Skip to content


       Szűrés lista

Boldvai Lászlótól Zsiga Marcellig

A szakadó hó ellenére is ezerrel közeledik a tavasz, ezért mi is megpróbálkozunk egy kis megújulással. Na meg azért is, mert unalmas már a második Orbán-kormánynak "köszönhetően" gombamód elszaporodott politikai blogok között századikként, ezredszerre is elmondani, hogy "ejj, ez bizony csúnya dolog". Nem kívánjuk olvasóinkat ezzel fárasztani, felnőtt és rutinos embereknek tartjuk őket, biztosak vagyunk benne, hogy tudják ezt maguktól is. De a változási szándék legfőbb oka mégis az, hogy képtelenség már egy jó kis vastagbőrös hírt levadászni és kivesézni, mint a régi "szép" időkben, mert ebben az országban manapság szinte minden az. Mindenki belefásult már a dömpingbe, picit mi is, de igyekszünk kitartani, mert az archívumot, a "vádiratot" vezetni kell.

Azt találtuk ki, hogy rendes, igazi, hosszú postot csak az igazán nagy horderejű dolgokról írunk, vagy ha nagyon nem bírjuk magunkban tartani a véleményünket, egyébként pedig az elmúlt nap(ok) gyöngyszemeinek rövid összegzéséből kötött csokorral jelentkezünk, a végén szavazási lehetőséggel.

Fogadjátok sok szeretettel a mai válogatást!

1, Az éhségmenetelő Boldvai László
"Mintegy ötven, a megye minden részéből összegyűlt résztvevővel indult el a nógrádi éhségmenet a Jobbágyiból szombat délelőtt. A menetben több helyi szocialista vezető, közöttük Boldvai László országgyűlési képviselő is ott van." Sajnos fotót nem találtunk az 1050 nm-es házikójából a hóba-fagyba kimerészkedő hősről.

2, Molinó és MTI-fotó az éhségmenetek Parlamenthez érkezésének kapcsán
Tegnap megtudhattuk, hogy a békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) helyezte el a Parlamentnél a „Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!” feliratú transzparenst, amely a kb. 200 km-t legyalogolt embereket fogadta úticéljuknál hétfő délután. Csizmadia László elmondta, hogy első terveik szerint békemenetet szerveztek volna hétfő délutánra, de a békesség kedvéért erről letettek. "Annak ellenére is, hogy úgy kellett visszatartani a békemenet részvevőit." Helyette inkább kirakták ezt a kedves molinót, flashmob keretében, rendőri aszisztálással. Az évi 75 milliárd közpénzből gazdálkodó MTVA-hoz tartozó MTI pedig ügyesen rárakta az egyik  hivatalos fotójára a "Budapestre érkeztek az "éhségmenetek"" c. hír mellé.

mti_molino.jpg

3, Zsiga Marcell vagyonbevallása
A Blikk szúrta ki, hogy Zsiga "47ezer" Marcell vagyonbevallása szerint tavaly vett egy 40 milliós házat, amire viszont a vagyonnyilatkozatai szerint nem volt pénze. Zsiga az Indexnek azt mondta, hogy csak 20 milliót fizetett ő, a többit a (bírósági fogalmazóként dolgozó) felesége. Elmondása szerint a 20 millióból 10,5 már régebbről megvolt (ez szerepelt a 2011-es vagyonbevallásában is), a másik 10 milliót pedig a fizetéséből év közben megspórolta. Csakhogy a a házat tavaly októberben vették, Zsiga pedig havi bruttó 1,2 millió keres. Ennek 10 havi nettójából akkor sem jött volna össze a 10 millió, ha nemhogy 47ezret, de 1 forintot sem költ. Zsiga egyébként már tavaly is magyarázkodni kényszerült vagyonnyilatkozata miatt: akkor azt mondta, szüleivel és testvérével él egy háztartásban szerény körülmények között, így jöhetett ki a +2,8 millió forint megtakarítás és egy WV Passat. Mi meg azt mondtuk: ilyen életvitellel Zsiga Marcell biztos nemsokára tud majd lakást venni. És tessék, tényleg!

Mit gondoltok? Kommentben várjuk a véleményeket.

Címkék: mti szavazás pofátlan zsiga boldvai cöf

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr625077592

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tudtukkal, engedélyükkel 2013.02.13. 22:26:55

Ma délelőtt éppen akkor jártam a Kossuth téren, amikor javában folyt a készülődés: rendőrök és más egyenruhások forró tea helyett gusztustalan meglepetésekkel várták az Éhségmenetet. Több képet is készítettem, ezeken látszik, hogy az egyenruhás rendőr ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2013.02.13. 20:17:55

lényeges, hogy amióta a szakszervezet megalakult - pénzügyi támogatást is kap a többitől, ha nem is reklámozzák (bár elég bajban van a többi is, de bizony támogatják egymást ha kell!).

szolidaritás pedig elemi érdekünk, még ha ez nem is tűnik mindenkinek alapvető emberi magatartásnak.
csodálkozom, hogy a keresztény szót kimerik ejteni a szájukon, azok akik ezt nem tartják természetesnek...

most hallgatom a HAHA élőadását, ahol külföldi egyetemfoglalók is ott vannak és mondják a náluk történt vagy történő eseményeket, és közben pár "mama" akit nem ismernek ételt vitt az egész nap tárgyaló gyerekeknek!

talán tanulni kellene tőlük!

itt az élőadás : eper.elte.hu/eper128.m3u

Horizont 2013.02.13. 20:18:16

@Vidéki: Sajnos Jani haverjának igaza van, te tényleg egy agyatlan barom vagy! Nem először és ahogy olvaslak nem is utoljára!

Vidéki 2013.02.13. 20:27:35

@sárkányfő:

"Félrebeszélsz, kutyulsz-keversz, csubakka taktikát alkalmazol."

Ha nem vetted volna észre, elárulom, hogy mi is részei vagyunk az Európai Uniónak és azok a tendenciák, amelyek másokra hatnak, ránk is hatnak.

Nem kell azt képzelni, hogy az elvándorlás azért van, mert Magyarországon a szabad választások feleslegesek és károsak lennének, mert a „hülye nép” csak olyanokat lenne képes képviseletével megbízni, akik feladatukra alkalmatlanok lennének, akik miatt mennek el emberek Magyarországról is.

A magyar elvándorlás nem egyedi eset a világon, ahogyan azt Móricka elképzeli.

Még Kelet-Németországból az újraegyesítés után is történt egy nagyarányú elvándorlás az egykori Nyugat-Német területek irányába.

A VG 2012. okt. 26. cikkének címe: Ez a lett út.

A lett út a megszorítások tövises útja lett.

Összesen 7,5 milliárd eurós IMF-keretet kaptak, de milyen feltételekkel?

A. A kormány az államon kezdte a karcsúsítást: a hivatalnokok mintegy fele veszítette, illetve veszíti el állását, a maradók fizetése nagyjából harmadával csökkent.

B. A munkanélküliség, amely 2007-ben még alig haladta meg az 5 százalékot, jelenleg is 15 százalék körüli. Ez persze még mindig alacsonyabb, mint a két évvel ezelőtti, 20 százalék fölötti szint.

C. Ha azonban figyelembe vesszük, hogy a válság miatt a munkaképes lakosság több mint 15 százaléka külföldre távozott, akkor javulásról még nem beszélhetünk.

Tehát Lettországból is vándorolnak el.

Pedig sem Hollandiában sem Németország volt Keleti tartományaiban (DDR), sem Lettországban nem Orbán a miniszterelnök.

Az elvándorlás a nálunk jóval gazdagabb Hollandiában sem ismeretlen jelenség:

Tömegek hagyják ott Hollandiát
2013. 1. 22. 11:18|

Közel napi négyszázan hagyják el naponta Hollandiát, hogy más országban próbáljanak szerencsét.

Tavaly 144 ezren emigráltak Hollandiából, míg 2011-ben 134 ezren és a 2010-ben 121 ezren távoztak.

Az emigrálás oka a romló politikai klíma, a gazdasági válság és az egyre durvábbá váló társadalom.

Az emigránsok legkedveltebb célpontjai Németország, Belgium, Nagy-Britannia, majd a skandináv államok.

Szerző: Világgazdaság Online - Telegraaf

Vidéki 2013.02.13. 20:29:01

@Horizont:

Írod: "Sajnos Jani haverjának igaza van, te tényleg egy agyatlan barom vagy! "

Te mi lehetsz? Talán agyas barom?

Vidéki 2013.02.13. 20:35:20

@Ironfist:

A magát demokratának képzelő véres vágyú perverz állatjának már fáj a foga egy felfordulásra, ami lehetővé tenné számára, hogy következmények nélkül gyilkolászhassa embertársait .

Ezért írja: "Még nem TUDJA, hogy ha itt igazi rendszer váltás lesz, akkor bizony Orbánékkal fog egy lámpavason lógni ő is?"

Ilyen rendszerváltást szeretne a gonosz gazembere!

Vidéki 2013.02.13. 20:46:48

@Nyuggervadász:

Írja: "a lakosság 30 %-a leszakadt, nem tudnak velük mit tenni!"

Mikor szakadt le?

A mostani kormányzás alatt?

Írja: "Ne gyere nekem a szokásos elterelő dumáddal, a hutu meg a tuszi viszállyal. Lehet, hogy nemsokára itt is hasonló vérengzések lesznek. Igaz, nem vallási alapon, hanem az éhség és kilátástalanság miatt."

Ez az amit a nyuggervadászok szeretnének. A felfordulás közepette gyilkolászni.

picur3ka 2013.02.13. 20:53:21

@Vidéki:

Talalo. Felesleges es erdemtelen vitazni, kulonosen igy. Horizont egy joszandeku hulye. A rendszer aldozata. Kommunista nagyi. Gyulol zsigerbol, erre volt treningelve, nem az o hibaja.

--------

A perverz allat meg olyan okosnak kepzeli magat szinten, hogy eszre nem veszi, egy zsido trukk aldozata. Ezerszer lattuk a tortenelemben: fiatal, egyemista elemeket 'forradalomra', gyilkolasra hasznalnak. Szegenyek nem tudjak, hogy a kommunista satanizmust szolgaljak.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.13. 21:21:38

@Vidéki: Tudod én azzal foglalkozok, amivel akarok. Én egy szabad országban élek. Sajnos arról az országról, ahol 41 évig éltem, ez már egyre kevésbé mondható el.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.13. 21:24:59

@Vidéki: Ja, és ez a válaszod a kommentemre??? Ez a válaszod arra, hogy TÉNYEKKEL ALÁTÁMASZTVA leírtam, hogy a mostani viszonyokhoz képest az Eltolcsybrigád már megint qrva drágán adott el dollárkötvényeket??? Meg arra, hogy két héttel ezelőtt Kolumbia FELEAKKORA KAMATRA tudott kibocsájtani dollárkötvényt, mint Magyarország???

Gratulálok!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.13. 21:30:35

@Vidéki: Te szerencsétlen barom. Csak Hollandiára vonatkozóan: Mennyi is a kivándorlás mellett a bevándorlás abba az országba???

Olvasol valamit, de értelmezni vagy nem tudod, vagy nem akarod.

sárkányfő 2013.02.13. 21:49:15

@Vidéki:
Te vagy beteg vagy, vagy a félrebeszélés olimpiai bajnoka.
Eddig azt sugalltad hogy nincs kettős statisztika, most hogy bemásoltam hogy a NAV az adat forrása, na meg Matolcsy dumája is alátámasztja hogy százezrek tűnnek el az országból, és az adófizetők köréből, most hirtelen kitalálod hogy ez tök normális, meg süketelsz mindenféle baromságról. Szerintem agydaganatod van.

Ismét az eredeti idézet, és kár reménykedned abban hogy hagyom félrebeszélj...

"Németországban több mint 170 ezer magyar állampolgár fizet nyugdíjjárulékot. A külföldre tanulni indulók száma tízszeres növekedést mutatott az új tandíjrendszer bevezetése után. Az adózók száma 240 ezerrel csökkent az elmúlt másfél évben, ami nehezen hozható összhangba a foglalkoztatottsági sikerpropagandával. Arról is érdemes lenne beszélni, hogy a kettős statisztika megkérdőjelezi a kormány összes jelentésének hitelességét, kezdve mindjárt a foglalkoztatottsággal, de más aspektusok még érdekesebbek."

hvg.hu/velemeny/20130213_A_remenytelenseg_emigransai

A drágalátos kormányod hazudik ahogy az orrán-száján kifér. Illetve nem is hazudik, hisz valóban nő a magyar munkavállalók foglalkoztatottsága! Csak nem nálunk hanem külföldön....

Megjegyzem ez a veszteség óriási, helyrehozhatatlan kárt okoz az országnak, nagyon jól írja a cikk:

"a kivándorlók általában a teljesítményorientált, legaktívabb, sok esetben a legképzettebb csoportokból kerülnek ki. Nagyrészt fiatalok és gyerektelenek. Ezek a csoportok a jövő üzletemberei, adófizetői és szülői. Ötszázezerrel kevesebb jól képezett adófizető hiányát nem bírja el a magyar gazdaság. Ez a magyar foglalkoztatottak 12 százaléka. Ha rájuk nem számíthatunk, GDP-növekedési potenciálunk erőteljesen csökkenni fog."

sárkányfő 2013.02.13. 21:52:46

@Jani haverja:
Jani, Te nem is tudtad, hogy Magyarországra magyarul folyékonyan beszélő németek, angolok, franciák és hollandok tömegei vándorolnak be? :) Tömegesen mondanak fel és jönnek hozzánk dolgozni, végre rendes fizetést akarnak meg kiszámíthatóságot, korrekt munkahelyi feltételeket. A nyugat már vasfüggöny leeresztését fontolgatja, mert kezdenek kiürülni az országok, mindenki csak úgy jön hozzánk, Magyarországra, az ígéret földjére...

Secnir 2013.02.13. 21:53:00

@Vidéki:
most őszintén: tényekről nem beszélsz. vádaskodsz alap nélkül, és felpiszkálod az emberek nélkül.
valld be: mennyit fizet az index azért, hogy többezer kommentet generálsz? és a mandiner?

sárkányfő 2013.02.13. 22:06:10

Ezt olvassátok:

hvg.hu/itthon/20130213_finkelstein_birnbaum_fidesz_tanacsadok

Több évtizedes rutinja van a negatív kampányok szervezésében Arthur J. Finkelsteinnek és George E. Birnbaumnak, a Fidesz kommunikációs stratégáinak - írja a Magyar Narancs. A lap szerint a két háttérember öt-hat hetente tanácskozik a Fidesz vezető politikusaival és konkrét gazdasági ügyekben is tanácsokat adnak.

A lap szerint Finkelstein és Birnbaum 2008 óta dolgozik a Fidesznek, részt vettek már a 2008-as népszavazási kampány, valamin az azóta lezajlott választások kampányainak kommunikációs előkészítésében is.

A Magyar Narancs információi szerint a kampányidőszakokon túl is legalább öt-hat hetente jönnek Budapestre, az első számú kapcsolattartójuk pedig Habony Árpád, akivel tolmácsokon keresztül beszélgetnek. A budapesti látogatásokon a lap szerint "csoportos foglalkozásokat" tartanak, amelyeken Orbán Viktor és más fideszes vezető politikusok vesznek részt.

A lap úgy tudja, Finkelsteinék egészen konkrét gazgdasági ügyekben is adnak ötleteket, és a kötvénykibocsátásnál is közreműködött egy olyan cég, amelyet ők ajánlottak.

A Magyar Narancs szerint Finkelstein általában a negatív attitűdöket vizsgálja az embereknél, az előítéletekre és a sztereotípiákra apellál. A lap meg nem erősített információi szerint Magyarországon a neki szükséges közvélemény-kutatásokat a Századvég felkérésére a Kód Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet szokta végezni, Finkelstein az üzenetek megfogalmazására és a közvetítő technika kidoglozására, míg Birnbaum az operatív feladatokra, a kampány szervezésére koncentrál.

Arthur J. Finkelstein egyébként egy New York-i zsidó családból származik, Amerikában a Republikánus Párt top háttéremberei között tartják számon, és fényképek is csak ritkán készülnek róla.

A politikai tanácsadó a hetvenes évek eleje óta segít különböző republikánus politikusokat, stratégiájának lényege pedig a politikai ellenfelek megbélyegzése a "liberális" jelzővel, az egyszerű szavak és szlogenek használata, valamint a társadalomban jelen lévő előítéletek kiaknázása, akár álhírek útján is.

George E. Birnbaum az izraeli miniszterelnök kabinetfőnöke is volt, Finkelsteinnel pedig a kilencvenes évek óta dolgoznak az izraeli jobboldalnak. Közép-Európában Orbán Viktor mellett segítették a cseh Miránek Topoláneket, valamint a szerb Szergej Sztanisevet és Boris Tadicot is.

Érdemes megemlíteni, hogy az izraeli politikai színtéren Finkelsteinék éppen az MSZP-t segítő izraeli kampányszakember, Ron Werber ellenfelei, utóbbi korábban a volt izraeli miniszterelnök, Jichák Rabin kampányát is segítette, valamint megalapította az Izraeli Polgári Akciófórumot, amely szervezet rendre a jobboldali, Finkelstein által segített Netanjahu-kormány intézkedéseinek kritikusaként lép fel.

Kiszivárgott információk szerint valószínűsíthető, hogy Finkelsteinék dolgoztak Mitt Romney republikánus elnökjelöltnek is, annak ellenére azonban, hogy Finkelstein általában a homofób, rasszista és gyűlölet-kártyát játssza ki az általa segített kampányokban, köztudott róla, hogy évek óta házasságban él egy férfival és két gyermeket is nevelnek.

Nyuggervadász 2013.02.13. 22:08:02

@Vidéki:
Te seggfej! Hányszor kell még téged megszégyenítem azzal, hogy századszor is leírom: a nick nevemet kommunikációs oktatód (Selmeczi Gabika "nyugdíjvédelmi" biztos őnagysága) kigúnyolása kapcsán vettem fel. De látom, jó tanítvány vagy, mert hazudozásban lassan felveszed vele a versenyt! A memóriafejlesztő gyógyszereidet azért ne feledd bevenni, mert az unokáidnak kínos lehet, ha gúnyolják őket a retardált nagypapi miatt...és ha a gyógyszerek hatására kissé kitisztulna az elméd, talán szégyenkeznél eddigi hozzászólásaid miatt...
A mélyszegénységben élők számát illetően pedig nézz meg hivatalos statisztikai adatokat, ahol -normális emberek számára- teljesen érthetően közlik, hogy a ti rezsimetek alatt többszörösére nőtt a számuk. Ja, hogy ti a KSH adatokat csak akkor tartjátok valósnak, ha számotokra kedvező számokat közöl? (nemegyszer olvastam már kommentjeidben, ha valaki statisztikai adatokra hívta fel a figyelmedet, gúnyolódni kezdtél ha az megszégyenítő volt, és ugyanazon blogon belül -ha az kedvező volt számotokra- a statisztika bizonyító erejére hivatkoztál).

bigthereal 2013.02.13. 22:21:37

@Secnir: nem jól számolod, de te legalább megpróbáltad, már ez is valami!

2011-es bevallása szerint volt, 10,5 misije kp
2012-ben havi 1 misit félretett, az 10 misi, összesen 20,5, meg is van a házikó fele.

addig a faterral élt, aki milliomos vállalkozó, nem nagyon okozott gondot eltartani a fiát

a másik felét az asszony vette, a szülei segítségével, pont
úgy, ahogy más halandóknál is lenni szokott.

ez a rettenetes botrány, amit a blikk alapos csúsztatásokkal megszellőztetett.

ennek ellenére nem értek vele egyet, hogy a politikusok az átlagfizetés sokszorosát keressék, mert nem dolgoznak meg érte, nem tesznek annyit, hogy megérdemeljék.

de ha már ez van, miért zsigát baszogatja mindenki, hogy össze tud rakni havi 1 misit?

ilyen helyzetben, ilyen családi háttérrel, nem túl nagy igényekkel bárki meg tudná csinálni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.13. 22:44:42

@sárkányfő: Te írtad Vidékinek többek között a következőt:
"Szerintem agydaganatod van."

Ezt rosszul gondolod. Ha valakinek daganata van, akkor ott a szöveteiben többlet keletkezik :)
Vidékinél nem többletről, hanem inkább hiányról beszélhetünk :)

Vidéki 2013.02.13. 23:00:56

@sárkányfő:

Te nem kevered össze Finkelsteint Frankensteinnel?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.13. 23:05:26

@Vidéki: Már megint egy semmitmondó válasz egy kellemetlen kérdésre.

Vidéki 2013.02.13. 23:33:42

@Jani haverja:

Te viszont sokatmondó vagy, már ami agyalázkodást és a személyeskedést illeti.

Ilyesmire taníthattak az egyetemen , a marketing szakon.

Ettől van olyan nagy mellényed.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.13. 23:48:23

@Vidéki: Nem jártam marketing szakra soha. Egyébként meg nagy mellényem sincs, van viszont GERINCEM. Ez a szerv belőled sajnos hiányzik.

elprotector33 2013.02.13. 23:49:47

@Vidéki: Te mekkora egy vérlázító,szemtelen,lenéző kis mókus vagy. Folyamatosan felbaxol,téged tényleg szűrni (szúrni? :P) kell?
Élvezed ,hogy okádik mindenki tőled itt?
Neked az a faja,ha nincs véleménye az embernek?!
Mert ha van (és tudod,hogy igaza van),egyből bekúrsz valami fasz idézetet...
Nincs kedved a kis pöcsödhöz kapni inkább?
Hee? Kis Goebbels?

Ha minden nap kivered kétszer,nem lesz ilyen gondod...
Próbáld úgy teljesíteni az elvárt (....:DDD) szintet, "mintha" megdolgoznál a pénzedért kis pajtás.
Mindenki jobban járna..

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.14. 00:05:23

@bigthereal:
Igen, igen, a 40 milliós családi ház az tipikusan a "nem túl nagy igény"-kategória. Egyébként kutyát-macskát nem érdekelné, hogy Zsiga úr miből és hogyan kuporgatta össze a maradék tíz misit a házra, ha nem lenne amúgy is egy tenyérbemászó nyálgép, és nem próbálna meg minden utcasarkon valakit hülyének nézni. Meg lehetett volna mondani, hogy "anyuék adták a pénzt", még el is hitte volna mindenki (csak persze azzal odalett volna a komoly, mindenért keményen megdolgozó politikus imidzs...). de azzal, hogy a rövid habogásában arra futotta, hogy a feleségét is bevonja az ügybe, csak a "Szánalmas magyarázkodások" gyűjteményét sikerült gyarapítania.

@Vidéki: Mi van, ennyire tetszik a módi, hogy a magyar politikai élet amerikai zsidó kommunikációs szakemberek párbajáról szól? Végül is ősi trükk, hogy ugyanaz a fegyverkereskedő mindkét oldalnak árul a fegyvereiből, aztán a dollárokat számolgatva nézi, ahogy a "bennszülöttek" egymás torkának esnek...

elprotector33 2013.02.14. 00:07:17

@elprotector33:
Na ezért az írásért elvisz a T.E.K....
:DDDD
A kis majom elrendezi a sorsom....:P

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.14. 00:20:49

@Rufus78: Az benne a legjobb hogy ezeknek a szentfazék KDNP-seknek, akik jól megdefiniálták a házasság, meg a család fogalmát, egy homokos ad tanácsot jó pénzért, aki házasságban él egy másik férfivel :)

Ezen én qrva jót röhögtem :)

Zedder 2013.02.14. 00:35:17

@Vidéki: te narancsos berkommentelo! Meg mindig nem valaszoltal arra a kerdesemre (pedig ez mar a sokadik blog, ahol felteszem), hogy miben is jobb Magyarorszagnak az, hogy Hollandiabol sokan vandorolnak ki? Pontosan mit nyerunk mi magyarok ezzel az informacioval?

Valami celod csak van vele, mert az utobbi hetekben mindenhova kopipeszteled? Szoval mi is az a cel? Csubakka-vedelem?

Ádámka Auditore 2013.02.14. 08:03:51

@Airgüzü: Mintha a gondolataimban olvasnál. Én is hasonlókat tapasztalom és hasonlóan látom a megoldást. Aztán mi - akik erre vágyunk és megfulladunk ebben a rohadt kurva putriban - szépen fogjuk a sátorfánkat és elmegyünk innen. A munka értékének visszaállítása és az egzisztenciális biztonság kulcsfontosságú és akár véráldozatok árán is, de el kell érni, különben nem fog maradni senki. Viszont kérdem én, ha te is így gondolod, akkor mi fantáziát látsz egy libertariánus oldalban, meg egy olyan gazdasági rendben, ahol a gazdálkodók azon versenyeznek, ki tudja jobban leszorítani a béreket, az átlag melós pedig a bére felett nagy büdös lófaszt kap mind a közpénzekből, mind a profitból, nem részesedést vagy bérpótló támogatásokat. Meg milyen fantáziát látsz egy olyan oldalban, ami szerint jó dolog a globális verseny, pedig valójában sokkal inkább elmélyíti ezeket a problémákat. Elmondom mi a nagy büdös helyzet.

A 20. század utolsó negyedében megerősödő gazdasági mozgás, globális verseny a korábban – az ILO standardjainak is köszönhetően – felfelé haladó spirált megfordította, annak köszönhetően, hogy az egyes nemzetállamok – egyebek közt a munkaerő árának csökkentésével (munkafeltételek, jogi védelem és biztonság lerontásával) igyekeztek és igyekeznek versenyezni a rendkívül mozgékony befektetésekért. Ehhez a folyamathoz jelentősen hozzájárult az államszocializmus és a szovjet rendszer bukása, a két világrendszer versenyének megszűnése és a volt állam-szocialista országok munkajogának gyors liberalizálása, a keleti munkaerő immár szabad áramlása a fejlett nyugati piacgazdaságokba. Valamelyes féket jelentett az új tagállamok csatlakozása az Európai Unióhoz, tekintettel a nyugati piacgazdaságok történelmileg kialakult, stabilabb értékrendjére és ezen alapuló harmonizációra. Ez a fék azonban korlátozottan és csak addig képes hatni, amíg maga az EU is – és annak szociális és gazdasági értékei - nem esnek „áldozatul” a globális versenynek. (Ettől még az ún. „social dumping” megakadályozására tett lépések /amire az EU nemzeti pártjai törekednek/ – egyebek között a bevándorló munkavállalók jelenlétének korlátozása, egyes nemzetek esetében kizárása is – csak látszólagos és ideig-óráig tartó védelmet jelent.)

Akkor emiatt miért a libsiknek kell sírni, mikor az elmebeteg gazdasági rendért őket terheli a felelősség és a rendszerváltáskor ezek a problémák rajtuk lesznek elsőként leverve?

Ádámka Auditore 2013.02.14. 08:06:11

@Ádámka Auditore: Félre ne értsd, nekem minden 89-es párt ebbe a globalista-libsi halmazba tartozik, az SZDSZ-ből kinövő Fidesz is.

Ironfist 2013.02.14. 08:23:23

Ó, jó ég...tényleg nem értitek, hogy ezzel csak etetitek a trollt? Vidékinek PONTOSAN EZ A CÉLJA! Hogy vele, és a kamufaszságaival foglalkozzatok! Támadd csak az ellenfelet, bármilyen nyilvánvaló hazgusággal, és akkor nem azzal foglalkozik, hogy neki legyen jó, hanem kénytelen lesz védekezni - na, Vidéki pontosan ezt a taktikát követi. Ti pedig csont nélkül bekajáljátok, mondhatni tapsikolva asszisztáltok egy hazaárulónak, hogy tereljen. Oké, úgy érzitek, jól megmondjátok neki a tutit - de basszus, nem látjátok, hogy pont az a célja, hogy kiprovokálja belőletek a megmondást?
Nekem is írogat, még mindig írógat a jövendőbeli lámpavaslakó, de egyszerűen csak le kell tiltani. Ezzel okoznátok neki a legnagyobb kárt - igazság szerint azzal, ha zero-ék kibannolnák innen a faszba, mert véleményszabadság az van, de a direkt hergelés azért már messze túlmutat a véleményközlésen... - de ti folyton csak rágódtok a hülyeségein... ezzel hatalmas orgazmusokat okozva a hazaárulójának, aki pont ezt akarja...

Ádámka Auditore 2013.02.14. 08:38:08

@Ironfist: Ki a faszt érdekel még egy fideszes véleménye? Engem biztos nem. Alapból túl kultúrkreatív vagyok ahhoz, hogy aktuálpolitikai faszságokkal terheljem az agyam. Nekem az egész rendszerrel van problémám, nem azzal, hogy ki hogyan csinálja. A komcsi időkben sem álltam volna le vitatkozni az aktuális öt éves tervről, mikor a rendszer alapvető logikájával voltak problémák. Így vagyok a kompetitív globális kapitalizmussal is. :)

Airgüzü 2013.02.14. 08:44:16

Nem vagyok liberális, demokrata lennék a szó klasszikus értelmében. És az lenne a jó, ha az ország rendbetételének fontossága és alapvető szükségletessége végre felülírná az ideológiai pár(t)harcokat, s végre el lehetne indulni felfelé bizonyos demokratikus és gazdasági alapvetések mentén.

Ádámka Auditore 2013.02.14. 08:48:33

Én a libertariánus gazdasági nézetekre (lasse-faire, szabad piac über alles, külföldi verseny fokozása, kompetitív szemlélet stb...) értettem. Pl. helyből megvetem ezt a globális kapitalizmust, de közjogi kérdésekben én is demokrata vagyok. Nincs ezzel semmi baj, maximum mutatja, hogy normális ember vagy. Így van. Viszont látod, hogy a sok tirpáknak a focistadion az első, mint arról a napokban is tanulságot tettek. Menthetetlenül hülyék.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.14. 08:48:40

@Ádámka Auditore: A globális VERSENY miatt fejlődik szerencsére a gazdaság. Verseny nélkül ugyanis nincsen hajtóerő. Aki protekcionista gazdaságpolitikát folytat, az - mint ahogyan a történelem során számtalanszor bebizonyosodott - a saját gazdaságának árt a legtöbbet. A nemzetállamok fogalma pedig egy nagyon beteges dolog, amit szerencsére a globális verseny nagyon hamar le fog bontani, eljutott a technika már arra a fejlettségi szintre szerencsére (pl. internet), hogy mindenféle agyament politikusok nem tudnak átverni tartósan emberek millióit. Nem lehet ugyanis konkrét területhatárokat húzni az egyes népcsoportok-kultúrák között. Egyébként nemzetállamok fogalmáról, meg határokról - ha megnézed a történelmet - nem sokszor lehet beszélni. Tudtad pl. hogy az I. Vh előtt nem voltak tulajdonképpen határok? Kassák Lajos úgy gyalogolt el Budapestről Párizsba, hogy nem kértek tőle útlevelet? Ady Endre is volt Párizsban, többször is. Érdekes módon tőle sem kértek. Persze voltak vámok néhány dologra akkor is, csak egy kicsit másképpen, ha érdekel, olvassál utána.

A libertarian gondolkodásmódot meg a liberális gondolkodásmóddal légy szíves ne keverd, ég és föld a kettő között a különbség. Ennek is utána olvashatnál, a kulcsszavak a negatív és pozitív szabadságjogok.

Ha mindezt nem hiszed, akkor kérlek mondj EGYETLENEGY KONKRÉT példát arra, hogy bármilyen kollektivista ország látványos fejlődést tudott valaha is felmutatni a történelemben. Előre mondom, nem fog menni. Nyugat-Európa is azért hanyatlik jelenleg, mert megerősödött a kollektivizmus, megnőtt az állam szerepe. A II Vh. után meg azért fejlődött nagyon nagyot Nyugat-Európa, mert nagyon kismértékben volt kollektivista.

Szilv Eszter 2013.02.14. 08:48:59

@Horizont: te, ezt a kis nyomorultat megszavazta a nép.
tán nem látták, hogy milyen ember?
ó dehogynem, csak így is jó volt.
hát akkor egyék csak a miskolciak, amit megfőztek.

Ádámka Auditore 2013.02.14. 09:00:11

@Jani haverja: Én tudom is a különbséget. Azért emeltem ki a második válaszomban, hogy gazdasági agyrémekre értem, amit mondtam. Ez így mind nagyon szép és jó, csak egy gond van vele: ÉLHETETLEN. Nem lehet mindent és mindenkit a piaci igényekhez alkalmazkodva cserélgetni, mint a piszkos ruhaneműt. A kiszámíthatatlanság, bizonytalanság, az egészséges mértékű (tehát nem komcsi és csontkollektivista) tervezés hiánya szintén katasztrófa. A túlzott individualizmus pedig szélsőség és hasonló anomáliákhoz vezet, mint a túlzott kollektivizmus.

Ádámka Auditore 2013.02.14. 09:03:11

@Jani haverja: Az a baj, hogy csak a szélső határokban tudsz gondolkodni és nem tudsz elképzelni olyan piacgazdaságot, ami a mainál jóval szervezettebb, rendezettebb, kiszámíthatóbb és kollektivistább, de messze nem éri el a kollektivizmusnak azt a szintjét, amelyektől te a történelmi tapasztalat alapján - joggal - tartasz. A jól működő dán típusú szövetkezetektől kezdve a coopetiton-ön át az MRP vállalkozásokig már bizonyított a sikerük.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.14. 09:03:58

@Jani haverja:
Ahogy a pénznek nincs szaga, úgy a (gyűlölet)kampányötleteknek sincs szexuális irányultsága. Miért vonnák meg maguktól az olyan kreatív dolgokat, mint a buszos-elégvoltos Gyurcsány-Bajnai matricák meg az IMF-es kék plakátok (megbélyegzés a "liberális" jelzővel, rájátszás az előítéletekre, egyszerű szavak és szlogenek, álhírek... hol is hallottam ezeket), hogy aztán amikor megjelennek a Hoffmannrózsás-Matolcsys falragaszok, Selmeczi Gabriella a további pirulás legapróbb jele nélkül tudja felszólítani az ellenzéket az alaptalan rágalomhadjárat és gyűlöletkampány befejezésére? A cél szentesíti az eszközt... meg annak megalkotóját.

A fidesziták remélem most baromi büszkék magukra meg a képmutatásukra, hogy az egyetlen, de mindenképpen a legnagyobb sikerük, hogy van egy még "kreatívabb" kampányszakemberük, mint Ron Werber...

Ádámka Auditore 2013.02.14. 09:05:15

Pl már a kockázatok megosztása és szétterítése is egy kollektivista technika, mégis kiválóan működik minden piacgazdaságban és ellensúlyozza a szélsőséges kilengéseket. meg megakadályozza az egyéni tragédiákat.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.14. 09:26:56

@Ádámka Auditore: Dániában pont gondok vannak a kollektivizmussal, ahogyan mindenhol máshol is. Csak ugye kicsit magasabb szintről, és lassabban csökkennek, mint mondjuk Magyarország. Azon kívül a dán kollettivizmus még mindig sokkal jobb: Hatalmas az önkormányzatiság, tehát kisebb részekre van tagolva a rendszer. Aztán még egy lényeges különbség: A dán szövetkezetek ALULRÓL SZERVEZŐDŐ ÖNKÉNTES szövetkezetek, ezért versenyképesek, de ez nem áll szembe a libertarian gondolkodásmóddal, sőt, pont ez a libertarian gondolkodásmód egyik alapja. SENKI nem tervez KÖZPONTILAG Dániában!!! Illetve most már van valamennyi központi tervezés is, pont ezért nem fejlődik a gazdaság. Ameddig csak alulról szervezett önkéntes szerveződések voltak, addig rohamosan fejlődött a gazdaságuk.
Magyarországon is tömörülhetnének a gazdák önkéntesen szövetkezetekbe, mégsem teszik. Azért nem teszik, mert a magyar emberek még mindig a Kádár rendszer gondolkodásbeli foglyai (tisztelet a kivételnek).

Bizonytalanság meg mindig van az életben, ez ugyanis az emberi lét hajtóereje, de az állatoknál is hasonlóan van. Az a politikus, aki létbiztonságot ígér, az hazudik, ha pedig a megválasztása után meg is próbálja valósítani a létbiztonságot, akkor meg tönkre is teszi az országát.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.14. 09:29:11

@Rufus78: Hát ja, de hidd el, hogy van elég vastag bőr a képükön, már fel sem tűnik nekik a saját képmutatásuk.

Vidéki 2013.02.14. 09:33:08

@Zedder:

Miért Jó az neked, ha úgy fested le a valóság égi mását, hogy az EU tagállamai közül kizárólag Magyarországra lenne jellemző az elvándorlás?

Miért kell a "Bázisdemokraták" (leánykori nevükön Anarchisták) Gondolatrendőrségének megtiltani azt, hogy ha az elvándorlás szóba jön, akkor Hollandiáról és a többi EU tagállamról nem szabad beszélni?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.14. 09:34:39

@Ádámka Auditore: A kockázatok megosztása és szétterítése NEM kollektivista technika. Ez a dolog már kb. egy évezreddel (lehet, hogy többel) azelőtt működött, ALULRÓL SZERVEZŐDŐEN ÉS ÖNKÉNTESEN, mielőtt a kollektivista politikusok el nem kezdték azt hirdetni, hogy ők micsoda nagy újdonságot csinálnak ezzel.

És a röhej pedig az, hogy ez a kockázatszétterítés eddig is csak akkor működött jól, ha nem a politikusok csinálták. Ha a politika beleavatkozik, akkor csak még nagyobb baj lesz, lásd legutóbb a 2008-2009-es gazdasági válság kezelését mind az USA-ban, mind Európában. Már rég el is felejtette volna mindkét térség az egész válságot, ha nem avatkoztak volna bele a politikusok a "megmentünk mindent" szlogent hangoztatva.

zrobasé 2013.02.14. 09:36:54

@Vidéki: Az a rohadt szerencse, hogy mi nagyon békés emberek vagyunk. Más kultúrákban már itt a székek repkednének, meg az üvegek, meg egyebek, mi baráti módon eljöttünk beszélgetni. Ha megkérlek, ne hazudjál bele a pofánkba négy centiről

Tudod, mit jelent az, fizettél már életedben adót? Volt olyan fizetésed, amiért megdolgoztál, és fizettél adót?

azt mondok, amit akarok, ha nem tetszik, hívjál rendőrt.

Mindenki tudja, hogy Amerikából pénzelnek benneteket. Hagyjuk már a süket dumát! Fel vagytok bérelve, huszonhárom forintos órabérért megvettek benneteket. Olcsó macskajancsik vagytok, tudod? Macskajancsik, olcsó macskajancsik vagytok, húsz forintért lehet benneteket megbaszni. Külföldről támogatnak benneteket, hallod, mindenki tudja.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.14. 09:37:17

@Vidéki: Azért, mert HAZUDSZ pl. Hollandiával kapcsolatban. Hollandiába jelenleg SOKKAL TÖBBEN vándorolnak be, mint ahányan kivándorolnak!!!

TEHÁT HAZUDTÁL!!!
(Nem konkrétan hazudtál, csak részeket mondtál el az igazságból, és így teljesen elferdítetted a valóságot.)

Vidéki 2013.02.14. 09:43:41

@Rufus78:

1. Írod: " Zsiga úr miből és hogyan kuporgatta össze a maradék tíz misit a házra,"

De azért enyhítő körülménynek számít, hogy ő nem játszotta el az "éhes proletár" szerepét, aki csak láncait veszítheti.

2. Írod: "hogy a magyar politikai élet amerikai zsidó kommunikációs szakemberek párbajáról szól? Végül is ősi trükk, hogy ugyanaz a fegyverkereskedő mindkét oldalnak árul a fegyvereiből, aztán a dollárokat számolgatva nézi, ahogy a "bennszülöttek" egymás torkának esnek... "

Egy szép dal, Hernádi Judit szép előadásában így kezdődött:
„Kérlek ezt ne!
Hazudni nem kell!”

Én számodra ezt tanácsolnám:
„Kérlek ezt ne!
Zsidózni nem kell!”

Vidéki 2013.02.14. 09:49:03

@Jani haverja:

Írod: "Hollandiába jelenleg SOKKAL TÖBBEN vándorolnak be, mint ahányan kivándorolnak!!!"

Ki mondta? A Néma Levente?

Attól, hogy be is vándorolnak, gondoljuk azt, hogy Hollandiából nem vándorolnak ki széles tömegek évente?

Csak azért, hogy a veled egy húron pendülő propagandisták elhitessék a magyarországi tömegekkel, hogy "nincs a Teremtésben vesztes", csak Magyarország?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.14. 09:54:44

@Jani haverja:
"Nem hülye, hanem áldozat"... Ez a mentalitás a rákfenéje mostanában a kockázatmegosztásnak. Sokan csak az előnyökből akarnak részesedni... és ennek még a liberalizmushoz sincs köze. Sőt, sokan, akik a liberalizmust vádolják a csókos-rendszerrel, a kapcsolati tőke túlzott mértékével, tulajdonképpen csak azt felejtik el, hogy alapelvek szerint ezek nem a liberalizmus tünetei, hanem a hiányai. Valahogy mindig oda lyukadok ki, hogy eleve rossz rendszer, berendezkedés nagyon kevés van, ellenben van nagyon sok ember és emberi jellemvonás, amik bemocskolják akár a legszebb idealizmust is (ami nem a liberalizmus). Egy rendszer mindig az abban ügyködő embereken keresztül nyilvánul meg.

zrobasé 2013.02.14. 09:59:51

@Vidéki: ne zsidózz !!!

mentoraid, Finkelstein és Birnbaum nem örülnének neki, ha megtudnák, hogy zsidózól !!!

oké, azt tudjuk, hogy te önként és dalolva ölnél embert, mert már ezt kijelenetetted, de azért remélem apád,anyád,feleséged,kölkeid nem ezt a bánásmódot kapják tőled, ha ellent mernek neked mondani ?!

vagy őket is megölnéd, ha mást gondolnak mint te, te kis fizetett provokátor...

Zsiga Marcell : "biztosan meg lehet élni havi 47000 Ft-ból "

Ádámka Auditore 2013.02.14. 10:00:19

@Jani haverja:

"Aztán még egy lényeges különbség: A dán szövetkezetek ALULRÓL SZERVEZŐDŐ ÖNKÉNTES szövetkezetek, ezért versenyképesek, de ez nem áll szembe a libertarian gondolkodásmóddal, sőt, pont ez a libertarian gondolkodásmód egyik alapja. SENKI nem tervez KÖZPONTILAG Dániában!!! Illetve most már van valamennyi központi tervezés is, pont ezért nem fejlődik a gazdaság. Ameddig csak alulról szervezett önkéntes szerveződések voltak, addig rohamosan fejlődött a gazdaságuk.
Magyarországon is tömörülhetnének a gazdák önkéntesen szövetkezetekbe, mégsem teszik. Azért nem teszik, mert a magyar emberek még mindig a Kádár rendszer gondolkodásbeli foglyai (tisztelet a kivételnek)"

Létbizonytalanság mindig volt, csak ahogyan te is mondtad, nem mindegy, hogy alulról szerveződött, önkormányzatisággal rendelkező kockázatközösségekben vészeljük át és így nem ér senkit nagyobb tragédia, vagy önfejűsködve, szervezetlenül, mint a magyar gazdák. Azzal nekem semmi baj, ha egy bizonyos ideig kevesebb van vagy kevesebbet fogyasztok, míg a legelemibb létszükségleteimet nem veszélyezteti.

Én hozzád hasonlóan pont ezekbe n az önszerveződő, önkormányzatisággal rendelkező kis közösségekben hiszek és nagyon jól látod, ezek valóban nem jöhetnek létre központi utasítás révén. Én inkább a piaci információkat kollektivizálnám és ezek gyűjtését tenném központilag is támogatott és szervezett feladattá. Vagy abban is látnám az állam szerepét, hogy ezeknek az együttműködő, önszerveződő, önsegélyező szereplőknek közös célokat tűzzön ki. Magyarországról pedig dettó az fog elüldözni, hogy ezeket felülről tervezve, erőszakoskodva valóban nem lehet létrehozni, mert az a haláluk és ez volt az államszocialista rendszer egyik legnagyobb, legordítóbb hibája és legmocskosabb bűne sajnos. A felemelkedés kulcsát és az életesélyeinket gátolták meg az általad is leírt mentális béklyóval. Ráadásul a magyar ember a természete miatt sem képes erre. Arról az idióta, hőbörgő loki drukkerről aki most 15 perc hírnevet szerzett magának, el tudnád képzelni, hogy képes betagozódni egy független, alulról építkező gazdálkodó szervezetbe vagy szövetkezetbe? Én nehezen. :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.14. 10:01:34

@Vidéki:
1. Nem, ő csak a hülyét játszotta el, hogy "Nahát, nem is tudtam, hogy két helyről kapom a pénzt és azt nem szabad!", "Nahát, nem is tudtam, hogy ilyen drágán vettem a házam!", Nahát, nem is tudtam, hogy a bevallott fizetésem nem elég a vagyongyarapodásomra!". Hidd el, az sem jobb.

2. Hogy zsidók, az tény. Hogy te előszeretettel ronwerbertanítványázol (akár alaptalanul is), az is. Most kezdjek el én is (akár alaptalanul is) artúrdzséjfinkelstejntanítványázni? Örülnél neki, mi? Csak az a baj, hogy nekem ez nem stílusom...

Vidéki 2013.02.14. 10:04:46

@sárkányfő:

A HVG "lap úgy tudja, Finkelsteinék egészen konkrét gazdasági ügyekben is adnak ötleteket, és a kötvénykibocsátásnál is közreműködött egy olyan cég, amelyet ők ajánlottak."

Ez nem ugyanaz a szerep amit Ron Werber, a gyűlöletpropaganda mestere játszik el Magyarországon.

Ron Werber egészen konkrét gazdasági ügyekben nem ad ötleteket, sőt a kötvénykibocsátásnál sem működött közre egyetlen olyan cég sem, amelyet ők ajánlott volna.

Nem teszed helyesen ha összekevered Finkelsteint Frankensteinnel.

zrobasé 2013.02.14. 10:11:33

@Vidéki: Finkelstein általában a negatív attitűdöket vizsgálja az embereknél, az előítéletekre és a sztereotípiákra apellál.

stratégiájának lényege pedig a politikai ellenfelek megbélyegzése a "liberális" jelzővel, az egyszerű szavak és szlogenek használata, valamint a társadalomban jelen lévő előítéletek kiaknázása, akár álhírek útján is.

Finkelstein általában a homofób, rasszista és gyűlölet-kártyát játssza ki az általa segített kampányokban, köztudott róla, hogy évek óta házasságban él egy férfival és két gyermeket is nevelnek.

Irod :"amelyet ők ajánlott volna." lehet, általános iskolában kellett volna téged megbuktatni...aki így ír, az max. csak valami foxi-maxin végezhetett

Zsiga Marcell : "biztosan meg lehet élni havi 47000 Ft-ból "

gyerünk vidéki, több neked se kell !!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.14. 10:14:02

@Vidéki: Az, hogy Hollandiába SOKKAL TÖBBEN vándorolnak be, mint ki azt nem a Néma Levente mondta, hanem TÉNY. Nézz utána agyatlankám.

Magyarország pedig egészen addig VESZTES lesz, amíg dilettáns, populista kormányok váltják egymást ott. Ez is tény.

És az is tény, hogy a dilettáns, populista kormányokat a magyar szavazók többsége választotta meg demokratikus módon az elmúlt 6 alkalommal legalábbis.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.14. 10:18:57

@Rufus78: Az emberi természetet kell elfogadni, ugyanis azon nem lehet változtatni, merthogy genetikai okokra vezethető vissza. Csak és kizárólag azok a rendszerek életképesek, amelyek elfogadják az emberi természetet úgy ahogyan van. Az IGAZI kapitalizmus (nem a Magyarországi kapitalizmus látszat!) azért életképes, mert nemhogy csak elfogadja az emberi természetet, hanem még ki is használja az emberi természet tulajdonságait (pl. önzés). Az összes kollektivista rendszer pedig pont azért életképtelen hosszú távon, mert nem fogadja el az emberi természet alapvető önzését, meg akarja változtatni, persze seikertelenül.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.14. 10:22:50

@Vidéki:
Fidesz-logika:

MSZP-gyűlöletpropagandátor = hazugmocskoslibsizsidóköcsög
Fidesz-gyűlöletpropagandátor = szeretjük, mert olyan okosakat mond, meg segített a kötvénykibocsátásban. Igaz, hogy dollárban (gy.k. =árfolyamkockázat), és igaz, hogy magasabb kamatra, mint amit kiváltanak vele, de a matematikát az viszont amúgy sem szerettük már az iskolában sem.

Valld be, nem is vagy Fideszes, csak szeretsz ellenmondani és kötekedni:).

zrobasé 2013.02.14. 10:30:11

@Héja nász az avataron: na és ? ehh, nem értheted, ez már unortodox matematika, jobb oldali agyféltekével és piros pöttyel a popón, miközben tudjuk, hogy több ezer éve a magyarok agysebészek voltak...

A fideszes Dancsó József parlamenti képviselő hétfőn egy bizottsági ülésen azt mondta, hogy "a gazdasági növekedés akkor is növekedés, ha történetesen negatív".

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.14. 10:33:25

@Jani haverja:
Ez igaz, csakhogy az emberi rendszer a népességrobbanással elérte a természeti környezet keretét, túl nagy hatással és befolyással van a Föld (és a saját életfeltételeinek) fennmaradására ahhoz, hogy az emberi természet jelen állapotának elfogadásának elsődlegessége fennmaradhasson. Tehát van a járhatatlan út, meg a biztos pusztulásba vivő...

Zedder 2013.02.14. 10:33:38

@Vidéki: Te nagyonhülye fidesz-geci.

1. Itt most én kérdezek! Majd akkor tudjuk folytatni a beszélgetést, ha a terelésen kívül normális választ adsz.
2. Én nem festek le semmit, sose mondtam, hogy csak Magyarországról lenne elvándorlás.
3. Miért akarsz Hollandiáról beszélni? Miért csak Hollandiát hozod fel mindig? Szétdrogoztad ott az agyadat, és ezért lett belőled egy aljas fehérjehalmaz? Vagy mi történt? Akarsz róla beszélni?

Szilv Eszter 2013.02.14. 10:39:20

@zrobasé: kezdem úgy érezni, hogy ez tényleg feritél, csak nem a piroska vagyunk benne, hanem a farkas, akinek a hasába már belevarrták a köveket :D

Vidéki 2013.02.14. 10:51:33

@Zedder:

Miért mazsolázgatsz hozzászólásaimban?

Miért nem olvasod el, amit írtam? Lusta vagy, mint a bűn?

Miért állítod rólam: "Miért csak Hollandiát hozod fel mindig? "

Írtam már neked címezve: "Még Kelet-Németországból az újraegyesítés után is történt egy nagyarányú elvándorlás az egykori Nyugat-Német területek irányába."

"Ha azonban figyelembe vesszük, hogy a válság miatt a munkaképes (lettországi) lakosság több mint 15 százaléka külföldre távozott, akkor javulásról még nem beszélhetünk.

Tehát Lettországból is vándorolnak el.

Pedig sem Hollandiában sem Németország volt Keleti tartományaiban (DDR), sem Lettországban nem Orbán a miniszterelnök."

Persze te még olvasni is alig tudsz.
Érteni nem akarsz csak félreérteni.
Látomásaidra hagyatkozol, amelyek azt sugallják neked, hogy "Miért csak Hollandiát hozod fel mindig? "

Már akkor is hazudsz, ha kérdezel!

A hazudozás véreddé vált!

lecsó kolbász (törölt) 2013.02.14. 10:58:59

Nehéz választani. Kicsit Marcell fele hajlik a kezem(ben a szívlapát).
10 év alatt kuporgattam össze a kis pecóm árának nagy részét.
Nyereség: a minimális hitel, amit kényszerültem felvenni, nemsokára lejár.
Veszteség: ifjonti koromat úgy ahogy volt lehúzhattam a klotyón :(

Zedder 2013.02.14. 10:59:28

@Vidéki: mocskos hazug komcsi kotonszökevény! Igen, TE!

Miért lesz jobb a hazámnak az, hogy DDR-ből és Lettországból is elvándorolnak? Ez miért lehet egyáltalán érv?

Tudod mit, ne is fáradj a válasszal, most kapsz egy szűrést. Remélem éhedöglesz a családoddal együtt, miközben az általad ajnározott elit az utolsó szelet száraz kenyeret is ellopja tőletek, miközben áhitatos tekintettel nézel a faladon lógó viktor festményre.

zrobasé 2013.02.14. 11:00:04

@Vidéki: Miért mazsolázgatsz hozzászólásaimban?

Miért nem olvasod el, amit írtam? Lusta vagy, mint a bűn?

Persze te még olvasni is alig tudsz.

Érteni nem akarsz csak félreérteni.

Már akkor is hazudsz, ha kérdezel!

A hazudozás véreddé vált!

önként és dalolva ölnél, ha lenne rá módod

Finkelstein és Birnbaum által kiképzett gyülőletpropagandista vagy

a mi adónkból kapod a fizetésed, és hazudsz,hazudsz,hazudsz

apád,anyád,feleséged,kölkeid büszkék lehetnek rád

aljas,gerinctelen,gyilkoshajlamú,élősködő senkiházi vagy

nyomorúságos kudarc az életed

"a kurva anyád"

zrobasé 2013.02.14. 11:01:09

@Vidéki: Mindenki tudja, hogy Amerikából pénzelnek benneteket. Hagyjuk már a süket dumát! Fel vagytok bérelve, huszonhárom forintos órabérért megvettek benneteket. Olcsó macskajancsik vagytok, tudod? Macskajancsik, olcsó macskajancsik vagytok, húsz forintért lehet benneteket megbaszni. Külföldről támogatnak benneteket, hallod, mindenki tudja.

Vidéki 2013.02.14. 11:04:35

@Jani haverja:

1. Ez a te diagnózisod:

A. "Magyarország pedig egészen addig VESZTES lesz, amíg dilettáns, populista kormányok váltják egymást ott. Ez is tény."

B. "És az is tény, hogy a dilettáns, populista kormányokat a magyar szavazók többsége választotta meg demokratikus módon az elmúlt 6 alkalommal legalábbis."

2. Ergo mi lenne a terápia diagnózisodból következően?

A. Le kellene váltani a szerinted "hülye népet"?

B. Fel kellene számolni a képviseleti demokráciát, és helyébe a "Bázisdemokráciát", (leánykori nevén az Anarchiát") bevezetni:

c. A vezetést olyan alakokra kellene bízni, mint Jani és haverjai, akik a magyar népet hülyének nézik és akkor boldogok, ha árthatnak neki?

Vidéki 2013.02.14. 11:06:44

@Zedder:

Kérded: "Miért lesz jobb a hazámnak az, hogy DDR-ből és Lettországból is elvándorolnak?"

Mondtam én egy szóval is, hogy ettől jobb lesz?

zrobasé 2013.02.14. 11:07:48

@Vidéki: Mindenki tudja, hogy Amerikából pénzelnek benneteket.

Hagyjuk már a süket dumát!
Fel vagytok bérelve, huszonhárom forintos órabérért megvettek benneteket.

Olcsó macskajancsik vagytok, tudod?

Macskajancsik, olcsó macskajancsik vagytok, húsz forintért lehet benneteket megbaszni.

Külföldről támogatnak benneteket, hallod, mindenki tudja.

Finkelstein általában a negatív attitűdöket vizsgálja az embereknél, az előítéletekre és a sztereotípiákra apellál.

stratégiájának lényege pedig a politikai ellenfelek megbélyegzése a "liberális" jelzővel, az egyszerű szavak és szlogenek használata, valamint a társadalomban jelen lévő előítéletek kiaknázása, akár álhírek útján is.

Finkelstein általában a homofób, rasszista és gyűlölet-kártyát játssza ki az általa segített kampányokban, köztudott róla, hogy évek óta házasságban él egy férfival és két gyermeket is nevelnek.

Irod :"amelyet ők ajánlott volna." lehet, általános iskolában kellett volna téged megbuktatni...aki így ír, az max. csak valami foxi-maxin végezhetett

Zsiga Marcell : "biztosan meg lehet élni havi 47000 Ft-ból "

gyerünk vidéki, több neked se kell !!!

Az a rohadt szerencse, hogy mi nagyon békés emberek vagyunk. Más kultúrákban már itt a székek repkednének, meg az üvegek, meg egyebek, mi baráti módon eljöttünk beszélgetni. Ha megkérlek, ne hazudjál bele a pofánkba négy centiről

Tudod, mit jelent az, fizettél már életedben adót? Volt olyan fizetésed, amiért megdolgoztál, és fizettél adót?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.14. 11:17:14

@Vidéki:
"Miért mazsolázgatsz hozzászólásaimban?"

Ez a második mondatod, aminek az (ön)iróniájával sikerült megmosolyogtatnod:)...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.14. 11:26:09

Ja, és hogy egy kicsit On is legyek, nálam a molinó-ügy a nyerő, nem is az üzenete vagy a körülményei miatt, hanem leginkább ezért az egy mondatért:

"Csizmadia László elmondta, hogy első terveik szerint békemenetet szerveztek volna hétfő délutánra, de a békesség kedvéért erről letettek."
Aha, a békemenet, ami a békesség kedvéért nem menetel, csak mert ők annyira rendik, hogy nem akarnak balhét... "Kuss, mert különben békemenet!" helyett most már csak a fenyegetőzés maradt, meg az álszent takarózás, hogy nem akarnak teret engedni a vonulgató szocik balhé iránti vágyainak, azért gyakorolnak önmérsékletet.

Boldvai ehhez képest csak egy magamutogató, érzéketlen hólyag, Zsiga urat meg megszédítette a húsosfazék gőze...

Vidéki 2013.02.14. 11:34:27

@Rufus78:

Írod: "és igaz, hogy magasabb kamatra, mint amit kiváltanak vele, de a matematikát az viszont amúgy sem szerettük már az iskolában sem."

Azt írta az újság, hogy Csehország éppen a közelmúltban, tavaly októberben értékesített 750 millió eurónyi kötvényt 3,875 %-os hozammal.

Csehország kötvényeihez képest nekünk kevesebb, mint 1 % többlethozamot kell fizetnünk, noha a hitelminősítői besorolások alapján Csehország hozzánk képest a csúcson áll.

El kellene gondolkodni azon is, hogy ha igaz lenne az,

miszerint az IMF kamat most 2,5 % körül lett volna,

akkor az okos Csehország miért nem választotta inkább az IMF hitelét az euró kötvény kibocsájtása helyett?

Talán azért, mert a matematikát az okos csehek amúgy sem szerették már az iskolában sem.?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.14. 12:10:25

@Vidéki:
Az IMF minden matematika ellenére afféle költségvetési kisdedóvó, fogyókúrás tábor. Stigma, tanújele annak, hogy az ország önerejéből képtelen a saját költségvetését tartósan finanszírozni.

Mivel nem ismerem annyira a cseh gazdaságpolitikát, hogy a lélektanába belemenjek, viszont arról sem hallottam volna, hogy 1,7%-os recesszióban lennének, unortodox gazdaságpolitikát folytatna náluk egy sámánista-jobbagyféltekés ökör vagy plakátokon üzengetnének az IMF-nek, így az ő kötvényvásárlási szokásaik megítélését meghagyom neked.

Egyébként meg matematika:
- melyik több: 750 millió euró vagy 3,2 milliárd dollár?
- melyik több: 3,875% vagy a "4,2, illetve 5,4 százalék körüli kamat"?

És ez a sok-sok kamat hova megy?
"A HVG úgy tudja, Finkelsteinék egészen konkrét gazdasági ügyekben is adnak ötleteket, és a kötvénykibocsátásnál is közreműködött egy olyan cég, amelyet ők ajánlottak."

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.02.14. 12:35:40

@Vidéki: Szerinted az euró és a dollár alapkamata azonos?
Segítek: nem, a dolláré alacsonyabb. Ebből kiindulva add hozzá az egy százalékhoz ezt a különbséget is, majd oszd el a magyar kötvény kamatának és a dollár alapkamatának (kockázatmentes kamatláb) különbségével. Na ennyivel vagyunk rosszabbak, mint a csehek (segítek, minimum 30%, de inkább 45). Ehhez még hozzá lehetne venni a @Rufus78: említette különbséget az összegben, ami miatt a csehet szintén valszeg kicsit többet fizetnek (tudod, economies of scale).

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.14. 12:50:05

@Kuviklacz: @Vidéki:
Arról nem is beszélve, hogy a cseh kormány ugyan döcögve, de halad az euro bevezetése felé, miközben az Orbán-kormány sokadszor juttatja kifejezésre, hogy a hanyatló nyugat pénze helyett akár még a rubelt vagy a jüant is szívesebben látnák Magyarország fizetőeszközeként.

Vidéki 2013.02.14. 13:58:03

@Rufus78:

1. Írod: "A HVG úgy tudja, Finkelsteinék egészen konkrét gazdasági ügyekben is adnak ötleteket, és a kötvénykibocsátásnál is közreműködött egy olyan cég, amelyet ők ajánlottak."

Finkelstein nem tévesztendő össze Frankensteinnel.

4,25 százalékos,

illetve 5,45 százalékos

hozamszint mellett tudott forráshoz jutni a magyar állam,

ami 25, illetve 55 bázisponttal alacsonyabb felár, mint amit a vártak elemzők, írja a portfolio.hu.

Finkelstein 25, illetve 55 bázisponttal jobb volt mint amiről az elemzők álmodoztak.

Ezt, ha tárgyilagos vagy, akkor Finkelstein javára kell írnod.

2. Írod: „a cseh kormány ugyan döcögve, de halad az euro bevezetése felé,”

Mi is arra felé tartunk, de a körülmények némileg mások.

Hajdanában-danában egy magyar viccfaragónak tetszett az a mód, ahogyan az USA-ban Nixonnal elbántak és Gerald Fordot jelölték elnöknek.
A vicc így hangzott:

„Miért nincsen Amerikában szocializmus?”
„Mert ott Ford az elnök és nem Trabant.”

Nálunk az MNB abszolút független és a nevében a Magyar Nemzeti szavak csak a kóbor apácák megtévesztése végett szerepelnek.

Az infláció elleni kemény harcra hivatkozva a jegybanki alapkamat sokáig 7% környékén tanyázott, ami megbénítja a hitelezést és csökkenti a recesszióból kilábalás esélyét.

Amikor ez 6,25 %-ra csökkent , a VG ezzel a hírrel jelent meg:

Az irányadó kamatot 20 bázisponttal 0,05 százalékra szállította le a cseh jegybank monetáris tanácsa a kereslet és a gazdaság élénkítse céljából.

zrobasé 2013.02.14. 14:06:49

@Vidéki:
Irod :" Csehország éppen a közelmúltban, tavaly októberben értékesített 750 millió eurónyi kötvényt 3,875 %-os hozammal.

Csehország kötvényeihez képest nekünk kevesebb, mint 1 % többlethozamot kell fizetnünk"

Irod : "5,45 százalékos

hozamszint mellett tudott forráshoz jutni a magyar állam,"

3,875 és 5,45 között kevesebb mint 1%pont a különbség ? tanulj meg számolni, Birnbaum tanitvány

Irod: "Az irányadó kamatot 20 bázisponttal 0,05 százalékra szállította le a cseh jegybank "

akkor nálunk miért nem csökkentette az mnb monetáris tanácsa 0,05 %-ra az alapkamatot ?

miért tartja még mindig oly magasan ?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.14. 14:42:16

@Vidéki:
Ezek a (szó)viccek, jaj, annyira humoros vagy:)...

1. Nem, ezt konkrétan te írtad, idézted, csak tovább idéztelek, így tulajdonképpen magaddal vitatkozol:).

A kérdésed eleve szemben áll egy dogmával, amit nem lehet, tehát már a kérdésed is téveszmék eredménye. Nem olvastál még elég NGM-közleményt vagy Matolcsy-összest, nem hallottál elég kormányszóvivőt arról nyilatkozni, hogy ebben az országban minden jó csak az Orbán-kormánytól eredhet, ellenben a rossz az gyurcsánybajnai, esetleg aszály, de semmiképpen sem a mikroadós és bürokratikus kreténkedés, amit államháztartásnak merészelnek nevezni?

Finkelstein szerepe annyi a kötvényügyben, hogy sikeresen megtalálta az a balek kormányt, amelyik nemcsak kifizeti az IMF-énél magasabb kamatot gyakorlatilag Finklestein (érdekkörének) zsebét tömve ezzel, de még arról is sikerült meggyőznie őket, hogy mindezt nemzeti önérzettől telve tegyék, és hogy az előítéletek a közembernél is a matematika helyére léphessenek, kék plakátokon, országos kampányban mutattatott velük Fityiszt Christine Lagarde-nak, csak mert esetleg stabilitási feltételekhez kötötte volna az olcsóbb lóvéját, és Orbán Viktor két szép szeméért még a pecsétjét se adná oda. Ha ezt te akár tárgyilagosan, akár érzelemtől fűtve a javára írod, akkor nosza, ettől leszel aztán magyar és nemzeti!

Ha csak azt a kamatszintet megcsípnénk, amit az általad előcitált csehek tudtak, akkor is majd' 9 milliárddal kevesebb lenne az éves kamatkiadás, ha pedig az IMF-ét, akkor kb. 21 milliárddal, csak ezekre a mostani kötvényekre vetítve. Legalább ennyi volt az általad elismerésre méltónak tartott Finklestein-érdekkör extra zsoldja. Gratulálhatsz hozzá neki!

2. Ennél meg egyszerűen hagyom, hogy saját magadnak válaszolj:

"Az infláció elleni kemény harcra hivatkozva a jegybanki alapkamat sokáig 7% környékén tanyázott, ami megbénítja a hitelezést és csökkenti a recesszióból kilábalás esélyét. Amikor ez 6,25 %-ra csökkent , a VG ezzel a hírrel jelent meg:
Az irányadó kamatot 20 bázisponttal 0,05 százalékra szállította le a cseh jegybank monetáris tanácsa a kereslet és a gazdaság élénkítse céljából."

"Mi is arra felé tartunk, de a körülmények némileg mások."

Horizont 2013.02.14. 15:52:05

@picur3ka: Na idefigyelj nyanya!! Hülye vagy te, már többször bebizonyítottad! Szóltam én hozzád? Már régóta elkerüllek, mert csak fröcsögni tudsz a határon túlról! Semmilyen rendszer áldozata nem vagyok, annak meg pláne nem amire te gondolsz! Se kommunista nem vagyok, se nagyi te bunkó! És gyűlöletre se tréningeztek te szerencsétlen mi a francról hablatyolsz?!! Te úgy nyalod ki naponta Orbán seggét ahogy csak akarod, leszarom veled együtt. Zsigerből gyűlölet rád jellemző, de már én is arra hajazok veled kapcsolatban!! Ha kérhetem szűrjél, mellőzzél vagy felejts is el! "Beszélgess" @vidékivel ő a hozzád való szint!!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.14. 18:53:56

@Rufus78: Ez a "fenntartható fejlődés", meg az, hogy "az emberiség már felélte a Földet", meg a hasonlók csak a kollektivisták humbugjai.

Én emlékszem, kisgyerek voltam, amikor azt szajkózták, hogy 25 év múlva elfogynak a kőolajtartalékok, és akkor nagy baj lesz. Azóta eltelt több, mint 30 év, és a kőolajtartalékok csak növekedtek (egyre több olajmezőt fedeztek fel, elkezdtek a tenger alatt is bányászni, stb.).

Vagy az ózonlyuk. Azzal is mekkora fenyegetőzés volt, el is érték, hogy minden megvásárolható hűtőszekrény 15.000 Ft-tal drágábba kerüljön a freonmentes gáz miatt. Az ózonlyuk nem növekedett tovább, de állítom freonhasználattal sem növekedett volna, mivel az ózon az oxigénből az ultraibolya sugárzás hatására keletkezik. Ergo mennél nagyobb az ózonlyuk, és mennél vékonyabb az ózonpajzs, annál több UV sugárzás éri a légkör alsó rétegeit, de emiatt egyre több ózon keletkezik!!!

Nem az én gondolatom, de nagyon egyetértek vele: A zöld pártok a kommunisták utódai. Kommunistának ciki lenni manapság, ők meg valahogyan mégiscsak kollektivizmust akarnak központi irányítással (persze úgy, hogy ők legyenek benne a vezetők), és kapóra jön a zöld marhaság, mert ezt még beveszik az emberek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.14. 18:57:45

@Rufus78: Ja a lényeg lemaradt: Szóval a kapitalizmust nem kell félteni, az köszöni szépen jól van, legalábbis azokban az országokban, ahol engedik, hogy működjön :) Sajnos jelenleg egyre kevesebb helyen engedik, hogy működjön rendesen, már az USA is kezd a szocializmus felé menetelni, az EU-ról meg nem is beszélve. Meg is lehet nézni a jelenlegi gazdasági mutatóikat. De azért van még szerencsére néhány menedék ország, ahol legalábbis rendes kapitalizmus-közeli állapotok vannak.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.14. 19:05:49

@Vidéki: A pontjaidra válaszolva:
A./ Nem a népet kellene leváltani, hanem meg kellene tanítani GONDOLKODNI a népet, valamint meg kellene a népet tanítani ÖNÁLLÓNAK LENNI. Ez Magyarországon egyik pártnak sem érdeke.

B./ Ha a nép megtanult GONDOLKODNI, akkor teljesen mindegy, hogy képviseleti, vagy bázisdemokrácia van. Nézd meg Svájcot: Minden hónapban népszavazást tartanak egy csomó dologról, egy-egy szavazáson többről is. És szerinted ott nincsen demokrácia???

C./ Soha nem akartam politikusnak menni, értelmesebb embernek tartom magam annál, meg tudok én élni a közpénz ellopkodása nélkül is. Akiket a barátaimnak tartok, ők is ilyenek. Mi olyanok vagyunk, hogy ha nem tetszik valami, akkor nem forradalmat csinálunk, hanem elmegyünk onnan, oda ahol nekünk jobb. Én így is csináltam, meg a barátaim is, egyetlen barátom él még Magyarországon, de ő sem Magyarországon dolgozik már, csak a család miatt lassabb a tényleges elköltözésük.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.14. 20:10:41

@Jani haverja:
A "fenntartható fejlődés" a legnagyobb képmutató átverés, ami csak létezik manapság, a fejlett országok önáltatása, amivel a fejlődő országokat a gazdasági kizsákmányolás mellett ideológiailag is zsarolhatják, miközben Kína és az USA röhög a markába.

A többivel azonban sajnos az a gond, hogy nem kollektivizmus, hanem fizika. A "felélés" is köszöni szépen jól van, például azt hiszem éppen te beszéltél egyszer arról, hogy a nyugati világ műkajáival, értéktelen, mesterséges, tápanyagszegény ételutánzataival szemben Albániában a tej az tej, a kenyér meg kenyér. A nyugati világ bőségéhez képest ezek mind kellenek ahhoz, hogy a népességet minden jövedelmi szinten etetni tudják. Az meg sajnos nem sokat számít, hogy 20-30 éve hogyan képzelték a jelent, 50-60 éve 2 milliárd ember élt a Földön, most meg 7.

A kapitalizmus, mint a természetes kiválasztódás a gazdaságban éppen tekinthető kívánatosnak, de sosem létezhet tisztán, hogy aki keményebben dolgozik, az többre is jut. Legalábbis amíg az erőforrások nem egyenletesen oszlanak el, addig nem... nem mintha ez reális elvárás lehetne.

picur3ka 2013.02.14. 20:27:49

@Jani haverja:

"Te szerencsétlen barom. Csak Hollandiára vonatkozóan: Mennyi is a kivándorlás mellett a bevándorlás abba az országba???

Olvasol valamit, de értelmezni vagy nem tudod, vagy nem akarod."

Te szerencsetlen barom - hogy idezzelek - ez ugyanolyan, mint Kelet-Europaban: Kivandorolnak a honosok Skandinaviaba, bevandorolnak a szuhaeliek, ciganyok.

picur3ka 2013.02.14. 20:42:47

@Horizont:

En se szoltam hozzad, addig, amig meg nem szolitottal....

Jo szoveg. Alatamasztja allitasaimat, semmi mas.

Horizont 2013.02.14. 20:45:38

@picur3ka: Felejtsél már el örökre. Szarok az alátámasztásaidra meg az állításaidra is!!!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.14. 21:08:44

@Rufus78:
A "tej még tej, a kenyér még kenyérből van" gondolatra. Igen, itt abból van túlnyomó részt. De van nem műkaja nyugaton is, csak az drágább, de nem annyival, hogy ott a közember ne tudná megfizetni. Csak valahogyan átalakultak az igények, bár most már a nyugati országokban is megfordult a trend, egyre többen akarnak normális ízű kaját enni, emiatt szerintem előbb-utóbb olcsóbb is lesz a normális kaja ott is, legalábbis a műkajához képest. Hidd el, van is hely megtermelni, pl. az energiafüvek, meg egyéb baromságok helyén...

Az utolsó bekezdésedre: Igazság nincs a Földön, ezt el kell fogadni, sajnos, vagy nem sajnos, de így van. Viszont az erőforrások egyenlőtlen eloszlásáról nagymértékben a politikusok is tehetnek világszinten is, meg országszinten is.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.14. 21:10:34

@picur3ka: Magyarországra kik is vándorolnak be? Tetejében többen, mint amennyien kivándorolnak onnan???

Lehet talán, hogy valamiről lemaradtam? DDD

picur3ka 2013.02.14. 23:04:41

@Jani haverja:

Igen. Lemaradtal. 2010-ben mutatkozik eloszor a nepszamcsokkenes, szimplan a bevandorlas miatt addig fedezve volt. Egyebkent ugyanaz lenne az adat, mint Romania: 2 millios nepesseg veszteseg '90 ota.

picur3ka 2013.02.15. 00:20:54

@Horizont:

"Se kommunista nem vagyok, se nagyi te bunkó!"

Meg az se, nagyi se? Mire van ekkora szad?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.02.15. 01:41:49

@picur3ka: Csak egy idézet:
"2008. végén a bevándorolt, letelepedett és a három hónapot meghaladó tartózkodók száma 184 568 fő volt (forrás: Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal statisztikák). "
Innen: jovokerek.hu/idegenek/bev%C3%A1ndorl%C3%B3k-magyarorsz%C3%A1gon

Szóval jóval kevesebb a bevándorlók száma, mert a fenti számba belevették pl. azt a rengeteg Ukrajnából, Szerbiából dolgozni átjárót is, akik soha nem telepedtek le Magyarországon, és tetejében a fenti szám nagyobbik felét ők alkotják.

Horizont 2013.02.15. 05:55:17

@picur3ka:
Neked nem vagyok nagyi te hülye liba!
Ne múld már magad még jobban alul!
Nagy égés ez neked!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.15. 07:47:26

@Vidéki:
"Miért mazsolázgatsz hozzászólásaimban?"

A csehek helyett miért nem Romániával vagy Szerbiával kezdtél el példálózni?
hvg.hu/gazdasag/20130214_Nalunk_olcsobban_adott_el_dollarkotvenyt

Remélem, azóta is a Finkelstein-érdekkör (nekik) jövedelmező kötvénykibocsájtási sikerét ünneplitek, azért ez a nagy hallgatás:).

vomit 2013.02.15. 16:51:51

@Jani haverja: a fenntarthato fejlodes meg agenda 21 kifejezesek a magantulajdon leepiteserol, az emberek utazgatasanak, eletstilusanak es fogyasztasanak korlatozasarol, a teljes ellenorzesrol szolnak.
www.youtube.com/watch?v=3h-lTRxKu3A#t=50s
www.youtube.com/watch?v=TzEEgtOFFlM

Meridian74 2013.02.16. 00:10:22

Nehéz volt a választás, de Zsiga Marcell kiérdemel(t)(ne) egy rugdosást...
Hihetelen az a rezzenéstelen fapofa, ahogyan elő tudja magát adni, mikor nyíltan, köztudottan hazudik.

Persze az éhségmenetelő Boldvai sem semmi... volt kitől tanulnia Marcikának.

vomit 2013.02.16. 16:49:53

@Meridian74: ovakodj a politikai pszichopataktol, az a legjkevesebb, hogy az arcuk se rezdul.
Beware the [Political] Psychopath, My Son
www.thirdworldtraveler.com/Politicians/Political_Psychopaths.html

Agyalap 2013.02.28. 15:26:37

A lottón lenne ekkora sikerem...

süti beállítások módosítása