Skip to content


       Szűrés lista

Jók a számok, Gyuri!

Lassan beérik az elmúlt másfél év alaposan átgondolt és az utolsó lépésig kisakkozott gazdaságpolitikája, a gyümölcs kezd végre zamatosodni, szépen jönnek a számok, jönnek az eredmények, nő a jólét és továbbra sincs adóemelés.

-Hanyas vagy, Gyuri?
-Harmincas!


30% az esélye annak, hogy Magyarország belátható időn belül fizetésképtelenné válik külföldi hitelezői felé, így a legkockázatosabb szuverén adóst felsoroló lista kilencedik helyén landoltunk. Félelmetes, hogy ilyen cégek, mint ez a CMA DataVision menyire nem veszi figyelembe, hogy Magyarországon vége van az elmúltnyolcév rossz gazdaságpolitikájának, és valami tévedés lehet, hogy a 2009. márciusi (Gyurcsány!!!) 630 pontos CDS-csúcs után most 565 pontot számoltak ki nekünk.

A hitelminősítők, az elemzők, és az IMF is előre el lett küldve a picsába, nem értik mi folyik Magyarországon, és még bele is ugatnak, példátlan! Nem hat rájuk a szittya-turul ősmágia, Orbán Viktor démoni sármja és Matolcsy Gyuri számmágiája sem.

Ezért kaptunk ilyen példátlan felhatalmazást a Zemberektől, Gyuri, hogy most ilyen
múdizok belepofázzanak a dolgainkba és elgáncsolják a Pannon Turul felemelkedését?

"A kormány álláspontja határozott abban, hogy egy esetleges ország-leminősítés okai nem vezethetők vissza Magyarország jelenlegi gazdasági-pénzügyi helyzetére, hiszen a kormány minden körülmények között tartani fogja korábbi vállalásait, ennek megfelelően - Európában egyedülálló módon - az államadósság jövőre is tovább csökken 1 százalékkal (73 százalékról 72 százalékra), valamint az idei és a jövő évi GDP arányos költségvetési hiány is jóval a 3 százalékos szint alatt marad."

Ha nem a jelenlegi helyzetre vezethető vissza, akkor még is mire? A múltra vagy a jövőre? Gyurcsányahibás vagy a jövőbeli Orbán?

-Hanyas vagy, Gyuri?
-Háromszázas!


Tegnap, 2009 után először, ismét átlépte az euró árfolyam a 300 forintos határt. Két évvel ezelőtt a Fidesz egy egész sajtótájékoztatót rendezett erre a hírre, most csak egy államtitkár volt képes egy mondatot kipréselni magából: "a kormány nem retten meg a forinthoz képest erős eurótól, bár nem is örül neki." Cséfalvay kincstári optimizmusából igazán ragadhatna ránk is, mert az IMF-jelentésére reagálva azzal lelkesítette a rádióhallgatókat, hogy "stabil a növekedés, és 3 százalék alatt van az államháztartási hiány, miközben a nagy szerkezeti reformok is elindultak."

Stabil növekedés és nagy szerkezeti reformok. Hol, merre, államtitkár úr?
Na meg a hiány. Ami elszállt. Bár szerintük Brüsszel rosszul számolt. Vagy nem.

Nincs olyan esemény, amire ne lehetne előszedni egy totál ellentétes fideszes nyilatkozatot az ellenzéki időszakukból. Ha össze-vissza fecsegnék éveken keresztül, akkor sem tudnék ilyen páratlan öngól-sorozatot produkálni.

A legjobb példa most, a 300 forintos euróárfolyam kapcsán jött elő, mivel 2009 februárjában, mikor szintén ennyi volt az euró, Navracsics (most csúcsminiszter és min.elnök helyettes) tartotta erről az említett sajtótájékoztatót.



"Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát. (...) A kormány nem tudja kezelni a válságot. Ezt láthatjuk a forint mélyrepülésében és a munkahelyek megszűnésében is.(...) A kormányzat eddig nem tett mást, csak kudarcot kudarcra halmozott."

Nincs mit hozzátennem ezekhez a mondatokhoz, Navracsics 2009-es szavai örök érvényűek.

Külön gratulálunk (és szurkolunk!) a fidesz.hu-s hírlevél szerkesztőjének, aki már nem először partizánkodja bele a 2-3 évvel ezelőtti, ma nagy-nagy öngólt érő nyilatkozatokat az aktuális  infók közé.

Lehet, hogy a pártban csak ő ért egyedül a mágikus Zinternethez, ezért nem rúgják ki?


 

Címkék: fidesz válság abszurd navracsics

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr723281238

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem értem Márta István mit nem ért? 2011.10.07. 10:14:47

Nem tudom, miért értetlenkedik Márta István. Az utóbbi másfél évben búra alatt élt? Esetleg ki sem mozdult a színházból? Nem hallgatott híreket, nem olvasott újságot? (Igaz, hiteles médiumból egyre kevesebb van, de a XXI. században élünk, legalább az i...

Trackback: Súúúhanterz: Demján már nem a termelésben látja a felemelkedés lehetőségét? 2011.10.06. 10:15:28

Demján Sándor az elmúlt évtizedben minden létező fórumon elmondta, hogy ő bizony a termelésben, a kétkezi fizikai munkában látja az ország felemelkedésének lehetőségét. Szerinte nincs szükség művészekre, egyetemi oktatóra is csak módjával, így aztán te...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2011.10.06. 20:42:12

@MikeBoy: A kedvedért felidézem, mekkora baromságra reagáltam pedagógiailag, talán így megérted...:

"Ha így 50+% részesedése lenne a tranzakció uán, akkor még értelmét is látnám, de így..."

2011.10.06. 20:43:42

@Blogger Géza:

Én itt beszéltem szerinted osztalékról!? ;-))
Nem vagy formában Géza!

2011.10.06. 20:45:21

@Blogger Géza:

Gézu!
Mindegy mire reagálva írsz nagy hülyeséget. ;-))

2011.10.06. 20:55:06

@Blogger Géza:

De kapsz egy pontot, mert az igaz, hogy az "50%-os bíborosnak" sincs lövése a témához és ezt ügyesen megláttad. Csak éppen a vak vezet világtalant helyzetbe sikerült magatokat vezetni ezzel.

Blogger Géza 2011.10.06. 20:58:16

@MikeBoy: Nyilávnvaló votl, hogy aki ezt írta, annak lövése nincs a MOL alapszabályűról, ezért kicsit leegyszerűsítettem a problémát. ): Sajnos ez a hátránya a netnek hogy az si bekapcsolódik, aki más tudásszinten van, annak persze nem írnék ilyet. Bár azt azért hozzáteszem, hogy egy alapszabályt ingyen is meg lehet választani, tulajdont szerezni, az már nem olcsó mulatság.

Blogger Géza 2011.10.06. 20:59:33

@MikeBoy: Sok hozzászóláson keresztül az osztalékról volt szó, bizony.ám.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.10.06. 21:00:30

@¦卍®Ξ™: " index címlapon lévő hülyemágnes kimenete" - a hét beszólása volt!!! ZSÍR! Nagyon nagy volt, egy kicsit még nyerítek rajta... :)) Köszi!
Szerintem szeretnek téged itt!!
Isteni a türelmed, ahogy a csökkent képességűekkel társalogsz! :)

Táskás Tóni 2011.10.06. 21:01:53

@$pi$: Még egyszer nem írom le, tehát figyelj. A fidesz hatalomátvételénél 18000 milliárd volt az államadósság. Lenyúlták a 3000 milliárd mnyp-i pénzt , ami 13 év megtakarítása volt. Ha ezt az államadósság csökkentésére használták volna, és a beszedett adókat költik csak el, akkor most az államadósság 15000 milliárd lenne. Helyette 20000 milliárd, tehát úgy nőtt közel 2000 milliárddal az államadósság, hogy még a 3000 milliárd is eltűnt. Abszolut számokról beszélek , összeadás és kivonás. Pontosan ez a baj, és ezt használja ki a fidesz, hogy Mo-on se számolni, se gondolkodni nem tudnak az emberek. Érthető? Ha nem akkor sajnos nincs mit tenni.

2011.10.06. 21:02:45

@Blogger Géza:

Ennek a MOL sztorinak semmi köze az osztalékhoz, bizony ám! :-))

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.10.06. 21:03:50

@¦卍®Ξ™: ennyi kopácsolás és személyeskedés helyett válaszolhattál volna egy egyszerű kérdésre.
de ha nem, hát nem.

@MikeBoy: Egy tőzsdei bevásárlás nem ár érzéketlen az isten szerelmére!"
és az eladás?
tudod, a titokban tartott éjszakai szeánsz londonban..

Táskás Tóni 2011.10.06. 21:04:44

@$pi$: Ja , és mindezt másfél év alatt, miközben semmit nem alakítottak át, csak az intézményrendszert. Alkotmánybíróság Ktgvetési Tanács megszüntetése, PSZÁF...

Viktus 2011.10.06. 21:08:36

@MikeBoy:

Ja osztalék pfej milyen dolog már, hogy bevétel is legyen egy több száz milliárdos befektetésből :O ortodox marhaság.

rádió 2011.10.06. 21:10:26

Igy van ez akkor ha a goré csak a miniszterelnökösködéshez ért ??!!!!

Táskás Tóni 2011.10.06. 21:16:09

@rádió: Csak valaki mondja már meg neki.

2011.10.06. 21:23:04

@Blogger Géza:

Elnézést kérek a stílusért.

Röviden:
- az állam egy db részvénye védi a MOL alapszabályát.
- a MOL alapszabálya védi az állam stratégia érdekeit és azt, hogy az állam ellenében senki se szerezhesse meg a cég kontrollját. Lásd: az oroszok 20%-a nulla kontrolljogokat ért a cégben
- az ÖMV azonban 20% felett bevásárolt a tőzsdén és bejelentkezett a MOL-ért. 31.000 Ft körüli értéken 2007 körül
- erre az állam beintett és a MOL (egy szomorú héten) a saját részvényeinek nagyjából 20%-át vagy többet felvásárolt a tőzsdén teljesen feleslegesen, de biztos ami biztos.
- később ezeket a részvényeket a cég továbbpasszolta (kölcsönadta) "baráti cégeknek", pl. OTP
mert szabályellenesen magas lett a saját részvények aránya a MOL-ban, ezzel biztosítva de facto 100%-os kontrollt a menedzsmentnek vagyis az államnak
lásd: ir.mol.hu/hu/mol-csoportrol/tulajdonosi-struktura/ az OTP nem befektető a MOL-ban!
- minden tranzakció politikai volt és kormány felügyelete mellett ment végbe természetesen
- ezzel az ÖMV ki lett sakkozva.
- röviddel később az ÖMV elpasszolta MOL-ját az oroszoknak, de ez nem volt azonnal tiszta, ha jól emlékszem mármint, hogy oroszok
- jött a válság és az ÖMV örülhetett, de nagyon, hogy megúszta a 31.000 vételt 9000-es árfolyam mellett!
- válság vége és kiderült az oroszoknak sok MOL-juk van.
- de nekik van sok olajuk és sajnos gázuk is. Amitől mi függünk
- a magyar állam nem merte a középső ujját mutatni az orosz medvének és betojt
- félt, hogy nem tartható a MOL így sokáig és az oroszok nyilván be is jelentkeztek a háttérben.
- szumma szummarum fizettünk 500 ,md-ot a MOL -ért hogy ne kelljen tartani az orosz befolyástól a későbbiekben
- mindezt rossz időben, pénztelenül, stb.
- POLITIKAI VÉTEL VOLT

2011.10.06. 21:28:37

@FILTOL:

"Egy tőzsdei bevásárlás nem ár érzéketlen az isten szerelmére!"
és az eladás?"
Volt eladás? Megint le vagyok maradva...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.10.06. 21:31:52

- Gyurikám!
- Igen, Viktor?
- Beszéltem ezzel a Schobert Norbival.
- Azzal a kockahasú ugrabugrás gyerekkel?
- Igen. Azt mondja, hogy kövér a nép. Fogyasztani kéne.
- Élénkítsük a fogyasztást?
- Ja! Hogy a nép összébb húzhassa a nadrágszíját.
- Aha!
- Ne húst egyenek, hanem tésztát! Tésztaság fél egészség!
- Van egy ötletem!
- Mi lenne az Gyurikám?
- Tudod, már meséltem, hogy egykulcsos adó volt a jelem az oviban.
- Mesélted!
- Be kéne vezetni!
- Az ovit? Óvoda alapú társadalom? Hmmm... Jól hangzik. Óvjuk a nemzetet! Ez az!
- Nem, az egykulcsos adót!
- Ja! Jól lesz az?
- Kinek?
- Nekünk.
- Nekünk jó.
- Akkor mire várunk? De siessünk, mert 6-tól Vidi meccs!
- Nem kéne megkérdezni a kormányt és a főbb üzletembereket?
- Dehogynem! Ott lesznek a VIP páholyban. Amíg én nézem a meccset, de ledumálod velük ezt az ovi alapú társadalmat.
- Az egykulcsos adót!
- Ja igen, azt is! De siessünk már Gyurikám, fél 6 van!
- Auuuu!!!
- Mi van? Jaj, Paulo, muszáj volt lefejelned a pénzügyminiszteremet?!

yoda-jedi 2011.10.06. 21:56:36

@FILTOL: FILTOL · "cigány vagy hogy parasztozol? vagy sima magyarellenes rasszista egyéb? "

áhh neeem... nem olvasol magyar irodalmat? magyar ugar stb? nem vagyok 1 Ady se... de azért nekem is feltűnt hogy 1011 év feudalizmus után az agyelszívás elvitte a polgárságot...

sz@r ügy de ez van... a magyar az nagyon buta... de nem genetikailag, hanem kulturálisan...

Cseh Tamás ? az meg van? "magyar paraszt"... ez fogalom ez nem káromkodás, ez egy szellemi és kulturális összefoglaló név...

Amigarockwell · http://www.youtube.com/Amigarockwell 2011.10.06. 22:02:58

Fene enné meg mind ezt a sok barmot! Nem veszi észre senki, hogy itt sz@patnak már nem 20, nem 40 de már vagy 60 éve minket?
Mit is várhatunk olyan emberektől akik kiskorukban azt látták, hogy tapsikolni kell a szeretett
vezetőinknek és akkor lesz belőle valaki, ha kisz-titkár majd párt-titkár lesz?
Ezek totális hülyének nézik a komplett magyar lakosságot! Jöhet itt viktor, feri, józsi, béla (de főleg a béla) meg bárki, nekünk itt soha nem lesz jobb. Nekik mindig, nekünk soha!

yoda-jedi 2011.10.06. 22:04:03

tényleg lehetünk világbajnokok! mint az ÁFÁ ban is... qva jo elsőnek lenni... Albániát kenterbe verjük...

"A harmadik negyedévben két új ország lépett be a világ 10 legkockázatosabb állama közé, és ezek egyike sajnos Magyarország."

www.portfolio.hu/gazdasag/szegyenlistara_kerult_magyarorszag.156469.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

yoda-jedi 2011.10.06. 22:04:57

@Amigarockwell: nem 20,40, sem 60, hanem 1011 éve dúl a magyar UGARON a feudalizmus...

zladko 2011.10.06. 22:10:14

a magyar politikai "elit"-et ki kéne irtani. Ha a mimózalelkűeknek ez túl erős, elég lenne az is hogy a határig üldözzük őket, majd amikor átlépik utánuk kiáltani egy "ha vissza mertek jönni ki lesztek belezve" szöveget :D

yoda-jedi 2011.10.06. 22:11:45

@zladko: +1

csak a statuálás miatt 1-2őt azért fel kéne négyelni... itt ott városokban kiállítanánk a szentjobbot és szentbalf@szt meg ilyesmi részeket

Amigarockwell · http://www.youtube.com/Amigarockwell 2011.10.06. 22:12:06

@yoda-jedi: Na igaz ami igaz, de komplett hülyének csak az eltelt pár évtizedben néznek minket.
Már ami a drága vezetőinket illeti...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.10.06. 22:14:11

@zladko: Lehet, hogy egy kicsit radikálisabban kéne... Egyre pofátlanabbak!

hvg.hu/itthon/20111005_esztergom_partok_tetenyi

villamos alóli kacaj 2011.10.06. 22:52:56

Csukjuk le a Gyurcsókot, Bajnait meg a Gordont, azt szabaduljunk má' a 30% fenyegető rémétő!
Me' hisz' ez a rákfene! vagy mi a fene!

SlyZero 2011.10.06. 22:53:30

Szerepjátékosoknak ismerős lehet majd:

Matolcsy-féle véletlenszerű gazdaságpolitika-generátor:

00 Szükséges strukturális reformok helyett dobj újra!
01 Csökkentsd az Áfá-t!
02 Emeld az Áfá-t!
03 Vezess be egykulcsos adót!
04 Vezess be kétkulcsos adót!
05 Vezess be háromkulcsos adót!
06 Vezess be lnx+2×(e^x-4)×i+2 kulcsos adót!
07 "Elmúltnyolcév"
08 Vess ki különadót a bankokra!
09 Vess ki különadót a telekommunikációs cégekre!
10 Vess ki különadót az energetikai cégekre!
11 Vess ki különadót az állami cégekre!
12 Vess ki különadót az ellenzék holdudvarában lévő cégekre!
13 Szívd a fogad, amiért az EU elmeszelte a különadódat!
14 Tedd, amit az ellenzék mond!
15 Tedd az ellenkezőjét annak, amit az ellenzék mond!
16 Tedd az ellenkezőjét annak, amit te mondasz!
17 Kend rá az ellenzékre!
18 Csinálj közmunkaprogramot!
19 Töröld el a közmunkaprogramot!
20 Ültess közmunkaprogramot, és hetente kétszer öntözd meg!
21 Csökkentsd a személyi jövedelemadót!
22 Növeld a személyi jövedelemadót!
23 Gyurcsány a hibás!
24 Gyurcsány a hibás!
25 Foglald törvénybe, hogy Gyurcsány a hibás!
26 Foglald alkotmányba, hogy Gyurcsány a hibás!
27 "Elmúltnyolcév"
28 Vezess be családi adókedvezményt!
29 Vezess be megyei adókedvezményt!
30 Vezess be pártállási adókedvezményt!
31 Töröld el a családi adókedvezményt!
32 Töröld el a családokat!
33 Foglald törvénybe a gazdasági növekedést!
34 Csökkentsd a képviselők fizetését, és növeld a juttatásaikat!
35 Csökkentsd a képviselők juttatásait, és növeld a fizetésüket
36 Államosíts vissza privatizált cégeket!
37 Privatizálj állami cégeket!
38 Add magánkézbe az egészségügyet!
39 Vedd állami kézbe az egészségügyet!
40 Hirdess ki leépítéseket az állami cégeknél!
41 Csendben vegyél fel dolgozókat az állami cégekhez!
42 Támogasd az új beruházásokat!
43 Szüntesd meg a beruházások támogatását!
44 Dobj újra!
45 Vedd figyelembe a piaci környezetet!
46 Ignoráld a piaci környezetet!
47 Szedj be még egy kis LSD-t!
48 Támogasd a multikat!
49 Adóztasd meg a multikat!
50 Államosítsd a multikat!
51 Vezess be chips adót!
52 Vezess be hamburgeradót!
53 Vezess be kávé adót!
54 Vezess be kukorica-keményítő adót!
55 Töröld el az összes adót!
56 Emeld a benzin árát!
57 Csökkentsd a benzin árát!
58 Önts magadra benzint és gyújts meg egy gyufát!
59 Vegyél MOL részvényeket!
60 Add el a MOL részvényeket!
61 Vegyél MALÉV részvényeket!
62 Add el a MALÉV részvényeket!
63 Vegyél Microsoft részvényeket!
64 Lepődj meg, amikor Bill Gates kiveri a fogaidat!
65 Ellenezd az IMF hitelt!
66 Vegyél fel IMF hitelt!
67 Költsd el az eddig felvett IMF hitelt!
68 Fizesd vissza az IMF hitelt!
69 Küld el az IMF-t a k*rva anyjába!
70 Barátkozz a zsidókkal!
71 Barátkozz az arabokkal!
72 Barátkozz az amerikaiakkal!
73 Barátkozz a kínaiakkal!
74 Csodálkozz, hogy miért nincsenek barátaid!
75 Vess ki ebadót!
76 Vess ki macskaadót!
77 Vess i tengerimalac adót!
78 Lépj fel az offshore cégek ellen!
79 Alapíts offshore céget!
80 Kérj EU-s támogatásokat!
81 Nyúld le az EU-s támogatásokat!
82 Panaszkodj, amiért az EU mindenbe belepofázik!
83 Vezess be 13. havi nyugdíjat!
84 Töröld el a 13. havi nyugdíjat!
85 Emeld meg a szeszes italok forgalmi adóját!
86 Csökkentsd a szeszes italok forgalmi adóját!
87 Igyál!
88 Emeld meg az alapvető élelmiszerek áfáját mert azt mindenkinek ki kell fizetnie!
89 Csökkentsd az alapvető élelmiszerek áfáját, különben mindenki éhen döglik!
90 Vess ki luxusadót azokra, akik havi 1 000 000 Ft fölött keresnek!
91 Vess ki luxusadót azokra, akik havi 500 000 Ft fölött keresnek!
92 Vess ki luxusadót azokra, akik havi 150 000 Ft fölött keresnek!
93 Vess ki luxusadót azokra, akik egy büdös fillért is keresnek!
94 Töröld el a luxusadót!
95 Támogasd a munkahelyek létesítését!
96 Vess ki munkahely létesítési adót!
97 Támogasd a magyar focit!
98 "Elmúltnyolcév"
99 Fogd a pénzt és fuss!

Bergeroth 2011.10.06. 23:00:16

@SlyZero:
A legdurvább, hogy tényleg valami ilyesmi történik.

NYJetsTD 2011.10.06. 23:20:25

OFF. " Az ízesített sörökre, a kávéra és az alkoholos üdítőkre is kiterjesztené a kormány a népegészségügyi termékdíjat"
Ezek bemennek egy közértbe, azután szépen polcról-polcra megjelölnek mindent. Ez a világ legjobb kormánya. Nincs adóemelés, nincs áremelés, nincs járulékemelés! Huuurrrrrááá!

Csak halkan jegyzem meg, de már nagyon pofán basznék valakit...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.10.06. 23:23:49

@SlyZero: Hűűű... ez nagyon! Állat! Narancskomcsik bezöldülnek tőle! :)

@NYJetsTD: A legnagyobb parasztvakítás benne a "népegészségügyi termékdíj"! Nem adó! Áááá, dehogy! Hogyisne! Azok a rohadék komcsik voltak csak, akik egyfolytában adókat emeltek! Viktorka és csapata nem olyan! De tényleg!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.10.06. 23:31:17

@NYJetsTD: Az a pofán b..zás nagyon érik.
Ha 23-án tényleg rászervezi a narancskomcsi csürhe a népre az agymosottakat, akkor csúnya világ lesz. Autókat elvinni, mert provokáció és autógrill lesz megint. Révész Máriuszt is megpicsázzák, max, nem a rendőrök, ők legfeljebb pont másfelé néznek. :)

hvg.hu/itthon/20111006_fidesz_ems_tuntetes

NYJetsTD 2011.10.07. 00:04:21

@Boli: szerintem pont azért csinálják. Végre ők is bevethetik a rendőrséget, csak most fordított előjellel lesz minden kommunikáció:
2006 tüntető - nyami-nyami forradalmár
2011 tüntető - mocskos libsikomcsihazaáruló

2006 rendőr - véres kezű, szemkilövő terrorista
2011 rendőr - nyami-nyami rendőrei

Nagyon remélem nagyot néznek majd, ha pár fakabát "véletlenül" nem nézz majd oda ahol balhé van, "tudja fene mikor lesz belőlünk megint bűnbak" alapon...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.10.07. 01:58:49

@NYJetsTD: Tudod, Balsay kijelentései után elég nehéz egy ilyen szituációban rendőrnek lenni. Ha nem teszed a dolgod, az parancsmegtagadás, és hadbíróság jár érte, ha pedig megteszed, akkor azokat segíted, akik tönkreteszik az életedet (nyugdíj főleg).
Ehhez képest más országokban a 2006-os események csak kis színes lett volna, bár tény, hogy a rendőrök kicsit túldurvultak, de akitől hallottam, hogy a környéken volt és el akart menni onnan, az el tudott...

IGAZ MAGYAR 2011.10.07. 06:49:24

Balsai volt Mszmp-s volt MDF-es most Fideszes!!!! No az ilyen köpönyegforgatók jelentései alapból nem lehetnek helytállóak!!! Egy hiteltelen szarevő köcsög csúszó-mászó!!!!!!

KovA 2011.10.07. 09:13:10

:-) Hát látom, hogy még beláthatatlan ideig fog szívni ez a nép...

Mer' aszongya a Himnusz Istennek:
"megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt..."

Az égi szózat válasza:
Igen ez igaz. De ez nektek még mindig nem elég. Sajnálom.

ketroot 2011.10.07. 09:34:48

@Monçada bíboros:

:D

Azért még a lamantinos rész is idevághat.

guma 2011.10.07. 09:46:09

egy sima háztartást vezető ember számára elképesztő amit némelyik kommentelő és vezetőink megenged magának!
ennyire nem számít nekik semmi ami hazánkat és benne életünket meghatározza? miért engedjük a választások után több mint 1 évvel még mindig pártcsatározás és ne a munka valamint általa megteremtett értéke legyen a mérőszám.

immunrendszer alapfeltétel az élethez. ha ezt nem véded (ellenőrző szerveit kiiktatod, öngyógyító képességét leredukálod) tudatosan rombolod -> nem tudsz meggyógyulni, belepusztulsz.
e folyamat részesei vagyunk most. erővel adhatsz terápiát, gyógyszert is de ha csak a te általad elképzelt "betegségre" és nem a valódi bajra adagolod, szintén kárt teszel, még gyilkolhatsz is...

amit fel kell fogni : ha alapjaiban nem tervezhetsz (se család, se kkvk, stb) még fél évre sem mert mindet fel lehet rúgni még visszamenőlegesen is az csak koldussá, kiszolgáltatottá tesz mindenkit. menekül aki tud, mert enni és családot eltartani, lakni, dolgozni szeretne holnap is, főleg akkor ha a törvényeket még az alkotói sem tartják be (minimálbér -> közmunka).

számomra mindegy melyik párt van hatalmon, ha józan "szolga" lenne, nekem az is mindegy ki hogyan képzeli el a "jólétet", de kikérem magamnak, hogy ha ketyeg a bomba gazdasági vonalon és több 100ezer ember élete tönkre mehet, akkor ne szórakozzanak alkotmányázással és annak asztalával, országon kívüli szavazatok szerzésével, hanem oldják meg amit ígértek :
"senkit nem hagyunk az útszélén!
van itt pénz mindenre, csak a komcsik ellopják! stb, stb,"

kedves urak : elő kell a zsebekből venni a pénzt és ne nyilvános napi ötleteléssel még többet rabolni az emberek széles tömegétől.
vagy azt akarják csinálni az országgal mint esztergommal?
ez a kísérleti terep? bemutatva mit ér a nép akarata, szava ha mienk a hatalom...
és valóban el kell játszani megint 2006-t rászervezni az emberek "menekülő útvonalára" a mi tömegünket és oldják meg egymás közt ki az erősebb, míg a vezér gyorsan elmenekül?

remélem most nem a gyávaság dominál a kormányülésen és minden vita, döntés háttere, hatástanulmányának kivesézése a magnószalagokon megtalálható lesz.
mert az, hogy még az árfolyamokat is a pátpolitika határozza meg közben államosítással is ötletelünk az bizony esküszegés szerintem és tudatos hitelrontása hazánknak.

KovA 2011.10.07. 09:53:34

@guma: Igaz, igaz. De
1.) nincs a zsebekben elegendő pénz.
2.) Új fizetőeszköz kell profitérdekelt pénz alkalmatlan a gazdaságszervezésre - tennivaló önmagunkért ugyanis lenne sok - de abból nincs profit - következésképp pénz sem lesz rá.
Szervező/munkaelszámolóeszköz nélkül pedig csak a vergődés megy tovább...

guma 2011.10.07. 10:18:12

@KovA: nincs?

én nem ezt tapasztalom, amikor a politikus urak és holdudvarának a mai napig kifizetett (pl zugló) állami, önkormányzati megrendeléseit olvasom.
hogy jön ahhoz egy (szerintem nem ember csak) politikus, hogy közben meg a közmunkabért olyan szintre süllyeszti, hogy még önfenntartásra sem elég, majd a következő szavazásnál koszorúpénzt, benzinkártyát, stb követeljen és megajándékozza magát a árfolyam átváltással milliókkal!

guma 2011.10.07. 10:23:39

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: olvasd tovább!

odakerültek, mert másként a "Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátásban, vagy a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló törvény szerinti közszolgálati járadékban részesülő személy részére egyösszegű kifizetést kell folyósítani - rögzíti a rendelet."
nem tudná ezt az emelvényén szereplő udvart díjazni, és milyen jó a megint kihegyezni egy rétegre a témát.
falják csak fek az emberek egymást, addig a kedvenceknek jut minden, és azokról nem is beszélek akiknek a beszerzési stop sem sem szól...

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.07. 10:35:50

@guma: Vhogy nem tudom díjazni az elmúlthúszév rendszerét, hogy a nyugdíjasok szavazataira utazik az összes párt, az adófizetők meg dögöljenek éhen.
Csak majd, ha az adófizetőknek ki lesz ezzel az összes fasza, akkor majd nem lesz miből folyósítani a nyugdíjakat..

fogash 2011.10.07. 10:40:32

@jágör68: "Nem kellett volna se IMF- hitel, se Manyup pénz- "lenyúlás", ha a magyarja végre nem csak a "mindig minden olcsóbb legyen, de a legjobb, ha ingyen jár" felfogást követve képes lenne közösségben gondolkozni, meg legálisan hozzájárulni 100%-- ban a közösség jólétéhez."

csak egy példa, tegnap olvasgattam a friss HVG-t, a költségvetés sarokszámairól is irkál:
2011 SZJA-összbevétel = 1300mrd Ft
2011 Fidesz költségvetési támogatása a pártokról szóló törvények alapján = 1000mrd Ft!!!

Tessék észrevenni, hogy AZ ÖSSZES BEFIZETETT SZJA A PÁRTOK MŰKÖDÉSÉRE MEGY EL!!!
Ha a pártok januártól NULLA forint költségvetési pénzre lennének jogosultak, akkor vagy eltörölhetnék az SZJA-t (igen, teljesen!!!), vagy ilyen SZJA teher mellett vigyorogva meglenne az államadósság fedezete. (éves adósságszolgálat 1059mrd Ft, ha jól emlékszem).

Ez ám a durva bazmeg, hogy ennek ellenére szaros tízmilliárdért (a Fidesz ktgvetési támogatásának 1%-áért) nyomorba döntenek KÉTMILLIÓ adófizető munkavállalót...

Plusz amit még ellopnak mindenhol. Győrben ugye mostanában jár(t) le az Audi iparűzésiadó-mentessége. Ez azt jelenti, hogy innentől iparűzési adóban az Audi egymaga többet fizet be, mint az összes győri cég összesen. Szerintetek látszik BÁRHOL is, hogy kétszer akkora elkölthető összeg van a város kezében??? (költői kérdés...)

Ideje lenne kivonulni az utcára...

guma 2011.10.07. 10:47:39

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: igazad van! :)

ezt én se díjazom, csak utálom amikor ennek hátterében nagyobb disznóságokat követnek el.
tudod pár éve még én is adófizető voltam, és hidd el (itt is olvashattad pár ötletem) lemondanék pár dologról simán, ha azt látnám, hogy a gyerekeim, unokáim miatt teszem.

azonban itt csak a egy bizonyos réteg vastagszik (nem a 300e-t keresők) és az valahogy mind a politika közelében nyüzsög!
az meg egyenesen sért, hogy az általunk létrehozott javakat milyen gátlástalanul teszik "zsebre" (iskola, kórház, labor, stb) még mai nap is, és alkotnak, adnak cserébe az állampolgároknak!

az adófizetőknek azért kell kinyitni a száját, hogy ne egy holdudvar és a politika szívja le az állam csőcsét, mert így senkinek sem jut csak a konc amin civakodhatsz kedvedre!

KovA 2011.10.07. 10:50:25

@guma: Teljesen igazad van - az emberalapanyagból pedig ez a rendszar szüli ezeket a politikusokat. Beleértve mint tényezőt az ország értékrendjét vagy inkább értékrendetlenségét vagy értékrendtelenségét is. Mondhatnánk ez most Magyarország.
Meg azt is, hogy fejitől bűzlik a hal - de nem csak a politikusok fejétől, hanem bizony nagy broblémát látok a mi fejeinkben is - a többi már ennek logikus következménye.

A pénzzel kapcsolatban pedig azért nincsenek illúzióim, mert meglehet hogy egyeseknek sok van - de az országnak az is kevés. Nincs meg az elllopott pénz...
Hogy miért ? Azért mert 1 korrupciós forint annak többszörösébe került az országnak - és annak már lehetetlen a nyomára bukni nincs az országban, nagyrészt veszteségekben luxus-közbeeszerzésekben realizálódott... Ahhoz, hogy egy magas közbeszerzésből fizetendő vételárat meg lehessen venni egy döntéshozónál annak csak töredékét kell a döntéshozó zsebébe dugni - így éri meg. Vagy valamely köztulajdon olcsó vételárát meg lehessen venni ahhoz is a nyereség töredékét kell csak a döntéshozók zsebébe dugni (Grupo Milton, Sukoró, Székesfehérvári beltelekké minősítés stb)...
Ha ki is nyomozod - a tényleges veszteség töredékét találod meg a zsebekben.

A közmunkabérrel meg egyáltalán a gazdaságszervezéssel meg az egész világban baj van nálunk meg különösen - nem lesz pénz olyan dolgokra ami pénzprofitot nem hoz annak akinél a pénz van. Abba senki nem ruház be, hogy én neked vályogot vessek a házadhoz, te meg cserébe krumplit termelj nekem. Meg abba sem, hogy felássam a gyermekemet tanító krumpliföldjét. Elszámolási eszköz nélkül lebénul mindin - márpedig pénzben profitábilisan működő dolog nincs elég Magyarországon ahhoz, hogy eltartsa a népességét - sőt evolúciós alapkövetelmény: minőségi és mennyiségi reprodukcióját lehetővé tegye.
Vagyis: úgy ahogy van erkölcsileg és gazdaságilag is bebukott a rendszer maga - egy olyan területen, ahol 1.) nem születnek hülyébbnek az emberek mint a világ bármely részén 2.) nincsenek túlszaporodva és 3.) jobbak a természeti adottságok mezőgazdaságilag mindenképp, de ásványkincsek terén is - kivéve talán a vízerőműveket mint pl Ausztriában.
Vagyis: elvileg rajtunk múlt/múlik minden.

De elnézve ezt a topikot is - majdnem reménytelen.

Az értékrendnél kezdődik - a 20 évnyi álliberális agymosás törölte a közértékrendet és jogfosztottá tette a közösséget az egyénekkel szemben - és ez köszön vissza mindenhonnan.

Akik szidják a politikusokat - azok nagy részének nyugodtan a szemére lehetne vetni, hogy abban a helyzetben ők sem volnának különbek. Ez persze nem menti föl a bűnösöket - de érdemes elgondolkodni rajta Közösség saját magáévá tett (m)értékrend nélkül nem működhet együtt - a zavaros kedvez azoknak akik helyzetben vannak persze - a sokféle összevissza erő szépen semlegesíti egymást kifelé összhat(ékony)sága zéró és viszonylag kis erőkkel befolyásolható orránál fogva vezethető. Zavard össze egy közösség értékrendjét - magatehetelen kiszolgáltatott tömeggé lesz.

Na ezt kellene nagyon-nagyon sürgősen kinőnünk. Egyelőre csak a katyvaszt látom.
nem a politikusok a lényegesen - nem a zOrrbánya, meg a Kúrcsány ... velünk van itt a probléma az egész közösséggel - a többi csak tünete a nyavalyának.

Szar a rendszer is - nekünk nem alkalmas - ezekkel a játékszabályokkal már csak vesztesek lehetünk. El kell kezdeni gondolkodni - de többnyire csak agymosott szajkózást látok. Rajongást és ellenrajongást - a focidrukkerség szintjén. Sablonokban sémákban gondolkozást. Új út keresése sehol... ha felveted, hogy nem jó a rendszer - egyből kommunista meg bolsevik vagy. Meg különben is mit akarsz... Hol vaj rá minta, példa...
Hát le kell szokni a majmolásról sürgősen... a helyzetünk ugyanis példátlan, ha pedig az egér a macskát majmolja - nagyon-nagyon ráfarag.
És a két lábon járást is egyszer valaki példa nélkül kezdte el... Ez az egész itt egy majomfarm.

guma 2011.10.07. 10:55:07

@fogash: erről dumálok jó ideje! :)
és ez csak a párt támogatás...
az egyházit össze sem merik adni oly sok helyen van elrejtve számtalan formában!
a sport és a művészet szintén (ami azért ciki és gerinctelenség, mert tömegsport és az amatőröknek meg még a helyeit is elveszik, megszüntetik).

de könnyebb ha egymás torkának esünk és nem gondolkodunk! S

guma 2011.10.07. 11:01:31

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: bocs! :)

helyesen ez a mondat! : "még mai nap is, és alkotnak, adnak cserébe az állampolgároknak!"

még mai nap is, és n e m @guma: alkotnak, adnak cserébe az állampolgároknak!

fogash 2011.10.07. 11:04:42

@guma: nagy egyházellenes vagyok én is, akár csak pártellenes. Minden egyház, minden párt ellen. Aki hisz, üljön le az istene/pártja szabad ege alá, és imádkozzon. Ha ázik-fázik, építsen imaházat a hittársaival együtt, a saját pénzén és tartsa is azt fenn.

Könnyen bújnak az egyházak az öregotthonok, kórházak, iskolák működtetése mögé, de végeredményben mégiscsak én, a pártonkívüli, ateista adófizető tartom el a pártokat is, meg az egyházakat is. Tőlük cserébe SEMMIT nem kapok, de csak a Fidesz eltartása minden egyes magyar állampolgárnak évi százezer forintjába kerül.

EL KELL ÜLDÖZNI AZ ÖSSZES PÁRTOT AZ ORSZÁGBÓL! MINDET. A FIDESZT IS.

2011.10.07. 11:05:29

@fogash:

Az 1000 mrd Ft egyszerű elírás.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.07. 11:06:15

@KovA: Nagyrész egyetértek, kivéve "Akik szidják a politikusokat - azok nagy részének nyugodtan a szemére lehetne vetni, hogy abban a helyzetben ők sem volnának különbek. "
Addig nem tudod meg, míg oda nem kerül a helyére. Addig csak predesztinálod, hogy a lakosság 80%-a korrupt.

Joe.UK 2011.10.07. 11:06:33

@fogash: en is errol kiabalok mar jo ideje.... A partokat tartsa el a tagsag tagdij formajaban, az egyhazakat a hivek adomany formajaban, a profi sportot a nezok, a muveszeteket mecenasok es a jegyeladasok. Ezeken a helyeken allami penznek semmi keresnivaloja.

fogash 2011.10.07. 11:06:54

@KovA: "A pénzzel kapcsolatban pedig azért nincsenek illúzióim, mert meglehet hogy egyeseknek sok van - de az országnak az is kevés. "

Nem lenne az kevés, ha a pártokat megszüntetnék és az egyházak se kapnának állami apanázst. A jelenlegi "egyházügyi" állami támogatások töredékéből lehetne UGYANILYEN színvonalon vinni az iskolákat, működtetni a múzeális templomokat és gyűjteményeket. A szerzetesek meg főzzenek sört, tartsák el magukat.

Joe.UK 2011.10.07. 11:07:30

@fogash: volt gyorikent vitatkoznek... elegge latszik az AUDI penze a varoson.

guma 2011.10.07. 11:17:20

@KovA: kínomban nevetek összefoglalódon. :)

kedves ismerős szavait olvastam itt, hogy mi mindent megpróbált munkahelyén kollégái közt, hogy legalább elgondolkodjanak az összefogáson és annak célján...
elkeserítő volt olvasni, mert valóban sokan pillanatnyi érdekből eladják magukat.

viszont azt tudom, hogy amikor ennyire ki vagy szolgáltatva annak a hatalomnak (aki az én érdekem is kellene, hogy szolgálja, vagy legalább azt a középutat megtalálja ami közös érdek,) akkor nincs választás mert csak egy út marad az összefogás.
talán szerencsés kollégákkal, kollektívákkal áldott meg a sors de ezt mindig megtettük, és a célunk 90%-t elértük.
tárgyalással. nagyobb kompromisszumot a cég érdekében 1x kellett kötni akkor kb 60%-os volt a siker. de ha hiszed, ha nem a nyugdíjasaink (20-40 évi meló után a 90-es években kaptak 30 vagy 80ezer nyugdíjat) sem mondtunk le soha! minden évi szociális megállapodás része a nekik adható juttatás. ez a szemlélet idén sikert is hozott - az alkalmazottak béréért a melós sztrájkolni és nyugdíjas tüntetni akart! Rögtön meg volt az egyezség!

fogash 2011.10.07. 11:17:30

@MikeBoy: melyik? Az SZJA-bevétel vagy a párttámogatás?

A HVG cikke írja (tegnapi szám, "sorok között" c. cikke, keretesben), többször is. A HVG nem a blikk, és ha egy egész cikket építenek ezen szám köré, akkor az jó eséllyel ÚGY IS VAN. De azért utánakerestem és ezt találtam:

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=156284 írja:
"Ha az Országgyűlés elfogadja a módosító indítványt, akkor 2011-ben a Fidesz 1 milliárd 55 millió, az MSZP 521,3, a Jobbik 448, az LMP 249,2, a KDNP 232,6, az MDF pedig 42,8 millió forintot kap a költségvetésből." Az országgyűlés elfogadta.

Te büdösgyökér, ha ezt összeadom, az kétezerháromszáztizenhat millió forint. Ez szinte a teljes ÁFA-bevétel összegével egyezik meg. (2498mrd Ft, www.mkogy.hu/irom39/01498/adatok/fejezetek/42.pdf 2. oldal). Lehet ezt csűrni-csavarni, meg hitetlenkedni, de ez a demokráciásdi ez sajnos ennyibe kerül nekünk. És mi, birkák TŰRJÜK.... :(

KovA 2011.10.07. 11:18:57

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
1.) 20 éve kerülgetnek egymás helyére - eddig is igen sokba került az eredménytelen kísérletezgetés.
2.) Van okom feltételezni, hogy nagyrészt - tisztelet a kivételenek - a rendszer csinálja az embert - vagy klasszikust idézve - lét határozza meg a tudatot. De tegyük fel, hogy nem - akkor meg az igaz a rendszerre, hogy az igazságtalanul predesztinált tisztességes emberek ebben a rendszarban a közelébe se kerülnek a lehetőségnek - hogy tegyenek valamit.
20 évig nézegettem. Még meddig nézegessem ? Szerinted ?

fogash 2011.10.07. 11:22:05

@Joe.UK: Hol? Kézilabda-csapat? Balett? Egy nyomorult szökőkút?

Veszprémben nincs audi, mégis fel tud mutatni legalább ekkora fejlesztéseket. Az Audi meg megduplázta a város iparűzési adóbevételeit, de szerintem ezt a pénzt a Borkai minden pénteken viszi a szolgálati áhatossal a székházba...

@MikeBoy: valamit benéztem, bocs a hangnemért. Este előmarkolom azt a HVG-t és korrigálok.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.07. 11:22:33

@KovA: Akárki akármit mond, a Bokros csomag utáni 1996-2001es időszak ok volt, csak utána a nyomorult fidesszel elszállt a ló és muszáj volt kiosztogatni csillió forintot a választások előtt+államilag támogatott forinthitel lakásra...Na itt kezdődött el, hogy a szar felöntött az orrunkig, és azóta is folytatódik.

NYJetsTD 2011.10.07. 11:24:33

@fogash: egy picit elhagytál pár nullát, számolj utána légyszíves...

guma 2011.10.07. 11:28:44

@fogash: lehet, hogy félreértettél! :))))

egyház ellene nem vagyok! de vallom, hogy az semmi köze az egyházhoz az államnak!!!

az egyházi iskolát, az egyházi öregotthont, az egyházi kórházat (stb) tartsa el az egyház mert az "övé" , nyújtózkodjon addig amíg a takarója ér, alapítson annyit amit fenn tud tisztességesen tartani!
tudod : ha krumplileves .... D
vagyis ha állam tartja fenn az nem egyházi! ezt jó, ha mindenki világosan látja! akkor viszont pl nem írhatja elő a kötelező imát(?), stb és a nevelőket, tanárokat sem válogathatja vallása, világnézete szerint.
gyerekeket meg nem "üldözhet" más városba, faluba tanulni, külön kiadásra kényszerítve a szülőket!

az államnak egy feladata van, hogy az örökség és műemléki épületek fenntartásába, tatarozásába erejéhez képest szálljon be.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.07. 11:29:42

Blogmotor ellopta a kommentem még ilyet...szóval
@KovA: Nem tudom meddig várj, nekem is kezd elfogyni a türelmem

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.07. 11:31:18

@fogash: 2316 millió nem egyenlő 2498 milliárd forinttal :)

fogash 2011.10.07. 11:34:22

@NYJetsTD: közben korrigáltam magam és bocsánatot is kértem a hangnemért. :/

@guma: az a gondom, hogy az összes pap fizetését (kezdve az első hercegprímástól az utolsó falusi plebános kántorjának bejárónőéig) mi, adófizetők fizetjük. Csak has-számokkal dobálózva is az összes egyházi támogatás 20%-ából templomot tartanak fenn (ez a Bazilika esetében lehet állami pénz, oké, de a falusi templomot tartsa el a gyülekezet, ne én!), 20%-ból iskolát/kórházat, a többiből meg fenntartják a klérust, az egyházigazgatási infrastruktúrát, stb... Na ezt a 60%-ot lehetne megspórolni. (csak has-számok, de csodálkoznék, ha az egyház ktgvetésének 90%át iskolákra költenék...)

fogash 2011.10.07. 11:35:12

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: igen, még valaki óhajtja kommentálni?

VT Man 2011.10.07. 12:16:36

@guma:
"amit fel kell fogni : ha alapjaiban nem tervezhetsz (se család, se kkvk, stb) még fél évre sem mert mindet fel lehet rúgni még visszamenőlegesen is az csak koldussá, kiszolgáltatottá tesz mindenkit. menekül aki tud, mert enni és családot eltartani, lakni, dolgozni szeretne holnap is, főleg akkor ha a törvényeket még az alkotói sem tartják be (minimálbér -> közmunka)."

Jajj, de bírom ezt az MSZP-s érvet!

Közmunkáért minimálbért? Normális aki ilyet kitalál?

Mi lenne abban az igazság, hogy a gyári munkás napi 8-9 órát gürcöl minimálbérért, a közmunkás pedig 8 órában vakarja a tökét ugyanannyi pénzért?

Ki dolgozna ilyenkor gyárban? Vagy bárhol?

VT Man 2011.10.07. 12:19:45

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
"@fogash: 2316 millió nem egyenlő 2498 milliárd forinttal :) "

De, a ballib. embereknek egyenlő.

Grigorij Pantyelejevics 2011.10.07. 12:33:21

@STX Joe: "De, a ballib. embereknek egyenlő. "

Ez így? Te egy szuper statisztikus vagy, aki mindennek tudója? Te minden 'ballib' emberről tudod a frankót? ...

Eh! Mikor jöttök már rá, ti szerencsétlen pártdroidok, hogy egy egész ország szívja azt az igénytelenséget, hogy van jópár honfitársunk, akinek elég egy célpont, akit/akiket gyűlölhet és cserébe minden szart benyelnek?

Az országunk költségvetésestül, mindenestül beleállt a földbe. Balfasz bénázással rombol a kormány. Neked meg annyi elég, hogy mindenkire, aki ettől felháborodik, rámondhatod, hogy 'ballib' és akkor már jó is.

1 millió jobbra idióta, 1 millió balra idióta. És ezt szopjuk 20 éve.

2011.10.07. 12:50:43

@STX Joe:

"Mi lenne abban az igazság, hogy a gyári munkás napi 8-9 órát gürcöl minimálbérért, a közmunkás pedig 8 órában vakarja a tökét ugyanannyi pénzért?"

Na most ebben a kérdésben azért van két igen érdekes állítás is elbújtatva.

1. A gyári munkás legyen az bárki bárhol biztosan minimálbérért dolgozik!???

2. Na ez érdekesebb. A közmunkás pedig nem dolgozik semmit csak kap némi pénzt azért, hogy ráfoghassuk, hogy nem munkanélküli (rémlik mintha láttam volna már ilyet valahol).

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.10.07. 13:12:17

Ajaj...
Ebből "megvédés" lesz, a kutya is meglássa!
"ötezermilliárd forint hever tétlenül a nemzeti bankban, ezt az öszszeget meg kell mozdítani, hogy a gazdaság szolgálatába álljon."

www.mno.hu/portal/810338
Az ettársak kinézték a következő pénzforrást. Beba..ott! Az is megy a darálóba!

Azt azért szabad megérdeklődnöm, ha ez sem jön be a világ megváltására, akkor a saját, személyes bankszámláink lesznek Kretén Vezetőink célpontjai?? Mert akkor csúnya világ jön... :(

KovA 2011.10.07. 13:21:20

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
Tökmindegy ki mit mond, valóban. Ha most azt mondom, nem a Fidesz - akkor elkezdünk Fideszezni maszopozni - aminek semmi értelme.
Érzelmekkel nincs értelme vitatkozni. a 2010-ig a 20 évből 4 év alatt a fidesz rontott el mindent duma amúgy nagyon valószerűtlenül hangzik. Vedd még hozzá, hogy a két privatizációs csúcsot 1995 és 2006 sem ők vezényelték le.
De ez is lényegtelen, mert az a lényeg mit csináltak - és sokminden van amire azt szoktam, mondani, hogy vagy hülyeség vagy gazemberség - csak az biztos, hogy az országnak nem jó.
És régrn rossz - erről is le kell szokni, hogy pártokban meg miniszterelnökökben gondolkoztok.
Mindig valami bálvány kell vagy épp egy antibálvány esetleg antibálvány elleni bálvány :-)
- ami megtestesíti pillanatnyi indulataitokat vagy annak célpontja lehet.
Ez zsákutca, teszetoszogatás - ahogy az arról való ötletelés is honnan kéne elvenni a pénzt.
Ez mind hiábavalóság, halottnak arcpirosító. Sokáig sminkeled a hullát csak büdösebb lesz.

Ehhez itt úgy kell hozzáállni, hogy egy illúzió foszlott szét egy rendszar bukott be - csakúgy mint az előző - és egy roncshalmaznál állunk.
No és innen kiindulva kell elkezdeni valamit felépíteni - először magunkban aztán közösségileg.

bandika gazdája 2011.10.07. 13:30:26

@fogash: Számtanórán merre jártál? Az 2,5 milliárd, vagy ha úgy jobban tetszik 2500 millió fotint te szerencsétlen! (Nem mintha az nem lenne sok!)

KovA 2011.10.07. 13:34:59

@guma:
"az egyházi iskolát, az egyházi öregotthont, az egyházi kórházat (stb) tartsa el az egyház mert az "övé" , nyújtózkodjon addig amíg a takarója ér, alapítson annyit amit fenn tud tisztességesen tartani!"

Itt azért kezd sántítani a dolog - mindegy ki nyújt egy közszolgáltatást - állam-e vagy egyház ugyanaz ugyanazért a közszolgáltatásért ugyanaz a ráfodítás jár neki érte ugyanabból a forrásból.
Tán azt várnád tanítsa a gyerekeket ingyen/ perselypénzből vagy mi ?
Ha egy iskolát egy egyház tart fenn akkor azt az állam helyett teszi és annak kötelezettségeiből vállal át magára - következésképp úgyanúgy jár neki ugyanaz a fedezet mint egy állami iskolának. Hogy a kötelezettséget meg az elvárásokat átpasszolom és csinálják a maguk költségén - ez enyhén szólva höülyének nézés az egyházzal szemben, demagóg pedig a néppel szemben - vagy szimplán hülyeség - amit illik belátni.
Az hogy egy iskolát egyház tart fenn és üzemeltet az csak egyféle választékbővítés, ha úgy tetszik belevisznek valami pluszt - amit hozzád hasonló adózó állampolgárok választak - közszolgáltatást azon kívül/ettől függetlenül kell teljesíteniük - a kvótát ezért kapják és ezért jár nekik és nem a pluszért amit hozzáadnak. És jár nekik.
Ahhoz képest egyébként épp kúrcsányék jócskán meg is szivatták őket - úgyhogy sok helyen az adózó szülőknek kellett kipótolniuk amit Kúrcsány-úrék visszatartottak egy időre...

Grigorij Pantyelejevics 2011.10.07. 13:43:50

@KovA: "Hogy a kötelezettséget meg az elvárásokat átpasszolom és csinálják a maguk költségén - ez enyhén szólva höülyének nézés az egyházzal szemben, demagóg pedig a néppel szemben - vagy szimplán hülyeség - amit illik belátni."

Óriási tévedés. Amit "illik belátni". :) Milyen "kötelezettség" és "elvárás"? Kötelező bármelyik egyháznak iskolát alapítania, működtetnie? Nem. Nem kötelező. Csak egy lehetőség számára, hogy terjessze az ideológiáját. És épp ezért, mert lehetőség és mert a saját hasznáért teszi, lenne értelmesebb, ha szigorúan saját fenntartású lenne.

Iskolát működtetni csak és kizárólag az államnak "kötelesség".

KovA 2011.10.07. 14:31:49

@Grigorij Pantyelejevics:
Ezt nevezik egyházellenességnek.

Haver - nem mellesleg megtanítja a nemzeti alaptantervet - az állam helyett. A rávaló jár neki.
A lényeg, hogy nyújtja a szolgáltatást - az adózó emberek szabadon választják azt - és ezért jár neki a rávaló. Ha nem választják, nem lesz tanulója nem is jár neki semmi.
De egyelőre vannak bőven akik oda mennek. Ott ugyanis nem szégyen jó tanulónak lenni pl.

Mindegy, hogy alapítvány, vagy magánember vagy bárki - az elvégzett munkáért jár a fizetség.
Pont.

Az lehet, hogy az oktatás állami kötelesség, de nehogy már meg akard tiltani az államnak, hogy kifizesse ugyanazt amibe neki kerül annak aki ezt elvégzi (helyette).

Egyházellenes elfogultsággal nem vitatkozom. Enyhén szólva antiliberális :-) és diszkriminatív.
Mégis a liberálisok kedvenc vesszőparipája szokott lenni :-)

2011.10.07. 15:01:20

@KovA:

"Ott ugyanis nem szégyen jó tanulónak lenni pl."

Mérhetetlenül ostoba általánosítás.

KovA 2011.10.07. 15:04:36

@MikeBoy: Mindenesetre jellemző sajnos. Tisztelet a kivételnek. De a vita tárgyát tekintve lényegtelen.

Pénz a szolgáltatásért ugyanúgy jár ugyanazért ugyanannyi függetlenül attól ki végzi - és attól aki számára végzi.

guma 2011.10.07. 16:17:41

@Grigorij Pantyelejevics: köszi :)

így gondolom -> elvi síkon. ha örvény is van rá az mindenkire nézve kötelező! alkotmányról nem is beszélek mert jelen pillanatban az nincs is (majd jan. 1-től):

guma 2011.10.07. 16:32:29

@STX Joe: kedves vagy, hogy kiemeled a lényeget! :)

mit kap az adófizető és mennyit...
én az elmúlt 20 évben azt tapasztaltam, hogy csak a bolti választék nőt "számomra", minden egyéb csak szűkült a politika kapzsiság miatt...
minden közszolgálat jelentősen drágult, (90-ben a lakástörlesztés drasztikus emelésével jelentek meg nagy csoportban a hajléktalanok), silányult és ma is azt árusítják ki amit az adófizető megteremtett.

talán ezen kellene elgondolkodni és nem a pártok seggét nyalni.
az ugyanis se nem keresztény cselekedett, se nem emberei ha magadat és a családod sem tudod fenntartani a mi viszonyaink között munkád eredményeként.

VT Man 2011.10.07. 16:35:02

@Grigorij Pantyelejevics:
"Ez így? Te egy szuper statisztikus vagy, aki mindennek tudója? Te minden 'ballib' emberről tudod a frankót? ..."

Ha minden jobboldali náci, akkor minden fikázó balliberális. Ez így fair :-)

VT Man 2011.10.07. 16:40:06

@guma:
"az ugyanis se nem keresztény cselekedett, se nem emberei ha magadat és a családod sem tudod fenntartani a mi viszonyaink között munkád eredményeként. "

A segélyt vagy a közmunkabért nem kellene összekeverni a munkabérrel.

Attól eltekintve, hogy rengetegen dolgoznak valóban minimálbérért (400-500 ezer ember), és még többen akörül.
Őket becsülöm.

Aki lusta disznó, és még a közmunkán is csak fanyalogni tud, azt nem.

Igen, 48 ezer. Ennyi jár a közmunkáért. Ezért hálásnak kellene lenni, mert más tényleg a f.szt szopja a gyárban 60 ezerért.

Rádióban mesélték, hogy Borsodban 200-300 előadást tartottak egy kecskeméti autógyár emberei, hogy munkásokat verbuváljanak. 3 érdeklődő volt. Összesen.

Nyilván nem egy leányálom átjárni hétfőn Kecskemétre, és pénteken haza, de könyörgöm, lett volna munka! Persze ki járna át nettó 60-ért (plusz ilyen-olyan juttatás), ha a közmunka 48 ezer.

guma 2011.10.07. 16:57:04

@KovA: szerintem fogalom és értelmezési zavarban szenvedsz.

az egyházak kisajátíthatják, értelmezhetik a szentírást.
abban foglaltak eszméjét, erkölcsét ha rendre meghamisítják tetteikkel és nem a saját munkájukkal, hanem "állami kötelezettséggel, kényszerrel" növelik báránykáik számát az szerinted a biblia szerint minek minősül?
ez az államvallás.
ha az egyház kényszerrel terel embereket hittanra akkor én vagy ő az egyházellenes?

és a legfontosabb, ha állami iskolára, kórházra, stb nincs pénz -> egyházira miért van ugyanonnan.
vedd a kezedbe a bibliát, ha keresztény vagy és legalább abból indokold meg, miért kell más városba vagy faluba utaztatni a gyerekeket?

miért egyházellenes az aki az egyház munkáját szeretné látni és nem az egyház pártpolitizálásának a gyümölcsét fizetni számolatlanul!
ezen kívül a vatikáni egyezménnyel (remélem őket nem tartod egyházellenesnek) is tisztába lehetnél a propaganda burok nélkül.
felesleges tehát osztani az észt akkor amikor fikarcnyi ismeret sincs soraidban (sajnos nekem is csak kevés!), besorolni és véleményezni embereket pedig ugye nem egyházellenes?

guma 2011.10.07. 16:58:20

@bandika gazdája: ejnye-bejnye! :)))

olyan szépen bocsánatot kért tévedéséért. minek ekézed tovább :)

bandika gazdája 2011.10.07. 18:40:04

@fogash: Bocs' hogy nem vártam meg a bocsidat, és túl hamar reagáltam! :-)

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.08. 13:18:34

@zxn: És miért idegesek a bankárok? Mert tőlük kérünk hitelt 8%-ra, nem az IMF-től (ami nem magánbank, hanem államszervezetek állnak mögötte) 4-5%-ra? Szerintem tapsikolnak, az osztrák bankok vesszőfutását meg pont leszarja a külföldi tőke.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.08. 13:44:06

@fogash: Ringa, Pick, Délhús, Viola, Bábolnai, Gyermelyi, Globus, Herz, Mizo, Sole, Farmer, aztán borok (Thümmerertől La Fiestáig), Milsun, Zwack, péktermékek /Fornettitől Lipóti Pékségig), és akkor ott vagyunk, hogy minden erőfeszítés nélkül fogyasztom a magyar kakaót, miközben magyar szalámit zabálok, magyar sajttal, magyar kenyéren, iszom hozzá a magyar bort, meg a magyar felest, pedig még csak nem is akartam magyar terméket venni. Tejből iszom külföldit, mert a Mizo igen pofátlan árakkal dolgozik, jobb sajtok egy része (Tihanyin kívül) külföld, kávé külföld, néha külföldi rövidet. Azért ez nekem nem tűnik mindennek.

De tudok venni magyar kéztörlőt, lábtörlőt, bútort, ablakot, ajtót, tv-t, videót, dvd-t, számítógépet is, ha akarok. Tény, hogy buszt meg autót nem veszek, de motorblokkot sem, de az elektronikai cuccok simán fogyasztói kosár. Szvsz.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.08. 13:44:59

@Kusics Iván: Ez revideálom, most hirtelen fogalmam sincs, hogy euróban számolt magyar államkötvény és euróban számolt IMF-hitel kamataránya, vagy alma-körte.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.08. 13:57:28

@Meleardil Eressea Iluvadan: amúgy vicces, hogy a három középkori fő kereskedőnép közül ezek a csóri görögök átkerültek a fasz rosszabbik végére, de az ármányok is csak emigrációban tudnak szart kavarni, Jerevánban meg gilisztát esznek.

de azért mindig mindenki ügyesen elmegy az angolszászok mellett, akik azért nem kicsit vannak benne a polinézek bizniszébe. sőt, inkább a polinézek vannak benne az ő bizniszükben.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.08. 14:15:14

@BlahBlah: mondj már egy buszgyárat, ami külföldi és itt termel az egykori Ikarus-lány NABI-n kívül! Alfa Busz, Kravtex (Credo), ARC (Ikarus), MJT ezek uralják a piacot. a mezőgazdaságot meg a Csányi (Bonafarm), a vas és acél országa meg csak Rákosi fejében voltunk.
Győri Keksz, cukorgyárak, itt volt ilyen bevásárlom-magam-h-megszüntessem játék, a Puli nem az Audi miatt nem uralja a magyar piacot.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.08. 14:17:13

@Meleardil Eressea Iluvadan: Hellászban mindenki otthon ül és cseszik dolgozni. :) Deklaratíve.

KovA 2011.10.10. 09:58:37

"ha az egyház kényszerrel terel embereket hittanra akkor én vagy ő az egyházellenes?"

1.) Szerintem nem kötelező senkinek a gyereket egyházi iskolába iratni. Innentől kezdve nincs kényszerrel terelés.

2.) Az viszont kényszerrel terelés, ha elvágod a feltételeit annak, hogy egyházak is végezhessék azt a szolgáltatást az állam számára, amit így is úgy is el kell végeznie - elveszed a választás lehetőségét mert az egyik választható alternatívát egyszerűen megfojtod.

3.) Kétfelé kell venned a dolgot - az egyik az, hogy az egyházak tevékenységét károsnak tartod - ilyen alapon az anyagi oldalától függetlenül kellene betiltanod, hogy az oktatásban résztvegyenek. Ez a dolog ideológiai hitvita - avagy szabadságjogok körüli vita része.
A másik az, hogyha valaki elvégez egy adott szolgáltatást akkor azért egyformán járandósága van - függetlenül attól mi a világnézete és az adott szolgáltatás mellett még milyen pluszt kínál.

Az hogy valaki vállal egy munkát - majd te arra hivatkozva nem fizetnéd meg, hogy nem lett volna kötelező vállalnia - álszent dolog - visszaélés.
A dolog mércéje az, hogy elvégezte-e vagy nem - illetve vállalhatta-e vagy nem.

Államvallásról fecsegni amíg van választási alternatíva - simán úszítás.

4.) Egyébként pedig az egyház tótágast állhat - ha a család maga nem hívő/vallásos - a gyermeket sem lehet vallásossá nevelni.
Két dolog az amire kényszerül a nebuló ilyen esetben:
a) Kénytelen megismerni és tolerálni megtanulni a mások hitét.
b) Kénytelen alkalmazkodni az abból levezetett érték és házirendhez amíg ott van

Ezek közül egyik sincs kárára.
De mint mondtam a választás amúgy is a szülőknél van - te pedig a szülők választási szabadsága ellen ágálsz.

KovA 2011.10.10. 10:11:06

@guma: "és a legfontosabb, ha állami iskolára, kórházra, stb nincs pénz -> egyházira miért van ugyanonnan."
Maradj csak az iskolánál. Ha az egyház az egyházi iskola szolgáltatását átveszi (legalább) annyi pénzébe kerül mintha az egyház csinálja helyette.
Vagyis te költséget azzal nem takaríthatsz meg - csak visszaéléssel, - úgy hogy nem fizetsz a helyetted elvégzett munkáért ugyanannyit mint amennyibe neked is kerül.

A másik pedig az, hogy valószínűleg az egyházi iskolának fizetni ugyanazt a fejpénzt a nebulók után mint az államinak összességében olcsóbb - mert a fejpénz a gyermekek után csak egy dolog - az iskolák körül van egy rakás adminisztratív tevékenység - ami az önkormányzatot/államot terhelné. Ezt elvégzi az egyház. A másik pedig hogy az egyházak mögött ott vannak a gyülekezetek is.
Tetszik nem tetszik - de igaz, hogy az egyházi iskolák tanulóinak szülei és az iskola közötti együttműködés sokkal jobb/hatékonyabb - emiatt pedig az államnak valószínűleg olcsóbbak.
Az egy másik dolog - hogy ebben láthatsz olyan veszélyt hogy az állam esetleg aránytalanul nagy mértékben passzolja át az oktatási intézményeket egyházi kezelésbe.
De egyelőre nem attól kell tartani hogy ebből az irányból korlátozódna a szabad iskolaválasztás.
Sokkalinkább fordítva - még mindig.

Cateran 2011.10.10. 11:02:29

Errm..Ami nem allami iskola, az magan iskola..Igy semmikeppen sem jogosult (tisztan logikailag) akkora tamogatasra az allamtol, mint 1 allami iskola. (Nyugaton jopar ilyen -nem egyhazi, nem allami- privat iskola van. Azt nem tudom kapnak-e tamogatast az allamtol, gondolom valamekkorat igen, de javareszt abbol tartjak fent magukat, hogy a szulok perkalnak...minel magasabb kvalitasu -hiru- az iskola, annal tobbet.)
Az egyhaznak felmerult az az opcio, hogy iskolakat mukodtessen...ez derek, de nem kotelezte oket senki (mintahogy 1 ceget sem, ha holnap nyit 1 iskolat) OPCIONALIS....En magam is azt vallom, hogy az egyhazak tartsak el magukat a hivekbol es szakadjanak le az allam csecseirol..vonatkozik ez az iskolakra is...

KovA 2011.10.10. 11:29:22

@Cateran:
Mindegy ki süti a kenyeret és hogy jókedvűen-e vagy kötelességből.
Ha megveszik fizetni illik érte - nem tehetsz különbséget - illetve ott tehetsz különbséget, hogy megválasztod kitől veszed a kenyeret. A péket se kötelezi senki hogy pék legyen meg téged se hogy dolgozz ahol dolgozol - ilyen elven nem jár neked semmi a munkádért ?

Amíg elég adózó állampolgár viszi a gyermekét egyházi iskolába (tehermentesítve ezzel az államit) - elvárhatja hogy gyermeke után ugyanazt megkapja mint minden adózó.
Az meg alighanem nem véletlen, hogy nem cégek nyitnak iskolát - alighanem nem volna profitábilis - még úgysem, ha megkapná az államtól ugyanazt.

Etekintetben - sajnos - agymosott logika a tietek.

Más kérdés az a bizonyos vatikáni szerződés... ott több kereskedni valótok volna.
Az pedig megint egy másik kérdés, hogy vajon a jó végénél kezditek-é a rendcsinálást az országban - de ez megint egy újabb vita :-) No és persze újabb elvesztegetett évtizedek, amíg (valószínűleg) rájöttök, hogy nem - megint jól mellétrafáltatok a lényegnek és többet ártottatok mint használtatok. :-)
De hát ilyen a (sors)közösségi lét a hajón sokan utaznak de csak egy kormány van és egy időjárás... a sétafedélzeten pedig busójárás :-)

Cateran 2011.10.10. 13:12:35

@KovA:
Ugye tisztaban vagy vele, mekkora eszbonto marhasagokat irtal?
"Mindegy ki süti a kenyeret és hogy jókedvűen-e vagy kötelességből.
Ha megveszik fizetni illik érte - nem tehetsz különbséget - illetve ott tehetsz különbséget, hogy megválasztod kitől veszed a kenyeret."
Ha nem tudod felfogni mi a kulonbseg a kozponti tamogatas es a maganszemely altal valo kifizetes kozott, inkabb menj vissza az iskolaba. (Egesz pontosan, amikor veszel vmit a boltban azt TE fizeted ki vagy allamilag van tamogatva?) Gyengebbek kedveert:" (Nyugaton jopar ilyen -nem egyhazi, nem allami- privat iskola van. Azt nem tudom kapnak-e tamogatast az allamtol, gondolom valamekkorat igen, de javareszt abbol tartjak fent magukat, hogy a szulok perkalnak...minel magasabb kvalitasu -hiru- az iskola, annal tobbet.)"
Az egyhaz alapbol valamifele "foglalkoztato ceg", az iskolaztatassal bovitik "termekeik" skalajat (idiota peldaiddal elve: ha a pek ugy dontene, hogy holnaptol szobakat is kiad berbe..)
Masreszt egesz pontosan milyen tamogatast kapnak a -kiemelt pelda- pekek? Egesz pontosan milyen allami monopoliumba nyulnak bele es huzzak le a sapot?
"Amíg elég adózó állampolgár viszi a gyermekét egyházi iskolába (tehermentesítve ezzel az államit)"
Jajj..egesz pontosan milyen tehermentesites, ha az allam ugyanannyit fizet az egyhazi iskolaknak, mint az allamiaknak? Ertsunk mar a szobol: Az egyhazi iskola az egyhaz vallakozasa...Raadasul ugy, hogy nem versenyez az allami iskolakkal, hanem csak kiegesziti azokat.Az elegge mutyiszagu, ha odaadom kontrollra az iskolat valakinek, aztan fossa tamogatom...

KovA 2011.10.10. 13:39:34

@Cateran: "Marhaságokat" te írsz - ami államilag van támogatva azt is te fizeted mint magánszemély az adóddal.
Vagyis, ha én a gyerekemet egyházi iskolába iratom - minthogy adózó állampolgár vagyok - megfizettem az utána járó oktatási normatívát - az jár a gyerekem után az általam választott oktatási intézménynek, a szolgáltatás után aminek fedezetét beszedték adóban - egyúttal a költségét is vállalja az állam azzal hogy beszedi a fedezetét - tehát arra ki is kell adnia.

Erről nem vagyok hajlandó tovább vitatkozni, mert az értelmeseknek világos és logikus mint az 1 x 1 - a többiekkel meg kár vitatkozni :-)
A mérvadó az elvégzett szolgáltatás és az azért járó - adóban befizetett normatíva - nem pedig az, hogy ki csinálja.
Minden más ürügykeresés az ideológiai diszkriminációhoz - és az a megoldás, hogy aki ilyen intézménybe íratja a gyerekét az ne kapja meg az állami normatívát ami után adót fizetett - (ergo fizessen duplán) lopás.
Az államot/ közösséget nem azzal fosztják ki, hogy az átvállalt feladatok után kifizetik nekik ugyanazt a normatívát - hanem a korrupció feláras beruházásokkal - autópálya Margithíd, strabag Gupo Milton, Joav Blum és a többiek.
És legfőképpen pedig az egész rendszar amely képtelen hatékony gazdasági tevékenségre szervezni a népességet (a liberalizált piacgarázdálkodás-Isten és a korlátlan magántulajdonlás szent nevében).
Csinálhattok magatoknak az egyházi iskolából vesszőparipát - egyúttal pedig magatokból sajnálni/nevetnivaló fanatikus hülyét továbbra is.

Kb erre mondhatta Ady:
"De ha a piszkos, gatyás, bamba. Társakra s a csordára nézett,
Eltemette rögtön a nótát: Káromkodott vagy fütyörészett."

süti beállítások módosítása