Skip to content


       Szűrés lista

Megkapják az orvosok

Volt "szerencsém" a múlt hetet egy, a Nemzeti Ágyszámcsökkentés keretében hamarosan megszűnő kórházi osztályon tölteni, ahol a rutinjuk miatt először bunkó banyáknak tűnő nővérkék valójában kedvesek, és lelkiismeretesen teszik a dolgukat a lepra körülmények és az öreganyám-korabeli berendezések között, szabad perceikben pedig az álláshirdetéseket böngészik, valamint a képmutató igazgatót szidják, aki nekik mindig azt mondja, hogy nem tud semmit semmiről, az újságoknak meg a fix és nagyon közeli dátumot, mikor szélnek ereszti őket. Szóval egy élmény volt.

Eközben a Parlamentben........az Egészségügyi Bizottság megtárgyalta, annak fideszes többsége rábólintott, így tegnap elkezdődött az újabb egészségügyi salátatörvény általános vitája.

Természetesen a konzultáció ez esetben sem maradt, maradhatott el: EGY egész nap állt rendelkezésre az előterjesztés véleményezésére.....

"Az egészségügyi dolgozók anyagi helyzetének érdemi rendezését, a munkavállalók önkéntes túlmunkáját, az ügyelet, és a készenléti ügyelet szabályainak egyszerűsítését, valamint több szociális ellátás egyszerűsödését teszi lehetővé az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat"- mondta Halász János, az EMMI parlamenti államtitkára expozéjában.

Az államtitkár szerint azért van szükség a munkavállalók helyzetének rendezésére, mert a jogszabály jelenlegi formájában félreértelmezhető, visszaélésekre ad lehetőséget sok esetben a munkavállalók kárára.

Most bezzeg csudajó kilátásaik vannak, de valamiért nem örülnek neki......
A Magyar Orvosi Kamara összeszedte a kifogásait pontról-pontra.

- Nem béremelést, hanem bérpótlékot kapnak az orvosok, ami – tekintettel, hogy egyéb juttatásuk kiszámításának origója az alapbér – kimondottan bérveszteséget okoz. Ezt egyébként már az is alátámasztja, hogy az ügyeleti díjak kiszámításának alapjául szolgáló alapbért a bérpótlék nélküli szinten fagyasztják be. (Szócska Miklós a bizottsági ülésen azt mondta, hogy idén még bérpótlék, ám jövőre bértábla szerinti fizetés jár majd az orvosoknak is, az új szakdolgozói bértáblát már tartalmazzák a módosítások.)

- 4-ről 10-re emelnék a havonta elrendelhető készenlétek számát, anélkül azonban, hogy az ilyenkor végzett gyógyító tevékenységet rendkívüli munkának minősítenék.

- A két műszak illetve ügyeletek között kötelezően előírt 11 órás pihenőidőt 8-ra csökkentenék.

- A kizárólag ügyeleti feladat ellátására létesített jogviszonyt készenléti jellegű munkakörré minősítenék, ami egyúttal a havi munkaidő keret 160-ról 240 órára emelését jelenti.

- A szabadnappal nem kompenzált pihenőnapi ügyeleti díj számítási metódusának módosítása az eddigiekhez képest csökkentett (50 + 50 helyett 50 + 25 százalék) ügyeleti díjat eredményez. Ugyanez történik az önként vállalt túlmunka díjazásánál (225 helyett 175 százalék) is.

- A heti pihenőnapot a jövőben nem lesz kötelező vasárnap kiadni.

Nagyjából az látszik az egészből, hogy rohadtul nincs pénz, és amit pluszban adnak a hónapokig tartó huzavona után, azt visszaveszik máshol. Meg van egy olyan üzenete is, hogy kértetek, követelőztetek, külföldre szerződéssel riogattatok, ha nem adunk valamit? Igen? Na akkor most megkapjátok.

A pluszpénz így néz ki:

"Összesen 86 ezer egészségügyi dolgozó fizetését emelik meg január elsejétől visszamenőleg, jelentette be Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter. Béremelést kap 16 520 orvos, 67 978 szakdolgozó, valamint 1380, egészségügyben dolgozó vegyész, pszichológus, biológus, kémikus, gyógyszerész. A szükséges törvénymódosítások elfogadása után a béremelést július elsejétől fizetik ki, első lépésként egy összegben január elsejéig visszamenőleg.

Az ügyeleti díjazás nélkül bruttó 350 ezer forintos összegig kereső orvosok - ide tartozik a doktorok 80 százaléka - egységesen bruttó 65 ezer forint emelést kapnak. Efölött 10 ezer forintos sávonként 5 ezer forinttal csökken a béremelés mértéke. A 450 ezer forint felett keresők egységesen 10 ezer forint emelésre számíthatnak. Az egyéb diplomások egységesen 31 435  forint emelést kapnak.

A szakdolgozók körében 22 ezer ember bruttó 20 ezer forint feletti emelést kap, 32 ezren pedig 15 ezer forintot. Mint Szócska Miklós államtitkár elmondta: náluk eddig nem volt bértábla, alig volt különbség egy kezdő és egy 20 éve már a pályán dolgozó asszisztens vagy ápoló bére között.

A béremelés a közalkalmazottakra és az állami tulajdonú gazdasági társaságok alkalmazottaira vonatkozik. A háziorvosok, illetve a náluk dolgozó asszisztensek most nem kapnak emelést. Az államtitkár erről azt mondta: 2010-2011-ben több alkalommal is emelték a háziorvosi praxisok járandóságát." (Index, kormany.hu)

 

orvosbér.jpg

(kép: Index)



 Az emeléssel az európai lista harmadik helyére kerülnek a magyar orvosok. Hátulról a harmadik helyre természetesen. De mindenképp több a semminél, és az orvosok elfogadták, mert jelezte a kormányzati szándékot az itthontartásukra, az ágazat problémáinak megoldására.

A törvény többi, rájuk vonatkozó része viszont ennek ellenkezőjét sugallja.


Címkék: fidesz egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr554501573

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Közmunkások gyalázták meg Orbán Viktor szobrát 2012.05.17. 00:33:40

Közmunkások maroknyi csoportja vérrel és verejtékkel mocskolta be Orbán Viktor szobrát. Civil szervezetek, az LMP és Mesterházy Attila egyhangúan elhatárolódtak az akciótól, mondván, még az Orbán Viktor elleni fellépéseket is csak a demokratikus kerete...

Trackback: Mondjátok meg Júliának... 2012.05.16. 23:02:49

 A pécsi Egyetem eredmény nélkül zárta le a vizsgálatot Gyurcsány Ferenc dolgozata ügyében. A DK szerint "megdőlt a plágiumvád". Az MN szerint "Gyurcsányt nem tisztázták".Közben (nem) mellesleg kiderült:nem igaz, hogy Gyurcsány...

Trackback: "Mindenféle gazemberségek lehetségesek" 2012.05.16. 18:01:38

  Nemzeti vagyonleltárt hoz létre az egészségügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma - mondta Balog Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában: amíg nem tudjuk, hogy mink van, és milyen állapotban, addig "mindenféle gazemberségek lehetségesek, addig ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jágör68 2012.05.16. 16:21:56

@Kandeláber:
Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a gyarmaton.
Bár más kérdés, hogy nagyon elcs*sztük a rablóprivatizációval- igen MI, mert az állami vállalatok dolgozóinak nem a kocsmába kellett volna hordani a végkielégítést- vagy a nyugdíjat, hanem a sarkukra állva megvédeni.
Ugyanez a mezőgazdasággal is.
Nem a kormányoktól kell várni az adományt- termelni kell azt piacot keresni.
Undorító, amikor a fél életen át mezőgazdaságból élő falusi nagyszülőmnél látom, hogy eszik a mirelit kordonblőt ebédre.
Mert "nem éri meg" termelni.
A magyar nagyon hajlamos az önsajnálatra meg a magába zuhanásra, ahelyett, hogy a megoldás irányába mozdulna el. '56 leverése óta mindenképp.

sashimi 2012.05.16. 16:32:42

@Tzimisce: De hát Papp Magor a lehető legvakondokosabb módon szolgálja a NER boldog rendszerét és Orbán Ügyét, így tőle legfeljebb újabb nyugtatgatásra arra számithatnak a rezidensek,

Kandeláber 2012.05.16. 16:35:24

@jágör68: Hát lehet, hogy csak a naturál gazdálkodás érné meg nekik, mert talán nem veszik meg tőlük a termékeket.
Vagy ha meg is veszi egy felvásárló-üzér, filléreket ad érte.
Ezért nem kellett volna szétcseszni a TSZ-eket, vagy pedig dán mintára új típusú szövetkezeteket kellett volna alapítani. De ez nem ment az irigység és a széthúzás miatt.
Szörnyű látni, hogy ha az ember átmegy a határon, mindenütt rendezett földeket lát.
Ülj fel nálunk egy vonatra, és nézz ki az ablakon: a sínek felé eső hátsó kertek többsége úgy néz ki, mint egy szeméttelep, lyukas bili, rozsdás vas, minden ott van.
Érdekes, hogy pld. Ausztriában megéri gazdának lenni.
Igaz, hogy ott helyben és jó áron megveszik a gazdától a terményeit, és az emberek büszkék arra, hogy hazai árut vásárolnak.
Nálunk '90 után ömlesztve hozták be a máshol eladhatatlan, csillogó papírba csomagolt selejtet, a plebs pedig boldogan vitte, mint a cukrot.
Akkor taroltak a csomagküldők is.
Hallókészüléktől bomberdzsekiig, zsír nélkül sütő serpenyőig mindent kínáltak a színes bulvárlapoki mellékletei.
Én egyszer szívtam meg, így a saját káromon tanultam.
Aztán jöttek a kanálisok a VV-vel, BB-vel, CSISZ-szel.
Így jut eszébe a tizenéves gyereknek Molnár Ferenc nevéről Caramel, és nem a Pál utcai fiúk, a Játék a kastélyban, vagy az Üvegcipő szerzője.
Így jönnek a vaccpavörök.
De megérdemeljük.

Secnir 2012.05.16. 16:42:51

@komplikato:
fejből fújom: Matolcsy

molaris 2012.05.16. 16:48:12

Minekutána életem az egészségügyben töltöttem, nem kell semmi duma számomra.
A szűkebb családban is akad öt orvos. Mondjuk ebbe nem számolom be a fogorvos feleségem, mert már réges- rég mint a lánykori nevén ÁNTSZ- nek ismert szervezet dolgozója.
Jómagam a medikusságtól a mentőzésen át a fogtechnikáig gyakoroltam magam a szakterületen.

Mint a költő írja:
"csend vala, sír szele kél"
Igen, itt a sír szele az ami zúg.

Egy teljesen összeomlott rendszert próbálnak "gépre" tenni.
Ez az ország már réges- rég német gyarmat, csak senki nem vallja be. A német tőke (le nem merem írni, hogy az is zsidó tőke) egy pillanatig nem engedett ki minket a markából. Már a megboldogult szocializmus is a németek mellé kötötte a szekerünk rúdját. Már csak történelmi alapon is. Bár, senki nem támadta nemzetünk olyan állhatatosan mint a nemet- római császárság előd,- és utódhatalmai, mi még mindig az ő seggük nyaljuk.

Ez a hűség permanensen nyelte hűségének méltó büntetését.
MA IS!!
Azt az önelégült vigyort soha nem tudom elfeledni, mint amikor egy kormánytag bejelenti, hogy mekkora német "működő tőke" jön hazánkba.
Egy frászt! Csak nincs egy Kund napjainkban, aki odaverne egy csapot, hogy kissé megcsapolja a germán faj hűbérrendszerét. Ma, mi vagyunk a németek egyetlen gyarmata.

Minden területen.

Így az egészségügyünk is a németek rendszerén alapul. A régin.
Mindenható főorvosok, igazgatók!
Mindenható elöljárók!! Legyen bármilyen barom, de ha pecsétje van és kinevezése- Ő az Isten.

MA hazánkban az egészségügy a bányászbéka seggét is csak távcsövön át szemléli.
A szakszerű és modern ellátásra kisebb az esély mint egy lottó ötösre.

És ezt magyarázza el modernizációként, fejlődésként alkalomról- alkalomra baSzócska államtitkár.

Feleim!
Tíz év múlva ritka lesz, ha fehér bőrű és magyarul tudó orvost találtok a rendelőkben.
Én szóltam.
Uff!!

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2012.05.16. 16:48:55

@Zsebtelep: El tudok képzelni egy bájos infografikát arról, hogy az EU-ban országokra lebontva a politikusok bére hogy viszonyul az átlagfizetésekhez. Gyanítom, valami olyasmi lenne a végeredmény, hogy abban is a lista végén kullogunk, tekintve hogy a bizottsági díjak és az egyéb költségtérítések jelentenek nagy pénzt. De ez csak megérzés részemről. Ugyanakkor az igazi összehasonlítás az lenne, ha minden politikusoknak kifizetett pénzt összeszámolnánk, és azt átlagolnánk. Csak hát ez ugye baromira pepecs munka, és bizonyára külföldön is van rá példa. Szóval biztos nem egyszerű feladat egyenes politikust találni - sehol a világon.

jágör68 2012.05.16. 16:54:20

@molaris:
Már most se jönnek az afrikai orvosok...
Minek jönne ide, ha mehet egyből Angliába?
Megtanul magyarul?
Leteszi az EU-s szakvizsgát- és pont Magyarországra akar majd jönni dolgozni?
300- 400 EUR-t még a legsötétebb vérzivataros mély- Afrikában is megkeres egy orvos, ahol a bányászok 30 centet visznek haza naponta...

Kandeláber 2012.05.16. 16:56:15

@komplikato: A Növekedéskutatóra gondolsz Matolcsyval?
A figura volt már: MSZMP-tag, Pénzügykutatós, EBRD-s, miért éppen növekedéskutatós ne lett volna?
Nem minden bokorban terem Jolly Joker.

tarackos 2012.05.16. 16:56:26

@jágör68: Sajna nincsenek egyedül. Egyetlen szakma sem volt képes összezárni a narancsos ámokfutással szemben. Talán a sotés profok.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2012.05.16. 16:57:03

@Kandeláber: Szívesen "gyógyítanék" politikusokat :). Érzem, hogy a pénzem is jobb lenne, és az esetleges műhibák esetén is a közvélemény mögém állna. Sőt, a politikusok azért perkálnának, hogy ne legyen "műhiba", a közvélemény meg azért, hogy legyen. Eredményhirdetés a műtétnél lenne, amit élőben közvetítenének, egyfajta valóságshowként, "Túléli vagy nem?!" címmel. Az már végképp extra kasza lenne. Így viszont vissza lehetne csábítani a külföldre menekült orvosokat, tehát a társadalom is jól járna. Azt hiszem, meg is oldottam az egészségügy problémáját.

Kandeláber 2012.05.16. 17:00:30

@pszicho pete: De kipusztulnának a politikusok, és akkor kitől vennéd át a kitüntetést?

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2012.05.16. 17:02:57

@Kandeláber: Áááá, ezek az úri hívságok nekem nem jelentenek semmit. Az emberek elismerő biccentése az utcán jóval nagyobb elismerés lenne számomra :).

Gera 2012.05.16. 17:07:41

Úgy becsülöm, hogy ha elosztom kettővel az emelésből visszacsorgó adó miatt, akkor ez kb évi 12 milliárd forint. Az lenne a javaslatom, hogy az MTVA és az NMHH 110 milliárdjából vegyünk el 100at, mert 10-ből elláthatók azok a feladatok, amik tényleg lényegesek az országnak, a többi meg részemről mehet a levesbe. A fennmaradó 100 milliárdból meg csináljunk egy tisztességes béremelést az egészségügyben és az oktatásban.

RedRum 2012.05.16. 17:16:00

Meg vagyok lepve, hol vannak a EÜ dolgozókat szapuló kommentek.
Az itthon maradásnak egészen konkrét oka van, szinte minden esetben, plusz a személyiségükből fakadóan arra alkalmatlan emberek. Ezek általában 1. jól kialkudott (legtöbbször politikai úton, önkormányzatoknál) vezetői, és egyéb pótlékok, amelyek egészen meglepő összegek lehetnek. Tessék csak az uralkodó rendszer kedvenc önkormányzatainál érdeklődni. Vagy szimplán 2. hivatalos magánszférában is jövedelmező szakma (nőgyógyász-bár ezt a pályát is sokan hagyják el, bizony!!! bizonyos típusú sebészetek, meg van még pár)-csak a "hivatalosságot" kéne ellenőrizni.
De olyan tisztességes családból származó (nem ÁFAhuszár stb.) tanulni vágyó, dolgozni és emberi módon gyógyítani vágyó ember, akik egy kórházban normál esetben dolgoznak, és a közvélemény nagy része lesz.....a őket, mert nem "managelik" magukat, nem nyalják az ilyen-olyan okból meglévő főnökség alfelét, ezért nem kapnak jól hangzó de üres ellenben a borítékos betegeket/jutalmakat mágnesként vonzó titulusokat, kinevezéseket, szóval az ilyen tisztességes embernek ebben az országban, ebben a rendszerben semmi keresnivalója. Menekülni.
Van szerencsém több ország EÜ-ben is dolgozni, és talán minimálisan ismerni. Sokáig nagyon ellene voltam a rendszerbe profit orientált biztosítók bevonásának, de a magyar ember abból ért (meg sok más náció is), ha egy megfelelő méretű számla van az orra előtt. Akkor elkezdi talán értékelni az egészségét, meg az EÜ-ben végzett munkát.

komplikato 2012.05.16. 17:28:04

@Kandeláber: "A Növekedéskutatóra gondolsz Matolcsyval?"
Volt ő egy valag intézet élén, én a Privatizációs Kutatóintézetre gondoltam. :)
Ő biztos képben van mit kell újra államosítani ... és mely haverjai lopták szét a magyar cégeket.

RedRum 2012.05.16. 17:28:25

...ja, és a posthoz. Már régen borítani kellett volna a bilit a Rezidens Szövetségnek. Valamiért nem tették. Nehéz elképzelni, hogy a tárgyalások során elhitték amit egy politikus mond. Bocsánat, ez az én véleményem... Bár lehet, hogy tényleg ilyen naivak.
Az eredmény fentebb olvasható....Alapbér emelés az egyedül elfogadható. Ennek kell európainak lenni. A munkahelyen töltött idő, és a készenlétben töltött idő= munkaidő, mert nem a strandon sörözik az ember ha készenlétes (gy.k. 10 havonta). Lehet itt %-okat, meg pótlékokat számolni, de értelmetlen, mert ez az önkizsákmányolás árán juttat csak minimálisan jobb jövedelemhez. Családos ember ilyet tiszta fejjel nem vállal. HA pedig kötelezik rá, akkor pakol.

Terézágyú 2012.05.16. 17:36:01

@RedRum:
"Meg vagyok lepve, hol vannak a EÜ dolgozókat szapuló kommentek. "

Arra ott van a praxisblog :)

Egyébként azért azzal a legtöbb ember egyetért, hogy emeljék az orvosok fizetését ÉS szüntessék meg a hálapénzt...
Ebben a sorrendben persze.

labrabbit 2012.05.16. 17:37:51

@Terézágyú: ÉS a többi egészségügyi dolgozó bérét.

Terézágyú 2012.05.16. 17:39:45

@saravad:
"ÉS a többi egészségügyi dolgozó bérét. "

Hát ezzel már tudnék vitatkozni - de nem akarok :)

komolytalan samu 2012.05.16. 17:52:18

@jágör68: Ez csak részben igaz. Az afrikai és arab orvosok képzettsége átlagban alatta van a közép és kelet európaiaknak, és kimondva ugyan nincsen, mert nem PC, de pl. Britteknél az ikertornyok és főleg a londoni robbantások óta, szép csendben igyekeznek hanyagolni a közel keleti dokikat. Két azonos tudású magyar és arab doktor közül garantáltan a magyart veszik fel, de még akkor is, ha valamivel gyengébb.

Persze kizárólag informálisan. :)

komolytalan samu 2012.05.16. 18:04:15

@RedRum: "Sokáig nagyon ellene voltam a rendszerbe profit orientált biztosítók bevonásának, de a magyar ember abból ért (meg sok más náció is), ha egy megfelelő méretű számla van az orra előtt. Akkor elkezdi talán értékelni az egészségét, meg az EÜ-ben végzett munkát."

De mennyire!!!

A saját, értelmes, diplomás barátaim sem fogják fel ezt. Amikor nekikszegeztem a legközvetlenebb összehasonlítást: Kedves Géza, azt természetesnek veszed, hogy egyetlen fogadra (a maradék 30-ból) akár 100 rugót is kiadj, de azon tombolni kezdtél, amikor egyetlen gyermeked világrajöveteléért kb ugyanennyit fizettél a szülésznek. Persze, fizetsz te TB-t, a doki meg állami infrastruktúrában..a legszarabb átláthatatlan feketepiaci-szocializmus a rendszer, ez ok. De komolyan azt gondolod, hogy magánbiztosítói rendszerben az instant rendelkezésre állás kontroll, stb OLCSÓBBAN jönne ki? Mégis hogyan?

anyu 2012.05.16. 18:23:36

Volt már valami statisztika arról, idén hány eü dolgozó ( orvos, ápolónő, mentős, műtős ) ment külföldre ? Azért kérdem, mert a "nagy " bérrendezés és megegyezés óta nem láttam semmit a hírekben.

cSa 2012.05.16. 18:35:34

@Dan_W_Smith: Azért ez kicsit túlzás. Nekem is elég objektív képzésben volt részem. Hogy a nagyvilágban inkább a liberális elveket követik, az szerintem nem azért van, mert Adam Smith-t verték beléjük a suliban, hanem mert így több a lehetőség panamázni/etikátlanul/felelőtlenül stb. gazdálkodni, a hosszú távú következményekre meg szarnak.

komplikato 2012.05.16. 18:55:46

@cSa: "... hanem mert így több a lehetőség panamázni/etikátlanul/felelőtlenül stb. gazdálkodni, a hosszú távú következményekre meg szarnak."
Ja, mert itt nem divat évszázadok óta a pocsék adómorál, az uram-bátyám rendszer és a korrupció. Csak arra a gonosz nyugati tőkések felé ...

cSa 2012.05.16. 19:00:30

@komplikato: Félreértesz. Semmiféle kelet-nyugat összehasonlítást nem tettem, csak azt mondom, hogy aki abban a helyzetben van, az nem azért folytat liberális gazdálkodást, mert azt tanulta, hanem mert rájött, hogy így vastagabb lesz a bukszája.

Dan_W_Smith (törölt) 2012.05.16. 19:01:20

@cSa: O, mea culpa. Mindig elfelejtem, hogy én vagyok túl naiv, hogy egy jobb és szebb világot akarok magamnak és az utódoknak. Nem országot, nem kontinenst, hanem Földet. Hiába no, én vagyok a javíthatatlan, naiv, szinergista aki a "köz"-gazdásztól azt várná el, hogy "köz"-gondolkodó legyen és ne panamázzon. Nem beszólás neked, <önéltetés> csak fanyalgás, hogy én vagyok túl jó erre a világra </önéltetés> :)

@komplikato: De, mindenhol divat. S ez a szomorú. Ilyenkor irigylem a hangyákat és méheket, de komolyan. Oké, hogy egy évid élnek a dolgozók pl méheknél, de akkor is... addig együtt dolgoznak, egy célért és együtt mozognak. Aki olvasta az Érzőszívő mágus spinnoffját (Birodalom trilógia, Raymond E. Feist tollából, mindenkinek csak ajánlani tudom, korszakalkotó műremek :)), az tudja mire gondolok, ha azt mondom, hogy a cho-yak voltak az igazi közgazdászok :) Na de ez már nagyon-nagyon offtopic. Elnézést.

A lényeg, hogy a politikusaink szarjanak sünt, az orvosok pedig több tiszteletet érdemelnének. A kocsit feltörő betegnek meg vasvillát a fenekibe, legyen bármilyen származású.

Gyermekpszichológus · http://gyermekpszichologus.blog.hu 2012.05.16. 19:03:05

az egészségügyben lévő bérfeszültségről nem is beszélve...

cSa 2012.05.16. 19:06:04

@Dan_W_Smith: Ezt most megint nem értem:) Teljesen jogos, amit mondasz, egy kurva szóval nem mondtam, hogy jó a rendszer, de szerintem túlzás azt állítani, hogy az egyetemen szívják magukba az érintettek. Nem a könyveket kell lecserélni, hanem a döntéshozót.

komplikato 2012.05.16. 19:15:41

@Dan_W_Smith: "De, mindenhol divat."
Akkor nem a létére, hanem nagyságára és mélységére gondolok. A korrupció szintjei sok országban magasabbak, mint másokéban. Szerintem mondjuk Nyugat Európában soha nem volt ilyen szinten és ha kiderült nem is volt olyan kevés következménye mint itthon például.
Persze állítólag oroszoknál még rosszabb, Kínában meg már több mint 800 éves hagyományai vannak ... őket nem tudjuk überelni. Még.

Dan_W_Smith (törölt) 2012.05.16. 19:22:23

@cSa: én kérek elnézést a kirohanásomért. De amúgy tény. Nem egyetemen szívják magukba, hanem mindenhonnan ez árad, és már általánosban csak ezt kapják, mintha csak ez a szemlélet létezne és semmi más nem működne. Én nem azt mondom, hogy a piacgazdaság nem működik. Én csak azt mondom, hogy amiatt egyre inkább embertelen a világ, és ideje lenne elgondolkodni (globálisan) az alternatívákon.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.05.16. 19:22:53

Valaki majd magyarázza el, hogy akkor hova folyik el az eü kassza sok százmilliója?

Dan_W_Smith (törölt) 2012.05.16. 19:27:03

@komplikato: A kínaiak annyiból jobbak, hogy ott tilos, és ha kiderül, akkor gyorsan ítélő bíróság és fejlövés (szó szerint). Nálunk nyíltan csinálják...

@chipanddale74: A pár száz millió még bőven rendben lenne. Számoljunk mondjuk 2.000 embernek egy körzeti orvost, akkor már ott tartunk, hogy 5.000 körzeti orvos kell az országba, az normális bérrel tekintve 1,5 milliárd bruttó bér havonta. Szóval itt óvatosan a számokkal és nullákkal :) De tény, hogy nem az átláthatóság mintapéldája az EÜ (megjegyzem: sehol sem az, nem tudok olyan országról, ahol full privát lenne minden, de akkor meg üzleti titok lenne...)

komplikato 2012.05.16. 19:27:15

@Terézágyú: Az egész ország várna bérfejlesztést, de hát háttér nélkül nem lehet megcsinálni ugye. Viszont az Eü meg nem annyira termelő ágazat, bár szolgáltatás az tény, csak sajnos nem úgy mint pl. Németországban. Mondjuk a Putyin minden galádsága ellenére azért örvend a többség szeretetének, mert első 8 évében a reálbérek a DUPLÁJÁRA nőttek, csak hát az orosz földanyácska tele van ásványi kincsekkel, tehát nem a semmiből történt. De mint fentebb írtam az EÜ dolgozókat jó bérekkel várja rengeteg melóhely nyugaton, miért maradna itthon bárki éhbérért? :)

jágör68 2012.05.16. 19:28:06

Szükség volna már bizony a magánbiztosítókat bevezetni.
Németben a beteg- bocsánat, biztosított- két- háromhavonta kap egy kis magazint, amiben sportra, egészségtudatos táplálkozásra nevelik az embert- és persze az éppen aktuális szezonális betegségekről adnak információkat.
Persze ezektől függetlenül rengeteg - "majd az egészségügy meggyógyít- én csak hátradőlök"- típusú beteg errefelé is.
De mégis, az IQ- sabbak, mint mondjuk jelen blog olvasóközönsége igenis felszed valamit belőle és igyekszik úgy is élni- mert azt is beléjük nevelik, hogy hiába jó az egészségügy-
NEM JÓ dolog kórházba kerülni- és nagyon DRÁGA is!
Ha jól tudom otthon is kínálnak már- havi 20 ruppáért- magánbiztosítást- persze először a biztosító "szakértőjével" kell konzultálni ha sürgős baj van, hogy mondjuk jön-e a háziorvosi ügyelet- és nemcsak házhoz- lábhoz, mint ugye az "eltérő kultúrájúak" meg
"nekemezjár- magyarok"

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.05.16. 19:31:22

@Pyrp: Nem keresnek annyit pont a túlképzés miatt.
@Dan_W_Smith: Arra azért kíváncsi lennék mi a szakmád. Örülök neki, hogy hülyeségnek tartod, bár a mikroökonómia áthatja az életed, elég csak a növekvő benzinárra gondolni... Ja nem, az nem csak mikro, hanem makro is....
@Kandeláber: Hornnal és az általa támogatott Bokrossal teljesen egyetértek. Sőt azzal is, hogy minek ennyi jogász meg közgazdász, valóban rengeteget képeznek a magyar főiskolák teljesen feleslegesen, így azok, akik esetleg egyetemet végeznek, se érnek egy kalap xxxxt se. Nem is beszélve a bolognai rendszerről, ami kiherélte a közgazdászképzést.
Kicsit inkonzisztensnek tűnsz.

Egy szó, mint száz, valóban sok a közgazdász, de az, hogy egy ilyen renoméja van az csak a kormányzati kommunikációnak köszönhető: Utáljuk a bankárokat, a közgazdászokat stb. Az senkiknek nem tűnik fel, hogy a közgazdászok 99%-a rendszeresen hangoztatja, hogy miért hülyeség, amit a kormány csinál, és mit kéne csinálni helyette, és ez miért jó, de ehhez mindenki ért ugye, így nem minősül értéknek.
Üdvözlet a 10 millió fociedző, tanár, orvos és közgazdász hazájából...

komplikato 2012.05.16. 19:31:38

@Dan_W_Smith: "A kínaiak annyiból jobbak, hogy ott tilos, és ha kiderül, akkor gyorsan ítélő bíróság és fejlövés (szó szerint). "
Ne röhögtess, ez a látszat Kínából. Akkor szoktak lelőni valakit, ha sok hülyeséget csinál vagy terhére van a párt főbb embereinek vagy más korrupciós bizniszeit lerontja. Olyan videók terjednek közkézen, ahol adott terület tejhatalmú urai kinyírnak embereket balesetnek álcázva, és szerinted hányat csuknak le és lőnek főbe? Egyet sem. Volt egy pasi aki tiltakozott, átment rajta teherautó hosszában oda és vissza és még videóra is vették. Vagy volt az a kínai csaj, aki egy építkezésen tiltakozott, mert ott is bunda ügy volt, persze kamerák kereszttüzében ment át rajta a buldózer. Nemrég egy magas rangú rendőr tiszt szökött nagykövetségre és nem ám politikai okból, csak rátenyerelt helyi korrupciós ügyekre és fosott kiírtják egész családját. És szerinted ezekről nem tud a hatóság?

jágör68 2012.05.16. 19:36:48

@chipanddale74:
Nem sok százmilliója- hanem egész konkrétan idén: 740 milliárd Ft.
Ebből bérköltség, gyógyszerek, eszközök stb.
Aztán beavatkozások költségei:
-csípőprotézis: 2 millió Ft
-szívkoszorúér- tágítás+ stent(6 órán belüli szívinfarktus esetén- alanyi jogon): 1,2 millió Ft/ db
-vakbél- műtét: 180.000 Ft
Erre mondták legutóbb a magánbiztosítók ülésén, hogy:
a lakosság igényei kb 3000 milliárd Ft- ban mérhetőek- és ők persze ezért akarnak "versenyezni"- csakhát az igények 2/3- a teljesen fizetésképtelen emberek részéről merül fel (csövesek, alkeszek, munkanélküliek, nyugdíjasok)
No most van 3,5 millió járulékfizető- de mind a 10 milliónak "jár" minden- persze, elvileg csak "sürgősségi ellátás"- de jogilag "maradandó egészségkárosodást okozó" kategória miatt, gyakorlatilag mindenkinek jár minden.
Ezért járunk a központi ügyeleti kocsival mondjuk 30- 40 híváshoz.
Az mind idő, benzinköltség- meg gyógyszer, eszköz, stb- amit qrvára nem finanszíroznak- mert "csak" az ellátási kötelezettséget sikerült a Tákolmányba beleírni...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.05.16. 19:41:56

@Tzimisce: Kik adtak mindenféle idiótának hitelt a nagyvilágban és kik vették ki a féket a rendszerből, hogy ne dőljön össze kártyavárként? Ha a mérnökök úgy dolgoznának, mint a pénzügyi vonalon dolgozók, akkor naponta dőlne össze egy híd...

jágör68 2012.05.16. 19:50:30

És a fentebb leírt csillagászati összegekből következik:
a következő pénzügyi világválság a modern egészségügy költségeiből adódik majd.
Nagyobb lufi fog pukkanni, mint a 2008-as hitelezési...
Hacsak nem térünk vissza XIX. századi gyógymódokhoz.
Vagy nem korlátozzuk be a fizetőkre az ellátás- legalább egy részét- bár pont egyébként az
"alanyi jogon járó" sürgősségi ellátás/ életmentés a legköltségesebb az egészből.

Viktus 2012.05.16. 20:03:39

Díszkötetes alaptörvényt is kapott az ötezredik ügyfél
KORMÁNYABLAK | Kaló Krisztina egyéni vállalkozással kapcsolatos kérdéssel érkezett. Ötezredik ügyfélként ajándékokkal távozott.
www.heol.hu/heves/kozelet/diszkotetes-alaptorvenyt-is-kapott-az-otezredik-ugyfel-442804

Micsoda szerencsés ember!

Blogger Géza 2012.05.16. 20:05:43

Ok-Ok, nyilván mindenki szeretne MÉG TÖBB bért, meg MÉG TÖBB béremelést kapni, de azért talán amiatt sírni, hogy "csak" 175%-os lesz a túlmunka díjazása... Sokan annak is örülnének, ha bármennyire díjaznák... Ki kap még ekkorát, kérdezem? És hát azért egy bruttó 200 ezer körül kereső embernél a bruttó 65 ezer emelés,. az biza 30% feletti emelés, még ha csak az alapbérre vonatkozik is, a pótlékalapokra nem.. Melyik szektorban történt hasonló mostanság? Ezeket a pénzeket adóként be is kell szedni a gazdaságból, amelyik "most épp" (kb 5-6 éve) nem éppen a gyors növekedésről híres.

Viktus 2012.05.16. 20:16:06

@Blogger Géza:

Egyébként is megmondta Orbán ezek ne panaszkodjanak dolgozzanak többet ! az keres jól, aki megérdemli! Mit képzelnek ezek komcsi módra élősködnének a Vitézy Dávidok, lázár Janik jövedelmén!

Viktus 2012.05.16. 20:19:32

@Blogger Géza:

Te agyban ott vagy, mint Matolcsy v. Orbán. Nem feltétlenül adókkal lehet csak operálni ott van a kiadási oldal pl. nem kell 100 milliárd mtv-szalai párosra nem kellenek stadionok na meg újabb készülő állami pénznyelő mobilcég nélkül is megvan az ország ... és így tovább kiadási oldalon elég sok tétel sorakozik amit lehetne fordítani értelmesebb célokra.

jágör68 2012.05.16. 20:21:02

Na, megjött az első
Szűrés pozitív komment
El kéne olvasni az egészet:
-Készenlétté minősítik az Ügyeletet-
-a már Készenlétnek nevezett Ügyeletek közti pihenőidőt 8 órára lecsökkentik
-a már Készenlétté butított Ügyeletet 160 óráról 240 órára tolják ki egy hónapban

Mikor dolgozik ennyit bárki más- mondjuk egy bankigazgató, politikus, bróker stb????
És mikor dolgozik gyakorlatilag- többet- arányaiban kevesebb pénzért?

Más:
a Rezidensszövetség követelései közt volt a fizetésemelésen kívül:
-betegellátás biztonságának javítása (eszközök, gyógyszerek, modern körülmények)
-a pihenőidő és túlmunka EU-s irányelvek szerinti szabályozása.

Ez a kormány (is) csak a jó nagy gyomrosból ért. Szépen halkan a felmondónyilatkozatok aktiválása nélkül pattannak majd meg a fiatalok.
Hajrá Szócska, te nagyon Ócska, Bunkócska!

Blogger Géza 2012.05.16. 20:23:44

@Viktus: No igen, más kárára mindenki kreatív. Mondhatja az orvos, hogy kevesebbet költsenek a tévésre, a tévés meg mondhatja, hogy kapjon az orvos is csak akkora pótlékot, mint ő...

Buntmetall 2012.05.16. 20:25:57

Nesztek nektek kétharmad.... Aki a zsideszre szavazott az most ne sírjon, hanem egye meg amit főzött.

Viktus 2012.05.16. 20:29:19

@Blogger Géza:

Az lenne egy normális kormány feladata, hogy megfelelően kezelje a prioritásokat az eü. az az állami propaganda nem feltétlenül a világ boldogabbik felén ...

jágör68 2012.05.16. 20:32:29

@Buntmetall:
Csakhogy a szintet megüssem:
a Zsobbik is ugyanezt csinálná, teljesen mindegy.
Ideje lenne a magyaroknak a világmegváltó, Univerzumátlakító politikusok helyett saját kezükbe venni az irányítást a 4 évenkénti csodavárás helyett- inkább minden nap tenni valamit a változásért.
Helyi közösségeket alkotva- nem irigykedve
"hogyde a szomszédnak 500 Ft- tal magasabb a fizetése mint a zenyim ne sírjon, meg mitakarakkó"
végre összefogni, nem ptiáner fasságokon rugózni.
Bár ez legutóbb '56- ban jött össze, amikor nyugodtan kint lehetett az utcán hagyni a pénzzel teli adománygyűjtő dobozokat.
Próbálkozna ma valaki ilyesmivel

Blogger Géza 2012.05.16. 20:43:14

@Viktus: Most azt ne mondd, hogy a közmédiában 30%-os alapbéremelések voltak... Persze lehet azt várni, hogy most majd a kormány/Fidesz stb. egy nap alatt megváltja a világot, de milyen alapon?

Viktus 2012.05.16. 21:00:31

@Blogger Géza:

Nem érdekel engem mire rabolják el a 6x milliárdot ...az tény annyiban kerül költségvetési tételként a Szalai meg 3x ... nem megváltás kérdése. Elég lenne gondolkozni.

elprotector33 2012.05.16. 22:33:09

@laspalmas: Fura vagy nekem,mert férfi vagyok. A nők másként gondolkoznak. Minden orvosos poszt és törvény arról szól,hogy ne fizessen senki. Ezek annyira hülyék,hogy azt hiszik mindenki ingyen fog dolgozni?

Dé208 2012.05.16. 23:16:20

Három hónap szenvedés után meghalt az édesanyám.
A három hónap alatt sem a kórtermekben, sem a folyosón sőt az éppen aktuális emeleten
orvossal SOSEM találkoztam csak ha pénzt kellett átadni.
A nagy tanulság az volt, hogy a mai orvosoknak nem rendelőjük van /műszerekkel meg orvosságos szekrénnyel/ hanem irodájuk ahol tv van meg ágy. Pénztárgép - az nincs.

elprotector33 2012.05.16. 23:45:09

@Dé208: Az én anyám októberben halt meg. Az apja hozzáállásához tartotta magát. (nagyapám) ÖCSIKE!!!!!! Mengeeeeele mínddddegyyíííík!!!!!!! Ne foglalkozz velük!!!!!!! Ezek a betegséged meg hosszabításából húznak hasznot....Csöndesen megadta magát a sorsnak és itt van a polcomon.

elprotector33 2012.05.16. 23:50:57

Felkerült a polcra a fia (bátyám) mellé...:(

öööö...izé 2012.05.17. 00:00:15

@elprotector33: már bocs, de egyrészt azért nem találkoztál velük, mert már elmentek

másrészt te vagy a hülye, ha úgy adsz hálapénzt, hogy nincs miért hálásnak lenned

vagy te komolyan azt hitted, hogy ha egy osztályos orvos kénytelen napi 40 beteget levizitelni, plusz 10x hívják konzultálni, emellett megír 20-30 a4 oldal zárót, vagy felvételi lapot, mindezt mondjuk ügyelet után, ebéd nélkül, szóval te azt gondoltad, hogy a para miatt, amit megsúgom, jobban utál, mint te, többet fog figyelni az anyukádra?

az adjon hálapénzt, aki hálás.... (no persze leginkább senki)

öööö...izé 2012.05.17. 00:02:44

@Dé208: ja, az előbbi hsz neked ment, nem elprotectornak....

elprotector33 2012.05.17. 00:24:44

@öööö...izé: PAPA! Én egy szaros lakatos vagyok. A hegesztő vizsgám 1 millióba volt. Engem ki fizet meg? Ha kell ,bal lábbal bevarrok bármit vakon...Nekem ki ad plusz pénzt mikor rendbe baszom utólag a szarjaikat? Én kevesebb lennék? Erre ezt szoktam mondani: csináld meg TE bazdmeg.Minek hívsz ki?

elprotector33 2012.05.17. 00:30:28

vagy a franc tudja... 8 általánossal...

öööö...izé 2012.05.17. 00:30:55

@elprotector33: miért nem lettél hidegburkoló? azt jobban megfizetik...

elprotector33 2012.05.17. 00:34:07

Vérlázító ha a szakmához próbálom hasonlítani ezt az egész xart.

elprotector33 2012.05.17. 00:36:37

Kedves éhes orvosok!
Oda lehet állni termelő munkát végezni.
Ha háború lenne és darabolni kéne talán hiteles lenne...

elprotector33 2012.05.17. 00:47:59

@öööö...izé: októberben elhalálozott az anyám. Apám lábon kihordott egy strókot. Nem jókedvében. Egyszerűen nincs egészségügy. Kb. a világot kijárta....Volt ő az atyaúristennél is....

makacs szennyeződés 2012.05.17. 01:11:45

@elprotector33: részvétem, sajnálom.
csak itt arról van most sző, nogy ez a helyzet fog úgy súlyosbodni, hogy hálapénzt sem lehet majd adni, mert nem lesz kinek. (és nem lesz miből.)
fölösleges az orvosokra haragudni, szerintem te sem annyiért dolgoztál, amiből nem tudsz megélni. senki nem akar annyiért. pláne, ha holnap kezdhet 400 km-rel arrébb új életet, mint EMBER.
még hogy a népet nem lehet lecserélni. dehogynem.

makacs szennyeződés 2012.05.17. 01:15:53

@molaris: kedves molaris, én emlékszem, amikor még újszülött troll voltál a tóta w.-nél. :)

ahhoz képest brilliáns a kommented, az egyik legigazabb, legjobb itt, restpect, tisztelet.

Virág et. 2012.05.17. 06:51:13

@elprotector33: Ezek okos kommentek. Még sok ilyet és 0 db orvosunk lesz. Ha "röghöz kötik" a medikusokat, akkor meg 0 db orvostanhallgatónk is. Az orvostudomány nem ismer határokat, nagyon jól és olcsón lehet a környező országokban is angol nyelven tanulni.

Lehet keménykedni, aztán itt maradunk üres kórházi folyosókkal.

@Blogger Géza: Szándékosan értelmezed félre, vagy nem olvasod el és/vagy nem érted meg a posztokat? Őszintén szeretném tudni, hogy szándékosan hazudsz vagy nem vagy képes felfogni a leírtakat, esetleg el sem olvasod. Ha az előbbi, akkor mész szűrőre. Vidéki legalább szórakoztató, de még egy agitprop troll már nem kell.

öööö...izé 2012.05.17. 07:29:26

Sokszor elfeledkezik mindenki arról, hogy az orvosok nagy része is családos ember.

Egy "családcentrikus" kormánytól több, mint meglepő, hogy konkrétan kizsigerelik az orvosokat, gyakorlatilag 0-ra redukálják a gyerekekkel, családdal tölthető időt, cserébe ezt legalább semmivel nem kompenzálják.

Kedves módon persze kiadták a 377/2011. (XII. 31.) Korm. rendeletet is, amiben tesznek arról, hogy orvoselvándorlás esetén egészségügyi válsághelyzetet hirdethessenek, így a maradék mindenféle jogi lehetőség nélkül nettó megszívhatja az egészet.

Virág et. 2012.05.17. 07:51:49

@öööö...izé: Aminek az eredmény az lesz, hogy aki még esetleg maradt volna az országban az majd ennek hatására szintén elmegy.

Ez a baj ezzel a kormánnyal: ostobák, mint a föld és mindent hatalmi szóval, paranccsal akarnak megoldani. Rossz hír nekik, hogy ez nem Észak-Korea és sajnos már nincs Kádár-rendszer sem. Ha valakinek valami nem tetszik, akkor fogja magát és elmegy máshová, akár az EU-ban, akár a tengerentúlra. Orbán nagy fájdalmára nincs rabszolgaság, nem teheti meg, hogy rendeleti szóval mozgat embereket kompenzálás és bérezés nélkül.

Hihetetlen, hogy tömegével van olyan hülye az országban, akik szerint ez egy jobboldali párt.

öööö...izé 2012.05.17. 08:00:57

@Virág et.: ez az egész nem az elmúltkétév, nem is az elmúltnyócév, hanem az elmúlthuszonkétév hibája.

Egy biztos, a jelenlegi kormány sokkal többet tett már az egészségügy problémáinak megoldása érdekében, mint az összes korábbi, csak sajnos ezek a tettek továbbra sem pozitívak...van közöttük az is, de az eredő még mindig lefelé mutat...

Virág et. 2012.05.17. 08:15:43

@öööö...izé: Igazából nem tettek semmit. Amit ígértek, azt most szépen visszaveszik. Csak tologatják a pénzeket, új ötlet nincs. Szomorú, de Ferencék vizitdíja legalább hozott volna be kintről forrást az egészségügybe. Mert a probléma lényege itt is a pénzhiány.

Lassan be kéne látni, hogy szegény ország vagyunk, általános, TB-által fizetett eü-et nem tudunk fenntartani. Előbb-utóbb úgyis a magánbiztosítás kora fog eljönni, a kérdés csak az, hogy melyik kormány meri ezt majd felvállalni. Ez itt csak vergődés és nem 22 éve, mert már a komcsik alatt sem volt fenntartható a rendszer, csak azt nem kötötték az emberek orrára.

öööö...izé 2012.05.17. 08:20:12

@Virág et.: amit tesznek, az a napról-napra való túlélés lehetőségének megteremtése, tűzoltás

Ezek nélkül itt sem lenne az egész, persze így sincs sehol.

Virág et. 2012.05.17. 08:22:02

@öööö...izé: Amit tesznek az idő nyerése, a felelősség tologatása, halogatása. Pontosan ezt teszi minden kormány 22 éve. A probléma csak, hogy ezek itt 2/3-on ülnek és éppenséggel az eü rendbetételét is ígérték a választások előtt.

Ma már erre persze senki nem emlékszik.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.05.17. 09:44:31

@öööö...izé: Inkább az elmúlt 60 évé. A kedves komcsik tartották ott az orvosok fizetését, ahol. Azóta is él ez az örökség...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.05.17. 09:46:02

@elprotector33: Te balfasz, ők azért vannak, hogy a többiek végezhessék a termelő munkát. Ugyanis egy jó orvos nem bárkiből lesz. Ellenben nagyon sok - általad termelőinek titulát - munkához nem sok ész kell...

öööö...izé 2012.05.17. 09:51:45

@molnibalage: nincs itt már dedikált felelős, csak a probléma van

én konkrltan lesz*rom, miért tart itt, ahol, engem csak az érdekelne, hogy oldják meg...illetve már az sem annyira...

jágör68 2012.05.17. 12:26:00

Hogy oldják meg...
Na mégis
PÉNZZEL!
De azt sem a magyar átlagpógár sem a kormány nem akar költeni rá.
Utóbbinak fontosabb volt a korrupt, extraprofitot lenyúló olajtárasaság részvényeinek megvásárlása,
előbbinek meg a DVD- lejáccó és a plazmatévé.

Kandeláber 2012.05.17. 13:51:49

@molnibalage: Hát igen, sokan elfelejtik, hogy a Rákosi-bagázs kezdte meg az értelmiség degradálását, mert ugye egy olyan országban, ahol a munkásosztály az uralkodó, holmi improduktív tevékenységet ellátó rétegek csak másodosztályú állampolgárok lehettek.
Az orvosok ( és más értelmiségi szakmák, mondjuk a pedagógusok) bérének drasztikus csökkentésének egyenes következménye volt a paraszolvencia.
Jelesül: a szocialista állam áthárította az orvosok bérezésének terhét a szolgáltatást "ingyenesen" igénybe vevő rászorulókra.
És ez a mai napig tart, mert valamennyi, a gatyaváltás óta hatalmon lévő kormányt alkotó párt a szocializmus köpönyegéből bújt elő.

Marcellusca 2012.05.17. 14:09:35

Mindenki "megkapja a magáét" ettől a kormánytól. :(((

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.17. 14:14:13

www.youtube.com/watch?v=fMkrJOOTjj4
Ez lesz a jövőnk. Szinte már most is ez van.
Ja, és még eszembe jutott valamelyik kertv adása szegény svédekről, mikor a svéd nagymama a putri előtt szívta a cigit, miközben az orrán ott volt az oxigénpalack csöve. És szidott mindent, meg hogy nem kap pénztet.
Ott kellett volna mondani, hogy vagy oxigén, vagy nikotin.

==T== 2012.05.17. 15:47:58

Inkább erről írj laspalmas!!!

***

Börtön járhat az EU-ellenes felszólalásokért
2012, május 16 - 15:14

Aki nagy nyilvánosság előtt az EU jogi aktusai ellen engedetlenségre uszít, az három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható az új Büntető törvénykönyv (Btk.) tervezete szerint – monda Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

barikad.hu/boertoen_jarhat_az_eu_ellenes_felszolalasokert-20120516

A hivatkozott passzus:

"Aki nagy nyilvánosság előtt a köznyugalom megzavarására alkalmas módon az Alaptörvény jogszabály, Magyarország nemzetközi kötelezettsége, vagy Magyarország által kötelezően alkalmazandó Európai Uniós jogi aktus ellen, vagy az ezek alapján működő bírósági vagy hatósági rendelkezés ellen, általános engedetlenségre uszít, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Blogger Géza 2012.05.17. 21:46:34

@Virág et.: Konkrétan mi volt a "hazugság" vagy "meg nem értés"? Nem lehet, hogy te nem érted meg, amit írok?

Virág et. 2012.05.18. 08:12:05

@Blogger Géza: Ahogy előttem páran már leírták: VÉGIG KELLENE OLVASNI A BEJEGYZÉST. Akkor látnád, hogy az emelés mellé csökkentik a pihenőidőt, növelik az elrendelhető túlmunkát, az ügyeletet készenlétté változtatják (nem mindegy! - nem rendkívüli munka, tehát nincs túlmunkadíj sem, ennyit az emelésről), a béreket nem emelik az ígérettel ellentétben, csak bérpótlékot kapnak, ami csak azért számít, mert minden járulékos díj, így pl. az általad említett túlmunkadíj is az alapbérből vezetendő le, ami egy fillérrel sem fog növekedni. Sorolhatnám, de talán végig kéne olvasni az egészet mielőtt hozzászólsz. Tudod, ha valaki emel egy tételt, de emellett öt másikat megszorít, akkor azért nem szokás tapsikolni örömünkben.

Aki pedig csak a pozitív részeket szajkózza az vagy hazudik, terel vagy nem érti miről van szó. Melyik az igaz?

Virág et. 2012.05.18. 08:14:32

Érdemes lenne összevetni az elvégzett munka és a díjazás arányát más értelmiségi szakmákkal. Igen, egy multinál dolgozó menedzser vagy egy nemzetközi ügyvédi iroda alkalmazott ügyvédje nyilván dolgozhat annyit, mint egy orvos időben.
De cserébe a havi 1 millió az még csak nem is kiemelkedő. Ezt kéne észrevenni.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.18. 09:02:29

@==T==: Ez alkalmazható a "Nem leszünk gyarmat!" és az "Unió nekünk nem diktál!" felszólalásokra is? :-DDDDD
Egyébként szépen alakul itt a modern rabszolgatartó társadalom:
magyarinfo.blog.hu/2012/05/17/kozmunkasok_rabszolgasorban?fullcommentlist=1#comments

Blogger Géza 2012.05.18. 18:55:12

@Virág et.: Ha figyelmesen végigolvastad volna, amit írtam, rájöhettél volna, hogy természetesen végigolvastam a posztot. A neked nem tetsző tények megemlítése pedig semmiképpen nem hazugság,

Virág et. 2012.05.19. 09:54:16

@Blogger Géza: Ha egy butaságot sokat ismételgetsz, abból még nem lesz igazság. Azt írtad, hogy itt van a hatalmas emelés és az bruttóban mennyi plusz pénz az embereknek és hát ugyan mondjuk már meg melyik másik szakma kapott még ennyit, meg hogy lépésekben kell haladni.
Ezekkel az a baj, hogy az érem másik oldaláról szemérmesen hallgattál. Ellentétben a poszttal, ami meg mindkét aspektust bemutatta.

Érted te ezt, csak szándékosan terelsz, esetleg fizetnek a csúsztatásért, vagy önkéntesen, pártszimpátiából játszod a hülyét.

"A neked nem tetsző tények megemlítése pedig semmiképpen nem hazugság, "

Az nem is (bár ezek nekem tetsző tények lennének, ha ne lenne ott a másik oldal is mellette, ami az egészet szinte teljesen értékteleníti), csak az a hazugság, hogy ha a teljes képhez szükség többi elemről szemérmesen hallgatsz és az egészet hatalmas eredményként mutatod be.

Blogger Géza 2012.05.19. 14:53:41

@Virág et.: Jó, hát akkor te sem vagy tisztában a hazugság szól jelentésével. Nevetséges az sz elképzelésed, hogyha valaki hozzászól egy poszthoz, akkor annak minden egyes állítását meg kéne ismételnie, vagy reagálnia kellene rá.

Én más szektorokhoz hasonlítottam a helyzetet, erre próbálhattál volna reagálni - nem jött össze. Ehelyett primitív hazugozás és posztismétlés jött - teljesen céltalanul és értelmetlenül.

Virág et. 2012.05.20. 07:59:21

@Blogger Géza: Nem, te véleményt alkottál az egész jelenségről (eü rendbetétele) és ezt úgy tetted, hogy szándékosan nem említettél fontos elemeket. Medgyessy megemelte a közszférában dolgozók fizetését a 100 napos programban, ebből aki azt a következtetést vonja le, hogy Medgyessy rendbe tette a közszféra helyzetét vagy elindult a helyes úton, az kb. veled egy szinten hazudik vagy csúsztat.

Egyébként aki nem bontja ki az igazság minden részletét, az most hazudik vagy nem? El kéne dönteni, mi a hivatalos álláspont.

És még egyszer: ne játszd a hülyét. A sértett hülyét se.

Blogger Géza 2012.05.20. 12:01:51

@Virág et.: Jó, hát te a hazugság szó értelmén kívül nem érted meg, mi egy tanulmány, egy blogposzt, meg mi egy hozzászólás között a különbség,. Majd belejössz... De lehet, hogy nem. Addig álmodj olyan hozzászólókról, akik az egész posztot megismétlik a hozzászólásikban. :)

Virág et. 2012.05.21. 07:41:53

@Blogger Géza: Csak ismételni tudom magam: ne tettesd a hülyét. Az MNO volt olyan kedves és Torkos Matild tollából egy szemléletes példát is adott a mai napra:

mno.hu/vezercikk/darak-peter-peldaja-1077531

A csak hozzád mérhető kvalitású "újságíró" a miniszteri a befolyásolási kísérletből ügyesen levezette, hogy lám, Darák nem pártkomisszár és nincs is megszállva az igazságszolgáltatás. Azt elfelejti, hogy senki nem Darák személyét támadta (az LMP még meg is szavazta, az MSZP-ből Mesterházy az ATV-ben azt mondta, hogy a személyt támogatják, de a módszert, amivel az LB előző elnökét elküldték nem), hanem az előző elnök leváltásának módját és hogy a megszállás az OBH és Szájerné nevéhez fűződik. Sőt, ha jól emlékszem szintén az MSZP-s Bárándy mondta, hogy Szájernével sem szakmai, hanem személyi problémák vannak, illetve maga az OBH elnöki poszt a probléma. A Velencei bizottság mindezt írásba is foglalta, nagyon nem kell itt semmit se részletezni.

Ez pontosa az, amit te itt előadtál az eü kapcsán. Rendbetétel meg kis lépések előre, de közben a lépéseket hátra nem számolod. Ha véleményt mondasz és a véleményed indokolod, akkor az legyen alapos - mindegy, hogy komment vagy tanulmány. Ha nem, akkor készülj fel, hogy mások rámutatnak az érvelésedben a lyukakra. Ha ezek a lyukak nem tájékozatlanság, hanem szándékosság miatt vannak ott, akkor arra bizony nincs jobb szó a szándékosan félreinformálásnál, azaz a megtévesztésnél.

Meridian74 2012.05.21. 23:46:44

@RedRum: "...de a magyar ember abból ért (meg sok más náció is), ha egy megfelelő méretű számla van az orra előtt. Akkor elkezdi talán értékelni az egészségét, meg az EÜ-ben végzett munkát."

Ahhoz, hogy számla lehessen, meg kellene fizetni a szakmunkát is. Csakhogy szarért-húgyért dolgoztatnak, akár még mérnöki diplomával is...
Asszongya hogy: hiányszakma amikre érdemes pl OKJ-s tanfolyamokkal átképeztetnie magát az éppen munkanélkülinek: szerszámkészítő, kőműves, ápoló.
Na ja, nem véletlenül hiányszakmák. Azért, mert NEM fizetik meg, ezért aztán senki sem akar ezen a területen elhelyezkedni, mert nem lehet megélni belőlük.

Ezt kellene előbb változtatni, aztán jöhet a magánbiztosítók.

Dé208 2012.05.21. 23:54:26

@öööö...izé: csak nagyon csendesen kérdezem, hogy nem az a munkája, hogy viziteljen meg
zárójelentést írjon meg konzultáljon meg ilyenek ?

labrabbit 2012.05.22. 13:49:22

@elprotector33: Ez a termelő munka egy irdatlanul ostoba mantra. Hahó, azért dolgoztak és gondolkoztak annyit mások, hogy legyen némi civilizáció. Azt hiszed, az az érték, ha heti egymillió pöttyöslabdát termelünk?
Érték. Nem orbáni értelemben. Mond ez valamit?

Virág et. 2012.05.23. 06:48:06

@saravad: Nem kell minden hülyének válaszolni. Az ilyeneknek csak azt kívánom, hogy műtse a vakbelét vagy a manduláját egy termelő munkát végző asztalos vagy műanyag-fröccsöntő. Gyógyszert meg írjon fel neki a kombájnsofőr.

elprotector33 2012.05.30. 03:17:05

@saravad: Értem én.... Nem is várok mást tőled. Felfújom a lasztid..vagy leeresztem...tökmindegy...
Ne haragudj,de én csak azt tudom mondani amit tapasztalok:
nem tudjuk
nem tudjuk de írjuk
nem tudjuk ,de holnap megtudjuk
nem tudjuk ,de megnézzük...
mégsem ez ,de lehet,hogy ez...
Ha rájöttünk ,vagy véletlen siker volt ide a lét
ezért nem mondunk semmit....
Ha meghalt,hát már tegnap meg kellett volna halnia...
Egyáltalán ki ez?
Nem is láttam sosem...

Elpatkol így mondjuk az 5 éves fiad.
Na utána köhögj nekem....

elprotector33 2012.05.30. 03:18:18

@Virág et.: te meg csak egyszerűen menj a picsába.

Ironfist 2012.05.30. 09:02:50

@Blogger Géza:
"Ha figyelmesen végigolvastad volna, amit írtam, rájöhettél volna, hogy természetesen végigolvastam a posztot. A neked nem tetsző tények megemlítése pedig semmiképpen nem hazugság,"

Nem, a hazugság az, hogy ugyanakkor a kellemetlen dolgokat meg elhallgatod. Pofátlan szarjancsi.

@elprotector33:
" PAPA! Én egy szaros lakatos vagyok. A hegesztő vizsgám 1 millióba volt. Engem ki fizet meg? Ha kell ,bal lábbal bevarrok bármit vakon...Nekem ki ad plusz pénzt mikor rendbe baszom utólag a szarjaikat? Én kevesebb lennék? Erre ezt szoktam mondani: csináld meg TE bazdmeg.Minek hívsz ki?"

Mert nem ért hozzá. Ezért kapod a pénzedet. De amikor meg bajod van, majd megdöglesz, akkor legyen nagy a lakatos öntudatod! Az eszedbe jutott, hogy az orvosláshoz meg TE nem értesz?
Másrészt meg: egymillió a vizsgád? Oda ne rohanjak, tudod, az orvosi egyetem mennyibe kerül? Csak félévente ennyibe.

süti beállítások módosítása