Skip to content


       Szűrés lista

Végzés

printscreen_2013.03.23_00098.jpg
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal legfőbb célkitűzése:


"A magas színvonalú szakértői tevékenységünkkel hatékonyan hozzá szeretnénk járulni a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjához annak érdekében, hogy a már meglévő és a kormányprogram végrehajtása során létrejövő új munkahelyek betöltésére a lehető legnagyobb mértékben és arányban váljanak alkalmassá és képessé. Szakvéleményeinkben és szakhatósági állásfoglalásainkban javaslatot készítünk a komplex rehabilitációra, így járulva hozzá ahhoz, hogy a rehabilitációs programba vett emberek a foglalkoztatási lehetőségek kihasználására maximálisan képessé váljanak.
 
Kiemelten fontos számunkra, hogy hivatalunk kormánytisztviselői empátiával viseltessenek a hozzánk fordulók iránt és emberséges magatartást tanusítsanak az ügyfeleink felé, különös tekintettel arra, hogy a hivatalunkkal kapcsolatba kerülők általában segítségre szoruló, olykor súlyos betegségekkel küszködő emberek."


A Facebookon a következő történetet olvastuk. Döntse el mindenki magában, melyik áll közelebb a valósághoz.

"Tegnap elkísértem öcsémet és sógornőmet. Sógornőm kapta a behívó végzést az NRSZH-tól. Ez volt rajta: "Végzés"
Azt végezték, hogy kötelező megjelennie az NRSZH bizottsága előtt.
"A végzés ellen önáló fellebezésnek helye nincs."
Már ettől görcsbe rándult a gyomrom, mikor megmutatták. Mi az, hogy kötelező, hogy nincs joga tiltakozni, hogy mennie kell, ha tetszik, ha nem?

Elkísértem őket, mert siketek, öcsém hiába óvja a feleségét, ő sem sokat ért. Reggel félnyolcra szólt a behívó, 7.15-kor ott voltunk.
Rokkantak álltak a zárt kapu előtt. Együtt vacogtunk az esőben, egyikünk sem szólt, mindannyian ugyanazt érezték, amit én. Iszonyt.
Aztán félnyolc előtt pár perccel kinyílt a kapu. Biztonságiőr nyitotta kulccsal, és terelt minket befelé a keskeny járdán. Ahogy önkéntelenül egyes sorba kényszerülve befelé iparkodtunk, mellettünk biztonsági őrök vigyáztak, meg ne bontsuk a rendet, a sort.
Hátul valaki kiabálni kezdett, azzal vádolta az őrt, hogy meglökte, rendőrrel fenyegetőzött. Nem láttam, mi történt. Az őr visszamordult rá, hogy fogja be a száját, ha akar járadékot, vagy kivágja.
Egy ablakhoz tereltek minket, az őrök továbbra is ott álltak. Vigyáztak ránk, míg sorunkra vártunk. Öcsém megismert egy siket fiút és az édesanyját. Nekem is bemutatta őket, halkan beszélgettünk, majd sorra kerültünk, sorszámot kaptunk, a sorszámmal egy ajtószámot, és nem láttuk többé az ismerősöket. Minden ajtó előtt egy ember várakozhatott. Már ha nem volt kísérője. Sógornőmmel ketten is voltunk, ez láthatóan feszélyezte az őröket.
Ahogy ott ültem, érdeklődve nézelődtem. A kártyával nyíló biztonsági ajtók mögött sorban tűnt el egy-egy fehér köpenyes öregember. Igen, ez volt a benyomásom, minden orvos hetven és a Matuzsálemi kor között. Hosszú fehér köpenyben, megvető, mosolytalan arccal.
Odébb egy nő kiabált lefelé a lépcsőn.
- Nyitást kérek a 105-ösre! Beengedne valaki?
Biztonsági őr jött fel, lehúzta a kártyáját, a nő eltűnt az ajtó mögött. Az őr várt, míg becsukódott mögötte, majd lefelé indult.
Vártunk. A nekünk kijelölt ajtó mögül hangos nevetés szállt felém. Ahogy odafigyeltem, rájöttem, sógornőm nevén kacagnak. Kiforgatják, gúnyosan tréfálkoznak. Ökölbe szorult a kezem, felálltam ,hogy jobban halljam. Egy ott dolgozó nő haladt keresztül a folyosón, rámförmedt.
- Üljön le! Attól nem jut be hamarabb, ha ott ácsorog! Azért tettük oda a padot!
Megvárta, míg leülök, csak akkor ment tovább.
Végül kinyílt az ajtónk, az asszisztens kilépett, elkérte sógornőm papírjait. Én adtam át őket.
- Ennyi? - mordult fel. - Csak ennyi papírral jöttek?
- Ennyi - felelem megszeppenve, mint amikor kisdiák koromban elnagyoltam a házi feladatot. - Siket. Ott az audiogram.
Bevitte a leleteket, majd kisvártatva behívott.
Nem tudok rosszat mondani az orvosnőre. Kedves volt, szimpatikusak voltunk neki. Csak nem értettem, a sógornőm siketsége mennyiben függ össze a vérnyomásával, a szívhangjaival, a pulzusával. Más vizsgálatot nem végzett. Megkérdezte, mi a panasza.
- Panasza? - értetlenkedtem. - Hogy nem hall.
- Egyéb panasza nincs? Hogy kommunikál?
- Jelbeszéddel.
- Maga hivatásos jeltolmács?
- Nem, a sógornőm, családtag.
- És ki a férfi?
- Az öcsém, a férje.
- Miért vette feleségül?
- Öh... Mert szereti....
- Hogy szoktak veszekedni?
- Nem szoktak. Szeretik egymást.
- Na persze, gondolom. Leküldöm magukat a foglalkoztatási szakértőhöz.
- Kihez? - nyikkantam. A szó olyan Orwellesen csengett. Vagy Madáchosan? A foglalkoztatási szakértő elbírálja, a Falanszterben ki mire alkalmas.
- Ő majd megmondja, milyen munkát végezhet.
Kifelé indultunk, udvariasan köszöntem, majd lenyomtam a kilincset. Az azonban nem engedett. Visszanéztem.
- Zárva az ajtó - jegyeztem meg.
Az orvosnő az asszisztensre pillantott.
- Engedd ki őket!
Az megnyomott egy gombot az asztalán, és a kilincs engedelmessé vált. Ismét összeszorult a gyomrom. Vajon van olyan is, akit nem engednek ki? De akkor mi lesz vele? Ha mindenkit kiengednek, minek a zár?
Lementünk a földszintre, ott már a lépcső aljában várt az őr.
- Hová? - mordult ránk.
- A foglalkoztatási szakértőhöz - magyaráztam.
Egy padra mutatott.
- Ott üljenek le! Majd szólítják magukat.
Köszönetet rebegtem a parancsra, és helyet foglaltunk. Több sérült ember ült ott kísérőivel. Egyenként megnéztem az arcukat.
Egy mankóval ücsörgő fiút egy hasonló korú fiatalember kísért. Testvéreknek tűntek a vonásaik alapján. A mankós srác telefonba mesélte valakinek, hogy nagyon szemetek voltak vele. Félfüllel hallgattam a már sokaktól ismert rémtörténetet arról, hogy olyat követeltek tőle, amit nem tudott, elesett, de kinevették, pokróc stílusban beszéltek vele, megalázták. Bátyja egy zsömlét felezett éppen. Gondos aprólékossággal törte ketté, összemérte a darabokat, majd a nagyobbikat öccse kezébe nyomta. Az letette a telefont, és szorongva összemosolyogtak.
Mellettünk egy vak lány egy idősebb nővel. A lány idegességében fehér botját kopogtatta ujjbegyeivel. A nő hallgatott. Majd szólították a lányt, az felállt, és a hang irányába indult a bottal. A nő összekapkodta a kabátokat, táskákat, de mire az ajtóhoz ért velük, az asszisztens berántotta a vak lányt, és az bezárult előtte. Ott állt a cuccal zavartan, tétován, nem tudva, mit tehetne. Végül jobb híján visszaereszkedett a padra.
Hátunk mögött egy középkorú asszony down-kóros fia hátán tartotta a kezét. Nyugtatóan simogatta, tekintete riadtan járt ide-oda, ugyanakkor arcán ült az elszántság, hogy bármi áron védi a fiát. A fiú egykedvűen bámult maga elé, nem mozdult. Tűrte a simogatást.
Aztán szólították sógornőmet, és mi is felugrottunk. A foglalkoztatási szakértőnél ketten vártak. A női szakértő nekem esett, hogy mit keresek itt, milyen viszonyban vagyok a vizsgált személlyel, öcsém miért van itt, ő milyen viszonyban van vele. Miért nem tud beszélni sógornőm, és vajon tud-e magyarul különben.
A férfi egy mondatban szakértette, hogy sógornőm nem alkalmas semmilyen munkára, mert nem tud beszélni, nem tud kommunikálni. Tehát munka nincs. Járadékot ne várjon, mert nincs öt év munkaviszonya. Tehát nem jár neki ellátás. Pont.
Majd kapunk határozatot, abban benne lesz minden, de ne számítsunk jóra. Mehetünk.
Ekkor már egyetlen kívánságom volt. Kikerülni a zárt ajtó mögül, a nyomasztó légkörből. Odakint friss levegőt venni, és messzire elkerülni a jövőben minden ilyen helyet.
Ahogy az ajtón kiengedtettünk, rohantunk végig a folyosón. A bejáratnál megint útunkat állta az őr.
- Hova?
- Haza - feleltem udvarias mosollyal. - Végeztünk.
Kiengedett az ajtón.
Nem tudom miért, de a kapun kilépve visszafordultam, pásztáztam a homlokzatot, a falat. Úgy éreztem, valahol ott kell lennie a feliratnak:
"A munka szabaddá tesz!"
Amikor már az utcán mentünk, öcsém megszólalt.
- Olyan volt, mint Auschwitz - mondta. Pedig saját gondolataimat nem osztottam meg vele."


Éppen két napja olvashattuk, hogy várhatóan csak a jövő év végéig fejezik be annak a csaknem 200 ezer megváltozott munkaképességű embernek a felülvizsgálatát, aki korábban rokkantsági nyugdíjban részesült. A rokkantstátuszuktól megfosztottak 2014-től jelennek meg a munkaerőpiacon, mivel a "kormány célja a korábban rokkantnak nyilvánított 200 ezer ember közül lehetőség szerint minél többet visszaterelni a munkaerőpiacra."

nrszh.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr155164146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meridian74 2013.03.24. 12:13:32

@sárkányfő: 97-ban már dolgoztam, amikor bevezették a manyupot... az akkori, piroskönyves volt komcsi főnököm ezzel kapcsolatban megjegyezte (ő már csak tudta), ez kurva nagy átbaszás, de mindenki saját maga döntse el, belép-e vagy sem (neki ez csak adminisztrációba került, másba nem).
De újságcikkek is jelentek meg ezzel kapcsolatban, hogy a költségvetés nem fogja bírni ezt az elvonást, és kb 8-10 mulva krach lesz belőle... (érdekes, pont 2008-ra lett volna ez, amikor beütött véletlenül a "nagy" válság, amikor is a nyugdíjrendszer összeomlását végül suttyomban az IMF hitellel foldozták be - szóval az akkor jóslatok, elemzések pont bejöttek volna, ha nincs beavatkozás.) De akkoriban mindezen érveket leszerelték azzal, hogy a gazdaság növekedése ezt ki fogja termelni, fedezni fogja ezt a hiányt. '98-ban meg jött a választás, majd új kormány, ugye az első fidesz éra. El is felejtődött ez a nagy "dicsőséges" kormányalakítással, meg végülis akkoriban tényleg megvolt az a növekedési ráta ami fedezte azt a pénzt, amit kivettek erre a célra a költségvetésből. Mindez problémamentesen ment is, 2001.szept 11-ig. Ekkor torpant meg a magyar gazdaság is, és onnantól kezdve brutális veszteségeket okozott a manyup pénz, persze mint minden, ez sem látszódott elsőre azonnal világosan, hanem szépen lopakodva, fokozatosan jelenkezett, mint probléma... és ez utóbbi az, ami miatt a mai napig sokan nem képesek belátni azt, hoyg a kormánynak nem volt más választása, mentve ami még menthető, visszalapátolni azt a pénzt oda ahonnan elvették, annak ellenére, hogy a kilapátolás okán sokkal nagyobb gödör keletkezett (hiány fedezetére sorozatban felvett hitel és kamatai okán), mint amennyit vissza tudtak lapátolni.

Meridian74 2013.03.24. 12:14:38

@totorohun: kicsit még forogjál rajta, de egyébként az előbb írtam le mivan.

Roxy11 2013.03.24. 12:14:58

@SohaMike: Teljesen igazad van! Látom és tudom, a rendszer hibás volt és az is maradt.
Elragadtattam magam, mert sokan általánosítanak így érintve vagyok. A baj az, h aki tényleg rászoruló egészségileg, azt is csalóként kezelik.

high up! 2013.03.24. 12:17:09

@sárkányfő:

igen te bolond, van olyan roki aki együtt él a nyugger szüleivel és telik neki UPC-re meg mindenre. Meg vannak olyan rokik, akiknek nem telik a szüleik (ha egyáltalán megvannak még) a 60 ezres nyugdíjából, aminek legalább a fele gyógyszerre meg számlákra megy el. Te meg itt vagy nekünk bizonyító példaként: nem veszed meg a felírt gyógyszereket, aztán ebből spórolod ki a UPC-t.

Meridian74 2013.03.24. 12:18:55

@totorohun: ha rám célzol az érdi taxisok titulusnál, jelzem én nem taxizom. Én IT-s vagyok.

SohaMike 2013.03.24. 12:19:10

@totorohun: A nők korkedvezményese is részben propaganda (család, stb), meg részben burkolt munkanélküliség-csökkentés. Sajnos ezzel én nagyon nem tudok egyetérteni.
Ráadásul lépten-nyomon azt halljuk, h a) egyre nő az átlagéletkor; ill. b) a nyugdíjrdsz csőd közelében lavíroz.
Sztem előbb-utóbb a valós befizetések szerinti kifizetéseket kellene befizetni, azaz egyéni számla, átlátható rdsz, stb.

SohaMike 2013.03.24. 12:21:20

@Roxy11: ez sajnos (magyar?) betegség: úgy állunk mindenhez, h a másik csaló, hazug, át akar verni. Ez tényleg turáni átok... A jelenlegi társadalom egyik legnagyobb problémája a bizalmatlanság.

Kertváros 2013.03.24. 12:22:45

Nemigen esik szó a tavaly a "hivatalhoz" bejelentkezett 32 ezer új igénylőről. Köztük van a férjem is, aki egy későn aktivizálódott genetikai hiba miatt pár hónap alatt járó, dolgozó, autót vezető, kutyát sétáltató emberből örökre ágyban fekvő, abszolút mozgásképtelen babává vált. Gondolom, nem hiszi senki, hogy unalmában dőlt ágynak és élete legjobb szórakozása, ha mosdatják, etetik, pisiltetik, fürdetik, masszírozzák, éjszaka egy-két óránként megfordítják az ágyban stb. A rokkantsági járadék iránti kérelmünket férjem munkaviszonyának 2012. december közepi megszűnte után adtuk be, azóta se kép, se hang. Az ügyintézési határidő egyébként hatvan nap. Aki eddig kapott valamilyen - e tárgykörbe tartozó - járadékot, a felülvizsgálat megtörténtéig továbbra is kapja. De történetesen mi van azzal a 32 ezer új igénylővel? Gondolom, nem élvezünk kitüntetett figyelmet és csak nekünk néma a "hivatal"? Zárójelben jegyzem meg, hogy nagggyon kevés kivételtől eltekintve mi is csak a legrosszabb tapasztalatokat szereztük az egészségügyben, miután teljesen váratlanul beütött a gyógyíthatatlan baj.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.24. 12:23:12

@SohaMike: igen, ez az, amit korábban valaki úgy fogalmazott meg, hogy átlépnek rajtad az utcán, ha rosszul vagy. Más néven a szolidaritás teljes hiánya. Sajnos ez a világ ilyenné tette a 30-40 éveseket, meg az utánuk felnövekvő korcsokat is. :(
(mert úgy látom, elenyészően kevesen vagyunk, akikben még maradt némi szikrája a szolidaritásnak)

high up! 2013.03.24. 12:25:52

@Meridian74:

Azt azért hozzá kell tenni, hogy az akkori (még normális Fidesz) 1998-ban be is fagyasztotta a manyup lecsapolást 6%-on, miközben a törvény már 8%-ot írt elő. Már akkor került volna a 8%-ra emelés majd 100 ezer milliárd államadósság növekedésbe évenként, amit már akkor se bírt el a költségvetés. Erre fel tobzódtak akkor is a ballibsik, mert nekik csak az számított hogy mivel tudják fúrni a másikat. Annak árán is, hogy csődbe megy az ország. Na most ezek a hülyék úgy jártak, hogy a csőd pont rájuk zuhant. Ezért van most 2/3-ad.

/X (törölt) 2013.03.24. 12:26:05

Szánalmas, hogy milyen kamusztorikat költ már a gyurcsányista baloldal, csak hogy uszítson. Ettől csak egy szomorúbb van: az, hogy Vastagbőr még tolja is a szekerüket. Nem így ismerhettük meg a blogot - de most már látható, hol is állnak. Nehéz lesz innen fordítva a Vastagbőr csapatának, mert nem lesz hiteles, amikor újra beállnának a jobboldali, demokratikus magyar erők mögé.
Ki lesznek picsázva a büdös francba, mint hiteltelen, ocsmány mocsadék banda, úgy sejthető. :S

Hannibal22 2013.03.24. 12:27:21

@high up!: akkor megvan a válasz a kérdésedre,faszkalap! Csak olyan rokkant netezik "aki együtt él a nyugger szüleivel és telik neki UPC-re meg mindenre" . A többiek meg nem,ennyi.
Egyébként egy rokkantnak nem csak szülei lehetnek,hanem felesége/férje,élettársa,testvérei,gyerekei...stb.

SohaMike 2013.03.24. 12:29:56

@Kertváros: Milyen genetikai betegségről van szó?

sárkányfő 2013.03.24. 12:31:05

@high up!:
Na látom már lassan kezdesz észhez térni, és már lepattantál arról a korábbi hazudozásodról, hogy az AB bármikor is cáfolta volna hogy a manyup magántulajdon volt. nem, nem cáfolta, ilyen AB határozat nincs, amit eddig erről írtál fröcsögve, az mind hazugság volt. Ha lenne benned gerinc, bocsánatot is kérhetnél, de nyilván nincs...

Na lássuk a többit, te szánalmas fideszbolsi agymosott. A manyup-tulajdonosnak volt részleges rendelkezési joga a manyup felett, kedvezményezettet jelölhetett rá, hisz pont ez állt a törvényben:
1997. évi LXXXII. törvény, 5.§:
"A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető."

Most lássuk azt a hazugságodat, hogy csak az a magántulajdon, amire a "a tulajdonosnak korlátlan és szabad rendelkezési joga". Eszeveszett butaság, de lássuk. Van egy 15 éves államkötvényed. Korlátlan és szabad rendelkezési jogod van felette? Dehogy van, ha felbontod, ugrik a kamat. Van egy házad, elővásárlási joggal és/vagy szolgalmi joggal és/vagy jelzáloggal. Eladhatod csak úgy? Nem. A tied? A tied bizony. Korlátlan és szabad rendelkezési jogod van felette? Dehogy van.

Nagy hangon üvöltöd is a sötét ostobaságaid, és még azzal sem vagy tisztában, hogy egy jogállamban a tulajdonnak sok formája van, és a tulajdon felett nem mindig és mind módon lehet korlátlanul rendelkezni, sok féle speciális eset van. De ettől az még tulajdon marad. A TB-jogosultságod a tiéd? Igen. Átadhatod másnak? Nem, nem adhatod át. Ennyit az ökörségeidről.

high up! 2013.03.24. 12:31:43

@high up!:

bocs, helenesn 100 milliárd forint államadósság növekedésbe került volna 6%-ról 8%-ra engedni a nyugdíjjárulék kiszervezését a manyupba.

high up! 2013.03.24. 12:34:08

@Hannibal22:

talán olvasd végig a blog konkrét eseteit, én azokhoz raktam fel a kérdést, csak a magadfajta hülye okoskodók miatt lett a téma másra elterelve. Mennél inkább tüntetni te is ha valami konkrét bajod van, nem pedig a neten nyomatnád az elvetélt hülyeségeidet.

SohaMike 2013.03.24. 12:35:18

@proxy user: Azért a szolidaritásod pattogzik :) Lsd korcsok, ill. a 30-40 évesek általános leérzéketlenezése... :) Én nem fogalmaznék ennyire durván :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2013.03.24. 12:37:14

@high up!: Édes gyermekem, ha nem értesz a joghoz, ne tüntesd fel magad úgy, mintha közöd lenne hozzá bármilyen szinten.

igi1 2013.03.24. 12:37:27

@Roxy11: én ismegfogadta, inkább beledöglök, de akkor sem megyek többet ilyenre, ha behivnak, akkor sem

sokan nem bírjàk itt megérteni, hogy a megaláztatások sora, az a fajta megalázás, ami ott van, szinte felfoghatatlan annak, akinek nincs baja

ordít a főnök veled? fogdos? beszól? na, ez a majd félórás vizsgálat mindent felülír

az élmény óta tudom ezeket jobban kezelni

lehet fellebbezni, de egy idő után, neked kell kérvényezni, háziorvos, vér és vizeletvizsgálat, egyebek előtte, komplett szakorvosi vizsgàlattal is

úgyhogy azőta jobban tudom tolerálni az iyen embereket, de engem még egyszer nem fog senki sem így megalázni, mert visszaszólok, és nem érdekelnek a következmények

tudom, hol a határ, de ami ilyeenkor megy, azt senki ne hagyja szó nélkül, ha màr úgyis tudják, nem kapnak semmit sem, mehetnek dolgozni

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.24. 12:39:19

@SohaMike: kénytelen vagyok durván fogalmazni, ha azt akarom, hogy a többség is felfogja. Sajnos. Ami a korosztályom érzéketlenségét illeti, ez szomorú tapasztalat. Nem csak itt a blog.hu-n olvasok hihetetlen önzésről árulkodó hozzászólásokat.
És hát a tizenévesek sajnos ezektől a mérhetetlenül önző felnőttektől tanulnak viselkedni, élni.

Hannibal22 2013.03.24. 12:41:38

@high up!: Én a te kérdésedre reagáltam. miszerint: "Továbbra is kérdezem: itt panaszkodnak a rokkkantak, hogy alig van jövedelemük azt is megvágják most. Egyesek meg azt mondják hogy egyenesen semmi jövecdelmük nincs. Akkor honnan telik nekik aktív internezetezésre, PC-re, UPC díjra? " Úgy bazdmeg,hogy van egy/kettő/három...rokona aki eltartja és nem tiltja el a számítógépétől. Nem beszéltél te itt semmi konkrét esetről,a téma sem lett elterelve.

sárkányfő 2013.03.24. 12:43:41

@Meridian74:
Szó sincs arról, hogy 2008-ban a világválság nélkül összeomlott volna a magyar nyugdíjrendszer... közel sem volt hozzá... És megjegyzem az akkori kormány nem nyúlta le a manyup kasszát, pedig akkor tényleg válság volt... de ha lenyúlta volna, a fidesz-csürhe felgyújtotta volna a parlamentet hazaárulást és néprablást üvöltve...

A manyup által okozott kiesést pedig valóban lehet finanszírozni, a mai napig, mindenféle szeptember 11-től függetlenül, a szlovák és lengyel példa bizonyítja...

És amit írtál, abban meg se próbálsz válaszolni a kérdésimre...

1. A manyup magántulajdon volt, ez vitathatatlan, pont.
2. Kamu duma azt mondani, hogy nincs pénz az évi 360 milliárdos manyup-ra, de van pénz az évi 500-600 milliárdos adócsökkentésre.
3. Ha nem is lenne pénz, évi 360 a manyupra, az se indokolná a korábban felgyűlt vagyon lerablását, csak az havi átutalás leállítására lehetne esetleg indok.

És hagyjuk, hogy a "szegény" kormány megszorult, ismétlem, 3 év alatt 1500 milliárd ft-ot engedtek el az adócsökkentés révén, na meg 500 milliárdból MOL részvényt vettek, meg aztán vettek Rábát is, most meg E-on-t vesznek, meg a többi, szóval na hagyd már hogy kimossák az agyad, a Fidesz úgy költekezik ahogy nem szégyell...
És továbbra is itt a nagy kérdés: hol a lóvé? hol a 3 billió? hol??? hová kúrták el? micsoda dáridó volt felélni a 3 billiót? ebben kurva jó ez a kormány, hogy felélje a megtakarításokat. téged ugye nem zavar, hogy a kormány elvert 3 billió, úgy hogy közben recesszióba és bóvliba vitte az országot? úgy, hogy közben növelték az ország nettó államadósságát?

sárkányfő 2013.03.24. 12:45:04

@high up!:
Oké, kretén, akkor most bizonyítsd be, hogy azok a rokik kommentelnek, akiknek már nem élnek a szüleik, és nincs semmilyen jövedelmük sem... ja hogy ilyen nem tudsz, csak a duma, meg az agyatlan hőbörgés, meg a rosszindulat, meg az ostoba kvartyogás, az megy neked...

high up! 2013.03.24. 12:45:05

@sárkányfő:

Még egyszer mondom szánalmaska: hiába vagy szorgalmas, a magadfajta szakmai agyhalottaknak ettől több eszük nem lesz.
Látom teljesen dislexiás vagy, nem tudod összerakni a jogismeret alapjait sem.
Az államkötvényes és egyéb példaiddal is csak a vaskos pénzügyi analfabétizmusodat mutattad be a nagyközönségnek: azt se tudod, hogy mi az a rendelkezési jog, meg azt se hogy mely estekben lehet azt teljesen legálisan korlátozni és milyen mértékben. Mondom komcsikám, nem foglak én itt két perc alatt kiképezni arra, amit mások 5 évig tanulnak.

Menj a nagy pofáddal az AB elé és perlekedj velük, amiért a manyup "visszaállamosítást" teljesen legálisnak nyilvánították. Magyarázd majd el nekik, hogy te a Kádár apád alatt ezt nem így tanították ám a szakszemináriumon, meg hogy az AB nem is érti a jogi fogalmakat. Bezzeg te!
Még a végén Uhrin Benedek féle celeb leszel. Eszed nincs, kitartásod van, a nyilvános beégések meg egyenesen inspirálnak arra, hogy a marhaságaidat magasabb szintre emeld.

high up! 2013.03.24. 12:46:42

@savanyú a narancs ( Villanyfényes):

ahhoz viszont értek hogy diagnosztizáljam, hogy ma még nem kaptad meg a gyógyszereidet. Meg még az Internacionálét se énekelhetted el. Emiatt feszengsz.

Rubicon 2013.03.24. 12:48:43

A blogot számomra nagyon elszínvonaltalanitja ez az írás.
Ilyen alapon bárki lehet a fő gonosz, még ha ő a világ legsegítőkészebb embere is.
A poszter már a "végzés" kifejezésen is kiakadt, holott ez egy jogi kategória. Számomra már itt a valós kép kirajzolódik róla: sértve érzi magát, mert egyáltalán felmerült a kérdés, hogy azért, hogy állami pénzt kap a hallássérült, még merik őt vegzálni.
Hát igen, merik, sőt, már eleve nem kellett volna nyugdíjazni . Most őszintén, egy hallássérült miért ne élhetne teljes életet. A munka a teljes élet része. Ha nincs iskolája, miért ne állhatna be épp úgy egy hallássérült is a szalagmunkába , mint ahogy bárki, pl. ahogy sok 58 éves megfáradt ember is teszi.
Ha van iskolája, miért ne lehetne pék, vagy bármi?
Új szemlélet kell. A társadalom már nem tudja eltartani a fél millió ál- és valós rokkantat.
Hozzá kell tenni, hogy más, így környező országokban is kb csak egy tizede a rokkantak száma a hazánkban élőknek, mert ott természetes, hogy ne nyugdíjazzanak egy fiatalt. Max pl. csak egy súlyos értelmi fogyatékosnál nem merül a munka, max a terápiás foglalkoztatás, a többieknél mind a szülők, mind a társadalom azt ösztönzi, hogy az illető tudjon dolgozni és nem ilyen felháborító irásokkal kérik számon -ráadásul nem is az érintett - a társadalomtól,hogy mi az, hogy ővele is kalkulálnak.
A portás lehet, hogy bunkó volt, a nevetés is lehet, hogy sértő volt, de ilyen sztorit bárki tudna hetente írni, ha a Vastagbőr szerint ez megfelelő téma, akkor azt hiszem ez a blog is felejtős.

Kertváros 2013.03.24. 12:52:00

@SohaMike: Miért érdekel? Egyébként nem titok, FSHD. Egy a millió mozgásszervi betegség közül. Összes izom elsorvadása, teljes mozgásképtelenség, nyelési, légzési nehézségek és minden jó, amit akarsz. Gyógyíthatatlan. Egyszer csak vagy a szíve nem bírja tovább, vagy megfullad. Kezdem azt hinni, arra játszik az eü., hogy valamelyik bekövetkezzen... Addig pedig törölgetem a könnyeit, amikor elkeseredésében elsírja magát, merthogy még azt sem bírja letörölni...

sárkányfő 2013.03.24. 12:55:16

@high up!:
Hát igen, agymosott, ez jellemző rád, én konkrét példákkal cáfoltalak, te meg csak hőbörögsz tovább.
Mivel síkhülye vagy, elmagyarázom neked: amire van pékda, az létezik. Ha tudok ellenpéldát mondani valamire, ami szerinted nincs, akkor cáfoltalak. Ez történt. Pont. Már megint idiótát csináltál magadból. A tulajdonnak ezer formája van készpénztől a holt tőkééig, TB-jogosultságtól a részvényig, céges résztulajdontól a fejedben lévő implantátumig. Szó sincs arról, hogy az összes tulajdonformák fölött mind korlátlan és szabad rendelkezési joga lenne a tulajnak.

És nincs semmiféle AB határozat, amely kimondta volna hogy a manyup nem magántulajdon. Te ezt hazudtad eddig, és még ahhoz is fos vagy, hogy a hazugságod miatt bocsánatot kérj...

Na fröcsögj tovább, kicsit komcsizz, fideszkomcsi, attól lenyugszol...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.24. 12:56:40

@/X: 2013 március 13-án beindult a Fidesz újabb bérkommentelőgárdája, egy csomó nicknévvel akkor regisztráltak a blog.hu-ra, többek között te is:

Adatlap

/X 0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.03.13. óta tag.

high up! 2013.03.24. 12:56:57

@sárkányfő:

Látom megbeszélted magaddal, hogy mindenben igazad van. Akárcsak egykoron Kádár meg gyúrtcsány apáid.
Ezt paranoiás betegségnek hívják. Gyakorlatilag gyógyíthatatlan. Ezért nem is érdekli a kutya f..-át sem, hány évig fogod még itt világgá ugatni a Szaniszlói tüneteidet és világrengető ostobaságaidat.
Úgy vesszük, hogy olyan vagy te mint Torgyán Jóska. Aki saját maga kiáltotta ki magát a demokrácia utolsó hazai őrének. Te meg a (nem létező) manyup magántulajdon utolsó hazai őre vagy. Már nyugdíj se lesz, mert minden munkaképes lelépett az országból, de te még mindig védeni fogod a nem létező manyupot a kormány, az AB meg minden blogos ellen.

Ketteske, mára elég lenne ennyi mozgás, mehetnél már aludni.

Kertváros 2013.03.24. 13:04:53

@SohaMike: Semmi gond, mondtam, nem titok. Köszönöm az érdeklődést. Azt hittem, esetleg érintett vagy valamiképp és tudok segíteni valamiben. De ezek szerint nem és addig jó neked, hidd el.

sárkányfő 2013.03.24. 13:07:19

@high up!:

high up! 2013.03.24. 10:06:11:
"itt panaszkodnak a rokkkantak, hogy alig van jövedelemük azt is megvágják most. Egyesek meg azt mondják hogy egyenesen semmi jövecdelmük nincs. Akkor honnan telik nekik aktív internezetezésre, PC-re, UPC díjra?"

high up! 2013.03.24. 12:17:09:
"van olyan roki aki együtt él a nyugger szüleivel és telik neki UPC-re meg mindenre."

Köszönjük Emese...

komplikato 2013.03.24. 13:23:50

@sárkányfő: Meg mondjuk ha se barát, se rokon, akkor 2 kávé áráért már elég sokáig lehet internettezni egy bármilyen "internet kávézó" intézményben, olyan "aljas" megoldásokról nem szólva mint nyugdíjas otthonban, könyvtárban vagy direkt rászorulók által használható INGYENES internet terminál. Mivel ugye ma már alap, hsizen emberek ezen tájékozódnak, néznek menetrendet, intéznek adminisztrációt vagy keresnek állást.

high up! 2013.03.24. 13:25:15

@sárkányfő:

Ez bizonyítás lenne Ketteske?
De mire? Max. arra, hogy megint hülyét csináltál magadból. Ugyanis azt is írtam valakinek, hogy én csak kérdést tettem fel, amit a magfajta okoskodó idióták teljesen másfele tereltek el. Az is a terápia része teccik tudni, hogy a magadfajták olyan választ kapnak, amitől lenyugszanak.

Így hát a bizonyítási eljárásodra a bíróság kimondaná, hogy irreleváns, hiányos és elbuktad a pert. A teljes perköltséget pedig meg kell fizetned. Szerencséd, hogy elfekvő tartós betegként ettől az állam esetleg megszebadít.

komplikato 2013.03.24. 13:27:27

@high up!: "Menj a nagy pofáddal az AB elé és perlekedj velük, amiért a manyup "visszaállamosítást" teljesen legálisnak nyilvánították."

Az ugye megvan, hogy az állam (gy.k. Fidesz) álltal beígért FELTÉTELEK mellett nem is lett volna törvénytelen. Tudod ezek azok a FELTÉTELEK, amiket azóta sem teljesítettek és már a látszatra se adnak, hogy valaha fogják, lásd egyéni számla esete. Ráadásul a rájuk bízott pénz a sík hülye Selmeczi szavaival élve "eltőzsdézték", mert valahová eltűnt, de persze elszámolni NEM tudnak vele, pedig biztos a feltételek közt volt ... amire ugye sz*rnak.

high up! 2013.03.24. 13:33:32

@komplikato:

Hát igen, rokiknak eljárni internetezni kávézókba, nyugdíjas otthonokba azt lehet. Blogokban időben ott lenni és kommentelni a nagyvilágot éjjel-nappal, azt is lehet.
Csak azt mondd már meg, hogy akkor miért nem tud egy roki egy három sosors panaszos levelet a lealacsonyító bánásmódról megírni és az illetékesnek elküldeni? Vagy egyéb panaszt tenni a felettes szerveknél? Meg kihívni két sajtóst és öt percig tüntetni az illetékes hivatal előtt?
Hogy van az, hogy internetezésre, 30 oldalas facebook siralmakra bőven van idő meg pénz, meg energia meg kedv, de saját maga érdekében valamit az már nem fér bele?
Itt van az, hogy sok történetre az ember atzt mondja, hogy hiteltelen.

sárkányfő 2013.03.24. 13:33:35

@high up!: hű, ez még hozzád képest is gyenge volt :) most be akarod magyarázni, hogy amit korábban kérdeztél, azt nem is úgy gondoltad? :)

lássuk mit kérdeztél korábban...

high up! 2013.03.24. 01:03:26
"Valaki árulja már el nekem, hogy ez a halom rokkantságizott posztoló itt, akik ráadásul állítják, hogy semmi pénzt nem kapnak, honnan a francba engedhetik meg maguknak a PC-ket meg az internetet?"

ej, ej... hát meddig égeted még magad? ez még annál is silányabb hazugság, mint hogy az AB valaha is kimondta volna, hogy a manyup nem magántulajdon :)

high up! 2013.03.24. 13:35:19

@komplikato:

Ez esetben nem hozzám kell fordulnod, hanem jogi útra terelni a panaszodat. Én nem ezekről a témákról beszéltem.

komplikato 2013.03.24. 13:55:11

@high up!: "Meg kihívni két sajtóst és öt percig tüntetni az illetékes hivatal előtt?"

Ugye az megvan, hogy volt ilyen tiltakozás pár hete? És tök véletlenül olvastam róla, mert valahogy címlapra nem került ki vagy marha hamar eltűnt ...

Bee-zony 2013.03.24. 13:55:15

A postban az volt a feltett kérdés, hogy a hivatal legfőbb célkitűzése, és a közölt történet közül melyik áll közelebb a valósághoz.
Vö. a célkitűzés a magyar narancs, az eredmény pedig „kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk”.
Másrészt, amikor európai rekord, vagy talán világrekord-számú rokkant lett (per százezer fő), az nem szúrt szemet senkinek? Nyilván azért nem, mert szemet hunytak fölötte. Aztán majd lesz valahogy. Így lett.
Magyarországon túl sok az élősködő és az improduktív, és akik még dolgoznak, mert még van munkahelyük, azok agyon vannak adóztatva, aztán tartsák el magukat, a családjukat, és az improduktívakat és az élősködőket, ez túl kedvezőtlen gazdasági helyzet.
A propagandában gondoskodó állam van, a gyakorlatban viszont gonoszkodó. Egyiket sem kellene; az állampolgár találja fel magát – a kapitalizmus alapvetően erről szól – az államot képviselők pedig legyenek korrektek, ahogy az egy jól működő társadalomban így van.

Még Izraelben is volt egy félszemű hadügyminiszter (aki az 1973-as hatnapos háború után lemondott, Golda Meirrel együtt, mert túl nagy lett a veszteség, és az USA mentette meg őket).
Móse Daján
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%B3se_Daj%C3%A1n

Világos, hogy valakinek meg kellett lépni a szigorítást, amikor már eljutott a dolog a fenntarthatatlanságig. A probléma most az, hogy két szék közül a pad alá kerültek emberek. Ha nincs se rokkant-támogatás, se munka, akkor miből éljenek meg? Évente 300 - 400 között van a megfagyott emberek száma, és vannak köztük rokkantak is: nincs pénze, elveszíti a lakását, hajléktalan lesz, megfagy, vagy „csak” nem tudja a lakását fűteni, és megfagy...
„Mi senkit sem hagyhatunk az út szélén.” (O. Viktor, a lakáshitelesek védelméről, videoüzenet)
Nem hát: kiállítják az út közepére, aztán hadd üsse el egy autó.

Ehhez már csak az előző klasszikust tudom hozzátenni: „...elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon.”

„Nem küldené Orbán a rokkantakat olajfúró toronyra”
hirszerzo.hu/profit/2011/5/23/20110520_rokkantnyugdijas_kormanytervek

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2013.03.24. 14:15:28

Ki várt más hozzáállást egy olyan szervezet részéről, amelyiknek ilyen vezetője van?

arokkantisember.blog.hu/tags/drszekelyildiko

komplikato 2013.03.24. 14:19:02

@Bee-zony: "Másrészt, amikor európai rekord, vagy talán világrekord-számú rokkant lett "
Tudja a fene, de volt róla nem egy írás ami azt taglalta, hogy városi legenda a nálunk lévő "magas" rokkant szám ami olyan szándékos csúsztatások miatt jön ki, hogy ki mit számol bele. De ugyan ezen írásokból az jött le, hogy az ex-KGST országokban, legalább is ahol nem olyan magas az életszinvonal még mindíg, ott bizony van annyival rosszabb az általános egészségügyi helyzett, hogy sokkal több betegség van és több végződik visszafordíthatatlan következményekkel, olyna apróságról nem szólva mennyivel korábban halnak az emberek.
Nézzünk már meg egy 50-60-70 éves átlag amerikai férfit vagy nőt miként néz ki és nállunk ... vagy akár svédet. Vagy németet.

Így az egész "túl sok a rokkant" egy másik kérdés eltagadásáról szól, éltalános EÜ problémák szőnyeg alá söpréséről.

Vagy ha elhinném az egész rokkant témát, a cukorbetegek vagy a kemoterápiára várok vegzálását nem tudom hova tenni. Valahogy mind egy irányba mutatnak ...

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2013.03.24. 14:32:36

@high up!: ÁÁsít. Zsóti menten sírva fakadok, hogy elmebeteg fideszbértrollként sablonszöveget sikerült tőled kapnom:(
Azért többet vártam tőled:D

Bee-zony 2013.03.24. 15:14:51

@komplikato: Jogos. Nem láttam saját szememmel a statisztikákat, és nem is én csináltam, hanem az alapján írtam, amit olvastam róla, úgyhogy kiegészítem: „...amikor >> állítólag << európai rekord...”. Van némi bizonytalanság a számokban, ahogy Magyarországon kb. mindig. A sunyi állam titkai c. sorozat: zsidók száma, cigányok száma, a bűnözők aránya az egyes etnikumokban, pénzügyi adatok...

mim 2013.03.24. 17:38:03

@high up!: Látom nem tudod megmutatni. Nem probléma hiszen sejtettem, hogy hazudsz ill más baromságát ismétled. Adios!

Meridian74 2013.03.24. 17:45:45

Amúgy meg a poszthoz: lehet sírni mit művelnek a rokkantnyugdíjasokkal - akik közt sok olyant is megtűrtetek, akinek ez nem járt volna. De azért már senki nem emeli a hangját, mi vagy ki a felelős azért, hogy sokan lerokkantak? Most nem arra gondolok, hogyha valaki söketen vakon született, hanem azokra akik idegi alapon a munkába mentek tönkre - mert abból van a több ebben a nyomorult országban.

A Fidesz 2010-ben végre egy rendes elszámoltatást és felelőségrevonást ígért. Megkapta a 2/3-os felhatalmazást is ehhez - ami gyakrolatilag akadálymentessé tete volna ezt a folyamatot. De megtörtént vagy úgy történt mindez, ahogyan ezt (el)vártátok? Nem! Akkor ezeket is picsán kell rúgni, mint az MSZP/SZDSZ-t 2010-ben és keresni olyanokat, akik ezt komolyan is gondolják.

Akárhogyan is nézük, 1990 óta (persze előtte is) csak lefele lépdeltünk az életszínvonallal. Volt amikor gyorsabban, volt amikor megtorpantunk és egy picit feljebb is léptünk, de aztán haladtunk tovább lefele. '98-ban még a térségben gazdaságilag elől álltunk, most meg az utolsó helyen vergődünk, ez is igazolja amit most állítottam.
Tehát ha ismét MSZP-re (vagy MSZP származékokra, mint pl milla, E2014, stb) szavaztok, akkor arra szavaztok, hogy süllyedjünk tovább MSZP módra. Ha FIDESZre szavaztok, akkor arra szavaztok, hogy süllyedjünk tovább FIDESZ módra. Ha MDF / SZDSZ vagy utódpártja, ami 3 év alatt újból megszűnt, az LMP-re szavaztok, akkor meg az ő verziójú lefelé haladásra szavaztok - ismét. Mindezek a csoportok, érdekkörök már többszor is voltak hatalmon, és csalódtunk is bennük nem egy 4 éves alkalommal is.

Ha változást akartok, akkor ha tetszik, ha nem, akkor a Jobbikra kell szavazni. Egész egyszerűen nem maradt más.
Na persze sokan már most rémüldöznek, jajj mi lesz akkor ha ők lesznek a hatalmon (sztem végre tényleges rend - és nem papíron lejelentett rend), de ne felejtsétek el, ezt csak a mostani pártérdekeltségek állítják be így. Azok, akiknek eddigiekben hitettek, ők ezerszer is becsaptak titeket. Hisztek még ezek után továbbra is nekik - még ebben is?
Ha igen, megérdemlitek.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.24. 18:52:03

@Meridian74: aha. A "nem"nácikra? Kösz, de egy hazaárulózó, antimagyarozó, zsidózó, cigányozó, nacionalista söpredékre inkább nem. De legalább tudjuk, hogy melyik párt fizet neked a hozzászólásokért. :)

igi1 2013.03.24. 19:06:14

változás nem lesz

nem tartható el a sok ingyenélő

de akinek tényleg kellene, annak nem jut, mert nem védett faj

azoknak mindegyiknek jár

most mondjátok meg, vv Fecó felesége mire fel kap 50 ezres segélyt?

guma 2013.03.24. 19:36:23

@Meridian74: ugye most viccelsz?!

hol találsz a világon olyan ellenzéket melyik csak a másik ellenzék ellen tüntet és az államot ha másképp nem de "tartózkodással" kisegíti vagy megszavaz mindent..

nem pártokban kell gondolkodni, hanem pár alapelvet kikövetelni, és aki vállalja annak megvalósítását arra bízni az országvezetését.

addig míg vevő lesz az emberek szembefordítására, kijátszására valaki csak a feudalizmus tökéletesítésében vesz részt, így kiszolgáltatott alattvaló lesz ki jobban, ki kevésbé - de mindenképpen függő viszonyba kerül valaki kénye kedvétől és nem a szabályoktól, törvényektől.

nekem ne gyere olyan párttal aki eu-s zászlót éget és az illető meg párttársai eu-s javadalmakat tesz zsebre.
nekem ne gyere olyan párttal amely erőt demonstrál, de egyetlen civil kezdeményezést nem karolt fel és aki befogja a száját a közmunkabérezés miatt, a közmunka munkaidejének lecsökkentése majd minden juttatás megvonása, amiért családok ezrei vegetálnak, egészségük romlik, gyerekeik éheznek.

igi1 2013.03.24. 19:44:15

@nyugis: ez meg egy baromság

a hallásvizsgálat egy zárt helyiségben történik, ahol más nem lehet jelen, hiszen zavaró

erre én hallássérültként azt mondom, hogy túlérzékenység

ha a fülkébe mégy, egyedül kell lenned, kint a rokonod nem várhat, de egyébként van, aki megengedi, de a vizsgálatot nem zavarhatja meg

ez már tényleg belemagyarázás, de amiről a fenti blogban szó van, az nem túlérzékenység, az az egész életre kiható, olyan megalázási forma, amire nincsenek szavak, azt átélni kell

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.24. 19:57:35

@igi1: ha jól értem, nem azt kifogásolta a lány, hogy egyedül kellett bemennie, hanem azt, hogy a velük foglalkozó e.ü. személyzet tagjai közül egy sem ismeri a jelnyelvet, plusz a körítést.

guma 2013.03.24. 20:03:59

@igi1: @proxy user: a fülkében valóban egyedül van.

viszont előtte és utána kommunikálni szoktak a vizsgált egyénnel.
tehát nem árt, ha a vizsgált személy is megérti mit kérdeznek, akarnak tőle...

kifordított nagyanyó 2013.03.24. 20:37:14

Tényleg gyökérség az igazi rokkantakkal emberkedni.
De ahogy írták itt mások is,a cigányokkal nem mernek kötözködni.

Disznó Úr 2013.03.24. 20:47:53

Engem ezekben a történetekben a lekletlenség zavar. Az embernek persze módja van a saját bőrén is megtapasztalni a mindennapokban, de viszonylag fiatalon és viszonylag egészségesen máshogy veszi ki magát, ha az írástudatlan mosónő (bocs mosónők!) a hivatalban úgy érzi, hogy végre neki is jutott egy hely, ahol "valaki" lehet.

A sérült emberekkel való hasonló bánásmód mindezek közül a legundorítóbb, de mit várjunk ott, ahol pl. siket peres félnek a bíróságon a saját költségén kell jelnyelvi tolmácsot fizetnie, ha érdekli, mi történik az ügyében. A tolmács ellenben "jár", ha valaki bumburuföldiként pereskedik, itt tök természetes az államilag fizetett bumburutolmács.

Szerintem itt az lehet a háttérben, hogy a lelki és szellemi nyomorékok örülnek, ha olyanba rúghatnak, aki - az ő meglátásuk szerint - náluk is "nyomorultabb".

igi1 2013.03.24. 21:23:36

@guma: az audiológus szembe van a fülkével, neki KÖTELEZŐ jelelni tanulni, felsőfokon

a rokon meg oldalt van

na most csak előre lehet kinézni, azt látod, amit az audiológus ír

előtte elmondja, ha hallod a hangot, nyomod a gombot

eltelik félidő, váltás

audiológus feláll, leveszi a fülest, kijössz

a rokont nem látod, nem hallod, mi megy a szobába

tehát értelmetlen, hogy bent van-e, vagy nincs, megvárhat bent, de nem szeretik

utána bejöhet, ha kell a beszéd, elmondja a doktor, mi, mennyire romlott, javult, milyen az eredmény, mi kell

igi1 2013.03.24. 21:26:42

@proxy user: @guma: én úgy tudom, az audiológusokat törvény kötelezi arra, hogy tudjanak jelbeszéddel jelelni (persze, lehet, hogy rosszul, vagy régen ez nem így volt)

én is akarok tanulni, az orvosasszisztenstől kérdeztem, hogy megy ez, mennyi idő a képzés, ő mindent tudott

de szerintem a fülészeten kell tudni jelelni mindenkinek, az orvosnak és az asszisztensnek, de kell ott lenni legalább egy embernek, aki tud jelelni

mert akkor olyan helyet fogott ki

normális helyen így csinálják, behívják, elmagyaráznak mindent, rokon ki, fülkébe be, vizsgálat után fülkéből ki, rokon vissza, magyarázat, lehet hazamenni

2013.03.24. 23:05:59

velvet.hu/blogok/gumicukor/2013/03/24/weisz_fannit_megalazta_egy_orvos/

ennyit a fentebbi post valosagtartalmarol.

Igazabol, en nem lepodtem meg, h ez fog tortenni...Az emberekbe, plane a koz-ert dolgokba egy hangyaf@sznyi empatia sem szorult...Ellenben hatalmi vagy "na ez az en szemetdombom" viszont annal tobb.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.24. 23:10:36

@zseketto88: olvasd el a feletted található pár hozzászólást is! Azért nem ennyire fekete-fehér a világ! Nekem is volt már dolgom bunkó orvossal, TB keretek közt. Hülyével is. Utóbbiból magánrendelésen is. :(

Meridian74 2013.03.25. 07:57:28

@guma: nettó hülyeség az amit felsoroltál.

guma 2013.03.25. 08:31:17

@Meridian74: ez is egy vélemény, valós tény nélkül...

de pl milyen szöveget löktek volna, ha ez másik csapat szervezése után történt volna meg?
mert ugye a rend mindenek felett :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d7_PEfu5_xo#!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.25. 09:45:45

@Meridian74:
"...de ne felejtsétek el, ezt csak a mostani pártérdekeltségek állítják be így."
Vagy éppen maga Vona Gábor, amikor azzal kezd fenyegetőzni, hogy Szaniszlót milyen hatalmi pozícióba fogja csakazértis berakni.

Bee-zony 2013.03.25. 11:14:41

@zseketto88: 2006. október 23. szemkilövések, viperázások, gumibotozások, testi- és jogtiprások, megalázások...

"Igazabol, en nem lepodtem meg, h ez fog tortenni...Az emberekbe, plane a koz-ert dolgokba egy hangyaf@sznyi empatia sem szorult...Ellenben hatalmi vagy "na ez az en szemetdombom" viszont annal tobb."

Remélem rájöttél, hogy jön ez ide.

A modellkedő celeb Weisz is, meg Fanni is, meg nyomják is, meg bántják is... csak nem zsé? ;)

Weisz Fannit bántotta az édesapja is a 168 (t)órában.
www.168ora.hu/landingpage/weisz-fannit-bantotta-edesapja-107380.html

Egyrészt pont apai ágon..., másrészt a szintén siket bátyjáról nem sok szó esik, őt nem nyomják. "Esélyegyenlőség." Majd ha a bátyja is szép lány lesz, akkor esetleg.
Mint az Állatfarmon, vannak az egyenlők, és a még egyenlőbbek. A halál, az egyenlővé tesz, a többi meg a különbség - meg a zsidó hazudozás az egyenlőségről, amit a gójoknak szánnak, mert ők nem egyenlősködnek, azt csak a gójoknak mondják, és kérik rajtuk számon a kettősmércések, akik már csak ezért is a történelem szemétdombjára kerülnek, legyen bármilyen hosszú is az oda tartó menetelésük.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.25. 11:24:59

@Bee-zony:
"2006. október 23. szemkilövések, viperázások, gumibotozások, testi- és jogtiprások, megalázások.."
Ha nem lennél ennyire buta, akkor tudhatnád, hogy egy embernek sérült meg a szeme, az is baleset volt. Tehát ott a többesszám eleve ökörség.
Viperát emlékeim szerint a mai napig nem tudtátok bizonyítani, csak a fröcsögés megy ezerrel.
A többit meg nagyrészt megérdemeltétek, tehát nem nagyon kellene óbégatni miatta.

hannawald 2013.03.25. 12:37:36

“You must try harder. It is not easy to become sane.” 1984

Háténvagyoka... 2013.03.25. 13:11:18

A szöveget én is kicsit kimódoltnak, aprólékosnak érzem (kiváltképpen a zsemlés részt!!), mintha valaki iskolai fogalmazást kellett volna, hogy írjon. DE!

Olyan helyen dolgozom (eü., rendelő), ahol bizony naponta megfordulnak leszázalékolt, jogosan, és nem jogosan rokkantosított emberek is. Jönnek a leletért, mert csütörtökön kapták a SAS-behívót péntekre, vagy hétfőre a felülvizsgálatra, jobb esetben egy 60 km-re lévő, rosszabb esetben egy 100 km-re lévő városba. Hó végén szerintetek honnan szedik össze az utiköltségre valót???

Nem vagyok orvos, de azért látom, hogy van ilyen is, és van olyan is. Van, akiről TUDOM, hogy tudna dolgozni, a következő felülvizsgálatnál mégis itt van, mert megkapta a rokkantosítási járadékot, de megint mennie kell, és jött a "papírért".

Van olyan is, aki azért hajt a rokkantosításra, mert ha az megvan, akkor rögtön kapna munkát rehabilitációs munkahelyen, de nemrokkantosítva nem veszik fel. Értitek, ugye? Munkahelyteremtés :)

Aztán a másik véglet. Cukorbeteg, magas vérnyomása van, fél lábát levágták, sokáig ülni nem tud, állni nem tud. Menjen dolgozni. Hogy fog eljárni? Válasz: majd a családtagja elviszi autóval reggel, délután meg érte megy. Jó, mi? A 45 ezer forintos rokkantbérért majd elautókáznak ugyanannyit. Közben meg a családtag nem dolgozik. Agyamentek.

És azért látni kell azt is, hogy pl. régen a telefonközpontokban látássérült, vak emberek is dolgoztak. Most felhívsz bármely céget, automatával beszélsz, és eltelefonálgatsz 10 percet is, meg nyomkodod a gombokat, míg elérsz egy emberhez. Vagy például: talán logikus, hogy a leharcolt, ötvenes években születettek már nem tudnak napi 12 órát állni a gyártósor mellett, míg egy fiatal valószínűleg fényévekkel jobban bírná. Viszont régebben a jegyszedők (moziban, színházban), ruhatárosok, büfések mind idősebbek voltak. (Vagy nyugdíjasok, de most ezt hagyjuk.) Most mit látunk? Ezeket az igazán megerőltető munkaköröket életerős fiatalok látják el, mert ez a „trendi”, a visszeres, lumbágós, mozgásszervi és egyéb betegségekben szenvedők meg állnak a gépsorok mellett és nem mernek elmenni betegállományba, mert kirúgják őket. A jegyszedő fiatalnak meg derogál gép mellett állnia. Lehet, hogy diplomája van, azért. Jegyszedni nem derogál.

Külföldön járva (Szlovákia, Lengyelország, Horvátország, Olaszország) pl. a legtöbb vendéglátóhelyen nem csak csinibabák dolgoztak, hanem bizony láttam jó ötveneseket is. Mert felveszik őket. Dolgozhatnak. Nálunk minden hirdetés így kezdődik: fiatal, csinos pultoslányt, felszolgálót stb. keresek. Nem baj, ha kettőt se tud szólni, csak a bögyeit rakja ki a kirakatba …

A hatvanas években pl. voltak parkőrök, emlékeztek? Nap mind nap láttuk őket. Alkalmazásban voltak, nem közmunkán. És tiszta volt a park. Most mit látunk?

Régen volt olyan, hogy kocsikísérő. Aki segített a rakodásnál. Volt olyan, hogy segédgépkocsi-vezető, aki a jogosítvány megszerzése után még jó ideig nem vezethetett önállóan autót. Most meg rábízzák a kamionokat a húszévesekre is. Normális?

Én nem a régi dolgokat sírom vissza, régen is voltak ún. bújtatott állások. De ne akarjunk munkahelyeket teremteni, mikor mindent mindenhol gépesítettek. Nem is tudunk.

Amúgy az armageddon majd akkor jön el, ha az egész világon összeomlik a számítógépes rendszer. Majd akkor lesz mindenkinek munkája. 

Bee-zony 2013.03.25. 13:40:06

@proxy user: Megjelent a szelektíven amnéziás Gergényi II (askenázi zsidó), arra nem emlékszik, ami igaz, viszont arra „emlékszik”, ami nem igaz.

„Ha nem lennél ennyire buta, akkor tudhatnád, hogy egy embernek sérült meg a szeme, az is baleset volt. Tehát ott a többesszám eleve ökörség.”

Heller súlyosan elfogult
Védelmébe vette a 2006-os rendőri brutalitásokat a balliberális filozófus
www.magyarhirlap.hu/belfold/heller_sulyosan_elfogult.html
(...)
„Az Országos Mentőszolgálat 128, az ÁNTSZ 150 civil sebesültről adott tájékoztatást. Az áldozatok beszámolói arra engednek következtetni, hogy az ÁNTSZ-statisztikában megjelenteknél jóval több könnyű sérülés történt. Az utcai támadások következtében 134 esetben következett be súlyos sérülés: 14 szemkilövés, 39 fejlövés, 39 nyak-, nyakivéna-lövés, 16 esetben gerincsérülést okozó lövés az alapítvány adatai szerint. Ennél egyébként jóval több ártatlan magyar ember sérült meg, ám közülük sokan nem mertek elmenni orvoshoz” – nyomatékosította a dokumentumfilmes, megjegyezve: a Nemzeti Jogvédő Alapítványnál nemrég jelentkezett egy vak fiatalember, akit közvetlen közelről hátba lőttek a rohamrendőrök, mindezt fényképfelvétel is igazolja.
(...)

Zavargások az 1956-os forradalom 50. évfordulóján
hu.wikipedia.org/wiki/Zavarg%C3%A1sok_az_1956-os_forradalom_50._%C3%A9vfordul%C3%B3j%C3%A1n#S.C3.A9r.C3.BCltek
(...)
A zavargásoknak 167 sérültje (köztük 17 rendőr és 5 külföldi) volt, közülük 134 ambuláns, 33 kórházi kezelésben részesült. Gumilövedékek miatt fél szemére megvakult a tüntetések két résztvevője is. Nyak-, fej-, szemsérülések száma 80 volt az összes sérülés között.
(...)

Szemkilövések: csak a csattanást lehetett hallani
www.mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/szemkilovesek-csak-a-csattanast-lehetett-hallani/2011-01-24/1259
(...)
"Csorba Attila fél szemét 2006. október 23-án lőtték ki gumilövedékkel a Blaha Lujza térnél tömegoszlató rendőrök. „Csak a csattanást lehetett hallani, aztán lefeküdt Attila” – vallotta egy szemtanú a Fővárosi Bíróságon csütörtökön tartott tárgyaláson. A cingár, alacsony, negyven év körüli kőbányai férfit 15 méterről, célzottan lőtte szembe egy rohamrendőr a Blaha Lujza térnél. Az agya is sérült, kómába esett, lélegeztető gépre került, végül a bal szemét ki kellett operálni, és a látása a másik szemén megromlott: olvasni, televíziót nézni, a városban önállóan közlekedni azóta nem tud, rokonai tartják el."
(...)

A szemkilövő rendőr arca!
www.youtube.com/watch?v=HcpvoRFsR2U

Ketten vakultak meg véglegesen a 14 szemsérültből, és szándékosan lőtt rájuk az azonosító nélküli bűnözővédő, mint a vadász a vadra, amennyire a sörétes/gumilövedékes puskával célozni lehet, fejre,
Bal eset volt az, nem baleset.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.25. 13:47:10

@Bee-zony: magyarhirlap.hu, mint hiteles forrás. Ez nekem új!
Egyébként én egyedül az itt Csorba Attilának nevezett sérültről tudtam.
Hogy szándékosan okoztak ilyen sérülést a rendőrök, azt kicsit nehezen tudom elhinni, ahogy tudomásom szerint bírósági ítélet sem született erről.
De ha ezt egy kicsit félreteszem és belegondolok, hogy ott áll pár száz rendőr egy megvadult csürhével szemben, akik már bebizonyították, hogy mire képesek... Én a helyükben azért szidtam volna a feletteseket, hogy nem engedik éles lőszer használatát.

Bee-zony 2013.03.25. 13:50:08

@proxy user: „Viperát emlékeim szerint a mai napig nem tudtátok bizonyítani, csak a fröcsögés megy ezerrel.”

Gergényi letagadja a vipera használatát
www.youtube.com/watch?v=7nMfp-wVg5E

Budapest 2006 Nézegetheti a viperákat a tagadó Gergényi
www.youtube.com/watch?v=ACs_zvqtHk0

Nézegetheti a viperákat a tagadó Gergényi
www.origo.hu/itthon/20061025mutattak1.html

Ilyen hazudozó, történet- és történelemhamisító alakok vannak Magyarországon a pártokban, az ügyészségeken, a bíróságokon, az iskolákban...
Kétféle zsidó ritka, a kohász, és amelyik nem hazudik, és te sem közéjük tartozol.

„A többit meg nagyrészt megérdemeltétek, tehát nem nagyon kellene óbégatni miatta.”

Meg. Hiszen nem tetszettünk forradalmat csinálni, hanem elhittük a hazug dumákat a békés rendszerváltásról, ahelyett hogy a szükséges méretű polgárháborúval megoldottuk volna a problémát. Elkúrtuk. Úgyhogy még nagyobb ára lesz a szargörgetésnek.
Egyébként meg ausvicc, amit nagyrészt megérdemeltetek, tehát nem nagyon kellene óbégatni miatta. Abból is az a tanulság, hogy a félmunka nem ér semmit, mert visszaszaporodnak a kártevők.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.25. 13:50:15

@Bee-zony: azt meg a mai napig nem látom, hogy Orbán Viktort és tettestársait valahol is felelősségre vonták volna, amiért célzottan egy olyan helyre vitték a tömeget, amiről tudták, hogy a rendőri intézkedést akadályozni fogják.
Sajnos az elvtársaid gondoskodtak a nyomok eltüntetéséről, ellenkező esetben meg tudnám mutatni, hogy az index fórumán már akkor többen megmondták, hogy ez lesz, amikor a tisztelt miniszterelnök urunk és bűntársai kijelölték a fidesz gyűlés helyszínét.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.25. 13:51:34

@Bee-zony: lehet, hogy használták. OK. De azt továbbra is tartom, hogy amit akkor műveltetek, nem lettem volna meglepve azon sem, ha éles lőszert használnak.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.25. 13:52:38

@Bee-zony: ahh, máris zsidózol! Persze te sem vagy náci, csak jobbikos, igaz? :)

Bee-zony 2013.03.25. 13:59:00

@proxy user: Nagy László a másik akinek kilőtte valaki a szemét. Bírósági ítélet csak a kártérítésről van, mert a tettest „nem találták meg”, vagyis nem igazán volt meg rá a szándék, hogy megtalálják.
Ha neked az éles lőszerrel való lövetés hiányzik, rosszabb vagy, mint Gergényi és Gyurcsány együttvéve.
Van még esély rá, hogy ólommérgezésben halj meg...

Bee-zony 2013.03.25. 14:06:23

@proxy user: „Sajnos az elvtársaid gondoskodtak a nyomok eltüntetéséről...”
Tudsz valami mást a hazudozáson kívül? Fogalmad sincs, hogy kik az én elv társaim. Az elvtárs fogalmát pedig a vörös internácik már lejáratták, ahogy mindent, amihez csak nyúlnak. Ami a Fidesz sara, az a Fidesz sara, én soha nem szavaztam rájuk, és nem vagyok sem a vörös, sem a narancsvörös lövészárok tagja. A judeonáci-ellenesek táborának vagyok a tagja, ha nem jöttél volna rá...

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.25. 14:17:04

@Bee-zony: amit műveltetek többször is a fővárosban, az terrorizmus. Mostanában meg tudod, hogy hogy bánnak a terroristákkal.
Nekem nem hiányzik az éles lőszer, de el tudom képzelni, mi járhatott a rendőrök fejében az MTV székház felgyújtása után.
Az utolsó mondatoddal meg csak óvatosan, mielőtt valaki komolyan veszi a fenyegetőzésedet!
A többi ostobaságodra nem reagálok, teljesen felesleges.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.25. 14:18:47

@Bee-zony: az elvtársaid többek közt azok, akik szétrombolták az index fórumát és moderáció címén eltünettek sok régi hozzászólást a gazdájukkal együtt. Talán a topikokat is.

Bee-zony 2013.03.25. 14:23:55

@proxy user: Nem vagyok náci, mivel nem vagyok híve a nemzetiszocialista eszméknek, ami a lényegét tekintve ugyanaz mint a judaizmus, csak szerepcserével, a kiválasztottak helyett a felsőbbrendűek. Nekem saját világnézetem van, és nem azonosulok egyik meglévő (sőt, már megbukott) ideológiával sem.
Az emberiséget három biten ábrázoló judeonácik (úm. zsidók, birka gójok, náci gójok) persze a náci kategóriába tesznek, de ez az ő hazugságuk, ami a három bites ábrázolásból következik.
Jobbikos szimpatizáns vagyok, mert ők a nemzeti, és nem judaista-párti oldal, ami a többi pártról nem mondható el. A judeonáci uralom és a gój bérenceik teszik tönkre a Nyugatot, és ettől elhatárolódok, amennyire csak tudok. Persze a tükörkép-szélsőség sem tetszik, de ennek legalább megvan az egyensúlyozó szerepe, ahol az egyik szélsőséget a másik szélsőség ellensúlyozza, csak ez az állapot nem stabil, úgyhogy középen kellene lenni minél többeknek, csakhogy Magyarországon ez jelenleg a két lövészárok közötti "senkiföldje", ahol nagyon kevesen vannak még.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.25. 14:29:01

@Bee-zony: nem vagy náci, csak zsidó-, cigány-, néger-, kínai- stb. gyűlölő, egy szóval rasszista, nacionalista, "antikommunista" (ha tudnád, mi az a komcsi... na mindegy!), komcsinak, hazaárulónak, magyarellenesnek tartasz mindenkit, aki nem eléggé jobbikos, nem ért egyet a hülyeségeitekkel. Humoros, hogy milyen sötétség van a fejetekben.. :)

Bee-zony 2013.03.25. 14:42:53

@proxy user: „...amit műveltetek többször is a fővárosban, az terrorizmus. Mostanában meg tudod, hogy hogy bánnak a terroristákkal.”

…és mindig a fő terrorista mondja meg, hogy mi a terrorizmus.
Konkrétan én a TV-székház ostromáról lemaradtam, csak a TV-ben láttam, de TV előtti bűnsegéd és gondolatbűnöző lehettem, nyilván. Október 22-én este és éjjel egy '56-os lyukas replika zászlóval járkáltam, és ültem a Kossuth téren a padon, és beszélgettem, amíg ki nem szorítottak onnan a plexipajzsos bűnözővédők, és felhúzták ott a rácsos kordonokat. Reggel hazamentem aludni, délután az Astoria másik végén voltam, és nem a Deák tér felé mentem – de hát terrorista vagyok nyilván, az Észak-koreai rendszer szerint, ami persze nem náci-náci, hanem judeonáci eredetű...

„...az elvtársaid többek közt azok, akik szétrombolták az index fórumát és moderáció címén eltünettek sok régi hozzászólást a gazdájukkal együtt. Talán a topikokat is.”

És kik még az elvtársaim, hadd tudjam meg én is... Persze csak szerinted az elvtársaim. Az egyáltalán nem biztos, hogy én vállalnám őket, vagy ők engem, már ha tudnám, hogy kikről van szó konkrétan.

Bee-zony 2013.03.25. 15:13:47

@proxy user: A sötétség a te fejedben van. Megpróbálom oszlatni, hátha feloszlik, mint a reggeli köd...
Összefoglaló címke-néven bűnöző ellenes vagyok, amiben benne van az is, hogy judeonáci-ellenes, mert a judeonácik kártékonyak, és az ő irányításuk által hanyatlik és megy tönkre az egész Nyugat. Ettől el kell hogy határolódjak, amennyire csak tudok, és persze el is ítélem. A cigányokat ismerem közelről, pár hónapig együtt éltem egy cigány családdal a normálisabbak közül, de ott is 4-ből 3-nál a lopás alaptulajdonság volt. Nem tőlem loptak, hanem a külső körből, én csak tartsam el őket, fizessem a számlákat... Ilyen élősködő magyarból is van bőven. Valamint 2 cigánybűnöző majdnem megölt, és maradandó sérüléseim vannak, ez egész más téma, csak megint a cigányok benne a szereplők, és most ott tart az ügy, hogy mindezért ügyészségi megrovást kapott az egyik végzés szinten, és persze gátlástalanul hazudoznak mindenfélét, ahogy pl. a Péntek nevű „bennszülött”. Ez a baj, hogy benn szülött, úgyhogy támogatom az otthon szülést; menjen vissza oda, ahonnan jött(ek az ősei).
Tehát van rá okom, hogy határozottan bűnöző-ellenes legyek.
A kínaiakkal jóban vagyok, legalábbis akikkel eddig találkoztam, van egy fekete barátnőm, ő választott magának, és agyilag kb. Obama szintjén van, az átlag fehérek felett, és nem ő az egyetlen ilyen fekete...
Az nem igazán érdekel, hogy kinek milyen a bőre színe, csak annyiból, hogy jó lenne, ha a fehérek nem halnának ki, de hát ha hülyék... Hogy milyen a lelke „színe” valakinek, az annál inkább érdekel, és erkölcsi irányultság alapján osztom fel az emberiséget, akinél teljesül a kölcsönös nyer-nyer helyzet a legnagyobb egészre vonatkozóan, az jó ember, aki pedig nem ilyen, az nem jó ember; én ilyen alapon redukálom fekete-fehérre, és Jin-Jang ábrára a világot, és tapasztalom, hogy pl. Magyarország mennyire tele van nem jó emberekkel, és beleillik az Oroszország-Ukrajna oligarchia „család” avagy a maffia vonalba, sajnos, MSZP-Fidesz-KDNP-LMP-DK-E14-estül. Hogy a Jobbik egy kicsivel jobb – igen az, mert legalább nem judeonáci-bérenc, és nem szándékosan okoz kárt, legfeljebb tudatlanságból és tapasztalatlanságból, és talán kevesebbet, mint annó az MDF.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.25. 15:18:42

@Bee-zony: ne haragudj, de nincs kedvem leereszkedni hozzád! Embertelen sötétség van a fejedben. Zsidózás, komcsizás, ebben merül ki a tudásod. És bocs, de nem olvasom végig a fröcsögésedet, unom már a nem náci jobbikosok agyatlanságait.

Bee-zony 2013.03.25. 16:45:21

@proxy user: Inkább haragszom, hogy ne legyek érzelemmentes.
Saját magaddal kell szembenézned, még ha a hazug világod össze is dől emiatt.
Érdemi válaszod nincs – mi is lehetne, pálfordulás híján...
Mivel unod már a nem náci jobbikosok „agyatlanságait”, neked már csak a náci jobbikosok „agyassága” marad.
Én már olyan „mélyen” vagyok, hogy nem tudsz követni, se utolérni. Hát még ha 180 fokot fordítasz az egészen, mint a lefelé lógó kereszten... A Fidesznek párhuzamos Univerzuma van, neked pedig fordított világod. Persze tudom, hogy a tiedhez képest az enyém a fordított. Éppen ezért a haladási irány a mérvadó; a judeonáci rendszer híveként nem Isten felé haladsz, akár a hozzád hasonlók vannak többségben az ország nevű közigazgatási egységben, akár nem. De mivel a többségi elv alapján magatokkal rántanátok engem, és a hozzám hasonlókat is, ezért kell, hogy elváljunk.
A világnézeti elválás az ellenkező haladási irányok által már megvalósult, és meg kell valósulnia a területi szétválásnak is; nincs ennél jobb megoldás; és következik India és Pakisztán, Észak- és Dél-Korea... mert ennél már csak a keveredés és el nem határolódás a rosszabb.
A jelenlegi Magyarország olyan tengelyek része, aminek én nem akarok a része lenni: Jew-York-Judapest-Tel-Aviv világnézeti tengely, Oroszország-Ukrajna oligarchia államforma-tengely... Mindenből a rosszat választja a rossz többség.
Én a Svájc-Ausztria-Magyarország semleges államforma-tengely híve vagyok, világnézetileg a három ábrahámi vallás elutasításáé; van nekem sajátom, és jobb.
Ha lenne egy lakatlan de lakható sziget, önálló státusszal... De nincs ilyen szerencsém. Úgyhogy a lakott világban kell boldogulnom, ahogy a többieknek is.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.25. 16:48:29

@Bee-zony: hazug világ? Ostobább vagy, mint hittelek. Egyszerűen nem foglalkoztam mélyebben az akkori eseményekkel. Nekem bőven elég volt, hogy előtte az elvtársaid, talán a társaságodban, talán nem, felgyújtották fél Budapestet, utána meg a fidesz vezetőség egy olyan helyre vitte a tömeget, ahol biztosra lehetett venni, hogy baj lesz és nagy részben ennek a következménye volt ami történt. Az meg, hogy a sérültek közül hány valóban ártatlan volt, azt sohasem fogjuk megtudni.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.03.25. 22:34:49

@Meleardil Eressea Iluvadan:
Amikor eltörtem a lábamat, ugyanezzel a kérdéssel fogadtak a balesetin.
Az általad idézett válasszal feleltem. Egyből megváltozott a viselkedésük. Lényeg a fellépés. Ha látják rajtad, hogy emberrel és nem nyuszival van dolguk, rögtön meghunyászkodnak.

christophe 2013.03.25. 22:55:46

''- Olyan volt, mint Auschwitz '' a leirtak alapjàn Nekem is ugy tunik.....

Bee-zony 2013.03.25. 23:15:18

@proxy user: „Ostobább vagy, mint hittelek. Egyszerűen nem foglalkoztam mélyebben az akkori eseményekkel.”
Tájékozatlan vagy, és a többieket ostobázod... Ne halmozd.

„...az elvtársaid, talán a társaságodban, talán nem, felgyújtották fél Budapestet”
Ez a te hazug világod.
Az elvtársaim felgyújtották fél Budapestet... Hát hogyne. Talán Néró az antik Rómát, de úgy látom, hogy az neked mindegy.
Azt már észrevettem, hogy van némi defekted agyilag, azt viszont nem tudom, hogy orvosilag kezelhető-e a notórius hazudozás.

nemjogasz 2013.03.26. 19:51:53

Felháborító, hogy így bánnak rokkant emberekkel, mint ha nem lenne elég bajuk így is...
Egyébként is, mi a faszt gondol a kedves kormányzat, hol a picsába fog elhelyezkedni ennyi "megváltozott munkaképességű" ember, amikor még makkegészséges, diplomás fiataloknak az elhelyezkedése is csodaszámba megy? Persze, költői kérdés, nyilván csak simán elveszik a rokkantnyugdíjat, hogy legyen pénz a közgépre...

/X (törölt) 2013.03.27. 12:52:17

@Jani haverja: faszságot beszész: fideszes az anyád picsája

Ironfist 2013.03.28. 12:27:50

@Bee-zony:
"2006. október 23. szemkilövések, viperázások, gumibotozások, testi- és jogtiprások, megalázások..."

Bezony, az a gusztustalan csőcselék, ami szétverte a várost... undorító...

Bee-zony 2013.03.28. 14:58:14

@Ironfist: Tudom, neked nem a judeonáci akció az undorító, hanem a rá adott reakció. Állj a tükör elé, és hányd le.

De ha arra a gusztustalan csőcselékre gondolsz, amelyik válogatás nélkül szétverte az embereket, külföldi turistástul, az más, akkor megvan a közös nevező.

Ironfist 2013.03.28. 19:19:37

@Bee-zony:
Judeonáci... ez valami új divat lehet ez a szó. Mellesleg nem tudom, te miről beszélsz, én arról a lázongó, gusztustalan, undorító csőcselékről beszélek, akik autókat gyújtottak fel, utcaköveket szedtek fel, és azzal dobálták a rendőrséget, molotovkoktélokat hajigáltak, megostromolták a tv székházat "ártatlanul szórakoztak, fizettek, majd elmentek", ugye Winklerné drága, és akik utána sírdogáltak a médiának, hogy jaj, csúnya rendőrbácsik, rám mertek lőni gumilövedékkel...

Bee-zony 2013.03.28. 21:32:17

@Ironfist: A judeonáci a szemita és az antiszemita pontosítása okán van, mert a palesztinok is szemiták, és ennek alapján a zsidók a legnagyobb antiszemiták, pedig ők az antiszemitizmust nem akarják magukra vonatkoztatni.
A magyarellenesség sem antihunizmus... Legyen egyértelmű, hogy miről van szó.

Ja, a politikai futballhuligánok a TV-székháznál, akikről utóbb kiderült, hogy FizeSS fiúk, az más. Az ment oda, aki akart, és kétoldalú eldurvulás, és két szélsőség lett belőle, akik nem is egymást gyepálták, hanem aki épp a kezük ügyébe esett. Ezért kár volt, és semmilyen problémát nem oldott meg, hanem csak generált.
Az persze marxi-lenini alapokon is tudható, hogy „a forradalom nem babazsúr”, hanem ilyen katyvasz – „nem egy vendégeknek szóló meghívás, hanem az elnyomottak fesztiválja”.
Mindezek után egész komolyan úgy gondolom, hogy valódi rendszerváltás csak meghívásos alapon érhető el, ahol van ideológia, elérendő célok, megvan a mit, miért, hogyan, a szervezet és a szervezettség.
Ehhez képest 2006 valóban csak tüntetéssorozat, zavargás, és sok szövegelés volt. Sajnos voltak olyanok, akik azt akarták, hogy csak ennyi legyen, és pont ezek gyorsan a tömeg élére is álltak vezetőnek. Ami hiányzott a valódi rendszerváltáshoz, az a koncepció, és ennek a végigvivése. Nem volt hozzá elegendő tudás.
A meghívásos alapú valódi rendszerváltást leginkább pártnak nevezhetjük, amelyik a legnagyobb tömeg támogatásáért küzd – és innen kezdődnek a problémák, hogy hogyan, milyen módon lehet megnyerni a legnagyobb tömeg támogatását... megtévesztéssel, csalással, hazug ígéretekkel, ahogy ez Magyarországon folyamatosan tapasztalható.
A valódi rendszerváltás módja is be van csatornázva a párt szintjére. Nincs jobb megoldás.
Innentől pedig a kígyó a saját farkába harap, mert egy rosszul működő rossz párt elleni tiltakozás volt a kezdet 2006 őszén.
A célokat és az elért eredményt (igen kevés) tekintve jobb lett volna, ha mind a két véglet, a politikai futballhuligánok és a gumigolyósok egyaránt kimaradtak volna a történetből, úgyhogy a meglétük kettős hiba volt, szerintem.

Bár nem erről szól, de erre is ugyanúgy vonatkozik:
„Soha senkinek nem lesz itt igaza?
A kenyérgondok közepette sokan legyintenek elkeseredett szimbólumvitáinkra. Pedig az, ahogyan történelmünkről vitázva elakadunk, tökéletesen kifejezi közéletünk minden nyomorát. Saját részigazságainkat hajtogatjuk – és nem adjuk meg a „»másiknak« a jogot saját igazságaihoz. Megoldás nincs.”

Innentől az a kérdés, hogy elismered-e, hogy kettős hiba volt.

Winklernéről még nem hallottam.

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2013.03.28. 22:18:47

@Bee-zony: teljesen off, de ezt gondold újra: "Az emberiséget három biten ábrázoló judeonácik". A 3 bitre gondolok, meg az általad felsorolt 3 kategóriára - pici baj van a számossággal ;-)

Bee-zony 2013.03.29. 00:24:57

@xcrow: Oké, nézzük. Van 3 kategóriánk: zsidó, birka gój, náci gój.
1 bitnek (binary digit) két állapota (avagy két értéke) van, 0 (hamis), vagy 1 (igaz). Mint egy kétállapotú kapcsolónál, vagy van villany, vagy nincs.
(Valamint 1 bájban 8 bit van, de ez most mindegy.)
1 bithez egy kategóriát rendeltem, úm.:
1. bit: zsidó? igen vagy nem?
2. bit: birka gój? igen / nem
3. bit: náci gój? igen / nem
Másfél bit nincs. Én egyszerűen és „pazarlóan” rendeltem a bitekhez a kategóriákat, bár 1 bitet meg lehet spórolni olyan hozzárendeléssel, hogy 1 bit = zsidó vagy nem? Ha nem, akkor 2 bit = birka gój vagy náci gój? Így „or – if” feltétel van benne, egyébként pedig csak „or”. Programozás kérdése, hogyan értelmezzük a letárolt adatot.
3 kategóriához (avagy eldöntendő kérdéshez) minimum 2, max. 3 bit kell, szerintem.
Ha szerinted máshogy van, adott a lehetőség, hogy kifejtsd.

Ironfist 2013.03.29. 20:17:24

@Bee-zony:
"Winklernéről még nem hallottam."

Ja, my bad, Wittner akart az lenni.

"Innentől az a kérdés, hogy elismered-e, hogy kettős hiba volt."

Hiba volt a huligánokat rávezetni a békés tömegre, mert ezzel szabadult el minden. Az viszont nem tiszta, hogy miért kéne hibának neveznem egy lázongó csőcseléket megfékezni akaró rendőrséget.

Bee-zony 2013.03.29. 22:11:05

@Ironfist: Mari néni, a takarítónőből lett Fideszes megélhetési politikus, a „család” (maffia) tagja nem mérvadó, mert mond ő mindent az aktuális érdekei szerint. A szövegei szerint a Jobbikban lett volna inkább a helye, de nála mégiscsak a legfontosabb elv az, hogy legyen minél több zseton, és dehogy ment át az akkor még parlamenten kívüli Jobbikba – pedig buta Jobbikosok sokáig sztárolták, aztán ők is megunták, mert csak rájöttek, hogy miről van szó.

„Az viszont nem tiszta, hogy miért kéne hibának neveznem egy lázongó csőcseléket megfékezni akaró rendőrséget.”
Hiba volt ráengedni a szélsőségeseket a békés tömegre, és hiba mindenkit csőcseléknek tekinteni, aki ott volt, az épp arra járó turistát, egész családokat... és pl. fejbevágni és lapockacsontját törni Révész Máriusz matematika-fizika szakos általános iskolai tanárnak és országgyűlési képviselőnek...
Az jó cél, hogy tartsuk fenn a rendet, mert különben a bűnözők uralkodnak az utcákon és tereken, és mindenütt, viszont a cél nem szentesíti az eszközt. Jó célt jó eszközökkel: már Gandhi is megmondta, „Amilyenek az eszközök, olyan a végkimenetel.”
en.wikipedia.org/wiki/Satyagraha#Means_and_ends
Ha meg akarlak fosztani téged az órádtól, nyilvánvalóan harcolnom kell érte; ha meg akarom venni az órádat, fizetnem kell érte; és ha ajándékba akarom kapni, kérnem kell; és azok szerint az eszközök szerint, amiket alkalmazok, az óra lopott vagy rablott tulajdon, a saját tulajdonom, vagy egy adomány.
Ez Mahatma Gandhi példázata az óra, mint vagyontárgy különböző birtokbavételi módjairól, ahol a gyakorlati végeredmény mindegyik esetben azonos, viszont a módszer, és a végeredményhez való viszonyulás különböző – vö. igazságos és igazságtalan eszközök és módok.
Tehát még ha jó is egy cél, nem mindegy, hogy milyen módon van elérve.
A rendőrség rossz módon érte el a célját, vadászpuskával, viperával, gumibottal, és minden különösebb válogatás nélkül, aki épp kézre esett. Egy idő után már rájöttek hogy ez így nem jó, és már „csak” erős könnygázt használtak oszlatásra, persze akkor is úgy, hogy jutott belőle mindenkinek aki fél kilométeren belül a helyszínen volt.
Ezért mondom, és tartom, hogy kettős hiba volt; és persze utólag, a dolgokat végiggondolva már sokkal könnyebb okosnak lenni, mint akkor és ott.

István Kapos 2017.10.02. 16:07:48

Olvasom itt a hozzászólásokat és el vagyok keseredve ,mennyi rosszindulatu ember van manapság kishazánkban.Eloszlatnék egy téves hozzáállást
-Az ,hogy egy mozginak van internete az nem azt jelenti,hogy felveti a pénz.Jószerivel ez az egyetlen összeköttetése az emberekkel a sorstársakkal.
-Senkit nem vet fel a pénz aki rokkantellátást kap,főleg azokat nem akiknek a felére csökkentették a járadékukat.
-Akik dolgozni tudnak azoknak könnyebbség akármennyit is keresnek mellé.
-A lakhatás nekünk is ugyanannyiba kerül ,mint a nem mozgiknak.
-Az embertelen hozzáállás téged is kiborítana,nem csak minket.Egy orvos aki aláveti magát a regnáló hatalomnak,aki ellenséget lát a mozgiban és nem partnert (munka) az nem vesz ember számba egyetlen beteg embert sem.
-Nem kértük a betegségünket.Az ,hogy még élünk az a szerencsén múlott,vagy kevésbé ért minket a virus rombolása,vagy voltak hozzátartozóink,járhattunk iskolába.Sokunknak választott szakmája van. Azok a munkaadok nem kihasználni akartak ,nem tisztességtelen előnyhöz jutni általunk,hanem partnerséget,normális emberhez méltó megélhetési lehetőséget biztosítottak.Ez sajnos manapság nagyon ritka.
A kormány arra vetemedett.hogy a magántulajdon elvételével nehéz .kilátástalan helyzetbe hozzon minket.De ráfaragott ,mert harcolni még tudunk.Ami ellátásunk van,megbecsüljük.DE NEM VAGYOK HAJLANDÓ SENKI KEDVÉÉRT LEMONDANI BIZONYOS DOLGOKRÓL:(internet,autó,lakás)
Aki azt az okot keresi miből telik a mozginak erre-arra-amarra olyan dolgokra ami szerinte nem birtokolható ,ha nincs megfelelő jövedelme.Erre csak azt tudom mondani,(habár nen illő ilyet mondani,)de a sok mocskolódás mellett ez elenyésző!
Mindenkiből lehet bármikor mozgáskorlátozott.Akkor majd megtudod miről beszélnek.Addig úgysem érted.
"Ne itélj,hogy ne itéltess". köszönöm,hogy írhattam. szép napot. (Kaposné.M.)

süti beállítások módosítása