Skip to content


       Szűrés lista

Mesterházy, és te mit tettél NAV-ügyben?

Nehéz higgadt maradni azok után, amit Mesterházy Attila tegnap művelt.
Természetesen az áfacsalás-ügyről van szó. Horváth András szerint 1000 milliárd áfát csalnak el, és 700 milliárd áfát igényelnek vissza jogtalanul. Összesen az 1700 milliárd. Évente.

Nézzük meg, hogy mennyi volt az állam áfabevétele 2012-ben:
A 2012. év során általános forgalmi adóból nettó 2747,4 milliárd forint bevétele keletkezett a költségvetésnek, mely a 4542,0 milliárd forintos bruttó befizetés és a 1794,6 milliárd forintos visszautalás eredménye.

Ezek szerint az összes éves áfabevétel 40% (!) százalékát ellopják, elcsalják. Az 1700 milliárd forint azt jelenti, hogy a 4 millió dolgozó munkavállalónak évente 425 ezer forinttal kevesebb adót kellene befizetni.

Melyik állam mond le önként, fülét-farkát behúzva 1700 milliárdról? Főleg hogy az a szlogen, hogy "ne a Zemberek fizessék meg" ....
 
Ha okosan, jól felépítve viszi végig Horváth András az ügyet, és fokozatosan egyre többen állnak neki nyilatkozni az ügyről (ami már el is kezdődött), akkor remélhetőleg az egész tákolmány a politikai elit nyakába zuhan, és nem fogjuk őket sajnálni ezért.

Nem akarunk még egy olajszőkítő-sorozatot, még egyszer nem lehet lenyomni az emberek torkán, hogy a politikai-gazdasági elit összevonódva, egymást segítve száz és ezermilliárdokat lopjon el.

Mit is tehet ebben a helyzetben az ellenzék? A rendőrség, ügyészség és Állami Számvevőszék az pontosan annyira "független" amennyire a Fidesz engedi, így az ellenzék az ellenőrző szerepét az Országgyűlésben képes ellátni. Már amennyiben hagyják. Ezért szeretett volna az LMP egy parlamenti vizsgálóbizottságot felállítani, de ehhez nincs meg a szükséges 78 aláírás, mert az MSZP, a DK, a Fidesz és a KDNP képviselői nem írják alá.

Az MSZP azért nem írja alá, mert nem közösködnek a Jobbikkal. Még egy aláíróíven sem. Be vannak szarva, ezt a múlt héten szépen megmutatták. Azt ugye tudják, hogy ugyanazt az oxigént szívják az ülésteremben? Durva, szerintem erre is ki kellene találni valamit, viseljenek légzőkészüléket, ami friss, trendi, balos levegővel van feltöltve.

Mesterházy ezt a Klubrádió szavazásával illusztrálta:

printscreen_2013.11.28_11h01m39s_002_.jpg

Én meg azt szeretném illusztrálni Mesterházynak, hogy viszonyul egymáshoz az 1700 milliárd forintnyi áfacsalás, valamit a beszari, demagóg, sunyi pártjának múltja + jelene + jövője:

printscreen_2013.jpg
Tegnap összeült a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának ellenőrző albizottsága, hogy meghallgassa Horváth Andrást, Varga Mihályt ás Matolcsyt. A kormánypárti képviselők nem mentek el, így a bizottság nem volt határozatképes. Az ellenzék feladata a kormány ellenőrzése, de a kormánypárti képviselők nélkül csak kávét főzhetnek. Ki van ez találva.

Az ülés végül "informatív" jelleggel lett megtartva, melyre ki slasszézott be? Mesterházy Attila, aki nem tagja a bizottságnak, nem írja alá a vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazó ívet, de odament fontoskodni a kamerák elé. 

Sőt, az origonak azt nyilatkozta, hogy:
"Azért mentem el, mert az ügyet fontosnak tartja, de a vizsgálóbizottság felállításáról szóló ívet azért nem írom alá, mert a Jobbikkal nem akarok egy listán szerepelni."

És ez az ember akarja leváltnai Orbán Viktort .... 
Bocs Attila, de selejtet nem cserélünk selejtre!

Ez az überpofátlanság teteje, ebben az évben ilyen cinikus, sunyi aljas színjátékot politikustól még nem láttam, pedig a teljes Fidesz-KDNP frakció egymást taposva igyekezett részt venni a versenyben.
Mesterházy, te utolsó szar szemét alak, remélem 2014-től a törpefrakciód élén fogod számolgatni Fidesz négyötöd mellett, hogy hányszor ment át rajtad a varsói gyors!

A Facebook-oldalára kitett tegnap egy olyan képet, amin belép a terembe és éppen elmegy Horváth András mellett, csak egy képen legyenek, ezzel is bizonyítva, hogy az MSZP aztán mennyire híve az ügy felderítésében. 

printscreen_2013.11.28_11h22m25s_005_.jpg

De még ezt képes volt fokozni! Szót kért, egy olyan ülésen, ahol semmi keresnivalója nem volt és gáncsolja az egészet.
Maximum trolling:


És még mindig nincs vége!
Tegnap még egy levelet is írt Orbán Viktornak, "Mit tett Orbán viktor NAV-ügyben?" címmel:

És te mit tettél NAV-ügyben Mesterházy Attila? 
Te, aki a pártoddal akadályozod a vizsgálóbizottság felállítását.
Elképesztő, tényleg nincsenek szavak.

ui:
Tudjátok, hogy kik az MSZP által delegált képviselők a számvevőszéki és költségvetési bizottságba?
Mutatom:
printscreen_2013.11.28_11h37m50s_006_.jpg




Közülük tegnap az ezer négyzetméteres villában élő Boldvai László, a a Tocsik-ügyben vádlott, befolyással üzérkedés miatt fogházbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélt, de a LB által felmentett volt MSZP-pártpénztárnok kérdezgette Horváth Andrást az áfacsalásról ártatlan, érdeklődő fejjel ...

Címkék: mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr645661389

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MSZP utolsó megkísértése 2013.11.28. 22:56:10

Az LMP vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a min. évi 1700 millárdos NAV-áfacsalás botrány ügyében. Ehhez 78 aláírás kell. Az MSZP azonban nem akarja aláírni, ha a Jobbik is aláírja, mert ők nem közösködnek a Jobbikkal. Még egy vizsgálóbiz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vezér01 2013.11.29. 10:28:48

Gyurcsány-Kuncze-Bajnai kormány alatt nyilván jól működött a NAV /vagy hogy hívták akkor /,tehát a
bevételünk a Fidesz uralma óta 1700 milliárddal csökkent évente, és -gondolom én,a kis naív- mindez a NAV főkönyvében világosan látszik ! Vagy mégse ?

♔batyu♔ 2013.11.29. 10:29:31

@Vidéki: Az itteni bíróságokat, sőt az egész jogrendszert nem hasonlítanám össze az USA-bélivel, minden tekintetben teljesen más, viszont az USA fejlettségéhez és a mi lemaradásunkhoz talán ez járul hozzá a legnagyobb mértékben. Ugyanez vonatkozik az adóhivatalra is. A véleményem az, hogy a szükséges jogszabályokat több minden miatt nem hozzák meg:
1. Politikailag kínos beismerni, hogy idáig gagyi volt.
2. Olcsóbb a levesről a zsírt leszedegetni, mint állandóan átszűrögetni, ráadásul épp a nagyhalak akadnának fenn. Most kinek kell az, hogy elkezdik komolyan baszogatni pld. a Teszkót, az pedig kivonul, az ellenzék pedig azonnal rárepül, hogy 15.000 ember munka nélkül.
3. kemény korrupció
4. kevés a komoly szakember, viszont többet a jelenlegi rendszer nem visel el.

A srác mindenképp pozitív, mert előtérbe helyezte a problémát, Orbánék vagy mismásolnak, de akkor rájuk ragad, vagy előre lépnek egy jobb szisztéma felé.

Ez a leégetem a vádlót abszolut rossz politika, hiszen mindenki tudja pld. azt, hogy egy vállalkozásból egy kurvanagy adóhiánnyal is simán büntetlenül ki lehet szállni. Most a nélkül, hogy az okokban mélyebbre hatolnánk is, ez iszonyatosan nagy gáz.

Mészáros Laci 2013.11.29. 10:30:38

@Vidéki:

A NAV reakciója inkoherens és kapkodó.
Három nap alatt átvilágította magát, Horváth munkaköre, eredményessége, áfa-csalások létezése és nagyságrendje, EU vizsgálat az áfa-csalásokról, mai hír a szlovákiai cukorkereskedelemről... Ez elég sok egyetlen "rágalmazás" kapcsán, amit vicces módon sem a fidesz sem az mszp nem akar vizsgálni csak az egyébként hígeszű vérpopulista jobbik.

dr. mesterséges színezék 2013.11.29. 10:31:34

@Vidéki: Igen felesleges ezt a bizonyíték dolgot feszegetni. Ha bármit kidobna az asztalra, egy héten belül gyorsított eljárásban megkapná a letöltendőt, és az volna ellene a hivatkozási alap, hogy "elítélt szavára kéne adni?".
Megvannak azok, akiknek az volna a dolguk, hogy bizonyítékokat keressenek, de egy hétvége alatt megbizonyosodtak arról, hogy minden OK, amiben az a meredek, hogy ha tényleg minden OK, arról se lehet két nap alatt biztos kép, de ez a tudat valamiért nem zavarja ezeket a kommunista műszakolókat, csak kiállnak oszt jelentik a jó hírt.
Meg téged sem zavar.
Persze ők ebből élnek, érthető az álláspontjuk.
Remélem a te fejbőröd nem hámlik.

Meridian74 2013.11.29. 10:31:43

@szonár: árnyékra vetődtél kiskomám....! Én nem vagyok balos, messze nem az vagyok. Miért is? Mert mondjuk Jobbik szimpatizáns vagyok? Jah, akkor náci fasiszta kirekesztő vagyok... ahammm.

Hülyegyerek!

Mészáros Laci 2013.11.29. 10:32:25

@vezér01:

Hát nem véletlen hogy a szocik sem akarják vizsgálni az úgyet.

tobeor 2013.11.29. 10:32:26

@somewhat damaged:
Slusszpoén, hogy a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, amit aláírtak, ez Skrabski Fruzsinához, a mandiner ügyeletes fideszidiótájához kapcsolható :)

Meridian74 2013.11.29. 10:33:19

@♔batyu♔: "aki ÁFÁT igényel vissza azt nagyon is leellenőrzik. A probléma az, hogy addigra a cég eltűnik."

Hát pont ez az, amiről a Horváth is beszél. Kösz, hogy igazolod is.

Csató 2013.11.29. 10:34:26

@Vidéki: "A baromfi szerint elégséges általánosságokat pufogtatva rágalmazni?"

Azelmúltnycév et vizsgálók mire jutottak, Selmecziék mire jutottak???
Aszem egy mszp-s van lecsukva, azt is 2010 előtt jegelték.

Ezzel a hozzáállással az mszp-s csalókat is védek, ugye tudod? :))))

Mészáros Laci 2013.11.29. 10:35:23

@Meridian74:

Ha jobbikos vagy akkor nem fasiszta vagy, hanem.érzelmileg visszamaradott.

Kevés kártékonyabb szervezet van.

Vidéki 2013.11.29. 10:36:30

@Meridian74:
Naiv ember lehetsz, ha arra gondolsz, hogy a bosszú nem motiválhatott egy olyan "Horváth nevű "holdkóros" alakot" akit elküldtek a NAV-tól mert csapnivaló munkát végzett.

A bosszú arra ösztönözhette, hogy megrágalmazza a NAV vezetését:, miszerint "a NAV-nál felsőbb utasításra állítottak le vizsgálatokat",

Ha erre nincs bizonyítéka akkor az bizony Horváth részéről durva rágalmazás, bosszúvágytól ösztönözve:.

Összeollózott nagyrészt NAV-os belső oktató anyagokat plagizálva, egy tanulmányt arról, hogy mik vannak és hogy kell vigyázni.

És hol jelentette meg?

Nem ám a Magyar Tudományos Akadémiához fordult, hanem "Levegő Munkacsoporthoz"!

Ez is jellemzi mennyire fajsúlyosak állításai, rágalmai!

Netuddki. 2013.11.29. 10:40:39

Árulja már el valaki, hogy a közismert fidesztrollok miért köpködnek a Horváthra? De úgy általában a fidesz miért köpköd a Horváthra? Ha nincs takargatnivalója a fidesznek? He?

Wave43 2013.11.29. 10:41:52

Szegény faszi. Ezt meg fogják enni. Most mondom mi lesz: megy előzetesbe 4 évre minimum, hogy eltakarítsák a pampogót a választások elott. Természetesen meg fogják vádolni valamivel: meg dugott egy elefántot, vagy hasonló, de a legfideszesebb az lenne, ha azt csinálnák, h a független ügyészség kivizsgálja (ja) az ügyet, megállapítják h gipsz jakabné bt 3 tonna cukrot elffketézett és ennek a faszinak a nyakába varják, h látta a gépén, de konkrétan nem jelentette fel, azaz bűnrészes, hivatali csalás. Aztán h a nép megutálja jobban, lesz majd egy video is hogy nem szedte fel a kutyapiszkot, vagy gyerekkorában meghúzta s Télapó szakállát, azaz kommunista bérenc.

dr. mesterséges színezék 2013.11.29. 10:42:15

@Vidéki: 'És hol jelentette meg?

Nem ám a Magyar Tudományos Akadémiához fordult, hanem "Levegő Munkacsoporthoz"!'

Még nem tudtam eldönteni, hogy ilyen ostoba vagy, vagy ennyire sunyi, de hajlok az utóbbira.

Tippeld meg nekem, hogy a zemútnyócévben, de különösen a végén, a koalával kapcsolatos pályázati és nokiás dobozos stiklik miért a hírtévé asztalán landoltak, és miért nem a királyi tévéén, vagy a klub rádióén?
Az én tippem az, hogy aki nyilvánosságra vágyik az éppen regnáló rezsim valamelyik szervezetének gazságai miatt, az olyan helyre fordul, ahol az információt nem visszatartani akarják.
Mondjál nekem más tippet, nem számít, ha izzadságszagú is!

Meridian74 2013.11.29. 10:42:42

@Vidéki: tesóm rendőrként dolgozik. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy meg tudná-e nézni, hogy egy adott gépjármű rendszám gépkocsijának ki a tulaja? Azt mondta, meg tudná nézni, de másnap elővennék és kirúgnák emiatt.

Ugyanez a rendszer a NAV-nál is működik, erről beszélt az illető. De ugyanakkor ezzel szemben előhozakodtak azzal a bullshittel is, hogy hogy-hogy-nem, 60ezer oldalnyi doksit találtak Horváth öltözőszekrényében, amelyhez jogosulatlanul(?) fért hozzá.

Nos, én meg informatikus vagyok. Ha Horváth kilépett, és be akarnám sározni utólagosan, a rendszergazda az accá-hoz hozzáfér, és utólagosan is kreálhatnak egy hétvége alatt annyi kamu logot amennyit csak akarnak. Ehhez csak az kell, hogy valami főmufti egy virtuális pisztolyt nyomjon egy vezető pozícióban lévő szaki informatikus fejéhez, hogy vagy megcsinálod nekünk ezt némi pénzért és hallgatásért cserébe, vagy az életben nem találsz itthon értelmes állást az elkövetkező 10 évben...

Netuddki. 2013.11.29. 10:47:35

@Vidéki: Milyen bosszú B+? Ő mondott fel és nem neki mondtak fel. Amikor 2010-ben a fideszeseket megkereste az "üggyel" már akkor ki kellett volna rúgni ha már akkor rágalmazott. Elmész te a trafikmutyis fideszeddel anyádba! Hazug, közpénzen kampányoló, tolvaj banda! Könnyebb a hazug fideszest utolérni mint a sánta maszopost...

Meridian74 2013.11.29. 10:48:48

@Mészáros Laci: "hanem.érzelmileg visszamaradott."

Bocs, de tévedsz.. nem vagyok érzelmileg visszamaradott, hanem érzelmileg felingerelt vagyok. Hogy értsd miért is: annak okán, amit ebben az országban politikai téren 1990 óta láttam...!

Wave43 2013.11.29. 10:51:00

Mivel tudjuk h a politikában (sem) történik semmi sem véletlenül es az események mindig valaki érdeket szolgálják, érdekes lesz megtudni h hogy hogy most került elő ez a faszi, x eve dugdossak sikeresen, senki sem hallott róla. Nem az a jo valasz h most lett elege és kitálalt...

vantaan 2013.11.29. 10:51:01

@Mészáros Laci: Horváth ugyan úgy fog járni mint anno Pallag László.
Emlékszik még valaki egyáltalán Pallagra. Kiborította az olaj ügyeket az első Orbán kormány idején s láss csodát a Fidesz tönkre vágta!
Orbán csak egy maffia csicska s a NAV is ennek a maffiának a kiszolgálója.
Termény, műtrágya, cukor, liszt, étolaj, sertéshús, elektronikai alkatrész ...... MAFFIA BIZNISZ!

Netuddki. 2013.11.29. 10:51:22

@Meridian74: Szerintem még csak "virtuális pisztoly" se kell. Amennyi agyhalott fidesztroll van a blogokon is tuti van a NAV informatikusok közt olyan amelyik önszorgalomból, ingyen és bérmentve megcsinálja. Mellesleg egy jó informatikus sok mindenről tud mi folyik a cégnél...

Meridian74 2013.11.29. 10:53:30

@Vidéki: "... ...Ez is jellemzi mennyire fajsúlyosak állításai, rágalmai! "

Vidéki. Azon gondolkodj el minden hozzászólásod előtt, hogy hol tart a Fidesz egyetlen egy választási ígérete, amely szerint az előző kormányzati ciklust elszámoltatják és felelőségre vonják azért, hogy az országot szarrá adósították, szétlopták, és ennek érdekében folytatólagosan többször is meghamisították a költségvetési számokat (az EU felé is)?

Na, hol tart ez a folyamat? Azon kívül, hogy köszöni szépen jól érzi magát - és egyesek ebből nagyon szép pénzeket szakítottak (ismét) le...!

dr. mesterséges színezék 2013.11.29. 10:54:32

@Meridian74: Nem kell loggyártással vesződni - ami normálisan működő rendszerben szintén nem is menne nyom nélkül.

Azt kell látni, hogy ma Magyarországon Orbán Viktor nyomoz, ő töri rád az ajtót, ő vádol, és az egészről ő tudósít. Ítélkezne is, de pici eus prücök miatt ezt meg kell osztania néhány bíróval.

Vidéki 2013.11.29. 10:56:51

@♔batyu♔:

Írod: "A véleményem az, hogy a szükséges jogszabályokat több minden miatt nem hozzák meg:
1. Politikailag kínos beismerni, hogy idáig gagyi volt.
2. Olcsóbb a levesről a zsírt leszedegetni, mint állandóan átszűrögetni, ráadásul épp a nagyhalak akadnának fenn. Most kinek kell az, hogy elkezdik komolyan baszogatni pld. a Teszkót, az pedig kivonul, az ellenzék pedig azonnal rárepül, hogy 15.000 ember munka nélkül. "

A szabad madarak akik a rendszerváltás óta 16 évig voltak kormányzati pozícióban és zsarolási potenciáljukkal meghatározták a haladás irányát, az állam elhalását tekintették üdvös célnak.

Hogy milyen messzire sikerült eljutniuk ebben az irányban, azt nagyon jól bemutatja a cikk, amit 2010-ben olvastam, azzal kapcsolatban, hogy Dél Magyarországon egy kisbusz valamennyi utasa közlekedési balesetben meghalt.

Oknyomozó újságírók leplezték le a Szakszervezetek helyett az olyan durva törvénysértéseket is, mint amelyek a "munkaerő kölcsönzés" területén rendszeresek.

Rendkívül jó a cikk volt és rámutatott a vérző sebekre:

Az impotens állam képtelen betartatni saját törvényeit:

1. "Még az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség sem jött rá, hogy az üzem feketemunkásokat alkalmaz."

2. "Rafael a dolgozóknak 400 forintos órabért fizetett, kevesebbet a bruttó minimálbérnél."

3. "Ahhoz, hogy a munkahely a hatóságok szemében fehérnek látszódjon, szükség van még legalább két szereplőre.

Az első a számlás ember, vagyis egy "nullás" vállalkozó, akinek nincs köztartozása, mert cégét frissen, adócsalás céljára alapította."

4. "A számlás embert időnként le kell lecserélni, mert néhány hónapon belül elveszíti adóügyi "ártatlanságát". (A számlás ember többnyire hajléktalan, akivel szemben nem lehet anyagiakat számon kérni)

5. " A kikölcsönzöttek (helyi szóval: a rabszolgák) és a számlás emberek többnyire nem cigányok, a "vállalkozó" viszont roma."

Írta az újság az esettel kapcsolatban, még abban az időben, amikor még a kiválónak mondott Bajnai-Oszkó páros kormányzott!

2013.11.29. 10:58:00

Ebben a NAV-os históriában az a furcsa, hogy a NAV vagy hazudik, vagy sáros és azért takargat dolgokat. Most tegyük félre hogy mit mondott Horváth , a volt NAV-os , aki nem volt nAV-os, csak 12 éven keresztül járt be. Mert vicces gyerek volt és beengedték, megengedték hogy egy számítógépet használjon, majd adtak neki egy széket is hogy odaleülhet.
Sőt volt jogosultsága az adatok hozzáféréséhez is. Sőt annyira nem volt NAV-os hogy még a kiemelt adózók osztályán vizsgálatokat vezetett és koordinált adószakértőket, a párhuzamos vizsgálatoknál.
Akkor kedves NAV , ki is a hülye ? Miért hazudnak ? Kiért hazudnak ? Kinek a szaros dolgait mossák ? Mert hogy beleszartak a ventilátorba, az biztos. Ám ahelyett hogy kikapcsolnák a forgó ventilátort hogy ne legyen mindenki szaros, inkább megpróbálják tovább keverni a szart.
De ha jól tudom, akkor nem csak hogy jelszó , jogosultság is kell az adatok hozzáféréséhez, de még szinek is jelzik, ha jogtalan az adatlekérés, és azonnal jelzi a rendszergazdának, vagy a vezetőnek. De ezek mellett még szinekkel is megvannak jelölve a sumákoló, a nem fizető és a nagy összegekkel tartozó adózók nevei is.
Ha ez igaz--és tételezzük fel hogy igaz, akkor mégsem hazudik a Horváth úr, hanem a NAV vezetői sumákolnak ?! Netán színvakokat alkalmaz a NAV ?
Én ezt tartom valószinűnek, mert van az a pénz, mint tudjuk és látjuk éppen egy bíró esetében. Ha ott van, akkor itt is megvan, csak nem gondolták hogy bukta lesz--narancsos bukta.
Na VIKTOR, ezt kapd ki, lopnak itt mások is nem csak te és a haveri köröd.
Vajon meddig tűröd, hogy ellopják előletek a koncot ? Mikor fognak fejek hullani a NAV-nál?

Aureliano Buendía ezredes 2013.11.29. 10:58:52

Ha igazak a vádak, és ezt is megússzák, ha ezt is eltűri ez a birka nép, akkor nyugodtan hívjuk fel Amerikát, hogy ide tessenek dobni egy atombombát.

Persze reálisan Horváth kap egy trafikot, befogja a száját, és még az unokáim is a fidesz / mszp holttengerben fognak dagonyázni.

Vidéki 2013.11.29. 11:04:06

@Meridian74:

Ezen elgondolkodhatnál, ha akarnál:

A "Levegő Munkacsoportnál" jelent meg a H úgynevezett tanulmánya!

bandinyúl 2013.11.29. 11:07:30

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Apóca te minden baromságot benyelsz.Egy hét után jöttek rá hogy nem is volt adóellenőr.Na ne hülyéskedj.Írás helyett foglalkozzál a gazdád salakeltávolító berendezés karbantartásával.Legyen mindíg nedves.

dr. mesterséges színezék 2013.11.29. 11:11:26

@Vidéki: Mit akarsz ezzel mondani?

A Levegő Munkacsoport volt az is, ami a legnagyobb csörtéket vívta Demszky ellen a 4-es metró ügyében.
Akkor nem volt vele gond?

vezér01 2013.11.29. 11:11:34

A multik és a "nagyok" mindig is kivételezettek voltak. Emlékeztetek mindenkit a Lex Zwack-ra.
Derék parókás pálinkásunkat tetemes adócsaláson kapta egy adóellenőr,mire az akkori pártunk és kormányunk /és Parlamentünk/ hozott egy visszamenőleges hatályú törvényt Zwack Peti kimosdatására. A kis rőfös-boltost persze elmarasztalták 1 millára,mert bedőlt az Apehes kurvának és megjavított egy zippzárat számla nélkül.

Konzervatív0 2013.11.29. 11:15:02

@kovi1970: azt gondolom valamit félreértessz.
Horváttal nem az a baj hogy kitálalt. Vele az a baj ahogy tette.
Ha tesz egy feljeletést, és a sajtóhoz fordul (hogy el ne sikkadjon) és bizonyitékokkal támasztja alá amit állít akkor még a fideszesek is elvárnák a következményeket.

Ehelyett betol egy aranyköpést a sajtóba hogy itt bizony ezermilliárdos nagyságban csalják az ÁFÁ-t. de ebből semmit nem bizonyít és a feljelentést sem tette meg a NAV ellen.

Egyenlőre úgy nézki ki hogy van egy ember aki farkast kiált, de azt sem tudja megmondani hol látta azt sem hogy mikor és azt sem hogy hogy nézett ki, de mind ezt kampányidőszakban.

Legyen tökös, tessék kinyitni a szép zöld aktát és ha van benne valami akkor annak következményei kell hogy legyenek.
MIért nem nyitja ki? Mert nincs benne semmi.

Azt mondják sokan mert azzal adótitkot sértene. Nos azzal hogy adatokat gyüjtött jogosulatlanul és most mint nem NAV alkalmazott kezeli azokat épp úgy megsérti az adótitkot. Szóval ez nem mentség.

Sokkal inkább az van hogy van valamije amiből talán lehet valamire következtetni de bizonyitani semmit nem tud, és tudja ha nyilvánosságra hozza a semmit a megnevezettek kökeményen elperlik a gatyáját is. Olyanokra gondolok amit a sajtó is lehozott hogy a szlovák cukorexport körül milyen anomáliák vannak. Vélelmezhető az áfa csalás, de senki nem tudja ki, mikor és hogyan csinálja. Lehet nyomoz a NAV az ügyben de most így szépen eltünnek a kft-cskék mert zörög a haraszt. Figyelemfelhivásnak pont jó, csak épp nem a mi figyelmünket hivja fel hanem a csalókét hogy most maradjanak kicsit veszteg.
Egyébként meg az is bolond aki azt hiszi hogy nagy cégek csalják az áfát- Apró minimál összegből összetolt 2 hónapot működőd kft-t sokkal inkább valószinű, azt ember nincs aki visszanyomozza.

high up! 2013.11.29. 11:15:04

@Vidéki:

Te csordatag, hozzám nem kell többes számban szólnod, mivel én nem vagyok egyik párt tenyésztett agyhalottja sem, hanem saját magamat (a VÁLASZTÓT) kepviselem.

És a Hont András idézeteddel meg eteheted a birkamenetelö famíliádat:

„Egy polgári demokráciában a választáson (kevés kivételtől eltekintve) hazájukat szerető demokraták vesznek részt, s indulnak egymás ellenében.
Így is tekintenek egymásra: a másik hazaszeretetét, demokratikus elkötelezettségét nem vonják kétségbe, hanem a vesztes gratulál legyőzőjének, s dolgozik tovább a haza üdvén és az emlékiratain."

Teccik tudni, a fenti kategórák, mint hogy hazaszerető, demokrata, meg az országának az üdvét akaró - nos ezek a kategóriák nem alkalmazhatók se rátok fidiótákra, se az állandó rájsz-babátokra, a ballibsikre.

Aki nemzeti, polgári, európai és értelmes országot akar Magyoro-ból az titeket megvet.

Ja, és választ kellene adnod, hogy ez a lófax álnemzeti, áldemokrata fidesz miért is nem érdekelt egy parlamenti bizottság felállításában?
Na nem kell löknöd a rizsát, akinek vaj van a fején, az természetesen sumákol. Mint ahogy sumákolnak ügynök ügyben. Meg Trafiklopási ügyben. Meg földlopási ügyben. Meg oktatás leépítési ügyben. Meg stb. Hát öcsém, ennyi nemzet rohasztó oligarcha lopáshoz a 120 ezer nettón tengődő panelproliknak a nevüket adni, na erre csak egy kifejezés van:

Orbanescu elvtárs hasznos hülyéi.

dr. mesterséges színezék 2013.11.29. 11:19:54

@vezér01: Te ingyen nem tudsz olvasni, vagy fizetnek érte?
Az egész sztorinak szerves része, hogy NINCS KÜLÖNBSÉG az előző és a jelenlegi rezsim között hozzáállásban (érdekben), vagyis módszerekben sem.

Ez most nem a szokásos, a kedvenc narancs vagy piros játékod. ez narancs ÉS piros.
Elhiszem, hogy zavaró. Nyald körbe háromszor Viktor képét, és helyreáll a lelki békéd.

high up! 2013.11.29. 11:22:21

@Konzervatív0:

Nem gondolod, hogy ha Horáth csak a levegőbe beszél, akkor a fidesz , a Dinkák, meg a maszop nem szart volna be ennyire látványosan élőben egy parlamenti vizsgáló bizottság felállításától?

Ja, és voltak itt bizonyítékok Császár Előd ügyben, meg Postabank ügyben, meg Olaj ügyben, Hagyó ügyben, Demszky ügyben, Sukoó ügyben, meg mindenben. Aztán mire is lehetett menni a törvénye s úttal? Csak bámulni az érintettek 500 négyzetméteres luxus villáját meg stb.

Megsúgom neked, Magyaro-on nincsenek se valódi korrupció ellenes törvények, se mód a nyilvánvalóan inkompetens és pártérdekeket viselő végrehajtó szervek szankcionálására, mert a hatályos törvények úgy vannak megszabva, hogy az oligarcha és támogatói élhetnek és virulhatnak. A 90% proli meg tapsolhat nekik. A saját zsebéből.

Vidéki 2013.11.29. 11:28:32

@Meridian74:

A "Levegő Munkacsoport" hirdethetne ekképpen!

"Légből kapott állításait elharsogunk kelettől-nyugatig!"

"Hozza hozzánk!"

Konzervatív0 2013.11.29. 11:31:00

@high up!: mi köze ennek a parlamenti vizsgálóbizottsághoz?
Ez büncselekmény amit vizionál.
A parlamenti vizsgálóbizottságok eddig mindig olyan politikai álláspontot hoztak ki végkövetkezetésnek amilyen többségű volt az adott bizottság és soha ne birt semmilyen következményel. Politikai szarfürészelés.

Ennyi.

Vidéki 2013.11.29. 11:32:39

@high up!:

Írod. "saját magamat (a VÁLASZTÓT) kepviselem."

Nem érdemled meg a nagybetűt!

Mészáros Laci 2013.11.29. 11:36:29

@Meridian74:

"Hogy értsd miért is: annak okán, amit ebben az országban politikai téren 1990 óta láttam."

A felháborodásodat értem, merthogy én is láttam és engem is felháborít. De a jobbik a problémákra nem VÁLASZT ad, hanem hasznot húz a felháborodásból (zsigeri érzelmekre épít, akárcsak a pornó), azt meg leszarja, hogy még súlyosabb problémákat okoz. Az érzelmi visszamaradottságot nem becsmérlésnek szántam, és elnézést a durva szóhasználatért, csak azt értem alatta, hogy erre a felháborodásra és ezekre az érzelmekre és indulatokra lehetne belsőleg reflektálni, nem pedig rábízni őket egy politikai pártra.

Csordi_72 2013.11.29. 11:38:15

@high up!:
Alátámasztásként:

youtu.be/znj810HwPhc

Miről is beszélnek ......

Mészáros Laci 2013.11.29. 11:40:12

@Vidéki:

"akit elküldtek a NAV-tól mert csapnivaló munkát végzett."

nem küldték el. a navnál kb 20 ezer ember végez csapnivaló munkát, ez nem rendkívüli, a "10% jó munka" minden magyar állami szervezetre jellemző arány.

Meridian74 2013.11.29. 11:44:36

@Vidéki: leszarom hol jelent meg. Megjelent és ez a lényeg. Amúgy meg 2011-ben a fideszhez, azaz hozzátok fordult, és ti is le sem szartátok. Ezen gondolkodj el.

De maradjunk nálad a lényegnél: HOL TART az elszámoltatás, vidéki?

zsg? 2013.11.29. 11:45:26

Eddig az ÁFA ügyig úgy voltam, hogy orbán vezér és a negyven rabló leváltása érdekében nagyon sok mindenre hajlandó vagyok. Ki tudja, mi fog áprilisban a szavazólapon szerepelni, lesz-e bármiféle összefogás (muhaha), vagy csak számos lúzer sorakozik a baloldali logok mellett. De eldöntöttem, még arra is hajlandó vagyok, hogy szélsőséges esetben az MSZP-re szavazzak (miközben kitörölhetetlenek az emlékeim veres jánosról, kókáról, puchról, az autópályázásról, medgyesi balfaszkodásáról, gyurcsányné nfü-zéséről, sorolhatom a végtelenségig). Tudtam előre, hogy az orrom befogása ehhez nem lesz elég, ezt a szargombócot tömőfával kell lenyomni a saját torkomon és utána hónapokig öklendezni fogok. De ezt még mindig a kisebb rossznak tartottam, mint orbán újabb - és a mi utolsó - éveit.

Az ÁFA ügy kapcsán ezt megváltoztatom. Nem vagyok hajlandó az MSZP-t (sem) számításba venni. A végtelen mennyiségű, barokkos nyilatkozat, cirkalmas magyarázatnak csak kettő tiszta és letisztult kivonata van:
1) Ezek (is) benne vannak derékig.
2) Ezek olyan szintű balfaszok, hogy annak körbeírására az összes kortárs író és költő sem elég.

Mindkettő messze túlmutat a siralmason. Én még emlékszem pontosan az olajozásra, a felfuvalkodott maffiózók uralmára. Még voltam olyan tárgyalásom, ahol az asztal két oldalán szigorúan néző emberek kezüket az asztalra fektetett aktatáskán tartva tárgyaltak egymással (én és két köztisztviselő meg pislogtunk, mint hal a szatyorban). Elég volt. Soha többet az ilyen emberekből. És ebbe nyugodtan értse bele magát olajos sanyi bácsi, meg a puch laci bácsi, meg a lajos & Co., és még sokan mások.

digiteye 2013.11.29. 11:47:32

Kár hogy nem lehet "lájkolni" a kommenteket, egy pár nagyon tetszett.
Ami megy, azt nem lehet jogállami vagy demokratikus módszerekkel megoldani. Pofán kell verni mindet és adni nekik határon túli magyar státuszt. Valahol Szibériában. Rezsicsökkentésnek petróleumlámpát és rönkhasogatást tudok elképzelni.
A hátukon.

dr. mesterséges színezék 2013.11.29. 11:47:39

@Meridian74: "Amúgy meg 2011-ben a fideszhez, azaz hozzátok fordult, és ti is le sem szartátok. Ezen gondolkodj el."

Csak úgy történhetett, hogy akihez éppen fordult, az egy szűk hétvége alatt lezongorázta a magánátvilágítását a cégnél, és mivel mindent rendben talált, nyugodtn álomra hajtotta a fejét.
Mást nem tudok elképzelni.

digiteye 2013.11.29. 11:49:41

De mivel valahol Európában vagyunk, könyörgöm, akasszuk fel mindet.

Konzervatív0 2013.11.29. 11:50:39

@Meridian74: Ezt már tegnap is leirtam.
Igen a fideszhez fordult és leszarták. Vélehetően azért mert tudathasadásos a pali és marhaságokat hord össze.
Ha igaz lett volna amit álílt, már rég mellékvágányra tolták volna de egy biztos még az apeh közeléből is eltüntették volna. Ezer módja élett volna az eltüntetésére de még a kommandósok is rátörhették volna az ajtót és adótitok sértésért már akkor le lehetett volna csukni. Vagy bármi.

Nem logikus hogy ott maradt állítólag papirokkal a szerkényében vagy bárhol...

Meridian74 2013.11.29. 11:51:28

@Mészáros Laci: dehogyisnem ad választ a Jobbik, csak ahol lehet szét-offolják, elterelik róla a figyelmet, meg kiforgatják. Lásd Gyöngyösi Márton kettős állampolgársággal kapcsolatos kérését, amiből egy vastag zsidó-listázást kerekítettek.
Egyébként a Jobbiknak annyi ötlete és elképzelése volt 2010-ben, hoyg abból a Fidesz is 30-35-öt átvet és saját maga jól-rosszul megvalósított. Többnyire rosszabb verzióban, mint az eredeti elképzelés.

dr. mesterséges színezék 2013.11.29. 11:51:58

@digiteye: Hagyd el... a közgép még ma pályázatot nyer kenderkötél és lámpavas előállítására.

Konzervatív0 2013.11.29. 11:54:58

@dr. mesterseges szinezek: 89-ben kellett volna rá uniós támogatás, és az összes volt pártagot meghintáztatni kicsit :) Már késő még horn is elpatkolt...

dr. mesterséges színezék 2013.11.29. 11:55:02

@Konzervatív0: "Igen a fideszhez fordult és leszarták. Vélehetően azért mert tudathasadásos a pali és marhaságokat hord össze.
Ha igaz lett volna amit álílt, már rég mellékvágányra tolták volna de egy biztos még az apeh közeléből is eltüntették volna."

Szerinted nincs minden navosnak féltucat rokona/ismerőse, aki szívesen beugrana tököt/picsát vakarni, ha éppen üríthető egy hely egy skizofrén és egyébként is a munkáját elvégezni képtelen faszi jóvoltából?

tryclops 2013.11.29. 11:56:41

Jézusom, milyen jogászok dolgozhatnak a NAVnál? Ártatlanság vélelme? Rágalmazás? LOL!
Mi lesz a következő lépés?
A NAV megkeresztelkedik, és feleségül veszi Selmeczi Gabikát?

digiteye 2013.11.29. 11:57:17

@dr. mesterseges szinezek: kapjanak jó nagy rendelést. Jusson mindnek!

dr. mesterséges színezék 2013.11.29. 11:58:56

@Konzervatív0: Ne hülyéskedj! Mit kezdenénk ma Matolcsy és Kövér nélkül!?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.11.29. 12:09:27

Ez az áfacsalás tányleg vastagbőrt igényel. Akkora összhangban tagadja a két régi párt, mintha az olajszőkítésről lenne szó. Érdemes lenne a szlovákokkal közösen kinyomozni a cukorüzletet, de az olaszokkal a borokat is meg lehetne vizsgálni, ott sem volt rendben az export/import az utóbbi években.

dogbakszi 2013.11.29. 12:12:42

Most nem foglalkoznék azzal, hogy ki milyen szinten láthatott bele a NAV-on belül az egyes vizsgálatokba, bár aki kiborította a bilit, az nem revizor (mondá november 28-án a NAV egyik főmuftija, ....bár korábban azt mondták, hogy egy revizor nem láthatja át az ügyeket ilyen szinten, ....és korábban azt is mondták, hogy eddig rendben, megelégedésükre dolgozott, nem volt vele probléma, ....és november 28-án azt is mondá a NAV főmuftija, hogy össze-vissza lemásolgatott anyagokat találtak a felnyitott szekrényben, s abból összeesküvéselméleteket gyártott, s elmaradt a saját munkájával... vagyis úgy hazudoznak a NAV-nál össze-vissza, hogy már az gyanus), hanem a revizorok felett álló kockázatelemző, aki a revizoroktól bármikor kérhetett adatot, s nem kellett "más gépéről belépnie a rendszerbe", s ezen adatokból már rálátása lehetett az ügyekre.
Megnézve Mesterházyékat, s az állásfoglalásaikat akkor az alábbi gondolataim támadnak, ha logikusan gondolkodunk:
- Az MSZP kinyilvánította, hogy a Jobbikkal semmilyen platformon nem szerepel együtt, mert nem ért vele egyet, szemben áll vele.
- De ha a Jobbik éppen egy olyan ügy mellé tette le a garast (valamilyen okból, amit nem kell kielemezni) ami demokratikus ügy , akkor az MSZP, ha szembe helyezkedik a Jobbikkal, vagyis logikailag vizsgálva nem a demokratikus ügy mellett lép fel, akkor az MSZP antidemokratikus lesz? Mert ez következik ebből. Nem kellene az MSZP-nek inkább a lényeges ügyekben a demokratikus irányt támogatnia, függetlenül attól, hogy más, esetleg antidemokratikus párt is támogatja ugyanazt az ügyet, ahelyett, hogy csak az alapvető szembenállást hangoztatva egy demokratikus ügy ellen kiálljon?

Vidéki 2013.11.29. 12:25:07

@Meridian74:

Kérded: "HOL TART az elszámoltatás?"

Ott tart, hogy még sehol sem sikerült feltalálni a sohasem nedvesedő puskaport.

Az EU-ban, a fejlett nyugaton is van adócsalás, ÁFA csalás is.

Az Egyesült Államok hatalmas erőforrásokkal rendelkező ország, képes volt már több, mint 40 éve űrhajósokat küldeni a Holdra, mégis ott is van adócsalás, ott sem szűnt meg örökre a bűnözés!

Itt törvényes eljárási út van. Hiába tudom, vagy gondolom, hogy valahol adócsalás van, ha nem tudom bizonyítani, akkor nem megyek semmire!

Vidéki 2013.11.29. 12:31:30

@tryclops:

Lépj be te a NAV-hoz és ott minden jóra fordul majd!

Te tryclops: olyan ronda lehetsz, mint három Cyklops.

Ha téged meglátna egy rejtőzködő ÁFA csaló, azonnal megtörne és őszinte, részletes, feltáró, beismerő vallomást tenne!

vezér01 2013.11.29. 12:31:55

@dr. mesterseges szinezek: Drága félkegyelmű barátom ! Én a narancsos és vörös mutyik mellé pont egy MDF-es példát hoztam még az antalli szép időkből,bizonyítva,hogy a hatalom változatlan !
A segg és képnyalás élvezetét meghagyom neked.

wonderwolf72 2013.11.29. 12:32:15

@béla a görög: igen, mert most nem a zsidók állnak a láncolat végén, a mézesbödön tulajdonosaiként. menj már bazeg...

Meridian74 2013.11.29. 12:50:33

@Vidéki: félrebeszélsz. Hol tart az elszámoltatás és a felelősségre vonás? Nem az a kérdés hogy miért nincs miért nem lehet, hanem az, hogy hol tart, milyen eredményei vannak?!

Különben is, 2/3-addal ne pampogj arról mit nem lehet megtenni. Hanem arról, hogy mit tettek az ügyben és annak milyen eredményei vannak?

tryclops 2013.11.29. 13:29:08

@Vidéki: LOL Vidéki, unalmas vagy ezzel a ronda Küklopsz szövegeddel, először is kiröhögtem ezt az óvodás szintű kötekedést, meg huszadszorra is kiröhögöm. Mi lesz a következő? Az én bátyám erősebb a te bátyádnál? Valami jobbra nem fussa abból a csöppnyi kis eszedből?

Mészáros Laci 2013.11.29. 13:37:42

@Meridian74:

Nem ad választ. Válaszpótlékot ad esetleg, vagy szőnyeg alá söpör. Indulatokat elégít ki.
De higgy benne, ezen én úgysem tudok változtatni.

Vidéki 2013.11.29. 13:57:43

@Meridian74:

Írod: "Különben is, 2/3-addal ne pampogj arról mit nem lehet megtenni. Hanem arról, hogy mit tettek az ügyben és annak milyen eredményei vannak?"

Te meg ne pampogj a 2/3-ról, mert az sem tesz mindenhatóvá, ahogyan az USA hatóságainak sem sikerült elérni a tökélyt, noha óriási erőforrásokkal rendelkeznek.

Lehet, hogy nincsen tökéletesen jó adóhatóság, vagy abszolút tökéletes kormányzás, de mint a sportban is tapasztaljuk, vannak jobb, vagy rosszabb teljesítményre képes atléták.

A magasugrásban is tapasztaljuk, hogy vannak atléták, akik képesek átugrani a két méter magasra helyezett lécet, míg mások csak átsétálni képesek alatta.

Nem vagyok adószakértő, de Vámosi Nagy Szabolcsot kiváló szakértőnek tartom!

Kérdezd meg őt, hogy az új kormányzás alatt javult e a NAV eredményessége?

Szerintem javulhatott:

Olyan normális adószakértő nincsen a világon, aki azt állítaná, hogy civilizált államokban a tökéletességet, amit ti számon kértek a magyarországi NAV-on, sikerült elérni.

Egy ilyen ország lehet a világon, Burkina Faso: Ott keresgéld a tökéletes NAV-ot.

Az önteltség, önfényezés maximuma itt a Földön Burkina Fasoban tapasztalható

Burkina Faso (röviden Burkina, korábban Felső-Volta) nyugat-afrikai állam. Nevének jelentése moré és dioula nyelveken:

"A becsületes emberek országa."

Cinkes 2013.11.29. 13:58:28

mivel ennek a kibebaszott országnak soha nem lesznek olyan vezetői akik az adófizetők érdekeit néznék, és az adófizetők jelentős része ahhoz is hülye, hogy felismerje az ő érdeke is, hogy ne lopják ki a zsebéből a pénzt, vagy egyáltalán az összefogást is ellehetetleníti az ostobaságuk, én arra fogok törekedni, hogy minél több adót elcsaljak. szóval szopjatok le, én senkinek a hülyeségét nem akarom tovább finanszírozni.

Vidéki 2013.11.29. 14:13:04

@tryclops:

Írod: "unalmas vagy ezzel a ronda Küklopsz szövegeddel"

De nem én tehetek róla, hogy te ilyen nevet választottál, ami azonnal a görög mitológiát juttatja eszembe:

Az első küklópszok Gaia és Uranosz gyermekei voltak. Csúf óriások voltak mindannyian homlokuk közepén egyetlen kerek szemmel.

Amikor megszülettek, apjuk Uranosz többi gyermekével együtt a Tartaroszba vetette őket, mert csúfságukat nem bírta elviselni.

tryclops 2013.11.29. 14:16:15

@Vidéki: Alzheimeres vagy? Most copypasteled be harmadszorra.

Vidéki 2013.11.29. 14:20:57

@tryclops:

Erről egy Móricka vicc jut eszembe:

Móricka hazajön az iskolából é megkérdezi apját:

Apa, tényleg a majomtól származunk?

Mire az apa:

Lehet,hogy te igen, de én nem!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.11.29. 14:53:01

@Vidéki:
"Olyan normális adószakértő nincsen a világon, aki azt állítaná, hogy civilizált államokban a tökéletességet, amit ti számon kértek a magyarországi NAV-on, sikerült elérni."

Ki a tököm kéri számon a tökéletességet????!!

Azt kérjük számon, hogy egy ilyen ügy kipattanásánál a NAV-vezetés ne egy hétvége alatt folytassa le a belső vizsgálatot, és állapítsa meg, hogy ja, egyébként náluk aztán minden olyan állati jó, amilyen jó csak lehet! Pont ők hazudják a képünkbe a tökéletességet, ami a fentiek szerint szerinted sem igaz!

Meg egyébként a poszt még mindig Mesterházy töketlenkedéséről szól a NAV-ügyben, esetleg arról is írhatnál valamit, ahelyett, hogy a saját tévképzeteidet próbálod ránk kivetíteni.

jogalany 2013.11.29. 14:59:49

Amit Horváth és a másik NAV dolgozó állít, hogy a vezetés tudott róla, sőt már egy cég is ezt pedzegeti, nos erről a vezetés az országé és a NAV is biztosan tudott.
A két váltópártosságra utazó politikai konglomerátum sáros a dologban, és kenik a dolgot el.
Ugyanehhez hasonló a Lottó csalás lehetősége is, a nagy nyeremények célzott személyekhez kerülése, az adatbázis belső kezelése miatt megvan minden ahhoz, hogy a heti sokmillió játékos be lehessen csapni. Azt hiszik nyerhetnek, pedig dehogy, nem az Ő nevük van kijelölve.
Aki a kicsi pár milliárdos csalásért nem kiabál a soknál se ugráljon, mert nincs kis lopás, csalás, csak lopás és csalás van.
Ahol a 170 + mennyivel ütköző Szlovák csajszi négy emberért hat évet kap és hazaengedik a jakuzis lakásába, ugyanez amerikában 140 évet ért kisebb karambolnál.
Itt a velejéig romlott a teljes államaparátus, a bürokrácia.

Macropus Rufus 2013.11.29. 15:43:58

nem értek a joghoz csak immel-ámmal, de rágalmazni nem csak természetes személyt lehet?
A hírekből az jönn át, hogy 1x adóellenőrként tetszelget, holott ezt a NAV-on és 1-2 politkiuson kíváűl senki nem állította, még Horváth sem. Aztán kikderűlt, hogy kockázat elemző volt, de 1x azt mondják, hogy szarúl végezte a munkáját, ua. késöbb elismerik, hogy az ő álltala előkészített anyagokat használják a mai napig. Akkor most mi is van?

2 nap alatt átvilágítanap egy 28ezer főt foglalkoztató céget, és kiderűlt, hogy nem történt semmi érdemleges. Aztán meg a vizsgálat után - ami nem derített ki semmi külcsönös - benyögi valaki, hogy ennek a Horváthnak a páncéljában 60ezer oldalnyi adatot találtak.
1) akkor milyen vizsgálat is volt az ami nem talált semmit? Valószínűleg semmilyen vizsgálat nem volt. 2 nap alatt lehetetlen bármit is megtlalálni egy egkora cégnél.
2) 60ezer kinyomtatott oldal az 120 csomag papírnak felel meg. Ez nem fér be a mackóba. Ha meg pendrivon van akkor meg ahhoz egy egész páncél kellett nem?

Az is érdekes, hogy akik szerint a Horváth kamuzik, azok abba kapaszkodnak, hogy mivel az (egyik verzió szerint) nem volt adóellenőr ezért nem lehet infója semmi ilyenről. Hát ez igazán ütős érv. És érdekes módon ők is védik a mudénrt, mindha kötelező lenne.

Szerintem a Horváth talált valamit. De nem lesz sokáig boldog vele. Nála komolyabb embereket is eltettek már az útból. Ott van mindjárt az olajszőkítés. Persze, az egész balhét 1db család, a Nógrádi család csinálta. Hihető nem. Vagy ott a a Papa akit szintén félretettek. Vagy ott az a fiatal nyomozó srác aki azért volt korruprt mert 1-2db sütit elfogatott. Sütét bazmeg! Sütit.

Mi közös mindegyikben? Egyik párt sem feszegeti a dolgot. Pedig ezekkel - amennyiben nincsenek benne - simán ki lehetne csinálni a másikat. De nem kapargadják, mert nyakig benne van mindenki. Horváth is ebbe a sorba fog beletartozni.

Az okok közt azt látom, hogy míg egy tisztességes maffia a gazdasági életből szivárog be a politika világába, addíg nálunk a poltikában alakúlt ki egyfajta maffia és az épűlt be szépen a gazdasági életbe. Egy ilyet kiírtani - szerintem - lehetetlen. Ezt - szerintem - törvényes eszközökkel szinte egyáltalán nem lehet kiiktatni. Ők hozzák a törvényeket. Amivel tegnap még elkaphattam volna a töküket, az mára már nincs meg (visszamenőlegesen veszti érvényét, tehát még véletlenűl sem lehet az alapján elkapni őket)

dr. mesterséges színezék 2013.11.29. 18:03:38

@Macropus Rufus: "Akkor most mi is van?"

Pánik, és amiatt kapkodó kommunikáció (lásd még: hadova).

Utoljára akkor lehetett látni igyen amatőr keresztbehantázást, amikor az MSZP-nek óránként volt egy végleges jelöltje Fletó utódának: minden pártfunkcinak más.

cutcopy 2013.11.29. 19:16:43

"selejtet nem cserélünk selejtre"

Azért kíváncsi lennék zero igazából kit tart pengének, hogy egy jót röhöghessek rajta..

Mr. Közbiztonság Szilárd 2013.11.29. 19:27:26

@Transylvanianmixedgrill:
Legkevésbé megosztóbb?
Tanulj meg magyarul, ökör.

Arivistus 2013.11.29. 19:28:28

De most ti mit csinálnátok Mesterházy helyében? Kiállnátok és őszintén elmondanátok, hogy "Kedves választópolgárok, a Fidesz-MSZP együttműködés miatt gáncsolom a NAV-botrány kivizsgálását." Na ez az amit nem fog csinálni.

Egyébként meg a Fidesz mennyivel jobban csinálja, ők nem mondtak bele a világba egy nyilvánvaló hazugságot, egyszerűen csak csöndbe maradtak. És őket mintha eel is felejtette volna a nép. Pedig a Fidesz-MSZP 70:30 rendszer értelmében a 70%-ot a hatalmon lévő párt kapja ami most a Fidesz, tehát sárosabbak az MSZP-nél.

dobzse.laci 2013.11.29. 19:46:07

".. az ezer négyzetméteres villában élő Boldvai László,..."
Aki ott a luxusalsógatyáját letolva szarik a luxusvécéjébe, utána a luxusseggét törli ki luxusklotyópapírral.
Te Zero, biztos, hogy fidesz-cöfös szintre kell lemenni?
Legalább minket nézzél már kevésbé hülyének, mint a birkamenetet!
Utáljuk mi enélkül is, csak épp nem ezért.

Meridian74 2013.11.29. 19:57:02

@Vidéki: "Te meg ne pampogj a 2/3-ról, mert az sem tesz mindenhatóvá, ahogyan az USA hatóságainak sem sikerült elérni a tökélyt, noha óriási erőforrásokkal rendelkeznek. "

ROFLMAO!

Ezt komolyan mondod?
Akkor hogy kerülhetett a BKK élére egy 24éves ficsur? Hogy lehet nemzeti Fejlesztési Miniszter olyan személy akinek egy sima érettségije van? Egyáltalán ebben az esetben minek az olyan főiskola/egyetem, hogy "Államigazgatási Főiskola" vagy olyan szakirány közgázos egyetemeken, hoyg államigazgatási szak? Minek, hisz elég egy 2/3-os törvényt felülbírálni 2/3-addal, oszt lehet, csókolom.

Ezt hosszasan lehetne még sorolni, de inkább nem, nem ide tartozik, hanem az tartozik ide Vidéki, hoyg megintterelesz, mellébeszélsz.

De a kérdés adott - csak neked: mi van a beígért elszámoltatással és felelősségrevonással? Az ügynökaktákat is elsumálkoljátok, pedig abba sem az EU sem az USA-nak sem pedig Izrael nem kukorékolt volna bele.

Nem mellesleg Al Caponét is adócsalásért sittelték le (az USA-ban), nem pedig szervezetten elkövetett gyilkosságokért, ha esteleg nem rémlene.

Meridian74 2013.11.29. 19:59:43

@Vidéki: "Te tryclops: olyan ronda lehetsz, mint három Cyklops"

Na, de mivan a fidesz ígéretével, az elszámoltatással és felelősségrevonással?

Meridian74 2013.11.29. 20:02:18

@Vidéki: "Te tryclops: olyan ronda lehetsz, mint három Cyklops"

Na, de mivan a fidesz ígéretével, az elszámoltatással és felelősségrevonással?

Vidéki 2013.11.29. 21:33:11

@Meridian74:

1. Kérded: "hogy kerülhetett a BKK élére egy 24éves ficsur?

Napoleon sem volt idősebb, mikor dandártábornokká nevezték ki.

2. Kérded: "Hogy lehet nemzeti Fejlesztési Miniszter olyan személy akinek egy sima érettségije van?"
Napoleon 16 éves korában fejezte be a katonai iskolát és azonnal hadnaggyá (egyes források szerint alhadnaggyá) nevezték ki.

Miért vagy te ennyire ellenséges tehetséges fiatalokkal szemben?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.29. 21:35:31

@Vidéki: 5000 karakterbe nem fér bele elég roflmao annak kifejezéséhez, amit ez okozott.

Meridian74 2013.11.29. 21:59:39

@Vidéki: össze sem vethető ezzel az amiket összehordasz. De mi a helyzet az elszámoltatással? A felelősségrevonással? A fidesz egyetlen egy konkrét 2010-es választási kampányígéretével? Ennyi? Még ez sem megy...? 2/3-dal?

putris72 2013.11.29. 22:08:42

@tobeor: Hát valószínűleg tükörbe néztél és magadra gondoltál amikor ezeket írtad rólam!Tudod,az Áfa csalások,már 1990 évek eleje óta mennek!Szóval nagyon nem mostani úgy!De csak lökd a szöveged ha megnyugtat!A rezsicsökkentéssel nincs semmi bajom!A családomnak ép sokat jelentett!Magyarországon monopol helyzetben van pár cég,nincs választási lehetőséged!Az eu többi országában nem ez van,csak gáz,vagy villany szolgáltatóból kb 15-20 közzel választhatsz!Beszopni meg csak te szoptad be ,mert kettőnk közül téged csak az zavar ha a Fidesz!Engem meg az egész!A különbség kettőnk közt annyi,hogy én intelligensebb vagyok,hát te meg nem nagyon!Szóval nyugodtan szidhatsz,hisz gondolkodni nem szoktál!!Az nem az erősséged!Na pá demokrata!!!

jogalany 2013.11.30. 05:07:42

@Vidéki:
Napoleon szabad kőműves volt, ezért voltak mögötte akik megmondták neki mikor mit tegyen. Orbán is ezt teszi. A rokona Vitézi David meg egyik meleg klubból kijön és átszervezi a busz sávokat, amiből aztán nagy dugó lesz. Mert Ő szereti a dúgót.
A nép nem szereti a dugót és Vitézit sem. Rokonként megengedheti magának, hogy az adófizetők pénzéből évi tíz milliárdot a saját hülyeségére költsön.
Némethné, meg már nem egy mai kislány, a 6.X körül. Szolgai módon teljesíti a fönök minden akaratát. Ehhez ért. Tudod, lehet valaki diploma nélkül is egy zseni, de okos nem igen, ha meg zseni, miért is nincs neki diplomája? vagy talán mégsem zseni?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.11.30. 06:12:28

@Kandeláber:

de bezzeg a jobbik, amelyik ugyan a fidesz seggéből bújt, de á, mégse.

a helyedben jobban körülnéznék, hova ülök a buszon, mindenütt cionista ügynökök vesznek körül.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.11.30. 06:15:30

@jogalany:

"Napoleon szabad kőműves volt, ezért voltak mögötte akik megmondták neki mikor mit tegyen."

ostoba napóleon bele is bukott. sebaj, legközelebb majd a raszolga kőművesekre hallgat.

Vidéki 2013.11.30. 07:37:24

@jogalany:

Nagyon elkalandoztál: "Napoleon szabad kőműves volt,"

Gondolj inkább igazi kőművesekre:

Makszimenkó, szovjet szahanovista kőműves, aki 30 normális kőműves munkáját volt képes egyedül elvégezni, Magyarországon is járt és itt is elterjesztette a Makszimenkó-féle gyorsfalazási módszert.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.11.30. 10:58:45

Bocsi zero!
Posztod 4. sorában megadott link nekem nem működik. A 4. sort és a linket alább megadom.

Nézzük meg, hogy mennyi volt az állam áfabevétele 2012-ben:
www.kormany.hu/download/d/f5/c0000/2012decemberi-eves-moni_v%C3%A9gs%C5%91.p

A hiba az én "készülékemben" van?

Bee-zony 2013.11.30. 19:05:37

@rdos: A link rossz, viszont ha a link végéhez írod a df betűket, akkor megvan a pdf fájl.

Bee-zony 2013.11.30. 19:35:26

Már kezdődik a ki(meg- szájba-)magyarázás: nem áfacsalás az, hanem áfarés.
A rendszerré szervezett abnormitás újratöltve – viszont Rákosi óta változás van, az, hogy hazánk nem bástya, hanem erős rés a béke frontján.
Milyen messze van még a következő (ellen)forradalom?
Addig is:
„Rohadunk, csak csendben rohadunk”
444.hu/2013/11/24/nem/

Az ostoba többségnek a MaSZoP - FizeSS váltópárt kell, megszavazták, megkapták. A probléma a kisebbség részéről van, akiknek nem ez kell, nem szavazták meg, és nem azt kapták, amit szeretnének. Viszont a demokrácia, és a pars pro toto (a rész uralkodik az egész felett) elve nem sérült. Ez a demo(csok)krácia; minden ország társadalmának harang alakú Gauss-görbéje van, és aki a 100-as átlag IQ-jú szavazói többséget meg tudja fogni, horogra akasztani, elhitetni, az nyeri a választást, és ilyen egyedekkel ez a rendszer ennyi tud. Ilyen Magyarország átlaga, korrupt és kriminális.
Szodoma és Gomora, avagy a hitvány többség uralma – ezen évezredek óta fennálló probléma esete van. El lehet menni, csinálj forradalmat, cseréld le a régi rendszert, kb. ez a probléma-megoldási választék, és ezek hiányában továbbra is marad az, ami most van, a feudális hierarchiájú, hűbérúri Fidesz (fides = hűség) és a „különös anyagból gyúrt” (vö. szar) Kádár népe MSZP.
Hogy ne ez legyen, hanem az erkölcsileg és szellemileg legjobbak uralma, az a különleges eset, ami csak úgy magától, spontán nem is valósul meg. Hogy valósulhatna meg, amikor Magyarországon 100 emberből kb. 1-2 van, aki nem szabotál el egy minőségi rendszert, hanem az korrekten működik általa. Ezzel szemben, aki fehérgalléros bűnszervezetet akar létrehozni, pl. párt címszó alatt, az a többségből, 90-valahány emberből építkezhet. Világos, hogy a kisebbségben lévő valóban jók uralma a különleges eset, és hogy ehhez nagyon válogatós, erkölcsi és szellemi szintre és tehetségre alaposan szűrő minőségi ideológia és rendszer kell (ami nyilván kap valami pejoratív címkét a tömeget szédítő demokratikus szélhámosoktól).
A probléma az, hogy valójában a jelenlegi rendszer a szavazó többségnek megfelel, mert ha nem felelne meg, akkor nem szavaznának rájuk, és így vagy úgy fellázadnának. A magyar(országi) szavazó többségnek megfelel a csendes rothadás, a hanyatlás, pusztulás, és végső soron a kihalás, úgyhogy itt értelmes és sorsfordító dolgok csak a kisebbségtől várhatók – és ha tőlük sem, akkor külső erőktől, vagy senkitől. Tehát innentől a cselekvés felelőssége és szükségessége már a kisebbségé: változtatni országon belül csak ők tudnak, kisebbségi helyzetből, ami nehéz, de nem lehetetlen. Tipikus, hogy egy kisebbségtől ered a változás, a sorsfordító momentum.
Szodoma és Gomora esetről lévén szó, a csendes rothadás végül gyors szakaszra vált – először erkölcsi romlás, aztán tűz és összeomlás – de lesznek túlélők, az elszakadók, a másik világnézeti irány, és új élet sarjad a romokon, mint az erdőnél tűzvész után.
Itt két lényeg van, az egyik hogy az elkorhadókra nem kell hagyatkozni, ők szavakkal nem változtathatók meg, ahogy nem lehet szavakkal faragni egy kősziklát, és végigjárják a pusztuláshoz vezető útjukat; a másik, hogy a nem ilyenekkel kell foglalkozni, a túlélésükkel, és a valóban jó rendszerrel.

Bee-zony 2013.12.01. 04:29:56

A Fideszt le kellene váltani, de ha selejtet nem cserélünk selejtre, akkor nincs kikre. Magyarország a selejt csapdájában.

jogalany 2013.12.01. 09:55:47

@Meridian74:
Már Horváth Csaba főpolgármesteri ajánlkozásával kapcsolatban megírtam, hogy 2 cége is fidesszel karöltve üzletelt ezerrel.
Ez érvényes a fideszre is, sokan az MSzP-sekkel együtt alapítottak céget, természetesen állami munkára, és gazdagodnak ezekből.
Ezért a fidesz sem tudja saját tagsága érdekeinek veszélyeztetése nélkül elkapni a más pártú csalók frakkját.

jogalany 2013.12.01. 10:04:49

@Bee-zony:
Okos amit írsz, és a történelemből nem ismeretlen. Már Lenin megírta, a forradalom szükséges összetevőit, és bár részükről ez csupán puccs volt, a lényegen nem változtatott.
Csakhogy azóta a hatalom élvezői is okosodtak, és a régi módszert tudják hárítani. Lásd 1967-ben már mily jól ment Che karanténban tartása és likvidálása.

Bee-zony 2013.12.01. 18:04:09

@jogalany: Az eltelt idő alatt mindenki már valamivel többet tud, legalább a felhalmozódott tapasztalatok arányában.
Hogy Che Guevarát, a szocialista forradalmár gerillaharcost, és a zsidók kedvencét Bolíviában elkapták és kivégezték (ahol Rózsa-Flores Eduardót is, és ahol Tóásó Előd börtönben ücsörög, megtanulva, hogy ott nem működik a szájhősködés, mert néhány rendszerellenes mondat után már lőnek), az egy dolog, ő belevágott a teljesen bizonytalanba, és közben eljutott az univerzális érvényű felismerésig: „Nem lehet felszabadítani egy országot, ha az nem hajlandó ezért küzdeni.” Ezután kellett volna neki sürgősen abbahagyni, de ő tovább forszírozta azt, amiről elvileg már tudta, hogy nem megy.
Ennél nagyobb baj az, hogy Magyarországon az összes lázadás, felkelés, forradalom megbukott; aztán egy idő után azok is eltűntek a színről, akik ellen fellázadtak, és mégsem lett jó, mert megintcsak a salak került felülre, ami megintcsak ok a lázadásra, amit megintcsak levernének, és megintcsak gyarapodna a bukott forradalmak emléknapjainak száma… Úgyhogy ez nem jó megközelítés, ez nem jó módszer.
Ehelyett gyűjtsük össze az erkölcsi és szellemi valódi elitet, alapítsunk társadalmi szervezetet, pártot. Ha megszavazza a többség, jó. Ha nem szavazza meg, úgy is jó, akkor arivödörcsi, a kivándorlás következik, a többségiek pedig belefulladnak a saját szarukba, hanyatlanak, pusztulnak és kihalnak. Az pedig elvárás, hogy a kisebbség viszont fejlődjön máshol.
Ha Koppányék a polgárháború helyett elindultak volna északra, és eljutnak a gyéren lakott Skandináviáig, és ott élnek, akkor most ők lennének a jó magyarok, ha van ennyi eszük. Most hogy megint van ok a polgárháborúra, akik polgárháborúznának, inkább vándoroljanak ki. „Itt hagyom a tanyátokat, basszátok meg…” Még mindig érvényes ez az opció, bár kedvezőtlenebb körülmények között, mint az akkori volt, de megvan a szabad letelepedés az EU-ban, élni kell vele.
A papírforma az, hogy a Fidesz-KDNP megint megnyeri a választást, pedig tudott, hogy bűn rossz, akárcsak a többiek, úgyhogy ezzel adott az ok a lázadásra. A változatosság, és az értelmesebb cselekvés kedvéért, akik polgárháborúznának itt, viszont békében tudnak élni máshol, azok vándoroljanak ki, és a probléma ezzel a részükről meg van oldva, mindenki önként marad életben, illetve önként hal ki, és az erőszakos halál helyett saját döntés van, hogy ki melyik utat választja és járja.
Mérlegelni kell, hogy az adott körülmények között melyik lehetőség a legkevésbé rossz. ’56-ban be voltak zárva az emberek az országba, és nem mondhatták, hogy a felkelés helyett vándoroljunk ki. A kivándorlás lehetősége csak a felkelés által valósult meg, úgyhogy előtte annak meg kellett lenni. Most viszont nem szükséges feltétele a kivándorlásnak a felkelés. A többség pedig már most is annyira kontraszelektált, mint a született dodók, akiket felzabálnak a disznók, oszt’ jónapot, megint egy kihalás. A jobbik rész viszont tovább él, sőt, a hazátlanság nagyon inspiráló tud lenni életképességileg, mert nem hagy elkényelmesedni.

Pagnar 2013.12.02. 00:47:08

@high up!: "a vagyoni helyzetem alapján a Hotel Hiltonba kellene járnom."

Hahahahahahhahahahahahaha

Csoro, kis himzett tarisznyas, liberalis takonypoc vagy te.

jogalany 2013.12.03. 15:56:12

@Bee-zony:
A választás lehetősége, a választhatóság lehetősége, de egyáltalán a döntés szabadsága, maga a szabadság fogalma, annak idealizált meghatározása - ahány filozófiai irányzat van annyi féle.
Vagyis a lehetőségek felvázolása, még nem szabad döntés lehetősége, és pláne nem indoka.
Az érv hasonlit ahhoz, ha rossz az adás, nem tetszik, mert sérti a hazádat, nemedet, társadalmi csoportodAt - akkor kapcsoilj át, vagy kapcsold ki.

ZorPrime 2013.12.05. 12:06:51

@Vidéki: Jézusúristen. Napóleon...tetszett hallani már rátermettségről és alkalmasságról? Ő nem a jó helyre születés útján került oda, ahová.

Bee-zony 2013.12.05. 21:32:29

@jogalany: Egyrészt, ahogy Szalacsi Sándor mondaná: kérem, kapcsolja ki. (A vízbül veszi ki a zokszigént, teccik érteni?), másrészt gyorsan túl kell jutni az elemző fázison, mert működő gyakorlati megoldások kellenek: probléma van, mit tegyünk, miért, mivel, mikor, hogyan, mennyien, mekkora skálán? Ennek a kidolgozása és megvalósítása is bőven időigényes...

süti beállítások módosítása