Skip to content


       Szűrés lista

Akik szeretik a Kormányablakot

Zeroval sírva vertük a fejünket az asztalba (természetesen nem ABBA !!), hogy nem indultunk a kormányablak-dicsőítő pályázaton legalább a négyéves lányom egyik rajzával. Egy absztrakt mű + áhítatos arc + némi rizsa = tuti siker. Bár Zero rosszmájúan megjegyezte, hogy szerinte a helyi Fidesz-aktivistákat jutalmazták így, azért megpróbálhattuk volna, hátha. Aztán olyan fullos blogtalit csaptunk volna a 100-200-500 ezerből, hogy csak na.

Conv csupán lecsúszott a határidőről, de mi el sem indultunk! Megbocsáthatatlan. Gyorsan ki is osztottunk magunknak egy-egy virtuális kokit és sallert.

Mivel a kiírás hivatalos honlapját elfelejtették frissíteni, megyénként kellett összeguglizni a "több mint 300 műalkotás" legjobbjait díjazottjait (Vas, Somogy és Heves megyében vajon miért nem hirdettek eredményt?!), de azt mondom, megérte!

Ennyi csodát ritkán látni, pedig nem is találtam meg mindet...

Baranya:

"Az 1. helyezett mű alkotójának neve: Dr. Szentpéteri L. József, a mű címe: (3 természetfotóból álló sorozat) „Medvehagymás hegyoldal”, „Májvirágok derítődött bükkfalevél alatt”, „Patakban kavargó falevelek”

A 2. helyezett mű alkotójának neve: Erdélyi Péter, a mű címe: Magyar mozaik Töredékek-életek történelmi regény"

(Külön gratulálunk az eddig látott legszebb ASZTAL-hoz, és legjobb névtáblához!!)

Békés:

"Első helyezett Veszpi Andrea: Körfogás című munkája lett, második helyen Hrabovszki Róbert: Magyarnép-Megyék, harmadikon pedig Rágyanszki Erzsébet: Alakzat című alkotása végzett."

Fejér:

"Az első díjat a kulcsi Páhi-Fekete Noémi Ablak című alkotása nyerte el, második lett a dunaújvárosi Kiss Anna Duna-part című műve, míg a harmadik díjat a fehérvári Szabó Noémi Erős vár a mi istenünk, erős vár az én otthonom című alkotása érdemelte ki."


(fotók: Pati-Nagy Bence)

Győr-Moson-Sopron:

"A sok színvonalas munkát látva döntött úgy a helyi zsűri, hogy megosztott díjakat ad át. A harmadik helyezettek (Jászberényi Balázs és Vértes Marcell) 125-125 ezer, a másodikak (Uszkai Adrienn és Rátonyi Dániel) 250-250 ezer, az elsők (Barna Katalin és Stanits Tamás) pedig 375-375 ezer forintot kaptak az elismerő oklevél mellé."

 

Komárom-Esztergom:

1.hely: Bánkúti Georgina Szimbiózisban című akvarellje
"szimbolikusan jeleníti meg a Kormányablakot. Mint egy folyamatokat mozgásban tartó, pulzáló élő gyökérzet, behálózza a lakosságot, a településeket, mindenkihez elér. "

2.hely: Szentirmai-Joly Zsuzsanna Útkereső-Útmutató című alkotása
"ruházati méretjelző, márkajelző, illetve használati utasítást közlő szalagok összessége. A szalagok információt, tájékoztatást, útmutatót nyújtanak az átlagembereknek, mint a hivatalok, csak éppen a textíliák területén"

3.hely: Nagy Imre Nyitás című kisplasztikája
"A betonszobor az emberek és a hivatal kapcsolatát szimbolizálja, melyet a sematizált, emberformában látható ablakszerű áttörés (Kormányablak) formál meg az alakzat szíve tájékán."

A művészek:

A művek:

 

Tolna:

1. hely: Németh Melinda Tolna megye kincsei című festménye
2. hely: Pokorni-Lovas Katalin a Megoldás fája című képe
3. hely: Szodorainé Mohr Szilvia, az Egyesülve a sokféleségben című alkotása

Tóth Ferenc helyi kormánybiztos: "Mint az a kiállított művekből is látszik, sokszínű, a megye értékeit szem előtt tartó alkotások születtek. Jó látni, hogy az ifjú tehetségek tudnak és akarnak alkotni olyat, amely mindannyiunk számára értékeket hordoz."

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg:

Megosztott második helyezés:
· Királyné Guzina Erika: Kormányablak és polgárok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
· Varga Zoltán, Szabó Csaba: Lélektánc
Megosztott harmadik helyezés:
· Ifj. Vajda László: Kovácsoltvas csillár és falikar
· Kiss László Gergő: Ébredés

A rendkívül dekol dekoratív szőke hölgy a művéről, ami egyszerű és nagyszerű: "Amit a piros sáv feliratnál látható, oda a kormányablaknak az osztályait írtam és a dolgozóinak a nevét, az alsó sávban pedig ahol a zöld figurák láthatók, oda pedig a megye településeink a nevét így tulajdonképpen a polgárok is megjelennek az alkotáson, és így összekapcsolódik a kettő, a kormányablak és a polgárok."

1:36-tól epic a beszívott elempéseknek kinéző Szabó és Varga (EPER-creative) páros, az egyik nyilatkozik, méghozzá olyan okosságokat a kisfilmjükről, hogy "A néptáncra építettünk, a megye helyi jellegzetes táncmotívumait próbáltuk előtérbe hozni és ezen keresztül egy korhű mégis autentikus elemekből épülő videót készítettünk. ", a másik meg alig tudja visszatartani a röhögését. Persze teljesen igazuk van, ha erre van igény, hát erre van. Méghozzá annyira, hogy filmjüket "a jövőben a kormányablakban vetítik majd"...

A legforróbb gratuláció mégis ifj. Vajda Zoltánt illeti, aki nem is egy, hanem kettő darab lámpavassal nevezett! :-)
Dobogós helyéről pedig kínai barátaink híres mondása jut eszembe, miszerint "A tigrist először fejben kell legyőzni, a többi csak formaság." Ez dakota fordításban úgy hangzik, hogy "Ha a király el akarja hinni, hogy szép ruhában van, akkor hiába meztelen."

Veszprém:

A veszport.hu információi szerint előbb közölték a pályázat nyerteseivel, hogy ők lettek a legjobbak, majd a díjátadás előtt szóltak nekik, hogy mégsem lesz eredményhirdetés. A kormányhivatal közleménye szerint egyik pályamű sem felelt meg a kiírásuknak.

Végül, de nem utolsó sorban mesés országunk fővárosa, Budapest:

A pályázat fődíját Farkas Flóra "Budapest, Budapest, Te Csodás!" című,régi bőröndbe applikált vidám, térbeli városképe kapta.

 

Második helyezett Gelley Bálint grafikai sorozata, mely egy készülő animációs filmsorozatot reprezentált. A film címe: Időutazás az osztályterembe.

 

A harmadik díjazott László Dániel, Patakban című festménye lett.

 

Erre volt megyénként egymillió forint...

Véleményem szerint kár lenne itt megállni. Kezdésnek rendben van, hogy a helyi kormányablakokban állítják ki a nyertes munkákat, de később illő lenne belőlük egy vándorkiállítást összerakni, amely természetesen mindig teltházas lenne a kirendelt iskoláscsoportokkal. A legkisebbekre is gondolva szervezhető a pályaműveket újra és újra megvalósító játszóház, de az ifjú festők, szobrászok anyuval, apuval közös otthoni alkotásához iránytmutató instant barkácskészlet árusítása is megfontolandó.

Címkék: vicces abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr493308448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.10.17. 11:13:54

Nem értem a művészetet, na. Az én hibám.

Best.Post.Ever.
:-)))

dr. Aullah 2011.10.17. 11:16:14

Nagyon jó poszt! :D
Megyénként 1 milla? Az nem is olyan sok. De ez tipikusan az ilyen "csinálunk valamit, azt ízlés alapján, aki szerintünk megérdemli, megkapja a pénzt". Az elempés rész jó volt. Tényleg hogy röhög... :D

Egy kis vidámság így a hétkezdésre.

MÁS: Pornó-adó megvolt?

Secnir 2011.10.17. 11:19:03

mi ez a Government Window? ki mit tud róla?
matolcsy ezen használja a Kicsipuha Kitekintőjét? ha már a Kiválót nem tudja kezelni...

dr. Aullah 2011.10.17. 11:23:43

Ablak, asztal.
Remélem hamarosan felállítják minden önkormányzatban a "kormányágyat", ahol a hű fidesznyikok felajnálhatják saját, vagy rokonuk, első éjszaka jogát.

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2011.10.17. 11:30:35

Annyit tennék hozzá (és ez egyben értékítéletem is), hogy az egészből leginkább a Fejér megyei uccsó képen fejérbe öltözött hölgy érdekelne.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.10.17. 11:34:55

@Ványadt Ványadtovics Vinyov:

Ja az az egy értékelhető van az egész pályázatban :D

Llew 2011.10.17. 11:38:38

Beszarás. Legjobb a tolna megyei égből nyíló ablak. Ha Viki integetne belőle, akkor lenne igazán király.

@Ványadt Ványadtovics Vinyov: azok után is, hogy részt vett egy ilyen "megmérettetésen"?

S.O.A. 2011.10.17. 11:45:12

Komárom-Esztergom m. középső csaj S+ !!!

nemjogasz 2011.10.17. 11:48:12

Nem hiszem el. Ez most komoly? Most tényleg? És ezek fikázzák a "dekadens absztrakt, tartalom és üzenet nélküli, stb. szélsőliberális" kortárs művészetet? Komolyan, a legtöbb "mű" még egy cigányputriban se mutatna dekoratívan...
Ilyenekért fél millát odadob a kormány, amikor megy az államadósság elleni nagy honvédő háború?
Azt hiszem, akik részt vettek ennek a pályázatnak a bírálatában, kormányváltás után készülhetnek egy ügyvéd nélküli kiemelt ügyben való részvételre, mert ha ez nem hűtlen kezelés, akkor semmi.

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2011.10.17. 11:54:03

@Llew: Hát nézd, kedves nemzettársam, bevallom neked, hogy valóban nem a feltételezhető politikai nézetei és abból vonatkoztatott szellemi képességei fogtak meg, mint inkább vonz a művészi önkiteljesedésre való igénye, így oly gondolatok fordultak meg bennem, miszerint ad hoc jelleggel szoros interperszonális relációban habituálnék vele. ;)

ketroot 2011.10.17. 12:29:38

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]:

Azért még a balra álló csajt is el lehetne kapni.

GGG77 2011.10.17. 12:41:38

"375-375 ezer forintot kaptak az elismerő oklevél mellé"

10 havi törlesztőm. Legközelebb indulok.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.10.17. 12:45:33

Koromból adódóan soha nem találkozhattam az apám által (utólagosan is) agyoncikizett kisdobos/úttörő és KISZ mozgalommal és a borzalmasan kínos erőlködéseivel.
Köszönöm Pártunknak és kormányunknak, hogy ezt a filinget most mégis megkaphatom.

guma 2011.10.17. 12:54:14

Palmi :)

a lekésett pályaművet esetleg nem lehetne itt közkincsé tenni?
hátha VB különdíjat nyerne! D

Ironfist 2011.10.17. 13:11:02

Ez újabb példája annak, hogy hatalmas agymosás zajlik. Borzalmas, és überciki propaganda, hogy miért is jó a kormány.

Llew 2011.10.17. 13:21:14

@Ványadt Ványadtovics Vinyov: faszt kell itt művészieskedni, magyarul sunáznád :D
A "kedves nemzettársam" megszólítást viszont be kéne vezetni, legalább itt a VB-n.

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2011.10.17. 13:26:36

@Llew: közben rájöttem, hogy ezt a megszólítás elbasztam, merthogy sváb vagyok.... :)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.17. 13:33:48

@Ványadt Ványadtovics Vinyov: @Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: na előkerültek a sunahuszárok :))) Amúgy abszolút igazatok van! Mindkettő S+ :DDD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.10.17. 13:37:20

Te Palmi!Aszittem a nagyobbik gyereked fijjú!:))
Amúgy én egy olyan művet küldtem volna amin van egy kormány meg egy ablak oszt kész.

bulgakovmihaly 2011.10.17. 14:25:30

végre végre valaki megírta, hogy mikre szórtak megyénként másfél misit...és végre felháborodhatok a tolna megyei győztesen. Németh Melinda Tolna megye kincsei. namost kérdem én, hol van tolna megyében HŰTŐTORONY? merthogy a kompozíció jobb alsó sarkában azok láthatók. ha a paksi atomerőműre gondolt, ott meg olyan nincs. hogy lehet mégis egy ilyen kép a nyertes? vagy a csaj már előre tudja hogy lesz 5.-6. blokk, westinghouse reaktorokat veszünk és annak a hűtésére már nem lesz elég a Duna? grrrrrrr

szmoker (Homo Trollicus) 2011.10.17. 14:31:14

Irigyek vagytok, az a baj.
Megérdemelték. Jár nekik.

Majd ha ti is jógondolos naridroidok lesztek, nektek is jár majd. Addig csak a szátok (amíg a NER és NENYI vagy mi a faszom szellemében el nem kenik) :)

csárli hárper 2011.10.17. 14:38:43

"A betonszobor az emberek és a hivatal kapcsolatát szimbolizálja, melyet a sematizált, emberformában látható ablakszerű áttörés (Kormányablak) formál meg az alakzat szíve tájékán."

gyönyörű, már csak Al és Kelly Bundy "Ciő" címet viselő kisfilmje hiányzik a sorból....

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.17. 15:01:53

@Ásó[Mosó]maci: jaja, olvastam.

szerintem az egész október 23-i "hacacárét" át kellene rakni mondjuk október 27-re. Vagy tetszőlegesen olyan napra, amikor Népünk Bölcs és Kedves Vezetője itthon van...

Marcellusca 2011.10.17. 15:07:07

@Ásó[Mosó]maci: Éppen most akartam linkeskedni én is. :)

Biztos, hogy ez a valódi ok?
Biztos, hogy akkora szükség van rá ott?
xD

csárli hárper 2011.10.17. 15:09:46

amennyi eszük van hozhatnának egy kétharmados törvényt, visszamenőlegeset ofkorsz, hogy akkor van okt.23. amikor a kedves vezető ráér, slussz passz, megszavazzák ennyi, faszt kell itt annyit lacafacázni....

dr. Aullah 2011.10.17. 15:14:44

@Marcellusca: Viki mindig ott van, ahol épp lennie kell. Pl a múltkori nagy demonstrációkor elmenekült a fővárosból és épp valami kis gyárt látogatott. skicc pali meg beszédett mondott valami egyetemen vagy mi. És nem, ez nem egy vicc kezdete.(ez maga a vicc)

Marcellusca 2011.10.17. 15:17:30

@Aullah: Nekem mindig a 2006-os nagygyűlés jut eszembe. Mikor elmenekült.
Vagy Esztergom. Ahol a pár tucat tüntető elől a hátsó ajtón menekült.

Ha mindig ott lenne, ahol szükség van rá, akkor lenne néhány tippem.

Marcellusca 2011.10.17. 15:20:49

A FB-on ott van a "Cenzné meg az ura"? :(
Eltűnt az ottani kommentem. :(((
Pedig csak ugyanazt a két kérdést tettem fel, amit itt is. :)

Plébános 2011.10.17. 15:25:41

KE megye, masodik kep, sotet haju holgy ultra S+
Egy szavazat neki!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.10.17. 15:32:15

@Marcellusca: Biztos kioszt néhány kokit meg sallert!
@Plébános: Minek kell itt Offolni? :o)

csoko20 2011.10.17. 15:39:00

A Fejér megyei fehér ruhás, szoknyás csajszit, meg a komárom-esztergom megyei sálas bigét kérném; aztán ha bírom még szuflával jöhet a kis lmpés duó is:))

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2011.10.17. 16:00:56

A beton szobor (apájré akarom mondani kisplasztika) keményen odabasz.
Elképzelem, ahogy a művészúr beslattyog a hely práktikerba és hanyagul rendel egy 20kg-os kiszerelésű esztrichcementet ("kisebb javítási munkákhoz, hobbibetonozáshoz, stb.) majd otthon nekiáll a műnek:))))))))))))))

KenSentMe 2011.10.17. 16:15:06

Csinovnyikok.. meglesz itt 2014-ben is az 51%, van elég ember, aki tapsoljon.

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.17. 16:40:18

Én nem is engedném érettségizni azt, aki előtte nem tesz le semmit az ASZTALRA.

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.17. 16:54:34

A szakmunkások meg nem vizsgázhatnának addig. Az asztalos ASZTALT készítene, a cipőfelsőrész-készítő Lázár Úrnak új cipőt, az autószerelő a TEK autóit mosná le, a vízszerelő a mindenkori Nyugdíjvédelmi Biztos szolgálati fürdőszobáját javítaná, és így tovább.

www.youtube.com/watch?v=HVeS95IEL4I

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.10.17. 16:59:08

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Meglepően hasonló az ízlésünk....
És persze egyformán seggek vagyunk a művészethez.

2011.10.17. 17:07:59

@Ásó[Mosó]maci: ojojoj, a miniszterelnök bácsi nem mer október 23-án kiállni a nép elé? Hát ez kurva ciki! Ilyet még dempszli sem csinált... persze lehet, hogy az aszaltszilvafejű törpenapóleon polgártársat éppenséggel nem csak záptojással akarják megdobálni, mint dempszlit...

KenSentMe 2011.10.17. 17:12:39

@Hörömpő Töhötöm: Rá most a szanatóriumban van szükség.. kell valaki, akin kipróbálják az új nyugtatókat.

l0lcopter 2011.10.17. 17:26:47

Csinibaba megvan?
Próbálja fel a csizmát, ha jó magára, mehet Helsinkibe.
drága miniszterelnökünk újraélteti velünk a gyerekkorát :)

2011.10.17. 17:32:07

@VRbagoly: megnyugtató lenne ha benyugtatóznák végre. Eleget járta már a bolondját!

Llew 2011.10.17. 18:04:04

@Sarkalatos hozzászóló: ha rászarok az elég? Ja, nekem már van érettségim, na nem baj, akkor is.

Pszt! 2011.10.17. 18:32:01

Ne a "műalkotásokat", hanem azokat a fidesz-zombi kisgyerekesanyuka pofákat nézzétek. Manapság, hogy milyen pofát vág valaki, megmondom, hogy viktoros-e.

Horizont 2011.10.17. 18:32:57

Hurrá! Pont úgy érzem magam a posztot elolvasva (grat. laspalmas:D) mint 1965-ben amikor az úttörő őrsünk elment egy nagyon öreg partizánhoz (??!!) köszönteni és vinnünk kellett magunk készítette ajándékrajzokat neki.......Tragédia.

Orbán megfutamodik? Fél a népétől? Vagy a tojásoktól? Vagy attól fél, hogy nem lesz meg a 2 millió ember? Vagy rájött, hogy könnyebb volt az ilyen móka, ellenzéki szerepben?
Nehéz az élet Viktorkám....... az a baj, hogy nekünk nehezebb......

tudi 2011.10.17. 18:54:01

Hát nekem ezen nemes művek közül a Tolna megyeiek tetszettek, ja meg Komárom megyéből a középső csaj, a többi (nekem legalábbis) elvont.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.10.17. 19:09:48

B...zátok meg! Lemaradtam erről a szarról! Akkora ötleteim lettek volna... :)
Pl: Punci formájú kapu... Kapu formájú punci...
Miért??? Több értelme lett volna, mint ezeknek a "remekműveknek"! Mennyi fidesznyik agymosottat jutalmaztak? Ja, dehogy....
Sehol egy rendes Szeretett Vezető portré, amint a nép körbeállja és áhítattal issza szavát? Ne már? Mi ez a lazaság? Miközben a nemzetközi helyzet fokozódik...

LászlóTábor 2011.10.17. 19:16:28

Az utolsó képen szerepelő kombiné szintén a pályázati anyag része?

Énbagoly 2011.10.17. 20:00:03

Most mi bajotok van? Például az a bőröndös az még ötletes is, és tökéletes lenne egy óvodában. :) Hogy mi köze van a kormányablakhoz, azt mondjuk nem igazán értem.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.10.17. 20:03:52

@Énbagoly: PÉNZ! Margit, maga... Olyan kis naív vagy... Ebben az országban élsz? :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.10.17. 20:07:16

Narancskomcsi agylobotómián átesett hallgatóinknak ajánljuk:

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/betettek_a_nemet_figyelmeztetesek_es_lazar_szavai_a_forintnak.157002.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Ha ezt sem értik, akkor végül is mindegy - a szép, színes grafikonok eléggé egyértelműek, de egy bizonyos IQ alatt tény, hogy nem érthetőek... Az is igaz, hogy akkor csak a fikusszal összehasonlíthatóak!

Énbagoly 2011.10.17. 20:08:21

@Boli: ja, egyenlőre. :)
Követelek mindenkinek jogot a saját, és társai hülyeségéhez! :)

@Horizont: komolyan mondom sírtam, mikor meghallottam, hogy nem mutat utat viktor 23.-án! :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.10.17. 20:15:19

@Énbagoly: Dulva lehetett! Válltömések telesílva...
Bár akkor inkább ez:
www.youtube.com/watch?v=S0-Y5992hLA
:))

Horizont 2011.10.17. 20:16:44

@Énbagoly: :DDDD Látom lelki szemeimmel (mint egy zombi filmben) ahogy 2 millió ember vánszorog az Astória környékén le-fel, nem lelé a helyét saját hazájában, nem lesz aki lelket öntsön belé, aki harcra szólítsa, nem fogja senki mondani, hogy hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Mi lesz édes istenem?? Mi lesz??? Pont október 23-án?? Hát szabad ilyet??

Énbagoly 2011.10.17. 20:28:55

@Boli: hol van ez a kezdő viktorunkhoz. :)

@Horizont: szerintem utána kellene mennünk. Hová is megy? Brüsszelbe?
Mert utána akár ott is maradhatnánk. :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.10.17. 20:38:14

@Énbagoly:
A nagy LÓF:SZT! Én magyar vagyok, nekem ez a HAZÁM és őseimnek évszázadok óta ez volt a HAZÁJA! Ezért haltak és harcoltak az őseim! Nem olyanok, mint akiknek az ősei a tenyerekben és zsebekben kotorásztak! például a Viktor nevű ... Inkább nem minősítem!
Az tény, hogy egyikünknek mennie kell!!! Minél előbb, annál jobb! :)

kulup 2011.10.17. 20:38:31

Én voltam egyszer egy ilyen kormányabakban. 3 fős személyzet + biztonsági őr. Ügyfél az nem volt, úgyhogy azonnal sorra kerültem. A lényeg az lenne, hogy ne kelljen rohangálnod a különböző papírokért a sok köcsög hivatalba, mindent egy helyen el lehessen intézni. Na mondanom se kell, SEMMIT nem sikerült elintézni, utána mehettem még 3 helyre. Az ötlet az kiváló, de szokás szerint a megvalósítás egy nulla. Arra jó, hogy a sógor kicsi lányát valahova be lehessen nyomni. Van itt pénz bőven...

picur3ka 2011.10.18. 00:03:31

Edes Istenem!

Szerintem, soha semmit ne rajzoltassatok a gyerekeitekkel semmilyen temarol, vegyetek ki oket az allami - nemzetallami, pfujj - oktatasbol, neveljetek oket okos, tolerans, buzi bolygolakonak.

Es kozben, igen tolerans modon vessetek meg a gyerekek rajzolasi kepesseget. Van hova noni, az egig.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.10.18. 04:41:41

Kerényire kellett volna bízni a promót, akkor 3 millió pályamunka is beérkezett volna! Ha más nem, kötelező jelleggel.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.10.18. 05:10:18

@guma:

Elfelejtettem belinkelni...de most már ott van :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.10.18. 05:12:04

@sisszi:

Köszi!
A legszebb ASZTAL, amit eddig láttunk! A fölötte lévő tábla meg epic xD

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.10.18. 05:15:07

@LászlóTábor:

Igen, valahol még flitteres szoknyák is voltak.
De a legjobbak szerintem a papírrovarok xD

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.10.18. 05:23:43

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Politikai szart nem is fogok velük rajzoltatni, olyat majd a Lázár csináltat a Boldizsárjával.
Mi maradunk a klasszikus mesék-természet-emberek témaválasztásnál.

Kurt S. Earp 2011.10.18. 08:06:24

"A pályázat fődíját Farkas Flóra "Budapest, Budapest, Te Csodás!" című,régi bőröndbe applikált vidám, térbeli városképe kapta."
Gratulálok, hölgyem, ez kifejezetten jó, a gyerekek imádnák, nagyon kedves és hangulatos mesekép,-sajnos egy mocskos bűnözőhordákkal teli lepusztult városról. Ha pl. a Magyar televizió lett volna a megrendelő, egy új mesesorozat ötletének is megfelelne, "Bőröndmesék" címmel simán lehetne nyomatni, mint nyitóképet, a magyar népmesék animációi is hasonlóak ehhez. A Kormányablakhoz semmi köze, a pályázatok elbírálásáról sincsenek már illuzióim, de ez sem baj, ez az 1952-es évre hajazó vérnarancskommunista faszság ugyanis önmagát minősíti. Mindenesetre megnyugtató, hogy van pénz dögivel az országban, öntől azonban nem sajnálom, ebben legalább van kreatívitás és munka, és ha már szét kell hordani az országot, legalább tegyük azt szelllemesen.

A két, friss tekerés hatása alatt álló csávó, zseniális. :-)

Elijah_Baley 2011.10.18. 10:22:11

hehe, a kormány elirigyelte a kertévék kedvenc projektjét, csak azt nem vették észre h a csillaxületik hozza a pénzt, ez meg viszi :)

gerzson.eve 2011.10.18. 12:18:33

-EU-s pénz volt
-Bárki indulhatott (miért nem nyomult a sok éhező nagy művész?)
- A pályázat CÉLJA volt a kormányablak népszerűsítése, de nem azt kellett ábrázolni.
- Abból lehetett választani, ami beérkezett.

sergei 2011.10.18. 12:45:39

Az én kedvencem: "Az intézmény feladatköre is kibővül a jövőben: a jelenlegi, harmincnál is több feladatkörhöz újabb harminc társul. "

Sztahanov elvtárs büszke lenne!

csárli hárper 2011.10.18. 14:44:11

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
találós kérdés: hány nyertes gyereket teccik látni a képeken?
naugye!

Ringlósztár 2011.10.19. 08:56:04

@Ványadt Ványadtovics Vinyov:
Teljesen egyet értek veled!
Ebből látható, hogy mindketten kiváló műértők vagyunk a NER-ben.

Ringlósztár 2011.10.19. 09:06:22

természetesen egyetértek, nem egyet értek :))

picur3ka 2011.10.19. 22:08:08

@csárli hárper:

Amit latok, arrol se tudom, hogy nyertes-e, szoval passz.

picur3ka 2011.10.19. 22:10:05

@laspalmas:

Nem is szabad. Kulonosen olyant, hgy mit gondolnak, arrol, hogy magyar/orszag. Bun, mint a zarpadzaszlo.

a kommunista kohn belaek buszkek rad

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.10.20. 05:05:10

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Angliából talán én is jobban rajonganék Viktorék Nagy Magyar Ötleteiért, de hát én szeretek veszélyesen élni, így itthon maradtam.

zrobasé 2011.10.20. 08:51:52

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
"na, gyere gyerekem, rajzolj egy kormányablakot, meg orbánviktort és lázárjánost is, de felőlem nert is zsirkrétázhatsz, holnap meg együtt fogjuk az alkotmány asztalát feldisziteni, oda is gyurmázz valami magyar/országot"
hu, ez de mennyire reális...már előre sajnálom a gyerekedet ( csak megsúgom, minél jobban ráerőltetsz ilyen abszolute nem gyereki dolgot a gyerekre, ő annál jobban fog lázadni...de te tudod, angliából hazafelé rugdosni jó dolog, kohn bélázni, meg ilyenek, muhaha a köbön)

dika10 2011.10.20. 12:03:56

Ennyi szánalmas embert, mindenkiből csak az irigység beszél. Persze Magyarországon ez már megszokott. De abban az egyben megnyugodhat mindenki, hogy nem csak fideszes rajongók kaptak díjat.

B_Jano 2011.10.20. 12:28:07

Alternatív próbálkozásunk a pályázaton való résztvételre:
borsoslorinc.blogspot.com/2011/09/palyazat-kormanyablakok.html

bandika gazdája 2011.10.20. 13:41:04

Az iskolákban meg nincs fűtés! (Ez demagóg duma?)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.26. 21:54:33

Conv produktuma kiváló! Olyan fülbemászóra sikeredett, vasárnapig fogom danolászni egyfolytában.

süti beállítások módosítása