőre senki nem ismeri.

Az áfaemelés a nagycsaládosokat és a nyugdíjas háztartásokat fogja sújtani, a jövedéki adó emelése pedig azokat a vállalkozásokat és családokat, ahol munkába, iskolába járáshoz használják az autót - figyelmeztetett."

Domokos László:

"Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány"

Varga Mihály:

"Nincs új a nap alatt - mondta a fideszes politikus -, régi trükk, hogy adócsökkentésről kell beszélni, mivel akkor nem látszik olyan drasztikusnak az adóemelés."

"Nincs új a nap alatt - ismételte a Fidesz alelnöke -, régi emberek, régi trükkök, jön az adóemelés. "

 

Szijjártó Péter:

"A Fidesz szóvivője tájékoztatott arról, hogy: az MSZP-kormány megszorításokkal akarta kezelni a válságot, de a gazdasági visszaesés emiatt csak nagyobb lett, nem is beszélve a rekord-magasságba emelkedő munkanélküliségről. "

Semjén Zsolt:

"Adócsökkentésre van szükség, hogy a magyar vállalkozások életben maradhassanak. Ma ugyanis egy magyar vállalkozás előtt három út áll: vagy csődbe megy, vagy a feketegazdaságban folytatja tevékenységét, vagy Pozsonyba települ át és ott fizeti az adót."

Matolcsy György:

"Magyarországon a világ 183 állama közül a 151. legmagasabb az adóterhelés, innen a száz alatti helyre szeretnénk lemenni három év alatt, ami óriási feladat."

"A máltai teknős megelőzte a magyar csigát, sikerült ezt a bravúrt is végrehajtanunk."

Szijjártó Péter:

"A miniszterelnök szóvivője újságíróknak leszögezte: a kormánytól senki ne várjon megszorításokat, a kabinet intézkedéseivel az arányos közteherviselésre, a munkahelyteremtésre és a növekedésre összpontosít."

"Sajnáljuk, hogy a jegybank nem ért egyet az arányos közteherviselés megvalósításával, márpedig megszorításokat senki ne várjon a nemzeti ügyek kormányától, az emberekről újabb bőrt lehúzni lehetetlen."

"Az MNB egy másik megállapítására, miszerint különadók és a jövedéki adó emelése inflációnövelő hatású, a szóvivő úgy reagált: ez a "kákán való csomókeresés". Úgy tűnik, hogy a "jegybankelnök a személyes sértődöttségét nem tudta továbbra sem levetkőzni" - fogalmazott."

 

Sok szeretettel küldjük mindannyiuknak Fodor Ákos haikuját, és egy szép lassú számot Gyurinak külön.

"EMLÉK-TÁBLÁCSKA

Egy-egy téglát mind
adtatok a romhoz, mely
csakis az enyém." 

 

Címkék: fidesz pofátlan seggszáj

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr153233313

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Isten óvja Magyarországot! 2011.09.17. 16:49:03

Mert másra már nem számíthatunk.Tudom, hogy Pártunk és Kormányunk most jelentette be a 2012 évi Országvédelmi Költségvetést. Ennek ellenére félek. Illetve dehogy ennek ellenére, pontosan ettől félek! Sajnos rohamosan öregszem. Érzem a csontjaimon, az í...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igényes 2011.09.18. 07:35:51

Kedves Viktor!

Szeretném, ha munkatársát megkérné nézzen utána a KSH és a számlálóbiztosok anomáliáinak. Nem lenne rossz, ha megismerhetnénk a KSH reklámszerződéseit, toll, papír, nyomdai, és egyéb beszerzéseit, kiváltképpen 40 000 számlálóbiztosi táska beszerzését. Valaki nagyon jól jár a népszámlálás kapcsán. A Széles féle VTCD bizonyosan, hiszen nem tudjuk mennyiért, de többszörözték DVD formátumban az oktató filmet minimum 40 000 példányban. A DVD többszörözése papírtasakban ilyen tételnél nem több, mint 50Ft. Könnyen ellenőrizhető más DVD gyártóktól történő árajánlat bekérését követően.

Követelmények olvashatóak: www.terezvaros.hu/nepszamlalas2011/szamlalobiztosi_feladatleiras.pdf

• jó kommunikációs készség;
• kitartó és odaadó munkavégzés;
• megbízhatóság, pontosság;
• helyismeret;
• középfokú iskolai végzettség.

Számlálóbiztosi munkadíj tételenként
1. Kézbesítés, kapcsolatfelvétel,címellenőrzés, aktualizálás Fővárosi kerület, megyei jogú város, külterület 180 Ft/cím Többi település 150 Ft/cím
2. Lakás, lakott üdülő, lakott egyéb lakóegység, intézet, intézeti épület Fővárosi kerület, megyei jogú város, külterület 210 Ft/összeírás körébe tartozó cím, többi település175 Ft/összeírás körébe tartozó cím
3.Személy Fővárosi kerület, megyei jogú város, külterület 370 Ft/összeírt személy, többi település 310 Ft/összeírt személy

Számításaim:

1. 70-140 címet kell felkeresnie egy számlálóbiztosnak! Az egyszerűség kedvéért 100 címmel számolok és a nagy nyereséggel kecsegtető Budapestet választom.

Feladat és díjazás:

1. Felkeresi a számlálóbiztos a körzetét szeptember 27-okróber 01 közötti időszakban és postást játszva kézbesíti a KSH csomagot, melyben benne van egy lakás és egy személyi kérdőív, egyben köteles feltüntetni nevét telefonszámát a borítékon. Kell, hogy mobillal rendelkezzen, de ez nincs így megkötve.
2. Nem kap közlekedési támogatást, de közlik a kézbesítés erőt igénylő feladat, célszerű gk. igénybevétele a súly miatt. Taxi -5000Ft kapásból, vagy saját gjmű.
3. Kihordani 100 levelet, de előtte otthon saját elérhetőséget is felvinni enyhén macerás, mert ugye cipelni kell lakásba, be, majd ki.
4. Címekre eljuttatni szintén strapás. BKV bérlet, vagy jegy vonzata van ennek: 9800Ft. 100 cím után kap a számlálóbiztos 18 000Ft-ot, de ekkor már kifizette a bérlet árát, a taxit, meg dolgozott is, de befektetései nincsenek kifizetve és adóznia is kell a megkereshető 18 000Ft-ból. Munkáltatója a KSH persze nem ad pénzt utazásra, nyomtatványok raktározására, stb.

Vegyük úgy, hogy háborús veszteség, de van munka, viszont kell egy mobil telefon, ami szolgál a kapcsolattartásra főnök és összeírandó állampolgár között. Ez legyen egy 30 000Ft-os tétel, amit a számlálóbiztos fizet.

Most pedig jön a fekete leves.

100 lakás összeírása 21000Ft, 100 személy összeírása 37 000 Ft, de legyen 200 személy 74 000Ft,de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy Interneten is szolgáltathat adatot a polgár, ekkor nem kep senki semmit.

Lényeg 100 személy összeírása 18 000Ft, majd 74 000Ft-ot eredményez. Összesen: 92 000Ft

92 000Ft-ból vonjunk le közlekedési és szállítási költséget, ami 14 800Ft = 77200Ft
És bizony ez adóköteles átbaszás, tehát az összes járulék levonandó! Mi is marad?

Bőven a minimálbér alatti összeg!

kavinton 2011.09.18. 07:44:17

@Ibrahim a tevehajcsár: Pont ezen gondolkoztam én is, viszont arra a következtetésre jutottam, hogy a tényleges erőszak, ami mostanában lezajlott viszonylag közel hozzánk nem vezet sehova. Az egyszerű tüntetés, ahol megmutatjuk magunkat, hogy "nem értünk egyet", se járható, mert nincs alternatíva, amit fellehetne ajánlani. Mi marad akkor? Vagy mi hozzuk össze az alternatívát, vagy maradunk továbbra is beee-beeee-beeee-beeeeeeeee.
Az erőszakba az ember belefárad és az aki elsőnek felvállalja a nézeteket, az fogja megkapni a hatalmat. Nem kell emiatt messze menni. 1989-90 Magyarország. Aki elsőnek kapcsol az nyer. Bár itt nem volt erőszak, de nagyon közel voltunk. Orbán folyton ezért nyafog, sőt a blog mottójában is benne van: "Ha egyszer lesz egy rendszerváltás, ez a blog lesz a vádirat. " Máshogy nem lesz, nekünk kell lépni. Itt a neten, mert ezt nem tudják egyenlőre megfogni, bezárni, bebörtönözni, lerombolni, kigúnyolni, megölni, elpusztítani. A célját eddig is betöltötte, és ezután is betölti, ami az információ cseréje, lényegében az emberek között. Ezért tervezték. Bár nem egy pocsék és igazságtalan rendszer megdöntésére, de ha már itt van, miért ne? Állítólag értelmes lények vagyunk, és találékonyak. Akkor?

igényes 2011.09.18. 07:48:18

Hihetetlen módon sikerűlt Orbánnak egy év alatt multimilliárdossá válnia. Mi a titka?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 07:52:45

@igényes: Előtte se volt szegény. Különben meg elmegy majd az a pénz pszichiáterre ;)

@kavinton: Na ja. Manapság értelmét vesztette a tüntetés, meg a sztrájk is.
Főleg ugye az állami vállalatoknál végzett sztrájk, mert ott a vezetőket hót nem érdekli, hogy van-e szolgáltatás, vagy nincs, de legalább a szolgáltatást igénybevevők is szívnak - tehát pont azokra nincs hatással, akik ellen szólnak.
Tüntetőknek meg egyszerűen nem engedhet egy kormány, mert másnap 25 tüntetést találna a Parlament előtt.
Tehát az egyszer megválasztott kormányra a népnek semmilyen ráhatása nincs a modern "demokráciában".
Na jó, aláírásgyűjtés, de annak is kétséges a kimenetele.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.18. 07:54:03

@igényes: "A Széles féle VTCD bizonyosan, hiszen nem tudjuk mennyiért, de többszörözték DVD formátumban az oktató filmet minimum 40 000 példányban. A DVD többszörözése papírtasakban ilyen tételnél nem több, mint 50Ft. Könnyen ellenőrizhető más DVD gyártóktól történő árajánlat bekérését követően." Tegyük fel, hogy 1 db DVD megírása nem több, mint 4 perc. Akkor egy ember egy számítógépes munkahelyen egy nap alatt (1 műszakban) kb. 100db DVD-t tud megírni. a 40000db megírása kb. 400 nap, azaz durván 15 ember 1 havi munkája. Legyen ezeknek az embereknek a bruttó fizetése 200 ezer forint, akkor az kapásból 3 millió forint (ehhez hozzájönnek még természetesen a munkáltató által fizetendő járulékok, amit a munkabérek közterhei címen ismer a könyvelés tudomány, de azokat most hagyjuk). Tekintve, hogy 40 ezer db DVD 50 forintjával 2 millió forint, akkor olybá veszem, hogy ha Széles kifizette az alkalmazottait, a gépekre nem számolt fel amortizációt, állandó üzemi költséget, "administrative overhead"-et, nyereséget, továbbá magát az üres lemezt ingyen kapta, akkor alig 1 millió forint ráfizetéssel már meg is oldhatta volna 50 forintért darabját. A számításod többi részét már át sem nézem, mert még azt hiszed, hogy Szélest akarom védeni (pedig utálom).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 08:01:21

@adamis.ivan: Azért azt te sem gondolod komolyan, hogy előre lehetett tudni a 2011-es tőzsdei mozgásokat. Egy hétre előre sem lehet tudni.
Azt meg, hogy ők fognak kormányozni, azért nem jelentettem volna ki - láttunk már nagy támogatottsággal megbukó pártot.

Amúgy ha elolvasod azt a kommentet, feltűnhet, hogy nem tettem le mellettük semmit, csupán egy szempontot adtam a dologhoz. Itthon az emberek hajlamosak egysíkúan nézni a dolgokat.

Ld. még Horizont kommenje előtted : "Nem szabad elfelejteni az elmúlt 8 évet és csak azért, mert ezek ilyen töketlen barmok még nem kell rózsaszín szemüvegen keresztül nézni Gyurcsányékat meg az MSZP-t."
Nagyon igaza van.

2011.09.18. 08:17:52

@Blogger Géza: gyurcsótány zátkörben elhangzó öszödi beszédéből kiderül, hogy hazug kampányt folytatott a hatalom megszerzéséért. viktátor meg dittó. Vonának volt igaza: egyik kutya, másik eb.

Ayuamarca 2011.09.18. 08:18:40

@laspalmas: Palmas, tedd be ezt a videót is:
youtu.be/malRWBqHkVU

És ajánlott oldal:
szelviktor.blog.hu/

Imadom a trapistát 2011.09.18. 08:20:10

@kavinton:

"Tételezzük fel, hogy 10 hektár búzaföld megműveléséhez akkor 100 ember kellett ma 1 is elég, viszont az emberek lélekszáma növekedett, így lényegében 99 meg amennyi azóta született munkanélküli lett a gépek miatt."

Pontosabban akkoriban mindenki élelmiszer termeléssel foglalkozott, hogy ne haljon éhen. Mióta hatékony gépek vannak, azóta sok emberi munkaerő szabadult fel. Ez a fejlődés záloga, sok ember munkaereje felszabadult, így mással tudnak foglalkozni. Csak nézz körül magad körül.

Az meg már száz éve jó duma, hogy csak bizonyos technikai szinten lehet meghaladni a kapitalizmust.

lyken 2011.09.18. 08:37:54

@Ironfist: Komolyan bánom, hogy nem lehet kommenteket like-olni. Best_komment_ever kategóriás hozzászólás.

english grandma in use 2011.09.18. 08:43:53

@majomkutya:
Shenzhen(Sencsen, Kína) raises minimum wage to 1,320 yuan a month
(Xinhua)
Updated: 2011-03-04 09:34
1,320.00 CNY = 42,703.02 HUF
Chinese Yuan Renminbi Hungarian Forint
1 CNY = 32.3508 HUF 1 HUF = 0.0309112 CNY

english grandma in use 2011.09.18. 08:54:26

The average salary in Shenzhen(Sencsen, Kína) increased to 3,326 yuan (US$513) per month last year, a 4 percent increase over the previous year, according to a salary reference for 2011 released by the labor and social security bureau yesterday.

3,326.00 CNY = 107,598.68 HUF
Chinese Yuan Renminbi Hungarian Forint
1 CNY = 32.3508 HUF 1 HUF = 0.0309112 CNY

sárkányfő 2011.09.18. 09:07:36

@Blogger Géza:
á, előkertült blogger géza is, aki minden fideszes szart kimos bármikor, gondolom főállásban, és nem minimálbérért, hiszen van pénze számítógépre és internetre is, szóval halvány gőze sincs arról mi az a nyomor.
szerintem te inkább kussoljál, de nagyokat, két napja te vállaltad be azt a szégyent, hogy bár órákon át magyaráztuk neked török blogján mi az a strukturális hiány, mégis játszottad a hülyét aki nem érti, az istennek se, pfej. tudod más ember erre nem lenne képes, hogy vérbe hazudja-alázza magát a pártjáért, az ilyen "szijjarto-sapiens" egy külön faj, erre születni kell.
azt meg sehol se mondtam hogy régen jólétben éltek a minimálbéresek, azt mondtam, hogy 20%-kal csökkenteni a legnyomorultabbak bérét kegyetlen gaztett, bűn, aljas szemétség, pláne hogy közben megint a jól keresők járnak jól, és hogy 50 rugóból éhenhalni lehet, ahogy 55-ből is, ne bújj nekem a gyerekek mögé te kis szijjártó, hiszed vagy sem, nincs mindenkinek gyere, és ha van is, az is bizony kiadásokkal jár, szóval szerintem menj el egy kórházba és magyarázd el egy nővérkének milyen jó neki hogy csökken 10-20%-ot a fizetése, és még további 5%-kal is az infláció miatt, de ha esetleg leugranál egy jó magas helyről akkor a mentő ingyen is elvinne a kórházba, én ezt javaslom neked.

egyittlakó (törölt) 2011.09.18. 09:08:03

@kavinton: "Fordítsuk meg a választás menetét. Ne a megválasztandó személy legyen előbb és utána valami förmedvény, hanem egy kidolgozott terv amihez választjuk meg a jelölteket."

Ébredj fel. Ebben az országban kétharmad döntött arról, hogy nem így akarnak választani. Részemről ez teljesen rendben van, tökéletesen megérdemlik, amire szavaztak. Remélem, hogy az Orbán rezsim még több szenvedést tartogat még a lelkes választóinak és legalább ezt a ciklust kitölti. Ha már ilyen szépen megbüntették a szockókat, most legyen ám magyar nemzeti vér a pucákban elviselni azt, ami a nagy nemzeti együttműködés rendszeréhez kell.
Röhögve olvasom ezeket az írásokat és rájöttem, hogy tényleg a legszebb öröm a káröröm.
Bocs, hogy ilyen gonosz voltam: próbálok megfelelni a trendnek.
:)

Whistler anyja 2011.09.18. 09:09:26

@Ironfist:
Így van. Mindig is ilyenek voltak.
És nem változnak sohasem.
És az emberek tudják ezt, és mégis őket akarják.
És ezt add össze.
Az emberek azt akarják, hogy hazudjanak nekik és megkopasszák, mielőtt a levesbe kerülnek.
Na, hát.
Ez az egy vágyuk teljesülni fog.
Nem is alattvalók ezek, hanem lábasjószág.

sárkányfő 2011.09.18. 09:21:41

@english grandma in use: ez komoly? 42 ezer a kínai minimálbér? hát ez elképesztő... lassan befogjuk őket...

nemrég volt egy kínai hét a véleményvezéren ami körbejárta a kínai viszonyokat, hát a szerencsétlen csóró kínaiak konténerben laknak meg 30-an egy lakásban, átalakított kocsiban, ilyenek:

velemenyvezer.blog.hu/2011/08/02/keleti_szel_dolgozz_hogy_wc_ben_kontenerben_lepcsohazban_lakhass

csodalámpa 2011.09.18. 09:23:27

Hm...nekem nem jönne rosszul a szuperbruttó és az adójóváírás eltörlése, bár éppen csak a határon vagyok, hogy jól járjak evvel, de egy 10-est dobna havonta a fizumon....ennek felét mondjuk elviszi az ÁFA emelés, innentől kezdve a saját viszonylatomban nem izgat a dolog. Akivel igazán kibasznak azok szerintem az _igazi_ melósok, mondjuk akik a szalag mellett robotolnak a Jabilban, a közalkalmazottak, és feltételesen írhatnám az eü. dolgozókat is, de azért nekik van más bevételi forrásuk a bejelentett fizetésük mellett (asszem ez így eléggé diplomatikus volt). Nos szerintem ez a réteg kb. 0 érdekérvényesítési erővel bír, ők nem fognak kimenni tüntetni, etc. A kamu minimálbéreseket meg továbbra sem sajnálom, az én szememben egy szinten vannak a kamuroki cigókkal. Mellesleg rühellem a fideszéket, annyira, hogy nem tudok rá jelzőt, de hosszú évek után annak igen is örülök, hogy végre már kisebb mértékben kell nekem megfizetni mások után az adót, és a környezetemben nagyon sok ember így gondolkodik.

egyittlakó (törölt) 2011.09.18. 09:24:58

@sárkányfő: "á, előkertült blogger géza is, aki minden fideszes szart kimos bármikor"

Korábban azt hittem, hogy ezek a nyomorékok pénzért csinálják, de tévedtem. Az egyik műszaki szakértő ismerősöm az egyik bejárás alkalmából bent volt egy ilyen majomnak a házában. Majdnem hasra esett, amikor bement: az előtérben Orbán-oltár volt felszerelve. A falon a Viki képe, előtte égő gyertyák, virág, a hangfalból meg halkan szólt a Kedves Vezér valamelyik beszéde.
El kellett hinnem neki, mert becsületes ember. Nos, az ilyennek pénz sem kell a Párt kasszájából, hogy hülyét csináljon magából.

elmeherceg 2011.09.18. 09:47:08

@Ibrahim a tevehajcsár: bár némileg off, csak szólok, hogy ilyen tételben sehol sem számítógépen "irkálják" a CD-ket, DVD-ket, mert pont az általad vázoltak miatt sem érné meg. Egészen más technológiát és technikát használnak, amivel bizony kijön az 50 HUF alatti egységár.

Szpókember · http://szpokember.blog.hu 2011.09.18. 09:54:56

Ezt nézzétek meg! http://www.youtube.com/watch?v=CLCokYTDNnU&feature=player_embedded#!
Ironikus ahogy Orbán megjósolja a saját munkásságát, bár az MSZP-ről beszél :) Terjesszétek

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 09:58:23

@egyittlakó:
Nem ingyér korpás a hajuk:

atlatszo.hu/2011/09/12/holdudvartartas-ketharmaddal-simicskaekat-uldozi-a-szerencse/

www.stop.hu/articles/article.php?id=912677

A Miniszterelnöki hivatalban 80-100 fős stáb van erre, most jött hozzá a Giro-Szász és vagy 20 embere, a különféle szóvivók szintén tucatnyi propagandistával dolgoznak.
Ezeknek mindnek sajtó-fórumok figyelése és propagandaterjesztés a dolguk.

humániákus 2011.09.18. 09:59:08

@kavinton: @Ibrahim a tevehajcsár:
Nagyon élvezem a polémiátokat, és többnyire egyetértek veletek. Alfa állapotomban én is szoktam ábrándozni, fantáziálni. Ilyeneken szoktam gondolkodni:
- miért olyan telhetetlen állat az ember? A mohó kapitalistákra gondolok, akiknek semmi sem elég, akik nem hajlandók áldozni arra, hogy az alkalmazottaik elégedettek, a környezetük pedig kulturált legyen. Inkább költenek vagyonokat testőrökre, minthogy megelőzzék annak lehetőségét, hogy félniük kelljen...
- persze, értem én, milliárdokból jachtot lehet tartani, meg házakat minden földrészen, meg csodálatos autókat, stb., de egy 100 méteres jacht tényleg 10-szer nagyobb boldogságot jelent, mint egy 10 méteres vitorlás? Vagy valaki meg tud enni naponta 2 mázsa kaviárt, csak azért, mert telik neki rá?
- tudjuk, hogy a pénz egy részét (az igazán nagy pénzeknek nagy részét) a gazdagok hatalommá, befolyássá, dicsőséggé konvertálják. Rendben van, csinálják, de úgy, hogy leadózzák, viszont döntő befolyást gyakorolhatnak arra, hogy a társadalom mire fordítja, és ez kapjon publicitást is. Így meglesz a társadalmi haszon is, és megmarad a dicsőség is. Nem ezért emlegetjük az Akadémia kapcsán nagy tisztelettel Széchenyi nevét?
- a pénz nélküli társadalmat azért egyelőre utópiának tartom, de az egyes emberek jövedelme és munkájának társadalmi hasznossága között megítélésem szerint ma az egész világon kiáltó (hogy ne mondjam, felháborító) aránytalanság uralkodik. Ha ezt sikerülne az emberiségnek helyére tennie, az egész világ sokkal élhetőbbé válna. Lázas álmaimban valami ilyesmire gondolok: az egyes emberek jövedelme alapvetően 2 paramétertől kellene hogy függjön: a munka nehézségétől (persze komplexen értelmezve), valamint a társadalmi hasznosságától. És hogy ezeket a tényezőket ki ítélje meg? Hát maga a közösség, amelyiknek rálátása van. Mindenkinek lenne egy szavazatmennyisége, ezt akkor és arra használná fel, amire akarja, többek között tehát pl. arra, hogy megszavazza a politikusok fizetését. A szavazatkontingenst pedig ki-ki szintén a társadalmi hasznossága függvényében szolgálná meg. Az egésznek az infrastruktúrájaként pedig tényéeg kínálja magát az internet. Ha egy fél ország tud szavazni mindenfajta tévés baromságokra, akkor ezt is meg lehetne valósítani...

Nos, ezek az én álmaim. Ne ébresszetek fel!

kvasztics47 2011.09.18. 10:10:37

Az erkölcsi hulla!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a leg alpáribb módon a leg mocskosabb hazugságokkal ócsárolta a zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

A zorbán kormány pedig, ha nem akarja saját méretes baklövéseit (hazugságait) elismerni, kénytelen lesz még nagyobbat mondani,(hazudni) még kiszámíthatatlanabbá válni, még több dolgot saját hatáskörbe vonni (ellopni). Az új szakzsargonnal (hazugsággal) élve: „tovább gyorsítani az ország újjáépítését.”

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 10:13:56

@Vidéki:

No akkor még több lesz a milliomosok, milliárdosok vagyona, mert ebből a statisztikai hibahatáron mozgó növekedésből csak ők részesednek:
"Jövőre is a legalacsonyabb keresetűekkel kívánja megfizettetni a kormány az egykulcsos adórendszer árát. A legkisebb jövedelmekből havonta nettó 9-10 ezer forinttal kevesebb marad jövőre, mint az idén. Bruttó 210 ezer forintos keresetig mindenki rosszul jár, ha jövőre nem kap fizetésemelést. Három gyermek esetén még a havi 500 ezer forintos jövedelműek nettó keresete is csökken. A minimálbért a jelenlegi 78 ezer forintról havi 93 ezer forintra kellene emelni jövőre ahhoz, hogy ugyanannyi maradjon belőle, mint az idén.

Tovább dörzsölhetik a markukat a milliomosok

Jövőre is több millió forintos többletbevételhez jutnak az adórendszer átalakítása révén a leggazdagabbak. Az adóhatóság tájékoztatása szerint 2010-ben havi bruttó 1,4 milliárd forint volt a legmagasabb összevont jövedelem, amely szinte teljes egészében munkaviszonyból származott. Az érintett adózó nettó keresete - gyermekkedvezmény nélkül - az idén havonta több mint 23 millió forinttal emelkedett. Ezt további 4,7 millió forinttal fejelhetik meg a jövőre tervezett adóváltozások."
penzcentrum.hu/adozas/milliok_fizetese_csokkenhet_jovore_jon_a_93_ezres_minimalber.1029815.html

vazzup 2011.09.18. 10:20:03

@Ibrahim a tevehajcsár: őőőőőő. Te most hülye vagy, vagy csak tudatlan? A CD-ket ipari körülmények között gyártósoron "nyomtatják" (most nincs kedvem a technológiát leírni, ez meg közérthető). A 40000db CD "megírása" rohadtul nincs 50HUF/db.
www.vtcd.hu/index.php?module=cd_duplikacio
és
www.vtcd.hu/index.php?module=cd_gyartas#1

Bár ez utóbbi a leírás szerint az Audio CD-re van kihegyezve, persze adatcd is mehet, csak nem kell az audióhoz tartozó doglokat végrehajtani.

A CD duplikálás, készítés, ipari körülmények között gyors és automatizált, pár forintos tétel per darab.

vazzup 2011.09.18. 10:22:38

@vazzup: oké, valamiért konzekvensen CD-t vettem elő, no mindegy, vasárnap reggel van, másnap. :D
Lényeg: DVD ugyanez, nagy különbség nincs.

Virág et. 2011.09.18. 10:29:28

@Ibrahim a tevehajcsár: Inkább aludnod kellett volna még, vagy legalább utánanézned.

"A népszavazásokkal, pedig nem kéne takarózni, mert a népszavazás "csak" kötelezte az országgyűlést, hogy tűzze ismét napirendre a témát (az ügydöntő népszavazás. A nem ügydöntő még azt sem)"

Kevered a szezont a fazonnal, a kötelező és a fakultatív népszavazás kiírást az ügydöntő és a nem ügydöntő népszavazási eredménnyel. Az ügydöntő népszavazás eredménye KÖTELEZŐ a végrehajtó és a törvényhozó hatalomra egyaránt.Sőt, 3 évig ezzel ellentétes jogszabályt vagy egyéb intézkedést sem hozhatnak. A szociális népszavazás ezért igenis alkalmas volt a reformok megtorpedózására.
De volt itt más is. AB beadványok, Sólyom. Tudod, akkor még volt AB Magyarországon. Akkor még nem a "nemzet érdekeivel ment szembe", csak tavaly óta teszi ezt. Hányszor is fordult Sólyom vagy a Fidesz az AB-hoz?

De én konkrétan nem erre gondoltam, hanem arra, hogy a hiszterizált közélet, a folyamatos, 2 évig tartó tüntetések miatt nem volt meg a társadalmi bázis, a szükséges támogatottság a reformokhoz. Reformokat nem lehet szimplán kormánytöbbséggel végigvinni, azokhoz kell a társadalmi bázis, a támogatottság, amely teljesen megszűnt - részben Őszödnek, de nagyobb részben az ellenzéki offenzívának köszönhetően. Ez nem is lenne baj, ha nem lett volna ORDAS HAZUGSÁG, hogy ők tudnak ennél jobb módszert. Nem tudnak, ugyanazt csinálják. 5 évvel később.

Az meg csak hab a tortán, hogy kormánytöbbség még a ciklus vége előtt meg is szűnt az SZDSZ kiválásával a koalícióból. Emlékszel erre?

Virág et. 2011.09.18. 10:36:27

@Ibrahim a tevehajcsár: Segítek neked, itt keresd az igazságot:

Alkotmány 28/C. § (3) bekezdés "Ha az országos népszavazást el kell rendelni, az eredményes népszavazás alapján hozott döntés az Országgyűlésre kötelező."

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 10:39:03

@humániákus:

Hogy mi hajtja a nagy vagyonnal rendelkezőket, arra, hogy még több legyen?
Egy bizonyos nagyságú vagyon után már nem ő csinálja a profitot, hanem másokat alkalmaz a befektetései növelésére, tehát szinte automatikus a vagyonnövekedés.
Másrészt valszeg az hajthatja, hogy a másiknak még több van és szeretné megelőzni.
Az ilyen embereknek pszichés okoból fontos a Forbes és különféle listákon való előkelő helyezés.
Másrészt egy oligarcha modern kiskirály, gyakorlatilag saját államot tart fent, ha ügyes, akkor háttérből az egész államot irányítja, lásd Demján, Csányi.

A Friedmann, Hayek és a neoliberalizmusból eredező globális eladósodás a nemzetállamok ellen van kitalálva.
Nem csak a szegények, nincstelenek száma növekszik, hanem a vagyonok, milliárdosok száma is. Az elmúlt években a válság miatt bankrendszerbe és a gazdaságba folyatott több ezer milliárd dollárok végső soron náluk kötöttek ki, az államadósság pedig szét van terítve a nép nyakán.
Így lehet a háttérből korlátlan uralomra szert tenni a pénz segítségével és teljesen kikapcsolni a demokratikus kontrollt.

"Saját országot alapítanak a milliárdosok?"
www.fn.hu/tech/20110826/sajat_orszagot_alapitanak_milliardosok/

Ja, és egy tulajdonképpeni vádirat, persze Bush az alkoholizmusa miatt csak egy báb volt, a neokon hadiipari lobby bábja:
Stiglitz: Így tette tönkre Bush az USA-t szeptember 11. ürügyén
vg.hu/velemeny/a-kozgazdaszok/stiglitz-igy-tette-tonkre-bush-az-usa-t-szeptember-11-urugyen-357375

Virág et. 2011.09.18. 10:43:34

A "már holnap készen állunk a kormányzásra", a "nem megszorításon alapuló kormányzás" meg a többi ostoba lózung nyilvánvaló hazugság volt, egyetlen egy eredeti intézkedésük nem volt amióta hatalomra kerültek.

1. egykulcsos adó? Oszkó Péterék mit mondtak? A lakosság jelentős részének már 2010-re a legalacsonyabb kulcs volt az irányadó, ezt 2011-re még feljebb emelték volna, majd végleg meg is szüntetik a második adósávot.

2. adójóváírás kivezetése? Már Gyurcsány is erről beszélt Őszödön.

3. magánnyugdíjvagyon megszerzése? Hányszor hangzott el, hogy ha megvan a többsége, Bajnai is meglépte volna.

4. tandíj? Orbánék most tizedelik meg az állami finanszírozott helyeket (amelyeket át is neveznek okosan állami ösztöndíjas helyeknek - mint az USA-ban). Mi ez, ha nem tandíj? Hogy is volt a szociális népszavazás?

A Roosevelt teret mondjuk talán meghagyták volna Rooseveltnek. Ennyi eredetiség szorult beléjük, nem több.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 10:44:10

@Virág et.:

A Fidesz nélkül nem lehetett volna Bajnai kormány, nem volt semmilyen legitimációja.
De akkor már nem volt sürgős Orbánnak a szocik elzavarása.

Virág et. 2011.09.18. 10:45:41

@Virág et.: ez kimaradt:

5. ÁFA és jövedéki adóemelés. Ez gondolom nem igényel magyarázatot.

Virág et. 2011.09.18. 10:51:53

@Virág et.: Reggelig lehetne folytatni, de még egy, zárásként:

6. banki különadó, Robin Hood-adó.

Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.18. 11:29:52

"Az az igazság, hogy nem is annyira az adóemeléssel van a baj (ez várható volt, ez az egyetlen út,"
Miért is ez az egyetlen út? Ha emelik az adókat -miközben az emberek többségének csökken a jövedelme- az vajon a fekete gazdaság bővüléséhez vagy csökkenéséhez vezet?

Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.18. 11:30:59

@Virág et.: "Az az igazság, hogy nem is annyira az adóemeléssel van a baj (ez várható volt, ez az egyetlen út,"
Miért is ez az egyetlen út? Ha emelik az adókat -miközben az emberek többségének csökken a jövedelme- az vajon a fekete gazdaság bővüléséhez vagy csökkenéséhez vezet?

(Bocsánat az előzőt elfelejtettem válaszként küldeni.)

Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.18. 11:35:12

@Vidéki: "Most a terveket összevetették a valós helyzettel és ennek alapján korrigálták. Ez racionális cselekvés részükről."
Ezek szerint akkor eddig nem a valós helyzet alapján hozták meg a döntéseket?

"Vastagbőr mostanság azt kéri számon, hogy Varga Mihály és társai egy korábbi világgazdasági helyzet tényadataiból kiindulva másként gondolkodtak és a mai helyzetben más cselekvést tartanak szükségszerűnek."
Varga Mihály és társai még a 2008-as válsággal kapcsolatban is azt szajkózták, aminek most az ellenkezőjét cselekszik.

ursus artos 2011.09.18. 11:42:20

@igényes: "Hihetetlen módon sikerűlt Orbánnak egy év alatt multimilliárdossá válnia. Mi a titka?
"
nem a kocsmába hordja a pénzét...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 11:42:22

Most látom, hogy a posztíró nem talált egyetlen egy sort sem Orbán hazugságaiból, pedig hemzseg tőle a net. Ő mégis csak a sameszait idézi.

Egy kis segítség, a fidesz.hu-ról "az akié a múlt, azé a jelen, akié a jelen az irányítja a jövőt" filozófiája jegyében már kitörölt Nemzeti Ügyek Politikája választási brossúrából:

Orbán Viktor hazudja bele egy ország arcába ezeket a sorokat Fidesz azóta kitörölt választási programjában:
" A kormányzatnak tisztában kell lennie azzal, hogy minden egyes embernek
joga van ahhoz, hogy legyen lehetősége gondoskodni a családjáról. Ez tisztességes munkahelyeket és tisztességes béreket jelent, olyan oktatási rendszert, amely megfelel a magas nyugati normáknak és a gazdaság elvárásainak. Olyan egészségügyi ellátást, amely elérhető és hatékony
Minden embernek joga van a közbiztonsághoz és a szociális biztonsághoz, ezeket az államnak biztosítania kell.
Ezek a célok megalapozottak, reálisak. Elég, ha csak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát vesszük alapul, amelyre ma minden demokratikus ország alkotmánya épül. Ebben elsők között szerepel a munkához való jog,
a szociális biztonsághoz, a személyes biztonsághoz való jog, valamint az
egészséges környezethez, a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez
való jog. Ezek az alapvető emberi jogok éppen azokat az értékeket hivatottak biztosítani, amelyeket a nemzeti ügyek politikája szolgál."

Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.18. 11:42:50

@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: "Igazából a legnagyobb baj, hogy nincs alternatíva. Jobbik? MSZP?"
Csal pártokban lehet gondolkodni?

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 11:44:54

@ursus artos:

Minek hordaná?
Felcsúton saját borospincéje, pálinkafőzője van.
Lerészegedni szeret.

ursus artos 2011.09.18. 11:45:20

Az ÁFA 2% ponttal emelkedik, ami 1,6%-os áremelést jelent. Van akkora verseny a kereskedők között, hogy ezt lenyelik.
Viszont ha 2%p-al csökkentt volna az ÁFA a ballip fikázása akkor is meglenne, mondván: az semmi, azt lenyelik a kereskedők.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.09.18. 11:45:30

@ursus artos: És ezen a problémán segített a kormány.

Vagy nem is, mivel az nem feladata.

ursus artos 2011.09.18. 11:46:12

@Csolt nemzettségbeli: "Lerészegedni szeret. "
Sőt, dugni is szeret és a paprikáscsirkét is szereti. Ez már elég az akasztáshoz...

ursus artos 2011.09.18. 11:48:22

@Csolt nemzettségbeli: "Orbán Viktor hazudja bele egy ország arcába "
mert nincs joga az emebrnek gondoskodni a családjáról?
Tisztába kéne már rakni azt, hogy mi a hazugság, mert ha versenyszerűen azon vagyunk, hogy mindenre ráhúzzuk pláne orbánra, akkor csak a szó fog kiüresedni...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 11:52:07

@ursus artos:
Pl. a Nemzeti Konzultációs lerészegedéseit, köztük azt, amikor Kudlik Júlia nyakában lóg tök részegen és folyik a nyála, valszeg egy egész ország kiröhögte.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 11:57:21

@ursus artos:

Tessék, ennek minden sora hazugság, talán nézd meg a 2011es költségvetést.
Ez a Fidesz választási programjából van, erre szavazott a 2/3 és most ennek az ellenkezőjét teszi Orbán, ennek az ellenkezőjét fogja megszavazni a parlamentben a Fidesz frakció.

Nem véletlenül törölték ki, tüntették el.

" A kormányzatnak tisztában kell lennie azzal, hogy minden egyes embernek
joga van ahhoz, hogy legyen lehetősége gondoskodni a családjáról. Ez tisztességes munkahelyeket és tisztességes béreket jelent, olyan oktatási rendszert, amely megfelel a magas nyugati normáknak és a gazdaság elvárásainak. Olyan egészségügyi ellátást, amely elérhető és hatékony
Minden embernek joga van a közbiztonsághoz és a szociális biztonsághoz, ezeket az államnak biztosítania kell.
Ezek a célok megalapozottak, reálisak. Elég, ha csak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát vesszük alapul, amelyre ma minden demokratikus ország alkotmánya épül. Ebben elsők között szerepel a munkához való jog,
a szociális biztonsághoz, a személyes biztonsághoz való jog, valamint az
egészséges környezethez, a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez
való jog. Ezek az alapvető emberi jogok éppen azokat az értékeket hivatottak biztosítani, amelyeket a nemzeti ügyek politikája szolgál."

Orbán Viktor:
Nemzeti ügyek politikája .......................................................................... 19
Matolcsy György:
Itt az idő, hogy talpra állítsuk a magyar gazdaságot! ........................ 24
Lázár János:
Itt az idő, hogy újra rend legyen az országban!.................................... 48
Pesti Imre:
Itt az idő, hogy megmentsük az egészségügyet! ................................... 60
Soltész Miklós:
Itt az idő, hogy megteremtsük a szociális biztonságot! ..................... 70
Navracsics Tibor:
Itt az idő, hogy helyreállítsuk a demokratikus normákat! ............... 86

ursus artos 2011.09.18. 11:59:04

@Csolt nemzettségbeli: "Nemzeti Konzultációs lerészegedéseit,"
Jó, ezek biztosan hiteles forrásból valók...

ursus artos 2011.09.18. 12:01:11

@Csolt nemzettségbeli: "Tessék, ennek minden sora hazugság, talán "
Ezek szerint a kormánynak nem kell tisztában lenni azzal, hogy az emebreknek joguk van gondoskodni a családjukról.
Mert ugye akkor az csak hazugság, hogy tisztában kell lenni....

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 12:03:09

@ursus artos:
Nem, a komcsik hamisították az összes fényképet, sőt, az öcsém agyát is, aki Békéscsabán saját szemével látta, mondjuk akkor épp két testőr húzta az eszméletlen részeg Orbánt :O)))

ursus artos 2011.09.18. 12:09:05

A hazugsággal kapcsolatban induljunk ki a kályhától.
Az őshazugság Gyurcsányhoz köthető, ezen nincs mit vitatkozni, ezt oda-vissza ismeri mindenki. Ez egy politikailag kurvára kínos ügy. Egy ilyen mkiatt annak az embernek meg kellett volna semmisülnie. Nem így történt és a feladat innentől adott: el kell bagatelizálni, el kell róla terelni a figyelmet. Ennek az egyik része az, hogy követeljük Orbántól, hogy ismerje be: hazudott. Minél hangosabban követeljük, annál biztosabbak lehetünk abban, hogy biztosan hazudott. Erre azt mondta, hogy ő sohasem hazudott a választóknak (az asszonynak igen!!). Na ez kivetre a biztosítékot mindenkinél, és innentől kezdve mondatról, mondatra, betűről, betűről az a feladat, hogy bizonyítsuk: Orbán hazudik. És csak Ő és mindig.
És akkor ide jutunk, hogy egy párt programja hazugság. De már a fogalommal sem vagyunk tisztában!!! Mindegy mi, mindegy mi van leírva, mindegy mit jelent az valójában, a lényeg az, hogy az csak hazugság lehet.
Na ez az a morális válság, amibe Gyurcsány Ferenc belesodorta az országot.
És nem is értem, hogy egyesek hogyan tudnak vele közösséget vállalni, de az az én problémám.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 12:10:05

@ursus artos:

Nagyon szelektív a látásod, Orbán hazugságában, amire a kétharmad szavazott, nyomatékosítva van a mondanivaló, ezért használja a kell, jog, joga van szavakat.
Szerintem rajtad kívül mindenki tud magyarul!
Te valamiért nem érted az egyértelmű magyar szöveget.

" A kormányzatnak tisztában kell lennie azzal, hogy minden egyes embernek
joga van ahhoz, hogy legyen lehetősége gondoskodni a családjáról. Ez tisztességes munkahelyeket és tisztességes béreket jelent, olyan oktatási rendszert, amely megfelel a magas nyugati normáknak és a gazdaság elvárásainak. Olyan egészségügyi ellátást, amely elérhető és hatékony
Minden embernek joga van a közbiztonsághoz és a szociális biztonsághoz, ezeket az államnak biztosítania kell.
Ezek a célok megalapozottak, reálisak. Elég, ha csak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát vesszük alapul, amelyre ma minden demokratikus ország alkotmánya épül. Ebben elsők között szerepel a munkához való jog,
a szociális biztonsághoz, a személyes biztonsághoz való jog, valamint az
egészséges környezethez, a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez
való jog. Ezek az alapvető emberi jogok éppen azokat az értékeket hivatottak biztosítani, amelyeket a nemzeti ügyek politikája szolgál."

Orbán Viktor:
Nemzeti ügyek politikája .......................................................................... 19
Matolcsy György:
Itt az idő, hogy talpra állítsuk a magyar gazdaságot! ........................ 24
Lázár János:
Itt az idő, hogy újra rend legyen az országban!.................................... 48
Pesti Imre:
Itt az idő, hogy megmentsük az egészségügyet! ................................... 60
Soltész Miklós:
Itt az idő, hogy megteremtsük a szociális biztonságot! ..................... 70
Navracsics Tibor:
Itt az idő, hogy helyreállítsuk a demokratikus normákat! ............... 86

ursus artos 2011.09.18. 12:11:08

@Csolt nemzettségbeli: "akkor épp két testőr húzta az eszméletlen részeg Orbánt "
És akkor ennek mi a végkonklúziója? Mi ebből következtetés, mit kéne ebből egy magamfajta fideszdroidnak észrevennie?
A párhuzamot kéne látni afolyamatosan részeg középkori királyok és Orbán között?

ursus artos 2011.09.18. 12:13:13

@Csolt nemzettségbeli: "változatlanul nem értem, mi abban a hazugság? nincs jogod a munkához? Vagy mi van???
A szeélyes problémáidat ne keverd ide.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 12:24:23

@ursus artos:
Természetesen egy "fideszdroid" ebből csak annyit lát, hogy Orbán hasonlít egy középkori királyhoz :)

Virág et. 2011.09.18. 12:27:58

@Zsir@f: Mert pénz hiányzik a költségvetésből, az adócsökkentéssel való fogyasztás-élénkítés / gazdaság beindítás nem jött be, hitelt nem vehet fel az állam, tehát - hacsak nem találunk olajat - csak adónöveléssel lehet rövidtávon költségvetési bevételhez jutni. Örülni én sem örülök neki, de más módot nem talált eddig egyik brigád sem.

@ursus artos: Vicces, hogy ezt épp az alá a poszt alá írod, ahol pártod és kormányod prominensei épp ennek az ellenkezőjét mondták a szocik ÁFA-emeléséről. Egyébként meg az ÁFA emelés miatt eddig még mindig nőttek az árak és most is fognak. A csökkentésnél viszont egyáltalán nem ilyen egyértelmű az árcsökkenés. A világ így működik.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 12:29:42

@ursus artos:
Látom, már egy következő sorig is eljutottál Orbán választási hazugságbeszédében, amely tulajdonképpen egy írásos szerződés a választókkal. A jelenlegi rendszerben erre szavaztak a választók.
Megy ez neked, ha lassan is, úgyhogy még egyszer, hogy a többi részét is megértsd magyarul és ne Angszoc nyelven értelmezd:

" A kormányzatnak tisztában kell lennie azzal, hogy minden egyes embernek
joga van ahhoz, hogy legyen lehetősége gondoskodni a családjáról. Ez tisztességes munkahelyeket és tisztességes béreket jelent, olyan oktatási rendszert, amely megfelel a magas nyugati normáknak és a gazdaság elvárásainak. Olyan egészségügyi ellátást, amely elérhető és hatékony
Minden embernek joga van a közbiztonsághoz és a szociális biztonsághoz, ezeket az államnak biztosítania kell.
Ezek a célok megalapozottak, reálisak. Elég, ha csak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát vesszük alapul, amelyre ma minden demokratikus ország alkotmánya épül. Ebben elsők között szerepel a munkához való jog,
a szociális biztonsághoz, a személyes biztonsághoz való jog, valamint az
egészséges környezethez, a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez
való jog. Ezek az alapvető emberi jogok éppen azokat az értékeket hivatottak biztosítani, amelyeket a nemzeti ügyek politikája szolgál."

Orbán Viktor:
Nemzeti ügyek politikája .......................................................................... 19
Matolcsy György:
Itt az idő, hogy talpra állítsuk a magyar gazdaságot! ........................ 24
Lázár János:
Itt az idő, hogy újra rend legyen az országban!.................................... 48
Pesti Imre:
Itt az idő, hogy megmentsük az egészségügyet! ................................... 60
Soltész Miklós:
Itt az idő, hogy megteremtsük a szociális biztonságot! ..................... 70
Navracsics Tibor:
Itt az idő, hogy helyreállítsuk a demokratikus normákat! ............... 86

hoplita 2011.09.18. 12:37:37

@Csolt nemzettségbeli:
Na, mi van faszfej?
Török kibaszott a picsába, oszt most itt esz a fene?:)))))

Blogger Géza 2011.09.18. 12:59:16

@sárkányfő: Most ne kapjál már dührohamot azért, mert állandóan önellentmondásba keveredtél a "strukturális hiány" varázsigédnél, még azóta sem voltál képes megmondani, mekkorára is van tervezve az jövőre és az hogyan igazolja a "strukturális hiány megmarad" elméletedet. :) Van nővér ismerősöm, kb ugyanannyit fog hazavinni mint eddig, és ő is egyetért azzal, hogy ne vonja ki magát a munkavállalók egyharmada (főleg a kamu minimálbéresek) az adózás alól. az, hogy valaki minimálbérre van bejelentve, rohadtul nem azt jelenti, hogy valaki szegény.

Blogger Géza 2011.09.18. 13:03:32

@kavinton: Attól hogy eltörölnénk a pénzt, nem csökkenne a munkanélküliek száma, hanem erősen megugrana a kialakuló káosz következtében. Meg aztán ha nem kapok pénzt, én ugyan nem dolgoznék... hacsak nem szervezel munkatáborokat... És akkor már el is jutunk lassan a délkelet-ázsiai kommunista modellig, amit senki nem kíván vissza.

Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.18. 13:18:48

@Virág et.: "Mert pénz hiányzik a költségvetésből,"
Ez tiszta sor, de nem indokolja az ész nélküli adóemelést. Engedtessék meg nekem egy hasonlat.
Vajon mikor marad több homok a kezünkben? Ha a markunkat tenyerünkkel fölfelé nyitva tartjuk, vagy ha összeszorítjuk az öklünket?

"az adócsökkentéssel való fogyasztás-élénkítés / gazdaság beindítás nem jött be,"
Azt már az elején lehetett tudni, hogy az általuk elképzeltek nem valósíthatók meg, illetve nem hozzák majd azt az eredményt, amit ők elvárnak.

"csak adónöveléssel lehet rövidtávon költségvetési bevételhez jutni."
Ez ebben a formájában nem igaz. Több közgazdász különböző fórumokon leírt, elmondott különféle módszereket. Mindegyiknek része volt az, amit a jelenlegi kormány sem vállalt fel. Valós strukturális átalakítás az államigazgatás összes területén, teljes mélységben.
Tisztában vagyok vele, hogy ezt egy év alatt nem lehet megvalósítani, de még a kezdeti lépések sem látszanak és engem személy szerint ez dühít nagyon.

Virág et. 2011.09.18. 13:23:18

@Zsir@f: Ne érts félre, nincs vita közöttünk. Csak azt mondom, a strukturális átalakítások nem hoznak azonnal pénzt - nekik pedig most kell, nem 3-5-10 év múlva.

Az ország érdeke a strukturális reform lenne pl az egészségügy terén. Hogy lesz-e ebből valami vagy ismét csak valamelyik szoci kormány ötletét látjuk trikolorba csomagolva újra (pl. vizitdíj helyett nemzeti egészségügyi díj vagy valami hasonló).

Virág et. 2011.09.18. 13:24:04

@Virág et.: A mondat vége lemaradt: "... az majd a későbbiek folyamán kiderül."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 13:49:23

@Hörömpő Töhötöm: Ki az aki ezt eddig nem tudta?

@Virág et.: Öhm, igen. Tehát a sok sírógép szerint mégis honnan lett volna azonnal pénz, amiből a költségvetés lyukait befoltozzák? Avagy mit tett volna a maszop, ha hatalmon marad? Mert gyanítom, hogy azok nagyjából semmit nem csináltak volna (avagy ha akarnak, akkor csigalassúsággal, mert ugye a Parlament annyifelé menne, ahány párt van).

sárkányfő 2011.09.18. 13:55:16

@Blogger Géza: Látom faszfej, te igazi szíjjártó-klón vagy, folyamatos hazudozást és mellébeszélést nyomatsz.

Hogy itt is meglegyen, leírom, bár tudom te gyakorlatilag egész életben képes leszel a hülyét játszani.

A kormány nem saját munkájának eredményeképpen éri el a névleges hiányt, hanem az elrabolt manyup-kasszák segítségével, ami egyszeri bevétel, nem rendszerszintű. Az érdemi, egyszeri bevételek nélküli, azaz strukturális hiány idén legalább 5-7% lesz. Ennyi lenne a nominális hiány a manyup felélése nélkül. Ebben semmi önellentmondás sincs, és meg se próbáltad kifejteni hol látsz ellentmondást, ja mert nem is látsz sehol.

Soha nem hoztam szóba 2012-t, mivel végig az idei hiányról beszéltem, csak te akarod görcsösen elterelni a szót, ráadásul már 3x elmagyaráztam, hogy még nyilvános költségvetés-tervezet sincs 2012-re, tehát még a terveket sem tudja senki, még tippelni sem lehet mit terveznek és hogyan, de ennek nincs is semmi köze az idei strukturális hiányhoz, bár ezt most sem fogod meghallani, csak szajkózod tovább a magadét.

A nővér ismerősödről meg ne hazudozz, mert senki nem szopja be, pont a nővérek azok akik a dokik mellett már évek óta nagyobb bért követelnek, ők is alulfizetettek, tehát minimum emelést várnak, nem csökkentést, emigrálnak ők is szép számmal, szóval a süketelést a hajadra kenheted.

A többieknek:
a fentieket huszonötször leírtunk a törökgabi blogjában ennek a faszfejnek, órákon át magyaráztuk neki, hol így hol úgy, példákkal illusztrálva, hogy felfogja a faszfej, de nem, nem akarja vagy nem tudja, nyilván jól megfizetik hogy kretén balfaszt csináljon magából.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 13:59:49

@sárkányfő: Nyugi, az ilyen itt rendszeres. Csak a neve változik.

Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.18. 14:00:35

@Virág et.: "Ne érts félre, nincs vita közöttünk."
Nem értelek félre.

"Csak azt mondom, a strukturális átalakítások nem hoznak azonnal pénzt "
A strukturális átalakítás bizonyos részei igenis hoznának azonnal (értsd: legkésőbb következő év elejétől) többlet bevételt.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.18. 14:04:23

@Csolt nemzettségbeli: Köszöntelek a tiszteletbeli sziszifuszi emlékérmesek táborában, "Mi vagyunk a nariborg, minden ellenállás hasztalan" A borsónak nagyobb esélye van a falon, mint a legminimálisabb belátást fellelni a b.medvében :D

bandika gazdája 2011.09.18. 14:23:23

@egyittlakó: Nemá!!! Nem hiszem el. Ennyire hülye nem lehet senki, ha szabadon jár-kel! Bááár ... "Érdekes" ismerősöm nekem is van. Igaz nem jártam náluk, viszont saját szememmel láttam a piacon egy amúgy igen kedves nén@humániákus: it, aki Orbán képét puszilgatta mint régen falun a Szűzmáriáét!

bandika gazdája 2011.09.18. 14:27:25

@bandika gazdája: Bocs! Szegény @humániákus ebbe véletlenül keveredett bele!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 14:28:17

@egyittlakó: Szerintem bármilyen más rezsimmel sem lenne jobb, csak a neveket kéne cserélgetni.
Meg lehet azok nem az áfát emelnék, hanem mást, de sarcolás, az lenne, mert pénz az nincs.

Horizont 2011.09.18. 14:48:46

Nincs megszorítás! Oké Viktor! Sokan beszopják ezt! Tudjuk jó nagy szarban vagyunk.De innen alulnézetből felháborító, hogy bármit tesz Orbán, megy mellé egy kommunikáció és büszkén kihúzza magát ( a hokedli mögött, mondaná Hofi:D) lássátok emberek milyen jót tettem!
Csökkentette az adót. Igen, azoknak akiknek így is több volt a fizuja. Kis fizetésűeknek csökkent a bére, de ezt meg sem akarta hallani.Béremelést írt elő kötelezően, mert senki nem járhat rosszul. Ő már csak tudja! Bankadót kivetette! Hű a hívei majd beleszakadtak az örömködésbe, ez igen azok a rohadt bankárok szívjanak csak micsoda bátor lépés. Aztán láss csodát megemelkedett minden banki szolgáltatás díja. Tehát mi fizetünk, nem a bankok. Megsegítette a devizahiteleseket. Végtörlesztés 180 ft-on 0 ft. költséggel.Ki tudja visszafizetni? Az aki jól áll anyagilag. Innen kezdve nincs sirám, mert ott volt a lehetősége mindenkinek. Mindenkinek??Az ingatlanpiac meg behalt!Bevezette a chips adót? Ki fizeti ki? Hát a vevők, minden más termékben is. Felemeli a gázolaj adóját? Ki fogja kifizetni? Az is aki a falujából nem lép ki, mert minden áruban fog jelentkezni az ára. Megemeli az áfát! Ki fizeti meg? Mindenki!
Az egészségügy is el van, nincs sehol őrjöngés, tehát az is oké. A héten hallottam ismerőstől. Gyöngyös 32 ezres kisváros. Anyuka orr-fül- gégére telefonál időpontért, mert 3 éves kislányának fájnak a fülei. Időpont 2 (két!!) hét múlva. Irány a magánrendelő, kislánynak kétoldali fültőmirigy gyulladása van. Ez mindennapos eset. Egy rakás iskolát átadtak az egyháznak, de nem is törődnek vele mi megy ott. Helyi szakközépben, "dicsértessék-kel" kell köszönni, imádkozni óra előtt, mise kötelező, kapucni se szabad a fejre tenni, meg ilyenek!
Ma hallottam valamelyik államtitkártól, hogy meg kell emelni a minimálbért. Ja! (Elnézést, hogy személyes példával hozakodok elő!) Tudom, hogy annak is meg kell élnie aki minimálbért kap. De azt is tudjuk, hogy nagyon sok helyen a dolgozónak minimálbért fizetnek és zsebbe a többit. Nem sajnálom tőlük, de....Akinek egy kicsivel felette van azokkal mi lesz? Én senkitől nem sajnálom ha jól keres. Nekem attól nem lesz több ha fröcsögök. Tudom, hogy melyik "polcra" kell elhelyeznem magam. 38 éve dolgozom, egy akkreditált laboratóriumban vegyésztechnikusként. 157800 ft. a bruttóm, 110 ezer a nettóm. Ez most csökkenni fog. Lassan utolér a minimálbér:)
Szóval Orbán bármit tesz MI fizetünk, MINDENKI! Csak ő ezt nem akarja tudomásul venni, vagyis nem akarja, hogy tudjuk, hogy ő is tudja! Mert MEGSZORÍTÁS nincs és kész! De ha nincs akkor mitől, kitől vagyok ennyire kifacsarva?:)
Bevallom őszintén én többet vártam tőlük, de még az előző kormányzását is alulmúlja. És ne Gyurcsány meg az MSZP legyen már a mérce:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 15:13:56

@Horizont: "De azt is tudjuk, hogy nagyon sok helyen a dolgozónak minimálbért fizetnek és zsebbe a többit. Nem sajnálom tőlük, de...."
Igen, pont ez lenne a lényeg, hogy az eltitkolt jövedelmek utáni adót verjék ki a csalókból... Érdekes mdon a NAV nem nagyon aktívkodik ilyen ügyekben (most bejelentettek egy intézkedéssorozatot, kíváncsi leszek rá, hogy az is csak kirakat lesz-e).

Horizont 2011.09.18. 15:24:47

@Cirbi: Köszönöm!

@ColT: Én nem is azokról beszéltem akik úgymond gazdag vállalkozók és minimálbéren vannak bejelentve, hanem azokról a "melósokról" akiknek a minimálbér+ zsebbe fizetéssel együtt sincs normális fizetésük, de nekik emelnek majd nekünk meg csökken! Azzal a hatalomnak gondja van akit utol kell érni, egyszerűbb tőlünk lekarmolni! Lásd: Győzike 22 milliós csalása, mióta nyűglődnek vele, rajta!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 15:38:32

@Horizont: Khm! Aki a melósnak a minimálbért + zsebbe adja, az is adócsaló.
És nem is a melóst kell büntetni, mert persze hogy elvállalja, mert más nincs... Kényszerhelyzet...
Ha felnyomja a gaz vállalkozót, attól az anyagi helyzete nem oldódik meg.

ursus artos 2011.09.18. 15:52:53

@Csolt nemzettségbeli: ötszázszor is idemásolhatod, a hazugságot írd már le, hogy mi abban a hazugság!!!!
Szerinted, Konkrétan. Ne csak úgy általánosságban, mert most azt csinálod!!!!
Konkrétan. Konkrétan.

ursus artos 2011.09.18. 15:54:56

@Horizont: "Helyi szakközépben, "dicsértessék-kel" kell köszönni, imádkozni óra előtt, mise kötelező, kapucni se szabad a fejre tenni, meg ilyenek!"
Atyaúristen!!!
Meg kevesebb a kurva anyázás, meg a szopd ki a gecimet-ezés?????

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 16:04:00

@ursus artos: Szerinted kevesebb?
Mert szerintem nem. Haverom a fasori evangélikusba járt, hát elég szép kis bűnbarlang volt a kollégium :)

Azon kívül, talán nem (csak) az iskolában kéne jómodorra tanítani a gyereket, hanem otthon.

Horizont 2011.09.18. 16:48:38

@ursus artos: Kicsit másról beszélünk! Ha valóban úgy lenne, hogy kevesebb lenne! De nem varázsszó a "dicsértessék" ha azt kimondják nem fognak káromkodni se! De nem is ez a lényeg. hanem az, hogy egy városka szakközépiskolájából nem igazán lehet másik iskolába átíratni a gyereket, mert nincs másik! Átadták az egyháznak mert az önkormányzat nem tudja fenntartani! Miért az egyház miből tartja fenn? A perselypénzből? Nem! Az állami támogatásból. És azt ígérték, hogy fogadják az ateistákat is, és nem fognak erőszakkal előírni semmit. Na ehhez képest ami van az tragédia.A zeneiskola igazgatójának felmondtak, mert nincs megkeresztelve! meg egy csomó ehhez hasonló dolgok történnek. A vallással nincs baj, nem tanít az rossz dolgokra valóban. Baj csak a papokkal és az egyházzal van, na meg az állammal, ez ügyben élén Semjénnel.

szaktatar 2011.09.18. 17:17:45

@Sarkalatos hozzászóló:
lófaszt. 1998-2002 közt a bokros csomag felélése kezdődött, ami 2006-ra fejeződött be. orbán és bandája akkor se értett semmihez, ahogy ma sem.

szaktatar 2011.09.18. 17:23:13

@Vidéki:
"a 2012-re prognosztizált"

MUHAHAHAHA!!!!
mekk mester matócsi prognózisaiból soha semmi sem jött be.
szóval: te tényleg ekkora hülye vagy, vagy csak szórakozol?

bandika gazdája 2011.09.18. 17:27:23

@Horizont: Nem véletlenül van az, hogy hiszek Istenben (bár néha már...) de nem megyek el a templomba.

Blogger Géza 2011.09.18. 21:16:28

@sárkányfő: Ajjaj, elfogytak az érvek, vesztésre állsz, egyre több a káromkodás! A primitív ember legbiztosabb jellemzője. Egy 2012-es adótörvényekről szóló blogban nagy művészet, ha úgy teszel, mintha nem 2012-ről beszélnénk, de hát ezt ki hiszi el? "tehát még a terveket sem tudja senki, " akkor szerinted pl ez a blog miről is szól, mi adta az apropóját? :)

Jó, a kedvedért majd elmagyarázom a nővé ismerősömnek, hogy nem is ismerjük egymást, mert te úgy döntöttél. Ez még mókásabb lesz, mit az eddigi marhaságaid. :)

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.18. 23:39:28

@szaktatar: ez a "Bokros-csomag felélése" egy humbug. Úgy képzeled, hogy a Bokros-csomag az valami teletömött pénzeszsák volt, amit Hornék átadtak a következő kormánynak? Mert akkor tévedsz, volt benne egy adag kiadáscsökkentés, egy adag adóemelés és még egy adag elinflálás. Nem tudom, mennyire tűnt fel neked, de a kiadáscsökkentéssel kombinált adóemelés azóta is szerves része minden új csomagnak. A több bevétel - kevesebb kiadás látszólagos ellentmondását pedig a hiánycélt mindig teljesítő folyamatos eladósodás utáni növekvő adósságszolgálat oldja fel (ez az egyetlen jelentős mértékű kiadás, aminek csökkentése soha komolyabban szóba nem került - vajon miért?).

A Bokros-csomag nem más volt, mint a Széll Kálmán-terv gyerekkori változata. És megbocsáss, de ha valaki 15 év múlva arról fog beszélni, hogy ki hogyan élte fel a Széll Kálmán-tervet, az is ... keserű mosolyt fog csalni arcomra.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.19. 02:42:05

@Nikkkkkk: yeah, így jutott hatalomra most a fityisz is.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.19. 02:55:19

@Vidéki: tekintélyre hivatkozni régi, meghaladott középkori szokás, de azért csak rajta. nem mellesleg pont Csaba László bírálta pl. a kevés kiadáscsökkentő intézkedés közül a rokkantnyugdíjasokkal való bánásmód sajátos új irányát. mindenesetre belőled nem lesz akadémikus, az egyszer bizonyos.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.19. 03:03:38

@Sarkalatos hozzászóló: ha a kiadáscsökkentés strukturális, akkor tartható. ha tartható, akkor jó, ha pedig jó, akkor tartós. pl. a Bokros-csomagból a költségtérítés meg a fizetős fogorvos hogy hogy nem eléggé tartósnak bizonyult. a Széll Kálmán-tervben ezzel szemben csupán múló fűnyíróelvet látni. más kérdés, hogy már nem lehet játszani a forint árfolyamával, vagy a vámmal, de ha annyira okos volt Gyurka meg a brigád annyi éven át, akkor fussanak már el a szélen, mint Messi, ne csak kavargassanak a középpályán az öngólig, mint a Maróti Béla.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.19. 03:07:24

@ursus artos: faszt kevesebb, több. csak néztek szegény állami iskolába járók, mert annyi kurvaistenezést, mint a katolikus gimnáziumba járóktól, maximum a mesében hallhattak.

Virág et. 2011.09.19. 07:55:48

@ColT: A "minimálbéres gazdag vállalkozó" nem feltétlen adócsaló, csak ha a ha a jövedelmét más legális, adózott formában sem veszi ki (pl. osztalék), hanem pl fiktív számlákkal kiköltségeli.
A melóst, aki minimálbérre van bejelentve és kap mellé még 30-40 ezret zsebbe, azt nehéz lesz megfognia a NAV-nak, mert ez nem akkora összeg, ami egy vagyonosodásin kiderülhet.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.19. 09:42:26

@Virág et.: megkockáztatom, hogy ha a minimálbéres adócsaló vállalkozóból és a minimálbéres adócsaló melósából kiverik az adót, akkor mindketten (+ családjaik is) mehetnek konténerbe lakni és stadiont építeni.

Ami NINCS, az NINCS.
Ezeknek a minimálbéreseknek, kisvállalkozásoknak a 90%-a tönkremenne ha nem csalnának adót. És akkor lenne még sokkal több munkanélkülink.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.19. 10:55:02

Ezt eredményezi a 4 éves ciklus: 2012-ben megszorítások, hogy 2013-ban legyen mit osztogatni, amit a 2014-es kampányban el lehet adni. Ha sikerül, ha nem ez az ördögi kör 2015-ben kezdődik az elejéről. Pl.: 2013-ra 20% lesz az ÁFA, majd 2015-re visszaemelik jobb esetben 23%-ra.
Sajnos azzal már nem számolnak, hogy pont emiatt a ciklusos szopatás miatt is mennek ki egyre többen külföldre PÉNZT KERESNI! És nem egy államot eltartani.
Aztán nem marad itt más csak a nyugdíjasok és a cigányok.

Én is akarok kommentelni 2011.09.19. 11:14:52

@Blogger Géza:
No látom te értesz valamennyire a dolgokhoz. Ha én 160ezer bruttót keresek, akkor jövőre csökken vagy nő majd a nettóm? Illetve a mennyivel változik kérdésre ha tudsz válaszolni megköszönném. A főnök bejelentette, hogy év végén most a béremelés elmarad (vagy 1 embert elküldünk és kapunk 3% emelést, inkább megtartottuk az embert).

Homeoffice 2011.09.19. 11:44:04

@Én is akarok kommentelni:

Egyértelműen nem jársz jól.

index.hu/gazdasag/2011/09/17/a_rosszul_keresokkel_foltoztatjak_a_koltsegvetest/

Ebben a cikkben van egy táblázat. Lehet mazsolázgatni.

Én is akarok kommentelni 2011.09.19. 12:37:40

@Gunther:
Ne mondj ilyet! Direkt Gézát kérdeztem,mert ő heteken át bizonygatta nekem korábban, hogy januártól nekem nagyon jó lesz, mert nőni fog a nettóm!

Nem hiszem el, hogy hazudott! A fideszesek sosenem hazudnak!

Homeoffice 2011.09.19. 12:46:33

@Én is akarok kommentelni:

Neked JÓ lesz! Azért, mert többet adhatsz az államnak:D

Én is akarok kommentelni 2011.09.19. 12:52:52

@Gunther:
Te kommunista provokatőr! Ezzel a hozzáállásoddal kiírtad magad a szememben a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből! Megvárom inkább Blogger Géza válaszát, addig is HírTv-t nézek, hogy megtudjam mi is a valóság :)

Homeoffice 2011.09.19. 12:54:00

@Én is akarok kommentelni:

Értem:D
Tehát a matematika és a valóság kommunista?
Éjjjjjeeen!

szaktatar 2011.09.20. 10:50:46

@Sarkalatos hozzászóló:
"Úgy képzeled, hogy a Bokros-csomag az valami teletömött pénzeszsák volt, amit Hornék átadtak a következő kormánynak?"

ezt te képzeled.

süti beállítások módosítása