Skip to content


       Szűrés lista

"Az agymosás egy sajátos formája"

A provokatív, "modern" stílusú, sokak szerint a klasszikus magyar darabokat szándékosan, gúnyból obszcenizáló Alföldi Róbert maradhatott a Nemzeti Színház élén.

Tarlós próbálja menteni a helyzetet, először a szakmai, javaslattevő bizottság szerint legjobb pályázatot benyújtó Horgas Péter helyett Vágási Ferit nevezte ki a József Attila Színház igazgatójává, most pedig a Dörner György-Csurka István párost az Új Színház élére. Sajtóértesülések szerint az illetékes szakmai bizottság a pályázók meghallgatása után 6:2 arányban az Új Színházat 13 éve vezető Márta Istvánt támogatta.

Dörner kétségkívül híres színművész, pincemély hangja eltéveszthetetlen, de a fő érv mellette valószínűleg a szívében lakozó tengernyi nemzeti érzelem volt, melyeket a pályázatába is oly sikerrel szőtt bele, hogy még a mi Kerényin edzett kérges szívünknek is könnyeket csalt a szemébe. Hogy stílusosan irodalmi legyek.

Az anyagot az átlátszó.hu hozta nyilvánosságra tegnap este, és bár ma délelőtt óta elérhetetlenek, Bodoky szerint délutánra megszerelik az oldalt.

Részletek a műből, csak erős idegzetűeknek.

 

Utolsó, a "Marketing, PR, kommunikációs stratégia" című fejezetből:

 

Nyomorult diákok, zsebalkotmány, délutáni iskola, Dörner-színház... vajon mi vár még rájuk?

zero:
A jó öreg Dörner György,  Bruce Willis és Eddie Murphy magyar hangja (többek között). Jó színész, remek szinkronszínész. Kár, hogy ennyi nem elég neki. Én azt hittem Tarlós egy okos ember, nem értem miért adta oda a színházat a Csurka-Dörner párosnak ... Csurka István mint színházi intendáns 2011-ben...
Az egyik korszakban Sas Józsi, a másikban Csurka.

Címkék: fidesz abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr253284543

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bocsárdi Miklós lesz az Új Színház vezetője 2011.10.10. 08:59:10

Egy bizonyos Dörner Györgynek nevezett szinkron- és egyébszínész fogja váltani a fesztiválrendezésben és egyéb langallósütéssel kapcsolatba hozható performanszszervezésben járatos Márta Istvánt az Új Színház élén. Azon túl, hogy most már tényleg a legk...

Trackback: Mától a benzin ára 279, a dízelé 258 forint 2011.10.09. 16:48:40

 Csökkenti a rekord magasan álló üzemanyagárakat a kormány. A lépés a nemzetközi szintekhez való igazodás mellett a kormány inflációellenes küzdelmét is segíti. "Az árak mérséklése a társadalom kiadásainak és az inflációnak a visszaszorítását...

Trackback: Dörner György Nemzeti Radikális Bábszínház 2011.10.08. 06:03:05

A világért se szeretnék tiszteletlen lenni, de ha a fővárosi vezetés szerint végül ez lett a nyertes pályázat, akkor milyen lehetett a vesztes? Valaki rászart egy félfamentes A4-es papírlapra, szépen összehajtogatva borítékba tette, majd becsúsztatta a...

Trackback: Nem értem Márta István mit nem ért? 2011.10.07. 16:03:42

Nem tudom, miért értetlenkedik Márta István. Az utóbbi másfél évben búra alatt élt? Esetleg ki sem mozdult a színházból? Nem hallgatott híreket, nem olvasott újságot? (Igaz, hiteles médiumból egyre kevesebb van, de a XXI. században élünk, legalább az i...

NA YA! 2011.10.08. 11:32:01

@nyos: "Szoval akkor vegre lesz egy nezheto szinhaz a varosban, ez jo hir. "

Szerintem inkább az előadásokat nézd, a színháznézegetés egy idő után unalmas lesz! Előtte azonban fektess be egy ékezetes kiosztásba!;)

Nane! 2011.10.08. 11:50:41

@Húsleves: "nem azért kaptak eleget a jobboldaltól, mert politizálnak, hanem azért, mert hülyék"

Nem, nem! Dörnerék kapnak a pofájukra azért, mert síkhülyék!

Hernádiék csak az igazat mondják, ami persze nem tetszik a jobbosoknak.

Jurganov 2011.10.08. 12:06:01

érdekesek a kommentek. eléggé zavaró, hogy azonnal megjelentek a fajvédők akik azonnal nácifasiztáznak. magyarul beszélnek, de valami nagyon elszállt náluk- pedig a pályázat itt szereplő részében sok igazság van-ám ez nem zavar senkit amíg lehet sírni-rínni, és "szegény zsidózni". nem ártana figyelembe venni, hogy élnek itt mások is mint zsidók és cigányok. ha annyira nem tudnak együtt élni ezzel, lehet izraelbe költözni.

Kismacska (BELLA) 2011.10.08. 12:17:25

Biztos velem van a baj.

Mármint, hogy nem bírom megérteni ezeket az egyébként elismert és tisztelt embereket, amikor ilyenhez adják a nevüket. Igen, legyen politikai nézetük. Természetesen, de KÉRNÉM (kértem volna), hogy erről én hadd ne tudjak, hogy tudjam őket továbbra is tisztelni. Sorolnék néhány nevet, akiket immár képtelenség tisztelni (szubjektív lista):

Pataki
Demjén
Ákos
Makovecz (R.I.P azért)
Morvai (Nyilas Barbie)
Usztics
Pörzse (anno mielőtt bedilizett, én kedveltem a műsorait)
Nemcsák - és mostmár
Dörner

Basszus, ezeket az embereket valamikor kedveltem és mélységesen tiszteltem, mert olyat alkottak szakmailag, hogy abszolút fel lehetett nézni rájuk!! Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy pusztán a pénzért szó szerint eladták magukat. Értem, hogy van az az összeg, amiért korpásodik a haj, persze. De ez nagyon durva.

Dörner, meggyőződésem, hogy mások szemében is elvesztette a tiszteletet, magát azt, hogy csíptem, mint színészt, Eddie Murphy vagy Bruce Willis elképzelhetetlennek TŰNIK most, hogy nem az ő hangján fog megszólalni, mert biztos vagyok benne, hogy szinkronizálni nem fogják hívni.

No problem! Megszoktuk kényszerből Kulkát is, mint Dr House-t, sőt jobb, mint az "eredeti". Meg fogjuk szokni a két színészt más hanggal, ha kell.

Jurganov 2011.10.08. 12:26:21

valaki leírhatná, hogy azon kívül, hogy beleírt pár olyan "veszélyes" szót a pályázatába mint "nemzeti" meg "régi érték" mi ezzel a baj? elhiszem, hogy sokaknak bejön vastagbor.blog.hu/2010/05/08/egy_isten_ket_kiallitas_tobbfele_ertelmezes pl ez, hiszen manapság eléggé vicces minden vallást kiröhögni ( a szegényzsidókat nem, jujuj), de hogy ebből mi módon jutnak el egyesek odáig, hogy " nem hallgatok Dörner György szinkront" az nekem magas. Azt is értem, hogy sokan csak kényszerből magyarok a szívük mélyén inkább izraeliek vagy amerikaiak, vagy valahol ott szeretnének lakni amiről a tv azt mondja, hogy kánaán, csak azt nem, hogy miért kell leszólni azt aki magyarnak érzi magát és tenni is szeretne valamit érte.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.08. 12:44:55

@Nurrddin: Ezt a hittantanár tanította? Én őtőle, egy szerzetestől hallottam hasonlókat, miután pedig kifejtette, hogy "a zötvenes években műhód, sziájé!!", meg h "beírtam a googliba, kidobta, a sziajé elesdével agymosott" meg h a zélóták egy barlangban éltek, drogoztak, basztak, majd leugráltak a szakadékba. Igen jó arc volt, de a történelemismereteimet azért nem alapoznám rá.

Spártában nem volt erkölcsi "fertő", mégis elbukott, A Brit Birodalomnál kevés prűdebb kreálmány volt, mégis elbukott, Róma bukását pedig a népvándorlás okozta, elég vicces egy fullkeresztény (325, niceai zsinat illetve Constantinus uralkodása) országra, amit Theodosius-szerű vallási fanatikusok is vezettek, ráfogni, hogy erkölcsi fertő volt. Ja az volt, csak az összeomlás előtt 200 évvel, az utolsó 150 évben viszont hótkörösztény. Bizánc is fullkeresztény volt, mégis elbukott (ja, mert jöttek a törökök - kicsit fontosabb dolog a hódító hadsereg, mint a fertő), és megsúgom neked: Amerika is százszor keresztényebb, mint Európa, pláne a germán szekció, annál lehet milliószor is keresztényebb. Mégsem vennék rá mérget, hogy nem fog elbukni, és nem azért mert a new york-i szabadelvűség innen nézve erőteljesebbnek tűnik, mint a texasi ultrakonzervativizmus.

Tanulj még egy kicsit.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.08. 12:50:10

@Jurganov: Alkoholizmus, ez a varázsszó. Az egyik, a másik pedig Csurka Pityu és az ő Magyar Fóruma (a választási különkiadás rendkívül érdekes volt, a kb. 6 oldalon 36-szor említette a zsidókat, úgymint például "Morvai Krisztina és Tzipi Livni, az ikrek - és még a Jobbik zsideszezi a Fideszt", meg hasonló magasröptű eldöntöm-én-ki-a-zsidó játékok). A harmadik, hogy focistából nem mindig lesz jó edző. A negyedik, hogy Márta (az előző igazgató) is jobber. Az ötödik, hogy homályosak a finanszírozási formára tett utalások (úgy is mondhatnám, hogy hülyeség), pedig ez egy színházigazgatói pályázatban kardinális kérdés kéne, hogy legyen.

elektromotor 2011.10.08. 13:19:58

@NA YA!: Nem dömper!
Bagger John ! :-))

elektromotor 2011.10.08. 13:21:15

@kíváncsivagyok: Nem tetszik, menj maszop pártgyűlésre! Ott még többet látsz!

dúlidúliaréten 2011.10.08. 13:27:30

A legviccesebb hogy még ebben a kérdésben is előjönnek a zsidők a kommentekben.
Amúgy meg: "Ha nem tetszik, el lehet menni" - takarodjatok hát a picsába :)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.08. 13:38:34

Ha ez a kinevezés ennyire borzolja a kedélyeket, akkor nyílvánvalóan ez azt jelenti, hogy nincs jelenleg nemzeti érzelmű vezetésű színház ma az országban.
Ha eltekintek attól, hogy milyen politikai nézetű emberek, milyen minőségű, műfajú színdarabokat rittyentenek Alfölditől Dörnerig, akkor vélhetően éppen a liberálisok által hangoztatott sokszínűséget szolgálja ez a döntés.
Avagy tényleg ragaszkodjunk liberálisként, vagy bárminemű gondolkodóként, hogy ne legyen nemzeti érzelmű színházigazgató sehol ?
Az rossz ?

elektromotor 2011.10.08. 14:02:37

@Trompf: Ők úgy értelmezik a "sokszínűséget", hogy mindegyiket ők festik.
Túl vannak reprezentálva!
És még az sem elég!

nu pagagyí 2011.10.08. 14:05:37

@Trompf: Nem a nemzeti, hanem a kirekesztő érzelemmel van baj. Én még sosem olvastam olyat normális szinházcsinálótól, hogy például a nyilas kultúrmocsok ellen szeretne színházat szervezni. Aki kirekesztő politikai deklációkban látja egy színház feladatát, az valami súlyos komplexussal küzd, kár hogy bezárták a Lipót mezőt, ott gyógyították az ilyesmit. Ha saját pénzből szeretne küzdeni a társadalom egy része ellen, tegye. Viszont ilyesmire közpénzt adni minimum gondatlan károkozás, remélem Tarlós egyszer felelni fog érte.

elektromotor 2011.10.08. 14:12:55

@nu pagagyí: Kilenc budapesti színházigazgató egy Tarlós Istvánnak címzett nyílt levélben tiltakozott az Új Színház élén történt vezetőváltás miatt. "Szakmai program helyett szélsőségesen radikális manifesztum, amelynek felháborító tartalma 2011-ben Európában elfogadhatatlan" – írja többek között Eszenyi Enikő, Mácsai Pál és Szirtes Tamás az új igazgató pályázatáról. Akkor mondjuk mi is azt Szirtes pályázatáról hogy szélsőséges hiperliberális manifesztum, hiszen az amerikai musicalok világát erőltette már hosszú ideje a budapestiekre a klasszikus értékek előtérbe helyezése helyett. Persze, a rasszista, antiszemita Magyarországon a csak a törpe kisebbséghez tartozók lehetnek valakik az élet, de főleg a kulturális élet területén. Ha már egy nem közülük való, akkor jajveszékelnek, siránkoznak, meg - tisztelet a kivételnek - holokausztoznak.
Ki is a "kirekesztő??!

Béla Bácsi 2011.10.08. 14:38:15

@SünBalázs: Szép a felsorolás, de kihagytad Gobbi Hilda "művésznő" Brecht előadásait, meg Majom Tamás József Attila kisajátításait... (Csak, hogy a legszembetűnőbbeket említsem!)
Véleményed (vagy beírásod szerint -ha jól értelmezem a "sugallatot"-) az átkos Horthy rendszerben vigyáztak arra, hogy nemzeti eszmék kerüljenek az emberek elé közösségi kulturális megnyilvánulásokon, szemben pl. a rákövetkező Rákosi-Kádár éra nem nemzeti (internacionalista) eszméivel.
Szicsászos kérdésem: Miért baj ez? Miért vigyorog össze még most is a 80-as években fölnevelkedett "értelmiség", ha valaki kiejti a szót, hogy "nemzeti". Mert belénk verték az egyetemeken? Mert az olyan "köztudott", hogy a magyarok rosszak voltak (Németh László, Illyés Gyula), a zsidók meg "haladók" (Déry, Faludy)
Miért "snassz", ha valaki nemzeti hagyományokról, értékekről, öntudatról beszél? Miért modernebb, felemelőbb egy színelőadáson ráhokizni "magyar" katonáknak a széttépett hazánk térképére? Ugyanez a rendezőzseni miért nem csinált még egy színelőadást sem, ahol a színpad közepén Nyetanyahu rászarik egy menórára, miközben pajeszos zsidógyerekek a faszukat verik Izrael térképére? Nekem tetszene! Szerintem van annyira "elgondolkodtató" és "művészi átütőerővel rendelkező", mint a magyar térképre hokizás!
Amúgy értem én: ennek a blognak (általam már többször is elmondott) lényege a nyavalygás... Ha a kormány nemzeti érzelmű embereket, művészeket támogat, akkor "náczul", ha meg nem, akkor zsidókkal paktál! Ennek a csuda magyar fajnak úgyse tudnak a kedvére tenni soha!
Kéremszépen: rendet kéne tenni a fejecskékben!!! Tudni kéne, hogy mi a faszt akarunk és felismerni, hogy affelé haladunk-e vagy sem! Kompromisszimukat kell kötni az úton és fel kell ismerni a "pozitív" kompromisszumokat! A kritika legyen egy világnézeti talajból jövő, mert így, az állandó és megalapozatlan kritika nem éri el kritikai (megváltoztató) célját, az marad, ami: fürdőskurva rinyálás.

nu pagagyí 2011.10.08. 14:42:31

@elektromotor:
"Épp elég hely van, ahol lehet röhögni a búval baszott holokausztozáson!
Most legalább lesz egy ilyen is!"

A holokauszttal foglalkozó előadások gondolom téged is érdekelhetnek, hiszen azonosulhatsz a náci és nyilas "hősökkel", amint fegyvertelen emberekre, esetleg gyerekekre vadásznak, vagy más módon alázzák meg őket. Én magyarként szégyellem, hogy olyan államunk volt, amelyik származási alapon kifosztotta, elűzte vagy megyilkolta állampolgárait. Undorodom az olyanoktól, akik hasonló eszméket dédelgetnek, mint amik ehhez az emberalatti cselekményekhez vezettek.

Magyarország tragédiája, hogy képtelen egy teljesítmény-elvű társadalmat felépíteni, ahol mindenki elsősorban saját teljesítményre törekszik, amivel az országot is gazdagíthatja és nem másokban keresi saját sikertelenségének kulcsát. Dörner nyilván nem szinházszervezői kvalitásai miatt nyerte el a színházat, mivel ebben Márta István nyilván jobb és hitelesebb, elég ha eddigi szinigazgatói munkája mellett, kapolcsi tevékenységére gondolunk. A jelenlegi döntés a teljesítmény semmibevétele, a kultúra politikai kifizetőhellyé való degradálása. Dörner egy pénzéhes kurzus-lovag és amint a seggnyalás kora véget ér, tudás híján visszakerül oda ahova való, Bruce Willis magyar hangjának.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.08. 14:50:52

@Trompf: De van nemzeti érzelmű igazgató, kb. Alföldin kívül mindenhol. Csurka még nem volt sehol, most már az is van.

nu pagagyí 2011.10.08. 14:51:55

@Béla Bácsi: Az a baj veletek Béla bátyám, hogy még Illyést és Némethet sem értitek. Nálatok a nemzeti szó saját magában okoz nyálcsorgást és nem kapcsolódik semmiféle kvalitással. Ez a nemzet nem igazán akar visszaszittyásodni, modern államot szeretne, ahol Te is lelkesen pötyörészhetsz az interneten.

hurmazs 2011.10.08. 15:01:26

@nu pagagyí: bárcsak tudnék így fogalmazni de hát akkor ennyi :+1

Horizont 2011.10.08. 15:09:14

A poszt címe: "az agymosás egy sajátos formája" Na ez pont illik is itt jó sok mindenkire.
Hihetetlen, szarban az ország, vészhelyzet van, és megy itt a zsidózás, a mélymagyarkodás, ki nemzeti, ki nem nemzeti, milyen érzületű! Egy rakás helyen Fidesz szimpatizáns színházigazgatók vannak, ahogy régebben meg MSZP szimpatizánsok. Akkor most mi a baja egyeseknek? Állítom azok fröcsögnek itt a legjobban akik színházat még nem is láttak belülről.... Jobb lesz nekünk ezzel?
@hardenberg:
Hajajjj!!! "mikor lerázzuk magunkról a bebüdösödöttek európai rabigáját"
Újabb rabiga???? Amúgy jó az neked ha ilyen undorító stílusban írsz?

Inkább mindenki azt akarná, hogy egy színház legyen politika mentes! Ha már az ország nem az!

Húsleves 2011.10.08. 15:33:36

@Nane!:
Látom elkerülte az éles figyelmedet, hogy amit én írtam válasz volt ugyanarra, amit te válaszként az enyémre írtál. De ne zavarjanak az ilyen apróságok, gondolj mindig arra, hogy küldetésed van, és kövesd a sárga köves utat!

CSENDES 2011.10.08. 15:50:47

Emberek! Visszaolvastátok a hozzászólásaitokat?
Szégyen, hogy egyesek holokausztoznak (illetve annak eliminálásán fáradoznak,) mások más hülyeséget mantráznak.
Tény, hogy bármilyen holokauszttal össze nem mérhető (egyesek által tagadott) ügyben kivégeztek sok magyar állampolgárt. Nem azért, mintha ez mentesíthetné az alapcélt, a zsidók kiírtásának célját, ez érintett több nem zsidó családot is, tehát a cél egyértelműen olyan személyek kiiktatása volt, akik csípték a hatalom szemét.
Most akkor miért kellene nekem elhinnem a nemzeti őrület jegyében, hogy egyes emberek jól bizonyos állások betöltésére, s melyek nem?

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.10.08. 15:56:08

@Horizont: Lehet hogy Neked eddig nem tűnt fel, de színház, amióta létezik, szinte kizárólag politikával foglalkozott.

A ballib most hirtelen politikamentes színházat akar...esetleg politikamentes közéleti napilapokat nem szeretnétek? Vagy politikamentes parlamentet?

Ez a tőrőlmetszett "lépjünk túl a múlton, tekintsünk a jövőbe, de ha a holokausztról van szó, hétmilliárd ember álljon vigyázzba!!!" retorika.

ketroot 2011.10.08. 16:09:01

@Kismac:

"No problem! Megszoktuk kényszerből Kulkát is, mint Dr House-t, sőt jobb, mint az "eredeti". Meg fogjuk szokni a két színészt más hanggal, ha kell."

Azért itt szerintem nagyobb a probléma, hogy ki kit fog szinkronizálni, sajnos.

szvsz House hangja eredetiben a legjobb, de Szakácsi Sándoré volt még jó, aztán talán Kulkáé.

ketroot 2011.10.08. 16:11:56

Egyébként gyönyörű, ha valaki megemlíti a "magyarkodást" és erre egyből holokausztoznak. Iszonyat... tényleg ilyen felszínes emberek írnak ide?

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.08. 16:15:58

A "szakma":

"Ascher Csurka István egykori MIÉP-elnök, drámaíró színházi intendánssá kinevezéséről azt mondta, hogy „nem feltétlenül kívánatos magukat komolyan vevő kultúrpolitikusoknak, még ha kétharmados is a felhatalmazásuk, alkut kötni nácikkal”."

index.hu/kultur/2011/10/08/ascher_tamas_szerint_dorner_palyazata_csak_egy_bloff/

Egy kép a "szakmáról":

www.stop.hu/image/?id=145991&ext=jpg&th=l

Horizont 2011.10.08. 16:18:23

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:
Képzeld feltűnt. De én nem erről írtam, már bocs. Arról, hogy megy itt a zsidózás ezerrel, ez nem jelenti azt, hogy állj vigyázzba mert én azt akarom. Nem a holokauszt a poszt témája.
Mondjuk az igaz, hogy tekintsünk a jövőbe, ha van nekünk olyan egyáltalán!

Már ne is haragudj, de ennek kéne tapsikolnom???
"Csaholnak a rühes kutyák, féltik a koncot! Mintha tökön rúgták volna őket! :-) Hajrá, Gyuri, melletted vagyunk! A kampóskutyák meg had ugassanak és kergessék a saját lecsupaszított farkukat, körbe-körbe, úgyis szemétre kerülnek!"
Csurka meg.... na ezen röhögnöm kell!!!

ketroot 2011.10.08. 16:36:55

@Horizont:

Igen, most ez a módi. Kár meglepődni. Azon csodálkozom, hogy téged és engem még nem küldtek el a zsidrák kurva anyánkba.

Horizont 2011.10.08. 16:48:55

@ketroot:
Módi?? Aki itt zsidózik, magyarkodik, nemzeti érzelműsködik, annak halvány lila elképzelése sincs mit jelent az a szó, hogy HAZASZERETET és ami mögötte van!Komoly bajok vannak a fejekben! Úgy látom nem csak Orbánéban (+Gyurcsányéban).

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.08. 16:58:04

Egy hírhedt levél a "szakmától", talán valaki még emlékszik rá:

Lionel Jospin Úr a Francia Köztársaság kormányának elnöke részére

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Március 8-án értesültünk arról, hogy az illetékes francia hatóság menekültként ismerte el a roma (cigány) kisebbséghez tartozó magyar állampolgárok egy csoportját, a Zámoly községből Franciaországba menekült roma közösség tagjait.

Úgy véljük, ebben a döntésben a francia menedékjogi hatóság tárgyilagos tényfeltáró munkája, megfontolt mérlegelése mellett jelentős szerepet játszott a francia társadalom szolidaritása, amely különböző szervezeteknek és közéleti személyiségeknek a kérelmezőket támogató akcióiban és nyilatkozataiban nyilvánult meg.

(...)

Alulírottak levelükkel köszönetüket szeretnék kifejezni a zámolyi romák ügyét támogató személyeknek és szervezeteknek, s egyúttal az egész francia nemzetnek, amely ismét felkarolta azoknak
az ügyét, akik menekülni kényszerültek.

Budapest 2001. március 9.

Tisztelettel:

Ascher Tamás, főrendező
Bársony János, kisebbségkutató
Bíró András, alternatív Nobel-díjas
Daróczi Ágnes, újságíró
Eörsi István, író
Esterházy Péter, író
Faludy György, író
Ferge Zsuzsa, szociológus, egyetemi tanár, az MTA és az Európai
Akadémia tagja
Fischer Ádám, a Manheini Opera művészeti igazgatója
Fridli Judit, a Társaság a Szabadságjogokért ügyvivője
Furmann Imre, ügyvéd, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő
Iroda igazgatója
Gombár Csaba, társadalomkutató
Grünwalsky Ferenc, filmrendező, operatőr
Halmai Gábor, alkotmányjogász, egyetemi tanár
Havas Gábor, szociológus
Hegedűs B. András, közgazdász, szociológus
Hell István, újságíró
Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke
Jancsó Miklós, filmrendező
Kemény István, szociológus
Kende János, operatőr
Kende Péter, politológus, a C.N.R.S. volt kutatási igazgatója,
az MTA tagja
Kenedi János, kritikus
Kertesi Gábor, közgazdász, egyetemi tanár
Kis János, filozófus, egyetemi tanár, Közép-európai Egyetem
Kóczé Angéla, az emberi jogi oktatási program igazgatója,
European Roma Rights Center, Budapest
Konrád György, író
Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság elnöke
Lengyel László, közgazdász, politológus
Ludassy Mária, eszmetörténész, egyetemi tanár
Nádas Péter, író
Nagy Boldizsár, nemzetközi jogász, egyetemi oktató (ELTE,
Közép-európai Egyetem)
Orsós Éva, a Mediátor Alapítvány igazgatója, a Nemzeti és
Etnikai Kisebbségi Hivatal volt elnöke
Szikinger István, ügyvéd
Tamás Gáspár Miklós, filozófus
Ungváry Rudolf, író
Vásárhelyi Miklós, sajtótörténész

Tisztelettel:

Kőszeg Ferenc
a Magyar Helsinki Bizottság elnöke

www.origo.hu/itthon/20010312lionel.html

elektromotor 2011.10.08. 18:26:04

@nu pagagyí: "A holokauszttal foglalkozó előadások gondolom téged is érdekelhetnek, hiszen azonosulhatsz a náci és nyilas "hősökkel", amint fegyvertelen emberekre, esetleg gyerekekre vadásznak, vagy más módon alázzák meg őket."
Gondolom ezt a gázai "megtorlásokra" gyerekgyilkosságokra is értetted.

elektromotor 2011.10.08. 18:36:14

@ketroot: Egyébként gyönyörű, ha valaki megemlíti a "magyarkodást" és erre egyből holokausztoznak. Iszonyat... tényleg ilyen felszínes emberek írnak ide?
Te is csak ennyit vettél észre az egészből!
Három film az elmúlt napokban a tévében, bennük naponta a "hatmillió" !
Sehol egy gulág említés!
És akkor mi legyünk csendben.

ketroot 2011.10.08. 18:42:52

@elektromotor:

Nem azt mondtam, hogy csendben kell lenni. Konkrétan írtam, hogy mire céloztam. Azt én személy szerint sajnálom, hogy a kommunizmus áldozatairól nem készül pl. film. Bár ennek is megvan azért az oka... Persze ez megint egy másik téma, hogy miért nem készülnek olyan volumenű filmek erről a témáról, mint a holokausztos "társaik". Részint azért, mert azért a zsidók felülreprezentáltak Amerikában, másrészről a célközönség annyira nem fogékony erre a témára.

hoplita 2011.10.08. 19:55:20

@idelle:
Megbaszhatod a dszídípít, csak szólok.....most omlik az erre épített rencer.
De ne zavarjon, nyomasd csak tovább a kis lütyő fejedbe vert mantrát.

slaci89 2011.10.08. 20:06:50

@hoplita: Szombat esti trollkodás? Beszállok én is, úgy sincs jó műsor a TV-ben. :D

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.08. 20:06:58

nem kötelező színházba menni, ergo csak annyi kérdés marad, hogy mennyibe pénzébe fáj az adófizetőnek a zsírsámán kinevezése?

Virág et. 2011.10.08. 20:08:56

@hoplita: Na, felkerültél a szűrőmre. Ha elvégzed az általánost, leveszlek.

jágör68 2011.10.08. 20:09:50

Hűha, micsoda ideológiai fingfűrészelés kerekedett itt ki.
Amúgy egy színház miatt nagyobb a balhé, annál, hogy pölö az egészségügyben milyen állapotok uralkodnak- és még milyenek lesznek jövőre...
Bár arról az országról, amelyiket ez az az elmúlt 50- 70 évben évben sem érdekelte, arról csak egyet lehet mondani parafrazálva Széchenyit:
"Minden országnak olyan egészségügye van, amilyet megérdemel"
Nyilvánvaló, hogy Madzsarisztánban bármi FONTOSABB ennél. Nincs is értelme időt pazarolni erre.
Csak majd senki ne lepődjön meg, ha valamelyik egészségügyi intézmény vendégszeretetét lesz kénytelen nem éppen élvezni...

hoplita 2011.10.08. 20:12:03

@Virág et.:
Bekaphatod, duplán, keresztbe is, ha gondolod.
És szarok a szűrődre, ja, és bazd meg.

hoplita 2011.10.08. 20:13:14

@slaci89:
Hát....ténleg szar a tévéműsor.:))

hoplita 2011.10.08. 20:14:16

@hoplita:
Mellesleg nem vót időm átolvasni az ömlengéseket és rövid, tömör reflektálást tarok.:)

slaci89 2011.10.08. 20:21:11

@hoplita: Nem biztos, hogy érdemes sok munkát beleölni. 4 egymásutáni kurvaanyázás után hajlamosak nem komolyan venni a véleményedet az többiek (amiről amúgy sem sok derül ki, mert mindenkinek csak a kurva anyját emlegeted).

hoplita 2011.10.08. 20:34:13

@slaci89:
Nem ismersz...kijatököm vagy?
Asszem valamivel több sót ettem már meg errefelé, mint te, és akiknek ugatok azok egy része is tudja ki vagyok.
Ellenben te itt egy senki....ha nem csal a memóriám, márpedig nem szokott.
Úgyhogy kopjál le.

elektromotor 2011.10.08. 21:59:45

@ketroot: Ezzel egyetértek!
Mint ahogy bányászok között sem sokat lehetett találni.

elektromotor 2011.10.08. 22:19:12

@nu pagagyí: "Én magyarként szégyellem, hogy olyan államunk volt, amelyik származási alapon kifosztotta, elűzte vagy megyilkolta állampolgárait. Undorodom az olyanoktól, akik hasonló eszméket dédelgetnek, mint amik ehhez az emberalatti cselekményekhez vezettek. "
Érdekelne mi arról a véleményed, hogy 1952-ben 1 260 000 ember ellen folyt eljárás Magyarországon ,mert rendszeridegen , elhajló, kulák, opportunista , stb. volt! hozzátartozókkal nyugodtan lehet venni 5 000 000 embert!
Hányszor írtál ezekről?! Ellenük?!
Mi a véleményed a kitelepítésekről? A magyarokat kitelepítették mert magyar volt! A svábokat mert svábok voltak ! A kulákot mert kulák volt! .................?
Most meg valaki akar egy olyan színházat ahol klasszikus és magyar darabokat játszanak, és a sakálkórus milyen heves üvöltésbe kezd?!
EZ NOOOORRRRMÁÁÁLIS????

elektromotor 2011.10.08. 22:20:51

Hadd döntse már el az imádott "piac" kell-e egy ilyen színház! Két év és kiderül!

Béla Bácsi 2011.10.08. 22:55:41

@nu pagagyí: "Az a baj veletek Béla bátyám, hogy még Illyést és Némethet sem értitek."
Honnan tudod, hogy mit értek/értünk? Egyáltalán, kik vagyunk "mi"? Miért "mi" vagyunk mindig a "ti" gondolkodásotokban, akik "nem értenek semmit"? Mi az, amit "ti" értetek, mi meg "genetikailag" nem értjük? Mit mondott szerinted Németh László (aki egyébként földim, még személyes jóbarátjával, az Égető Eszter c. regényének egyik szereplőjével is volt szerencsém gimnazista koromban megismerkedni), amit én képtelen vagyok szerinted felfogni?
(Nem villogtatásból, de bölcsészkart végeztem, és sokat foglalkoztam Woody Allen zsidó humoristának a munkásságával... Sok év munka után nem látok benne olyat, amire a magyar "genetikailag" képtelen lenne.) Sorolhatnám Vajda Jánost, Vörösmartyt, Berzsenyit, Bessenyeit, Jókait, Aranyt, Petőfit, Kazinczyt, stb...(túl hosszú a felsorolás ide), ők is mind-mind genetikailag "értetlenek" voltak?
Ismét fölteszem a korábbi kérdésem: miért baj, ha emberek szabadon választanak értékek között? Ja! Hogy nem "központilag" "ti" határozzátok meg, hogy mi a jó? Vagy nem rátok hallgatnak az emberek (mert náczik,bunkók), pedig "ti" megmondjátok a tutit?
Ébredjetek már fel a "modern Magyarország" dumátokkal! Igen, "mi" is modern Magyarországot akarunk, de olyat, ahol félidióta leánykák nem ájulnak el, mert egy "igazi"! dán hülyegyerek ráokádik a Zsigeten a szoknyájára, mert mi "csak" magyarok vagyunk! Olyan Magyarországot akarunk a gyerekeinknek, ahol a gyerekek büszkék az apáikra és nagyapáikra, és befejezik az iskolákban a "szégyenről" meg az efféle sületlen "bűnös nemzetről" a hablatyot. Igenis voltak háborúk, ahol az egyik fél győztes volt, a másik meg vesztes. De ami elég, az elég! A vesztességünk mellé nem kell tovább hallgassuk ezt a "megérdemeltük", mert szarmagyarok vagyunk dumát! Nem érdemeltünk meg semmit! Főleg nem a negyven évig tartó terrorotokat, a fizikai, egzisztenciális (magyar) genocídiumotokat, a vezető állások kisajítítását, a magyarok vigyorgó idióta sorba taszítását! Elegünk van! Nem kérünk a térképre hokizó színházatokból, a perverz (haladó!) homoszexuális "művészeitekből, egyáltalán: mi is "modern" Magyarországot akarunk, ahol nem kell szégyenkeznünk a múltunk miatt, és ahol egy kisebbség nem próbálja meg egyfolytában befolyásolni, megalázni az eltartó nemzetet! Ahogy a vezéretek, Furcsány Feri mondta: "akinek nem tetszik, el lehet innen menni!" Most az egyszer, "ti" menjetek már a 'csába és hagyjatok minket békén!

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.08. 23:19:55

Vicces azért, hogy 2011-ben kiáll egy SZDSZ-es negyvenértelmiségi kajmán megmondóember nácizni, és akkor már hozzá kéne igazodni. Eleve nem is értem, minek kellett megkérdezni, borítékolható volt a "szakmai" véleménye.

csodalámpa 2011.10.08. 23:22:50

@jágör68: nos, augusztusban múltam 31. NHL-em van (non Hodgkin Lymphoma - a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos betegsége), és sajna ez nem az National Hockey League....4 éve sem volt rózsás, egy gyógyszeremre csak 50%-os OEP támogatást tudtunk kisírni (M.o.-n nincs törzskönyvezve, pedig olcsóbb és hatékonyabb citosztatikum, havi 60 000 HUF/hó volt + a szükséges vitaminok, étrendkiegészítők). Nemrég kiújult a betegség, és újra futjuk a köröket, sokkal rosszabb körülmények között... :( senkinek sem kívánom (bár akinek van hasonló beteg rokona, az baromira jól tudja, mi a szitu :()

csodalámpa 2011.10.08. 23:26:19

@csodalámpa: jah, és a kemo alatt végig dolgoztam, max 1-2 nap kihagyással, amikor nagyon rosszul voltam (a szemét gaz külföldi multi tolerálta ezt...)

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.08. 23:40:00

Különös, hogy ezek az egész életükben állami csöcsön lógó SZDSZ-es negyvenértelmiségi nácizós kajmán megmondóemberek, mint Ascher Tamás is, kormányokon átívelő módon tudják osztani az észt zsíros pozícióból, hogy kinek kéne lemondania, elhatárolódnia, kit hova kell kinevezni, kit kell kitüntetni és kit nem szabad, kinek mennyi pénz jár, mi az európai, mit nem szabad mondani a cigányokra, zsidókra, meg miért hülye a magyar.

ketroot 2011.10.09. 00:15:29

@csodalámpa:

Ó bassza meg. Szívből kívánom, hogy gyógyulj!

csodalámpa 2011.10.09. 00:41:07

@ketroot: köszi, rajta vagyok. Szerencsére jó orvosom van, az ő szavaival élve, eddig én voltam az osztály "reklámembere" nem szeretném elveszteni ezt a címet....

csodalámpa 2011.10.09. 00:48:33

@VUVUZELLANÉNI: sajna, ebben a témában túlságosan is kiművelt vagyok:( nagymamám egy mellrák utáni 4,5 éves remisszió után kissejtes tüdőrákban halt meg, és én hálás vagyok a sorsnak, hogy akkor már nem volt magánál, amikor kiderült, hogy NHL-m van. A hit fontos, a hozzáállás fontos, de ha neked abszolút nem nyerő kártyát dobott a gép, akkor cseszheted, bármit is próbálsz....sajna erre túlságosan is sok példát láttam...:( Nekem remélhetőleg még pár hosszabb remissziós időszakot tartogat a sors, és én evvel ki is egyeznék, az meg jó ómen, hogy a családunkban van hivatalosan is gyógyult rákos (az apám).

shaneb 2011.10.09. 05:38:08

Mélyen tisztelt hölgyeim, uraim. Egyre nagyobb a meggyőződésem,hogy náci, sőt fasiszta vagyok.Miért? Szeretnék a gyermekeimnek, nyugodtabb jövőt. Elismerem náci vagyok.
Szeretném, hogy unokáim tanult emberek legyenek. Náci vagyok. Szeretném, hogy újra legyenek gyáraink, üzemeink. Náci vagyok. Legyen megint normális mezőgazdaságunk.Náci vagyok. Szeretném, hogy a magyar emberek, ne egymást szapulják, felekezeti , vagy pártokhoz való tartozásuk szerint. Náci vagyok. Szeretnék egy élhetőbb országot. Náci vagyok. Szeretném az elmúlt 21 évet meg nem történté tenni, új alapokról indulni. Náci vagyok. Szeretném, ha az elmúlt időszak politikusai eltűnnének a süllyesztőben, bár szerény képességem szerint igyekszem tenni róla, ha mindez azt jelenti, hogy náci vagyok, akkor büszkén VÁLLALOM!

shaneb 2011.10.09. 05:39:44

@VUVUZELLANÉNI: Nagyon buta ember lehetsz Te. Sajnálni tudlak.

shaneb 2011.10.09. 05:47:36

@csodalámpa: Átérzem, min mész keresztül. Hidd el az élni akarás a legnagyobb erő. Feleségemnek annak idején 3 hónapot adtak, 2 évvel élte túl. Ma már nem tudom, sőt biztos nem így történne. Gyógyulást kívánok!

elektromotor 2011.10.09. 07:50:52

@VUVUZELLANÉNI: Te egy kulturálatlan buta sehonnai mocskolódó alak vagy ! Bottal sem piszkálnálak meg! Ilyen Péter Gábor (Eisenberger Benjámin ) aki semmivel sem jobb az elborult agyú náci-nyilas kominista végrehajtó tetűnél!
Le sem szarlak.

elektromotor 2011.10.09. 07:55:02

@VUVUZELLANÉNI: Annyira nem vagy képes, hogy a "kilfeldi" billentyűzetedet átállítsd magyar ékezetesre te szerencsétlen barom. Hogy a "szarba szokkent" gondolataidat normálisan kifejezd!
2 másodpec alatt meglehet tenni.

Jurganov 2011.10.09. 11:07:29

@nu pagagyí: nem olyan rég láttam a gyilkos elmék egy részét. éppen adták volna ki a profilt amikor kiderült, hogy a tettes fekete. a polgi azonnal le akarta tiltani, hiszen "megsérti a feketéket". ha fehér azzal nem sérti a fehéreket. te/ti is így vagytok, ha egy fekete/zsidó/akármi vizel le egy fehért/keresztet/hasonlót az nem kirekesztő, sőt. ha fordítva akkor viszont főbenjáró bűn...

2011.10.09. 12:18:17

Mit ne mondjak, szánalmas ez a kinevezés, amit Tarlós jóváhagyott. Dörner nem hagyott emlékezetes alakítást, mint színművész. Egy a sok közül, aki játszott filmekben, színdarabokban.Hogy kinevezték, azt csak azt mutatja, hogy Tarlós "benyalt" a jobbiknak.

Csurka pedig mint író, jobb volt mint politikus. De ő sem való intendánsnak. Pláne azután, hogy kiderült róla hogy besúgó volt. Az ilyen embert örökre el kéne felejteni a közéletben és nem "sztárolni". Ha pedig a lenyúlását megemlitem, akkor örökre el kell tünnie a közéletből, neki is és sok más politikusnak önmagát tartó megélhetési képmutatónak is.

Az az ember, aki elárulja társait, hogy megmentse szaros életét, majd kinyalja az általa elnyomónak, diktatórikusnak, szovjet bérencnek nevezett vezetők seggét, az most ne játssza az elnyomottat, a hőst, az üldözöttet, mert ez nem igaz és csak képmutatás.Bár, ezért ki is tüntették.Biztos megérdemelte!
Még mielőtt valaki orditani kezdene, közlöm hogy édesapám -- aki inkább "kidisszidált" , itt hagyva családját, gyerekét, szüleit, testvéreit, szülőföldjét , mint sem eláruljon bárkit is, vagy börtönbe menjen--tisztességesebb módszert választotta.De megmaradt a becsülete!
Igaz, miután hazajött--1972-ben, rá nem sokára meghalt. Nem kapott--mint nagyon sok '56-os sem kitüntetést, sem kárpótlást. Helyettük megkapták a "csurkafélék". De büszkén és egyenes gerinccel ment szülőfalujában, mert nem lett becstelen és nem lett besúgó-spicli!.

GOLAZ111 2011.10.09. 12:22:44

@Artech:
@golaz01: nem tudod?, nem látod?
Vazze, én így 15 évesen FOGALMAZTAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (bocsi, javítanék elnéztem... ne haragudj, nem 15 hanem 14 évesen.) Ezt most megbuktatnák!
(Vagy még sem :)) Olvasd el a kommenteket, ezerszer jobb fogalmazásokat látni...(a tied csak 100x jobb).
Ez nem hogy egy színházigazgatóhoz nem méltó, de egy elismert szinkronszínészhez sem.
----------------

Ja, értem. Ebben egyébként 100% - ig igazad van.
Volt Verebes István is színházigazgató, Sas Józsi is, akit végképp le kellett volna lőni a színpadról, az ő pályázataik hol vannak? Vagy azok teljesen kifogástalanok voltak? Biztos, hogy nem.
Akkor hol volt ez a nagyon híres és sikeres Ascher Tamás? Miért nem mondta ki, hogy ezeket a barmokat egy színház közelébe sem szabad engedni? Ha nézőként mennek be, akkor is ki kell őket vezetni, de még a jegy árát is vissza kell nekik adni?
Azért, mert ez a társaság és nemcsak a tiltakozó rendezők, mert az összes értelmiségi pálya tele van hasonló alakokkal, nagyon jól érezték magukat, mint "független értelmiségi" osztályvezetők a pártállam végén a minisztériumban, aztán SzDSz közeli "független értelmiségiek", akik egész életükben állami apanázsból éltek és a piac fontosságáról papoltak. Vadul támogattak ezek mindenkit, Gyurcsányt, Kókát, Horn, Demszkyt, mindennel megalkudtak, ma már azt sem tudják, hogy ők maguk kicsodák, csak nagyokos sablonokat böfögnek fel.
Több évtizeden át rájuk volt bízva az egész ország és ők nemcsak mindent tönkretettek, de még saját maguknak is ártottak.
Most már egy új világ jön, nagyon lassan, de azért jön egy új világ, mert a régi nem folytatható. Lehet olyanokat mondani, hogy nácikkal nem, meg értékelhetetlen a pályázat, de ez csak annyit ér, mintha egy A4 - es papírral akarná valaki megállítani az erdőtüzet.
Jön az új világgal együtt Dörner György is, akinek biztos, hogy pocsék a pályázata, de az is biztos, hogy más, mint az eddig megszokott és most újra van szükség, hátha az bejön, mert, ami régi az garantáltan becsődölt.
Egyébként Ascher Tamás és a többiek kiválaszthatták, hogy kik legyenek az újak, amíg élet - halál urai voltak, de túlzásba vitték a kontraszelekciót. Most már más dönt, hogy kik kerüljenek pozícióba.

nu pagagyí 2011.10.09. 12:44:04

@Béla Bácsi: Nem vagy következetes, hemzseg az írásodban a mi és ti. Sikeresen bevezettétek, gratulálok hozzá, ezért engedd meg, hogy én is így tárgyaljak a magadfajtákkal.
A felsorolt írókkal semmi bajom, felteszem a kritérium az volt, hogy ne legyen bennük zsidó vér. Igaz, nagy részük szintén nem echte magyar származású, akárcsak az általad kihagyott Karinthy, Örkény, Radnóti, Kosztolányi vagy mondjuk Rejtő Jenő. Ezért is hülyeség genetikázni, mert végül sikerül úgy szétszortírozni a magyarságot, hogy végül az "igazi" magyart egy üres halmaz fogja alkotni. Tetszik, nem tetszik a magyar irodalom és kultúra oszthatatlan. Csak minőséggel lehet úgy belekerülni, hogy az utókor is olvassa és emlékezzen rájuk. A kurzus-lovagok kihullanak a rostán, mint Herczeg Ferenc, vagy Mesterházi Lajos. Ennyit a magyarkodásról, Dörner-Csurkáról meg annyit, hogy legalább egy normális pályázatot összehozhattak volna a zsetonért. Így olyan a fílingje lett az egésznek, mint amikor a Wikipédiából összeollózott tanulmányra basznak ki politikusok százmilliókat a köz pénzéből.

Béla Bácsi 2011.10.09. 14:13:06

@nu pagagyí: Na látod, így már egész más a fílingje a konverzésönnek!
Miért kell mindig (mintha lovaspólót játszanánk) a magas lóról, jól meglengetett ütővel, mined erőből...?
A továbbiakban: Igen. Helyesen fedezted fel a felsorolásomban, hogy ezek a magyar írók nem zsidók voltak. Mégis mérföldkövei voltak a magyar irodalomtörténetnek, a magyar nemzetkultúrának. Ezzel (tanárosan) azt próbáltam a figyelmedbe terelni, hogy megdől az axióma, hogy "Ha mi nem hokizunk a Nemzeti Színházban a nagymagyarország-térképre, akkor itt is maradtok műveletlenül bugrisnak!" (Csak a rövid felsorolásból kiindulva: ellennénk egy darabig!) De van ám mai magyar költő is és nem feltétlenül a "magyarságában" tobzódik, mert emberi létezésének nem ez a centruma (bár semmi rossz nincs vele, lehetne ez is!)
A "ti" és a "mi" különválasztásért már megbocsáss, de (parabolaként!) titeket parodizáltalak vele! (Kazinczy: "Mutasd meg írásod, megmondom, ki vagy!" Pascal: "Le style, c'est l'homme." - A stílus az ember."

Béla Bácsi 2011.10.09. 14:20:22

@VUVUZELLANÉNI: Let me guess: T(h)e lenni expatrióta madzsar, nem? És mikor t(h)e lenni Madzsarország, te lenni inas kőmjűves szkúlban nem?
Mert mind az írásod, mind a stílusod (a világnézeted nem tudom ide sorolni, csak annak a teljes hiányát!) egy borzalmasan szűklátókörű, szélsőségesen általánosító, teljesen sötét, műveletlen seggfejre utalnak!
Menj innen, Jóska, ne ártsd bele magad az urak dolgába! Edzsél meg m(h)ég ety t(h)öltött káp(h)oszta és törölj le mösztás a zsír!

Horizont 2011.10.09. 15:36:00

@VUVUZELLANÉNI: Lehet, hogy nálad ez a módi és a kocsmából ugrasz fel időnként ide hányni, de mi nem kérünk az alpári mocskos stílusodból.Mosd ki a szád!! És megtanulhatnád már, ha képviselni akarsz bármilyen nézetet és meg akarsz győzni a helyességéről valakit, azt emberi hangon kéne.Szánalmas vagy és kritikán aluli, ha így élsz ne sokat remélj, ha meg a való világban nem ilyen vagy sürgősen keresd fel orvosodat a pszichiátrián.Csak sajnálni tudlak, nem lehet neked könnyű.....

Horizont 2011.10.09. 18:18:16

@VUVUZELLANÉNI: Hát az isten nem sokat adott az biztos!!
Na akkor szembesítenélek a legelső kommenteddel: 10. 07. 15:48
"@Viktus: a budos naci kurva anyad. azt. a kisfaszom vcagy te magyarab barmelyikunknel, csak azert, mert hungarista balfasz vagy.
/ tobbiektol elnezest /
Senki hozzád nem szólt, nem bántott meg, szegény Viktus mindössze ennyit írt:"Jó lesz ez ideje volt már, hogy ne minden a libriké legyen ... kell a magyaroknak is v.mi színház."
Szóval mi a helyzet az "adjon isten fogadj istennel"?Szánalmas vagy és mélységesen buta ember.Sok emberen szörnyülködtem már, de te viszed el a (negatív)pálmát. Tudod mi az, hogy szép magyar anyanyelvünk?? Gondolkozz el magadon!

hoplita 2011.10.09. 18:38:42

@Horizont:
Ugyan, ne izgasd magad ezzel a génhulladékkal....netcigánykodik itt, az IRL-ben meg csak nyuszifül, az ilyenek úgy szoktak lapítani, mint szar a fű közt, különben rendszeresen a szájába lépnének.
Én spec két perc alatt szedném szét, mint bolond a zsebórát az ilyen szemét dumákér'.:)

elektromotor 2011.10.09. 18:39:07

@jános515: "Mi köze van az Ön feltételezhető valódi motivációjának a kulturális sokszínűséghez? Elmondom önnek: semmi" - írja Tarlós István főpolgármester a Magyar Színházi Társaság elnökének, aki korábban levélben tiltakozott Dörner György kinevezése ellen az Új Színház élére."

"Tisztelt Elnök úr! Megdöbbenéssel olvastam az Új Színház igazgatói kinevezése ügyében nekem írt - egyébként helyesírási hibákkal tarkított levelét. Tisztelettel visszautasítom az abban foglaltakat. Mellesleg öntelt és elbizakodott gesztusnak vélem, hogy Ön a választópolgárok összességének nevében ír. Kétlem, hogy erre volna felhatalmazása. (...) Esetleg azt ígértem volna, vagy elvárható volna, hogy egyetlen változás se következhessen be a vezetésekben? talán valamikor is így volt ez? Mi köze van az Ön feltételezhető valódi motivációjának a kulturális sokszínűséghez? Elmondom önnek: semmi" - írja a főpolgármester, aki visszautasítja Csizmadia Tibor, a Magyar Színházi Társaság elnökének levelét, amely szerint a városvezetés „rövid idő alatt fel fogja számolni fővárosunk világszerte elismert, gazdag színházi, kulturális életét.A világlibsik által imádott liberális kulturális életet. Hát már nagyon elég volt belőletek!"
Hunhir.hu

Horizont 2011.10.09. 18:48:08

@hoplita: :DDD
Oké, csak amikor ilyen mocskos szájúval " találkozom " úgy érzem " küldetésem " van a szép magyar anyanyelvünk terén (Schmitt Palink után szabadon:DD)!!! Bár megtéríteni úgysem tudom az ilyet, lehet inkább az avatarod képének eredete kéne a kezembe..........:))))

Nurrddin 2011.10.09. 19:14:40

@Kusics Iván:
Spártában nem volt erkölcsi "fertő", mégis elbukott -elbukott mert elfogyott...
-A peloponnészoszi háború végeztével alig pár száz teljes jogú spártai férfi maradt, de azért a háborút megnyerték...
Spárta nem elbukott, kihalt

" Róma bukását pedig a népvándorlás okozta,-
-A köztársaság kori róma többször talpra állt vert helyzetből, kifosztották a gallok; Pürosz, kis híján behódoltatta és a második pun háború is kicsinálta volna ha csak kicsivel is lágyabb a római gerinc, de az a róma nem Orestes és társai rómája volt

"elég vicces egy fullkeresztény (325, niceai zsinat illetve Constantinus uralkodása) országra..., amit Theodosius-szerű vallási fanatikusok is vezettek, ráfogni, hogy erkölcsi fertő volt.
*Az egy másik Róma, ami majd ezer évvel élte túl a nyugatit, és ha valamit erkölcsi fertőnek nevezhetünk, a bizánci rendszer az volt, függetlenül a keresztény máztól!

"Ja az volt, csak az összeomlás előtt 200 évvel, az utolsó 150 évben viszont hótkörösztény. Bizánc is fullkeresztény volt, mégis elbukott (ja, mert jöttek a törökök - kicsit fontosabb dolog a hódító hadsereg, mint a fertő),
-A VII. századtól egyre gyengébb bizánc, ennek köszönheti létét az iszlám világ is, a gyengeség oka a császári ház , és az államvezetés korruptsága, erkölcsi romlása,
1204, a latin császárságok kora, egy nyugati kereszteshadjárat Velence vezetésével ami beveszi Bizáncot, megpecsételi a "birodalom" sorsát, ettől fogva csak árnyéka önmagának, feléli mindenét és magára marad a törökkel szemben (A dolog pikantériája, hogy éppen így bukik el az oszmán birodalom is, amikor elkezdik a háremből irányítani a birodalmat)
Az általad is említett Theodosius császár és rendszere alatt vívott Manzikerti csata pontot tett volna a hódító iszlám arrafelé tartó törekvései végére évszázadokig, de hát Romanos császár nem Theodosius, vagy Konstantin volt...

"és megsúgom neked: Amerika is százszor keresztényebb, mint Európa, pláne a germán szekció, annál lehet milliószor is keresztényebb. Mégsem vennék rá mérget, hogy nem fog elbukni, és nem azért mert a new york-i szabadelvűség innen nézve erőteljesebbnek tűnik, mint a texasi ultrakonzervativizmus.
-Ezt is érdemes több oldalról kezelni...
Az amerikai kereszténység... A tengerentúli neoprotestáns felekezeteket nem sorolom a keresztény egyházak közzé... térjünk vissza rá három négyszáz év múlva, és meglátjuk, megvannak-e még és kiléptek-e a belterjes környezetükből.
De amúgy részint jól érzed, de mégis rosszul látod, a feszítőerőket éppen a nulla hozzáadott értéket termelő NY és társai generálják, szóval ha szakad (szerintem nem is olyan soká) szintén az erkölcsi fertő lesz a közvetett vagy közvetlen okozó..

Mielőtt a tanulást javasolnád nekem, ülj vissza még egy kicsit a suliba és ne csak magolj, az ok-okozat összefüggéseit is próbáld megérteni. Nem olyan nehéz, hidd el....

Másrészt ne szóld le a szerzeteseket, sokat okulhatsz tőlük... érdekes módon az általuk és az egyházak által vezetett iskolák nyerik folyamatosan a tanulmányi versenyeket. Messze ők tartják fent a legnívósabb általános és középiskolákat, és ezt az egyetemekre bejutási rátákkal is bizonyítani lehet, nem csak tanulmányi versenyekkel.

Viktus 2011.10.09. 19:36:54

szinhaz.hu/szinhazi-hirek/42339-hangulatkeltessel-vadolja-tarlos-a-szinhazi-tarsasagot

Elnök Úr!

Az Ön levelét enyhén szólva is meggondolatlannak, hangulatkeltőnek és méltatlannak tartom.

Budapest, 2011. október 7.

Tisztelettel: Tarlós István

:) nagy

Nurrddin 2011.10.09. 19:44:53

@hoplita: nem szabad bántani, mert azt mondta, akkor lelép a megtakarításaiddal...
mer' ez ilyen, nála van a megtakarításod oszt megpattan ha úgy látja hogy a szájába lesz lépve... :)

..engem ezzel fenyegetett meg :D

Virág et. 2011.10.09. 22:11:05

@Viktus: Tarlós ezzel bebizonyította, hogy ugyanolyan utolsó pártkatona, mint a többi.

A 19 oldalas, amúgy titkos (!) pályázat nyert a 210+ oldalas, kezdetektől fogva nyilvános pályázattal szemben. Én nem vagyok színházi szakember, de azt még én is meg tudom állapítani, hogy mi minősül komoly szakmai munkának és mi a vicc kategória. Én készséggel elhiszem, hogy Dörner meg Csurka a világ legjobb színházát fogja majd megcsinálni, ahogy a másik nagy szellemi óriás, Bayer Zs. nevű akárki írja a minap (bár aki Shakespeare színházára utal a mai liberális erkölcsi fertő ellenpéldájaként, annak nem ártana felütni egy történelemkönyvet). De ha nekem valaki ebből a 19 oldalból (fedőlappal együtt) arra a következtetésre jut, hogy ez a jobb pályázat, ez nyerjen, akkor attól azért elvárom, hogy a személyeskedő, élcelődő, pársoros válaszlevelek helyett MONDJA MEG nyíltan az indokait. Mert a színházi emberekkel, igazgatókkal, a főiskola rektorával szemben neki, mint politikusnak ez a munkája, kötelessége.
A helyesírásosdi meg Schmitt Pál után azt hiszem egy életre tabutéma kéne, hogy legyen a narancsvidéken.

Arra viszont jó volt ez, hogy megint nosztalgiázhattam. A mai gyerekek már nem emlékeznek, de volt idő, amikor ilyen Dörner-féle szeméttel volt tele a "tudományos" szakirodalom, diplomamunkák, szakdolgozatok készültek hasonló alapossággal, csak akkor szittyabaromság helyett Lenin meg Marx volt a varázsszó. Ha ideológiailag korrekt a mű, akkor baj már nem lehet, úgyse mer majd senki keresztbe tenni neki, még a végén rásütik, hogy rossz elvtárs.

2011.10.09. 22:13:48

@Béla Bácsi: hja, kérem, az ízlés szubjektív. ... egyébként tőlem olyan színházat csinál bárki a saját és a látogatói pénzéből, amilyet akar. Közpénzből viszont tessék értelmes színházat csinálni. Elolvastam Dörner pályázatát. szerintem ez a pasi nem normális, és az általa vezetett színház, ha megvalósítja a pályázatában foglalt programot, sem lesz az. Vagy szted ez is olyan "ne arra figyeljenek amit mondok, hanem amit csinálok" típusú, OV-féle duma? és csak azért írt ilyen pályázatot mert tudta, hogy csak így nyerhet?:-)
Te elolvastad?

Béla Bácsi 2011.10.10. 05:13:37

@SünBalázs: Persze, hogy az! Azért nem értem, egyesek mért most érzékenyek (előre!) egy színház koncepciója miatt, ami azt tűzte ki a zászlajára, hogy "nemzeti" témájú darabokat óhajt a repertoárjára tűzni és aktív közönséget akar toborozni a vidéki magyarság körében?
A buzi verziós Ember Tragédiája és a magyar térképre (így Magyarország szimbólumára) hokizás mért nem érte el ezen emberkék ingerküszöbét?
Nem értem továbbá, hogy a homoszexualitás miért automatikusan európai és modern? Ki mondta ezt? Van egy Európa nevű ember, aki zsűrizi a magyarországi eseményeket? Vagy csak nem tán akik ebben a buzi körben benne vannak egymást kiáltják ki "világhírűnek"? (Lásd Novánvózsat Ági nénénket, akiről Magyarországon mindenki tudja, hogy az egész világon elismert filozófus és Amerikában is tanított egyetemeken, és tegyük össze a két kezünket, hogy egyáltalán még megismer bennünket, méltatlan kis un-európai kis szarmagyarokat, míg ezzel szemben az igazság az az, hogy nagyon kisszámú ember szenvedte végig az állami pénzből kiadott firkálmányait, és az amerikai egyetem az csak egy "community college" volt, (ami egy gyengébb dolgozók esti iskolájának felel meg) ahol is a "nagy filozófus" a demográfia és a marketing összefüggéseit elemezte az úgyszintén pénzcentrikus fajtikáinak egy üzletviteli kurzuson. (Ugye milyen másként hangzik, hapsikám?)
Szóval, miért kell az egekre emelt szemekkel felsírni a "nemzeti" vagy "nemzet" szó hallatán? Bipsijeinknek miért olyan ez a szó, mint ördögnek a szentelt víz? Ők tán nem a nemzet részei? (Bocs. Költői kérdés volt.)
Szerintem, akkor lesz egyensúly és igazság ebben az ügyben, ha megérjük, hogy a Jobbik tiltakozást nyújt be a parlamentben, az ellen, hogy Alföldi Róbert a MAZSIHISZ beszedett tagdíjaiból fenntartott Új Zsidó Színházban egyfolytában izraeli jelképeket szentségtelenít meg, a szereplők menórákra szarnak, Izrael zászlójára verik ki a faszukat és az Ószövetséget homoszekszuális feldolgozásban adják elő. :)

Virág et. 2011.10.10. 07:10:47

@Béla Bácsi: Milyen buzi verzió van az Alföldi-féle Ember Tragédiájában? Ez nekem új, úgy tudtam, hogy az - imitált - orgia jelenet fürdőruhában volt a baj. A maszturbálás egyébként a Magyar Ünnep c. darabban van. Ezt a jelenetet egyébként meg lehet nézni az interneten (nem nézem ki belőled, hogy színházba jársz, gondolom vársz a Csurkáékra), semmi botrányos nincs benne.

De ha szerinted az embereknek és a szakmának az a baja az egésszel, hogy egy szittyajobbos nyerte meg a pályázatot, akkor tévedsz. Az embereknek - legalábbis nekem biztosan - az a bajom, hogy egy 0 értékű, általános iskola második osztályos szinten íródott 19 oldalas firkálmánnyal, ami vicclapba sem kerülhetne bele normális országban, ma színház igazgatói pályázatot lehet nyerni. Ha Márta István munkájával nem vagyunk megelégedve, akkor új pályázatot kellett volna kiírni - ezúttal egy komoly pályamunkával. Amit akár ismét nyerhetett volna Dörner, ha ezúttal veszi a fáradságot és munkát is tesz bele.

Virág et. 2011.10.10. 07:40:22

Egyébként az interneten szintén elérhető Alföldi pályázata a Nemzeti vezetésére. Terjedelemre több, mint kétszer akkora, mint a Dörner-féle. A nevek helyesen szerepelnek benne, semmi politikai kikacsintás nincs (csak szakmáról van szó), a gazdasági koncepció összeszedett (és úgy általában: van), a munkához pedig számos színházi ember adta szándéknyilatkozatát, ami amúgy általában feltétele is az ilyen pályázatoknak. Mártánál van is, Dörnernél nem annyira.

Ez csak azért releváns, mert Alföldi 2007-ben szintén kintről jött, akárcsak most Dörner.

Vicces, hogy fel vannak háborodva Deutsch meg Tarlós azon, hogy politikai nézetei miatt támadják a nyertes "pályázatot". Hát, talán nem politikai pamfletet vagy kiáltványt kellett volna pályázatként beadni, akkor talán más színezete lenne a dolognak.

Béla Bácsi 2011.10.10. 12:21:04

@Virág et.: Ereggy má' ezekkel a bugris magyarokkal! Semmit se képesek rendesen megcsinálni! Egyszerűen fényévekre vagyunk a buzik mögött!
Megest kezdődik az általánosítás, hogy nem járok színházba! Mert a cicámnak Hitler-bajusza van a monikeren? Vagy csak úgy kisugárzik a brúgó a dumámból? ( Valszeg, velem kell lenni a bajnak: rossz oldalon állok! Így kell legyen, mert -a jelek szerint- pusztán magyarnak lenni egyet jelent a műveltség teljes hiányával, penig már pejhes állú legényke koromban Ruszt Józsefet csodálhattam Kecskemét híres városában, felléptem a szegedi operában egyemista koromban, igaz csak statisztaként, de szóval: nem csak a moslékot elhordani jártam be a színházakba. Több nagyon is ismert szinészt vallhatok a személyes barátomnak, többel együtt jártam iskolát, voltam a nagyvilág -az imádott Amerika- több híres operájában és színházában...de -ahogy a rendőr mondta a viccben- magyar vagyok: csakis bunkó lehetek!)
Több klasszikust is idézhetnék (La Fontaine jut hirtelen az eszmbe a rókával, akinek "savanyú a szőlő", mert nem éri fel. Vagy Fábri Zoltán: Fábián Bálint találkozása istennel c. filmjéből a kommunista parasztgyerek, amikor azt mondja: "Jani bácsi! Forradalom van!"), de érdekes, hogy amikor a komcsik vannak uralmon, diktatúra van. Amikor a (normális és mérsékelt) nemzeti oldal (magyarul annyit jelent, hogy nem bolsi vagy vérkomcsi) megpróbál egy kicsit visszaállítani a dolgokon, hogy egyensúlyba legyenek, jön azonnal ez az apokalipszis duma és a demokrácia és kultúra halálhörgését hallják rögvest egyesek.
Tudod mit: Nem érdekel milyen bunkó a nemzeti pályázó! Nemzeti és kész! Nekem ennyi is jobb, mint művelt, buzi zsidó! (Kicsiny, megfontolt lépések! Legyünk realisták!)

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.10. 13:30:34

@Nurrddin: Spárta oké, Theodosiusról én azt tanultam, hogy az egységes Róma utolsó császára volt, (ehhez már lesnem kell) 347-395-ig (szóval Flavius Theodosius Augustusra céloztam, nem a másodikra, meg nem a bizánci harmadikra). Szóval még mindig érdeklődnék, hogy lehet e a 476-ban elbukó Nyugat-római Birodalmat erkölcsi fertőnek nevezni a nicaeai zsinat után (vagy akár a 313-as törvények után), úgy hogy a tökéletes anarchia a bukás előtt csak körülbelül 20 évvel alakult ki, és előtte például olyan kvalitások fenyegették a félbirodalmat, mint Attila, a hun. Szóval érted, még mindig nem látom az összefüggést - erkölcsi fertő -> a császárkor dicsősége -> erkölcsi fertő (nekem erről inkább Cipőcske [Csizmácska?] meg a testőrök, meg hasonló torzszülemények jutnak eszembe) -> új felemelkedés -> keresztényesítés -> a birodalom két részre szakad -> a támadásoknak jobban kitett fél az enyészeté lesz. Hol itt a causa?

Nem lehet, hogy az erkölcsi fertő, amit megtalálsz, pusztán a centralizált és csak centralizáltan működőképes birodalmak központosításának időbeni erodálódása? Persze ez nem alkalmazható minden létrejövő erkölcsi fertőre, meg persze az erkölcsi fertő is lehet objektívum, de én továbbra sem látom azt a nyílt ok-okozati összefüggést, hogy az erkölcsi fertő bukáshoz vezetne. Megint más dolog, hogy a bukást persze kísérheti erkölcsi fertő, mint amolyan hedonista védekezés a biztos pusztulás ellen.

Amerikára áttérve, megítélés kérdése, hogy az újprotestánsokat minek tekintjük, de az Opus Dei végső soron vatikáni áldás alatt üzemel, akkor ezek a bárányok is megérdemlik a keresztényszerű jelzőt (a műemlékjellegű épületek mintájára). Minden más kérdésben, meg hamarosan úgyis dönt a zajló világtörténelem, úgyhogy premierplán leshetjük. Nem hiszem hogy NY nulla hozzáadott értékkel bír, egy széleskörűen ismert és körülrajongott márkanév (ha birkák rajongják körül, ha más állatok) mindig jól az adott márka tulajdonosának. Márpedig a márkanév önmagában minden azzal vagy azalatt eladott termékre óhatatlanul ráteszi a maga pluszát. Azt sem osztom, hogy a pénzügyi világ (ami NY-ben burjánzik) nem képes termékeket előállítani, szerintem egy részvényindexált tőkevédett kötvény meghatározott kimeneteli lehetőséggel, részvénykosárral, kereskedési felülettel, pont, hogy egy termék minden jegyét magán viseli (munka kell az előállításához, eladható, megvehető, birtokolható). Egy szó mint száz, nézzük meg mi lesz, ez most már úgyis a finisben van - már a dal is azt énekli, hogy "American history's new chapter: the end".

A tanulásra való felszólítást visszavonom, és elnézést kérek, valamiért úgy tűnt, hogy csak mantrát ismételsz, már nem úgy tűnik.

Az egyházi iskolákban (ahova magam is jártam, elsőtől tizenkettedikig) pedig nem a hittantanárok a tanulmányi versenyeken elért eredmények okai, ők csak amolyan kellékei az egésznek, mint reggeli ima, a kápolna, a templom vagy a feszület (az általánosbéli hittantanárom valamiféle perverz civil [gitározott, miközben 8 éves kislányokat simogatott, nem kicsit, nagyon - amíg pofán nem verték az apukák], akiről pedig szót ejtettem már, eléggé alkoholdependens szerzetes volt).

intifada 2011.10.10. 14:34:12

@nu pagagyí:
"Én magyarként szégyellem, hogy olyan államunk volt, amelyik származási alapon kifosztotta, elűzte vagy megyilkolta állampolgárait. Undorodom az olyanoktól, akik hasonló eszméket dédelgetnek, mint amik ehhez az emberalatti cselekményekhez vezettek."
Én meg magyarként okádok az ilyen emberktől, akik simán eszik az előfőzött szart, utána még fel is böfögik és jólakottságuk megelégedésén még szembe is köpik magukat, de mégcsak nem is azt teszik, hanem a saját nemzetét - már ha a sajátja. Ha szégyenled, magad akkor vezekelj helyettünk, - nincs miért - csendben fohászkodj a meghurcoltak lelkéért, - ebbe legyenek benne mindazon magyarok is akiket elektromotor említett - de semmiképp se irogass olyanokat, mely dolgok NEM történelmi tényekre épített vélemény. Igaz, Béla Bá már reagált erre,de jó lenne, ha ez a faszság már befejeződne mert unalmas.
A történelmet a nyertes írja és ott az vagyon, hogy a most tanított dolgok történtek úgy ahogy történtek, de ez eléggé 1 oldalú kinyilatkoztatás. A másik fél nem hallgattatott meg, sőt .... Egy kicsit utána nézhetnél, mi történt azokkal akiket marhára siratsz. Csak egy kérdés: hogyan lett 6 millió 4.5?

Ja,és csak azt kívánom Dörner Györgynek, hogy minden úgy legyen ahogy leírta a pályázatában.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.10.10. 15:53:30

@intifada: Mert egy náczi vagy!:))
Ha jól tudom mi segítettünk menekülni vagy 150000 lengyel zsidónak.Erről miért csak 3 szökőévente lehet hallani???

Virág et. 2011.10.10. 20:17:51

@Béla Bácsi: Hát ez olyan szépre sikeredett, hogy még egy-két ilyen és te is kapsz egy színházat.

A "nem hiszem, hogy színházba járnál"-t azért kaptad, mert sikerült olyan elemek miatt felháborodni egy darabon, ami konkrétan benne sem volt. Ez már-már Pörzse a szintje, de azért még dolgozni kell rajta.
Azt már csak félve kérdezném meg, hogy a buzi mióta nem magyar, illetve hogy a zsidó vallású az miért is nem lehet magyar vagy nemzeti. De inkább ne is fáradj. Tudom a választ. A baj nem is az, hogy ilyenek mint te ezt gondolják és közben meg vannak győződve az igazukról, hanem hogy ilyen hozzáállással ma pozíciót lehet szerezni, sőt szinte csak ilyennel lehet.

Aztán meg csodálkozunk, hogy most épp a Financial Times sorol minket a Balkán alá kettővel. Tudom, tudom, Gyurcsány mondja nekik is tollba. Meg a zsidók. Meg a buzik.

Béla Bácsi 2011.10.10. 22:32:55

@Virág et.: " A baj nem is az, hogy ilyenek mint te ezt gondolják és közben meg vannak győződve az igazukról, hanem hogy ilyen hozzáállással ma pozíciót lehet szerezni, sőt szinte csak ilyennel lehet."
Igen ez komoly baj!
Én is visszasírom a szép időket, amikor Nován Vózsat Ági néniék milliókat vehettek fel a "jó" kormántól az adófizetőknek nélkülözhetetlen el nem végzett "filozófiai" munkára!
Hejh! Szar világ ez, Tyukodi-Kohn pajtás! Már nyugodtan buzi és zsidó se lehet az ember, ha magyar! Folyton a nyakába lihegnek a gaz faszisták! Mi mást mondhatnék?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.10.11. 05:21:12

@Béla Bácsi:

"Nem érdekel milyen bunkó a nemzeti pályázó! Nemzeti és kész!"

Helyettesítsd a nemzetit kommunistával, és ámulj.
Meg pirulj.

Virág et. 2011.10.11. 06:51:44

@Béla Bácsi: Ha elfogytak (nem is voltak?) érvek, akkor terelünk? Hogy jön a színházhoz Heller Ágnes?

De ha már: fogódzkodj meg, miközben ezt írjuk épp egy filozófus kap állami pályázatból pénzt. Egy jobbos filozófus. Mert a filozófia így működik, állami, EU-s és nemzetközi pályázatból finanszírozzák. Szerinted miért? Nem lehet, hogy azért, mert a filozófia piaci értéket nem képvisel, nem vehetsz három kiló szeletelt filozófiát a Tescoban? Erre mondja a proli, hogy akkor meg minek. De szerencsére nem a proli az, aki dönt. Még kétharmad alatt sem. Csak most nem Heller, hanem az ő jobbos megfelelői kapják a támogatást. Forradalom a javából! Az ebből kirobbant "ügy" pedig ugyanott fogja végezni, mint a Hajdú-Bét "ügy". Bár párszor már jogerősen kimondták, hogy amit a jobber sajtó hazudozik össze, az hazugság, ennek ellenére Budai vagy más felfújható szócső újra csak bele-bele mondogatja a kamerába, valamelyik szennylap meg csak leközli. Aztán csendben fizetnek, mint a katonatiszt, de az üzenet már átment.

NYJetsTD 2011.10.11. 07:40:22

@Béla Bácsi: Magyar bankba magyar bankrablót!

elektromotor 2011.10.11. 10:14:02

@Virág et.: Te azért ahhoz is pofa kell, hogy 54 év arcátlan hazudozás, lopás, csalás , mutyizás nokiás dobozolás sanyargatás után, egy vörös f@sz még a Jobboldalt meri hazudozással vádolni!?

Virág et. 2011.10.11. 10:24:26

@elektromotor: Világosíts már fel, hogy "vörös fasz" alatt melyik bíróságot érted? A legutóbb épp azt hiszem az FB vagy talán már az ítélőtábla volt, aki a jogerős ítéletében ezt mondta. Komcsik mind, tudom. Meg biztos zsidók is.

Az 54 évbe gondolom beleérted a Martonyit és a többi narancskommunistát is, igaz? Vagy Pozsgay már nem vörös, de mondjuk Oszkó, aki gyerek volt a múlt rendszerben, az az?

elektromotor 2011.10.11. 10:27:03

Mint ahogy meseházi itt hazudozik pofátlanul:

"Mit gondol a Medián és a Nézőpont Intézet szeptemberi felméréséről, mely szerint a Jobbik beérte az MSZP-t?
M.A.: A kormányzati megrendelésekkel kitömött Nézőpontot most hagyjuk. Ami a Mediánt illeti: tény, hogy a Jobbik veszély Magyarországra nézve. Szociális válság van, nagy az egzisztenciális kiszolgáltatottság, egy ilyen helyzetben nagyobb a fogadókészség az olcsó demagógiára, populizmusra."
Lerohasztottátok eladósítottátok az országot! Ebből lett elege a normális embereknek!

"Egy ilyen időszakban a kiszolgáltatott emberek sokszor az érzelmeikre hallgatnak, ilyenkor könnyebb az egyszerű demagóg üzenetekkel népszerűséget szerezni, mint elmagyarázni, hogy például bármilyen hibákat is követtek el a bankok, egy rossz döntéssel romba lehet dönteni a pénzügyi közvetítő rendszert, ami a hitelezés, közvetve a gazdaság leállását, munkahelyek megszűnését eredményezi."
Kik miatt lett az ország kiszolgáltatott te kretén?! Vegyünbk fel kölcsönt , ugye , és majd visszafizeti valami hülye!?
" Nehéz elfogadtatni, hogy felelősen kell ezekhez az összetett problémákhoz nyúlni, még ha nem is szeretjük a bankokat. Persze ahogy közeledünk a választások felé, úgy lesz nagyobb a választók felelősségtudata, hiszen tudják, megtanulták, hogy nem lehet hazárdőrökre bízni a kormányzást. "
Bizony! SOHA TÖBBET MASZOP TE ROHADÉK!

"Ugyanakkor van egy félelem is az emberekben: nem merik megmondani, hogy kire szavaznának. Most főleg az MSZP-sek azok, akik tartózkodóbbak, ezért a közvélemény-kutatások szerintem nem pontosak. A Jobbik és az LMP támogatói persze magabiztosak, hiszen új, múlt nélküli pártokról van szó, nem vádolják őket semmivel, a fideszes törzsszavazók pedig sosem féltek felvállalni szimpátiájukat."
Nem lopták széjjel az agyukat, mint a hülye! Értelmes javaslataik vannak. Néha mondanak olyat is amit nem kellene , de az belefér!
Ti meg már megmutattátok, mit tudtok! ELÉG VOLT!
Etásssakk! Konyec!
Még egy ilyen hülyét?! Mit keres ez a parlamentben?!

elektromotor 2011.10.11. 10:34:29

@Virág et.: Volt 42+12 évetek! Széjjel hazudoztátok az agyatokat . :" Elnök Úr ! Nem akarhat ön nem igaz érvekkel választást nyerni! Ön úriember!" mondta a Gyurcsótány! " Hazudtunk éjjel nappal meg este!"
Ezután te ne hivatkozz nekem a jobboldalra ! Elég volt belőletek!

Virág et. 2011.10.11. 10:37:27

@elektromotor: Te nem vagy normális. Mi volt nekem? Kezeltesd magad.

elektromotor 2011.10.11. 10:47:11

@elektromotor: Szar helyzet, hogy a tényeket elő lehet húzni! ?
Nem "Szabad nép" félóra van eetáss !!

elektromotor 2011.10.11. 10:48:15

@Virág et.: "Mi volt nekem? "
Dili flepnid!

Virág et. 2011.10.11. 11:02:18

Szerintem én vonzom a frusztrált hülyéket. Először az a kurvaanyázós izé, most meg ez.

süti beállítások módosítása