Skip to content


       Szűrés lista

Kultúr(bel)harc

Még mindig a Dörner-Csurka ügy.

A hétvége sem zavarta meg a fogaskerekeket hogy mozgásba lendüljenek. Ilyenkor szoktuk elővenni a sós mogyorót meg egy hideg sört, mielőtt a 2. mentre verbális tömegbunyóvá fajul az ügy.

Szombaton kilenc fővárosi színházigazgató nyílt levelet írt Tarlósnak.

Tarlós még szombaton reagált. "Tarlós István főpolgármester lezártnak tekinti a fővárosi színházigazgatók kinevezése körül kialakult vitát. A városvezetés azt tartja elfogadhatatlannak, hogy a legkisebb változás is ilyen agresszív hozzáállást vált ki a színházigazgatókból." 

Tarlós válaszolt Magyar Színházi társaság levelére:
"Ön szerint "politikai célú területszerzés", hogy összesen két változtatást hajtottunk végre a színházak vezetésében? Esetleg politikai haszonszerzésnek véli, hogy Szirtes Tamás, Bálint András, Puskás Tamás, vagy Mácsai Pál igazgató Urak a helyükön maradtak? (...) Esetleg azt ígértem volna, vagy elvárható volna, hogy egyetlen változás se következhessen be a vezetésekben? talán valamikor is így volt ez? Mi köze van az Ön feltételezhető valódi motivációjának a kulturális sokszínűséghez? Elmondom önnek: semmi. (...) Az Ön levelét enyhén szólva is meggondolatlannak, hangulatkeltőnek és méltatlannak tartom."

Vasárnapra Tarlós két helyről is segítséget kapott: Bayer Zsolt és Deutsch Tamás sem tudták magukba tartani a véleményüket.

Bayer:


"Dörner György lett az Új Színház új vezetője. Intendánsa pedig Csurka István. Ennyi a hír. S minden ezután a hír után kezdődik. 

Ahogy várható volt, a liberális és szocialista értelmiség kapára-kaszára kapott. „Botrány”, „megdöbbentő” – sorjáznak a jelzők, az ítéletek. Minden ítélet készen áll, azelőtt, hogy Dörner vagy Csurka bármit is csinált volna.

Dörner az ország egyik legjobb színésze. Jó mindenben, amiben feltűnik. Jó színházban, jó filmben, jó szinkronban, vannak amerikai sztárok, akik kizárólag az ő hangján szólhatnak hozzánk hosszú-hosszú évek óta.

Csurka az ország egyik legjobb drámaírója és dramaturgja.

Nem tagadják, mert nem tagadhatják ezt még legádázabb ellenfelei sem. Amit Csurka letett a magyar irodalom asztalára, sokszorosan felülmúlja sok-sok ma ünnepelt, agyonsztárolt, minden nyelvre lefordított „zseni” életművét.
Azért van ez így, mert nem a mű dönti el, hogy mi lesz a sorsa, és végképp nem a közönség.
Alkotónak s művének sorsa ma egy szűk kör kezében van. Ők határozzák meg a sikert vagy sikertelenséget, a hírt és a hallgatást, a befutást és a partvonalra szorítottságot, a nemzetközi elismerést vagy a semmilyen elismerést. (...)

Ha olyan atavisztikus ügyeid és gondjaid vannak, mint nemzeti múlt, nemzeti lét, magyar történelem, magyar fájdalom és szenvedés, az igazi Ady, Szabó Dezső, Németh László, Sinka István, Erdély – én Istenem, ne hagyj el! –, netán Wass Albert vagy Tormay Cécile, akkor véged.

És akik úgymond száműznék a politikát mindenhonnét, azok politikát csinálnak mindenből az égvilágon. Mert most habzó szájuk arról habzik, hogy Dörner és Csurka politikailag alkalmatlan a színház vezetésére, lévén kívül esnek az általuk felállított politikai normarendszeren és szalonképességen. „Politika”! – kiáltják rémületes dühvel, s politikai nemtetszésük okán átkozzák ki a még ki sem nevezetteket.

Na, hát én többek között ezért rühellem mindet, s vetem meg őket egyenként is, meg úgy együtt is. Ahogy vannak.

Dörnernek és Csurkának pedig szívből gratulálok, és sok-sok erőt, kitartást és sikert kívánok. Szükség lesz bizony mindegyikre." 


Deutsch
nem sokat cifráz:


"Dörner György szerintem nagyszerű színész. Értékválasztását tiszteletben tartom, mint mindenkiét, politikai álláspontjával nem értek egyet. De miért van az, hogy a szoclib művészértelmiségiek gyakran gyalázatos politikai nézetei sem befolyásolja a művészi megítélésüket, egy magát nemzeti elkötelezettségű alkotónak tartó ember esetében viszont a (joggal vitatható, esetleg akár elfogadhatatlan) politikai nézetei miatt tulajdonképpen magát a művészi tevékenységét is abba kéne hagynia? Mi lenne a XX. századi magyar kultúrával, hogyan nézne ki, mennyivel lenne szegényebb, ha a temérdek, rettenetes kommunista nézetekkel "megáldott" művész nem alkothatott volna, nem vezethetett volna művészeti intézményeket, mert szarházi kommunista volt?" 


Dörnerrel nem az a gond, hogy milyen érzelmű, hanem hogy a pályázata egy vicc, hogy a bizottság nem támogatta, és hogy nem tudjuk Tarlós milyen szempontok alapján választotta, nem tudjuk hogy mi van a háttérben? Fideszes kultúr(bel)harc? Így kellet kiengesztelni bizonyos köröket, akik megorroltak Koltay Gábor menesztése miatt?

Színházigazgatót ki lehet nevezni szakmai vagy politikai alapon. Mivel egy főpolgármester nem nem tölti a fél életét a színházakban, így egy bizottság bírálja el a beérkező pályázatokat. A bizottság (Ascher Tamás, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, a Katona József Színház főrendezője, Bérczes László, a Bárka Színház művészeti vezetője, Herczeg Tamás, a Magyar Állami Operaház egykori stratégiai igazgatója februárig, Kováts Adél, a Radnóti Színház művésze volt a tagja, a Fővárosi Önkormányzatot és a Nemzeti Erőforrás Minisztériumát képviselte egy-egy köztisztviselő) nem Dörnerék pályázatát támogatta, így egyértelmű, hogy Tarlós politikai alapon döntött.

Érdekes, hogy Bayer Zsoltnak Csurka csak egy "drámaíró". Az, hogy Csurka a MIÉP elnöke, már nem lényeges. Ő most már csak egy jóságos, aranyos, kardigános 77 éves nagypapa, a "szegény" drámaíró, akinek olyan sanyarú sora volt. Úgy elnyomták a gaz kommunisták, hogy alig bírt novellákat, drámákat írni, melyeket az átkos kommunisták képesek voltak megjelentetni és színházban játszatni a 70-es évektől kezdve. Na meg a 69-ben meg 80-ban neki ítélt József Attila-díj ... szörnyű lehetett Csurka Pista bácsinak az átkosban.

Nem azért szabadultunk meg Demszky Gábortól, hogy most a MIÉP elnökének és spanjának egy színházat adjanak. Piacgazdaságban élünk, ha van kereslet, legyen kínálat is, ha nagy az igény egy drámára Gyurcsányról meg a privatizációról, akkor lehet alapítani egy színházat erre az igényre, és meglátjuk, mennyi nézp lesz, de nem a felbuszoztatott iskolásokból. A színház évi 338 millió forintos fővárosi támogatásból gazdálkodik, így könnyű megteremteni a Hátországot.

Mert ha az Önök szellemi kielégülése/kielégítése évi 338 millió forintba kerül, akkor ezzel az erővel a Capella bár társulatának is járna egy kis fővárosi támogatás, hiszen a transzik is rendes, adófizető budapesti lakosok, és az ő szórakoztatásuk is fővárosi feladat.

Bayer Zsolt és Deutsch Tamás amúgy ugyanekkora vehemenciával támadta Demszky Gábort az elmúltnyolcévben Sas József miatt, hiszen tényleg hányingerkeltő, amikor a politika (ennyire) beteszi a lábát a színházba.

Sas József színházigazgató rossz.
Dörner-Csurka színházigazgató .

Színházba szórakozni járunk, és kurvára nem érdekel, hogy a színházigazgató vagy az intendáns otthon, a saját szobájába turbómagyar vagy liberális, hogy Obamát lájkolja vagy Busht, hogy a szavazófülkében kire húzza be az ikszet, hogy a HírTV vagy az ATV híradójára veri ki ... nem érdekel. De is erőltesse rá a nézeteit a nézőkre, és ne a kultúrharcához használja fel a színházat. Márpedig Dörner pályázata sokkal inkább szól a kultúrharcról, mintsem a szakmáról. A színház az színház. Minden szinten szinte minden már át van politizálva, miért kell még a színházat is?

A zsidófóbiás MIÉP-elnök full szenilis Csurkának(!) színházat(!) ad a Fidesz(!) 2011-ben(!), hát az eszem-faszom megáll.

Szeptember 26-én a HírTV Rájátszás műsorának Csurka volt a vendége, és úgy tűnik, ő már akkor tudta, hogy nyerni fognak két hét múlva. És valami elképesztően rosszul palástolja a dolgokat, pironkodik lányos zavarában, és még azt is megkérdezi, hogy ezt veszi-e még a kamera ...


 

Címkék: budapest fidesz színház tarlós

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr413289623

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bocsárdi Miklós lesz az Új Színház vezetője 2011.10.10. 15:39:37

Egy bizonyos Dörner Györgynek nevezett szinkron- és egyébszínész fogja váltani a fesztiválrendezésben és egyéb langallósütéssel kapcsolatba hozható performanszszervezésben járatos Márta Istvánt az Új Színház élén. Azon túl, hogy most már tényleg a legk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monçada bíboros 2011.10.10. 12:17:59

@hardenberg: "Milyen ribillió lesz majd, amikor a Jobbik alakít kormányt :-)."
Egy radikális pártnak az a halála, ha kormányra kerül. Akkor szembesülnek azzal, hogy nem lehet azt a sok populiosta beromságot megvalósítani, amit addig összehordtak...

Secnir 2011.10.10. 12:30:06

@TaTa86.:
intézkedj, hogy legyenek hozzáférhetőek a III/IIIas jelentések, és mutatok.

pcmci 2011.10.10. 12:32:45

@TaTa86.: szerintem ez félrement... engem még mindig csak az zavar, hogy egy működő társaságot basznak szét, hogy legyen helye valakinek. még mindig nem érdekel, hogy kinek. elegánsabb lett volna csinálni nekik egy színházat szvsz, akkor is lettek volna felháborodások, de mégiscsak védhetőbb lett volna. mert még egyszer írom, egy szakmai bizottság döntését politikai alapon felülbírálni sok minden lehet, de kultúrkörökben védhető döntés nem igazán...

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.10. 12:34:50

@TaTa86.: már nagyon régen visszalendült, az összes vidéki színház jobbos kézben van, szóval fals ez a szöveg. a Új Színház előző igazgatója is jobbos volt, szóval pláne. annyi, hogy most a Fidesz valamiért jobbikosokkal meg miépesekkel váltja kvázi a saját embereit, de a szadesz Alföldijét meg helyben hagyja. készül a Fidesz-Jobbik-SZDSZ koalíció, vagy a töcs?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.10. 12:35:45

@Secnir: Ebben egyetértek, tényleg nonszensz hogy titkosak. Bár van egy olyan érzésem, hogy nem Csurka miatt. (Sőt Csurka egy időben eléggé a ballibek begyében volt... Nem hiszem, hogyha lenne valami, nem szivárgott volna ki. Mondjuk 2002 februárjában.)

Szóval, hogyha semmid nincsen, akkor azért mégis csak jó lenne kicsit óvatosabban ügynöközni.

És továbbra is: először nézzük meg milyen színházat csinál. Ha sz*rat lehet hőzöngeni, és 2014ben lehet azon gondolkodni, hogy érdemes-e továbbra is Tarlóst/Fideszt támogatni.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.10. 12:37:42

@TaTa86.: inkább tehetséges novellista és közepes drámaíró.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.10. 12:42:45

@TaTa86.: kuplerájba dolgozott, baszott-e, kit érdekel?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.10. 12:43:16

@Kusics Iván: Vidéken nem nagyon járok színházba mert budapesti vagyok... úgyhogy nem tudom mi a helyzet.

Nem tudom mi a töcs van, de azt látom, hogy már megint kitört a parasztlázadás egy eléggé piszlicsáré ügy miatt. Nem értem miért nem lehet megvárni, mit alkot az új páros, és utána ítélkezni?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.10. 12:46:01

@Kusics Iván: Azért nem mindegy...

@pcmci: Inkább én is megvárom mi lesz belőle.

delano 2011.10.10. 12:54:23

@TaTa86.: "Pitta bát beszervezték, de sosem jelentett. Csak a tények kedvéért."

Nagyon ritkán szoktam hangosan felröhögni, de most megtettem. A 86 a nickedben gondolom a születési évedre utal, tehát 3 éves voltál a rendszerváltozáskor. Javaslom, hogy érdeklődj idősebbeknél, hogy hogyan is működtek ezek a dolgok annak idején. Röviden összefoglalom neked: ha valakit beszerveztek, az jelentett.
(Valakit beszerveznek, az illető nem jelent, de futnak a darabjai a színházakban, és József Attila díjakat kap stb.?? Ez csak egy fiatal, és rettenetesen naív fiucska fejében lehet hihető történet...)

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 13:06:26

@TaTa86.: ugye te nem érted mi a baj a dologgal?

nem az , hogy a csurka meg a dörner egy magyar színházat csinálnak.
csináljanak, áldásom rájuk.
támogatni akarja az állam? támogassa ugyanúgy mint a többit, nincs ezzel sem semmi bajom.

a baj azzal van, hogy egy eddig jól működő sikeres színházat egy szakmailag nem alátámasztott módon adnak át a kezükbe.
és még arra sem veszik a fáradtságot, hogy egy normális pályázatot írjanak rá. mert hogy ez a pályázat egy rakás szar amit a dörner benyújtott az tény.
az a baj, hogy megint egy politikai nyilatkozat nyert a szakmai érvekkel szemben.

érted ugye? az, hogy lesz egy új szellemiségű színház, nem baja senkinek, csak üdvözlendő dolog. Örülök neki.
de az ahogyan ezt megvalósítják, embereket lehetetlenítenek el, emberek életét és teljesítményét teszik tönkre és szarnak rájuk, hazudoznak, szemmel láthatóan szarnak a szakmaiságra, az felháborító.

nagyjából ami történt olyan ízű, mint mikor nem azt a céget bízod meg a házad felépítésével, aki már 13 éve minőségi tevékenységet, sikeres üzletmenetet, referenciákat mutat, hanem azt amelyik azt mondja, neki ki van függesztve az irodájában a ner.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.10. 13:11:18

@Monçada bíboros: "Akkor szembesülnek azzal, hogy nem lehet azt a sok populiosta beromságot megvalósítani, amit addig összehordtak..." - Te ugyanabban az országban élsz, mint mi? :DDDD

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 13:11:35

annak aki a magyar klasszikusokra, a régóta nem játszott magyar írókra és darabjaikra gondol, hogy na, majd végre ezeket játsszák ízes magyar érzelemmel, hát ajánlom a következő csurka nyilatkozatot:

"A kortárs magyar dráma színháza lesz a jövő évadtól az Új Színház – ígérte a közrádió reggeli műsorában Csurka István leendő intendáns.
... az Új Színház beleszóló, politikus színház lesz... "

a lényeg a kortárson van. és a politikai propagandán.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.10. 13:14:10

@delano: "Röviden összefoglalom neked: ha valakit beszerveztek, az jelentett. "
Személyes tapasztalat?

dr. Aullah 2011.10.10. 13:14:21

@Valahol Máshol: Tuti, hogy eddig ő tesztelte: Megnézte, hogy ki lehet-e használni. Most meg csak bejelenti, mit tapasztalt...

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 13:18:44

@TaTa86.: nem bazudmeg, hanem tényszerű ismeret. azért szerveztek be valakit, hogy jelentsen. ha nem jelentett akkor szopatták. csurkát nem szopatták. a szoci időkben is játszották a darabjait, vezető pozíciókban volt, - ami ha nem lennél ilyen ostoba a kor történelméhez és társadalomrajzához, mint az már a moszkvás idiotizmusodnál kiderült azzal együtt, hogy a nemcsak te, de még csak édesanyád sem élt itt a rendszerváltás előtti korszakban (romániából menekült ide - tudnád, hogy csak az volt vezető beosztásban aki bizony vastagon nyalt/köpött a pártnak.

Secnir 2011.10.10. 13:18:47

@¦卍®Ξ™:
"nagyjából ami történt olyan ízű, mint mikor nem azt a céget bízod meg a házad felépítésével, aki már 13 éve minőségi tevékenységet, sikeres üzletmenetet, referenciákat mutat, hanem azt amelyik azt mondja, neki ki van függesztve az irodájában a ner. "

igen, ez a szar ilyen ízű :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.10. 13:19:53

@¦卍®Ξ™: Te meg gondolom beszerveztél, hogy ennyire tudod.

pcmci 2011.10.10. 13:28:41

@TaTa86.: van valami olyasmi mondás, hogy ami úgy néz ki mint a szar, olyan szaga van, mint a szarnak, sőt, még az íze is olyan, az nagy valószínűséggel tényleg szar. persze levet eperfagyi is, de azért valljuk be, kicsi a valószínűsége. látod, így van ez azokkal beszervezett ügynökökkel is, akik mint tudjuk sosemjelntettek, mégis kegyes volt hozzájuk a rendszer.

Monçada bíboros 2011.10.10. 13:31:19

@Seduxen: a fidesz is szembesült vele:) Az más kérdés, hogy másképp kommunikálják:)
Hiába hajtogatják, hogy egykulcsos szja, ha valójában kétkulcsos.
Hiába hajtogatják, hogy a bankok a bankadót nem hárítják át az emberekre.
Hiába hajtogatják, hogy az új adórendszerrel senik sem járhat rosszabbúl.
Hiába hajtogatják, hogy megmentették a devizahiteleseket.
...stb.
Megvalósítani ők sem tudták

delano 2011.10.10. 13:31:47

@TaTa86.: "Személyes tapasztalat? "

Nem. Alapvető történelmi ismeretek, és a nevetséges naivitás hiánya.

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 13:32:24

@TaTa86.:
ejj, be ostoba egy szerkezet vagy te :)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.10. 13:35:22

@Monçada bíboros: na azért lássuk be: a Fidesz ebben túlmutat az általad felvázoltakon. Ők MEG IS VALÓSÍTJÁK :)))

Onnantól kezdve meg nem mindegy, hogy mit kommunikálnak?

delano 2011.10.10. 13:36:44

@Monçada bíboros: Kihagytad a nyugdíjak megmentését. :)

Cateran 2011.10.10. 13:40:23

@TaTa86.:
Oszinten,zerinted mi a valoszinubb: Beszervezik, nem csinal semmit, de azert elhalmozzak minden joval a "jut is, marad is" illetve a "biztos, ami biztos" mondstok skandalasaval

VAGY
Beszervezik, jelent es jutalomkent elhalmozzak mindenfele joval?
Tedd a szivedre a kezed es a tukor eloot mond ki hangosan: Semmit sem csinalt a rengeteg tamogatasert, olyan korban, amikor kiemelten csak azok kaptak, akik nyaltak-szoptak.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.10.10. 13:40:45

@Seduxen:

OFF
nézd már meg a postaládád :)

Monçada bíboros 2011.10.10. 13:44:13

@pcmci: jaj, nem érted te ezt! Azon emberek, akik ma jobboldalinak mondják magukat, és régen besúgók voltak, azokat galád módon kényszerítették, de soha sem jelentettek. A többiek viszont önös érdekből, önként jelentkeztek. Érted már?:)))

nemkomplett 2011.10.10. 13:47:34

Nekem semmi bajom nem lenne avval ha a jobboldal "nemzeti érzelmű" színházat csinál hiszen legyen mindenből mindenkinek, de kérem akkor tessék írni egy PÁLYÁZATOT de ne egy ennyire vállalhatatlan ostobaságot! Nem arról van itt szó, hogy ki alkalmas vagy nem alkalmas hanem, hogy laikus politikai tényezők mondják meg, hogy ki csinál itten kultúrát, a témakörben kompetenciával rendelkezők meg le vannak sajnálva, lehet hőbörögni meg levelezgetni, mert már úgyis elvan döntve a kérdés.
Szomorú, hogy minden előre le van vajazva ebben az országban és még csak meg sem próbálják ezt palástolni. Ami meg még szomorúbb az az, hogy már mindenbe bele kell keverni a kurva politikát, emberek ébresztő, a művészet nem politikai játszótér!

Monçada bíboros 2011.10.10. 13:49:12

@delano: és még egy csomó mindent:(

Cateran 2011.10.10. 13:51:54

@nemkomplett:
A muveszet mindig is politikai jatszoter volt/van/lesz:) Miert? Mert a legtobb muvesz befolyassal van az emberekre, igy befolyassal lehet politikai allaspontjukra is(nem feltetlenul, de hat 1 reklam sem feltetlenul osztonoz vasarlasra)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.10. 13:53:35

@laspalmas: OFF: vettem. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa! :D

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.10. 14:10:09

@Seduxen: Mi ez a nagy bocsánatkérés laspalmas-tól, küldött neked mailen figyelmeztetésként egy NER-be csomagolt halat? :)))))))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.10. 14:11:56

@Valahol Máshol: erről nem nyilatkozok :))) de jobbnak láttam jó keresztényként hamut szórni a fejemre, mielőtt egy cba-s lófejet találok az ágyamban :DD

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.10. 14:19:46

@Seduxen: mielőtt egy cba-s lófejet találok az ágyamban :DD

EPIC :) Az év egyik legjobb poénja :))))))))))))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.10. 14:20:35

@Cateran: Az ügynök-izé kicsit túl van spirázva. 56 után nagy buzgalommal építették ki a komcsik a hálózatot, de aztán rájöttek, hogy ez a módszer nem ér túl sokat. Drága ugyanakkor teljesen megbízhatatlan.

Úgyhogy a beszervezés a későbbiekben, amolyan "rajtad tartjuk ám a szemünk" jelzés volt. Most nem kérünk semmit, de akármikor kérhetünk. Ráadásul az illető hiteltelenítésére is alkalmas a dolog. Ki szervezkedne egy ügynökkel?

Inkább az SZT-tisztek voltak azok akikre pikkelni kell, (Pl Megydessy) mint a csóri ügynökökre.

"Beszervezik, jelent es jutalomkent elhalmozzak mindenfele joval?"
Nem halmozták el semmi jóval. Nem lehetetlenítették el.

Kis adalék még(, igaz Wikipédiáról, de amíg cáfolat nem érkezik nekem jobban megteszi, mint a suttogópropaganda):
"1956 után fél évre internálták, majd beszervezték III/III-as ügynöknek. A kilencvenes évek elején az elsők között tárta a nyilvánosság elé ügynökmúltját. Állítása szerint a beszervezési nyilatkozatot az internálás során, kényszer hatására írta alá, és soha nem írt jelentést. Az átvilágítások eredményei és a levéltárakban fellelhető dokumentumok szerint az együttműködés teljes hiánya miatt alkalmatlannak nyilvánították"

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.10. 14:27:50

@¦卍®Ξ™: Ezt már mondtad. :o)

@delano: "Nem. Alapvető történelmi ismeretek, és a nevetséges naivitás hiánya. "
Semmi gond, ezeket bármikor pótolhatod.

@pcmci: Én semmit nem láttam Csurka ügynöki tevékenységéből. De a többiek sem. Átvilágították, végignézték a levéltári dokumentumokat, ezek szerint Csurka nem működött együtt, és soha nem jelentett.
Akkor te milyen alapon jelented ki ilyen határozottan az ellenkezőjét?

"Az átvilágítások eredményei és a levéltárakban fellelhető dokumentumok szerint az együttműködés teljes hiánya miatt alkalmatlannak nyilvánították."

Monçada bíboros 2011.10.10. 14:44:14

@TaTa86.: D-209 is átment az átvilágításon... Erről ennyit...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.10. 14:58:21

@Monçada bíboros: Nem nem ennyit, ha még a legalapvetőbb dolgokkal sem vagy tisztában.

D-209 SZT-tiszt volt és nem ügynök. Az SZT-tisztek önként jelentkeztek, és nekik tényleg "minőségi munkát" kellett végezniük, amiért vezető pozíciókat kaptak. Az ügynököket pedig leginkább kényszerrel, vagy valamilyen presszionálással szervezték be. (Persze sokakat meg "hazafias alapon".)

Monçada bíboros 2011.10.10. 15:21:11

@TaTa86.: tudom, hogy szt tiszt volt, de nem ez volt a kérdés. Átment az átvilágításon, vagy sem?

Amúgy meg kurvára mind1, hogy szt tiszt, vagy ügynök vot! Mindketten egy diktatúra erőszakszervezetét szolgálták ki titokban! Számomra egyformán megvetendőnek számít mindkettő.

cotti 2011.10.10. 15:40:59

@Secnir: "mondjuk ahogy bayerzsóti és dajcsmárnemfür tomi nyalja ELŐRE dörner és csurka (kvázi a jobbik) seggét, az azért már-már tiszteletre méltó"

A jobbik seggét? :D Ez hülyeség, kevés ember van, aki többet próbált volna tenni a Jobbik lejáratásáéert, mint Csurka István, Dörner meg a kampányfinisben látványosan a FIDESZ mellé állt. Azért nem hiába nem volt nagy örömködés, a kurunc.infón talán még magát a hírt sem tették fel, a Barikádon volt egy óvatosan optmista jegyzet ebben a témában.

Ettől függetlenül én örülök, megfelelő emberek a megfelelő helyen, node a Jobbikot azért ne keverjük bele. :)

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 15:51:10

@TaTa86.: az ostobaságoddal te többet ártasz a jobboldalnak, mint bármelyik mszmp káder bazzeg :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.10.10. 16:07:47

Nyilvánvaló,hogy a bayern a csurkát támogatja,hiszen ugyanazokat az ordas náczirasszista faschista elveket vallják.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.10.10. 16:11:07

@TaTa86.: Az ugye megvan,hogy:A mi kommunistánk jó kommunista?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.10. 17:29:51

@Monçada bíboros: Csurka sosem jelentett(, legalábbis nincs bizonyíték az ellenkezőjére), és ő volt az, aki a módszerváltás után vállalta hogy beszervezték.

Egyébként igazad van, abban amit írsz. Megydessy példája tényleg azt mutatja, hogy elképzelhető, hogy ha volt is valami az nem derülhet ki.

@¦卍®Ξ™: Talán valahogy csak kihever majd engem a jobboldal. :o)

@Tigeri: Én nem kedvelem Csurkát, és ő semmilyen értelemben nem a "mi" akármink. Egyszerűen csak drámaíróként nincs vele semmi bajom, és úgy gondolom, hogy érdekes színfolt lesz a színháza. (Vagy totális kudarc.)

delano 2011.10.10. 17:32:07

@¦卍®Ξ™: Sztem maga Szíjjártó irogat Tata86 néven :)

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 17:37:48

@TaTa86.: senkinek nincs vele semmi baja íróként, dörnerrel sincs senkinek semmi baja színészként. :)

nigel 2011.10.10. 17:56:42

Azért van abban valami báj, amikor a fidesz dísz-zs*dója védi a zs*dófóbiás miépest.

molaris 2011.10.10. 18:08:11

Nagyon jó páros szerintem. Ismerem mind a kettőjüket személyesen.
Hmmm, lehet újra fogok színházba járni?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 18:24:54

@Vilidzs Pipöl: És mi van azzal a két résszel, amiben olyan szinházakra és emberekre hivatkozik támogatóként akik sosem hallottak felőle?"

ez új, mégis mire alapozod ezt olyan biztosan?

"Magyarul HAZUDOTT a pályázatában."

azért erről kérdezzük meg erről Dörnert is.

"Ez a jó? Ha a Fidesz mond/csinál valamit, akkor az a nyilvánvaló hazugságok ellenére jó?! "

én gyűlölöm a primitív fideszt. posztkomcsik

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 18:35:42

@Vilidzs Pipöl: nem hemzseg helyesirási hibáktól (HAHÓ, a szövegszerkesztő aláhúzza!)"

hol van benne helyesírási hiba, mondj 5-öt.

"- nem töredéke egy normális pályázatnak"

a mennyiség még nem minőség, ugye ebbe egyetértünk

- nincsenek benne egyértelmű hazugságok"
mik is?

"Egy pályázatiró némi lóvéért olyan pályázatot rittyent, hogy mindenki csak pislog."

öö, pontosítsunk, a prolik pislognak, de aki érti, vagy utánanéz az idegen szavaknak, amiket díszként, sznobságból beleraknak, és aki átlát a hülyeségen az lenézi a pózőrködő pályázatot

"A "libsik" is ugyanezt csinálták/csinálják, csak ott van benne annyi elegancia/intelligencia, hogy a módját megadják annak, hogy ilyen nyilvánvaló hibákkal ne lehessen betámadni őket."

elegancia, intelligencia, hogyne, nem támadják be őket, mert nem is akarják, alföldit se váltották be, pedig mit mondott a kutyaember réthelyi? a gazdaságban is ugyanazt csinálják, a fő csapások uyganazok, mint az mszp-nél. minél többet az imf-nek, minél nagyobb megszorítást, és leépítés mindenhol.

"ha választanom kell (mert sajnos kell), akkor inkább az értelmesen hazudóra szavazok, mint az erőből bejutóra."

érdemes a fiatal pártokra szavazni, hogyha változást akarsz, balosok az lmp-re, jobbosok a jobbikra, különben minden így marad

"az erőből bejutó elhiszi, hogy ezzel a módszerrel mindent lehet, és egyre erőszakosabban áll hozzá a további dolgaihoz"
horn gyula annak idején minden társulást ami független vagy jobboldali kézben volt, áttette a sajátjába, ez nem erő volt, ez elegancia és intelligencia, valóban

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 18:39:50

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: szebb, az tény, biztos pályázatírót használt.
de a tartalom nekem fontosabb és értékesebb mint márta unalmas fennköltnek gondolt szövegelése

az új színház "fő támogatója" a nemzeti erőforrás miniszter, ettől fogva érdekes hogy nem publikus az üzleti terv és a kiadás, tudja mitől döglik a lény, na

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 18:43:03

@tibike3: Állítása szerint a beszervezési nyilatkozatot az internálás során, kényszer hatására írta alá, és soha nem írt jelentést.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 18:55:05

@Kurt S. Earp: és mit írtam?:

"gyanítom amúgy olvastad, beleolvastál és azért, mert "jó" ellenzéki akarsz lenni, csak úgy heccből elítéled és viccnek nyilvánítod."
igen, ez a sok felesleges hergelés erre mutat

" Ez miből derült ki?"

én itt kezdtem a blogok olvasását, már rég olvastam a vbőrt, amikor még azt se tudtam, van-e blog.hu, már régóta olvasom a vbőrt, ismerem zerót.

" a butaság talán kevéssé lehet jellemző rá"

neked nem buta, nekem buta, haha

" milliós oldalletöltésű blogot, ami gyaníthatóan szálka minden, éppen regnáló hatalom szemében"

vagy nem törődnek vele, csak a pénzüket számolják. igen, sok nagyon értékes poszt van itt, de attól még nem menti, hogy olyan primitív posztok is születnek, hogy hűha.

"ha minden oldalról ütnek, jó úton jársz."

vagy nem. ha mindenki utál, nem biztos, hogy a többiekben van a hiba.

"Ne törekedjünk hiába a víznek hegy ellen vitelére, s ne reméljük, hogy a teher felfelé essék; de eszközöljük inkább azt, hogy nemcsak tiszteletre, de még barátságra, sőt szeretetre méltóak is legyünk, hogy tapasztalásaink, szebb szokásaink s öntartásunk társaságunkat kívánatossá, mulatságossá és bájolóvá tegye."

gr. Szch

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 19:02:20

@Csigataposó: mártánál meg nem publikus, mennyivel jobb
amúgy lehet h tényleg lemaradt

az is lehet, hogy fogalma sincs róla, mert nem volt még igazgató, de azért uannyi darabot uannyi pénzből, mint márta, csak össze tud hozni

Melchi Zadok 2011.10.10. 19:04:04

@tesz-vesz: nos, én olvastam a pályázatot. nem járok messze az igazságtól, ha azt állítom, annak az irománynak több köze volt egy a télapóhoz vagy jézuskához intézett kívánságlistához, mint egy pályázathoz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.10. 19:20:17

@¦卍®Ξ™: Akkor meglátjuk milyen színházat csinálnak, és ha gyengét, akkor hőbörgünk, hogy az előző jobb volt, nem?

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 19:38:28

@TaTa86.:
:)))))))))))) bazzeg

te nem vágod még mindig, hogy miről szól a post, és mi a baj ezzel a dologgal :))))))))))))))))

@tesz-vesz: állítása szerint a jobbik pénzét sem síbolta el, csak a tények szerint :)

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 19:43:10

@tesz-vesz:

mondj nekem 5 szakmai szempontot ami miatt ez a pályázat azt bizonyítja dörner jobb szakmai vezetője lesz ennek a színháznak :)

"vagy nem. ha mindenki utál, nem biztos, hogy a többiekben van a hiba."

a legbiztosabb jele, hogy normális vagy és jó úton jársz, és körülötted bizony a többség a hülye, ha jobbról is és balról is a másik oldalhoz tartozónak néznek az elmebajos pártszopacsok.

Virág et. 2011.10.10. 20:26:25

@tesz-vesz: "azért erről kérdezzük meg erről Dörnert is."

Olvass egy picit, mielőtt írsz. Akiket Dörner megjelölt többen nem is beszéltek vele. Szándéknyilatkozatokat nem csatolt, máskor a nevet is pontatlanul írta le (Bocsárdi pl., akit meg sem keresett). De mondhatnánk az Aradi Kamaraszínházat is, akikkel szintén nem beszélt. Csak beleírta őket, mert miért ne.
19 oldal az egész, fedlapostul, de abba is sikerült blöfföket és mellédumát beletenni. Nyilván nyertes pályázat, mi más!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 20:54:54

@melchi zadok: nos, én meg beleolvastam és tetszett amit láttam.
de tény, nem olvastam végig, nyilván a nacionalizmus is olyan neked mint a télapó, egy szánni való kis ostobaság gyerekeknek és bolondoknak.

@¦卍®Ξ™: @Virág et.: linkeket elvtársak, linkeket

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 21:12:09

@TaTa86.: Először a "szakmai bizottságot" kellett volna kineveznie, most mindenki boldog lenne. "

hahaha

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 21:29:54

@Virág et.: azért is nem néztem én magam utána, mert bagatellnek tartom

"Az Új Színház pályázatát elbíráló bizottság tagja, Ascher szerint a minisztériumból érkezett tagok el sem olvasták a másik pályázatot. A rendező szerint még a kultúrpolitikusok sem köthetnek alkut nácikkal."

milyen hiteles ember. Dörner tán éltette hitlert? éltette szálasit?
hogy is kezdtem a kommenteimet? a bizottság teljesen kommunistákból áll

"a két beadott pályamunka közti különbséget jól mutatja, hogy mindkét pályázatban szerepel Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vezetőjének neve, de amíg Márta István egy aláírt szándéknyilatkozatot mellékelt a rendezőtől, addig ugyanezt a művészt Dörner Bocsárdi Miklósként mutatja be, és csak úgy általában számít rá. Ascher szerint Bocsárdi elmondta, hogy Dörner még csak meg sem kereste"

a fentiekből is kiviláglík, hogy acher erősen elfogult, na, mondjuk szépen, így azt nemigen tudjuk bocsárdi hajlandó lenne-e dolgozni Dörnerrel, nem az index kérdezte meg, ami egy fokkal hitelesebb lenne, mint az ostoba nácizó áser.
de nem tartom kizártnak, hogy tényleg beblöffölte. ideírom ezt is, na és? nüansz, nem érdekel, nem ez a program lényege, hanem a nemzeti színjátszás.

“Folyamatos munkakapcsolatot kivánok kialakítani a Tapasztó Ernő által vezetett Aradi Magyar Kamaraszínházzal”

kialakítani kíván, hahaha, tudom gyenge :)
nem ez a program lényege, hanem a nemzeti színjátszás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 21:33:26

@Csigataposó: bocs, most nézem az üzleti tervet a következő 5 évre

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 21:35:59

@¦卍®Ξ™: egy szempontot mondok, ami elég is: nemzeti.

ez lehet szakmai is, és az is szakmai, hogy jó színész. igaz a jó focista nem biztos hogy jó edző lesz, de legalább tudja ki az a játékos aki nagyon rossz

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 21:40:01

@¦卍®Ξ™: ja, hogy te csurkáról beszélsz.
róla még azt se tudom, hogy jó drámaíró-e, de a két darabja, amit Dörner feltüntetett, engem érdekel.
a nagyon független bíróság majd börtönbe juttatja ha bűnös

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 21:41:12

@tesz-vesz: az nem gazdasági terv :) láttál te már gazdasági tervet? :)

ez az egész dörner pályázat eccerűen egy politikai nyilatkozat oszt puszi. és ez a baj. nem az, hogy lesz egy színház ahol nemzeti színjátszás lesz. persze nem az általad is febntebb em,lített klasszikusok és nagy magyar elhallgatott klasszikusok, hanem bizony, hogy idézem a leendő intendáns urat ma reggelről:
"A kortárs magyar dráma színháza lesz a jövő évadtól az Új Színház ... beleszóló, politikus színház lesz... "

kortárs, politikus színház ~ pártpropaganda. a fityisz nemzeti köntösébe bújtatva (ami tudjuk mit jelent; szart sem lesz köze a nemzethez)

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 21:42:10

@tesz-vesz: ez nem szakmai szempont a művészetben bazzeg.
legfeljebb a népi művészetben :)))))))))))

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 21:44:13

@tesz-vesz: de beszélhetünk dörnerről is, aki a jobbiktól egy huszáros megszopatós lépéssel átigazolt a fityiszhez :) ő is nagy, nemzeti érzelmű zsebbel rendelkezik igen :)
persze ettől még lehet valaki jó színész... sőt dörner ezen tevékenysége akár referenciának is elmegy, milyen jól alakít :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 21:46:01

@Anthony-Mourinho a király-: nem kell értenem a színházrendezéshez, hogy tudjam, melyik előadás érdekel

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 21:47:58

@¦卍®Ξ™: nálad enm szakmai szempont, nálam igen, most akkor mi van? mi a következő? nem értek hozzá? hülye vagyok, tudom

ige, Dörner nemzeti, ide-oda cikázik ügyesen, erszénnyel.

Károly4 2011.10.10. 21:57:29

Szeretnék belépni a III/III-ba. Két évtizeddel a rendszerváltás és több politikai fordulat után is a főbb pozíciókat egymás között pacsizzák le. (Nem a Csurka szintjére gondolok.) Majdnem olyan sikeres, mint a KGB (a KGB költségvetésének töredékéből).

Virág et. 2011.10.10. 21:58:29

@tesz-vesz: Fenének kérsz linket, ha a válaszod mindenre, hogy le van szarva, a lényeg, hogy NEMZETI (akármi is az)?

Hazudott? Igen, mert nem beszélt egyikkel sem. Még a nevüket sem tudja (ember és társulat). Azt azért hozzátenném, hogy az ilyen pályázatoknál a szándéknyilatkozatok alapvető kellékek. Nézd meg Alföldi 2007-es pályázatát. Vagy bármelyik másikat. Dörner ezzel nem pepecselt, behazudta őket, aztán hajrá.

Hiába mosdatod, a fekete attól még nem lesz fehér.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 21:58:57

@¦卍®Ξ™: , embereket lehetetlenítenek el, emberek életét és teljesítményét teszik tönkre"

csak egyet. mártáét, de ő már meggazdagodott a völggyel és hamar megvigasztalódik egy haveri intézménynél.
a társulat egyelőre marad, bár sok arc nem tetszik nekem ott.

amikor alföldi rúgott ki 6-10 színészt, biztos akkor is ajvékoltál

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 22:00:52

@Virág et.: én ezt nem mondanám hazugságnak, ott a "kívánok létrehozni - majd ha igazgató leszek" mondat, a másik meg- valljuk be, eléggé kétes, a nácizó mennyit tett hozzá nem tudjuk, pedig ez lenne a durvább eset

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 22:02:28

@tesz-vesz:
nem igazán te vagy én határozzuk ezt meg, ez egy ugyanolyan szakmai kérdés mint az, hogy egy építőipari cég vezetőjének kiválasztása esetében a nemzeti érzelem a szakmai kérdés vagy a beszállítók, a számlázóprogramok, a jogszabályok, a termelési standardok a szakma, a marketing, a minősítési szabványok, a technológiák, a csoportirányítás ismerete és a sok éves tapasztalat a területen, esetleg mind együtt, s ezek alapján kell dönteni vagy politikai lózungok alapján?

Melchi Zadok 2011.10.10. 22:03:10

@tesz-vesz: nos, ahogy rá vagy cuppanva erre a témára (hihetelen, gyakorlatilag csak te írsz ide) már nem is csodálkozom annyira hogy tetszett.

Virág et. 2011.10.10. 22:04:14

@tesz-vesz: Ezért kell szándéknyilatkozat. Hogy tudjuk, nem csak a levegőbe beszél az igazgató-aspiráns. Amúgy tervezhetek én bármit, akár a fél Broadway-t is idehazudhatom, de ahhoz hogy komolyan is vegyenek, kell valami, ami alá is támasztja a hagymázas képzelgésemet. Ha más nem, legalább egy rohadt telefont meg kéne ejteni, mielőtt valakit egy pályamunkába felhasználok.

A Bocsárdit meg jól át is keresztelte Miklósnak. Nyilvánvaló jele, hogy hosszú évek közös munkája áll előttük.

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 22:06:57

@tesz-vesz: nos nem ajvékoltam, leszartam. ahogy leszarom azt is, hogy ki marad és ki megy.
a mód ahogyan intézik az nem tetszik.

mint írtam fentebb is, nekem nincs ellenemre egy új színház, ami nemzeti érzelmekkel közelítve visz színdarabokat színpadra.

de ez ahogyan intézik ez bizony politikai döntés volt, nem szakmai.
ha azt mondja tarlós politikai döntést hoztam, megvonom a vállam és köpök egyet. nincs rajta mit polemizálni.
de ha nem vállalja fel és a látható valóság ellenére belehazudik az ember pofájába azt nem tartom egyébnek mint gyáva és aljas szarkeverésnek.
ennek megfelelően is ítélem meg a tettet. és azt is aki tapsol neki.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 22:11:17

@Monçada bíboros: Magyarországon nem volt átvilágítás. akár biszku is lehetne elnök, és hát horn gyula volt is, ami a magyar "demokrácia" szégyene. ebből is látszik hogy nem volt rendszerváltás, csak a rendszer finomodik, lassan, nagyon lassan.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.10. 22:14:21

@¦卍®Ξ™: ahhoz képest hogy nem érdekel kit rúgnak ki mégis érdekel annyira hogy fontosnak tartsd és megemlítsd

politikai döntés minden itthon, ne legyünk már buták.

jó írás ez:
ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2011/10/08/dorner_gyorgy_a_szinhazigazgato

¦卍®Ξ™ 2011.10.10. 22:27:29

@tesz-vesz: ha szakmai szempontok szerint teszik, leszarom.

Monçada bíboros 2011.10.10. 22:34:02

@tesz-vesz: látom nem vagyunk egy platformon, de amit leírtál, azzal egyetértek.

Sörhastáncos 2011.10.10. 22:46:40

Néhány megjegyzés:

1. Hova vezet a "művészi önigazgatás" túlzásba vitele?
vastagbor.blog.hu/2010/09/29/769_ezer_forintunkba
vastagbor.blog.hu/2008/09/25/250_millio_tamogatas

Kérdés, hogy bele kell-e szólni az ilyen rendszerekbe... Mindenki döntse el magának.
Filmes témában valószínűleg hasonló beleszólási kísérlet Vajna kinevezése (képzeljétek el, ahogy elkezd beszélgetni egy olyan "művészfilmessel", aki a haverjaitól elnézést kér, ha tíznél többen nézik meg a filmet, hogy "nem akart közönségfilmet csinálni"), illetve a művészmozik rendszerének átalakítása (mintha nagyjából annyi művészmozi lett volna mint odajáró néző).

2. Sznobéria, avagy a színház szerepe
Számomra nem világos, hogy miért kell ennyire túllihegni a színházat. Néhány évtizede ez volt A szórakozási forma, mostanra meg egy szórakozási lehetőség. Pont.
Volt itt is néhány megjegyzés, hogy sehol nem lehet költségvetési támogatás nélkül színházat működtetni. A legközelebbi ellenpélda az Operettszínház (tudtommal), de a Broadway esetében is elég nehezen tudom elképzelni...
A fenti két gondolatból leszűrhető, hogy SZVSZ nem kell állami-önkormányzati-ilyesmi háttér a színházaknak. Működjenek piaci alapon és kész. (Hogy esetleg kevesebb lenne a színház és drágább lenne a jegy? Valószínűleg. Akit érdekel, illetve aki sznobkodni óhajt, az fizesse ki.)
Amíg viszont a fenntartója egy másik szervezet, addig a fenntartónak legyen már beleszólása.
Részemről szívesebben vennék ehelyett a színházasdi helyett például száz közterület-felügyelőt, akik a megállókban tartatnák be a dohányzási tilalmat (kezdenek visszakeveredni a füstölők az első bejelentések után), ami nagyjából ugyanannyiba kerülne éves szinten. Amíg viszont ezt a néhányszáz milliót színházasdira költik, aki elkölti, az mondhassa meg, mit csináljanak érte.

3. Szinkronok
Mellékszál ugyan, de ha már előkerült, egy sor füstölgés. Nemrégen előkerült egy hír, hogy "Nem támogatja a törvényhozás a szinkronos filmek készítését" (vagy valami hasonló címmel). Elolvasva kiderült, hogy Romániáról van benne szó, ahol szenátusi szintre ment, hogy kell-e szinkronizálni a filmeket. Akkor és most is az merült fel bennem, hogy miért kell ragaszkodni ahhoz, hogy magyar hangot kapjon majdnem minden film.
Korábban érthető, hogy nem akarták, hogy esetleg véletlenül elsajátítsák a zállampolgárok a burzsoá nyelveket, de most... Vagy nem nézik ki az átlagemberből, hogy ennyit el tud olvasni?

4. Háromharmad
Felmerült, hogy akit beszerveztek, az mind jelentett. A tervgazdaságban a tartótiszteknek is megvolt a kvótájuk, amit teljesíteni kellett a beszervezésekben. Meglepően sok olyan "beszervezett" volt, akit még azzal sem fárasztottak, hogy aláírassák vele a beszervezési kartont (valamelyik intézet honlapján van néhány karton, ezek között is találni olyat, ami nincs aláírva.) A rendszernek ezen a részén is megvolt a "Tízet exportálunk, ötöt megeszünk!"-érzés. :)
Hozzáteszem, ez nem személyre vonatkozik, hogy jelentett-e vagy nem, csak egy történelmi jellegű pontosítás.

Kurt S. Earp 2011.10.11. 08:28:28

Hölgyeim és Uraim
miközben Dörner ezt a szégyenteljes szart kiokádta magából és végre a mazsihisz is felbukkant a színen, hogy előadja a a zsidóságot létében fenyegető náci térhódításról szóló szokásos műsorát, remélem senki sem feledkezik meg az

igazán fontos dolgokról:

f1.blog.hu/2011/10/10/elre_tort_a_kalocsai_himzes

már mindenkit lenyomtunk, de nem szabad kiengedni a játékot az utolsó percekben. :-)

ketroot 2011.10.11. 10:29:30

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

"Iván, a kommunista felmenőkkel rendelkező homokos biciklisfutár..."

b+ ezen majdnem felsírtam itt az irodában.. ;D

torrente3 2011.10.11. 11:47:17

Dörner és Csurka fideszmajom, a jobbiknak meg semmi köze a Fidesz-hez,,SZDSZ meg nincs is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.11. 11:58:52

@Monçada bíboros: szinhaz.hu/szinhazi-hirek/42366-uj-szinhaz-ugy-pozsgai-zsolt-valasza-ascher-tamasnak?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201110

Ez is érdekes.

(Lehet, hogy én vagyok túl cinikus, de művészetben a pályázatokat egyszerűen nem tudom komolyan venni. Ez nem olyan, mint egy villamosbeszerzés, amit szintén nem tudok komolyan venni... Dö(r)nernek láthatóan a 10 éves kislánya írta a dolgot, de mit számít az? )

magyar_newton 2011.10.11. 13:16:47

@tesz-vesz: És attól, hogy itthon minden politikai döntés, ez is értelmet nyer?

Egyébként ebből a pályázatból pont az hiányzik leginkább amit te vársz: a nemzeti színjátszás. Persze, ha ezen azt érted amit valószínűleg Dörner is, azaz, hogy egy a szenilitás felé lépdelő, valamikor tehetséges, de ma már inkább csak zsidózó drámaíró utolsó rúgásait örökítik meg, akkor nem szóltam. :) Más ugyanis nem nagyon várható, látva a hazai illetve határon túlihivatkozott színházak reakcióit...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.10.12. 12:58:18

Nem érzitek cikinek, hogy kizárólag politikai ízlés alapján védtek egy védhetetlen pályázatot? Ide nem nagy formátumú művészek kellenek elsősorban, hanem jó menedzserek. Ez sem Dörnerre, sem Csurkára nem igaz. A pályázat közhelyes és semmitmondó. A benne fellelhető gyűlölködés teljesen amatőr.

Azt várom el az ún. nemzeti oldaltól, hogy ne folyton másokkal foglalkozzék, hanem végre a magyarság melletti pozitívumokat vonultassa föl. Ne valaki ellenére, valakivel szemben legyen magyar, hanem önmagában.

Csurka szóra sem érdemes. Aki esetleg nem emlékszik közemberi "eredményeire", az csak nézze meg ezt az interjút, és gondolkodjék el rajta, szívesen rábízná-e a pénzét.

Sörhastáncos 2011.10.16. 22:31:09

@Sörhastáncos:
Jé, előkerültek a túrórudis IKSZ-esek.
www.heol.hu/orszag-vilag/kultura/szinkron-helyett-feliratot-406296
Csak az a kérdés, hogy a hoffmanni koncepcióba hogy illesztik be? Esetleg megjelenik a cáfolat, hogy meghackelték (MTI-hez juttatták el a közleményt :) ), de az ideával egyetértenek, de csak az ógörög eredeti hangsáv feliratozásával?

süti beállítások módosítása