Skip to content


       Szűrés lista

Magyarországon éppen puccs van

Tegnap a baloldalon megalakult a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Fodor alkotta "álomcsapat" a Párbeszéd Magyarországért párt csendes unicumos asszisztálásával, és amíg ezen röhögcsélt mindenki.....nos, eközben Orbán Viktor megállapodott Putyinnal Magyarország történetének legnagyobb beruházásáról.

orbanputyin.jpg

Az oroszok építik Paks II.-t, a két 1200 megawattos blokkot. Az egyik a tervek szerint legkorábban 2023-ban kezd el termelni, egy darabig párhuzamosan futnának az új blokkok a meglévőkkel, majd Paks I.-et bezárják. Paks II. élettartama 60 év lesz, tehát a 2080-as években kell majd bezárni. A Roszatom ígérete szerint Paks II. 10-12 milliárd euróba, vagyis 3000-3600 milliárd forintba fog kerülni. Az összeg 80 százalékára az orosz állam hitelt ad Magyarországnak 30 éves futamidőre, a maradék 20%-ot Magyarországnak kell előteremtenie. Az orosz államközi hitel állítólag a jelenleg elérhető piaci hiteleknél kedvezőbb kamatozású lesz, a törlesztést 2023-ban kell elkezdeni.

A dolognak csak "néhány" szépséghibája van:

- Paks II. a számítások szerint veszteséges lesz, vagy a villanyszámlánk drágább

- a hatástanulmányokért és költségelemzésekért is perelni kellett, szerencsére nyert az Energiaklub

- 2007 óta már 13 milliárdot költöttek az új blokkokra, mármint tanácsadási és reklámköltségekre

- az oroszokkal augusztus óta titokban tárgyalt a kormány, mindenféle parlamenti vita és/vagy felhatalmazás nélkül

- nem írtak ki tendert, egyszerűen eldöntötték, hogy az oroszok építik

"Lázár János elmondta, hogy amióta ő kormányüléseken jelen van, fel sem merült tender kiírása. Lázár azt állította: a Moszkvába vitt szerződések tervezetét előzetesen megmutatták az Európai Bizottság energetikai biztosának - ez kötelessége is egy uniós tagállamnak ilyen szerződések esetén -, amely rábólintott a konstrukcióra, így arra is, hogy Magyarország nem ír ki tendert. Lázár úgy fogalmazott: az EU az ügyben "nem emelt vétót".

Lázár biztos új fiú lehet a kormányüléseken, ugyanis évek óta arról volt szó, hogy tender lesz. Nagy, nyílt, nemzetközi tender:

kovács.jpg

" Lázár az orosz-magyar kormány kapcsolatát jellemezve elmondta: "Ez egy egyre jobban működő érdekházasság, ami egyre nagyobb élvezetet biztosít a feleknek" – hangsúlyozta az államtitkár, aki a kapcsolatok 2010 óta tartó alakulását jellemezte így."

 - de legalább Lajos örülhet

"Lázár szerint a beruházás 40 százaléka - az alvállalkozók révén - magyar cégeknek fog jutni."

lajos.gif

- persze a legszebb most is az, ahogy segget csinálnak a szájukból

2008. január 6., Illés Zoltán fideszes szakpolitikus, ma környezetvédelmi államtitkár:

"A paksi atomerőmű tervezett bővítése olyan fajsúlyos dolog, hogy feltétlenül népszavazásnak kellene róla dönteni"

Mégse lett.... bezzeg a 200 forintos vizitdíjról volt!

Viszont természetesen a miniszterelnök úr nyerte a seggszáj-versenyt.
Orbán Viktor, 2008.február 28., a Gyurcsány által Putyinnal aláírt Déli Áramlat-megállapodás kapcsán

"Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen". Orbán Viktor azt bírálta kijelentésével, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal "a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó" energiakérdésben."

Címkék: politika fidesz paks pofátlan seggszáj

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr425758824

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Paks: Orbán megpuccsolta 2008-as önmagát 2014.01.15. 20:32:28

Orbán Viktor tegnap aláírta Putyinnal a Paks bővítéséről szóló szerződét... ezzel, 2008-as beszéde szerint megpuccsolta önmagát! Két új orosz blokk Pakson több évtizedes eladósodással... Kérdés minden magyar állampolgárhoz: Van fölös 300.000 forintod ...

Trackback: Paks: az oroszok kijöttek a spájzból 2014.01.15. 18:04:15

Megállapodott Orbán és Putyin: pályáztatás nélkül a Roszatom épít két új erőművi blokkot Pakson. Bár jómagam nem vagyok eleve atomenergia-ellenes, ez - különösen a beruházás költségeiben mutatkozó nagyon komoly bizonytalanságok és a hosszú távú anyagi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Conchobar 2014.01.15. 08:41:42

"az oroszokkal augusztus óta titokban tárgyalt a kormány, mindenféle parlamenti vita és/vagy felhatalmazás nélkül" - Mert várható lett volna a parlament vétója? Más lett volna a figura, ha az ellenzéki pártok a szerződés megkötése előtt (és nem utána) elmondhatták volna azt, amit most a Vastagbőr itt megírt?

Hamajd 2014.01.15. 08:45:23

Putyin vajon zsidó-e, mert ha nem akkor ebből nagy baj lesz.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.15. 08:45:42

Én atompárti vagyok és az orosz-magyar kapcsolatok fejlesztésének híve, azaz az ügyben csak a titkosítást látom bajnak.

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2014.01.15. 08:47:44

Nagyon tetszik cikkhez mellékelt kép. Két erős, karizmatikus, nagyformátumú államférfi kézfogását örökítette meg a fotós. Hatalmuk csúcsán vannak, és nagyon élvezik a helyzetet, ez tisztán látszik rajtuk.

hammurabbi 2014.01.15. 08:48:11

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: A 4 ezer milliárdos kötelezettségvállalás különösebb parlamenti felhatalmazás nélkül önmagában kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát. Még ha ők is nyerik a '14-es választást nem lesznek mindig hatalmon, és hát ilyen szintű bűncselekmény nem 5 év alatt évül el..
Vót mán ehhez hasonló pocséklása Orbánnak,"jó pont "neki,hogy akkor csak ellopta a 3000 milliárd manyup vagyont,jó kifogás sose rossz,az államadósság csökkentésére,most a "Orbán mi nem vagyunk az eladósodás kormánya"adósítja el az embereket,az országot, hol is áll az adósság?

www.napi.hu/magyar_gazdasag/uj_csucson_allamadossag_mutatjuk_a_szamokat.571840.html

30 éves hitel! 10 milliárd dollár! Kamat? Árfolyam hosszú távú kérdése? Mennyibe kerül így a villamos energia, ekkora hitel és költség mellett figyelembevéve más lehetőségeket?
Orbán tutira ért mindenhez,legfőképp az emberek az ország eladósításához!..lásd a dollárkötvények...csak a bandája gazdagodjon.
Meggondolta jól. Nem tudjuk, hogy hol lesz ő már harminc év múlva, de az biztos, hogy nem ő fogja kifizetni azt a temérdek pénzt.
Sőt. Azt is előre lehet látni, hogy majd ha őt leváltják, és az utódja örököl egy durván eladósodott, ugyanakkor kifosztott országot, akkor az az utód nagyon benne lesz a kulimászban, és elképzelni i nehéz, hogy hogyan fog szerencsétlenkedni. És akkor jön majd Orbán király és szidni fogja az utána jövőket, hogy lám-lám, ezek csak szerencsétlenkednek.
Ennél jellemtelenebb embert nem hordott e Föld a hátán.

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2014.01.15. 08:48:14

Nagyon tetszik a cikkhez mellékelt kép. Két erős, karizmatikus, nagyformátumú államférfi kézfogását örökítette meg a fotós. Hatalmuk csúcsán vannak, és nagyon élvezik a helyzetet, ez tisztán látszik rajtuk.

SirTocy 2014.01.15. 08:48:53

@Conchobar: Valóban csak formaság lett volna, mert nyilván úgy is keresztülverik, amit akarnak, de azért ahhoz, hogy hárombillió forintot tendereztetés nélkül költünk el csak úgy, arról lehet, hogy a nyilvánosságnak vagy akár az EU-nak is lett volna egy-két szava.

Hamajd 2014.01.15. 08:54:26

Választáskor kéretik figyelembe venni a szavahihetőséget is. Jaaa, hogy nem lesz kire szavazni? Bocs.

Secnir 2014.01.15. 08:58:27

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:
kire emlékeztet ez a duma, kire emlékeztet...
...segítsetek már légyszíves, nem tudjátok stefike hol van? hátha ő tudja a megoldást!

(apropó, a varánuszra beböfögött szarodra adott válaszaimat kommentálnád?)

Hamajd 2014.01.15. 08:59:55

"Ez egy egyre jobban működő érdekházasság, ami egyre nagyobb élvezetet biztosít a feleknek"

Csak nem melegházasság?

InversioN 2014.01.15. 09:00:24

"Lázár János elmondta, hogy amióta ő kormányüléseken jelen van, fel sem merült tender kiírása."
Persze, ez az alap, mi mást várnánk a Fidesztől, a tenderek is csak az EU kotnyeleskedő f***sága miatt léteznek, amúgy teljesen feleslegesek. Látszik is a hozzáállás, ott titkosítják és zártkörűsítik őket, ahol csak lehet.

"az Európai Bizottság ... rábólintott a konstrukcióra, így arra is, (!)hogy Magyarország nem ír ki tendert(!)"
Csak én érzem azt, hogy az EB az energetika terén bólintott rá a beruházásra, nem a finanszírozás terén? Ebből az "így arra is" megfogalmazásból nekem az esik le, hogy a Fidesz ezt azonosnak kívánja venni a finanszírozás és lebonyolítás támogatásával. Az eddigi tapasztalatok alapján nagyon is valószínűnek tartom ezt a ferdítést, amivel legitimálni akarják ezt a megoldást. Nagyon örülnék, ha valaki rákérdezne az EU-nál, pontosan mibe is egyeztek bele illetve mit mondtak nekik Fideszék. Van egy olyan érzésem, hogy nem abba amit Lázár mond.

Egyébként a lezáruló 4-es metró beruházás után kell egy új fejőstehén, ahol meghatározatlan ideig tologathatják a határidőket és módosítgathatják a terveket, duzzasztva a költségeket. Az a jó számukra ezekben a gigaberuházásokban, hogy a félúton költségnövekedés finanszírozását legitimálja az addig ráköltött pénz, kiszállni belőle óriási presztízsveszteség lenne. Én simán el tudom képzelni a végső számlát 6000 mrd felett.

Nekem itt az a személyes konteóm, hogy mivel csak 2030 körül lesz ténylegesen szükség új blokkra, addig nyugodtan maszatolhatnak a beruházással és szivattyúzhatják a közpénzt, így minél korábban kezdik 2030 előtt, annál több pénzt tehetnek zsebre.

Tiborfalvi Tibor 2014.01.15. 09:03:26

@Conchobar: A giffel ezúttal nincs bajod, ugye? Vagy 20 kommentben azt is köpködöd megint?

protézisesh 2014.01.15. 09:05:40

Az atomenergia JÓ. A jelenlegi technikai fejlettség szintjén gyakorlatilag az egyetlen reális megoldás a jövő energia-szükségleteinek fedezésére. Az összes többi (szél, víz, nap, biomassza) csak kiegészítő megoldás lehet, a jelenlegi gerincet adó fosszilis (szén-gáz-olaj) kiváltására nem azok alkalmasak.

Talán az se kérdés, hogy az oroszok értenek hozzá és (ha akarnak) tudnak rendes erőművi technológiát szállítani.

A bajok ott kezdődnek, hogy személyes szimpátia alapján kiválasztottak EGY beszállítót (a Roszatomot), anélkül, hogy megnézték volna a francia, német, amerikai, japán, kínai lehetőségeket.

Viszont az EU is egy halálra ítélt puhapöcs társaság, ráadásul többségében atomellenes (kivéve a franciákat). Semmi garancia nincs arra sem, hogy egy EU dörgölőzéssel, vagy nekik való kiszolgáltatással jobban járnánk. Ez persze nem azt jelenti, hogy az oroszok a tutik, de szerintem nincs ember, aki ezeket a kockázatokat reálisan fel tudná mérni.

Affelől meg senkinek ne legyen kétsége, hogy BÁRKI is építene itt erőművet, az összes földmunka, betonozás, szerkezeti lakatosmunkák, villanyszerelés, stb. mindenképpen helyi vállalkozásokkal menne (erről szól az ÖSSZES infrastruktúra-beruházás).

És igen, a közgépnél meg örülhetnek, mert az övék lesz. Akkor is az övék lenne, ha V0 vasúti körgyűrű lenne, ha új autópálya lenne, vagy még 10 új Duna-híd, tökmindegy. A "lajosék" mindenhez értenek.

Ha meg megépül az erőmű, akkor már meglesz, utána új magyar kormányok tárgyalhatnak új orosz kormányokkal az adósság-elengedésről. De addigra mi már nem fogunk élni, a gyerekeink meg külföldön lesznek. (mondom ezt 40 évesen)

Hamajd 2014.01.15. 09:07:44

Az erőműbővítés építésének 40%-át, a magyarok fogják végezni. Csak nem a Közgépezet?

Conchobar 2014.01.15. 09:12:40

@SirTocy: "a nyilvánosságnak vagy akár az EU-nak is lett volna egy-két szava" - Ami az EU-t illeti: "'Lázár úgy fogalmazott: az EU az ügyben 'nem emelt vétót'". Ami meg a nyilvánosságot illeti: népszavazás biztosan nem lett volna e tárgyban (sem). A sajtóban eddig is lehetett olvasni a Paksi bővítéssel kapcsolatban pro és kontra érveket, és ezután is lehet majd olvasni. De valakinek döntenie kellett a dologban. Ha nem a választóknak, akkor az aktuális kormányzatnak

Conchobar 2014.01.15. 09:21:02

@Tiborfalvi Tibor: "A giffel ezúttal nincs bajod, ugye? Vagy 20 kommentben azt is köpködöd megint?" - Nincs bajom vele. Tekintve, hogy ez a cikk (poszt) nem egy álposzt, nem egy alibiposzt (amely nem 1 gifből, 1 linkből, 1 mondatból és 5-10 üres sorból, illetve teljesen feleslegesen kiszámolt mennyiségi adatból). Érted te ezt, agyas? Te igénytelen olvasó

gazoló 2014.01.15. 09:31:41

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:

Ahogy mondod, hatalma csúcsán van ez a kretén...Innen márcsak lefele----------------------______________.....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.15. 09:35:10

Nem vagyok lapból atomellenes, de az ügyintézés módja egyenes vérlázító... A seggszáj már csak hab a tortán.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2014.01.15. 09:36:25

skizofrén, törpe, önmagát pofánhazudó-köpő senkiházi troll paraszt geci ez az orbán viktor miniszterelnök úr.

toportyánzsóti 2014.01.15. 09:40:25

@gazoló: 25 év kellett felkapaszkodni,pár hónap elég lesz leérkezni a csatornába.Mifelénk 5%-on áll a fityusz,innen szép nyerni,lesz itt még 14-ik havi rezsimcsökkentés 3.0...

gazoló 2014.01.15. 09:48:03

@toportyánzsóti:
hánynifogokezektől,de leszavazom a fityesst,'mega családis...

kepkezelo.com/images/9hvawi34pe2sgbpjtupc.jpg

Legfeljebb a kereszt nem csak az én életemben fog majd akkor újra szerepet játszani,mint sokaknál.....

hvg.hu/itthon/20140114_ellenzek_osszefogas_PM_Gyurcsany

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 09:49:21

"- 2007 óta már 13 milliárdot költöttek az új blokkokra, mármint tanácsadási és reklámköltségekre"
Akkor már csak ezért is seggbe kéne rúgni a politikai elitet!

""Ez egy egyre jobban működő érdekházasság, ami egyre nagyobb élvezetet biztosít a feleknek""
Jani análisan szereti? :D

Nem a paksi bővítéssel van bajom, mert az mindenképpen jó dolog szerintem. De ezek a módszerek, mit képzelnek ezek magukról? Mi a rák került eddig 13 milliárdba? Laza hűtlen kezelés, csókolom.

protézisesh 2014.01.15. 09:57:57

Ez a legjobb:

mno.hu/gazdasag/bajnai-megint-szembekopte-korabbi-onmagat-1205385

A Magyar Nemzet szerint Bajnai fordult 180 fokot orosz atom-ügyben, pedig csak azért emelt szót (nem is ő, hanem Jávor Benedek), hogy nem titokban kellene/kellett volna elköteleződni ekkora összeggel és időre.

Ezek szerint azt már elfelejtették, hogy a Törpe miket nyilatkozott atom-ügyben 3-5 éve.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.01.15. 09:58:52

Az igazi vastagbőr kimaradt a cikkből, az MNO szerint valójában Bajnai a seggszáj Paks ügyben
mno.hu/gazdasag/bajnai-megint-szembekopte-korabbi-onmagat-1205385

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.01.15. 10:01:23

@ColT: "Jani análisan szereti? :D"
Mit gondolsz, mit csinált Rapcsáknál? Hozzá képest meg Putyin igazán semmiség.

a kormány embere 2014.01.15. 10:03:55

@Hamajd:
Nem meleg,csak langyosan homokos.
" Csak nem a Közgépezet? "
Nem! Csak a közgépezet.
@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:
Úgy tűnik szereted az " erős,karizmatikus,nagyformátumúak " kézfogását,pláne ha élvezik.
Huncut fiúcska!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.01.15. 10:03:58

kis adalék:

Akár hiszik, akár nem, aki szembeköpte magát reaktorügyben, az Bajnai Gordon. Orbán Viktor ott se volt.

Miután tegnap körbeszaladt az országon Orbán Viktor legújabb, bravúros seggszáj-mutatványa - miszerint Oroszországgal energetikai megállapodást kötni puccs, ha más csinálja - az erre tenyésztett pártalkalmazottak megtalálták a csattanós választ. Íme a Magyar Nemzet híradása: Bajnai megint szembeköpte korábbi önmagát!

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140115_Az_orosz_atom_melto_parja_a_fideszes_arcb

a kormány embere 2014.01.15. 10:18:31

@Hamajd:
Nem zsidó. / még /
meg nem erősített infornációink szerint,az erőmű adósságunkat fogja átjátszani tel-avivnak,hogy helyet kaphasson egy kibucban.A zsidók pedig, a behajthatatlan követelés fejében gyarmatosítják az összes stadiont ,és a körülöttük levő területeket, sacc/kb 92990 négyzetkilométer mértékben.A maradékot meghagyják a jobbiknak,hogy kikiálthassák a Szabad,Energiafüggetlen Felcsútot,ahol gazdájuk, simliska plakát lesz a császár.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 10:31:23

@MolnarErik: Bocccs! :D
(Honnan tudsz te ilyeneket? ;) )

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 10:32:26

@MolnarErik: :D

@a kormány embere: Nem-nem, a Jobbik majd az ország szívcsakráját fogja megtartani. Bár az is úgy lesz szív, hogy mi szívjuk meg.

Conchobar 2014.01.15. 10:34:54

@a kormány embere: "A maradékot meghagyják a jobbiknak,hogy kikiálthassák a Szabad,Energiafüggetlen Felcsútot,ahol gazdájuk, simliska plakát lesz a császár" - A Jobbik aztán annyira támogatja a Fideszt meg a Simicskát, hogy majd' bele szakad

SirTocy 2014.01.15. 10:39:09

@Conchobar: Arról nincs szó, az EU tudott-e a finanszírozásról, szóval Brüsszel valószínűleg csak arra bólintott rá, hogy igen, bőviteni kell Paksot, nem arra, hogy három-négyezermilliárdért, tender nélkül. A sajtó sem tudott szerintem az összegről, nagyságrendileg sem. Továbbá, amikor a közös pénzünket költjük, azt jobb helyeken illik a közösség tudtára adni, mert erősen kétlem, hogy OV ezt a beruházást a saját zsebéből fogja finanszírozni. Fura egyébként, hogy te mindig felbukkansz azoknál a híreknél, ahol arról van szó, hogy a Közgép épp mennyi közpénzt tesz/tehet zsebre, és robbantod a füstbombát, hogy "nem, nincs itt semmi látnivaló, kérem, haladjanak tovább." Érik már a kormányzati pozíció/Class FM-es állás?

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.01.15. 10:39:11

Simicska, Nyerges kapja a MÁV-reklámokat
A Publimont maga mögé utasította vetélytársait.
A BKV reklámhelyeit már ők értékesítik.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F01%2F15%2Fsimicska_es_nyerges_cege_kapja_a_mav-reklamokat%2F

Conchobar 2014.01.15. 10:50:02

@SirTocy: "arról nincs szó, az EU tudott-e a finanszírozásról, szóval Brüsszel valószínűleg csak arra bólintott rá, hogy igen, bőviteni kell Paksot, nem arra, hogy három-négyezermilliárdért, tender nélkül" - Én nem állok Brüsszellel kapcsolatban, így én nem tudom, miről tud az EU, miről nem. De azon nagyon meglepődnék, hogyha kiderülne az, hogy az EU nem tudott arról, hogy nincs versenyképes alternatívája az orosz építésnek, merthogy az oroszok hajlandók kormányhitelt adni hozzá. Ilyen körülmények között a tender inkább csak porhintés lett volna

a kormány embere 2014.01.15. 10:52:00

@Conchobar:
Mond, Ó Nagy Tudor!
Ég már a város?

a kormány embere 2014.01.15. 10:54:04

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Simicska, Nyerges kapja a MÁV-reklámokat "
Aki a kicsit nem becsüli,...

Tiborfalvi Tibor 2014.01.15. 10:55:59

@Conchobar: Mondtam én rád eddig egy rossz szót is, hogy ilyen hangnemben válaszolj? Szarkupac.

SirTocy 2014.01.15. 10:57:09

@Conchobar: Nos, az, hogy van-e versenyképes alternatívája az oroszoknak és az orosz államhitelnek, már soha nem fog kiderülni, nem igaz? És ami nem derül ki, az nem létezik, ami nem létezik, amiatt kár aggódni. Nincs itt semmi látnivaló, mindenki takarodjon az anyja irányába, különösen a VB, ami inkább írna arról, hogy nyílik a pitypang, mit ártják magukat mások dolgába.

Apropó, jól fizetik felétek a netes trollokat? Kicsit megszorultam az albérlettel, lehet kéne nekem mellékállás.

Conchobar 2014.01.15. 10:57:17

@Conchobar: "az EU tudott-e a finanszírozásról" - ...és ha az EU-t (helyesebben Nyugat-Európát) emlegetjük, akkor ne feledkezzünk meg a Nabucco vs. Orosz Áramlat (már ha jól emlékszek a nevekre) rorsáról sem. Vegyük azt tudomásul, hogy a mi sajátos érdekeink (pl.energiafüggetlenség) miatt Nyugat-Európa nem fog a bukszájába nyúlni (igaz, az oroszok se fognak örökké)

Conchobar 2014.01.15. 11:00:18

@SirTocy: "Nos, az, hogy van-e versenyképes alternatívája az oroszoknak és az orosz államhitelnek, már soha nem fog kiderülni, nem igaz?" - Hogyne derülne már ki. Egyik nyugati kormány sem jelezte a hitelezési szándékát (az orosszal ellentétben)

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.01.15. 11:00:23

ennyi:

Putyin 14 milliárd dollárja megnyerte Orbán szövetségét

Több külföldi lap, hírügynökség is foglalkozik Orbán Viktor magyar miniszterelnök keddi moszkvai látogatásával. A Bloomberg felidézi, hogy a magyar kormányfő 2007-ben még ellenzékben igencsak az orosz befolyás ellen kardoskodott, a 2008-ban a Déli Áramlattal kapcsolatos megállapodást pedig puccsnak minősítette. A Reuters által megkérdezett szakértő nem érti a sietséget, a Financial Times pedig az orosz befolyás növekedéséről is ír

hvg.hu/gazdasag/20140115_Putyin_14_milliard_dollarja_megnyerte_Orb

a kormány embere 2014.01.15. 11:07:10

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -
" Putyin 14 milliárd dollárja megnyerte Orbán szövetségét "
A szemét ballibsi gecik.Irigyek!

Conchobar 2014.01.15. 11:10:54

@Tiborfalvi Tibor: "Mondtam én rád eddig egy rossz szót is, hogy ilyen hangnemben válaszolj?" - Expresszis verbis nem mondtál. Egyébként melyik szavamat, kifejezésemet érzed sérelmesnek, az 'agyas'-t, vagy az ' igénytelen olvasó'-t?

Conchobar 2014.01.15. 11:14:19

@SirTocy: "Apropó, jól fizetik felétek a netes trollokat?" - Aki mást mond, mint a csaholó falka, és nem fideszes, az csak egy troll lehet, ugye?

Conchobar 2014.01.15. 11:16:12

@a kormány embere: "Ég már a város?" - Miről csaholsz?

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2014.01.15. 11:16:20

"Magyarországon éppen puccs van"

Lószart puccs! Fuccs!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 11:21:47

@SirTocy: Ha nem troll, az még gázabb, mert akkor elvakult hivő. Ez egy idióta.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.15. 11:22:04

Baj, hogy erről a képről megint az Állatfarm ugrik be, az a fiktív pillanat, ahogy Napóleon csülköt ráz Jones gazdával?

Ahogy már a napirajzon is volt "Á Medvevel nem bászákszunk!", oké. index.hu/napirajz/2013/04/05/medvevel_nem/

Na de miért kell ehhez szinte minden témában öblös indulattal seggszájat csinálni magukból?

SirTocy 2014.01.15. 11:22:47

@Conchobar: "Aki mást mond, mint a csaholó falka, és nem fideszes, az csak egy troll lehet, ugye?" Nem az a baj, hogy mást mond, mint a "csaholó falka", hanem hogy játszod itt a nagy mindenttudót, pedig valójában csak a port hinted itt. A gondolkodásmód, amit hirdetsz, a naiv birkáé, aki mindent elhisz, amit a szájába tesznek, meg se rágja, csak bólogat rá, és olt mindenkit, aki esetleg megpróbál egy lépéssel tovább gondolkodni. Te vagy az az ember, aki kijelentette, hogy oké, ha a haverjaidnak csorgatod a közpénzt, mert... hát... because fuck you, akkor is rendben van ez így, aki szerint teljesen oké tender nélkül elszórni ezermilliárd (!!!) forintokat, és aki szerint amiről nem tudunk, az nincs is.

Azért tartalak trollnak barátom, mert az én szubjektív véleményem szerint te egy veretes idióta vagy, ami önmagában nem baj, de te ezt a fajta gondolkodást agresszívan próbálod ráerőltetni másokra is.

SirTocy 2014.01.15. 11:26:04

@ColT: Igazából én nem etetem tovább. A mostani válaszomra is biztos fog pedig írni valami szépet, de már eljutottam arra a pontra, hogy leszarom. Legyen az övé az utolsó szó, ha attól boldogabb, majd maximum jókat röhögök a debil hozzászólásain magamban.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.01.15. 11:28:48

csak úgy, nem is tudom miért:

Büszkeség: már 17 ezren jelentkeztek a Magyar Csapatba

Eddig 17 ezren jelentkeztek a Fidesz által életre hívott Magyar Csapat önkéntesének, hogy részt vegyenek a rezsicsökkentés megvédésében, a kormánypártnak a közelgő parlamenti választásra való felkészülésében - mondta Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu/itthon/20140115_Buszkeseg_mar_17_ezren_jelentkeztek_a_Mag

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 11:31:28

@SirTocy: Múltkor azt mondtam neki, hogy "A Párt" és tette az értetlent, hogy melyik :D

Conchobar 2014.01.15. 11:35:23

@SirTocy: "hogy játszod itt a nagy mindenttudót, pedig valójában csak a port hinted itt" - Melyik a por? Különben meg mindegy. Legalább jól kiadtad magadból. Most már akkor koncentrálj arra, hogy neked racionális, elfogulatlan, közérthető és nem-egyoldalú kommentekben cáfolnod kell az állításaimat (és akkor majd nem tudom 'játszani a mindenttudót')

Conchobar 2014.01.15. 11:37:00

@SirTocy: "majd maximum jókat röhögök a debil hozzászólásain magamban." - Legyen úgy! Már, amennyiben az igazat írtad

Conchobar 2014.01.15. 11:39:36

@ColT: "Múltkor azt mondtam neki, hogy 'A Párt' és tette az értetlent, hogy melyik" - Hijnye! Nemcsak nem akar veletek együttcsaholni, hanem még értetlenkedik is

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 11:43:41

Fészes V'bőr kiíráshoz :

"Oroszország ma már nem fenyegetést, hanem lehetőséget jelent."
Ez igaz. De csak akkor, ha úgy alakítjuk a dolgokat, hogy ők fizessenek nekünk, nem pedig fordítva...!!! :S

Virág et. 2014.01.15. 11:46:22

Csak nekem tűnik fel, hogy a Fidesz lényegében pontosan azokat a lépéseket hajtja végre, amelyek ellen foggal-körömmel küzdött ellenzékből. A teljesség igénye nélkül vegyük sorjába őket:

1. Manyup lenyúlás: Schmitt védte Bajnaitól levélben ellenzékből, Orbán nyúlta le kormányról
2. Kínához dörgölőzés: Már Megyót is ezzel vádolták, aztán Ferencet. Orbán kormányról még a tibetieket is bezáratta egy napra, amikor jött a kínai kommunista pártvezér
3. Orosz függés: erről szól a cikk. 2008-as Orbán vs. 2014-es Orbán
4. Egykulcsos adó. Először a közéletben Oszkóék vetették fel, akkor még hülyeség volt Fidesz szerint. Kormányon ők hozták be. Mondjuk ebben az ellenzéki Fidesznek igaza volt, de a seggszájon nem változtat
5. Tandíj. A legszebb a felsorolásban. Orbán "mindig is tandíjellenes voltam" Viktor ellenzékből tüntetést és népszavazást szervez. Kormányon a gyurcsányi részhozzájárulás sokszorosát kitevő tandíjat vezet be.

És ezek csak az száz-ezermilliárdos tételek. A listát sokáig lehet folytatni. Várom a fideszes vizitdíjat, a fizetős privát egészségügyet és a többit. A legszebb a már itt is megjelent fideszes barmok vergődését nézni, akik most váltig állítják, hogy ők bezzeg mindig is szerették Putyint meg a kínai komcsikat. Gondolom, ha Szélkakas Viktor megint fordul egyet, akkor majd jön a következő, sorban harmadik nick-csere és a Vidékik, Enrico-k, Conchobarok majd váltig állítják új néven, hogy ők mindig is Putyin meg komcsi Kína ellenesek voltak. :)

Gyönyörű. :)

Marcellusca 2014.01.15. 11:53:08

Má megen a hülye, agyhalott trollokkal vagytok elfoglalva. :(

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.15. 11:53:45

@Virág et.:
Akkor sem küzdöttek ezek ellen foggal-körömmel, csak óbégattak meg a híveket hergelték, mert abból tudtak politikai tőkét kovácsolni, hogy az akkori kormányok döntéseinek 95%-ban ellentmondtak, ezzel próbálva elhitelteleníteni őket... mint a mellékelt ábra mutatja, sikerrel. A kormánypárti szavazókat egy percig sem zavarja, hogy Orbán Viktort ma azért ünnepelni és dícsérni kell, amiért Gyurcsányt meg a többieket annak idején leköpték.

Marcellusca 2014.01.15. 11:59:33

@Virág et.: Ha valaki (akinek van esze és képes rá) visszagondol a "zelmútnyócévre" meg erre a 3-ra, akkor világosan kitűnik, beigazolódik, amit 2002-2010 között mondtunk: fideszes ellenzékiség = minél rosszabb a maszopos kormánynak, annál jobb nekünk.
Mindent meggátoltak, hülye, demagóg, populista akciókkal, és 2010 óta folyamatosan, fokozatosan - sokszor durvábban - bevezetik, megcsinálják, lenyomják az emberek torkán. :(

És még mindig van olyan idióta, akinek ez még tetszik is. És még meg is védi őket.

Conchobar 2014.01.15. 11:59:39

@Marcellusca: "Má megen a hülye, agyhalott trollokkal vagytok elfoglalva" - Látod, ilyen ez a falka, hagyja magát eltéríteni, ahelyett kitartóan vonyítaná tovább a jól dresszírozott 'mocskosfideszorbántakaroggy'-ot

Conchobar 2014.01.15. 12:01:53

@Marcellusca: "fideszes ellenzékiség = minél rosszabb a maszopos kormánynak" - De most aztán egész más a helyzet, ugye?

Virág et. 2014.01.15. 12:03:36

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "A kormánypárti szavazókat egy percig sem zavarja, hogy Orbán Viktort ma azért ünnepelni és dícsérni kell, amiért Gyurcsányt meg a többieket annak idején leköpték. "

És ez az ország igazi tragédiája, az elvtelen, megalkuvó szavazók. Egy fejlett nyugati országban az igényesebb választók ezekért a seggszájakért leváltanák a kormányt a következő választáson - vagy még azt megelőzően olyan helyzetet teremtenének, hogy a kormánynak le kelljen mondani.
Nálunk viszont a politika szerelem. Legalábbis jobboldalon, baloldalon a választók megmutatták, hogy otthon tudnak maradni vagy másra tudnak szavazni, erről szólt 2010. A jobboldal a saját igénytelenségét, személyi kultuszát erénynek és erőnek gondolja. Nem az, igénytelenség. Megy sírás, hogy "a baloldal nem tud megújulni" (főleg azok részéről, akiket ez egyáltalán nem érdekel, mert akkor is a fideszre szavaznának), de a legrégibb politikusok, az igazi dinoszauruszok a fidesz padsorában vagy bársonyszékein ülnek. Az elmúlt 25 év főszereplői, az ellenzéki kerekasztaltól a NATO, EU csatlakozásig át, mindezek végigkísérői ma kormányon vannak. És ugyanezek az arcok buktak 2002-ben és 2006-ban is.

Ennyit az új arcok igényéről.

Conchobar 2014.01.15. 12:11:49

@Virág et.: "Egy fejlett nyugati országban az igényesebb választók ezekért a seggszájakért leváltanák a kormányt a következő választáson" - Le? Melyik kormányt váltották le ilyesmi miatt? Az iraki vegyifegyverről hazudozó Blairt? Nehéz azt megérteni, hogy ugyanaz tehén másképp néz ki a szarva, és megint másképp a tőgye felől. Lehet mondani seggszájnak, amit lehet mondani a külpolitikai realitások elfogadásának (a mostani orosz-barátságra értve)

Marcellusca 2014.01.15. 12:14:23

@Conchobar: Hozzád ki szólt, agyhalott seggfej?!

Algopirin 2014.01.15. 12:18:28

Meglepne ha sikerülne egy atomerőművet veszteséggel üzemeltetni, akár a mai árakkal számolva is.
Bár ebben az országban nincs lehetetlen.

Virág et. 2014.01.15. 12:20:52

@Conchobar: Ööö... Tony Blair pont az iraki fiaskó miatt lemondott 2007 június 27-én Gordon Brown javára. 2010-ben pedig a választáson a választók a konzervatív pártot és jelöltjét, a jelenlegi miniszterelnök David Cameront választották.
Tehát Anglia pl jó példa az igényes választókra. Mert az egy fejlett nyugati demokrácia. Nálunk ugyanezért te újraválasztanád Orbánt. Meg ennek az ellenkezőjéért is. Meg mindenért.

" külpolitikai realitások elfogadása"

És 2008-ban nem voltak ezek a külpol realitások?

a kormány embere 2014.01.15. 12:27:01

@Conchobar:
Mi van ecsém!Bedugták a lófaszt a seggedbe,és a pofád már mozog?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 12:45:51

@Conchobar: Nem mondtam, hogy az a baj, hogy nem csaholsz együtt. Sem az, hogy értetlenkedsz, mert mindenki lehet hülye.
Az a baj, hogy nem igazi a póz. De ha neked ez jó, (van tükröd?)...

@Virág et.: Itthon? Lemondani? Max. előre megfontoltan.

@Marcellusca: Boxzsák.

SirTocy 2014.01.15. 12:59:35

@Virág et.: Nem baj. Majd kapunk egy új Varsói Szerződést, aztán majd akkor lesznek új arcok., győzzünk csak pislogni.

Conchobar 2014.01.15. 13:00:26

@Virág et.: "Tony Blair pont az iraki fiaskó miatt lemondott 2007 június 27-én Gordon Brown javára" - Mi miatt mondott le? És mikor?

NYJetsTD 2014.01.15. 13:02:16

Hirtelen milyen sokan atomerőmű támogatók... húsz év múlva meg megy majd a pofára esés, mikor már minden fejlett ország a megnövekedett energiaigényre új, alternatív megoldásokat fog használni, Magyarország meg még mindig nyögi a kedvezményes (OMG! hát persze...) kamatozású hitelt. Az meg külön röhej, hogy azzal védik meg sokan a beruházást, hogy majd a németek veszik tőlünk az áramot.... bár álmodozni szabad. Nem vitás, Paks sok problémánkat megoldotta, de 15 év múlva bezárni és eltakarítani, ez lett volna a helyes megoldás. Ehelyett marad a tartozás, a mutyi. A brancs megint jól jár.

Conchobar 2014.01.15. 13:02:49

@Marcellusca: "Hozzád ki szólt, agyhalott seggfej?!" - A postás (hozott egy levelet). Nem kevered a baráti csevegést a kommentezéssel?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.15. 13:05:19

@Virág et.:
Kár is ezzel próbálkoznod .). Conchobarnak a jelen a lényeg, az oda vezető út nem, és az is csak egy új jelenig.

A Lázáros ügynél is egyedül az érdekelte, hogy az anyatejes állomás nyitva van, de azt még ki is kérte magának, hogy kit érdekel, hogy eddig úgy jutottunk el, hogy Kósa brigádja először szó nélkül bezárta, majd nagy öntömjénezés közepette kinyitotta. Minden más csak "nyikorgás" volt.

Conchobar 2014.01.15. 13:05:45

@ColT: "Az a baj, hogy nem igazi a póz" - A 'póz'-olásod helyett, koncentrálj arra, hogy neked racionális, elfogulatlan, közérthető és nem-egyoldalú kommentekben cáfolnod kell az állításaimat (és akkor majd nem tudom 'játszani a mindenttudót'). Nem érted?

SirTocy 2014.01.15. 13:07:42

@NYJetsTD: A mutyival meg az eladósodással én sem értek egyet, de szerintem (és pár mérnök ismerősöm szerint is) lehetetlen, hogy Magyarország ne támaszkodjon az atomenergiára. Te milyen alternatív módszerekkel oldanád meg a pótlását?

Conchobar 2014.01.15. 13:10:02

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): " Conchobarnak a jelen a lényeg, az oda vezető út nem, és az is csak egy új jelenig" - Nem egészen, de valami hasonló? Téged zavar az valamiképp, hogy a Fidesz 2008 táján holmi orosz imperializmusról beszélt (még az orosz nagykövettel is összeszólalkozott), de már 2014-re ő is 'meglátta a falon az Írást'

Conchobar 2014.01.15. 13:11:05

@a kormány embere: "Mi van ecsém!Bedugták a lófaszt a seggedbe,és a pofád már mozog? " - Ja

Virág et. 2014.01.15. 13:11:50

@Conchobar: Olvasási problémák? 2007 június 27-én, az iraki kamu WMD-k körüli botrány miatt. Még a lemondási beszédébe is belecsempészte a témát, tessék kigooglezni.

Azért is érdemes megnézni, mert lehetne példát venni David Cameronról, aki a lemondást követően csak jókat mondott Blairről. Ezt vesd szépen össze Gyurcsány lemondásával és Bajnai kinevezésével, illetve Orbán reakcióival.

Ez a különbség a politikai és úgy általában a kultúra között a két országban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 13:19:29

@Conchobar: Tök mindegy, te a hivatalos adatokat se fogadtad el állításnak! Innentől kezdve leszarom, mit kéne veled csinálni, és trollkodok :P Ha nektek szabad...

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): A múltat kihagytad. Az sem.

@Virág et.: Általában vett kultúra.

Hamajd 2014.01.15. 13:24:24

Mi a baj ezzel az orosz hitellel, Moszkva is Európában van :)

Conchobar 2014.01.15. 13:26:53

@Virág et.: "Olvasási problémák?" - Úgy tűnik. Az volt a tételed, hogy "Egy fejlett nyugati országban az igényesebb választók ezekért a seggszájakért leváltanák a kormányt a következő választáson" - Le? Melyik kormányt váltották le ilyesmi miatt? Tehát még Blairt se váltották le (ráadásul nem is Irak miatt mondott le, hiszen teljes egészében távozott a politikából, mág a parlamenti tagságról is lemondott. Végül 2007-ben katolizált)

Conchobar 2014.01.15. 13:28:08

@ColT: "Tök mindegy, te a hivatalos adatokat se fogadtad el állításnak!" - Miről beszélsz? Miféle "hivatalos adatokat" nem fogadtam el állításnak?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 13:29:22

@Virág et.: Ja általában kultúrát te is írtál, akkor sry.

@Conchobar: Okos ember nem várja meg, amíg leváltják, hanem önként lemond. Itthon ez nincs.

Conchobar 2014.01.15. 13:30:06

@ColT: "Ha nektek szabad..." - Ki az, akinek nézeted szerint velem együtt szabad (a nemtudommi)?

NYJetsTD 2014.01.15. 13:30:55

@SirTocy: egyetértek, MOST még lehetetlen. De mi lesz húsz év múlva?

"Te milyen alternatív módszerekkel oldanád meg a pótlását?"
Most éppen a "Hogyan utazzunk a Marsra papírrepülővel" témakörön dolgozom, nem érek rá erre is. De van elég tanulmány a neten, hetekig lehet bogarászni. De egy biztos, nézz vissza húsz évet, mennyit és mennyi mindenben fejlődött a világ, ki meri feltételezni, hogy egy-két évtizeden belül nem lesz jobb és sokkal olcsóbb energetikai megoldás erre a problémára?

Különben meg foglalkoznak helyette mások:

energiaklub.hu/dl/kiadvanyok/Magyarorszagnak_nincs_szuksege_a_Paksi_Atomeromure_Energia_Klub.pdf
www.greenpeace.org/hungary/hu/Mivel-foglalkozunk/Nuklearis-energia/Az-atomenergia-kivalthato/

Virág et. 2014.01.15. 13:32:28

@Conchobar: Ez ugye nem komoly?

Szerinted, ha a kormányfő megy, akkor a kormány még marad? Ki kéri fel a minisztereket?

"Le? Melyik kormányt váltották le ilyesmi miatt? "

A Blairt követő másik Labour party kormányt, Brown kormányát. Te tényleg nem tudsz olvasni vagy csak nem érted a szavakat.

Tények:

1. Blair segget csinált a szájából (egyébként te hoztad példaként őt)
2. Lemondott 2007-ben EMIATT
3. Brown lett az új kormányfő (mivel kormány lemondása az =/= új választás kiírásával)
4. következő választást bukta az LP és a konzervatívok nyertek Cameronnal

Mit szeretnél mondani, azon kívül hogy nem tudsz olvasni és nem érted a leírt betűket?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 13:32:29

@Conchobar: Nem fogom magyarázni. Olvashatták a többiek is. Ott voltak az Átlátszós, hivatalos forrásból származó adatok, azt mondtad, szerinted az nem igaz. Nyilvánvaló ignorancia, mint ahogy azt a kormányunktól megszokhattuk. Amire azt mondjuk, hogy nincs, az nincs.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.15. 13:33:03

@ColT:
Szerintem a "csak a jelen"-ben benne van az is, hogy "a múlt sem" ;-).

Conchobar 2014.01.15. 13:34:23

@ColT: "Okos ember nem várja meg, amíg leváltják, hanem önként lemond. Itthon ez" - Tessék már megérteni, Blairt még csak nem is váltották volna le (2005-ben beszavazták a parlamentbe)

Conchobar 2014.01.15. 13:37:13

@ColT: "Ott voltak az Átlátszós, hivatalos forrásból származó adatok, azt mondtad, szerinted az nem igaz" - Idézd akkor, te hazug! Úgy látod, hogy én is olyan egybites vagyok, mint te?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 13:41:03

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Benne van, csak ha a jövőt kiemelted :D

@Conchobar: Még jobb, hiszen volt önkritikája.
Itt még az sem mond le, akit leváltanának.

Na, hisztizz csak. Kérek pocornt.

:: M/OR :: 2014.01.15. 13:41:25

@Virág et.: ezt tegnap én is eljátszottam vele (Conchobarral a Váratlan látogatás posztnál), de hidd el nem fogsz vele semmire sem menni. Majd miután már elfogytak az érveid és látod, hogy csak falra hányt borsó az egész, mivel alap fogalmakat nem tudsz vele vele egyeztetni, azt csinálod amit én: szűrés. Tanulságos volt számomra a tegnapi eset, okulj a példámból!

Conchobar 2014.01.15. 13:41:47

@Virág et.: "Lemondott 2007-ben EMIATT" - Írhatod akár csupa nagy betűvel is, attól még nem lesz igaz. Nem Irak miatt távozott a politikából.

SirTocy 2014.01.15. 13:43:12

@Virág et.: Conchobar szerintem tuti Simicska VB-s felhasználói neve. :D Fölösleges vele vitatkozni, méginkább tényeket meg adatokat rakni elé, mert azokra meg rávágja, hogy kamu, nem igaz, nem-nem-nem! Ha begöngyölnéd hengerbe az általad kinyomtatott adatokat és infókat és feldugnád a seggébe, akkor is inkább azt mondaná, hogy nincs is ott semmi, még ha a prosztatáját a száján tolnád is ki vele.

Conchobar 2014.01.15. 13:45:33

@Virág et.: "Brown lett az új kormányfő (mivel kormány lemondása az =/= új választás kiírásával)
következő választást bukta az LP és a konzervatívok nyertek Cameronnal" - Szerinted ez bizonyítja azt, hogy Blair-t lemondatták Irak miatt?

SirTocy 2014.01.15. 13:46:48

@:: M/OR ::: Ahogy jó apám is mondta volt: "Az ember a hibáiból tanul. Az okos ember meg mások hibáiból."

Conchobar 2014.01.15. 13:47:41

@:: M/OR ::: "Majd miután már elfogytak az érveid és látod, hogy csak falra hányt borsó az egész" - Ha elfogynak a te érveid, akkor nekem kell revideálnom?

Conchobar 2014.01.15. 13:49:03

@SirTocy: "Fölösleges vele vitatkozni, méginkább tényeket meg adatokat rakni elé, mert azokra meg rávágja, hogy kamu, nem igaz" - Idézd egy példával!

:: M/OR :: 2014.01.15. 13:49:26

@SirTocy: végül is, így is meglehet fogalmazni, csak én nem akartam ennyire durva lenni, meg ugye az internetes kommentelés egy ilyen uniszex műfaj, ki tudja mi a másik neme? Lehet, hogy most egy életre megbántottad azzal, hogy ő egy férfi. Lehetnél politikailag egy kicsit korrektebb is. Ejnye.

:: M/OR :: 2014.01.15. 13:51:05

@SirTocy: én pedig egy okos embernek tartom Virágot ;) , ezért is írtam neki amit.

Virág et. 2014.01.15. 13:52:09

@Conchobar: És ezt én hol írtam, te nagyon hülye? Ez azt bizonyítja, amit eredetileg írtam: hogy a választók okosabbak és megbüntetik a rosszul politizáló pártokat. Ellentétben nálunk, ahol te mindenképp odaszavazol, ahova. Mert te egyszerű vagy, mint a faék vagy a mazsola, az átlag angol meg ennyivel is többet ér nálad.

"Írhatod akár csupa nagy betűvel is, attól még nem lesz igaz. Nem Irak miatt távozott a politikából."

Van egy olyan bilderberges gyíkemberek által támogatott szélsőballiberális újság, mint a Time, ami viszont nem így gondolja. Egy cikk a lemondást megelőző válságidőszakból (még azzal sem lehet vádolni tehát, hogy utólag lát bele olyasmit a lemondásba, ami nem is volt), mindenféle népszerűségi mutatókkal is megspékelve, ami közismerten kommunista találmány:

"The fundamental cause of his demise is the Iraq war. While Americans seemed to forgive George Bush the revelation that there were no weapons of mass destruction in Iraq, despite his promises to the contrary, Blair's authority never recovered. A poll conducted for TIME just before the general election in May 2005 found that 51% of British people surveyed considered him dishonest; he was the most unpopular Prime Minister ever to be re-elected."

Behind Tony Blair's Downfall
content.time.com/time/world/article/0,8599,1532459,00.html

Virág et. 2014.01.15. 13:55:52

@SirTocy: @:: M/OR ::: Egyelőre annyit sikerült elérnie, hogy szépen hülyét csinál magából. Lényegében tényekkel vitatkozik meg próbál maszatolni.

Tényleg közel áll a szűréshez, de új kommentelő még, megkapja azt a bizalmat, ami minden új kommentelőt megillet. Aztán ha rászolgál, megy majd a szűrőbe.

SirTocy 2014.01.15. 13:57:11

@:: M/OR ::: Ismét lebuktam, mint kiderült, már nem csak egy nem-fideszes érzelmű szégyen vagyok, aki a kormánypártiak senyvesztésére törekszik, hanem soviniszta bunkó is. Ha ez így megy tovább, nekem is lassan csinálnom egy kamu profilt.

Conchobar 2014.01.15. 13:59:55

@Virág et.: - Igazad van az angol idézettel, azonban én se úgy értettem, ahogy írtam ("Írhatod akár csupa nagy betűvel is, attól még nem lesz igaz. Nem Irak miatt távozott a politikából."). Az volt a tétel, hogy Blair-t az iraki vegyifegyverről szóló hazugsága miatt nem mondatták le. Ezt nem sikerült cáfolni egy kommentelőnek sem (az meg nyilvánvaló, hogy az angoloknak elege lett az iraki háborúból 2007-re)

Conchobar 2014.01.15. 14:00:38

@Virág et.: "Lényegében tényekkel vitatkozik meg próbál maszatolni" - Ja

SirTocy 2014.01.15. 14:01:11

@Virág et.: Nálam ő lett az első szűrt almalé, ha emlékeim nem csalnak. Olyan a srác, mint a trollok Bolygó Kapitánya, minden benne van, amitől telibe tudnám hányni a monitort.

Virág et. 2014.01.15. 14:02:09

@Conchobar: De ne higgyünk a Time-nak! Egytől-egyig kommunisták azok. Itt van az ABC news:

"Tony Blair to Resign in a Year

(...)The prime minister has faced increasing criticism in the United Kingdom, much of it stemming from his support of President Bush. (...)
The Labor Party has voiced strong disapproval for Blair, saying he led the country into the Iraq War. Nine members of government, including four ministers from Blair's party, resigned in the run-up to the Iraq War, citing their opposition to Britain's involvement. Robin Cook, who resigned at that time, seemed to speak for many of his colleagues when he said the British public "suspect they are being pushed too quickly into conflict by a U.S. administration with an agenda of its own."

Members of Parliament have loudly challenged Blair on the Iraq War during question and answer sessions. A leaked Labor Party memo about strategies for Blair's exit from office called the Iraq War "the elephant in the room," which should be "incorporated into our media plan." "

abcnews.go.com/International/story?id=2405434

Hány forrás kell még? Wikipediát szándékosan nem írok, pedig ott is olvashatod. Blair Irakba bukott bele, ez tény.

épészmérnök 2014.01.15. 14:03:51

A puccs akkor történt, amikor a fidesz frakció a parlamentben törvénytelen és illegitim módon megszavazta az alaptörvényt, és hatályon kívül helyezte a Magyar Köztársaság Alkotmányát.
Minden, ami azóta történt, ennek a következménye.

Virág et. 2014.01.15. 14:04:51

@Conchobar: Nem ez volt a tétel, rövid emlékezetű barátom. A tételed pont ez volt:

"Melyik kormányt váltották le ilyesmi miatt? Az iraki vegyifegyverről hazudozó Blairt?"

VÁLTOTTÁK le, nem pedig MONDATTÁK le. Bár ebben az esetben le is mondott a kormányfő és vele együtt az egész kormány is, de ez most lényegtelen mellékkörülmény (duplán nincs igazad). Az eredeti állítás leváltásról szólt. Az pedig megtörtént 2010-ben, a következő választásokkor.

Conchobar 2014.01.15. 14:06:24

@Virág et.: " Blair Irakba bukott bele, ez tény" - Irakba, de nem a vegyifegyverről szóló hazugságába

Conchobar 2014.01.15. 14:14:49

@Virág et.: "Bár ebben az esetben le is mondott a kormányfő és vele együtt az egész kormány is, de ez most lényegtelen mellékkörülmény" - És lemondott még a parlamenti helyéről is. Aztán katolizált. És máig nem tért vissza a politikába. Akkor nagyon belebukott ő (a pártja viszont valóban bukott Irak miatt)

Conchobar 2014.01.15. 14:17:17

@Virág et.: "Bár ebben az esetben le is mondott a kormányfő és vele együtt az egész kormány is" - Tehát azt állítod Blair-ról, hogy le se mondatták, le se váltották, hanem ő maga mondott le?

hammurabbi 2014.01.15. 14:20:08

Az Alaptörvény 37. cikk (3) bekezdése szerint nem vállalhat a magyar állam olyan pénzügyi kötelezettséget, aminek eredményeként a GDP-arányos államadósság a 2013-ashoz képest növekedne. Most nem vállalhat olyan kötelezettséget, ami bármikor később növeli a nemzeti össztermékhez viszonyított államadósságot. Nemcsak hitelt nem vehet fel, ha az ilyen eredményre vezetne, de semmilyen ilyen hatású pénzügyi kötelezettséget nem vállalhat.
Milyen olcsón?...a 4 ezer milliárdos kötelezettségvállalásnak olyan 3000 mlliárd,+ a lenyúlásokkal ,azzal olyan 8000 milliárd,+ a dollárkötvények,mennyi is eddig?...az is 4000 milliárd,majd + a kamatok az X.
Mennyi is az államadósság?..az ÁKK adata szerint elérte a 22 728 milliárd forintot.
Na nemzetthyhek számoljátok ki mennyi lesz az adóssága a gyerekeinknek , unokáinknak,.tuti megér

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.15. 14:28:39

"Éppen ezért a kormánynak mindent meg kell tennie azért, hogy a lényeg ne vesszen el. S ebben komoly az ellenzék felelőssége is. Nem lehet ugyanis kicsinyes belpolitikai érdekek oltárán feláldozni a hosszú távú érdekeket."
index.hu/bloghu/comment/2014/01/15/atomvedelem

Milyen "érdekes", hogy a hosszú távú meg a nemzeti érdekek mindig akkor vannak feláldozódva a kicsinyes belpolitikai érdekek oltárán, amikor a baloldal szóvá teszi a kormány valamelyik intézkedését, és a nemzeti összefogás elmaradásán sajnálkozás, a béke óhajtása is csak akkor merül fel, amikor a baloldal nem tagozódik be szó nélkül a kormány valamelyik intézkedése mögé.

De a legjobb mégis ez:
"Jó három éve volt, amikor a Valdaj Klub ülésén Vlagyimir Putyin csak úgy jobbra nézve, s a szemével csippentve annyit mondott, hogy minden rendben lesz. Beszélt az energetikai együttműködésről, Paksról, és sok minden másról. Arról, hogy Magyarország ebből csak nyerni fog. Néztem a szemébe, s láttam, hogy mindezt őszintén gondolja, s Magyarország ebből igazán nyerhet."
Minek ide az a sok hablaty! Nemhogy félszavakból, de egy kacsintásból is ért a magyar, főleg, ha Putyin van a másik oldalon. 30-35 évre is simán rábízzuk magunkat bárkire, aki szépen ránkkacsint.

És törődjünk bele, hogy vannak olyanok az országban, akiknek bőven elég az, hogy a Magyar Nemzetben egy újságíró megírja, hogy Putyin évekkel ezelőtti szemmozdulatát ő úgy értelmezte, hogy rákacsintott, személyében pedig az egész országra, és innentől minden fasza, eljőve az aranykor, amit természetesen Orbán Viktor hozott el. Paksból onnantól nem is áram fog jönni, hanem maga a mennyei manna, és minden akadékoskodó, véleményező, kritizáló csak hazaáruló lehet.
Persze, megvannak a maga feltétlen hívei és fizetett tányérnyalói a baloldal prominenseinek is, de ott azért még senki nem merészkedett el addig, hogy egy szemrándulásból próbálja levezetni egy energiastratégiai kérdés és annak minden hozadékának felülbírálhatatlan és kritizálhatatlan előnyösségét.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 14:30:38

@hammurabbi: Mikor voltak ezeknek érdekesek a saját törvényeik?
Majd biztos kijön, hogy nem is egyszerre lesz, és akkor már darabokban ki lehet fizetni. Meg nem is annyi. Meg különben is elmútnyócév és rezsicsökkentés és megvédjük.

Vidéki 2014.01.15. 14:30:59

1. Nehogy már a nyúl hordja a puskát:

" A dokumentumokért az Energiaklub Közpolitikai Intézet indított pert, hogy kiderüljön, mennyiből és milyen feltételek mellett terveznek egy vagy két újabb reaktorblokkot építeni az erőműben."

2. A nagyokos Kibicek számításai szerint, akik szerint kétszer kettő néha öt:

: "- Paks II. a számítások szerint veszteséges lesz, vagy a villanyszámlánk drágább".

3. A nagyokos Kibicek szerint, akik szerint kétszer kettő néha öt:

" nem írtak ki tendert, egyszerűen eldöntötték, hogy az oroszok építik"

Brüsszelbe is elküldte véleményezésre és ott egyetértőleg rábólintottak!

A nagyokos kibicek agyában a "Szentséges Versenytárgyalás" az egyedül üdvözítő megoldás, amely által "A Munkásosztály a Paradicsomba megy":

„Botrány felé robog a cél helyett az e-útdíj tender
2013. január 03., csütörtök, 15:45
Szerző: Szabó M. István HVG

"Noha az utolsó pillanatig úgy tűnt, az elektronikus útdíj-rendszer kiépítésére kiírt tender nagyobb problémák nélkül megúszható, most az egész borulhat.

Az Állami Autópálya Kezelő és a nyertes cég hallgat, pedig a legfőbb kérdés az, hogy január 15-ig alá tudják-e írni a szerződést.

Különben a költségvetés nagyon nehéz helyzetbe kerül.

Visszalőhetik a rajtvonalra az egész e-útdíj tendert, ha az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) nem fogadja el a decemberben a közbeszerzési eljárás győztesének kihirdetett Getronics Magyarország Kft. szerdai, szerződéskötés-halasztást kérő levelét.”

Ezt sugallta "Demokratikus Ellenzék" az útdíj-tenderen győztes Getronicsnak:

"A szerződéstől való elállás tűnik a leginkább logikus lépésnek a jelenlegi helyzetben az útdíj-tenderen győztes Getronics részéről.

Az államnak tízmilliárdokba kerülhet a csúszás.

Rámutat arra, hogy ha a szerződéstől való elállás semmibe sem kerül a Getronicsnak, viszont az államnak tízmilliárdokba kerülhet a csúszás, akkor a Getronics zsarolási helyzetben van:

Ha a Getronics a szájából segget csinál

akkor kikényszeríthet egy kedvezőbb szerződést,
avagy üthet egy nagyot a magyar államon,
ami sokaknak jól esne

és segíthetné a 2014-es választások megnyerését az úgynevezett demokratikus ellenzéknek.

A Getronics visszalépett, noha megnyerte az 50 milliárdos tendert.

Arcizma sem rándult, haja szála sem görbült!

4. A Kibiceknek nem ártana, ha memóriájuk meghaladná a nyúl farának hosszméretét.

Kiválónak mondott miniszterelnökünk Bajnai már négy évvel ezelőtt sínre tette a paksi atomerőmű bővítésének ügyét.

Bajnai Gordon: a paksi atomerőmű bővítése nemzeti ügy
2010. február 26. péntek 15:01:32

A paksi atomerőmű bővítése nemzeti, stratégiai ügy - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök pénteki paksi sajtótájékoztatóján.
A miniszterelnök beszámolt arról, hogy a Magyar Villamos Művek Zrt. kihelyezett igazgatósági ülésén fontos döntések születtek az atomerőmű jövőjét illetően.

Az igazgatóság elfogadta a bővítés gyakorlati előkészítésére vonatkozó koncepciót

és döntött a létesítést megindító projekttársaság létrehozásáról.

A kormányfő szavai szerint Magyarország biztonságos energia-ellátása mellett fontos az is, hogy az atomenergia felhasználása lehetőséget teremt

olcsó villamos energia előállítására, és arra, hogy

Magyarország energiatermelése minél kevésbé szennyezze a környezetét.

(MTI/Menedzsment Fórum)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 14:32:18

@Vidéki: Figyelj Boborján!

"Brüsszelbe is elküldte véleményezésre és ott egyetértőleg rábólintottak!"
Mit küldött el? Szabad-e építeni.
Tender, az más. És az IS kellett volna.

Tovább meg nem olvasom, mert minek.

Vidéki 2014.01.15. 14:41:04

@ColT: "Tender, az más. És az IS kellett volna."

Emlékezz a tendernyertes Getronicsra. amelyik megnyervén az 50 milliárdos e-útdíj tendert, utána visszalépéssel zsarolhatta büntetlenül az államot.

Nem mind arany ami fénylik!

vontod75 2014.01.15. 14:42:48

HAHAHAHA!!!!
" A Kommerszant azt is tudni véli, hogy a magyar vállalatok közül az orosz Atomenergomashoz tartozó Ganz-EEM nevű cég lehet a Roszatom egyik beszállítója. A lap kiemelte Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijelentését, miszerint Magyarország teljesíti a Déli Áramlat európai földgázvezeték megépítésével kapcsolatban vállalt kötelezettségeit, a szerződésben előírt minden tételt."
(MTI )

Vidéki 2014.01.15. 14:45:14

@ColT: Írod: "Tovább meg nem olvasom, mert minek."

Ne is olvass, mert az neked megárthat:

Kizökkenthetne látomásaid megszokott kényelmes világából!

Így nem kell fárasztanod berozsdásodott agytekervényeidet!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.15. 14:47:36

@Vidéki:
3. Már nem azért, de ha egy pályázat nyertese képtelen a feladatát végrehajtani határidőre, akkor a nyertes felelőssége mellett nem kéne esetleg annak a felelősségét is vizsgálni, aki egy olyan pályázatot hozott ki nyertesnek, amiből kellő körültekintéssel kiderülhetett volna, hogy hülyeség? És ennek amúgy mi köze Pakshoz?
Sosem tanulod meg, hogy egyetlen példával még nem indokoltál meg mindent?
A benzinfestéses pályázattal amúgy mi van? Tudod, az, ahol előbb volt meg a nyertes, mint az, hogy egyáltalán mit is kéne csinálnia...

Conchobar 2014.01.15. 14:48:31

@ColT: "Tender, az más. És az IS kellett volna."@Vidéki: "Emlékezz a tendernyertes Getronicsra" - Tessék már megmondani, ha csak egyetlen szóbajöhető jelölt van, akkor minek a tender? Olyankor mit lehet nyerni a tenderrel?

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.01.15. 14:50:41

höhö, vidékit is ide kűtte a pártközpont :D

Conchobar 2014.01.15. 14:53:02

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "höhö, vidékit is ide kűtte a pártközpont" - Meg téged is?

Én is akarok kommentelni 2014.01.15. 15:00:26

@Vidéki:
És kiállítja, hogy zsarolta a kormányt, és erre hol lelhető fel bizonyíték?

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.01.15. 15:02:35

@Conchobar: nofene, csak nem tesóvédés, csak nem padszomszéd? ;)

ne erőlködj, a mai teljesítményed vetekszik Vidékiével, pedig ő egy ismert etalon itt is

Conchobar 2014.01.15. 15:03:43

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "ne erőlködj, a mai teljesítményed vetekszik Vidékiével, pedig ő egy ismert etalon itt is" - Ja

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.01.15. 15:07:08

loptam:

tobeor 2014.01.15. 14:39:12
2010 Decemberében, a Roszatom 6,3 milliárd euróért vállalt atomerőmű építést a bolgároknak, 2x1000 MW-ost (amit később a bolgárok lefújtak, mert még ezt is drágállották):

en.wikipedia.org/wiki/Belene_Nuclear_Power_Plant

Nekünk ugyebár hivatalosan 12 milliárdért (ami egyébként is sokkal több lesz) építenek 2x1200 MW-ost.

Bolgároknak 2000 MW: 6,3 mrd euró.
Nekünk meg 2400 MW: 12 mrd euró.

Azaz 1000 MW a bolgároknak 3,15 mrd euró, nekünk magyaroknak 1000 MW 5 mrd euró.

Az 5 milliárd a 3,15 mrd-nak több mint a másfélszerese, a 160%-a.

Azaz nekünk bő másfélszeres áron épül a két blokk. Ha nem 160, hanem 100%-os áron, fajlagosan annyiért épülne mint amennyiért a bolgároknál volt róla szó, akkor 7,5 milliárdért épülhetne a bővítés.

Ezen mi bukunk 4,5 milliárdot. Ennyit buktunk a nemzetközi tender elmaradása miatt.

Nekünk miért 160%-os áron lesz? Orbán nyomja az extraprofitot a ruszkiknak?

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.01.15. 15:10:04

A tervezett 10-12 milliárd euró paksi hitel nagyságrendileg egyedül a 2008-as EU/IMF hitelfelvételhez hasonlítható. A 19 milliárd eurós keretből 12,8 milliárdot hívott le az állam – ám a hasonlóságok ezzel véget is érnek. A tervezett paksi hitel felvevője az MVM Zrt. lehet, így GDP 10 százalékára rúgó összeg nem növeli az államadósságot.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/jon_az_uj_magyar_imf-hitel.573881.html

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.15. 15:15:15

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ugyan már, a vasút-felújítások meg az autópálya-építések aránytalanságai sem érdekelnek a "hazaárulókon" kívül senkit, akkor miért pont egy atomerőműnek esnének neki, amit Putyin szinte ajándékba ad nekünk, potom áron?
Majd biztos jönnek olyanok, akik szerint a kettő nem összemérhető, mert Paks kiszemelt területe egy lápos mocsár (fogalmam sincs, hogy az-e), bezzeg a bolgárok gránitra akartak építkezni.

Conchobar 2014.01.15. 15:15:31

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Ezen mi bukunk 4,5 milliárdot. Ennyit buktunk a nemzetközi tender elmaradása miatt." - Mi miatt? Egyébként hol a két eset (bolgár vs. Paks) többi feltételének összehasonlítása (mert az árak összehasonlítása csak egy ezen feltételek közül)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 15:17:17

@Conchobar: Ki mondta, hogy egy szóbajöhető jelölt volt? Jelöltek se voltak...

Conchobar 2014.01.15. 15:25:26

@ColT: "Ki mondta, hogy egy szóbajöhető jelölt volt? Jelöltek se voltak..." - Hát ez az! Egyedül az orosz kormány jelentkezett be hitelnyújtási szándékkal

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.01.15. 15:25:52

@Conchobar:

Új atomerőmű nem kell
A mai nagykerár duplájáért termelné az áramot.
Csak akkor jöhetünk ki jól az egészből, ha az oroszok kiugróan olcsó hitelt adnak a beruházásra.

index.hu/gazdasag/penzbeszel/2014/01/15/paks/

Conchobar 2014.01.15. 15:45:47

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Csak akkor jöhetünk ki jól az egészből, ha az oroszok kiugróan olcsó hitelt adnak a beruházásra" - Hiába csatolsz mellé linket, ez nem válasz a kérdésemre, hogy 'hol a két eset (bolgár vs. Paks) többi feltételének összehasonlítása (mert az árak összehasonlítása csak egy ezen feltételek közül)'. Ami meg az "Új atomerőmű nem kell" kérdését illeti, tudtommal a régit váltják le, mert a réginek már harangoztak

Conchobar 2014.01.15. 15:50:23

@ColT: "http://www.fidesz.hu/hirek/2012-10-10/a-paksi-atomer337m369-b337vitesere-a-tendert-a-jov337-ev-elejeig-kiirjak/" - Mit szeretnél demonstrálni az élőkapoccsal? Abban a cikkben oroszokról van szó, hogy más ország is építene nekünk atomerőművet, hasonló, vagy az oroszokénál jobb feltételekkel, arról egy büdös szó sincs benne

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.15. 15:56:58

@Én is akarok kommentelni:
Vidéki számára a puszta tény a bizonyíték, hogy ez a kormány nem baszhat el semmit :).

Tehát ha itt valami el van szúrva, akkor az csak a "mindenki más" hibája lehet, és még véletlenül, csak úgy mutatóba sem a kormányé, ahol a döntéshozók esetleg eleve töketlen határidőkkel írták ki a pályázatot. Még az sem az ő hibájuk, ha olyan jelöltet válaszanak ki, aki nem tudja a vállalt határidőre elvégezni a vállalt feladatát, márpedig egy pályázat kiértékelésének azért csak szakmaibbnak kéne lenni annál, minthogy a végösszeget összehasonlítjuk a lapok alján. Azt ugyanis már egy intelligensebb majom is megcsinálja...

Vidékitől eddig egyszer olvastam olyat, hogy elismerte volna a Fidesz-kormány "hibáját": amikor kijelentette, hogy amikor a Fidesz azért szapulta az "emúttnyócévet", mert közpénzből csináltak önfényezést és pártpropagandát, az csak azért volt, mert nem ismerték fel az ebben rejlő lehetőségeket, így aztán teljesen jogos, hogy most az akkor kifogásolt összeg többszöröséből csinálják a "kormányinformációt".

Én eddig úgy tapasztaltam, hogy az erőtlen példálózás és a fatalista ömlengések közepette Vidéki akkor ad a vitapartnerének igazat, amikor elhallgat :).

Virág et. 2014.01.15. 15:59:21

@Conchobar: "Tehát azt állítod Blair-ról, hogy le se mondatták, le se váltották, hanem ő maga mondott le?"

Azt állítom, ami a sajtóban szerepelt, hogy lemondott a miniszterelnökségről. Az, hogy ezt most saját maga, minden külső nyomás nélkül tette volna, azt nem hiszem. Azt élő ember az érintetteken kívül nem tudja megmondani, hogy mekkora arányban volt ebben saját tisztesség és mekkora választói vagy egyéb külső nyomás.

Viszont ez nem is számít abban a relációban, amelyben a példa felmerült. Az eredeti felvetés az volt, hogy az angol választók különbek a magyaroknál, mert képesek a személyeken túl a teljesítményt is bírálni az urnáknál. Blair az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb miniszterelnökből lett a legkevésbé támogatott az iraki fiaskó után. Erről szól a Time cikk. A lemondása egyértelműen emiatt következett be: az iraki botrány megtépázta a szavahihetőségét. Nem az iraki háborúba való belépés volt a probléma, mert azt Blair megszavaztatta az angol alsóházzal is és még a toryk is támogatták. A kritika ugyanaz volt, mint Bushnál: hogy a WMD-s történetet csak kitalálták, megvezették a választókat, képviselőket. Bush a helyén maradt, Blair nem.

Aztán mind Blair, mind Bush pártja a soron következő választáson pofára is esett. És ne gondolod, hogy ebben nem volt benne Irak. Angoloknál nyilván fajsúlyosabban, mint az USA-ban, de Bushnak Irak mellett volt még egy rakás mellényúlása, míg Blair azért ennél egy fokkal értelmesebb politikát folytatott.

Nem hiszem, hogy ilyen dedósan le kéne írni neked valamit, egyszerűen csak trollkodsz. Kérlek csak akkor válaszolj, ha a szokásos másfél soros ostobaságnál egy picit összetettebbre is futja.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 16:10:45

@Conchobar: Ne terelj, mert össze-élőkapcsozlak, te anakronizmus... Az van ott a linken, hogy tendert írnak ki, amit nem tettek. Nem tájékoztatták rendesen a lakosságot, pedig ugye NER is van, nemzeti konzultáció is...

zgabi 2014.01.15. 16:14:35

Biztos, hogy az új atomerőmű blokko miatt drágább lesz az energia minden fogyasztónak.
De azok megépítése nélkül lenne csak igazán drága.
Vagy nem lenne elég belőle, ami a legdrágább megoldás volna.
Ne ábrándozzon senki: a "zöld" energiák a következő 100 évben sokkal többe fognak kerülni, mint az atomenergia. Most is jóval drágábbak, csak az állami dotáció tartja életben ezeket a cégeket. Márpedig az általam befizetett adóból ne kompenzáljanak értelmetlenül működő cégeket.
Kell az atomenergia, nincs más lehetőség.
Abban is biztos vagyok, hogy az orsozok által ajánlott konstrukció a leggazdaságosabb az ország számára, még akkor is, ha ez is borzasztóan drága. Az orosz függőség már a '70-es évektől megvan gáz- és olajügyben. Most atomilag is még jobban függeni fogunk tőlük.
Mivel hazánk ásványkincsekben szegény, valakitől így is úgy is függenénk.
Nem probléma, hogy Oroszországtól fogunk továbbra is függeni, mert nekik 100 év múlva is elemi érdekük lesz eladni ásványkincseiket, ezért e téren a mi ellátásunk is biztosítva lesz.
Kár ugatni ezért Orbánra, ha most Gyurcsány lenne a kormányfő, ő is megkötötte volna ezt a szeződést.
Mert az ország javát szolgálja.
Az pedig, hogy Illés Zoltán miket beszélt, mit mond ma és mit fog mondani a jövőben, az a kutyát sem érdekli még a Fideszen belül sem. Ráhagyják, aztán úgy csinálja Orbán ahogy akarja.
Meg a többiek is. Illés szava csak azokat érinti akiknek ő parancsolgathat, de ez csak egy pár ember. Amúgy neki csitu van, pozíciója ellenére ő egy kisfiú a Fideszben.

Conchobar 2014.01.15. 16:15:58

@Virág et.: Miért van az, hogy a tétel ("Melyik kormányt váltották le ilyesmi miatt? Az iraki vegyifegyverről hazudozó Blairt?") szavai közül te csak a "váltották le" és a "Blairt" vagy hajlandó értelmezni (sőt lovagolni rajtuk), míg az "ilyesmi miatt" és a "vegyifegyverről hazudozó", egymással összefüggő kifejezésekről nem vettél eddig tudomást? Ez nálad retorikai fogás, vagy egyszerűen te ezeket nem tartod lényegesnek?

Conchobar 2014.01.15. 16:18:38

@ColT: " Az van ott a linken, hogy tendert írnak ki, amit nem tettek. Nem tájékoztatták rendesen a lakosságot, pedig ugye NER is van, nemzeti konzultáció is..." - Mi ez a baromság? Mit érdekli a lakosságot az, hogy írnak ki tendert vagy nem? Gondolod, hogy a lakosság indult volna a tenderen?

dr. Aullah 2014.01.15. 16:18:40

Miért etetitek a fizetett trollt. Megint sikeresen elterelte a témát. Ezek csak ezt tudják, szóval hagyjátok abba.

Conchobar 2014.01.15. 16:20:21

@ColT: "Itt meg ismered a link szót" - Ja

Conchobar 2014.01.15. 16:22:54

@dr. Aullah: "Miért etetitek a fizetett trollt. Megint sikeresen elterelte a témát" - Kibaszott fideszes troll. Örökösen bekérdez valamit, mink meg itt a falkában teljesen elfeledkezünk a nóta énekléséről, hogyaszonygya, mocskosfideszorbántakaroggy

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 16:37:56

Gyerekek, hatalmas : D
index.hu/napirajz/2014/01/15/ivan/

@Conchobar: Végülis, akkor ennyi erővel, ha én titokban kirabollak, ugye, az miért érdekli a rendőrséget?
Ha az adóból mondjuk villát épít a Lázár, az se érdekeljen senkit? Értem én, hogy védened kell őket, csak egy marhaság, amit mondasz.

Ennyi közpénz elköltéséről igenis, 100%-os tájékoztatás kéne. Ember, ez négy év áfacsalása, ja, bocs, áfacsalás nincs is
A fehér meg fekete, bár csak neked, csak most!

@zgabi: Részben igaz, hogy ha itten erőmű lesz, az hosszútávon LEHETNE jó. Ha ügyesen lenne kivitelezve a dolog. De a magyar politikát ismerve, mennyi esély van erre?

Virág et. 2014.01.15. 16:38:16

@Conchobar: Blair a te példád volt, most az a bajod, hogy miért reagálok az általad felhozott konkrét példára?

"míg az "ilyesmi miatt" és a "vegyifegyverről hazudozó", egymással összefüggő kifejezésekről nem vettél eddig tudomást"

Hány kormányra igaz még, hogy vegyi fegyverről hazudozott Blair-én kívül? Bush kormánya? Csak mert ő is szóba került. Ha ilyen speciális és konkrét tulajdonságot adsz meg, akkor azt nehéz generálisan értelmezni. Ez lényegében az elmúlt párt évben csak Bush és Blair kormányára állt a nyugati világban (ahonnan a példákat keressük) és mindkettő meg is bukott, legkésőbb a következő választáson - ahogyan eredetileg is írtam.

Az "ilyesmi miatt" meg olyan nesze semmi, fogd meg jól. Talán fejtsd ki. Vagy inkább mégse, mert amit elsőnek konkretizáltál (Blair), azzal is csak tökön rúgtad magad. Egyébként meg nem neked kéne példákat hozni arra, hogy a szélkakas politikát ugyanúgy imádják a nyugaton, mint felétek a szektában?

De vessünk csak számot:

1. állítás: nyugaton az ilyen politikai képmutatás aligha vezet duplázáshoz
2. válaszod: nem is, mert Blair
3. viszontválaszom: Blair lemondott, pártja következő választáson bukott
4. válaszod: nem is mondott le, meg nem is emiatt
5. viszontválaszom idézetekkel: emiatt mondott le és lemondott és a pártja is bukott, ma nem LP kormány van
6. válaszod: miért Blairen lovagolok (akit te hoztál fel példaként)

Itt tartunk most. Csak hogy lásd, milyen abszurd az "érvelésed", ha ezt annak lehet hívni. Kb mintha a falnak beszélnék. Lassan kezd ez unalmassá válni. Vidéki legalább szórakoztató a maga egyszerűségében, de te csak unalmas vagy.

Conchobar 2014.01.15. 16:57:25

@Virág et.: Megismétlem a kérdést, hátha most válaszolsz rá: Miért van az, hogy a tétel ("Melyik kormányt váltották le ilyesmi miatt? Az iraki vegyifegyverről hazudozó Blairt?") szavai közül te csak a "váltották le" és a "Blairt" vagy hajlandó értelmezni (sőt lovagolni rajtuk), míg az "ilyesmi miatt" és a "vegyifegyverről hazudozó", egymással összefüggő kifejezésekről nem vettél eddig tudomást? Ez nálad retorikai fogás, vagy egyszerűen te ezeket nem tartod lényegesnek?

Conchobar 2014.01.15. 17:01:24

@ColT: "Ennyi közpénz elköltéséről igenis, 100%-os tájékoztatás kéne" - Kaptál tájékoztatást a közpénz elköltéséről, nem? A tender nem tájékoztatást, hanem versenykiírást jelent

Conchobar 2014.01.15. 17:03:35

@ColT: "Értem én, hogy védened kell őket, csak egy marhaság, amit mondasz" - Védem őket? Tényleg ennyire egyszerű vagy?

gözgép 2014.01.15. 17:51:41

@Virág et.:
Hát nem érted,hogy Ő érti,hogy gőz gép, csak mi hajcsa?

♔batyu♔ 2014.01.15. 17:53:01

Nagyon nem mindegy, hogy az oroszok adnak hitelt egy atomerőműre, vagy az IMF megélhetésre.

Szerintem a ballibsiknek sem.

Conchobar 2014.01.15. 17:54:54

@gözgép: "Hát nem érted,hogy Ő érti,hogy gőz gép, csak mi hajcsa?" - Ja

LallyPop 2014.01.15. 18:09:30

Mindenképpen megjegyezném hogy a szocionista koalíciót tavasszal elküldöm a halál faszára.

kvadrillio 2014.01.15. 18:12:49

Budapest
Főváros: Elviselhetetlen bűz terjengett

Index...tUDOD TARLÓSKÁM, A HELYZET AZ, HOGY EZ A BŰZ AZÓTA ÁRAD A "FŐVÁROSBÓL", MIÓTA TE OTT VAGY FŐ.....POLGIMESTER !!! b+

J.László 2014.01.15. 18:15:19

A XIII. kerület egyéni képviselő jelöltje Bauer Tamás. Fodor, Kuncze, Bauer. Megáll az ész.

A "baloldal" vezető ereje nem az MSZP, ez hatalmas tévedés. Hanem Heller Ágnes és Konrád György. Kész röhej. MSZP: szerencsétlen gyáva lúzerek mindannyian.

2014.01.15. 18:17:12

@Conchobar: Tony Blair legsúlyosabb bűne talán az volt, hogy a megszállás indokairól nyilvánvalóan hazudott, és erre a hazugságra politikát épített. Ezt a mai napig nem bocsátotta meg neki a brit közvélemény. Árnyékot vet a lemondott kormányfő, az új közel-keleti különmegbízott becsületességére a 2003-ban rejtélyes körülmények között meghalt David Kelly esete is. Kelly – aki a brit védelmi minisztérium fegyverszakértője volt "
Tony Blair bukása és távozása
A miniszterelnök, bár választást nyert, helyzete tarthatatlanná vált"

forrás: MNO
mielőtt kommunistalibsiznél...
Jó hülyének lenni?

2014.01.15. 18:20:38

@Conchobar: Mi ez a baromság? Mit érdekli a lakosságot az, hogy írnak ki tendert vagy nem? Gondolod, hogy a lakosság indult volna a tenderen?2
te tényleg gyökér vagy.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.15. 18:21:24

Nos. Most egy kicsit viszaveszek a troll stilusombol (legalábbis ami nektek az..)

Na szóval: Gyurcsány a déli áramlat nevü gázvezeték megkötésére tett javaslatot, azonban a mostani helyzet NEM UGYANAZ! Mert nem kell megkerülnünk semmit a tenger alatt, hanem a legrövidebb uton, szárazföldön megy a ""szállítás"" A Miniszterelnök ezt bírálta, vagyis a videóban NEM HAZUDOTT!
Tehát kurvára nem ugyanaz, hogy tenger alatti gázvezeték, vagy atomerömű (amire szükség van)

Szoval összemosni a dolgokat NEM szép dolog!!

J.László 2014.01.15. 18:22:15

Látjátok libsik, már utolsó mentsváratokban sem bízhattok. Brüsszel rábólintott a szerződésre. Marad nektek Fodor, Kuncze és Bauer. Nem lennék a helyetekben.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.15. 18:22:58

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Na itt is van:

"A Gyurcsány kormány által, a Déli Áramlat nevű gázvezeték építésére, megkötött szerződést bírálta Orbán Viktor."

Most SEMMILYEN GÁZVEZETÉK NEM LESZ! (ez lett volna a rossz, amit gyurcsótányék terveztek volna)

Tehát más kategória az egész. Lépjünk tovább én azt mondom, ez az ügy csak gumicsont, nem több annál!

vontod75 2014.01.15. 18:23:38

Nem hülye, fizetett troll.

Achmed, a hitetlen 2014.01.15. 18:25:32

A fidesz-rajongó agymosott birkáknak jelzem, hogy itt olvasható orbán teljes nyitóbeszéde:
2007-2010.orbanviktor.hu/beszedek_list.php?item=37

A lényeg ebből:
"Történik valami, ami Magyarországon mindannyiunk számára figyelmeztető lecke. Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen. A magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen. Tíz évre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal a XXI. századot és a magyar nép, a teljes Kárpát-medencei életét döntően meghatározó kérdésben: az energia kérdésében. Úgyhogy arról mi semmit nem tudunk. Ez figyelmeztet bennünket arra, hogy miközben itt a gyakorlati együttműködés kérdéseinek feszegetésével töltjük majd az időnket, van még teendő; a rendszerváltás korából, az előző rendszerből itt maradt romok eltakarítása, kártékony, rossz politikai reflexek és mentalitások eltakarítása úgy gondolom, hogy nemcsak Önöknél, hanem bizony nálunk Magyarországon is még emberpróbáló feladatokat ad nekünk."

Figyi Viki, a "rendszerváltás korából, az előző rendszerből itt maradt romok eltakarítása, kártékony, rossz politikai reflexek és mentalitások eltakarítását" kezdd az MSZMP-s seggnyalóiddal, akik ott ülnek a kormányban, és nap mint nap híven mutatják, mit gondolsz a rendszerváltásról.

Persze az LMP sem bírta ki szó nélkül:
"„Veszélyes vizekre evez Orbán Viktor a megállapodással, amely hosszú évtizedekre meghatározhatja Magyarország energetikai lehetőségeit” – mondta az Indexnek Szél Bernadett. Az LMP politikusa szerint Orbánnak nincsen felhatalmazása arra, hogy szakmai, társadalmi egyeztetés nélkül egy ilyen jelentőségű megállapodást írjon alá.
„Hosszú ideje sumákolás zajlik. A törvényekbe több helyen beszivárgott Paks II, mint létező erőműnek a megnevezése. Az LMP már akkor választ követelt a kormánytól arra, hol tartanak most a tárgyalások, ám nem kapott. A fenntartható bizottság elnökeként javasoltam, hogy az atomerőmű kérdése a bizottság elé kerüljön, ezt a Fidesz azzal söpörte le, hogy még nem aktuális" – mondta Szél, aki szerint elképesztő, ahogyan a kormány kezeli a sokmilliárdos, hosszú távra kiható ügyet. A politikus a moszkvai találkozó előtt azt mondta: „Orbán Viktor behívja az oroszokat”, ha aláírja a tender nélküli megállapodást." ( forrás: index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2014/01/14/nem_veletlenul_ment_orban_moszkvaba/ )

no comment

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.15. 18:26:43

Na mindegy én tovább léptem, hülyeség az egész ügy, kampány van, hát valamivel fel kellett dobni a hangulatot a ballik részröl, ez pedig egy tipikus hülye gumicsont!!

Remélem hamar lecseng ez a médiából. Már most unalmas.

kvadrillio 2014.01.15. 18:26:46

MÁR GYŰJTIK AZ ALÁÍRÁSOKAT ORBÁN ÉS HAVERJAI ELSZÁMOLTATÁSÁHOZ !

NEM,ÚSZODMEGVIKTOR !!!! :)

CD-tisztítót hittek bombának az Andrássyn :)))

2014.01.15. 18:30:13

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Mert nem kell megkerülnünk semmit a tenger alatt, hanem a legrövidebb uton, szárazföldön megy a ""szállítás"" A Miniszterelnök ezt bírálta, vagyis a videóban NEM HAZUDOTT!"
De te hazudsz. Jó fideszes tulajdonság ez! NER kompatibilis.

Achmed, a hitetlen 2014.01.15. 18:31:11

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: szerintem te bértrollnok vagy. Orbán azt bírálta 2008-ban, hogy az MSZP "Tíz évre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal a XXI. századot és a magyar nép, a teljes Kárpát-medencei életét döntően meghatározó kérdésben: az energia kérdésében. Úgyhogy arról mi semmit nem tudunk."
Erre ő 30 évre köt energiáról szóló megállapodást, úgy, hogy arról semmit nem tudunk, titokban, versenykiírás nélkül, több mint 3000 milliárd értékben.

No mindegy, mész a levesbe.

vontod75 2014.01.15. 18:31:24

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: érdekes, mert az MTI a Komerszantra hivatkozva épp ma hozta le, hogy OV ígéretet tett a déli áramlat megépitésére. Legalább a pártsajtót olvasd már el.

LallyPop 2014.01.15. 18:33:12

@Achmed, a hitetlen: Az LMP-nek ugye senki sem hisz, tehát a hölgy hazudik.

Orbánnak hisznek már 20 éve, mert még sosem hazudott. Ki az aki még nem járatódott le csontig, Orbánon kívül? Naugye.

2014.01.15. 18:33:59

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen. A magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen. Tíz évre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal a XXI. századot és a magyar nép, a teljes Kárpát-medencei életét döntően meghatározó kérdésben: az energia kérdésében. Úgyhogy arról mi semmit nem tudunk. "
Tényleg a tenger alatti szállítást kritizálja! Istenem, milyen hülye is vagy te!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.15. 18:35:36

@Könnyen elkaptuk, uram!:

...

@Achmed, a hitetlen:

Nem. Azt birálta, hogy ne legyen tenger alatti gázvezeték kurva nagy kerülőúttal. Tehát a jelenlegi helyzetet össze hasonlitani a 2008-sal CSÚSZTATÁS és BLŐDSÉG!!

Ennyi. Innentől nem veszek részt a vergődésetekben!

Ja és ez a hitel SOKKAL jobb lesz ennek az országnak mint az IMF, akik még a politikánkba is beleszóltak volna (amihez semmi közük egyébként) nyugdíjvágás, meg ilyenek...szemét egy banda az, Romániát, Ciprust hazavágta rendesen (utána lehet nézni, hogy mit müvelt Romániában az IMF, és most mit müvel a görögöknél, spanyoloknál...)

Ez TÉNY! Románia MEGSZÍVTA az IMF-vel való kapcsolatot! Görögo most szívja...

A viszonlátás'!

2014.01.15. 18:35:42

@LallyPop: Orbánnak hisznek már 20 éve, mert még sosem hazudott. "
Ja, tényleg!

LallyPop 2014.01.15. 18:37:01

@Könnyen elkaptuk, uram!: Igen, azt kritizálja, csak nem kéne kiragadni a szövegből.

Persze tökmind1 azt is végig kell néznetek mosolyogva hogy Orbán a szátokba szarik mer ilyen a demokrásia.

2014.01.15. 18:37:18

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Románia épp jobban fejlődik, mint mi. Görögország ismét hitelképes. Te le vagy maradva egy félévvel! Hülye, seggnyaló fidesznarancs vagy. De már rohad. Érzed a szagod?

Nemzeti Dohányos 2014.01.15. 18:37:44

"- Paks II. a számítások szerint veszteséges lesz, vagy a villanyszámlánk drágább"

Drágább, mint ma? Gratulálok. Talán inkább az alternatívákkal elérhető jövőbeni árakhoz kellene hasonlítani, nem?

És kurvára elegem van, hogy egy fontos, nemzetbiztonsági kérdésben megint pártpolitikai sárdobálást kell rendezni. Utálom a fideszt, de leszarom a sírásotok, jó döntést hoztam, szerintem elfogadható feltételekkel.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.15. 18:38:23

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Hát igen, nincsenek is szegény emberek Romániában meg putrik, meg nyomor sincs egyáltalán, ááá. Mesélj még!

Vagyis ne, ne mesélj, nem érdekel.

Mérges 1234 2014.01.15. 18:38:32

Azt nem értem, hogy a sötét Fidesz hívek miért nem szédülnek, a nagy köüönyeg foratás közepette????

Orbán takony mini szterelnökhöz képest, a szélkakas lófing.

És miért is kellett titkosítani?????? Hányinger, hányinger, hányinger.

2014.01.15. 18:38:39

@LallyPop: Te, hülye! Elolvastam az egészet. Ennyi a vonatkozó rész, ami erről szól. Hazug senki vagy, ner találmány. Olyan igazi utódja a náciból lett komcsinak.

kvadrillio 2014.01.15. 18:39:31

@kvadrillio:
Oroszország és Magyarország megállapodást kötött a paksi atomerőmű két újabb blokkjának felépítéséről
Címkék: Vlagyimir Putyin, Paksi Atomerőmű, Hírek, Oroszország és Magyarország, egyezmény, Együttműködés, Orbán Viktor

14.01.2014, 18:01

A cikk nyomtatása Elmondani barátomnak Hozzászólás a bloghoz
Путин премьер-министр Венгерской Республики Виктор Орбан встречя резиденция Ново-Огарево
Fotó: RIA Novosztyi

Oroszország és Magyarország megállapodást kötött a paksi atomerőmű két újabb blokkjának felépítéséről. Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megbeszélései után az orosz atomenergetikai ügynökség, a Roszatom vezetője – Szergej Kirijenko – és Német Lászlóné magyar nemzeti fejlesztési miniszter aláírta az atomenergia békés célú használata terén folytatandó együttműködésről szóló egyezményt.
„Újabb blokkok üzembe helyezésének köszönhetően fokozható Magyarország energetikai függetlensége, ez elősegítheti a biztonságügyi helyzet javulását” – jegyezte meg Vlagyimir Putyin. „Ez páratlan egyezmény, mert a munkálatok terjedelmének több mint 40%-t kimondottan a magyar fél oldalán fogják megvalósítani – hangsúlyozta az orosz elnök. – Kb. 3 milliárd dollárt irányítanak munkahelyek teremtésére magyar részen.” Csupán az állami költségvetésbe érkező adó több mint 1 milliárd dollárt fog kitenni.

2014.01.15. 18:39:49

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Igazad van, Románia nem isfejlődik, mert putrik vannak. Te ennyire egyszerű vagy? Nyilván .

nincs1itt 2014.01.15. 18:40:57

@Conchobar: Nem, Neked nem kell!!, Majd minden épeszű megnyomja a szűrés gombot...
Oszt' jónapot!

tobeor 2014.01.15. 18:41:50

Magyarország energetikai szabadságharcát az Orbán-Simicska-Putyin szövetség megbuktatta.

Magyarország energetikailag orosz gyarmat lett, hála a magyar miniszterelnök hazaárulásának.

nincs1itt 2014.01.15. 18:42:07

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Te figyu, szerinted Borsodban mi van? Mer', hogy nem a zélet habos oldala, az tutti!!
Szűrés...

nincs1itt 2014.01.15. 18:43:59

@LallyPop: Orbán? az télleg nem... De télleg, becs'szóra nem! Sőt...
Tudod mi a különbésg Isten és Orbán között??? Isten, nem akar Orbán lenni!(köszönöm Hofi!)

kvadrillio 2014.01.15. 18:45:07

@kvadrillio:
Oroszország és Magyarország meghatározta stratégiai terveit a jövőre nézve
Címkék: Vlagyimir Putyin, orosz-magyar kapcsolatok, tárgyalások, Orbán Viktor, Kommentárok, Politika
Ilja Harlamov

15.01.2014, 13:05

A cikk nyomtatása Elmondani barátomnak Hozzászólás a bloghoz
Путин Орбан
Fotó: RIA Novosztyi

Oroszország részt fog venni a Paksi Atomerőmű korszerűsítésében és kapacitásának növelésében, az ezzel kapcsolatos projektet közel 10 milliárd euróra becsülik. Hazánk hitelt is nyújt a munkálatok nagy részének finanszírozására.
Magyarország viszont teljesíti a Déli Áramlat gázvezeték építésében vállalt kötelezettségeit. Ez a Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közötti találkozó főbb eredménye, amely találkozóra január 14-én Moszkvában került sor.

Paks az egyetlen atomerőmű Magyarországon, amely három évtizeddel ezelőtt épült fel szovjet szakemberek segítségével. Ma a Paks az ország villamos energia igényeinek majdnem a felét biztosítja. Lassan az atomerőmű kapacitása kicsinek bizonyul, és komoly technikai korszerűsítésre szorul. Nem is olyan régen a magyar kormány úgy tervezte, hogy nemzetközi pályázatot hírdet e kulcsfontosságú objektum modernizálására és két újabb blokk felépítésére.

Végeredményben viszont úgy döntöttek, hogy az egész munkára szóló jogot Oroszországnak adják, mint a legelőnyösebb és legmegbízhatóbb partnernek, aki biztosítani fogja az összes biztonsági követelmények és a legújabb technológiai szabványok betartását. A tárgyalások után aláírt megállapodást Vlagyimir Putyin egyedülállónak nevezte a nukleáris energia békés célú alkalmazása terén folytatott együttműködésben. Többek között ez azért is elmondható, mert az atomerőmű bővítésével kapcsolatos munkálatok 40 százalékát Magyarország területén hajtják végre. Ez lehetővé teszi, hogy három milliárd dollárt különítsenek el új munkahelyek teremtésére, és 1 milliárd dollárt kap a költségvetés adók formájában.

A szénhidrogén komponens nem kevésbé fontos szerepet játszik a két ország energetikai együttműködésében. Orosz szállítások biztosítják az ország olaj- és a földgázigényeinek csaknem 80 százalékát. Magyarország részt vesz a Déli Áramlat nemzetközi projekt megvalósításában. Ennek realizálása lehetővé teszi, hogy a földgázt közvetlenül Oroszország területéről, a Fekete-tengeren át Európába szállítsák, megkerülve egyes tranzit országokat. A magyar szakasz hossza 229 kilométer lesz, és 2017-ben helyezik üzembe. Orbán Viktor megerősítette, hogy a projekttel kapcsdolatos minden kötelezettséget az ország teljesíti.

Az üzleti kapcsolatok másik fő iránya a kölcsönös beruházások bővítése. A mai napra Magyarország mintegy 2 milliárd dollárt fektetett be az orosz gazdaságba. Oroszországban jól ismerik olyan vállalatokat, mint az OTP Bank, és a Richter Gedeon. Magyarországon viszont aktívan tevékenykedik az orosz Lukoil és a Szberbank. Teljes beruházás a magyar infrastruktúrába meghaladta a másfél milliárd dollárt.

Orbán Viktor köszönetet mondott az orosz elnöknek, hogy meghívta Moszkvába, és emlékeztetett rá, hogy egy évvel ezelőtt is volt lehetőségük meghatározni a hosszú távra szóló együttműködési terveket:

Letöltés

Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnak és minden orosz lakosnak sok sikert kívánt a Szocsi Olimpiához, és méltatta Oroszország erőfeszítéseit a külpolitika terén.

Orbán Viktor jelenlegi moszkvai látogatása megerősítette a két ország közötti gazdasági közeledést. Meg kell jegyezni, hogy nem is olyan régen komoly problémák voltak közöttünk az energetikai szférában. De bárhogyan is viszonyuljanak ehhez egyes uniós tisztviselők, akik minden erővel próbálják blokkolni Oroszország tevékenységét az energetikai szektorban, különösen a kelet-európai országokban, az egészséges és kölcsönösen előnyös pragmatizmus felülkerekedik. Beleértve az orosz-magyar kapcsolatokat is.

...ITT VAN ! :o)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.01.15. 18:45:48

Aki ismer tudja, hogy nem ellenzem az atomenergiát. Azonban ahogyan lezavarták az egészet, azzan nem értek egyet. Azért, ahogy csináltak, azért, ahogy segget csináltak a szájukból és azért, mert az ütemezés rossz. Ennyire korán nincs szükség az erőműre, az első blokknak kb. akkor kellene kész lenni, amikor a mostani 1. blokk leállt és a 2. leállása közeleg.

A népszavazást viszont rossz ötletnek tartom, mert egy kőkemény energetikai témáról hozzáértő tömegen inkább ne döntsenek érzelmi alapon... Az agysebész sem úgy végzi a munkáját, hogy előtte megkérdez 10 laikust, hogy akkor mit csináljon...

kvadrillio 2014.01.15. 18:46:10

@kvadrillio:
Oroszország és Magyarország meghatározta stratégiai terveit a jövőre nézve
Címkék: Vlagyimir Putyin, orosz-magyar kapcsolatok, tárgyalások, Orbán Viktor, Kommentárok, Politika
Ilja Harlamov

15.01.2014, 13:05

A cikk nyomtatása Elmondani barátomnak Hozzászólás a bloghoz
Путин Орбан
Fotó: RIA Novosztyi

Oroszország részt fog venni a Paksi Atomerőmű korszerűsítésében és kapacitásának növelésében, az ezzel kapcsolatos projektet közel 10 milliárd euróra becsülik. Hazánk hitelt is nyújt a munkálatok nagy részének finanszírozására.
Magyarország viszont teljesíti a Déli Áramlat gázvezeték építésében vállalt kötelezettségeit. Ez a Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közötti találkozó főbb eredménye, amely találkozóra január 14-én Moszkvában került sor.

Paks az egyetlen atomerőmű Magyarországon, amely három évtizeddel ezelőtt épült fel szovjet szakemberek segítségével. Ma a Paks az ország villamos energia igényeinek majdnem a felét biztosítja. Lassan az atomerőmű kapacitása kicsinek bizonyul, és komoly technikai korszerűsítésre szorul. Nem is olyan régen a magyar kormány úgy tervezte, hogy nemzetközi pályázatot hírdet e kulcsfontosságú objektum modernizálására és két újabb blokk felépítésére.

Végeredményben viszont úgy döntöttek, hogy az egész munkára szóló jogot Oroszországnak adják, mint a legelőnyösebb és legmegbízhatóbb partnernek, aki biztosítani fogja az összes biztonsági követelmények és a legújabb technológiai szabványok betartását. A tárgyalások után aláírt megállapodást Vlagyimir Putyin egyedülállónak nevezte a nukleáris energia békés célú alkalmazása terén folytatott együttműködésben. Többek között ez azért is elmondható, mert az atomerőmű bővítésével kapcsolatos munkálatok 40 százalékát Magyarország területén hajtják végre. Ez lehetővé teszi, hogy három milliárd dollárt különítsenek el új munkahelyek teremtésére, és 1 milliárd dollárt kap a költségvetés adók formájában.

A szénhidrogén komponens nem kevésbé fontos szerepet játszik a két ország energetikai együttműködésében. Orosz szállítások biztosítják az ország olaj- és a földgázigényeinek csaknem 80 százalékát. Magyarország részt vesz a Déli Áramlat nemzetközi projekt megvalósításában. Ennek realizálása lehetővé teszi, hogy a földgázt közvetlenül Oroszország területéről, a Fekete-tengeren át Európába szállítsák, megkerülve egyes tranzit országokat. A magyar szakasz hossza 229 kilométer lesz, és 2017-ben helyezik üzembe. Orbán Viktor megerősítette, hogy a projekttel kapcsdolatos minden kötelezettséget az ország teljesíti.

Az üzleti kapcsolatok másik fő iránya a kölcsönös beruházások bővítése. A mai napra Magyarország mintegy 2 milliárd dollárt fektetett be az orosz gazdaságba. Oroszországban jól ismerik olyan vállalatokat, mint az OTP Bank, és a Richter Gedeon. Magyarországon viszont aktívan tevékenykedik az orosz Lukoil és a Szberbank. Teljes beruházás a magyar infrastruktúrába meghaladta a másfél milliárd dollárt.

Orbán Viktor köszönetet mondott az orosz elnöknek, hogy meghívta Moszkvába, és emlékeztetett rá, hogy egy évvel ezelőtt is volt lehetőségük meghatározni a hosszú távra szóló együttműködési terveket:

Letöltés

Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnak és minden orosz lakosnak sok sikert kívánt a Szocsi Olimpiához, és méltatta Oroszország erőfeszítéseit a külpolitika terén.

Orbán Viktor jelenlegi moszkvai látogatása megerősítette a két ország közötti gazdasági közeledést. Meg kell jegyezni, hogy nem is olyan régen komoly problémák voltak közöttünk az energetikai szférában. De bárhogyan is viszonyuljanak ehhez egyes uniós tisztviselők, akik minden erővel próbálják blokkolni Oroszország tevékenységét az energetikai szektorban, különösen a kelet-európai országokban, az egészséges és kölcsönösen előnyös pragmatizmus felülkerekedik. Beleértve az orosz-magyar kapcsolatokat is.

...ITT VAN ! :)

kvadrillio 2014.01.15. 18:47:19

@kvadrillio: EZ A ROHAdt internet a zoka mindennek !

....ontjaja híreket....OCCT A ZEMBEREK MEG ELOLVASSSSSSÁK ! :o)

2014.01.15. 18:48:05

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Kedves buta, belpesit balliberális barom! Jó a fotó rólad, tényleg bohóc vagy. A fejlődés és a gazdasági fejlettség nem ugyanaz.
Hungary
1.8
1.3
1.6
-1.7
0.7
1.7
1.5
2.7

Macedonia, FYR
2.3
2.9
2.8
-0.4
2.5
3.0
3.5
3.7
Moldova, Rep.
4.4
7.1
6.4
-0.7
5.5
3.8
4.0
4.0
Montenegro
3.4
2.5
3.2
-2.5
1.8
2.5
2.7
2.9
Romania
3.8
-0.9
2.3
0.7
2.5
2.5
2.7
2.7

Ízlelgesd! A számokat felismered? Tudod, melyik a magasabb? Bár nálatok a negatív növekedés is növekedés. Segg.

Nemzeti Dohányos 2014.01.15. 18:48:39

@molnibalage: Engem nem zavar az eljárás, sőt. Legalább megúszunk sok év sötétzöld propagandát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 18:50:59

@Conchobar: Nem. A tender tájékoztatás is, hiszen mindenki megtudhatja, hogy lehet pályázni erőműépítésre. A közvélemény is megtudja.
Ez egy demokráciában fontos.
Hogy véded-e őket? Itt bizonygatod nyilvánvaló hazugságokról, meg a nép átbaszását jelentő intézkedésekről-eseményekről-adatokról, hogy az úgy jó. Akkor ez mi ? :D
Csak azt nem tudom, mi visz rá. Neked nem emelkedek az adók?

bioLarzen 2014.01.15. 19:01:42

Én azon "röhögök", hogy hányan és hányan vannak, akik most védik ezt a dolgot, holott, ha ugyanezt 4 éve, a "szoclib" kormány csinálta volna, már az utcán tüntetnének, és gyújtogatnák föl a kukákat...

A híres Kabos-idézet jutott eszembe: "Ez a Szűcs nem a mi Szűcsünk"...

bio

tobeor 2014.01.15. 19:02:33

Ez volt már?:

“Az Alaptörvény 37. cikk (3) bekezdése szerint nem vállalhat a magyar állam olyan pénzügyi kötelezettséget, aminek eredményeként a GDP-arányos államadósság a 2013-ashoz képest növekedne (…) Nemcsak hitelt nem vehet fel, ha az ilyen eredményre vezetne, de semmilyen ilyen hatású pénzügyi kötelezettséget nem vállalhat”

A ruszkik nyilvánvalóan nem tolnak bele eurómilliárdokat az építkezésbe állami garancia nélkül, szal jó kis alkotmánysértés is közeleg. Na nem mintha az a szar alkotmány érdekelne bármit is, beleértve az íróit is.

Nemzeti Dohányos 2014.01.15. 19:04:53

@bioLarzen: én meg azon sírok, hogy hányan ellenzik csak azért, és követelnek nulla ismerettel népszavazást, mert a fidesz csinálta. Minimális ésszel leszűrhető a nickemből is, hogy nem szeretem a fideszt, de nem fogok nekiállni egy jó döntést szidni, csak mert ők hozták meg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 19:08:00

@Nemzeti Dohányos: Nekem sem az a bajom konkrétan, hogy bővítik Paksot - az intézés módja (amivel mondjuk a saját korábbi elveiknek mondanak ellent), illetve az, hogy bármibe fogadok, hogy ebből itt óriási mutyi lesz... De ez pártfüggetlen. Ennyi pénzből bármelyik kormány két kézzel nyúlna.

LallyPop 2014.01.15. 19:10:27

@Könnyen elkaptuk, uram!: Erről egyáltlán nem szól mer ugye a déli áramlatról szól.

Gerilgfx 2014.01.15. 19:10:42

hatalmas kamu, hogy paks növelné a villanyszámlát.

aki azt az elemzést írta, szakmailag, etikailag, tudományos szinten megalázta magát

2014.01.15. 19:14:02

@Nemzeti Dohányos:

"de nem fogok nekiállni egy jó döntést szidni, csak mert ők hozták meg"

Ennyi infó alapján nem tudhatod, hogy jó-e a döntés!

midnight coder 2014.01.15. 19:14:25

Ezzel a tender dologgal csak az a baj, hogy amikor anno az első Orbán kormány alatt tender nélkül épültek az autópályák, akkor minden komcsilibsi sivalkodott, hogy jáájj, ez hogy milyen drága, és milyen rossz nekünk. Aztán hatalomra kerültek a jóelvtársak, és egy év múlva még a nem kimondottan jobboldali index is kihozta hogy mennyivel drágábban építették a jóelvtársak az autpályát tenderezés ide vagy oda.

LallyPop 2014.01.15. 19:20:31

A mayar családok tudják hogy a balbloggerek minden kérdésben mindig hazudnak 3 éve.

Igaz hogy most kampány van úgyhogy most már mindenki hazudik, de ettől függetlenül is szép eredmény lesz feriéknek az az 1/3, ami pár hónapja még talán reális volt az mszpnek.

Galván_Tivadar 2014.01.15. 19:32:24

Paks II. tervezett beépített villamos teljesítménye: 2,4 GW
Éves termelés 89%-os* erőmű teljesítmény kihasználási tényezőnél : 18 711 GWh (=2,4GW*24h*365*0,89)
* Paks I. átlagos teljesítmény kihasználási tényezője a kapacitásbővítés óta, 2009-2013 között: 89% (forrás: npp.hu/download/13135/%C3%9Czemeltet%C3%A9si%20mutat%C3%B3k%202013.pdf)

Építés tervezett költsége: 3 000 000 000 000 Ft
Egyéb költségek: 3 000 000 000 000 Ft

Pár egyszerű számítás nélkülözve az inflációt és a kamatokat:

Beruházási költség megtérülése, ha a termelői árban x Ft / kWh a beruházás fedezete: (üzemeltetési költségek nélkül!)
5 Ft : 64 év
10Ft: 32 év
15Ft: 21 év
20Ft: 16 év
Képlet: év = beruházás összköltsége / ( fedezet az áramárban * éves villamos energia termelés) = 6 000 000 000 000 Ft / ( x Ft / kWh * 18 711 GWh/év * 1 000 000)
A megtérülési idő rövidül, ha a költségek csökkennek.

A beruházási költség a termelt áram árában, ha y évre osztjuk szét:

20 év: 16 Ft / kWh
30 év: 11 Ft / kWh
40 év: 8 Ft / kWh
60 év: 5,3Ft / kWh (ennyi a tervezett élettartam)
Képlet: költség az árban = beruházási költség / ( éves termelés* "futamidő ) = 6 000 000 000 000 Ft / ( 18 711 GWh / év * y év * 1 000 000)

Paks I. értékesítési átlagár 2012: 12,28 Ft / kWh (www.atomeromu.hu/rolunk)
Ebben már benne van az üzemeltetési költség és a nyereség is.

Paks II. megépítésével 500MW-ról 1200MW-ra hízna a legnagyobb hazai erőművi blokk teljesítménye. Az egységes európai villamos energiarendszer (ENTSO-E) fontos követelmény, hogy minden országnak rendelkeznie kell a legnagyobb erőművi blokkjának megfelelő teljesítményű gyorsindítású tartalék kapacitással, ami a legnagyobb blokk kiesése esetén néhány perc alatt bevethető. Ezt (az 500MW-ot) ma Magyarországon a Litér, Sajószöged, Lőrinci szekunder tartalék gázturbinás erőművek fedezik, ehhez szükség lesz még további 700MW gyorsindítású szekunder tartalék beépítésére. Szerencsésebb földrajzi helyzetű országokban ez vízerőművekkel fedezhető.

Remélem, jól számoltam... :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.01.15. 19:34:04

@Nemzeti Dohányos: Az, hogy kell atomerőmű, az nem rossz döntés. Viszont nem mindegy, hogy mikor, mennyiért, kitől és milyen konstrukció. Nem úgy tűnik, hogy körbejárták volna a problémát...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.01.15. 19:40:57

@midnight coder: Szerintem ezt csak álmodtad.

Amúgy szép, hogy a narancsos papagájkommandó milyen nagy számban csap le az orosz dörgölőzésre reagáló postokra. Komoly a helyzet, már a szó habonyi értelmében, mi?

LallyPop 2014.01.15. 19:46:56

@Magyarország jobban teljesít: Hát eléggé komoly a Tárki ma 2/3 fölé mérte be a fideszt...

vattafakkabanda 2014.01.15. 19:52:42

Meneteljetek Békével a háborúba a gyarmati sor ellen! Gospel a Vattafakkától: youtu.be/wNc3HKe5olo

Mr. Waszabi 2014.01.15. 20:11:13

Én mondtam, hogy Orbán olyan vérkommunista, mint Rákosi vót. Végül csak kibújt a szög a zsákból, még a választások előtt - biztos, ami zicher - szaladt Moszkvába elzálogosítani az országot pár évtizedre. Merthogy 10 milliárd ejró az adósság ám. Hogy a másik felét honnan finanszírozzák majd a beruházásnak, na az is megér majd egy másik misét.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.15. 20:14:38

@Mr. Waszabi:

Na már csak te hiányoztál!! Te vagy ugye PoP40 és P.Freddy is?!!

LallyPop 2014.01.15. 20:20:36

@Mr. Waszabi: Na faszarcú is megjött előadást tartani az adósságokról jó öreg mszmp szavazóként.

Khonsu 2014.01.15. 20:25:12

Épp az jutott eszembe, mennyivel értelmesebb lett volna erre költeni a manyup vagyont, ahelyett hogy elb.sszák...

bioLarzen 2014.01.15. 20:28:39

@Nemzeti Dohányos: Na ja - ezt hívom én pengefal-esetnek: amikor emberek, nulla szakmai tudással, politikai hovatartozás alapján ítélnek meg szakmai kérdéseket. Anno, a Terror Háza kialakításakor fura módon pont azoknak tetszett a megoldás, akik a fideszre szavaztak, és azok alázták - szigorúan szakma ialapon, persze... - akik az akkori ellenzékre... Én meg ott álltam hülyén, mert nekem speciel, "ellenzéki" létemre tetszett a pengefal. De leginkább akkor anyázott mindkét oldal, amikor rákérdeztem, milyen szakmai tudás alapján kritizálják/dicsőítik a pengefalat...

bio

lenoardo999 2014.01.15. 20:29:01

Az IMF hitel 12, 802 milliárd euró volt, vagyis kb. annyi mint a Paks2 ára lesz. Nem emlékszem, hogy lett volna róla társadalmi vita, felvették és kész, a futamidő hét év volt és nem harminc, idő előtt visszafizettük. Senki nem számolt megtérülési mutatókat, hiszen világos volt, hogy nincs értelme, titkosították is, nem is épült belőle semmi. Így vesz fel hitelt a magyar álbaloldal.

index.hu/gazdasag/2014/01/15/akkora_az_orosz_paks-hitel_mint_az_imf-hitel/

LallyPop 2014.01.15. 20:31:09

@lenoardo999: Semmilyen hitelfelvétel nem volt most ezt csak az idióta bloggerek terjesztik.

Mi a fasznak vennénk fel most hitelt arra amit 20 év múlva fognak felépíteni?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 20:33:59

@lenoardo999: Hogy az elbaszás volt, az is hiba, de nem legitimálja egyik a másikat. Ezek az egyének elég súlyos törvénysértéseket valósítanak meg... És elég súlyosan szarnak a lakosság fejére.

Mr. Waszabi 2014.01.15. 20:38:19

@LallyPop: sajnos, ezt a gólt már nem fogod kikanalazni - a főnököd rúgta saját kapura, egyedül. Bent van, ahogy kell és mindenki látta. Nem volt ott senki más, nem kérdezett meg senkit a döntés előtt. Mr. Bean állítólag már ajánlatot tett a forgatókönyvre,mindenáron el akarja játszani Kádár Viktort:)

LallyPop 2014.01.15. 20:41:01

@ColT: Azt meg is értem hogy a mosdatlanszájú zsiroshajú parasztokkal tökfölösleges megkonzultálni még egy kapucsengőt is nem atomerőmüvet.

Voltál te már lakógyülésen?

Ergo a politikusok általános szavahihetősége alapján és pártos alapon tud a kérdéshez hozzászólni a büdöslábú muzsik. Úgyis csak az érdekli hogy legyen delej a konektorban meg hogy a napi anyázás meglegyen.

LallyPop 2014.01.15. 20:43:42

@Mr. Waszabi: Biztos ma is sír a sarokban csak 2 kkv jött ki ma amin 2/3-ra vezet a fidesz. De lesz az jobb is.

martineden 2014.01.15. 20:46:25

@Conchobar: Fidesz kocsog hiaba nyomod a rizsat.A csuti cigany jol kitalalta.Elso uralkodasa alatt a GRIPEN ugy,amibol megszedtek magukat.Most pedig ez.Szep teljesitmeny.Magyarorszag jobban teljesit

LallyPop 2014.01.15. 20:47:55

@martineden: Ja ráadásul még le se buktak mint a félhülye maszoposok.

Khonsu 2014.01.15. 20:50:01

@LallyPop: Legyen is! Díszes "ellenzékünk" megsemmisül, hurrá! Aztán ráomlik a kártyavár a fikuszra és nem tudja kire kenni 2/3-al..., nekik is annyi, hurrá! ... és akkor nevetünk :D

LallyPop 2014.01.15. 20:55:20

@Khonsu: Jaja, már eddig is ráomlott a kártyavár mindig amikor fidesz kormány volt.

Egyébként nyugodtan el lehet őket takarítani ha a maszop már csak halvány emlék lesz.

martineden 2014.01.15. 20:58:36

@LallyPop: Ja ráadásul még le se buktak mint a félhülye maszoposok...Nincs sajat ugyeszuk,mint a fidesznek.Pont azert kapott a csuti cigany verszemet a bandajaval egyutt.Azt hiszik orokke a polt lesz az ugyesz.

LallyPop 2014.01.15. 20:59:57

@martineden: Ja ez tök jó csak Polt nem volt 2006tól 2010ig.

Meglepődtél, gecó?

martineden 2014.01.15. 21:01:09

@LallyPop: Ja ráadásul még le se buktak mint a félhülye maszoposok....Amugy ez sem igaz.Nem is tudom kinek a penztarosa logott Mexikoba a sitt elol?Remlik budos fidesz csicska ?

martineden 2014.01.15. 21:03:38

@LallyPop: Meglepődtél, gecó?....Min budos fidesz csicska?Hogy a hazi ugyesz elsikal mindent?Gripen ugy,Kaya ibrahim.Ezust hajo kft

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2014.01.15. 21:11:21

Több kérdésem is lenne:
Az ország áramigények hány százalékát fogja kielégíteni Paks II?
Honnan a holdkóros faszból tudják már most egyesek, hogy mi lesz 2023-ban?(Valószínűleg kész se lesz addigra, tuti lesz csúszás.)
Miért olyan meglepő, hogy ekkora pofátlanságra képesek?(Nem írtak ki tendert)

Mr. Waszabi 2014.01.15. 21:16:21

@LallyPop: azt nem értem, minek téped a szád itt, kormánypárti létedre? Hisz, ha biztos vagy vélekedésedben - márpedig a főnök megmondta, hogy biztos lehetsz benne - , akkor mit foglalkozol pár tucat ellenzéki véleménnyel? Minek? Mi számíthat? Nem látszik értelmes műveletnek.
Hacsak nem azért fizet a fidesz ilyeneket, mert még is csak fosás van kormány oldalon. Megértem őket, hisz elég sok embernek néz ki sok börtön sikításért, ha nem nyernek. Hajrá, mindent bele, én drukkolok:)

LallyPop 2014.01.15. 21:17:48

@martineden: Amikor nem volt Polt akkor se találtak semmit?

Ez külön érdekes mert a maszoposok akkor is mentek a böribe meg most is.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.15. 21:18:45

@Mr. Waszabi:

Ja, hát a Szarházi, Baynau, Lopcsány trió biztos 4/5-t fog szerezni idén. :DD Mesélj még!

Vedd már észre, hogy a kutyának nem kell a balliberális ellenzék! KUKA.

Melee 2014.01.15. 21:19:09

Kínában ennyi pénzből Kína teljes energiaigényének 10%-át kiszolgáló létesítményt hoztak létre. Paks bővítésével kb. ötödannyi energiát fogunk termelni, de legalább atomtechnológián alapul a dolog, ami cserébe veszélyes. Németországban leállították Fukusima után az atomerőművek bővítését, nálunk felpörgették.
De örvendezzen mindenki, már eldőlt, hogy magyar oldalról a Közgép végzi a beruházást.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.15. 21:19:46

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Az egész ország Szarháziékon röhög, az internet tele van a mémjeikkel, de biztos a Fidesz-KDNP fog bukni. Nyilván :DD

LallyPop 2014.01.15. 21:21:02

@Mr. Waszabi: De mondom gecire nagy a fosás kormányoldalon. Főleg most hogy ElQró meg a Libás is hivatalosan tag a szent szövetségben, elkezdték nyomatni az iratmegsemmisítőt és seggrészegre itták magukat Orbán meg Putyinhoz menekült hogy adna-e neki menedékjogot.

..:DD

komplikato 2014.01.15. 21:25:47

@NYJetsTD: OFF: Greenpeace-t a témában mint hiteles forrást hagyjuk már, sokak szerint az egész banda póló árusításból és vesztegetési pénzből él. Nem egy olyan emberrel beszéltem, akinek energetikai, szemét feldolgozáshoz vagy környezetvédelemhez és vízgazdálkodáshoz köthető diplomája volt és kiröhögték amikor jelentkezett a Greenpeachez.

fehérfarkas 2014.01.15. 21:29:44

@Conchobar: "Mert várható lett volna a parlament vétója? Más lett volna a figura, ha az ellenzéki pártok a szerződés megkötése előtt (és nem utána) elmondhatták volna azt, amit most a Vastagbőr itt megírt?"

A jelenlegi 2/3-os parlamentben, ami a gránitszilárdságú Alkotmányt is félévente újraváseti Orbán szavára, nem lett volna vétó ez ügyben. Csupán Orbán felnőttnek nézte volna a lakosságot, és betartotta volna a demokrácia játékszabályait.
Ha nem akartunk volna demokráciát, akkor 1989/90-ben minek váltottuk le a szocializmust? Miért nem mondtuk csupán azt, hogy Németh Miklós helyett Orbán Viktor az új vezető?
Bár Németh Miklós Orbánhoz képest demokrata és kapitalista volt (de Kádárt és Grószt nem mondhatom közvetlenül Orbánhoz, mert őket időrendben követte Németh - max annyit mondhatnék, hogy Grósz után Németh helyett jöhetett volna Orbán is)

ember100 2014.01.15. 21:30:26

@zgabi:
Helló !
Látod tök jókat írtál "Az pedig, hogy Illés Zoltán miket beszélt, mit mond ma és mit fog mondani a jövőben, az a kutyát sem érdekli még a Fideszen belül sem. Ráhagyják, aztán úgy csinálja Orbán ahogy akarja." ezek szerint A Dicső Vezérlő Csillagunk ehhez is ért :)
Esetleg Ő egy király , csak még ne tudunk róla ? :)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.15. 21:30:28

@komplikato:

Patai Zolika ezt még gyakorolnod kell, hogy hihetöbbek legyenek a csúsztatásaid, hazudozásaid.

Karakterre fizetnek a Jókai utcában? :D

martineden 2014.01.15. 21:30:32

@LallyPop: Ez külön érdekes mert a maszoposok akkor is mentek a böribe meg most is.....Hulye fidesz csicska,te magad bizonyitod evvel,hogy a szocik alatt partsemleges ugyesz volt.Nem a fidesz csicska polt piri

komplikato 2014.01.15. 21:30:59

@lenoardo999: Ha mellé teszed a 15 milliárd DOLLÁR államkötvény csomagot, úgy lesz izgi ... szarrá eladósodtunk vagy 80 évre.

Secnir 2014.01.15. 21:31:17

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
feltűnően hangosan kussolsz a témában. mi történt? egységes pártutasítás híján nem lehet kezdeményezni egyéni akciókat? nem lehet kifejteni a saját véleményed?
:D

LallyPop 2014.01.15. 21:33:30

@martineden: A partsemleges ügyész nemtalált semmit a fideszre csak a maszopra?

Na ez a kín nem az összefosás.

magándemokrata 2014.01.15. 21:35:54

@lenoardo999: IMF hitel? 1/3 folyó kiadás (lejárt hitel megújitás) 1/3 deviza tartalék (MNB) 1/3 ? VIKTORÉK HIVTÁK LE!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.15. 21:37:23

@Secnir:

Már leirtam a rövid véleményemet fentebb. Annyira nem érdekel az ügy, de nektek jó gumicsontnak.

martineden 2014.01.15. 21:37:30

@LallyPop: De talalt.Azert pucolt Mexicoba a penztarnokuk.Tudod a masik VARGA.a kolesz tars.Amugy meg ne flancolj,rendes ciganynak nem lally a neve,hanem lali,de tudod te jol

Mr. Waszabi 2014.01.15. 21:51:28

@LallyPop: azt hallottam Orbántól már épp eleget, hogy a másik oldal milyen rútul kilopta az emberek szemét. Vagy 15 éve ezt nyomja egyfolytában. Na de, most már 4 éve ők vannak, és csak ők, és mindent ők is lopnak el ebből kifolyólag és mindenki mást kizárva. S amit nem lopnak el, mert nem ellopható, azt csak elkúrják, nehogy már valakinek jó legyen olyasmi, amiből ők nem profitálhatnak.
Amit még mindig nem értek, hogy ha ezzel szemben valóban hasít az ország, akkor mi a fenéért itt rontjátok a levegőt, fröcsögve bármi kritikára, miért nem inkább pezsgőztök a pártirodán esténként? Elvégre a siker eme hegygerincén vonulva 4 év óta, botlás nélkül, hát az inkább erre adna okot, nem az ellenzéki véleményektől való fosásra, minden vicik-vacak blogbejegyzésnél. Én bizony leszarnám, mit írnak a blogokon, ha nem lenne félni valóm, ha nem csak hazudnám a siker eme sokaságát. Persze, ha csak hazudnám csak a sikert 10 millió ember életét szétszarva idétlen intézkedéseimmel, meg tolvajlásaimmal, akkor volna félni valóm. Akkor minden levélzörgésre összerezzennék én is. Pont úgy, ahogy itt azt te és társaid teszitek naponként.
Nincs nyugodt életetek, asszem. Ha meg csak bosszantani jártok ide a rendes embereket, akkor csak szimpla geci trollok vagytok, ugye. Különben is, mennyi sportszerűséget tanultatok Orbántól, ha nem hagyjátok az ellenzéki szellemet megerősödni? Milyen győzelem az, ahol nem magához méltó ellenféltől fostok? Hisz az ellenzéknek nincs állami támogatása, azt a kevés pártpénzt leszámítva, amit az MSZP kap, nem de? Hát hogy lesz így dícsőséges a győzelem?
Szégyent hoztok Orbán feddhetetlen arculatjára.

NYJetsTD 2014.01.15. 22:00:35

@komplikato: hol írtam hogy hiteles? Arról véstem, hogy a következő két évtizedben még ezernyi megoldás születhet. Rengetegen dolgoznak már rajta, egyre jobb eredménnyel. Valószínűleg ezekhez képest nem a legjobb megoldás Paks bővítése. Nagyon ne lepődjünk meg, mikor kiderülnek a végszámok és sokkal, de sokkal többe kerül a beruházás, a kamat, miközben az üzemeltetési költségek meg csak nőnek és közel sem hozza majd a várt eredményt. Valakinek pedig fizetni kell a számlát...
Ráadásul azt nem tudjuk mi lesz húsz év múlva a legjobban preferált energianyerés Európában, de gyanítom, már nem az atomenergia.

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.01.15. 22:02:41

@LallyPop: Én holnap nyilvánosan hirtelen be fogok fosni, és erre lesz egy sajttájékoztató is! :) Büdös lesz, de azt a sajtra fogjuk, ami gyurcsányista csökevény!

Igazmagyar fideszes nem eszik fosos sajtot, hanem REZSIT CSÖKKENT egész nap,. és gyűlésekre jár aláírni! Hogyhogy mit, nem mindegy? Amit odabasznak az orra alá, aizt aláírja, mert ELMÚLTNYOLCÉV, és gyurcsány a hibás PAKSÉRT is!

Istenem, ilyen hülyére vett országot nem bsznak még fekete-afrikába' se.._-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.15. 22:07:15

@LallyPop: Az nem érdekel, hogy magadat leparasztozod, de engem pl ne! És különben akkor ennyi erővel minek vannak választások?

"Ergo a politikusok általános szavahihetősége alapján " - azt pont ismerjük, hogy párttól függetlenül milyen, tehát ezért kéne minden fingásukról beszámolni, nem hogy ailyen összegek elköltéséről...

komplikato 2014.01.15. 22:09:44

@martineden: Lol. Mexiko ennyire felkapott hely? :D

"Nincs pénze hazajönni Mexikóból, és a hatósági eljárást sem tartja korrektnek Czibula Csaba egykori fideszes erzsébetvárosi képviselő, akit csalással és vesztegetéssel gyanúsítanak a Hunvald-ügyben. "

Ő az akinek a neve VÉLETLENÜL sem hangzik el Hunvald ügyben, mer' hát ugye ...
www.origo.hu/itthon/20111213-mexikobol-szidja-az-ugyeszseget-a-hunvaldugy-szokesben-levo-gyanusitottja.html
Ez kocsmáros volt, szegről végről rokon szakma Selmeczi Gabikáéval. ;)

tobeor 2014.01.15. 22:11:06

Rég volt ennyire szervezetten és dühödten lepjék el Habony katonái a netet. Úgy látszik felismerték hogy elkúrták a picsába ezt a hazaárulást, és hogy ez mennyire védhetetlen, és most mentik ami menthető.

Rossz hírem van, ezt a gyalázatot nem mossátok le soha. Orbán saját szavaz szerint is megpuccsolta saját népét, az meg sima hazaárulás, hogy növelte az orosz függőséget energetikai orosz gyarmattá tette Magyarországot. Hogy a pénzről hazudnak, hogy elmutyizták a tendert, és hogy elhazudják azt is hogy ezzel brutálisan megdobják az államadósságot -ezek már csak hab a szartortán.

komplikato 2014.01.15. 22:13:07

@NYJetsTD: Elég régóta figyelem a lehetőségeket és bármennyire lelkesedtem, a sok beígért újdonságból soha nem lett semmi. Normális akukat vagy 20 éve ígérgetik a gyártók. A napelemek hatékonysága nem nőt igazán, mindig csak hitegetnek azzal is, de legalább oltári környezetszennyező a gyártás és kicsi az élettartam. Szélerőműveket Bős kilövésével bebuktuk. Fúziós erőmű optimista becslések alapján 50 év. Nyilván én se támogatnám az atomerőművet ha legalább látszana más megoldás.

monddazigazatmar 2014.01.15. 22:13:55

Öröm nézni, ahogy hirtelen minden indexblogger atomszakértő lett.
Marha gyors a fejlődés, két hete még mindegyik hajléktalanszakértő volt.

dr.justice 2014.01.15. 22:17:01

Némi képzelőerővel ezt a a helyzetet jellemzi a 30 évvel ezelőtt írt szám.

CPG - CC 20

A szovjet atom is atom
A totalitást nem bírom
A rendőrség is zaklat/üldöz engemet

Az USA atom is atom
Keleten és nyugaton
Hatalomért küzdenek

CC20, CC20, CC20 keleten
Neutron, neutron, neutron nyugaton

A hatalom, az hatalom
Keleten és nyugaton
A hajsza mindenütt egyre megy

www.youtube.com/watch?v=3j7vaJp8ajA

NYJetsTD 2014.01.15. 22:18:44

@komplikato: Huszonegynéhány éve még azt a szót sem ismertük: internet. Ma a fél világot mozgatja. Ne becsüljük le a fejlődést, majd meglátjuk. Tény, egyelőre anyagilag és pozícióban az atomlobbi van előnyben.

monddazigazatmar 2014.01.15. 22:18:46

@tobeor: Hát rémlik egy miniszterelnök, valami Péter, a legendás francia kapcsolataival. Akkor volt valami akkora "basszameg" Pakson, ami még elvileg mindig ott van, 15 méter víz alatt, mert nem tudnak vele mit kezdeni. Na, a franciák lófaszt nem tudtak kezdeni a 60 éves orosz technológiával.
De tenderre is vannak remek példák. A négyesmetró aztán a legfaszább beruházás, tényleg. Olcsón és gyorsan összedobták.

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.01.15. 22:23:26

@monddazigazatmar: Én sem szeretném, ha Orbán-Seggnyaló lennék, ha veszélybe kerülne a nyalt_segg.

Döbbenten vettem tudomásul, hogy veszélybe került és más is nyalja!!! Ez biztosan a szocialisták műve, ne hagyjátok, Fideszes Hazafiak!

tobeor 2014.01.15. 22:24:08

@monddazigazatmar: És mindezt miért is írod nekem?

martineden 2014.01.15. 22:24:10

@monddazigazatmar: Öröm nézni, ahogy hirtelen minden indexblogger atomszakértő lett. ...Mint ahogy minden fidesz csicska.Tudod,mas szemeben a szalkat ,magadeban a gerendat

martineden 2014.01.15. 22:26:47

@monddazigazatmar: Na, a franciák lófaszt nem tudtak kezdeni a 60 éves orosz technológiával......Ez igaz.Csak ugy folytattak,hogy jott az orosz es o sem tudott.Ha irsz akkor bontsd ki az egsz ugyet,ne csak a felet fidesz csicska

monddazigazatmar 2014.01.15. 22:26:55

@tobeor: mert csak. hogy a tendert is el lehet baszni. nem kicsit nagyon.

monddazigazatmar 2014.01.15. 22:29:47

@martineden: csicska az anyád. A blog, meg a másik kifejti mindkét oldalát a dolgoknak, vagy megreked azon a szinten, hogy közgép fog épiteni, és két és félszer annyi lesz az áram ára.. 2040ben-

tobeor 2014.01.15. 22:32:46

@monddazigazatmar: ja, akkor soha többé tendert, éljen a mutyi.

hamisnero 2014.01.15. 22:34:26

egyrészt a vizitdíj nem kétszáz, hanem háromszáz forint volt. és ez a lényeg, nem az, hogy fejenként 7-800 ezer forint hitelt felveszünk. a háromszáz forintot az egységsugarú magyar megérti, és akkor nemnemsohaabcúg. azt nem érti, hogy elvették a magánnyugdíjpénztári tulajdonát. nem érti, hogy mi az, hogy oroszokkal haverkodni - a kádár korszakból sem a tankokra emlékszik, csak a háromhatvanas (kölcsönből fedezett) kenyérre. a magyar az nem ért semmit, csak a háromszáz forintot. orbán ezt tudja. tudja, hogy átlagmagyar ennyit lát. háromszáz forintot. hazaáruló vagyok? nem. csak magyar. ja, az sem, mert a magyar az, aki velük van. azért érdekelne, hogy a dunaszauruszos rendszerváltók hol vannak. a békemenetben?

monddazigazatmar 2014.01.15. 22:50:43

@tobeor: Nem azt mondtam. De tender sem mindenható, el lehet baszni rendesen.
És ez - ha jól értem - nem új, zöldmezős cucc, hanem a régi orosznak a leváltása.

monddazigazatmar 2014.01.15. 22:51:50

@hamisnero: "hogy elvették a magánnyugdíjpénztári tulajdonát. nem érti " soha nem volt a tulajdona, takács ne kamuzz!

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.01.15. 22:52:36

Paksra szükség van, de pénz az nincs. Így szóba sem jöhetett más megoldás. Bárki utána nézjet miket kommentelek, és láthatja, hogy nálam nagyobb antiorbánista nem nagyon van, de ebben a kérdésben Orbán jól lépett.

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.01.15. 22:52:44

@monddazigazatmar:

"csicska az anyád."

Ne ijeszgtessél már, bazdmeg! Tudod kinek csicska az anyja? Aki úgy ugrál ahogy valami seggfej kommunista disznó fütyül, álá Ceaucescu, szekus köcsögök:)

tobeor 2014.01.15. 22:55:18

@monddazigazatmar: és ki írta, hogy nem lehet elbaszni egy tendert? kivel vitatkozol?
amúgy rosszul érted, két teljesen új blokkot építenek. logikailag lehet hívni leváltásnak, mert közben lejárnak a régiek, de ettől még újak épülnek.

tobeor 2014.01.15. 22:56:50

@monddazigazatmar: konkrétan a tulajdona volt, és ezt a tórvény szó szerint ki is mondta... még csak milliárdszor írták le... képes vagy úgy tenni mintha nem lenne közismert? de persze rajtad kívül mindenki hülye indexblogger ugye?

monddazigazatmar 2014.01.15. 22:56:53

@Selmeczi Gabriella megdöbbent: Igen, hülyegyerek? És mesélj én hogy ugrálok? Nekem más a véleményem, mint neked, tehát akkor fideszcsicska vagyok? A demokrácia nevében le is lövethetnél, ha már úgyis csaucseszkunál tartasz.

Pszt! 2014.01.15. 22:58:54

A mocskos állatok most adták el a jövőnket!

monddazigazatmar 2014.01.15. 22:58:57

@tobeor: Konkrétan nem volt a tulajdonom. Be kellett lépnem. Nem nyúlhattam hozzá. A nyugdíjjárulékomból vonták le, a bruttó fizumból. Hozzá nem tehettem. Semmi közöm nem volt hozzá.
Elvitték. Nem zavar, hogy senkit nem éredekel csak az indexbloggereket?

monddazigazatmar 2014.01.15. 23:01:20

@tobeor: Nem tudom, hogy mennyire van köze a két erőműnek egymáshoz. Paksot le is bontják gondolom, biztos az is benne van. Talán hagyni kéne a szakértőkre, nem a partvonal mellől jobban tudni mindent.

LallyPop 2014.01.15. 23:10:29

@Mr. Waszabi: Helyre is ált a gazdaság meg is látszik a maszopot annyian támogatják mint 2010ben a gigabuktakor.

Orbánék kormányzása a csúcs, Magyarország senkivel nem teljesítene jobban.

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.01.15. 23:17:40

@LallyPop:

"Helyre is ált a gazdaság"

Apádfasa se állt helyre, te fidessopó kisköcsög. Majd két év múlva meglátod, hová basták el a gazdaságot a seggjeid, amiket nyalsz.

És tusos hány ember halt már meg a kilométeres várólisták miatt? Amikor szívkatéterezésre 5 hónap a várólista? Amikor egy hét alatt meghal az akit öt hónapra várólistára küldenek?

Tudod ki miatt vannak várólisták? Tudod-e, hogy Orbán Viktor és Ti, Fideszes barmok, a várólistára szavaztatok, amikor hülyenépszavazást csináltatok?

De legalább Örülhettek, hogy fogy a magyar. Bzuiláda, gennyes fideszes seggfejek vagytok.

monddazigazatmar 2014.01.15. 23:20:04

@Selmeczi Gabriella megdöbbent: Bezzeg 2010 előtt. Bementem a kórházba azt már nyomták is belém a katétert, ha kellett, ha nem... Na menj aludni agyaska

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.01.15. 23:21:28

@monddazigazatmar:

Ugyan, ne szívd fel magad, ,ert bepisálok az ijedtségtől. Istenítsed csak a seggfej paraszt kommunista vezéredet, ha jól esik.

Egészségedre, Magyarország. Majd száz év múlva talán kihevered ezt a barmot, aki elbaszta (ismét) a jövődet.

Szavazzatok Orbán Viktorra!

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.01.15. 23:22:58

@monddazigazatmar:

2010 előtt azonnal megmentették az életed.

Most: azonnal takarodhatsz a picsába, fideszes köcsögparaszt.

monddazigazatmar 2014.01.15. 23:25:10

@Selmeczi Gabriella megdöbbent: jaja, megmentették, azt mondom.
Sőt, miniszoknyás nővérkék vittek az ágyhoz tettek a plazmatévé elé.

Te nyomoronc fasz, 2002 ben már azzal kampányolt az szdsz, hogy tűrhetetlen az eü állapota, hogy majd rendbeteszik.

tobeor 2014.01.15. 23:27:09

@monddazigazatmar: Akkor ismét: konkrétan a tulajdonod volt. Ezt a törvény szó szerint ki is mondta. Az, hogy te nem érted, hogy a különböző természetű birtokoknak különböző a hozzáférhetősége és haszna, az már a te szegénységi bizonyítványod. Egy hosszúlejáratú államkötvény is a tiéd, attól még hogy nem nyúlhatsz hozzá, és ahogy a TB-d is a tiéd ami feljogosít az egészségügyi ellátásra, attól még hogy nem vehetsz rajta sört a kocsmában. A dedós érveléssel és nézőponttal csak magad járatod le. De tudod mit? mond ki még 100x hogy nem volt a tiéd, és akkor ezzel felülírod a törvény szövegét is, visszamenőleges hatállyal természetesen....

tobeor 2014.01.15. 23:29:12

@monddazigazatmar: Tehát ha te még azt se tudod, hogy új blokkokat építene-e vagy a régieket újítják fel, azaz kb egy cikket nem olvastál el a témában (nemhogy többet), akkor én se meg senki más se beszéljen róla semmit se, ugye?

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.01.15. 23:29:34

@monddazigazatmar:

Normális eü lett volna, ha a parasztvakító hülyenépszavazáson nem hörögtetek volna a vizitdíj és az eü rendbetétele ellen, ti Orbánseggnyaló, alávaló, magyarirtó köcsökök, akiknek fontosabb volt Orbán seggének nyalása, mint a magyarok jövője.

Most itt tatunk, fényességesre nyalt Orbánotok a csúcson, magyarok ezrei meg a sírban, miattatok.

Rohadjatok meg, hülyenépszavazó, hülyefeideszes Orbán Viktor Rajongók!

komplikato 2014.01.15. 23:31:12

@monddazigazatmar: Ne játsszuk már el ki tudja jobban adni a hülyét, itt Magyarisztánban vagy 150 évre visszamenőleg bugázott minden pályázat, pont elég baj az. De a 4-es Metronak nem csak ez volt a baja, hanem egyesek (emlékszünk kik?) többször belassították az a projektet, aminek meg egy rakat kötbér valamint a határidő csúszásával egyéb extra felárak kerültek még rá, ha nem lett volna elég drága alapból. (De az volt.)
Most megint ezt az ovis védekezést vesszük elő? Hogy de ő is, ő is? nem arról ment a rege, hogy előző banda azért lett megbuktatva mert ilyeneket csinált? Erre EZ a mentsége a jelenlegieknek?

tobeor 2014.01.16. 00:04:22

Szar érzés szemmesülni azzal, hogy még a csehekhez képest is ekkora lemaradásban vagyunk. Ebből a cikkből kiderül, hogy ők 2009-ben (!!!) írtak ki nemzetközi tendert az ő atomerőművük bővítésére, azóta tartanak a versenytárgyalások... _kicsit_ más... Most az új kormány épp leállítja, mert ők másképp gondolják, nem akarnak garanciát adni, de akkor is, micsoda különbség...

Vajon kik harcolnak ki jobb feltételeket, akik évekig versenyeztetnek, készülnek rá, vagy a suttyó paraszt ázsiaiak, akik a háttérben lemutyizzák oszt jónapot, és még verik is rá a mellüket hogy így kell ezt csinálni...

borzzz 2014.01.16. 00:06:49

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Annyira nem érdekel az ügy, de nektek jó gumicsontnak."

Vaze, erre nehéz mit lépni. Minden idők legnagyobb és legdrágább magyar beruházása, amit évtizedekig fizetni fogunk és közel 100 évre meghatározza az energiapolitikánkat. Ezt nevezed te gumicsontnak. Azt nem tudom, hogy tényleg belpesti (stb) vagy-e, de hogy buta barom, az tuti.

Khonsu 2014.01.16. 00:07:45

Keresgéltem kicsit. Valószínűleg ilyen reaktorokat építenek Pakson is: www.fennovoima.fi/en/hanhikivi-1-project/plant-supplier/rosatom-s-aes-2006

Amennyire nézem mindenütt ezt építik mostanában az oroszok. Modern, megbízható stb, tehát technikailag kifogástalan. Ez a jó hír.
Az ár már érdekesebb. Néztem egy erőművet amit otthon építenek, ugyancsak 2 ilyen reaktorral. 10 milliárd $-t írnak rá. Namost ugye az euro és a dollár érfolyam között kb 1.4x a különbség.

Ebből:

a) A kedves vezért megint beszopatták, mint anno a MOL-al és jókora felárat fizetünk.
b) Mivel jóval későbbre készül el, mint az amit néztem, amit otthon építenek, így ennyinek kalkulálták a pénzromlást 2025-ig.
c) Olcsóbban ki fog jönni 10 milliárd eurónál, az csak egy abszolút felső becslés.

Ennyit a megállapodásról. Azt meg majd meglátjuk mennyit mutyiznak el belőle itthon.

borzzz 2014.01.16. 00:15:11

@NYJetsTD: Azt nem tudom én sem, hogy jó megoldás-e Paks, de azt igen, hogy nem volt ennyire sürgős évtizedekre elköteleződni. A mostani blokkok a 2030-as évekig még működnek, 10 évet adhattunk volna magunknak, hogy mibe, hogyan, mennyit érdemes fektetni.
Ez a lezavart megállapodás hosszú időre eldönt mindent, semmi mozgásterünk nem marad. Úgy fogunk járni, mint a 70/80-as években megálmodott, a 90-es években elindított 4-es metróval, amin túlhaladt az idő, mire elkészül(t), de fizetni még jó sokáig fogjuk, és minden más fejlesztést kiütött, kiüt maga mellől.

monddazigazatmar 2014.01.16. 01:18:46

@tobeor: nottobe! nem nyúlhatsz egy államkötvényhez? na ne bassz. nem adhatod el? nem vehetsz hozzá?
Hagyjátok azt a kurva nyugdíjpénztárat, kamu. Nem volt az enyém. Én nem akartam, kötelező volt. Hozzátenni sem akartam de nem is tehettem. A munkahely által a bruttóból levont nyugdíjjárulék valamennyi százalékát tolták oda. Még csak nem is láttam. Közben meg a nyugdíjakat nem tudták fietni, meg kölcsönök kellettek? Vagy fogalmad nincs az egészről, vagy szándékosan hazudsz

monddazigazatmar 2014.01.16. 01:24:15

@tobeor: De beszélj csak sokat az atomerőműről. Csak emlékezz, hogy attól mert olvastál 3 cikket az indexen (amit aztán távolról sem atomfizikusok és energiaügyi szakemberek) írnak, még kurvára fingod sincs az egészről.
De remélem dühöngsz sokat, és elvisz a szívroham.

monddazigazatmar 2014.01.16. 01:26:22

@Khonsu: "Az ár már érdekesebb. Néztem egy erőművet amit otthon építenek, ugyancsak 2 ilyen reaktorral. 10 milliárd $-t írnak rá. Namost ugye az euro és a dollár érfolyam között kb 1.4x a különbség."
Igen, az atomerőműveknél már csak így megy. Mindenhol ugyanannyi. Nincs szállítási díj, földmunka, ezermillió dolog, az csak olyan, hogy leveszik a polcról mint az ikeában, aztán összeszerelik.

monddazigazatmar 2014.01.16. 01:28:31

@tobeor: "2009-ben (!!!) írtak ki nemzetközi tendert az ő atomerőművük bővítésére, azóta tartanak a versenytárgyalások... _kicsit_ más..."
Tényleg milyen jó a cseh példa! 5 évig nem történt lófasz sem :D Arra biztos nem ment el egy fillér sem. Az új kormány meg nyilván úgy áll hozzá, hogy fuj, az nem jó, mert a másik akarta.

komplikato 2014.01.16. 01:33:51

Most jelenleg a következő a szitu:

1. Van egy kormányunk ami állítólag az adósság ellen harcol. Eddig nem sok sikerrel.
2. Hirtelen megtudtuk azt, ami kb. Paks 1 építése óta tudható, hogy mikorra kéne helyette másik erőmű.
3. És kiderültek az előzetes költségek, amit simán be lehet szorozni 1.3-al ... (előre nem látható költségek)

Most úgy vagyunk, mint egyszeri ember, aki 8 hónap után kifizette az utolsó részletet az új mosógépre, erre kap egy utólagos villanyszámla korrekciót 5 évre visszamenőleg kamatos kamattal. A következő 80 hónapja duplán sz*r lesz ... Ha a hitel összege 10 (12?) milliárd, akkor az kamatos kamattal 20 évre simán a duplája, magyarán most sikerült MEGDUPLÁZNI az államadósságot. Még unokám is fizetni fogja, Kurva jó.

tobeor 2014.01.16. 02:01:14

@monddazigazatmar: Az államnak fizetett nyugdíjjárulékodhoz ugyanúgy nem fértél hozzá, és nem férsz hozzá most sem, ahogy a manyup pénzedhez sem. Attól még a tiéd, a nyugdíj járni fog neked, jogosan. Az, hogy lemégy dedósba, és toporzékolsz., hogy meg se foghattad, attól továbbra is csak dedós hülyét csinálsz magadból. A törvény szó szerint, a gyengébbek kedvéért, azaz miattad ismét: SZÓ SZERINT kimondta hogy tiéd a manyup vagyonod, amit örökíthettél is másra, illetve egy összegben is felvehetted (volna) X év után, vagy a nyugdíjas korod kezdetén.
Komolyan nem értem miért állsz bele ekkora kitartással a dedós és tarthatatlan álláspontba. Te tényleg azt hiszed, hogy a Tb járulékod sem a tiéd? Most el akarod hitetni mindenkivel hogy ennyire ostoba vagy?

tobeor 2014.01.16. 02:02:57

@monddazigazatmar: Jól van, beszóltál, egészségedre. Most már jobban érzed magad?

tobeor 2014.01.16. 02:04:13

@monddazigazatmar: Már hogyne történt volna, versenytárgyalások voltak. És az idő őket sem sürgeti, hát alaposan csinálják. Istenem de sötét vagy... :(

Nemzeti Dohányos 2014.01.16. 05:07:26

@molnibalage: Azért ahogy értelmezem, ez a 10 milliárd euró nem az ára, hanem a maximális hitelkeret. Abban biztos vagyok, hogy lehetett volna alacsonyabb árat ígérni, csak abban nem, hogy azt tartani is tudják-e. Tendereknél sajnos nem ritka, hogy irreálisan alacsony áron nyernek, majd ráverik a megrendelőre a pluszköltségeket. Franciák pont ezt játszották el a finneknél, a következő blokkot már a ruszkikkal építik, szintén tender nélkül. Margit-hídnál ez még elmegy, de egy atomerőművel inkább fizessek többet a biztos munkáért.

Nemzeti Dohányos 2014.01.16. 05:17:07

@Melee: Szívnak is miatta. Meg mi is, olyan területeken is, ami elsőre nem is nyílvánvaló. A paksi baleset, amit a francia átrakómedence okozott is jól mutatja. Ugyanis azt németek tervezték, német vegyészmérnökök. Mert hogy reaktormérnök nem volt. Mert senki sem megy olyan szakmát tanulni, aminek nincs jövője. Tehát ironikus módon azzal, hogy biztonsági okokból bezárják az erőműveiket, pont a biztonságot csökkentik.

Nemzeti Dohányos 2014.01.16. 05:18:50

@komplikato: Olvasgass utána mire megy - nem nálunk, úgy általában - az "újonnan" felvett államadósság nagy része.

Andras J Fazekas 2014.01.16. 06:24:48

Elég nagy gáz ám, ha valaki nem tudja szétválogatni a szezont a fazontól.

A kvartyogásnak akkor lesz helye, ha Orbánék ugyanolyan szervilis és előnytelen szerződést kötnek, mint az a baloldali kormányok alatt volt általános gyakorlat.

Ami nem valószínű.

Berzengő 2014.01.16. 06:31:31

@Mr. Waszabi:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2007-2010.ORBANVIKTOR.hu/hirek_list.php?item=150

„Európában, bizony, ELSZAPORODTAK PUTYIN PINCSIJEI, és ezt már mindenki kezdi VESZEDELMESnek látni”

„Sötét korszakban élünk ma Magyarországon, hiszen napról napra újabb és újabb bizonyítékok kerülnek felszínre. A MAFFIAPOLITIKA KORÁBAN ÉL MA Magyarország.

Ez a tény azt mutatja, hogy még nem sikerült véglegesen visszakapaszkodnunk a nyugati demokráciák világába, a múlt erői újra és újra igyekeznek visszahúzni bennünket” – jelentette ki Orbán Viktor.

2007. szeptember 30. Lakitelek

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Berzengő 2014.01.16. 06:41:44

@Andras J Fazekas:

~~~~~
Pusztán annyit kérek, engem ne oktatgassanak ki demokráciáról azok, akik végigszolgálták a diktatúrát, és az oroszok szekerét tolták.
Orbán Viktor (Nógrád Megyei Hírlap, 1996. szeptember 28.)
~~~~~
Csak az a biztonságos atomerőmű, amely nem működik.
Illés Zoltán (Népszava, 2003. május 13.)
~~~~~
Nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni.
Orbán Viktor (Magyar Demokrata, 2007. január 4.)
~~~~~
Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni.
Orbán Viktor (Orbánviktor.hu, 2007. október 1.)
~~~~~
Nyugaton van keresnivalónk, Keleten semmi keresnivalónk nincs.
Orbán Viktor (Magyar Hírlap, 2007. november 17.)
~~~~~
Mi nem hidat képezünk Kelet és Nyugat között, hanem a Nyugat rendíthetetlen része vagyunk.
Orbán Viktor (Lánchíd Rádió, 2007. december 2.)
~~~~~
A Fidesz készült rá, hogy négy évtizednyi hallgatás után végre kimondjuk: oroszok haza, diktatúra a szemétdombra, kommunisták nyugdíjba!
Orbán Viktor (Magyar Nemzet, 2009. június 20.)
~~~~~

BKV reszelő 2014.01.16. 07:12:11

@Melee: Fukusimával nem tudom mit akarsz itt, nem volt az atomerőművel semmi baj, természeti katasztrófa okozta a galibát. Itt annyira kicsi a valószínűsége egy szökőárnak, hogy ettől bátran lehet erőművet építeni. Kell is, mert paks I. leállításával hirtelen keletkezik egy 35%-os vill.energia hiány, amit importálni drága. Az, hogy a narancs hitler hogy végzi ezt a szükségszerű dolgot, vitatható, de a szükségessége nem. Egyébként a zöld dumáddal menj szépen az anyádba, amikor Bős-Nagymaros épült volna, addig tüntiztetek, amíg megfúrtátok, de energia kell, nem mindenki szeret szénabálán aludni a tábortűz mellett. Ráadásul a Bős-Nagymaros nem csak erőmű lett volna, hanem folyamszabályozó hatása is lett volna....tudod, Viktor hero a gáton tapsolja el a közpénzt. Na, az nem lenne. Paks II-t vitatni kár, a hogyanja az a kérdés, de már az sem, mert két rezsiharc között szépen becsempészte a lompost a magyarok valagába a focista király.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.01.16. 07:48:09

azért elég morbid, amikor egy index címlapos bérblog a hazáról prédikál...

hát mi a helyzet izraelben, elvtársak?

Andras J Fazekas 2014.01.16. 08:00:09

@Berzengő:

Mindenki üzletel az oroszokkal, és a kínaiakkal.

A németek, az amerikaiak, a franciák, és a svédek is.

Megfelelő szerződéseket kell kötni, nem olyanokat mint amilyeneket a baloldali kormányok kötöttek, és akkor nem lesz semmi baj.

Willy 2014.01.16. 08:07:37

Megy az ömlengés, jobbról balról, megérkeztek a fizetett fidesz kommentelők, terelődik a téma. Nálam jobban a mostani kormányt kevesen utálják. Viktor szintén. Most viszont nézzük már miről is szól ez az egész.
Viktor teret vesztett EU-ban, és mellette az a berögzött államférfi politikát próbálja folytatni amit hiányolt mindig: ie.: légy a mérleg nyelve. Ennek okán keresi az EU-n kívüli partnereket, szerintem saját magát is szembeköpné -- már ha képes lenne ilyenre -- ezért az egyességért.
Itt simán figyelmeztetés az EU irányába: fiuk, nem csak felétek van út. Komolyan gondoljuk. Ukrajna ugyanez csinálja. Viktor táncol bagóért, Putyin meg adja a zenét. Kérdés: Jó ez nekünk?
Itt a DunaFerr ügy. Ugye mögötte is a Sberbank áll, ami ugye Putyin házipénztára, és na mégis ki lehet aki vasat ad a Paksi építéshez? Ki lehet a legnagyobb nyertese "magyar" vállalatként ennek? Nos egyrészt persze a közgép, de mivel ott csak a lóvé megy át, ezért valakinek melózni is kéne, azaz a DunaFerr például. Azaz a Sberbank :) na jó. Nem fejtegetem tovább, hagyom had érlelődjön.
Viktor keresi Magyarország helyét az EU-ban, de közben magára is gondol. Nekem ez nem szimpatikus.
Egyetértek Viktor válaszával az atomenergiával, egyetértek azzal hogy már meg kell kezdeni, az a fránya "megint hogy csinálta" problémám van vele.
Az adott akció mérlege:

Mérleg nyelvének lenni: ki tudja jó e? Ukránoknak eddig nem jött be.
EU-t piszkálni: kétesélyes ha csak ez volt a tarsolyba.
DunaFerr: egy ideig jó.
Putyinnak: win-win
Viktornak: kétesélyes.
Energetikai szempontból: egyértelműen nyerő. Az atomenergia 20 éven belül nem váltható ki.
Pénzügyileg: ez nem derült ki, mindenesetre ha csak 3600 milliárd forint amibe ez belekerül (12 milliárd EUR 10+2 ugye) akkor az nagyságrendileg 9000 jó magyar forinttal növeli meg a terheit havonta a 4 millió melós 10 éven keresztül. Ami csacskaság, hisz csak napi 2 kávé ára :) De csak ennyit tudunk.
Fidesznek: kétesélyes
Ellenzéknek: jó

Na innen kezdjük, abból a felállásból, hogy ez a meccs csak egy parti a EU-Viktor játszmában.

Szűcslaci 2014.01.16. 08:10:05

@Andras J Fazekas: Hogy értsék meg ezt azok, akik nem tudják, nem akarják megérteni. Szerintük Orbán eladja a hazát, vagy egész Európát - az nekik fel sem tűnik, hogy a Fidesz eddig már kétszer vásárolta vissza mindazt, amit a tetvek eladtak. Persze, a mi pénzünkből és ez ugye akkor fáj, mikor visszavesszük - de talán nem kéne eladni.

Willy 2014.01.16. 08:16:47

@wmiki: annak is diszkrét bája van, hogy ha máshogy megy valakinek a megélhetés akkor komplett agyhalottnak teteti magát a neten, hogy legyen olvasottsága. Ejj no.(igen rád gondoltam)

Vidéki 2014.01.16. 08:30:13

1. Volt politikai fölhatalmazás a megállapodás megkötésére.

A magyar parlament 2009-ben hatalmazta fel a mindenkori magyar kormányt, hogy tegyen lépéseket a nukleáris technológia fejlesztésével kapcsolatos atomerőműkapacitás-fenntartásról (95 %-os egyetértéssel)

2. Nincs olyan ok, amely miatt fel kellene adni a nukleáris energetikai együttműködést az oroszokkal.

3. Kockázatos is lenne egy másik technológiát alkalmazni az orosz bázison működő magyar erőműnél.

4. Ráadásul az orosz hitel kondícióival Magyarország az elmúlt évtizedek legjobb üzletét csinálja.

(Index)

Andras J Fazekas 2014.01.16. 08:31:50

@Selmeczi Gabriella megdöbbent:
Tévedésben vagy Selmeczi, mert magadból indulsz ki.

Aki a Fideszre szavaz az nem azért teszi, mert Orbánt imádja, hanem mert a posztkommunista baloldalt legalább kétszer annyira utálja.

Hat évtizednyi szoci kontárkodásból, és csődből-csődbe tántorgásból könnyű ám annak kiszeretni, aki nem teljesen amnéziás.

Ez van a háttérben, és nem az amit te, meg az ellenzéki fanok össze-vissza hadoválnak.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.01.16. 08:39:01

@Willy: cseppet sem zavar, ha msz(m)p szavazók vagy más szellemi fogyatékosok, agyhalottnak vélnek
az lenne a gond, ha értelmesnek gondolnának :(

Willy 2014.01.16. 08:39:48

@Vidéki: kedves trollom
1, Az hogy valakinek engedélyt adnak arra, hogy továbblépjen (nagyon helyesen) energia ügyben az atomenergia felé nem jelenti azt, hogy felhatalmazzák bármilyen szerződés megkötésére, hanem arra, hogy vizsgálatot tegyen arra vonatkozóan mikor, miként, mennyiért érdemes ez tenni (13 milliárd forint felhatalmazása)
2, Van: más jobb technológiát ajánl (talán rosszabb konstrukcióban)
3, Te ilyen szakértő vagy mégiscsak? Beszéljünk erről komolyan? Blokkonként simán lehet eltérő az erőmű működése. Gyanítom csak ezt mondták az eligazításon. Kamuztak.
4, Heh, te tudsz valami részletet azon kívül, hogy 12 milliárd EUR a végszámla, és ebből 16-17% az önrész, és 10 milliárd EUR a meghitelezett tőkerész? Esetleg kamatmentes? Avsss már be, mert úgy látszik a pártközpontba többet tudnak az alkuról. Léccilécci!

Ómacicka Bábó 2014.01.16. 08:45:53

@Andras J Fazekas: Nem látjuk mit ír alá, nem tudjuk megéri -e nekünk. Valahogy olyan gripen fílinge van az egésznek!

Vidéki 2014.01.16. 08:51:48

@Willy: "Te ilyen szakértő vagy ?"

Mindenki más aki a felelősség súlya alatt dolgozik a témában, az a magadfajta kibicekhez képest született hülye lenne?

Exploiter 2014.01.16. 08:59:22

Szerintem ezt a megállapodást mégaz előző csapat készítette elő.
Viktor nem bízik abban, hogy megint ekkora fölénnyel nyernek, ezért inkább sietve megköti az egyezséget.
Mindenképpen ez történt volna, de így legalább az ő nevéhez kötődik a sikersztori, ill ő tud alkudozni is, kinek mennyi pénz jusson a deal-ből.
Ezért a sietség.
Röviden: valószínűleg ráfizetünk, de ezek a dolgok így mennek itthon, aki pedig nem tudja, hogy a politikában nem barátok vannak, hanem érdekek, az hülye.

Vidéki 2014.01.16. 09:04:24

@Willy:

Az oroszok építik Paks két új blokkját

Index
2014. január 14., kedd 09:29

"A paksi atomerőmű mostani négy blokkja a hazai energiaigény 40 százalékát adja. Magyarország földgázszükségletének 75 százalékát, olajfelhasználásának pedig 80 százalékát Oroszországból szerzi be.

Vlagyimir Putyin azt mondta: a két új 1200 megawattos blokk megépítésével, meg lehet duplázni a paksi atomerőmű mostani 2 gigawattos teljesítményét. Ezzel megnő Magyarország energetikai függetlensége, és ez akár 200 milliárd forint bevételt is hozhat a magyar költségvetésnek.

Magyarok is építik
A teljesítmény megduplázása csak részben igaz. Ez csak körülbelül 2030-ra vonatkozik, amíg még a régi blokkok is működnek és már az újak is üzembe álltak.

A mostani négy paksi blokk kapacitását ugyanis 2032-től el kell kezdeni csökkenteni, 2037-ben pedig le kell állítani őket."

A magadfajta kibicek csak 2037-ben, akkor kezdenének el töprengeni a gondokon, ha a mostani négy paksi blokkokat már leállították! A ti eszetek kereke azon jár, mit miért nem lehet megvalósítani!

Ti Pató Pál úr szellemi örökösei vagytok, akiről Petőfi ezt írta

"Roskadófélben van a ház,
Hámlik le a vakolat,
S a szél egy darab födéllel
Már tudj’ isten hol szalad;
Javítsuk ki, mert maholnap
Pallásról néz be az ég...
Közbevágott Pató Pál úr:
„Ej, ráérünk arra még!”

Mourinho már nem a király 2014.01.16. 09:19:58

index.hu/kultur/2014/01/15/szocs_geza_a_hetes_nyert._ja_nem_az_otos/
Te úrjézus, ez annyi féle képpen siralmas, hogy az már művészet...

Az atom témához: a részletekkel nem vagyok és nem is akarok tisztában lenni (félek az oroszoktól :D). Viszont energia termelés céljából én atomerőmű párti vagyok. Egyrészt elviszik az oroszok a használt fűtőtesteket (ha minden igaz), másrészt az olaj fogyásával egyre inkább szükség lesz az áramra. 20-30 év múlva az elektromos autó már Mo-on sem csak álom lesz. Ha olcsó az áram mért ne fűtsünk, főzzünk azzal, minek a gáz?

Berzengő 2014.01.16. 09:30:33

@Andras J Fazekas: Csak eppen Merkel nem játszotta az eszet, hogy ki a ruszkikkal, a haza veszélyben, Putyin csicskásai maffialallamot üzemeltetnek, meg hogy Schroder puccs van a szent nemet hazában.

Orbán meg igen.

Melee 2014.01.16. 09:37:54

@Nemzeti Dohányos: Az atomerőmű leállítása addig veszélyes amíg leáll, addig is csak annyira mint ameddig működik. A franciák esete azt mutatja, hogy hibáztak a leállításnál, és nem azt, hogy veszélyes leállítani egy blokkot.
Tendert meg azért kell kiírni, hogy lennebb szorítsák az árakat, ha van konkurencia alacsonyabbak az árak, ezt már az ókorban is tudták. Ha meg nem az ár az egyetlen elbírálási tényező, akkor minőség és referencia alapján a drágább ajánlatot tévő is lehet nyertes, de az borítékolható, hogy az is kisebb árat ad, mintha kizárólagos pályázó lenne.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.16. 09:42:25

@Vidéki: Az sem mindegy, hogyan lehet és hogyan kéne megvalósítani. Igen, előre kell gondolkodni, csak ez a döntés kurvára nem volt meggondolva, és pláne nem volt tudtára adva a jónépnek. Hogy is van az a nemzeti konzultáció, meg a NER?

Melee 2014.01.16. 09:42:49

@BKV reszelő: Attól, hogy a farkad internetes kommenteidre vered még nem leszel valaki. Anyádba te menj, én jól megvagyok ahol vagyok. Fukusima hatásairól beszéltem, nem a jelenség keletkezéséről, akinek van agya és használja, az rájött. Csernobilban sem volt szökőár, mégsem szépséges tündérmese lett a vége.

Willy 2014.01.16. 09:45:11

@Vidéki: Majd ha a kérdésekre kaptunk konkrét választ, addig maradj csendbe lécci, vagy mond azt, hogy "fingom sincs, csak leírtam mert aztmondták/aztolvastam/stb"

SirTocy 2014.01.16. 10:01:19

Pofám leszakad néhány emberen. Komolyan. De mindegy, legalább most jól megtudtam, hogy ez így teljesen rendben van, nem kell tendereztetni háromezermilliárd forintra, méghozzá azért nem, mert GYURCSÁNY! MERAGYURCSÁNY MEG A GÁZVEZETÉK!

És mert a FIDESZ a legnépszerűbb.

És mert Viktor még soha nem hazudott.

És mert az ellenzék szar.

És a VB egy bolsilibsi blog. (Mert ugye a mutyisz hatalomrakerülése előtt nem a baloldalt ekézte 24/7, neeeeem.)

Komolyan? Srácok... KOMOLYAN? Mi... a picsa... van... egyesekkel? Néhány embernek tényleg csak jégcsákánnyal lehet a tuskó fejébe verni, hogy mi a probléma ezzel az egésszel?!

BKV reszelő 2014.01.16. 10:04:04

@Melee: Hülye gyerek! A következmény egy okozat, mindig megelőzi egy ok. Ha nincs ok, nincs okozat. Akinek egy giliszta idegrendszerével vetekedő agya van, az felfogta...te nem. Ez van. :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.01.16. 10:14:11

@Melee: 1. Kínának van egy kurva nagy folyója. Ha elintézed, hogy itt is olyan topográfia legyen, akkor épülhetne itt is olyan. Egyébként a kínaikak rendszeresen hazudoznak arról, hogy miből, mit és mire költenek, ezért az index féle bullshit féle írásokat ne vedd komlyan. Sokszor még a teljesítményt sem tudják az energia/munka fogalmátol megkülönböztetni...

2. A német energiapoltika egy vicc. A világ mérnökeinek és energetikusainak komoly százaléka röhög vagy a fejét fogva anyázik, hogy ennyi pénnzel és ilyen múlttal hogy lehet valami ennyira balfasz..

Berzengő 2014.01.16. 10:15:20

@SirTocy:

Szekta tagok

_______

imgfrm.index.hu/imgfrm/1/9/3/9/BIG_0011861939.jpg

A Fidesz készült rá, hogy négy évtizednyi hallgatás után végre kimondjuk: oroszok haza, diktatúra a szemétdombra, kommunisták nyugdíjba!
Orbán Viktor (Magyar Nemzet, 2009. június 20.)
_______

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.01.16. 10:23:05

@NYJetsTD: És pont ez igazolja azt, hogy kb. itt a vége a "zöld" erőműveknek. Az exponenciális árcsökkenésnek vége, és még a kínai fotovoltatikus cellékkal is vicc az, amire ezek az erőművek képesek.

30 éve kb. tudományos kutatóintézetek szórakoztak ilyennel, mert űreszközökre rakták rá, mert nem nagyon volt más energiaforrást a radioaktív izotópost leszámítva.

Tehát abban reménykedni, hogy nagyságrendi árcsökkenés lesz úgy, hogy a hatásfok erőteljesen javulni, az hiú remény. A bibi az, hogy azonos pénz elköltsével a mérsékelt övi éghajlaton egy naperőmű azonos pénzből azonos idő alatt kb. tizedannyi áramot termel, mint egy atomerőmű. Hiába húzol fel több pénzből azonos névleges kapacitás, ha a naperőműnek a rendelkezésre álló tényezője 0,1 vagy az alatti. Totálisan tervezhetetlen a termelése és az élettartama kb. 25-30 év. Papíron. És már ekkor is kb. 80%-át tudja az eredeti teljesítmények. Papíron. Egy atomerőmű élettartam meg már most 50+ év ,a jövő reaktoraitnál meg kb. kétszer ekkora. Tehát a "zöld" erőművet még 3-4-szer fel kell húzni azonos életcikus alatt.

Állami támogatás nélkül semelyik "zöld" erőművet nem húzták fel volna soha és egy sem élne meg piaci alapon. Az atomerőművek meg mindig is így működtek. Upsz...

Megvan a helye ezeknek az erőműveknek is egyes specális adottságokkal rendelkező országokban, de

ad 1. Kis hazánk nem ilyen.
ad 2. A világ nagy része sem olyan, hogy ezek nagy arányban használhatóak lennének.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.16. 10:34:05

@SirTocy:

Igazad van. A 20 ezer milliárdos ájemef hitel kurva jo üzlet volt, azt nyögjük még mindig!

Na huzz innen el anyádba!

SirTocy 2014.01.16. 10:52:29

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Akkora egy demagóg, ostoba faszt, mint te, még rajzolni se lehetne. Pedig hidd el faszikám, ismerek pár tág fantáziájú embert, de olyan figurát, mint te, egy szarrá LSD-zett Andy Warhol se tudott volna megálmodni.

Szóval most mindenki fogja be a pofáját, MERT BEZZEG A GYURCSÁNY. Egyébként honnan tudod, hogy mi volt a véleményem az IMF hitelről, te faszparaszt? Miből veszed, hogy azért, mert nem szopom a főnököd pöcsét, mint te, rögtön a Gyurcsányékkal vagyok?

Igen öcsém, érdekel, hogy miért nem volt tender egy ekkora összeg elszórásakor, politikai párttól függetlenül. Ahogy azon is ki vagyok akadva, hogy hova mentek az EU-s pénzek és a hitelek.

Belefér a csökött agyadba, te véglény, hogy én szarok rá, hogy melyik pártba tartozik valaki, mert számomra csak az a fontos, mi az, amit letesz az asztalra? Képes vagy felfogni olyan alapvető tételeket, hogy az, hogy az előző kormány mit baszott el, nem indokolja, hogy a mostani kormány (például) fű alatt költsön el három-négyezermilliárd forintokat?

Baszdki, évmilliárdos evolúció, többmillió sperma, és állítólag te vagy a legjobb, amit ez a folyamat képes volt kitermelni magából?! Faszom...

www.quickmeme.com/img/f2/f2a887e73fa33d2a6101ac3c940f3e5f0300e1a7e9265b2229479fa0c3aec97e.jpg

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.01.16. 10:59:54

@SirTocy: Áh,ha látsz valakit szart nagykanállal enni,akkor az biztosan egy fideszbirka,és viktor szarát eszi.

SirTocy 2014.01.16. 11:03:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem mindenki, de ő két nyammogás között még büszkén hangoztatja is, szóval... ja.

Andras J Fazekas 2014.01.16. 12:33:01

@Ómacicka Bábó:

Parlament elé kerül, ott majd megtudod.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.16. 12:50:51

@SirTocy: Nekem ez utóbbi már a Conchobartól is megvolt :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.16. 12:51:51

@SirTocy: De bazmeg. Ha a rendőri vezetők lennének ilyen állhatatosak, meg a NAV főnökök ilyen eltökéltek az ÁFA csalások felderítésében, mint ezek a fizetett trollok... Rend lenne!

Hamajd 2014.01.16. 13:16:29

Az eddig olvasottak alapján, mindenki teljes nyugalommal fog szavazni menni. Hajrá.

SirTocy 2014.01.16. 13:26:41

@ColT: Conchobar egy külön történet, szerintem ő a troll után a fórum-ogrék osztályának első instanciája, prototípus, olyan, mint a Terminator-ban a T1000-es: valami új, sokkal veszélyesebb fajta, mert nem csak rosszindulatú, de sokkal ügyesebben forgatja ki a mondanivalódat és ad szavakat a szádba.

Egyébként igen, ha ilyen állhatatosak lennének, de ha hozzá ugyanekkora idióták is, nem lehetne nekik lőszer javadalmazást adni, mert napi rendszerességgel lőnék el a saját pöcsüket.

Ómacicka Bábó 2014.01.16. 13:29:17

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Mé van az hogy mindig összekeveritek a szart a fossal ?? Mire mentség az imf hitel? Most egy orbitális fidesz buliról van szó! Hiába próbálsz terelni,ez csak a fideszbirkáknak elég,,

Ómacicka Bábó 2014.01.16. 13:31:33

Ó holvan most a sok nagymagyar ,nemleszünk gyirmóti, hogy hazaárulózzon egy kicsinyt?:-) :-)

Hamajd 2014.01.16. 13:56:11

A talicskák elindulnak kelet felé is:(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.16. 15:19:57

@Andras J Fazekas: Úgy, mint az ügynökaktákat? Mint a trafikszerződéseket?

NYJetsTD 2014.01.16. 17:20:34

@borzzz: én is így gondolom.

@molnibalage: erre mondom én, várjuk ki a végét. Állandóan mindenki azt hangoztatja, nincs más alternatíva, meg biztosan ez lesz még 20-30 év múlva is... bla, bla, bla. Ilyet kijelenteni teljesen megalapozatlan. Fogalmunk sincs mi lesz akkor.
Akarom mondani egy azért mégis. Magyarországon egy újabb méretes hitel és egy új atomerőmű.
Amihez esetlegesen kapcsolódó társberuházásokról még csak most szivárognak a hírek.

cink.hu/orban-dontese-miatt-megis-vizlepcsok-epulhetnek-a-duna-1502556493

Szerintem még kell jó pár hónap, mire összeáll a kép, mennyibe is fáj majd nekünk összességében ez a gyors dörgölőzés. De mint minden döntés, ami az elmúlt években született, ez sem fog megállni az eredeti árnál, az tuti.

Nemzeti Dohányos 2014.01.16. 18:44:16

@Melee: Olvasd már el újra amit írtam, és próbáld helyesen értelmezni. A német helyzetről írtam.

NYJetsTD 2014.01.16. 19:57:10

Lázár 2010-ben:"az oroszokkal való üzletelés mindig értékválasztást is tükröz. Értékválasztás volt 1849-ben, 1919-ben, és 1958-ban is. Mert, akik az oroszokkal üzletel az nem lehet a szabadság pártján."

...ö tudta már akkor is. : )

Meridian74 2014.01.16. 22:23:53

" nem írtak ki tendert, egyszerűen eldöntötték, hogy az oroszok építik"

Ha tendereztek volna, akkor csak szájbavert szarrágós huza-vona lett volna egy rahedli pénzért, de erőmű sose. Márpedig energia az kell, de az meg ócska rövidlátó duma, hogy vehetünk a piacról is áramot. Jah, ha lesz eladó, kérem szépen. És mennyiért? Mert ma lehet hogy olcsón van áram, de 2023-ban is olcsón lesz? És annyi amennyire NEKÜNK szükségünk lesz? Itt nem lehet vízerőművet, szélerőművet építeni, legfeljeb naperőművet, ami télen nem túl effektív (ha nem hiszed, nézz ki a az ablakon most), vagy geotermikus energiát lehetne még hasznosítani - ezt viszont nem tudom miért nem forszírozzák.

Én kevésnek is tartom a 2x1200MW-ot, mert most van 4x500, azaz 2GW. Ehelyett lesz majd 2.4GW? Nem nagy a változás... szóval elférne ide 3x1.2GW is szvsz.

Paks I-et meg mikor szanálják, átalakítani tóriumosra (addigra már kiforr az a technológia is - indiában most indulnak) ha van rá mód.

Meridian74 2014.01.16. 22:28:19

@Meridian74: még valami. Tenederezésnél a franciák jöhettek volna még képbe, ők ugye kínában építgetnek egy tucat erőművet (nem aprózzák el), de a farnciák inkább ne akarjanak ide jönni mégegyszer. Nem trianon miatt, hanem a 4-es metró miatt. Megmutatták mire képesek, köszönjük, mégeszer ilyenre nincs szükségünk.

Az oroszok már rég megépítették volna (ebben is van tapasztalatuk, lásd Moszkai metróhálózat), ráadásul 66 millió dollárt államkölcsönt is beszámítottak volna (medgyessiék nagyvonalúan ezt elengedték, de szeretném ha ők ezért minket kártalanítanának a saját zsebükből, van miből nekik) - tehát még olcsóbb lett volna az egész, és réges-rég használatban lenne már.

Meridian74 2014.01.16. 23:24:54

@kvadrillio: "tUDOD TARLÓSKÁM, A HELYZET AZ, HOGY EZ A BŰZ AZÓTA ÁRAD A "FŐVÁROSBÓL", MIÓTA TE OTT VAGY FŐ.....POLGIMESTER !!! b+ "

Mert amikor demszkáj volt a polgármester, 20 éven keresztül (ez is fontos momentum), akkor meg kutyaszarral volt kitömve a legtöbb kátyú... Erre már NEM emlékszel, ugye?

Meridian74 2014.01.16. 23:31:27

@tobeor: a manyup nem volt a tulajdonod. Mert az csak annyiban volt MAGÁN, hogy magáncégek éltek jól belőle, de az egész az állami nyugdíjrendszer kontójára történt. Jah, meg az állambácsi kezeskedett érte, "baj" esetén... talán számolni is kellene, nemcsak lovagolni a szavakon.

Az meg hoyg mennyire volt jó ez bárkinek is, kérdezd meg azokat az amcsikat, ahol valóban magánnyugdíj rednszer van, és a pénzügyi válság után/okán sokan semmit nem kapnak nyugdíjként, helyette pereskedhetnek jó sok ideig, amíg fel nem fordulnak...

Ez csak a bankoknak jó, nem nekünk.

tobeor 2014.01.17. 00:29:26

@Meridian74: de, az volt. a törvény szövege szó szerint ki is mondta. vitának helye nincs - hacsak nem képzeled hogy a te szavad felülírja a törvény, ráadásul visszamenőleges hatállyal...

Berzengő 2014.01.17. 04:49:56

@NYJetsTD:

Lázár János: Magyarország szempontjából sosem sült el jól, ha az elveinket és az érdekenket az oroszokkal bizniszelve megpróbáltuk aprópénzre váltani. Az oroszokkal való üzletelés mindig értékválasztást is tükröz. Értékválasztás volt 1849-ben, 1919-ben, 1945-ben, és 1958-ban, Nagy Imre kivégzésekor is. Mert, akik az oroszokkal üzletel, az nem lehet a szabadság pártján.... A keleti szelek, Európának ezen részébe, demokráciát és szabadságjogot sohasem fújtak. Egy orosz-magyar üzlet gazdasági értelemben akár még hasznosnak is tűnhet, de történelmi tapasztalat, hogy mindig a demokrácia feladásával jár.

www.youtube.com/watch?v=jlXJncJ1PuQ

Meridian74 2014.01.17. 07:26:16

@tobeor: igazán? Törvény szava? Amit úgy alakítanak ahogyan akarnak? Gyik kormáyon még ez van törvényen, a másik kormányon meg visszavonják és másik lesz érvényben. Ne nevetess, ez a dolog még tőlünk nyugatabbra sem úgy működik ahogyan azt képzeled.

Amúgy pont ugyanez lenne ha tenderezték volna az erőmű építését. Ez a kormány kiírta volna és elkezdte volna a tendereztetést, aztán a másik kormány meg gondolt volna egyet, nem tetszik az amit az előzőek csináltak, visszavonja, új tendert írt volna ki. Eredmény nulla, de egy rakás pénz a semmire kidobva. De van rá élő példa is, ha jól emlékszem Finnországban. A jól működő finnországban...! És nem egyedi az eset, ugye.

A zöldek meg lapítsanak, mint a szar a zöld fűben, mert Bős-Nagymarosban kurva nagyot vétkeztek. Mert lett Bős-Nagymaros, csak éppen úgy, hogy abból nekünk semmi hasznunk, csak kárunk van.

NYJetsTD 2014.01.17. 16:32:26

index.hu/video/2014/01/17/2014_01_17_lazar_rezsi/

01.07.-nél: a szolgáltatók komcsik : ))))

ezt az országot tényleg megdöglesztik az öregek.

De ha felfűzzük ezt a videót a parlament folyosóin készültek közé, akkor már érthető minden.
Nekünk annyi.

2014.01.17. 17:39:10

Nem olyan régen még az oroszok , ázsiai martalócok, megszálló állatok , rablók, mocskos kommunisták , gyilkosok voltak, igaz Viktor ?

És lám, csoda történt ! Viktor kinyalja a Putyin seggét, mert rájött a hülye idióta félázsiai faszdakotája, ott a csúti putriban, hogy ha netán egyszer a medve morcosan ébred fel és gondol egyet, akkor az ország megfagy. Mert csavar a keréken egyet-kettőt és nincs gáz, sem olaj sem pedig mise, azaz semmi se.
Igy hát az a sok sárgalábú, seggnyaló, ostoba barom, aki szidta a ruszkikat, most a saját szarát nyalja le, azt amit ők szartak oda. Mert ezt a kivonuláskor megmondták a záhonyi-csapi hidon, hogy ők még visszajönnek ide, de nem hadsereggel, hanem pénzzel ! Jól esik most a saját
szarát megenni, kedves fideszes barmoknak ?! Jó étvágyat hozzá,
.
Hahó barom képviselők, seggnyaló és szarevő honatyák és honanyák ! Az oroszok ujra itt vannak .
A hires CÖF mikor akar tüntetést szervezni az oroszok ellen ? Vagy most mellettük lesz tüntetés ?

Vidéki 2014.01.17. 19:44:08

@Meridian74:

"Ha tendereztek volna, akkor csak szájbavert szarrágós huza-vona lett volna egy rahedli pénzért, de erőmű sose. "

. Rámutatott: ( a pozsonyi Új Szó) nem Magyarország lesz az első az Európai Unióban, amely a "Roszatommal közösködik, ráadásul tender nélkül" , hiszen Finnország tavaly ugyanezt tette.

Bee-zony 2014.01.18. 00:41:00

Piccs-paccs-puccs, Putyin és Orbán lepacsizták a puccsot.
Banánköztársaság-narancsföldén a sírva vigadás folyt. köv., a 4-es metró után itt van az újabb tökéletes káderkifizető- és pénzkitalicskázó hely, és a téma évtizedekre a Vastagbőr számára.

Hamajd 2014.01.18. 12:51:10

@Bee-zony:

Csak a sok pics-pacs-pucs után, nehogy a stipi-stopi következzen :)

bagir 2014.01.18. 21:23:28

Hazudtok szarháziak, teljesen átlátszóan.
paks azért volt eddig drága, mert a rózsi által uralt energiaszektor veszteségét pótolta. menjetek a jó kurva anyátokba.

Berzengő 2014.01.20. 03:57:23

@janos551: Az a röhej, hogy hívek most mar az orosz bevonulasokat, országrombolást is MEGÉRTIK, sőt egyenesen felmentik az oroszokat, hogy NEM AZ O HIBÁJUK!!

hanem - most kapaszkodj meg - a bűnös NYUGATÉ! ;-)))

bekialtas.blog.hu/2014/01/19/ostobasag_oroszokkal_riogatni#more5770629

mamaleon 2016.01.01. 02:13:15

@hammurabbi: Orbán leszármazottainak semmi gondjuk nem lesz.Már annyira előre van a gazdagodással, a lopásokból,hogy még az ükunokájának sem kell egy fűszálat sem keresztbe tennie ahhoz,hogy úti módon éljen.Talán csak annyi változás lesz a leszármazottaknál,hogy nem Magyarországon élik a gazdagok felhőtlen életét,hanem valahol a kajmán szigetek környékén.

süti beállítások módosítása