Skip to content


       Szűrés lista

Magyarországon éppen puccs van

Tegnap a baloldalon megalakult a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Fodor alkotta "álomcsapat" a Párbeszéd Magyarországért párt csendes unicumos asszisztálásával, és amíg ezen röhögcsélt mindenki.....nos, eközben Orbán Viktor megállapodott Putyinnal Magyarország történetének legnagyobb beruházásáról.

orbanputyin.jpg

Az oroszok építik Paks II.-t, a két 1200 megawattos blokkot. Az egyik a tervek szerint legkorábban 2023-ban kezd el termelni, egy darabig párhuzamosan futnának az új blokkok a meglévőkkel, majd Paks I.-et bezárják. Paks II. élettartama 60 év lesz, tehát a 2080-as években kell majd bezárni. A Roszatom ígérete szerint Paks II. 10-12 milliárd euróba, vagyis 3000-3600 milliárd forintba fog kerülni. Az összeg 80 százalékára az orosz állam hitelt ad Magyarországnak 30 éves futamidőre, a maradék 20%-ot Magyarországnak kell előteremtenie. Az orosz államközi hitel állítólag a jelenleg elérhető piaci hiteleknél kedvezőbb kamatozású lesz, a törlesztést 2023-ban kell elkezdeni.

A dolognak csak "néhány" szépséghibája van:

- Paks II. a számítások szerint veszteséges lesz, vagy a villanyszámlánk drágább

- a hatástanulmányokért és költségelemzésekért is perelni kellett, szerencsére nyert az Energiaklub

- 2007 óta már 13 milliárdot költöttek az új blokkokra, mármint tanácsadási és reklámköltségekre

- az oroszokkal augusztus óta titokban tárgyalt a kormány, mindenféle parlamenti vita és/vagy felhatalmazás nélkül

- nem írtak ki tendert, egyszerűen eldöntötték, hogy az oroszok építik

"Lázár János elmondta, hogy amióta ő kormányüléseken jelen van, fel sem merült tender kiírása. Lázár azt állította: a Moszkvába vitt szerződések tervezetét előzetesen megmutatták az Európai Bizottság energetikai biztosának - ez kötelessége is egy uniós tagállamnak ilyen szerződések esetén -, amely rábólintott a konstrukcióra, így arra is, hogy Magyarország nem ír ki tendert. Lázár úgy fogalmazott: az EU az ügyben "nem emelt vétót".

Lázár biztos új fiú lehet a kormányüléseken, ugyanis évek óta arról volt szó, hogy tender lesz. Nagy, nyílt, nemzetközi tender:

kovács.jpg

" Lázár az orosz-magyar kormány kapcsolatát jellemezve elmondta: "Ez egy egyre jobban működő érdekházasság, ami egyre nagyobb élvezetet biztosít a feleknek" – hangsúlyozta az államtitkár, aki a kapcsolatok 2010 óta tartó alakulását jellemezte így."

 - de legalább Lajos örülhet

"Lázár szerint a beruházás 40 százaléka - az alvállalkozók révén - magyar cégeknek fog jutni."

lajos.gif

- persze a legszebb most is az, ahogy segget csinálnak a szájukból

2008. január 6., Illés Zoltán fideszes szakpolitikus, ma környezetvédelmi államtitkár:

"A paksi atomerőmű tervezett bővítése olyan fajsúlyos dolog, hogy feltétlenül népszavazásnak kellene róla dönteni"

Mégse lett.... bezzeg a 200 forintos vizitdíjról volt!

Viszont természetesen a miniszterelnök úr nyerte a seggszáj-versenyt.
Orbán Viktor, 2008.február 28., a Gyurcsány által Putyinnal aláírt Déli Áramlat-megállapodás kapcsán

"Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen". Orbán Viktor azt bírálta kijelentésével, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal "a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó" energiakérdésben."

Címkék: politika fidesz paks pofátlan seggszáj

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr815758824

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Paks: Orbán megpuccsolta 2008-as önmagát 2014.01.15. 20:32:28

Orbán Viktor tegnap aláírta Putyinnal a Paks bővítéséről szóló szerződét... ezzel, 2008-as beszéde szerint megpuccsolta önmagát! Két új orosz blokk Pakson több évtizedes eladósodással... Kérdés minden magyar állampolgárhoz: Van fölös 300.000 forintod ...

Trackback: Paks: az oroszok kijöttek a spájzból 2014.01.15. 18:04:15

Megállapodott Orbán és Putyin: pályáztatás nélkül a Roszatom épít két új erőművi blokkot Pakson. Bár jómagam nem vagyok eleve atomenergia-ellenes, ez - különösen a beruházás költségeiben mutatkozó nagyon komoly bizonytalanságok és a hosszú távú anyagi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hamisnero 2014.01.15. 22:34:26

egyrészt a vizitdíj nem kétszáz, hanem háromszáz forint volt. és ez a lényeg, nem az, hogy fejenként 7-800 ezer forint hitelt felveszünk. a háromszáz forintot az egységsugarú magyar megérti, és akkor nemnemsohaabcúg. azt nem érti, hogy elvették a magánnyugdíjpénztári tulajdonát. nem érti, hogy mi az, hogy oroszokkal haverkodni - a kádár korszakból sem a tankokra emlékszik, csak a háromhatvanas (kölcsönből fedezett) kenyérre. a magyar az nem ért semmit, csak a háromszáz forintot. orbán ezt tudja. tudja, hogy átlagmagyar ennyit lát. háromszáz forintot. hazaáruló vagyok? nem. csak magyar. ja, az sem, mert a magyar az, aki velük van. azért érdekelne, hogy a dunaszauruszos rendszerváltók hol vannak. a békemenetben?

monddazigazatmar 2014.01.15. 22:50:43

@tobeor: Nem azt mondtam. De tender sem mindenható, el lehet baszni rendesen.
És ez - ha jól értem - nem új, zöldmezős cucc, hanem a régi orosznak a leváltása.

monddazigazatmar 2014.01.15. 22:51:50

@hamisnero: "hogy elvették a magánnyugdíjpénztári tulajdonát. nem érti " soha nem volt a tulajdona, takács ne kamuzz!

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.01.15. 22:52:36

Paksra szükség van, de pénz az nincs. Így szóba sem jöhetett más megoldás. Bárki utána nézjet miket kommentelek, és láthatja, hogy nálam nagyobb antiorbánista nem nagyon van, de ebben a kérdésben Orbán jól lépett.

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.01.15. 22:52:44

@monddazigazatmar:

"csicska az anyád."

Ne ijeszgtessél már, bazdmeg! Tudod kinek csicska az anyja? Aki úgy ugrál ahogy valami seggfej kommunista disznó fütyül, álá Ceaucescu, szekus köcsögök:)

tobeor 2014.01.15. 22:55:18

@monddazigazatmar: és ki írta, hogy nem lehet elbaszni egy tendert? kivel vitatkozol?
amúgy rosszul érted, két teljesen új blokkot építenek. logikailag lehet hívni leváltásnak, mert közben lejárnak a régiek, de ettől még újak épülnek.

tobeor 2014.01.15. 22:56:50

@monddazigazatmar: konkrétan a tulajdona volt, és ezt a tórvény szó szerint ki is mondta... még csak milliárdszor írták le... képes vagy úgy tenni mintha nem lenne közismert? de persze rajtad kívül mindenki hülye indexblogger ugye?

monddazigazatmar 2014.01.15. 22:56:53

@Selmeczi Gabriella megdöbbent: Igen, hülyegyerek? És mesélj én hogy ugrálok? Nekem más a véleményem, mint neked, tehát akkor fideszcsicska vagyok? A demokrácia nevében le is lövethetnél, ha már úgyis csaucseszkunál tartasz.

Pszt! 2014.01.15. 22:58:54

A mocskos állatok most adták el a jövőnket!

monddazigazatmar 2014.01.15. 22:58:57

@tobeor: Konkrétan nem volt a tulajdonom. Be kellett lépnem. Nem nyúlhattam hozzá. A nyugdíjjárulékomból vonták le, a bruttó fizumból. Hozzá nem tehettem. Semmi közöm nem volt hozzá.
Elvitték. Nem zavar, hogy senkit nem éredekel csak az indexbloggereket?

monddazigazatmar 2014.01.15. 23:01:20

@tobeor: Nem tudom, hogy mennyire van köze a két erőműnek egymáshoz. Paksot le is bontják gondolom, biztos az is benne van. Talán hagyni kéne a szakértőkre, nem a partvonal mellől jobban tudni mindent.

LallyPop 2014.01.15. 23:10:29

@Mr. Waszabi: Helyre is ált a gazdaság meg is látszik a maszopot annyian támogatják mint 2010ben a gigabuktakor.

Orbánék kormányzása a csúcs, Magyarország senkivel nem teljesítene jobban.

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.01.15. 23:17:40

@LallyPop:

"Helyre is ált a gazdaság"

Apádfasa se állt helyre, te fidessopó kisköcsög. Majd két év múlva meglátod, hová basták el a gazdaságot a seggjeid, amiket nyalsz.

És tusos hány ember halt már meg a kilométeres várólisták miatt? Amikor szívkatéterezésre 5 hónap a várólista? Amikor egy hét alatt meghal az akit öt hónapra várólistára küldenek?

Tudod ki miatt vannak várólisták? Tudod-e, hogy Orbán Viktor és Ti, Fideszes barmok, a várólistára szavaztatok, amikor hülyenépszavazást csináltatok?

De legalább Örülhettek, hogy fogy a magyar. Bzuiláda, gennyes fideszes seggfejek vagytok.

monddazigazatmar 2014.01.15. 23:20:04

@Selmeczi Gabriella megdöbbent: Bezzeg 2010 előtt. Bementem a kórházba azt már nyomták is belém a katétert, ha kellett, ha nem... Na menj aludni agyaska

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.01.15. 23:21:28

@monddazigazatmar:

Ugyan, ne szívd fel magad, ,ert bepisálok az ijedtségtől. Istenítsed csak a seggfej paraszt kommunista vezéredet, ha jól esik.

Egészségedre, Magyarország. Majd száz év múlva talán kihevered ezt a barmot, aki elbaszta (ismét) a jövődet.

Szavazzatok Orbán Viktorra!

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.01.15. 23:22:58

@monddazigazatmar:

2010 előtt azonnal megmentették az életed.

Most: azonnal takarodhatsz a picsába, fideszes köcsögparaszt.

monddazigazatmar 2014.01.15. 23:25:10

@Selmeczi Gabriella megdöbbent: jaja, megmentették, azt mondom.
Sőt, miniszoknyás nővérkék vittek az ágyhoz tettek a plazmatévé elé.

Te nyomoronc fasz, 2002 ben már azzal kampányolt az szdsz, hogy tűrhetetlen az eü állapota, hogy majd rendbeteszik.

tobeor 2014.01.15. 23:27:09

@monddazigazatmar: Akkor ismét: konkrétan a tulajdonod volt. Ezt a törvény szó szerint ki is mondta. Az, hogy te nem érted, hogy a különböző természetű birtokoknak különböző a hozzáférhetősége és haszna, az már a te szegénységi bizonyítványod. Egy hosszúlejáratú államkötvény is a tiéd, attól még hogy nem nyúlhatsz hozzá, és ahogy a TB-d is a tiéd ami feljogosít az egészségügyi ellátásra, attól még hogy nem vehetsz rajta sört a kocsmában. A dedós érveléssel és nézőponttal csak magad járatod le. De tudod mit? mond ki még 100x hogy nem volt a tiéd, és akkor ezzel felülírod a törvény szövegét is, visszamenőleges hatállyal természetesen....

tobeor 2014.01.15. 23:29:12

@monddazigazatmar: Tehát ha te még azt se tudod, hogy új blokkokat építene-e vagy a régieket újítják fel, azaz kb egy cikket nem olvastál el a témában (nemhogy többet), akkor én se meg senki más se beszéljen róla semmit se, ugye?

Selmeczi Gabriella megdöbbent 2014.01.15. 23:29:34

@monddazigazatmar:

Normális eü lett volna, ha a parasztvakító hülyenépszavazáson nem hörögtetek volna a vizitdíj és az eü rendbetétele ellen, ti Orbánseggnyaló, alávaló, magyarirtó köcsökök, akiknek fontosabb volt Orbán seggének nyalása, mint a magyarok jövője.

Most itt tatunk, fényességesre nyalt Orbánotok a csúcson, magyarok ezrei meg a sírban, miattatok.

Rohadjatok meg, hülyenépszavazó, hülyefeideszes Orbán Viktor Rajongók!

komplikato 2014.01.15. 23:31:12

@monddazigazatmar: Ne játsszuk már el ki tudja jobban adni a hülyét, itt Magyarisztánban vagy 150 évre visszamenőleg bugázott minden pályázat, pont elég baj az. De a 4-es Metronak nem csak ez volt a baja, hanem egyesek (emlékszünk kik?) többször belassították az a projektet, aminek meg egy rakat kötbér valamint a határidő csúszásával egyéb extra felárak kerültek még rá, ha nem lett volna elég drága alapból. (De az volt.)
Most megint ezt az ovis védekezést vesszük elő? Hogy de ő is, ő is? nem arról ment a rege, hogy előző banda azért lett megbuktatva mert ilyeneket csinált? Erre EZ a mentsége a jelenlegieknek?

tobeor 2014.01.16. 00:04:22

Szar érzés szemmesülni azzal, hogy még a csehekhez képest is ekkora lemaradásban vagyunk. Ebből a cikkből kiderül, hogy ők 2009-ben (!!!) írtak ki nemzetközi tendert az ő atomerőművük bővítésére, azóta tartanak a versenytárgyalások... _kicsit_ más... Most az új kormány épp leállítja, mert ők másképp gondolják, nem akarnak garanciát adni, de akkor is, micsoda különbség...

Vajon kik harcolnak ki jobb feltételeket, akik évekig versenyeztetnek, készülnek rá, vagy a suttyó paraszt ázsiaiak, akik a háttérben lemutyizzák oszt jónapot, és még verik is rá a mellüket hogy így kell ezt csinálni...

borzzz 2014.01.16. 00:06:49

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Annyira nem érdekel az ügy, de nektek jó gumicsontnak."

Vaze, erre nehéz mit lépni. Minden idők legnagyobb és legdrágább magyar beruházása, amit évtizedekig fizetni fogunk és közel 100 évre meghatározza az energiapolitikánkat. Ezt nevezed te gumicsontnak. Azt nem tudom, hogy tényleg belpesti (stb) vagy-e, de hogy buta barom, az tuti.

Khonsu 2014.01.16. 00:07:45

Keresgéltem kicsit. Valószínűleg ilyen reaktorokat építenek Pakson is: www.fennovoima.fi/en/hanhikivi-1-project/plant-supplier/rosatom-s-aes-2006

Amennyire nézem mindenütt ezt építik mostanában az oroszok. Modern, megbízható stb, tehát technikailag kifogástalan. Ez a jó hír.
Az ár már érdekesebb. Néztem egy erőművet amit otthon építenek, ugyancsak 2 ilyen reaktorral. 10 milliárd $-t írnak rá. Namost ugye az euro és a dollár érfolyam között kb 1.4x a különbség.

Ebből:

a) A kedves vezért megint beszopatták, mint anno a MOL-al és jókora felárat fizetünk.
b) Mivel jóval későbbre készül el, mint az amit néztem, amit otthon építenek, így ennyinek kalkulálták a pénzromlást 2025-ig.
c) Olcsóbban ki fog jönni 10 milliárd eurónál, az csak egy abszolút felső becslés.

Ennyit a megállapodásról. Azt meg majd meglátjuk mennyit mutyiznak el belőle itthon.

borzzz 2014.01.16. 00:15:11

@NYJetsTD: Azt nem tudom én sem, hogy jó megoldás-e Paks, de azt igen, hogy nem volt ennyire sürgős évtizedekre elköteleződni. A mostani blokkok a 2030-as évekig még működnek, 10 évet adhattunk volna magunknak, hogy mibe, hogyan, mennyit érdemes fektetni.
Ez a lezavart megállapodás hosszú időre eldönt mindent, semmi mozgásterünk nem marad. Úgy fogunk járni, mint a 70/80-as években megálmodott, a 90-es években elindított 4-es metróval, amin túlhaladt az idő, mire elkészül(t), de fizetni még jó sokáig fogjuk, és minden más fejlesztést kiütött, kiüt maga mellől.

monddazigazatmar 2014.01.16. 01:18:46

@tobeor: nottobe! nem nyúlhatsz egy államkötvényhez? na ne bassz. nem adhatod el? nem vehetsz hozzá?
Hagyjátok azt a kurva nyugdíjpénztárat, kamu. Nem volt az enyém. Én nem akartam, kötelező volt. Hozzátenni sem akartam de nem is tehettem. A munkahely által a bruttóból levont nyugdíjjárulék valamennyi százalékát tolták oda. Még csak nem is láttam. Közben meg a nyugdíjakat nem tudták fietni, meg kölcsönök kellettek? Vagy fogalmad nincs az egészről, vagy szándékosan hazudsz

monddazigazatmar 2014.01.16. 01:24:15

@tobeor: De beszélj csak sokat az atomerőműről. Csak emlékezz, hogy attól mert olvastál 3 cikket az indexen (amit aztán távolról sem atomfizikusok és energiaügyi szakemberek) írnak, még kurvára fingod sincs az egészről.
De remélem dühöngsz sokat, és elvisz a szívroham.

monddazigazatmar 2014.01.16. 01:26:22

@Khonsu: "Az ár már érdekesebb. Néztem egy erőművet amit otthon építenek, ugyancsak 2 ilyen reaktorral. 10 milliárd $-t írnak rá. Namost ugye az euro és a dollár érfolyam között kb 1.4x a különbség."
Igen, az atomerőműveknél már csak így megy. Mindenhol ugyanannyi. Nincs szállítási díj, földmunka, ezermillió dolog, az csak olyan, hogy leveszik a polcról mint az ikeában, aztán összeszerelik.

monddazigazatmar 2014.01.16. 01:28:31

@tobeor: "2009-ben (!!!) írtak ki nemzetközi tendert az ő atomerőművük bővítésére, azóta tartanak a versenytárgyalások... _kicsit_ más..."
Tényleg milyen jó a cseh példa! 5 évig nem történt lófasz sem :D Arra biztos nem ment el egy fillér sem. Az új kormány meg nyilván úgy áll hozzá, hogy fuj, az nem jó, mert a másik akarta.

komplikato 2014.01.16. 01:33:51

Most jelenleg a következő a szitu:

1. Van egy kormányunk ami állítólag az adósság ellen harcol. Eddig nem sok sikerrel.
2. Hirtelen megtudtuk azt, ami kb. Paks 1 építése óta tudható, hogy mikorra kéne helyette másik erőmű.
3. És kiderültek az előzetes költségek, amit simán be lehet szorozni 1.3-al ... (előre nem látható költségek)

Most úgy vagyunk, mint egyszeri ember, aki 8 hónap után kifizette az utolsó részletet az új mosógépre, erre kap egy utólagos villanyszámla korrekciót 5 évre visszamenőleg kamatos kamattal. A következő 80 hónapja duplán sz*r lesz ... Ha a hitel összege 10 (12?) milliárd, akkor az kamatos kamattal 20 évre simán a duplája, magyarán most sikerült MEGDUPLÁZNI az államadósságot. Még unokám is fizetni fogja, Kurva jó.

tobeor 2014.01.16. 02:01:14

@monddazigazatmar: Az államnak fizetett nyugdíjjárulékodhoz ugyanúgy nem fértél hozzá, és nem férsz hozzá most sem, ahogy a manyup pénzedhez sem. Attól még a tiéd, a nyugdíj járni fog neked, jogosan. Az, hogy lemégy dedósba, és toporzékolsz., hogy meg se foghattad, attól továbbra is csak dedós hülyét csinálsz magadból. A törvény szó szerint, a gyengébbek kedvéért, azaz miattad ismét: SZÓ SZERINT kimondta hogy tiéd a manyup vagyonod, amit örökíthettél is másra, illetve egy összegben is felvehetted (volna) X év után, vagy a nyugdíjas korod kezdetén.
Komolyan nem értem miért állsz bele ekkora kitartással a dedós és tarthatatlan álláspontba. Te tényleg azt hiszed, hogy a Tb járulékod sem a tiéd? Most el akarod hitetni mindenkivel hogy ennyire ostoba vagy?

tobeor 2014.01.16. 02:02:57

@monddazigazatmar: Jól van, beszóltál, egészségedre. Most már jobban érzed magad?

tobeor 2014.01.16. 02:04:13

@monddazigazatmar: Már hogyne történt volna, versenytárgyalások voltak. És az idő őket sem sürgeti, hát alaposan csinálják. Istenem de sötét vagy... :(

Nemzeti Dohányos 2014.01.16. 05:07:26

@molnibalage: Azért ahogy értelmezem, ez a 10 milliárd euró nem az ára, hanem a maximális hitelkeret. Abban biztos vagyok, hogy lehetett volna alacsonyabb árat ígérni, csak abban nem, hogy azt tartani is tudják-e. Tendereknél sajnos nem ritka, hogy irreálisan alacsony áron nyernek, majd ráverik a megrendelőre a pluszköltségeket. Franciák pont ezt játszották el a finneknél, a következő blokkot már a ruszkikkal építik, szintén tender nélkül. Margit-hídnál ez még elmegy, de egy atomerőművel inkább fizessek többet a biztos munkáért.

Nemzeti Dohányos 2014.01.16. 05:17:07

@Melee: Szívnak is miatta. Meg mi is, olyan területeken is, ami elsőre nem is nyílvánvaló. A paksi baleset, amit a francia átrakómedence okozott is jól mutatja. Ugyanis azt németek tervezték, német vegyészmérnökök. Mert hogy reaktormérnök nem volt. Mert senki sem megy olyan szakmát tanulni, aminek nincs jövője. Tehát ironikus módon azzal, hogy biztonsági okokból bezárják az erőműveiket, pont a biztonságot csökkentik.

Nemzeti Dohányos 2014.01.16. 05:18:50

@komplikato: Olvasgass utána mire megy - nem nálunk, úgy általában - az "újonnan" felvett államadósság nagy része.

Andras J Fazekas 2014.01.16. 06:24:48

Elég nagy gáz ám, ha valaki nem tudja szétválogatni a szezont a fazontól.

A kvartyogásnak akkor lesz helye, ha Orbánék ugyanolyan szervilis és előnytelen szerződést kötnek, mint az a baloldali kormányok alatt volt általános gyakorlat.

Ami nem valószínű.

Berzengő 2014.01.16. 06:31:31

@Mr. Waszabi:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2007-2010.ORBANVIKTOR.hu/hirek_list.php?item=150

„Európában, bizony, ELSZAPORODTAK PUTYIN PINCSIJEI, és ezt már mindenki kezdi VESZEDELMESnek látni”

„Sötét korszakban élünk ma Magyarországon, hiszen napról napra újabb és újabb bizonyítékok kerülnek felszínre. A MAFFIAPOLITIKA KORÁBAN ÉL MA Magyarország.

Ez a tény azt mutatja, hogy még nem sikerült véglegesen visszakapaszkodnunk a nyugati demokráciák világába, a múlt erői újra és újra igyekeznek visszahúzni bennünket” – jelentette ki Orbán Viktor.

2007. szeptember 30. Lakitelek

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Berzengő 2014.01.16. 06:41:44

@Andras J Fazekas:

~~~~~
Pusztán annyit kérek, engem ne oktatgassanak ki demokráciáról azok, akik végigszolgálták a diktatúrát, és az oroszok szekerét tolták.
Orbán Viktor (Nógrád Megyei Hírlap, 1996. szeptember 28.)
~~~~~
Csak az a biztonságos atomerőmű, amely nem működik.
Illés Zoltán (Népszava, 2003. május 13.)
~~~~~
Nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni.
Orbán Viktor (Magyar Demokrata, 2007. január 4.)
~~~~~
Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni.
Orbán Viktor (Orbánviktor.hu, 2007. október 1.)
~~~~~
Nyugaton van keresnivalónk, Keleten semmi keresnivalónk nincs.
Orbán Viktor (Magyar Hírlap, 2007. november 17.)
~~~~~
Mi nem hidat képezünk Kelet és Nyugat között, hanem a Nyugat rendíthetetlen része vagyunk.
Orbán Viktor (Lánchíd Rádió, 2007. december 2.)
~~~~~
A Fidesz készült rá, hogy négy évtizednyi hallgatás után végre kimondjuk: oroszok haza, diktatúra a szemétdombra, kommunisták nyugdíjba!
Orbán Viktor (Magyar Nemzet, 2009. június 20.)
~~~~~

BKV reszelő 2014.01.16. 07:12:11

@Melee: Fukusimával nem tudom mit akarsz itt, nem volt az atomerőművel semmi baj, természeti katasztrófa okozta a galibát. Itt annyira kicsi a valószínűsége egy szökőárnak, hogy ettől bátran lehet erőművet építeni. Kell is, mert paks I. leállításával hirtelen keletkezik egy 35%-os vill.energia hiány, amit importálni drága. Az, hogy a narancs hitler hogy végzi ezt a szükségszerű dolgot, vitatható, de a szükségessége nem. Egyébként a zöld dumáddal menj szépen az anyádba, amikor Bős-Nagymaros épült volna, addig tüntiztetek, amíg megfúrtátok, de energia kell, nem mindenki szeret szénabálán aludni a tábortűz mellett. Ráadásul a Bős-Nagymaros nem csak erőmű lett volna, hanem folyamszabályozó hatása is lett volna....tudod, Viktor hero a gáton tapsolja el a közpénzt. Na, az nem lenne. Paks II-t vitatni kár, a hogyanja az a kérdés, de már az sem, mert két rezsiharc között szépen becsempészte a lompost a magyarok valagába a focista király.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.01.16. 07:48:09

azért elég morbid, amikor egy index címlapos bérblog a hazáról prédikál...

hát mi a helyzet izraelben, elvtársak?

Andras J Fazekas 2014.01.16. 08:00:09

@Berzengő:

Mindenki üzletel az oroszokkal, és a kínaiakkal.

A németek, az amerikaiak, a franciák, és a svédek is.

Megfelelő szerződéseket kell kötni, nem olyanokat mint amilyeneket a baloldali kormányok kötöttek, és akkor nem lesz semmi baj.

Willy 2014.01.16. 08:07:37

Megy az ömlengés, jobbról balról, megérkeztek a fizetett fidesz kommentelők, terelődik a téma. Nálam jobban a mostani kormányt kevesen utálják. Viktor szintén. Most viszont nézzük már miről is szól ez az egész.
Viktor teret vesztett EU-ban, és mellette az a berögzött államférfi politikát próbálja folytatni amit hiányolt mindig: ie.: légy a mérleg nyelve. Ennek okán keresi az EU-n kívüli partnereket, szerintem saját magát is szembeköpné -- már ha képes lenne ilyenre -- ezért az egyességért.
Itt simán figyelmeztetés az EU irányába: fiuk, nem csak felétek van út. Komolyan gondoljuk. Ukrajna ugyanez csinálja. Viktor táncol bagóért, Putyin meg adja a zenét. Kérdés: Jó ez nekünk?
Itt a DunaFerr ügy. Ugye mögötte is a Sberbank áll, ami ugye Putyin házipénztára, és na mégis ki lehet aki vasat ad a Paksi építéshez? Ki lehet a legnagyobb nyertese "magyar" vállalatként ennek? Nos egyrészt persze a közgép, de mivel ott csak a lóvé megy át, ezért valakinek melózni is kéne, azaz a DunaFerr például. Azaz a Sberbank :) na jó. Nem fejtegetem tovább, hagyom had érlelődjön.
Viktor keresi Magyarország helyét az EU-ban, de közben magára is gondol. Nekem ez nem szimpatikus.
Egyetértek Viktor válaszával az atomenergiával, egyetértek azzal hogy már meg kell kezdeni, az a fránya "megint hogy csinálta" problémám van vele.
Az adott akció mérlege:

Mérleg nyelvének lenni: ki tudja jó e? Ukránoknak eddig nem jött be.
EU-t piszkálni: kétesélyes ha csak ez volt a tarsolyba.
DunaFerr: egy ideig jó.
Putyinnak: win-win
Viktornak: kétesélyes.
Energetikai szempontból: egyértelműen nyerő. Az atomenergia 20 éven belül nem váltható ki.
Pénzügyileg: ez nem derült ki, mindenesetre ha csak 3600 milliárd forint amibe ez belekerül (12 milliárd EUR 10+2 ugye) akkor az nagyságrendileg 9000 jó magyar forinttal növeli meg a terheit havonta a 4 millió melós 10 éven keresztül. Ami csacskaság, hisz csak napi 2 kávé ára :) De csak ennyit tudunk.
Fidesznek: kétesélyes
Ellenzéknek: jó

Na innen kezdjük, abból a felállásból, hogy ez a meccs csak egy parti a EU-Viktor játszmában.

Szűcslaci 2014.01.16. 08:10:05

@Andras J Fazekas: Hogy értsék meg ezt azok, akik nem tudják, nem akarják megérteni. Szerintük Orbán eladja a hazát, vagy egész Európát - az nekik fel sem tűnik, hogy a Fidesz eddig már kétszer vásárolta vissza mindazt, amit a tetvek eladtak. Persze, a mi pénzünkből és ez ugye akkor fáj, mikor visszavesszük - de talán nem kéne eladni.

Willy 2014.01.16. 08:16:47

@wmiki: annak is diszkrét bája van, hogy ha máshogy megy valakinek a megélhetés akkor komplett agyhalottnak teteti magát a neten, hogy legyen olvasottsága. Ejj no.(igen rád gondoltam)

Vidéki 2014.01.16. 08:30:13

1. Volt politikai fölhatalmazás a megállapodás megkötésére.

A magyar parlament 2009-ben hatalmazta fel a mindenkori magyar kormányt, hogy tegyen lépéseket a nukleáris technológia fejlesztésével kapcsolatos atomerőműkapacitás-fenntartásról (95 %-os egyetértéssel)

2. Nincs olyan ok, amely miatt fel kellene adni a nukleáris energetikai együttműködést az oroszokkal.

3. Kockázatos is lenne egy másik technológiát alkalmazni az orosz bázison működő magyar erőműnél.

4. Ráadásul az orosz hitel kondícióival Magyarország az elmúlt évtizedek legjobb üzletét csinálja.

(Index)

Andras J Fazekas 2014.01.16. 08:31:50

@Selmeczi Gabriella megdöbbent:
Tévedésben vagy Selmeczi, mert magadból indulsz ki.

Aki a Fideszre szavaz az nem azért teszi, mert Orbánt imádja, hanem mert a posztkommunista baloldalt legalább kétszer annyira utálja.

Hat évtizednyi szoci kontárkodásból, és csődből-csődbe tántorgásból könnyű ám annak kiszeretni, aki nem teljesen amnéziás.

Ez van a háttérben, és nem az amit te, meg az ellenzéki fanok össze-vissza hadoválnak.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.01.16. 08:39:01

@Willy: cseppet sem zavar, ha msz(m)p szavazók vagy más szellemi fogyatékosok, agyhalottnak vélnek
az lenne a gond, ha értelmesnek gondolnának :(

Willy 2014.01.16. 08:39:48

@Vidéki: kedves trollom
1, Az hogy valakinek engedélyt adnak arra, hogy továbblépjen (nagyon helyesen) energia ügyben az atomenergia felé nem jelenti azt, hogy felhatalmazzák bármilyen szerződés megkötésére, hanem arra, hogy vizsgálatot tegyen arra vonatkozóan mikor, miként, mennyiért érdemes ez tenni (13 milliárd forint felhatalmazása)
2, Van: más jobb technológiát ajánl (talán rosszabb konstrukcióban)
3, Te ilyen szakértő vagy mégiscsak? Beszéljünk erről komolyan? Blokkonként simán lehet eltérő az erőmű működése. Gyanítom csak ezt mondták az eligazításon. Kamuztak.
4, Heh, te tudsz valami részletet azon kívül, hogy 12 milliárd EUR a végszámla, és ebből 16-17% az önrész, és 10 milliárd EUR a meghitelezett tőkerész? Esetleg kamatmentes? Avsss már be, mert úgy látszik a pártközpontba többet tudnak az alkuról. Léccilécci!

Ómacicka Bábó 2014.01.16. 08:45:53

@Andras J Fazekas: Nem látjuk mit ír alá, nem tudjuk megéri -e nekünk. Valahogy olyan gripen fílinge van az egésznek!

Vidéki 2014.01.16. 08:51:48

@Willy: "Te ilyen szakértő vagy ?"

Mindenki más aki a felelősség súlya alatt dolgozik a témában, az a magadfajta kibicekhez képest született hülye lenne?

Exploiter 2014.01.16. 08:59:22

Szerintem ezt a megállapodást mégaz előző csapat készítette elő.
Viktor nem bízik abban, hogy megint ekkora fölénnyel nyernek, ezért inkább sietve megköti az egyezséget.
Mindenképpen ez történt volna, de így legalább az ő nevéhez kötődik a sikersztori, ill ő tud alkudozni is, kinek mennyi pénz jusson a deal-ből.
Ezért a sietség.
Röviden: valószínűleg ráfizetünk, de ezek a dolgok így mennek itthon, aki pedig nem tudja, hogy a politikában nem barátok vannak, hanem érdekek, az hülye.

Vidéki 2014.01.16. 09:04:24

@Willy:

Az oroszok építik Paks két új blokkját

Index
2014. január 14., kedd 09:29

"A paksi atomerőmű mostani négy blokkja a hazai energiaigény 40 százalékát adja. Magyarország földgázszükségletének 75 százalékát, olajfelhasználásának pedig 80 százalékát Oroszországból szerzi be.

Vlagyimir Putyin azt mondta: a két új 1200 megawattos blokk megépítésével, meg lehet duplázni a paksi atomerőmű mostani 2 gigawattos teljesítményét. Ezzel megnő Magyarország energetikai függetlensége, és ez akár 200 milliárd forint bevételt is hozhat a magyar költségvetésnek.

Magyarok is építik
A teljesítmény megduplázása csak részben igaz. Ez csak körülbelül 2030-ra vonatkozik, amíg még a régi blokkok is működnek és már az újak is üzembe álltak.

A mostani négy paksi blokk kapacitását ugyanis 2032-től el kell kezdeni csökkenteni, 2037-ben pedig le kell állítani őket."

A magadfajta kibicek csak 2037-ben, akkor kezdenének el töprengeni a gondokon, ha a mostani négy paksi blokkokat már leállították! A ti eszetek kereke azon jár, mit miért nem lehet megvalósítani!

Ti Pató Pál úr szellemi örökösei vagytok, akiről Petőfi ezt írta

"Roskadófélben van a ház,
Hámlik le a vakolat,
S a szél egy darab födéllel
Már tudj’ isten hol szalad;
Javítsuk ki, mert maholnap
Pallásról néz be az ég...
Közbevágott Pató Pál úr:
„Ej, ráérünk arra még!”

Mourinho már nem a király 2014.01.16. 09:19:58

index.hu/kultur/2014/01/15/szocs_geza_a_hetes_nyert._ja_nem_az_otos/
Te úrjézus, ez annyi féle képpen siralmas, hogy az már művészet...

Az atom témához: a részletekkel nem vagyok és nem is akarok tisztában lenni (félek az oroszoktól :D). Viszont energia termelés céljából én atomerőmű párti vagyok. Egyrészt elviszik az oroszok a használt fűtőtesteket (ha minden igaz), másrészt az olaj fogyásával egyre inkább szükség lesz az áramra. 20-30 év múlva az elektromos autó már Mo-on sem csak álom lesz. Ha olcsó az áram mért ne fűtsünk, főzzünk azzal, minek a gáz?

Berzengő 2014.01.16. 09:30:33

@Andras J Fazekas: Csak eppen Merkel nem játszotta az eszet, hogy ki a ruszkikkal, a haza veszélyben, Putyin csicskásai maffialallamot üzemeltetnek, meg hogy Schroder puccs van a szent nemet hazában.

Orbán meg igen.

Melee 2014.01.16. 09:37:54

@Nemzeti Dohányos: Az atomerőmű leállítása addig veszélyes amíg leáll, addig is csak annyira mint ameddig működik. A franciák esete azt mutatja, hogy hibáztak a leállításnál, és nem azt, hogy veszélyes leállítani egy blokkot.
Tendert meg azért kell kiírni, hogy lennebb szorítsák az árakat, ha van konkurencia alacsonyabbak az árak, ezt már az ókorban is tudták. Ha meg nem az ár az egyetlen elbírálási tényező, akkor minőség és referencia alapján a drágább ajánlatot tévő is lehet nyertes, de az borítékolható, hogy az is kisebb árat ad, mintha kizárólagos pályázó lenne.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.16. 09:42:25

@Vidéki: Az sem mindegy, hogyan lehet és hogyan kéne megvalósítani. Igen, előre kell gondolkodni, csak ez a döntés kurvára nem volt meggondolva, és pláne nem volt tudtára adva a jónépnek. Hogy is van az a nemzeti konzultáció, meg a NER?

Melee 2014.01.16. 09:42:49

@BKV reszelő: Attól, hogy a farkad internetes kommenteidre vered még nem leszel valaki. Anyádba te menj, én jól megvagyok ahol vagyok. Fukusima hatásairól beszéltem, nem a jelenség keletkezéséről, akinek van agya és használja, az rájött. Csernobilban sem volt szökőár, mégsem szépséges tündérmese lett a vége.

Willy 2014.01.16. 09:45:11

@Vidéki: Majd ha a kérdésekre kaptunk konkrét választ, addig maradj csendbe lécci, vagy mond azt, hogy "fingom sincs, csak leírtam mert aztmondták/aztolvastam/stb"

SirTocy 2014.01.16. 10:01:19

Pofám leszakad néhány emberen. Komolyan. De mindegy, legalább most jól megtudtam, hogy ez így teljesen rendben van, nem kell tendereztetni háromezermilliárd forintra, méghozzá azért nem, mert GYURCSÁNY! MERAGYURCSÁNY MEG A GÁZVEZETÉK!

És mert a FIDESZ a legnépszerűbb.

És mert Viktor még soha nem hazudott.

És mert az ellenzék szar.

És a VB egy bolsilibsi blog. (Mert ugye a mutyisz hatalomrakerülése előtt nem a baloldalt ekézte 24/7, neeeeem.)

Komolyan? Srácok... KOMOLYAN? Mi... a picsa... van... egyesekkel? Néhány embernek tényleg csak jégcsákánnyal lehet a tuskó fejébe verni, hogy mi a probléma ezzel az egésszel?!

BKV reszelő 2014.01.16. 10:04:04

@Melee: Hülye gyerek! A következmény egy okozat, mindig megelőzi egy ok. Ha nincs ok, nincs okozat. Akinek egy giliszta idegrendszerével vetekedő agya van, az felfogta...te nem. Ez van. :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.01.16. 10:14:11

@Melee: 1. Kínának van egy kurva nagy folyója. Ha elintézed, hogy itt is olyan topográfia legyen, akkor épülhetne itt is olyan. Egyébként a kínaikak rendszeresen hazudoznak arról, hogy miből, mit és mire költenek, ezért az index féle bullshit féle írásokat ne vedd komlyan. Sokszor még a teljesítményt sem tudják az energia/munka fogalmátol megkülönböztetni...

2. A német energiapoltika egy vicc. A világ mérnökeinek és energetikusainak komoly százaléka röhög vagy a fejét fogva anyázik, hogy ennyi pénnzel és ilyen múlttal hogy lehet valami ennyira balfasz..

Berzengő 2014.01.16. 10:15:20

@SirTocy:

Szekta tagok

_______

imgfrm.index.hu/imgfrm/1/9/3/9/BIG_0011861939.jpg

A Fidesz készült rá, hogy négy évtizednyi hallgatás után végre kimondjuk: oroszok haza, diktatúra a szemétdombra, kommunisták nyugdíjba!
Orbán Viktor (Magyar Nemzet, 2009. június 20.)
_______

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.01.16. 10:23:05

@NYJetsTD: És pont ez igazolja azt, hogy kb. itt a vége a "zöld" erőműveknek. Az exponenciális árcsökkenésnek vége, és még a kínai fotovoltatikus cellékkal is vicc az, amire ezek az erőművek képesek.

30 éve kb. tudományos kutatóintézetek szórakoztak ilyennel, mert űreszközökre rakták rá, mert nem nagyon volt más energiaforrást a radioaktív izotópost leszámítva.

Tehát abban reménykedni, hogy nagyságrendi árcsökkenés lesz úgy, hogy a hatásfok erőteljesen javulni, az hiú remény. A bibi az, hogy azonos pénz elköltsével a mérsékelt övi éghajlaton egy naperőmű azonos pénzből azonos idő alatt kb. tizedannyi áramot termel, mint egy atomerőmű. Hiába húzol fel több pénzből azonos névleges kapacitás, ha a naperőműnek a rendelkezésre álló tényezője 0,1 vagy az alatti. Totálisan tervezhetetlen a termelése és az élettartama kb. 25-30 év. Papíron. És már ekkor is kb. 80%-át tudja az eredeti teljesítmények. Papíron. Egy atomerőmű élettartam meg már most 50+ év ,a jövő reaktoraitnál meg kb. kétszer ekkora. Tehát a "zöld" erőművet még 3-4-szer fel kell húzni azonos életcikus alatt.

Állami támogatás nélkül semelyik "zöld" erőművet nem húzták fel volna soha és egy sem élne meg piaci alapon. Az atomerőművek meg mindig is így működtek. Upsz...

Megvan a helye ezeknek az erőműveknek is egyes specális adottságokkal rendelkező országokban, de

ad 1. Kis hazánk nem ilyen.
ad 2. A világ nagy része sem olyan, hogy ezek nagy arányban használhatóak lennének.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.16. 10:34:05

@SirTocy:

Igazad van. A 20 ezer milliárdos ájemef hitel kurva jo üzlet volt, azt nyögjük még mindig!

Na huzz innen el anyádba!

SirTocy 2014.01.16. 10:52:29

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Akkora egy demagóg, ostoba faszt, mint te, még rajzolni se lehetne. Pedig hidd el faszikám, ismerek pár tág fantáziájú embert, de olyan figurát, mint te, egy szarrá LSD-zett Andy Warhol se tudott volna megálmodni.

Szóval most mindenki fogja be a pofáját, MERT BEZZEG A GYURCSÁNY. Egyébként honnan tudod, hogy mi volt a véleményem az IMF hitelről, te faszparaszt? Miből veszed, hogy azért, mert nem szopom a főnököd pöcsét, mint te, rögtön a Gyurcsányékkal vagyok?

Igen öcsém, érdekel, hogy miért nem volt tender egy ekkora összeg elszórásakor, politikai párttól függetlenül. Ahogy azon is ki vagyok akadva, hogy hova mentek az EU-s pénzek és a hitelek.

Belefér a csökött agyadba, te véglény, hogy én szarok rá, hogy melyik pártba tartozik valaki, mert számomra csak az a fontos, mi az, amit letesz az asztalra? Képes vagy felfogni olyan alapvető tételeket, hogy az, hogy az előző kormány mit baszott el, nem indokolja, hogy a mostani kormány (például) fű alatt költsön el három-négyezermilliárd forintokat?

Baszdki, évmilliárdos evolúció, többmillió sperma, és állítólag te vagy a legjobb, amit ez a folyamat képes volt kitermelni magából?! Faszom...

www.quickmeme.com/img/f2/f2a887e73fa33d2a6101ac3c940f3e5f0300e1a7e9265b2229479fa0c3aec97e.jpg

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.01.16. 10:59:54

@SirTocy: Áh,ha látsz valakit szart nagykanállal enni,akkor az biztosan egy fideszbirka,és viktor szarát eszi.

SirTocy 2014.01.16. 11:03:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem mindenki, de ő két nyammogás között még büszkén hangoztatja is, szóval... ja.

Andras J Fazekas 2014.01.16. 12:33:01

@Ómacicka Bábó:

Parlament elé kerül, ott majd megtudod.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.16. 12:50:51

@SirTocy: Nekem ez utóbbi már a Conchobartól is megvolt :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.16. 12:51:51

@SirTocy: De bazmeg. Ha a rendőri vezetők lennének ilyen állhatatosak, meg a NAV főnökök ilyen eltökéltek az ÁFA csalások felderítésében, mint ezek a fizetett trollok... Rend lenne!

Hamajd 2014.01.16. 13:16:29

Az eddig olvasottak alapján, mindenki teljes nyugalommal fog szavazni menni. Hajrá.

SirTocy 2014.01.16. 13:26:41

@ColT: Conchobar egy külön történet, szerintem ő a troll után a fórum-ogrék osztályának első instanciája, prototípus, olyan, mint a Terminator-ban a T1000-es: valami új, sokkal veszélyesebb fajta, mert nem csak rosszindulatú, de sokkal ügyesebben forgatja ki a mondanivalódat és ad szavakat a szádba.

Egyébként igen, ha ilyen állhatatosak lennének, de ha hozzá ugyanekkora idióták is, nem lehetne nekik lőszer javadalmazást adni, mert napi rendszerességgel lőnék el a saját pöcsüket.

Ómacicka Bábó 2014.01.16. 13:29:17

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Mé van az hogy mindig összekeveritek a szart a fossal ?? Mire mentség az imf hitel? Most egy orbitális fidesz buliról van szó! Hiába próbálsz terelni,ez csak a fideszbirkáknak elég,,

Ómacicka Bábó 2014.01.16. 13:31:33

Ó holvan most a sok nagymagyar ,nemleszünk gyirmóti, hogy hazaárulózzon egy kicsinyt?:-) :-)

Hamajd 2014.01.16. 13:56:11

A talicskák elindulnak kelet felé is:(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.16. 15:19:57

@Andras J Fazekas: Úgy, mint az ügynökaktákat? Mint a trafikszerződéseket?

NYJetsTD 2014.01.16. 17:20:34

@borzzz: én is így gondolom.

@molnibalage: erre mondom én, várjuk ki a végét. Állandóan mindenki azt hangoztatja, nincs más alternatíva, meg biztosan ez lesz még 20-30 év múlva is... bla, bla, bla. Ilyet kijelenteni teljesen megalapozatlan. Fogalmunk sincs mi lesz akkor.
Akarom mondani egy azért mégis. Magyarországon egy újabb méretes hitel és egy új atomerőmű.
Amihez esetlegesen kapcsolódó társberuházásokról még csak most szivárognak a hírek.

cink.hu/orban-dontese-miatt-megis-vizlepcsok-epulhetnek-a-duna-1502556493

Szerintem még kell jó pár hónap, mire összeáll a kép, mennyibe is fáj majd nekünk összességében ez a gyors dörgölőzés. De mint minden döntés, ami az elmúlt években született, ez sem fog megállni az eredeti árnál, az tuti.

Nemzeti Dohányos 2014.01.16. 18:44:16

@Melee: Olvasd már el újra amit írtam, és próbáld helyesen értelmezni. A német helyzetről írtam.

NYJetsTD 2014.01.16. 19:57:10

Lázár 2010-ben:"az oroszokkal való üzletelés mindig értékválasztást is tükröz. Értékválasztás volt 1849-ben, 1919-ben, és 1958-ban is. Mert, akik az oroszokkal üzletel az nem lehet a szabadság pártján."

...ö tudta már akkor is. : )

Meridian74 2014.01.16. 22:23:53

" nem írtak ki tendert, egyszerűen eldöntötték, hogy az oroszok építik"

Ha tendereztek volna, akkor csak szájbavert szarrágós huza-vona lett volna egy rahedli pénzért, de erőmű sose. Márpedig energia az kell, de az meg ócska rövidlátó duma, hogy vehetünk a piacról is áramot. Jah, ha lesz eladó, kérem szépen. És mennyiért? Mert ma lehet hogy olcsón van áram, de 2023-ban is olcsón lesz? És annyi amennyire NEKÜNK szükségünk lesz? Itt nem lehet vízerőművet, szélerőművet építeni, legfeljeb naperőművet, ami télen nem túl effektív (ha nem hiszed, nézz ki a az ablakon most), vagy geotermikus energiát lehetne még hasznosítani - ezt viszont nem tudom miért nem forszírozzák.

Én kevésnek is tartom a 2x1200MW-ot, mert most van 4x500, azaz 2GW. Ehelyett lesz majd 2.4GW? Nem nagy a változás... szóval elférne ide 3x1.2GW is szvsz.

Paks I-et meg mikor szanálják, átalakítani tóriumosra (addigra már kiforr az a technológia is - indiában most indulnak) ha van rá mód.

Meridian74 2014.01.16. 22:28:19

@Meridian74: még valami. Tenederezésnél a franciák jöhettek volna még képbe, ők ugye kínában építgetnek egy tucat erőművet (nem aprózzák el), de a farnciák inkább ne akarjanak ide jönni mégegyszer. Nem trianon miatt, hanem a 4-es metró miatt. Megmutatták mire képesek, köszönjük, mégeszer ilyenre nincs szükségünk.

Az oroszok már rég megépítették volna (ebben is van tapasztalatuk, lásd Moszkai metróhálózat), ráadásul 66 millió dollárt államkölcsönt is beszámítottak volna (medgyessiék nagyvonalúan ezt elengedték, de szeretném ha ők ezért minket kártalanítanának a saját zsebükből, van miből nekik) - tehát még olcsóbb lett volna az egész, és réges-rég használatban lenne már.

Meridian74 2014.01.16. 23:24:54

@kvadrillio: "tUDOD TARLÓSKÁM, A HELYZET AZ, HOGY EZ A BŰZ AZÓTA ÁRAD A "FŐVÁROSBÓL", MIÓTA TE OTT VAGY FŐ.....POLGIMESTER !!! b+ "

Mert amikor demszkáj volt a polgármester, 20 éven keresztül (ez is fontos momentum), akkor meg kutyaszarral volt kitömve a legtöbb kátyú... Erre már NEM emlékszel, ugye?

Meridian74 2014.01.16. 23:31:27

@tobeor: a manyup nem volt a tulajdonod. Mert az csak annyiban volt MAGÁN, hogy magáncégek éltek jól belőle, de az egész az állami nyugdíjrendszer kontójára történt. Jah, meg az állambácsi kezeskedett érte, "baj" esetén... talán számolni is kellene, nemcsak lovagolni a szavakon.

Az meg hoyg mennyire volt jó ez bárkinek is, kérdezd meg azokat az amcsikat, ahol valóban magánnyugdíj rednszer van, és a pénzügyi válság után/okán sokan semmit nem kapnak nyugdíjként, helyette pereskedhetnek jó sok ideig, amíg fel nem fordulnak...

Ez csak a bankoknak jó, nem nekünk.

tobeor 2014.01.17. 00:29:26

@Meridian74: de, az volt. a törvény szövege szó szerint ki is mondta. vitának helye nincs - hacsak nem képzeled hogy a te szavad felülírja a törvény, ráadásul visszamenőleges hatállyal...

Berzengő 2014.01.17. 04:49:56

@NYJetsTD:

Lázár János: Magyarország szempontjából sosem sült el jól, ha az elveinket és az érdekenket az oroszokkal bizniszelve megpróbáltuk aprópénzre váltani. Az oroszokkal való üzletelés mindig értékválasztást is tükröz. Értékválasztás volt 1849-ben, 1919-ben, 1945-ben, és 1958-ban, Nagy Imre kivégzésekor is. Mert, akik az oroszokkal üzletel, az nem lehet a szabadság pártján.... A keleti szelek, Európának ezen részébe, demokráciát és szabadságjogot sohasem fújtak. Egy orosz-magyar üzlet gazdasági értelemben akár még hasznosnak is tűnhet, de történelmi tapasztalat, hogy mindig a demokrácia feladásával jár.

www.youtube.com/watch?v=jlXJncJ1PuQ

Meridian74 2014.01.17. 07:26:16

@tobeor: igazán? Törvény szava? Amit úgy alakítanak ahogyan akarnak? Gyik kormáyon még ez van törvényen, a másik kormányon meg visszavonják és másik lesz érvényben. Ne nevetess, ez a dolog még tőlünk nyugatabbra sem úgy működik ahogyan azt képzeled.

Amúgy pont ugyanez lenne ha tenderezték volna az erőmű építését. Ez a kormány kiírta volna és elkezdte volna a tendereztetést, aztán a másik kormány meg gondolt volna egyet, nem tetszik az amit az előzőek csináltak, visszavonja, új tendert írt volna ki. Eredmény nulla, de egy rakás pénz a semmire kidobva. De van rá élő példa is, ha jól emlékszem Finnországban. A jól működő finnországban...! És nem egyedi az eset, ugye.

A zöldek meg lapítsanak, mint a szar a zöld fűben, mert Bős-Nagymarosban kurva nagyot vétkeztek. Mert lett Bős-Nagymaros, csak éppen úgy, hogy abból nekünk semmi hasznunk, csak kárunk van.

NYJetsTD 2014.01.17. 16:32:26

index.hu/video/2014/01/17/2014_01_17_lazar_rezsi/

01.07.-nél: a szolgáltatók komcsik : ))))

ezt az országot tényleg megdöglesztik az öregek.

De ha felfűzzük ezt a videót a parlament folyosóin készültek közé, akkor már érthető minden.
Nekünk annyi.

2014.01.17. 17:39:10

Nem olyan régen még az oroszok , ázsiai martalócok, megszálló állatok , rablók, mocskos kommunisták , gyilkosok voltak, igaz Viktor ?

És lám, csoda történt ! Viktor kinyalja a Putyin seggét, mert rájött a hülye idióta félázsiai faszdakotája, ott a csúti putriban, hogy ha netán egyszer a medve morcosan ébred fel és gondol egyet, akkor az ország megfagy. Mert csavar a keréken egyet-kettőt és nincs gáz, sem olaj sem pedig mise, azaz semmi se.
Igy hát az a sok sárgalábú, seggnyaló, ostoba barom, aki szidta a ruszkikat, most a saját szarát nyalja le, azt amit ők szartak oda. Mert ezt a kivonuláskor megmondták a záhonyi-csapi hidon, hogy ők még visszajönnek ide, de nem hadsereggel, hanem pénzzel ! Jól esik most a saját
szarát megenni, kedves fideszes barmoknak ?! Jó étvágyat hozzá,
.
Hahó barom képviselők, seggnyaló és szarevő honatyák és honanyák ! Az oroszok ujra itt vannak .
A hires CÖF mikor akar tüntetést szervezni az oroszok ellen ? Vagy most mellettük lesz tüntetés ?

Vidéki 2014.01.17. 19:44:08

@Meridian74:

"Ha tendereztek volna, akkor csak szájbavert szarrágós huza-vona lett volna egy rahedli pénzért, de erőmű sose. "

. Rámutatott: ( a pozsonyi Új Szó) nem Magyarország lesz az első az Európai Unióban, amely a "Roszatommal közösködik, ráadásul tender nélkül" , hiszen Finnország tavaly ugyanezt tette.

Bee-zony 2014.01.18. 00:41:00

Piccs-paccs-puccs, Putyin és Orbán lepacsizták a puccsot.
Banánköztársaság-narancsföldén a sírva vigadás folyt. köv., a 4-es metró után itt van az újabb tökéletes káderkifizető- és pénzkitalicskázó hely, és a téma évtizedekre a Vastagbőr számára.

Hamajd 2014.01.18. 12:51:10

@Bee-zony:

Csak a sok pics-pacs-pucs után, nehogy a stipi-stopi következzen :)

bagir 2014.01.18. 21:23:28

Hazudtok szarháziak, teljesen átlátszóan.
paks azért volt eddig drága, mert a rózsi által uralt energiaszektor veszteségét pótolta. menjetek a jó kurva anyátokba.

Berzengő 2014.01.20. 03:57:23

@janos551: Az a röhej, hogy hívek most mar az orosz bevonulasokat, országrombolást is MEGÉRTIK, sőt egyenesen felmentik az oroszokat, hogy NEM AZ O HIBÁJUK!!

hanem - most kapaszkodj meg - a bűnös NYUGATÉ! ;-)))

bekialtas.blog.hu/2014/01/19/ostobasag_oroszokkal_riogatni#more5770629

mamaleon 2016.01.01. 02:13:15

@hammurabbi: Orbán leszármazottainak semmi gondjuk nem lesz.Már annyira előre van a gazdagodással, a lopásokból,hogy még az ükunokájának sem kell egy fűszálat sem keresztbe tennie ahhoz,hogy úti módon éljen.Talán csak annyi változás lesz a leszármazottaknál,hogy nem Magyarországon élik a gazdagok felhőtlen életét,hanem valahol a kajmán szigetek környékén.

süti beállítások módosítása