Skip to content


       Szűrés lista

Pozitív időjárás-előrejelzést!

Az nem meglepő, hogy Matolcsy megmagyarázza és próbálja pozitív színben feltüntetni a recessziót. Ezt vártuk tőle, ez ő.

A NER-ben semmi sem lehet rossz vagy negatív!
Minden adat csak Nézőpont kérdése!
A tündérmesékben a pohár mindig tele van, a magyar változatban is legalább félig!

Az NGM alá tartozó idegenforgalmi szövetség is úgy érezte, hogy ezt a Fidesz-hírlevéltől a kormányzati honlapon át a pártsajtó címlapokig mindenhol jelenlévő központi pozitív szemléletet a turizmus érdekében is alkalmazni kell, méghozzá ............az időjárás-előrejelzésekben. Nem vicc.

Ennél groteszkebb sajtóközleményt nem sokat olvasni, minden sora kincs.


"Állásfoglalás a borús hangú időjárás-előrejelzések ellen
2012-08-13 11:04

"Komoly lehűlés jön, elromlik az idő, nem számíthatnak semmi jóra a nyaralásukat vagy szabadtéri programot tervezők" – hallhattuk, olvashattuk ismét az elmúlt napokban a magyar médiában.

Pedig nem ártana jobban odafigyelni azokra a sokmillió eurós, vesztes meteorológiai perekre Európa más országaiban (Nagy-Britannia, Hollandia stb), melyekről a tudósítások sokszor ugyanezekben a médiumokban, pár sorral vagy perccel később megjelentek. A Magyarország turisztikai helyszíneit, attrakcióit és vállalkozásait tömörítő Magyar TDM Szövetség szerint nem ártana perek nélkül is odafigyelni egymásra, így a rendkívül nehéz helyzetben lévő hazai turizmus, turisztikai szolgáltatók érdekeire.

Mennyivel figyelmesebb – és nyelvileg is izgalmasabb - lenne például végre arról tudósítani, hogy „az enyhülő hőségben végre lehetőség nyílik izzadságmentes városnézésre“ vagy „egyre több kalandpark és érdekes túraút várja a sportolásra kiváló időben a magyar családokat“, eső esetén pedig „izgalmas múzeumok, színházi és zenei előadások, megfizethető gasztronómiai élmények segítenek átvészelni az égi áldást“, hangsúlyozták.

A Szövetség szerint, aki úgy gondolja, hogy a Balaton (történelmi- és fürdővárosaink, falvaink, borvidékeink stb) csak hétágra sütő Nap esetén nyújtanak kellemes kikapcsolódást, annak tényleg csak felületes ismeretei vannak hazánk természeti-kulturális kincseiről, szabadidős lehetőségeiről.

A Magyar TDM Szövetség közleményében a hazai turisztikai szolgáltatók nevében arra kéri a média munkatársait, hogy egysíkú és elijesztő fogalmazásukkal ne járuljanak hozzá ahhoz, hogy honfitartásaink a négy fal közé vagy bevásárlóközpontokba tervezzék hétvégéiket."

Téved, aki médiahackre vagy hőgutára gyanakszik.

Teljesen komolyan gondolják.

Címkék: média turizmus abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr774713194

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.16. 11:51:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Pokolba a meteorológusokkal! 2012.08.16. 11:40:14

Mindig is tudtam, hogy a meteorológusok elvetemült egy népség. Eddig ugyan azt hittem, hogy a független piaci elemzők és a közvélemény kutatók még náluk is elvetemültebbek, de kiderült, mégsem. Az Elvarázsolt Kastély újabb közérdekű felhívása. B...

Trackback: A magyar MÁTRIKSZ: kicsit durva, foltokban már átlátszik, de legalább a mienk 2012.08.16. 11:33:32

A Larry és Andy Wachowsky testvérpár klasszikus műve a MATRIX. A filmről mindenki hallott már, nem lehet kikerülni. Divatot teremtett, megváltoztatta az egész filmvilágot, hatott a globális kultúrára, ez kétségtelen. Jelen írásommal a kultikus remekműv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.08.16. 12:27:25

A 25 fok feletti hőmérséklet és a tűző nap szenvedélyes gyűlölőjeként teljesen igazat adok abban, hogy fölösleges az ítéletnapi komor pofa, ha egy felhősebb vagy hideg napot kell felkonferálni. A jó idő távolról sem mindenkinek jelent hőséget és napsütést! Viszont azt is utálom, ha az időjósok jópofizva javasolják, mit hogy csináljak: vigyenek magukkal esernyőt, öltözzenek jó melegen, menjenek strandolni - hát ebből pont nagyon vissza kellene venni.

_tx_ 2012.08.16. 12:28:04

LOL az milyen már, ahogy az operatőr a csaj mellét veszi a riport elején!

Jofiu 2012.08.16. 12:29:09

@kavicsq: Jogos. A sportolók többet tettek most az országért mint egy irodaháznyi túrisztikai szakember. Egy Thaiföldön lakó ismerősöm mesélte, hogy nemcsak, hogy nem kell többé elmesélnie, hol is van Magyarország, hanem lelkesen kérdezgetik róla és dícsérik, ilyen kis országként milyen sikeres az olimpián. Persze nem a thaiföldi túristahordák húzzák ki a költségvetést a pácból, de jellemző a példa.
... amúgy lehet, jobb is ha nem nyúlnak bele ebbe a sztoriba a szakemberek. Nem biztos, hogy nem csak rontanának a dolgon a fentiek alapján.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.16. 12:29:36

@Réka ‎: "A 25 fok feletti hőmérséklet és a tűző nap szenvedélyes gyűlölőjeként" - óóó végre egy EMBER :DDDD

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2012.08.16. 12:35:08

A mára tervezett jó idő, a rossz idő miatt elmaradt!

Bakter 2012.08.16. 12:37:21

Hamarosan kinevezésre kerül az új Időjárásügyi Államtitkár kiflicsücsök Gabika személyében, és létrehozzák a Meteorológiai Köztájékoztató Hivatalt. Mert a kormány megvédi a zembereket a rossz időjárástól. Egy tündérmesében hogy pcsába lehetne vihar meg szél?

vladimir964 2012.08.16. 12:39:26

1.Erről a 60-as évekbeli vicc jut az eszembe:
Hruscsov és Kennedy futóversenyt rendeznek, és Kennedy nyer. Mi jelent meg másnap a Pravdában:
"Kennedy az utolsó előtti lett, míg Hruscsov elvtárs az előkelő második helyen végzett".
Nagyjából itt tartunk a tündérmesében, a 60-as évek szintjén (sem)
2.A magyar TDM szövetség nincs tisztában az idegen szavakkal. A magyarban ugyanis a "médium" szellemidézőt jelent, a sajtótermékek "média" néven kéne hogy szerepeljenek.

Csumpitáz Alfréd 2012.08.16. 12:42:01

@Jofiu: Én kitaláltam azt a hírt amitől a TV2-nek nyálcsorgása lenne hónapokig (megélne belőle ezalatt még a MOKKA, a Napló, a Tények és az Aktív is). TEHÁT: Újszülött pandával verte agyon hűtlen feleségét az egykori pedofil pornószínész kamionsofőr, miután a forgalommal szemben hajtva balesetet okozott, azzal a kamionnal, amelyben pakisztáni menekültek gyomrában 50 kiló kokaint találtak a vámosok.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.08.16. 12:43:53

@öööö...izé: A dramaturgiai értelmezés, az én olvasatomban: "ez is inkább a mellét mutogatná, ahelyett, hogy komplett idiótát játszik a tévében".

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.08.16. 12:53:02

Nem értem a problémátokat. Az idei 1.2 százalékos visszaesés, jövőre gyönyörű emelkedésnek lesz kommunikálva, ha elérjük a tavalyi szintet.

Freddy1st 2012.08.16. 12:55:00

Szerintem a Tengerparti Fagyiárusok Szövetsége (röviden TeFaSZ) direkt esőtáncolókat alkalmaz itt nálunk, aztán kihasználják az időjárás-jelentés gyengéit, és így akarják ösztönözni a Magyarokat a tengerparti nya(ra)lásra!
Plusz: még egymásnak ugrasztja a tévedhetetlen meteorológusokat a tévedhetetlen turisztikai szakemberekkel!

Szerintem nincs más logikus magyarázat!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.16. 12:59:26

@mikóka kálmán: Az időjárás elferdítése nem tűnik túl értelmesnek. Biztos bevált máshol.

Jofiu 2012.08.16. 13:00:40

@Csumpitáz Alfréd: Nem rossz. : )
Ezzel az unalmas 'panda született valahol' témát is sikerülne felfűszerezniük a saját színvonalra.

Roltii 2012.08.16. 13:02:40

@Jofiu:
"Mert ez időjárásjelentés b+!"
nem, már rég nem az. Ha az lenne, akkor még igazat is adnék Neked, de már rég nem időjárásról beszélnek benne, max egy picit...

Jofiu 2012.08.16. 13:05:01

@Roltii: Lehet.
Pedig nem árt ha az időjárásjelentés a várható időjárásról beszél.

nixe 2012.08.16. 13:12:52

Javasolom az ötlet kiterjesztését pl.:

- az áremelések pozitív hatása, hogy nem okozhat derékfájást a vásárolt árúmennyiség hazavitele
- túl meleg szoba télen egészségtelen, ezért ne bánja, ha nincs pénze fűtésre
- gyalogolni egészséges,ne bánja,ha már nincs pénze az autó fenntartására
- a munkahely sok stressz okozója, tualjdonképpen szerencsés az, aki munkanélküli
- jó közösségben lenni, örüljön a közmunka lehetőségnek
stb.stb.

TGabi 2012.08.16. 13:14:32

Na, kíváncsi vagyok, miféle pártkáder találta ki ezeket az okosságokat:S "fel kell hívni a figyelmeket", aszondja :)))), csak úgy árad az intelligencia :))

Nem kis zavar ez ráadásul: mert még ha egy HR - szakember javasolja az állásinterjúra készülőnek, hogy a negatív tulajdonságaiból kreáljon pozitívat, az egy dolog. Ld: XY nem lassú, csak alapos és precíz: ) Na de, hogy jön ez egy időjárás-jelentéshez ???

Érdekes lett volna 6 éve augusztus 20- án egy olyan előrejelzés, hogy "csak egy kis kellemes, enyhe nyári zápor várható", amikor a Bem Rakpart szakaszain néhol olyan hangulat volt, mint amikor a Függetlenség Napjában menekültek Zemberek az ufók elől ...

zsoltix 2012.08.16. 13:17:25

@Freddy1st: Nem lehetnek túl eredményesek azok az esőtáncolók, különben már leszerződtette volna őket a Magosz.

Thresher 2012.08.16. 13:20:37

Az a vicc megvan?:

"Magyar Meteorológusok Találkozója: április 26. Esőnap: 28."

Azért én is megnézném ha elfogadják a javaslatot...

"A holnapi nap folyamán igazán látványos, és ritka jelenség szemtanúi lehetnek a kedves nézők, délután ugyanis egy 300 km/h-s tornádó várható."

vagy:

"Érdemes lesz jövőhéten elővenni a felfújható csónakokat, mert akkor kilép a medréből a Duna. Ilyenkor fantasztikus túrákat tehetünk evezve a Belvárosban."

kifordított nagyanyó 2012.08.16. 13:39:29

Bazz ezek mindennek és mindenkinek parancsolni akarnak!
Gazdaság múkodj!
:))

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.08.16. 13:40:15

Kedves értelmi fogyatékos nari birkák!
Ha nem tűnt volna fel, ennek turisztikai gittegyletnek nem az volt a baja hogy pontatlan az időjárás jelentés, hanem az hogy nem elég kreatívan tálalják a szar időt.
Ha az lenne a kérésük hogy fejlesszék az OMSZ -t hogy PONTOSABB előrejelzést adjanak, vagy az időjárás jelenés informatívabb legyen pl. az Eső valószínűsége 70%, stb. akkor azt mondom oké, jár nekik a nóbel gumicsont, de azt hogy a rossz időről azt mondják hogy remek kiránduló idő meg egyéb baromságok, az azért durva.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.16. 13:51:18

@Di622: A fanoknak tökmindegy, nemrég valaki írta hogy nincs az a baromság amit ne védenének meg habzó szájjal. És tényleg így van, ha az anyját mindnek eladnának Afganisztánba kecskének arra is bólogatnának lelkesen. Menthetetlenek, már röhögni is fárasztó...

ZON 2012.08.16. 13:55:50

Per ??? Az mi ???

Faludy írja a "Pokolbéli víg napjaim"-ban, hogy az ÁVÓ simán Recskre vágott valakit, mert az félreérthetően (áthallásosan) konferált be egy Szovjetunió felől érkező hidegfrontot.
A faszit a rabtársak csak KELETI BETÖRÉS néven emlegették.

Viktus 2012.08.16. 14:04:06

@zsoltix:

Tudom, azért írtam, hogy ezért van a riasztás térségekre.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.16. 14:06:54

@Di622: A szar időt meg tök mindegy, hogy tálalják, az még szar idő.

Kerti Öröm 2012.08.16. 14:10:49

Részletek a fél év múlva esedékes időjárás jelentésből:

"Kedves nézőink holnap ónos eső várható, ne feledjék előkeresni a korcsolyájukat, hisz saját utcájukban is űzhetik ezt a szép sportot."

"A köd miatt a látótávolság 30 méter körül alakul majd, viszont így sokkal izgalmasabb az autóvezetés, és nagyobb öröm a megérkezés."

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2012.08.16. 14:13:59

@playgorro:
Apám te egy mekkora barom vagy! Csodálatos!!!

Eric_Cartman 2012.08.16. 14:14:04

T. Hatóság,

nekem a gépemen van egy ún. widget. Német időjárás-előrejelző alkalmazás, de magyar városokat is mutat. Kérdésem az lenne, hogy le kell-e vennem, vagy nem-e? Vagy elég rossz idő esetén letakarni valamivel? Köszönöm.

Bakter 2012.08.16. 14:17:08

@Eric_Cartman:
Nem kell levenned, azzal együtt kobozza el a géped a MeteoTEK. Ahová meg téged visznek, oda úgysem kell gép.

Le_Penseur 2012.08.16. 14:23:08

@Eric_Cartman:
T. Kérdező!
Természetesen nem kell levennie a widgetjét! Azonban felhívjuk a figyelmét, hogy a Kormány 2012/2012/2012. sz. rendelete értelmében ön köteles letölteni a Magyar TDM Szövetség weblapjáról az Időjárás Jelentés Optimalizáló 2.0.23+ alkalmazást, amivel optimista hangvételű és turisztikailag korrekt időjárás előrejelzést kaphat!

Bakter 2012.08.16. 14:25:57

Kedves nézőink. Az ország egész területén vidáman napos idő várható, de a hétágrasütőt beárnyékolhatják az illegális napernyők. Kellemesen meleg lesz, de egyes helyeken a klímák huzatot és hűvösebb légáramlatokat is kelthetnek. Csapadék sehol sem lesz, de szórványos térségi zuhany bárhol megnyílhat, amit a helyi villamosenergia-szolgáltató szponzorál látványos ívkisülésekkel. Minden rossz időnek látszó jelenséget kérünk bejelenteni a Időjárásszabotázs Hatóság ingyenes zöldszámain.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.16. 14:28:25

@Csumpitáz Alfréd:

Jó ez, csak valahogy még bele kéne szőni Kiszel Tünde hónaljszőrének növekedését, az aktuális zenei "tehetségkutató" üdvöskéinek vásárlási szokását, és azt, hogy mit keres Oszkó Péter a Wizzairben. Az újszülött pandával agyonveretés meg mindent visz:)!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.16. 14:38:04

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Csoda, hogy ez még Matolcsynak nem jutott eszébe! Hiszen ez nem csak Kaliforniában működik! Ha az időjárásjelentés lehet turisztikai reklám, akkor miért ne lehetne szociálpolitikai vagy akár gazdasági. Egy részlet egy lehetséges időjárásjelentésből, amit politikailag is "behangoltak":

- "Az ország egész területén borús, esős idő várható, ezért ha ilyen időben még múzeumba sincs kedvük menni, akkor maradjanak otthon és dugjanak. Tegyenek a népesség fogyása ellen, és bizonyítsák be, hogy az adórendszer átalakítása igenis ösztönzőleg hatott a gyermekvállalásra!"

Agyalap 2012.08.16. 14:40:44

Ez a TDM is valami fidesz szervezet? A kommunikációt már teljesen átvették. Ja, meg hogy a reklámot sem ők fizetik - majd a meteorológia megcsinálja helyettük. Legfeljebb beperelik, hogy Pécsen több programot ajánlottak mint Kaposváron... :D
Ez csak vicc lehet. Ezt abból is gondolom, hogy az operatőr nagyobb figyelmet fordított a hölgy mellére, mint a többi testrészére együtt.

Commandante Jayasuriya 2012.08.16. 14:41:43

@Marcellusca:

De azt a Lúcia sem mondta, hogy jobb ha mindenki otthon marad, mert baj lehet.
Ha az emlékezetem nem csal, ilyen előrejelzés viszont minden nyáron volt egy-kettő már 2006 előtt is, csak nem jött ekkora vihar.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2012.08.16. 14:47:53

A NER mellé kellene NIR is!
Nemzeti Időjárás Rendszere.

Anti Anyag (törölt) 2012.08.16. 15:03:19

Túldimenzionáljátok.
Nem a meteorológiai előrejelzés pontosságától van bajuk, hanem, ahogy az "újságíró" ezt tálalja és hozzáteszi "tanácsait".

euAgWzgmmtq7K 2012.08.16. 15:06:41

Igen, elég érdekes gondolkozás, hogy itt miért mindig valaki másnak kéne tekintettel lenni másvalaki érdekeire, de hát ez van.

Secnir 2012.08.16. 15:09:07

magyar turisztikai desztináció menedzsment marketing munkacsoport.
ez igen.
ez valami qrva fontos hivatal. biztos jó pénzért töltik be ezeket a pozíciókat.

más:
ha a magyar turisztikai desztináció menedzsment marketing munkacsoportja reklámozni akar, hogy az emberek hová menjenek hétvégén, akkor nyúljanak bele a büdzséjükbe, és vegyenek reklámidőt!
az első lépés, hogy rendeletet fog hozni az ngm, hogy az időjárásjelentéseket pozitívan kell feltüntetni. a második, hogy itt-ott be is kell mondani, hogy hová érdemes menni, a harmadik, hogy ezeket az információkat a magyar turisztikai desztináció menedzsment marketing munkacsoportjától kell venniük. a negyedik, hogy pénzért.

magyar turisztikai desztináció menedzsment marketing munkacsoport
óbazz
(nincs véletlenül a nemzetgazdasági minisztérium magyar turisztikai desztináció menedzsment marketing munkacsoportjának informatikai főosztálya, ahol el lehetne helyezkedni? gyanítom, nyugdíjas állás volna...)

rexter 2012.08.16. 15:11:52

nemtom mi ezzel a gond, nincs semmi más fikáznivaló?

Secnir 2012.08.16. 15:16:25

azt hiszem, vissza fog térni a régi TV3-as időjárásjelentés :)
www.youtube.com/watch?v=ls9Rt7DZKj4
www.youtube.com/watch?v=xbxV79k2ezQ

G. Wolf 2012.08.16. 16:26:08

OMG! LOL :D

erre nem lehet mit mondani...

Dr.Zemberevő 2012.08.16. 16:28:45

@playgorro: Miután egy vihart (aug 20. pár éve) nem festettek le elég borúsan előre és utána a fejeket követelte a narancsosztag, persze, hogy igyekszik mindegyik balneológus kivédeni a támadási lehetőséget.
Abból még sosem volt baj, ha rossz időt ígértek és jó idő lett, de fordítva igen.

Kerek négyszög 2012.08.16. 16:37:17

Igazi fideszes agymenés. Ezeknek már egyetlen szavuk sem ér semmit.

dr. mesterséges színezék 2012.08.16. 16:41:20

@_tx_: "LOL az milyen már, ahogy az operatőr a csaj mellét veszi a riport elején!"

Ez éppen példamutatás, amely arra kíván rámutatni, hogyan is kell ezt az optimizmust csinálni: "igen, kedves nézők, a pihölgy egy kissé hükótyagos, de örömmel jelentjük, hogy a melle pozitív életszemlélettel fel van stuccolva".

delejes 2012.08.16. 16:45:58

Egy kis összeesküvés elmélet: Ilyen hírek, amin egy ország sírva röhög mindig olyankor bukkannak fel, amikor lehetne másról is beszélni... pl a siralmas gazdasági adatokról.

Egyébként, meg ennek a gittegyletnek nem saját intelligencia szintjükből kellene kiindulni, a nyilatkozattal tulajdonképpen le vagyunk hülyézve, mintha nem tudnánk eldönteni azt, hogy szar idő esetén mit csináljunk. :-(

dr. mesterséges színezék 2012.08.16. 16:47:15

@Csumpitáz Alfréd: "Arról nem is beszélve, hogy a TV2 híradója a legalkalmasabb a néplélek depresszióba taszítására,"

Annál inkább! Ha már úgyis összeomlott, eltört, elvérzett, kómába esett, el- és/vagy kirabolták... akkor legalább legyen egy kis remény a napsütésre, akár alaptalan is!

agatsu 2012.08.16. 16:48:53

Na ezért a csöcsfókuszálásért tuti meg lesz b@szva a zertéell....:D A meteorológus miért hívja fel a figyelmet egy klassz városnézésre? Ez lenne a dolga annak a turiszikai izének, amelyik siránkozik éppen( (ez egy verseny nyomrultak, bele kell mászni a zombik arcába reklámmal, programajánlókkal, stb, hogy felálljon a kurva fotelből, ez a ti munkátok!)....az meg, hogy az emberek többsége csak a strandolás-plázázás-otthontévézés háromszögben tudja elképzelni a kikapcsolódást, hát istenem...nem vagyunk egyformák...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.08.16. 16:53:26

Az elmúlt években minden nyáron eltöltöttünk családilag egy hetet a Balaton mellett. Ha jó idő volt, strandoltunk, ha rossz, akkor vért izzadva igyekeztünk kitalálni valami más programot, amit a család minden tagja szeret. Meg kell állapítani, hogy a Balaton környékén nincsenek felkészülve a tartós rossz időre.
Ezért kell(ene) időjárásilag sok napsütést hazudni a turistáknak, hogy jöjjenek, fizessenek a szállásért, oszt' legfeljebb majd dühöngve mennek haza.
Merjünk pofátlanok lenni? :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.08.16. 16:55:59

FELHŐK FÖLÖTT...

Felhők fölött mindig kék a
hogyishívják, ami véka-
-szerűn az izére borul...
Vágom én ezt Nagy Sándorul!

Szóval az ég bolyhos cucca
miatt pocsolyás az utca,
de ez a gány pusztul hamar,
mint a gnú, kit vipera mar.

Vészközpontba dől sok adat,
apad már a szenny-áradat
s rögvest szárad már a sár is,
s vidult lelkünk Fedák Sáris!

Balalajkák, dúli-dúlik
zengik, hogy a dágvány múlik,
s Tavasz-hő jő, hínnye-hunnya,
míg a Zember meg nem unja!

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.hu/2010/05/felhok-folott.html
:)

dr. mesterséges színezék 2012.08.16. 16:59:37

@Csumpitáz Alfréd: "Újszülött pandával verte agyon hűtlen feleségét az egykori pedofil pornószínész kamionsofőr, miután a forgalommal szemben hajtva balesetet okozott, azzal a kamionnal, amelyben pakisztáni menekültek gyomrában 50 kiló kokaint találtak a vámosok. "

... kedves nézőink, e hihhhetetlenül tragikus híranyag felolvasása közben a szemem sarkában megcsillanó könny nem túlérzékenységnek, hanem a Globus Konzervipari Zrt. által gyártott és a CBA-ban - Erzsébet utalvánnyal is - megvásárolható bugaci tormának köszönhető.

BPO654 2012.08.16. 17:00:03

@Frady Endre:
Most Te v más megtudja mondani, h rendezünk-e 2020-ban Olimpiát v sem? És milyen idő lesz akkor?:D
Csak azért mert a kretén görögök jól rába....k. Ez is hozzájárult az ő válságukhoz.
kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1206/Ath_n2012619192624/gallery.xml&rovat=uzletinegyed

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.08.16. 17:03:26

@agatsu: Ez is jó meglátás. Itt van a turisztikaidesztináció-marketing szakembere, erre ahelyett, hogy marketingelné a desztinációt, fog egy meteorológust, és rádörren, hogy marketingelje ő.

Jó.

De akkor a TDM-szakember görnyed az izobarok és anticiklonok felett, megbeszéltük? :-)

dr. mesterséges színezék 2012.08.16. 17:03:37

@nixe: Egynek lenni a millióban zsenánt... unorthodoxiával sose fogják országunkat összekeverni másikkal, Budapestet végre meg tudják különböztetni Bukaresttől!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.08.16. 17:07:59

@BPO654: Szerintem nem csak 2020-ban, hanem 2024-ben és 2028-ban is rendezhetnénk Olimpiát. A nagy számok törvénye alapján valamelyiken csak lesz egy kis jó idő!
Amellett csak a legelsőbe rokkannánk bele, utána a második kettő már hozna némi hasznot is. A stadionokat amúgy olcsón is megépíthetnénk a közmunkássá rabosított meteorológusokkal és romkocsmatöltelékekkel. Ha esetleg fedettre sikerülnének, akkor meg végül is az időjárás is oly mindegy lenne!
:)

dr. mesterséges színezék 2012.08.16. 17:11:32

@Kerti Öröm: "A köd miatt a látótávolság 30 méter körül alakul majd, viszont így sokkal izgalmasabb az autóvezetés, és nagyobb öröm a megérkezés."

... továbbá felszerelés nélkül is lehetőség nyílik a szembekötősdire.

dr. mesterséges színezék 2012.08.16. 17:18:31

@csizsikpizsik - pique takarodj!: "Pataky Attila megkapta a lovagkeresztet"

Hááát, nincs egy hete, hogy Ákos Kossuth-díja kapcsán értetlenkedtünk, hogy Attisnak meg mé nem.
Há ezé. Így érthető.

dr. mesterséges színezék 2012.08.16. 17:22:05

@Secnir: "magyar turisztikai desztináció menedzsment marketing munkacsoport"

Lefogadom, hogy nincs magyar nyelvi előad... izé agentje.

Leonce 2012.08.16. 17:27:37

Nem tudom h volt-e már a kommentekben, ha igen bocs:
A meteorológusoknak FELADATA h figyelmeztessenek a veszélyre, pl. erős UV sugárzás, erős széllökések, kánikula stb. Tehát ez a másodlagos fő feladat. Ezért vannak. (Ők nyilatkozták.) Talán emlékeztek még a tragikus aug. 20-ra amikor nem hangsúlyozták eléggé a vihar veszélyt.

dr. mesterséges színezék 2012.08.16. 17:29:57

@agatsu: Mindenesetre Pataki Zita már készíti a Fekete Péter és a Ki nevet a végén prezentációkat az esti meteóhoz, illetve bekérte a hajdúszoboszlói strand belépőjének és lángosainak árlistáját, miközben az őszre készülve már tanulmányozza a tölgyesek levélszíneződésének és a gesztenye nyílásának várható ütemét.

dr. mesterséges színezék 2012.08.16. 17:31:20

@Frady Endre: "Ezért kell(ene) időjárásilag sok napsütést hazudni a turistáknak, hogy jöjjenek, fizessenek a szállásért, oszt' legfeljebb majd dühöngve mennek haza."

Nehogy már csak a bankok...

dr. mesterséges színezék 2012.08.16. 17:38:21

@Frady Endre: Tetejébe 2020-ra a sorozatos egyeneskaszás és utcaköves edzésnek köszönhetően gerelyhajításban és diszkoszvetésben minden egyéb náció esélytelennek bizonyulna velünk szemben.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.08.16. 17:44:09

@dr. mesterseges szinezek: A gerelyt és diszkoszt messzire kell dobni, nem célba...

annmbp 2012.08.16. 17:53:12

@Mad Mind: Idézek egy nem túl régi cikket:
"Drasztikus benzináremelés jön!
A Portfolio.hu értesülései szerint a MOL bruttó 5 forinttal emeli a benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát szerdán 0 órától"

Mi ez ha nem pánikkeltés? Az, hogy 5 forinttal feljebb ment a benzin ára egy budapest-siófok-budapest kirándulást brutális 70 forinttal dárgít meg. Ha pedig a dízel kocsiddal csattogsz le, akkor kb 25 forint a többletköltséged. Hagyjuk már Ilonkát!

seretyesemo 2012.08.16. 18:07:58

igazuk van, szopkineki.

Dr. GGG77 2012.08.16. 18:57:53

Horváth Viktória!

Fogalmazhatnék, persze, szebben is vagy finomabban is, de nem teszem; egy agyatlan, baszatlan marketing picsa vagy.

yxcvbnma 2012.08.16. 19:06:45

@Frady Endre:

"Az elmúlt években minden nyáron eltöltöttünk családilag egy hetet a Balaton mellett. Ha jó idő volt, strandoltunk, ha rossz, akkor vért izzadva igyekeztünk kitalálni valami más programot, amit a család minden tagja szeret. Meg kell állapítani, hogy a Balaton környékén nincsenek felkészülve a tartós rossz időre."

A Balaton mellett van olyan hely, ahol van elég program rossz idő esetén. Csak meg kell találni.

Én már évek óta Vonyarcvashegyre járok (Keszthelytől nyugatra a második falu az északi parton).

Ott jó idő esetére van normális strand (homokos parttal), ami nem mélyül el két lépés után (noha északi parton van), de nem is kell két kilométert besétálni ha nyakig érő vizet akarok, és tiszta a víz.

Rossz idő esetére pedig Keszthely (Festetics kastéllyal), Balatongyörök Szépkilátó, Szigligeti vár, Tátika vár, Sümeg, Tapolca (inkl tavasbarlang) rengeteg kilátó, Afrika múzeum, cseppkőbarlang, badacsonyi borkóstolás, rengeteg túrázó útvonal, hajókázás, Hévíz, esetleg Kehidakustány. Mindezek kb félórás autózással elérhetőek.

Ha meg bulizni akarnék, akkor helyben ott a diszkó, illetve a strandon is zajlik az élet éjjel, vagy bemegy az ember Keszthelyre.

Ja, Tesco/Spar/Lidl 5 kilométerre. Orvos, patika helyben (sajnos 2 éve szükség volt rá...)

Kb. 4. éve járok oda, és mindig volt hova menni ha nem akaródzott/lehetett strandolni.

Annyi a "gond" vele, hogy Bp-tól távolabb van mint Siófok (másfél órával, illetve kb 100 km), de ez valahol előny is, mert nincsen tumultus.

Persze, ha déli partra megy az ember, ott tényleg nem sok mindent lehet csinálni strandoláson kívül.

Visszaolvasva eléggé reklámízű lett ez a komment, de higgyétek el, hogy nem vagyok tagja a magyar turisztikai desztináció menedzsment marketing munkacsoportnak (blöö).

Secnir 2012.08.16. 19:43:41

amúgy érdekes dolog, hogy az embereknek a MINISZTÉRIUM a szájába akarja rágni, hogy mit csináljanak szabadidejükben, ha jó az idő, ha rossz.

tételezzük már föl, hogy el tudják dönteni, hogy jó idő esetén kimennek-e egy ingyenes szabadstrandra, vagy rossz időben nem mennek be egy fizetős múzeumba...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.08.16. 20:31:12

@yxcvbnma: Mi is voltunk többször arrafelé és jártunk az Afrika múzeumban és a sümegi várban is, de eső esetén kisgyerekekkel csak a zalaszentgróti fürdő volt reális alternatíva. Az eső a kisgyerekes családok számára igencsak megnehezíti a balatoni programválasztást.
Én egyébként azt szeretem, ha a meteorológus felnőttnek néz és őszintén elmondja, mire számíthatok, ugyanis akkor tudok felelősen dönteni.
Azt viszont nehéz elviselni, ha marketing szempontok miatt hülyegyereknek nézik az embert.
:)

Marcellusca 2012.08.16. 23:21:39

A holnapi jó idő érdeklődés hiányában elmarad.:D

Marcellusca 2012.08.16. 23:23:07

@Secnir: Már visszatért. :P
A MusicFM-en, szintén Horváth Szilárddal (akinek az apja Béla). :D

Marcellusca 2012.08.16. 23:32:05

@Secnir: Pontosan.
A múltkor, A Főnökkel mi is terveztünk egy kis strandolást, hajókázást, de mire elérkezett a tervezett nap eső..., őőőő, izé, égi áldásossá vált az időjárás. Lett belőle Csodák Palotája látogatás. Meg jó nagy buli, szórakozás, némi játékos okosodással. :)

Mad Mind 2012.08.17. 08:18:26

@annmbp:
Pánikba estél? Nem. Elolvastad és így tudtál róla? Igen.

2012.08.17. 09:11:04

AZ időjárás jelentőknek NEM AZ A FELADATA, hogy programajánlót nyújtson, az a turisztikai picsácskák feladata, bocsánat!
Jogunk van tudni, milyen idő lesz, fidesz szómágia nélkül!

2012.08.17. 09:14:36

@Dr.Zemberevő: Így van!
És, ha egy jó kis ködös, ónos esős időt elhallgatnak előlünk, az milyen jó nagy buli a turisztikai bagázsnak, nem?

napról napra 2012.08.17. 11:24:33

@yxcvbnma: Egyetértek! Most jöttünk haza a Keszthelyről, négy napig hideg volt a Balaton a strandoláshoz (kisgyerekkel voltunk) ennek ellenére egy másodpercet sem sikerült unatkozni, sőt...
Amúgy meg mi lenne ha mindenki végezné a saját dolgát, a meteorológusok elmondanák, hogy milyen idő várható, a TDM-esek is inkább a saját dolgaikkal foglalkoznának és tájékoztatnának a programokról, az egyszeri polgár meg összerakná a két információt, esetleg még az ablakon is kinézne, majd ő maga eldöntené, mit is kezdjen a szabadidejével?

Háténvagyoka... 2012.08.17. 12:27:06

Szerintem a normális embert nem feltétlenül az időjárás fogja erre vagy arra terelni. A legtöbben nem is kizárólag a nyári időszakban vehetik ki a szabadságukat, hanem amikor a munkáltató kiadja. Ha strandot terveztem és kaka az idő, akkor megpróbálok valami zárt helyre, vagy melegvizes strandra menni (tele van az ország élményfürdővel). Ha meg mára kultúrprogramot terveztem, és dögmeleg lesz, az sem fog eltántorítani. A múzeumokban pl. úgyis van légkondi. :) Az meg, hogy mit mond a meteorológus, meg hogy fogalmazza meg, valójában nem érdekel. Amúgy se tévézek.

Mondjuk az azért mindent elmond, hogy vannak, akik a szabadságukat a bevásárlóközpontokba tervezik... nekik szól az időjárásjelentés. Az ilyen is, meg az olyan is.

Horizont 2012.08.18. 00:12:51

Tehát fentről megmondják: az időjárás jó, a hangulat jó, a pénzügyi helyzet jó, Magyarországon élni jó, az emberek anyagi helyzete jó, a Fidesz jó,a kormányzás jó, Orbán Viktor jó! Ha nem így gondolod ez akkor is így van! Mert fentről így akarják. Tisztára Rákosi nosztalgia.

Az időjárás jelzés, riasztás elgondolkoztató. Fiatalkoromban nem kellett bemondani, hogy hőség van, tudtuk és azt is mit kell tennünk, hogy elviselhetőbb legyen. Ma riasztanak, vizet osztanak mégis hőgutát kapnak az emberek. Ma bemondják, hogy jeges az út a járda ne menjenek ki az utcára mégis tele van aznap a traumatológia. Ma mindenre riasztanak az emberek mégsem tudják használni a józan paraszti eszüket!

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.08.18. 14:35:36

Az egészben a legtragikusabb az a fajta hozzáállás, ami szerint nem létezik objektív valósag, vagyis ami tény, az valójában egy alternatív vélemény. Ha ez a szemlélet elterjed, annak roppant kellemetlen következményei lesznek.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.08.18. 14:54:24

@stoic79: Pedig ennek az elterjedése befejezett tény. "Mi úgy látjuk, maguk nem úgy látják, de ez lesz" - ez bármely civilizáltnak fideszes érvelés helyére beilleszthető.
Egyszerűen fölösleges akár a valóságot keresni, akár erre irányuló erőfeszítést tenni. Mindenki látja valahogy, valaki pedig nyerni fog.

2012.08.19. 03:26:23

Biztosan azért, mert ritkán jutok el a nyaralásig (hétvégi kiruccanás szóba sem jöhet), de olyankor aztán szigorúan a hasamat akarom süttetni kis pénzből, én így szoktam ezt elkövetni:
- kitalálom, merre szeretnék menni
- viamichelin időjárás-előrejelzővel finomítom, hogy mikor (ötödik éve hibátlan, szinte napra pontos, hol van ehhez a hazai szolgáltatások bármelyike?)
- hét napra max. kettő olyan juthat, amikor látványosságok után kajtatok, anyagi okokból még azok tartalma is limitált
Ennélfogva baromira leszarom mind a hazai időjósok tevékenységét, mind ennek a lóarcú szőkeség desztinációs géemkájának óhaj-sóhajait, csinálják ki egymást, ahogy akarják. Ha pihenni akarok, akkor pihenni akarok, nem érdekel semmiféle program; ha meg városnézni indulunk, velejáró mellékes az, hogy éppen esik, vagy ötvenfokos meleg van, alkalmazkodunk hozzá, és kész.
Ha hajszálnyit is érdekelne, mi hangzik el a tévében, naponta vennem kéne ötven tampont, két kiló zsilettet, meg háromszáz liter actiregularis-t, de azokat is csak a netről, mert a véget nem érően bemutatott gyilkosságok, viharok, tűzvészek, földrengések, áradások, és a többi, "óriási hírértékkel bíró" faszság miatt ki sem mernék mozdulni otthonról.
Elmehet a TDM a picsába, és vigye magával a tévét is.

Ironfist 2012.08.19. 09:00:02

Erre meg azt tudom mondani, hogy
"Most pedig az időjárás következik Lajossal, a Németh-tel!
Grüss Gott, meine Eminent!
Mai időjárásunkat egész Galliában kleine schweine front alakította, egyszer csak itt termett, de úgy gondolom, valamikor azért el is távozik. Én úgy gondolom, hogy a sápadtképű, napfényhiányos angol kutyák küldték hozzánk. Egyébként ma a leghidegebb Lotharingiában volt, az Úr így bünteti őket elszakadási kísérleteik miatt. De nem jártak jobban a bretonok sem, egész nap hasogatott a fejük, sokan gutaütésben haltak meg. A következő napok időjárása őfelsége óhaja, és a királyság érdekei szerint alakul, ez természetes... Így Párizs környékén, és a Loire völgyében ragyogó napsütésre lehet számítani, ezzel szemben baszkföldön heves záporok, zivatarok várhatóak, jégeső kíséretében. Végre bevezethetjük a jégverésadót, és a felhőszakadásvámot is. Auf Viedersehen!"

(Több, mint három testőr, IHM)

Albu 2012.08.25. 15:02:36

Laspalmas! Szerintem ez a téma nem ért volna meg egy cikket.

Két hete fél napot töltöttünk Balatonfüreden. Nem sütött a nap, talán egy picit szemerkélt, de kellett a pulcsi. Fantasztikusan jó volt, vissza fogunk még térni. Volt fürdőcuccunk, és nem bántuk, hogy nem lehetett fölvennünk, nagyon tuti városka, amit sem a főútról, sem a vonatablakból nem gondoltam volna, pedig állandóan utazgatok, csak ez eddig kimaradt.

A pozitív gondolkodás amúgy is ránkfér, a környéken nálunk a legtöbb a rákbeteg.

kifordított nagyanyó 2012.08.27. 12:15:15

@Réka ‎: @Seduxen (már NEM dr.): Ehh,puhányok.:))
Akkor kezdődik a jó idő! :))

süti beállítások módosítása