Skip to content


       Szűrés lista

MÁV-kulisszatitkok

Egy fantasztikus videóval lettünk gazdagabbak pénteken.

A VDSZSZ és az NFM képviselői ültek le tárgyalni, és az előbbiek felvették az egészet (állításuk szerint nem rejtett kamerával), egy 20 perces részt pedig felraktak belőle a Youtube-ra. Érdemes megnézni.

 

A minisztérium szakértője (aki menetrendi kérdésekben hivatalosan is a tárca képviselője, de  közvetlenül nem a minisztérium alkalmazottja, hanem a a tárca egyik háttérintézményében, a Közlekedéstudomány Intézetben dolgozik) érdekeseket mondott.


„Nekem az a problémám az egésszel, hogy nem biztos, hogy ugyanez a Völner, vagy ugyanez a Főnagy nem fogja azt mondani esetleg szeptemberben, amikor már látszik az, hogy teljesen finanszírozhatatlan a közösségi közlekedés, hogy jó, akkor mégiscsak nem kétpár vonatos megoldást találunk, hanem még további ritkításra, és igenis: vonalbezárásra kerül sor. És nyugodtan rá lehet fogni arra, és ezt egyébként zárt körben elmondta a Völner úr, hogy majd akkor, hogyha lehet kire fogni a vonalbezárásokat, akkor igenis meg fogják lépni. És ez mikor lesz? Amikor az IMF tárgyalások beindulnak, és azt lehet mondani, hogy igen, az IMF az egy büdös, mocskos karvalytőke; azt erőltette ránk, hogy be kell zárni a mellékvonalakat.

 

Áááá, ilyen seggszájaskodást biztos nem csinálnak....mégegyszer....

 

Illetve dehogyisnem... Simán hihető. Gabika majd gyurcsányozik picit kiegészítésképpen, és kész.

Az eddigi járatritkítás és az ennek kapcsán hangoztatott 8 milliárdos megtakarításról ez hangzik el:


"„Nekem is, saját magamnak kellett meghasonulni bizonyos dolgokban, amivel én szakmailag nem értek egyet. Nem ez volt a feladat: ez politikai diktátum volt, ezt nagyon jól tudjátok, minden egyes ilyen intézkedés. Nekünk kötelességünk megvédeni a mundért, mert nyilván ők adják a fizetést, valagba rúgnak, satöbbi, satöbbi.”"

"„ha azt mondja az államtitkár [...], hogy nyolcmilliárd a megtakarítás, én sem mondhatok nektek mást, még akkor is, ha tudom, hogy nem lesz nyolcmilliárdos”."

 

Más.

Avagy hova tűnik a pénz, és miért szar a menetrend?


Szeretnénk menetrend-alapú pályafelújításokat, pályakarbantartásokat elérni a Pályavasúttal szemben, ennek ellenére a Pályavasút nem így gondolkodik. De ezzel nem tudunk mit kezdeni, erre nincsen ráhatásunk, hogy olyan helyeken újítanak fel vasúti pályát, például a 121-es vonalon – épp olvastam, hogy 1200 aljat cserélnek – amire nem biztos, hogy szükség van. De ugyanakkor azokon a vonalakon, ahol meg szükség van, vagy szükség lenne, mert jobb lenne a csatlakozás, jobb lenne a vonat-találkozás – például a 46-os vonalon bekerülhetne Cece és Vajta bekerülhetne az IC-vonatok megállási helyei közé – az jelen pillanatban nem lehetséges, mert ott speciel nem végeznek semmiféle pályafelújítást.”

„Hasonló egyébként a másik ilyen, nyugodtan mondom, felzúdulást okozott a szakemberek körében (…) a 41-es vonalon is Dombóvár és Kaposvár között lenne szükség a pálya felújítására, erre hol fogják megcsinálni? Gyékényes és Csurgó között. Amire abszolút nincsen szükség.”

Öt éve nem bírjuk elérni, hogy a MÁV Pályavasútnál a pályakarbantartási pénzeket olyan helyekre csoportosítsák, ahol menetrendi haszna van a dolognak, az egésznek. Tehát így, ilyen körülmények között tényleg beszélgethetünk egymással szerintem délután négy óráig is, de nem fogjuk tudni megváltani a közösségi közlekedés jelenlegi helyzetét.”

„Ha azt nézzük, hogy 2005 óta csak az EU-s pénzek azok, amik a pályafelújításra fordíthatóak, és a pályakarbantartás meg a többi vonalnak a rovására megy, és ezeket ilyen-olyan megfontolásokból döntik el - nem tudom, hogy hol - addig sajnos nem lehetünk optimisták.”

„Mi úgy érezzük, hogy tehetetlenek vagyunk, nekünk – nem azt mondom, hogy nem feladatunk – hanem mi hiába jelezzük, nem történik rá semmi.”

 

A Pályavasút a MÁV része, egyik üzletága. A MÁV főnöke a minisztérium. Ha a minisztériumi kisember szól, hogy baj van, de mégsem történik semmi, akkor az vélhetően a minisztériumi és még feljebb lévő nagyok döntése és akarata.

Mit szól vajon a minisztérium a videóhoz?

Bingó, semmi meglepetés, ők nemnemnem és különben is.


"A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium határozottan elhatárolódik annak a nyilatkozatnak a tartalmától és stílusától, amely a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által az interneten közzétett, rejtett kamerával készült felvételen hallható. Az elhangzott nyilatkozat nem NFM alkalmazottól származik.Minden alapot nélkülöz, kizárólag a nyilatkozó magánvéleményét tartalmazza, és nem tükrözi a szaktárca vezetőinek, így Völner Pál és Fónagy János államtitkároknak szakmai álláspontját a nyilatkozatban elhangzott témában."

A tárca emellett leszögezi: a kormányváltás óta nem zártak be vasútvonalakat, és ilyen intézkedést továbbra sem terveznek. A Széll Kálmán tervben lefektetett a takarékossági célok teljesítése tekintetében a menetrendi intézkedések csak első lépést képviseltek, a további hatékonyságjavulást elsősorban a közlekedési szolgáltató társaságok (MÁV, VOLÁN) működésének összehangolásában, átszervezésében és működési korszerűsítésében rejlő tartalékok adhatják, közölte az NFM.

Ugyanakkor, bár a videó már péntek este óta elérhető a Youtube-on, és linkjét is átküldtük, a felújításokkal kapcsolatos részletekre, a bűncselekmények gyanújának felvetésére egyáltalán nem reagált a minisztérium. - Index

 

Viszont 2 hete feltette a hírt a honlapjára: "A már megkezdett vagy a közeljövőben induló vasútfejlesztési munkák összesített beruházási értéke meghaladja az 500 milliárd forintot."

 

Frissítés: A videón hallható Dóka Gábort ma felhívta az Index, hogy az elmondottakról kérdezze, de ő "a nyilatkozattól elzárkózott, mondván, a szakmai érveknek a politikaiakkal szemben nincs súlya. Azt viszont elmondta, hogy a munkáltatója – arra hivatkozva, hogy megrendült benne a bizalma – a mai napon megszüntette a munkaviszonyát. Csak annyit jegyzett meg, hogy köszöni ezt a VDSZSZ-nek, amiért inkorrekt módon közzétette ezt a videót, és azoknak is, akik hírt adtak róla."

Sajnáljuk :(

De várható volt, hogy nem Völnert vagy Fónagyot, hanem őt rúgják ki.

Címkék: fidesz máv

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr994577668

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarországot saját vezetői ítélik halálra 2012.06.11. 10:54:28

Olyan jó, egyszerű és kényelmes mindig és mindent valaki másra fogni. Kinevezni egy megátalkodott ellenséget, akivel saját mulasztásaiért, hibáiért, esetleg az anyagi érdekekből bevállalt tudatos rombolásért majd el lehet vitetni a balhét. Olyan jó, eg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karipapa01 2012.06.11. 13:33:10

@kovi1970: "De remélem még az én életemben eljön az az idő amikor ezek a megélhetési "politikusok" oda kerülnek ahová valók, a börtönbe."

Kovi bazmeg!! Ezek neked megélhetési politikusok évi 18 millával? Plusz még a ami csurran!! Mégis mennyi kellene még???

Mr. Acid 2012.06.11. 13:34:54

Na, srácok, szépen megoldották a problémát a minisztériumi okosok.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/11/elbocsat/

Secnir 2012.06.11. 13:35:39

@Csókolom. Dessewffy Aurél vagyok.:
"Mennyit kapsz karakterenként ezért a bértollnokságért? Már a többedik blogon látom a hülyeségeidet."

szerintem semennyit. Lelkileg torzulhatott a fiú, valószínűleg egy @Virág et.: "álruhás gyurcsány" molesztálhatta őtet anális inzultálva, és a lelki deformáció kiterjesedett egy pozitív irányú vonzássá a valódi gyurcsány felé, ami verbális szexuális aberrációban nyilvánul meg olyatén módon, hogy míg kifelé pocskondiázza, addig belül titokban visszavágyik annak ölelő karmaiba. Mindeközben elméje kivetíti a gyurcsányhoz ragasztott torz vágyálmainak negatív formáját a világba, és mindent, amit valaha is hallott gyurcsányról, azt kifröcsögi magából, mintegy megszabadulni próbálván az emlékképtől, holott tudatalatt valójában így tesz magának jót, mert a válaszok tökéletessége kielégíti a soha be nem teljesülő vonzalmát.

vontod75 2012.06.11. 13:37:45

@Mr. Acid: Szép demokratikusan :) :) :)

kifordított nagyanyó 2012.06.11. 13:39:11

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: Na ez az .Én is ezt szoktam mondani de belefáradtam.
Ez csak egy ugyanolyan troll,mint lencsés pityuka.

Secnir 2012.06.11. 13:39:44

enrico! hol vagy?

NFM közlemény tegnap:
"A minisztérium közölte, hogy az elhangzott nyilatkozat nem NFM-alkalmazottól származik. "

NFM közlemény ma:
"Elbocsátották az állásából azt a szakértőt,"

segíts megmagyarázni!!!!

Karipapa01 2012.06.11. 13:40:18

Nektek Tisztelt Kommentelők az a legnagyobb gondotok, hogy ki lopott nagyobbat: Gyurcsány és bandája, Orbán és bandája, vagy Olsen és bandája? Ezek szerint nem a lopás ténye számít, hanem a mennyiség? Szervezzünk olimpiát basszátokmeg és lehet nekik üvöltözni a stadionban azért, hogy miénk legyen a világdicsőség! Facepalm!

Mr. Acid 2012.06.11. 13:40:55

@vontod75: Kirúgták a faszit, tehát biztos, hogy igazat mondott.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.11. 13:41:37

@Karipapa01: Mindegyik egyformán felháborító, de elvárnánk, hogy az "annyival különb" Fidesz ne folytassa!

kifordított nagyanyó 2012.06.11. 13:43:02

@Karipapa01: Ne azért zavartuk el az egyiket,hogy a másik is ugyanolyan legyen....

Monçada bíboros 2012.06.11. 13:43:04

@ColT: egy nyomvonalas (út vasút) beruházásnál sokszor ez a legköltségesebb elem. Mondom, ez csak egy szempont. Ha nem ismerjük a felújítások pontos célját és mélységét valamint az alkalmazott technológiát, akkor addig nincs értelme az összehasonlításnak.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.06.11. 13:45:23

@szanalmas:
Tudod mi akik nem 1 bites trollok vagyunk kb az alábbi módon viszonyulunk a pártokhoz:
Az MSZP az a zsebtolvaj a villamoson aki lenyúlja azt amit talál a zsebedben.
A FIDESZ ehhez képest a késes rabló, aki a torkodnak szorítja a kést és úgy rabol ki esetleg bónuszként elviszi az órádat is.

Namármost, attól hogy piszkosul rühelli valaki a késes rablót a zsebtolvajt még nem fogom szeretni. Inkább azt kiabálom hogy RENDŐR RENDŐR..
Csak az a baj hogy a rendőrök már rég a tolvajokkal osztozkodnak a lopott holmin és szarnak az egészre.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.06.11. 13:46:02

@peter3374: Bravó, igazad van. Felesleges is erről beszélni, lopjon mindenki nyugodtan, mi? Te sem szoktál fizetni semmiért, csak leemeled a polcról a közértben ami kell neked.
Most mindegy, hogy melyik párt van hatalmon, de az én zsebemben egyik se kotorásszon. A Fidesz kormányzásának köszönhetően a pénzem napról napra kevesebbet ér, a nem megszorítások jegyében naponta találnak ki újabb és újabb sarcokat, közben meg azt nézhetem, hogy ipari méretekben, kamionszámra hordják a pénzt a Fidesz pártkasszájába és a haverokhoz.
Hát köszönöm ebből nem kérek. Ebből van elegem. Én olyan politikusokat szeretnék, akik hajlandók értem dolgozni, és nem csak az intézményesített lopásban vannak érdekelve.

clegane 2012.06.11. 13:47:38

na de most akkor ez nem megoldás, hogy azt rúgják ki, aki csak tolmácsolta a főnöke szavait!
az meg persze tagad, mert nem róla készült a videó!
hát agyam eldobom!
LMP, Jobbik, ne hagyjátok már ennyiben basszátok meg!

S.O.A. 2012.06.11. 13:48:55

@Secnir: pont ma volt létszámleépítés. Meg eleve gyurcsányista provokátor volt, akit már 2 éve ki kellett volna rúgni, ezért most kirúgják azt is, aki két éve nem rúgta ki őt. Továbbá kirúgják a kamerát bekapcsoló embert, azt is, aki nem szólt ár a kamerát bekapcsoló emberre, hogy kapcsolja ki, és kirúgják az Indexet is, mert mocskos hazug gyurcsányista banda. Mit nem értesz?

Le_Penseur 2012.06.11. 13:49:12

@Mr. Acid:
Nálunk szólásszabadság van. Most már csak azt kellene elérni, hogy szólás után is szabadság legyen...

Az ilyen módszerekkel egyértelmű üzenetet lehet küldeni azoknak, akik még esetleg jártatni mernék a szájukat.

milyen szép a Vértes, ó 2012.06.11. 13:49:48

@Secnir:

'és akkor voltam kommunista, amikor te'
szerintem ez kicsit elsietett, drága olvtársunk tökéletes kommunista alapanyagból készült ;-)

Karipapa01 2012.06.11. 13:50:23

Itt dumál @kovi is a megélhetési politikusokról, akaiknél még a legszegényebbek között is 15 milla az éves lotyi + a hozzájövő egyéb kedvezmények és járandóságok. Miféle "megélhetés ez"? És még mellette vannak, akik hozzálopnak, utána pedig sértődötten magyarázkodnak: Bazmeg ez nekem jár! Na jól van...

bioLarzen 2012.06.11. 13:50:31

@kovi1970:
"Mellesleg kijatököm az a gyurcsány? Az valami fideszes pártkatona?"

Szia,
hát, ha azt nézzük, hogy mennyi szavazatot hozott a fidesznek 2010-ben, illetve hány olyan ember van , aki még most is miatta szavazna a fideszre, akkor gyakorlatilag igen...

bio

titan 2012.06.11. 13:50:44

@DopeBob: "... a vonalfelújításoknál nincs korrupció ..."
v.ö. "Korrupció az, amiből én kimaradok"

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.06.11. 13:54:07

@Dr. Di622: "A FIDESZ ehhez képest a késes rabló, aki a torkodnak szorítja a kést és úgy rabol ki esetleg bónuszként elviszi az órádat is."

+ elvárja, hogy megköszönd, ha pedig hibást keresel az vagy te magad vagy amiért szinte lopásra kínáltad fel értékeidet, vagy a zsebtolvaj MSZP.

VT22 2012.06.11. 13:54:11

A 121-esen igenis szükség van arra a pályafelújításra mert a szétesés határán van. Az a szomorú, hogy országos szinten vacak 1200 betonalj behúzása ekkora kavart okoz, és párhuzamba állítható a 41-es vonallal, amit így is-úgy is teljesen át fognak építeni az alapoktól, EU nagyprojekt keretében /mert nemzetközi törzshálózati vonal/. A 121-esen legalább dolgozik a pft, bárcsak mindenhol ez történne!

Az a hűtlen kezelés ha nem nyúlnak hozzá a 121-eshez, és hagyják szétesni, kedves VDSZSZ.

Ott a kulcsmondat néhány sorral lentebb: "2005 óta csak az EU-s pénzek azok, amik a pályafelújításra fordíthatóak" --> Miért jó ez és kinek? Mert ez teszi tönkre a vasutat, hogy a saját pályáinkhoz nem tudunk hozzányúlni, csak ahol az EU akarja.

szanalmas 2012.06.11. 13:54:56

@Karipapa01:

Most képzeld el, ha privatizálnák a parlamentet, másnap már mindenki minimálbérre lenne bejelentve!

lecsó kolbász (törölt) 2012.06.11. 13:59:26

@ColT: úúú bazzz : 100 km - 3:32, 3:44, 3:57.
A számok padlóla küldted. De dulván.

kirsten 2012.06.11. 13:59:42

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Hát te is egy agyhalott fityiszes birka vagy. Menj vissza az akolba !

Le_Penseur 2012.06.11. 14:00:50

@VT22:
"Mert ez teszi tönkre a vasutat, hogy a saját pályáinkhoz nem tudunk hozzányúlni, csak ahol az EU akarja."

Azt akarod mondani, hogy az EU a mocskos pénzével úgy akarja tönkretenni a magyar vasutat, hogy csak bizonyos pályaszakaszokra ad pénzt? Kvázi megakadályozza, hogy a saját pályánkhoz csak úgy hozzányúljunk? Gondolom az EU egyenesen megtiltja, hogy önerőből, állami pénzen, EU forrás bevonása nélkül csak úgy javítgassuk a vasúti pályát!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.06.11. 14:02:42

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Az MSZP-től szarabb nincs. Az MSZP a legtrágyább gyülekezet, akiknek csal nácizásra, fasisztázásra futja, pont mint komcsi elődeinél. "

Ugyanolyan szar van, a fidesz. A fidesz a másik legtrágyább gyülekezet, akiknek csak gyucsányozásra, bajnaizásra és azelmúltnyolcévezésre. UNALMASAK VAGYTOK!

2012.06.11. 14:03:38

index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/11/elbocsat/

no, már ki is rúgták. betartott a fidesznyikeknek

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.06.11. 14:08:33

@Le_Penseur:

Nálunk szólásszabadság van.

Van akinek szabad szólni. Azt szólni, amit szabad.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.06.11. 14:14:38

A határontúliak is beszopták a Fityesz NER-jét. Nesze birkák, megérdemeltétek.

hvg.hu/vilag/20120611_romania_helyhatosag_valasztas

Ja és a fideszes agyhalott kérdésére, mely szerint nincs rosszabb a maszopnál a válaszom, de van, az orbánista rezsim kétharmados hatalommal felruházva

Karipapa01 2012.06.11. 14:18:18

Engem (pedig már nem vagyok fiatal), nem vezettek meg az életemben annál jobban, mint a FIDESZ a 2000.-es végek végén. Azt kommunikálták, hogy egy rohadt csaló banda vezeti az országot, de ők majd rendet tesznek, ha hatalomra kerülnek. A Varga Misi, az Orbán Viki, de mindannyiuk elhitették velem, hogy az akkori gazdasági vezetés dilettáns, és "van egy másik iskola (Orbán egy TV szereplése alkalmával mondta), miszerint rendbe lehet hozni ezt a gazdaságot. Talán az unortodox metódusra célzott, nem tudni. Azt viszont igen, hogy 2/3-os többséggel, szinte az ellenzék gátja nélkül ezt az iskolát meg is csinálta, most már tudjuk, érezzük a bőrünkön. Persze Misike is eltűnt, még csak nem is kommunkál velünk: minek? A hatalom már megvan, a hülye választó meg éljen ahogy tud! Legfeljebb annyit hallgathatunk, hogy "gyurcsányahibás, elmúltnyócév" és ehhez hasonló önigazolásokat. Egyébként tényleg a Gyurcsány a hibás, mert nem a pártján belüli ellenzékkel, meg az SZDSZ elképzeléseinek kompromisszumával kellett volna foglalkoznia az ország vezetése helyett. Az öszödi beszéd lényegét nem elmondania, hanem végrehajtania kellett volna. De hát ez is csak egy f....

Gabe Walker 2012.06.11. 14:20:12

Nyilvánvaló, hogy ez a videó az emmútnyóccév zsidó karvalytőkének az aknamunkája, amikor titkosszolgálati módszerekkel megfigyelték a csontvázakat a szekrényben, hogy a megfelelő pillanatban, gyáva módon, hátulról Gyurcsány (hazaáruló) a hibás. Nemzetközi támadás indult a külföldi oligarchák kezében lévő bankok irányításával hazánk ellen, akiket izraeli MSZP-közeli balliberális kommunisták irányítanak a háttérből, hogy ezzel is megpróbálják megtorpedózni a tündérmesébe illően sikeres unorthodox gyorsnaszádunk gyors felemelkedését. A fehérgalléros IMF-labancok öltönyös spekulációinak következtében a nemzetközi válságtól sújtott Európa egyetlen, igaz és a pénzpiacokról olcsón finanszírozott szabadságharcának gránit-szilárdságú kitartásától a brüsszeli Kónbenditek visszariadtak és a szomszédaink, akik hazánk, Magyarország után kullognak mind gazdaságilag, mind gondolkodásmódban, kezdik felismerni, hogy az abortusztabletta betiltása és az Országgyűlési Őrség felállítása olyan sarkallatos esemény, amit csak az 1944-es Kossuth-tér visszaállításával lehet megfelelően kifejezni. Ezt természetesen nem a Zemberek fizetik meg, hanem a telefontársaságok percenként két forinttért és a dölyfösen tenyésző kis- és középvállalkozói bűnözők, akik adócsalásból élnek, annak ellenére, hogy olyan kedvezményeket kaptak, mint a 27%-os ÁFA vagy a nyugdíjadó. Ezért kell néhány új adót bevezetni, hogy végre mindenki bőségesen meg tudjon élni havi 47.000 forintból és egy kecskéből.

multi84 2012.06.11. 14:20:36

Nah erre lehet tényleg azt mondani hogy ezért tart itt az ország valaki kimondja az igazságot amivel még egyet is ért és tudja hogy így van a másik oldal erre kibasznak vele, mert az nyilvánvaló volt hogy ezek után kirúgják azt az embert pedig évek óta az első igaz szavak voltak amik a minisztériumból jöttek....

Azért annyiból jó hogy nem húzhatják meg azt hogy az IMF-re kenik ezek után, hogy agyalhatnak most hogy mit mondjanak majd ehelyett :)

tede 2012.06.11. 14:20:42

A végén úgysem lesz semmilyen vonalbezárás, csak megint vihar a biliben. Politikus átadni, avatni meg szalagot átávgni szeret, nem bezárni. Továbbá a MÁVnak van a legnagyobb hatalmú szakvervezete(i) és inkább hagyják, hogy napi 2 vonat miatt a teljes vonalon dolgozzon akár 100 vasutas, de ténylegesen nem zárják be.

Leépülő, népességüket vesztő falvak, sőt kistérségek egészen egyszerüen nem produkálnak elég utast. Pl. nagyanyám faluja, kb 200 ember, dolgozik belőle 10-15. Autóval jár szinte mindenki, a maradék busszal. A vonatra van napi 10 utas talán. A vasút utcájában lakik nagyanyám, szóval most szombaton mikor kiültünk egész napra enni, beszélgetni meg meccset nézni este számoltam az utasokat. 12-ig jutottam reggel 11-től este 8-ig. Nagyamán szerint hétköznap sincs több utas, sőt most volt valami vásár a városban és arra "sokan" bementek.

Be kéne pedig zárni a vonalakat, csak akkor az ellenzék olyan ordítást rendezne, hogy mégsem lehet. Erről harsogna az egész ország, ha valahol felszámolnának egy olyan vonalat, ahol több a dolgozó vasutas, mint az utas.

Másik megoldás, amelyik szintén nem népszerű, fizesség meg az utazásuk tényleges árát az utasok. Pl. egy 15 km-es jegy 5-6000 forint.

Az abszurditás csúcsa az, amit szintén vasuti szakértők mondtak, hogy a jelenlegi rengeteg kedvezményt biztosító rendszerben a jegyek kiadás, kezelés stb majdnem annyiba kerül, mint a jegyekből a bevétel. Talán nincs 6 milliárd forint különbség. Tehát az állam, ha még 6 milliárdot odanyomna, akkor akár a jelenlegi színvonalon mindenki ingyen utazhatna.
Abszurd hatékonytalanság.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.06.11. 14:22:27

Dóka Gábort már ki is rúgták.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/11/elbocsat/

Völner szerint a videót sem kellett volna nyilvánosságra hozni – a közrádiónak hétfőn reggel adott interjúban azt mondta, a szakszervezetnek meg kellett volna keresnie a tárcát az „igazolatlan állítások” ügyében, és nem kellett volna a felvételt feltennie az internetre.
Völner arról is beszélt, hogy a vonalfelújításoknál nincs korrupció, és állítása szerint a szakértő nem jelezte a tárcának, hogy olyan vonalakat újítanak fel, amire nincs szükség. Az államtitkár szerint vizsgálóbizottság pedig azért nem kell, mert „ha mindenre, aminek annyi valóságalapja van, mint a szakszervezetek által nyilvánosságra hozott videónak, bizottságot hoznának létre, azok felemésztenék a parlamenti munkát”.

A szemét szakszervezetek!
Korrupció nincs, nem is volt és nem is lesz!

1116001 2012.06.11. 14:27:14

Azért ez is sokat mondó félmondat és sajnos mindenhol igaz:
"...a szakmai érveknek a politikaiakkal szemben nincs súlya"

tede 2012.06.11. 14:28:03

@zero: Mit várt a szakértő? A csodálatos lényeglátása és szép összefoglalója miatt majd még elő is léptetik? Felnőtt ember, főleg ha kormányhoz köthető állása van, akkor ne fúrja már ilyen módon a munkaadóját.

Érted, lehet azzal jönni, hogy kinek meg miért van igaza de a vége úgyis az lesz, hogy nem mernek bezáni semmilyen vonalat sem, mert a lakosság nem tűri el, inkább legyen napi két vonat és rá a fizetett 50-60 vasutas a vonalon, de ne kelljen kimondani azt a szót, hogy bezárás.

Le_Penseur 2012.06.11. 14:28:24

@tede:
Ne keress értelmet, racionalitást, célszerűséget, átláthatóságot! Nem ez a cél! A cél a létező legnagyobb katyvasz konzerválása, hogy a zavarosban lehessen milliárdokat halászni!

Karipapa01 2012.06.11. 14:28:27

@tede: "A végén úgysem lesz semmilyen vonalbezárás, csak megint vihar a biliben"

De miért nem lesz? Mert a tisztelt politikusaink megint beszartak a népfelháborodástól! Azért! Mert megint a seggükben érzik az acélbetétes cipőt! Ez pedig sokkal másabb kategória, mint a gazdaságos üzemeltetés biztosítása. Nem megyünk itt semmire.

Karipapa01 2012.06.11. 14:31:07

@zero: Na! Ez az igazi demokrácia! Ezért küzdöttünk anno, ezt szerettük volna. Most megvan!

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2012.06.11. 14:33:51

---OFF---

@dr. Bubó: héj... nem lehetne, hogy beleírd azt a KIB*SZOTT z-betűt a Fidesz nevébe?! én rühellem a nevüket, mint a szart, és rohadt irritáló, hogy minduntalan összemosod a nevüket egy egyébként szép latin szóval, ami messze se jellemző rájuk...

szóval, lécci...

--- ON ---

nem valami haosnló törént a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér átnevezésénél is? szóltak a szakma szempontok, és a politika azonnal reagált is az ellenvéleményre: meg is lettek a kirúgások... és közben a MALÉV is bemondta az unalmast.

de persze nálunk demokrácia van... hajjaj, milyen lenne, ha nem lenne?

Kakimaki0123456789 2012.06.11. 14:34:42

Vannak orszagok akik kepesek urra lenni a problemaikon, valsagokat kepesek megoldani; kepesek valami ujat kiprobalni, magyaran alkalmazkodni, fejlodni.
Es vannak orszagok amik erre nem kepesekl; ezek az orszagok egyre lejjebb es lejjebb csusznak a vegen bab-allamokka valnak majd eltunek.
Mi csak hisszuk hogy minden maradhat ugy ahogy most van, hogy ez mehet tovabb, de kozben a versenyben egyre jobban lemaradunk; eddig olyanokkal versenyeztunk akiknek hasonlo gondjaik voltak, de mara ok ezeket megoldottak, mi meg nem. 5-10 ev alatt is el lehet jutni Afrikaba, anelkul hogy egy tapodtat is elmozdulnank.
A MAV-ot fel kell darabolni, a nyugdijakat csokkenteni kell, az allami burokraciat fel kell szamolni, az orbani alkotmanyt el kell torolni.

Marcellusca 2012.06.11. 14:39:12

Óóó, mily "csodás", mily mai magyar megoldás az Frissítés-béli hír. :(((

dr. Bubó 2012.06.11. 14:40:13

@holex: nem nem lehet

a FIDESZ az egy PÁRT volt... FIatal, DEmokraták....

a fides szó az latin: MÁR CSAK A HIT, hívők maradtak...

és ez a fides az MAFIA....

nem ugyanaz...

1990-ben egyszeer utoljára voltam választáson... akkor FIDESZ re szavaztam...

Karipapa01 2012.06.11. 14:41:09

@szanalmas: "Most képzeld el, ha privatizálnák a parlamentet, másnap már mindenki minimálbérre lenne bejelentve!"

Igen! A parlament a mi privát cégünk. Enyém is, tied is, övé is! Azért lett létrehozva és azért üzemeltetjük nem kis költséggel, hogy gondoskodjon a magyar demokráciáról és az ország gazdaságának fejlődéséről! Magánvéleményem, hogy itt ezekkel némi problémák adódtak és úgy néz ki, hogy záros határidőn belül nem megoldhatóak. Akkor most mi legyen?

dr. Bubó 2012.06.11. 14:41:40

@zero: ez ojjan mint a szegedi Révész bíró...

aki igazat szól annak annyi... majd titkosítyák ezt is százévre...

bár nem igazán értem hogy tudták kirúgni, ha az előző minisztériumi közleményben megmondták hogy semmi közük hozzá...

:) vicc

Marcellusca 2012.06.11. 14:47:50

@zrobasé:
"magyar házba magyar tolvajt !!! " - Nem, nem! E zúgyvan pontosan, hogy "Magyar seggbe magyar lóf@szt!" :D
Enriconak (Vidékinek, Lencsés Pistikének, stb.) meg kettőt! Másikat a kezébe, hogy tudja, mi van a seggébe'!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.06.11. 14:49:00

@tede:

Be kéne pedig zárni a vonalakat, csak akkor az ellenzék olyan ordítást rendezne, hogy mégsem lehet. Erről harsogna az egész ország, ha valahol felszámolnának egy olyan vonalat, ahol több a dolgozó vasutas, mint az utas.

- A jelenlegi ellenzék zárt be vonalakat, ami ellen az akkori ellenzék ajvékolt, majd hatalomra kerülve újranyitott.
Most pedig az akkori ellenzék akar vonalbezárni.

Elvesztettem a fonalat.........

belekotty 2012.06.11. 14:49:55

@Secnir: Tegnap már tudták hogy ma kirúgják, azért mondták hogy nem az ő alkalmazottjuk. Különben is visszamenőleges hatállyal rúgták ki.. Ez 1*ű, minek ehhez Enrico?

belekotty 2012.06.11. 14:53:07

@Secnir: "-ha a tied a mérvadó, akkor igen magas az enyém! ja, és akkor voltam kommunista, amikor te. "-- Nana, az ő kommunizmus mentességére én nem alapoznék!

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2012.06.11. 14:56:06

@dr. Bubó: ezen nem hívők, ezek fizetett agyatlan zombik. buta tudatlan szarvasmarhák, akik abban ahitben élnek, hogy ha a megmondják a véleményeüket helyettük, akkor az a saját véleményük. olyan alacsony szellemi színvonalat képvilsenek, hogy abban sem vagyok biztos részei az értelmes életformáknak. bálványíimádó, lelki szegények, akik nem rendelkeznek a gondolkodás képességével, nem is értik, hogy mi folyik körülöttük. pontosan olyanok, amilyenekké a vezetőik formálták őket. egyetlen érvük az a szitkozódás, mocskolódás, aminek a szintjére még gondolatban is csak a legalsó szellemi egzisztenciával rendelkező réteg süllyed le.

ezek ők, nincs ebben semmilyen hit, mert nincs is miben hinni. csak kényelmes nekik, hogy pórázon vannak tartva, és ennek kimondottan örülnek, még csápolnak is hozzá, és könyörögnek, hogy még mélyebbere nyomják a szájukba a péniszt.

ezeket nem illeném kultúrált latin kifejezésekkel, viszont rendegeteg szép magyar szó van az ilyen korcsokra.

Marcellusca 2012.06.11. 15:02:30

@Virág et.: Vidéki (időnként) szórakoztató, de ez a szerencsétlen idióta, agyhalott qrva idegesítő!
A mi, "kedvenc" agyhalott fityiszdroidjaink legalább megpróbálnak érvelni, de ez a f@sztarisznya csak gyurcsányozva fröcsög. :(((

tede 2012.06.11. 15:03:00

A MAV-ot fel kell darabolni, a nyugdijakat csokkenteni kell, az allami burokraciat fel kell szamolni, az orbani alkotmanyt el kell torolni.

Ez volt a nap vicce. Most nem jut eszembe pontosan a Trónok Harca ideillő idézete, amikor a kedvencem a Drogo élőhalott állapotba került: előbb kel fel a nap nyugaton és nyugszik keleten majd akkor lesznek ezek a problémák megoldva.

tede 2012.06.11. 15:17:25

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
az a nyűgjük, hogy az IMF -egyébként helyesen- követelni fogja, hogy a mindenkori kormány 40 milliárd (ha pontosak az értesülések) forinttal csökkentse a közösségi közlekedés támogatását. Abból indulnak ki, hogy az országméret, lakosságszám, vonalsűrüség stb alapján Magyarország erősen túltámogatja a közösségi közlekedést a hasonló országokkal szemben.

Szerintem már a Gyurcsány-Bajnaitól is ugyanezt kérte az IMF, nem új dolog ez, mindenki tud róla, csak úgy tesznek, mintha mégsem.

Az IMF-t is lehet ugatni, mint a teliholdat, de nem teljesen ostobaság, amit csinálnak, hogy országszinten összehasonlítanak mutatókat és amik kiugróak, ott javasolnak / előírnak.

Persze, tudom, a közfelfogás az, hogy az IMF mindenhez hülye, nem ért a MÁV-hoz meg a magyar helyzethez sem, persze, az általános demagóg gondolkodás nem engedi meg, hogy összefüggésekben gondolkozzon az átlagos, kéttagú bővített mondatot amúgy is meg nem értő derék választó polgár. Még megártana neki a sok gondolkodás, az IMF úgysem ért a magyar helyzethez, szerintük :(

Viszont, ha az IMF ragaszkodik a csökkentéshez, akkor technikalilag a m...k b...s IMF miatt kell a derék vasutasokat, akik kiszolgálják a napi 2 vonatot meg a mari néni, józsi bácsi falujába vezető napi 10 utast kiszolgáló mellékvonalat bezárni. Rettenetes dolog.

Állítólag hívásra helybe menő iránytaxi is olcsóbb lenne a kihasználatlan vonalak helyett, még akkor is, ha csak a vonatjegyet fizetnék a zemberek, nyugdíjas meg ingyen utazna (mint most).

tomwar 2012.06.11. 15:22:12

@Monçada bíboros: Biboros ur, azert a tizszeres ar finoman szolva sem magyarazhato... 22 ev tapasztalattal a hatam mogott az epitoiparban elhiheted nekem, mar lattam egys'mast...

Ironfist 2012.06.11. 15:29:25

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Bazmeg, ez hihetetlen. Tolja minden a pofátokba bele azt, hogy a fidesz még a Gyurcsányéknál is rosszabb, és ti mocskos fideszes zombik mit csináltok? Demeragyurcsány, demerazeemúútnyócév! Gusztustalan ez a képmutatás, és kettős mérce, amit műveltek.
Férgek...

Secnir 2012.06.11. 15:33:33

@zero:
az hagyján, de a kormányzati kommunikáicó se' semmi!

NFM közlemény tegnap:
"A minisztérium közölte, hogy az elhangzott nyilatkozat nem NFM-alkalmazottól származik. "

NFM közlemény ma:
"Elbocsátották az állásából azt a szakértőt,"

Gabe Walker 2012.06.11. 15:39:07

@Secnir: Pedig ők csak az igazat, a színtiszta igazat csúsztatták, hiszen:

"a fejlesztési minisztérium háttérintézményének, a KTI-nek vasúti közlekedési vezető szakértője", tehát nem az NFM dolgozója per se... :)

Crip Lee 2012.06.11. 15:45:41

@Secnir: Naná, hogy védi. Ilyen vérzivataros időkben még őt is kirúghatják mint ezt a szerencsétlent a vidijóban.

hörgőszelep (törölt) 2012.06.11. 15:49:29

Erről jut eszembe: Lenin élt, Lenin él és Lenin élni fog! ( Tudom "szovjet" nyelven is...!)

Crip Lee 2012.06.11. 15:53:49

@Virág et.: Ha nem gyurcsány akkor ürgebőrbe varrt felforgató terrorristák vagy MOSZAD ügynökök akik a magyar vasút szívcsakráját akarják.

Crip Lee 2012.06.11. 15:59:06

@Secnir: Gyurcsány a hibás. Elég a magyarázat?

nemjogasz 2012.06.11. 15:59:24

Oszoljanak kérem, oszoljanak! Nincs itt semmi látnivaló.
A NER-ben természetesen már az első héten felszámolták a korrupciót (Pintér sanya által ugye, hiszen a korrupció a bűnözés része), nincsenek oligarchák se, a vasúttal pedig minden renden van, mint ahogy a BKV-nál és a közgépnél is. Emelett az ilyen "szakértők" ugye a rothadó kapitalista nyugat fizetett ügynökei, hiszen mi, igaz magyarok mint tudjuk, sőt, hisszük, hogy a szakértelem komcsi trükk. Ennek megfelelően a szakértőt internáltuk. Ja, és persze ezis a zelmútnyócév gyurcsányista országtönkretétel miatt volt, na, de most már, nagy Vezérünk alatt már a MÁV sínein is robog a gyorsnaszád, és nem leszünk a zájemef rabszolgája, mija zemberek érdekeit tartjuk szem előtt, úgyhogy most azonnal kidolgozunk egy nemzeti konzultációt, amiben a kormány tudtára adhatja, hogy a zelmútnyócévvel szemben most mennyire meg van elégve a vasúttal.

szmoker (Homo Trollicus) 2012.06.11. 16:10:15

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): épp linkolni akartam.

Ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni:
"A jegyszedőt internáltuk. Az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt.
Bevallotta."

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2012.06.11. 16:22:28

a poszthó:

:O na most akkor vizsgálunk vagy nem vizsgálunk, jahh hogy bizottságosdi nem kell, mert nem volt semmi, vagy akkor hogy is van ez? :D

Vizsgálatot kér az NFM a MÁV-os felvétel miatt
2012. június 11., hétfő, 16:13
Szerző: hvg.hu

--------------------------------------------------------------------------------

Címkék: videó; felvétel; NFM; MÁV-os;

Kinyomtatom • Elküldöm
Vizsgálatot kezdeményez a többek között a vasúti fejlesztésekkel kapcsolatos korrupciós vádakat is tartalmazó, a hétvégén megjelent videófelvétellel kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Völner Pál - közölte az NFM, amely jogi lépéseket is tervez. A tárca megerősítette azt is, hogy a felvételen szereplő szakértő munkaviszonyát megszüntették.

hvg.hu/itthon/20120611_nfm_felvetel

nemjogasz 2012.06.11. 16:26:48

@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Vizsgálják, hogy mennyire sértette meg a viedó közzététele a nevezett minisztériumi vezetők jó hírnévhez való jogát. (Esetleg lehet-e terrorizmusnak vagy államellenes bűncselekménynek nyilvánítani). A korrupciót természetesen nem vizsgálják, hiszen az nincs. Nincs és kész. Aki mást mond, az hazaáruló.

Secnir 2012.06.11. 16:41:02

@Crip Lee:
"Gyurcsány a hibás. Elég a magyarázat? "

köszönöm, tökéletesen kielégítő. kérek engedélyt meghunyászkodni.

öreg_répatorta 2012.06.11. 17:13:46

Aszonta a rogány, hogy ez csak egy rosszindulatú felvétel. Rogány a "zöszödi beszéd" az mi vót??? A' jóindulatú vót mi? Ostoba faszfej.

Kakimaki0123456789 2012.06.11. 17:28:06

@tede: Majd rakenink az IMF-re, hat nem hallottad???
Bar mar kennek!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.06.11. 17:32:41

A korrupció és az IMF-fel takarózás mellett az is szánalmas, hogy a minisztériumi szakértő és a szakszervezet csak politizálásra képes, de cselekedni nem.

Kakimaki0123456789 2012.06.11. 17:34:52

@tede: "Be kéne pedig zárni a vonalakat, csak akkor az ellenzék olyan ordítást rendezne, hogy mégsem lehet"
Hat az ellenzek eppen be akarta zarni a vonalakat, erre a fidesz kezdett orditozasba hogy "megolik a videket" aztan szep csendben bezarta a vonalakat es senki sem ordibalt hogy "megolik a videket" sot meg azt sem ordibalta senki hogy "orban a pofatoklba hazudott, ti meg elhittetek neki" mert mesterhazy is csak addig mehet el ameddig a poraza engedi...

nu pagagyí 2012.06.11. 17:50:00

Fell kell számolni a minisztériumi háttérintézményi bűnözést! Ezentúl csak olyan embert vesznek majd fel, aki megbukik a hazugságvizsgálaton, az őszinte emberek veszélyesek.

nu pagagyí 2012.06.11. 17:52:32

Az azért szívás lesz, ha az IMF elhajt minket. Nem lesz kire kennie a kormánynak saját ostobaságát.

Mérges 1234 2012.06.11. 18:01:35

Akinek még mindig nem eset le, hogy a nagykutyák, oligarchák úgyanúgy szétrabolják az országot, mnt a szpcik alatt az jó méretes marha.

Annyi történt, hogy könnyebb lopni, mert csak egy oldalt kell kenni, és egyre nehezebben derül ki.

Aki még ezek útán is odavágja az x-et a Fidesz vagy esetleg a zocik mellé szarjon sünt....

Mocskos egy szarkupac ország lettünk, a rohadék politikusok miatt.

A szakszervezetis palinak meg respect, persze tudom,tudom ő biztos jól keres, de frankón megmondta, hogy aki, 100-at kers annak tuti számít a 10 Ft is, nem úgy mint.....

déjá vu39 2012.06.11. 18:10:41

Hát, kérem itt abszolút szólásszabadság van: azt szabad mondani, amit szabad.

déjá vu39 2012.06.11. 18:12:26

Ja, elfelejtettem: két éve Gaskó úrnak 1 MFt (millió) volt a fizetése, plusz szolgálati gépkocsi, mobil.

patkányméreg 2012.06.11. 18:17:15

@multi84:
Bazmeg, ha a Coca Colánál dolgozik és a meetingen való, amúgy témaindító és konstruktív véleményét kifejti a szirupban úszó egérszarról és a csapnivaló higiéniáról, akkor ugyan így kibasszák, mint a szart, mert egy fekély lesz a cég testén, stb.

Bárhol dolgozol, ha nyilvánosság előtt ugatsz arra a vállalatra, értékrendre, amit elvileg a fizetésedért képviselsz, kibasznak, beperelnek, tönkretesznek. Iszonyat peche van a fószernak, hogy ez a véleménye nyilvánosságra került, mert amúgy nem lett volna több szakmai kiindulási pontnál a megbeszélésen. A tollforgató terroristáknak hála egy életpálya tört ketté. :(

Másrészt baromi jó, hogy ebben az országban 10 millió ember ért mindenhez, de talán jobb lenne, ha mindenki a saját dolgához értene, talán nem itt tartanánk. Az nem vezet sehová, hogy mindenki megmondja a másiknak, hogy mit kéne csinálnia és miért volt hülye, ahelyett, hogy a saját területérén törekedne a példás teljesítményre.

A MÁV mindig is ilyen volt, sőt az átkosba még ilyenebb, csak akkoriban a gyenge hatásfok nem volt téma. Háromszor ekkora létszámmal, fiatalabb infrastruktúrát, gyakorlatilag korlátlan anyag és eszköz mennyiségből kellett fenntartani, alacsonyabb igények mellett. Jelenleg nincs karbantartás, csak fenntartás van, és jelenleg ott van fejlesztés, ahol az EU beletolja a pénzt, mert nekünk nincs pénzünk. EU beletolta korridorokba, agglomeráció-Bp összeköttetésekbe, mint ahogy beletolta autópályákba és nem tolta bele szántások melletti falusi földutakba. A 10 millió hozzáértő ezen egy picit gondolkodjon el és fogalmazza újra az elvárásait. Azt kell elképzelni, hogy egy céghálózat egy leányának üzletvezetői vagyunk. Az anyacég (központ) elrendel minden leánynak 500 milliárd Ft-ot fejlesztésre. Hiába van meg a te üzleted tetőtől-talpig 300-ból, nem vagy hülye, 500-at fogsz elkölteni. Megtalálod a maradék 200-nak a helyét, nem fogod visszaadni, inkább megerősíted belőle magad.
Tehát nem Közgépezni kéne, meg Simicskázni, őszintén szólva NEKÜNK nem kurvára mindegy, hogy ki csinálja meg? EU kifizeti a nagy részét, megállapítanak, mondjuk adott projektre 500 milliárdot, innentől kezdve annyira leszarom, hogy ebből a keretből ki oldja meg jól a munkát, bár ha lehetőség van rá, akkor Magyarországra adózzon és magyar munkavállalókat (bejelentve) alkalmazzon a nyertes.
Tengernyi kommentelő olyanon prüszköl, ami nincs is hatással az életére és igazából meg sem tudja ítélni annak súlyát, de kántálja. Nekem pl fingom sincs arról, hogy adott vonalbezárást mennyire időszerű, teljesítményét a Volán mennyire tudja átvállalni, hány embert érint, és szerintem az itt fórumozók 90%-a sem vágja, ennek ellenére itt hisztizik mindenki és köpköd, mert egy sima szakmai /gazdasági kérdést (szárnyvonalak bezárása) Mo-on nem lehet úgy hagyni, és éretten azt mondani, hogy politikailag leszarom, mert nincs jelentősége, szakmailag meg nem értek hozzá, ezért megvárom és megnézem, hogy mi lesz, mert helyette inkább szeretünk mutogatni, "ha ezt mondta XY 2 éve, akkor csinálja is ezt, hiába gazdaságilag/ szakmailag butaság, mert a politikai következetesség nagyobb súllyal bír ebben a szaros országban, mint a józan ész.
Leszarom mit mondott ellenzékben a Fidesz, ha most segget csinálnak a szájukból és bezárnak pár szárnyvonalat, tegyék, ha az a rendszer hatásfokát valóban javítja. Csak mivel a birka azzal van elfoglalva, hogy mit mondtak, ahelyett, hogy minek kéne lennie, a fidesz (és minden aktuális hatalom) kénytelen lesz politikát csinálni minden kérdésből.
MÁV: volt, van lesz
Veszteséges üzem: volt, van lesz
Politikai befolyással bíró gazdasági érdekcsoportok: volt, van lesz.

Tök mindegy ki van hatalmon.

déjá vu39 2012.06.11. 18:26:24

@VT22 írja: 'Ott a kulcsmondat néhány sorral lentebb: "2005 óta csak az EU-s pénzek azok, amik a pályafelújításra fordíthatóak" --> Miért jó ez és kinek? Mert ez teszi tönkre a vasutat, hogy a saját pályáinkhoz nem tudunk hozzányúlni, csak ahol az EU akarja. '

Bocs, nem erről van szó. Arról szül a mondat, hogy a kormányzat nem fordít a felújításokra saját pénzt, csak azt amit az EU-tól kapunk. Ha a 12-es vonalra kérnénk, akkor arra adnának, ha a 1212-re akkor arra.
De ha nem így lenne akkor is lehetne okosabban csinálni. Amire az EU ad pénzt, azt meg lehetne csinálni az EU pénzéből, amit meg ők nem finanszíroznak de nekünk fontos, azt meg a sajátunkból. Csakhát a döntéshozóknak nem fontos.

VT Man 2012.06.11. 18:30:50

@tede:
"Szerintem már a Gyurcsány-Bajnaitól is ugyanezt kérte az IMF, nem új dolog ez, mindenki tud róla, csak úgy tesznek, mintha mégsem."

Oké, csak a kérdés az, hogy Gyurcsány-Bajnai miért nem tette rendben a MÁV-ot?

Bukni már úgyse buktak volna jobban, akkor meg, mi az indok a semmittevésre?
Ez Bajnaira is vonatkozik! Neki is volt egy éve!

nemjogasz 2012.06.11. 18:43:15

@patkányméreg: " tollforgató terroristáknak hála egy életpálya tört ketté. :("
Khmmm. A tollforgató terroristák rúgták ki a szakértőt? Vagy esetleg az inkompetenciájukat és a többszáz milliárdos mutyijukat titkolni akaró, szakmai véleményekre nagy ívben szaró, csaló hazug minisztériumi vezetők? Melyik?
Szerinted a tollforgató terroristáknak köszönhető, hogy ebben az országban ha egy minisztériumi dolgozó esetleg értelmes szakmai munkát próbál folytatni, és rámutat arra, hogy az adott minisztérium vezetése bábként hajtja végre az elmebeteg politikai vezetés még elmebetegebb, szakmaiságot nem látott, demagóg ötleteit, és leplezi a milliárdos lopásokat, azt rögtön elbocsájtják?
Ugye ez nem a fideszes kézi irányításon lévő, a párthűséget mindenek elé, így a normál, produktív munkavégzés elé helyező, autokratikus, mindenhová megbízható elvtársat ültető hozzáállásának köszönhető? Ugye nem annak a mentalitásnak, hogy aki a Vezénylő Tábornok úr hibbant elképzeléseit kritizálja, az népellenség, és minden eszközzel el kell lehetetleníteni?
Ugye nem? Nyilván a tollforgató terrorista, az, az töri ketté szerencsétlen karrierjét...

öreg_répatorta 2012.06.11. 18:50:47

@patkányméreg: Próbálod még mindig védeni a védhetetlent. Te is tisztában vagy vele, hogy az elmúlt két évben a demokrácia megcsúfolása volt, amit orbánék tettek. Nagyon úgy tűnik, hogy már csak magadat győzködöd, hátha valami csoda folytán ez az ország elindul a normális irányba. Megteheted. De azokat akiknek már kinyílt a szeme, nem tudod meggyőzni.

Horizont 2012.06.11. 18:59:08

".....a munkáltatója – arra hivatkozva, hogy megrendült benne a bizalma –"
Nagyobb baj, hogy a mi bizalmunk is megrendült - minden politikus iránt .... az élet meg mégis megy tovább! Arról szó sincs, hogyan kéne átszervezni a MÁV-ot, hogy ne pénznyelő automataként szolgáljon, arról sincs szó, hogyan oldják meg, hogy vidéki embereket ne zárjanak el a világtól azzal, hogy megszüntetik a járatot. Megint mindenről pofáznak csak a lényegről nem!
Érik a (narancsos)bukta Fideszéknél. Leszarom őket, de velünk mi lesz????

Monçada bíboros 2012.06.11. 19:11:46

@patkányméreg: "Bárhol dolgozol, ha nyilvánosság előtt ugatsz arra a vállalatra, értékrendre, amit elvileg a fizetésedért képviselsz, kibasznak, beperelnek, tönkretesznek. Iszonyat peche van a fószernak, hogy ez a véleménye nyilvánosságra került, mert amúgy nem lett volna több szakmai kiindulási pontnál a megbeszélésen. A tollforgató terroristáknak hála egy életpálya tört ketté. :("

Igen, igazad van, a köcsög újságírók jobb, ha nem bolygatják, a közpénzek felhasználását és a szakmaiságot nélkülöző döntéshozatal mikéntjét.
Rontják itt nekünk a közhangulatot, ahelyett, hogy dicshimnuszokat zengenének a kedves vezetőről és a gazdasági géniusz jobbkezéről...

Mérges 1234 2012.06.11. 19:39:12

@patkányméreg:

Lehet, hogy a Coca Colánál is kirúgjk a fószert (nem vagyok benne teljesen biztos), de ha így is történik meg is lesz a véleményed róluk, sőt nagyon valószínű, hogy nagy magyarázkodásba és rendcsinálásba és sűrű ellnézsét kérésbe kezdenek.

MIndenesetre a hozzád hasonló sültbolondokon kivül senki nem fogja azt mondnai, hogy mindez rendben, bezzeg most....

Igen az MSZp alatt is pont gy ment, de nem pont ezt mondta a szakszervezetis fazon is, hogy azt hitte ezentúl nem így lesz....

Kezd a szar tolcsordulni mindenütt, sokáig már nem lehet leplezni, talán nem i kellene,hanem végre felrúgni.....

Secnir 2012.06.11. 20:04:38

UPDATE!
NFM közlemény tegnap:
"A minisztérium közölte, hogy az elhangzott nyilatkozat nem NFM-alkalmazottól származik. "

NFM közlemény ma:
"Elbocsátották az állásából azt a szakértőt,"

NFM közlemény ma reggel:
Nem vizsgálódik az NFM

NFN közlemény ma este:
Mégis vizsgálódik az NFM
index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/11/volner_megis_vizsgalodna_videougyben/

nem egyszerű dolog kérem a vasúti dolgozók szájába szarni...

patkányméreg 2012.06.11. 20:11:02

@nemjogasz: "tollforgató terroristáknak hála egy életpálya tört ketté." Irónia akart lenni, sajnos az idézőjel nélkül csak számomra volt világos. :)

patkányméreg 2012.06.11. 21:03:26

@Mérges 1234: Te miről beszélsz? Nem értem amit mondasz!
Pontosabban te nem fogtad fel amit mondtam. Te aktuálpolitizálsz én meg adott területről ejtettem el pár gondolatot. Mondtam én egy szóval is, hogy bármi rendben van bazmeg? Nem mondtam. Engem nem érdekel sem a fidesz, sem az mszp, engem ebből hagyjál ki. Vasútról volt véleményem és az állami fusikró tök 8 ki van hatalmon. Meg véleményem volt Rólad, Rólatok, akik elvesznek a politikai marketingben, egymásnak feszültök, gyűlölködtök olyan dolgokon, amik nem is léteznek. Élő példa tőled: "MIndenesetre a hozzád hasonló sültbolondokon"
Miért is kaptam én ezt? Te most miért engem utálsz? Ennyire leárnyékol téged a politika? :O

Ezen túl kéne végre lépni, nem gondolod? Ha nem léptek túl ezen a szinten, hogy "jobboldali, baloldali, náci, zsidó, stb" és egymást gyűlölitek, -holott jól tudjátok, hogy mindnyájan csak egy élhető, tisztességes világra vágyunk- ne is számítsatok az olcsó bazárinál jobb színvonalú politikai felhozatalra. Tök jól elgeciztek egymással, közben a két tolvaj bagázs nulla hozzáértéssel egymásnak adogatja a kilincset, és teszi taccsra az országot. Jobb, meg bal oldalt el kell felejteni, ide szakemberek kellenek, szakértő kormány, tudatos, szisztematikus program, de ez csak egy egészséges, belátó, racionális, összezáró társadalmi szerkezetből tudna kinőni, ami a jelenlegi egymásra köpködő, gyalázkodó, gyűlölködő állapottól nagyon-nagyon messze van. Vagy folytasd / folytassátok, addig az olcsó, üres dumákból a fidesz is és mszp is ragyogóan meg fog élni.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.06.11. 21:03:38

Ha én meghallom, hogy nemzeti tőke, meg azt, hogy karvalytőke, akkor már tudom, hogy a közpénzek lenyúlásáról van szó. Ugyanis nincs olyan, hogy nemzeti, meg nem nemzeti tőke. Csak tőke van.

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.06.11. 22:38:24

Kellett elüldöznötök az egyetlen igaz magyar embert Gyurcsány Ferencet?!
Tessék, akkor most örülni, hogy mehettek az erdőbe lakni jövőre, mert se munka, se nyugdíj se semmi. A mocskos fidesz maffia csak a saját fajtáját a cigányokat támogatja a közös pénzből. Gyurcsány elvtárs megnézte az Avas lakótelepen, hogy mi folyik. A fideszesek csak a luxusnyaralókba járnak.
Kizárólag Gyurcsány menthetné meg az országot a teljes nyomortól és rabszolgaságtól!
A munkás bére az égre kiált!!

Virág et. 2012.06.12. 08:08:36

Pár napja nézegetem a MNO címlapját, de valahogy ezt a hírt nem találom sehol. Biztos véletlen és Orbán ügyészségi beszéde, meg az OTP-s ügyintéző alkalmanként 30 ezer forintos megvesztegetése ennél amúgy is sokkal fontosabbak.

süti beállítások módosítása