Skip to content


       Szűrés lista

Csak nem kapják meg

Egy darabig vicces (volt) a kapkodó ötletelgetés, amit gazdasági ügyekben művel Matolcsy Ikon karmesterkedésére a kormány, de mivel kőkeményen a bőrünkre megy a dolog, lassacskán kezd egészen ijesztővé válni a rapid nyilatkozatok vad katyvasza.

Lehet, hogy valaki már unja, de szerintem mindenképp érdemes vezetni a memoárt.

Kedd esti NGM-közlemény: "Vagyis egyidejűleg kivezetésre kerül az adójóváírás és a szuperbruttósítás intézménye."

Az ezzel rosszabbul járó, bruttó 202 alatt keresők kompenzálására viszont ugye kitalálták a bruttó 202 ezer felett kereső "burzsujok" által fizetendő "átmeneti jellegű hozzájárulást" (ÁJH), amit elemzőtől takarítónőig mindenki plusz adóként, második adókulcsként értelmezett, mivel nem a név a lényeg, hanem hogy fizess, még.

Természetesen az Örökös Szóvivő szerdán elmagyarázta, hogy ez hibás megközelítés.


"Elég nagy tévedés, jó nagy bakot lőtt, aki ezt írta."
Szijjártó hangsúlyozta: egy kulcs van, ami 16 százalékos, semmifajta több kulcsról progresszív adórendszerről nincs szó, ugyanis a többi közt ez volt az oka annak, hogy Magyarország ilyen nehéz helyzetbe került.
Az arányos adórendszer a kormány gazdaságpolitikájának legfontosabb eleme, ennek kiteljesíteni folytatódik – emelte ki a szóvivő, aki arra a kérdésre, mekkora hozzájárulást kell fizetniük a havonta bruttó 202 ezer forint felett keresőknek, azt mondta: szeptember 28-ára hoz a nemzetgazdasági miniszter egy komplex előterjesztést, mely választ ad a kérdésekre. "
 

 

Ehhez képest még szintén tegnap megtudtuk az Újabb Nagy Ötletet:

az lesz az ÁJH, hogy bruttó 202 felett mégis marad a félszuperbruttó! :-)


"Szijjártó Péter szerdán újságírók előtt kifejtette: 2012-ben kivezetik a korábbi, "torz" adórendszer megmaradt elemeit, "mementóit", így az adózónak kedvezményt jelentő adójóváírást és a többlet-adófizetési kötelezettséget jelentő félszuperbruttót. Azok esetében, akik havi bruttó 202 ezer forint alatt keresnek, mindkettőt kivezetik, azoknál pedig, akiknek 202 ezer forint feletti a havi jövedelmük, a félszuperbruttó kivezetése két lépésben - 2012-ben, majd 2013-ban - történik meg. A 202 ezer forint alatt keresők egy részével előfordulhatna, hogy veszteséget szenvednének el, ám - mivel "senki nem kereshet kevesebbet" az arányos adórendszerre való átállás miatt - őket kompenzálni fogják, mégpedig abból a forrásból, ami a 202 ezer forint felett keresők félszuperbruttójának két lépcsőben történő kivezetéséből marad a rendszerben - ismertette, hozzátéve, hogy 202 ezer forint felett mindenki többet fog keresni. Ebben a kategóriában mindenkinek két lépcsőben növekszik majd a keresete, mivel a félszuperbruttót két lépésben vezetik ki - mutatott rá.
A pontos részleteket tartalmazó megoldási javaslatot jövő szerdán terjeszti a kormány elé Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter - közölte a szóvivő."

 

Természetesen mindezt rezzenéstelen arccal, sőt, mosolyogva. Vele ellentétben bezzeg az újonc, Giró-Szász vezette csapatot az Origo értesülései szerint megszidta Orbán, aki állítólag azt vetette az új kormányszóvivő és stábja szemére, hogy "rögtön az első igazi próbatételnél rosszul vizsgáztak", amikor a gazdasági tárca keddi bejelentésében foglaltakkal kapcsolatban nem kommunikálták megfelelően, hogy nem új adókulcsot jelent, ha a bruttó 202 ezer forint alatt keresők adóváltozások miatti veszteségeit a 202 ezer forint felett keresőkkel fizettetik meg.

Ejnye, ezután biztos ügyesebbek lesznek Andrásék!
Remélhetőleg megtanulták már, hogy csak_egy_kulcs_lesz.

 

Egyébként megértem, hogy egy egész magyarázócsapatot kellett felvenni, kommunikálni bőven van és lesz mit, mert Matolcsyból a tervek mellett az aranyköpések is dőlnek.

Egy, a kormányülés részleteit ismerő forrás állítása szerint a szerdai ülésen a kompenzációs tervekről korábban nem hallók közül többen is felvetették a gazdasági miniszternek, hogy a lépéssel lényegében tényleg egy második kulcsot vezetne be a kormány, vagyis feladná az adópolitikában eddig képviselt álláspontját, azonban a gazdasági miniszter több alkalommal is körmönfont számításokkal vezette le, hogy nem tekinthető adónak a 202 ezer felett keresőket érintő pluszteher.

A magyarázat a forrás szerint körülbelül úgy hangzott, hogy "az adó az elvonást jelenti, a 202 ezernél magasabb bérűektől pedig nem elvonnak, csak nem kapják meg (vissza), amit a többiek."

Végülis ....

Címkék: politika gazdaság fidesz válság matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr83244991

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politológusi szerepek 2011.09.28. 18:26:04

Giró-Szász András kormányszóvivő lett nemrég, épp olyan időszakban egyébként, amikor sok jó hírrel nem szolgálhat. Igaz, az előző kormányszóvivőtől sem emlékszem látványos mondatokra, ők inkább az újságírókon keresztül érnek el hozzánk, harmadik típusú...

Trackback: Hol Rontottuk El? - Elmúlt20 2011.09.23. 10:56:52

Eljött a rendszerváltás ideje....."A történelem nem ad több haladékot, mondja a miniszterelnök, ezért most tartós válságkörnyezetben kell átalakítani az országot."Orbán Viktor: Megcsináljuk, amit húsz év alatt senkinek sem sikerült   In...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koho 2011.09.22. 12:18:21

Komolyan, mi a tök van már, követni sem tudom ezeket a gyökereket, de ahogy nézem, ez már nekik is komoly gondot okoz házon belül megérteni mit mond a másik :S

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.22. 12:19:55

@bucbuc: ha lenne olyan ami jó ötlet /egy kettő volt/, azt is elszarják a megvalósításnál, akkor mit lehet másképpen csinálni???

ketroot 2011.09.22. 12:21:25

Ha én azt írNÁM, hogy ezeket jó LENNE, HA kilőHETNÉ már valaki, az ugye nem bűncselekmény?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.22. 12:23:08

@Rufus78: @bucbuc: Lemaradt, hogy az előző kommentem a tiedre volt válasz.

Én egyébként azt látom, hogy csak a fika színe más, de biztos én látom rosszul.

bucbuc 2011.09.22. 12:32:21

@Cirbi: Én nemtom, ha én lennék a király :) azonnal kiadást csökkentenék, és megmondom őszintén örülök az ilyen híreknek, hogy nyugdíjat meg felsőoktatást elvonással reformálnak. Ilyen basszameg nem volt az elmúlt években sajnos. Meg el kéne kezdeni a gyerekgyárak felülvizsgálatát is meg sokmindent.
És kedvezni kellene a rendszer fenntartóinak, a nettó adóbefizetőknek, "büntetni" (idézőjel!) a kihasználókat. Ha rajtam múlna csak az első csoportnak lenne szavazójoga. Aki bele akar szólni, járuljon is hozzá. Meggyőződésem hogy 10 év alatt rendben lenne az ország. Nyilván ez lehetetlen mert demokrácia van. ... Ha itt bármit nem úgy mondanak el 1 héten belül -500k szavazatot mérnek oszt nem lehet csinálni semmit.
Az is meggyőződésem, hogy ezt tudják a fityiszesek is. Meg az mszp is. Meg a többi köcsög is.

Mellesleg abban is biztos vagyok, ha 2002 ben ezek maradtak volna (bár ellenük szavaztam, akkor kb ilyen mentalitással és értelemmel mint ami pl. itt van), bármilyen bénák itt 2006 ban euró lett volna és akkor most nincs ilyen gond. (Akkor most kezdődne mert innen indulna az osztogatás az inaktivaknak, persze hogy a szavazatokért. Ezért ötletelnek minden faszságot össze, hogy lehetne a szavazótáborukat beljebb lőni az értelmes szinthez (gyerekszavazat, hat. túli szavazat, ... lázadjatok :) )

És fosok hogy nem lesz itt változás, mert többek között minden bénázásukon 1000en lovagolnak.
És nem azért mert akkora demokráciabajnokok, hanem mert ellenérdekeltek. na nem hosszútávon, hanem kurva rövidtávon. Én meg mondjuk itt szerettem volna élni. (Mondjuk nem egy laspalmas, mielőtt félreértés lesz, hanem pl az index.)

Szóval ha nem lesz változás húzhatok innen a picsába, mert én sajnos látom hogy nincs tovább. mert ha ezek nem bakker, akkor úgy néz ki hogy senki!

Ezért szóltam hozzá, mert elkeserít hogy mennyi lemminget lehet a lényegtől elterelni.

bucbuc 2011.09.22. 12:38:21

@ketroot: Ja úgy nem, ezek olyanok hogy elvinnének, de bénák ebben is így át tudod baszni őket.

ketroot 2011.09.22. 12:40:21

Na, elmentem kajálni, erre valaki meg ide kommentelget a gépemről...:( Hogy lehet ilyet írni a kormánytagokra?! Hova jut ez a zország?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.22. 12:42:29

@ketroot: de ugye az a "valaki" (aka a hasonmásod) mánáger-tabletták hatása alatt ugye nem hugyozta oldalba az irodaházat? :DD

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.22. 12:52:08

@bucbuc: sok igazság van abban amit felsoroltál, de így ahogy ők csinálják nem lehet változtatni semmin, a szoci kormány kommunikációja sem volt semmi, de a fityeszé egyenesen katasztrófális, dilettáns, tervszerütlen, pont mint a töntéseik. A kivételezős, kivagyi, izmozó mentalitás meg egyszerüen lenulláza az ésszerű változtatásokat is.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.22. 13:03:02

kötelező olvasnivaló, egy lehetséges terv:

www.portfolio.hu/gazdasag/atvagjak_a_gatakat_jon_az_inflacio.155726.html

És a legfontosabb: tényleg mindenki számára váratlanul "elszállt" a svájci frank, s ez százezres nagyságrendben érintette a kormány számára fontos szavazó-bázist: a felső-középosztályt.

Feltételezésünk szerint ez utóbbi fejlemény hatására született meg a politikai döntés arról, hogy mielőtt felrobbantják az inflációt féken tartó gátakat, kimenekítik az ártérből a kormányzat számára fontos csoportokat - első helyen ideértve a 2/3-os többség fenntartásához szükséges Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőket. Annak számára, aki a háború nyelvén gondolkodik, ez logikus, hiszen tűzön-vízen át arra törekszik, hogy saját elit-csapataiban fenntartsa a harci morált.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.22. 13:07:38

Beszarok, origo.hu-n a következő:
"Aranyos, álmodozó fiú volt a Gyuri. Mindenki csodálta a sugárzó optimizmusáért abban a drámai gazdasági helyzetben. Ő soha nem aggódott, és minden héten volt valami ötlete" - így emlékezett vissza az [origo]-nak Matolcsy György politikai karrierjének elejére, az Antall-kormányban betöltött rövid politikai államtitkárságára egy akkori munkatársa...
Nos, Gyuri úgy néz ki nem sokat változott. De azért ilyen idős korban már illene lejönni a szerekről amivel 30pluszos fiatalemberként az optimizmusát származtatta...

molaris 2011.09.22. 13:08:35

1,- ezek a szóvivők Havas- nál tanultak kommunikációt?
2,- politikusainknak tényleg van diplomájuk?
3,- nem lehetne elküldeni a Marsra őket???????
4,- még mondja valaki, hogy megszűnt az igazi pesti politikai kabaré!!!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.22. 13:09:08

"Mindenre azt mondta, hogy 'majd megoldjuk' vagy hogy 'majd lesz valami'.
Tökéletes közgazda, komolyan...

www.origo.hu/itthon/20110922-matolcsy-gyorgy-es-a-kormany-gazdasagpolitikaja.html

Meridian74 2011.09.22. 13:28:36

HA nem tekinthető adónak a 202 ezer feletti hozzájárulás, akkor én azt nem fizetem be. És mivel nem adó, így adócsaló sem lehetek.

Grigorij Pantyelejevics 2011.09.22. 13:34:51

Valahonnan nagyon ismerős ez az új irány. De vajon honnan? ...

Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó.
A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön.
A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek.
Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen egykulcsos És lett magyar egykulcsos. Mi nem ígérgetünk a levegőbe.

Ironfist 2011.09.22. 13:35:41

Tényleg, ilyenkor miért nincs itt Enrico, meg Vidéki, meg eszkep, hogy megmagyarázza, ezzel senki nem jár rosszabbul? Csak nem, mert ennyire még ők sem idióták? Vagy majd egy kevésbé nyilvánvalót fognak magyarázni, terelnek, és erről meg soha egy büdös szót sem fognak mondani?

Nahát, mily meglepő...

ketroot 2011.09.22. 13:36:07

@Seduxen:

Lemegyek és megnézem! Nem lehet tudni!

dr. Aullah 2011.09.22. 13:40:34

@Ironfist: Tegnap nem voltál? Tegnap megmagyarázták.

Ironfist 2011.09.22. 13:42:32

@Aullah:
Nem voltam. Mikor, hol, miben?

dr. Aullah 2011.09.22. 13:52:00

@Ironfist: vastagbor.blog.hu/2011/09/21/ez_bizony_bukas
A másik nagy drodi stx joe volt. Keress rá, miket írtak.

dr. Aullah 2011.09.22. 13:53:16

@Ironfist: Kedvencem, amikor enrico azzal érvelt, hogy azért van a fityisznek igaza, mert "zerencsére még mindig toronymagasan nyerne a FIDESZ ha most lennének a választások "

Monçada bíboros 2011.09.22. 13:55:17

@Ironfist: mert még tart az eligazítás a pártközpontban:)

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.22. 14:16:24

oops már ők is?????

Századvég: komoly kiigazításra készerül a kormány
2011. szeptember 22., csütörtök 13:22 Domokos László

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. jelentős mértékben lefelé módosított 2011-re vonatkozó növekedési előrejelzését: már csak 1,6 százalékos a GDP-bővülést vár. A revízió hátterében egyrészt a romló külpiaci konjunktúra, másrészt a belső felhasználási tételek vártnál rosszabb alakulása áll.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/komoly_kiigazitasra_keszerul_a_kormany.496440.html

Gandalf(helyett) 2011.09.22. 14:20:17

Hát, tényleg nem magasabb adóelvonást jelent, ha az én jövedelmemből arányaiban kevesebb marad, mint a 202.000 alatt keresőkéből.
Én marha nem is értem, hogy miért nem értem. (vagyis sajnos értem, hogy már megint hülyének néznek, de ez most mellékes)

Amúgy pedig nem marad sokáig a kormánykommunikációban se, aki nem ismeri ezt a FIDESZ által bevezetett újmagyar szlenget.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.22. 14:34:48

@Ironfist: Ahogy látom, hiányukban nincs is túl nagy forgalom ezen a poszton:). Vagy az olvasók kezdik kibírni komment és röhögés nélkül ezt a költségvetésnek csúfolt porhintést:)?

elektromotor 2011.09.22. 14:48:55

Egy dolog, hogy megválasztanak valakit politikusnak!
Az is egy dolog , hogy kevés az esze a beosztáshoz!
Azt viszont sehogy sem értem a marha fejemmel, hogy mikor hoz egy intézkedést, előtte ,miért nem kérdez meg nála okosabb embereket?!
Én ha a munkám során valamivel nem boldogulok, megkérdezem a mérnököt!
Ha Ő sem tudja , már mondja is, hogy felhívom az X-Y-t és megkérdezem!!?
vagy azt hiszik "adott az Isten hivatalt, majd ad észt is hozzá"??!
Homályosítson fel már valaki?!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.22. 15:12:52

húúúbazzz, ez a szentséges jobb, meg az ő kinyilatkoztatásai, lassan ki lehet adni aranyköpés összes, csak már memoár lenne :D

"Az NGM tájékoztatója szerint az év végi deficit 1184 milliárd forint lesz - ez megfelel a jelenlegi költségvetési törvénynek. Ugyanakkor apró betűs megjegyzésből kiderül, hogy a " kiadások nem tartalmazzák a MÁV és a BKV adósságának átvállalását és a PPP projektek kivásárlásának ráfordításait, valamint a jelenleg 255 milliárd forintra becsült "negatív áfa" döntés miatti visszafizetést. " A BKV adóssága 70 milliárd forint, a MÁV-nál 200 milliárd forintos konszolidációt terveznek - vagyis a hiány akár elérheti a 2000 milliárd forintot is.

Az NGM érvelése szerint ugyanakkor mivel ezek egyszeri tételek ezért nem "célszerű" ezen tételeket a hiánycél teljesülésnél figyelembe venni.!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D:D:D:D:D

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ngm_nem_tarthato_az_eves_hiany.496463.html

butalo01 2011.09.22. 15:55:44

Nem értem, nem jó nektek semmi, ha egy kulcsos az adórendszer bukik a költségvetés, ha több kulcsos a zemberek buknak. Hát mit akartok? .)))))))
Az "agyvihar" meg egy elfogadott probléma megoldási forma a vállalatirányításban, nem értem, hogy mi ezzel a gáz? Ahelyett, hogy jobbnál jobb ötleteket írnátok, hogy a médiafigyelő kommandó holnapra tudja jelenteni. (mondjuk azt már unhatják olvasni, hogy milyen hülyék), és az a javaslat sem ér, hogy a máig harcoló képviselők juttatásait nyirbálják meg...
Azt meg én tartom gáznak, amikor mindig egy másik rétegre mutogatunk (nyugdíjas, gyerekes, vállalkozó, esetleg egyetemista, szakmunkás, minimálbéres stb..)

Jurganov 2011.09.22. 19:24:34

@elektromotor: tovább folytatva amit elkezdtél, ha xy se tudja akkor megad valakit aki tudhatja és így tovább, míg fel nem tűnik valaki aki tudja a választ. na, ezek az emberek a kormány. mindig mindent tudnak. és mint a pápa ők is fel vannak kenve a tévedhetetlenség szent olajával. szal nem tudnak hibázni..

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.22. 20:07:49

@Cirbi:

No lám-lám, bezzeg mikor a szintén félhülye Veres trükközött ilyenekkel.......

protoplanetáris korong 2011.09.22. 21:12:02

Biztos én vagyok a hülye, de ha nekem 203 ezer Ft a fizetésem, és emiatt tőlem elvonnak, akkor nekem nem csökken a bérem? Vagy nekem majd más fog adni? Mert ugye a "senkinek sem csökkenhet"-be én is beletartoznék, nem?

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.09.23. 08:50:10

Májusban a magyar állam 1,88 milliárd euróért vette meg a Szurgutnyeftyegaz 22 179 548 Mol-részvényét, ami részvényenként 84,76 eurós, az akkori 265 forintos eurókurzuson mintegy 22 400 forintos árfolyamnak felelt meg. Tegnap 14 ezer forintig esett a magyar olajrészvény, ez a 293 forintos eurókurzuson 47,80 eurónak felelt meg. A pakett mai értéke mindössze 1,60 milliárd euró, a 820 millió eurós, 43 százalékos együttes árfolyamcsökkenés mai kurzuson már mintegy 240 milliárd forintnak felel meg.

Elég volt belőlük, itt az idő!

Csatlakozz a sztrájkolókhoz!

mojszipupi 2011.09.23. 08:59:34

Miért nem nevezzük át az összes adót és járulékot mondjuk "nagyvezérünk és országunk felemelkedésére szánt hozzájárulásnak'" Érted....hát van második kulcs meg nem is :D attól függ hogy hívjuk....lol. És még jól le is ba***a gírószászt h hogy mer már a kis butus második kulcsról hadoválni....muhahaaaa. Vigyázat! Semmi nem az aminek látszik! :D mint valami bűvésztrükkben csak itt az ország pénzét tüntetik el

csoko20 2011.09.23. 09:00:36

NEM ÉRTEM!
Amikor pénteken bemondták az SZJA változást, tényleg nem volt egy közgazdász, takarító, miniszterelnök vagy egyéb faszkalap, aki egy zsebszámológéppel csinált volna egy próbát??????

Vagy csak dobálóznak a szavakkal, mert olyan okosnak tünnek, ha kimondják, hogy "adójóváírás", meg azt, hogy "szuperbruttó"? Miért nem egyből azzal jönnek, hogy fluxuskondenzátor, meg tranzisztor-duplikátor. Ezeket még én sem ismerem.

TÉNYLEG NINCS AZ EGÉSZ BAGÁZSBAN EGY FASZA CSÁVÓ, AKI TUD SZÁZALÉKOT SZÁMOLNI, MEG KIVONNI???
Beszarás!!!!

Alterix 2011.09.23. 09:05:02

Azért Giró-Szász Andrásnak tudnia kellett volna, hogy vannak tabuk. Kurvára nem mindegy mit, hogyan kommunikálhat. Matolcsy tévedhet, az belefér mégha az egész ország rá is megy. Viktor kedveli 'oszt jónapot, el van nézve.

De Giró-Szász??? Ha már jó pénzért beállt segget nyalni, meg ezt a gyomorforgató melót csinálni, akkor legyen is lebaszva, ha elbassza!!!

spontan · http://erdekessegek.info 2011.09.23. 09:15:43

Érdemes megnézni Rónát is az M1-en, amikor simán belemondja a kamerába, hogy Szíjjártó sületlenségeket beszél:

premier.mtv.hu/Hirek/2011/09/22/08/Rona_Peter_a_kormany_jelenleg_kapkod.aspx

elwood 2011.09.23. 09:39:40

"a bőrünkre megy a dolog, lassacskán kezd egészen ijesztővé válni "

ijesztő tavaly áprilisban volt, attól lehet félni amit nem ismerünk. pontosan úgy dolgoznak ahogy várhattuk tőlük. ez nem ijesztő.

ez szomorú.

charlie sheen 2011.09.23. 09:53:39

@bucbuc: Szerinted a fikázáson kívül mégis mit tudunk csinálni? Talán tapsoljuk meg a nárcisztikus nagyvezír meg eltolcsit ezért az ámokfutásért?

charlie sheen 2011.09.23. 09:57:35

@Szarházi Lázár takarodj!: Nono! Orbán vezér megmentett bennünket a tőzsdecápáktól, ezt március 15-én jelentette ki, nagy nyilvánosság előtt.
Bár lehet, hogy a tőzsdesügérektől a zisten sem véd meg... Lol.

Battlestar Galactica 2011.09.23. 10:00:53

@csoko20: Volt közgazdász is, és számológép is. Csak ilyenkor kussban kell maradni, mert jön a Giró-Szász féle lebaszás, ami miatt egy csomót kell majd magyarázkódni, hogy nem is történt meg.

Sajnos a király még nem tudja, hogy meztelen, ezt csak mi, a nép, látjuk! (még)

Deneware. 2011.09.23. 10:08:10

Fordítsuk meg a dolgot. Mondjuk ne emeljék a béremet, adjanak helyette életvitelminőségjavító kompenzációs munkáltatói hozzájárulást. Mennyivel jobban hangzik, és a lényegen sem változtat semmit. :o)

Bambulka 2011.09.23. 10:10:57

Széllel szemben igy kell vitorlázni. Kicsit jobbra, kicsit balra, folyamatos korrekciókkal.

Persze a többiek sokkal gyorsabban haladnak, igaz a jó irányban :-)

belekotty 2011.09.23. 10:17:59

@elektromotor: Én tudom, de nem írom le, mert akkor kitörne a lázadás a fehérek között.

amit még megtehetsz 2011.09.23. 10:20:37

Nekem akkor is az a húzása tetszett Matócsynak amikor a költségvetési tervezetet először bemutatta, és az mindössze kettő oldal volt!
Tehát fenn van tartva basszus egy egész minisztérium, (fizetés, juttatások, csillió forint) és határidőre nem képesek megcsinálni a legfontosabb dokumentumot.
Mi ez ha nem totális lúzerség???? Ilyen embereket be se lehetne engedni az épületbe, mert komolytalanok.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.23. 10:22:03

@Bambulka: de mink mogyorók vagyunk, mink fejjel szaladunk neki a falnak!
Ilyen a mogyoró virtusch. Akinek nem tetszik, az meg kap egy kokit.

Hosszan éljen Kedves Vezetőnk! :)

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.23. 10:22:51

@belekotty: néhány éve azt olvastam, hogy 1000+ milliárd per év.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.23. 10:25:42

@protoplanetáris korong: Duplagondol. Doublethink.
en.wikipedia.org/wiki/Doublethink

Nem hogy csökken, hanem egyenesen nő a pénzed. Bizony.

Cartman (ex Cartman) 2011.09.23. 10:27:42

@Avatar:
"Kezdve azzal, hogy pl. Szlovákiában nem csak a jövedelemadó egykulcsosságáról beszélnek, hanem a nyereségadó és az ÁFA is ugyanazzal egy kulccsal számítandó. De nálunk még a jövedelemadó egykulcsos volta mellett is van (még) jóváírás a csóróknak..."

Miért? Abban az isteni Szlovákiában nincs "jóváírás a csóróknak"?

bioLarzen 2011.09.23. 10:28:22

Nekem erről a "nem tekinthető adónak" kitételről egy ismerősöm régebbi esete jut eszembe, akinek valami rokonát mentő vitte kórházba, mert evett véletlenül valamit, amiben volt valami, amitől elváltozott a bőre színe, vörös kiütések jelentek meg rajta, ő meg belázasodott és gyakorlatilag állandóan elvesztette az eszméletét - az orvos a kórházban pedig, a kérdésre, hogy milyen mérgezés esete forog fenn, vagy 20 percig magyarázta, hogy a dolog "de facto" nem mérgezés, bár tényleg teljesen annak tűnik.

Nos, ez sem adó, bár teljesen annak tűnik :)

bio

smartdrive 2011.09.23. 10:38:37

ezek már közvetlenül az összeomlás előtti pillanatok. öröm az ürömben, hogy a szavazóik nagy részét is maguk alá temetik

Cartman (ex Cartman) 2011.09.23. 10:38:58

@protoplanetáris korong:
Az ilyet úgy szokták megoldani (azért vagyok ilyen óvatos, mert ki tudja ezeknél...), hogy csak a sávhatár fölötti részre vonatkozik majd a felső kulcs.

Egyébként ne aggódj: majdnem mindenki rosszabbul jár a leges-leges-legújabb gazdasági mechanizmussal. Szívunk majd az ÁFA-emelés, a visszaeső fogyasztás, a gazdaság stagnálása (recessziója?), stb., stb... összefoglalva _a dilettáns, béna kormányzás_ miatt.

(Oktatást, egészségügyet, egyebeket már meg se említem. Ezek igénybe vételéhez előbb úgyis enni kell. És ha a fidesz-kormány még sokáig szorgoskodik, lassan már az is luxus lesz itthon...)

Cartman (ex Cartman) 2011.09.23. 10:40:54

@szmoker (Homo Trollicus):
"Duplagondol. Doublethink."
Laikusként kérdem: Ez ugye az Apple-féle Think different továbbfejlesztése? :)

smartdrive 2011.09.23. 10:41:42

egyébként meg ha ez nem adó, akkor ugyanígy az adójóváírás sem csökkentette az adót

nu pagagyí 2011.09.23. 10:46:09

Pedig azt hitték, hogy Gíró-Szász már jól tud hazudni, ezért is nevezték ki. A terepmunkát semmi sem pótolja, van még mit tanulnia.

csoko20 2011.09.23. 10:49:00

@tojastobias: "Nekem akkor is az a húzása tetszett Matócsynak amikor a költségvetési tervezetet először bemutatta, és az mindössze kettő oldal volt! "

Az csak egy erősen kivonatolt vázlat lehetett!
Nem nézed ki egy ilyen szakemberből, egy zseniből, hogy fejből le tudja vezetni az egész költségvetést??? /Ha esetleg elakad, akkor emg ott van Orbán és kisegíti./

elwood 2011.09.23. 10:52:15

Ali G is egy lapra írta a költségvetést
"Da Budget" címmel, meg egy pár sor, oszt kész

Battlestar Galactica 2011.09.23. 10:53:49

@csoko20: Sajnos nincs igazad! Kettő oldal volt, de az a baj, hogy lábjegyzetekkel, magyarázatokkal, és belefirkált ábrákkal együtt! És a közepén egy kurva nagy nulla volt!

7esbusz 2011.09.23. 10:55:56

Az a lámpavasos dolog még menő? Csak kérdem.

Táskás Tóni 2011.09.23. 11:01:02

Rossz hírem van ! A karmester Orbán és nem a jobbkeze. Ez pedig így nagyon gáz, mert hiába küldené el ezt a degeneráltat a gyeplőt ezután is magánál fogja tartani. Orbánnak sok ideje van. Sehova nem utazik, hiszen nem szalonképes és ezért nem hívják.

Táskás Tóni 2011.09.23. 11:04:33

@tojastobias: Biztosan azt a listát vitte ki magával , amit a felesége készített, hogy mit vásároljon estére a CBA-ból.

vazzup 2011.09.23. 11:04:36

@Cartman (ex Cartman): uh, azért ez fájt: hu.wikipedia.org/wiki/Duplagondol

---

oszoljunk emberek, oszoljunk, nincsen itt semmi látnivaló.
alapítok egy szögesdrót-készítő céget, hamarosan nagy biznic lesz, ha nem a mi kormányunk vásárol belőle a határra, akkor a szomszédaink.

ezek meg elmehetnének inkább bérelhető bohócnak, akkor még hasznot is termelnének az országnak

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.09.23. 11:05:29

A megoldás rém egyszerű:

A pártok támogatásának azonnali megvonása, tartsa el őket a tagság. Az egyház támogatásának azonnali megvonása, tartsa el őket a hivő tagság. A cigánysegélyek megnyírása, a felesleges hivatalok (90%) azonnali megszűntetése, az országgyűlése képviselők fizetésének átlagbérre való visszaállítása, a többi helyi politikus dolgozzon a közért ingyen, költségtérítés, álláshalmozás eltörlése (nekünk se lehet). Ez kábé 10000000000000000000000000000 Ft megtakarítás.

Cartman (ex Cartman) 2011.09.23. 11:09:55

@vazzup:
A smiley-t a végén elmagyarázzam esetleg?

VT Man 2011.09.23. 11:19:47

A Vastagbőr kezd átmenni és becsatlakozni nagyon a balliberális kánonba.

A kritikák nagyrészt jogosak, csak a Vastagbőr azt nem írja meg, hogy:
2011-ben az egykulcsos adó: 20,32% SZJA
2012-ben a tervek szerint 16% SZJA lesz 202 ezerig, utána sávosan 20,32% (vagy kevesebb).

Ettől még bullshit a kormány "egykulcsos" elnevezése, de azért máshogy néz ki a dolog.

Az adójóváírás nehéz kérdés, az 1,3 millió minimálbéresből kb. 800 ezer vállalkozó, aki minimálbérre hazudja magát, és így adójóváírást kap, ha viszont nem, akkor nem érinti a kivezetés.

VT Man 2011.09.23. 11:20:40

@www.doominogame.com:
"A pártok támogatásának azonnali megvonása, tartsa el őket a tagság. Az egyház támogatásának azonnali megvonása, tartsa el őket a hivő tagság. A cigánysegélyek megnyírása"

A gondolatmenedet folytatva: "A cigánysegélyek megvonása, tartsa el őket a cigányság."
Erre gondoltál?

papugaja 2011.09.23. 11:20:44

@www.doominogame.com:
Na ja. De vajon ki lenne az előterjesztő, és ki szavazna róla?

2011.09.23. 11:22:18

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
a) már nem fizetnek a kommentelésért a pártházban
b) a meggyőződésből irogatók szembesültek, hogy másodszor csökken a nettó fizetésük és másodállást keresnek
c) a jobban járók el vannak foglalva a külföldi bankszámla nyitásával

NYJetsTD 2011.09.23. 11:22:29

@bucbuc: kiscsákó, te is nagyot fogsz nézni, amikor az összes jómódú, politikus, iparos, szerencsés, lázári többet ér, talpnyaló és egyebek kicsengetik 180-on a lét, azután két hét alatt felmegy az euró 330-340-re. Utána gyere vissza, a miért kell fikázni szövegeddel...

Lencsés István 2011.09.23. 11:24:59

Tényleg vastag a bőr a blogíró arcán hogy ilyet ki ad anoniman ....

2011.09.23. 11:27:59

@ketroot: Neeem... azért csak a vastagbőrnek kell fizetnie 10.000.000 Ft Szalai-féle kompenzációt.

ketroot 2011.09.23. 11:37:01

@Lencsés István:

A rohadék ellenforradalmárja! :D

Dr. No 2011.09.23. 11:39:11

@bucbuc: Ez is egy stratégia, hogy unod már a monoton fikázást, viszont van pár dolog, aminek tudsz örülni, és PERSZE nem vagy te Fidesz-szavazó... Tudod, Te a monoton fikázást unod, mi meg azt, ami kormányzás címén folyik, ez végül is egy-egy.

papugaja 2011.09.23. 11:43:18

Össze kellene gyűjteni Matolcsy magyarázatait.
Hogyaszondja:
1. Aki a már nem kötelező magánnyugdíjpénztárban marad, az kiszerződik az állami rendszerből, már nem tagja a közösségnek, az állami nyugdíjrendszer közösségének.
2. "ez azért nem megszorítás, mert nem lehet áthárítani a fogyasztókra"
3. ...

Mottó:
"Minden bonyolult kérdésre létezik egyszerű, világos, bárki számára érthető, téves magyarázat."

Táskás Tóni 2011.09.23. 11:45:22

@tojastobias: Az is lehet, hogy azt akarta bemutatni, hogy a ktgvetés is elfér egy söralátéten.

nemecsek ernő áruló 2011.09.23. 11:50:41

Matolcsi bevetette a Csubakka-védelmet! :D

papugaja 2011.09.23. 11:54:04

@papugaja:

...
n+1. "az adó az elvonást jelenti, a 202 ezernél magasabb bérűektől pedig nem elvonnak, csak nem kapják meg (vissza), amit a többiek.

belekotty 2011.09.23. 11:56:40

@Lencsés István: Miért? Honnan tudjuk hogy ki a valódi? Te vagy az igazi Lencsés István? Biztosan nem, mert az baloldali mantrát nyomat.

2011.09.23. 12:14:47

@nemecsek ernő áruló: Megnyerted a nap kommentelője díjat! :D

komissarlajos 2011.09.23. 12:27:42

@ketroot: Mondom én: egy hosszú cső és távcső van rája rakva. És figyelünk Viktor. Amit mondasz és csinálsz. Nem vagy te az Úristen jobbkeze. Szar dolgokat csinálsz. Persze vigyázol, hogy a kis családod ezt ne érezze. Ők lehetőleg az első pályán maradjanak. A főtáblán.

sárkányfő 2011.09.23. 12:34:37

@STX Joe:

izé.

16% nem 16%, ha közben emelték 2%-kal az ÁFA-t. Akkor már 18%. Vagy még több.

Talán az össz-adó terhelést kéne nézni, ennek van értelme. A tehetősek még megtehetik, hogy nem teljes fizetésüket költik el, de a többség bizony elkölti az egészet, mert kénytelen elkölteni. És az áfa nem csak egyszer jelenik meg a termék árában, nő az előállítás, szállítás, stb. költsége is, szóval jövőre úgy 5%-os infláció néz ki. Most. Hogy mit találnak még ki holnap, meg jövő héten, az még kérdéses...
Ja,meg 1%-kal emelkedik a munkavállalói eü-bizosítási járulék...

De kár még számolgatni, még ők maguk sem tudják mi lesz, kapkodnak, ötletelnek.

Lencsés István 2011.09.23. 12:40:03

@ketroot: Kultúrád csapkodja .... Na és ez vicces . :D

@belekotty: Mit miért ? :O Onnan tudjuk ki a valódi aki nem anoniman osztja az észt , úgy mint te például . Az aki előtt ott van az igazi az azért találta ki hogy engem idegesítsen de leszarom , szóval ha nem tudod ki kicsoda az nem az én bajom .

@leone007: ?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.09.23. 12:52:41

@Lencsés István:

Persze te biztos Lencsési István vagy. De amúgy ha akarod bárkiről kideríted kicsoda. Persze lehet ehhez egy átlag kommentáló kevés.

De kit érdekel ki vagy a véleményt el lehet mondani anonim is. Nem az a lényeg ki mondja, hanem az mit mond. De a Fideszesek mármint az olyanok akik nem ébredtek még fel Viktor hipnózisából (én is Fidesz támogató voltam de kigyógyultam belőle, elég gyorsan bánom is már nagyon az elmúlt 12 évet...) nem az a lényeg, hogy mit hanem ki. Mert ha egy ilyen agyhalott Matolcsy meg egy félbolond Viktor mondja, akkor tuti frankó a dolog bármekkora ordas baromság ugye.

Olyanok ezek a még hipnózisban szenvedők, mint a kisnyugdíjas akik ott ugráltak Fecó körül vadul védve a másik idiótát. Egy szellemi szinten vannak a Kádár istenítő munkásőr ruhában parádézókkal.

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 14:46:11

"Onnan tudjuk ki a valódi aki nem anoniman osztja az észt "

:)))))))))))
nagyon helyes, ha te nem is próbálod osztani, lévén igencsak kevés belőle

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.23. 15:09:35

@STX Joe:

"2012-ben a tervek szerint"

Tudod, az a baj, hogy ezek párnaponta változnak.

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 15:24:33

@laspalmas: nem várnak ezek olyan sokat egy-egy módosítás közt :)

belekotty 2011.09.23. 15:38:23

@Lencsés István: Az az igazi Lencsés István, nem? Miért higgyük el neked hogy te is igazi vagy?
Csak szánalmasan hencegsz vele!

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.23. 16:29:14

@STX Joe: "A Vastagbőr kezd átmenni és becsatlakozni nagyon a balliberális kánonba."
Nagyon komoly névtelen forrásból tudom, hogy Zeroék titokban Nokiásdobozt kaptak Gyurcsány egyik beépített békaemberétől.
Bizony.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.23. 16:32:10

@Cartman (ex Cartman): egész konkrétan the other way around:

www.youtube.com/watch?v=OYecfV3ubP8
(az más kérdés, hogy az Apple maga vált Nagy Testvérré azóta (: )

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.23. 16:34:20

@szmoker (Homo Trollicus): .... én se láttam a szmájlit. No mind1, megyek szervizbe, kiköhögök 140 ezer pízt a renyóért. Ennyi maradt a 170k-ból amit az egészségpénztárban összegyűjtöttem, a többit elvitték ezek a mocskosgecik.

Cartman (ex Cartman) 2011.09.23. 16:42:53

@szmoker (Homo Trollicus):
"(az más kérdés, hogy az Apple maga vált Nagy Testvérré azóta (: )"
Szeretem az Apple termékeket, de ezt azzal együtt is el kell ismerjem...

Lencsés István 2011.09.26. 11:15:58

@belekotty: Te is helyből vagy ilyen hülye vagy nekifutásból ? :O Bár neved mindent elárul .... :D

Lencsés István 2011.09.26. 11:27:51

@Nikosi: Tanulj meg írni . Ki tudom deríteni , de aki név név nélkül kommentel mint te is az gyáva . Pont hogy nem csak az a lényeg mit mond , hanem hogy ki , mert sületlenséget anonimul bárki vállal .... VIKTOR betartja amit igér ! ha pedig tényleg FIDESZes voltál akkor szégyelld magad hogy nem vagy az , mert már normális párt nincs MAGYARORSZÁGon . Agyhalott Matolcsy ? :O Ahhoz képest javul a gazdaság érdekes . :D VIKTORról meg már beszéltem . A többire meg nem írnék semmit mert aki a hazáját szidó gyurcsány ferencet egy lapon említi ORBÁN VIKTOR - ral az az agyhalott ....

¦卍®Ξ™ 2011.09.26. 17:36:11

@Lencsés István:

kéne már egy :vinnyogvaröhögősszmájli:

Lencsés István 2011.09.26. 19:45:50

@¦卍®Ξ™: én így is röhögök rajtad , szóval ez ennyi :) ;) :D

süti beállítások módosítása