Skip to content


       Szűrés lista

Emléktöredékek

Szombat reggeli válogatás kommentár nélkül.

Csak úgy, mementónak.

 

Fónagy János:

"Ha az üzemanyag ára emelkedik, akkor minden szolgáltatás és áru ára is emelkedni fog ennek következtében - jegyezte meg a fideszes honatya, kiemelve: ez pedig kevesebb fogyasztással jár, ami a gazdaság stagnálását idézi elő."

Varga Mihály:

" A brutális megszorításokból nem lesz gazdasági növekedés, ezek a megszorítások csak a reménytelenséget növelik - húzta alá a képviselő.
Az áfa és jövedéki adó emelésével kapcsolatban Varga Mihály kifejtette, hogy az amúgy is gyenge fogyasztást ezek az intézkedések tovább csökkentik, és a fogyasztás csökkenése mindig munkahelyek megszűnését vonja maga után."

Varga Mihály:

"Nekünk úgy tűnik, a kormány nem az adó, hanem az adózók csökkentésére törekszik. Aki nem megy tönkre az adóteher súlya alatt, az a feketegazdaságba menekül. Itt tartunk most. Koncepció nélküli intézkedések, mérhetetlen megszorítások, mindez politikai bizalomvesztéssel párosulva."

Varga Mihály:

"Petőfi és Kossuth még nem PR- vagy kommunikációs ügynek tekintette a forradalmat, ellentétben a mai magyar kormánnyal."

"Hozzátette: miközben Európa minden országa adó- és járulékcsökkentéssel, gazdaságfejlesztési programokkal próbálja segíteni gazdaságát a túlélésben, a magyar kormány totálisan szembe megy az európai gyakorlattal, és olyan adóemelésekbe kezd, amelynek a hatását egyelőre senki nem ismeri.

Az áfaemelés a nagycsaládosokat és a nyugdíjas háztartásokat fogja sújtani, a jövedéki adó emelése pedig azokat a vállalkozásokat és családokat, ahol munkába, iskolába járáshoz használják az autót - figyelmeztetett."

Domokos László:

"Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány"

Varga Mihály:

"Nincs új a nap alatt - mondta a fideszes politikus -, régi trükk, hogy adócsökkentésről kell beszélni, mivel akkor nem látszik olyan drasztikusnak az adóemelés."

"Nincs új a nap alatt - ismételte a Fidesz alelnöke -, régi emberek, régi trükkök, jön az adóemelés. "

 

Szijjártó Péter:

"A Fidesz szóvivője tájékoztatott arról, hogy: az MSZP-kormány megszorításokkal akarta kezelni a válságot, de a gazdasági visszaesés emiatt csak nagyobb lett, nem is beszélve a rekord-magasságba emelkedő munkanélküliségről. "

Semjén Zsolt:

"Adócsökkentésre van szükség, hogy a magyar vállalkozások életben maradhassanak. Ma ugyanis egy magyar vállalkozás előtt három út áll: vagy csődbe megy, vagy a feketegazdaságban folytatja tevékenységét, vagy Pozsonyba települ át és ott fizeti az adót."

Matolcsy György:

"Magyarországon a világ 183 állama közül a 151. legmagasabb az adóterhelés, innen a száz alatti helyre szeretnénk lemenni három év alatt, ami óriási feladat."

"A máltai teknős megelőzte a magyar csigát, sikerült ezt a bravúrt is végrehajtanunk."

Szijjártó Péter:

"A miniszterelnök szóvivője újságíróknak leszögezte: a kormánytól senki ne várjon megszorításokat, a kabinet intézkedéseivel az arányos közteherviselésre, a munkahelyteremtésre és a növekedésre összpontosít."

"Sajnáljuk, hogy a jegybank nem ért egyet az arányos közteherviselés megvalósításával, márpedig megszorításokat senki ne várjon a nemzeti ügyek kormányától, az emberekről újabb bőrt lehúzni lehetetlen."

"Az MNB egy másik megállapítására, miszerint különadók és a jövedéki adó emelése inflációnövelő hatású, a szóvivő úgy reagált: ez a "kákán való csomókeresés". Úgy tűnik, hogy a "jegybankelnök a személyes sértődöttségét nem tudta továbbra sem levetkőzni" - fogalmazott."

 

Sok szeretettel küldjük mindannyiuknak Fodor Ákos haikuját, és egy szép lassú számot Gyurinak külön.

"EMLÉK-TÁBLÁCSKA

Egy-egy téglát mind
adtatok a romhoz, mely
csakis az enyém." 

 

Címkék: fidesz pofátlan seggszáj

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr933233313

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Isten óvja Magyarországot! 2011.09.17. 16:49:03

Mert másra már nem számíthatunk.Tudom, hogy Pártunk és Kormányunk most jelentette be a 2012 évi Országvédelmi Költségvetést. Ennek ellenére félek. Illetve dehogy ennek ellenére, pontosan ettől félek! Sajnos rohamosan öregszem. Érzem a csontjaimon, az í...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reKorrekt 2011.09.17. 09:21:51

'ő!

"Szép" kompozíció, grat :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.17. 09:21:54

Weheheheheheh
Mondjuk vegyük figyelembe azt is, hogy amikor ezeket mondták, másfelé ment a szekér is, meg azóta változtak a dolgok.
Természetesen ettől még nem értek egyet az intézkedéseikkel, de némelyiken azért fel lehet fedezni az értelem nyomait, illetve hogy miért lépték meg...
...csak sajnos mindent baltával faragnak, finom részletekről még nem hallottak a drágák.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.17. 09:27:51

@reKorrekt:

Nem is tudom, melyik a kedvencem :)

"Nekünk úgy tűnik, a kormány nem az adó, hanem az adózók csökkentésére törekszik."

"Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány"

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.17. 09:30:03

@ColT:

Persze, nem tegnap mondták ezeket, de akkor is megfigyelhető egy szép kis önellentmondás. Hogy úgy ne mondjam, önmaguk szembeköpése.

reKorrekt 2011.09.17. 09:35:45

Finom leszek és nőies. Nagyjából a fidesz is bekaphatja az összeset. És nem azért mert aláhúzza a nevüket a h.e. hanem mert mióta ők uralkodnak, 5000-rel csökkent a nettóm és lesz ez még rosszabb is. A faszom tele van már a "család" és a "polgári" kifejezéssel, hogy mindenki más szopik, hogy aki nem olyan, az fizeti az olyanok jólétét. Kurváraelegemvanmár (bocs, másnapos vagyok :)

Módfelett Kényelmetlen 2011.09.17. 09:41:20

"szavaztál volna az emeszpére, vehetnél füvet hétvégére"

Virág et. 2011.09.17. 09:52:39

Matolcsy megmondta, a mostani adóemelés nem megszorítás, mert az eltitkolt jövedelmek ellen van. A mostani jövedéki adó és ÁFA emelés nem ugyanaz, mint az előző kormányok alatti jövedéki adó és ÁFA emelés volt, mert ez most nemzeti.

Az az igazság, hogy nem is annyira az adóemeléssel van a baj (ez várható volt, ez az egyetlen út, ezért tették ezt az előző kormányok is, nem pedig kommunista elvetemültségből, ahogy azt a hülyék gondolják), hanem a korábbi kommunikációval. Az ellenzéki süketelés most fordult vissza és billentette jól hátsón a fideszt. Külön szép, hogy mindez az őszödi beszéd évfordulóján. :)

jozicsenko 2011.09.17. 09:55:11

miért a bevételeket növelik?

mert a kiadáscsökkentés szavazatvesztéssel jár? :-S

a fidesz lassan beéri az mszp-t, 8 év múlva a jobbik lesz az adófizetők pártja... (a nyugdíjasokat bántani meg ugye egyenes út az mszp-kormányhoz? hjajjj)

Vidéki 2011.09.17. 10:11:24

„Átmeneti nehézségeket is el kell viselnünk egy jobb jövő reményében”.

Ezt teszi sok ország ma Európában, Görögországot is beleértve, igazodva a világgazdasági helyzethez, amelyet korábban másként értékelve optimista terveket készítettek.

Most a terveket összevetették a valós helyzettel és ennek alapján korrigálták. Ez racionális cselekvés részükről.

Van ahol jobban meg kell húzni a nadrágszíjat, van ahol kevésbé.

Ezt még a nálunk hatszor nagyobb Olaszország sem volt képes elkerülni. Berlusconi a napokban jelentett be egy 70 milliárd eurós csomagot.

Vastagbőr mostanság azt kéri számon, hogy Varga Mihály és társai egy korábbi világgazdasági helyzet tényadataiból kiindulva másként gondolkodtak és a mai helyzetben más cselekvést tartanak szükségszerűnek.

Bismarcknak a híres német kancellárnak is szemére hányták egykor bírálói, (amikor a változó helyzethez igazította döntéseit) hogy nem következetes.

Rövid válasza ez volt: "Csak az ökör következetes."

Énbagoly 2011.09.17. 10:14:21

Idén majdnem belekezdtem egy vállalkozásba.
Minél többet csinál a kormány, annál inkább nem bánom azt, hogy eddig nem tettem meg.
Hogy a fenében is támogatják a vállalkozásokat a terheik állandó növelésével?

Virág et. 2011.09.17. 10:15:30

@Vidéki: Korábbi gazdasági helyzet a fenét. Olvasd végig az idézeteket, ezek mind általános érvényű kinyilatkoztatások. És tudod, mi a vicces? Hogy többségében még igazak is. Az ÁFA-emelés valóban infláció gerjesztő és visszaveti a fogyasztást, ezáltal lefékezi a gazdaságot. Én még azt is készséggel elhiszem, hogy ez az egyetlen út.

Akkor már csak azt kéne megmagyarázni, hogy 1-2 évvel ezelőtt te és a többi hű párttollnok, miért támadtátok ezért az akkor regnáló MSZP kormányt, amit alig 2 évvel később a te barátaid ugyanúgy megismételnek. Erre nehéz választ adni, nincs is. Ezt hívják elvtelenségnek. Nézd meg a szótárban.

Énbagoly 2011.09.17. 10:17:12

@Vidéki: Tudsz arról, hogy pl. Görögországban mennyit keresnek az emberek mondjuk a közszférában? 1 millió forint körül.
Nálunk meg jövőre a minimálbér nettó összege nem lesz 52.000 forint.
Mi a faszt akarsz te összehasonlítani?
Tudod mit demagógkám? Éljél csak fél évig 52.000 forintból, akkor majd beszélhetünk.

Virág et. 2011.09.17. 10:17:37

@Vidéki: Egyébként meg Giró-Szász szóvívő 1 NAPPAL a bejelentés előtt mondott sikeresen marhaságot, hogy a kormány nem szorít meg, mert nem a lakosságra terhel újabb adókat.

Gondolom az is más helyzet volt. 15-én még egész más gazdasági helyzet volt, mint 16-án. Sőt, 1 perccel ezelőtt is más a gazdasági helyzet.

pounderstibbons 2011.09.17. 10:43:18

Ezt mondjuk tökéletesen be is tartják a mostani intézkedéseikkel:

"Magyarországon a világ 183 állama közül a 151. legmagasabb az adóterhelés, innen a száz alatti helyre szeretnénk lemenni három év alatt, ami óriási feladat."

Kicsit olyan, mint a régi vicc, hogy a kommunizmus győzött a világ egyharmadán, de hamarosan egynegyedén, sőt, egyötödén is győzni fog...

Viktus 2011.09.17. 10:50:50

@ColT:

Mikor ezeket mondták nagyobb volt a nemzetközi cumi , mint most ...

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.09.17. 11:00:28

Ákos, mint az egyik legnagyobb fideszdroid szerintem zokon veszi, hogy az ő videójával csesztetitek az adócsökkentés nemzeti kormányát ;)

egyébként is gyúrcsány kúrta el, elmúltnyolcév.
szegény Orbánnak és szellemi műhelyének kell eltkarítani amit a liberálist-szocialista-kammanista-trapista kormányzat elkúrt (vagy valami ilyesmi az aktuális hívőszöveg )

Marcellusca 2011.09.17. 11:07:30

Sz@r lehet tudathasadásosnak lenni.
Max, ha Alzheimer-kórral párosul.

Egyet kell értsek Farkasházy Teddy-vel, mikor azt mondta:
"A szoci kormány legnagyobb hibája, hogy bezárták a 'Lipótot'!"

Marcellusca 2011.09.17. 11:12:07

@jozicsenko: B@szki, én nem akarok (és, ha így folytatódik nem TUDOK) 8 évet várni!!!
Az a hátralévő 3 is qrva sok lesz!!!

Marcellusca 2011.09.17. 11:15:01

@pounderstibbons: LOL!
És micsoda jósok, előrelátók voltak. :DDDD

martonx 2011.09.17. 11:18:44

A Fidesz az én szememben megölte magát. LMP (bár ők erősen SZDSZ 2.0) vagy Jobbik lesz itt a kérdés 2014-ben.

Viktus 2011.09.17. 11:21:30

A jelenleg bruttó 78 ezer forintos minimálbérből mindössze 51 090 forint maradna, szemben a mostani 60 600 forinttal. Matolcsy György ellenben azt mondta: Ugyanekkora nettó jövedelem eléréséhez jövőre bruttó 93 ezer forintra kellene emelni a minimálbért. Ez 19 százalékos béremelést jelentene - derül ki Angyal József okleveles adószakértő, matematikus számításaiból.

A kormány által nemrégiben rendeletben rögzített havi 57 ezer forintos közmunkabérből jövőre mindössze 37 335 font maradna, szemben az idei szabályok szerinti 47 025 forinttal. A közmunkabért jövőre havi 72 ezer forintra kellene emelni ahhoz, hogy ugyanannyi maradjon belőle, mint az idén. Ez több mint 26 százalékos emelést jelentene. Ha erre nem kerül sor, akkor alig maradna több pénz a közmunkaprogramban részt vevők zsebében a havi 28 500 forintos bérpótló juttatásnál.

penzcentrum.hu/adozas/milliok_fizetese_csokkenhet_jovore_jon_a_93_ezres_minimalber.1029815.html

basszus nem akartam elhinni, hogy gyurcsinál is lehet v.ki hülyébb ... hamarost visszasírják a szoci megszorításokat a népek ...

Az 5 főnél nagyobb vállalkozásoknál foglalkoztatott, összesen 1 millió 800 ezer versenyszférában dolgozó 80 százalékának a bruttó jövedelme nem éri el a havi 300 ezer forintot. A rendszerváltozás óta nem volt példa arra, hogy nemcsak a reálértékét veszíti el a fizetés, de a munkavállalók túlnyomó része összegszerűen is kevesebb pénzt kapjon kézhez - hangsúlyozta korábban a Pénzcentrum.hu érdeklődésére Hernádvölgyi Andrea, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) alelnöke.

penzcentrum.hu/adozas/agyoncsapja_a_kisvallalkozokat_a_kormany_muszaj_lesz_bert_emelni.1028684.html

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.09.17. 11:46:02

Pont a tegnapi posztba írtam be ebből a számból.Gyuriról az ikonról jutott eszembe.
Amúgymeg:
Más a kampány és más a kormányzás.
Gyurcsányahibás.
Emúttnyócév.
Neazemmberekkel.
Nemleszmegszorítás.
Mivel szakítottak az elmúlt 1,5 év előtti 8 év hagyományaival,ugyanazok az intézkedések teljesen ellentétes hatásokat váltanak ki mint a szocialisták idején.Mert.Csak.Mert ők megmondták.

hoplita 2011.09.17. 11:55:49

Én nem vártam a fityisztől sokat, de sikerül nekik az a kicsit is kibaszottul alulmúlni.
Ovika ráült a csúszdára, megy elkúróék mellé a levesbe.
Kár, hogy nem a lámpavasra....bár...inkább nem kiabálom el.

Picsasereghajtó 2011.09.17. 11:58:56

Van a témában egy fasza kis videó, lehetne lassan aktualizálni... vimeo.com/1905628

Bár én még mindig azt mondom, hogy a Fidesz a kisebbik rossz. Nekik elég volt 1 év, hogy belássák: másképp nem megy, a szociknak erre 4 kellett + öszödi cirkusz és pár megvakított ember 2006 októberében. Egyik kutya, másik eb - de nem mindegy, hogy pitbull, vagy dobberman...

Picsasereghajtó 2011.09.17. 12:00:18

Igazából a legnagyobb baj, hogy nincs alternatíva. Jobbik? MSZP? Reménytelen... :(

dr. Aullah 2011.09.17. 12:09:47

@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: Na ez az a tipikus duma, amit utálok. Ez a "fideszre szavaztam, de nem én vagyok a hibás, mert nincs más alternatíva" c. magunkat megnyugtató mese, amit a hozzád hasonlók minden este elmondanak. Hogy jobban aludjanak kicsit.

NevebenIs 2011.09.17. 12:43:53

Gondolom sokaknak feltunt, hogy az mszp mar a kovetkezo valasztasokra keszul. Kezd igergetni, hogy ok jobban megoldjak a dolgokat, ugy hogy mindenki jol jarjon. Aztan amikor odakerul a sor mindennek az ellenkezoje tortenik. De ugy latszik jo nyaj a magyar, mert idestova 20 eve beszopjak meg mindig milliok, ezt.

hoplita 2011.09.17. 12:53:40

@Aullah:
És hány ilyen faszmadárral fut össze az ember naponta...:((((

Manatwork (törölt) 2011.09.17. 12:54:21

@Vidéki: "Berlusconi a napokban jelentett be egy 70 milliárd eurós csomagot."
Az olaszoknál a csomag része az ÁFA emelés is. Azok a mocskos digók az ottani maximális 20%-os áfát felemelik 21%-ra! Az igazán gazdagok különadót fizetnek jövőre!
Micsoda aljas népnyúzó ez a Berlusconi... Nem kéne átvenni itt is pl. a gazdagok különadója dolgot? Viktornak (isten éltesse sokáig) úgyis nagy példaképe Berlusconi :)

vomit 2011.09.17. 13:10:00

@Virág et.: "ez várható volt, ez az egyetlen út"
nem ez az egyetlen ut.
www.webofdebt.com/articles/bankrupt-germany.php
"Within two years, the unemployment problem had been solved and the
country was back on its feet. It had a solid, stable currency, no debt,
and no inflation, at a time when millions of people in the United States
and other Western countries were still out of work and living on welfare."

NevebenIs 2011.09.17. 13:31:14

@laspalmas: Ez mar egyre durvabb. Kivancsi vagyok meddig fogjak meg turni az emberek ezt. A 150e feletti nyugdijakhoz nem nyulnak, a szocialis rendzserhez (feneketlen) kuthoz nem nyulnak, maguktol es a millios es a feletti keresetuekhez nem nyulnak. Csak a kis embert szopatjak mar lassan 2 evtizede.

En a megszoritast inkabb az o torkuk kornyeken kezdenem el, mindazoken akik idaig sullyeszetettek az orszagot.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.17. 13:43:01

@Vidéki: "hogy Varga Mihály és társai egy korábbi világgazdasági helyzet tényadataiból kiindulva másként gondolkodtak és a mai helyzetben más cselekvést tartanak szükségszerűnek."

Ezzel nincs gond, hiszen a vááltozásokra reagálni kell.
Viszont a módszerek, az már más.
Tehát kurva sokan nem fizetnek adót, ezért megemeljük az adót, és akkor majd jó lesz?
És akkor be fogja fizetni, aki nem fizetett? Nem...
Be kéne hajtani, csak akkor ugye kiderülne, hogy mindenki sáros, a haver/családi cégek is...

Amúgy hogy átmeneti nehézségek?
Semmi átmenetiség nincs ebben, itt jobb már belátható időn belül nem lesz, csak szarabb, készülj fel.
Főleg itthon. Szerintem ezt a régiót már valakik nullára írták.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.17. 13:46:05

""a megszorítások politikája továbbra is tilos", nem szabad az emberekkel megfizettetni a válság árát, ugyanis nem az emberek felelősek azért, hogy az ország ilyen helyzetbe került."

vastagbor.blog.hu/2011/09/08/nemi_elteres_1

jani888 2011.09.17. 14:30:51

És még luxusadóról beszélnek! Már a 25 % is vastagon az . Most jön a 27 % .Dőzsölj magyar! --- Ide nekem fél kg.csirke far-hátat azonnal! Végtére is egyszer élünk!

Ironfist 2011.09.17. 14:51:35

Szeretném elmondani, hogy amikor a szocialisták akartak megszorítani, meg olyan intézkedést hozni, amitől ma lehet, hogy már egy kicsit jobban élnénk, azt ez a féreg banda azonnal népszavazással, meg polgári engedetlenséggel verte szét. Demagóg szónoklatokkal beetették a sok Vidékit, akik meg szépen megszavazták a szociális népzsvazással például a saját tönkretételüket. Orbán Viktor minden intézkedést megtorpedózott, ami az országnak jó lett volna, kizárólag azért, hogy hatalomra kerüljön. Most pedig a cinizmus csúcsa, hogy szintén megszorít, csak éppen már jóval nagyobb mértékben kell, mint kellett volna, mert azóta ő személyesen már mindent tönkretett az országban. A pofátlanság csúcsa pedig az, hogy hazudnak nekünk. Tudjuk, hogy hazudnak, ők is tudják, hogy hazudnak, és azt is tudják, hogy mi tudjuk, hogy ők hazudnak, és ennek ellenére trollface-t vágnak és gúnyosan vigyorogva belevágják a pofánkba, hogy az ég zöld, és a fű kék.
Na ezért utálom a fideszt, és ezt mindig is lehetett róluk tudni, hogy máshoz nem értenek. Nem fogom fel, hogy hogy lehet valakinek olyan alacsony az IQja, hogy hallgat rájuk. Nem vagyok képes felfogni, hogy hogy lehet még mindig 50% felett a támogatottságuk. Tudtam, hogy az emberek többsége kimondhatatlanul ostoba, de erre azért még legpesszimistább gondolataimban sem számítottam.

Mazsa- 2011.09.17. 14:54:43

"... nehéz idők ... összehúzni a nadrágszíjat ..."
20 éve ez megy. Már olyan szoros az a nadrágszíj, hogy azzal már politikust lehetne fojtani...

bandika gazdája 2011.09.17. 15:12:42

@Mazsa-: Te valószínűleg nagyon fiatal vagy gyermekem! Ez nem 20 éve megy így, hanem kb. 1962, az első gazdasági "reform" óta. Az aszongya úgy egy olyan fél évszázad! Én speciel egy kicsit már unom, hogy öszinte legyek!

Kis ember 2011.09.17. 15:13:20

@Vidéki:

"„Átmeneti nehézségeket is el kell viselnünk egy jobb jövő reményében”."

Muhaha,
ezt mondták a vérkommunisták (MKP, Rákosi) a nagyapámnak 60 éve
Ezt mondták a gulyáskommunisták (MSZMP, Kádár) az apámnak 30 éve
És ezt mondják az ifjúkommunisták (Fidesz, Orbán) most nekem.

Hiába, a komcsik nem változnak.

De van fejlődés. Én már külföldön dolgozom a szakmámban kb. nyolcszorannyiért. Én már tanultam az előttem lévők hibájából - ellentétben ezekkel.

Whistler anyja 2011.09.17. 15:33:28

@bandika gazdája: Azelőtt meg volt a tervgazdálkodás, a hadigazdálkodás és a jegyrendszer.

1940 környéke ?
Felejtős ?
hvg.hu/Tudomany/20110216_pest_cipo_felvasarlasi_laz_1941

bandika gazdája 2011.09.17. 15:44:42

@Whistler anyja: Nem, csak akkor még én sem éltem! :-)

Whistler anyja 2011.09.17. 15:51:22

@bandika gazdája: Miért 1962 az már megvolt ? Saját kútfő ? Én még akkor seholse.

bandika gazdája 2011.09.17. 16:28:26

@Whistler anyja: Megvót! Úgy hívták "új gazdasági mechanizmus". Mostmeg: "országmentő költségvetés". A lényeg ugyanaz! Kib.szás.

Azért volt egy kis különbség! Nemigen voltak gazdagok akik röhögtek rajtad, meg oktattak, hogy a te hibád mert nem raktál kockáról kockára. Mondjuk a tervező vállalatnál ahol dolgoztam 1970-ben az én fizetésem volt kb. 2000 ft, az irodavezetőé kb. 6000, az igazgatóé kb. 9000. Most?

bandika gazdája 2011.09.17. 16:32:30

@bandika gazdája: Ja és! Ők kaptak "állami" lakást, én meg nem, de úgy adtak kölcsönt, hogy egy kis nagymamai segtséggel be tudtam szállni egy társasházba egy kis lakásba megfizethető (350 ft-os) törlesztési részlettel. Akinek volt három gyereke kapott állami bérlakást. Bizony voltak akik azért csinálták a harmadikat! Jöl tették!

Whistler anyja 2011.09.17. 17:01:21

@bandika gazdája: Apámmal vagy egyidős. Ő is tervezőmérnök, szintén társasház , kölcsönből.

bandika gazdája 2011.09.17. 17:11:21

@Whistler anyja: Üdvözlöm Apukádat! látom a neved melletti képről, hogy jó ízlésre nevelt! :-)

Horizont 2011.09.17. 17:32:22

Az anyagi kifacsaráson túl nekem jobban fáj az, hogy "elvettek" a szüleimtől, tőlünk, gyerekeimtől (és még a meg nem született unokáimtól is) az elmúlt 20 évben sok mindent ami nem váltható át pénzzé.....
@laspalmas: Gratulálok a posztért!!!
@Vidéki: Hiába is mentegeted őket, nem jön össze! Te magad is tudod, csak nehéz bevallani!Könyörgöm könnyebbülj már meg:)))
@bandika gazdája: A gazdasági mechanizmus nem '62-ben hanem '68-ban volt:) Azért akkor még nem volt (brutális)nadrágszíj összehúzás.Bocs.

majomkutya 2011.09.17. 17:40:13

Szép kis gyűjtemény. Nem lehetett kis munka ezt mind összeszedni. A Fidesz talán éppen ezért nem szereti az "internetizét". :)
Kedvenc:
Szíjjártó:
"Az MNB egy másik megállapítására, miszerint különadók és a jövedéki adó emelése inflációnövelő hatású, a szóvivő úgy reagált: ez a "kákán való csomókeresés". Úgy tűnik, hogy a "jegybankelnök a személyes sértődöttségét nem tudta továbbra sem levetkőzni" - fogalmazott."
Tehát a dízel és az ÁFA emelése miatti összességében 16 forintos dízel emelés nem inflációnövelő hatású, hanem a kákán is csomókeresés.
Én nem a közgázra jártam, de volt 4 félév közgázunk, de ha csak 1 lett volna, vagy ha egy se, akkor is tudnám, hogy ha drága a lé amit a teherautóba kell tölteni, akkor drágábbért viszik ki a kenyeret a boltokba a pékek. Ez ilyen kurva egyszerű - mint a faék.
De mint tudjuk: "Magyarországon nem érvényesülnek a közgazdasági tankönyvek."

tudi 2011.09.17. 17:40:39

Hát elmennek ám a búsba, ezzel jól megszopatják megint a népet. Ráadásul azokat, akik bérből és fizetésből élnek mert mint olvasom 140 nettó alatt mindenki szívni fog azt pedig nem sokan keresik 3 műszakban szalag mellett, az egész ország meg nem csak Budapestből, meg Győrből áll.

bandika gazdája 2011.09.17. 17:46:15

@Horizont: Lehet, a fene emlékszik már rá!

majomkutya 2011.09.17. 17:48:33

@laspalmas:
80 bruttónál a nettó bér 52ezer lesz!
És ne feledjük, ez még nem a minimálbér! Az kb 48 ezer körül fog alakulni. Európa legmagasabb ÁFA kulcsát már elértük, vásárlóerő paritáson nálunk a legdrágább az áram, nosza fiúk, húzzunk bele, legyen nálunk a legkisebb a minimálbér az egész EU-ban. Már úgyis csak a románokat és a bulgárokat kell legyőzni. Menni fog fiúk, a lényeg, hogy ne büntessük a sikert, ezért az adószabályokat úgy változtatjuk, hogy pl. a minisztereknek 170-200 ezerrel több maradjon havonta!
Nem vagyok megátalkodott "balos érzelmű", de hányingerem van. Ha 1 milla körül lenne bruttóm, akkor is hányingerem lenne, ennek nem tudnék örülni.

majomkutya 2011.09.17. 17:55:26

@majomkutya: Jelzem, utánanéztem, pl. horvátországban és törökországban is bruttó 100 euróval magasabb a minimálbér, mint nálunk. Nem tudom, hogy ott mennyi a levonás, de nyilván kevesebb, mint nálunk most, nem is beszélve az országvédelmi levonásról... Már csak romániát és bulgáriát kell megelőzzük, hogy helyben legyünk...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.17. 17:56:10

@Vidéki:

"Ezt teszi sok ország ma Európában, Görögországot is beleértve, igazodva a világgazdasági helyzethez, amelyet korábban másként értékelve optimista terveket készítettek."

Az államcsődben lévő Görögországban 23% az áfa.

kormányzó 2011.09.17. 18:00:53

@Vidéki:
Pártkönyves! Menj anyádba és vidd magaddal a pártodat is!

Virgács elvtárs 2011.09.17. 18:02:01

Nekem erről az egészről az 50 első randi című filmből 10 másodperces Tom jut az eszembe :))

www.youtube.com/watch?v=tywiX54wpJc

movhu 2011.09.17. 18:07:13

@Vidéki: "Ezt teszi sok ország ma Európában, Görögországot is beleértve, igazodva a világgazdasági helyzethez, amelyet korábban másként értékelve optimista terveket készítettek."

Elnézzük neked, hogy nem csak közgázt nem tanultál és nem csak nem gondolkodsz, de nem ismered a görög helyzetet sem.
A görögök csőd felé vezető útjának utolsó lökése az volt, hogy ÁFA-t emeltek meg jövedéki adót és miegymást(nézd meg milyen brutális üzemanyag árak vannak, van kút ahol 1.8EUR a benzin), miközben érdemileg nem bántották a kiadási oldalt, és az igazán nagy kiáramló csöveket nem zárták el. Nem ismerős valahonnét a helyzet?
Mindegy, én voltam nyáron nyaralni náluk, az jó volt :)

Szamiz67 2011.09.17. 18:08:55

@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: Talán hanyagolni kellene ezt a latin-amerikai, kelet-európai, balkáni VEZETŐ függő gondolkodást, ezt a nincs más alternatíva csak GyurcsányOrbán.
A Fideszre szavaztam, mert benne volt (inkább talán beleéreztem) , hogy konzervatív, szakmai jellegű kormányzást visznek a borítékolható verbális, eszmei bullshit mellett, de most úgy látom, hogy ha maradt még a minisztériumokban szakértő, akár osztályvezető helyettes szinten, még azok is jobban üzemeltetnék az országot, mint ahogy Orbánék a '2/3-ad kézi vezénylik'.

2011.09.17. 18:09:30

Mindegyik párt kártékony, amelyik tele van a liberális pestist terjesztő hazátlan, nemzetidegen zsidókkal.

movhu 2011.09.17. 18:10:57

@Vidéki: "egy korábbi világgazdasági helyzet tényadataiból kiindulva másként gondolkodtak és a mai helyzetben más cselekvést tartanak szükségszerűnek"

A választásokkor szinte semmiben nem volt más a gazdasági helyzet, mint most. De tudod mit mondok? Az elmúlt 20 évben sem változott sok alapfeltétel abból a szempontból, ami a kátyúból kivezető út volna. Így természetesen nem csak nekik, de minden korábbi kormánynak is a sara az, ami most van.

J.W. Booth 2011.09.17. 18:16:41

nem is tudom kitől halottam, hogy a 2010-es kormányváltás nem volt más, minthogy kicserélték a faszt az emberek szájában. Pedig ennél többről van szó: kaptak egy másikat a seggükbe is.

bocs a vulgaritásért.

Horizont 2011.09.17. 18:20:51

Most őszintén kikből vannak sokan az országban? A több százezret keresőkből? A fenét! Kiktől lehet simán mindenféle erőbedobás, ellenőrzés nélkül pénzt beszedni, elvenni? A bérből és fizetésből élőktől, mert nekik az utolsó forintot is levonják a béresek! És kik azok akiknek az égvilágon soha, sehol, semmi beleszólásuk, ugatni való lehetőségük nincs? Hát igen a kisembereknek! Akik örülnek, hogy ennyi is van, mert mi lesz ha az se lesz, tartalék nélkül, családi segítség nélkül ( a család is hasonló cipőben jár).
Csökkentett adót a kormány???? Csökkentett! Hát akkor befoghatjuk a pofánkat!!
Hogy ők mit csinálhatnának arra több irányú ötletem is lenne:)

Nem vagyok fideszes 2011.09.17. 18:25:05

@Szamiz67:

Látod, veled ellentétben én fikarcnyit se csalódtam bennük. Pontosan tudtam, hogy ez várható, mert amilyen szemét, pökhendi, aljas akarnok tolvajbanda, olyan hülye is ha fontos ügyekben kell cselekedni. Igaz, én nem is szavaztam rájuk.

Nem vagyok fideszes 2011.09.17. 18:27:55

@Horizont:

Csak éppen ezen kiszolgáltatott réteg minden egyes tagjának a szavazata (legalábbis most még) pontosan ugyanannyit ér, mint szeretett vezetőnk által seggkinyalt burzsujoknak. És itt nyal visza a fagyi.

Whistler anyja 2011.09.17. 18:29:36

@bandika gazdája: Átadom. Vagy megkérdezem, hogy nem kommentel-e Bandika gazdája nicken.

Horizont 2011.09.17. 18:32:11

@Lófasz Hadnagy: Ők úgy gondolják addig elolvad a fagyi......

Nem vagyok fideszes 2011.09.17. 18:36:04

@Horizont:

Álmodozzanak bátran. Addigra fog csak igazán keményre fagyni...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.09.17. 18:36:12

Tulajdonképpen, ha összehasonlítani kell, akkor a szocik nem is voltak inkompetensek, csak szar volt a marketingjük.

Egy ideig azt hittem, hogy annál kártékonyabb dolog nincs, mint amit a fidesz az ellenzékben csinált!

Aztán kormányra kerültek.

Jaffar 2011.09.17. 18:40:15

Azért van ám különbség az MSZP kormányok és ezek közt, de nem is kevés. Nem, nem kívánom vissza öket, de.....

- anno tényleg válság volt, most meg csak válságocska, ahhoz képest.
- a szociknak egyszerü többségük volt (az se egyedül), ezeknek meg hjába van a 2/3-ad, ha segghülyék és mostanra nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem érdekük, hogy nekünk választóknak jobb legyen. S itt most nem arra gondolok, hogy már megint megszorítottak, hanem arra, hogy ismét nincsenek srtukturális reformok. Minden marad a régiben, csak lehúzok még1 bört a dolgozókról..
- Ha Gyurcsányék, vagy Bajnaiék segge alatt lett volna 2/3-ad egy életképtelen ellenzékkel a Parlamentben és ök is lenyúlják a Manyupot, akkor itt 2014-re tényleg € lenne a hivatalos fizetöeszköz és tutkó nem itt lennénk.

Ehelyett megmarad nekünk a nemzeti mázba burkolt szar és mivel a magyar egy birka nép, hisz türi és beszopja ugyanazok szövegeit immáron 20-30 éve, le is nyeletik velünk. Meddig? Még vagy 20-30 évig, amíg a parasztja nem valaki mellett, hanem vki ellen szavaz és nem azért, mert a másik elqrta, hanem azért, mert a választottja olyan programot rakott le elé, ami csak és kizárólag reális ígéreteket tartalmaz és azzal azonosulni tud.

ursus artos 2011.09.17. 18:40:15

@Énbagoly: "Hogy a fenében is támogatják a vállalkozásokat a terheik állandó növelésével?
"
A vállalkozások mely terhei növekednek??????

NYJetsTD 2011.09.17. 18:42:39

" Mindannyian tudjuk, hogy az adóemelések az eltitkolt jövedelmekre vonatkoznak, tehát ez nem megszorítás " Ez is egy klasszikus lesz.
Zseniális a csávó. Kinézett a szemüvege felett és csak úgy nyomta a kamut... ezt mennyit szívathatták gyerekkorában, basszus most áll bosszút...

2011.09.17. 18:42:47

Jó kis "montázs", ebben a másfél percben is minden benne van :D www.youtube.com/watch?v=malRWBqHkVU&feature=player_embedded

bár az ironikus ":D" - t lassan végleg ":(" - re cserélhetjük

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.09.17. 18:43:16

@ursus artos: Jaja!

A vállalkozás jól megy, csak pénzt ne akarj kivenni belőle, mert akkor szopol.

Vidéki 2011.09.17. 18:46:51

@movhu:

Mondod te, aki a közgazdaságtudomány területén még nem érted el az akadémikus címet:

„A választásokkor szinte semmiben nem volt más a gazdasági helyzet, mint most.”

Hozzád képest Csaba László akadémikus: Bizonytalanságok című cikke az FN 2011 márc. 31. számában már hónapokkal ezelőtt ráirányította a figyelmet a külső körülmények drámai változásaira.

Csaba László akadémikus egyik fontos megállapítása:

A bizonytalanság egyik forrása a világgazdaság állapota.

Míg egy éve jogos bizakodással szemlélhettük a tőzsdei mutatók helyreállását, a termelés megélénkülését és a világkereskedelem talpra állását, jelenleg mindhárom téren veszélyek láthatók.”

Ahelyett, hogy téveszméidre hagyatkozol, olvasgasd inkább Csaba László akadémikus műveit.

karikaV43 2011.09.17. 18:48:38

@Vidéki: tessék menni a székházba és lehet barnítani a nyelvet,az összes fidesz idézet 2009-es mennyivel volt jobb akkor a helyzet,annyival hogy nem ezek voltak hatalmon,hanem azok.
Bajnait kellett volna hagyni még két évig oszt utána választani.
Talán jobb lett volna,de nem biztos,az viszont igen hogy viktorka megbukott és vele bukott a nemzet is.

Vidéki 2011.09.17. 18:51:14

@Jaffar:

A szoclibek korábban is szerettek a „szakértelem” álruhájában tetszelegni, most újra felkapják a „szakértelem” álruháját.

Nem is régen egyfolytában 8 évig kormányoztak és bizonyították állítólagos „szakértelmüket”.

karikaV43 2011.09.17. 18:51:35

@ursus artos: csak a folyamatos adó emeléssel,járulék emeléssel és a bér kommandóval,akkor is emelned kell,ha nincs miből.Biztos van céged azért vagy ilyen okos.

Vidéki 2011.09.17. 18:53:22

@karikaV43:

Balliberális kormányaink kereslet élénkítéssel próbálkoztak.

Ilyen hatása lehetett a lakosság és az önkormányzatok korábbi hatalmas mértékű svájci frank alapú hitelfelvételeinek és az állam adósság hatalmas arányú növelésének.

„Pártunk és kormányunk” a mértéktelenül bátran előrehozott fogyasztást, szimpátiával nézte, mert ez növelte a GDP számszerű adatait és így egy ideig lehetett a „Pannon Puma” virgoncságára hivatkozva önmagukat fényezni.

ursus artos 2011.09.17. 18:53:55

Lehet itt még szipogni és a forradalomról meg Orbán elzavarásáról ábrándozni. Jöhet egy új kormány, vissza a régi útra és akkor szépen tíz év alatt az államadósság felkúszik 120%-ra aztán lehet pislogni.
Lehet ábrándozni az "gazdagok" adóztatásáról és azt "odaadni" a szegényeknek, de a gazdagok már régen nem itt adóznak, offshore meg ilyenek. És pontosan a magas adók miatt...
Akinek meg a nettó 170k nagy fizetésnek számít, az kapja be, mert ugye arra is ki kéne vetni a 32%-os kulcsot.
Azt is látni kell, hogy az embereket megfojtja a deviza-elszámolású hitel. Súlyos fogyasztásra szánt tízezrek mennek törlesztésre, lóbaszás fejében. Nyilván ebből a mókuskerékből is ki kell lépni, de egyszerre, úgy, hogy az mindenkinek jó legyen, az nem megy.
Nagyon jól mondta gyurcsány: annyival vagyunk túl...
Ja, és nincs recesszióban a magyar gazdaság!

guma 2011.09.17. 18:54:10

@bandika gazdája: DDDDD
a kor átka, és az, hogy még nem vagyunk szenilisek... :)

@laspalmas: ez ment első kormányzásuk idején is. mentek tönkre a vállalkozások és nem is jutott béremelésre az átlag embereknek évekig, mert elvitte a minimálbér beállítás a vállalatoknál...
a többit nem is sorolom, mert ma is dühít mennyire rossz a zemberek emlékezete.

@Ironfist: igazad van :)

Rókakígyó 2011.09.17. 18:55:21

@Ironfist: Ne felejtsük el, hogy a népszavazáson mindenki titkosan és a lelkiismerete szerint szavazott. Ez ugyanaz, mint a bankok horribilis nyeresége: a nyereséget csak rajtunk birkákon tudták megcsinálni. Ha már a nyereségnél tartunk: tudjátok ti mennyi a mobilszolgáltatók nyeresége: több mint amennyi a bankok többségének volt az aranyidőkben. Ez nem szúr szemet?

ursus artos 2011.09.17. 18:57:46

@karikaV43: a járulékemelés a munkavállalókra vonatkozik, az ÁFA emelés a végfelhasználóra.
Bérkommandó: volt annak egy előzménye is; a be nem tartott bérmegállapodás.
Folyamatos adóemelés: most emeltek 2% pontot-ot! Előtte a 9% pontnyi csökkenés volt.

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2011.09.17. 18:58:25

@reKorrekt: "mert mióta ők uralkodnak, 5000-rel csökkent a nettóm és lesz ez még rosszabb is"

Lesz... most írtam össze a változásokat: wiki.javaforum.hu/pages/viewpage.action?pageId=12157245

Nem túl szép a helyzet első ránézésre.

2011.09.17. 18:58:52

És még öszödi beszéde is van: "Annak ellenére, hogy Orbán hétvégén kijelentette, hogy 'soha nem hazudtam a magyar embereknek', diplomata kollégáink tisztán emlékeznek arra, hogy a kampányban az európai uniós nagykövetekkel való találkozás során azzal bíztatott, hogy 'ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok' [pay no attention to what I say to get elected] és megígérte, hogy radikális reformokat fog véghezvinni" /wikileaks/

mozesapo 2011.09.17. 19:01:00

Kell egy 56 és elzavarni az összes patkányt örökre, így utólag hiányzik, hogy nem volt egy 89 mint Romániában, akkor nem mernék mindezt megtenni.

Szamiz67 2011.09.17. 19:01:22

@Vidéki: Mindenkinek jobb lenne, ha szakértelem mércéjét nem a szoclibek és a Fidesz környékén, viszonyulásában keresnénk...

Szamiz67 2011.09.17. 19:04:46

@mozesapo: És attól szerinted változik a tanuláshoz, munkához, vállalkozói kultúrához, együttműködéshez , a rokkant parkoló kártyával való kamu parkoláshoz, a szlovák rendszámhoz, a nekem jár buszsávhoz való viszonyulásunk?

Ayuamarca 2011.09.17. 19:11:37

orbán viktor (elérte azt, amit gyurcsány csak több éves fáradtságos munkával tudott: mostantól kisbetűvel írom a nevét) soha nem hazudott. Itt a bizonyíték:
szelviktor.blog.hu/

vagy ez nem is az?...

2011.09.17. 19:14:39

Talán nem is a megszorításokkal van baj, mert sokan lenyelnénk, csak az, amit Fletóék idején is éreztem: ha tudnám, hogy jó kezekbe kerül a plusz adóm, akkor a hazámért párezer forintot feláldozok havonta. De a helyzet az, hogy tudom, hogy ugyanúgy elkúrják, mint Fletó, Veresjani, Kókajani és bűntársaik. Meg a gusztustalan arrogancia, amivel lesöpörnek minden értelmes embert (nem a szocikra gondolok, ott ilyen nincs, hanem pl. Róna Péterre).
Lassan el kell gondolkoznia Orbánnak, mert ez az út a teljes politikai megsemmisüléshez vezet, márpedig Orbánt nem arról ismerem, hogy egy ilyet nem venne észre. Matolcsy amatőrsége hatalmas teher az országnak, a gazdaságpolitika kb. annyira van padlón, mint 2004-ben, csak akkor még nem volt általános recesszió. Az ötletelés (luxusáfa, végtörlesztés, chipsadó) meg a gyurcsányizmus legsötétebb napjait idézi, csak legalább Fletó hülyeségei (internetpornóadó, nyakkendőadó) nem valósultak meg.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.17. 19:20:05

@Vidéki: "Csak az ökör következetes."
Így igaz, ennek kapcsán beszélgessünk már az egykulcsos szja-ről, az általa ütött lyukról, annak ostobenkó foltozgatásáról és arról hogy Viktorunk még mindig az asztalt csapkodja hogy abbó' biza nem enged.

(ami vércikis, még ürügy is lenne amit a "ViktorViktorViktor" bázis be is nyelne, mi akartuk hölgyeim és uraim, kedves barátaim, de IMF, adósság, válság, Görögország, nemzetmentés, magas CHF árfolyam, nemzeti vágta, vegyen mindenki eggyel több dinnyét, csökkenő világgazdasági növekedés, sajnos nem lehet tartarni, ám ha 2082ben is ránk szavaznak...)

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2011.09.17. 19:21:02

@ursus artos: "A vállalkozások mely terhei növekednek?????? "

Bérkommandó, tudod... :)
Jövőre pedig a munkáltató által fizetett EÜ hozzájárulás fog emelkedni 1,5 százalékponttal.

Horizont 2011.09.17. 19:27:04

Miért pont ettől az egy szótól retteg Orbán fanatikusan??
"megszorítások" !!!!?????

Nem szabad elfelejteni az elmúlt 8 évet és csak azért, mert ezek ilyen töketlen barmok még nem kell rózsaszín szemüvegen keresztül nézni Gyurcsányékat meg az MSZP-t.Visszaválasztani meg végképp nem! Sokan hajlamosak erre. Hullámvasút. Lent megyünk, elkezdjük kirugdosni az ott ülőt, sikerül, erre fent berántjuk a következőt, lejmenetben kirúgjuk őt is, aztán fent berántjuk akit előzőleg kiraktunk. És ez bizony így megy négyévente! Mert a magyar az ilyen tökös:(((
Ja és kéretem a birkákat nem bántani. A melóhelyemen bio-fűnyírásra van egy csapat birka. Egész nyáron figyelgettem őket. Fantasztikusak:) Soha nem hittem volna:) Összetartást, csapatszellemet csak tanulhatnánk tőlük:) Annyira jól működnek!Jobban mint mi:) Komolyan:)

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2011.09.17. 19:27:42

@zero: Ezzel a 23%-os görög (csődös) áfával mit szeretnél érzékeltetni? Hogy ők csinálják jól? vagy jobban? Vagy hogy úgyis csődbe megyünk majd mi is, ezért inkább gyorsan osszuk szét, ami még maradt?

Ideggyógyközpont 2011.09.17. 19:28:02

Üdv Mindenkinek!

Kissé kiakadtam, úgyhogy távirati stílusban.

Annak, aki arról szónokol, hogy most éppen szenvedni és tűrni kell, annak ajánlom az alábbi táblázatot.

Az rendben, hogy nem ígérhetnek mást csak vért és könnyeket, rendben, hogy válság van és szenvedni kell, és tűrni.

DE! 400.000 felett azt hiszem kissé kevésbé szenvednek a havi + 20 ezertől, amíg azok akiknek kenyérre kell elég rosszul érzik magukat.

Tudom dögöljön a másik tehene is hozzáállás, de akkor is.

kep.index.hu/1/0/236/2364/23641/2364164_84e0b9e9db4c8a05e80299dacc1e55a3_wm.jpg

JumboJet 2011.09.17. 19:37:03

@ColT: "Mondjuk vegyük figyelembe azt is, hogy amikor ezeket mondták, másfelé ment a szekér is, (...)".
Óriási, amolyan Fideszes csúsztatás, ha nem akarom tévedésnek nevezni. Még hetekkel, hónapokkal ezelőtt, is ezeket a baromságokat mondták. Már Bajnai előtt is, alatta meg pláne, ezeket mantrázták, mikor már két dolgot biztosan tudtak:
1.) Ők fognak kormányozni.
2.) Merre megy a szekér, azaz mi a helyzet.
Ezek annyira hülyék, hogy arra sem jöttek rá, hogy ezzel minden alapot elvesztenek a Gyurcsányozásra, meg az elmútnyócévezésre. "Teccettek vóna tán" az elejin azt mondani, meg fogunk szorítani, az átlagnak és az alattiaknak szarabb lesz, mer a Gyurcsány, meg a Bajnai.
De nem! Ezek annak a heylzetnek a teljes tudatában, amit örököltek, már monomániásan a nem lesz megszorítás, mert nem az a gödörből kimászás útja című hazugságot mantrázták.
Az euro zóna válságára hivatkozni meg annyira ócska, mint ide Lacháza. Egyrészt, 2010-ben is lehetett sejteni, hogy nem rózsás év jön, 2.) Mégis, az EU meghatározó gazdaságaiban növekedés volt, ha szerényebb is a vártnál - nos ezt VÁLSÁGNAK kikiáltani, és erre fogni most mindent, köbö olyan, mint mikor Mo-ot a görögökhöz hasonlította a két úriember.
Ha nem basszák el az elmúlt 14 hónapot, akkor egyébként lehet, tényleg nincs szükség ezekre.
És felhívom a figyelmedet még arra is, ami ebből a válogatásból kimaradt, hogy a munkáltatói terhek csökkentésért is rinyáltak, (Bajnai későbbi terveiben szerepelt is), abból se lett semmi, illetve de: az ellenkezője.

Kurt S. Earp 2011.09.17. 19:42:48

@J.W. Booth: "nem is tudom kitől halottam, hogy a 2010-es kormányváltás nem volt más, minthogy kicserélték a faszt az emberek szájában. Pedig ennél többről van szó: kaptak egy másikat a seggükbe is.

bocs a vulgaritásért."
Akárki is mondta, tömören és világosan, a magyar nyelv lenyűgöző egyszerűségével és tűpontos tisztaságával fogalmazta meg a valóságot, bár az tény, hogy bántóan vulgárisan.

Azért "az emberek szájában" helyett, mondhatta volna inkább, hogy a "polgárok ajkai között".
Mégis, hol élünk? Próbáljunk már magunkra erőltetni némi stílust, ha kérhetném.

Laspalmas. Ez a poszt méltó a blog mottójához:Vádirat.
Kár, hogy ezt is le fogják söpörni, mint a többit. De erről, ön már nem tehet, hölgyem.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.09.17. 19:45:15

@bandika gazdája: 10 évet tévedsz. Az új gazdasági mechanizmus 1972-ben volt!

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.09.17. 19:46:54

Bárcsak lenne elég vér a pucájukban, hogy bevállalják, példát mutatnak, és negyedévig havi nettó 70000 forintból megélnek. Mindennapjaikról, kiadásaikról, lemondásaikról naplót vezetnek. HA megcsinálják, túlélik, akkor az isten adta nép is el fogja hinni, hogy lehetséges, és ez a járható út. Egyébként meg a #&@#* ... .... Remélem, kulturált maradtam. Közpénzből, a hatalom előnyeit élvezve nagyon laza dolog folyamatosan vetíteni a polgároknak, és türelemre inteni a kétségbeesett embereket.

ursus artos 2011.09.17. 19:49:36

@auth.gabor: Volt ugye előtte egy bérmegállapodás decemberben?
Munkavállalói járuléknövekedés lesz!
Oké, a cégautó adó a cégeket súlytja.

ursus artos 2011.09.17. 19:54:31

@Ayuamarca: mindig lehet ilyen hatásvadász-jellegű összeállítást készíteni. Máskor mondta, más gazdasági környezetben és más politikai pozícióban.
Brendel Mátyás blogja csak arról szól, hogy Gurcsány Ferenc hazugságait bagatelizálja, azzal, hogy kiemeli Orbánéit, vagy legalább is azt, amit annak tart. Ez semmi más, mint a 2002-es ron werberi árokásó emeszpé kampány receptje.
Egyet tudni kell: a ballib mindig azt vágja a szemedbe, ami valójában ő maga.

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2011.09.17. 19:54:47

@ursus artos: "Volt ugye előtte egy bérmegállapodás decemberben?"

Nem tudok róla, ajánlás volt, de ajánlástól nem lesz a cégnek több pénze.

"Munkavállalói járuléknövekedés lesz!"

Akkor engem félretájékoztattak: "Budapest, 2011. szeptember 16., péntek (MTI) - A 2012. évi Országvédelmi Költségvetés keretében a bevételek 445 milliárd forinttal nőnek, amelynek keretében a munkaadói egészségügyi járulék 1,5 százalékponttal emelkedik - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón."
(mti.hu/Pages/news.aspx?newsid=127521)

guma 2011.09.17. 20:01:26

@butus: @bandika gazdája: emlékszik jól!

"Az új gazdasági mechanizmus a gazdaság irányításának és tervezésének átfogó reformja volt, amelyet Magyarországon az 1960-as évek közepén készítettek elő, és 1968. január 1-jén vezettek be. A reform három területen hozott lényeges változást: stb"
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Aj_gazdas%C3%A1gi_mechanizmus

atomgoa 2011.09.17. 20:02:59

@videki: ha "csak az ökör következetes", akkor mi volt a baj a gyurcsányékkal, mikor választási győzelem után megszorítottak? ezt a csak ökör következetes szöveget a kossuth téren is elmondtad volna az embereknek annak idején? ne röhögtess már...

Horizont 2011.09.17. 20:03:56

Orbán Kötcsén:
Úgy látja, pártja akkor tud 2014-ben többséget elérni, ha a 30 százaléknyi törzsbázis mellé csatlakoznak azok, akik nem polgári értékrendűek, de munka révén akarnak és tudnak előrejutni - írja a Heti Válasz.
(Munka révén kevesebb fizetésért!!!)
Orbán Matolcsyról: neki nem közgazdász, hanem gazdaságpolitikus kell, aki el akar és el tud szabadulni „a tankönyvi megoldásoktól"
(Biztos, hogy látott tankönyvet???)
hetivalasz.hu/itthon/kotcse-rendezoi-valtozat-41466/

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.09.17. 20:07:06

@Horizont: tankönyvet sokat nem láthatott, (illetve látni láthatta, csak nem sajátította el a benne lévőket) mert a PM-ben, csak KISZ titkárnak volt alkalmas.

Horizont 2011.09.17. 20:11:53

@butus:
Ezek a KISZ titkárok olyan magasra vitték, ha tudtam volna anno rácuppantam volna:DDDD
Nem a KISZ titkárokra hanem a titulusra:)))

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.09.17. 20:11:55

@guma: egyébként Interneten visszakeresni könnyű. Én végigcsináltam, csak már nem tegnap volt.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.09.17. 20:13:23

@Horizont: ..én sem voltam, még KISZ tag sem. Látod, hogy mit vesztettünk!

Horizont 2011.09.17. 20:19:06

@butus: Végigcsinálta @guma: is. Én is. Ennél jobb volt!:)
Azért az elég hajmeresztő, hogy még köztünk élnek, érvényesülnek volt KISZ titkárok!
Az is hajmeresztő, hogy csak velünk (a mi korosztályunkkal) együtt halnak majd ki!:(

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.09.17. 20:21:26

@Horizont: ...ők igen, de az utódjaik még lehet, hogy boldogítanak egy-két nemzedéket.

komplikato 2011.09.17. 20:22:25

@Marcellusca: Nem lesz az 3 .... Ha "ügyesek" lesznek még 2 sem.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.09.17. 20:25:00

@Horizont: ..persze, hogy jobb volt. Nem is lehetett volna rosszabb, hiszen több, mint 40 évvel fiatalabbak voltunk!

komplikato 2011.09.17. 20:32:58

@mozesapo: Nem kell itt senkit kinyírni vagy fellógatni Bőven elég lett volna bármelyik eddigi kormányt elhajtani a bús francba. Sajnos, ha sokan tagadják is, az összes eddigi "szabadon választott" magyar kormány megérdemelte volna, hogy félidő előtt kivágják őket mint macskát ... :(
De lenen egy kisebb összegem rá, hogy ha véletlenül ez a kormány bukik, azt sem a Zemberek fogják okozni, hanem ügyesen öntökönszúrás eset forog majd fenn.

guma 2011.09.17. 20:33:20

@butus: bocs :)

de a szavam "csupaszon" érv nélkül számodra, nem ért volna semmit. DDDDDDD

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.09.17. 20:36:21

@guma: ..de igen. Amikor tévedek, azt el is ismerem.

Virág et. 2011.09.17. 20:57:50

@auth.gabor: Hagyd, vannak olyan kommentelők, akiket a tények nem zavarnak. A politika nekik hit, nem ráció.

sárkányfő 2011.09.17. 21:01:28

Jövőre 20%-kal nem nő, hanem csökken(!) a minimálbér (is), ami így nettó 52e ft lesz. Mínusz infláció, etc.

Nem mondok semmit, nem kezdek számolni, nem teszek fel kérdéseket, csak ennyit mondok: ez a szegények, sőt a legnyomorultabbak elleni bűntett. Ez nyílt háború a szegények ellen. Mégis ki a halál fasza képzeli, hogy ennyiből lehet nem éhen halni vagy nem megfagyni télen?? Kik ülnek ott fenn? Ők hogy élnének meg ennyiből? Vagy leszarják? Elment az agyuk? Inkább emelni kéne, így belekényszerítik a népeket a bűnözésbe és a harmadik világbéli létre.
Fideszes faszfejek, inkább ezt olvasgassátok: nyomorszele.blog.fn.hu/

sárkányfő 2011.09.17. 21:02:58

A poszthoz meg annyit, hogy akinek még meglepetés a fidesz totális demagógiája és hazudozáskényszere, annak már úgyis mindegy.

Virág et. 2011.09.17. 21:04:02

@sárkányfő: Tedd hozzá, hogy komplett karokon fog teljesen megszűnni az állami finanszírozott képzés - és nem operettfőiskolákon, hanem épp fordítva. A népszerű karokon csökkentenek (vagy szüntetnek meg) és a népszerűtleneken meg fenntartják vagy alig csökkentik az állami finanszírozott létszámot.
Az eredmény: a minőségi diploma újra úri huncutság lesz.

layo 2011.09.17. 21:15:17

@Ironfist:

Szóról-szóra igaz.

Gyakrabban ilyet ! A tisztánlátás végett.

Virág et. 2011.09.17. 21:21:55

@Ironfist: Ezen gondolkodtam én is. Hallgattam az őszödi beszédet és arra gondoltam, hogy ha akkor nem megy az országos hiszti, hanem a szocik végig tudják vinni az ott beharangozott strukturális reformokat (amiket most lényegében majd megcsinál a fidesz), akkor már 5 évvel beljebb lennénk. 5 teljes évvel.

Persze a választási győzelem és a kétharmad fontosabb volt, mint az ország érdeke.

Énbagoly 2011.09.17. 22:01:50

@ursus artos: a vállalkozás az nem csak az, ha valakinek van egy gyára, és termeltet. Vállalkozásnak számít az egyéni vállalkozó is, akire mind a vállalkozások, mind a magánszemélyek tehernövekedései vonatkoznak. Hiszen saját maga munkáltatója.
Vagyis vonatkozik rá az egészségügyi 1,5 szeresére növekedett járulék, és az esetleges cégautóadó is.
És nálunk van bizony egy nagyon jelentős kényszervállalkozói réteg.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.09.17. 22:15:29

@Énbagoly: A kényszervállalkozók adócsalók, mert ha nem lennének azok, akkor megérné őket alkalmazásban foglalkoztatni!
A csalók sorsa pedig ebben a nehéz gazdasági helyzetben, ugye tudjuk mi!

Jön a nemzeti ávéhá, és behajt.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.17. 22:21:47

Ákoskának bejött az IKON imádat, amit nevezhetünk személyi kultusznak, sztálinizmusnak is, hisz az ötvenes években így hívták!
hu.wikipedia.org/wiki/Szem%C3%A9lyi_kultusz

Ákoskának mákja van, ő az elithez tartozik és nagyon jól jár, nem ingyér korpás a haja, nem aprópénzért imádja az IKONját Orbánt, és tulajdonképpen Orbán materizált megnyílvánulását, a Mammont:
penzcentrum.hu/adozas/milliok_fizetese_csokkenhet_jovore_jon_a_93_ezres_minimalber.1029815.html
"Jövőre is a legalacsonyabb keresetűekkel kívánja megfizettetni a kormány az egykulcsos adórendszer árát. A legkisebb jövedelmekből havonta nettó 9-10 ezer forinttal kevesebb marad jövőre, mint az idén. Bruttó 210 ezer forintos keresetig mindenki rosszul jár, ha jövőre nem kap fizetésemelést. Három gyermek esetén még a havi 500 ezer forintos jövedelműek nettó keresete is csökken. A minimálbért a jelenlegi 78 ezer forintról havi 93 ezer forintra kellene emelni jövőre ahhoz, hogy ugyanannyi maradjon belőle, mint az idén.
Tovább dörzsölhetik a markukat a milliomosok

Jövőre is több millió forintos többletbevételhez jutnak az adórendszer átalakítása révén a leggazdagabbak. Az adóhatóság tájékoztatása szerint 2010-ben havi bruttó 1,4 milliárd forint volt a legmagasabb összevont jövedelem, amely szinte teljes egészében munkaviszonyból származott. Az érintett adózó nettó keresete - gyermekkedvezmény nélkül - az idén havonta több mint 23 millió forinttal emelkedett. Ezt további 4,7 millió forinttal fejelhetik meg a jövőre tervezett adóváltozások."

Kis ember 2011.09.17. 22:25:28

@kolbászoszsömle:

"A kényszervállalkozók adócsalók, mert ha nem lennének azok, akkor megérné őket alkalmazásban foglalkoztatni!"

Ezt azért gondold át. Van olyan, hogy kis- vagy mikrovállalkozás, amelyik nem egy adott cégnek dolgozik, de nem is akar nagyobb lenni.

Ami (szerintem nem egyedül) engem bosszant egyébként, amikor mosolyogva hazudnak a pofámba.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.17. 22:27:05

Nem pontosan értem a poszt üzenetét.

Csak nem az, hogy a politikusok mást mondanak ellenzékben, mint amit aztán kormányon tesznek!?

Ne már kedves Vastagbőrös kollégák!

Csolt nemzettségbeli 2011.09.17. 22:28:27

@kolbászoszsömle:

És amikor már mindent elvett a padlássöprő ÁVH/NAV, akkor a megélhetési bűnöző kényszervállalkozó nincstelen proletárrá válik.

Aki már csak a láncait veszítheti.

Lépett volna be idejében egy ország kifosztására szakosodott pártba, akkor aranyláncokkal lenne leláncolva.
Ő a hibás, miért munkából akart megélni qrvaMagyarországon.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.17. 22:33:00

@Imadom a trapistát:
Mit nem értesz?

Szerinted miért lesz kényszervállalkozó valaki?

Szerintem azért, mert nem akar éhen dögleni és nem tagja egyetlen pártnak se, hogy tele tudja tömni a zsebét.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.17. 22:36:01

@bogancs:

Így rohadt le minden, hogy tudomásul vesszük, hogy a hazugság a rendszer alapja.
Fejétől bűzlik a hal farka!

"Az erkölcs vagy morál fogalma alatt mai köznyelvi szóhasználatunkban a magatartásunkat befolyásoló, általunk (vagy a társadalom által) helyesnek tartott, olyan szabályok összességét értjük, amelyek túlmutatnak a jog és az egyéb írott szabályok keretein. Az erkölcs szabályai a társadalmi normák egyik típusát jelentik. Más megfogalmazás szerint az erkölcs azon elvek összessége, amelyek a helyes és helytelen, a társadalmi jó és rossz megkülönböztetését segítik a cselekvés szintjén."

Imadom a trapistát 2011.09.17. 22:36:45

@Csolt nemzettségbeli:

Ezek szerint kényszervállalkozókra (akik csak annyit keresnek, hogy abból adóra már nem telik), önkéntes vállalkozókra (akiknek adóra is telik) és párttag vállalkozókra (akik állami megrendelésből, vagy NAV szemhunyás mellett működnek) osztod a hazai KKV szektort?

Ez aztán a mélyelemzés. Grat!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.09.17. 22:36:59

@Kis ember: Kényszervállalkozás... Tudod, olyan mikrovállalkozás, hanem olyan bácsik és nénik, akiket a kényszer visz bele a vállalkozásba, mert mennek üzletet kötni, amiért majd számlázhatnak némi aprópénzt.
És tényleg nem egy cégnek dolgoznak, mert bazinagy a fluktuáció, ÉS nem lehet belőle rendesen megélni, csak, ha napi tizennégy órában nyomja a Béla.

@Csolt nemzettségbeli:
Áh, nem lesz proletár!
Annak van önérzete! Ebben az országban viszont csak magyarok laknak. Vidékiek...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.09.17. 22:40:41

@Imadom a trapistát: Azt próbálja mondani, hogy a nemzeti ávéhá azokat, akik jó szélén vannak a Kubatov-listának, azokat elkerüli, akik viszont rossz szélén vannak, azokhoz kopogtat.
Havonta.
Kétszer.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.17. 22:41:43

@Csolt nemzettségbeli:

Ez tök igaz, de ezzel pont most előjönni, mikor három év múlva lesz a választás...

Nem értem a célját a dolognak. A demokráciát ostorozzuk éppen, vagy csak a demokráciát működtető politikusokat?

Vagy puffogtassunk közhelyeket? Íme:

A demokrácia szar, csak még senki sem tudott jobbat mondani.

Más dolog a választási program és más dolog a kormányprogram.

Lehet más a politika? NEM!

Imadom a trapistát 2011.09.17. 22:45:30

@kolbászoszsömle:

És? Hiszen csak át kéne íratkozni a listán, nem igaz? Attól még a fülkében úgy szavazok ahogy akarok.

Vagy ő ilyen mártírszerepet szán egyeseknek? Ki kell ábrándítsam. Ebben az országban (máshol sem) nincsenek már hősök. A hőskornak vége.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.09.17. 22:50:25

@Imadom a trapistát: Hát, jah... Beszél, élteti a rendszert, tapsol, mindent megtesz azért, hogy listákra felkerüljön, és még többet azért, hogy onnan lekerüljön.
Itt tényleg nincsenek hősök!
Csak magyarok sunnyognak behúzott nyakkal hol a templomban, hol egy pártházban, és bosszút forralnak: tudják, egyszer eljön az ő idejük is, és amikor a gazda nem néz oda, beleköpnek a puncsostálba.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.17. 22:53:58

@kolbászoszsömle:

Önérzete a proletárnak is lehet..
Csak vagyona nincs, ha már elvettek tőle mindent vagy nincstelennek született.

A kényszervállalkozó tulajdonképpen proletár, ugyanúgy a munkaerejét adja el másoknak, a verseny miatt legalább olyan kiszolgáltatott, mint aki ezt egy gyárban teszi.
Lehet, hogy nincs főnöke, aki hajtsa, megteszi ezt az élet, a családja, a gyerekei.
Ha vagyona van, akkor már nem kényszervállalkozó, hanem dolgoztat és más munkaerejéből lesz még többje.

Az adócsalás tulajdonképpen költségminimalizálás.

hu.wikipedia.org/wiki/Termel%C3%A9selm%C3%A9let

www.kislexikon.hu/eredeti_tokefelhalmozas.html

Imadom a trapistát 2011.09.17. 23:00:26

@kolbászoszsömle:

Na persze névtelenül lehet itt kiabálni a neten! Az semmibe sem kerül. Jó móka.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.17. 23:00:38

@bogancs:

Ahol a hazugság a rendszer alapja, ott az erkölcstelenség a rendszer és nincs demokrácia.
Választás diktatúrákban is van, ezek is hazugságokra, erkölcstelenségre vannak alapozva.
Ha a hazugság a rendszer alapja, és az a sikeres, aki a legjobban tud hazudni, akkor ott lényegében tök mindegy, hogy kik egy adott közösség (ország) vezetői.
Ha csak hazugok közül lehet választani, akkor ez nem választás, legfeljebb önbecsapás.
Úgy teszünk, mintha demokrácia volna és szabadon választanánk.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.09.17. 23:04:35

@Csolt nemzettségbeli: Háát, szerintem egy proletárnak van öntudata, de akikről te beszélsz, azok csak melősok, akikkel _bármit_ meg lehet csinálni, mert ott a gyerek, ott a család, odd a hitel!

És erre az állam csak ráerősít, mert ha nincs munka, és nem keresel semmit, neked, magadnak, akkor is kell járulékot és adót fizetned.
Szóval ki fogod gebegni a beled, és nem kockáztatsz egy rendes bérbejelentést (még akkor sem, ha megengedhetnéd magadnak), mert egy-két rossz hónap, és viszi az állam a házad, autód, kutyád.

Kb ennyi a történet.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.17. 23:05:00

@Imadom a trapistát:
"A puliszka nem robban" – tartja a román közmondás, aztán mégiscsak robbant.

Ha túl sok az olyan ember, aki úgy érzi, hogy már nincs veszítenivalója, akkor következik be.
"Rabok legyünk vagy szabadok..."

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.09.17. 23:06:50

@Imadom a trapistát: Magyar vagyok én is... Igaz, kicsit értelmesebb, mint az átlag, így meg tudom nevezni azt, amit látok, de attól még magyar vagyok.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.17. 23:13:14

@Imadom a trapistát:

A hősöket mindig egy adott helyzet termeli ki, senki sem születik hősnek, általában belekényszerül ebbe a szerepbe.

A média modern hőspótlékokat ad, bálványokat, akikre fel lehet nézni és mondogatni belül, hogy ha jól viselkedek, utánzom, akkor egyszer nekem is sikerül.
A gyakorlatban ez nem így működik, a nagy többség örök vesztes abban a rendszerben, amit a profitmaximalizálás elve működtet, de a remény mindig ott van, és a média ezt erősíti nap-mint-nap. :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.17. 23:13:48

@Csolt nemzettségbeli:

A pénz beszél, a kutya ugat, a karaván halad..

Csolt nemzettségbeli 2011.09.17. 23:15:30

@bogancs:

Ezen a közhelyen alapul ma Magyarország társadalma.

Imadom a trapistát 2011.09.17. 23:15:43

@Csolt nemzettségbeli:

"A gyakorlatban ez nem így működik, a nagy többség örök vesztes abban a rendszerben, amit a profitmaximalizálás elve működtet."

Nem vagy egy kapitalizmusbarát úgy látom. Ugye Marxot vagy Lenint nem fogsz idézni nekünk. :)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.17. 23:20:30

@bogancs:

Most majd kevesebb jut a karaván tagjainak, és sok kutya fog ugatni.
Aztán ha nagyon éhesek, akkor nekimennek a karaván többi tagjának, azoknak, akinek sok van...

Vagy éhen halnak...

Az első verziót forradalomnak szokták hívni, a másodikat koncentrációs tábornak.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.17. 23:23:52

@Csolt nemzettségbeli:

Ettől még "nem lesz olcsóbb a kenyér"...

p.s.: Nehogy már eredeti (képzavaros) gondolatokkal gyere itt, amikor közhelyparádét vívunk.

Vagy te komolyan gondolod, amiket írsz? :)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.17. 23:25:18

@Imadom a trapistát:

Marxot mostanság a legmenőbb közgizdák idézgetik, Lenint meg meglátod, ha bekapcsolod a TVt és megnézed a belföldi híreket.
Minden nap kapsz valami bölcs iránymutatást a Párt esküdt ellenségeiről, a társadalom épp kiválasztott ellenségeiről és az ellenük folyó harcról.

Imadom a trapistát 2011.09.17. 23:30:28

@Csolt nemzettségbeli:

Ne haragudj, de megint nem értem, hová akarsz kilyukadni!

Megkérlek, hogy igaz magyar emberhez méltóan fogalmazz tömören és egyértelműen! Ne csak frázisokat és az összeesküvés elméleteket puffogtass!

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.17. 23:35:05

@laspalmas: nem magukat köpték szembe, hanem téged.

kej 2011.09.17. 23:36:08

@ursus artos: gépjárműadó pölő, alig 40 százalékkal

Csolt nemzettségbeli 2011.09.17. 23:38:14

@bogancs:

A kenyér ára igen fontos a politikusok számára.
No meg a pálinka, az egyenest stratégiai kérdés bölcs vezéreink számára.

Hogy mi komoly, mi nem?
Ezt úgy is az értelmező, a befogadó fordítja le magának.
Egy hordó tetején állva is lehet a legvadabb ökörségeket szónokolni, a lényeg, hogy a hallgatóság komolyan vegye és elhiggye.

kej 2011.09.17. 23:38:46

@ursus artos: az (azóta már megszüntetett) oét-ben nem bérmegállapodnak, hanem bérajánlást fogadnak el, amit aztán ágazati szinten tárgyalnak le.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.17. 23:42:46

@Imadom a trapistát:

Parancs, értettem!
Már csak a magyar nyelv logikai és fogalomkészletét kellene meghatározni, mielőtt el nem jön az Újbeszél kora.
Vagy már itt is van?

"Nincs új a nap alatt - mondta a fideszes politikus -, régi trükk, hogy adócsökkentésről kell beszélni, mivel akkor nem látszik olyan drasztikusnak az adóemelés."

waze 2011.09.18. 00:08:49

@J.W. Booth:
magyar seggbe magyar lóf@szt...:-D

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 00:37:09

@waze:

Bizony, ezt dugják fel a seggünkbe, persze "nem ortodox tankönyvi módon", mert azt elqrta Gyurcsány, hanem hogy jobban csússzon nemzeti színű szalaggal átkötve, mátyároschan:

ecopedia.hu/milton-friedman

"1912-ben született Brooklynban, New Yorkban. Apja Friedman Jenő Saul (Jeno Saul Friedman), anyja Landau Sára Etelka (Sarah Ethel Landau) Magyarországról vándoroltak ki."

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 00:40:22

@Csolt nemzettségbeli:

Aki nem érti az Újbeszélt, annak egy kis segítség:

Hunszoc
"Hunszoc (Ingsoc, Angol Szocializmus) George Orwell 1984 c. regényében Óceánia államformája. Diktatorikus rendszer, feje a Nagy Testvér, a mindenhol jelen levő pártvezér, alatta helyezkedik el a Belső Párt (viszonylag kevés taggal) és a Külső Párt (magas taglétszámmal). A párttagok Óceánia állampolgárai, alattuk helyezkednek el a semmilyen joggal nem rendelkező, bár Óceánia lakosságának 85%-át kitevő proletárok. Az Angszoc alapelve a duplagondol. A duplagondolra jó példa a négy minisztérium elnevezése: Szeretetminisztérium (újbeszélül Miniszer, leginkább politikai foglyok börtöne) Bőség-minisztérium (Minibő, leginkább az a célja, hogy a nyomort még elviselhető keretek között tartsa), Béke-minisztérium (Minipax, az éppen aktuális ellenséggel viselt háborút irányítja) és az Igazság-minisztérium (Minigaz, propagandaminisztérium). A Párt jelszava is a duplagondol jegyében született: A háború: béke, a szabadság: szolgaság, a tudatlanság: erő. Tudatosan hamisítja a múltat a Párt érdekeinek megfelelően („Aki uralja a múltat, uralja a jövőt is. Aki uralja a jelent, uralja a múltat is.”), mind kisebb, mind nagyobb dolgokban. (Például azt tanítja, hogy a Párt találta fel a repülőgépet, holott a főhős úgy emlékszik, hogy gyermekkorában, még jóval a Párt előtt is voltak már, de a múlt évi gazdasági előrejelzéseket is a jelen állapothoz igazítják)"

kavinton 2011.09.18. 00:50:48

@Imadom a trapistát: ezt most hogy érted? "Nem vagy egy kapitalizmusbarát úgy látom."

Tudod amikor a kínálat mondja meg, hogy a kereslet mekkora legyen, akkor a kapitalizmus megbukott. Próbáld csak ki a bárhol. pl menj be a boltba és mond azt hogy 100Ft-d van és ezért ezt és ezt akarom. Vagy pl menj el a mobil szolgáltatódhoz és mond azt h ezért csak feleannyit fogsz fizetni.
És ott a magánvagyon nevű elég régi vicc is. Tudod csak az a tiéd amit megeszel. Ez azért van, mert bármilyen magántulajdont elvehetnek tőled, de amit megzabálsz azt bajosan veszik el.
Hab a tortán, hogy mikor meghalsz a "felhalmozott" tárgyak sokat érnek majd a számodra. De semmi baj a kapitalista baromsággal. Ugye?
Egyébként mikor Marxot idézgetnek az nem = a sztálini , vagy azt azt követő őrültségekkel. Nagyon nem. Annyi közük van egymáshoz mint tyúknak az ABC-hez. Semmi. Az hogy a Marx elmélete korábban nem jött be, annak 1 oka van. Technológiailag fejletlen korban próbálták megvalósítani, akkor amikor az nem volt megvalósítható. De ezt senki nem meri megemlíteni. Összemossák a sztálini őrültséggel. Ez elég könnyű módszer.
Egy nagyon fontos jelenségre szeretném felhívni a te és mások figyelmét is. A kapitalista doktrína valahogy úgy szól, hogy minél több ember van annál több ember szükséges az ellátásukhoz. Ez igaz is lenne ha nem lenne technológiai fejlődés. Hogy miért? Vegyük példának a kenyér előállítását. Régen még a gépek kora előtt az emberek a búzát emberi erővel aratták, de a vetés is azzal történt. Tételezzük fel, hogy 10 hektár búzaföld megműveléséhez akkor 100 ember kellett ma 1 is elég, viszont az emberek lélekszáma növekedett, így lényegében 99 meg amennyi azóta született munkanélküli lett a gépek miatt. Ez a kenyér sütésére is igaz, Ahol régen 100 pék kellett ott ma 1is elég. És ez minden területen így van. "Ez igaz, de..." felkiáltással replikázhatsz, hogy a technológiai fejlődés következtében le is kell azokat a berendezéseket gyártani, így oda is kell ember. Ez igaz, viszont példánkból kiindulva ott a bibi, hogy nem 99 ember kell a legyártáshoz, hanem 2. Így van 97+akik azóta megszülettek munkanélküli.
Összességében megállapítható, hogy minél több ember van annál kevesebb ember kell az ellátásukhoz. És ez a baj jelenleg is. Ha megfigyeled a boltokban van élelmiszer, megvásárolható bármilyen műszaki berendezés, de még is egyre több a munkanélküli, azért mert nincs szükség az összes emberre az előállításához, de így viszont egyre kevesebben tudják megvenni. Ez egy ördögi kör. Kitörni belőle a pénz megszüntetésével lehetne. De ezt pedig a pénzügyi rendszer nem engedi, mert elvesztenék rabszolgáikat. Akkor miért is legyünk kapitalista barátok?

kavinton 2011.09.18. 01:03:49

@kavinton: Helyesbítenék az utolsó kérdésben.
Helyesen így szól. Akkor miért is legyünk a kapitalizmus barátai?

Blogger Géza 2011.09.18. 01:04:14

@kavinton: Csak épp a technológia fejlődése következtében jó eséllyel ma a munkanélküli is jobban él, ma mint azok, akik pár száz éve a földet túrták saját emberi erővel, és sok esetben a terméstől függött, hogy éhenhalnak-e vagy sem.. És valóban kevesebb ember kell az élelmiszer megtermeléséhez, de a felszabadult munkaerő olyan szektorokba áramlik, amelyek akkor nem is voltak. Volt akkor teniszoktató, pszichológus, logopédus, kvízmester, villanyszerelő, partifotós stb?

Blogger Géza 2011.09.18. 01:20:57

@sárkányfő: 1998-ban a minimálbér 19,8 ezer Ft volt, és pont a Fidesz emelte fel 40 ezer, majd 50 ezer Ft-ra. Most, 2011-ben 78 ezer, kb a négyszerese márpedig a Ft nem gyengült a negyedére. Várhatóan jövőre is lesz egy emelés.De azért legyen már közteherviselés, valami adót azért fizessen mindenki, aki keres.

Egyébként érdemes megnézni, 2011-ben hogy nőtt a szegénység által leginkább fenyegetett gyerekesek reálkeresete, 4-17% közötti növekedésről beszélhetünk.

portal.ksh.hu/portal/page?_pageid=37,1040652&_dad=portal&_schema=PORTAL

Blogger Géza 2011.09.18. 01:22:50

@Virág et.: "a szocik végig tudják vinni az ott beharangozott strukturális reformokat " Nem dumálni kellett volna, hanem cselekedni. No és főleg nem a másikra mutogatni, hogy ÉN miért nem csináltam semmit, ugye.

kavinton 2011.09.18. 01:23:03

@Blogger Géza: Nem. És volt akkor szükség teniszoktatóra pszichomokusra, logopédusra, kvízmesterre, villanyszerelőre, partifotosra stb? Ugye h nem. Létrejöttek, mert van rá igény. Arra is van igény, hogy a gyártástechnológiában robotok helyettesítsék az embereket, mert azok pontosak, nem fáradnak el, nem kell wc-re menniük, és nem sztrájkolnak a bérükért. Pont a napokban láttam ezt a videót. www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mDlHGhKHIdM
Ne azt nézd ezen a videón, hogy japán, hanem, hogy erre is van igény. Felsorolják hol lesz használható. Ott ahol eddig az embert nem tudták helyettesíteni. Most már ezt is tudják, és ezt nagy mennyiségben sok helyen munkahely vesztést fog okozni, mert hatékonyabb mint az ember. Felteszem a kérdést. Ha létezik a pénz és mindent automatizálunk, akkor kik fognak a megtermelt árúért fizetni?
Egyébként lehet h félreértesz. Én nem fejlődésellenes vagyok, sőt nagyon is mellette vagyok. Viszont rühellem a pénzt és az egyházakat. Pont azért, mert ez a 2 dolog a legnagyobb baromság a világon. Nem a vallás. Az egyház!!!!!!! Még mielőtt valaki megszólna érte.

Blogger Géza 2011.09.18. 01:29:56

@Hörömpő Töhötöm: Ennek mi köze az őszödi beszédhez? Egy politikusnál tényleg azt kell figyelni, mit tesz és tett, nem a szlogenekre. Ezt eddig is tudhatta, akinek van egy csöpp esze. Az őszödi beszédben azt ismerte el Gyurcsány, hogy 4 év alatt nem csináltak semmit, ahhoz képest brutális hiányt halmoztak fel. (=böszmeség) És ehhez képest ez a kormány tényleg már egy év alatt jóval több előremutató dolgot csinált, és kordában tartja a hiányt.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 01:30:26

@Blogger Géza:
Talán olvass utána, hogy milyen volt a XIX. századi szabadversenyes kapitalizmus, az, ami most jön.
A XX. században a kapitalizmus a szocializmustól való félelem miatt engedett át a lakosságnak kicsivel több részt a profitból.
Előtte kipróbáltak egy másik utat, a korporatizmust, a fasizmust.
Most, hogy megszünt a tőke félelme a szocializmustól, egyszerűen visszaveszi a profithányadot, jön újra a szabályozatlan vadkapitalizmus.
A neoliberalizmus erről szól, minél nagyobb szabadságot a tőkének.

Blogger Géza 2011.09.18. 01:31:03

@kavinton: Pénz nélkül hogyan vásárolnál be a boltban?

kavinton 2011.09.18. 01:32:27

@Csolt nemzettségbeli: Testvérem. Üdvözöllek. Egyre gondolunk. :)

Blogger Géza 2011.09.18. 01:34:00

@Csolt nemzettségbeli: Az lehet, de ami Magyarországon van, azt nem nevezném neoliberalizmusnak sem eszmetörténetileg, sem gazdaságpoltikatilag. Max. neokonzervativizmusnak, ha már címkézni akarunk. Egyébként világszerte válságban van a liberalizmus, mind gazdasági, mind politikai téren.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 01:36:04

@Blogger Géza:
"és kordában tartja a hiányt. "
Igen, hát hogyne, azért kell lyukakat tömködni még úgy is, hogy ezerrel éli fel a kormány az elrabolt manyup vagyont.

Még brutálisabb lett a költségvetési hiány
2011. szeptember 07., szerda, 16:22
hvg.hu/gazdasag/20110907_brutalis_hiany_augusztus

Blogger Géza 2011.09.18. 01:36:55

@kavinton: "És volt akkor szükség teniszoktatóra pszichomokusra, logopédusra, kvízmesterre, villanyszerelőre, partifotosra stb? Ugye h nem" Ugyanannyira lehet volna, mint ma, csak nem volt rá mód.

Blogger Géza 2011.09.18. 01:38:42

@Csolt nemzettségbeli: Magyarországon emberemlékezet óta nem volt még ilyen alacsony a hiány mint 2011-2012-ben (GDP 2-3%-a)

kavinton 2011.09.18. 01:43:03

@Blogger Géza: Kicsit egy síkú vagy. Pénz nélkül nem vásárolsz, hanem az jár!!!!!!!! Mert te is dolgozol. Tudod, amikor megszűnik a pénz értelmét veszíti az a felfogás, miszerint csak az a tiéd amit ki tudsz fizetni. Vagyis ha termelsz, vagyis dolgozol, akkor jogosult vagy arra amire más. Ezen mit nem lehet érteni? De van ennél modernebb felfogás is. Nézd meg a Zeitgeist filmeket esetleg abból kicsit érthetőbb lesz. De az egyenlőre csak vágyálom, ott még nem tartunk. Köztes megoldás lehet a következő. Mivel jelenleg a munkanélküliek a probléma forrása. De tényleg, mivel se nem termelnek se nem fogyasztanak és csak a probléma van velük. Viszont ott a másik véglet, hogy 16-18 órákat melozol, hogy megélj. Add össze e két csoportot és felezd meg a munkaidejüket. Máris az összes ember dolgozik mondjuk napi 4 órát és mindenre amire szükségük van megkapják. Nem egyszerűbb? Nem praktikusabb? Nem barátságosabb? Jutna idő a gyerekek nevelésére, tanulásra, szórakozásra, és nem lennének földönfutók, A környezet sem terhelődne le, mert a fejlődés nem áll le. És szépen eljutunk a zeitgeist világába.

kavinton 2011.09.18. 01:47:57

Gondold végig. Nem lennének bankárok, se politikusok, se marketingesek :) Egyébként szükségünk van politikusokra? Egy molylepke is megfelelő a szerepükre, nem?

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 01:48:12

@Blogger Géza:
Magyarországon katyvasz van, mátyárosch neoliberalizmus.
Elég megnézni Orbánék Rabszolgatörvényeit, amelyekkel korlátlan szabadságot adnak a tőkének a munkavállalókkal szemben.

A neokon ideológia a neoliberalizmus másik neve.
Sőt, az USAban a neokonok tartják magukat igazi liberálisnak.
Friedmann hiába hirdette az állam kivonulását, bőszen kikelve az állami újraelosztás ellen, de egy szava nem volt az állam hitelből való fegyverkezési hajszája ellen, amivel extraprofitot juttattak a hadiipari lobby zsebébe vagy az állam hitelből való adócsökkentése ellen, amivel is Reagan adósságspirálba lökte Amerikát.
Nálunk is a vagyonos osztály az állami újraelosztás legfőbb kedvezményezettje, nem az a több száz ezer szerencsétlen, akik ellen hergeli a burzsoázia kezében levő média az idiótákat az irigységükre alapozva.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 01:50:21

@Blogger Géza:

Hol élsz te?
"Az egész évre tervezett költségvetési hiány 130,4 százaléka (1544,6 milliárd forint) teljesült augusztus végére - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) augusztusi államháztartási gyorsjelentéséből. A kormány tehát az első nyolc hónapban jelentősen túllőtte a tervezett deficitet, ráadásul már az év közben jelentősen megemelt hiányterven ment túl. "

kavinton 2011.09.18. 01:50:40

@Blogger Géza: Volt időszak amikor a hiány = volt 0-val sőt még többlet is volt. De aztán I. István elkezdett pénzt verni. Ehe ehe ehe....

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 01:55:45

@kavinton:
Egy molylepke olcsóbb lenne, nem kellene neki udvartartás és a közlekedéshez Audiflotta :O)))

kavinton 2011.09.18. 02:00:52

@Csolt nemzettségbeli: LOL
És nem beszélne marhaságokat, hogy aki nincs velünk az ellenünk. Ez nem megszorítás, csak este rémálmom volt... meg hasonlók :)

szaktatar 2011.09.18. 02:21:41

@Vidéki:
"A szoclibek korábban is szerettek a „szakértelem” álruhájában tetszelegni, most újra felkapják a „szakértelem” álruháját. Nem is régen egyfolytában 8 évig kormányoztak és bizonyították állítólagos „szakértelmüket”.

te amnéziás fasztarisznya!
a fityiszlibjeid 8 éven át tetszelegtek a "szakértelem" álruhájában. folyton "már másnap" készek voltak kormányozni.
most szenvedjük az állítólatos "szakértelmüket".
te tényleg ekkora hülye vagy, vagy csak szórakozol?

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.18. 02:46:31

@szaktatar: azt hiszem, megegyezhetünk abban, hogy ami itt 2002 óta folyik, annak köze nincs semmilyen szakértelemhez. Magánvéleményem, hogy az 1998-2002 közötti volt a zelmúlt 20 év egyetlen elfogadható színvonalú kormánya, a Böszméé meg a mostani pedig a leggyalázatosabb. Csak aztán a zemberek nem kértek 2002-ben a ténylegesen polgári Magyarország felé vezető útból, ezért Orbánék stratégiát váltottak, és arra a ***** **** ******* ******* ****** rétegre alapozva, akik a kommunisták bázisát alkották mindig is Kohn Béla óta, ráépítettek egy professzionális rendszert, és tízszer hatékonyabban, százszor gátlástalanabbul megcsinálják ugyanazt, amivel a Böszme próbálkozott. Nem lett volna szabad leváltani a Patást 2002-ben, és nem lett volna szabad később újra megválasztani. Remélem, a következő választáson helyi, megbízható, jó referenciákkal rendelkező jelöltek fognak aratni (tipikusan tanárok) a vízfejből delegált megélhetési szarházik helyett.

kavinton 2011.09.18. 03:01:27

@Sarkalatos hozzászóló: Oszd meg és uralkodj.
98-2002 között sem volt jó. Volt az a fúra szlogen, hogy mindenkinek jár 2 gyerek 3 szoba 4 kerék, vagy valami hasonló. És az emberek elkezdtek gyarapodni adósságban. De sebaj. Megint csak a pénznél lyukadunk ki, mint alapvető hibánál.
Nem az a lényeg, hogy melyik pénzéhes kizsákmányoló van hatalmon, hanem, hogy pénz kell az élethez. Bár pénz nélkül is vígan megélnénk, sőt csak akkor élnénk igazán. El kellene már felejteni egymást baszogatni, hogy miért ez a párt miért az a párt. Ez csak arról szól, hogy oszd meg és uralkodj. Ettől kellene már elrugaszkodni, és elindulni a pénzmentes élet felé.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.18. 03:12:42

@kavinton: ". Mivel jelenleg a munkanélküliek a probléma forrása. De tényleg, mivel se nem termelnek se nem fogyasztanak és csak a probléma van velük. Viszont ott a másik véglet, hogy 16-18 órákat melozol, hogy megélj. Add össze e két csoportot és felezd meg a munkaidejüket. Máris az összes ember dolgozik mondjuk napi 4 órát és mindenre amire szükségük van megkapják. Nem egyszerűbb? Nem praktikusabb? Nem barátságosabb? Jutna idő a gyerekek nevelésére, tanulásra, szórakozásra, és nem lennének földönfutók,"
Szóval a "nagy klasszikus" szerint? Mindenki a képességei szerint (dolgozzon) és mindenki a szükségletei szerint (részesüljön a megtermel javakból)? És ki fogja megmondani, hogy kinek milyen szükségletei "lehetnek"? Te? Én? Orbán Viktor? Gyurcsány Ferenc? Mi van, ha én úgy gondolom, hogy minden évben a szükségleteim közé tartozik egy karibi nyaralás? Vagy egy Mazeratti? Vagy ismét lesznek "egyenlők és egyenlőbbek"? És az egyenlőbbek mondják meg, hogy milyen szükségleteket elégíthetnek ki a közösből azok, akik "csak" egyenlők? Nem tudom már hol olvastam, valahol a neten, csak a helyet nem jegyeztem meg, tehát nem szó szerint idézem, de a lényeg a következő volt: egy (talán közgazdasági) egyetemi karon egy prof a következőképpen bizonyította be a tanítványainak, hogy ez nem működik. Előre közölte, hogy a vizsgán átlag osztályzatokat fog adni, azaz nem egyenként, hanem "kollektíven" értékeli a teljesítményt. Ezzel, az első vizsgán azok, akik egyébként is hajtottak, és jól tanultak rosszabbul jártak egy kicsit, mert ők rosszabb osztályzatot kaptak, mint a tényleges tudásuk (teljesítményük), míg azok, akik csak úgy bukdácsoltak át a vizsgákon, jobban jártak, jobb osztályzatot kaptak. Ezért a következő vizsgára még kevesebbet készültek. Igen ám, de a jobb tanulók is kevesebbet készültek, hiszen minek: úgy sem a "valódi", tényleges teljesítményüket értékelik. Ezért az osztályzatok még rosszabbak lettek. végül "néhány forduló után" az egész csoport megbukott (akárcsak a "való világban" 1989.ben). Azaz, a modell nem működik (vagy ahogyan Orwell fogalmazott: a létező szocializmus nem működik, a működő pedig nem létezik). Pedig nagyon erőltették 60 valahány éven keresztül.

"Tudod amikor a kínálat mondja meg, hogy a kereslet mekkora legyen, akkor a kapitalizmus megbukott. Próbáld csak ki a bárhol. pl menj be a boltba és mond azt hogy 100Ft-d van és ezért ezt és ezt akarom. Vagy pl menj el a mobil szolgáltatódhoz és mond azt h ezért csak feleannyit fogsz fizetni. "

A dolog nyilván nem ilyen egyszerű, de ettől még nem a kínálat határozza meg a keresletet. Mindig van kínálat olcsóbb és drágább megoldásra. Azt nem mondhatod persze a boltban, hogy én csak 100forintot fizetek a teljes kiőrlésű rozskenyérért, mert annyiért nem fogják odaadni. De nem muszáj 500 forintért élesztőmentes kenyeret venned (azt már csak halkan jegyzem meg, hogy én például otthon sütöm a kenyeret, teljes kiőrlésű lisztből, "állományjavító, meg növelő meg tartósító" adalékok nélkül, és olcsóbbra jön ki, mint a "sima" bolti fehér kenyér). Választék mindig van olcsóbb és drágább termékből. Abban persze igazad van, hogy gyakran nem a "fogyasztó", hanem a "gyártó" központú marketing érvényesül (azaz: én ezt gyártom, ha tetszik megveszed, ha nem akkor nem, ahelyett, hogy azt mondaná, hogy nézzük meg, mire van igény a fogyasztók körében, és próbáljuk meg azt adni nekik), de ez azért, ha lassan is változik.

@Virág et.: "Ezen gondolkodtam én is. Hallgattam az őszödi beszédet és arra gondoltam, hogy ha akkor nem megy az országos hiszti, hanem a szocik végig tudják vinni az ott beharangozott strukturális reformokat (amiket most lényegében majd megcsinál a fidesz), akkor már 5 évvel beljebb lennénk. 5 teljes évvel."

Akkor most gondolkodj a következőkön is: volt a szocik által beharangozott reformok között egyetlen egy is, ami két harmados parlamenti döntést igényelt? Nem, nem volt. Akkor ki is akadályozta meg őket benne, hogy végrehajtsák? Ja tudom, Orbán Viktor, mert tiltakozott. Ez körülbelül annyira sánta érv, mint az lenne, ha most Orbán azért vonná vissza a döntéseit, mert Gyurcsány és Mesterházy tiltakozik. A népszavazásokkal, pedig nem kéne takarózni, mert a népszavazás "csak" kötelezte az országgyűlést, hogy tűzze ismét napirendre a témát (az ügydöntő népszavazás. A nem ügydöntő még azt sem). Azt, hogy az országgyűlés a téma ismételt napirendre tűzésekor hogyan dönt, azt a népszavazás nem befolyásolhatta. Tudta Gyurcsány, hogy tiltakozni fognak? Hát persze, hogy tudta, hiszen megmondta az öszödi beszédben! Emlékszel? "Tüntetni fognak? Igen, tüntetni fognak. Nem baj, majd megunják és hazamennek..." Akkor miért is nem ehhez tartotta magát? Ja, azért, mert a népszerűség látszatának fenntartása fontosabb volt? Akkor most ne tessék reklamálni! Nem szeretem Orbánt (sem). Meg az összes többi politikust sem. Épp ezért már '89 óta nem járok el választásra sem (meg népszavazásokra sen, kivéve a kettős állampolgárságról szóló, de oda sem azért mentem el, mert jól lett volna leszervezve, hanem azért, mert szerintem járt volna "nekik", hogy állampolgárok lehessenek. A szerbek például ezt, csaknem egyidőben a magyar népszavazással nagyon jól és ügyesen megoldották: csendben, feltűnés nélkül, a szerb parlament egyhangúan megszavazta, hogy minden külföldi szerb automatikusan szerb állampolgár - is - és eszerint kezelendő Szerbiában. Tiltakozott Horvátország, vagy Bosznia? Ja, hogy nem? Pedig lehet, hogy semmivel sem szerették/szeretik jobban a szerbeket a balkáni háború után, mint amennyire bennünket "szeretnek" pl. a szlovákok. Hát ezért mentem el arra az egyetlen egy népszavazásra.). Ami pedig a választásokat illeti: azért nem járok egyre sem, mert már '89 óta meg vagyok győződve arról, hogy egyetlen tisztességes, lelkiismeretes politikus sincs, akire nyugodt lelkiismerettel tudnám bízni az ország irányítását. Az pedig számomra nem szempont, hogy Orbán csak néhány száz milliót ügyeskedett ki esetleg, Gyurcsány pedig több milliárdot a "közös" vagyonból. Javaslom mindenkinek a figyelmébe Jókai műveit a kiegyezés előtti Magyarországról, különös tekintettel a "passzív rezisztencia" fogalmára. Ha majd 100 emberből 99 ugyanazt mondja amit én, akkor a politikusok is észreveszik, hogy így nem mehet tovább, itt a vége, mert senki nincs az országban, aki hajlandó lenne rájuk bízni akárcsak a CIPŐJE BEFŰZÉSÉT IS. Addig pedig lehet siránkozni, hogy nem ilyen lovat akartatok. Négy évenként, politikai szimpátiától függően, kinek kinek amikor épp nem az ő "kedvencei" nyerik a választást. De reklamálni emiatt teljesen felesleges.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.18. 03:20:42

@kavinton: "Mivel jelenleg a munkanélküliek a probléma forrása. De tényleg, mivel se nem termelnek se nem fogyasztanak és csak a probléma van velük." Akkor mi a probléma velük? Szerintem meg pont fordítva! Nem termelnek ugyan, de fogyasztanak. Fogyasztaniuk pedig muszáj, ha nem akarnak éhen halni. Tehát a maradéknak, aki esetleg 16 órát dolgozik, kell megtermelni az ő eltartásukhoz szükséges javakat is. Szerinted aki 16 órát dolgozik, az azért teszi, mert nincs jobb dolga? Ne legyél már ennyire naív!

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.18. 03:28:40

@kavinton: "Kicsit egy síkú vagy. Pénz nélkül nem vásárolsz, hanem az jár!!!!!!!! Mert te is dolgozol. Tudod, amikor megszűnik a pénz értelmét veszíti az a felfogás, miszerint csak az a tiéd amit ki tudsz fizetni. Vagyis ha termelsz, vagyis dolgozol, akkor jogosult vagy arra amire más. Ezen mit nem lehet érteni?" Épp itt a probléma, ami miatt a modell nem működik: mi van, ha én azt mondom, hogy nekem évente egy hónap nyaralás kell a Karib tengeren, meg Mercedes, mert dolgozom, tehát az nekem jár. A szomszédom is azt fogja mondani, nehogy már ő csak Harkányba menjen fürödni, mikor én Hawaiban lubickolok és a medencébe hozzák a koktélt! És nehogy már Szuzukival járjon, mikor én Mercedessel járok! Hiszen ő is dolgozik. Ja, hogy akkor a Szuzuki gáyr tönkre fog menni, meg Harkány is? Sebaj, menjenek a Harkányiak Tahitire, dolgozni, ott bizonyára megnövekedett az idegenforgalmi szolgáltatások iránti igény, mert mindenki odajár. Szóval a modell sajnos, legalábbis egyelőre működésképtelen.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.18. 03:40:10

@Csolt nemzettségbeli: "Friedmann hiába hirdette az állam kivonulását, bőszen kikelve az állami újraelosztás ellen, de egy szava nem volt az állam hitelből való fegyverkezési hajszája ellen, amivel extraprofitot juttattak a hadiipari lobby zsebébe vagy az állam hitelből való adócsökkentése ellen, amivel is Reagan adósságspirálba lökte Amerikát."

Sajnos az a helyzet, hogy a "láthatatlan kéz" elmélete nem működik. Azaz, ha mindenki egyénileg a számára legkedvezőbb döntéseket hozza, akkor ez nem jelenti azt, hogy a közösség számára összességében a legkedvezőbb döntések születnek. Ez van, ezért az állam nem tud teljesen kivonulni.

kavinton 2011.09.18. 03:50:22

@Ibrahim a tevehajcsár: Tudod az a prof pénzből él melyet a pénzintézetek fizetnek. Ez bizonyított tény. Mond meg a profnak ha ismered h pár hónapja találtak egy törzset az amazonasz őserdejében, akik meglepetés, de még nem hallották a pénz fogalmát. Új volt nekik. És élnek. Vagyis a prof elmélete a valóságban bukott meg. Amúgy nem olvastad el rendesen azt a kísérletet. Az arról szólt, hogy a prof bebizonyította, a rabszolgák nem lázadnak fel gazdáik ellen, ha csak meg nem mutatják nekik hogy lehet. ;)
Visszatérve. Ha a prof logikája helyes lenne (egyébként szerintem egy amcsi pöcs az) akkor most nem lenne számítógép internet meg hasonló és még mindig a fán élnénk. Tudod a kereket sem a pénz hívta életre, hanem az hogy valahogy A pontból B pontba kellene vinni ezt a nagy dolgot. És a kerékkel egyszerűbb és jobb.
Tipikus félremagyarázás.
"Tehát a maradéknak, aki esetleg 16 órát dolgozik, kell megtermelni az ő eltartásukhoz szükséges javakat is. Szerinted aki 16 órát dolgozik, az azért teszi, mert nincs jobb dolga? Ne legyél már ennyire naív! " Nem akarok ellenséges lenni, de kettőnk közül ki a naiv?
Én nem azt mondtam, hogy aki 16 órát dolgozik az viccből teszi, hanem mert erre kényszerítik. De nem kell így lennie.
Figyeld elmagyarázom számokban. Először is a pénz nélküli életben a következő munkánkra nincs szükség. Pénzintezeti dolgozó, politikus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, marketinges. Vagyis minden olyan munka ami nem termel csak élősködik a többieken (nem sértésnek szántam azoknak akik ilyen munkát végeznek, mert jelenleg az is munka).
Tételezzük fel van 200 ember akik közül 30 jelenleg munkanélküli 70 a felsorolt munkákat végzi, vagyis marad 100 aki megtermeli azt amire annak a 200 embernek szüksége van. Eddig világos? Remélem...
Na ha eltöröljük a pénzt, akkor lesz 200 ember aki dolgozni fog, mert ez a feltétel. eddig 100 ember napi 8 órában végezte ezt a 200 ember ellátását, viszont ha nincs pénz akkor lesz 200 ember aki 200 ember szükségletét látja el. Vagyis amit 100 ember 8 órában végzett azt most 200 ember 4 órában. Akkor ki is a naiv?
El akarsz menni a Bamahákra? Dolgozol? Ha mindkét válaszra igen a felelet akkor mi a bajod? Mindenkinek jár pihenő a Bahamákon. Ja hogy előre kell lefoglalni a helyet. De gáz. Meg kell tervezni, hogy mondjuk 3 hónap múlva elmegyek szabira és arra az időszakra foglaltam szállást. Tudod mi változna mindösszesen ha kiütjük a pénzt? Semmi. Csak nem kellene agyondolgozni magad és tudnál foglalkozni olyan dolgokkal ami érdekel is. Mert mondjuk engem baromira érdekel az űrkutatás, de nem tudom űzni, mert nincs jelenleg rá pénzem. Szeretnék sikló ernyőzni, de most nincs pénzem rá.
Ki is a naiv?

kavinton 2011.09.18. 03:54:03

És tudod ezért, képes lennék az életemet áldozni, ha tudom h a fiam/lányom egy ilyen világban nő fel.

kavinton 2011.09.18. 03:58:01

Ki határozza meg, hogy ki egyenlőbb a többinél? Dolgozol? akkor mindenhez hozzájuthatsz. Hidd el egy idő után már nem akarsz ferrarit mert mindenkinek lesz, nem lesz olyan h menő vagy nem menő. Ezek használati cikkek nem státuszszimbólumok. Igazából csak a státuszszimbólumokat vesztjük el. De nyerünk helyette mást. A megbecsülést. Pont azt amit el akarnak venni tőlünk. Mert ÍGY ÉREZZÜK, HOGY SZÜKSÉG VAN RÁNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÉS NEM FELESLEGES AZ ÉLETÜNK!!!!!!!!!

kavinton 2011.09.18. 04:18:04

Nap mint nap beszélek emberekkel. Nem tudod, de egy víziközmű szolgáltatónál melózok. Ez önkormányzatos cég, de dolgoztam előtte multiknál. Na náluk az erkölcs ismeretlen fogalom. Ezért is mondtam fel náluk. Nem rúgtak! Felmondtam, mert nem voltam hajlandó az emberek szemébe hazudni. Csak a profit érdekli őket, és ezért mindent bevetettek. Emberek életét tették tönkre pár forint nyereségért. Mondjuk ez az önkormányzati cég sem jobb, de itt legalább nem adták parancsba a hazudást. Itt megmondhatom, ha nem értek egyet egy törvénnyel, de ott kirúghattak volna érte. Titoktartási szerződés, hogy nem adom ki mi alapján rakják össze az "árakat", meg egyéb. Nagyon meglepődnél. Dobálóznak itt politikusok, hogy kivizsgáltuk és nincs kartel. Ma már nincs szükség arra h több azonos érdekeltségű multi lefixálja egy titkos dohos szobában hogy miért mennyit kérjenek. Ma már ezt úgy hívják, hogy versenytárs figyelés. Ha egyik kijön egy csomaggal, akkor a másik cég embere megnézi mi mennyi, megnézi náluk is működhet-e és voalá kész is. Ők is átveszik. Kartel gyanús, de nincs semmi bizonyíték, nem voltak egy helyen, még fel sem hívták egymást és mégis azonos a termék csak a név más. Eddig ez pl nem tűnt fel? Vagy tudtad azt, hogy miért nincs nagyon pl másodpercalapú számlázás? Persze, mert az ügyfeleknek ez volt az igényük, ja hogy sokkal rosszabbul járjanak, mi? Nem fordult elő, hogy a szolgáltató nagyon kecsegtető ajánlatot mondodt és te átváltottál, aztán lestél hogy többet fizetsz azonos mennyiség után? Tényleg nem? Azt hiszed, hogy az állam majd mindent megold? Nevetséges. Azt hiszed hogy a cégek képesek önmérséklésre? Persze. A BP is jó kisfiú volt mi? Azt hiszed az a cég ami üzemeltette azt az olyafurókútat, saját ötlete miatt baszott el mindent amit csak lehetett? Na persze, a profit miatt. És sorolhatnám. Vagy a legfrissebb. Fukusima esete, ahol a profit érdekében kispóroltak pár dolgot? Tiszta emberségből, hogy kevesebbet kelljen fizetni a fogyasztónak? Ki is a Naív?

kavinton 2011.09.18. 04:44:04

Na a nap mint nap beszélek emberekkel, azért jött elő, mert iszonyú az elkeseredettség. Elmondják az életük történetét. El sem hiszed mik vannak. Kirúgnak embereket, majd közmunkában visszaveszik negyed annyi fizetésért, csak azért h a főnöknek meglegyen az új BMW, vagy jaguár. Vagy elmondják, hogy kell adót csalni, vagy az államon élősködni büntetlenül, ezután is. A történetek lényege, hogy úgy érzik feleslegesek, nincs értelme az életüknek. Pedig csak annyit akarnak, hogy dolgozzanak és abból meg tudjanak élni. Na mint nap, ezer és ezer ember. Félelmetes. Ha nem hiszed, menj el a víziközmű szolgáltatóhoz. És sírj velük te is. Aztán mond ki a naív. Dolgozni akarnak és tanulni, de egyiket sem tudják megtenni, mert nincs reményük. Érted? Elvesztették. Ez a szemét kormány meg csak ront a helyzetükön. Szidják a bokrost csurcsányt, orbánt, a romákat meg akiket a tvben látnak. És mit teszünk mi a többiek? Azt mondjuk dolgozz keményebben többet kevesebbért, mert ez jár neked. A politikusok, és az egyház meg csak viszályt szít köztünk. Aztán röhögnek a markukban hogy mára is elláttuk őket egy csonttal ezzel ellesznek holnapig, holnap meg kitalálunk nekik valami új csontot.
Tehát megkérdem még egyszer ki is a naív?

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.18. 05:43:17

@kavinton: A profot nem ismerem, mert amint mondtam, az interneten olvastam a történetet. Arra sem emlékszem, hogy Amerikában történt volna, nekem speciel Magyarország rémlett, de nem vagyok biztos benne. Ami viszont a lényeget illeti:

"Amúgy nem olvastad el rendesen azt a kísérletet. Az arról szólt, hogy a prof bebizonyította, a rabszolgák nem lázadnak fel gazdáik ellen, ha csak meg nem mutatják nekik hogy lehet. ;)
Visszatérve. Ha a prof logikája helyes lenne (egyébként szerintem egy amcsi pöcs az) akkor most nem lenne számítógép internet meg hasonló és még mindig a fán élnénk."

Nem, akkor te nem értetted meg. A kísérlet egyáltalán nem a rabszolgákról és a lázadás vagy forradalom lehetőségéről szólt, hanem arról, hogy az egyéni teljesítményt csak egyénileg, ha úgy tetszik egyénre szabottan lehet értékelni. Nézzük akkor az ősközösséget: vajon miért bomlott fel? Tegyük fel, hogy te vagy a mammutvadász, én pedig egy gyenge, fizikailag fejletlen szomszédod. Evidens, hogy nem tudok mammutot fogni magamnak, tehát ha te nem fogsz nekem, én éhen halok. Ezért átmegyek hozzád és azt mondom: én feltakarítom a te barlangodat, te pedig adjál nekem mammuthúst, hogy az én családom se pusztuljon éhen. Erre te bizonyára azt feleled: rendben van, kapsz tőlem hetente két mammutlábat, ez elég ahhoz, hogy ne haljatok éhen, te viszont cserébe mindennap feltakarítod a barlangomat. Azért ez az ára, mert én nem tudok mindennap egy mammutot fogni, nincs is rá szükségem, van úgy, hogy három napig megyek utána, mire egyet elejtek, és utána még egy napig darabolom, nyúzom, te viszont fél óra alatt kitakarítod a barlangot. Azaz kialakult az a felismerés, hogy a dolgoknak értékük van, a különböző dolgoknak különböző értékük. Ez nem pénz kérdése, hiszen nagyon sokáig nem volt pénz, de a cserekereskedelem akkor is működött, és aki bonyolultabb dolgokat tudott csinálni és cserére felajánlani, az nagyobb mennyiségű egyszerű dolgot kapott érte. Marx nem feltalálta, csak megfogalmazta, hogy "egy órai bonyolult munka több órai egyszerű munkának felel meg." Hiszen ha én nem fogadom el az ajánlatodat, akkor azt mondod: oké, ne takarítsd fel a barlangomat, én is meg tudom csinálni, igaz fáradtan, de fél órát kibírok. Te viszont majd jól éhen halsz, ha én nem adok neked mammuthúst. Mit tehetek? Elfogadom az ajánlatodat, mert nem akarok éhenhalni.

Ami a történeteidet illeti az emberekről. Tévedsz, ha azt gondolod, hogy én "üvegbúra" alatt élek, és nem látom, hogy milyen sorsok vannak (akár a saját családommal, illetve családtagjaimmal is példálózhatnék, de nem teszem). Nagyon szívesen dolgoznék én is egy vízközmű vállalatnál, sokkal szívesebben, mint a versenyszférában, ahol most dolgozom. De nekem esélyem sincs, sokszorosan hátrányos helyzetű vagyok, akinek nincs más választása, mint hogy ott "húzza az igát" ahol hajlandóak odaengedni az igához. Tudod, ezt azért csak elmondom, egy ötvennyolc éves, felsőfokú végzettségű nőrokonomnak, akinek a vállalkozását tönkretette a közelébe települő multi, még ahhoz is komoly protekció kellett, hogy felvegyék egy egészségügyi intézménybe takarítani. Ahol a többiek csak lógtak, meg kijártak cigizni a mentőbejárathoz, ő pedig, mint egykori "önkizsákmányoló" egyszemélyes vállalkozó, hajtott, és dolgozott helyettük is, mert ahhoz volt szokva, hogy a munkáját jól el kell végezni. A derekában gyakran "becsípődött" az ideg (ahogyan ő mondta), a lábai fájtak, sokszor alig bírt mozogni, de nem mert táppénzre menni, nehogy kirúgják a nehezen megszerzett "protekciós" takarítónői állásából. Amiért majdnem 80 ezer forintot kap havonta (na jó annyit nem, de 70-et bizonyára). És örül, hogy egyáltalán van munkája.
Én legfeljebb abban lehetek biztos, hogy ha kirúgnak, akkor közmunkásként nem tudnak visszavenni, mert a munkahelyem 200km-re van a lakhelyemtől (ingázó vagyok). Ha kirúgnak, akkor közmunkásként legfeljebb a saját falumban mehetek árkot takarítani. És nincs lehetőségem azt mondani, hogy bocsi, elegem van abból, hogy kizsákmányoltok, én megyek innen, mert nem fognak sehova felvenni (rendszeresen pályázok meg más állásokat, azok sem válaszolnak, amelyek szinte egyértelműen "rám vannak szabva", és tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy nagyon jól el tudnám végezni az ottani feladatokat, mert minden képzettségem és tapasztalatom megvan hozzá. Tehát: el tudsz helyezni a vízközmű vállalatnál? Mert akkor máris felmondok!

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.18. 05:55:59

@kavinton:
"Nap mint nap beszélek emberekkel. Nem tudod, de egy víziközmű szolgáltatónál melózok. Ez önkormányzatos cég, de dolgoztam előtte multiknál. Na náluk az erkölcs ismeretlen fogalom. Ezért is mondtam fel náluk. Nem rúgtak! Felmondtam, mert nem voltam hajlandó az emberek szemébe hazudni. Csak a profit érdekli őket, és ezért mindent bevetettek. Emberek életét tették tönkre pár forint nyereségért. Mondjuk ez az önkormányzati cég sem jobb, de itt legalább nem adták parancsba a hazudást. Itt megmondhatom, ha nem értek egyet egy törvénnyel, de ott kirúghattak volna érte. Titoktartási szerződés, hogy nem adom ki mi alapján rakják össze az "árakat", meg egyéb. Nagyon meglepődnél. Dobálóznak itt politikusok, hogy kivizsgáltuk és nincs kartel. Ma már nincs szükség arra h több azonos érdekeltségű multi lefixálja egy titkos dohos szobában hogy miért mennyit kérjenek. Ma már ezt úgy hívják, hogy versenytárs figyelés. Ha egyik kijön egy csomaggal, akkor a másik cég embere megnézi mi mennyi, megnézi náluk is működhet-e és voalá kész is. Ők is átveszik. Kartel gyanús, de nincs semmi bizonyíték, nem voltak egy helyen, még fel sem hívták egymást és mégis azonos a termék csak a név más."

Őszintén irigyellek! Én sajnos nem engedhetem meg azt a luxust magamnak, hogy "erkölcsi megfontolásokból" felmondjak. Az is igaz, hogy az a terület, amelyen a "mi" cégünk tevékenykedik, kicsit másképp működik, mint ahogyan leírtad (ami a kartellt és a konkurencia figyelést illeti) de ebbe most nem mennék bele, mert messzire vezet. A cég "nagypolitikája" pedig úgysem rajtam, az igavonó alkalmazotton múlik. Sem beleszólásom, sem ráhatásom. Én robotolok, ők cserébe átutalnak havonta egy összeget a bankszámlámra. Ennyi közünk van egymáshoz. Sem az áraikat, sem egyéb döntéseiket nem én befolyásolom.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.18. 06:09:25

@Ibrahim a tevehajcsár: Ja, most persze mondhatod, hogy gyáva vagyok, mert húzom az igát, és nem lázadok fel. Igen, ha úgy tetszik én is, meg a többi igavonó is, gyávák vagyunk. Tudod, már voltam munkanélküli: hét évvel ezelőtt, mielőtt idejöttem. Mikor már Arany János Kapcsoskönyvének a hasonmás kiadását is el kellett adnom, hogy legyen pénzem kenyérre, utána nem volt mit eladnom, a rokonaimtól kértem, hogy segítsenek már rajtam, mert nem tudok miből élni. Aztán egy hirdetésre jelentkeztem ide (tudod én vagyok az, akinek nincs protekciója - még a kórházban sem). Mikor bevittem az önéletrajzomat a megadott címre: egy koszos, poros, ócska, lepukkant nagykerraktárba, ahol a raktár sarkában kialakított "irodában" négy ember kártyázott cigivel a szájában, egy pillanatra felmerült bennem, hogy "jó helyre jöttem én? Biztos, hogy ide akarok jönni?" Legszívesebben hátat fordítottam volna, és kirohanok onnan, hogy minél előbb elfelejtsem, azt is hogy ott jártam. De nem tettem: erőt vettem magamon, és azt mondtam: kell nekem ez a munka, megcsinálom bármi is az, mert nem akarok tovább munkanélküli lenni (aki már a segélyre sem jogosult). Szóval biztos vagy benne, hogy kettőnk közül te vagy az aki jobban ismeri a nyomort?

kavinton 2011.09.18. 06:41:31

@Ibrahim a tevehajcsár: pontosan. Ez a baj. Nem rajtunk múlik. De pont itt lehet megfogni ezt a rosszul működő rendszert. Eddig birka módon ha valaki felállt egy hordóra és hangzatos monológokat mondott elfogadtuk. Ennek legyen vége.
Erővel, mint a történelem mutatja, a rendszert megtörni nem lehet. Taktikát kell váltanunk. Nem szónokok hangját követni, hanem elkezdeni megtervezni az életünket.
Itt van nekünk ez a alulbecsült internet. Félnek is tőle rendesen a rendszer támogatói. Ezt kell kihasználni. Az ilyen blogok csak arra jók, hogy szórakozásként elolvassuk jól felháborodjunk és ha már kitomboltuk magunk süppedjünk vissza a székbe. A fórumok arra jók h elmondjuk gondjainkat, de tervezésre alkalmatlanok. Terveznünk kell!!!!
Nekünk embereknek kell megtenni az első lépést. Meg kell tenni azt amitől félünk. Egy régi mára már lassan teljesen feledésbe merült irányítási mechanizmust újra kitalálni. Első lépésként egy olyan oldalt létrehozni, ahol nem a kibeszélésé a szerep, hanem a tényleges munkáé. Megtervezni a lépéseket. Milyen szabályok legyenek? Mik legyenek az alap értékek? Milyen jogszabályok legyenek? Kik képviseljenek kezdetben a többi ország felé? És ezzel előállni a választásokon úgy, hogy nem valamely jelenlegi párt díszes köpenyét felöltve parádézunk, hanem az oldalon létrehozott folyamat szerint megszervezzük a választási rendszerbe illő "képviselő" jelölést, de szebben megfogalmazza általunk megjelölt személyek indítását előkészítését. Nem olyan személyeket akik felállnak a dobogóra és azt kiáltják szavazz rám. Az elvégzett "előmunka" alapján válasszuk ki, kik legyenek azok, de fontos, hogy értünk és ne ellenünk dolgozzon. Ők fogják az utasításokat teljesíteni, azt amit az oldalon mi magunk hozzunk létre. Fordítsuk meg a választás menetét. Ne a megválasztandó személy legyen előbb és utána valami förmedvény, hanem egy kidolgozott terv amihez választjuk meg a jelölteket.
Erősítsük így a közösséget. Rengeteg kiaknázatlan tehetség hever parlagon. Szerintem ez bejöhet. Van rá példa. Pl Linux közösség. Működik. Összeraktak egy "szabad rendszert" és csak 1 emberrel kezdődött. A megoldás a lábunk előtt hever. Vegyük fel!!!!!!!!!!!

kavinton 2011.09.18. 06:51:39

Ja és a legfontosabb! Ne engedjük, hogy egymásnak ugrasszanak! Ott buktuk el mindig. Mindig.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.09.18. 06:58:19

Politikusokon számon kérni bármit is, amit mondjuk ellenzékként mondtak, olyan szintű naivitás, ami 12 éves kor felett már megmosolyogtató. Szóval ezen légyszi túllépni.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.18. 07:19:41

@kavinton: Nem ellentmondani akarok neked, csak eszembe jutott egy-két dolog. Valaki említette korábban a romániai forradalmat, 1989-ben. Nos a forradalomról nekem valami más jut az eszembe: Richard Kapuscinski könyve. Szerinte kétféle forradalom van. Az egyik a "forgószél szerű", amely gyorsan lezajlik, viharosan végigszáguld, felszántva a felszínt, de alatta, a mélyben meghúzódó struktúrák érintetlenek maradnak. Ezek a forradalom után valamilyen formában ismét regenerálódnak. Szerintem pontosan ilyen volt a '89-es romániai forradalom is (azt csak halkan jegyzem meg, hogy nálunk meg még ilyen sem volt).
A másik az ú.n. "várostrom" szerű forradalom, ahol a védők keményen védekeznek, a támadók pedig az elesettek hulláin nyomulnak előre és gyakorlatilag az egész építményt az alapokig elbontják, mire el tudják foglalni. Ilyen esetekben "kő kövön nem marad". Na ilyen volt az iráni "iszlám forradalom". Az is érdekes, mi történik/történt a forradalom után. Az ember azt hinné, hogy akik "élen jártak a harcban" azok fognak "pozícióba" kerülni. Iránban ez sem így történt: tanulatlan falusiak ültek tanácstalanul a hivatali székekben, akik maguk sem tudták jobban, hogy mit is kéne csinálniuk, mint akik előttük álltak az ügyük elintézését várva. Akik a harcban élen jártak, sehol sem voltak a harcoki után.

"Milyen szabályok legyenek? Mik legyenek az alap értékek? Milyen jogszabályok legyenek? Kik képviseljenek kezdetben a többi ország felé? "
Hmmm...fontos kérdések. Két lehetőség van: vagy olyanok, akik tudják, hogyan kell képviselni az országot, rendelkeznek nyelvtudással, a szükséges diplomáciai ismeretekkel (mert azt csak az egymást követő "kontárkormányok" gondolják nálunk, hogy nagykövetnek bárki jó, akit jutalmazni akarnak a "sleppből"), vagy olyan, akinek esetleg sem tudása, sem tapasztalata, sem nyelvtudása (tolmács kell majd mellé: ismét valaki, akit el kell tartani, mert nem termel magának semmit). Ha pedig olyan képviseli, akinek van megfelelő tudása, és tapasztalata, akkor az már ismét biztosan valamelyik "régebbi" rendszer embere. Szóval nem egyszerű dolgok ezek.

Bruhahahahihihi 2011.09.18. 07:23:06

Ember ez a Orbán?--NEM!!!!!
Ez az emberek "salakja", (szar).
Aki olyat mond, hogy "rájöttem, hogy ha alkalma van az embernek, hogy megölje a riválisát, ellenfelét, akkor ne habozzon"----ez egy Gyilkos, bűnöző hajlamú hazug gazember.... BÁR...

... nem tudom mit szólna ha valaki az ellenfelei közül MEGFOGADNÁ---és akinek alkalma van így eljárna vele szemben,..és nem habozna! (Hál Istennek már nem szólna semmit.)..s Magyarország fellélegezne, és Boldog ország lenne!!!!!!
....MÉG TELJESŰLHET ..., MERT EL LESZ SZÁMOLTATVA A KIS ROHADÉK

Vidéki 2011.09.18. 07:27:49

@szaktatar:

Visszakérdezek: „te tényleg ekkora hülye vagy, vagy csak szórakozol? „

Ha te most bánatos vagy, gondolj arra, hogy a 2012-re prognosztizált 1,5 % GDP növekedés is sokkal jobb, mint a balliberális kormányzás utolsó teljes évében elért 6,7 %-os csökkenés és még a 2007-es 0,8 %-os, és a 2008-as 0,8 %-os GDP növekedésnél is sokkal jobb.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.18. 07:33:54

@Bruhahahahihihi: Igazad van! Tekintve, hogy az elmúlt 8 év alatt sehol sem volt (még a parlamentbe sem járt be), azalatt biztosan boldog és elégedett ország voltunk. Nem is értem az embereket, hogy miért nem a szocialistákra szavaztak, hanem erre a "KIS ROHADÉK"-ra, akinek még csak választási programja sem volt, mert anélkül is képes volt megnyerni a választásokat. De tekintve, hogy hál' istennek neked bőven elég, ha ő nincs, ezért hát viszonylag egyszerű az út számodra a teljes boldogsághoz!

igényes 2011.09.18. 07:35:51

Kedves Viktor!

Szeretném, ha munkatársát megkérné nézzen utána a KSH és a számlálóbiztosok anomáliáinak. Nem lenne rossz, ha megismerhetnénk a KSH reklámszerződéseit, toll, papír, nyomdai, és egyéb beszerzéseit, kiváltképpen 40 000 számlálóbiztosi táska beszerzését. Valaki nagyon jól jár a népszámlálás kapcsán. A Széles féle VTCD bizonyosan, hiszen nem tudjuk mennyiért, de többszörözték DVD formátumban az oktató filmet minimum 40 000 példányban. A DVD többszörözése papírtasakban ilyen tételnél nem több, mint 50Ft. Könnyen ellenőrizhető más DVD gyártóktól történő árajánlat bekérését követően.

Követelmények olvashatóak: www.terezvaros.hu/nepszamlalas2011/szamlalobiztosi_feladatleiras.pdf

• jó kommunikációs készség;
• kitartó és odaadó munkavégzés;
• megbízhatóság, pontosság;
• helyismeret;
• középfokú iskolai végzettség.

Számlálóbiztosi munkadíj tételenként
1. Kézbesítés, kapcsolatfelvétel,címellenőrzés, aktualizálás Fővárosi kerület, megyei jogú város, külterület 180 Ft/cím Többi település 150 Ft/cím
2. Lakás, lakott üdülő, lakott egyéb lakóegység, intézet, intézeti épület Fővárosi kerület, megyei jogú város, külterület 210 Ft/összeírás körébe tartozó cím, többi település175 Ft/összeírás körébe tartozó cím
3.Személy Fővárosi kerület, megyei jogú város, külterület 370 Ft/összeírt személy, többi település 310 Ft/összeírt személy

Számításaim:

1. 70-140 címet kell felkeresnie egy számlálóbiztosnak! Az egyszerűség kedvéért 100 címmel számolok és a nagy nyereséggel kecsegtető Budapestet választom.

Feladat és díjazás:

1. Felkeresi a számlálóbiztos a körzetét szeptember 27-okróber 01 közötti időszakban és postást játszva kézbesíti a KSH csomagot, melyben benne van egy lakás és egy személyi kérdőív, egyben köteles feltüntetni nevét telefonszámát a borítékon. Kell, hogy mobillal rendelkezzen, de ez nincs így megkötve.
2. Nem kap közlekedési támogatást, de közlik a kézbesítés erőt igénylő feladat, célszerű gk. igénybevétele a súly miatt. Taxi -5000Ft kapásból, vagy saját gjmű.
3. Kihordani 100 levelet, de előtte otthon saját elérhetőséget is felvinni enyhén macerás, mert ugye cipelni kell lakásba, be, majd ki.
4. Címekre eljuttatni szintén strapás. BKV bérlet, vagy jegy vonzata van ennek: 9800Ft. 100 cím után kap a számlálóbiztos 18 000Ft-ot, de ekkor már kifizette a bérlet árát, a taxit, meg dolgozott is, de befektetései nincsenek kifizetve és adóznia is kell a megkereshető 18 000Ft-ból. Munkáltatója a KSH persze nem ad pénzt utazásra, nyomtatványok raktározására, stb.

Vegyük úgy, hogy háborús veszteség, de van munka, viszont kell egy mobil telefon, ami szolgál a kapcsolattartásra főnök és összeírandó állampolgár között. Ez legyen egy 30 000Ft-os tétel, amit a számlálóbiztos fizet.

Most pedig jön a fekete leves.

100 lakás összeírása 21000Ft, 100 személy összeírása 37 000 Ft, de legyen 200 személy 74 000Ft,de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy Interneten is szolgáltathat adatot a polgár, ekkor nem kep senki semmit.

Lényeg 100 személy összeírása 18 000Ft, majd 74 000Ft-ot eredményez. Összesen: 92 000Ft

92 000Ft-ból vonjunk le közlekedési és szállítási költséget, ami 14 800Ft = 77200Ft
És bizony ez adóköteles átbaszás, tehát az összes járulék levonandó! Mi is marad?

Bőven a minimálbér alatti összeg!

kavinton 2011.09.18. 07:44:17

@Ibrahim a tevehajcsár: Pont ezen gondolkoztam én is, viszont arra a következtetésre jutottam, hogy a tényleges erőszak, ami mostanában lezajlott viszonylag közel hozzánk nem vezet sehova. Az egyszerű tüntetés, ahol megmutatjuk magunkat, hogy "nem értünk egyet", se járható, mert nincs alternatíva, amit fellehetne ajánlani. Mi marad akkor? Vagy mi hozzuk össze az alternatívát, vagy maradunk továbbra is beee-beeee-beeee-beeeeeeeee.
Az erőszakba az ember belefárad és az aki elsőnek felvállalja a nézeteket, az fogja megkapni a hatalmat. Nem kell emiatt messze menni. 1989-90 Magyarország. Aki elsőnek kapcsol az nyer. Bár itt nem volt erőszak, de nagyon közel voltunk. Orbán folyton ezért nyafog, sőt a blog mottójában is benne van: "Ha egyszer lesz egy rendszerváltás, ez a blog lesz a vádirat. " Máshogy nem lesz, nekünk kell lépni. Itt a neten, mert ezt nem tudják egyenlőre megfogni, bezárni, bebörtönözni, lerombolni, kigúnyolni, megölni, elpusztítani. A célját eddig is betöltötte, és ezután is betölti, ami az információ cseréje, lényegében az emberek között. Ezért tervezték. Bár nem egy pocsék és igazságtalan rendszer megdöntésére, de ha már itt van, miért ne? Állítólag értelmes lények vagyunk, és találékonyak. Akkor?

igényes 2011.09.18. 07:48:18

Hihetetlen módon sikerűlt Orbánnak egy év alatt multimilliárdossá válnia. Mi a titka?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 07:52:45

@igényes: Előtte se volt szegény. Különben meg elmegy majd az a pénz pszichiáterre ;)

@kavinton: Na ja. Manapság értelmét vesztette a tüntetés, meg a sztrájk is.
Főleg ugye az állami vállalatoknál végzett sztrájk, mert ott a vezetőket hót nem érdekli, hogy van-e szolgáltatás, vagy nincs, de legalább a szolgáltatást igénybevevők is szívnak - tehát pont azokra nincs hatással, akik ellen szólnak.
Tüntetőknek meg egyszerűen nem engedhet egy kormány, mert másnap 25 tüntetést találna a Parlament előtt.
Tehát az egyszer megválasztott kormányra a népnek semmilyen ráhatása nincs a modern "demokráciában".
Na jó, aláírásgyűjtés, de annak is kétséges a kimenetele.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.18. 07:54:03

@igényes: "A Széles féle VTCD bizonyosan, hiszen nem tudjuk mennyiért, de többszörözték DVD formátumban az oktató filmet minimum 40 000 példányban. A DVD többszörözése papírtasakban ilyen tételnél nem több, mint 50Ft. Könnyen ellenőrizhető más DVD gyártóktól történő árajánlat bekérését követően." Tegyük fel, hogy 1 db DVD megírása nem több, mint 4 perc. Akkor egy ember egy számítógépes munkahelyen egy nap alatt (1 műszakban) kb. 100db DVD-t tud megírni. a 40000db megírása kb. 400 nap, azaz durván 15 ember 1 havi munkája. Legyen ezeknek az embereknek a bruttó fizetése 200 ezer forint, akkor az kapásból 3 millió forint (ehhez hozzájönnek még természetesen a munkáltató által fizetendő járulékok, amit a munkabérek közterhei címen ismer a könyvelés tudomány, de azokat most hagyjuk). Tekintve, hogy 40 ezer db DVD 50 forintjával 2 millió forint, akkor olybá veszem, hogy ha Széles kifizette az alkalmazottait, a gépekre nem számolt fel amortizációt, állandó üzemi költséget, "administrative overhead"-et, nyereséget, továbbá magát az üres lemezt ingyen kapta, akkor alig 1 millió forint ráfizetéssel már meg is oldhatta volna 50 forintért darabját. A számításod többi részét már át sem nézem, mert még azt hiszed, hogy Szélest akarom védeni (pedig utálom).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 08:01:21

@adamis.ivan: Azért azt te sem gondolod komolyan, hogy előre lehetett tudni a 2011-es tőzsdei mozgásokat. Egy hétre előre sem lehet tudni.
Azt meg, hogy ők fognak kormányozni, azért nem jelentettem volna ki - láttunk már nagy támogatottsággal megbukó pártot.

Amúgy ha elolvasod azt a kommentet, feltűnhet, hogy nem tettem le mellettük semmit, csupán egy szempontot adtam a dologhoz. Itthon az emberek hajlamosak egysíkúan nézni a dolgokat.

Ld. még Horizont kommenje előtted : "Nem szabad elfelejteni az elmúlt 8 évet és csak azért, mert ezek ilyen töketlen barmok még nem kell rózsaszín szemüvegen keresztül nézni Gyurcsányékat meg az MSZP-t."
Nagyon igaza van.

2011.09.18. 08:17:52

@Blogger Géza: gyurcsótány zátkörben elhangzó öszödi beszédéből kiderül, hogy hazug kampányt folytatott a hatalom megszerzéséért. viktátor meg dittó. Vonának volt igaza: egyik kutya, másik eb.

Ayuamarca 2011.09.18. 08:18:40

@laspalmas: Palmas, tedd be ezt a videót is:
youtu.be/malRWBqHkVU

És ajánlott oldal:
szelviktor.blog.hu/

Imadom a trapistát 2011.09.18. 08:20:10

@kavinton:

"Tételezzük fel, hogy 10 hektár búzaföld megműveléséhez akkor 100 ember kellett ma 1 is elég, viszont az emberek lélekszáma növekedett, így lényegében 99 meg amennyi azóta született munkanélküli lett a gépek miatt."

Pontosabban akkoriban mindenki élelmiszer termeléssel foglalkozott, hogy ne haljon éhen. Mióta hatékony gépek vannak, azóta sok emberi munkaerő szabadult fel. Ez a fejlődés záloga, sok ember munkaereje felszabadult, így mással tudnak foglalkozni. Csak nézz körül magad körül.

Az meg már száz éve jó duma, hogy csak bizonyos technikai szinten lehet meghaladni a kapitalizmust.

lyken 2011.09.18. 08:37:54

@Ironfist: Komolyan bánom, hogy nem lehet kommenteket like-olni. Best_komment_ever kategóriás hozzászólás.

english grandma in use 2011.09.18. 08:43:53

@majomkutya:
Shenzhen(Sencsen, Kína) raises minimum wage to 1,320 yuan a month
(Xinhua)
Updated: 2011-03-04 09:34
1,320.00 CNY = 42,703.02 HUF
Chinese Yuan Renminbi Hungarian Forint
1 CNY = 32.3508 HUF 1 HUF = 0.0309112 CNY

english grandma in use 2011.09.18. 08:54:26

The average salary in Shenzhen(Sencsen, Kína) increased to 3,326 yuan (US$513) per month last year, a 4 percent increase over the previous year, according to a salary reference for 2011 released by the labor and social security bureau yesterday.

3,326.00 CNY = 107,598.68 HUF
Chinese Yuan Renminbi Hungarian Forint
1 CNY = 32.3508 HUF 1 HUF = 0.0309112 CNY

sárkányfő 2011.09.18. 09:07:36

@Blogger Géza:
á, előkertült blogger géza is, aki minden fideszes szart kimos bármikor, gondolom főállásban, és nem minimálbérért, hiszen van pénze számítógépre és internetre is, szóval halvány gőze sincs arról mi az a nyomor.
szerintem te inkább kussoljál, de nagyokat, két napja te vállaltad be azt a szégyent, hogy bár órákon át magyaráztuk neked török blogján mi az a strukturális hiány, mégis játszottad a hülyét aki nem érti, az istennek se, pfej. tudod más ember erre nem lenne képes, hogy vérbe hazudja-alázza magát a pártjáért, az ilyen "szijjarto-sapiens" egy külön faj, erre születni kell.
azt meg sehol se mondtam hogy régen jólétben éltek a minimálbéresek, azt mondtam, hogy 20%-kal csökkenteni a legnyomorultabbak bérét kegyetlen gaztett, bűn, aljas szemétség, pláne hogy közben megint a jól keresők járnak jól, és hogy 50 rugóból éhenhalni lehet, ahogy 55-ből is, ne bújj nekem a gyerekek mögé te kis szijjártó, hiszed vagy sem, nincs mindenkinek gyere, és ha van is, az is bizony kiadásokkal jár, szóval szerintem menj el egy kórházba és magyarázd el egy nővérkének milyen jó neki hogy csökken 10-20%-ot a fizetése, és még további 5%-kal is az infláció miatt, de ha esetleg leugranál egy jó magas helyről akkor a mentő ingyen is elvinne a kórházba, én ezt javaslom neked.

egyittlakó (törölt) 2011.09.18. 09:08:03

@kavinton: "Fordítsuk meg a választás menetét. Ne a megválasztandó személy legyen előbb és utána valami förmedvény, hanem egy kidolgozott terv amihez választjuk meg a jelölteket."

Ébredj fel. Ebben az országban kétharmad döntött arról, hogy nem így akarnak választani. Részemről ez teljesen rendben van, tökéletesen megérdemlik, amire szavaztak. Remélem, hogy az Orbán rezsim még több szenvedést tartogat még a lelkes választóinak és legalább ezt a ciklust kitölti. Ha már ilyen szépen megbüntették a szockókat, most legyen ám magyar nemzeti vér a pucákban elviselni azt, ami a nagy nemzeti együttműködés rendszeréhez kell.
Röhögve olvasom ezeket az írásokat és rájöttem, hogy tényleg a legszebb öröm a káröröm.
Bocs, hogy ilyen gonosz voltam: próbálok megfelelni a trendnek.
:)

Whistler anyja 2011.09.18. 09:09:26

@Ironfist:
Így van. Mindig is ilyenek voltak.
És nem változnak sohasem.
És az emberek tudják ezt, és mégis őket akarják.
És ezt add össze.
Az emberek azt akarják, hogy hazudjanak nekik és megkopasszák, mielőtt a levesbe kerülnek.
Na, hát.
Ez az egy vágyuk teljesülni fog.
Nem is alattvalók ezek, hanem lábasjószág.

sárkányfő 2011.09.18. 09:21:41

@english grandma in use: ez komoly? 42 ezer a kínai minimálbér? hát ez elképesztő... lassan befogjuk őket...

nemrég volt egy kínai hét a véleményvezéren ami körbejárta a kínai viszonyokat, hát a szerencsétlen csóró kínaiak konténerben laknak meg 30-an egy lakásban, átalakított kocsiban, ilyenek:

velemenyvezer.blog.hu/2011/08/02/keleti_szel_dolgozz_hogy_wc_ben_kontenerben_lepcsohazban_lakhass

csodalámpa 2011.09.18. 09:23:27

Hm...nekem nem jönne rosszul a szuperbruttó és az adójóváírás eltörlése, bár éppen csak a határon vagyok, hogy jól járjak evvel, de egy 10-est dobna havonta a fizumon....ennek felét mondjuk elviszi az ÁFA emelés, innentől kezdve a saját viszonylatomban nem izgat a dolog. Akivel igazán kibasznak azok szerintem az _igazi_ melósok, mondjuk akik a szalag mellett robotolnak a Jabilban, a közalkalmazottak, és feltételesen írhatnám az eü. dolgozókat is, de azért nekik van más bevételi forrásuk a bejelentett fizetésük mellett (asszem ez így eléggé diplomatikus volt). Nos szerintem ez a réteg kb. 0 érdekérvényesítési erővel bír, ők nem fognak kimenni tüntetni, etc. A kamu minimálbéreseket meg továbbra sem sajnálom, az én szememben egy szinten vannak a kamuroki cigókkal. Mellesleg rühellem a fideszéket, annyira, hogy nem tudok rá jelzőt, de hosszú évek után annak igen is örülök, hogy végre már kisebb mértékben kell nekem megfizetni mások után az adót, és a környezetemben nagyon sok ember így gondolkodik.

egyittlakó (törölt) 2011.09.18. 09:24:58

@sárkányfő: "á, előkertült blogger géza is, aki minden fideszes szart kimos bármikor"

Korábban azt hittem, hogy ezek a nyomorékok pénzért csinálják, de tévedtem. Az egyik műszaki szakértő ismerősöm az egyik bejárás alkalmából bent volt egy ilyen majomnak a házában. Majdnem hasra esett, amikor bement: az előtérben Orbán-oltár volt felszerelve. A falon a Viki képe, előtte égő gyertyák, virág, a hangfalból meg halkan szólt a Kedves Vezér valamelyik beszéde.
El kellett hinnem neki, mert becsületes ember. Nos, az ilyennek pénz sem kell a Párt kasszájából, hogy hülyét csináljon magából.

elmeherceg 2011.09.18. 09:47:08

@Ibrahim a tevehajcsár: bár némileg off, csak szólok, hogy ilyen tételben sehol sem számítógépen "irkálják" a CD-ket, DVD-ket, mert pont az általad vázoltak miatt sem érné meg. Egészen más technológiát és technikát használnak, amivel bizony kijön az 50 HUF alatti egységár.

Szpókember · http://szpokember.blog.hu 2011.09.18. 09:54:56

Ezt nézzétek meg! http://www.youtube.com/watch?v=CLCokYTDNnU&feature=player_embedded#!
Ironikus ahogy Orbán megjósolja a saját munkásságát, bár az MSZP-ről beszél :) Terjesszétek

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 09:58:23

@egyittlakó:
Nem ingyér korpás a hajuk:

atlatszo.hu/2011/09/12/holdudvartartas-ketharmaddal-simicskaekat-uldozi-a-szerencse/

www.stop.hu/articles/article.php?id=912677

A Miniszterelnöki hivatalban 80-100 fős stáb van erre, most jött hozzá a Giro-Szász és vagy 20 embere, a különféle szóvivók szintén tucatnyi propagandistával dolgoznak.
Ezeknek mindnek sajtó-fórumok figyelése és propagandaterjesztés a dolguk.

humániákus 2011.09.18. 09:59:08

@kavinton: @Ibrahim a tevehajcsár:
Nagyon élvezem a polémiátokat, és többnyire egyetértek veletek. Alfa állapotomban én is szoktam ábrándozni, fantáziálni. Ilyeneken szoktam gondolkodni:
- miért olyan telhetetlen állat az ember? A mohó kapitalistákra gondolok, akiknek semmi sem elég, akik nem hajlandók áldozni arra, hogy az alkalmazottaik elégedettek, a környezetük pedig kulturált legyen. Inkább költenek vagyonokat testőrökre, minthogy megelőzzék annak lehetőségét, hogy félniük kelljen...
- persze, értem én, milliárdokból jachtot lehet tartani, meg házakat minden földrészen, meg csodálatos autókat, stb., de egy 100 méteres jacht tényleg 10-szer nagyobb boldogságot jelent, mint egy 10 méteres vitorlás? Vagy valaki meg tud enni naponta 2 mázsa kaviárt, csak azért, mert telik neki rá?
- tudjuk, hogy a pénz egy részét (az igazán nagy pénzeknek nagy részét) a gazdagok hatalommá, befolyássá, dicsőséggé konvertálják. Rendben van, csinálják, de úgy, hogy leadózzák, viszont döntő befolyást gyakorolhatnak arra, hogy a társadalom mire fordítja, és ez kapjon publicitást is. Így meglesz a társadalmi haszon is, és megmarad a dicsőség is. Nem ezért emlegetjük az Akadémia kapcsán nagy tisztelettel Széchenyi nevét?
- a pénz nélküli társadalmat azért egyelőre utópiának tartom, de az egyes emberek jövedelme és munkájának társadalmi hasznossága között megítélésem szerint ma az egész világon kiáltó (hogy ne mondjam, felháborító) aránytalanság uralkodik. Ha ezt sikerülne az emberiségnek helyére tennie, az egész világ sokkal élhetőbbé válna. Lázas álmaimban valami ilyesmire gondolok: az egyes emberek jövedelme alapvetően 2 paramétertől kellene hogy függjön: a munka nehézségétől (persze komplexen értelmezve), valamint a társadalmi hasznosságától. És hogy ezeket a tényezőket ki ítélje meg? Hát maga a közösség, amelyiknek rálátása van. Mindenkinek lenne egy szavazatmennyisége, ezt akkor és arra használná fel, amire akarja, többek között tehát pl. arra, hogy megszavazza a politikusok fizetését. A szavazatkontingenst pedig ki-ki szintén a társadalmi hasznossága függvényében szolgálná meg. Az egésznek az infrastruktúrájaként pedig tényéeg kínálja magát az internet. Ha egy fél ország tud szavazni mindenfajta tévés baromságokra, akkor ezt is meg lehetne valósítani...

Nos, ezek az én álmaim. Ne ébresszetek fel!

kvasztics47 2011.09.18. 10:10:37

Az erkölcsi hulla!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a leg alpáribb módon a leg mocskosabb hazugságokkal ócsárolta a zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

A zorbán kormány pedig, ha nem akarja saját méretes baklövéseit (hazugságait) elismerni, kénytelen lesz még nagyobbat mondani,(hazudni) még kiszámíthatatlanabbá válni, még több dolgot saját hatáskörbe vonni (ellopni). Az új szakzsargonnal (hazugsággal) élve: „tovább gyorsítani az ország újjáépítését.”

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 10:13:56

@Vidéki:

No akkor még több lesz a milliomosok, milliárdosok vagyona, mert ebből a statisztikai hibahatáron mozgó növekedésből csak ők részesednek:
"Jövőre is a legalacsonyabb keresetűekkel kívánja megfizettetni a kormány az egykulcsos adórendszer árát. A legkisebb jövedelmekből havonta nettó 9-10 ezer forinttal kevesebb marad jövőre, mint az idén. Bruttó 210 ezer forintos keresetig mindenki rosszul jár, ha jövőre nem kap fizetésemelést. Három gyermek esetén még a havi 500 ezer forintos jövedelműek nettó keresete is csökken. A minimálbért a jelenlegi 78 ezer forintról havi 93 ezer forintra kellene emelni jövőre ahhoz, hogy ugyanannyi maradjon belőle, mint az idén.

Tovább dörzsölhetik a markukat a milliomosok

Jövőre is több millió forintos többletbevételhez jutnak az adórendszer átalakítása révén a leggazdagabbak. Az adóhatóság tájékoztatása szerint 2010-ben havi bruttó 1,4 milliárd forint volt a legmagasabb összevont jövedelem, amely szinte teljes egészében munkaviszonyból származott. Az érintett adózó nettó keresete - gyermekkedvezmény nélkül - az idén havonta több mint 23 millió forinttal emelkedett. Ezt további 4,7 millió forinttal fejelhetik meg a jövőre tervezett adóváltozások."
penzcentrum.hu/adozas/milliok_fizetese_csokkenhet_jovore_jon_a_93_ezres_minimalber.1029815.html

vazzup 2011.09.18. 10:20:03

@Ibrahim a tevehajcsár: őőőőőő. Te most hülye vagy, vagy csak tudatlan? A CD-ket ipari körülmények között gyártósoron "nyomtatják" (most nincs kedvem a technológiát leírni, ez meg közérthető). A 40000db CD "megírása" rohadtul nincs 50HUF/db.
www.vtcd.hu/index.php?module=cd_duplikacio
és
www.vtcd.hu/index.php?module=cd_gyartas#1

Bár ez utóbbi a leírás szerint az Audio CD-re van kihegyezve, persze adatcd is mehet, csak nem kell az audióhoz tartozó doglokat végrehajtani.

A CD duplikálás, készítés, ipari körülmények között gyors és automatizált, pár forintos tétel per darab.

vazzup 2011.09.18. 10:22:38

@vazzup: oké, valamiért konzekvensen CD-t vettem elő, no mindegy, vasárnap reggel van, másnap. :D
Lényeg: DVD ugyanez, nagy különbség nincs.

Virág et. 2011.09.18. 10:29:28

@Ibrahim a tevehajcsár: Inkább aludnod kellett volna még, vagy legalább utánanézned.

"A népszavazásokkal, pedig nem kéne takarózni, mert a népszavazás "csak" kötelezte az országgyűlést, hogy tűzze ismét napirendre a témát (az ügydöntő népszavazás. A nem ügydöntő még azt sem)"

Kevered a szezont a fazonnal, a kötelező és a fakultatív népszavazás kiírást az ügydöntő és a nem ügydöntő népszavazási eredménnyel. Az ügydöntő népszavazás eredménye KÖTELEZŐ a végrehajtó és a törvényhozó hatalomra egyaránt.Sőt, 3 évig ezzel ellentétes jogszabályt vagy egyéb intézkedést sem hozhatnak. A szociális népszavazás ezért igenis alkalmas volt a reformok megtorpedózására.
De volt itt más is. AB beadványok, Sólyom. Tudod, akkor még volt AB Magyarországon. Akkor még nem a "nemzet érdekeivel ment szembe", csak tavaly óta teszi ezt. Hányszor is fordult Sólyom vagy a Fidesz az AB-hoz?

De én konkrétan nem erre gondoltam, hanem arra, hogy a hiszterizált közélet, a folyamatos, 2 évig tartó tüntetések miatt nem volt meg a társadalmi bázis, a szükséges támogatottság a reformokhoz. Reformokat nem lehet szimplán kormánytöbbséggel végigvinni, azokhoz kell a társadalmi bázis, a támogatottság, amely teljesen megszűnt - részben Őszödnek, de nagyobb részben az ellenzéki offenzívának köszönhetően. Ez nem is lenne baj, ha nem lett volna ORDAS HAZUGSÁG, hogy ők tudnak ennél jobb módszert. Nem tudnak, ugyanazt csinálják. 5 évvel később.

Az meg csak hab a tortán, hogy kormánytöbbség még a ciklus vége előtt meg is szűnt az SZDSZ kiválásával a koalícióból. Emlékszel erre?

Virág et. 2011.09.18. 10:36:27

@Ibrahim a tevehajcsár: Segítek neked, itt keresd az igazságot:

Alkotmány 28/C. § (3) bekezdés "Ha az országos népszavazást el kell rendelni, az eredményes népszavazás alapján hozott döntés az Országgyűlésre kötelező."

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 10:39:03

@humániákus:

Hogy mi hajtja a nagy vagyonnal rendelkezőket, arra, hogy még több legyen?
Egy bizonyos nagyságú vagyon után már nem ő csinálja a profitot, hanem másokat alkalmaz a befektetései növelésére, tehát szinte automatikus a vagyonnövekedés.
Másrészt valszeg az hajthatja, hogy a másiknak még több van és szeretné megelőzni.
Az ilyen embereknek pszichés okoból fontos a Forbes és különféle listákon való előkelő helyezés.
Másrészt egy oligarcha modern kiskirály, gyakorlatilag saját államot tart fent, ha ügyes, akkor háttérből az egész államot irányítja, lásd Demján, Csányi.

A Friedmann, Hayek és a neoliberalizmusból eredező globális eladósodás a nemzetállamok ellen van kitalálva.
Nem csak a szegények, nincstelenek száma növekszik, hanem a vagyonok, milliárdosok száma is. Az elmúlt években a válság miatt bankrendszerbe és a gazdaságba folyatott több ezer milliárd dollárok végső soron náluk kötöttek ki, az államadósság pedig szét van terítve a nép nyakán.
Így lehet a háttérből korlátlan uralomra szert tenni a pénz segítségével és teljesen kikapcsolni a demokratikus kontrollt.

"Saját országot alapítanak a milliárdosok?"
www.fn.hu/tech/20110826/sajat_orszagot_alapitanak_milliardosok/

Ja, és egy tulajdonképpeni vádirat, persze Bush az alkoholizmusa miatt csak egy báb volt, a neokon hadiipari lobby bábja:
Stiglitz: Így tette tönkre Bush az USA-t szeptember 11. ürügyén
vg.hu/velemeny/a-kozgazdaszok/stiglitz-igy-tette-tonkre-bush-az-usa-t-szeptember-11-urugyen-357375

Virág et. 2011.09.18. 10:43:34

A "már holnap készen állunk a kormányzásra", a "nem megszorításon alapuló kormányzás" meg a többi ostoba lózung nyilvánvaló hazugság volt, egyetlen egy eredeti intézkedésük nem volt amióta hatalomra kerültek.

1. egykulcsos adó? Oszkó Péterék mit mondtak? A lakosság jelentős részének már 2010-re a legalacsonyabb kulcs volt az irányadó, ezt 2011-re még feljebb emelték volna, majd végleg meg is szüntetik a második adósávot.

2. adójóváírás kivezetése? Már Gyurcsány is erről beszélt Őszödön.

3. magánnyugdíjvagyon megszerzése? Hányszor hangzott el, hogy ha megvan a többsége, Bajnai is meglépte volna.

4. tandíj? Orbánék most tizedelik meg az állami finanszírozott helyeket (amelyeket át is neveznek okosan állami ösztöndíjas helyeknek - mint az USA-ban). Mi ez, ha nem tandíj? Hogy is volt a szociális népszavazás?

A Roosevelt teret mondjuk talán meghagyták volna Rooseveltnek. Ennyi eredetiség szorult beléjük, nem több.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 10:44:10

@Virág et.:

A Fidesz nélkül nem lehetett volna Bajnai kormány, nem volt semmilyen legitimációja.
De akkor már nem volt sürgős Orbánnak a szocik elzavarása.

Virág et. 2011.09.18. 10:45:41

@Virág et.: ez kimaradt:

5. ÁFA és jövedéki adóemelés. Ez gondolom nem igényel magyarázatot.

Virág et. 2011.09.18. 10:51:53

@Virág et.: Reggelig lehetne folytatni, de még egy, zárásként:

6. banki különadó, Robin Hood-adó.

Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.18. 11:29:52

"Az az igazság, hogy nem is annyira az adóemeléssel van a baj (ez várható volt, ez az egyetlen út,"
Miért is ez az egyetlen út? Ha emelik az adókat -miközben az emberek többségének csökken a jövedelme- az vajon a fekete gazdaság bővüléséhez vagy csökkenéséhez vezet?

Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.18. 11:30:59

@Virág et.: "Az az igazság, hogy nem is annyira az adóemeléssel van a baj (ez várható volt, ez az egyetlen út,"
Miért is ez az egyetlen út? Ha emelik az adókat -miközben az emberek többségének csökken a jövedelme- az vajon a fekete gazdaság bővüléséhez vagy csökkenéséhez vezet?

(Bocsánat az előzőt elfelejtettem válaszként küldeni.)

Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.18. 11:35:12

@Vidéki: "Most a terveket összevetették a valós helyzettel és ennek alapján korrigálták. Ez racionális cselekvés részükről."
Ezek szerint akkor eddig nem a valós helyzet alapján hozták meg a döntéseket?

"Vastagbőr mostanság azt kéri számon, hogy Varga Mihály és társai egy korábbi világgazdasági helyzet tényadataiból kiindulva másként gondolkodtak és a mai helyzetben más cselekvést tartanak szükségszerűnek."
Varga Mihály és társai még a 2008-as válsággal kapcsolatban is azt szajkózták, aminek most az ellenkezőjét cselekszik.

ursus artos 2011.09.18. 11:42:20

@igényes: "Hihetetlen módon sikerűlt Orbánnak egy év alatt multimilliárdossá válnia. Mi a titka?
"
nem a kocsmába hordja a pénzét...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 11:42:22

Most látom, hogy a posztíró nem talált egyetlen egy sort sem Orbán hazugságaiból, pedig hemzseg tőle a net. Ő mégis csak a sameszait idézi.

Egy kis segítség, a fidesz.hu-ról "az akié a múlt, azé a jelen, akié a jelen az irányítja a jövőt" filozófiája jegyében már kitörölt Nemzeti Ügyek Politikája választási brossúrából:

Orbán Viktor hazudja bele egy ország arcába ezeket a sorokat Fidesz azóta kitörölt választási programjában:
" A kormányzatnak tisztában kell lennie azzal, hogy minden egyes embernek
joga van ahhoz, hogy legyen lehetősége gondoskodni a családjáról. Ez tisztességes munkahelyeket és tisztességes béreket jelent, olyan oktatási rendszert, amely megfelel a magas nyugati normáknak és a gazdaság elvárásainak. Olyan egészségügyi ellátást, amely elérhető és hatékony
Minden embernek joga van a közbiztonsághoz és a szociális biztonsághoz, ezeket az államnak biztosítania kell.
Ezek a célok megalapozottak, reálisak. Elég, ha csak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát vesszük alapul, amelyre ma minden demokratikus ország alkotmánya épül. Ebben elsők között szerepel a munkához való jog,
a szociális biztonsághoz, a személyes biztonsághoz való jog, valamint az
egészséges környezethez, a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez
való jog. Ezek az alapvető emberi jogok éppen azokat az értékeket hivatottak biztosítani, amelyeket a nemzeti ügyek politikája szolgál."

Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.18. 11:42:50

@Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön: "Igazából a legnagyobb baj, hogy nincs alternatíva. Jobbik? MSZP?"
Csal pártokban lehet gondolkodni?

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 11:44:54

@ursus artos:

Minek hordaná?
Felcsúton saját borospincéje, pálinkafőzője van.
Lerészegedni szeret.

ursus artos 2011.09.18. 11:45:20

Az ÁFA 2% ponttal emelkedik, ami 1,6%-os áremelést jelent. Van akkora verseny a kereskedők között, hogy ezt lenyelik.
Viszont ha 2%p-al csökkentt volna az ÁFA a ballip fikázása akkor is meglenne, mondván: az semmi, azt lenyelik a kereskedők.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.09.18. 11:45:30

@ursus artos: És ezen a problémán segített a kormány.

Vagy nem is, mivel az nem feladata.

ursus artos 2011.09.18. 11:46:12

@Csolt nemzettségbeli: "Lerészegedni szeret. "
Sőt, dugni is szeret és a paprikáscsirkét is szereti. Ez már elég az akasztáshoz...

ursus artos 2011.09.18. 11:48:22

@Csolt nemzettségbeli: "Orbán Viktor hazudja bele egy ország arcába "
mert nincs joga az emebrnek gondoskodni a családjáról?
Tisztába kéne már rakni azt, hogy mi a hazugság, mert ha versenyszerűen azon vagyunk, hogy mindenre ráhúzzuk pláne orbánra, akkor csak a szó fog kiüresedni...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 11:52:07

@ursus artos:
Pl. a Nemzeti Konzultációs lerészegedéseit, köztük azt, amikor Kudlik Júlia nyakában lóg tök részegen és folyik a nyála, valszeg egy egész ország kiröhögte.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 11:57:21

@ursus artos:

Tessék, ennek minden sora hazugság, talán nézd meg a 2011es költségvetést.
Ez a Fidesz választási programjából van, erre szavazott a 2/3 és most ennek az ellenkezőjét teszi Orbán, ennek az ellenkezőjét fogja megszavazni a parlamentben a Fidesz frakció.

Nem véletlenül törölték ki, tüntették el.

" A kormányzatnak tisztában kell lennie azzal, hogy minden egyes embernek
joga van ahhoz, hogy legyen lehetősége gondoskodni a családjáról. Ez tisztességes munkahelyeket és tisztességes béreket jelent, olyan oktatási rendszert, amely megfelel a magas nyugati normáknak és a gazdaság elvárásainak. Olyan egészségügyi ellátást, amely elérhető és hatékony
Minden embernek joga van a közbiztonsághoz és a szociális biztonsághoz, ezeket az államnak biztosítania kell.
Ezek a célok megalapozottak, reálisak. Elég, ha csak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát vesszük alapul, amelyre ma minden demokratikus ország alkotmánya épül. Ebben elsők között szerepel a munkához való jog,
a szociális biztonsághoz, a személyes biztonsághoz való jog, valamint az
egészséges környezethez, a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez
való jog. Ezek az alapvető emberi jogok éppen azokat az értékeket hivatottak biztosítani, amelyeket a nemzeti ügyek politikája szolgál."

Orbán Viktor:
Nemzeti ügyek politikája .......................................................................... 19
Matolcsy György:
Itt az idő, hogy talpra állítsuk a magyar gazdaságot! ........................ 24
Lázár János:
Itt az idő, hogy újra rend legyen az országban!.................................... 48
Pesti Imre:
Itt az idő, hogy megmentsük az egészségügyet! ................................... 60
Soltész Miklós:
Itt az idő, hogy megteremtsük a szociális biztonságot! ..................... 70
Navracsics Tibor:
Itt az idő, hogy helyreállítsuk a demokratikus normákat! ............... 86

ursus artos 2011.09.18. 11:59:04

@Csolt nemzettségbeli: "Nemzeti Konzultációs lerészegedéseit,"
Jó, ezek biztosan hiteles forrásból valók...

ursus artos 2011.09.18. 12:01:11

@Csolt nemzettségbeli: "Tessék, ennek minden sora hazugság, talán "
Ezek szerint a kormánynak nem kell tisztában lenni azzal, hogy az emebreknek joguk van gondoskodni a családjukról.
Mert ugye akkor az csak hazugság, hogy tisztában kell lenni....

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 12:03:09

@ursus artos:
Nem, a komcsik hamisították az összes fényképet, sőt, az öcsém agyát is, aki Békéscsabán saját szemével látta, mondjuk akkor épp két testőr húzta az eszméletlen részeg Orbánt :O)))

ursus artos 2011.09.18. 12:09:05

A hazugsággal kapcsolatban induljunk ki a kályhától.
Az őshazugság Gyurcsányhoz köthető, ezen nincs mit vitatkozni, ezt oda-vissza ismeri mindenki. Ez egy politikailag kurvára kínos ügy. Egy ilyen mkiatt annak az embernek meg kellett volna semmisülnie. Nem így történt és a feladat innentől adott: el kell bagatelizálni, el kell róla terelni a figyelmet. Ennek az egyik része az, hogy követeljük Orbántól, hogy ismerje be: hazudott. Minél hangosabban követeljük, annál biztosabbak lehetünk abban, hogy biztosan hazudott. Erre azt mondta, hogy ő sohasem hazudott a választóknak (az asszonynak igen!!). Na ez kivetre a biztosítékot mindenkinél, és innentől kezdve mondatról, mondatra, betűről, betűről az a feladat, hogy bizonyítsuk: Orbán hazudik. És csak Ő és mindig.
És akkor ide jutunk, hogy egy párt programja hazugság. De már a fogalommal sem vagyunk tisztában!!! Mindegy mi, mindegy mi van leírva, mindegy mit jelent az valójában, a lényeg az, hogy az csak hazugság lehet.
Na ez az a morális válság, amibe Gyurcsány Ferenc belesodorta az országot.
És nem is értem, hogy egyesek hogyan tudnak vele közösséget vállalni, de az az én problémám.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 12:10:05

@ursus artos:

Nagyon szelektív a látásod, Orbán hazugságában, amire a kétharmad szavazott, nyomatékosítva van a mondanivaló, ezért használja a kell, jog, joga van szavakat.
Szerintem rajtad kívül mindenki tud magyarul!
Te valamiért nem érted az egyértelmű magyar szöveget.

" A kormányzatnak tisztában kell lennie azzal, hogy minden egyes embernek
joga van ahhoz, hogy legyen lehetősége gondoskodni a családjáról. Ez tisztességes munkahelyeket és tisztességes béreket jelent, olyan oktatási rendszert, amely megfelel a magas nyugati normáknak és a gazdaság elvárásainak. Olyan egészségügyi ellátást, amely elérhető és hatékony
Minden embernek joga van a közbiztonsághoz és a szociális biztonsághoz, ezeket az államnak biztosítania kell.
Ezek a célok megalapozottak, reálisak. Elég, ha csak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát vesszük alapul, amelyre ma minden demokratikus ország alkotmánya épül. Ebben elsők között szerepel a munkához való jog,
a szociális biztonsághoz, a személyes biztonsághoz való jog, valamint az
egészséges környezethez, a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez
való jog. Ezek az alapvető emberi jogok éppen azokat az értékeket hivatottak biztosítani, amelyeket a nemzeti ügyek politikája szolgál."

Orbán Viktor:
Nemzeti ügyek politikája .......................................................................... 19
Matolcsy György:
Itt az idő, hogy talpra állítsuk a magyar gazdaságot! ........................ 24
Lázár János:
Itt az idő, hogy újra rend legyen az országban!.................................... 48
Pesti Imre:
Itt az idő, hogy megmentsük az egészségügyet! ................................... 60
Soltész Miklós:
Itt az idő, hogy megteremtsük a szociális biztonságot! ..................... 70
Navracsics Tibor:
Itt az idő, hogy helyreállítsuk a demokratikus normákat! ............... 86

ursus artos 2011.09.18. 12:11:08

@Csolt nemzettségbeli: "akkor épp két testőr húzta az eszméletlen részeg Orbánt "
És akkor ennek mi a végkonklúziója? Mi ebből következtetés, mit kéne ebből egy magamfajta fideszdroidnak észrevennie?
A párhuzamot kéne látni afolyamatosan részeg középkori királyok és Orbán között?

ursus artos 2011.09.18. 12:13:13

@Csolt nemzettségbeli: "változatlanul nem értem, mi abban a hazugság? nincs jogod a munkához? Vagy mi van???
A szeélyes problémáidat ne keverd ide.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 12:24:23

@ursus artos:
Természetesen egy "fideszdroid" ebből csak annyit lát, hogy Orbán hasonlít egy középkori királyhoz :)

Virág et. 2011.09.18. 12:27:58

@Zsir@f: Mert pénz hiányzik a költségvetésből, az adócsökkentéssel való fogyasztás-élénkítés / gazdaság beindítás nem jött be, hitelt nem vehet fel az állam, tehát - hacsak nem találunk olajat - csak adónöveléssel lehet rövidtávon költségvetési bevételhez jutni. Örülni én sem örülök neki, de más módot nem talált eddig egyik brigád sem.

@ursus artos: Vicces, hogy ezt épp az alá a poszt alá írod, ahol pártod és kormányod prominensei épp ennek az ellenkezőjét mondták a szocik ÁFA-emeléséről. Egyébként meg az ÁFA emelés miatt eddig még mindig nőttek az árak és most is fognak. A csökkentésnél viszont egyáltalán nem ilyen egyértelmű az árcsökkenés. A világ így működik.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.18. 12:29:42

@ursus artos:
Látom, már egy következő sorig is eljutottál Orbán választási hazugságbeszédében, amely tulajdonképpen egy írásos szerződés a választókkal. A jelenlegi rendszerben erre szavaztak a választók.
Megy ez neked, ha lassan is, úgyhogy még egyszer, hogy a többi részét is megértsd magyarul és ne Angszoc nyelven értelmezd:

" A kormányzatnak tisztában kell lennie azzal, hogy minden egyes embernek
joga van ahhoz, hogy legyen lehetősége gondoskodni a családjáról. Ez tisztességes munkahelyeket és tisztességes béreket jelent, olyan oktatási rendszert, amely megfelel a magas nyugati normáknak és a gazdaság elvárásainak. Olyan egészségügyi ellátást, amely elérhető és hatékony
Minden embernek joga van a közbiztonsághoz és a szociális biztonsághoz, ezeket az államnak biztosítania kell.
Ezek a célok megalapozottak, reálisak. Elég, ha csak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát vesszük alapul, amelyre ma minden demokratikus ország alkotmánya épül. Ebben elsők között szerepel a munkához való jog,
a szociális biztonsághoz, a személyes biztonsághoz való jog, valamint az
egészséges környezethez, a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez
való jog. Ezek az alapvető emberi jogok éppen azokat az értékeket hivatottak biztosítani, amelyeket a nemzeti ügyek politikája szolgál."

Orbán Viktor:
Nemzeti ügyek politikája .......................................................................... 19
Matolcsy György:
Itt az idő, hogy talpra állítsuk a magyar gazdaságot! ........................ 24
Lázár János:
Itt az idő, hogy újra rend legyen az országban!.................................... 48
Pesti Imre:
Itt az idő, hogy megmentsük az egészségügyet! ................................... 60
Soltész Miklós:
Itt az idő, hogy megteremtsük a szociális biztonságot! ..................... 70
Navracsics Tibor:
Itt az idő, hogy helyreállítsuk a demokratikus normákat! ............... 86

hoplita 2011.09.18. 12:37:37

@Csolt nemzettségbeli:
Na, mi van faszfej?
Török kibaszott a picsába, oszt most itt esz a fene?:)))))

Blogger Géza 2011.09.18. 12:59:16

@sárkányfő: Most ne kapjál már dührohamot azért, mert állandóan önellentmondásba keveredtél a "strukturális hiány" varázsigédnél, még azóta sem voltál képes megmondani, mekkorára is van tervezve az jövőre és az hogyan igazolja a "strukturális hiány megmarad" elméletedet. :) Van nővér ismerősöm, kb ugyanannyit fog hazavinni mint eddig, és ő is egyetért azzal, hogy ne vonja ki magát a munkavállalók egyharmada (főleg a kamu minimálbéresek) az adózás alól. az, hogy valaki minimálbérre van bejelentve, rohadtul nem azt jelenti, hogy valaki szegény.

Blogger Géza 2011.09.18. 13:03:32

@kavinton: Attól hogy eltörölnénk a pénzt, nem csökkenne a munkanélküliek száma, hanem erősen megugrana a kialakuló káosz következtében. Meg aztán ha nem kapok pénzt, én ugyan nem dolgoznék... hacsak nem szervezel munkatáborokat... És akkor már el is jutunk lassan a délkelet-ázsiai kommunista modellig, amit senki nem kíván vissza.

Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.18. 13:18:48

@Virág et.: "Mert pénz hiányzik a költségvetésből,"
Ez tiszta sor, de nem indokolja az ész nélküli adóemelést. Engedtessék meg nekem egy hasonlat.
Vajon mikor marad több homok a kezünkben? Ha a markunkat tenyerünkkel fölfelé nyitva tartjuk, vagy ha összeszorítjuk az öklünket?

"az adócsökkentéssel való fogyasztás-élénkítés / gazdaság beindítás nem jött be,"
Azt már az elején lehetett tudni, hogy az általuk elképzeltek nem valósíthatók meg, illetve nem hozzák majd azt az eredményt, amit ők elvárnak.

"csak adónöveléssel lehet rövidtávon költségvetési bevételhez jutni."
Ez ebben a formájában nem igaz. Több közgazdász különböző fórumokon leírt, elmondott különféle módszereket. Mindegyiknek része volt az, amit a jelenlegi kormány sem vállalt fel. Valós strukturális átalakítás az államigazgatás összes területén, teljes mélységben.
Tisztában vagyok vele, hogy ezt egy év alatt nem lehet megvalósítani, de még a kezdeti lépések sem látszanak és engem személy szerint ez dühít nagyon.

Virág et. 2011.09.18. 13:23:18

@Zsir@f: Ne érts félre, nincs vita közöttünk. Csak azt mondom, a strukturális átalakítások nem hoznak azonnal pénzt - nekik pedig most kell, nem 3-5-10 év múlva.

Az ország érdeke a strukturális reform lenne pl az egészségügy terén. Hogy lesz-e ebből valami vagy ismét csak valamelyik szoci kormány ötletét látjuk trikolorba csomagolva újra (pl. vizitdíj helyett nemzeti egészségügyi díj vagy valami hasonló).

Virág et. 2011.09.18. 13:24:04

@Virág et.: A mondat vége lemaradt: "... az majd a későbbiek folyamán kiderül."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 13:49:23

@Hörömpő Töhötöm: Ki az aki ezt eddig nem tudta?

@Virág et.: Öhm, igen. Tehát a sok sírógép szerint mégis honnan lett volna azonnal pénz, amiből a költségvetés lyukait befoltozzák? Avagy mit tett volna a maszop, ha hatalmon marad? Mert gyanítom, hogy azok nagyjából semmit nem csináltak volna (avagy ha akarnak, akkor csigalassúsággal, mert ugye a Parlament annyifelé menne, ahány párt van).

sárkányfő 2011.09.18. 13:55:16

@Blogger Géza: Látom faszfej, te igazi szíjjártó-klón vagy, folyamatos hazudozást és mellébeszélést nyomatsz.

Hogy itt is meglegyen, leírom, bár tudom te gyakorlatilag egész életben képes leszel a hülyét játszani.

A kormány nem saját munkájának eredményeképpen éri el a névleges hiányt, hanem az elrabolt manyup-kasszák segítségével, ami egyszeri bevétel, nem rendszerszintű. Az érdemi, egyszeri bevételek nélküli, azaz strukturális hiány idén legalább 5-7% lesz. Ennyi lenne a nominális hiány a manyup felélése nélkül. Ebben semmi önellentmondás sincs, és meg se próbáltad kifejteni hol látsz ellentmondást, ja mert nem is látsz sehol.

Soha nem hoztam szóba 2012-t, mivel végig az idei hiányról beszéltem, csak te akarod görcsösen elterelni a szót, ráadásul már 3x elmagyaráztam, hogy még nyilvános költségvetés-tervezet sincs 2012-re, tehát még a terveket sem tudja senki, még tippelni sem lehet mit terveznek és hogyan, de ennek nincs is semmi köze az idei strukturális hiányhoz, bár ezt most sem fogod meghallani, csak szajkózod tovább a magadét.

A nővér ismerősödről meg ne hazudozz, mert senki nem szopja be, pont a nővérek azok akik a dokik mellett már évek óta nagyobb bért követelnek, ők is alulfizetettek, tehát minimum emelést várnak, nem csökkentést, emigrálnak ők is szép számmal, szóval a süketelést a hajadra kenheted.

A többieknek:
a fentieket huszonötször leírtunk a törökgabi blogjában ennek a faszfejnek, órákon át magyaráztuk neki, hol így hol úgy, példákkal illusztrálva, hogy felfogja a faszfej, de nem, nem akarja vagy nem tudja, nyilván jól megfizetik hogy kretén balfaszt csináljon magából.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 13:59:49

@sárkányfő: Nyugi, az ilyen itt rendszeres. Csak a neve változik.

Zsiráfovics Zsiráf 2011.09.18. 14:00:35

@Virág et.: "Ne érts félre, nincs vita közöttünk."
Nem értelek félre.

"Csak azt mondom, a strukturális átalakítások nem hoznak azonnal pénzt "
A strukturális átalakítás bizonyos részei igenis hoznának azonnal (értsd: legkésőbb következő év elejétől) többlet bevételt.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.18. 14:04:23

@Csolt nemzettségbeli: Köszöntelek a tiszteletbeli sziszifuszi emlékérmesek táborában, "Mi vagyunk a nariborg, minden ellenállás hasztalan" A borsónak nagyobb esélye van a falon, mint a legminimálisabb belátást fellelni a b.medvében :D

bandika gazdája 2011.09.18. 14:23:23

@egyittlakó: Nemá!!! Nem hiszem el. Ennyire hülye nem lehet senki, ha szabadon jár-kel! Bááár ... "Érdekes" ismerősöm nekem is van. Igaz nem jártam náluk, viszont saját szememmel láttam a piacon egy amúgy igen kedves nén@humániákus: it, aki Orbán képét puszilgatta mint régen falun a Szűzmáriáét!

bandika gazdája 2011.09.18. 14:27:25

@bandika gazdája: Bocs! Szegény @humániákus ebbe véletlenül keveredett bele!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 14:28:17

@egyittlakó: Szerintem bármilyen más rezsimmel sem lenne jobb, csak a neveket kéne cserélgetni.
Meg lehet azok nem az áfát emelnék, hanem mást, de sarcolás, az lenne, mert pénz az nincs.

Horizont 2011.09.18. 14:48:46

Nincs megszorítás! Oké Viktor! Sokan beszopják ezt! Tudjuk jó nagy szarban vagyunk.De innen alulnézetből felháborító, hogy bármit tesz Orbán, megy mellé egy kommunikáció és büszkén kihúzza magát ( a hokedli mögött, mondaná Hofi:D) lássátok emberek milyen jót tettem!
Csökkentette az adót. Igen, azoknak akiknek így is több volt a fizuja. Kis fizetésűeknek csökkent a bére, de ezt meg sem akarta hallani.Béremelést írt elő kötelezően, mert senki nem járhat rosszul. Ő már csak tudja! Bankadót kivetette! Hű a hívei majd beleszakadtak az örömködésbe, ez igen azok a rohadt bankárok szívjanak csak micsoda bátor lépés. Aztán láss csodát megemelkedett minden banki szolgáltatás díja. Tehát mi fizetünk, nem a bankok. Megsegítette a devizahiteleseket. Végtörlesztés 180 ft-on 0 ft. költséggel.Ki tudja visszafizetni? Az aki jól áll anyagilag. Innen kezdve nincs sirám, mert ott volt a lehetősége mindenkinek. Mindenkinek??Az ingatlanpiac meg behalt!Bevezette a chips adót? Ki fizeti ki? Hát a vevők, minden más termékben is. Felemeli a gázolaj adóját? Ki fogja kifizetni? Az is aki a falujából nem lép ki, mert minden áruban fog jelentkezni az ára. Megemeli az áfát! Ki fizeti meg? Mindenki!
Az egészségügy is el van, nincs sehol őrjöngés, tehát az is oké. A héten hallottam ismerőstől. Gyöngyös 32 ezres kisváros. Anyuka orr-fül- gégére telefonál időpontért, mert 3 éves kislányának fájnak a fülei. Időpont 2 (két!!) hét múlva. Irány a magánrendelő, kislánynak kétoldali fültőmirigy gyulladása van. Ez mindennapos eset. Egy rakás iskolát átadtak az egyháznak, de nem is törődnek vele mi megy ott. Helyi szakközépben, "dicsértessék-kel" kell köszönni, imádkozni óra előtt, mise kötelező, kapucni se szabad a fejre tenni, meg ilyenek!
Ma hallottam valamelyik államtitkártól, hogy meg kell emelni a minimálbért. Ja! (Elnézést, hogy személyes példával hozakodok elő!) Tudom, hogy annak is meg kell élnie aki minimálbért kap. De azt is tudjuk, hogy nagyon sok helyen a dolgozónak minimálbért fizetnek és zsebbe a többit. Nem sajnálom tőlük, de....Akinek egy kicsivel felette van azokkal mi lesz? Én senkitől nem sajnálom ha jól keres. Nekem attól nem lesz több ha fröcsögök. Tudom, hogy melyik "polcra" kell elhelyeznem magam. 38 éve dolgozom, egy akkreditált laboratóriumban vegyésztechnikusként. 157800 ft. a bruttóm, 110 ezer a nettóm. Ez most csökkenni fog. Lassan utolér a minimálbér:)
Szóval Orbán bármit tesz MI fizetünk, MINDENKI! Csak ő ezt nem akarja tudomásul venni, vagyis nem akarja, hogy tudjuk, hogy ő is tudja! Mert MEGSZORÍTÁS nincs és kész! De ha nincs akkor mitől, kitől vagyok ennyire kifacsarva?:)
Bevallom őszintén én többet vártam tőlük, de még az előző kormányzását is alulmúlja. És ne Gyurcsány meg az MSZP legyen már a mérce:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 15:13:56

@Horizont: "De azt is tudjuk, hogy nagyon sok helyen a dolgozónak minimálbért fizetnek és zsebbe a többit. Nem sajnálom tőlük, de...."
Igen, pont ez lenne a lényeg, hogy az eltitkolt jövedelmek utáni adót verjék ki a csalókból... Érdekes mdon a NAV nem nagyon aktívkodik ilyen ügyekben (most bejelentettek egy intézkedéssorozatot, kíváncsi leszek rá, hogy az is csak kirakat lesz-e).

Horizont 2011.09.18. 15:24:47

@Cirbi: Köszönöm!

@ColT: Én nem is azokról beszéltem akik úgymond gazdag vállalkozók és minimálbéren vannak bejelentve, hanem azokról a "melósokról" akiknek a minimálbér+ zsebbe fizetéssel együtt sincs normális fizetésük, de nekik emelnek majd nekünk meg csökken! Azzal a hatalomnak gondja van akit utol kell érni, egyszerűbb tőlünk lekarmolni! Lásd: Győzike 22 milliós csalása, mióta nyűglődnek vele, rajta!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 15:38:32

@Horizont: Khm! Aki a melósnak a minimálbért + zsebbe adja, az is adócsaló.
És nem is a melóst kell büntetni, mert persze hogy elvállalja, mert más nincs... Kényszerhelyzet...
Ha felnyomja a gaz vállalkozót, attól az anyagi helyzete nem oldódik meg.

ursus artos 2011.09.18. 15:52:53

@Csolt nemzettségbeli: ötszázszor is idemásolhatod, a hazugságot írd már le, hogy mi abban a hazugság!!!!
Szerinted, Konkrétan. Ne csak úgy általánosságban, mert most azt csinálod!!!!
Konkrétan. Konkrétan.

ursus artos 2011.09.18. 15:54:56

@Horizont: "Helyi szakközépben, "dicsértessék-kel" kell köszönni, imádkozni óra előtt, mise kötelező, kapucni se szabad a fejre tenni, meg ilyenek!"
Atyaúristen!!!
Meg kevesebb a kurva anyázás, meg a szopd ki a gecimet-ezés?????

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.18. 16:04:00

@ursus artos: Szerinted kevesebb?
Mert szerintem nem. Haverom a fasori evangélikusba járt, hát elég szép kis bűnbarlang volt a kollégium :)

Azon kívül, talán nem (csak) az iskolában kéne jómodorra tanítani a gyereket, hanem otthon.

Horizont 2011.09.18. 16:48:38

@ursus artos: Kicsit másról beszélünk! Ha valóban úgy lenne, hogy kevesebb lenne! De nem varázsszó a "dicsértessék" ha azt kimondják nem fognak káromkodni se! De nem is ez a lényeg. hanem az, hogy egy városka szakközépiskolájából nem igazán lehet másik iskolába átíratni a gyereket, mert nincs másik! Átadták az egyháznak mert az önkormányzat nem tudja fenntartani! Miért az egyház miből tartja fenn? A perselypénzből? Nem! Az állami támogatásból. És azt ígérték, hogy fogadják az ateistákat is, és nem fognak erőszakkal előírni semmit. Na ehhez képest ami van az tragédia.A zeneiskola igazgatójának felmondtak, mert nincs megkeresztelve! meg egy csomó ehhez hasonló dolgok történnek. A vallással nincs baj, nem tanít az rossz dolgokra valóban. Baj csak a papokkal és az egyházzal van, na meg az állammal, ez ügyben élén Semjénnel.

szaktatar 2011.09.18. 17:17:45

@Sarkalatos hozzászóló:
lófaszt. 1998-2002 közt a bokros csomag felélése kezdődött, ami 2006-ra fejeződött be. orbán és bandája akkor se értett semmihez, ahogy ma sem.

szaktatar 2011.09.18. 17:23:13

@Vidéki:
"a 2012-re prognosztizált"

MUHAHAHAHA!!!!
mekk mester matócsi prognózisaiból soha semmi sem jött be.
szóval: te tényleg ekkora hülye vagy, vagy csak szórakozol?

bandika gazdája 2011.09.18. 17:27:23

@Horizont: Nem véletlenül van az, hogy hiszek Istenben (bár néha már...) de nem megyek el a templomba.

Blogger Géza 2011.09.18. 21:16:28

@sárkányfő: Ajjaj, elfogytak az érvek, vesztésre állsz, egyre több a káromkodás! A primitív ember legbiztosabb jellemzője. Egy 2012-es adótörvényekről szóló blogban nagy művészet, ha úgy teszel, mintha nem 2012-ről beszélnénk, de hát ezt ki hiszi el? "tehát még a terveket sem tudja senki, " akkor szerinted pl ez a blog miről is szól, mi adta az apropóját? :)

Jó, a kedvedért majd elmagyarázom a nővé ismerősömnek, hogy nem is ismerjük egymást, mert te úgy döntöttél. Ez még mókásabb lesz, mit az eddigi marhaságaid. :)

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.18. 23:39:28

@szaktatar: ez a "Bokros-csomag felélése" egy humbug. Úgy képzeled, hogy a Bokros-csomag az valami teletömött pénzeszsák volt, amit Hornék átadtak a következő kormánynak? Mert akkor tévedsz, volt benne egy adag kiadáscsökkentés, egy adag adóemelés és még egy adag elinflálás. Nem tudom, mennyire tűnt fel neked, de a kiadáscsökkentéssel kombinált adóemelés azóta is szerves része minden új csomagnak. A több bevétel - kevesebb kiadás látszólagos ellentmondását pedig a hiánycélt mindig teljesítő folyamatos eladósodás utáni növekvő adósságszolgálat oldja fel (ez az egyetlen jelentős mértékű kiadás, aminek csökkentése soha komolyabban szóba nem került - vajon miért?).

A Bokros-csomag nem más volt, mint a Széll Kálmán-terv gyerekkori változata. És megbocsáss, de ha valaki 15 év múlva arról fog beszélni, hogy ki hogyan élte fel a Széll Kálmán-tervet, az is ... keserű mosolyt fog csalni arcomra.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.19. 02:42:05

@Nikkkkkk: yeah, így jutott hatalomra most a fityisz is.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.19. 02:55:19

@Vidéki: tekintélyre hivatkozni régi, meghaladott középkori szokás, de azért csak rajta. nem mellesleg pont Csaba László bírálta pl. a kevés kiadáscsökkentő intézkedés közül a rokkantnyugdíjasokkal való bánásmód sajátos új irányát. mindenesetre belőled nem lesz akadémikus, az egyszer bizonyos.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.19. 03:03:38

@Sarkalatos hozzászóló: ha a kiadáscsökkentés strukturális, akkor tartható. ha tartható, akkor jó, ha pedig jó, akkor tartós. pl. a Bokros-csomagból a költségtérítés meg a fizetős fogorvos hogy hogy nem eléggé tartósnak bizonyult. a Széll Kálmán-tervben ezzel szemben csupán múló fűnyíróelvet látni. más kérdés, hogy már nem lehet játszani a forint árfolyamával, vagy a vámmal, de ha annyira okos volt Gyurka meg a brigád annyi éven át, akkor fussanak már el a szélen, mint Messi, ne csak kavargassanak a középpályán az öngólig, mint a Maróti Béla.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.19. 03:07:24

@ursus artos: faszt kevesebb, több. csak néztek szegény állami iskolába járók, mert annyi kurvaistenezést, mint a katolikus gimnáziumba járóktól, maximum a mesében hallhattak.

Virág et. 2011.09.19. 07:55:48

@ColT: A "minimálbéres gazdag vállalkozó" nem feltétlen adócsaló, csak ha a ha a jövedelmét más legális, adózott formában sem veszi ki (pl. osztalék), hanem pl fiktív számlákkal kiköltségeli.
A melóst, aki minimálbérre van bejelentve és kap mellé még 30-40 ezret zsebbe, azt nehéz lesz megfognia a NAV-nak, mert ez nem akkora összeg, ami egy vagyonosodásin kiderülhet.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.19. 09:42:26

@Virág et.: megkockáztatom, hogy ha a minimálbéres adócsaló vállalkozóból és a minimálbéres adócsaló melósából kiverik az adót, akkor mindketten (+ családjaik is) mehetnek konténerbe lakni és stadiont építeni.

Ami NINCS, az NINCS.
Ezeknek a minimálbéreseknek, kisvállalkozásoknak a 90%-a tönkremenne ha nem csalnának adót. És akkor lenne még sokkal több munkanélkülink.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.19. 10:55:02

Ezt eredményezi a 4 éves ciklus: 2012-ben megszorítások, hogy 2013-ban legyen mit osztogatni, amit a 2014-es kampányban el lehet adni. Ha sikerül, ha nem ez az ördögi kör 2015-ben kezdődik az elejéről. Pl.: 2013-ra 20% lesz az ÁFA, majd 2015-re visszaemelik jobb esetben 23%-ra.
Sajnos azzal már nem számolnak, hogy pont emiatt a ciklusos szopatás miatt is mennek ki egyre többen külföldre PÉNZT KERESNI! És nem egy államot eltartani.
Aztán nem marad itt más csak a nyugdíjasok és a cigányok.

Én is akarok kommentelni 2011.09.19. 11:14:52

@Blogger Géza:
No látom te értesz valamennyire a dolgokhoz. Ha én 160ezer bruttót keresek, akkor jövőre csökken vagy nő majd a nettóm? Illetve a mennyivel változik kérdésre ha tudsz válaszolni megköszönném. A főnök bejelentette, hogy év végén most a béremelés elmarad (vagy 1 embert elküldünk és kapunk 3% emelést, inkább megtartottuk az embert).

Homeoffice 2011.09.19. 11:44:04

@Én is akarok kommentelni:

Egyértelműen nem jársz jól.

index.hu/gazdasag/2011/09/17/a_rosszul_keresokkel_foltoztatjak_a_koltsegvetest/

Ebben a cikkben van egy táblázat. Lehet mazsolázgatni.

Én is akarok kommentelni 2011.09.19. 12:37:40

@Gunther:
Ne mondj ilyet! Direkt Gézát kérdeztem,mert ő heteken át bizonygatta nekem korábban, hogy januártól nekem nagyon jó lesz, mert nőni fog a nettóm!

Nem hiszem el, hogy hazudott! A fideszesek sosenem hazudnak!

Homeoffice 2011.09.19. 12:46:33

@Én is akarok kommentelni:

Neked JÓ lesz! Azért, mert többet adhatsz az államnak:D

Én is akarok kommentelni 2011.09.19. 12:52:52

@Gunther:
Te kommunista provokatőr! Ezzel a hozzáállásoddal kiírtad magad a szememben a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből! Megvárom inkább Blogger Géza válaszát, addig is HírTv-t nézek, hogy megtudjam mi is a valóság :)

Homeoffice 2011.09.19. 12:54:00

@Én is akarok kommentelni:

Értem:D
Tehát a matematika és a valóság kommunista?
Éjjjjjeeen!

szaktatar 2011.09.20. 10:50:46

@Sarkalatos hozzászóló:
"Úgy képzeled, hogy a Bokros-csomag az valami teletömött pénzeszsák volt, amit Hornék átadtak a következő kormánynak?"

ezt te képzeled.

süti beállítások módosítása