Skip to content


       Szűrés lista

Jobbikos rajzverseny gyerekeknek

Lehet, hogy úgy tűnik, mintha rászálltam volna a Jobbikra, pedig nem így van. Csak egyszerűen nem tudok elmenni a dolgaik mellett. A múltkori nagy arculatváltás után most az ifjúsági tagozatuk rajzversenyét nem tudom szó nélkül hagyni.

"Kedden tartották a Képviselői Irodaház aulájában a Jobbik Ifjúsági Tagozata által meghirdetett "Magyarország az én Hazám” című rajzpályázat díjátadóját.

"Nem az a legfontosabb, hogy ki hányadik helyezést ért el, hiszen bárki aki rajzot küldött be már győztes. Győztes, mert olyan családban nevelkedik, ahol törődnek vele a szülei, győztes, mert tudja, hogy honnan jött és milyen közösséghez tartozik, ráadásul már ilyen fiatalon megadatik neki, hogy tudja mi a jelentősége a nemzethez tartozásának és a magyarságának”közölte a díjátadón Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője. Hozzátette: hiánypótló kezdeményezés a Jobbik IT szervezésében, hiszen rengeteg ajándékot adnak azoknak, akik megnézik a műveket. "Ha végignézünk ezeken a rajzokon akkor láthatjuk benne a jövő generációjának reményét, a jövő generációnak a magyarsághoz tartozásának kifejezését. Ezek a gyerekek jelentik a magyarság megmaradásának reményét – hangsúlyozta a politikus."

rajz1_1.jpg" Farkas András 9 éves - Magyarok Attila népe"

Dórának üzenem, hogy én is törődök az iskolás gyerekemmel, de nem rajzoltattam vele a jobbikos rajzversenyre, és szerintem ebből látszik igazán, hogy törődök Vele. Hagyom élni, gyereknek lenni, és a saját véleményét megformálni. Megmondom őszintén, én büntetném, aki gyerekeket pártpropagandára nevel, mert ez csak szimpla agymosás, amivel beszűkítik a tudatukat egy életre, bár a szerencséseknek vagy kivételesebbeknek azért később felnyílik a szemük, de akkor is meghatározzák ezek az élmények az életüket. Azokét is, akiket Fidesz- vagy MSZP-nagygyűlésre visz ki a kedves anyuka és/vagy apuka, meg annak is, akivel a Jobbik rajzversenyére rajzoltatnak. Nem hagyják, hogy maguk ismerjék meg a világot, nem kíváncsiságra és kétkedésre, tehát nem önálló gondolkodásra tanítják őket, hanem irányt mutatnak nekik, az egy fix irányt, ami a kedves szülők szerint jó, és hát akkor tessék azt követni gyerekek, mert csak az a jó, kérdés nincs.

Csodálatosak a rajzok is, meg a szülői kommentek is:

"Az egyik első helyezett, Bernáth Ibolya és édesanyja portálunknak elmondta: sokat készültek és összeszedték az anyagokat, mielőtt Ibolya megrajzolta műveit. Az édesanya azt is kiemelte: fontosnak tartotta, hogy gyermeke megismerje a gyökereit."

kommentek.jpg

A két kategóriában (6-10 év, 10-14 év) meghirdetett verseny a beszámoló szerint nagy siker volt, 2 hónap alatt több, mint 200  pályamunka érkezett, így nehezen tudott dönteni a bíráló bizottság, vagyis Dúró Dóra, Morvai Krisztina és Varga Kitti, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos elnökségi tagja. De azért sikerült kiválasztani a nyerteseket, akik mindkét kategóriában az alábbi díjakat kapták:

1. helyezett: Ajándékcsomag 25.000 forint értékben
- tartalma: gyermek tradicionális íj + 5 db íjvessző, "Őseink írása" társasjáték, Borsa Desszert - Mesedoboz, IT-s bögre

2. helyezett: Ajándékcsomag 15.000 forint értékben
- tartalma: karikás ostor, Wass Albert könyvcsomag, Borsa Desszert - Mesedoboz, IT-s bögre

3. helyezett: Ajándékcsomag 10.000 forint értékben
- tartalma: "Kalandozás a múltban" társasjáték,  Magyar Népmesék gyűjtemény, Borsa Desszert - Mesedoboz, IT-s bögre

 Jól tippelnek, akik arra gondolnak, hogy az Őseink Írása egy rovásírásos scrabble, mert tényleg olyasmi. De nézzük meg az első kategória nyertesét, egy 7 éves kislányt a nyereményíjjal. Szép. Szegény.

rajz2.jpg

Mondjuk azt se irigylem, aki a Wass Albert könyvcsomagot kapta meg ennyi idősen, mert egész egyszerűen nem neki való. Sokat olvastam, A tizenhárom almafa, a rafkós Tánczos Csuda Mózes története - aki minden rendszer játékszabályaihoz alkalmazkodott a túlélés érdekében, és közben utálta és kijátszotta mindet - az egyik kedvencem, de a könyvekből áradó szomorúság, történelmen való búsulás nem gyereknek való, pláne nem 10 év alattinak.

Címkék: társadalom jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr915635093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2013.11.15. 14:05:32

Az megvan, hogy a győztes "kompozíció" olasz nemzeti színekbe van keretezve? :DDDD

Ha mán ennyire kurvanagymagyarkodunk. :P

titan 2013.11.15. 14:13:05

@Geza: "Tudod, azok, akik szerint pl. az usa-zászló-minta egy pólón divatos, de egy piros-fehér-zöld minta (semmi pártlogó, csak a hivatalos színeink) már 'magyarkodás'..."
Elmondom hol kezdődött ez: ott, ahol a "jobboldal" kisajátította a pirosfehérzöldet. Hogy az hordjon kokárdát, aki jobbos, mert aki nem az, az nemzetidegen, zsidóbérenc, stb. Ez szerintem is gáz, én is szeretném szabadon hordani a kokárdát, én is szeretném büszkén emelni a magyar lobogót, de nem akarom hogy bárki azt higyje, emiatt én a kirekesztők közé tartozom.

Bee-zony 2013.11.15. 14:16:37

A kritikáról a kádári szellemi keréknyom jutott eszembe, „vannak még hibák elvtársak, amelyeket ki kell javítanunk…”
Vannak, csakhogy a múlt erősen meghatározza a jelent és a jövőt, „langyos a sör, de nekünk így is jó”, és a hibák nem akarnak „kijavítódni”; tehát nem hiba az, hanem tulajdonság. :(

Most ott tartunk jobbikos szellemi áramlatilag, hogy egyrészt, Dúró Dóra a „győzelemre születtünk” propaganda-vonalat nyomja; az értelem hiányát pótoljuk önbizalommal, aztán majd lesz belőle valami… a nagy arcúak bukása.
Ha vannak győztesek, akkor vannak vesztesek is, ugye? És már meg is érkeztünk az igazi kapitalizmusba, a winnerek és looserek, és a farkastörvények világába... Észak-Amerikába, ahol ha nincs pénzed, akkor senki vagy, és nyomorúságos és rövid életed lesz, tehát vagy csinálsz pénzt, gyorsan és sokat, vagy pedig gyorsan elpatkolsz, és kiszelektálódsz.
Másrészt „a történelem az, amiben többen megegyeztek.” Amikor alternatív magyar történelmek vannak (finn-ugor, hun, szíriuszi… :), legalább elgondolkodik rajta az ember, hogy mi lehet az igazság.
Úgy látom, hogy a magyar (is) bőven kevert nép, és van benne mindenféle leszármazási vonal, valamint elmebetegek is vannak, és ez alapján a maga részéről mindenkinek lehet igaza; a probléma abból van, amikor valaki a saját leszármazását és identitását akarja általánossá tenni a többiekre vonatkozóan is, amivel aztán heves tiltakozásba ütközik a részükről.
Én azt tudom mondani, hogy genetikailag nincs közöm a korrupt és kriminális többséghez, és memetikailag sem tudtak elrontani, úgyhogy az enyém leginkább a finn-ugor vonal (mínusz alkoholizmus), vagy legalábbis ehhez áll a legközelebb.
A magyarok Attila népe, meg Kádár népe, meg kunok, meg zsidók, meg cigányok… Az én lelkivilágomnak ez már nem csak hogy túlságosan vegyes, hanem nem is összeillő, és felfogtam, hogy ebből egységes és jól működő társadalom így, és mostanában nem lesz. Nem csak jó keveredések vannak, hanem rosszak is, és az utóbbira Magyarország egy példa; mint konfrontálódó etnikai és világnézeti katyvasz. Amikor már sok a feszültség, és az embernek nem csak káromkodni kél kedve, hanem ölni is, akkor a legjobb a szétválás, pl. 20 miniállam, 19 megye és Bp., mert már nem csak az összefogás hiányáról van szó, hanem ártalomról is, és az ebből következő ellenségeskedésről.
Fogadni merek rá, hogy Bernáth anyuka oszlopos jobbikos, és hogy ő és a gyermekei jól elvannak a jobbikosok között.
Ennek alapján legyen terület a szavazatok arányában (10% kb. 2 megye), és éljen mindenki a sajátjai között, és boldoguljon mindenki a saját közösségében (vagy a lelkivilágához legközelebb állóban) ahogy tud.
Ha az élősködők, ragadozók zsákmány(állatok) hiányában elpusztulnak, helyes, ilyen az élet, ez a fejlődés; fajkihalás, rasszkihalás, kiszelektálódás, evolúciós zsákutca pedig van.
De azért vigyázat, még az anti-l(h)ibbant szellemi áramlat sem jelenti azt, hogy az csakis jó lehet, és sohasem rossz. Minden szélsőségből lehet zsákutca, az egyik balra hajlik, a másik jobbra hajlik, és így tér le az élet útjáról.

Kandeláber 2013.11.15. 14:17:25

A hivatásos rettegőknek lehet követni kertészákit meg mohácsilíviát Kanadába.
Legalább tisztább lenne az ország.

titan 2013.11.15. 14:26:47

@Ádámka Auditore: "Én pont a - korosztály színvonalán - nehéz nyelvezet miatt nem tartom őket szerencsésnek, mert sok gyereknél annyi lesz csupán az eredmény, hogy sutba hajítja a kicsit érettebb fejjel és nagyobb műveltséggel élvezhető, izgalmas, építő jellegű történeteket, aztán még könnyebben olvasható és értelmezhető műveket sem veszik majd elő."
Látod ezzel például mélyen egyetértek, sajnos könnyű a gyereket leszoktatni a tanulásról azzal, hogy olyan feladatot eröltetnek rájuk, amit nem vagy csak nehezen tudnak megoldani. Ugyanez igaz a reáltárgyakra is ugyanúgy, mint a humánokra.

titan 2013.11.15. 14:29:10

@Marcellusca: már tudjuk, hogy szereti, mostanában sokat eteti őket a posztokban :)

Ádámka Auditore 2013.11.15. 14:36:35

"És már meg is érkeztünk az igazi kapitalizmusba, a winnerek és looserek, és a farkastörvények világába... Észak-Amerikába, ahol ha nincs pénzed, akkor senki vagy, és nyomorúságos és rövid életed lesz, tehát vagy csinálsz pénzt, gyorsan és sokat, vagy pedig gyorsan elpatkolsz, és kiszelektálódsz." - Ez az, amin sürgősen változtatni kell és ez az, ami így nem mehet tovább. Meg nem csak a pénz kérdése. Egyszerűen felelőtlen és tapló dolog pusztán az eredménye alapján megítélni egy vállalkozást. Meg ez a mindent adjunk el minden áron szemlélet is fenntartható, fizikai és logikai képtelenség. De most komolyan, hány %-ban a vállalkozáson és hány százalékban a piac szeszélyén múlik, hogy milyen sikeres? Ha van egymás mellett két hasonlóan jó minőségű zöldséget áruló zöldséges és én hasra ütve bemegyek az egyikhez, akkor az egyik "győztes" szipi-szupi, a másik meg értéktelen "looser" fos? Még azt is megütném, aki ezt a kifejezést a szájára veszi, annyira irtózok ettől a felfogástól. Nem igaz, hogy nem lehetne másképp csinálni.

Ádámka Auditore 2013.11.15. 14:37:24

*mindent adjunk el minden áron szemlélet sem fenntartható

kuckucmadar 2013.11.15. 15:32:00

@Virág et.: Magyar történelmet, regét,mesét, népdalt. hagyományt Magyarországon ne tanítsunk, helyette a pártoktól, politikától mentes holokauszt történetére helyezzünk nagyobb hangsúlyt a közoktatásban. A magyar történelmi emlékhelyeket se látogassuk, nagyjaink tetteit fölösleges ismerni (esetleg még közülük választ példaképet a politikamentesen nevelt gyerkőc), csak azt fontos beléjük verni, hogy a magyar ember egy kötekedő, degenerált, bűnös emberféle, gondolkodásra, önálló vélemény kialakítására nem alkalmas. Persze mindezt szigorúan pártoktól, politikától mentes steril környezetben! (Vigyázat, egy rajzpályázat egy életre taccsra vágja a jövő nemzedéket!)

Virág et. 2013.11.15. 15:54:21

@kuckucmadar: Mert én pont ezt írtam, igaz?

A rajzpályázat nem a gyerek életét vágja taccsra, hanem ügyes ürügy arra, hogy a pártot az óvodás / kisiskolás gyereken keresztül népszerűsítse a szülőknél. Ez szimpla kampány-tevékenység, amivel csak az a baj, hogy a médiuma az iskola, ahol a politikának nincs helye.

Ha ugyanezzel a témával ír ki pályázatot mondjuk egy állami szerv vagy egy civil szervezet, esetleg maga az iskola, azzal semmi baj nincs. Ha Dávid-csillag rajzoló versenyt ír ki a Jobbik vagy a DK, azzal ugyanez a baj. (Ezt azért írtam le, mert úgy látszik, te csak a zsidós témákból értesz.) A párt ne akarjon a gyerekemen keresztül politizálni, kampányolni, engem meggyőzni.

Ha ezt nem érted, akkor a probléma a te fejedben, lelkedben van.

Bee-zony 2013.11.15. 15:55:04

@Ádámka Auditore: A két zöldséges példád azért nem jó a nyertes-vesztesre, mert a két hasonló zöldséges kb. azonosan fog megosztozni a keresleti piacon, ahogy a Coca-Cola mellett is ott van a Pepsi-Cola, és mindegyik cégnek van mit a tejbe (kólába) aprítania. A vesztesek azok, akiknek se a sikeres vállalkozás, se a maguk sikeres eladása a munkaerőpiacon nem jön össze, akármilyen okból. Éljenek meg, de miből? Nekik abban a rendszerben nem igazán van létjogosultságuk, és mindez csak azért, mert nem játsszák jól a „Capitaly”-t – és így lehet belőlük pl. bűnöző, utcán élő, törvényen kívüli, két lábon járó állat, aki pl. nyáron szabadlábon van, aztán a jó idő véget értével elkövet valami bűncselekményt, és megy a sittre melegedni, és a bűn és a büntetés egyaránt be van tervezve, és megmutatkozik a rendszer abszurditása is, hogy a megélhetéshez bűncselekményt kell elkövetni, mert ez egy járható út, avagy ez „a” járható út, a célszerű, az egyetlen.
Abban a rendszerben vannak a gazdagok, akik lefölözik a vállalkozás, vagy az állami rablás hasznát, vannak a középosztálybeliek, akik viszonylag jól megélnek a napi 8 óra robotból, és van a harmadik osztály, avagy kaszt, akik a rendszer keretein kívül vannak – az kemény élet, és kemény bűnözőket termel ki.
Lehet másképp élni, több lehetőség is van, Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa, Kína, India, vagy a kibucok, ezek eltérőek társadalmilag és gazdaságilag, és valamilyen távon mindegyik életképes; az igazi mérce a hosszú táv. A szocializmus többségileg már kinyiffant, a rothadó kapitalizmus még mindig húzza, az idealista, az átlagot, avagy a kort meghaladó rendszerekhez pedig szintén ilyen, avagy ideális emberek kellenek, ezen múlik a létük és a méretük.
Az észak-amerikai kapitalizmus engem se nyertesként, se vesztesként nem boldogít, nem vagyok hozzá elég ordas, és szerintem ez nem baj. A lényeg, hogy mindenki találja meg a legjobb, ellenszenvek, diszkomfort és szellemi- testi hanyatlás nélküli helyét a világban, és ez úgy érhető el, hogy hasonló a hasonlóhoz kerüljön, és olyan értelemben zárt rendszerben legyen mindez, hogy ne legyen konfrontáció a másként gondolkodókkal és más életformában élőkkel.
Amikor azt mondod, hogy a kapitalizmus milyen rossz – neked, és nekem is, viszont vannak, akiknek jó. Ők éljenek benne, a többiek pedig olyan rendszerben éljenek, ami nekik jó, olyanban, ami szerintük a legjobb. Így megvan a biodiverzitás is, és a hülyék is kihalnak hosszú távon, mert ez még a legkíméletesebb rendszerben is ott van, tehát megvan a kiselejteződés is, úgyhogy ez így életképes, és a továbbiakat illetően lehet csiszolni rajta, egyre jobban közelíteni az optimumot. Tehát pl. ne akard megváltoztatni azt a kapitalizmust, amire a többség azt mondja, hogy az nekik jó úgy ahogy van. Akinek nem jó, szakítson a kapitalizmussal, és építse fel a saját közösségét; aztán majd hosszú távon kiderül, hogy mi a jó, vagyis hogy melyik az életképesebb.

dr. Aullah 2013.11.15. 15:57:05

Nekem egyedül a nyereményekkel van bajom... hülyeség. A többit nem is igazán értem. Miért nem lehet egy olyan rajzpályázatot kiírni, ahol a magyarság a téma?
"Hagyom élni, gyereknek lenni, és a saját véleményét megformálni."
Igazad van Laspalmas. ÉN IS hányok azoktól a szülőktől, akik egy bizonyos hitre nevelik a gyereket kicsi korától... meg akik megkeresztelik stb...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.15. 15:58:34

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Bocs, de értelmezhetetlen halandzsa az, amit ide írtál. Szabadság kell, nem tiltás. Éppen a te álláspontod diktatúrapárti...

Albu 2013.11.15. 16:19:45

Pártpropaganda nem való a gyerekbe, ezt elfogadom, egyet is értek.

De a nemzettudat igenis való.

Nekem a Móra Könyvkiadó könyvein kellett felnőnöm, melyben „Jugoszlávia népei a jugoszlávok” szerepelt, és csak a szüleimnek köszönhetem, hogy ezen a foson kívül -- amit akkor internacionalizmusnak nevezett a propaganda, most kozmopolitizmusnak a trend, meg európéernek az Eu marketingje -- kapjak rendes világképet is, amitől nem csak az jár az ember fejében, hogy „az utolsó kapcsolja le a villanyt!”, mint Kelet-Berlinben (bocsánat: Haupstadt der DDR, hiszen ezt kaptam az állami iskolában, és nem a szüleimnek van igaza).

De majd ha fölnövök, eldöntöm, hogy brit vagyok, hisz úgyis az angol nyelv a hasznosabb. : )

Bee-zony 2013.11.15. 16:54:04

Javaslom jobbikos párt-indulónak (ha már úgyis arra tartanak):

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk hurka és béka.
Mi nacionalista szívvel indulunk,
És bennünk a népünk reménye.

Széttörte népe láncát, elmúlt idők homályát,
Ifjúi vére árán annyi vértanú.
Kövesd a példát, a párt szavát,
És győzni fogsz, te büszke ifjúság!

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk pulyka és réce.
Mi nacionalista szívvel indulunk,
És bennünk a népünk reménye.

Hajnali friss erőben éled a hegytető fenn,
Most van csak zsendülőben népünk tavasza.
Országunk békéjét védi már
S apái mellett küzd az ifjúság.

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk durva és téves.
Mi nacionalista szívvel indulunk,
És bennünk a népünk reménye.

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk puska és réme.
Mi nacionalista szívvel indulunk,
És bennünk a népünk reménye.

Hajnali friss erőben éled a hegytető fenn,
Most van csak zsendülőben népünk tavasza.
Országunk békéjét védi már
S apái mellett küzd az ifjúság.

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk kurva és bére.
Mi nacionalista szívvel indulunk,
És bennünk a népünk reménye.

Ez is, az is, a csokoládéba csomagolt szar esete.
Nagy különbség van a jobb- és a baloldal között? Dehogy van; a nagy különbség a fent és a lent között van.

Állatfarm, elvtársurak... balról is, meg jobbról is az Állatfarmra, az ólba (más néven parlament) és a vályúhoz (más néven kincstár) vezet az út, a sok és hosszú röfögésen át.
Az állatfarmi pártok valódi programja és célja röviden:
Röf, röf, megszedjük magunkat.
Ui, ui, megszedtük magunkat!

Kandeláber 2013.11.15. 17:09:30

@Bee-zony: Kertészáki tanítványa tetszik lenni?

Bee-zony 2013.11.15. 17:19:57

@Kandeláber: Ahhoz képest, hogy mindenről és mindenkiről kertészáki jut eszedbe, nem sok fogalmad van a munkásságról.
Nem kertészáki a mester, hanem George Orwell.
mek.oszk.hu/00600/00620/00620.htm
Van még, aki nem ismeri?

Kandeláber 2013.11.15. 17:25:49

@Bee-zony: A disznók miatt gondoltam, ugye Kertészáki nevezte moslékzabálónak a magyarságot.
A "versednek" amúgy mi köze van Orwellhez?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.11.15. 17:37:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Jaja, szabadság... persze Jobbikos szabadság a "Jobbikos gyerekeknek", ahol mindent szabad, amit a Jobbik jónak lát. Például szitokszónak használni a "libsit", csak mert képtelenek elolvasni akár csak a Wiki-t is (naná, azt a globalista "csökevényt"!), amiből esetleg kiderülne, hogy a liberális nem egyenlő sem az SZDSZ-szel, sem a melegfelvonultatással, és még nagyon sok mindennel. Talán szabadság kéne, de hogy várható ez pont a Jobbiktól, amelyik tiltó, büntető, korlátozó és kényszerítő javaslatok tucatjait tette le eddig a közösbe?

Aztán melyik "álláspontom" a diktatúrapárti?! Az, hogy a gyerek nem pártrendezvényre való? Hűha...

GERI87 2013.11.15. 18:17:18

"Ha végignézünk ezeken a rajzokon akkor láthatjuk benne a jövő generációjának reményét, a jövő generációnak a magyarsághoz tartozásának kifejezését."

Az ciki mert a kép szerint csonkaországot képzelnek a a határontúliak nélkül:)

"Nem hagyják, hogy maguk ismerjék meg a világot, nem kíváncsiságra és kétkedésre, tehát nem önálló gondolkodásra tanítják őket, hanem irányt mutatnak nekik, az egy fix irányt, ami a kedves szülők szerint jó, és hát akkor tessék azt követni gyerekek,"

Ez szar érv, mert minden szülő "fix irányt mutat" , "ami szerinte jó" a "nyitott legyél mindenre" is egy irány és mivel a szülő ekként él, "fix" .
DE! emeltet érik persze külső hatások is és ezek összessége határozza meg milyen ember lesz...aki magától nyitott, van esze az bármilyen szülői hatás mellett is képes gondolkodni...aki meg nem azt úgy is beszippantja valami.

"Hagyom élni, gyereknek lenni, és a saját véleményét megformálni. "

A saját véleményhez alap kell, amit a szülő ad, te is, szóval hatással vagy rá....ne hidd hogy te más vagy.

"egy 7 éves kislányt a nyereményíjjal. Szép. Szegény."

mi a baj?
Az íj? jajmár...
mi is mindenféle használhatatlan hülyeséget kaptunk anno, ez ilyen.

"aki a Wass Albert könyvcsomagot kapta meg ennyi idősen, mert egész egyszerűen nem neki való"

ebben talán van valami, bár ha jól emlékszem az iskolás nyeremény könyvek is a "nem nagy szám" kategória, el sem olvastuk...

A videó vicces: 100% magyar pólós gyerek:)

GERI87 2013.11.15. 18:23:05

@Ádámka Auditore:

Nem, de az baj hogy ha a gyereket arra nevelik hogy önmagában "eredmény és erény" magyarnak lenni.
de hát ez ugye még lófasz, de sokan mégis ezt hiszik.
Ha van esze rájön hogy ez csak egy dolog, ha nem akkor "úgy marad."

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.15. 18:25:34

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

A szülő jót akar gyerekének. A jobbikos szülő is. Hol a gond? Hogy esetleg az valójában nem jó? Ez nem érv, mert a tévedésre is joga van mindenkivel - ez a szabadság és a demokrácia.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.15. 18:28:39

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

S igen, a gyerek pártrendezvényre való, a politika nem csak a felnőtteké.

GERI87 2013.11.15. 18:35:13

@Ádámka Auditore:

A jobbikos gyerek vagy rájön hogy a történelmet nem lehet megenni, hogy a magyar vállalkozó nem jelenti be, elmarad a bér és a multi ezerszer jobb, vagy lelép külföldre...ha nem akkor honfitársait bassza át hogy neki jobb legyen, vagy túlél, elbassza a pénzét cigire, meg provident hitelre mert kell a tapiszar meg a szakadt BMW, mert az menő, vetíteni kell...és gyűlölködő, mindenbe beleszaró, másokat hibáztató hőbőlgő proli lesz mint a jobbikos szülei.

GERI87 2013.11.15. 18:48:24

@willdattaa:

"1964-ben Hruscsov felajánlotta Kádárnak hogy Kárpátalja magyar többségű Tisza-menti járását a Szovjetunió visszaadja (Finnországnak és Kínának ekkoriban adtak át területeket), de Kádár elutasította, mert attól félt hogy a visszacsatolás óhatatlanul ünneplésbe torkollik, ami felerősíti a nemzettudatot, amit nagy nehezen igyekszik rombolni a kommunista diktatúra. "

ez hülyeség, valami kocsmatöltelék kitalálta és most ez megy szájról szájra...

"adtak vissza területeket,"

Két támaszpont volt a finn-öbölben, sosem volt a SZU része.

-hanko 1940-41 (-1947): A moszkvai béke (1940. március 13.) értelmében Finnország 30 évre bérbe adta a félszigetet a Szovjetuniónak. csak 41-ig maradtak. 47-ben lemondtak róla Párizsban.

-Porkkala: 1944-1956: szovjet haditengerészeti bázis.

Ezek koncessziók.

Kárpátalja meg a SZU szerves része lett, miért adták volna vissza?
Szerinted egy nagyhtalom(bármilyen ország) a kölcsönös területcserén kívül lemond a területe egy részéről csak úgy szívességből?
Jól megetted ezt a hülyeséget.

A kínai meg valószínűleg az Amur folyón valami sziget csere, határmegállapodás, megállapítás lehetett...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.15. 19:56:19

@Ádámka Auditore: Én pl. rohadtul nem szeretném, ha az országban csupa-csupa nemzeti kartell működne, mert az azzal járna, hogy:
1. ha versenyezni szeretnék a piacon, kicsinálnak, mert az már fel van osztva,
2. ha fogyasztani szeretnék, kifosztanak,
3. ha meg csak simán egy értelmes országban szeretnék élni, az nem fog sikerülni, mert pár évtized folyamatos kartellezés után úgy eltunyulnak a dágványban, hogy Magyarország egy versenyképtelen, lusta, tohonya ország lesz tőle.

Geza 2013.11.15. 19:57:27

@titan: "Elmondom hol kezdődött ez: ott, ahol a "jobboldal" kisajátította a pirosfehérzöldet. "
Hát, szerintem azt, ami közös, azt nem lehet így kisajátítani, már csak azért sem, mert pont ez az, ami ugyanúgy tartozik pártállástól, világnézettől, stb. mindentől függetlenül mindannyiunkhoz.
Igen, a maszoposokhoz, a fityeszesekhez, a jobbikosokhoz, a katolikusokhoz, a zsidókhoz, a punkokhoz, az emósokhoz, az értelmiségiekhez, a nyugdíjasokhoz, a vállalkozókhoz, a mazsolát szeretōkhöz, a sváb származásúakhoz, a villanyszerelőkhöz, a vörös hajúakhoz, stb., mindenkihez, aki magyar és annak érzi magát.

Az érvelésed alapján ezek szerint te pl. építési területen se vennél fel bakancsot, mert azt a 'masírozók' hordják, ugye?

Persze ez a te dolgod, távol álljon tőlem, hogy beleszóljak a világnézeted dolgaiba, de ha ez így van, akkor tőled bármi ilyesmit nagyon könnyen el lehet venni: csak egy általad nem szeretett csoportnak 'ki jell sajátítania', és magadtól el fogod dobni magadtól.

Mi lesz, ha az általad nem szeretett Jobbik párt-határozatban írja elő a tagjainak a kenyér fogyasztását? "Testvéreim! Minden igaz magyar embernek kötelessége, hogy vigyázzon az egészségére, ezért mindennap egyetek kenyeret! A kenyér az élet - ahogy a régi bölcsesség is tartja"
Ettől a naptól te nem fogsz kenyeret enni?!

Pont ez az, amit mondani akarok: a hagyományaink, a többi magyarral való összetartozásunk (a viták és köpködések mellett ill. ellenére is!) az, ami szó szerint mindannyiunké.
Ha úgy tetszik, ez az, ami definiálja azt a csoportot, amit csak 'magyarok' szóval szoktunk nevezni.

Ha ezt ilyen könnyen el lehet venni tőled (és sajnos még sok embertől), akkor talán már érthető, hogy miért van ennyire atomizálódva a társadalmunk.

'Útálom a maszoposokat, de még mindig inkább veszek egy maszopos gazdától tejet meg tojást, mint a külföldről importáltat.' - ezt át tetszik (még) tudni érezni :) ?

Geza 2013.11.15. 20:07:44

@Counter:
Fórumtárs, akkor én már csak azt nem értem, hogy miért vagy még mindig itt?
Vége a szoc. érának, bárki igényelhet világútlevelet alanyi jogon, 'a világ minden országába érvényes'.
Sőt, EU tagok vagyunk, azon belül még csak külön engedély se kell semmihez, pont olyan, mintha csak egy másik megyébe költöznél / vállalnál munkát / alapítanál céget, stb.

Ja, hogy pl. a franciák rohadtul nem vesznek nem francia sajtot? Sem bort? Még akkor sem, ha amúgy jobb?
Hogy Németországba nehéz nem ottani termék húsáruval betörni? Hogy minden épeszű ország védi a saját piacát?
Hát, nehéz az élet...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.15. 20:17:38

@Geza: Ez a hazám.
Nem akarom, hogy a hazám arról szóljon, hogyan lehet egymást kifosztani és agyonkorlátozni, mert nem hiszem, hogy ez volna a haza felemelésének az útja.
Nem hiszem, hogy a hazának jobb lesz, ha nem gyárthatok 10%-kal olcsóbban sajtot, mint egy másik magyar; sőt, ha sajtot kezdenék gyártani, akkor felgyújtanák az üzememet, mert egy másik magyarnak már leosztották a falum piacát és nekem sajnos már nincs jogom vállalkozni a saját hazámban.
Nem hiszem, hogy a hazának jobb lesz, ha 10%-kal nagyobb hasznot csinál rajtam minden honfitársam, arra hivatkozva, hogy ők a honfitársaim, ezért nekik ez jár.
Nem hiszem, hogy a hazának jobb lesz, ha az a viselkedés honosodik meg, hogy nem érdemes ügyesnek, okosnak lenni, hogy nem érdemes kísérletezni, próbálkozni, mert a lusta, buta, gyepes fejű embernél úgyse viheted többre, hiszen ő is magyar, és nem illik (meg nem is hagyják).
Tudom ugyanis, hogy a haza akkor emelkedett és gyarapodott, amikor nem kötötték meg a magyarok egymás kezét, amikor lehetőséget hagytak egymásnak, hogy ki-ki képessége, tehetsége szerint boldoguljon, vállalkozzon.

Ismered a viccet, hogy a pokolban miért csak a magyarok üstje mellé nem kell őr? Na, ezt szeretné a fene nagy nemzeti kartell-szolidaritás elérni.

ZorPrime 2013.11.15. 20:54:08

@Ádámka Auditore: Kiváló komment, minden szavával egyetértek.

ZorPrime 2013.11.15. 21:16:19

@jpmjpm: nem is tudom, milyen jelzőt írjak rád. Sipirc vissza az újzsélandi beltenyészetbe.

Bee-zony 2013.11.15. 22:37:34

@Kandeláber: „A disznók miatt gondoltam, ugye Kertészáki nevezte moslékzabálónak a magyarságot.”
Sokkal nagyobb és alapvetőbb disznóságok is vannak a politikában annál, mint amit Akos Kertesz összefröcsögött-röfögött.
A mondandója lényege itt van kulturáltan megfogalmazva, és ez helytálló – folyamatosan bizonyítja a demokratikus csomagolású Fidesz-KDNP hűbérúri feudális királyság.
„Történeti meghatározottságból adódóan a (hosszú ideig feudalizmusban élő) magyar társadalom tagjainak kulturálisan meghatározott, jellegzetes viselkedése, hozzáállása a mindenkori hatalomnak való alárendelődés.” /Mártonfi Attila/

És egy bréking nyúz:
„Újabb antimagyar Kertésztől szabadultunk meg - reméljük, nem jön majd ő is vissza Parkinsont kezeltetni”
kuruc.info/r/2/120368/
Kertesz köszöni Kanadának, a magyarországi magyarok is köszönik Kanadának, csak az ’56-os kanadai magyarok nem köszönik, írtak is annó petíciót ebben a témában a kanadai kormánynak. De mi nyom többet a latban, az ő szavuk, vagy a montreali zsidó polgármesteré, na vajon?
Ha már egy zsidónak megadták a menekültstátuszt, adják meg a többinek is, és legyen Kanada judeonáci-lerakat, ebben van logika és rendszer, de hogy itt is vannak, meg ott is, az nem oké.

A "versednek" amúgy mi köze van Orwellhez?
Csak annyi, hogy a bal- és jobb oldal milyen könnyen felcserélhető, és hogy nem ez a lényeg, hanem a fent és lent, és hogy ez a szocialista dal is az édesített szar esete, és ha ugyanez jobbról van, akkor is.
Itt az eredetije:
www.youtube.com/watch?v=16Smd5ItBvg

A szocialisták ma is élnek ugyanezzel a módszerrel, csak a dalok változnak, vö. „Igen, igen…” 2006.
www.youtube.com/watch?v=uItZsMMDPg4

Itt van jobboldali változatban:
www.youtube.com/watch?v=O6Ban1t9ssU

Anarchista Nyárspolgár 2013.11.15. 22:38:45

Most őszintén. Ennyi jobbikos idiótát hogy sikerült összesodornia a szélnek?!? Tragikus, hogy ennyien vannak. Mármint 1-nél többen. És Gabrielt most nem számolom.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.16. 02:49:33

Lehet, hogy úgy tűnik, mintha rászálltam volna a Jobbikra, pedig nem így van. Csak egyszerűen nem tudok elmenni a dolgaik mellett. "

tehát rájuk szálltál, ráadásul ezt nagyon primkón teszed, látszik, hogy frusztrált vagy, ahogy a korábbi posztok mutatták, egy buta, korlátolt, nüanszokon csepűrágó vagy laspikám.

" én is törődök az iskolás gyerekemmel, de nem rajzoltattam vele a jobbikos rajzversenyre, és szerintem ebből látszik igazán, hogy törődök Vele. Hagyom élni, gyereknek lenni, és a saját véleményét megformálni. "

milyen buta vagy, senkinek nincs saját véleménye, értékalapja gyerekként, minden véleményt úgy kapnak otthonról, tanártól, kedvenc filmhőstől, a te gyereked kozmopolita lesz nagy valószínűség szerint, és én erre nem lennék olyan büszke.

a hazaszeretet, a nacionalizmus egy olyan szeretet, mintha az anyját szeretné az ember, máshogy nem lehet elmagyarázni egy idegenszívűnek. itt nem pártpropagandáról van szó, hisz nem az volt a rajzverseny témája, hogy hogy kit indtsanak borsodban jobbikosok a parlamentben, hanem : Magyarország az én Hazám volt a tematika.

"Nem hagyják, hogy maguk ismerjék meg a világot"

világ proletárjai egyesüljetek, ó jaj. miben gátolja szegény gyerekeket egy hazaszeretetes rajzverseny? a hazaszeretet nem elvesz az embertől, hanem ad neki, ettől több lesz, laspikám írjál inkább a galamus-csoport oldalára, az való neked internacionalizmusban, te szerencsétlen tyúkeszű sötét .

szegény a kislány mert nyert egy íjjat? ami amúgy nem olcsó dolog? úgy látom örül neki, te miért akarod megfosztani az örömétől? egy mcdonaldsos bérlet, vagy egy plázás vásárlási utalvány jobb lett volnva neki mi? azért ne akard már megmondani, hogy ki minek örüljön te ostoba!

a kincskereső kisködmön meg a légy jó mindhalálig se vidám történet, akkor miért csk vass albertnál baj ez? mi? hülye.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.16. 03:17:29

@Virág et.: az a baj, hogy kérdőre vonod a többieket, hogy nem fogták fel, miközben te se fogtad fel.
". Egy párt ne politizáljon iskolákban, óvodákban"
milyen óvoda? milyen iskola? a történetben nincsenek ilyenek, ha be vagy delíriumozva, akkor inkább dőlj be szó nélkül a sarokba :)
na menj vissza a vincentre trollkodni

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.16. 03:30:46

@varkány: Én pl a szabad akarat és a multikulturalizmus tradíciója szerint fogom nevelni a gyerekem és éppúgy nem szeretném ha bárki beleszólna ahogyan egy nacionalista szemléletű szülő sem szeretné."

pf
jó jó, csak ne csodálkozz, ha valaki egyszer elveszi az állampolgárságod, vagy a szavazati jogod, menjél a multikulti országába, ha a magyarokkal nem akarsz tartani.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.16. 03:32:53

@jpmjpm: így van, most lebuktattad őket a sokeszeddel te is

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.16. 03:42:17

@titan: nem lehet kisajátítani a kokárdát, ez egy k ostoba gumicsont, amit azok rágnak folyton, akik nem képesek önállóan gondolkodni, csak panelokat szajkózni tudnak

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.16. 03:47:22

@Virág et.: ügyes ürügy arra, hogy a pártot az óvodás / kisiskolás gyereken keresztül népszerűsítse a szülőknél"

aha, mennyire életszerű, hogy pl laspi gyereke elrángatja anyját egy jobbikos gyűlésre? azért ostobaságokat ne beszélj már

Ibolya Duna 2013.11.16. 07:28:14

@ungverjaland: Éppen erre gondoltam én is. Mit magyarázhatott a szülő a gyermekének, amíg maga vette a kezébe a rajzeszközt, hogy ez a marhaság kikerekedjen. Ha meg a gyermek magától rajzolta, az még sokkal szomorúbb, mert az egy kicsit torz gondolkodásra vall.

Kandeláber 2013.11.16. 09:28:36

@Bee-zony: Nem szoktam hallgatni a zselézett hajú Ákost, úgy tűnik ő követte el azt a förtelmet.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.11.16. 09:51:12

"Lehet, hogy úgy tűnik, mintha rászálltam volna a Jobbikra, pedig nem így van. Csak egyszerűen nem tudok elmenni a dolgaik mellett. A múltkori nagy arculatváltás után most az ifjúsági tagozatuk rajzversenyét nem tudom szó nélkül hagyni."

De, teljesen így van. Ön rászállt a Jobbikra. Hogy ezt milyen háttérmotiváció hatására követte el, arról sok jót és érdekeset lehetne beszélgetni.

"Dórának üzenem, hogy én is törődök az iskolás gyerekemmel, de nem rajzoltattam vele a jobbikos rajzversenyre, és szerintem ebből látszik igazán, hogy törődök Vele."

_Szerintem_ meg pont ebből a gőgös, pökhendi hozzáállásból lett elege az embereknek, ebből a teli pofával kiosztó megmondásból.

"Hagyom élni, gyereknek lenni, és a saját véleményét megformálni. Megmondom őszintén, én büntetném, aki gyerekeket pártpropagandára nevel, mert ez csak szimpla agymosás"

egy rajzversenyről van szó, ahol a nemzeti dolgokról rajzoltaki,. hogy ez mikor és hol pártpropaganda, utoljára talán a z SZDSZ fejesei tudtak volna róla beszámolni, csak hát ők eltűntek a süllyesztőben. Reméljük minden liberális véleményformáló erő a sorsukra fog jutni.

"Mondjuk azt se irigylem, aki a Wass Albert könyvcsomagot kapta meg ennyi idősen, mert egész egyszerűen nem neki való. Sokat olvastam"

Akárhányszor olvashat az ember bármilyen művet, ha egyszer sem tudja megérteni. Itt van a kutya elásva.

Ami a vastagbőr blogot illeti: láthatólag arra készülnek, az lett a fő profil, hogy a választásokig jobbikfikablogként működjenek. Kérdés hogy miért most aktivizálták magukat, hát persze hogy a választások miatt. Egyébként is teljesen kiüresedett a mondanivaló, mivel az átlátszó de a kuruc is ezerszer jobb _tényfeltáró_ lett, mint a mi a vastagbőr fénykorában volt.

Itt már csak a hergelés megy, az üres hangulatkeltés.
Szerencsére akinek van esze, az átlát a szitán.

Kandeláber 2013.11.16. 10:01:23

@Nemzetstratégia: Gondolom az tetszhetett a finom lelkületű laspalmasnak, amikor a Horn-Kuncze kormány idején a Török András nevű eszdéeszes államtitkár pályázatot akart kiírni új magyar Himnusz megalkotására, mondván hogy Kölcsey műve túlságosan patetikus és lehangoló.
Ezeknek minden csípi a szemét, ami kilóg a kozmopolita-globalista masszából.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.11.16. 10:01:50

@Counter: Szociáldarwinista baromság, az első szótól az utolsóig. A közösségek az együttműködés, nem pedig a verseny alapján tudnak működni.

Minél többet "versenyzel", annál inkább pszichopata vagy. Indoklásként lásd Dr. Hare legújabb könyvét.
www.scolar.hu/index.php?site=bookDetails&bookId=641

a "Vállalat" működésének dinamikája, a _pszichopata_ működésének dinamikája.

Amit meg írtál a nemzeti kartellekről: ennyi erővel scifi-regényt is írhattál volna az ősi marsi civilizációkról. A valósághoz pont annyi köze lenne.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.11.16. 10:09:26

@Kandeláber: mindig érdekes látni, hogy melyik csatornafödél alól bugyog föl a liberális szenny, amiről már azt hittük, rég eltűnt.

Dehogy tűnt el... itt van és még jó sokáig facsarni fogja orrunkat a bűze. Az ilyen sárdobáló fikablogok gondoskodnak róla.

Kandeláber 2013.11.16. 10:19:07

@Nemzetstratégia: Az arányszámukhoz viszonyítva aránytalanul hangosak.
Bár mint tudjuk, a kutya ugat...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.16. 10:24:45

@Nemzetstratégia: Ha a magyar gazdák versenyeznek, akkor 100 forint egy kiló liszt, s aki olcsóbban, hatékonyabban előállítja, az előbbre jut. Ha a magyar gazdák nemzeti kartellt csinálnak, akkor 150-ért is el tudják adni, és pont semmi ösztönző nincs az innovációra, mert a piac fel van osztva, ha neked 50 tonna jutott Szegeden, akkor ne termelj 100 tonnát, mert úgyse adhatod el a másik 50-et Baján, az már nem a te piacod.
Ami erőforrást az innovációba tennénk, azt tegyük inkább a védővámok fenntartásába, meg a kartell üzemeltetésébe, jobb helyen van az ott, ugye. Kinek kell ez a marhaság fajtanemesítéssel meg művelési technológiákkal, nem kell annyit okoskodni, biztonságban vagyunk, mert nekünk a piaci részesedés alanyi jogon jár, mint cigánynak a segély.

Azt látom, hogy ebből mi a kartell résztvevőinek a haszna, de azt nem, hogy számomra mi ér meg kilónként +50 forintot ezen az ügyön. Elmondanád, miért is jó ez nekem?

varkány 2013.11.16. 10:33:33

@tesz-vesz:
Ha egy nemzet azzal fenyeget hogy elveszi az állampolgárságomat és a szavazati jogomat csak azért aki vagyok, akkor nem is maradok ott tovább. Ez a keresztényi felebaráti szeretet a legnagyobb hazugság amit valaha hallottam. Ez is csak úgy működik, hogy ha nem akarsz velünk tartani akkor mehetsz a p****ba,

Ádámka Auditore 2013.11.16. 10:50:42

@Counter: Aha, és azt a fölösleges búzát nem lehet vinni szerinted külföldre? Vagy muszáj ennyire mereven felosztani a piacot? Nem lehet neki piacot találni? Megint végletekben gondolkodsz és megint jön ez a hülye libsi elképzelés, hogy egyedül a kíméletlen verseny verseny és a kényszer ösztönöz innovációra. Hagyjuk már.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.16. 11:27:51

@Ádámka Auditore: Külföldön, ugye, vagy verseny van, vagy kartell van.

Ha kartell van, kiöntik nemzeti érzülettől fűtve az első árokba a büdös külföldi imprilisták tetves búzáját, az nem nyerő.
Ha verseny van, akkor 1) mivel nálunk védővámok vannak az onnan behozott búzára, viszonossági alapon ráfizethetjük mi is; 2) a búzájuk a belső piacon amúgy is olcsóbb, tehát 200 forintos búzát próbálunk meg nullszaldón eladni a 100 forintos mellett.

Marad a bevált kádárista megoldás: a kenyérnek való búzát feletetjük a sertéssel, hogy jó íze legyen a kolbásznak. Hiába, a hatékonyság az hatékonyság.

Ha a belső piac fel van osztva, akkor valaki(k)től adminisztratív döntéssel el kell venni a Nemzeti Búzapiaci Intézet által kipályáztatott búzapiaci részesedése egy részét. Ez az illetőnek nem jó, ezért ilyenkor nagy nyüzsi lesz az NBI-nél, hogy mégis kié maradjon érintetlen. Piaci verseny helyett tehát az NBI hivatalnokainál kell versenyezni, a búzatermeléshez tehát fontossá válnak a megfelelő hivatali kapcsolatok, hogy úgy mondjam. Hirtelen például új iparági kapcsolatok születnek a mezőgazdaság és az erotikus szolgáltatások között, mondjuk; vagy búzatermelőként különös érdeked látszik fűződni az NBI-t irányító párt gördülékeny kampányfinanszírozásához.
Ha jól csinálod, akkor a fogyasztóid majd boldogan (?) kifizetik ennek az össztársadalmi érdeknek a megvalósulását a 150 forintos búza árában. Ha rosszul, akkor a békési termésnek Sopronban szorul csak piac ("mindent megtettünk, uram, de most ilyen a világhelyzet, mindannyian áldozatot kell, hogy hozzunk"), ha egyáltalán szorul ("a Lajos megvenné a földjét, látom, sehogy se jut kvótához, ezen csak veszt, uram").

Innováció ott van, ahol kíméletlen verseny van. Ahol nincs, ott nincs. Ezért nem volt és nem lesz innováció a pihepuha biztonságos szo... kommunista országokban.
Ahol pedig egy-egy szektor, projekt erejéig volt, mert nem volt lehetőség kimagyarázni/erőszakkal lenyomni a szart (katonai fejlesztések, hatékony terror kifejlesztése, effélék), ott a versenyt a főbelövetés állandó veszélye hozza el, ami mellett a kapitalista verseny nagyon-nagyon humánus dolognak tűnik.
De ahol nem volt létszükség a verseny, ott maradt a nulla teljesítmény, pl. a lakosság élelmiszer-ellátásában, közszolgáltatásokban, polgári közigazgatásban, infrastrukturális beruházásokban, fogyasztási cikkekben stb.

Ray87ű 2013.11.16. 11:52:38

Véleményem szerint ez a rajzverseny egyébként kiváló ötlet volt. A téma ugyebár be volt határolva, de ezt tudta mindenki. Ennek jegyében a cikkírót nem értem, hogy mit van felháborodva azon hogy ilyen rajzok születtek. Nem lehet tényleg elhinni, hogy vannak olyan magyar családok, akik már kiskoruktól kedzve a gyerekeket egy olyan úton indítják el, hogy lehessen rá építeni a jövő Magyarországát! A kisgyerekeket ismerjük. Nagyon tudnak ellenkezni, "lázadni", hisztizni, nyafogni stb vmi ellen. valószínüleg olyan neveltetésben részesültek, hogy nem okozott nekik gondot ez a téma. Nekik ez jelenti a szépet, a jót és nem lázadnak ellene, hogy nem akarják csinálni. Véleményem szerint minden szülő álma, hogy csemetéje hasonlítson rá, kövesse azt az utat amit a szülei, de ugyanakkor egyén is legyen. Szóval lehet szekálni a jobbik it-s rajzpályázatot csak felesleges. Nem pártpropandáról volt szó, de nem is volt kötelező. Dicsérjük a gyermekeket, hogy annyi késztetés volt bennük, hogy a maguk módján rajzoltak nekik fontosnak tetsző dolgokról

nigel 2013.11.16. 15:14:24

A pályázat témája lehetett volna a következő: A törökverő Hunyady János. A győztes pályamunkát pedig vihette volna magával ajándékba Gabika a törököknek, ahol állítólagos keresztényként szaros szájjal ömlengett az iszlám vallás nagyságán.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.11.16. 15:19:00

Látom újabban titeket is bajnaiék fizetnek!:))

nigel 2013.11.16. 15:29:55

@nigel: Természetesen Hunyadi, nem Hunyady.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.16. 16:40:46

@varkány:

nem a nemzet fenyeget téged, hanem te fenyegeted a nemzetet, nem jókedvemben mondok én se ilyeneket, hanem mert te ezt kiváltottad, persze lehet hogy félreértjük egymást és a "multikulturalizmus tradíciója" valójában csak egy ártatlan dolog nálad, és nem azt jelenti amire én gondolok.
egy nemzeti embernek szerinted ne lenne szabad akarata?
mivel már elmnodtam, elmondom újra, attól még hogy szereted az anyádat (hazádat), még van szabad akaratod.
és most nem arról beszélek, hogy mindenki ősmagyar ruhában tetszelegjen, hanem arról, hogy a magyarok közös érdeke nem egyenlő a multikulti érdekeivel.
mi nem vagyunk (neo)liberálisak, mi nem vagyunk multikultik, és én se fogadom el mindig a keresztényi útmutatást, mely sok esetben nem visz előre.

de ha nem ártatlan dolog nálad ez, akkor egyetértek, ne is maradj itt tovább.
nem csupán nem velünk tartanál, hanem ellenünk tennél. kulturálisan, gazdaságilag, politikailag.

Ádámka Auditore 2013.11.16. 20:08:34

hvg.hu/kultura/20131115_tablo_a_mai_kamaszokrol - Igen! Szabó Anna Eszter & Nagy Szilvia ismét a libsi pofákba nyomja a kíméletlen valóságot. Na, szembesüljetek vele, hogy mit tettetek. Az én gyerekem bizony sokkal inkább rajzoljon turul madarat, minthogy ilyen selejt legyen.

Horizont 2013.11.16. 20:58:01

Jajajj nagy a baj! Kritika érte a Jobbikot! Laspalmas belenyúlt és átdöfte hazafias érzületű szíveteket és lassul a dobogásotok :) Milyen emberek élnek ebben az országban, hogy már nem lehet kritikát megfogalmazni normális hangnemben? Közben meg mindenki ontja magából a förmedvényes "véleményét" !! A blogger kapott hideget-meleget, még szerencse , hogy jól bírja:) Troll etető, libsi-komcsi, Bajnaiék pénzelik és a legdurvább @tesz-vesz: kománk (már megszokott ideokádott véleménye) " látszik, hogy frusztrált vagy, ahogy a korábbi posztok mutatták, egy buta, korlátolt, nüanszokon csepűrágó vagy laspikám......milyen buta vagy......laspikám írjál inkább a galamus-csoport oldalára, az való neked internacionalizmusban, te szerencsétlen tyúkeszű sötét ." Bravó!!És közben hazaszeretetről kvartyog! Emberszeretet nélkül!
Elítélitek az átkost, a kurva nagy diktatúrát, akkor ez mi ugyan? A '60 -as években amikor úttörő voltam mindig meg kellett hívni egy egy partizánt, virágcsokor, rajz neki, puszilkodás a hős bácsinak.Kötelezően.
Igen hazaszeretetre kéne nevelni a gyerekeket csak nem ilyen gyökér módon. A hazát szeretni nem lehet parancsszóra, azt ki kell érdemelnie a hazának!! Tesznek is érte politikusaink (mindegyik) bő nyállal, a kedves Jobbikotok se különb ebben. Gyerekünket lehet nevelni agymosással is, csakhogy abból nem hazaszeretet lesz hanem olyan felnőtt mint a békemenetes barmok meg akik Orbán facebookján írják a hányingerkeltő nyalásokat. Vagy olyan fiatalemberek akik félholtra vernek egy 9 éves kisfiút a népligetnél, vagy megrugdossák a hajléktalant. Vagy olyan aki itt hagyja hazáját és jó messzire elmegy , mert tele a töke mindennel ami itt megy.....

varkány 2013.11.16. 21:10:56

@tesz-vesz:

Csak tudod ha mindenkit elhajtatok akit nem érdekel a magyarság jövője és sorsa, hanem csak annyit szeretne hogy a tyúkszaros kis életét viszonylagos békében és jólétben élje le, akkor marad itthon kb 10-15%-nyi ember, s ezek nem ám a nagy hasznot és profitot hozó szellemi dolgozók lesznek. Szóval rinyálhatsz hogy a nemzet ellenségei vagyunk, de az általad mélyen lenézett szemét osztály biztosítja azt a minimumot, ami a te életedet is biztosítja. Azaz bekaphatod ostoba fasz.

varkány 2013.11.16. 21:24:14

A magadfajta turulagyú hülyéknek pedig csak megjegyezném hogy én és a magamfajta multikulti szemetek havi szinten 100-150 ezer forintot emelünk át egy multicég profitjából (amit nagyrészt máshol szerez) a magyar közös kasszába. 700 társammal együtt az éve szinten több mint 12 milliárd és ez csak egy vállalat a sok közül. Ha szerintetek nektek nem kell ez a pénz akkor mehetünk, csak vonyítani fogtok, mert nem lesz miből oviba járatni turulagyú kis fattyaitokat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.16. 21:38:00

@Horizont:
inkább arról nyilatkozzál horizontkám hogy lett-e sajtószabadság megszüntetése, mert akkoriban nagyon bepánikoltál, és én voltam a hülye, aki már akkor helyesen látta a dolgokat.

most is helyesen látom, teljesen jogos a jobbik kritikája, ha a hökösöket hozod szóba, ha tiszavasváris propagandát hozod szóba, teljesen jogos a jobbik kritikája szegedi csanádnál - mármint hogy miért nem veszik elő esküszegésésrt-, és teljesen jogos a kritika, amikor arról van szó, hogy nem tették ki azonnal a prostit a gárdából, mikor ellenkezik a jobbik családi progjamjával,

most nem jogos a kritika ahogy azt ki is fejtettem, persze te nem sokat fogsz fel a világból, így nem meglepetés ha most se értesz semmit se belőle. nem is reagáltál a kommentemre, csak kivágtad, pontosan a LÉNYEGTELEN részeket, bravó!

idegesítenek az ostoba emberek, nem tehetek róla, azért egy minimális határt lépjünk már meg, ha tömegekhez szólunk.
ilyen a vérmérsékletem, bocs.

"Vagy olyan fiatalemberek akik félholtra vernek egy 9 éves kisfiút a népligetnél"

az (fehér)cigányok voltak te szerencsétlen hülye, nem magyarok.
kuruc.info/r/2/118400/

mit szeressek az ostoba embereken? ezek húzzák vissza a világot, jó reggelt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.16. 21:55:31

@varkány:

"aki csak annyit szeretne hogy a tyúkszaros kis életét viszonylagos békében és jólétben élje le"

DE TE NEM EZT MONDTAD! írtam már máshol, semmi baj nincs a passzív idegenszívűekkel, DE te ezt írtad:

"Én pl a szabad akarat és a multikulturalizmus tradíciója szerint fogom nevelni a gyerekem"

ez már nem passzivitás, mert a multikultira tanítod a szerencsétlen gyereked és magad is azt hirdeted, ez nem semleges álláspont, már kifejtettem az előző kommentemben, persze még mindig nem tudjuk pontosan mit is jelent "multikulturalizmus tradíciója"
láthatóan nem fárasztod magad hogy kifejtsd zavaros áruló ideológiád

"akkor marad itthon kb 10-15%-nyi ember, s ezek nem ám a nagy hasznot és profitot hozó szellemi dolgozók lesznek"

szóval azt mondod, hogy aki nemzeti érzelmű, az nem lehet értelmiségi te retardált? megsúgom neked, hogy itthon minden értelmiségi 1945 előtt nemzeti érzelmű volt az egész magyar 1000 éves történelemben. csak jöttek az internacionalista kommunisták és átvették árulással a hatalmat. és befolyásolták a társadalmat, úgy! hoyg ma már a nemzeti idenitátsról sok fogyatékos gondolhatja azt, hogy az nem az értelmiség sajátja.
hadd ne kelljen példálózni Széchenyivel, Görgeyvel, Kossuthtal, Petőfivel, József Attilával, Balassival, Zrínyivel, Herczeg Ferenccel, Nagyatádi Szabó Istvánnal

ki a turulagyú hülye? mondd mit nem értettél ezen?

"és most nem arról beszélek, hogy mindenki ősmagyar ruhában tetszelegjen, hanem arról, hogy a magyarok közös érdeke nem egyenlő a multikulti érdekeivel.
mi nem vagyunk (neo)liberálisak, mi nem vagyunk multikultik,"

ez is az előző kommentemben volt,felmérgesít ha többször kell leírnom ugyanazt egymás után.

"megjegyezném hogy én és a magamfajta multikulti szemetek havi szinten 100-150 ezer forintot emelünk át egy multicég profitjából (amit nagyrészt máshol szerez) a magyar közös kasszába."

ja ez az a multi amiről Horváth András adóellenőr is beszélt, le vagy maradva kissé a legfrisseb hírekkel polgártárs.
20 évre le vagy maradva

"Horváth András, a NAV munkatársa a Levegő Munkacsoport és a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) pénteki sajtótájékoztatóján lépett a nyilvánosság elé. Horváth azt állítja, hogy az adócsaló nagyvállalatoknál a NAV nem végez érdemi ellenőrzést, ugyanakkor komoly retorziók érik azokat az adóhivatali dolgozókat, akik megpróbálnak fellépni a korrupciós jelenségek, illetve a nagy adócsalók ellen. Emiatt az ügyészségen tett feljelentést, és egyúttal a nyilvánosság támogatását is kéri.."
kkbk.blog.hu/2013/11/11/betelt_a_pohar_egy_adoellenornel

érdekes Magyarország 1000 éve megvan multik nélkül is, nem akkor jött létre az ország, amikor 1990-ben beengedték a külföldi tőkét.

Netszamuráj 2013.11.16. 23:26:26

"Megmondom őszintén, én büntetném, aki gyerekeket pártpropagandára nevel, mert ez csak szimpla agymosás, amivel beszűkítik a tudatukat egy életre"

Ej-ej, kedves blogíró, hát ezen lovagolsz? Amit a vaksi szemeddel látsz? A süket füleddel hallasz? A tompa agyaddal gondolsz? Azt hiszed, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!

Mi komolyan gondoljuk ezt a nemzeti ügyet. Ez, itt és most, csak egy rajzverseny volt. Ez az első kis lépés az országunk visszafoglalásában. Jellemző rád, liberális kutyára, hogy elhallgattad, hogy csomó egyéb jó dolog is volt ezen a rajzversenyen. Például voltak további díjak is, nem csak az első három igazmagyar kisgyermek kapott díjat, hanem a többiek is. (Amennyiben igazmagyarok voltak, és nem idegenszívű kémek. Ezen utóbbiakat természetesen kivégeztük.)

4. és 5. helyezett: Merített táltospapír. 100%-ig magyar munkásokkal (1242-ig, azaz 30 generációig visszamenőleg ellenőrizve, igen, mindenkinek megvizsgáltuk mind a 1 073 741 824 felmenőjét!), 100% magyar fákból, 100%-ig magyar területen készített A4-es méretű írólap, amelyre ha rajzolnak, akkor nyerítő Hucul ménes hangot hallat. (Az eredeti magyar merített táltospapírt onnét lehet megismerni, hogy halvány vízjelként egy száguldó ménes látható rajta, amint azt lovas íjászok ülik meg.)

6. és 7. helyezett: Igazmagyar receptes kódex (szakácskönyv). Semmi idegenszívű pizza, maceszgombóc, meg metélt! Csak jó magyar ételek, duplazsíros töpörtyű, pacal, szőrös disznósajt. Amitől jó erős lesz a lóratermett kis csimóta!

8., 9. és 10. helyezett: 1 éves ingyenes előfizetés a méltán népszerű Völkischer Beobachter (ismertebb nevén kuruczinfo) nyomtatott verziójára.

Ezen kívül minden résztvevő ingyenesen részt vehetett a helyszínre kitelepült tanfolyamokon és rendezvényeken: Rovás gyors- és gépírás; Magyarország a Szíriusz külső területe?; A nagy leleplezés: Ádám és Éva magyar volt!; Jézus, aki János - A legnagyobb magyar mártíromsága és kereszthalála.

Továbbá bemutattuk az új magyar internetes keresőt, amelyet nem judeobolsevik tőke szponzorált. Már nem kell kényszerből Google-t használni annak, aki valamit meg akar találni a neten. Itt a táltosszörcs! Még csak béta verzió, de már nagyon tud keresni. Találni már kevésbé, de legalább a mienk. Lesz ez még jobb is!

Fentiekből látszik, hogy mi komolyan gondoljuk. Szóval retteghetsz is, te megélhetési rettegő!

Disznó Úr 2013.11.16. 23:47:44

Izzadtságszagú, gyenge. Butuska liba.

kifordított nagyanyó 2013.11.17. 08:26:10

@Horizont: Na,te is a gyurcsánybajnai kommandó embere vagy! XD

kifordított nagyanyó 2013.11.17. 08:37:30

@varkány:
@tesz-vesz:
Talán valahol mindkettőtöknek van igazsága.
Én jobbik szavazó létemre a középutas megoldások híve vagyok.

Melchi Zadok 2013.11.17. 09:23:47

@Kandeláber: tiszta sor, egy ízig vérig kretén nem is érezhetne másként.

Melchi Zadok 2013.11.17. 09:26:56

farkas andrás 9 éves, nyilvánvalóan egy judeoplutokrata liberális ballibancs.... hogy lehet kismagyarországot megrajzolni ráadásul uniós régiókkal???

vigyázz jobbik, a fiatal ballib kémek már a spájzban vannak!!!

Melchi Zadok 2013.11.17. 09:45:23

egyébként erről az egész jobbiknak nevezett bóhócligáról annyi elég, hogy mentálisan egészséges, fejlett személyiséggel rendelkező, önálló gondolatokra képes, sikeres és kiegyensúlyozott ember eleve nem lehet jobbikos.
ugyanis a fent említett csoportba tartozó emberek eleve nem kompatibilisek egy olyan párttal, amely buzilibsikomcsivisszaerdélyezésen, valamint mélyen balos, központosított állami irányítású gazdaságpolitikán, valamint a rovásírás újrafelfedezésén és akut ellenségkép kreáláson kívül nincs semmi más mondanivalója.
btw, én a rovásírást még a komcsi érában használtam titkosírásként, az osztálytársakkal folytatott órai kommunikációban, mert lássatok csodát, a harmadik osztályos magyar nyelv vagy irodalom könyvben benne volt a székely rovásírás abc
nincs új a nap alatt...

varkány 2013.11.17. 11:11:00

@kifordított nagyanyó:
"Talán valahol mindkettőtöknek van igazsága." Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Eleve amellett érveltem, hogy a hagyományok és tradícióhoz való viszonyunkat nem szabad megszüntetni, mert a liberalizmus nem szólhat arról, hogy egyes dolgokat betiltunk. Engem nem zavar ha valakinek fontos a származása, a nemzetisége stb csak ne képzelje azt hogy valami csak attól több vagy jobb mert magyar, illetve hogy joga van bárkit is elvben vagy gyakorlatban kitagadni a nemzettestből, csak mert annak az egyéni boldogsága fontosabb a nemzet sorsánál. Eleve az összenemzeti sikernek a sok kis egyéni siker összegének kellene lennie: mindegy hogy kinek valljuk magunkat ha sikeresek vagyunk azzal az adott nemzetet már szolgáljuk. Nagy "te magyar vagy te nem" játékot játszani egy olyan országban ami ezer éve olvasztótégelye megszámlálhatatlan nációnak ahol tiszta magyar vér már nem létezik, nettó ostobaság. Emellett vigyázzunk arra hogy lehet szeretni a hazait, meg ahol tudjuk segíteni, de multi vállalatok nélkül magyar munkával, magyar alapanyagból sosem lesz autónk, okostelefonunk, számítógépünk, orvosi felszereléseink, repülőgépünk, stb egyszerűen mert ezeket mi nem tudjuk kitermelni magunknak és rá vagyunk utalva arra a nemzetközi termelőhálózatra amelyet oly nagyon fújolunk. Megvoltunk ezer évig multik nélkül, ebben nem lennék biztos, az viszont tuti hogy most meg tudnánk lenni nélkülük: középkori színvonalon de meg.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.11.17. 17:46:55

@Counter: "Azt látom, hogy ebből mi a kartell résztvevőinek a haszna, de azt nem, hogy számomra mi ér meg kilónként +50 forintot ezen az ügyön. Elmondanád, miért is jó ez nekem?"

A magyar gazdaság az egyik legnyitottabb a világon. Következésképpen teljesen hamis ami állítasz.

a nemzeti kartell, mint lehetőség: csúszos lejtő hiba. Ha teszem azt kilépnénk az EU-ból, abból még sehol sem következik a nemzeti kartell.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.17. 18:41:10

@Nemzetstratégia: Erre reagáltam: @Ádámka Auditore: "jobbikos gyerekek, akikkel később majd szövetkezeteket lehet alapítani, vertikális és horizontális kartelleket hoznak létre, akik szolidárisak lesznek egymáshoz,".

Arra reagáltam, amit egy résztvevő fél mondott, nincs ebben semmi slippery slope. Esetleg a te érvelésedben van az a fajta hiba, amikor nem olvasod el, amihez hozzászólsz? :-)

Meridian74 2013.11.18. 01:30:32

Nem értem a sok fanyalgót... amikor én gyerek voltam, nem volt internet. VHS korszak volt, az is leginkább a könyvtárakban. Mivel szerettem olvasni és sok minden érdekelt, a felnőtt tudományos szakkönyveket olvasgattam, és találtam benne érdekes dolgokat.

Szóval kár károgni azért, amit fenn a posztban a szerző művelt... egy hülye idióta, aki nem képes felfogni, hogy a gyerekek ugyan még kicsik, de köztük vannak olyanok is akik korukhoz képest felnőttebbek. Nyilván a posztíró 14 éves koráig csak csattogó szárnyú falepkét tologatott... én és barátaim meg 11-14 éves korunkban különböző robbanószerekkel kísérletezgettünk, már mint azokkal amikhez hozzáfértünk. Meg leutánoztuk pl az egyik Charles Bronson filmben szereplő fúvócsövet és azzal vadásztunk nyúlra. És nem lett semmi bajunk. Továbbá papírsárkányt sem készen vettünk boltban, hanem magunk csináltuk nádból, papírból, és zsinórból. stb.

Bee-zony 2013.11.18. 05:08:24

Ha mentálisan defektes Gyurcsány pap lett volna,
ha a mentálisan defektes Orbán focista vagy tanár lett volna,
ha a mentálisan defektes Vona történész lett volna,
akkor ki vezetné Magyarországot, és kik versengenének-marakodnának a hatalomért?
Nagy dumás, ígéret-szófosó politikai kalandorokból nincs hiány; és rájuk és a társaikra szavaz a nép.
Ez a választék, és ez a tragédia, az emberi minőség hiánya. Erkölcs, bölcsesség, szakértelem, és az együttműködésre való képesség, ez a 3+1 kellene nagyon, de ez kiktől várható?

Bee-zony 2013.11.18. 05:33:45

@Horizont: Nem csak a judeonácik, hanem a Jobbik sem szent, de sérthetetlen.

„Párbeszéd”: – Náci! – Zsidó! – Náci! – Zsidó! – Náci! – Zsidónáci! – Nácizsidó! Kellő számú ismétléssel csak eljut mindenki a felismerésig…

„Zsidózás, nácizás: Horthy-szobrot avattak”
index.hu/belfold/2013/11/03/horthy_szoboravatas_nacizassal_es_zsidozassal/

„A '60 -as években amikor úttörő voltam mindig meg kellett hívni egy egy partizánt, virágcsokor, rajz neki, puszilkodás a hős bácsinak.Kötelezően.”
Ha a politikai inga kilendül szélsőbalról szélsőjobbra, akkor megint ugyanez lesz, csak a nevek és a titulusok változnak, a hős partizán helyett hős szabadságharcosra.
Ha valaki azt hiszi, hogy a jó és rossz harcáról van szó, nagyon téved, mert a ragadozók-marakodók harcáról van szó, aminek a tétje az, hogy kié legyen a zsákmány.
Aki alul van, annak nem mindegy, hogy szélsőbalosok, vagy szélsőjobbosok teszik-e ugyanazt az Állatfarmon? Vagy van balos és jobbos szendvics, kaviár, költségtérítés, és a többi?
Persze „nem ez a lényeg”, hanem az, hogy mindenkit le kell verni, legalább virtuálisan, aki nem az én véleményemen van. Lám, az idomítás (úm. kondicionálás) csodája, és az „oszd meg és uralkodj” működik.

Ha valaki kritikát mer megfogalmazni, az megtámadta a Pártot (mindegy hogy melyiket, bármelyiket) – erre még Sztálin is elismerően csettintene, egyetértőleg.
„Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.” Univerzális sablonszöveg, ami bármelyik diktatórikus párthoz (és a tagjaihoz) illik. Merj kritizálni, és utána csak három mondat kell hozzá, hogy áruló legyen belőled.

Az látszik, hogy a jobbikosok nem csak hogy nem bírják a kritikát, hanem úgy állnak hozzá mindenhez, hogy amit ők csinálnak, az maga a tökéletesség, és aki szerint nem, az minden, csak jó ember nem. Tabusítanák magukat, mint a judeonácik, az észak-koreai vezetők, és a kubaiak… Ilyen már volt, nem vált be, és ahol még van, ott is bukjon meg minél hamarabb, mert nem kár érte.
Akármennyire is buta a magyar szavazók többsége, annyira azért nem, hogy szélsőségeket hatalomra juttassanak. Ezért is akar a Jobbik egy része átmenni 2. számú kaméleonba, és középre húzódni, de úgy néz ki, hogy ez nem igazán megy, és inkább szakad és hasad.

Pártok, önérdekű klánok, maffiák… Vessük össze az egypártrendszerrel, mi lett jobb? Lényegében semmi. A züllés ugyanúgy folyik tovább – a minőség hiányára nem megoldás sem az egypártrendszer, sem a többpártrendszer, amint az ábra mutatja.
Fordult egyet a kaleidoszkóp – ugyanazok az erkölcsi és szellemi szintű alkotóelemek kicsit más elrendezésben –, és, összességében mi lett jobb?

Ha valaki azt hiszi, hogy bármelyik állatfarmi párt kitörést jelent az Állatfarmról, az téved. Bármely állatfarmi párt-szerepcsere egyet jelent, és csak egyet, azt, hogy mások lesznek a nevek a minisztériumi névtáblákon, és újabb csoport szedi meg magát a közösből, az állatfarmi rendszer univerzális programja szerint, aztán leszerepelnek, és jön a következő garnitúra, a váltás, aztán annak a váltása, és így körbe-körbe, amíg nincs meg a valódi kitörési pont (egy másik, új rendszer, út és módszer) az állatfarmi rendszerből. Tök' felesleges több csalódást begyűjteni, hogy na, ezeken is csalódtam, mert a többi a sorban is csak ugyanez a kaptafa. Az erkölcsi és szellemi minőség hiánya sehogyan sem kerülhető meg.

2013.11.18. 12:21:59

Szép rajz, apuci biztosan sokat dolgozott vele. Szerintem ráment a teljes hétvége.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.18. 13:54:22

@kifordított nagyanyó: vannak olyan emberek, akiknek nincs magyarságtudatuk, de mégis képesek tenni ezért az országért, ellenzik a korrupciót, dolgoznak szorgalmasan stb, ők velük semmi baj nincs , nade ilyentől ,hogyha ilyet hallok hogy "a multikulturalizmus tradíciója szerint fogom nevelni a gyerekem", hát azért csak fel kapja minden tisztességes magyar a vizet

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.18. 13:56:09

@Melchi Zadok: borzalmasan ostoba vagy. a "bohóc"-t amúgy így írjuk helyesen

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.18. 14:07:38

@varkány:
te csak multikultúr tradícióról írtál, ismered a magyar nyelvet? a szavak jelentését?

akinek van magyarságtudata az több annál, mint akinek nincs. ennyi a történet. persze a külfödieknek ez lényegtelen, de mi nem is külföldiek vagyunk. és persze ez nem jelenti azt hogy ő okosabb lenne, de azt se jelenti, hogy butább! ugye értjük egymást?!
nagyon ajánlom, mert szerintem ez teljesen közérthető már egy 8 éves gyereknek is.

"ha sikeresek vagyunk azzal az adott nemzetet már szolgáljuk."

nem lehetsz sikeres magyar ha a multikultit vallod és szolgálod! nem érted mit beszélsz a száddal?
lehet hogy elkéne olvasnod a korábbi kommentjeidet, mert már elfelejtetted őket

régen lehetett magyar autó, magyar buszgyártás, még a Horthy-korszaktól kezdődően. a Rába is magyar.

"magyar alapanyagból sosem lesz autónk"

érdekes mégis vannak vadászgépeink, de egy vadászgép gyárunk sincsen, elképesztő, azért ajánlom tanulmányozásra a sváci gazdaság mintáját, iyegkeznek mindent maguknak előállítani, amit nem tudnak, azt megvásárolják.

"Megvoltunk ezer évig multik nélkül, ebben nem lennék biztos"

ja akkor nem léteztünk 1000 évig, csak akkor kezdtünk el létezni, mihelyst beengedték ide tömegével a külföldi multit. világos.

azért az előző kommentemet ajánlom neked is (mert nagy zavar van a fejedbe):
@tesz-vesz:

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.18. 14:09:09

@varkány: hopp ez lemaradt az lőző komment elejéről:

"Eleve amellett érveltem, hogy a hagyományok és tradícióhoz való viszonyunkat nem szabad megszüntetni"

hol?! hol érveltél ilyet? sehol egy szót nem írtál erről!

varkány 2013.11.18. 15:07:11

"hol?! hol érveltél ilyet? sehol egy szót nem írtál erről!"

2013.11.15. 13:20:28
Komolyan az a liberálisok válasza a tradíciókkal szemben hogy minden szinten tilos? Hol van ebben a liberalizmus?

"nem lehetsz sikeres magyar ha a multikultit vallod és szolgálod! nem érted mit beszélsz a száddal?
lehet hogy elkéne olvasnod a korábbi kommentjeidet, mert már elfelejtetted őket"

Érdemben nem reflektál a mondandómra, csak személyeskedik.

"régen lehetett magyar autó, magyar buszgyártás, még a Horthy-korszaktól kezdődően. a Rába is magyar."

Közben történt valami apróság amit mi csak Trianonnak hívunk. Alapanyagok híján csak a nemzetközire támaszkodhatunk, szóval ez hazaárulás csak a tények leszögezése.

"érdekes mégis vannak vadászgépeink, de egy vadászgép gyárunk sincsen"

Igen, erre gondoltam én is. Ha elhajtjuk a multit akkor kitől vesszük a vadászgépet?

"ja akkor nem léteztünk 1000 évig, csak akkor kezdtünk el létezni, mihelyst beengedték ide tömegével a külföldi multit. világos."

Mikor is volt hazánk egy a multiktól független önálló és zárt nemzet? Lehet hogy régen nem multiknak nevezték őket de az idegen kereskedelem és beáramló tőke mindig István óta fontos része az épülésünknek.

"azért az előző kommentemet ajánlom neked is (mert nagy zavar van a fejedbe):"
Azért semreagáltam rá mert nincs mire. Nem reflektálsz a hozzászólásaimra, csak látszólag odatartozó dolgokat okádsz oda bele se gondolva hogy miről beszélek.

Amúgy az egész hozzáállásodról ez jut eszembe: Aki nincs velünk, az ellenünk van. Üdv, Rákosi elvtárs.

jpmjpm 2013.11.18. 16:16:50

@ZorPrime: valamit félreértettél. mondjuk 1 bites gondolkodással ezt nem csodálom. és remekül megmutattad, hogy mi az a reakció, amit elvárhatunk a jobbikos vonaltól. pont erről beszéltem. köszi.

Aram Hacsakúgynem 2013.11.18. 16:55:00

én például verihepi lennék, ha a magyarságról alkotott (ön)sztereotípiák ki tudnának törni a tschikosch-goulash-paprika Bermuda-háromszögből, de erre nem sok esélyt látok...

Zsuzsietta 2013.11.19. 09:27:26

Horizont 2013.11.16. 20:58:01

"És közben hazaszeretetről kvartyog! Emberszeretet nélkül!"

Na ez a lényeg. Amíg ez a NEMZETI politika vezérelve kis (nagy) hazánkban, addig én nem viselek kokárdát, mert ezzel a NEMZETIséggel nem vagyok hajlandó azonosulni. Pont.

Ja, és ettől még nem vagyok internacionalibbant nemistudommmármicsoda sem. (Anyám sem az.) A világ gyönyörűen sokféle, és én ilyennek szeretem.

titan 2013.11.19. 13:55:12

@tesz-vesz: gondolom az "aki magyar, velünk van" rigmus is akkor csupán egy ostoba panel szerint jelenti azt, hogy aki nincs velünk, az nem lehet magyar, azaz ha én nem akarok velük lenni, nem lehetek magyar.
Megelőzve a vitát, ez egy következtető kifejezés, logikailag nézve azt jelenti, hogy akkor és csak akkor igaz, ha mind a "magyar" tulajdonság, mind a "velünk van" igaz, vagy a "magyar" tulajdonság hamis.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.19. 17:02:13

@titan: szerintük nem lehetsz magyar, de ők határozzák meg a magyarságot? kik ők , istenek?
amúgy nemigen analóg ez a példa a nemzeti színű zászlóval és a kokárda kisajátításával, én se szoktam feltűzni a kokárdát 15.-én, (de szeretem nézni másokon mondjuk) mégse mondta senki rám h nem vagyok magyar, de ha mondja, se hiszem el neki, érted? ezért nem lehet kisajátítani a kokárdát.

de ez egyébként 1848-ra, 1956-ra vonatkozott, te velük mentél volna? ha nem, akkor szerintem se vagy magyar.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.19. 17:10:15

@varkány:
de a multikulti és a globalizmu olyan, hoyg elnyomja az őshonos kultúrát, őshonos tradíciót.

"Érdemben nem reflektál a mondandómra, csak személyeskedik."

szemlyeskedek és mellette érdemben reflektálok, de mintha ez a te modnatod se lenne érdemi érv.

Horthy-korszakba hol voltak alapanyagok? hol volt Erdély? az már a trianoni ország jó reggelt

"Alapanyagok híján csak a nemzetközire támaszkodhatunk, szóval ez hazaárulás csak a tények leszögezése."

feltűnően hiányos mondat.

a multi elhajtása nem az, hogy nem történik cserekereskedelem, egyértelmű az eddigi kommentemből. hanem az, hogy pl a NAV kivizsgálja a multi adócsalását, ez akkora összeg, mitn egy 5 éves mezőgazdasági támogatás, akkora összeg horváth adóellenőr szerint, hogy nem lenne szükség megszorításokra.

nem volt beáramló tőke régen, egyszerűen hazugság, régen sehol nem volt a civilizációkba beáramló tőke, minden kultúra, minden ország maga teremtette meg a működése alapjait, a hadizsákmány és rabszolgaság nem beáramló tőke.

"Aki nincs velünk, az ellenünk van. Üdv, Rákosi elvtárs. "

miért is kell bemásolnom újra az előző kommentemből?

vannak olyan emberek, akiknek nincs magyarságtudatuk, de mégis képesek tenni ezért az országért, ellenzik a korrupciót, dolgoznak szorgalmasan stb, ők velük semmi baj nincs

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.19. 17:12:55

@tesz-vesz: Ők nagyon hasznosak, hiszen ők azok, akiket igény esetén malacpersely módjára földhöz csaphat a fajmagyar, értük nem kár, mert bennük nincs nemzettudat, ami ugye a világegyetem középpontja.

titan 2013.11.19. 17:25:21

@tesz-vesz: "de ez egyébként 1848-ra, 1956-ra vonatkozott, te velük mentél volna? ha nem, akkor szerintem se vagy magyar." - mármint mi vonatkozott 1848-ra, 1956-ra? Milyen jogon és alapon is jelented ki rólam, hogy nem vagyok magyar?

ZorPrime 2013.11.20. 09:22:56

@jpmjpm: Azért egy vezérhangyaf*sznyit túl volnék az egybites gondolkodáson, kedves barátom. Ráadásul nem vagyok jobbikos (ui. ha valami hülyeség, az pártoktól függetlenül is hülyeség). Csak hát adott a lónak az az oldala, amelytől kinyílik a bicska az ember zsebében. Te ezt kinyitottad és amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Hadd ne részletezzem, mely csoportokra jellemző az a véleményszerűség, mely szerint ami nemzeti, vagy legalábbis tradicionális dolgokra akar hajazni, automatice korlátolt sudribunkóságra utal. A magukat jelen politikai közegünkben liberálisként definiálók pedig - legalábbis empirikus úton erre jutottam - szoktak lenni a legkifinomultabb véleménynácik, viszont véleményük semmivel sem ér többet a pálinkamámorban böfögő szíriuszi, helyesen írni is alig tudó "turbómagyarokétól". Azaz pontosítok: az utóbbi legalább egyszerűségében őszinte.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.20. 14:46:54

@Counter: ők azok, akiket igény esetén malacpersely módjára földhöz csaphat a fajmagyar"

hol állítok ilyet?
nem a világegyetem központja, csak több, ezt elolvastad? úgy értem nem iskerült felfogni ha igen:
vannak olyan emberek, akiknek nincs magyarságtudatuk, de mégis képesek tenni ezért az országért, ellenzik a korrupciót, dolgoznak szorgalmasan stb, ők velük semmi baj nincs
akinek van magyarságtudata az több annál, mint akinek nincs. ennyi a történet. persze a külfödieknek ez lényegtelen, de mi nem is külföldiek vagyunk. és persze ez nem jelenti azt hogy ő okosabb lenne, de azt se jelenti, hogy butább!
szerintem ez teljesen közérthető már egy 8 éves gyereknek is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.20. 14:50:00

@titan: "Milyen jogon és alapon is jelented ki rólam, hogy nem vagyok magyar?"

idióta vagy-e teljesen? érted-e te a mondatokat, szavakat, betűket?

"te velük mentél volna? ha nem, akkor szerintem se vagy magyar."
HA_HA
aki magyar velünk tart, ezt 56-ban és 48ban mondták

titan 2013.11.20. 15:12:12

@tesz-vesz: azt észrevetted, hogy nemcsak akkor mondták, hanem mostanában is? akkor most ki is az idióta?

jpmjpm 2013.11.24. 19:43:51

@ZorPrime: "Ráadásul nem vagyok jobbikos..."

erre rögtön rácáfoltál a válaszoddal.

"Hadd ne részletezzem, mely csoportokra jellemző az a véleményszerűség, mely szerint ami nemzeti, vagy legalábbis tradicionális dolgokra akar hajazni, automatice korlátolt sudribunkóságra utal"

felőlem lehet nemzeti. de emelett csak az építő jellegű dolgok viszik előre az embert/nemzetet/világot. a jobbik 99%-ban a nemzeti, tradíionális vonalra épít, semmi ami moderbn és előremutató az nincs a repertoárjukban. majd ha hallok tőlük pozitívumot, akkor lehet megváltozik a véleményem. a tradíció nem egyenlő az előre haladással. tradícióról beszélni kurvára nem nehéz. új dolgokat kitalálni, amivel előrébb jutunk az már nehezebb.

de sajnos előremutató tettei/gondolkodása egyik pártnak sincs. egy belterjes rabló banda nyálverését láthatjuk/hallhatjuk amikor a pártok kommunikálnak.

aztán ezt felőlem gondolhatod egy liberális véleménynáci faszságának, csak sajnos a béka segge alól kizárólag dumával nem lehet kikerülni.

ennyike :)

Melchi Zadok 2013.11.25. 19:02:49

@tesz-vesz: örülök, hogy magadra vetted, igen, rólad (is) mintáztam.

Melchi Zadok 2013.11.25. 19:06:37

@tesz-vesz: kösz a javításért. amúgy meg "bohócot" és nem bohóc-t.
epic fail. :-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.25. 20:00:41

@Melchi Zadok: látom nem vetted észre az idézőjeleket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.25. 20:01:48

@titan: még mindig te vagy, ezt írtam korábban NEKED:
"szerintük nem lehetsz magyar, de ők határozzák meg a magyarságot? kik ők , istenek?"

titan 2013.11.26. 14:01:28

@tesz-vesz: nem, én nem azt mondtam, hogy elfogadom, amit mondanak, hanem pont azt, hogy nem fogadom el, viszont rettentően tud(ott) dühíteni. Igazából már nem annyira. Viszont az én válaszaimra TE vitted el 56-ba meg 48-ba a kérdést, holott szó nem volt róla.
"Szóval még mindig te vagy." - írtam volna, de inkább hagynám az idiótázást, annak ellenére, hogy azt is TE kezdted.

süti beállítások módosítása