Skip to content


       Szűrés lista

Háromszáz felett

Kommentár nélkül:

"Az ország egyre mélyebb válságban van, 8,5 százalékos a munkanélküliség, 300 forint felé közelít az euró árfolyama. Egy ilyen helyzetben a kormánynak ezekről a súlyos gondokról nem volt semmi mondanivalója, ez bizonyítja azt, hogy alkalmatlanok, és leszerepeltek." - szögezte le Szijjártó Péter.

"Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát. (...) A válság következtében eddig 22 ezer ember veszítette el állását, a kormány 22 ezer munkahelyet nem tudott megvédeni. (...) Azt láthatjuk tehát, hogy a kormány cselekvés helyett konzultál, nyilatkozik és jobb híján a Fideszt szidja. A Fidesz továbbra is új választások kiírásában és egy új kormány felállításában látja a helyzet megoldását." - nyilatkozta Navracsis Tibor.

"A hazai valuta elértéktelenedésének folyamatát csak egy olyan kormányzat tudja megállítani, amely egy új társadalmi felhatalmazással rendelkezik. Ezt pedig csak szabad, demokratikus választásokon lehet megszerezni. Azon a napon, amikor az euró árfolyama átlépte a 300 forintot, a jelenlegi kormányzó elit távozása politikaiból gazdasági szükségszerűséggé vált." - Szalontay Mihály, Magyar Hírlap

"Szánalmas, amit a kormány csinál ebben a helyzetben, mert egyfajta reménytelenséget sugároz az ország lakói számára. Gyurcsány Ferenc PR-kérdésnek tekinti a válságot, és azt gondja, hogy ha minimális példányszámban legyártanak egy füzetet, és ezt az ország sok helyén lengeti be az emberek előtt, akkor ezzel a válság ki van pipálva. Magyarországon a kormány "kifogyott az öletekből" és Európával "totálisan ellentétben" adóemelésekkel szeretné a válságot kezelni. Történelmi mélységben van a tőzsde, a forint-euró árfolyam tartósan 300 forint körüli, a magyar kormányt pedig világszerte elrettentő példaként hozzák fel arra, hogy miként lehet egy gazdaságot tönkretenni." - nyilatkozta Varga Mihály.

Címkék: seggszáj

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr505132228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jágör68 2013.03.13. 21:37:03

A soha-életükben-semmit-nem-dolgozó kommunista maffiózókat lecseréltük a soha-életükben-nem-dolgozó posztkommunista maffiózókra.
Akik az előbbi kommunista maffiózók leszármazottai nagyrészt.
És mivel a gazdasági "elit" is hasonló, nincs min csodálkozni.
Lehet készülni az 5. Alkotmány- vagyis Alaptörvény- módosításra:
1. Cikkely: Csak a Fidesz
2. Cikkely: lsd 1. cikkely
3. Cikkely: lsd 1. illetve 2. cikkely
4. Cikkely: Békeember vagyok, sósavat hoztam

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.13. 21:39:10

@jágör68: A kommented eleje csak szimplán találó a vége meg nemcsak találó, de még jót is röhögtem :)

Sir Bates dö Hól 2013.03.13. 21:56:26

@Jani haverja: Úgy látszik @Nick nem válaszol. A 350-t még értem (szép kerek szám, ha már 0 van a végén!), de a 17% az hogy jött ki?
Lehet most nyálazza át Samuelsont!:-)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.13. 22:04:21

@sírbateszezazegész: Hát nem tudom :) Nekem az jutott eszembe, hogy volt régen valami ilyen vicc:
- Mennyi?
- Negyven.
- Mi negyven?
- Mi mennyi?

DarthVader 2013.03.13. 22:06:29

@Vidéki: Nézd, engem nem zavarsz, mert a kommentjeidet automatikusan átugrom.Csak annak a 90 marhának a kommentjeit nehéz kerülgetnem, aki neked válaszol. Ugyanis ha az nem érdekel, amit te írsz - sine ira et studio - akkor a rá adott válaszok sem érdekelnek. Viszont elég sok idő kiszűrögetni azokat a kommenteket, amik neked válaszolnak.
Nincs harag? :)

riviera (törölt) 2013.03.13. 22:29:16

@Jani haverja: jól csinálod. Én a napokban a Lencsés István-féle áthatolhatatlan szellemi akadályba ütköztem, de hamar elvesztettem a türelmemet. (Miután írtam neki rendes nevet is nick helyett, de továbbra is hazudozónak titulált, ésatöbbi.) Mondjuk olyan baromságokat hordott össze, hogy szerintem nem bérkommentelö volt, hanem igazi természeti képzödmény (fekete lyuk).

Ádámka Auditore 2013.03.13. 22:41:44

@Vidéki: Akkor add már elő nekem légyszíves, hogy szerinted egy büntetőügyben hogyan derítik fel a tényállást és milyen bizonyítékok alapján dönt a bíró. Szintén beszélj már róla pls, hogy a polgári eljárásban van-e helye alapesetben nyomozásnak? Na jó, segítek. Peranyag szolgáltatás elve...Ha erre válaszolsz nekem, vagy legalább veszed a fáradtságot és kigúglizod, akkor is látni fogod, hogy mennyi értelme van ilyen szempontból egy polgári és egy büntetőügyet összevetni. Na jó, segítek neked még többet. A polgári jog és a polgári eljárásjog, meg a büntetőjog és a büntető eljárásjog mind mind külön tantárgyak és két különféle panelbe tartoznak az egyetemen. Bizonyára véletlenül és bizonyára véletlenül igénynek két totálisan különböző jogászi látásmódot.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.13. 22:42:49

@riviera: Hát a Vidéki sem egyszerű eset de a Lencsés István tényleg viszi a pálmát :)

Úgy látszik csak ilyen értelmi színvonalú bérkommentelőket tudnak alkalmazni. Mondjuk értelmesebb ember ezt csak horror pénzért vállalná maximum, mert köphetné le a tükröt minden reggel. Én úgy belegondoltam, sokkal ótvarabb munka lehet ez, mint a szarlapátolás.

Ádámka Auditore 2013.03.13. 22:43:59

@Ádámka Auditore: Pontosítok: polgári perjog és polgári nemperes eljárások joga, de most ezt ne bonyolítsuk túl neked ennyire.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.13. 22:45:05

@Ádámka Auditore: Ne fáradj, én egyszerűbb példával sem értem el sikert nála, én a rántotthússal, meg a csokitortával próbálkoztam :)

De úgy látszik az is magas volt a szellemi színvonalának :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.13. 23:01:35

Na ez is ide a Vastagbőrre való:
index.hu/belfold/2013/03/13/schmitt_szivesen_lenne_ujra_nagykovet/

Ennyire birkának nézik a magyar népet, meg az egész világot?

Ádámka Auditore 2013.03.13. 23:06:49

@Vidéki: Ha már a büntetőügyeknél tartunk. Ott mit gondolsz, kik szoktak nyomozni? Fel tudnál nekem sorolni 2-3 nyomozóhatóságot? A nyomozati szakaszban mi a bíróság szerepe és mekkora beleszólásuk van? Ott szerinted minden csak és kizárólag az ítélőbíró munkáján múlik? El tudod különíteni az ítélőbíró és nyomozási bíró feladatai közti különbséget? Csak hogy tényleg legalább az alapokkal tisztában legyél.

Ironfist 2013.03.13. 23:14:01

@Jani haverja:

Ne gondold. Őket hívja úgy a történelem, hogy áruló, avagy kollaboráns. Kis haszonért mindent elárul, ami a népének, országának jó lenne.

anonymand 2013.03.14. 03:55:29

@Vidéki:

Tisztelt Vidéki!

"Vastagbőr mindenütt csak rosszat láttat.
A jó hírek nem érik el az ingerküszöbét." - teljes mértékben igazat adok.
Pedig például most emelkedett a kockázati felár (abban is az a jó, ha minél magasabb, ugye?).
Pedig mennyi, de mennyi jó hírt találhatna, ha csak a KSH gyorsjelentéseket olvasgatnák.
No, azokat a jó híreket kéne kicsit megtárgyalni.
GDP.
Fogyasztási adatok.
Beruházási ráta.
Építőipar teljesítménye.
Jobbnál jobb adatok.

Tisztelettel:
anonymand

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.14. 07:48:51

@sírbateszezazegész: ne magadat nezd es a rinyalo lakossagot hanem egy rendes exportra termelo vallalatot!!!
ennek a vallalatnak mi az ami meghatarozza a termekenek az arat? felteve hogy kis hazankban allit elo? hat a magyarorszagi ARSZINVONAL!!! ha jol tudom a magyar arszinvonalt hogy hogyan lehet kijonni belole, azt az inflacioval szoktak modellezni, azaz ha 2009-ben 100 Ft -bol lehetett eloallitani valamit akkor most 117bol az inflacio miatt
viszont az exportra termelo vallalatunk a termeket euroert adja el, igy akkor jar aranyosan ugyanolyan jol a termelo vallaltunk ha aranyosan romlik a forint, pontosan 17%-al

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.14. 07:51:19

@Jani haverja: nem ott tartottunk hogy megcsinalja smittpali a doktorit? aztan meg hogy birosagon betamadja az aljadek egyetemet aki elvette tole?
fura lenne kozpenzen reptetni smittpalit csak azert mert vagy konzultaciora jar vagy birosagra :)))

Vidéki 2013.03.14. 07:59:20

@Ádámka Auditore:

Csiszolt stílusodból arra következtetek, hogy jogvégzett ember vagy.
Én jogvégzetlen vagyok, de úgy képzelem, hogy rendelkezek a „józan paraszti ész” adományával.

Amerikában létezik az esküdtbíráskodás intézménye:

Az esküdtek laikusok.

Az ilyen bíróságokon a tanult jogászoknak is úgy kell érvelni, hogy az még a nem jogász esküdtek számára is felfogható legyen.

A te érvelésed ebből a szempontból nem gömbölyű, félreviszi az éneket.

Azt a közmondást juttatja eszembe, hogy „Holló hollónak nem vájja ki a szemét”.

Kérded: „ El tudod különíteni az ítélőbíró és nyomozási bíró feladatai közti különbséget? Csak hogy tényleg legalább az alapokkal tisztában legyél.”

Nem kívánom elkülöníteni.
Viszont úgy gondolom, ha minden tökéletesen működött volna a sajnálatos móri ügyben, akkor nem azt eredményezte volna a független bíróság tevékenysége, hogy egy ártatlan embert JOGERŐSEN elítéltek.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.14. 08:05:14

@Vidéki: " hogy egy ártatlan embert JOGERŐSEN elítéltek."

olvass csak utana mennyire artatlan volt :)))
"A Fővárosi Bíróság 2009. november 6-án Kaiser Edét felmentette a móri bankrablás vádja alól, egyéb bűncselekmények miatt 18 év börtönbüntetésre ítélték."

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.14. 08:24:09

@Vidéki:
"...de úgy képzelem, hogy rendelkezek a „józan paraszti ész” adományával."
A harmadik (ön)ironikus mondatod, ami megmosolyogtat :).
Hogy is volt az a múltkori medikás vicc?... "Azt maga csak úgy érezte!".

"Nem kívánom elkülöníteni."
Ja, hát ha leszarod, akkor persze minden meg van magyarázva!

Vidéki 2013.03.14. 08:31:43

@anonymand:

Kérdéseire válaszolok, ahogyan én látom, azoknak az adatoknak alapján, amelyek rendelkezésemre állnak.

1. GDP
A szoclib kormányzás éveiben 2007-ben és 2008-ban mindössze 0,8-0,8%-al növekedett a GDP, utolsó teljes évében 2009-ben pedig 6,7%-al csökkent.

A 2010-es év számai is növekedést mutatnak, kedvezőbbek a 2007-2008-2009-es éveknél.
A GDP 2011-ben 1,7 százalékkal bővült.
A GDP 2012-ben 1,7 százalékkal visszaesett.

„A devizacsapdába került lakosság a korábban felvett hiteleit törleszti, és még évekig kénytelen visszafogni a fogyasztását. Ezért lassabb nálunk a gazdasági kilábalás. Amíg ezek a hitelek le nem járnak, addig nem is lehet gyors és látványos előrejutást ígérni, mert nem reális.
Szabó Anna
(MNO)

2. Fogyasztási adatok.

Noha józan ember nem gondolhatta komolyan, hogy a svájci frank árfolyama örökkön-örökké változatlan és kedvező marad, az illetékes elvtársak kis ujjukat sem mozdították, annak érdekében, hogy megvédjék a lakosságot a későbbi tragikus következményektől.

A belső fogyasztást, a GDP növekedés egyik motorját, kikapcsolja a lakosság hatalmas eladósodottsága svájci frank alapú hitelben és az elképesztően szárnyaló svájci frank árfolyam miatt a lakosságnak a törlesztés növekvő gondjaival kell megküzdeni.

Ahelyett, hogy a pillanatnyi fogyasztását növelné, ami a GDP növekedést segítené, az elmúlt évek előre hozott fogyasztásával birkózik amit nehezít a svájci frank elképesztő szárnyalása.

Demján Sándor már a szocializmusban is bizonyította hozzáértését a gazdaság területén.

Ha nem lép be a svájci frank erősödésének problémája, akkor valóban erősödhetett volna a lakosság fogyasztása, ami húzhatta volna a növekedést, ám a frank kiszívta a pénzt az országból, mutatott rá Demján Sándor.

Ilyen hatása lehetett a lakosság és az önkormányzatok korábbi hatalmas mértékű svájci frank alapú hitelfelvételeinek és az államadósság hatalmas arányú növelésének.

3. Beruházási ráta.

Mindenkitől abszolút független Simor András jegybankelnökünk inflációs veszélyre hivatkozva extrém magasan tartotta a jegybanki alapkamatokat. És mindig ellenezte a csökkentést a Monetáris Tanácsban.

Az infláció elleni kemény harcra hivatkozva a jegybanki alapkamat sokáig 7% környékén tanyázott, ami megbénítja a hitelezést és csökkenti a recesszióból kilábalás esélyét.

Amikor ez 6,25 %-ra csökkent a VG ezzel a hírrel jelent meg:

Az irányadó kamatot 20 bázisponttal 0,05 százalékra szállította le a cseh jegybank monetáris tanácsa a kereslet és a gazdaság élénkítse céljából.

A jegybanki alapkamat csökkentése lefaraghat a banki hitelek kamataiból. A magyar gazdaság élénkítésének szempontjából mindez kulcsfontosságú: a vállalatok csak kitermelhető, reális kamaton képesek kölcsönt felvenni beruházásaikhoz és az uniós támogatású pályázatok önrészére, s ha erre nincs lehetőségük, inkább elállnak a fejlesztésektől.

4. Építőipar teljesítménye.

A jelzálog piac összeomlása hatalmas zuhanást idézett elő a lakásingatlanok értékében.
Ezzel nem tud versenyezni az építőipar, nem tud alá menni versenyképesen a lakásingatlan kínálati áraknak.

Az építkezni vágyó lakosság számára az MNB kamatpolitikája miatt a hitelek elviselhetetlenül drágák.

Úgy tudom az országban csaknem félmillió üres lakóingatlan is létezik.

Bulba 2013.03.14. 08:33:09

@Vidéki: Még jó, hogy a kormányzati szándék alapján devizában nem akarunk még egyszer eladósodni...

Vidéki 2013.03.14. 08:39:47

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

A móri bankrablás ügyében Kaiser ártatlan volt, mégis emiatt ítélték el jogerősen.

Te csak maradj meg a témánál és ne akarj mindenbe mindent belekeverni, "mint Mari néni a tökös-mákos rétesbe"!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.14. 08:59:55

@Vidéki:
"Te csak maradj meg a témánál, és ne akarj mindenbe mindent belekeverni, "mint Mari néni a tökös-mákos rétesbe"!"

Egy poszton belül megvan a negyedik is :)!

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.14. 09:16:56

@Vidéki: "Noha józan ember nem gondolhatta komolyan, hogy a svájci frank árfolyama örökkön-örökké változatlan és kedvező marad, az illetékes elvtársak kis ujjukat sem mozdították, annak érdekében, hogy megvédjék a lakosságot a későbbi tragikus következményektől."

latod???
ebben egyetertunk!!!
a rohadek debilje mit is csinalt? eljart focizgatni es a retardalt bandajat is arra biztatta hogy ne menjenek be a parlamentbe csak az agyhalott navracsicsot kuldjek be
holott neki ellenzekikent kotelessege lett volna legalabb felszolalni a devizahitelek ellen!!!

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.14. 09:19:36

@Vidéki: te retardalt paraszt, te ezt irtad:
"Nem kívánom elkülöníteni.
Viszont úgy gondolom, ha minden tökéletesen működött volna a sajnálatos móri ügyben, akkor nem azt eredményezte volna a független bíróság tevékenysége, hogy egy ártatlan embert JOGERŐSEN elítéltek."

ezt en CAFOLTAM!!!!
nem volt artatlan!!!
BUNOZO VOLT!!! meg a nyakaba varrtak PLUSZ 18 evet!!!

eredetileg talan probaljal meg PONTOSAN fogalmazni es akkor nem kell masokat kioktatni

Vidéki 2013.03.14. 09:52:09

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Írod: "ellenzekikent kotelessege lett volna legalabb felszolalni a devizahitelek ellen!!!"

Nem ők kormányoztak akkor, amikor a devizahitelezés orrvérzésig felfutott.

Az akkori kormány mellett Simor MNB elnöknek, mint banki szakembernek is kellett volna fellépni tekintélyével.

Ő azonban ellenséges érzülettel viseltetett a "hülye magyarokkal" szemben és móresre akarta őket tanítani.

Simor, nem a nyilvánosságnak szánt gondolatait felfedte az USA magyarországi nagykövete előtt!
Milyen volt Simor a magyarországi devizahitelesekhez.?

Lenézte a hülye magyarokat akik nem voltak elég acélosak ahhoz, hogy megvédjék magukat a szélhámosoktól.

Az acélt meg kell edzeni! Gondolta Simor és azok akik vele egy húron pendültek

„A devizaadósok megsegítése ellen foglalt állást Simor András MNB-elnök az April Foley akkori amerikai nagykövettel folytatott 2008 végi beszélgetése során, ez derül ki abból a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott táviratból, amit az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségéről küldött Foley 2008. október 30-án.

Simor a távirat szerint azt mondta, a devizahiteleseket nem lenne helyes megmenteni

(az eredetiben: foreign currency debtors should not be saved), mert végre meg kell tanulnunk, hogy nincs ingyen ebéd.

Simor a nagykövettel folytatott magánbeszélgetésben azt is kijelentette, hogy

nincs hatékony eszköz a devizahitelek visszafogására

és a magyaroknak meg kell tanulniuk helyesen cselekedni, csak azért, mert az a helyes,

nem pedig azért, mert rá vannak kényszerítve. „(origo)

Nevelni akarta a magyarokat, mint jó apa a hülye fiát.

Vidéki 2013.03.14. 10:05:01

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Jellemző elborult agyadra ez a mondat: "a rohadek debilje mit is csinalt? eljart focizgatni es a retardalt bandajat is arra biztatta hogy ne menjenek be a parlamentbe csak az agyhalott navracsicsot kuldjek be"

Csak Gyurcsány felszólalásaikor vonultak ki.

Fölöslegesnek tartották egy olyan alak hazugságait hallhatni, aki az öszödi beszédben a frakciója előtt beismerte: "Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal."

Ha valaki ebben az összefüggésben "rohadek debil", az gondolatmeneted alapján csak te lehetsz!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 10:15:12

@Vidéki: Te nem értetted meg a rántotthús és a csokitorta példáját sem. Írtam is Ádámkának, hogy felesleges neked írni bonyolultabbat. Be is bizonyítottad, hogy igazam volt :)

Bulba 2013.03.14. 10:16:43

Vidéki:

Nem bántásból, de feltűnően kerülöd a posztban említett idézetek témakörét...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 10:18:40

@Vidéki: Csak egy mondatod:
"Demján Sándor már a szocializmusban is bizonyította hozzáértését a gazdaság területén."

Igazad van. DE CSAK A SZOCIALIZMUSBAN!!! Kapitalista viszonyok között éhen halna!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 10:24:06

@Vidéki:
"Nem ők kormányoztak akkor, amikor a devizahitelezés orrvérzésig felfutott."

Ez igaz, de egy büdös szavuk nem volt ellene!!! Sőt! Az általuk vezetett önkormányzatok is devizahitelben adósodtak el, Debrecen, Hódmezővásárhely, Esztergom megvan ugye?

Idióta.

Vidéki 2013.03.14. 10:26:07

@Jani haverja:

Írod: "Te nem értetted meg a rántotthús és a csokitorta példáját sem.

Annyit felfogtam belőle, hogy választani lehet közöttük.

Sokféle emberi gondolkodás létezik, legálisan.

Vannak például vegetáriánusok akik bizonyára a csokitortát választanák.

Vannak akik a rántott húst szeretik, de ha nem kóser, akkor vallásuk tiltja a fogyasztást .

Én nem erőszakolnám rá senkire a rántott húst.

Sőt vidéken azt állítják ,hogy

"Nem erőszak a palacsintaevés" (sem)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 10:26:39

@Vidéki:
"Simor a távirat szerint azt mondta, a devizahiteleseket nem lenne helyes megmenteni "

Teljesen igaza is volt. Helyette a kormánynak NORMÁLISAN KELLETT VOLNA KORMÁNYOZNI, és akkor nem száll el a forint árfolyama, így a devizahitelesek 95%-a lazán fizetné a mai napig is a hiteleit.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 10:28:21

@Vidéki: Mind Gyurcsány, mind Orbán alávaló rohadék. Meg a bandáik is. Annyira hasonlítanak egymásra, mint két tojás.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 10:29:50

@Vidéki:
"Annyit felfogtam belőle, hogy választani lehet közöttük."

Hát akkor SEMMIT nem fogtál fel a példából. :) A példa arról szólt, hogy büntetőügy, meg polgári ügy.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.14. 10:37:48

@Bulba:
Nyugodtan bánthatod, ő a blogszféra keljfeljancsija... látens mazochista, mert csak a higgadt, emberi kommentekre, kérdésekre nem reagál, azon kívül mindenre, az anyázósokra pedig azonnal :)!

Bulba 2013.03.14. 10:47:09

Eszemben sincs bántani, csak nem értem ezt a szemellenzős FIDESZ hívő hozzáállást.
Aki nem őket támogatja, az idegenszívű, kommunista, áruló rohadék, pedig lehet, hogy csak gondolkodik.
Felhozok egy példát, a demokrácia bástályára (FIDESZ). Regisztrálva voltam a honlapjuk fórumán, egész normális hangnemű, de lényegre rávilágító ellenzékiként (kb 1 hónapig). Egyik nap be szerettem volna lépni, amire az volt a válasz, hogy hibás a felhasználónév vagy a jelszó. Kértem emlékeztetőt, amire az volt a válasz, hogy ezzel az emai címmel nincs felhasználó. Jó, akkor regisztrálok, de ekkor azt írta, már van ezzel az email címmel felhasználó. Na?
De, csak hogy objektívebb legyek és felkavarjam az állóvizet. A becsületes kormányzásról. Sokan már nem is emlékezhetnek itt rá, de bedobok két cégnevet: Ezüsthajó Kft és Defend Kft. Régi ügyek de szép történetek. Lehet guglizni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 10:52:04

@Bulba: Meg az egész Tokaj hegyalja, meg egyebek. Most meg Közgép, földbérletek, stb.

Az meg teljesen megszokott fideszes hozzáállás, hogy kitiltottak, nem tűrik az ellentmondást, csak a bólogató birkákat szeretik.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 10:52:54

@Bulba: Tényleg, a kommentjeid megmaradtak, vagy azokat is kitörölték? Csak kíváncsiságból kérdezem.

Vidéki 2013.03.14. 10:54:43

@Jani haverja:

Írod: "Az általuk vezetett önkormányzatok is devizahitelben adósodtak el, Debrecen, Hódmezővásárhely, Esztergom megvan ugye?"

Bizonyára igazad van, ezek az önkormányzatok sem hibátlanok.

Az önkormányzatokban elméletileg a helyi lakosság krémje foglal helyet.

Mégis az önkormányzatok más nagyságrendben, de szinte pontosan ugyanazokat a hibákat is elkövették, amelyek miatt most sok magánszemély van nagyon nagy bajban. Több helyen – bár ebben nagy hiba volna általánosítani – fejlesztés helyett működési célokra, vagy éppen látványberuházásokra ment el a pénz, és nem kevesen kockáztattak azzal, hogy svájci frank alapon vettek fel hitelt.

Önkormányzatok kötelezettségei: forrás: Pricewaterhouse Coopers 2011-re a hitelek és az értékpapírok együttes értékét 1619 milliárdra várják (VG)

De voltak olyan pozícióban akkor az ország élén, akiket elméletileg az ország legjobbjainak kellene gondolnunk, mint Simor András és a ballib kormány, mégsem tettek semmit a veszély elhárítása érdekében.

De amit 2010 augusztusában meg lehetett tenni azt a korábbi ballib kormányoknak is meg lehetett volna, sőt meg kellett volna tenni:

fn24 írja többek között: Megjelent: 2011.11.04. 11:20
"Korlátozó szabályok.

A devizahitelezést korlátok közé szorították: első lépésben tavaly augusztustól megtiltották ezen esetben új jelzálogjog bejegyzését az ingatlanra."

Tehát 2010 augusztusában már nem lehetett jelzálogjogot bejegyezni ilyen típusú hitelekre!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 10:58:14

@Vidéki:
"Az önkormányzatokban elméletileg a helyi lakosság krémje foglal helyet."

Csak az a kérdés, hogy miből van ez a "krém". Csokoládéból, vagy más hasonló színű dologból? DDD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 11:04:07

@Vidéki: Nem Simor András feladata volt a devizahitelek felvételének megakadályozása!

Egyébként meg NORMÁLIS kormányzásnál nem száll el a forint, és akkor - mint már írtam - a devizahitelesek 95%-a röhögve fizeti a mai napig a hiteleit, és sokkal jobban járt volna, mint a forinthitellel. Úgyhogy most a csutifocista, meg a kancsal idióta a saját dilettáns kormányzásuk eredményétől próbálják megmenteni a devizahiteleseket! Mindezt persze a magyar adófizetők pénzéből. Nem kellett volna senkit sem megmenteni, ha nem kormányoznak dilettánsan, és nem száll el a forintárfolyam.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 11:05:46

@Vidéki:
"A devizahitelezést korlátok közé szorították: első lépésben tavaly augusztustól megtiltották ezen esetben új jelzálogjog bejegyzését az ingatlanra."

Tehát 2010 augusztusában már nem lehetett jelzálogjogot bejegyezni ilyen típusú hitelekre! "

Ennyit tud a dilettáns Fidesz, ahelyett, hogy normálisan kormányozna. Nem a devizahitelekkel van a baj, hanem a kormányzással!

Vidéki 2013.03.14. 11:08:05

@Jani haverja:

"Kérlek ezt ne,
Hazudni nem kell"

Énekelte Hernádi Judit.

Írod: " a kormánynak NORMÁLISAN KELLETT VOLNA KORMÁNYOZNI, és akkor nem száll el a forint árfolyama, így a devizahitelesek 95%-a lazán fizetné a mai napig is a hiteleit. "

A Ft/ CHF árfolyam így alakult:
2006. 02. 07. 161,04 (Az aranykor)
2010, 05. 31, 193,55 (A kormányváltás időpontja)
2013.02.06. 237,78 (A jelenkor)

A drágulás az aranykortól a kormányváltásig: 193,55/161,04=1,202, vagyis 20,2 %

A drágulás kormányváltás időpontjától a jelenkorig: 237,78/193,55=1,229, vagyis 22,9 %

A drágulás az aranykortól a jelenkorig: 237,78/161,04=1,477, vagyis 47,7 %

Vidéki 2013.03.14. 11:12:34

@Jani haverja:

Ha lenne egy olyan igazmondó tükröd, mint amilyen Hófehérke mostoha anyjának volt, az megmondaná neked, hogy nem a Fidesz kormány dilettáns , hanem te ottan a messzi Albániában.

Agyadra ment a sok albán kecskesajt, amivel megetettek.

Bulba 2013.03.14. 11:15:34

@Jani haverja: Őszintén szólva fogalmam sincs, azóta fel sem néztem oda.
De (csak az objektivitás miatt) a Gyurcsány blog ugyan ez a tészta, ott is lekapják a nem tetsző hozzászólásokat.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.14. 11:18:28

@Bulba:
Nem baj, ha nem érted. Néha tulajdonképpen hálás vagyok a sorsnak, hogy én több okból (pl.: elvek, neveltetés, tapasztalat, stb.) sem, gondolom, sokakhoz hasonlóan. Legközelebb a "kognitív disszonancia" fogalma vitt a dologhoz, de az sem fedi le pontosan a jelenséget.

Lassan el kell fogadnunk, hogy ez a párt és a képviselői, szavazói nem is fogékonyak az "egész normális hangnemű, de lényegre rávilágító ellenzéki"-ekre, sőt, tudni sem akarnak róluk, pont a fenti fogalom miatt, hiszen nekik minden ellenzéki, minden kormánykritizáló mocskosszemétkomcsilibsiájemefbérenc, és aki mégsem, az is. Mert az csak összezavarja a fekete-fehér kis világukat, feszengeni kezdenek, és nem a világukat kérdőjelezik meg, hanem téged, és belemosnak egy olyan csoportba, aminek nem vagy tagja, de nekik úgy kényelmesebb, ha meggyőzik magukat, hogy de igen.

anonymand 2013.03.14. 11:21:27

@Vidéki:

Tisztelt Vidéki!

Roppant örülök, hogy válaszra méltattál.
Fosod a szót, de csak azért, hogy terelj, magyarázkodj.
1. GDP - nem a zemútnyúcévről kérdeztelek, de ha már belefutottál a 2009 - 2010 adataiba, szeretném felhívni becses figyelmedet, hogy egyrészt 2009-ben még igencsak a gazdasági világválság hatása érvényesült és Bajnai alatt indult ismét felfele (még nem ennek a kormánynak a gazdasági intézkedései befolyásolták az általad is leírtakat "A 2010-es év számai is növekedést mutatnak, kedvezőbbek a 2007-2008-2009-es éveknél)."
Ez nem jött be.

2. Fogyasztási adatok. - kérlek, nézz utána a brosúráid között, az egykulcsos adórendszer bevezetésének legfőbb indoka a majdani fogyasztásnövekedés beindítása volt. "Noha józan ember nem gondolhatta komolyan"... - ez olyan szépen meg lett fogalmazva, hogy én is ezzel kezdem a mondatom, hogy nőni fog a belső fogyasztás (szépen le is vezetted , hogy miért is nem), még egy lapáttal (vagy kettővel) rá is tettetek. Közfoglalkoztatásért kevesebb bér, nem 8 óra munkaidő, ÁFA emelés.
Ez sem nyerő.

3. Beruházási ráta - az alapkamat csökkentése hosszú hónapok óta folyik, a ráta csökkenése nem állt meg. Az előző kormányzatok alatt ki, s milyen szinten tartotta az alapkamatot? Mekkora volt a beruházási ráta?

4. Építőipari teljesítmény - a ma reggeli harmat kicsit erősebb volt, mint érved: "Az építkezni vágyó lakosság számára az MNB kamatpolitikája miatt a hitelek elviselhetetlenül drágák." - a csökkenő alapkamat már szóba került. Nem Simor intézte az ügyeket mondjuk 4 évvel ezelőtt is?
"Úgy tudom az országban csaknem félmillió üres lakóingatlan is létezik." - akkor a legcélszerűbb az lenne, ha az építőipart, mint olyant, felszámolni.

Nagyon formán kívül vagy, rád férne kis pihenés.

Tisztelettel:
anonymand

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.14. 11:29:47

@Vidéki:
Köszönöm, hogy ezt kiszámoltad.

Akkor milyen kormány alatt is lett nehezebb a svájci frankban eladósodottak helyzete? Ráadásul az első idősáv több, mint négy év, a másik meg kevesebb, mint három...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 11:30:39

@Vidéki: A Világgazdasági válságot meg kifelejtetted ugye??? Szóval a válság miatt 20 %-al csökkent a forint. A válság elmúltával meg - hála a Fidesznek - még 22%-kal :)
Meg azt is, hogy azóta gyakorlatilag a CHF-et hozzákötötték az Euro-hoz, csak éppen a forint az EUR-hoz képest is gyengül.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 11:32:25

@Vidéki: Valami érvet is hozzál fel az állításod mellett :)
Mert egyelőre az van, hogy Albánia minden gazdasági mutató szerint fejlődik, Magyarország meg minden gazdasági mutató szerint visszafejlődik. De biztos, hogy nem a Fidesz kormány a dilettáns, hanem az albán kormány, vagy én :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 11:33:34

@Bulba: Gondolom, ez így szokott lenni, ezért írtam, hogy Gyurcsány-Orbán, mint két tojás.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 11:45:53

Miket olvasok:
index.hu/kultur/media/2013/03/14/nmhh_a_klubradioe_a_95_3/

Orbánizmus tündöklése és bukása I. fejezet :)

De ez is a Vastagbőrre való lenne:
"A médiahatóság "Érdemes volt a jogállami utat végigjárni" címmel kiadott közleményében jelentette be, hogy a Klubrádió új, állandó szerződés keretében sugározhat a 95,3-as frekvencián."

Ja, miután a nem jogállami út nem sikerült a mélyen nem tisztelt médiahatóságnak...

Sir Bates dö Hól 2013.03.14. 11:56:14

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Így már értem, világos.
Pár hozzávetés azért. Ha lehet.
1./ Az infláció nem kumulatív érték. Az előző év azonos időpontja a bázis.
2./ A természeti kincsekben (alapanyag, energia) bőven ellátott zárt gazdaságú hazánkra valóban igaz amit leírsz. Sem az előállított exporttermék alapanyagát, sem az ahhoz szükséges energiát nem importból szerezzük be. Hála istennek ezt eléte a kiválóan teljesítő kormány, áldassék Kusza Szem mindörökké!
3./ Az €/HUF változása nem tartozik az inflációt meghatározó kosárba, csak az abban szereplő tételek árán keresztűl, de ez mivel szerinted mi tulképpen függetlenek vagyunk a világgazdaságtól, ahhoz csak a "rendes exportra termelő vállalaton" keresztül kapcsolódunk ez még itt sem látszik.
4./ A "rinyáló" lakosság meg úgysem érti meg azt, hogy milyen jól járna, ha 350 lenne az ejró, nem?
Összegezve: Testvérem az Úrban! Nem sikerűlt agyat szerezned tegnap óta! Nem baj, azt látom neted van, talán gugl wikipédia, beütöd infláció számítás, és talán ott megérted.
Én sok sikert kívánok hozzá!

Sir Bates dö Hól 2013.03.14. 12:04:09

@Vidéki: @Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Beszarás! Már megérte ide jönni! Azt még sose láttam, hogy két agyhalott egybites egymást szapulja! És az érvek? Hihetetlen! Viccesen indul a napom! Tényleg, őszintén köszönöm!

Sir Bates dö Hól 2013.03.14. 12:07:59

@Jani haverja:"Igazad van. DE CSAK A SZOCIALIZMUSBAN!!! Kapitalista viszonyok között éhen halna!"
Ezzel teljesen egyetértek. De ez igaz a többi "nagyágyúra" is. De azért tisztázzuk, itt még soha nem voltak tiszta piaci viszonyok.:-)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.03.14. 12:19:07

@Vidéki:
Mégis 305 Ft egy €.
Ceausescunak az államadósságot lenullázta.
Aztán őt nullázták le.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 12:36:13

@sírbateszezazegész: Pontosan. Én mindig ezt írtam: Magyarországon még SOHA nem volt kapitalizmus, ezért nem értem, hogy miért szidják sokan a kapitalizmust, mikor azt sem tudják mi az.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 12:37:27

@sírbateszezazegész: Egyébként meg érdemes megnézni, hogy járt Demján itt Albániában, kapitalista viszonyok között. Elég csúfos bukás volt...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.03.14. 12:41:25

@Vidéki:
"Én jogvégzetlen vagyok, de úgy képzelem, hogy rendelkezek a „józan paraszti ész” adományával."

És a józan paraszti eszeddel képtelen vagy felfogni, hogy itt római jogra visszavezethető jogrendszer van, nem az angolszász common law. X-DDD

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.14. 12:48:37

@Jani haverja:
Mert Fidesz-módra nézik: minden, ami nem kádárista szocializmus, amikor a jóságos állam bácsi, ha szűk keretek között is, de gondoskodott mindenkiről, ami ahhoz képest nem jó, AZ kapitalizmus. Esetleg liberalizmus...

Gerardus A. Lodewijk 2013.03.14. 13:13:13

Akkor most bátorkodom egy kis ált. isk. 7. o. matekkal előjönni. Aki nem szereti a számokat, nyugodtan ugorja át.
Az Eurót 1999-ben vezették be, azaz 14 éve. Akkor 1 EUR=240 HUF volt nagyjából. Azóta az euró átlagos inflációja 3%, a forinté pedig 6% (gyk. évente).
Ez azt jelenti, hogy az akkori 1 EUR most 1,03^14=1,5126 EUR, míg az akkori 240 HUF most 240*(1,06^14)=542,62 HUF.
Az inflációval korrigált árfolyam tehát 542,62/1,5126=358,73 lenne.

Vidéki 2013.03.14. 13:24:47

@anonymand:

"Fosod a szót, de csak azért, hogy terelj, magyarázkodj."

Írod: "GDP - nem a zemútnyúcévről kérdeztelek,"

Mi köze van a kettőnek egymáshoz?

Ehhez képest a híres tudóssal, Newtonnal kapcsolatos történet szerint:

Megkérdezték tőle, hogyan volt képes ilyen messzire előre látni a tudományok birodalmában?

Szerényen ezt válaszolta: „Óriások vállán álltam”.

Ha te ezt nem vagy képes felfogni, ha te bármelyik kormányt csak akkor tudnád elfogadni, ha az a körülményektől függetlenül mindenható, akkor felesleges rád időt pazarolni.

Maradj meg a te hitedben!

Ironfist 2013.03.14. 13:32:59

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:
"@Vidéki:
" de úgy képzelem, hogy rendelkezek a „józan paraszti ész” adományával.""

Vidéki elvtárs életében nem fogalmazott még pontosabban. ViDéki elvtárs úgy KÉPZELI, hogy van józan paraszti esze. Azonban Vidéki elvtárson kívül mindenki tisztában van vele, hogy Vidéki elvtársnak nem csak józan paraszti esze nincs, de gerince sem. :)

Ironfist 2013.03.14. 13:43:09

@Gerardus A. Lodewijk:
Ezt hívják a kippukkadt lufi effektusnak.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.14. 15:01:46

@sírbateszezazegész: elolvastam tessek:
en.wikipedia.org/wiki/Inflation
Where fixed exchange rates are imposed, higher inflation in one economy than another will cause the first economy's exports to become more expensive and affect the balance of trade.

itt le van irva rendesen es egyertelmuen
vagy meseljek neked agyatlankam a D209 -rol hogy o milyen ugynok volt? ott a net olvasd el...

anonymand 2013.03.14. 15:01:59

@Vidéki: Tisztelt Vidéki!

"1. GDP
A szoclib kormányzás éveiben 2007-ben és 2008-ban mindössze 0,8-0,8%-al növekedett a GDP, utolsó teljes évében 2009-ben pedig 6,7%-al csökkent." - az én igen csekély matematikai tudásommal arra a következtetésre jutottam, hogy az általad jelzett évek (2007; 2008; 2009) a zemútnyócév részét képezik.
Tudod, amire folyvást hivatkozni szoktatok, szoktál.
Ennyi a köze.
Mi a köze azonban a 2010 óta mérhető teljesítményhez (levonva belőle Bajnaiék kezdő lendületét), amit számon kérni merészeltem?
Ugye semmi!
Egyébként megint elfeledtél érdemben reagálni válaszom többi részére.
Nyilván gond van a hosszútávú memóriáddal.

Jó kívánságodat köszönöm, maradok abban, hogy hiszek a tényekben, hiszek abban, hogy az igazság kiderül.

Tisztelettel:
anonymand

Sir Bates dö Hól 2013.03.14. 15:38:17

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Nem, ismerem a D209 történetét. Mondjuk a többire is kiváncsi lennék, de ezt Vezérlő Csillagotok akadályozza.
Látom elolvastad. Érted is? Nekem nem úgy tünik. Fuss neki mégegyszer, kérlek.

Vidéki 2013.03.14. 16:52:11

@anonymand:

Írod: "Úgy tudom az országban csaknem félmillió üres lakóingatlan is létezik."

"- akkor a legcélszerűbb az lenne, ha az építőipart, mint olyant, felszámolni."

Szerencsére ez nem olyanokon múlik, mint Te.

Isten őrizzen attól, hogy ilyen magadfajták kormányzati szerephez jussanak, akik az építőipart fel akarják számolni, ha a valóság nem egyezik téveszméikkel!

A Portfolio.hu ezt írja"

"Félmillió magyar lakás áll üresen - Kihalunk a lakásokból?

2012. április 13. - 10:48

A 2011-es népszámlálás előzetes adatai alapján Magyarországon az elmúlt 10 évben közel 8 százalékkal, vagyis több mint 300 ezer darabbal nőtt a lakások száma. Mindeközben az előzetes adatok szerint megállapítható, hogy a jelenlegi 4,39 millió magyarországi lakásból mindössze 3,88 millió számít lakottnak, vagyis 500 ezernél is több a hivatalosan "nem lakott" lakások száma..."

A Portfolio.hu nem szokott látomásaira hagyatkozni, mint a magadfajták.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 17:10:39

@Vidéki: Na ez kemény volt: Newtonhoz hasonlítani a Fideszt :) DDD

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.14. 17:51:18

@sírbateszezazegész: "In economics, inflation is a rise in the general level of prices of goods and services in an economy over a period of time.[1] "

na marmost...
ezen mit kell ertetlenkedni?
nalunk 4 evi alatt osszesen 17% -os inflacio volt (ez az en feltevesem volt csak nincsen kedvem utananezni seggecskek miatt, hogy most valojaban csak 15% volt, na bumm...)
ennyivel nott nalunk a termekeknek es szolgaltatasoknak az ara
ergo ennyivel kellene hogy az euro ara is nojon a viszonyitas kedveert

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.14. 18:01:06

@Vidéki: kedveskem...
Orban miert SZAVAZTA meg a 100 napos (f)osztogatast???
Orban miert nem szolalt fel EGYSZER SEM a devizaihitelek elleneben?
nem kell errol kussolni hanem viritani kell az infokat!!!
es hogy lehet az hogy a sok pogimesternek akiket Orban rovid porazon tart megengedte hogy CHFben adosodjanak el? ugy ertem nem ok hanem az altala vezetett varosok, keruletek
esetleg azert mert Orban a politikai karrierje elott csak egy szociologus munkakoret tudta ellatni? de hat ott volt neki Jarai rakerdezhetett volna nala, hogy mi a velemenye... elvegre Jarai az o embere nem?

anonymand 2013.03.14. 18:01:23

@Jani haverja:

Tisztelt Jani haverja!

Te csak ne mosolyogj!
Newtonnak fejére esett az alma, a Fidesz meg fullra van olyanokkal, akiknek fejére dőlt az almafa (vagy kőbölcső).

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2013.03.14. 18:04:41

@Vidéki:

Tisztelt Vidéki!

Én úgy látom, hogy bár javul az állapotod, még nem gyógyultál meg igazán.
Az egészen biztos, hogy a nem érted a mások által írottakat.
A türelem a legjobb gyógyszer, nekünk van türelmünk, s reméljük, hogy neked meg nem fogyott el a gyógyszered.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: semmit nem értesz...

Sir Bates dö Hól 2013.03.14. 18:43:37

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: "Where fixed exchange rates are imposed" Ez a kereskedelmi mérleget érinti rögzített árfolyam és eltérő infláció esetén.
"In economics, inflation is a rise in the general level of prices of goods and services in an economy over a period of time.[1] " Igen ez az infláció definíciója.
Az árfolyam és az infláció között nincs ilyen összefüggés mint amit te feltételezel.
Egy példa, hogy az eredeti koncepciód miért hamis.
EUR/CHF
A válság kezdetén ez az arány cca.1:1.8. Most nagyon nehezen stabilizálva a CHF értékét 1:1.2.
De ez nem azt jelenti, hogy az euro övezetben cca. 55% infláció volt 5 év alatt (bár számíthatunk 3 évet is, hiszen az árfolyamot '11-ben rögzítették)!
Most már érted, miért rossz a hivatkozásod?

Vidéki 2013.03.14. 20:07:52

@anonymand:

Te csak tervezd az építőipar leállítását.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.14. 22:25:39

@Vidéki: Azt már akaratlanul megtervezte a kuszaszem, igaz, hogy a cél nem ez volt, de az eredmény őt igazolja :)

Bee-zony 2013.03.15. 01:00:34

300 Ft fölött az euró? Nem szúr a szőr, csak a megfelelő oldalon kell állni, avagy születni. Miért nem euróban / fontban / dollárban / frankban / koronában / jenben kapod a fizetésed? Ugye hogy te vagy a hibás? Se el nem mentél, se forradalmat nem csináltál - akkor megszívtad, és nem kicsit, nagyon.
Ha csak a hülyék maradnának Magyarországon, az tiszta helyzet volna... De hát ilyen nem lesz mostanában, mert még egy kontraszektálódó országban is születnek normális emberek, „csak” kisebbségben vannak, és gondolkodhatnak rajta, hogy ebben a helyzetben mit tegyenek.

Ami ellen a Fidesz ágál ellenzékben (és szerez így szavazatokat, hogy ők milyen okosak, jók és szépek), azt valósítja meg kormányon (ti. ami ellen ágált).
Miért? Mert judeonácik és -bérencek ők is, mint az elődjük. Kifosztják és lezüllesztik az országot, közben pedig szépeket hazudnak.
A kampány az ellenzéki szájkarate és a választási hazugságok, a valóság pedig az, hogy ugyanazt folytatják, amit az előző kúrmány. Hazugsággal, csalással szerezték meg a hatalmat, és erővel tartják meg, és persze közben tovább folyik a szájkarate is.

"Szépen szól, rondán cselekszik.
Zsákja feneketlen."
/Nyirkai jóslat/

Orbán Viktor 15. évértékelő beszéde - 2013-02-22
www.youtube.com/watch?v=q_hKsBYPuw0

A Fideszben már zúgolódnak Matolcsy ellen
index.hu/belfold/2011/11/25/a_legkiabrandultabb_het_a_fidesz-frakcioban/
2011. november 25., péntek 14:07

Hiába temették, Matolcsy megint a legerősebb miniszter
index.hu/belfold/2012/02/14/hiaba_temettek_matolcsy_megint_a_legerosebb_miniszter/
2012. február 14., kedd 11:41

Az ő párhuzamos univerzumukban rendben vannak a dolgok, és fejlődik az ország. Csak az a probléma, hogy az ő univerzumuk virtuális, és ehhez képest a valóságban Észak-Korea és ex-Líbia vonalon van az ország, Viktátor van az ország élén, egy fantaszta a jobb keze, és seggnyalókkal veszi körül magát, miközben tenyésznek a bűnözők, és ha meg mered védeni magad, akkor téged ítélnek el, az ország gazdasági formája a korrupció és a kleptokrácia, Becsületes és korrekt embereknek itt se személyi se anyagi biztonsága nincs, az élősködők, a bűnözők belőlük élnek. Bűnözőknek paradicsom, rendeseknek pokol.
Mit lehet tenni? Egyrészt elmenni, aki pedig rendes ember és marad, annak összezárni a megfelelő feltételek szerint azzal a néhány másikkal, aki még mindig itt van, és egymás között élni. Aki embernek farkasa, önző állat, és pénzszívó élősködő, erkölcsileg defektes, bűnöző, az erre nem alkalmas, értelemszerűen.

Meridian74 2013.03.15. 01:49:26

Amikor a Jobbikkal jövök, mindig azzal érvelnek egyesek, hoyg ha a Jobbik hatalomra jut, akkor megnézhetem a forint árfolyamát... 300 főlé menne jócskán.

Sztem meg nem kell ehhez a Jobbik.Tessék, 308 körül volt nemrég. Ráadásul ha a mszp és libsi szimpatizánsok akarata érvényesülne, akkor már államcsőd lenne.
Miért is? Akkor képzeljük el azt, hogy visszacsinálnánk mindnet amit eddig a fidesz tett; azaz MNYP pénzek, különadók, ÁFA 27%-ra emelés, benzin jövedéki adójának eu-sszintre emelése, mi az amit még kihagytam? jah igen, több sávos szja, de ajóváírással - azaz a többség nem fizetne szja-t. Még 16%-ot sem.

Nos, akkor mindezt beborítanánk a magyar költségvetésbe, és akkor a következő másodpercben fel is villanna a totális csőd nevű lámpa. Azzal senki ne jöjjön, hoyg de hét az IMF. Az eddigi elszámolások megmutatták, nem si volt az olyan olcsó kölcsön. Hoyg is lehetne az, hisz rövidtávra adták, nem hosszútávra. Egy kölcsön akkor lesz kedvező, ha minnél hosszabb távra adják. Nem pedig pár évre.

Szóval lehet okoskodni, de ha az mszp/szdsz lenne hatalmon, már rég lehúzhattuk volna a rólót.
Így is olyan helyzetben vagyunk, de a fidesz manővereivel elkerültük. Igazából nem jó ez sem, de egyedül csak a Jobbik óhajtja újratárgyalni az államadósság ügyét, ami az igazi megoldás lenne.

Mate Toth 2013.03.15. 08:57:17

@Vidéki: jani haverja.Lehet é a kecskével nemiéletet élni?

Vidéki 2013.03.15. 09:03:20

@Mate Toth:

Hofi annak idején remek humorral foglalkozott az általad is felvetett témával.

Vidéki 2013.03.15. 09:08:44

@Mate Toth:

Rosszmájú albánellenesek terjesztették régen azt a viccet, hogy Albániában az a nőstény kecske számít szűznek, amelyik gyorsabban tud futni, mint a pásztor.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.15. 10:56:06

@Meridian74:
" Azzal senki ne jöjjön, hogy de hát az IMF. Az eddigi elszámolások megmutatták, nem is volt az olyan olcsó kölcsön. Hogy is lehetne az, hisz rövidtávra adták, nem hosszútávra. Egy kölcsön akkor lesz kedvező, ha minél hosszabb távra adják. Nem pedig pár évre."

Sok érvet fel lehet hozni az IMF kölcsön ellen, de a rövidtávúságát pont nem. Egy kölcsön annál kedvezőtlenebb, minél nagyobb a futamideje, már eleve a minél tovább fizetendő kamatszolgálat miatt, az időtáv kitolása ráadásul egyre nagyobb kockázatokat, egyre bizonytalanabb előrejelzéseket jelent. A hosszú táv nem kedvező, de szükséges olyankor, amikor beruházási hitelről van szó, vagy a jövedelemhez képest többszörös értékű vásárlásról (ld. lakáshitel). Előbbi esetben azért, hogy a beruházásból szerzett jövedelem, a kapacitásbővülés megtérüléséből lehessen fizetni a kamatokat és a hitelt, utóbbinál pedig az emberek nyilván csak szabad jövedelmüknek egy részét tudják hiteltörlesztésre fordítani (ezért okozott sokaknál az gondot, hogy alacsony árfolyamnál hiteltörlesztésre fordították annak teljes összegét).

Az IMF hitelek (legalábbis amit Magyarország 2008-2009-ben kapott) azonban jellegüknél fogva működési hitelek, átmeneti gazdasági nehézségek, likviditási problémák esetére, ezeknél viszont a minél rövidebb táv az előnyös, hogy a kamatszolgálat minél alacsonyabb legyen. Hitelkiváltásra például tökéletes, hiszen a piacinál alacsonyabb kamatszint és az ebből megszerezhető megtakarítás segítheti a kilábalást.

Ha viszont ezeket a hiteleket egyszerűen napi kifizetésekre, ha úgy tetszik, rezsire, vagy az állam rezsijére, a szociális kiadásokra, az állami működésre, de ebbe igenis beletartozik az intézményesített korrupció, a magánzsebekbe csordogáló, "valamiért" többszörös áron megvalósuló állami beruházások, akkor utána csak a helyzet lesz még rosszabb, hiszen a gazdasági helyzet nem változott, a bevételek nem, csak a kiadások nőttek a törlesztőkkel. Egyszerűen csak emberi léptékben kell gondolkodni: ha van egy család, amelyiknek van 200.000 forint havi jövedelme, de ez az életvitelükhöz kevés, megcsúsznak a rezsivel, és felvesznek 300.000 forint hitelt, hogy fizetni tudják a villanyt, gázt, vizet, stb., akkor az a család csak a jövedelme növelése vagy az egyéb kiadásai csökkenésével tud kitörni a spirálból.

Mert igen, ez egy fontos probléma: a korrupció része az állam rezsijének. Néha az jut eszembe, hogy ha politikusaink mondjuk csak a felét sajátítanák ki annak az összegnek, amit most zsebre tesznek a fizetésükön felül, a visszaosztásokból (mondjuk Mr. 20% mégis önmérsékletet gyakorolna, és átneveztetné magát Mr. 10%-ra, ahhoz képest még a gazdaság fehéredéséből származó bevétel is csak a borravaló lenne. Közben még ők gyakorolnak kegyet, amikor más faszával verve a csalánt kierőszakolnak egy megalapozatlan rezsicsökkentést, közben meg ilyen ügyeket próbálnak a szőnyeg alá tömködni, amit már idéztem a másik posztban, de most egy ideig úgyis ez lesz az állandó példám:
index.hu/belfold/2013/03/14/titkositottak_az_adossagok_keletkezeserol_szolo_tanulmanyt/

Soha nem mondtam, nem gondoltam, hogy az üzleti szféra apácák gyülekezete lenne, viszont azt gondolom, hogy a piaci körülmények között még a korrupció is "tisztességesebb" (de nem, ettől sem lesz mindenható). Mi lehet kontrollálhatatlanabb, hatékonyabb, kockázatmentesebb korrupció, mint amit az a "szervezet" működtet, amelyiknek a kontroll a hatáskörébe tartozik? Ahol már igazából tényleg csak az önmérséklet marad, mert ha az ember esetleg megunja, és szeretne jogi úton fellépni, ott is ugyanúgy a "state capture", az intézményesített korrupció van:
mandiner.hu/cikk/20121201_szabo_rebeka_nyilt_level_orban_viktorhoz

A kérdés viszont, amit fel akartam még tenni az elején, hogy mindezért okolható-e akkor az IMF? Ki a hibás, pontosabban milyen mértékben:
- aki adja a pénzt;
- aki elbassza;
- aki jogszabályt hoz arról, hogy minél több el lehessen baszva;
- vagy aki szó nélkül, sőt, mártírkodással fűszerezve nézi, ahogy elbasszák azt?
A kormány "csak" 200 milliót költött arra, hogy a plakátkampánnyal anyázza és savazza az IMF-et, ami azon kívül, hogy önmagukat próbálták jobb színben feltüntetni, egy rakás ember meg még jobban megutálta ezt a szervezetet, ért el bármit is? Mert ez aztán még akkora közvetlen haszonnal sem járt a nemzet tagjai részére, ha már a pénztárcájukon mérnek mindent első körben, mint a rezsicsökkentés! Kinek és miért is szólt ez az üzenet; talán bárki is azt hitte, hogy Christine Lagarde majd idejön, és elolvasva azokat összefossa a selyembugyiját? Nem lett volna jobb helye akár csak ennek a 200 milliónak? És hány ilyen 200 millió van még a rendszerben...

Huh... ez hosszú lett, meg OFF is, de talán van helye egy ilyen véleménynek is.

Arról fantáziálni meg, hogy "ha az MSZP és libsi szimpatizánsok akarata érvényesülne, akkor már államcsőd lenne", ha "visszacsinálnánk mindent, amit eddig a Fidesz tett", teljesen felesleges, és szerintem puszta önigazolás-kereső önámítás. Ezen a kérdésen egy egyszerű ténnyel túl lehet lépni: amit a Fidesz tett, nem lehet visszacsinálni. Ahogy mondani szoktam, a fingot nem lehet visszafújni a seggbe. Az ÁFA-emelésért meg talán hadd ne legyek már hálás, az a pénz, ami például a manyup-okból "rezsire" ment, már örökre elveszett, a különadókkal az emberekben általánosan meglevő burzsujozást intézményesítették (és bárki, aki csak csökkenteni merészelné ezt, rögtön megkapná "A Tőkés Nagyhatalmak Csicskása" és "A Nemzet Ellensége" díjakat), az SZJA visszaalakítását pedig a gazdasági elit élné meg sérelemként.
Még az olyan totál értelmetlen és részemről felháborító pénzpumpákat is csak hímes tojásként lehetne megbirizgálni, hogy a kedvezményesen adható béren kívüli tételek, például a SZÉP-kártya jövedelemhatára miért félmillió forint, amikor az emberek egy jó része (például a közalkalmazottak) azt sem tudják, hogy ilyen van, de a 95% biztos nem kap többet, mint 200.000! Biztos, hogy szükséges, hogy az állam félmillió forintig támogassa, olcsóbbá tegye a jómódúak étkezését, egészség- vagy nyugdíjpénztári megtakarításukat, sportolásukat, szórakozásukat?! Ezt miért vezetne államcsődhöz visszacsinálni, de legalábbis szigorítani?

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.15. 15:48:29

@sírbateszezazegész: "Az árfolyam és az infláció között nincs ilyen összefüggés mint amit te feltételezel.
Egy példa, hogy az eredeti koncepciód miért hamis.
EUR/CHF"

hat ezt azert ervkent hadd ne fogadja el egy komoly ember ok?
lehet a kocsmaban ezzel dobalozni de azert illik egy szint felett tudni hogy az EUR/CHF arfolyam a CHF hitelek miatt es a svejci frank menedekvaluta szerepe miatt nem realis

mi melyik vagyunk a ketto kozul? van kulfodon forinthitel, vagy esetleg valsag eseten a russzki maffiozok forintot spajzolnak be?

Meridian74 2013.03.15. 18:02:23

@Rufus78: néhány összefüggés amit nem látsz. SZJA 16%-ra lecsökkentve, ezért ÁFA 27%-ra emelve. --> fehérítés. Rá lehet fogni, hoyg ez a gazdagoknak volt jó. De mindig a gazdagoknak van több lehetőségük arra, hogy trükkökkel eltitkolják a jövedelmüket. De ha itthon vásárol, akkor az ÁFÁ-t nem tudja elkerülni - persze vannak itt is trükkök, hogy a válalkozása nevére veszi még a szappant is, és költségként számolja el, de ezzel egy ellenőrzéskor mindig megbuknak az ostobák... (csak a csókosok nem buknak vele)

A fél milliós SZÉP kártya támogatás. Előtte is hasonló összegek voltak, csak az ezen lévő haszonkulcs a Sodexho-é volt, aki ezt egy-az-egyben kivitte.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.15. 19:44:53

@Meridian74:
Az ÁFÁ-hoz: Az összefüggés stimmelne (amit látok én is), ha nem lennének mellette pitiáner mikroadók, amik viszont egyértelműen az alacsonyabb jövedelműek életét nehezítik meg. Az agyvizem forrt fel, amikor Selmeczi Gabriella kilibbent a kamera elé, és közölte, a szegény családok érdekében maximálják a telefonadót... csakhogy az alacsony jövedelműek nem az X. percnyi telefont fogják meggondolni, hanem már az elsőt! Vagyis a limitálással sikeresen elintézték, hogy a gazdagok telefonálását arányaiban sokkal kisebb adó terheli, míg a kisnyugdíjas Mari néni kétszer is meggondolja majd, felhívja-e harmadszor is az unokákat, ha már abban a hónapban letelt a "kegyes" kormány által törvényben biztosított adómentes időkeret (10 perc).
Én lennék a legboldogabb, ha ezeket a faszságokat az állam kivezetné (köztük, sőt, elsőként az egyértelmű fogyasztási adóként működő tranzakciós adóval, ami jelen formájában pont feketíti a gazdaságot, hiszen csak azokat nem sújtja, akik "piszkos" pénzeket mozgatnak, természetesen készpénzben), párhuzamosan akár 30%-ra növelné az ÁFÁ-t.
Vagy még mindig ott van lehetőségként, hogy kevésbé tekintsék sajátjuknak a közpénzt, de az "összefüggésből" következik, hogy ezt nem érzed szükségesnek...

A SZÉP-kártyához: Lófaszt voltak hasonló összegek (bocs, az indulat miatt most kicsit ki kell lépnek az eddigi kulturált csevejből)! Legnagyobb összegű tételként volt üdülési csekk a minimálbér összegében maximálva (és köze nem volt hozzá a Sodexonak!), volt kajajegy max. 18.000 forintért, talán internetjegy ötezerért, és mindenféle ajándékjegy, biztosítások, de összesen sem érték el az átlagbér szintjét. Ennek van most a két és félszerese. Miért is?

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.15. 21:04:05

@Rufus78: szepkartya.hu/szep-info/a-szep-kartya-adozasa-2013-as-evben
"2013. január 1-től a SZÉP Kártya adózása 35,7%-ra emelkedik."

ha van harom gyereke es leSZJAzza, akkor meg kepzeld POZOR!!! az adozasa 37 % lesz

ehhez kepest a piaci nyanyus az meg az meg az AFAt is zsebrevagja

kifordított nagyanyó 2013.03.15. 22:49:47

@Meridian74: Na most te a jobbikot dícséret vagy viktorékat?

Meridian74 2013.03.16. 00:13:43

@Rufus78: nálunk (a cégnél ahol dolgozok) alapból 520ezer volt a cafetéria (most kevesebb, mert megadóztatják), mindenkinek, a vezetőknek nyilván ennél is több. A 18ezer felső határ meg csak az adómentességre vonatkozott, de ezt persze nem tudom, egy ismerősöm állami cégnél dolgozott az apja, és sokkal többet is kapott kajajegyben mint 18K...

Mate Toth 2013.03.21. 10:06:32

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, Biztos van tesód mert egyedül nem lehetsz ekkora ökör!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.30. 11:42:32

AZ a 300 nem AZ a 300 :D
EZ a mi 300-unk, az jó. Az ő 300-uk nem jó :D
Fidesz logic!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.30. 11:45:13

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Még 2010 előtt volt egy ilyen közgazdasági jelenség bedobása a köztudatba, hogy a fogyasztási adók legyenek a súlyosabbak a jövedelemadókkal szemben, így erősödhet a gazdaság, stb. Nőhet az emberek vagyona, ami a fogyasztás alapja.

Kúrmányunk sikeresen bevezette a maga ÁFA-t, csak valahogy a SZJA nem igazán csökkent, az már nem jutott el :D
Meg az tetszik, hogy aki 25% ÁFA-t nem fizet be, az majd a 27-et igen? Még véletlenül sem a NAV-ot utasítjuk hogy szedje be amit kell...
Fordítva vannak ezek összerakva.

Gabe Walker 2014.01.30. 12:18:47

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

"tehat ez a sok karogas akkor hangzana helyesen ha 350 lenne az euro... "

Hahahahahahhahaahhahahaa... Ezt írd ki egy táblára és menj el egy devizakárosultak-gyűlésre!

mizrolist 2014.01.30. 13:15:25

@Vidéki: speciel Orbán nem csak akkor vonult ki, hanem alig járt be a Parlamentbe. Visszakereshetőek az adatok, hogy hány szavazásnál volt jelen, illetve hányszor hiányzott...

@Meridian74: és miért vásárolna itthon? A luxustermékeket (amik eleve importból érkeznek) megveszi külföldön olcsóbban, az élelmiszerfogyasztása meg nem fog nőni, mert eddig is jutott bőven rá...

süti beállítások módosítása