Skip to content


       Szűrés lista

Békéscsaba nem lesz az új Baja

A bajai időközi önkormányzati választás, ami egy darab önkormányzati képviselő helyről döntött az amúgy is fideszes többségű bajai városházán minimum megérdemli a "rekord" jelzőt, szépen kihozta a magyar politika embereke taszító oldalát, valamennyit. Bár a bajai roma amatőr színház Michael Bay-es, kézikamerás hiperrealisztikus rövidfilmje még rendesen veti a hullámokat ....

Ha a szimaton nem csal, akkor a tavasz nagy sláger lesz a "leleplező" és/vagy "oktatóvideók" készítése.

Mivel ebben az országban soha, semmi nem derül ki, és ha ki is derül, akkor úgyis mindenki megcáfolja azonnal és amúgy sem lesz semmi kö9vetkezménye, így teljesen felesleges azon vitatkozni, hogy ki és miért csinálta ezt a pompás videót, de az agyatlan készítők annyit mindenképpen elértek, hogy a valós csalást, visszaélést leleplező videókra csípőből büfögik fel kánonban, hogy "azok is biztos megrendezett videók" ... szóval megérte egy darab, az égvilágon semmit sem számító önkormányzati képviselői helyért?

Baja után a bolondkaraván Békéscsabára gurul be, ahol novemberben lesz időközi önkormányzati választás. A rajtvonalra felsorakoztak a jelöltek, majd az ellenzéki jelölt hirtelen lábon lőtte magát és eldőlt oldalra. Röviden így foglalható össze az elmúlt 2 hét eseménye, ami mindenképpen erős versenyző az Év Balfaszsága versenyen.

A jelöltállítás határideje október 11. péntek 16:00 volt. Az ellenzék közös jelöltje (Kovács Katalin) és az 5 párt (MSZP, Együtt 2014, PM, DK, Liberálisok - Magyar Liberális Párt) a határidő előtt 30 perccel adta le jelölési kérelmeit és az ajánlócédulákat . 
Vasárnap összeült a helyi választási bizottság, és megállapította, hogy a  PM a jelölő szervezetkénti nyilvántartási kérelmében nem a törvényi előírások szerint igazolta működését. A törvény szerint ugyanis ha több szervezet állít egy jelöltet, akkor a választás szempontjából egy szervezetként kell kezelni őket. Ha egyiküknek szabálytalan a beadványa, a közös jelölt kérelmét is el kell utasítani . 

Ez törvényi előírás az 1997-es választójogi törvény része, és talán joggal várható el az "Orbán-rezsimet" leváltani igyekvő, és a kormányzásról álmodó pártok képesek legyenek szabályosan legalább jelöltet állítani. Ráadásul ha nem a határidő előtt 30 perccel adják le a papírokat, akkor a az elutasító határozat is megszületik időben, és képesek lettek volna a hiánypótlásra. 
A Békés Megyei Területi Választási Bizottság egyhangúan hagyta jóvá a helyi választási bizottság határozatát, Gulyás Gergely pedig finoman beszólt a PM-nek.
A PM azonban paprikás hangú sajtóközleményt adott ki, tele olyan remek mondatokkal, mint "nem hagyjuk, hogy bárki és bármi megakadályozza az ellenzék közös fellépését Békéscsabán", "mindent elkövetünk azért, hogy a hatalom ne tudja megakadályozni a demokratikus ellenzéki szervezetek összefogását és közös jelölt indítását a békéscsabai időközi önkormányzati választáson".
Tegnap azonban a Gyulai Törvényszék is jóváhagyta az elutasító határozatot, pedig még azzal is bepróbálkoztak, hogy 5 helyett 4 szervezet közös jelöltjeként kérték Kovács Katalin nyilvántartásba vételét, a PM-et kihagyták a felülvizsgálati kérelemből. A törvényszék álláspontja szerint azonban bírósági felülvizsgálati eljárás során részben sem lehet a kérelmet megváltoztatni, mivel az eljárás célja annak vizsgálata volt, hogy törvénysértő volt-e a területi választási bizottság határozata és eljárása.

Az MSZP mindenesetre gyorsan leszűrte a tanulságokat, mivel úgy nyilatkoztak, hogy "a biztonság kedvéért a jövőben külön MSZP-s jelölésű indulóknak is fognak kopogtatócédulákat gyűjteni, így véletlenül sem fordulhat elő, hogy egy választókerület baloldali kihívó nélkül marad."

Reméljük ez a kis torzsalkodás nem nyomja rá a bélyegét a holnapi közös ünneplésre, akarom mondani kampánynyitóra, ahová talán minden idők legerősebb balliberális lineupját sikerült összehozni.
Juhász Péter (Együtt-PM Szövetség),
Bajnai Gordon (Együtt-PM Szövetség)
Ungár Klára (Szabad Emberek Magyarországért Liberális Párt),
Bokros Lajos (Modern Ma
gyarország Mozgalom)
Kuncze Gábor (Szabadelvű Polgári Egyesület)
Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció)
Fodor Gábor (Magyar Liberális Párt)
Szabó Tímea (Együtt-PM Szövetség),
Mesterházy Attila (MSZP).


nagyszinpad.jpgEzek az emberek egyértelműen a Nagyszínpadra valóak, egészen elképesztő, hogy az elmúlt nyolc évben megbukott politikusok újra és újra felbukkannak, visszatérnek, és nem veszik észre, hogy több szavazatot veszítenek, mint amennyit hoznak. Pedig a választás egyszerű matematika.
A HírTV helyében nem is Hősök terét adnám élőben, hanem ezt a csodálatosnak ígérkező ballib "ünneplést".
Még az is lehet, hogy ott a Nagyszínpadon kicsinálják egymást.

Szerencsére van választás, hiszen ott van a hasonlóan színvonalas Békemenet, "Nem leszünk gyarmat!", így lehet Brüsszel-Zágráb-NewYork-TelAviv-brókerek-multik-Tavares-Bajnai-IMF ellen tüntetni, akarom mondani méltó módon megemlékezni 1956-ról.

Címkék: mszp pm együtt2014

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr395591607

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Irodalmi ajánló: Kampány régen és most 2013.10.22. 12:00:27

Szemezgettem már korábban is aktuális olvasmányaimból, ha párhuzamot véltem felfedezni a napi történésekkel, és Jókait se először citálom ide: pár évvel ezelőtt a Jövő század regényéből idéztem azt a részt, amelyben a nagy mesemondó azt írta le, miképp...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2013.10.22. 11:18:15

"az elmúlt nyolc évben megbukott politikusok újra és újra felbukkannak, visszatérnek"

Ungár, Bokros hol volt az elmúlt nyolc évben? Még a parlamentben sem, illetve Bokros az EP-ben. Bokros belföldi politikai posztot utoljára a Horn-kormányban töltött be 95-ben: ebből élt aztán az első Orbán-kormány.
Fodor majdnem egy egész évig volt vízügyi miniszter 2007-ben, miután megbukott Kókával szemben a pártelnökségi választáson. Kuncze 2007 óta visszavonult. A többiek meg vagy új arcok vagy pártvezetők. Egyébként meg volt itt majd' 4 év az új embereknek előjönni: nincs senki. Akik próbálkoztak, mint a 4K, azok sehol nincsenek, be sem jutnak. Marad még az LMP, akiknek szintén nagy mutatvány lesz bejutni, mivel ahol erősek voltak, pont onnan lépett ki a PM és vitte el a húzóneveket. Vidéken a lőtéri kutya nem ismeri őket, a vidékpolitikájukat is az a Szabó Rebeka képviselte, aki már a PM-ben van.

" szóval megérte egy darab, az égvilágon semmit sem számító önkormányzati képviselői helyért?"

Attól függ honnan nézzük. Ha fidesz szempontjából, akkor megérte, ez a videó égi áldás nekik. Ezen el kéne gondolkodni.

Žďárský 2013.10.22. 11:19:07

Úgy szörnyűlködtök ezen az ellenzéki szónok-csoporton, mintha nem ez lenne a felállás már lassan egy éve. Egyedül Kuncze és Fodor lóg ki a sor, ők eddig nem voltak a tűz közelében.

Virág et. 2013.10.22. 11:23:32

Egyébként meg vicces ez az egész. Egyik nap azon megy a sírás, hogy nincs összefogás, megosztott az ellenzék, töketlenek és képtelenek a párbeszédre, azt' ezek akarnak kormányozni?

Most meg az a baj, hogy együtt tartanak rendezvényt (együtt a választásokon már nem indulnak, csak a szocik és az e14-pm). Nem egyszerű megfelelni az igényeknek.

Enrico72 2013.10.22. 11:34:15

Annyira szánalmas a baloldal vergődése.

Nem tudnak elindulni egy önkormányzati választáson, de azért az országot szívesen vezetnék...
Megvádolják a kormánypártokat csalással, de közben ők készítik egyre másra a kamuvideókat.
Leszerepelt arcokat rángatnak elő a sírból.
Ez az ember akar miniszterelnök lenni (akinek a pártját nemsokára Gyurcsány MUHAHAHA is lehagyja). www.gordonelete.hu/

Én már csak egy kávét kérek :)

Virág et. 2013.10.22. 11:37:10

@Enrico72: Na, már csak te hiányoztál, te két lábon járó karikatúra. Ha lenne a birkamenetnek kabafigurája, az biztos te lennél. :)

Vidékit hol hagytad? Kéne egy-két idézet az internetről, olyan üres a napom nélküle.

Enrico72 2013.10.22. 11:45:47

@Virág et.: Jó hogy szóba hoztad, holnap én is megyek a Békemenetre. Remélem Vidéki is jön. Csak nehogy megint 10x annyian legyünk, mint az összbaloldali sírásáson.
Most is lesz szobor késelés vagy megelégedtek egy sima akasztással? :)

Algopirin 2013.10.22. 11:47:18

azt mondja meg nekem valaki, mikor kezdődött ez a demokratikus jelzőzése az ellenzéknek?

amúgy kurva hiteles a bajnai meg a gyurcsány, 8 évig így-úgy benne voltak a legfelsőbb vezetésben, lófaszt nem tudtak csinálni, mostmeg hirtelen nagy demokraták.
Köp...

dr. Aullah 2013.10.22. 11:48:53

Mind a két oldalra köpök. Eltakarodhatna az összes már. Nem kérünk a bukott bal és jobb oldalból sem!

Virág et. 2013.10.22. 11:51:21

@Enrico72: Akasztott miniszterelnököt eddig még csak fideszes rendezvényen láttam 2006-ban. De javíts ki.

Egyébként én kívánom , hogy legyetek 100x annyian, menjen csak a közgépes pénz a lengyel menetelőkre. Aztán majd a szavazásnál bírjátok tűzifával, mobillal, segéllyel meg cigánnyal, hogy ott is meg legyen a létszám. :)

Enrico72 2013.10.22. 11:54:04

@Virág et.: Ki is manipulált videofelvételt az elmúlt időszakban? :) MSzP? DK? :)))

dr. Aullah 2013.10.22. 11:55:06

@Enrico72: Ömm... ki? Most mire gondolsz?
A mostani bajairól meg kiderült hogy maguk a cigók csinálták pénzért.

Virág et. 2013.10.22. 11:56:07

@Enrico72: Ez jó kérdés, ha már úgyis ott menetelsz, kérdezd már meg a Kubatov Gabit, mert engem is érdekel.

Faus to 2013.10.22. 12:04:16

@Virág et.: szerintem nem érdemes fidelitasos, birkamenetessel vitába szállni, mert tudod: "Hülyével nem érdemes vitatkozni, mert akkor lealacsonyodsz az ő szintjére és ott legyőz a rutinjával"

Virág et. 2013.10.22. 12:06:03

@Magyar seggbe NEMZETI lófaszt: Normál esetben igazat adok neked, de Enrico meg Vidéki ártalmatlanok.

Faus to 2013.10.22. 12:07:06

@Virág et.: valóban, a birkák azok, igazad van.

Enrico72 2013.10.22. 12:22:02

@Virág et.: Ne hasonlítsunk már egy tüntetésen résztvevő egyén (rosszabb esetben beépített ember) cselekedetét egy olyan eseményhez ami mellé odaáll a miniszterelnök-jelölt és kedvesen mosolyog. Nyilvánvalóan tudott a dologról.

Enrico72 2013.10.22. 12:28:00

@dr. Aullah: DK-s nagyember keze volt a dologban. Az origón olvastam, ami nem vádolható jobboldalisággal :-). Simán elképzelhető, hogy MSzP is benne volt.
A HVG pedig lehozott egy első ránézésre is kamu videót. A HVGsekről ennél többet feltételezek, ezért az a gyanúm, hogy ők is tudtak a videó megrendezettségéről.

Enrico72 2013.10.22. 12:29:49

@Virág et.: Miből gondolod, hogy Gábor tudja? Szerintem le fogják ezek buktatni magukat. Annyira nevetséges ez az egész :) Csodálom, hogy még van aki hitelt ad a HVG nevű szennylapnak.

Virág et. 2013.10.22. 12:32:39

@Enrico72: Beépített ember volt, aki el is égette akkor a Gyurcsány-babát, igaz? És aki leköpte Gyurcsányt, az is beépített volt? Vagy akik megdobálták?
Egyébként a szobordöntés egyértelműen szimbolikus jelent volt, utalással a sztálini rendszerre és, hogy Orbán is hasonlót igyekszik kiépíteni, ami egybevág az ellenzék korábbi retorikájával. Az, hogy utána néhányan elkezdtek focizni a fejével, meg szurkálták, az nem volt a rendes program része. De tudod ezt te, csak szeretsz homályosítani.

"DK-s nagyember keze volt a dologban."

A Kőrösi Guszti a nagyember? Vagy Gyurcsány személyesen csinálta ezt is? :)

" HVGsekről ennél többet feltételezek, ezért az a gyanúm, hogy ők is tudtak a videó megrendezettségéről. "
Nyilván. Ezért aztán szándékosan csináltak hülyét magukból két nap alatt. Ravasz fickók ezek... :)

Virág et. 2013.10.22. 12:33:38

@Enrico72: Abból , hogy még meglehetnek a nyers felvételek az irodában, de legalább a próbacasting scriptje. :) Esetleg egy-két utalási bizonylat. :)

Kandeláber 2013.10.22. 14:00:58

Tegnap Kálmán Olgi minden riportalanyának legalább tizenötször emlegette az "amatőr színjátszó csoportot".
Egyre gyengébb lesz a nő.
A poszt írójának igaza van, a határidő még Békéscsabán is határidő.
De ugye ez itt Magyarország, magyar kormány, magyar ellenzék...
Előbb-utóbb én is kivándorolok innen. :D

Énbagoly 2013.10.22. 15:32:12

Á, még sehol sem vagyunk. A jövő évi választásokig ennél sokkal cifrább, gusztustalanabb, és undorítóbb dolgok is lesznek minden oldal részéről. Szerintem a végén már egymás szarát is kiszedik a vécéből. Már bocs, a kifejezésért.
Szóval én most jutottam oda, hogy nem vagyok hajlandó odafigyelni a magyar politikára. Amit mondanak, annak úgysem igaz, az ellentéte sem.

házelnök 2013.10.22. 15:50:26

Békéscsaba nem lesz Baja.
Olvassátok el hozzá:
mandiner.blog.hu/2013/10/22/uj_lazadas_a_dozsa-mitosz#comment-form
„A 4K! a Dózsa-felkelés 500. évfordulójának jegyében indít toborzást. A 4K! szerint Dózsa népének szellemében szakítani kell a Magyarországot foglyul ejtő kiskirályokkal és oligarchapártokkal” – írja a párt honlapja.

Nézzük, mi is volt ez a Dózsa-féle felkelés! A komenisták által megdolgozott közhiedelem szerint a nép egyszerű gyermeke lázadozott az egyszerű népet kizsákmányoló, gonosz urak ellen, akik ezért kegyetlen módon megsütötték. Dózsa: az elnyomás ellen harcoló prekommunista szabadságharcos.

Dózsa úgy került a történelembe, mint Pilátusa Credóba, bár az ilyen pilátusi esetek nem csökkentik alanyuk érdemeit. Mint köztudott, az 1513-as konklávé után a frissen megválasztott Medici-sarj X. Leó pápa azon diplomatikus huszárvágással szabadult meg papabile vetélytársától, Bakócz Tamás esztergomi érsektől, aki Rómában akart maradni, hogy jó kis keresztes háborút hirdetett és megbízta annak koordinálásával, mint pápai legátus. Ez a felfelé buktatásos eltávolítás tipikus esete
Dózsa György
[bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás: navigáció, keresés

Dózsa György

Makkfalvi Dózsa György (németül Georg Dózsa, románul Gheorghe Doja, szlovénül: Juraj Dóža, horvátul Juraj Doža;[1] Dálnok, 1470 körül – 1514. július 20.) az 1514-es parasztháborúba torkollott keresztes hadjárat katonai vezetője.

Ki a fasz lázít?

B.Lajos 2013.10.22. 15:58:12

Imádom amikor egymást pöcköli két ugyanolyan nyomorult politikai idióta, - besértődve azon, hogy akinek a seggét nyalogatja éppen hol áll, a jellemtelenségi versenyben - miközben el sem jut a a tudatukig, hogy ugyanabból a mérhetetlenül mély politikai posványból ered az ostobaságuk.

Ez azért hihetetlen, hogy két "ember" képes egymást cinkelni ugyanazon szintű jellemtelen sötétséget védve amivel a másik oldalt vádolja, és mindketten magasabb szintű etikai-erkölcsi szinten érzik magukat a másik oldalnál, és a másiknál. :)

Hajrá enrico, hajrá virág et., mutassátok meg, mennyire nem érdemel egy kalap szart sem a magyar választóréteg, mennyire megérdemlitek a magatoknak kívánt és védelmezett fostengert.

Igazából ezen az országon szerintem csak egy világégés segítene, ami eltörli a föld színéről az összes hülyéjével együtt, akik a "demokráciának" köszönhetően döntenek az értelem felett.

Vidéki 2013.10.22. 16:27:45

„Ez törvényi előírás az 1997-es választójogi törvény része, és talán joggal várható el az "Orbán-rezsimet" leváltani igyekvő, és a kormányzásról álmodó pártok képesek legyenek szabályosan legalább jelöltet állítani”

Ez a szerencsétlen Karácsony Gergely (Párbeszéd Magyarországért) próbálja mosdatni a szerecsent, azaz saját hülyeségüket, nemtörődömségüket elfelejteni és helyette a Békéscsabai Helyi Választási Bizottságot hibáztatni.

„Miután a Békés Megyei Területi Választási Bizottság elutasította a demokratikus ellenzék jelöltjének nyilvántartásba vételét a békéscsabai helyi választáson, az MSZP bírósághoz fordult. A Gyulai Törvényszék ma döntött: helybenhagyta a választási bizottság döntését.
NOL/MTI| 2013. október 21. „

A szerencsétlen Karácsony Gergely propagandista agya keskeny vágányon jár:

„ Mindezek alapján véleményem szerint a megyei választási bizottság rossz döntést hozott. És mivel az elmúlt néhány hetet a bajai választás jogi útvesztőinek – többek között a Bács-Kiskun Megyei Választási Bizottság abszurd döntéseinek – közeli megfigyelésével töltöttem, arra a következtetésre jutottam, hogy a rossz döntés mögött feltehetően egyszerű politikai érdek húzódik meg. Jelesül, hogy sokkal egyszerűbb és olcsóbb az ellenzék jelöltjét elkaszálni, mint egy választást elcsalni.”

Ez a vélekedés a Gyulai Törvényszéket is belekeveri a PM ellenes összeesküvés gyanújába, csak azért, hogy kimagyarázhassa saját alkalmatlanságágát arra a szerepre, amelynek álruhájában tetszelegnek!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.10.22. 19:01:32

Na ja.A holnapi nap biztosan szép lesz!

Marcellusca 2013.10.22. 19:53:25

Ölég nyögve nyelős lett a poszty vége. :)

@Virág et.:
Van sapka, nincs sapka ... :(
Lásd még: keményebb fellépés kell! Megvo't. Asse teccett. :(((

Marcellusca 2013.10.22. 20:07:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mész menetelni? :DDDD

Aprópopó: eztetet a birkamenetet lehet igyé is megnézni vagy szednek belépőt, mint az állatkertben? :)))

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.10.22. 21:01:18

nos, a(z egykori) baloldal szépen kinyírja magát, felkészül a Fidesz, már csak azt nem tudom, ki a franc fogja vezetni ezt az országot úgy 2025 környékén...

Mitzimackó 2013.10.22. 21:25:29

"egészen elképesztő, hogy az elmúlt nyolc évben megbukott politikusok újra és újra felbukkannak, visszatérnek" nem tudom, min tépted a pofádat, te seggnyalonc, de egészen elképesztő volt, hogy az előző nyolc évben megbukott politikusok újra és újra felbukkantak, visszatértek 2010-ben, nem?

Mitzimackó 2013.10.22. 21:31:25

@Virág et.: a focizás kis túlzás, ha elgurult és belerúgtak, a 'szurkálás' meg az volt, hogy darabokat vágtak le belőle hazavinni, mint anno a Sztalin szoborból (nekünk is sokáig megvolt egy féltenyérnyi darab, apám hozta a térről, épp akkor járt arra, anyámnak akart valami ajándékot venni, mert másnap volt a születésnapja. valamelyik költözéskor azonban elkeveregett)

sanity 2013.10.23. 00:38:45

Szánalmas, ahogy mindenki politikai tőkét próbál kovácsolni október 23-ból... Mansfeld és társai forognak a sírjukban. Pláne, amikor a régi rendszer haszonélvezői játsszák az agyukat....

Sajnos elfelejtettünk méltósággal megemlékezni, helyette van Békemenet meg Bajnai.

Vidéki 2013.10.23. 08:13:06

"Fejek hullhatnak a Bajnai-féle szövetségben?

A Párbeszéd Magyarországért hibát követett el a békéscsabai időközi választás jelöltállításakor, ennek meglesz a személyi konzekvenciája – mondta Bajnai Gordon kedden sajtótájékoztatón.

Az Együtt-PM szövetség vezetője ezt Jávor Benedeknek a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnökének szavaira hivatkozva közölte.

Bajnai Gordon azt mondta: a PM olyan hibát követett el, ami után a bíróság – bár dönthetett volna másképp is – joggal mondhatta, hogy a közös ellenzéki jelölt nem vehető nyilvántartásba." (ATV)

Virág et. 2013.10.23. 08:48:33

@Mitzimackó: Pláne. Egyébként is szánalmas ez a megjátszott érzékenység most a birkamenetesektől. Akkor nem voltak érzékenyek, amikor a Gyurcsányt akasztották, koporsót vittek neki, felgyújtották, a képét köpködték, vagy esetleg őt magát, tojással dobálták, vagy éppenséggel erőszakos puccsal akartak megdönteni. Az rendben volt, nem volt benne semmi felháborító, sőt, inkább lélekemelő volt, ha Csaszinak a forradalmi riporternek hihetünk.
Egy nyilvánvalóan szimbolikus hungarocellszobor-döntés viszont elborzasztja szegénykéket. :) Szánalom, Zsigó, Selmeczi és Szíjjártó kategóriás szánalom. Aki ezt elhiszi, az meg meg is érdemli.

De tessék csak a komcsik ellen tüntetni olyan harcos antikommunistákkal, mint a videotonos Széles vagy népszabis Bayer, esetleg Bencsik. Már csak Pozsgay hiányzik onnan meg Martonyi.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.10.23. 09:05:06

@Virág et.:

"Nem egyszerű megfelelni az igényeknek"

A probléma nem az, hogy a "szar" és a "hugy" nem talál egymásra, hanem a ténye, hogy az összetevöket csak és kizárólag a "szar" és "hugy" közül választhatom.
Ez azért azért hervasztó, nem...?

Virág et. 2013.10.23. 09:36:07

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Te tudod. Én meg úgy gondolom, hogy az ellenzéki összefogás elég széles és elég sokszínű ahhoz, hogy aki valóban szeretné az Orbán-rendszert megbuktatni, az találjon neki tetszőt. Akinek új arc fetisizmusa van, annak tudom pl. ajánlani a PM-et, amely külön párt és amelyben lényegében egyetlen régi figura nincs, gyakorlatilag az LMP összes ismert arca átment oda (kivéve Schiffer meg Vágó). De az E14-ben is sok az ebben a ciklusban megjelent politikai szereplő: pl. a teljes Szolidaritás.

Kisit unom már ezt a "nem tudom, kire szavazzak" dumát. Van épp elég választék, lehet mazsolázni. Lehet gondolkodni, hogy melyik rendszer volt a jobb: a Bajnai-Oszkó féle, amikor nem építettek, mondjuk Bajára (Bajnai szülővárosa) stadionokat, nem osztotta ki a helyieknek a fél Alföldet magántulajdonba és a gazdaság mégis a -8%-os mélypontról felment a pozitív tartományba szűk egy év alatt. Az euró 269 forint volt, az adójóváírás meg segítette a bruttó 220 ezer alatt keresőket és nem kellett középkori robotmunkát vállalni a helyi hatalmasságnak a segélynek csúfolt alamizsnáért (közmunka). Ja, és a 2010-es választásokat sem csalták el. Sőt, Oszkó pl, napi szinten kommunikált a fideszes utódjának vélt Vargával az átadásra kerülő ügyekről jóval a választások előtt.

Ezt vesd össze a mai attitűddel, a mai sz.r, ócska komcsi reflexekkel, az urambátyám mocsokkal, amit ezek a huszadik sz.rból kimászott senkik visszapottyantottak ide nekünk a múlt századból. A legócskább, egybites propagandával, hogy nem lesz gyarmat, amikor pont egy nappal előtte avatja a vezér azt a százezredik beruházást, amit éppen a gonosz gyarmatosító EU fizetett 90 %-ban (zeneakadémia). És százezrek elhiszik. Százezrek. És büszkék a saját ostobaságukra, hogy meg lehet őket ennyire vezetni, hogy ennyire ostobák, mint itt Vidéki meg Enrico, akikhez képest a pulikutya MTA rendes tag.

Ez az elképesztő. A vastagbőr régen röhögött a kapcsolat.hu-n. Mára az egész ország egy nagy kapcsolat.hu lett. Ezen gondolkodj, aztán mondjad hogy sz.r meg hugy.

Meridian74 2013.10.23. 09:41:35

@dr. Aullah: "Mind a két oldalra köpök. Eltakarodhatna az összes már. Nem kérünk a bukott bal és jobb oldalból sem! "

Így van! Igazi váltás kell már ide, ezek már többször is megmutatták mire képesek. Semmire, legfeljebb saját maguknak kaparni.

Meridian74 2013.10.23. 09:45:59

még nyelvizsgákon is csaltak, hazudtak egyesek...
kuruc.info/r/1/119328/

Meridian74 2013.10.23. 09:51:10

ha már videó, akkor ezt is látni kell :) :D - milyen igaz!
www.youtube.com/watch?v=fYHSTbCBbno

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.10.23. 09:55:14

@Virág et.:

"Bajnai-Oszkó"

Éppen azokat a srácokat emeled ki, akikkel végképp semmi bajom nincsen. Elnézést, nem volt. Ha Bajnai megmarad a 2010-es önmagának lenni, akkor ma is azt mondanám, hogy ez kell ide bazmeg. De ehelyett töketlenkedést látok. Nem beszélve a saját józan paraszti búrám gátaskodásáról, amikor meglátom ezt ahülyét (a Bajnait, már elnézést) a kendermagos mega-liberál-hülyegyerekkel haknizni. Egy olyan szeriöz technoikrata, mint a Bajnai (EX maxi-riszpekt), és beáll ezek közé az idióták közé. Nem bazmeg, ez nekem nem megy.

És igazad van, nem tudok kire szavazni. Az alternatíva lehetne Ángyán, Bokros, esetleg kurva nagy jóindulattal Bajnai (Oszkóval). De az Együttel semmi esetre sem. Részemröl KI VAN ZÁRVA. Pont.

sanity 2013.10.23. 10:03:02

@Meridian74: Pont minap raktam ki én is Facen, hatalmas! :D

Virág et. 2013.10.23. 10:04:16

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Bokrosnak van saját pártja, de óva intelek, hogy odaszavazz, mert az elveszett voks lesz. Kizárt, hogy elérjék az 5%-ot. Ángyán pedig a Jobbikhoz dörgölőzik, de ezzel az erővel, akár szavazhatsz a fideszre is, nagy különbség nincs.

A baloldalnak az ilyen kényes választók a legnagyobb problémája. Látod, a jobboldalon a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy hétmérföldes KB-tag kommunistákkal vonulgat a volt 56-os forradalmár képviselőjük. Őt sem zavarja, a szavazókat még kevésbé. Őket az sem érdekli, hogy a jobboldal minden spektruma ott van a pártban: a liberalizmustól kezdve a radikalizmusig. Nekik ez így jó, mert erről szól egy néppárt, hogy sokféle nézetet képvisel. Neked meg pont ez a bajod, hogy egy párt sokféle nézetet képvisel. A neked (és nekem) jobban tetsző technokrata menedzserszemléletet és a liberális, ex-kendermagos szemléletet is, a volt rendvédelmis szakszervezetis szemlélettel együtt. Nem lehet egy néppártot egy niche párttal megbuktatni. Aki a széles tömegeket lövi be, az a nagy számok törvénye miatt is eleve több szavazóval tud számolni.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.10.23. 10:21:45

@Virág et.:

Az a különbség a jobboldali néppárt és a balodlali-liberális néppárt között, hogy amíg a jobboldali néppárt úgy müködik és azt csinálja, amit a Vezér (kvázi diktatórikusan) mond, addig baloldali-liberálisok egyidejüleg 10-en, azaz TIZEN (minden párt vezetöje) fognak marakodni a kormányrúdért, hogy a saját gyagyás érdekeiket érvényesítsék. Már most nem tudnak megegyezni. Most abba nem megyek bele, hogy a Szarházy a Bajnai hátába kapaszkodva akarja magát a Bajanit maga alá gyürni, mert nem akarok sivatagosítani. Maradjunk annyiban, hogy: köszönöm szépen, akkor inkább a diktatúra.

Virág et. 2013.10.23. 10:25:05

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Akkor veled van a baj. Mert szerintem inkább az a normális, ha egy országban a sokféle hang szintézise lesz az uralkodó és nem pedig egy ember mondja meg, hogy mi legyen. Mert nem minden ember gondolja ugyanazt és mert a demokrácia nem a többség zsarnoksága a kisebbség felett (bármit is gondolnak a narancsdroidok). Én inkább élek egy olyan országban, ahol értelmes viták eredménye egy-egy döntés (ezt én nem hívnám marakodásnak, ez a demokrácia), mint ahol egy vezér dönt és kész. Az előbbiről szól az összes sikeres ország a világon, az utóbbiban pedig éltünk éppen eleget és tudjuk, hogy hova vezet.

sanity 2013.10.23. 10:40:03

@Virág et.: Mindkét irányzat lehet eredményes, csak nálunk egyik sem teljesít túl jól jelenleg.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.10.23. 10:46:56

@Virág et.:

Hát erröl beszélek, azt sem akarod megérteni, ami a problémám! Hogyan is tudnánk mi ketten (te és én) bármiben közösen állástfoglalni?! Fuss neki az irományomnak újra.

Egyébként ha már így más vizekre eveztél a mondókáddal elárulhatom, hogy nagy ívben szarok, hogy mennyire sokszínü egy társadalom (ami a nézeteit illeti, persze) abban az esetben, ha a társadalom nem fekélyesen beteg, mint a miénk.

A vitaképesség meg ott megbukott, amikor maga a zsellér tapsol, hogy ellopják mindenét. Tehát ne áltassuk magunkat.

Virág et. 2013.10.23. 11:45:27

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Nehéz az "akkor inkább a diktatúra" szöveget másképp értelmezni, mint ami. Értem én, hogy mit írsz, csak nem értek egyet vele. Én éltem eleget az ún. puha diktatúrában és nem volt jó. Nosztalgiával lehet emlékezni a Kádár-rendszerre, de lényegében olyan volt, mint amilyet most a Viktor épít: urambátyám rendszer, haveri, családi kapcsolatokkal bármit, anélkül szinte semmit nem lehetett elintézni. Ha jól fekszel friss diplomásan lehetsz akár országos hatáskörű szerv vezetője vagy államtitkár is, ha nem akkor a helyi önkormányzathoz sem vesznek fel. Ugyanazzal a diplomával, ugyanolyan eredménnyel akár. Ha jók a kapcsolataid, akkor lesz trafikod, akkor is, ha eddig fogorvos voltál, ha nem jók, akkor nem lesz, akkor sem, ha 30 éve ezt csinálod és 15 embert alkalmazol.

Nekem ez a rendszer nem kell. És nem, nem ilyen van mindenhol. Tizedennyibe, amennyi itt a fideszről kiderült, tizedennyibe buknak nyugaton bele véglegesen a politikusok. Nálunk semmi következménye egy zuglói hangfelvételnek, vagy egy szekszárdi fideszes kiszivárogtatásnak. Semmi. Nálunk egy Watergate-be sem bukna bele Orbán, valószínűleg eljárás sem indulna, és még szerencse, ha nem azt hozná ki a pártatlan ügyészségi és rendőrségi vizsgálat, hogy ezt is a Gyurcsány csinálta.

A különbség az emberek fejében van. Mert azok úgy gondolkoznak, mint a birkamenetesek, hogy az övéiknek mindent megbocsátanak, mert ez háború és itt így kell harcolni, minden megengedett. Vannak ilyen elvakultak kint is, csak épp ott ők az elhanyagolható kisebbség, míg itt a választást eldöntő többség.

Ennek ellenére nekem SEMMILYEN diktatúra nem kell. Se jobb, se bal. Utóbbiban éltem, nem volt jó. Előbbiben természetesen nem éltem, de nem is vágyok élni, mert semmivel sem különb a másiknál.

sanity 2013.10.23. 12:52:00

@Virág et.:

Értem én, hogy mire gondolsz, és sok mindennel egyet is értek a leírtak közül. Csak a vak nem látja, hogy Orbán egy saját képére formált Kádár-rendszerbe vezetné vissza az országot, aminek beláthatatlan következményei lennének....

DE! Te ugyanúgy teljesen elfogult vagy a jelenlegi ellenzék megítélésében, mint akik most kint békemenetelnek. Te ugyanúgy nem veszed észre, hogy ennek a brancsnak a kapitális mutyijai, elkúrásai is kellettek ahhoz, hogy Orbán kétharmadot kapjon. Orbánnak nem lehet alternatívája az a csapat, akik miatt ő ekkora hatalomra tett szert.

Szidod a Jobbikot, hogy egyenlő a Fidesszel, amikor egy csomó tabutémára, valós gondokra hívták fel a figyelmet, amiket a másik 2 nagy párt addig nagyon szépen szőnyeg alá söpört. Persze, ettől függetlenül nekik is vannak hülyeségeik.

Virág et. 2013.10.23. 13:23:28

@sanity: Nem vagyok. 2010-ben éppen ezért nem szavaztam a szocikra, Bokrosékra voksoltam és az MDF-re. Most sem szavazok rájuk, az E14-PM-re szavazok, ahol olyan emberek vannak, akik vagy teljesen újak (PM, Szolidaritás), vagy az elmúlt időszakból nem tudok hozzájuk olyan negatívumot csatolni, ami miatt ne szavaznék rájuk (Banai). Én lennék a legboldogabb, ha egyedül annyit kapnának, hogy ne kelljen koalícióra lépniük a szocikkal vagy a DK-val. Külön listák lesznek, tehát az elvi lehetőség adott.

A Jobbik irányába nem akarom elvinni a beszélgetést, de a legnagyobb jóindulattal is komolytalanok. A gazdaságpolitikájukról sokat elárul Vona 2010-es kampányötlete, hogy azzal teremtene forrást a temérdek intézkedésre, amiről beszélt, hogy megadóztatná az internetes kereskedelmet. Mert szerinte abba röpködnek a száz meg ezermilliárdok. Ez olyan szintű nem ismerete a hazai gazdaságnak, hogy az életveszélyes egy miniszterelnökségre aspiráló politikustól, pártvezértől. Thürmer szokott ilyen baromságokat mondani, de ők meg nem parlamenti párt.

Az sem szimpatikus, hogy tizedennyiért a szociknál már utcaköveztek meg sípoltak, meg kerepeltek meg tojást dobáltak évekig a "radikálisok", de csontra ugyanazt az intézkedést még meg is szavazzák, ha fidesz hozza. Nem tudom, feltűnt-e hogy ebben a ciklusban nem volt egy balhé sem, minden ünnep rendben zajlott, tojást se dobáltak, leköpni is csak a Gyurcsányt sikerült, újraszámlálásos móka sem volt, meg hídfoglalás sem a radikálisok részéről. Nem voltak vonuló betyárnindzsa, se semmi. Ha jön vissza a baloldal 14-től, akkor most fogadok bármibe, hogy jönnek vissza ezek a programok is az ünnepekre.

Ez a bajom velük. Balra keménykedik, jobbra kis pincsikutya. Nehéz nem azt érezni, hogy fidesz ifitagozat az egész bagázs.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.10.23. 13:39:42

@sanity:

"ettől függetlenül nekik is vannak hülyeségeik"

Nem is kevés. Magyarázd el kérlek, hogy miért fér bele egy "európai" politizálásba, hogy:

=> lépjünk ki az Unióból?
=> vezessünk listát a zsidókról?
=> zárassuk be a határainkat, és lehetöleg legyünk önellátóak (muhahah)?
=> akire sikerül rásütnünk az idegen/idegenszivü stb bélyeget, áz tfosszuk meg minden vagyonától?
=> legyen betiltva az abortusz?
=> sorolhatnám a végtelen baromságot...
=> szerezzük vissz a 100!!! éve elcsatolt területeket?

Arra adj választ, ha ezek a baromságok csak "választási-ígéretek", amik egyébként nem lesznek megvalósítva, akkor mi a garancia arra, hogy a jó ötletek meg fognak valósulni!?!?!?!

Nekem nem kell a kettös beszéd, sajnos engem nem tanítottak meg arra, hogy olvassak a sorok között. Ergo a Dzsobbik majd akkor kap tölem volsot, ha nem beszél BAROMSÁGOKAT.

sanity 2013.10.23. 14:17:24

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:

Többek között én is ezekre gondoltam. Főleg az EU-ból való kilépés lenne nagy harakiri, meg valóban nem vagyunk abban a helyzetben, hogy önellátóak legyünk.

Tudtommal minden kettős állampolgárt listáztak volna, amivel én személy szerint egyetértek. És elég sanszos, hogy akkor fény derült volna arra, hogy sajnos elég sok idegenszívű ember csücsül a Parlamentben, hogy finoman fogalmazzak. Ügynöktörvény, pártok finanszírozása, kommunista nyugdíjak felülvizsgálata ugyanez a dal. Ezeket egyszer muszáj lesz valakinek feltárni, ha már a rendszerváltás elég rendesen elmaradt.

Hogy ezek csak ígéretek-e, vagy valóban meg is valósítanák, azt ne tőlem kérdezd, hálistennek semmilyen pártnak nem vagyok tagja:)

Annyiban biztos vagyok, hogy harmadik utas megoldást fogok választani, Fideszre/baloldali micsodákra biztos nem szavazok. Szerintem lényeges, hogy minél több ember elmenjen szavazni, hogy még véletlenül se legyen senkinek se újból kétharmados többsége.

kifordított nagyanyó 2013.10.23. 16:13:35

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Jaja.A többiek eddig csak csinálták a baromságokat!:))
De sokszor jeleztem,hogy pl. az EU zászló égetés is egy nagy baromság volt.
Sajnos sokak nem európai viselkedése miatt nyert teret a jobbik.

legeslegujabbkor 2013.10.23. 18:40:31

@sanity: Ha az egyéni körzetek zömében a Fidesz jelöltje nyer akár csak 1%-kal, akkor újra 2/3-a lesz.

sanity 2013.10.23. 20:37:22

@legeslegujabbkor: Kiindulva abból, hogy a bizonytalanok/nem válaszolók túlnyomó többsége kormányt váltana, én azért nem vennék mérget arra, hogy magas részvételi arány esetén is behúzná a 2/3-dal a Fidesz.

Protest szavazás általában a kormány ellen szokott történni, és nem mellette.

legeslegujabbkor 2013.10.23. 21:01:41

@sanity:A Fidesznek van biztosan szavazó kemény magja, az ellenzéki szavazók hiába lesznek többen, mert ha több ellenzéki jelölt indul, akkor a szavazataik megoszlanak közöttük, és nyerni lehet már 25%-kal is.

Meridian74 2013.10.23. 21:03:55

@Virág et.: "megadóztatná az internetes kereskedelmet"
Nemcsak azt, hanem a tőzsdei tranzakciókat is megadóztatná, javarészt amúgy is offshorba megy át a haszon innen...
Persze lenne sírás, hogy "ellehetetlenülne" a tőzsdézés, de nem. Csak a napi daytradek szorulnának vissza - aminek egyébként semmiféle gazdasági haszna nincsen.

Meridian74 2013.10.23. 21:05:57

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:
"vezessünk listát a zsidókról?"

Hülyeség. Nem a zsidókról szólt az egész, hanem azokról akiknek több állampolgárságukis van, és különös tekintettel arra nézve, akik izraeli állapolgársággal is rendelkeznek. Ebben semmiféle zsidózás nem volt.

Vezérezredes 2013.10.23. 21:39:08

Hát, ezzel a hülyeséggel a baloldal most jól lejáratta magát :)

labrabbit 2013.10.23. 22:46:46

@Inkább_a_Lázár_maradt_vo
lna_ott:

Ángyán minden egyes törvényt gondolkodas nelkül megszavazott, a földtörvényt kivéve. Inkább szakmailag elhivatottnak mondanám, semmint gerincesnek.
A milla? Hívta más Bajnait? Ők voltak szinte az egyetlen újnak számító ellenzéki erő. Nem a kendermag a lényeg (rák, SM, stb esetén én is élnék vele). Fontosabb, hogy Bajnai, Oszkó, Bokros, legyen Angyan is, maguk valasszak a munkatarsaikat. Ahogy Hofi mondta: ne szakertőt a párttagok közül hanem szakértők közül a pártba.

sanity 2013.10.23. 23:09:15

@Vezérezredes: Csak folytatódott a kutyakomédia ott, ahol a nyár végén véget ért:) Fletó nekiállt széttrollkodni az "összefogást", ide már tényleg csak egy kávé kell.

@legeslegujabbkor: Azért a bal oldal bázisát sem szabad lebecsülni, bár a mai események után.... :)

Virág et. 2013.10.24. 06:57:37

@Meridian74: A 2010-es interjúban szó nem volt tőzsdéről. Egyébként a tőzsde megadóztatása sem hozna akkora bevételt, ami ellensúlyozná az irreális költéseket.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.10.24. 08:36:45

@Meridian74:

"Hülyeség. Nem a zsidókról szólt az egész"

De a többi az stimmel, ugye? Hát erröl beszélek nyuszómuszó... Lófaszt nektek, nem szavazatot.

alte trottel 2013.10.24. 10:22:26

@Meridian74:
"...és különös tekintettel arra nézve, akik izraeli állapolgársággal is rendelkeznek. Ebben semmiféle zsidózás nem volt..."
Hápersze!
Mert az izraeli állampolgárok "különös tekintettel" nem zsidók. Mondd, te kit nézel hülyének?
És miért nem látni egyetlen böcsületes antiszemitát sem, aki ki merné mondani, hogy "Igen, utálom a zsidókat, mert csak!"
Mitől fostok picinyem? Gyün a Moszat oszt meg fognak metélni? Vagy mi a lofat?

Meridian74 2013.10.24. 10:28:31

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: a többi is ugyanígy cáfolható, csak azt még ennyire sem értenéd meg miért... mivel neked sokkal jobban megfelel az a verzió amit a "médiamunkás" elvtársak tálaltak neked, és lenyomtak a torkodon.

Meridian74 2013.10.24. 10:32:33

@alte trottel: csak zsidók élnek izraelben? Na, mesélj, mert valami újat is akarok már hallani!

De amúgy, ha az lenne, hogy izrael 100%-ban csak zsidókból állna, ez az összeírás akkor sem a zsidókról szólna, hanem csak azokról, akik példának okáért izraeli állampolgárok. Nem mellesleg sok olyan zsidó él Magyarországon, meg máshol is, akik NEM rendelkeznek izraeli állampolgársággal. Továbbá a kérés nemcsak az izraeli állampolgárságra vonatkozott, hanem minden más ország állampolgárságéra is, csak éppen izrael azért lett hangsúlyozva, mert az közismert tény, hogy izrael az az ország, amely leginkább szereti így-vagy úgy beleártani más országok belügyeibe.

B.Lajos 2013.10.24. 10:34:40

@alte trottel:

Most ezt lehet, hogy nehéz lesz megértened és elfogadnod - vagy elhinned:
Zsidó vagyok, és utálom az izraeli államot és főleg a politikusait, agitátorait. Miként rajtam kívül nagyon sokan.

Antiszemita vagyok-e... esetleg náci?

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.10.24. 10:54:42

@Meridian74:

""médiamunkás elvtársak"

A Tarnóczyra, Molnárra, Kürkre és a Jéneyre gondolsz? Ami a Kuruc imresszumát illeti.

Ha pedig a Hazai-Pálya impresszuma érdekel...na de hagyjuk, inkább csemegézz magad (ajánlom az 5-ik oldalt):

vu2175.admin.databoss.hu/public/upload/files/HP2012-04.pdf

És még van képed ehhez a "degradáló" (muhaha) stílushoz, te gyökér. Édes jó Istenem...

legeslegujabbkor 2013.10.24. 10:59:52

@sanity: A politikusok tegnapi beszédeiből én azt szűrtem le, hogy a választóik sokkal okosabbak náluk.

Meridian74 2013.10.24. 11:06:57

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: mit kellene látnom az 5. oldalon, ami szted rossz? A cigányok által elkövetett egyre pofátlanabb és erőszakosabb bűnözést? Ha lenne halálbüntetés, legalább a megoldódna a munkanélküliségük. Amúgy akiket most hazahoztak Svájcból, hallottad mit hazudtak? Azt hoyg ők nem szöktek el, munkát vállalni mentek Svájcba...
ROFLMAO!

MUHAHAHAAAHAHAHAAA!

alte trottel 2013.10.24. 15:08:40

@Meridian74:
Nyilván a drúzok, vahhabiták, szalafiták, baháiták, mezei síita-szunnita arabok, tucatnyi arab keresztény irányzat verte ki nálad a biztosítékot. Mert van _EGY_ zsidó barátod és ismersz _EGY_ becsületes zsidó zöldségest is!
És azért kell őket nyilvántartani, mert egyébként fennáll a veszély, hogy képviselőként aljas aknamunkával károsan befolyásolnák, elszabotálnák szép hazánk csodálatos kül-, bel- és gazdaságpolitikáját (lásd még: "Dolchstoss")
És Izrael nagyjából az egyetlen állam, amelyik befolyásolni akarja más államok politikáját. Ezért _KIZÁRÓLAG_ az izraeli kettős állampolgárokat célszerű nyilvántartani. Orosz, kínai, amerikai, maláj, paki, iráni (stb.) szóba se jöhet.

Mivel a halálfának van szára, a következő úticélod már meg is van. No, ihajcs!

alte trottel 2013.10.24. 15:17:04

@B.Lajos:
Halaványlila segédfingom sincs, hogy náci vagy-é avagy antiszemita. Lásd lovaspityu. Vagy, hogy zsidó vagy-é egyáltalán. (P.L.Sz.M.) Esetleg hazug,netán hülye.
(Ha egy zsidó hülye, akkor nagyon hülye.)
De nem is érdekel. És én nem vagyok zsidó. De attól még hányva fakadhatok az efféle ócska dumáktól.

B.Lajos 2013.10.24. 15:31:41

@alte trottel:
Az nekem a gyanúm, hogy sok minden másról sincsen halvány lila segédfingod sem, nem csak erről. Esetleg, van-e valamiről, netán semmi többről, mint az átlagpolgárnak.
(Aki hülye egyszerűen)
De nem igazán érdekel, és az sem, hogy zsidó vagy-é vagy sem. Leszarom, csak irritál az ostobaság hirdetése.

De mint írtam, nehéz ezt megértened, akár képtelenségnek is tűnhet számodra, azonban nem neheztelek rád érte, elviselem a nehézséget amit a magadformák generálnak, az agyhalált a fizikai halállal kezelem analóg módon:
Ha halott vagy arról nem tudsz, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet, ha hülye vagy.

alte trottel 2013.10.24. 15:46:15

@B.Lajos:
Értem, öcsibogyó!
Szóval, _SZERINTED_ a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy parlamenti párt, itt Európa közepén úgy cirka hetven évvel bizonyos sajnálatos túlkapások után, listát óhajt vezetni a zsidókról. (Jó, tudom, Izraelben él kb. 20 % nemzsidó is. És kizárólag miattuk, ugye királyfi?)
A többi meg a szokásos ballib fingreszelés.
No, menj te a picsába!
(ne válaszolj, szűrőre tettelek)

B.Lajos 2013.10.24. 16:00:41

@alte trottel:

Szerintem teljesen természetes, hogy egy parlamenti párt azt szeretné, ha más országok állampolgárai (a más ország iránti állampolgári hűségesküjükkel együtt) nem lennének a magyar parlamentben. Izraelben a Knesszet is így működik egyébként, vagy szerinted is nacionalista és rasszista az izraeli állampolitika?

Kérdezz nyugodtan, és tiltsd le a válasz elolvasásának lehetőségét magad elől. Ez olyan intelligens, értelmiségi, kultúreuropéer demokratikus és liberális :)

Ugye néha vannak tiszta pillanataid amikor érzed, hogy gond van a helikopter énképeddel?

Bee-zony 2013.10.24. 16:47:56

Normális ember nem szavaz a magukat már sokszorosan lejáratottakra. Ez rendben is van; de akkor kire szavaz? A jelenlegi választék a hatalom- és pénzmániás pszichopaták klubja, lózunggyártó- és pofázógépek. Magyarország rossz szellemű ország, és főleg fölülről jön ez az „áldás”, a közérzetmérgezés, és nem csoda, hogy ettől egyre több ember fordul el, menekül el – önvédelemből.
Ráadásul, kis ország, egy csőcselék, és egy politikusi garnitúra – akik tudják, hogy választékként csak ők vannak, és akkor is ők a választék, ha a bányászbéka feneke hozzájuk képest magaslat. Ez kinek a hibája? Enyém, tied, övé – mindenkié, mert adott a lehetőség, hogy tessék, csinálj jobbat – és bár lehet körbe mutogatni, de le is lehet rövidíteni a kört, egyszerűbb, ha mindenki magára mutat.
Akiknek Magyarországon jó így ahogy van, azok jól elvannak, akik jobbat akarnak, de nem tudnak, azok lelépnek, akik pedig akarnak és tudnak, azok hol vannak?

A baj pedig sokkal nagyobb, mint ami a felszínen látszik.
Pl. a kiválasztott célszemélyek teljes körű USraeli elektronikus lehallgatása, amit megcsináltak Magyarországon is, ahol van néhány ezer célszemély…
Valószínűleg lehallgatták Merkel mobiltelefonját? Ha valószínű, akkor biztos.
Ez már nem csak film, megvan hozzá a technika, és úgy néz ki, hogy a szándék is…
A közellenség (Enemy of the State, 1998)
www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=3395
(A neten van a teljes film, a gugli segít.)

A másik, Vona Gábor az őrület útját járja, most okt. 23-án elmondta az eddig legrosszabb beszédét, a saját démonaival viaskodik, és elvesztette a kapcsolatát a tömeggel… Az elöl álló párt-slepp és a gárdisták, a kritikátlanok persze megtapsolták, de a hátul levők, a kritikusok nem, úgyhogy most van az ideje a pártelnök-váltásnak logikailag. Aki túl sokat akar Magyarországon, az beleőrül, és az aránytévesztés, ha valaki 1 tonnás súllyal próbálkozik puszta kézzel, mert oda áttételes szerkezet kell; és ha van, jó, ha nincs, akkor azt a mennyiséget fel kell adni, a harmadik út pedig a zsákutca.
A legjobb, neki is és a pártnak is, amúgy logikailag, anyagi és egyéb érdekeket nem számítva, ha a leromlott egészségi állapota miatt háttérbe vonul, és átadja a stafétabotot pl. Z. Kárpátinak, mert az idő haladtával minden csak egyre rosszabb lesz, és nem érdemes abba az irányba tovább haladni.

Vona Gábor 1 évvel ezelőtt okt. 23-án, összehasonlításként (két példányban, azaz két felvételen is):
www.youtube.com/watch?v=5q5fnw_uMLE
www.youtube.com/watch?v=RER4u2cHTl0

2013. okt. 23., Vona Gábor: Ezt a zászlót mi győzelemre viszzük!
frissvideok.hu/hirek/337657-video-vona-gabor-ezt-a-zaszlot-mi-gyozelemre-viszzuk

1 fontos eldöntendő kérdés, össznépileg: csak a hülyék maradnak itt, vagy nem csak a hülyék maradnak itt?

alte trottel 2013.10.24. 18:43:16

@Bee-zony:
Marad párszázezer nyugdíjas, akinek nincs külföldön fia, unokája, vagyontalan és a nyugdíja Albániában, Romániában, Montenegróban is kevés a megélhetéshez, maradnak a cigányok, a röghöz kötött (félanalfabéta, nyelvtudatlan) segédmunkások, a személyzet (szobalányok, inasok, komornyikok, lovászok, sofőrök, kertészek), no meg a pandúrsereg, NAV-tól TEK-ig.

Meridian74 2013.10.24. 19:02:25

@alte trottel: sarkítasz, ott ahol már nem kellene, és persze hogy nem akarod érteni miről van szó, csak nyomod azt a verziót amit a médiában nyomattak.

alte trottel 2013.10.24. 19:11:19

@Meridian74:
Persze, hogy sarkítok!
Kurvára unom már a szép, legömbölyített, síkosra nyálazott mellévakert!
Kicsodád neked ez a huzivoni gbóca? Rokon? Haver? Üzletfél?
Mi a bánatért akarod elmagyarázni, hogy aminek fekete, a hátán fehér sávos bundája van, kurvára hasonlít egy európai borzra és a farka alatt az élővilág legpenetránsabb bűzmirigyeit hordja, az nem szkunk (Mephitis mephitis), hanem maga a kokkolínómaci?

Meridian74 2013.10.24. 19:26:40

A gbóca? Nem tudomki a tököm az. De a "Gyöngyösi Márton"-féle parlamenti felszólalást kiforgatták sajátos szempontok szerint. Aki akarta, az megnézhette az egészet, aki meg nem akarta, az meg elolvashatta a népszabiban meg az indexen a "rövidített" verziót. Aki mindkettőt megismerte, és korábban is összevetett pár ilyen szenzációhajhász hírt, az pontos mintát kaphatott már, hogy működik a liberálisnak mondott média, ami egyébként nem is liberális, amit inkább manipulatív médiának kellene nevezni.

alte trottel 2013.10.24. 20:39:58

@Meridian74:
Polemizáljon veled a somfa. Telepítsd csak be azt a szép csíkoshátú állatot a fehérneműs szekrényedbe, legfeljebb elhúzódnak tőled az emberek.
(az iráni pénzforrás szerinted rendben van?)

Meridian74 2013.10.24. 21:13:15

@alte trottel: na, mesélj, milyen iráni pénzforrásról van szó? Vagy ezt is az indexen olvastad?

alte trottel 2013.10.25. 12:33:10

@Meridian74:
Ne kapj agyvérzést, a ruszkiktól is folydogál huzivoniéknak. Ja persze, ez is csak a zsidó ármány, mi?

www.nevetes.eoldal.hu/img/mid/73/strucc.jpg

süti beállítások módosítása