Skip to content


       Szűrés lista

Tizenharmadik? Jöhet a tizennegyedik is!

A nyugdíjasok mindig az aktuális kormány legkedvesebb barátja: a nyugdíjat az állam adja, és 3 millió szavazó az 3 millió szavazó, a másik 5 millióval pedig csak a gondok-problémák voltak.

Tegnap az Index közölte, hogy a kormány tervezi a 13. havi nyugdíj visszaállítását, már dolgoznak a számításokon. A fedezetül a magasabb jövedelműekre kivetendő szolidaritási adó szolgálna, ami nevezhetünk kétkulcsos adónak is, a "magasabb jövedelmű" meg tudjuk hogy mit szokott jelenteni, kb. aki nem minimálbért keres, az már "magasabb jövedelem". Az Index szerint az extra pénzt nem készpénzben, hanem Erzsébet utalványban kapnák meg, nehogy kivigyék euróban külföldre a hálátlanabb nyugdíjasok.
A Magyar Nemzet szerencsére ma mindezt cáfolta: csak egyszeri kompenzációt kaphatnak év végén a nyugdíjasok.
Halleluja!

Így persze még jobban kilóg a lóláb, a 2014 tavaszi választások előtt a 3 millió nyugdíjasnak kifizetnek 230-240 milliárdot, ugye ilyen böszmeséget már csináltak ebben az országban, csak akkor 19 ezer forint volt az összeg.
Idén amúgy infláció feletti (+5,2%-os) nyugdíjemelést kapnak, ez már alapból több (+150 milliárd), mint amit a teljes magyar felsőoktatásra költ az állam (125 milliárd), sőt még a teljes bankadónál is nagyobb összeg.

Így viszont mát összeáll a kép:
"Nem lesz választási költségvetés" - mondták, pedig nagyon is lesz.
Ezért nincs semmiféle megegyezés az IMF-el, mert egy IMF-hitelkeret mellett szó sem lehetne semmiféle 13. havi nyugdíjról vagy kompenzációról.
Ezért akar mindenáron kikerülni Orbán a túlzottdeficites eljárás alól, hogy az EU ne ugasson bele, hogy beindul a pénzszórás. Ezért találta ki Matolcsy az új adókat, az adóemeléseket, az aktívak sunyi és alattomos megsarcoltatását.

A történet több aspektusból is végtelenül szomorú:
1. A 2010-es kétharmados győzelem után úgy gondolták, hogy 20 évre övék az ország, tönkrevert MSZP, csontvázhalmok a szekrényben betárazva, bármit megvalósíthatnak, amit csak elképzelnek, Pannon Kánaán, Aranyturul Országa. Ehelyett most ott tartanak, hogy legátlátszóbb, legszánalmasabb kampányfogást kénytelen bevetni a 2014-es győzelem érdekében.
2. Semmi sem változott az elmúlt 20 évben, ugyanazokat a hibákat, rossz döntéseket futjuk meg újra és újra, egyre retardáltabb vezető réteggel. 
3. Úgy szakítottak az elmúltnyolcévvel, hogy az elmúltnyolcév legemblematikusabb osztogatását hoznák vissza.
4. A gazdasági növekedés beindítása helyett eltapsolnának erre 230-240 milliárd forintot.

London a harmadik legnépesebb magyar város Budapest és Debrecen után, mindent megtesznek, hogy a második legnépesebb legyen.
Az egészséges, felnőtt adó és járulékfizető fiatalok elmennek külföldre a "normális életért", akik itthon fizették az átlagnál magasabb adót és járulékokat, TB-t, nyugdíjat, költöttek, fogyasztottak, egészségügyi ellátást meg alig vettek igénybe. Helyette maradnak az inaktívak, akik ugye nem fizetnek be, hanem inkább költeni kell rájuk. 

A 3 890 000 dolgozó már most sem képes 3 millió nyugdíjas nyugdíját kitermelni ...

Az ötlettel amúgy a Fidesz csőbe húzná az MSZP-t és az Együtt 2014-et is, nem csodálkozom, hogy kussolnak:
Ha az MSZP, a Nyugdíjasok Legjobb barátja ellenezné az osztogatást, azzal maga alatt vágná a fát, mivel a nyugdíjasok körében vezetnek. Ha támogatja, akkor az kevés lesz, hiszen nem az MSZP adja a pénzt, hanem a Fidesz, nekik már csak a 14. havi nyugdíj ígérete maradt. Bajnai szintén szarban van, mivel ő függesztette fel (a Fidesz szerint vette el a Zemberektől) a 13. havi nyugdíjat.

Sajnos ebből megint generációs vita lesz, ezért jó lenne, ha megértenék a nyugdíjasok, hogy nem sajnálja tőlük senki a pénzt, én is örülnék +1 havi bérnek, vagy 5,2%os béremelésnek, csakhogy egyik sincs, és örülhetünk (sok millióan), hogy van egyáltalán munkánk.
Egy recesszióba lévő ország nem engedheti meg magának, hogy ilyen mértékű osztogatásba fogjon, amiről egyszer már feketén-fehéren bebizonyosodott, hogy csak az államcsőd felé visz. A nyugdíjasoknak meg kell érteniük, hogy az ő adott havi nyugdíjukat a dolgozó emberek nyugdíjjárulékából fizetik, és ha recesszió van, gazdasági válsághelyzet, akkor bizony nem lesz elég dolgozó, aki befizetné azt az évi 2800 milliárdot, amit egy évben nyugdíjakra kifizetnek.

Újra 2006 van, nem gondoltam volna, hogy ide jutunk.

Választási plakátok 2006:

plakát_2006_575.jpg
Választási plakátok 2014-ben:

plakát_2014_575.jpg

(Köszönjük a képet a Kétfarkúkutya Párnak!) 

Címkék: fidesz nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr305009537

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hunhon nyugdíjba vonul 2013.01.10. 16:25:00

Ha nem tetszik a rendszer, az ember szavazhat a hangjával vagy a lábával. Azaz vagy elmegy (exit), vagy megpróbál  változtatni a helyzeten (voice).  A gazdaságtanban az első számú opció (exit) a default setting. Feltételezzük, hogy ha valami...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.10. 12:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.01.10. 17:17:27

@tryclops:
"Nem-e lenne egyszerűbb ELEVE BE SEM SZEDNI????"

A fidesziánusok szerint nem, mert a vállalkozások ilyen módon történő nem-megfojtása szélsőliberális baromság, az biztos csak luxusprofit lenne a tőkés hájasságoknak. Az szerintük sokkal jobb, hogy legyalulják őket nullára, aztán pofára visszaosztanak belőle...

Milyen elbaszott vircsaft az már, ahol a focit tudja egy cég támogatni az adójából, hozzájárulásaiból egy cég, de a saját dolgozói képzését meg a saját kutatás-fejlesztését nem?!

mim 2013.01.10. 17:24:31

Amit meg kell érteni, hogy a pénz egy közös mana, ami egyenlően hull az emberekre. Ha valakinek nem jut, az nyilván globális, de legalábbis elvetemült csoportok összefogása az oka. Leginkább a magánszektorban, ami nem hajlandó szociális alapon működni.
Ezeket az elvetemült csoportokat el kell fojtani törvényekkel és adókkal és az állam gondoskodó irányítása alá vonni.
Ha ennek ellenére mégsem lenne elegendő a pénz, akkor majd megoldjuk.
Hiszen a magyar nemzet már nehezebbet is túlélt és híres az ilyen időkben az összetartásáról.

Akinek ezek a gondolatok nem ismerősek, az üljön időgépbe és utazzon vissza vagy 30 évet.

sterimar 2013.01.10. 17:29:17

@fidesz = népirtó csőcselék:
Nem kell vagyonosnak lenni, csak kultúráltan viselkedni.
Amit itt előadsz, az lehet, hogy menő a sarki késdobálóban, de kultúremberek között nem. Ezt nyilván nem tudod, ezek az emberek ugyanis elkerülnek.
Volt idő amikor a magadfajta ávós senkiháziak terrorizálták a társadalomat, de ennek vége. Oda kerültetek, ahol a helyetek van. A szemétdombra. Törődj bele.

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.01.10. 17:29:26

@dogbakszi: "Talán a 2008-novemberi hitelválság miatt törölte el és nem azért, amiért Ön leírta..., bár lehet mást is állítani, ha valóságtartalma tendl is a zéró felé ."

Maga ennyire hülye? Ön szerint kit érint a hitelválság? Nem azt aki eladósodott nyakig? Hogy adósodik el valaki, csak nem úgy hogy hitelből osztogat? Miért törölte el, azért mert már nem tudott felvenni több hitelt a piacról, mert a hitelválság miatt a pénzügyi szektor hazavitt 4000milliárd Ft-ot. Ki tette lehetővé ,hogy hazavigyenek 4000milliárd Ft-ot erős Ft árfolyam mellett. Csak nem a csillagszemű Bajnai az IMF hitellel, ezért kaptak 2 hét alatt, hogy ki tudják az országból vonni a tőkét, amit itt parkoltattak a jegybankban magas alapkamatra...Igen, a hitelválság miatt még felvetettek 4000milliárd Ft IMF hitelt az orstzággal 260-as árfolyamon, azért, hogy a pénzügyi szektor hazavihesse a pénzét, meg az Ön pénzét és ne a valós 300on kelljen ezt megtennie. És majd visszafizetheti a hitelt 300-on...Ellentétben azzal, hogy ha nem veszik fel, hanem szépen engedik gyengülni a Ft-ot oda, ahova az ország teljesítménye szerint gkellett vona gyengülnie már gyurcsány alatt, tehát 300-320 körülre és ott vesznek fel hitelt. Tudja ezzel az egy művelettel további 800milliárd Ft-tal adósították el az országot, ami egy az egyben a pénzügyi szektor vesztesége lett volna....csak ők inkább betolták a magyar államban. És a hitelválságot is a pénzügyi szektor okozta.
Csillagszemű Bajnai Gordon és csapat pedig nem tett mást, mint az IMF hitel előtti hitelekkel sé az IMF hitelekkel kiszolgáltatta az országot a pénztőkének, az ország szuverenitását 0-ra redukálta. Magának tendál a realitás érzéke és a tudása a 0 felé.

"Az egyáltalán nem zavarja, hogy a FIDESZ kezdte meg a lakáshitel támogatási tranzakciójával az egészet? Az pedig, hogy a világpiacon a gyógyszerárak, az energiaárak emelkednek, azt nem feltétlenül kellene az elmút nyócévre kenni. Ön felhozza, hogy a gyógyszerkiadás az O.V. kormány alatt visszaesett 220 milliárdra, de megnézte-e, hogy a gyógyszerárak mennyire csökkentek azóta, s nem zavarja, hogy eközben nagyon sok beteg már nem is tudja kiváltani a gyógyszerét?
A lakáshitelezésben igaza van, az nagyon gyengítette a költségvetés pozícióját, de az is döntően Járainak köszönhető, aki nem véletlenül lett elkergetve a fidesz közeléből. Tudja titkosügynökök is max 1x ülnek be a jegybanki elnöki székbe, aztán ha ott 12%-os alapkamatot csinálnak, akkor lebuknak, de ugye elzavarni nem lehet...
A világpiacon emelkednek az energiaárak, de bizonyára Önnek is feltűnt, hogy az ország energiafüggősége 90%-ban Oroszországhoz kapcsolódik, velük pedig kik kötöttek hosszútávú szerződéseket a régiós árak felett bőven? KIK léptek be közvetítőként az orosz gázimportba, csak nem az MSZP-s oligarchák, mint pl Kapolyi? Kik adták el a teljes energetikai szektort, csak nem az MSZP? Kik garantáltak hosszútávú szerződésekben nekik évi 25-30%-os profitt, csak enm az MSZP? Ki mondta, hogy nem lesz gázáremelés?
A gyógyszerárak pedig hatósági árak, egy Ft-tal nem emelkedtek az elmúlt időszakban, sőt 3 havonta átlagosan 20%-kal csökkentek, így lehetséges, hogy az állami kiadás 220milliárd Ft-ra csökkent. A térítésid díjak pedig átlagosan 7-8%-kal emelkedtek, de lényegében ennek 90%-ka abból következik, ha valaki ragaszkodik a túlárazott originálishoz. Meg abból, hogy a gyógyszergyártók letudják fizetni az orvosokat és a drágább gyógyszereket írják...meg a cukorbetege esetében valóban bevezettek olyan intézkedést, ami a beteg életmódjának függvényében finanszírozza a gyógyszerét. Én támogatnám azt is, hogy a dohányosoknak 0% támogatás legyen. Ön? Tudja ha az MSZP 8 éve alatt ilyen gyógyszertámogatás politika lett volna, akkor az állami kiadások kb 2000milliárd fT-tal lettek volna alacsonyabbak.

"Ha jól emlékszik, akkor észreveheti, hogy a 2010-es választások előtt két hónapig volt az € 290Ft árfolyamon, 2009-02-03 hónap körül, majd az aktuális kormány tevékenysége miatt a 2010-es választásokig 268Ft € árfolyam körül volt. Nos akkor miről írt itt fentebb?"
A Bajnai kormánynak az égvilágon semmi köze nem volt abban, hogy a 2010-es választások előtt erősödött a Ft, az már tiszta politikai hszonszerzésből játszották el, hogy a fideszre lehessen tolni az államcsődöt, amit már szépen elterveztek. Mintha az égvilágon bármit tehetne egy új kormány azzal, hogy 8%-os államháztartási hiánnyal adják át az országot, meg 80%-os államadóssággal, erkölcsileg lenullázva. Én arról írtam drága, hogy a hitelek erős árfolyam mellett vetették fel, azért volt olyan sürgős, mert az kicsit feltünő lett volna, hogy az egész világ bedőlt, csak itt a magyarok tartják még a 260-at hónapokig. A külföldi bankok magyar leánybankjaiból és a befeketetési alapokból kellett hazavinniük 4000milliárdot Ft-ot, amihez szükséges mennyiségű deviza nem volt az MNB-ben. Az tudja minek köszönhető? Annak ha mesterségesen akarnak tartani egy nem valós erős árfolyamot, mert pl az államháztartása, az ország gazdaság azt nem indokolja és veszik devizáért a Ft-ot, hogy maradjon az erős árfolyam. Csak éppen elfogyott. 4000milliárd Ft-hoz elegendő deviza egyébként se lett volna az MNB-ben, ezért kellett gyorsan az IMF-hez szaladni, hogy adjanak €-t és haza tudják vinni a pénzüket erős árfolyam mellett. Tudja a reális az lett volna ha már 2007-től valahol 300körül van az árfolyam 2008ban 320 körül 2009-ben meg 350 körül. Ez az MSZP-SZDSZ kormányok tevékenységéből következett volna, de azt az MNB-ben döntik el, meg aZ ECB-ben meg pénzügyi körökben, hogy mi legyen az árfolyam. És egy MSZP-SZDSZ kormány alatt nem lehet engedni, hogy beboruljon a Ft, tartani kell minden áron, akkor is ha ezen az ország 1000miliárdot bukik, hogy egy irreális árfolyamot tart az MNB....Plusz kellett az erős árfolyam azért, hogy az itt parkoltatott forró pénzeket hazavigyék bukta nélkül. Meg vicces is lett volna, ha engedik az MSZP-SZDSZ alatt bedönteni a Ft-ot, miközben az MSZP-SZDSZ adósította el devizában az országot és a lakosságot:D
Tudja akkor nem kormányváltás lett volna, hanem lincselés.
E helyett áttolták a következő kormányra az árfolyamgyengülést, annak adósságnövelő hatásával, lakossági hitelek bedöntésének hatásával, 2010 első félévében összehozott 8%-os államháztartási hiánnyal és még lehetne mi minden áldást adott az országnak az ön csillagszemű Gyurcsány-Bajnai párosa....

"Fedezet valóban úgy lesz, hogy tőlünk, aktívaktól el fogják venni, s oda fogják adni a célcsoportnak, ha azt nyuggernek, vagy Simicskának hívják is. De ha az aktívak megnyomorítása, vagy munkanélkülivé tétele kiséri ezt a tranzakciót, akkor a fentebb emlegetett 3% nem fog teljesülni, mert ahhoz gazdasági növekedés kellene, jelenleg meg csak folyamatos visszaesésünk van, hol vagyunk a növekedéstől? Ja, hogy Ön szerint a visszaesés is növekedés, csak negatív Unortodox növekedés? No comment!"
Mostani korrupt mocskoknál az az ön szívszerelmei 10x többet loptak. GDP növekedés pedig hitelből volt, ez már önnek magas így nem magyarázom el, hogy a hitelbuborékok hogyan fújnak GDP növekedést. Tehát az ön gyurcsány-bajnai párosa nem tett mást, mint eladósította az országot, lakosságot, osztogatott, fújta a hitelbuborékokat, ami lecsapódott plusz keresletben, építkezésben, stb (amiből persze vastagon loptak), ez pedig csodák csodájára GDP-t növel. Ott áll Pesten több 100irodaház tök üresen, azok mind a magyar GDP-t növelték, nagy jólét is származik belőlük:D:D:D
Ez a bázis drága, egy hitelbuborékkal fújt GDP, ami a pénzügyi rendszer válságával azonnal kipukkad és egyből esik a magyar GDP 6-7% egymást követő minden évben....2010 óta további 3000milliárd Ft-ot vontak ki a bankok az országból, nem hiteleznek, nem végzik a feladatukat, ezért nincs gazdasági növekedés. Ha a gyurcsány-bajnai alatt tapasztalható hitelkihelyezés 20%-ka lenne most, akkor +2-3%-kal nőne a GDP. Csak hogy erről a szopórollerre már nem ül fel senki még egyszer. Nem kell külföldi tőke. Magyar tőke kell, magyar bank, magyar ipar, magyar munkahelyek. Talán ha ezek megvalósulnak, akkor sikerül az átlag debilt is leszoktatni a GDP-ről mint egy ország jólétének mérőszámáról, mert ezaz ami kurva jól manipulálható nem valós gazdasági teljesítményekkel.

"Itt csak egyetlen dolgot szeretnék megemlíteni. A 2006-os választások után az akkori kormány neki akart látni az államháztartás egyensúlyba hozásának, de sem az önkormányzati rendszer átalakítását, sem a többi ellátórendszert nem tudták átalakítani, mert nem volt 2/3-uk, s az a párt, mely segíthette volna az átalakítást, az úgy döntött, hogy mindennek elenáll, s nem támogat ellenzékből semmilyen átalakítást. Azt állítja, hogy a mai kormány egyensúlyba hozta az államháztartást... ? Ja igen! Elkobzott és eltapsolt 3000milliárd manyup pénzt, s ezzel foltozgatta eddig a saját szar gazdaságpolitikája miatt keletkező lyukakat, ebből alakította ki ideiglenesen a jelenlegi éppen 3% alatti államháztartási hiányt, miközben az inflációs célt már nem tartva az állampolgárok pénze értéktelenedik el. Miközben az önkormányzati rendszert is úgy alakította át, hogy létrehozott a helyi és a megyei önkormányíatok között még egy szintet, semmivel sem olcsósítva a rendszert."
Felhívom figyelmét,hogy 2006 előtt is ugyanazok kormányoztak, tehát 2006 után hozzálátni az államháztartási egyensúly megteremtésének, mikor 2006os választások előtt még kurva nagyot osztogattak, még annál is többet ígértek!!!! egyenlő a választási csalással. Ezzel midnen legitimációjukat elvesztették. Ha nem tudnak 50%-kal kormányozni, akkor pedig le kellett volna mondani. Csak nagyon buta emberekkel lehet elhitetni, hogy ők kormányozni akartak volna, vagy bármit segíteni a magyar embereken. Az ő szerepük csupán annyi, hogy ne tudjunk védekezni a pénzügyi tőke ellen, sőt minél jobban kiszolgáltassanak neki, az ország jövedelmének minél nagyobb része legyen kivihető az országból minden évben. Miért is nem mondtak el, miután egyértelmű, hogy választási hazugsággal nyerték meg a 2006-os választást. MEGHAMISÍTOTTÁK a költségvetést és a statisztikai adatokat is...
Felhívom figyelmét, hogy a megyei önkormányzatok kvázi megszűntek, 0 forrás van mögöttük.

"Ha valaki nem tud számolni az kérem ne írjon kommentben olyat, hogy 8 évig túlzottdeficiteljárás alatt állt az ország, hisz a túlzott deficit eljárás a 2004-es EU csatlakozás után keletkezhetett, 2004+8=2012... miről is ír akkor? Azt pedig kár másra fogni, amit a kormány maga követett el. Írtam, hogy a kormány vállalja döntéseinek következményeit. "
Már csak erre reagálok, hogy igaza van, nem "az elmúlt 8 évben" állt az ország eljárás alatt, hanem 2004-től 2012-ig egészen biztosan. 2010-2011-ért még az MSZP-Bajnai a felelős, bár már 2011-ben is hoztuk a kötelező számokat. Az hogy 2012-ben miért nem szüntették meg mikor 2,1%-os hiány lett kérdezze meg szintén az MSZP-től, meg a liberális barátaiktól, akik az EU-nál elintézték ezt. Tegyük hozzá,hogy az MSZP 6 éve alatt semmi retorzió ne érte őket EU részről, még akkor sem amikor a tömegbe lövettek, vertek össze embereket, akkor sem amikor egymást követő években hamisították meg a költségvetési számokat.

Tovább nem reagálok ez is túl sok volt, Önnek semmi realitásérzéke nincs, az alapvető tényeket se ismeri a saját imádott kormányának rémuralmáról, de a mostani balfaszokéról sincs fogalma sem, így sem összehasonlítani nem képes a kettőt, sem felérni nem tudja ésszel a kettő közötti különbséget. A minősítés pedig azért jár, mert az ilyen emberek szavazatainak köszönhetően kerülnek olyan kormányok hatalomra, amik aztán kirabolják, eladják az országot. Proletárdiktatúra van még mindig, ostoba sötét tömegek emelik hatalomra azt amelyik jobban hazudik nekik.

A fidesz politikai sikere abban állt, hogy ezt felismerte és legyőzte demagógiában az MSZP-t. Ami tegyük hozzá, hogy nem volt nehéz, mert már mondani se mertek semmit MSZP oldalról, féltek nagyon a lincseléstől, így a fidesznek se kellett semmit mondani, így lett meg a 2/3ad, hogy egyik se mondott semmit....
Attól még a kormányzati tevékenysége messze jobb, az országnak 1/10-ed akkora kárt se okoztak., ezért nem tudom elfogadni ha valaki az MSZP-t akarja újra hatalomban látni. Olyan ne akarja elkergetni a fideszt, aki az MSZP-t hozná vissza...vagy bajnait, aki ugyanaz dettó...

Kergessük el úgy a fideszt, hogy az MSZP-t 10% alá szorítjuk, akkor talán 18ra kimúlik végleg, 22-re meg már a fidesz se jut be...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.10. 17:29:37

@mim: a gond az az, hogy ha összeadod azt, ami JÁR, az több, mint amennyi jut.

Ha csődbe menne a bankrendszer, akkor az lenne, hogy 10 000 ember megkapná a pénzét az utolsó fillérig a biztosítási alapból, mert nekik az JÁR, a többiek meg nem kapnának lófasse, mert nem jut.

Így van ez a nyuggerpénzekkel is, meg a nyugdíjakkal is. A nyugdíjas kap valamennyit, a nyugger kap sokat, a többieknek meg csak emelik az adóját csúcsról csúcsra.

De említhetném a cigánypénzeket és a zsidópénzeket is, vagy a közmédiát, netán a különféle ártámogatásokat.

Van, amiből tilos lecsípni, és az összes ilyen jellegű számlát a 4 millió dolgozóval fizettetik. Ők, nem mi, mert ez nem az én kormányom, mint ahogy a gyilkos kommunisták sem.

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.01.10. 17:31:08

@tryclops: Munkahelyvédelmi akciótervnek nézz utána, meg a kisvállalkozásokat érintő adóváltozásoknak 2010 óta. Nem a minimálbéremeléssel marad több pénz a cégeknél...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.10. 17:34:26

@sterimar: nem baszik az elvtárs egy öltést sem, még ha minden blogon ott is van valamelyik nickjén a 32 közül az utolsó 10 hozzászólásban. Szerintem a blog.hu fizeti, hogy pörgesse a rendszert.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.01.10. 17:37:02

@fal_adja_a_masikat:
Nem, biztos abból, hogy a focira van adókedvezmény, de saját dolgozó képzésére meg kutatás-feljesztésre MÁR nincs. Lehet pályázni a pofára osztott pályázatokon, az tényleg sokkal jobb... valakinek.

hondamonda 2013.01.10. 17:38:13

@fal_adja_a_masikat: "Nyuszikám, az komcsi hazugság, hogy egy olyan anyagi helyzetű országban, mint MAGYARORSZÁG gazdaságilag lehetséges a minimálbéresek adómentessége."

Ez a kijelentes ott hibazik, hogy a minimalber soha nem volt adomentes. SZJA mentes volt. Ez azt jelenti, hogy berkoltseget nezve a mostani 49-51% helyett 33% koruli adot fizettek. Tehat az egykulcsos nekik adoemelest jelentett. E helyett az o terhuket is csokkenteni kellett volna, az egeszre a fedezetet pedig kiadascsokkentessel kellett volna eloteremteni.

Jimbo75 2013.01.10. 17:38:19

@Zedder: Miről beszélsz? Miért tartanál el te engem?

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.01.10. 17:40:35

@Zedder: Próbáld meg értelmezni amit írtam az IGEN/NEM kérdésedre, ha sikerül megértened miért voltál hülye már akkor amikor megkérdezted ezt, hogy mit értettél félre, akkor tovább olvasom a kommentedet.

@fidesz = népirtó csőcselék: államdósság törlesztésre ment, ami nélkül most 90% lenne GDP arányosan, bár szerinted azért is a fidesz lenne a felelős, nem az AKI FELVETTE A HITELT. A manyup rendszer pedig a társadalombiztosítás privatizálásának előkészítse volt, tudod az egy évente 5000milliárdos kassza. A társadalombiztosítás nem arról szól, hogy az egyéni teherviselő képesség arányában lát el az orvos. Semmit nem érsz a 2millió örökölhető nyugdíjaddal, ha emiatt a 30 évig minimálbérre bejelenetett éhenhal, mert ők többen vannak mint te és előbb veszik el erőszakkal tőled 2milliód, mint hogy éhenhalnak. A társadalombiztosásnak nem az a lényege, hogy a biztosítók keressenek rajta évente 80milliárdot, te pedig kiprivatizáld magadnak a befizetéseidet, hanem arra hogy emberhez méltó orvosi ellátást és nyugellátást biztosítson a társadalomnak. Valószínűleg 50 év múlva meg nyugdíj sem lesz, ha lesz, akkor azért lesz hogy legalább betevő falatra jusson mindenkinek, viszont ha az adósságot nem fizetik vissza, amit az MSZP felvett, akkor 5 év múlva ország sem lett volna. Ha valaki gazdasg, akkor indítson 4. pillért vagy tegye félre azt amit a 16%-os szja-nak köszönhet. 3 év alatt összejön az amit 10 évig ott kezelgettek neki 10%-os jutalékért....

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.01.10. 17:44:08

@Rufus78: No igen, az a legnagyobb faszságuk a TAO kedvezmény...az védhetetlen és minősíthetetlen, nem tudom mennyi esik ki azzal a költségvetésből, de legalább egy 40-60milliárd évente az biztos. Minden Ft-ja korrupció és pofátlanság. Utálom én őket mint a szar, de aki 8000milliárdot vesz fel, azt meg 10x annyira...és egyikre sem szavazok. Sajnos sokan megteszik...

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.10. 17:44:34

Nem akarom bántani szegény nyugdíjasokat , nem irigylem tőlük a pénzt. De egy pillanatra el lehet tűnődni azon, hogy vajon akkor is ilyen jelentős népszerűségre lenne a nyugdíasok körében ennek a juttatásnak ha a média a akkurátusan elmagyarázta volna azt, hogy a kiosztott többletjuttatások nem Orbán Viktor miniszterelnök személyes ajándéka nekik, hanem az ő unokáiktól kölcsönvett pénz, amelyet azoknak kell a következő évben majd visszafizetni. Miért nem beszél erről a média? A kérdés a lényegen nem változtat, pusztán csak azt tisztázhatná, hogy a magyar szavazópolgárok mennyire tájékozatlanok és/vagy önzőek.
Nyugdíj: választási cukorka ami ma a nyugdíjasoknak édesnek tűnik az a jövőre a gyermekeire, unokáira nézve nagyon is keserűvé válhat, hiszen ők fogják a mostani juttatásokat kiizzadni, az ő életük lesz ezáltal rosszabb. Csak remélni tudjuk azt, hogy a nyugdíjasok átérzik ennek a súlyát és nem hozzák kellemetlen helyzetbe fiatalabb családtagjait, azaz megelégszenek a jelenlegi nyugdíj összegével, ugyanis 300 milliárdba kerülne a 13. nyugdíj kifizetése és nem is pénzt kapnának hanem a mostani állami cafeteria-elemek valamelyikében, például Szép-kártyán vagy Erzsébet utalványon kapnák meg a nyugdíjasok.

Fahrenheit451 2013.01.10. 17:46:45

Egyszerű be kell vezetni egy nyugdíjplafont.Aki túl sokat kap attól levonunk és a kevesebbet kapóhoz csoportosítjuk át.Így igazságos.

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.01.10. 17:53:40

@hondamonda: szja-ról beszélgetünk, ennyi szófosást szerintem élő ember nem tud tökéletesen fogalmazva abszolválni, mint amit én kifostam itt most magamból...

Igen, a 16%-os szja adóemelés volt nekik, de még azoknak is akik 150bruttó körül kerestek az adójóváírás kivezetése miatt. Amit írtam erre vonatkozott, hogy ezt el kell felejteni, hogy adómentes a minimálbéres. Pláne egy olyan országban, ahol sportot űznek abból, hogy minimálbérre jelentik be magukat az emberek....De az igazi lényege a mondandómnak az volt, hogy ezt nem fogják visszacsinálni a köv kormányok, pedig negatívan ez érintett milliókat. Nem az, hogy csökkentették a jól keresők szja-at...Maradna legalsó kulcsnak a 16% és jönnének még további sávok.

Tegyük hozzá, hogy volt minimálbéremelés, több lépcsőben is, még akkor is ha ezzel a kormány ugye a cégek faszával veri a csalánt, de környező országok minimálbére még mindig magasabb...Azt nem magyarázza meg nekem senki, hogy a magas bérszínvonal miatt tart itt az ország, ahol:)
De például a jelenlegi helyzetünket elég nagyban előidézte, hogy a jobban keresőktől svéd szinten vonták el a jövedelmet, nem tudott a lakosság megtakarítani, cégek jövedelemtermelő képességének elpusztításáról, piacaik felszámolásáról pedig ne is beszéljünk....így nem keletkezik Ft megtakarítás belső forrásból, így nem váltak olcsóvá a Ft hitelek, ebből így nincs magyar beruházás, mert 15%-ot nem tudsz kitermelni egy olyan piacon, ahol a német 4%-ra kapja a beruházáshoz való hitelt...akkor ott ő 11% pontnyi versenyelőnyhöz jut, addig veri le az árat, amíg be nem csődölsz, a méretgazdasági előnyről már nem is beszélve...

Össze kell fogni 2013.01.10. 17:58:45

@fal_adja_a_masikat: Debrecen az ország második legjobban eladósodott városa. Tetszik-nem tetszik Önnek, ez bizony így van! Nagyon sok éve fideszes város, a mai napig veszik fel a hiteleket. Az más kérdés, hogy a jelenlegi kormány - miután a városvezető a puszi-pajtása- elengedi a tartozások 50 %-át. De ezt az 50 %-ot visszafizeti a bankoknak (amelyeknek nagysikerű városunk tartozik). De kiknek a pénzéből fizeti vissza? (múltra visszamutogató, fröccsögő választ nem kérek, azt már olvastam itt jó néhányat! Amit leírtam, csak egy ici-pici rész abból, ami jelenleg folyik. Mindenki érzelmi alapon reagál a másik hozzászólására, de gondolkodni, pláne reálisan, nem nagyon akar!

sterimar 2013.01.10. 18:08:18

@painkiller21: "Egyszerű be kell vezetni egy nyugdíjplafont.Aki túl sokat kap attól levonunk és a kevesebbet kapóhoz csoportosítjuk át.Így igazságos."

A kommunista agyakban így.

tcom 2013.01.10. 18:09:46

MIndenesetre elővettem az angol könyveimet. Tisztán látszik, hogy ebből az országból menekülni kell.
Mindez a nép érdeme, amelyik egy csecsemő szintjén van.
A vége úgy is az lesz, hogy 20% azonnali nyugdíj, közalkalmazotti bér csökkentés, 30%-os inflációval.

Gratulálunk Orbán!

nyanyus 2013.01.10. 18:11:40

@Rufus78: Azért maradjunk annyiban, hogy egy fizetés nem egyezik meg egy nyugdíjjal. Legalábbis átlagban nem. Kevés minimálbéres családfenntartó van, aki mégis minimálbéres, annak a minimálbér feletti összeget zsebbe adják( saját magam aktív életéből indulok ki). ez azt jelenti, hogy papíron minimálbér, de azért a családfenntartó nem ebből él. Az őáltala megkapott jövedelem minden hónapban nem 140 ezer Ft és akkor most még nem is csak az átlag nyugdíjasról beszélek. Nincs cafeteria, sem semmi más juttatás. nem szeretem, ha valaki demagóg és ráadásul hazudik saját magának.

tcom 2013.01.10. 18:14:19

@fal_adja_a_masikat:

A baj a magyar termelékenységgel van, ami fele a németnek és 20-30%al kisebb, mint a cseh, szlovák lengyel. Ugyanazt a terméket itt drágábbért állítják elő, az állam arányosan többe kerül, mint máshol.
A tragédia mindebben az, hogy a külföldi hatékonyabb vállaltokat sarcolja, baszogatja a kormány.

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.01.10. 18:16:13

@Össze kell fogni: Sokat eszik a klientúra és pofátlan. Én tisztában vagyok vele, hogy a fidesz a megyei és települési önkormányzatok költségvetéséből finanszírozta magát 2002-2010 között. Gondolom előre kitalálták ezt az adósságátvállalást....Bár tegyük hozzá, hogy ott is úgy hogy kurva sok EU-s projektet indítottak el, mert így 15%-os önerővel lehetett a 100% 40%-át ellopni:) Na most a településeknek ebből a 15% önerőből is kurva nagy hitel összejött, meg persze a megvalósult beruházások fenntartásából, meg ugye elkezdtek azok is felvenni € hitelt, hogy aztán Ft betétben nyerjenek az árfolyamon.
Pont ezért számolták fel az önkormányzatiságot, államosítják az iskolarendszer, egészségügyet, múzeumokat, levéltárakat, közigazgatást (járási lett ugye, önkoriból...) hogy a költségvetési forrásokkal rendelkező, korábban önkormányzati kezelésű pénzek állami szintre kerüljenek. Így pl a Jobbik nem tudja "utánozni" a technikájukat, nem tudja a 10milliárdos választási kampányokat finanszírozni az önkrományzatból kiszedett pénzekkel, ne tudjanak klientúrát építeni úgy ahogy a fidesz. Debrecen még jó helyzetben is van...de pl Esztergom? Katasztrófa és bevédik egymást a tetvek...

Nekem nem kell bemutatni egyik oldal aljasságát sem, csupán próbálok érvelni azok számára akik elfelejtették volna már a 2002-2010-et...Most kb olyan szintű demagógia megy a kormányzattal szemben, mint amit akkor nyomott a fidesz, de azért évente egy 2000-3000milliárddal javul az ország helyzete...míg MSZP alatt minden évben ennyit buktunk. A nagyon szakmai meg hozzáértő MSZP az ország egy alrendszerét se volt képes működtetni, volt amikor a mostani hiány 4x-ét produkálták, pedig ők aztán értettek hozzá ugye...

Mégse mondhatják azt, mint Bajnai, hogy "nem értettünk a libatenyésztéshez" aka. off-shore hátterű cégeknek eladtunk 10milliárd Ft értékben árut, majd úgy döntöttünk, hogy inkább nem fizetjük ki magunknak, hanem becsődöltetjük a másik magunkat:D

Ne kövessétek el ugyanazokat a hibákat, hogy újra MSZP, SZDSZ-re szavaznátok, vagy a fideszre...ha más nincs akkor inkább független jelölt, vagy nem nagyon szélsős jobbikos, vagy nem nagyon szdsz-es lmps.

nyanyus 2013.01.10. 18:21:02

@Negyvenértelmiségi: Nyugodj meg, a nyugdíjasok ugyanúgy szívnak, mint te. Miért gondolod, hogy ők nem fizetnek számlát? Honnan szedsz ennyi hülyeséget? Őket minden adózást legalább úgy érint,- ha nem jobban- mint téged. Attól, hogy nyugdíjasok, még a víz, a gáz, a benzin, a különféle adók, az élelmiszerárak emelkedése, a csekkadó, ATM-adó mind, mind érinti. Na ja. Nekünk már nem kell gyereket felnevelnünk, mert az átkosban már, jól beszűkített viszonyok között volt rá módunk. Akkor sem rákon és kaviáron nőttek fel, most meg attól fogunk elhullani, mint a legyek, hogy nem látjuk, ebben a nagy szarban a jövőjüket. Úgyhogy ne irígykedj! Minden rendszer megtette a magáét ahhoz, hogy ne kelljen nekünk sokáig, az az általad oly sokra tartott nyugdíjat fizetni. Nem megyek messzire, se anyám, se apám nem élvezte egyetlen percig sem, hogy nyugdíjas és velünk sem lesz másképp!

fal_adja_a_masikat (törölt) 2013.01.10. 18:23:24

@tcom: Ezek már könyveléstechnikai dolgok. Egy német eladó termelékenysége szerinte mitől lenne jobb, mint egy magyaré?:D Tudod hányan dolgoznak a kereskedelemben, hány százezren? 1%-kal se jobb a német kereskedelmi dolgozó termelékenysége mint a magyaré.

A német gyárban dolgozó termelékenysége hogy lesz több? Munkaórára vetített kibocsátás. Mi határozza meg a kibocsátást? Hát hogy mennyi számolnak el arra az üzemre, üzleti egységre. Szerinted hogyan viszik ki a profitjuk 90%-át?:) Hát pont így, transzferárazás, adóoptimalizálás. Ismerős?:)

Én úgy látom, hogy azokat a szektorokat sarcolja a kormány, ahol monopólium vagy oligopol a piac és megszűnt minden verseny, beálltak a nyugat-európainál is magasabb árszinvonalak (1/3ad akkora bérszint mellett, aminek még akkor is ki kellene buknia,ha nem humán erőforrás igényesek az ágazatok azért döntően). Tehát lehúzzák a magyar lakosságot és kurva nagy profitot tesznek zsebre, nincs versenyhelyzet. A kormány nem tudja lenyomni az árakat, annyira azért nem lehet kommunista:D, helyette adóztatja...ha nem lennének szektoradók, akkor 900milliárd Ft-tal lenne kisebb a költségvetés bevétele. Ennyivel több adót kéne kivetni...

Az igazi megoldás az, hogy az állam visszaveszi a stratégiai ágazatokat és beáll egy GDP arányosan 20-30%-os állami vagyon és non-profittá teszi a közműszolgáltatásokat, stb. Egyébként azért is sarcolja őket, hogy eladják...és mivel ellenszolgáltatás nélkül nem lehet államosítani, így a piaci értékét kell rombolni, pl a jövedelemtermelő képességét, mert a döntőbíróságok ezek alapján határozzák majd meg a "reális" árat. Én ezt a gyakorlatot nem tudom elítélni. Megvették 1 Ft-ért és azóta kivittek az országb reál értéken is 5 Ft profit hasznot. Ez kizsákmányolás és gyarmatosítás.

Önnek megyünk (törölt) 2013.01.10. 18:23:28

most van egyfelől az, hogy a kormány egy rohadt szemér, mert már akkora a szegénység, hogy csak na, lassan már éhséglázadások lesznek. De ugyanez az oldal felháborodik azon, hogy a létminimumon élő kisnyugdíjas kap +1 havi pénzt. Most akkor hogy is van ez?

Tudom én, osztogat, meg populista. A nyugdíjasok inkább belátnák, hogy nincs pénz, és inkább dögöljenek éhen. Értem én ezt. Milyen fasza lenne ezt a pénzt inkább szétosztani a bankszektorban!

Anyámasszony_sanyija 2013.01.10. 18:23:38

Az a fő probléma, hogy az inaktívak többen vannak, mint azok, akik eltartják az országot. Ezért az összes populista párt az ő kegyeiket keresi, és fedezet nélküli költekezésükkel csődbeviszik az országot.
Szerintem az lenne az igazságos, hogyha azok dönthetnének a pénz felhasználásáról, akik a pénzt adják.
Két kamarás parlament kellene. Az egyik kamara képviselőire általános választójoggal lehetne szavazni, hasonlóan a mostani rendszerhez. Ez a kamara általános törvényekről szavazna, mint pl. polgári törvénykönyv, stb. Tilos lenne viszont az államháztartásról szavazniuk.
Az állami költségvetést a másik kamara szavazná meg, az itt ülő képviselőkre csak azok szavazhatnának, akik az elmúlt 4 évben legalább x hónapon keresztül (pl. 6 hónap) jövedelemadót fizettek. Így végre valóban azok döntenének a pénzek elosztásáról, akik a pénzt adják.

Össze kell fogni 2013.01.10. 18:27:31

@Rufus78: Itt a pont, de még mekkora! De ennek - és a többi fanatikusnak, elmebolydultnak - felesleges bármit írni, nem értik meg. Már az alapfogalmakat sem. Ez van....

Roltii 2013.01.10. 18:34:04

@nyanyus: sajnos rengetegen tényleg csak azt kapják, de lehet, hogy azt se, hisz nem mindenki napi 8 órában dolgozik. Jó szöveg ez a zsebbe is megy dolog, de jellemzően szvsz már nem így van.

sterimar 2013.01.10. 18:34:52

@fal_adja_a_masikat:
"Ne kövessétek el ugyanazokat a hibákat, hogy újra MSZP, SZDSZ-re szavaznátok, vagy a fideszre.."

Ez van...

Össze kell fogni 2013.01.10. 18:35:58

@fal_adja_a_masikat: az a probléma, hogy most is nagyon sok független képviselő a fidesz támogatásával jutott be a parlamentbe (vagy máséval).
Debrecen egyébként egyáltalán nincs jó helyzetben, csak a kívülállóknak tűnik úgy. A 2-es villamos építkezésén egy éve nem történt semmi - a másikra mutogatáson kívül -most meg - a Debreceniek számára nem meglepő módon - a generálkivitelező a helyi Keviép Kft. lett. A többit a képzelőerejére bízom.......

hondamonda 2013.01.10. 18:40:55

@fal_adja_a_masikat: Nagyjabol egyet ertunk. En ugy foglamaznam meg a problemat, hogy nem a kiadasokat igazitottuk a bevetelekhez, a beveteleket a kiadasokhoz.
A rendszervaltas utan nem mertek erdemben csokkenteni az ujraelosztast, tehat a szocializmus folyatodott. A tisztessegtelenul magas adoszint es a (fogyasztasra) felvett hitelek kovetkezmenyekent a kotlsegvetesre rakodo kamatterhek miatt az orszag korant sem tudott a valos potencialjanak megfeleloen fejlodni. Talan egy allamcsod utan normalis viszonyokat lehetne teremteni.

Lord Snow 2013.01.10. 19:16:15

@fal_adja_a_masikat: "Annyi különbség van szélsőliberlis buzikám, hogy az MSZP kifejezetten azért emelt nyugdíjat, hogy választást nyerjen, majd eltörölte. Választási csalást követett el, sőt minden "jóléti" intézkedése csalás volt, tekintettel arra, hogy egyikre sem volt FEDEZET. No és miért törölte el? Mert eleve az emelés is hitelből történ az utolsó fillérje is."

Hajszál pontosan ez történik most is.
Nem lesz rá fedezet.
De te persze most tudod, hogy LESZ rá fedezet. Mi lesz a plusz forrás?

150 milliárdos reálérték-megtartásra, plusz 240 milliárd bónuszra lesz fedezet, de a felsőoktatásra nem lesz fedezet, ugye? Abból 60 milliárdot ki kell vonni (2011-hez képest). Arra nem lesz fedezet.

A megszorítás meg nem megszorítás, tudjuk, hanem kiigazítás, akkor is.
Ahogy a tandíj se tandíj, de azért a tanulás díját ki kell fizetni, mert az állam nem fogja, de nem, nem tandíj akkor sem. :)

A választási csalás nyugdíjas szavazatvásárlással, amit te írtál, biztos az sem csalás, ha a fidesz csinálja.

Csak ha más csinálja, akkor csalás.

that's it · http://onlymylife.com 2013.01.10. 19:26:42

Jönnek a választások minden kötelet meg kell mozgatni !

vallatas 2013.01.10. 19:26:47

Van olyan statisztika, hogy havonta mennyien hagyják el az országot?
ami mondjuk naprakész?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.01.10. 19:28:25

@fidesz = népirtó csőcselék: "namost ne akard azt mondani, hogy egy közel tízmilliós országban tíz-húszezer rokkantnyugdíjas okozza a legfőbb problémát!"

nem ők okozzák a nyugdíj(as)-probléma nagy részét, de egyébként a számuk százezres nagyságrendű!

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.01.10. 19:31:00

Off
Egy kis olvasnivaló a Bajnaitól megváltást remélőknek (nyugi, semmi Békemenetes szar):

jozan-parasztok.blog.hu/2013/01/10/bajnai_es_az_mszp_a_gyatra_hazassag

R2 D2 2013.01.10. 19:31:37

AZT A MOCSKOS KOMUNISTA KURVAURISTENIT !
Még ezt a rohadt bolsevista Állampártot.
Dehát , ez a trágyadomb ország pont ezt érdemli.
Remélem jövöre is megválasztják ezt a FIDE(M)SZMP bagázst.
Legalább kétharmaddal!!!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.01.10. 19:32:51

@nyanyus:
"Azért maradjunk annyiban, hogy egy fizetés nem egyezik meg egy nyugdíjjal.". De bizony, hogy nem! Ahogy nem is ugyanarra kell költeni belőle, már csak úgy eleve abból kiindulva, hogy a nyugdíj nem adózik, viszont jár utána mindenféle kedvezmény pl. a közlekedésben, miközben a lakhatás meg a napi élelmiszer és egy egyéb kiadások ugyanúgy jelentkeznek mind a két oldalon. Az nem kérdés, hogy egyikből sem könnyű kijönni, még ha az átlagot veszem sem, sőt, kurva nehéz.
Mint ahogy látszik, egy ilyen intézkedés, főleg ilyen elbaszott kommunikációval semmi másra nem jó, mint hogy a generációkat egymásnak ugrasztja (iskolapéldája ennek, ahogy a diáktüntetések kapcsán a kormány mással sem próbálja elbagatellizálni ezt, mint hogy csak pár lusta, elkényeztetett fiatal hőzöng, és a bulikra szánt pénzt sajnálják a nyugdíjasoktól), ahelyett, hogy a nyugdíjasoknak szánt kiadások átcsoportosításával valami reformszerűséget produkálna. Vagyis az én elképzelésem szerint lehetne például differenciált a nyugdíjemelés, hogy a kisnyugdíjas egy kicsit arrébb tudjon kerülni az éhhaláltól, de másoknak cserébe ne ez legyen a fedezet a sokadik gyógyüdülésére (demagógnak tartod vagy sem, ilyen is van). De mondok még jobbat: csökkenteni lehetne az utazási kedvezményeket, a felszabaduló összegből pedig lehetne emelni a nyugdíjat (akár szintén differenciáltan...), ami azzal az előnnyel is járna, hogy aki soha nem tudta vagy akarta igénybe venni az utazási kedvezményt, az elköltheti másra az erre jutó fedezetet (akár élelmiszerre, rezsire vagy gyógyszerre, támogathatja belőle a rokonait... vagyis bármire, amit az életvitele megkövetel vagy amit jobban preferál), és ha utazni akar, akkor meg az emelt nyugdíjból ki tudja fizetni annak a költségét... és aki sokat akar utazni, az meg lehet, hogy egy kis jövedelemátrendezésre szorul majd.

"Nem szeretem, ha valaki demagóg és ráadásul hazudik saját magának.". Dettó. Én sem szeretem, ha valaki kisnyugdíjasholokausztot vizionál és személyeskedni kezd, csak mert az kereső réteg egy tagja szóvá teszi, hogy a nyugdíjasok preferálása az állam részéről a kereső réteggel szemben (ráadásul a rosszabbul kereső réteggel szemben, hiszen a jól keresők éppen az SZJA-csökkentésből meg a szuperbruttó kivezetéséből rájuk jutó többletjövedelmet költik éppen!) nem más, mint szavazatvásárlás.

2013.01.10. 19:33:33

Úgy tudom a holokauszt túlélők kárpótlásának 50 százalékos emelése nem csak ötlet, hanem be is vezették. Segítene valaki megkeresni az erről szóló ajvékoló posztot? Nem találom.

2013.01.10. 19:37:17

@vallatas:

Ha van ilyen statisztika, akkor hamarosan javul, mert a bűnöző cigányhordát épp toloncolják vissza Kanadából. Remélem újlipótba és a rózsadombra is jut belőlük.

vallatas 2013.01.10. 19:39:23

@libbancs: biztos oda rakják őket a politikusok mellé, ne nevettess már ennyire még te sem lehetsz naiv.
egyébként is távozókról kértem adatot, nem az érkezőkről.

2013.01.10. 19:51:35

@vallatas:

Nem vagyok naiv, burkoltan zsidóztam.
Csak nehogy a kajmánok beköpjenek érte a FIFA-nál.

vallatas 2013.01.10. 19:52:44

@libbancs:
oké de most minek traktálsz olyanokkal ami kurvára nem érdekel?
érted érted
nem nem érted. :(

ördöngös pepecselés 2013.01.10. 20:43:32

HÁHÁHÁHÁ!!! Ballibák, álnemzetiek, kezdhettek fosni!!! A Fidesz-KDNP úgy besöpri megint a 2/3-t hogy csak úgy füstöl utána az mszp, szadesz, lump, dzsobbikos picsátok!!! :DD

Megérdemlitek amit tettetek ezzel az országgal 1919-től 2010-ig (kivéve 1998-2002)!! ;-)

ördöngös pepecselés 2013.01.10. 20:46:02

Remélem néhány szocci nyugger észhez tér, és az mszp helyett, a Fidesz-KDNP-re húz... (saját érdekében is)

Ja, és a 10%-os rezsicsökkentés is pont jól jött!

ördöngös pepecselés 2013.01.10. 20:48:56

@that's it:

Meg, mert ha a regisztráció nélküli választás miatt újra hatalomra jutna a sok protest láncproli szavazókkal a ballib tákolmány, akkor JAJJ ENNEK AZ ORSZÁGNAK !

EZT NEM ENGEDHETJÜK, HOGY OTT FOLYTASSÁK AHOL 2010-ben ABBAHAGYTÁK !!!

that's it · http://onlymylife.com 2013.01.10. 20:58:27

@Balibgeczyk:
Figyu én független vagyok sem Baloldali sem Jobb oldali.. 2010 ide vagy oda . Én ugy érzem ez az ország meg el van bukva ... kizsákmányolás megy minden szinten .. Amint látod kis blogom én már el is hagytam Magyarországot. ...

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.01.10. 21:11:58

@fal_adja_a_masikat: Érted azt, hogy egy válságban lévő országban a 13 havi nyugdíj kidobott pénz, és úgy leülteti az országot, hogy a fal adja a másikat?
Nevetséges vagy (hacsak jól meg nem fizetnek).

kuki123 2013.01.10. 21:12:27

OFF:
index.hu/gazdasag/2013/01/10/a_szlovakok_konnyebben_fizetik_az_allamadossagot/
ON:

Na jó ebből elég volt. Gondolom másnak is.

Csináljunk forradalmat. És kergessük el a picsába ezt a bohóc bandát (a többi előzővel együtt) a francba.

kuki123 2013.01.10. 21:22:09

@Balibgeczyk:
Neked elmenetek otthonról?
De komolyan?

Te... te bérkommentelő senki...

Épp olyan károsak vagytok, mint az MSZP volt.

Ironfist 2013.01.10. 22:12:56

@kuki123:
Ez is csak egy fizetett troll, aki arra veri az apró kis pöcsét, hogy te idegeskedsz rajta. De mi az internet legfontosabb szabálya?

2.bp.blogspot.com/-JWdI8aKt8dk/ThRkkgjlyvI/AAAAAAAAAUY/arLCIieDxNM/s400/DontFeedTheTroll.jpg

Ez. Tartsd is be, meglásd, könnyebb lesz az életed! Beléd köt egy ilyen kis senki, mint ez a Ballibgeczyk? Ignore, aztán pampogjon magának, amit akar, te már úgysem fogod meghallani a csaholását! :)

nyanyus 2013.01.10. 22:34:08

@Rufus78: Már ne haragudj, de a közlekedési kedvezményen kívül milyen kedvezményt tudsz még mondani? Mert hogy a közlekedési kedvezmény is csak 65 év felett jár igazán, alatta meg szinte semmi. Mi az, hogy nem ugyanarra kell költeni? Nekünk is kell a fűtés, víz, áram, kaja. Mennyivel vagyunk beljebb, mint az aktívak? Még módunk sincs arra, hogy mellékeressünk, mert az aktív állomány sem kap munkát, nemhogy még mi. Nehéz kijönni, főleg úgy, hogy van pofánk egy autót is fenntartani, ne adj Isten gyógyszert venni, amit hidd el- még ha most nem is tudod- nem úri huncutságból tesszük. Egy vastagbél tükrözés,- ha nem akarsz az államilag dotált helyeken beledögleni, akkor- 100 ezer Ft egy privát rendelőben és senki sem hobbyból csináltatja, csak azért, mert nem akar idő előtt egy vastagbélrákban megdögleni, bár nincs kétségem afelől, hogy ha ez tömegesen történne, annak bizonyos szinteken bizonyára örülnének.
Nem lennék ellenére a differenciált nyugdíjemelésnek, mert hiszen 150 ezer alatt nagyon, de nagyon sok nyugdíjas ember él, míg tudjuk, hogy akik a nyugdíjemelések ellen vannak, azok nem erre a rétegre gondolnak.
Nem jó nézni a gyerekeink kínlódását sem, az egyiket itt b..ák ki, a másik a nemfizetések miatt szív, mi meg csak annyit tudunk segíteni, amennyit ez a k. állam megenged. Ha nem akarsz a gyereked nyakán lógni öreg korodra, akkor nagy szerencsével össze kellett hoznod valamiféle tartalékot, amit aztán beoszthatsz, hogy vagy nekik adok( mert rászorulnak), vagy a magad, nyomorult , idős és beteges éveidet könnyíted meg. Egy nyugger élete sem leányálom, sőt egy állandó nemalvás, lettllégyen 13-dik havi nyugdíj, vagy sem. Állíthatom, hogy mi is a túlélésért küzdünk annak elenére, hogy ez aztán senkit sem érdekel.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.01.10. 23:12:37

@nyanyus:
" Mi az, hogy nem ugyanarra kell költeni? Nekünk is kell a fűtés, víz, áram, kaja."
Kár, hogy a közlekedési kedvezményekről ÉS az adómentességről szóló mondat másik felét nem sikerült elolvasni: "...miközben a lakhatás meg a napi élelmiszer és egy egyéb kiadások ugyanúgy jelentkeznek mind a két oldalon.". Akkor talán elhinnéd, hogy nem gondolom, hogy a nyugdíjasok magányos fényevők. akiknek senkire sem kell gondot viselni, és akik kedvtelésből eszik a gyógyszert. Csak mert úgy kb. a megjegyzéseid ilyen képet festenek rólam... és hogy indokolatlanul-e ez aztán senkit sem érdekel... Nekem ugye biztos nem lehetnek betegeskedő, nyugdíjas szüleim, nagyszüleim... ha meg vannak, akkor az ő kezükből tépem ki a falatot a megjegyzéseimmel.
Mi sem akarunk a gyerekeink nyakán lógni, de a lakáshitelek árnyékában, a gyerekek felnevelése és a munkához kapcsolódó költségek mellett (hiszen sokaknak abból a kevés bérükből kell megvenni a bérletet, hogy egyáltalán dolgozni el tudjanak menni). És még csak nem is magamról írok, de az ilyen embereket is a nyugdíjemelés mögé kell látni, amikor a nyugdíjak akár ha névleg is, de őrzik az értéküket, míg a jövedelmek alsó része úgy sem. Mert mondjuk innentől a számlára több jut (minimálbérnél ugyanannyi), miközben a zsebbe (ha van ilyen, mert azért higgyük el, van, aki tényleg minimálbéres) kevesebb, hogy a vállalkozó a pénzénél maradjon.
Szóval ilyen körülmények és ilyen kilátások mellett nemhogy abban nem reménykedik komolyan a mostani 30-40-es generáció, hogy tudna félretenni, hanem azt is leginkább keserű félmosollyal fogadja, amikor az ő majdani nyugdíja szóba kerül.

nyanyus 2013.01.10. 23:34:55

@Rufus78: Nem ellenkezem. Nézd, nekünk két megoldás lehetséges: Vagy felakasztjuk magunkat, vagy felakasztjuk magunkat:))
Nem rólunk, átlagemberekről szól a story, mi átlagemberek sehol sem vagyunk, és ez valahol nagyon szomorú. Vagyunk, aztán elmúlunk nyom nélkül, mert ez a mai Magyarország még csak esélyt sem ad arra, hogy bejelentkezzünk, hogy vagyunk, vagy voltunk. A jólét másról beszél, a pártok másról beszélnek. Közöm sincs a politikához, csak aggódom - no nem magamért, mert elég jól el lehet lenni ebben a korban igénytelenül- de aggódom a gyerekeimért, akiket ez az ország egyáltalán,d e egyáltalán nem érdemel meg.

nnnnnnnn 2013.01.10. 23:46:10

szavazzatok a bajnaira, majd ő elveszi újra a 13dik havit, hehe. hülye szocik.

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.01.11. 00:40:34

Off

Függetlenebbek lettünk-e? Elmélkedés az államadósságról.

jozan-parasztok.blog.hu/2013/01/11/fuggetlenebbek_lettunk-e

BPO654 2013.01.11. 01:11:34

@Rufus78:
"...cserébe ne ez legyen a fedezet a sokadik gyógyüdülésére (demagógnak tartod vagy sem, ilyen is van). "
Népliget Volán p.u reggel 7.00 kb érdemes megnézni a Hévízre menő buszt. Tele van nyugd.-sal, mások fel sem férnek rá. Este jönnek vissza. Tiszta ráfizetés. Mindenki ingyen utazik egy egész busz nulla bevétellel megy oda-vissza mindennap mert 65 feletti........ . Este uez van visszafelé. ja és a fürdőben sem fizetnek semmiért szinte... . Csak ez mennyibe is van az adófizetőknek??? CSAK EZ?! Ledolgozták az életüket. Igen. Sokan. Keményen. Sokan meg nem;pl: a Magyar Néphadseregben aMávnál Tsz-ekben. Ezt kimeri mondani vki? NEM.
Az rögtön rohadék, tetű, patkány stb.
"De mondok még jobbat: csökkenteni lehetne az utazási kedvezményeket, a felszabaduló összegből pedig lehetne emelni a nyugdíjat (akár szintén differenciáltan...), .."
Egyik sem mer hozzányúlni; még arra sem voltak hajlandók h reggel és du-i csúcsban megvonják, nyugaton van ilyen! A gazdagabbaknál.......... .
A felszabaduló összegekből új járműveket kell venni, mert ezek már nem bírják, v ezeket kell felújítani és akkor még kibírnak egy kis időt. Csakhát a rozsda az rozsda...... .
Differnciált emelés abban egyetértünk, és limit, egy szint felett nincs emelés mondjuk 100-120000 feletti nyugdíjnál. Sok alkalmazott ennyit sem kap netto sok helyen!!!!!!!!!!!!

BPO654 2013.01.11. 01:15:45

@nyanyus: elárulok egy titkot!
KÍNÁBAN NINCS SEMMILYEN NYUDÍJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azért nem tudják megállítani a szaporodásukat. A nyugdíj maga a gyerek. Az öregeket a gyerek fogja eltartani (v nem). Ezen tessék elgondolkodni. Fordítsuk meg; ha lenne nyugdíj államilag, tudja mikor nőne a GDP.-jük 10-12%-kal? SOHA.

Meridian74 2013.01.11. 02:24:29

@fal_adja_a_masikat: én is mindig mondom, a rohadt szdsz-mszp-mdf-et soha többet, és ebbe lepkepillantású bajnai gordonka is beletartozik, a sleppjével együtt... de ugyanakkor a fidesz ígért valamit, amihez eszközt (2/3) is kapott: téynlegese elszámoltatás. A mai napig nem történt ez ügyben semmi. Az égvilágon semmi. Ha történne valami, annak első jele az lenne, hogy bajnait gyurcsánnyal összebilincselve vinné el egy fekete autó, és egy fegyházban rohadnának életük végéig.

Meridian74 2013.01.11. 02:31:51

@sterimar: "Van fogalmad arról, mennyit keres egy szakorvos Magyarországon"
Én azért nem sajnálom őket... a többségük olyan autókkal járnak, ami sokaknak soha nem lesz. Ugyanis jól ellébecolnak az állami kórházakban, rendelőkben, 4-5 órát, aztán vagy ugyanott vagy saját privát rendelőjükben vastag pénzekért magánrendelnek. Nem sajnálom tőlük a pénzt, legtöbbjük rendesen megdolgozik érte, de azért sajnálni sem kell a többségüket. Persze vannak kivételek, akiknek olyan a szakterületük, hogy nem lehet "magánorvoskodni" vele, na azok tényleg nyomorognak... na meg ugye a leg"piszkosabb" munka, az ápolóké, az sincs agyonfizetve... továbbá ott vannak a tanárok is, azok sincsenek egyáltalán megbecsülve, ráadásul olyan fos a tanterv is, hogy az egészet törölni kellene az alapokig, és újjászervezni és aktualizálni az egészet.

Meridian74 2013.01.11. 02:41:26

@pocakos focista: a 100 napos program még az emútnyócév elején volt, mikor is a kormányt nem üres kasszával adták át a szoci-zsdsz bandának, hanem volt benne mit két kézzel szórni. Akkor még nem látszott az, hoyg végül a 2x4 év szocizsdzs hatalom mekkora pusztítást fog okozni. Ezt ne feledjük már el. Meg azt sem, hogy mit tettek. Lehet a fideszt szidni, de gyurcsány-bajnai-demszky hármasánál alávalóbb gazembereket legfeljebb veresjani és oszkó péter félék közt érdemes keresgélni...

Meridian74 2013.01.11. 02:45:02

Bajnairól jut eszmebe... amikro kritizáljk, akkor mindig azzaljön, hoyg karaktergyilkosságot folytatnak ellene... szegénykém. Nem tudja azt a tényt, hogy aki karaktergyilkosságra hivatkozva védekezik, annak már rég nincs is karaktere? Ez kábé olyan, mint amikor megkérdezik a 20 évre elítéltet a börtönben, az azt mondja, hogy ő ártatlan, nem követett el semmit sem... persze, és ide is csak svédasztalos vendégség miatt kerültél, ugye - kiegészítve egy kis "roma"ntikus thaimasszással...

Pipas 2013.01.11. 02:51:38

@Rufus78: "Bajnainak sosem volt teljes költségvetési éve, így hiányt sem tudott produkálni."

Előtte miniszterként bele sem tudott szólni mi?

Meridian74 2013.01.11. 02:56:32

@fidesz = népirtó csőcselék: "Hová lettek a magánpénztáraktól elrabolt milliárdok? "

Ha már ezt a kérdést felvetted, akkor előbb azt tisztázzuk már, hogy miből lettek a MANYUP milliárdjai, azaz mi volt a fedezete a MANYUP bevezetésének? Drága hitelekből, amit felvettek emiatt.

Meridian74 2013.01.11. 03:00:16

@HomicideWatch: cigányok gyilkoltak Ózdon ismét, és ismét brutális veszett állat módjára.

Meridian74 2013.01.11. 03:04:51

@Zedder: "Sejtettem, hogy nem fogod beismerni a hazugságodat a komcsi ország vs adómentes minimálbér ügyében. Mondjuk az durván vicces, hogy Németországgal példálózol, azok után, hogy elveszítettek két világháborút, a földig lettek bombázva, és most koloncként megkapták az NDK-t is. Ennek ellenére fenn tudják tartani az adórendszert, nahát."

Nettó hülyeség amit írtál, de úgysem veszed észre. A németeket nem csonkították meg egy trianonnal. Ha a németektől elcsatolták volna a Ruhr vidéket, és délről mondjuk Bajorországot, északról a tengeri kikötőiket, hagytak volna nekik középen valami kis nyomortanyát, na akkor most hol tartanának? Sehol.

Meridian74 2013.01.11. 03:16:35

@tcom: jobban jársz, ha a németet veszed elő.

picur3ka 2013.01.11. 05:16:35

@Jani haverja:

"Magyarországnak az a baja, hogy a szavazatra jogosultak között jóval több az állam által eltartott (és itt még nem is a közalkalmazottakra gondolok elsődlegesen), mint az "eltartó", azaz akinek a befizetéseiből kaják a bármilyen jussukat az eltartottak. Így aztán csak ilyen ígérgetésekkel lehet választást nyerni bárkinek. Ez viszont a csődbe viszi az országot, teljesen mindegy, hogy melyik oldal van kormányon. "

Igy van, ez Zero irasaban is benne van, o is tudja. A kerdes nem a 'ha', hanem a 'mikor'.

A nyugdijasok semmi modon nincsenek kapcsolatban a gazdasaggal, csakugy, mint a romak. Ez a szavazo bazis. Pusztan azert, hogy hatalomban legyenek, a politikusok kiirtjak a orszagot.

Errefele adoztatjak a nyugdijakat...

picur3ka 2013.01.11. 05:23:51

@picur3ka:

Nagyon ecceru a megoldas kulonben: korlatozni kell a szavazoi jogot. Semmi szenilis, semmi 70 IQ alatti, semmi nem adofizeto nem szavazhat. Kesz. Mindjart nem kell nekik osztani a penzt a szavazatert a semmibol.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.01.11. 06:36:50

Osztanának inkább narancsot a Keleti aluljárójában karácsonykor...

Énbagoly 2013.01.11. 07:13:13

Nekem erről az egészről az jutott eszembe, hogy lehet, hogy a nyugdíjasoknak pénzt adnak, de valami mást elvesznek tőlük. A családjukat. Mert nagyon sok nyugdíjasnak ment már ki külföldre gyereke, unokája. Akiket alig láthatnak. És ha nagyon betegek lesznek, akkor nincs a közelükben közeli családtag, aki gondoskodna róluk. És nem látják felnőni az unokáikat.

esef 2013.01.11. 07:35:12

3 éve nem emelték a fizetésem, infláció ellenben volt, a levegőn kívül kb minden drágult.
a jó édesanyjukat a narancskommunistáknak, a nyuggereknek szintúgy. őszintén megmondom szarom le őket, nem érdekel, hogy nem tudja megvenni a kenyeret, a szívgyógyszert, mert lassan már én sem annyi bőrt húznak le rólunk. ha meg már tőlem nem lesz mit elvenni, éhen döglik a nyuggerje is hálistennek. baszki, a törpenapóleon mikor jön már rá, hogy a birkát nem úgy kell nyírni, hogy elvágjuk a torkát...

Vidéki 2013.01.11. 08:29:58

LENIN ÉLT, LENIN ÉL, LENIN ÉLNI FOG !

Ha magyarul beszélni is tudna Lenin elvtárs, hasonló radikalizmussal mutatna rá egy demográfiai katasztrófába sodródó társadalom problémájára: Egyre több az idős ember és egyre kevesebb a fiatal.

Lenin elvtárs is azzal kezdené, hogy az osztályellenség az idősek kezébe játssza át a hatalmat, mégpedig álságos módon éppen „az anyagi ösztönzés lenini elvét” felhasználva.

Ha magyarul beszélni is tudna Lenin elvtárs, mondanivalójának alátámasztására ő is arra hivatkozna, hogy „Tegnap az Index közölte,”, hogy az osztályellenség „az anyagi ösztönzés lenini elvét” felhasználva, hogyan játssza át az idősek kezébe játssza át a hatalmat.

Ha magyarul beszélni is tudna Lenin elvtárs, azt is mondaná, hogy az Index az ugyanolyan szavahihető lap, mint a Pravda, (az Igazság), ami már csak nevéből következően is sohasem tudott hazudni.

Ha magyarul beszélni is tudna Lenin elvtárs, nem hallgatna a radikális megoldásról sem, ami szükségszerű az osztályellenség legyőzéséhez:

Életkori alapon kellene korlátozni a választójogot. Jelenleg ez csak alulról van korlátozva: Ergo széles sávban felülről is korlátozni kellene a választójogot.

Ez Lenin elvtárs szerint kicsavarna egy veszélyes fegyvert az osztályellenség kezéből.

Mate Toth 2013.01.11. 09:06:48

@szabadmagyarnép: Ne hidd hogy minden nyugdijas hülye!

Emmett Brown 2013.01.11. 09:14:29

@Vidéki: lesz 13. havi nyugdíj 2013-ban vagy nem?

Homeoffice 2013.01.11. 09:30:46

Elnézést az offolásért. De EZ KŐKEMÉNY VASTAGBŐR

"Az igazgató elmondta a szülőknek azt is, hogy január 3-án kiderült: a pedagógusok ezentúl nem kapnak közlekedési hozzájárulást, vagyis BKV-bérletet, ami a nettó 110-120 ezer forintot kereső tanároknak lényegében 9 százalékos bevételcsökkenést jelent. Az igazgató szerint az indoklás erre az volt, hogy vannak iskolák, ahol eddig sem kaptak ilyet a tanárok, és az új, igazságosabb rendszerben nem fordulhat elő ilyen egyenlőtlenség."

index.hu/belfold/2013/01/11/kaoszhoz_vezetett_az_allamositas_egy_budai_gimnaziumban/

Nah EZT magyarázza meg nekem valaki....

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.01.11. 09:47:21

@Gunther:
Ez ilyen alternatív igazságosság: igazságos, hogy senki se kapjon.

Miért, egy SZJA-átalakítás után téged egy ilyen meglep? Az is tök igazságos volt, mindenkinek csökkent valamije: a rosszabbul keresőknek a jövedelme, a jól keresőknek az adója...

Geza 2013.01.11. 10:20:12

@Gunther:
Követik a svéd modellt: www.thelocal.se/43656/20121006/#.UO_Yatkld68
"A talented head cook at a school in central Sweden has been told to stop baking fresh bread and to cut back on her wide-ranging veggie buffets because it was unfair that students at other schools didn't have access to the unusually tasty offerings.
...
The municipality has ordered Eriksson to bring it down a notch since other schools do not receive the same calibre of food - and that is 'unfair'.
...
"

(Ez az egész liberáltság amúgy a nagy nyugatromán elhomályosodás vívmánya: egyenlőség - a legsilányabbnak a szintjén. Ocsmány büdös prolitempó, csak néha cirkalmasabban van megfogalmazva.)

Ironfist 2013.01.11. 10:34:07

@Meridian74:
"na meg ugye a leg"piszkosabb" munka, az ápolóké, az sincs agyonfizetve..."

A betegek mosdatzásán, és pelenkájának lecserélésén kívül azért nem olyan nagyon gyötrelmes munka ám az az ápolói... Mondom ezt én, aki betegszállító, akinek a legutolsó nővérke is azt hiszi, hogy a főnöke, többnyire 8 különböző, ráadásul egymásnak teljesen ellentmondó parancsot kapva naponta nővértől, fönövértől, orvostól, főorvostól, főnöktől, fő-főnöktől - ezek közül ráadásul csak utóbbi kettőnek volna joga utasítani adni, de ugye ha nem teszem, amit a főnővér mond, akkor megy a panasz a főnöknek, meg az ápolási igazgatónak. A betegek utáni szennyessel meg szerinted ki foglalkozik? Megsúgom: nem a nővérkék. :D És azt a szennyest nem kell azonosítani ám azzal, ami otthon a szennyestartóban van, az otthoni ugyanis többnyire nincs összaszarva/hányva/hugyozva/vérezve, fertőző betegektől. Ezen felül fejenként napi 20 beteg elhurcolása 8 órában - ha szerencsénk van, csak a fele fekvő, akit ketten kell emelni - betegköltöztetés, gyógyszerhordás (ne kis dobozos egy kézben vihetőre gondolj, hanem mondjuk 4 konténernyire), infúzióhordás, a vételezés kiosztása... levegőt venni nincs idő, de mindenhonnan jön a panasz, hogy miért nem vagyok ott. Ezzel keresek konkrétan 64000 forintot - de ebben már benne van a tízezer forint veszélyességi pótlék. Na, hogy hangzik?

Nem mondom, hogy a nővéreknek annyira jó lenne, de valahogy mindenkinek az él a fejében, hogy ők szenvednek a legtöbbet az egészségügyben.

Vidéki 2013.01.11. 10:34:34

@Emmett Brown:

Nem lesz!

Ne híggy a Pravdának, noha jelentése: Igazság

Homeoffice 2013.01.11. 10:38:59

@Vidéki:

Ne bízz a Fideszben, noha a jelentése: hűség:)

Ironfist 2013.01.11. 10:39:23

Ja, amúgy ha az összes orvos, meg nővér maradna az országban, de nem lenne egy darab betegszállító sem, azt ugyanolyan hamar lehetne észrevenni, mint ha egy orvos nem lenne. Mert a nővérek, meg az orvosok nem fognak beteget szállítani, ugyanis nem az a dolguk. Ha meg nincs ki szállítsa, összeomlik az egész, mert a röntgen, CT, MR, és egyéb nagy gépek nem fognak felsétálni a bentfekvő betegekhez.

Ja, és egyszer egy ambuláns beteg a folyosón irigykedve megkérdezte tőlem, hogy azért én egész jól elvagyok a havi 200 nettómból, nem? :D

Emmett Brown 2013.01.11. 11:07:55

@Vidéki:
mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/extrajuttatast-kaphatnak-a-nyugdijasok-ev-vegen-1130103

Magyar Nemzet= Pravda?

Idézet a cikk utolsó bekezdéséből:

" ...ha a kormány idén valóban visszahozza a 13. havi nyugdíjat..."

Vidéki 2013.01.11. 12:29:37

@Emmett Brown:

Írod:
" ...ha a kormány idén valóban visszahozza a 13. havi nyugdíjat..."

Aki ért magyarul meg tud egy állítást különböztetni egy feltételes módban pedzegetett valamitől.

Emmett Brown 2013.01.11. 12:39:02

@Vidéki: oké, de az általad Pravdázott indexes cikk is csak feltételes módban pedzegette, tehát akkor mérjük egyenlő mércével az Indexet és az MNO-t. Az ugyanis nem oké, ha mindkét portál ugyanazt írja, de ami az egyiknél csak pedzegetés, az a másiknál súlyos valóságtorzítás.
Te személy szerint amúgy egyetértesz azzal, hogy a kormány év végén adjon plusz kompenzációt/karácsonyi ajándékot a nyugdíjasoknak, aminek az értéke megegyezne egy havi nyugdíjukkal?
És légy szívesm ne másvalaki vélmeényét írd le egy idézet formájában, hanem a sajátodét.

Köszi

Vidéki 2013.01.11. 12:59:32

@Emmett Brown:

Kérded: "Te személy szerint amúgy egyetértesz azzal, hogy a kormány év végén adjon plusz kompenzációt/karácsonyi ajándékot a nyugdíjasoknak, aminek az értéke megegyezne egy havi nyugdíjukkal? "

Nem értek egyet és ez nem is fog bekövetkezni, noha vannak sajtómunkások, aki ezt jósolgatják.

Néhány nappal ezelőtt sajtómunkások azzal rettegtettek hogy a kormány eltörli az angol nyelv oktatását és helyette kötelező lesz latinul tanulni.

Ezzel szemköpszt a valóság az, hogy„A nemrég megjelent kerettantervek szerint a latin a nyolcosztályos gimnáziumokban is csak második választható idegen nyelv lesz a 7. osztálytól. A diákok tehát ezekben az iskolákban az angol, német vagy francia mellett nemcsak egy másik élő idegen nyelvet választhatnak, hanem a latint is.”

• „A nyolcosztályos középiskolákba az összesen 200 ezer gimnazista kb. 15 százaléka, 30 ezer diák jár.” (Joób Sándor
2013. január 9., szerda 00:59 Index)
A 2011/2012-es tanévben Magyarországon
a középfokú
oktatásban 567 ezer fiatal tanul.

A 30000 nyolcosztályos gimnazista az össz középiskolás létszámnak mindössze 5,3 %-át teszi ki.

Erre alapozva verték a habot Ron Werber magyarországi tanítványai a magyarországi nyelvoktatás csődjéről!

A nemzeti idegennyelv-oktatás fejlesztésének
stratégiája
az általános iskolától a diplomáig
Fehér könyv
2012 – 2018
Készült 2012. december.

A 8. oldalon "expressis verbis" (félreérthetetlenül, határozottan, nyíltan kimondva) ez olvasható:
„Fontos szempont az idegen nyelvek megválasztásának kérdése.

Angolul mindenkinek tudnia kell,

napjainkban az angol nyelv alapvető szerepe a
nemzetközi érintkezésben vitathatatlan."

Emmett Brown 2013.01.11. 13:07:12

@Vidéki: ha esetleg véletlenül mégis bekövetkezik azaz lesz bónusz járandóság, akkor egy kicsit meg fogsz inogni a hitedben?

Vidéki 2013.01.11. 13:25:15

@Emmett Brown:

A kapanyél is elsülhet. Mondják a hiszékenyek.

Olyan bónusz járandóság, amit te feltételezel,

"hogy a kormány év végén adjon plusz kompenzációt/karácsonyi ajándékot a nyugdíjasoknak (minden nyugdíjasnak), aminek az értéke megegyezne egy havi nyugdíjukkal "

nem lesz .

Valamilyen bónusz járandóság, de nem 13. havi nyugdíj elképzelhető, de nem a nyugdíjasok összességére, hanem az átlag alattiakra.

Gondolj statisztikai tanulmányaidból a Gauss féle eloszlási görbére.

kifordított nagyanyó 2013.01.11. 14:11:36

Látom beesett a sok fideszbirka is.

dogbakszi 2013.01.11. 15:27:23

@fal_adja_a_masikat:
Ed1: Mindenki magából indul ki, s oda is tér vissza! Ez a kezdő szövegének szólt...

Egyébként hogy jön az Ön által emlegetett eladósódás a nyugdíj visszavonásához? másról beszél, mint amiről én. Ha arra gondolt, hogy a hajdani 13. havi nyugdíj nem volt finanszírozható az államháztartás szerkezeti átalakítása nélkül, az más kérdés. De ezeket sem az Ön által emlegetett két Nemecsek miniszterelnök vezette be, hanem még elődjük 2002-ben.
"Mikor született meg a 13. havi nyugdíj ötlete és ki a szülőatyja/-anyja?
Az MSZP 2002. január 26-ai kongresszusán elfogadott, Jóléti rendszerváltást! című választási programjában nem szerepel, mint ahogy a párt szociálipolitikai kabinetjének vitaanyagában sem (a 19 ezer forinttal ellentétben). Az Országgyűlés elé 2002 májusában beterjesztett, Cselekedni, most és mindenkiért! c. kormányprogram III. fejezetének (Szociálpolitika) 4.11. pontja viszont már így fogalmaz: "A kormányzati ciklus végéig fokozatosan bevezetjük a 13. havi nyugdíj intézményét." (mandiner.blog.hu/2007/11/02/a_13_havi_nyugdij_szuletesenek_igaz_tort)

"Miért törölte el, azért mert már nem tudott felvenni több hitelt a piacról, "
Ön Bajnairól ír, hiszen ő törölte el a 13. havi nyugdíjat.... de akkor má megvolt az IMF hitel, így csak a pénzpiacokról származó pénz hiánya nem jelentett volna gondot
Ön úgy látom, hogy időben eltévedt.
"Csillagszemű Bajnai Gordon és csapat pedig nem tett mást, mint az IMF hitel előtti hitelekkel sé az IMF hitelekkel kiszolgáltatta az országot a pénztőkének"
Amikor Bajnai miniszterelnök lett, akkor már jó 4 hónapja volt IMF hitel, és Bajnai-Oszkó team Bajnai miniszterelnöknek történő kinevezése után már nem is használt fel semmit sem az IMF hitelkeretből.

" A lakáshitelezésben igaza van, az nagyon gyengítette a költségvetés pozícióját, de az is döntően Járainak köszönhető, aki nem véletlenül lett elkergetve a fidesz közeléből."
Jó hogy belátja Járai bűnét, de úgy látom, hogy nemhogy nem lett elkergetve, de még ma is ott csücsül a gazdasági koncepciók koordinálásánál. És még ma meg is lett fejelve Matolcsival és a többi most kormányközeli gazdasági szakértővel.

" A Bajnai kormánynak az égvilágon semmi köze nem volt abban, hogy a 2010-es választások előtt erősödött a tF"
Na ne röhögtessen, mert cserepes a ...! Talán jelenlegi kormánynak kellett volna olyan kiszámítható gazdaságpolitikát és gazdasági környezetet biztosítania, mint amilyet Bajnaiék csináltak. A gond, hogy a kókler kormány se kiszámítható gazd-pollal, se stabil jogbiztonságon alapuló gazdasági környezetet nem tudtak eddig teremteni.

" már tiszta politikai hszonszerzésből játszották el, hogy a fideszre lehessen tolni az államcsődöt,"
Nincs véletlenül üldözési mániája, vagy téveszméje összesküvéselméletekből? Az IMF és az EU gazdasági szervezetei teljesen tisztában voltak azzal, hogy a Bajnai kabinet mennyire jól managelte a hitelválság közepette az országot, és ezt még Orbán is elismerte, persze mielőtt még kiment Brüsszelbe, hogy 7%-os államháztartási hiányt engedélyeztessen neki az EU. Amikor nem jött be ez az ötlet, mert ez kellett volna neki a gazdaságélénkítési fosztogatásához, akkor kezdte el a szöveget mondani az államháztartás görög állapotáról.
A szörnyű az, hogy majd csődközeli helyzetbe éppen az "MSZP-s" Kósa és Szíjjártó elvtársak lökték az országot fergeteges kommunikációjukkal.

"ha már 2007-től valahol 300körül van az árfolyam 2008ban 320 körül 2009-ben meg 350 körül."
Hogy kinek jó a 300-320-350Ft-os € árfolyam, az tisztán látszik. Az exportőrnek jó, de a lakosságnak nem. Ha ért egy kicsit hozzá, akkor tudhatná, hogy az árfolyam akkor jó, ha mindenkinek jó. Nem szegényíti el a lakosságot, de jó árfolyam még az exporthoz is, miközben a behozott áruk sem lesznek túl drágák. Ehhez kell egy jó pénzügyminiszter, nem olyan, mint Matelcsi...

" Ez az MSZP-SZDSZ kormányok tevékenységéből következett volna, de azt az MNB-ben döntik el, meg aZ ECB-ben meg pénzügyi körökben, hogy mi legyen az árfolyam."
Szerintem az első szösszenete kissé lekezelő, míg a többi pedig összeesküvéselméletes baromság. Az MNB az inflációs célt tartotta szem előtt, illetve arra ügyelt, hogy a fizetőeszköz árfolyamingadozása a lehető legkisebb legyen. Azt, hogy milyen árfolyam legyen, azt nálunk a kormány a gazdaságpolitikájával, határozza meg. Ha ez Matelcsiéknek nem megy, akkor nagyon tudom sajnálni őket.

" Mostani korrupt mocskoknál az az ön szívszerelmei 10x többet loptak."
Elég sommás vélemény, de talán írjon már le néhány olyan ügyet, ami tényleg megtörtént lopás volt, mert eddig a Papcsák-Budai-Polt féle társaság nagy impotenciája közepette egyre másra dőlnek meg a koncepciós ügyek... talán Ön ügyesebb, és tud tényleges ügyekről, ahol ez a
MSZP-SZDSZ "tolvaj banda" tényleg lopott... (...mondjuk soha nem volt szívszerelmem Puch és bandája aki Simicskáékkal 30-70-eztek a síbolásban, így nem kellene ezzel piszkálnia...)

"GDP növekedés pedig hitelből volt, ez már önnek magas"
Ja! Persze! A 2006 előtti kormányok azt feltételezték, hogy a hiány egy kicsit elszaladhat, ha a GDP növekedés ugyancsak magas, mert ebben az esetben a gazdaság kinövekszi a hiányát...
...na ez volt a 2006 előtti kormány egyik hibája... ...de nem tudom, hogy jönnek az Ön buborékjai ide, hiszen a hitelválság miatti rossz hiteleket tartalmazó USA papírokból hozzánk nem került semmi se, nekünk a problémánk abból állt, hogy a hirtelen pénzügyi bizalmatlanság miatt nem tudtunk hitelhez jutni a pénzpiacokról.

"....2010 óta további 3000milliárd Ft-ot vontak ki a bankok az országból,"
A 3000milliárd nem a manyup pénzből ered? A bankok nálunk saját erőből tőkésítették fel a leányaikat (ellentétben néhány EU országgal, ahol az állam tett bele a bankokba pénzt. Az, hogy 2010 után, amikor több körben okoztak vesztességet a bankoknak, nem hiteleztek a bankok, az nem attól van, hogy kivitték volna, hanem a vesztességeikre egy tartalékot kötelező képezniük, amit ha nem tesznek meg, akkor úgy járnak, mint Prinz a PostaBank-nál, hisz őt is éppen azzal vonták felelősségre, hogy nem képzett elegendő tartalékot a bizonytalan kintlevőségére.

"nem hiteleznek, nem végzik a feladatukat, ezért nincs gazdasági növekedés."
Gazdasági növekedés azért nincs, mert a kormány a különadóival, a végtörlesztéssel okozott olyan vesztességet a bankoknak, amit a fentebb leírt módon nekik biztonságosan kezelni kell a bank nem hülye, hogy a pénzügyi eredményére kivetett adó miatt ide plussz pénzt hozzon.
A többi gazdasági szereplő meg ugyancsak a bevétellel arányos különadó kivetése, valamint a bizonytalan jogi és gazdasági környezet miatt nemhogy nem termel többet, de inkább ki is viszi a termelést. Ugyan van még néhány multi, aki ide hozza a termelése egy részét, de az mennyiségre nem tud jelentős lenni.
Orbán pedig annyira azért nem hülye, hogy pl. a Mercedes-t is különadóval sújtsa.

" Felhívom figyelmét,hogy 2006 előtt is ugyanazok kormányoztak, tehát 2006 után hozzálátni az államháztartási egyensúly megteremtésének, mikor 2006os választások előtt még kurva nagyot osztogattak, még annál is többet ígértek!!!! egyenlő a választási csalással."
Ha visszaemlékszik, 2006-ban Gyurcsány a me. vitában az autópályák építésével, míg Orbán a 14. havi nyugdíjjal akart választást nyerni. Ki igért akkor kurva nagyot? ettől miért lett volna a 2006-os választásnál választási csalás? Szerintem Ön el van tévedve! Sándor György Burda szabásmintáját talán jobban átlátja.

"Ezzel midnen legitimációjukat elvesztették. Ha nem tudnak 50%-kal kormányozni, akkor pedig le kellett volna mondani."
A jogállamiság alapja, hogy a parlament bízza meg az aktuális kormányt, illetve ha nem tetszik a kormányzása, akkor a parlament az, amelyik bizalmatlansági indítvánnyal leválthatja az aktuális kormányt. Saját magától miért is kellett volna lemondania? (Megjegyzem, Gy.F. kért maga ellen bizalmi szavazást, csak a parlament meghagyta kormányfőnek)

"Miért is nem mondtak el, miután egyértelmű, hogy választási hazugsággal nyerték meg a 2006-os választást. MEGHAMISÍTOTTÁK a költségvetést és a statisztikai adatokat is..."
Mondjuk azt, amit állít, bizonyítani kelene, s nem csak az Öszödi beszéd részszövegére hagyatkozni, mert az lehet, hogy nem is igaz állításokat tartalmazott (hisz ha Gy.F. "hazudott" (mint ahogy a 3 mondatos kiragadott részben szerepelt, amit a rádiók 10 percenkét nyomtak 2006 őszén), akkor ki garantálja, hogy az Öszödi beszédben is ne "hazudott" volna?
Ha pedig bűncselekményt hajtottak végre, hisz amit mond, az abba a kategóriába tartozik, akkor ezt Orbánéknak már rég elő kellett volna kapniuk, s nem holmi koholt ügyekkel próbálni lecsukatni a 2006 előtti vezetést.

"Felhívom figyelmét, hogy a megyei önkormányzatok kvázi megszűntek, 0 forrás van mögöttük"
Attól még létezik, és nem szólt arról a fáma, hogy meg akarnák szüntetni. Egyébként a felsőfokú oktatás mögött is lassan 0 Ft forrás van, de attól még a felsőoktatás létezik, csak a kókler kormányunk nem hajlandó szembenézni a realitásokkal, csak a "tündérmeséivel"

"Ha valaki nem tud számolni az kérem ne írjon kommentben olyat, hogy 8 évig túlzottdeficiteljárás alatt állt az ország, hisz a túlzott deficit eljárás a 2004-es EU csatlakozás után keletkezhetett, 2004+8=2012... miről is ír akkor? Azt pedig kár másra fogni, amit a kormány maga követett el. Írtam, hogy a kormány vállalja döntéseinek következményeit. "
Már csak erre reagálok, hogy igaza van, nem "az elmúlt 8 évben" állt az ország eljárás alatt, hanem 2004-től 2012-ig egészen biztosan. 2010-2011-ért még az MSZP-Bajnai a felelős, bár már 2011-ben is hoztuk a kötelező számokat. Az hogy 2012-ben miért nem szüntették meg mikor 2,1%-os hiány lett kérdezze meg szintén az MSZP-től, meg a liberális barátaiktól, akik az EU-nál elintézték ezt. Tegyük hozzá,hogy az MSZP 6 éve alatt semmi retorzió ne érte őket EU részről, még akkor sem amikor a tömegbe lövettek, vertek össze embereket, akkor sem amikor egymást követő években hamisították meg a költségvetési számokat."
"az alapvető tényeket se ismeri a saját imádott kormányának rémuralmáról, de a mostani balfaszokéról sincs fogalma sem, így sem összehasonlítani nem képes a kettőt, sem felérni nem tudja ésszel a kettő közötti különbséget.
A minősítés pedig azért jár, mert az ilyen emberek szavazatainak köszönhetően kerülnek olyan kormányok hatalomra, amik aztán kirabolják, eladják az országot. Proletárdiktatúra van még mindig, ostoba sötét tömegek emelik hatalomra azt amelyik jobban hazudik nekik."

Érdekes megállapítások, de ha tényleg proletárdiktatúra lenne, akkor nem Orbánnak, hanem Thürmernek hívnák a kormányfőt, A régebbi és jelenlegi kormány tevékenységének összehasonlítását, épp saját beírásaival bizonyítja, hogy Ön nem tudja megtenni, hisz a beírásai arról árulkodnak, hogy az összeesküvéselméletek és a másik párt(ok) képviselőinek utálata, hazaárulónak tekintése elhomályosítja a tisztánlátását, illetve mindenkit tanulatlan hülyének tekintve saját magának vindikálja a tudást kizárólagosan... pedig ez nem helyes..., nem szép dolog.
Ugyan emlékezzen vissza, hogy 2006 után az EU azt a feltételt szabta, hogy az államháztartás hiánya minden évben csökkenő legyen, s mihamarabb érje el a 3% alattit úgy, hogy az fenntartható legyen, s ne csak egyszeri pénzekkel oldják meg. Na ha arra büszke valaki, hogy a manyup 3000milliárdjával tudta egymás után 2 éven keresztül fenntartani a 3%-os hiányt, miközben a népe nyomorog, akkor én a helyében nem lennék erre oly nagyon büszke.

"A fidesz politikai sikere abban állt, hogy ezt felismerte és legyőzte demagógiában az MSZP-t. Ami tegyük hozzá, hogy nem volt nehéz, mert már mondani se mertek semmit MSZP oldalról, féltek nagyon a lincseléstől, így a fidesznek se kellett semmit mondani, így lett meg a 2/3ad, hogy egyik se mondott semmit...."
Na ez így netto nem igaz! Hogy nem mondtak semmit? Hányszor mondták, hogy bizonyos dolgokathogy visszacsinálnak, vagy hogy egyszeri nagyarányú adócsökkentés kell, s az ország virágozni fog. Persze felemlegették, hogy ha ők kerülnek hatalomra, akkor a kormányzási hitelesség legalább 300milliárdot hoz évente... bár ezt a hitelességet azóta sem látta a kormányon senki.
A kormányzat teljesítménye messze jobb, mint pl. a Bajnai kormányé volt (akiknek még 2/3-adjuk sem volt a nagyobb lépések megtételéhez)?
Na ne nevettessen! Az ország gazdasága romokban, padlón, miközben Orbánéknak köszönhetően a jogi és politikai keretek is elsilányultak, diktatórikussá váltak. Én ezt az Ön helyében nem proletárdiktatúrának, hanem a kókler kollégista társak populista diktatórikus államának, ORBANISZTÁNNAK nevezném.

"ezért nem tudom elfogadni ha valaki az MSZP-t akarja újra hatalomban látni. Olyan ne akarja elkergetni a fideszt, aki az MSZP-t hozná vissza...vagy bajnait, aki ugyanaz dettó..."
Ki akarja az MSZP-t visszahozni... azt pedig, hogy pl. Oszkót és Bajnait az MSZP-vel azonosnak tekinti valaki, azt nem tudom mással bíztatni, mint hogy borogassa magát... hiszen éppen Bajnai volt, aki a válságkezelést csak akkor vállalta, amikor az MSZP-sek aláírták, hogy semelyik intézkedését nem puhítják fel...
...de van legalább 14% választópolgár, aki vissza szeretné vinni a kormányba az MSZP-t. Most akkor aki átlátja a dolgokat, az döntéskényszerbe kerül, hisz ha nem szeretné, hogy a kollégista maffiatársak tovább rabolják az országot, akkor valakit kell választani, aki épeszű és normális gazdaságpolitikát folytat úgy, hogy közben lem lopja el az ország vagyonát.
Ezt nem lehet úgy végrehajtani, hogy az MSZP-t kihagyják, mert abból nem lesz többség.
Az ország közjogi rendszerének rendbe tételéhez nem lehet a Jobbikot használni, mert annak az elgondolása a demokráciáról elég fura (a pártvezér mondta magukról, hogy ők nem demokratikus párt).
Az ország gazdaságát nem lehet ugyancsak a jobbikkal rendbehozni, mivel ma legelső lépésük az EU-ból történő kilépés lenne, s nekem már mincs annyi hátra, hogy megérjem, hogy abból az így létrehozott kaki állapotból valaha az ország kimászna.
Mi maradhat akkor. Az MSZP-Puchjaiban nem lehet bízni, az LMP egy téveszmét tett magáévá, miszerint még egy választási időszakot kihúzva ő lehet a váltópárt az MSZP helyett, de addigra már régen oly kemény Viktatúra lesz, hogy abból az LMP fel nem fog állni.

"Kergessük el úgy a fideszt, hogy az MSZP-t 10% alá szorítjuk, akkor talán 18ra kimúlik végleg, 22-re meg már a fidesz se jut be..."
Én megpróbálom a lehetőség szerinti legjobbat választani 2014-ben, s nem azért harcolgatok, hogy X vagy Y párt előbb 10% alá kerüljön, majd kiessen a parlamentből, hanem arra törekszem, hogy minél többen vegyék észre, ha populista hazugságokkal próbálják megvezetni őket.

mafric28 2013.01.11. 15:45:49

@fal_adja_a_masikat:
Ne keverjük a szezont a fazonnal, vagyis a munkanélküli járadékot a közmunkáért kapott "bérrel". A járadék ugyanis az mszp-nél magasabb összeg volt, mint a mostani 28e. A "bérnek" csúfolt valami helyett a közmunkások a minimálbér összegét kapták (akkoriban 60e körül járt, de lehet nem jól emlékszem). Akkor most mi jót is tett a fidesz ez ügyben?

A másik közkedvelt téma, ahogy látom, közalkalmazott kontra versenyszféra. Észre kellene már venni, hogy abból, ha egymásnak uszítjuk a 2 réteget, jobb nem lesz. Ezzel kapcsolatban sose értettem az adózik-nem adózik vitát. Teszem fel, én egy tanár vagyok, veszek a péknél (aki ugye a jó oldalon áll, mert termel és adózik) az állami fizetésemből egy kiflit, ami után ugye a pék adózik. Abból a pénzből, amit rajtam keresztül az államtól kapott. Akkor most ő is átállt a sötét oldalra? És erről jut eszembe, az állami fizetések... Nem tudom, mennyire vagytok képben arról, hogy az egyetemek hogy oldják meg a "nincsmegszorítás" okozta problémákat: a legtöbb oktatót elküldik fizetés nélküli szabadságra, majd alkalmazzák valamilyen (ipari vagy EU-s) projektre. Közben persze az így bejött kutatási feladat mellett az oktatást ugyanúgy csinálnia kell tovább. Ugye milyen jó máris közalkalmazottnak lenni, dupla meló szimpla fizetésért? Még mindig irigyli őket mindenki, remélem. Jut eszembe, hogy akkor most ki is fizeti a közalkalmazott oktatót? Ha már nem az állam, akkor az az oktató most már a jó oldalra állt, hisz az adójára valót (sem) az államtól kapja már.

mafric28 2013.01.11. 16:01:45

@Zedder: idézed faltól:"Viszont a gazdagok, akik 180ezer Ft kerestek (mert az már gazdagság egy mszpsnek...) azok már 36%-kal adóztak. 500milliárd Ft-tal több pénz marad az embereknél az szja változások miatt.."

Ebben csak az a vicc, hogy az sem 36% volt. Aki csinált abban az időben adóbevallást, az tudja, hogy a bruttó bér 1,5M -ig 18%-kal adózott, és csak az afölötti részre kellett 36%-ot fizetni.
Az 500 milliárd nagy része pedig nem a 180e-s fizetésűeknél maradt.... de nem is a 280-asaknál... azzal azok szakítottak vastagon, akik közelebb járnak a millióhoz, vagy feljebb. De ők meg szegények rá is voltak szorulva, nehogy már sajnáljátok tőlük azt a pár szárezer pluszt havonta:) Irigy népség :D /Irónia off :)/

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.01.14. 14:36:39

@sterimar: Köszi a pontosítást! Hiába no, rövid az emlékezet. De legalább az 5% körüli '97-esre jól emlékeztem... (Aztán 1997-ben már 4,6%-ra gyorsult a növekedés.)

kvadrillio 2013.02.04. 21:16:37

NAMOSTTÉLLEG.....EZ CSAK CSEPP A TENGERBEN AHHOZ AZ ISZONYÚAN SOK-SOKK MILLIÁRDHOZ KÉPEST, AMIT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSKÉNT,FÖLD-ALAPÚ TÁMOGATÁSKÉNT...EGYÉB UNIÓS TÁMOGATÁSOKKÉNT KIOSZTOGATTAK MÁR A 23 ÉV ALATT EBBEN AZ ORSZÁGBAN.................

süti beállítások módosítása