Skip to content


       Szűrés lista

Paks II a Jobbik támogatásával

Pakssal kapcsolatban sok minden előkerült már, de szeretném pár szóban összefoglalni a lényeget.

3.000- 4.000 milliárd forintba kerül, ennek 80 %-a, vagyis 2.400 - 3.200 milliárd orosz hitel lesz.
Az orosz hitel törlesztését 2023-ban kell elkezdeni, futamideje 30 év.
2023-ban a most 2,5 éves fiam 12 lesz, a 6,5 éves lányom 16.
2053-ban, amikor a hitel lejár (ha lejár), nos akkor ők 42 és 46 évesek lesznek.
2023-ban az idén született gyerekek 9 évesek lesznek, 2053-ban pedig 39 évesek.
Vagyis Orbán Viktor szó szerint eladta a jövőt Putyinnak.
Nem csak a mienket, hanem a gyerekeink jövőjét.
Ha itthon maradnak, akkor ők is azért fognak majd dolgozni és adózni, hogy legyen miből törleszteni az oroszoknak. S mert a Lajos jól járt a maga 40%-ával. A gyerekeinknek és az unokáinknak kell majd elvileg emiatt kuporgatniuk a dolgok mai állása szerint.

Számomra ez a történet legdurvább része, erre nincs bocsánat.

orbanputyin2.jpg

Attól már a szemöldököm sem rándult meg, hogy a Cink birtokába került Word dokumentum tulajdonságai szerint a Magyar Villamos Művek számítógépén írták meg azt a nyilatkozatot, amely pár órával később a Magyar Mérnöki Kamara paksi bővítésről szóló állásfoglalásaként jelent meg a sajtóban. Az, hogy a Fidesz-közeli Nézőpont Intézet helyesbítést kért egy orosz újságtól, nehogy bárki is azt higgye, hogy az intézet vezetője, Mráz Ágoston Sámuel arra célozgatott, hogy Orbánnak és a Fidesznek mennyire megváltozott a véleménye az oroszokról az utóbbi időben; hát ez sem vicces, csak borzasztó szánalmas.

Viszont ami lényeges, hogy új paksi blokkok hatalmas hűtési igénye miatt valószínűleg legalább egy duzzasztógátat fognak építeni a Dunán, és egy szivattyús erőmű épülhet vagy a Duna-kanyarba, vagy a Zempléni hegységbe (vagy valahova). Nem elég az adósrabszolgaság, még a természetet is szétkúrják.

Amire pedig ezzel kapcsolatban érdemes figyelni, meg úgy általában Paks II-vel kapcsolatban, az a Jobbik. Az új erő, a radikális változás stb.

Ugyanis az ellenzéki pártok közül az LMP tüntet, az Együtt-PM népszavazást kezdeményez, az MSZP az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását indítványozza, a DK pedig rendkívüli parlamenti vitanapot kezdeményezett Paks miatt. A Jobbik viszont támogatja a Fidesz döntését, nem is akárhogy.

jobbik.jpg

A Jobbik január elsején létrehozta a "Vízerőműveket Magyarországnak" c. Facebook-oldalt, melynek névjegyében ez áll: "Magyarországon a rendszerváltás óta tabu téma a vízlépcsők építése. Oldalunk ennek megváltoztatására és a téma bemutatására szolgáló bejegyzéseket közöl."; és egyik első postjaként megosztotta a jobbikos Kepli Lajos december 7-i fényképét, miszerint "Magyarországon is! Vízerőművet"

Január 14-én, mikor Orbán aláírt Putyinnal, és ettől mindenki vért és epét hányt egyszerre, a jobbikos oldal ezt rakta ki:

jobbik2.jpg

Ennél seggnyalósabb propaganda-kampányt még Kerényi Imre és Habony Árpi szerelemgyereke sem tudna kitalálni, tényleg csak gratulálni tudok. Lehet mondani, hogy a Jobbik már nem az, ahonnan indult, és fujjjdenagyon utálja a Fideszt meg Orbánt, de aki figyelmesen néz és nézett az elmúlt években, az látja, hogy mi a helyzet. Kéz kezet mos, szépen összedolgozik a két párt.

jobbik3.jpg

Címkék: jobbik paks

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr635771316

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.20. 11:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spikk 2014.01.21. 13:53:00

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Nem vettem észre, hogy nagyon sok új atomerőmű épülne mostanság a világban, a németek például a meglévőket is kikukázzák, de nagyjából minde ország kifelé hátrál a dologból, mert belátták, hogy nagyon durva, globális katasztrófát okozhat egyetlen erőmű meghibásodása is.
Miről beszélsz akkor konkrétan?

Mondjuk értem én, hogy ha már elvertük a MANYUP pénzeket, elköltöttük a kolontári katasztrófa károsultjainak szánt adományokat, de még van pofánk lopni, akkor logikus dolog felvenni elképzelhetetlenül sok pénzt hitelbe a te nevedre, meg az enyémre, meg a gyerekeink nevére, abból aztán korrupciós felárral megcsinálni BÁRMILYEN beruházást, csak DRÁGA legyen, mert sok pénznek több az akárhány %-a is, ugye?
Közben le lehet szarni a közvéleményt, le lehet szarni a természetvédelmi szempontokat, minden mindegy, csak legyenek MINÉL NAGYOBB beruházások.
Én így látom.

Virág et. 2014.01.21. 13:53:24

@Vidéki: A GKI és minden más gazdasági elemző, valamint az egyszerű logika szerint növekszik. A nemzetközi árszínvonal-növekedés önmagában nem befolyásolja azt a tényt, hogy a befektetés megtérülését a fogyasztásból eredő bevételekből kívánja realizálni a szolgáltató. Ugyanígy volt ez a régi Paksnál is, ott is az utóbbi évekre ment le az áram ára, ahogy vezetik ki minden évben a beruházási költségeket. Ehhez nem kell nagy zseninek lenni.
Erre mondta Lázár, hogy a magyar állam magára vállalja az ebből eredő árnövekedést, ami azt jelenti, hogy az adókból származó költségvetés fogja ezt fizetni - tehát a végén minden adófizető. Hurrá.

@Enrico72: Az oroszoktól függünk a kőolaj és a földgáz vonatkozásában. Most mellé tettük a harmadik nagy energia-csoportot: az áramot is. Ha mondjuk pl. a franciák vagy a kanadaiak (fiktív példák!) építenék akár azonos feltételekkel, akkor enyhülne a függésünk, mivel megoszlana több ország között. Így viszont az van, amit Putyin akar és Ukrajna példájából tudjuk, hogy él is ezzel az erejével politikai érdekekből.
Az sem mellékes, hogy míg egy nyugati országban ha nem teljesíti az állam a kötelezettségeit, bírósághoz fordulhatsz, addig a félig sem demokratikus Oroszországban ez teljesen értelmetlen időpocsékolás. Ezek ugyanazok a bíróságok, amelyek Putyin utasítására évtizedekre börtönöznek be ellenzékieket, rivális vállalkozókat. Ezek nem fognak az állam ellenében dönteni akkor sem, ha az igazság nem az ő oldalukon van.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.01.21. 13:57:12

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Nem kamu válasz te szerencsétlen. Ha kiírák, akkor a tengerre árazott műszaki ajánlatok érkeznek. Viszont hogyan tendereztetsz, amikor még pénzed sincs....? Ki adna ma hitelt és milyen feltételekkel ennek az országnak...?

Conchobar 2014.01.21. 13:58:49

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Mert te hivatalos sajtóközleményben várod'. Igen." - Most szórakozol velem, vagy tényleg ennyire értetlen vagy? Meghiúsult kölcsön-kérésről nem adnak ki sajtóközleményt (már, ha egyáltalán odáig eljut a tárgyalás menete). Egyetlen kormány se

Conchobar 2014.01.21. 14:02:39

@Virág et.: "Ukrajna példájából tudjuk, hogy él is ezzel az erejével politikai érdekekből" - Qrva rossz lehet most Ukrajnának, mikor Putyin kölcsönt ad nekik (meg mindenféle kedvezményt a gázszállítás kapcsán). Olyan rossz, hogy az üres zsebű és sóher EU-nak hátat is fordított

kerekes pereces 2014.01.21. 14:04:18

@Spikk: "Nem vettem észre, hogy nagyon sok új atomerőmű épülne mostanság a világban"
www.iaea.org/PRIS/
438 reaktor működik jelenleg a világban, 71 pedig építés alatt. 1 van a leállítás állapotában.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.01.21. 14:11:22

@Spikk: Hát bazdmeg, ezen tényleg röhögnöm kell...

@kerekes pereces: Lásd itt. A tervezés alatt álló és tervezettről ne is beszéljünk. Kína egymaga 200+ reaktorban gondolkozik hosszútávon.

Spikk 2014.01.21. 14:11:36

Nehogy azt mondjátok, hogy csak beleugatok, van javaslatom is, hogy mi legyen az atom helyett...
Sok kisebb (háztartási, közösségi, települési, vagy akár régiós) erőmű szerte az országban, hol mi felel meg az adottságoknak. Nap, szél, biogáz, geotermikus, kisebb vízerőmű, vagy bármi. A lényeg, hogy ott teremjen az energia, ahol használjuk.
A smart grid (okos hálózat) nevű technológia pedig lehetővé tenné, hogy a legkisebb hálózati kapacitások fenntartása mellett a legalacsonyabb hálózati veszteségek árán a lehető legnagyobb ellátási biztonságot adja a rendszer. A különféle erőmű típusok a folyamatos ellátás mellett a szabályozhatóságot is biztosítanák, így legfeljebb szerény tárolási kapacitásra lenne csak szükség.
Meg persze az is fontos, hogy minél kevesebbet használjunk, hisz a legolcsóbb energia az el nem fogyasztott energia.
Hiszek abban, hogy az energiatakarékosság, meg a sok kis erőművel ellátott "smart grid" megfelelő arányban támogatva alkalmas lenne arra, hogy gyakorlatilag szinte teljes energiafüggetlenséget érjünk el kevesebb pénzből és ráadásként nem kellene attól sem tartani, hogy valaki ránk robbantja a saját erőművünket, ami atomcsapással érne fel és egyben felére is csökkentené az ellátottságot - persze ha az eset nem okozna összeomlást a hálózatban, meg más erőművekben.

Spikk 2014.01.21. 14:15:19

@molnibalage: Nem kapnánk tisztességes úton hitelt? Akkor nem ugrálunk, öreg! Amikor ki van a seggünk a gatyából, akkor nem az a helyes irány, hogy felvesszük az évszázad maffiahitelét egy felesleges maffiaberuházásra.

Spikk 2014.01.21. 14:16:25

@molnibalage: Röhögnöd? Na meséld csak el, mi olyan mulatságos? Érveket!

Conchobar 2014.01.21. 14:20:50

@Spikk: "Sok kisebb (háztartási, közösségi, települési, vagy akár régiós) erőmű szerte az országban, hol mi felel meg az adottságoknak" - Azért azt a sok-sok féle-fajta erőművet valakinek csak meg kell terveznie, meg kell építenie és valakinek finanszíroznia is kell. Ha a szavadat adod, hogy ennek az ötletnek a megvalósítása kevesebbe kerül, mint Paks2, én elfogadom. Mert bizonyítani...

Spikk 2014.01.21. 14:21:47

@kerekes pereces: Jé, talán Kínában, meg Indiában? Micsoda meglepő fordulat. Javaslom, hogy aki annyira atompárti, az csomagoljon. Jó ott lakni, de tényleg.
Nem gondolom, hogy amikor azt mondom, hogy a világ kifelé hátrál az atomiparból, akkor egy ilyen országra való hivatkozás releváns lenne. Normális országokról beszéltem, ahol normális szempontok szerint döntenek.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2014.01.21. 14:24:08

@Conchobar:
"A Grippenekkel is ugyanúgy meg lehet védeni Magyarország légterét, mint F-16-osokkal."

Csak az a gebasz, hogy itt többfeladatú vadászbombázók rendszeresítéséről volt szó. (Tudod, NATO követelmény)
Légiharcban lehet hogy fakít, de a szárazföldi csapatok harcának támogatására a szappantartó mérete, szegényes fegyverarzenálja miatt a harcértéke nudli.
Pl. zászlóalj méretű páncélos támadás megállítására teljesen alkalmatlan, mert az egyetlen hozzá rendszeresített megfelelő eszközt a CCM egyezmény miatt (amit 2012 júliusában ratifikált Mo.) nem vásárolták meg.
Az AGM-65-ösökhöz fizikai méretek miatt nem lehet a LAU-88/A triplasínt felszerelni. 4 rakéta, utána keringnek mint gólyafos a levegőben.

"Az eset mindenesetre alkalmas annak bemutatására, hogy még az amerikaiak is felhorkannak"

Pontosítok. Felröhögtek. Hisz mind az F-16, mind az F/A-18 mérföldekkel komolyabb a szárnyas Volvo-nál. A lengyelek nem hiába döntöttek a Block 52+ -os F-16 -osok mellett.

Spikk 2014.01.21. 14:30:05

@Conchobar: Igen. Ez rengeteg munkahelyet jelent valóban. És szerintem ha figyelembe veszed Paks egyéb következményeit is a másfélszeres áron felül, akkor talán el is hiszed, hogy nem fog soha megtérülni.
Fel kell duzzasztani a Dunát a hűtés miatt. Minimum egy duzzasztógát, de valószínű, hogy ez azt okozza majd, hogy többet kell építeni, mert a felgyorsult folyó kimélyíti a medret és a talajvíz szintje is csökken, ami a mezőgazdaságban okoz problémákat, tehát alatta is kell duzzasztani, stb.
Kell építeni egy SZIT-et (ez pl. Visegrád szétbarmolásával megoldható).
Az erőművi hálózat kapacitása nem alkalmas a párhuzamos üzemre, új kell abból is.
A költségek emelkedni szoktak (nem várt kiadások, satöbbi dumák, egy ennyire hosszú projektnél talán nem is csoda, hogy vannak változások közben).
Szóval vannak következmények is, amik további tetemes kiadásokat okoznak.

kerekes pereces 2014.01.21. 14:30:51

@Spikk: Például Nagy-Britanniára gondolsz? A Westinghouse a napokban írta alá, hogy 3 AP1000-es reaktort fog építeni ott.
A fejlődő világban tényleg több reaktort fognak építeni. Pont azért, mert ez éri meg: növekvő energiaigényeik vannak, és rájöttek, hogy a széntüzelés annyira nem jó móka. Nem azért választják az atomot, mert olyan hülyék lennének. Hanem azért, mert nincs más alternatíva. Szerinted Kínában, ahol mágnesvasutat építenek, és 40-60E mérnököt foglalkoztató cégek vannak, valamint az exportjuk 95%-a high-tech, ott nem a lehető legjobb megoldást használják? A kínaiak nem hülyék. A világ második legnagyobb gazdasága az övék.

Vagy a szlovákok? Ők is építenek, 2 blokkot. A franciák is, a finnek is. Képzeld, még Japán is.

Conchobar 2014.01.21. 14:31:08

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Csak az a gebasz, hogy itt többfeladatú vadászbombázók rendszeresítéséről volt szó. (Tudod, NATO követelmény) Légiharcban lehet hogy fakít, de a szárazföldi csapatok harcának támogatására a szappantartó mérete, szegényes fegyverarzenálja miatt a harcértéke nudli." - Kinek a szárazföldi csapatait akarjuk támogatni? És hol? A mieinket Afganisztánban, a támaszpont őrzésben, vagy konvoj kísérgetésben? A francia csapatokat Csádban?

Spikk 2014.01.21. 14:32:50

@Conchobar: Ja és még valami! Ha az állam csak annyival támogatna, amennyivel a haverjai drágábban dolgoznak a piaci árnál, már mennék is napelemet, meg szélkereket venni. Bár az utóbbit tilos telepítenem, de hogy miért. Talán mert megtérül tized annyi idő alatt, mint az atomerőmű? (Ami egyben azt is jelenti, hogy az üzemideje alatt megtérül, ami az atomnál úgy tűnik, hogy nem biztos...)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2014.01.21. 14:33:09

@Spikk:
"Nem vettem észre, hogy nagyon sok új atomerőmű épülne mostanság a világban, a németek például a meglévőket is kikukázzák"

Ha csukott szemmel jársz nem csoda. Ne egy országból indulj ki.
www.portfolio.hu/vallalatok/energia/fukusima_utan_is_tucatszamra_epulnek_az_uj_atomeromuvek.183035.html

Emlékszem, még a '90-es évek elején egy riportban pont egy német sötétzöld tüntető picsát kérdeztek meg, hogy atomenergia hiányában honnan lesz elektromos áram.
Válasz: a konnektorból. X-DDD

Conchobar 2014.01.21. 14:33:44

@Spikk: "akkor talán el is hiszed, hogy nem fog soha megtérülni" - Magam is attól tartok, hogy számos dolog Paks körül (pro és kontra) hitbéli kérdés

Spikk 2014.01.21. 14:34:40

@kerekes pereces: Nem baj, ha én ettől még azt gondolom, hogy nem helyes, ha esetleg (hangsúlyosan: esetleg) anyagilag végül ez is a legjobb megoldás?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2014.01.21. 14:40:43

@Conchobar:
Tehát nem tudod bizonyítani az állításodat. Köszönöm, hogy engemet igazoltál.

Conchobar 2014.01.21. 14:41:43

@Spikk: "szélkereket venni. Bár az utóbbit tilos telepítenem, de hogy miért. Talán mert megtérül tized annyi idő alatt, mint az atomerőmű?" - A szélkerékkel meg a napkollektorral alighanem úgy járnánk, mint a rizzsel, naranccsal meg gumipitypanggal, idővel belátnánk, hogy trendinek ugyan trendi, de nem a mi vidékünkre valók. Ami a szélkereket illeti, elektromos légvezetékes fogyasztói csatlakozó vezetéket sem engednek már építeni (csak földkábeleset). Ami magasan kilóg a földfelszínből, avval rendszeresen gondja támad az áramszolgáltatónak

Conchobar 2014.01.21. 14:42:16

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Tehát nem tudod bizonyítani az állításodat. Köszönöm, hogy engemet igazoltál." - Ja

Spikk 2014.01.21. 14:43:32

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:
Szerintem egy ilyen fórum nem helye az ilyen ocsmányságoknak. A kocsmában a haverjaiddal talán igen, de ott is csak óvatosan!
Én elhiszem, hogy sok országban építenek ma is ilyen erőműveket. De inkább szeretném, ha azok az országok lennének a szemünk előtt lebegő példák, amik nem. Szerintem nem vagyunk elég felnőttek ezekhez a dolgokhoz. Csernobil, Fukusima. Aztán hogy a lopós politikusok szeretnek ekkora üzleteket kötni, az érthető, nem? De mit szól a köz? A németeknél azt mondták az emberek, hogy nem kell több atom. És ez a helyes, ez a követendő. Hogy máshol még javában tervezgetnek? Az legyen az ő bajuk!

Virág et. 2014.01.21. 14:56:33

@Conchobar: 1. Ukrajnában kb 1 hónapja közel polgárháborús állapot van. Néhány helyi nem ért egyet veled meg Putyin jóindulatával ezek szerint.

2. Volt ez máshogy is. Néhány éve, amikor Putyinnak nem tetsző rezsim volt, választásokkor hirtelen emelt egyet az áron, aztán amikor nem tudtak fizetni, elzárta a csapot. Tessék emlékezni, ez velünk is megtörténhet.

Konklúzió: Putyin jutalmaz és büntet. Egy másik országot. Ha ez nem függés a négyzeten, akkor semmi. Brüsszel ehhez képest nagy büdös nulla - ezt csak a szabadságharc miatt.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2014.01.21. 14:57:04

@Conchobar: "Kinek a szárazföldi csapatait akarjuk támogatni?"

A Magyar Honvédségét, vagy más NATO tagállamét. Már a honvédségnek is vannak FAC képesítéssel rendelkező katonái.
en.wikipedia.org/wiki/Forward_Air_Controller

"És hol? A mieinket Afganisztánban, a támaszpont őrzésben, vagy konvoj kísérgetésben?"
Ahogy mondod. Úgy hívják Close Air Support.
en.wikipedia.org/wiki/Close_air_support
A 20. század folyamán a kombinált hadviselés megjelenésével (Vietnámban, afgánban -az oroszok és jenkik is- rengeteg mudzsahed rajtaütést) csak légitámogatás segítségével sikerült a számbeli és tűzfölényben lévő ellenséget. visszaverniük

Január Herceg (2014) 2014.01.21. 15:00:04

@Spikk: "A németeknél azt mondták az emberek, hogy nem kell több atom. És ez a helyes, ez a követendő."
Sok pénzért mérik ám azt a büszke gesztust. A német fizeti (a dán után) Európa legdrágább lakossági áramát: 28,5 eurócent/kWh. Kéne?

Conchobar 2014.01.21. 15:00:53

@Virág et.: " Ukrajnában kb 1 hónapja közel polgárháborús állapot van. Néhány helyi nem ért egyet veled meg Putyin jóindulatával ezek szerint" - Kötve hiszem, hogy Putyin miatt, vagy Putyin ellen tüntetnek

Conchobar 2014.01.21. 15:03:52

@Virág et.: "Néhány éve, amikor Putyinnak nem tetsző rezsim volt, választásokkor hirtelen emelt egyet az áron, aztán amikor nem tudtak fizetni, elzárta a csapot" - Az mikor volt. Én ugyanis olyanra emlékszek, hogy az oroszbarát Belorusszia (!) nem fizetett, és erre zárodott a csap. Ukrajnával ugyanez volt helyzet, 2 ízben is

Conchobar 2014.01.21. 15:05:56

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Gyerekem! Épp annyi keresnivalónk van Afganisztánban, mint a Don-kanyarban volt

Conchobar 2014.01.21. 15:12:53

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "A Magyar Honvédségét, vagy más NATO tagállamét" - Nem értetted se a konvojt, se Csádot. Ha nem vállalunk harci/háborús feladatot, akkor nincs értelme finnyázni a légierőnket. A másik dolog meg az, hogy ne akarjuk már a légierőnkkel Csádban támogatni se a francia százazföldi erőket, se mást. Azt intézzék el nélkülünk

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2014.01.21. 15:14:11

@Spikk:
"Szerintem nem vagyunk elég felnőttek ezekhez a dolgokhoz."

A fejlődés áldozatokkal jár. Különben még mindig a kőkorszakban lennénk.
Csernobil és minden azt megelőző és utána bekövetkezett baleset után felülvizsgálták a meglévő biztonsági intézkedéseket, technológiákat és újakat léptettek a helyükbe. Ennyi.

Virág et. 2014.01.21. 15:15:48

@Conchobar: Ukrajnában pontosan azért tüntetnek az emberek, mert a Putyin-barát kormánnyal szemben ők inkább az EU-n belül terveznék a jövőjüket.

És ahogy elnézem a világ boldogabbik fele még mindig tőlünk nyugatra és nem keletre lakik, tehát valamennyire talán igazuk is lehet.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2014.01.21. 15:20:00

@Conchobar:
"nem vállalunk harci/háborús feladatot, akkor nincs értelme finnyázni a légierőnket."

És az magyar államhatárt átlépő idegen haderőt meg letolt gatyával, bő vazelinnel várnád? X-DDD
Hány éve vagy királyfi?

Conchobar 2014.01.21. 15:22:58

@Virág et.: " Ukrajnában pontosan azért tüntetnek az emberek, mert a Putyin-barát kormánnyal szemben ők inkább az EU-n belül terveznék a jövőjüket" - Tehát, akkor a tüntetésen szerinted se Putyin a központi téma. Ha meg Klicskóra gondolsz, akkor meg talán már az EU se annyira téma (sokkal inkább a személyes ambíciók)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2014.01.21. 15:25:24

@Conchobar:
"Nem értetted se a konvojt, se Csádot"

Dehogynem. Mellébeszélsz, mint mindegyik narancskomcsi itt. X-DDD

Conchobar 2014.01.21. 15:27:51

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "És az magyar államhatárt átlépő idegen haderőt meg letolt gatyával, bő vazelinnel várnád?" - Nem baz+, nem avval, hanem egy századnyi F-16ossal. Aztán jönne a bő gatya meg a vazelin. Mert tudod, hiába vettünk volna F-16-ost a Grippen helyett, azokkal se állítanánk meg egy komolyan veendő haderőt

Spikk 2014.01.21. 15:27:51

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Tényleg teljesen normális, hogy ilyen méretekben végezzünk emberkísérleteket. Költözz Paksra! Hátha részese lehetsz!
Nincs több kérdésem.

Conchobar 2014.01.21. 15:29:12

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Mellébeszélsz, mint mindegyik narancskomcsi itt." - Gyerekem! Én aztán nagy narancskomcsi vagyok. Mind közül a legnagyobb

Conchobar 2014.01.21. 15:32:53

@Virág et.: "És ahogy elnézem a világ boldogabbik fele még mindig tőlünk nyugatra és nem keletre lakik, tehát valamennyire talán igazuk is lehet" - Nem volt ez mindig így. Valentinianus idején délen voltak a boldogok és affelé igyekeztek a barbár germánok. Akik végül meg is érkeztek, de akkorra már nem voltak annyira boldogok a déliek

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.01.21. 15:38:56

@kerekes pereces:

Mivel lelkesítetted volna 2006-ban a budapesti székház-autó-busz gyújtogató, a tisztességes polgárokat terrorizáló puccsratörö csöcselék haverjaidat, ha Gyurcsány Ferenc "sunyin" aláirta volna Moszkvában a TE tudtod nélkül PAKS 2-t...?????!!!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2014.01.21. 15:44:46

@Spikk:
"Nincs több kérdésem."

Tehát végre felfogtad, hogy atomenergia nélkül (itt) nem megy.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2014.01.21. 15:47:05

@Conchobar:
"Gyerekem! Én aztán nagy narancskomcsi vagyok. Mind közül a legnagyobb "

Hogy reagálta le a gyereked, hogy végre (itt blog közönsége előtt) bevallottad posztkomcsi pártok iránti imádatodat? X-DDD

Conchobar 2014.01.21. 15:52:52

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Hogy reagálta le a gyereked, hogy végre (itt blog közönsége előtt) bevallottad posztkomcsi pártok iránti imádatodat?" - Gyerekem! Már kezdesz untatni

Spikk 2014.01.21. 16:56:16

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Nem tudom, hogy képességeid hiányában nem értetted meg, amit írtam, szándékosan nem értetted meg, mert nem akarod érteni, vagy szándékosan kiforgatod a szavaimat...
Már hogy ne menne atomenergia nélkül???
1. Van egy csomó időnk a jelenlegi blokkok leállításáig.
2. A kutatási és fejlesztési források ma már erőteljes vándorlásban vannak a megújuló energiák, a takarékos megoldások és a teljesen új lehetőségek (pl. Széles Gábor, hehe) kutatása felé.
3. Ha az állam akár támogatás nélkül engedné az embereket és nem akarná keresztbe letolni a torkukon a korrupt nagyberuházásait, már sokkal előrébb tartanánk, de ha akár csak szerény adókedvezménnyel (csökkentett ÁFA?), egy kis hitel (kamat) támogatással meg az EU-s pályázati források magánszemélyekhez (is) történő eljuttatásával segítené a megújulók és takarékos megoldások (szigetelés, LED, stb.) elterjedését, akkor mesefilmbe illő fejlődés tanúi lehetnénk. Egy 300 W-os szélkerék megkapható kb. 125 ezerért. A napelemek egyre olcsóbbak és jobbak, a hőszivattyúk egész magas jóságfokkal tudnak eletromos energiából hőt fejleszteni...
4. Magadtól is tudsz lépni, egy egyszerűbb kollektor házilag megépíthető és ha csak előmelegíted vele a vizet, vagy fűtés rásegítésre használod, akkor is tudsz vele spórolni. Léteznek már komposztfűtésű házak, azokat sem korrupt külföldi cégek készítik, megnézel pár YT videót, utána olvasol, felveszed a kapcsolatot olyannal, aki csinált már ilyet és nekiállsz.

Szóval nem, nem látom be, hogy miért is lenne szükségünk egy felesleges, ám irgalmatlanul drága és sok veszélyt hordozó beruházásra.

Virág et. 2014.01.21. 17:11:51

@Conchobar: Dehogynem. Putyin hatalmi törekvései a központi téma. Egyébként meg most tényleg azon akarsz vitázni, hogy Putyin-bácsi kezében jó helyen van-e sorsunk? Nem függött már ez az ország eleget az oroszoktól, ennyire hiányoztak vissza?

kerekes pereces 2014.01.21. 17:22:40

@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: Nekem nem haverjaim azok, akik kint randalíroztak 2006-ban. Elítélem őket.

borzimorzi 2014.01.21. 17:29:11

@Conchobar: Pontosan. Ezt elkerülendő, tarcsiban már rég kellene lennie egy lengyel-cseh-szlovák-magyar-horvát összefogásnak az EU-n belül. Valami "visegrádi négyek" voltak valaha, csak aztán Orbán létrehozta belőle a visegrági egyeket. (Copyright: Hofi Géza.)

Üdv:
b

Meridian74 2014.01.21. 17:32:41

@SirTocy: "meghírdetem a tendert, hogy a legolcsóbban készülhessen el, amiben megállapodtunk"

Szted ha a finneknél e nem sikerült, akkor nálunk majd fog? Hát muhahahaha ha ebben még te hiszel.

Meridian74 2014.01.21. 17:36:13

@Laci A Lakli: "Nos épp ezért a Középmagyarországi Törési öv + suvadásra alkalmas löszfal közvetlen közelébe építeni az erőművet geológiai szempontból igencsak véleményes Paks helyzete"

Te aztán értesz hozzá... bölcsész-e vagy te-e?

Meridian74 2014.01.21. 18:12:54

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Kérlek bizonyítsd, hogy az oroszokon kívül senki más nem hitelezne meg 2 reaktor blokkot Paksra, ugyanilyen vagy kedvezőbb feltételekkel."

Ott kezdődik, hogy a kiégett fűtőelemeket senki nem szállította volna el a saját országába, továbbá az orosz erőművekhez legjobban mégiscsak az oroszok értenek, ugye. 30 évre sem adatk volna hitelt úgy, hogy majd csak az erőmű beüzemelése után kelljen megkezdeni a törlesztést. Több nem is kell.

Meridian74 2014.01.21. 18:23:22

@Spikk: "Nem vettem észre, hogy nagyon sok új atomerőmű épülne mostanság a világban"

Igazán? Kína 20+ India 14, stb.

Laci A Lakli 2014.01.21. 19:02:49

@Meridian74:
Nem tudom, hogy mennyire vagyok bölcse a geológiának de azért szeretem szolgálni ezt a tudományt.

Laci A Lakli 2014.01.21. 19:11:02

@ajjaj99:
Ezért írtam, hogy kamatostul kb 110 mrd évente. Amúgy meg ne szórakozzunk már ilyen 5%-kal. Elégvalószínű, hogy kisebb lesz a kamat, mint 5% ezért vannak a számok Euróban. Ha 5%-os kamattal adnák Euró alapon akkor sokkal valószínűbbnek tartanám az állampapír kibocsátását is erre a célra.

Zeppeliner 2014.01.21. 20:13:13

Gripen....jajj ne.Még most is rajtunk röhögnek Stockholm-ban.
Minden 4. évre jut valami giga lopás.

Az EREDETI 2014.01.21. 22:08:21

Éppen Mark Brandon "chopper" Read börtönnaplóját olvasgatom. Azt mondta azért nem itélték el sokszor a bíróságon, mert az esküdtszék egyszerűen nem akarta elhinni, hogy azok a dolgok ott az ő városaikban történnek. Azt hitték, hogy ilyenek csak a filmekben létezhetnek. Na tessék ez jutott az eszembe ezekről a dolgokról, meg a nyugdíjasok és a hülyék.

Pagnar 2014.01.22. 00:18:28

@Rob67: "Mosogatnom nem kell, ahogy eddig sem. Ellenben magasfoku szellemi, muveszeti munkat vegezni igen."

Lol, na takarodj vissza a kasszahoz, mert lejart a 10 perces cigiszuneted.

Can I get a double cheesburger meal with sprite please?

RIGHT FUCKIN' NOW BITCH !

Meridian74 2014.01.22. 04:15:28

Ez viszont elég érdekes előadás, egy új találmányról. Feleslegessé teheti a szivattyús erőműveket...
tedxdanubia.blog.hu/2014/01/20/hatalmas_akkumulator_a_megoldas#comment-form

SirTocy 2014.01.22. 07:47:12

@Conchobar: A pillanat, amikor rájöttem, hogy az itthoni gépemen még nem vagy leszűrve, megfizethetetlen volt. Úgy vágott mellbe a hozzászólásaidból áradó, kátrány sűrűségű, sötét rosszindulattal pulzáló faszság, hogy kávéra már nem is volt szükségem a vérnyomásom megfelelő szintre hozásához. Nem baj, ezt mindjárt megoldom, de a friss hozzászólásaid alapján papám azért azt szeretném még megjegyezni, mielőtt végleg elbúcsúzunk egymástól, hogy sajnálom, hogy nem volt az országban egy ember sem, aki a rendszerváltáskor tisztességgel felakasztgatta volna a hozzád hasonló díszkommunistákat.

Mert az vagy. A FIDESZ programja annyira baloldali (igen, baloldali, elmondom újra - a szemedet is használd néha, ne csak arra figyelj, amit az agitprop osztályról öntenek a füledbe), hogy akinek szeme van, az látja, hogy ezt már nyugodtan lehetne szovjet-mintájú kommunista berendezkedésnek nevezni (tömeges államosítások, közrabszolga-program, a hatalom centralizálása és autokrata-jellegű felépítése a pártvezér személye köré, a párt embereinek bebetonozása a hatalom minden területére [jogalkotás, igazságszolgáltatás, végrehajtás], az ellenzéki pártok ellehetetlenítése [szintén: pofázhatsz itt akármit, mindenki tudja, hogy azért van csak a parlamenti cirkuszban még ellenzék, hogy az MSZMP... ehm... FIDESZ elmondhassa, "fú, hát mi demokrácia vagyunk, van itt ellenzék meg minden", igaz, rá se basznak a véleményükre], a demagóg pártideológiára alapuló vezetés [ez szüli az olyan férgeket, akik ki merik jelenteni, hogy "szégyen, ha valaki nem fideszes érzelmű", sőt, talán nem is magyar], a közmédia feletti teljes kontroll, amivel szándékosan félretájékoztatják a lakosságot).

Jah, persze, a baloldalnak is megvannak az olyan "drukkerei", mint te: ugyanilyen demagóg idióták, mint te, csak a baloldalon, és elhiheted, hogy őket is utálom, mint a szart. De te? Te, aki ide jársz, hogy megpróbáld elkussoltatni (szerencsére eddig sikertelenül, mert az álláspontodat javarészt hazugságokra, vagy kétértelmű, de könnyen cáfolható információkra építed) azokat, akiknek nem tetszenek a kormány ordas baromságai, aki ki meri jelenteni, hogy jajj de fasza gyerek ez az ex-KGB-s, megalomániás pszichopata (Putyin), és hogy a Szovjetúnióban nem volt ideológia (a kommunizmus nem egy ideológia, te nyomorult kretén?!), sőt, ahogy mondtam, felállva tapsolsz hozzá, hogy valami hasonló jöjjön létre újra...

...na téged és a magadfajtákat kellett volna felakasztani, amíg még nem volt késő. Kár. Kihagyott ziccer.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.01.22. 10:49:33

@ajjaj99: Rosszul tudod. 2032-ben az utolsó meglevő blokk élettartam hosszabítása is lejár.

Meridian74 2014.01.22. 13:54:19

@SirTocy: " aki ki meri jelenteni, hogy jajj de fasza gyerek ez az ex-KGB-s, megalomániás pszichopata (Putyin), és hogy a Szovjetúnióban nem volt ideológia "

Ha már putyin, akkor vedd figyelembe, ahogyan sokan itt magyarországon a régi nagy magyarországról álmodozunk (hiábavalóan), ott oroszországban a volt nagy szovjetubióról álmodoznak. Putyint is ezek az álmok vezérlik. De ez nekünk jó, mert kihazsnálhatjuk, élhetünk a lehetőséggel. A szovjetunió már nem lesz úgy mint régen, ma gazdasági hatalommal lehet azt újból megszerezni, ehhez viszont putyinnak terjeszkednie kell - mert ez szolgálja az érdekeit. Ha máshol nem megy, akkor pont magyarországi beruházásokkal, amelyeket pont emiatt jelentős kedvezményekkel is hajlandóak támogatni, csakhogy végre európában is bentebb megvethessék a lábukat. Mert mi csak egy kis lépés vagyunk nekik, de innen már nagyobbat is léphetnek tovább.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2014.01.22. 14:00:45

@Meridian74:
Ott kezdődik, hogy te sem tudod bizonyítani, hogy az oroszokon kívül senki más nem hitelezne meg 2 reaktor blokkot Paksra, ugyanilyen vagy kedvezőbb feltételekkel. Csak újra és újra beírod árpika sillabuszát.
Ha ilyen frankó az orosz ajánlat, tárd elénk a többit is, hogy lássuk tényleg az oroszoké a legjobb.
Jah, hogy ilyenek nincsenek.... X-DDD

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2014.01.22. 14:04:20

@Meridian74:
"orosz erőművekhez legjobban mégiscsak az oroszok értenek, ugye"

Nem egy ország van, ahol többféle "típusú", "márkájú", "nemzetiségű" reaktort üzemeltetnek egyszerre. 8-o

Meridian74 2014.01.22. 14:11:12

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: ok, van olyan is (nem is állítottam mást egyébként), de ettől még ez még nem cáfolja meg azt az állításomat, hogy az orosz erőművekhez LEGJOBBAN az oroszok értenek. Vagy szerinted ez máshogy van? az LOL lenne!

Meridian74 2014.01.22. 14:15:16

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: de tudom bizonyítani. NABUCO.

A déli áramlat az épül rendesen, minden ellenállás ellenére, míg mi a helyzet a Nabucoval? Azt a szarrágást akarod ide a paks 2-re is? Nem volt elég a 4-es metro? Nem látod, micsoda mizéria folyt a finneknél, amíg meg nem elégelték? Aztán ott van még a csehek is, bár ot arra hivatkozva hátráltak ki a tender mögül, hoyg nem látják a megtérülést... na ne vicceljenek. Erre kellett kibaszni az ablakon sokmilliárdot ott is? Hát csak ennyiért tudnak osztani szorozni? Vagy pont ez a cél... osztogatunk szorozgatunk - jó sokáig mismásolva -, mert addig is lehet markolgatni a közpénzekből, ugye.

Meridian74 2014.01.22. 16:21:41

Ezt a videót is érdemes figyelmesen végignézni:
tedxdanubia.blog.hu/2014/01/16/most_akkor_szeretjuk_az_atomenergiat_vagy_sem
Szóval, kell az az atomerőmű paksra - hiába érvel a zöldike olyan átszellemülten. Amivel érvelt abban óriási csúsztatások voltak, pl arra hivatkozik, hogy lassan épülnek az atomerőművek és emiatt ezeknek is nagy a CO2 "lábuk". Jah, mert a szélerőművek hipp-hopp a semmiből kerülnek elő... és vajon akkor miért olyan drágák, ugye?

ajjaj99 2014.01.23. 08:53:34

@molnibalage: Az I. blokk jár le 32-ben, úgy hogy 20 évet hosszabbítottak, a többi jelenleg 17-ig él, és 37-ig hosszabbítható. Folyik ennek az előkészítése.

Berzengő 2014.01.24. 05:55:53

@ Persze 2007-ben túlzott mértékű orosz befolyás és kiszolgáltatottság. 2014ben, aláírva 60 évnyi kiszolgáltatottságot meg nem...

____________

hvg.hu/itthon/20071115_orban_nbh

Orbán Viktor utalt Oroszország szerepére a kulcságazatokban és Magyarország energia-kiszolgáltatottságára, s hozzátette, komolyan kell venni az orosz térnyerést.

Rámutatott: Oroszországnak a földrajzi közelség miatt mindig lesz valamilyen befolyása Magyarországra, de ő személy szerint nem tudja elfogadni Oroszország túlzott befolyását.

Úgy látja, MA (2007) "TÚLZOTT MÉRTÉKŰ BEFOLYÁS érvényesül".

BénaBéni 2014.01.24. 06:32:36

Hű, kemény volt, de végigrágtam. Igazán értelmesen "Spikk" kolléga szólt hozzá, a többit borítsa jótékony feledés.
Nézzük a valóságot:
- a hirig azon megy ki kaparintja meg az üzlet itthoni részét,
- a többi megújuló energiával azért vannak gondok, mert a vízit kivéve kevéssé szabályozható,
- a legnagyobb adu az oroszok kezében, hogy vállalják a kiégett fűtőelemek betárolását.
Nyugat felé elég bajos lenne ma elküldeni egy "atomvonatot"!

Maradok tisztelettel: BB

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.01.24. 12:11:41

@Meridian74: Basszus!Jobbikos létedre nyalod a fidesz seggét?!

Meridian74 2014.01.24. 12:16:54

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem nyalom, mint látod kifogásaim is vannak a fidesszel kapcsolatosan. Ugyanolyan korruptak, mint az elődeik, az elszámoltatást és a felelősségre vonást elsunyizták, továbbá ugyanúgy csalnak a közbeszerzéseknél mint korábban. De inkább ők, mint ez a vadlibsi szoci társaság.
Persze az igazi változás csak akkor lesz, ha Jobbik nyerné a választásokat, na de amíg a többség ezt ésszel nem képes felfogni, megérteni és belátni, addig esélytelenek...

Meridian74 2014.01.24. 17:59:33

Talatám 2009.12-es gázszámlát, és 118Ft/m3 volt akkoriban az ár! 2010. júniusig ha jól emlékszem még emelkedett az ár, de lényegében most 2009 év végi árat fizetünk most jelenleg. Mit akartok még?

Tudjátok mit? Kezembe akadt egy régebbi számla. 1992.08-as. Akkoriban is hasonló mennyiségű KWh-t fogyasztottunk (~500KWh), de akkor nem 40Ft/Kwh volt az ár, hanem 2,93Ft/KWh.

Megérte szétprivatizálni az energiaszektort? Értem én, azóta rátettek 25%-os (27%) ÁFA-t is, na de akkor is...

Meridian74 2014.01.24. 18:28:40

Nahát, mik nem vannak... WikiLeaks iratok szerint Gyurcsányék már 2011-ben elindítotték volna a Paks II-őt, és jóval drágább hitelből.

szóval a KURVA ANYJÁTOKAT LESZOPJÁTOK MOCSKOS FÉREG VADLIBSI SZOCIK!!

bagir 2014.01.24. 20:42:54

Háát a komcsik nem tudnak eleget lopni, persze, hogy húgyos a körte. Pedig a négyes metró milyen jól fizetett.

Mad Mind 2014.01.28. 10:48:56

@Spikk:
Hülyeséget nem kéne beszélni. Globális katasztrófát okozhat szupervulkán, meg aszteroida, egy atomerőmű soha.
Az atomerőművek sokkal hatékonyabbak, mint bármilyen más rendszer, ami jelenleg elérhető. Persze vannak hátulütői, de az van az össze "megújulónak" is. Mondj olyan megoldást, ami Magyarországon bevethető.
Szélerőműhöz nincs állandó egyenletes erejű szelünk.
Vízerőműhöz nagy esésű folyónk.
Naperőműhöz, megfelelő méretű terület, és a napsütés sem állandó.
Biomassza, meg egy egyszerű égetőmű, amihez az élelemtermelést kell feladni.
Geotermikus meg bizonytalan nagy méretekben. És Izland nem jó példa, mert 300 ezer embert ellátni nem nagy kunszt.
Az atomerőmű bővítés jó ötlet, de rossz a megoldás és még bőven nem kéne nekiállni. Pont tendereztetni kellett volna, hiszen akkor legalább pontosan lehet tudni, hogy van-e valaki a ruszkikon kívül, aki megcsinálná.

Mad Mind 2014.01.28. 10:55:09

@Meridian74:
És az mind megbízható hiteles adat. Ja persze. Én meg azt olvastam, hogy Orbán minden elsőszülött fiút fel akar áldozni.

Mad Mind 2014.01.28. 10:56:28

@Meridian74:
Találtam otthon én is számlákat pl 10 fillér volt egy kiló kenyér, meg hasonlók. Rohadt pékek mindig csak emelik az árakat.

Meridian74 2014.01.28. 12:10:23

@Mad Mind: "Pont tendereztetni kellett volna"

Pont, hogy nem kellene azt. Látható mi folyik tendereztetés alatt, pl finneknél, cseheknél, de nemcsak ott. Korrekt árban és feltételekben kell megállapodni és azzal aki nekünk a legmegfelelőbb. Az ár másodlagos kérdés, az elsődleges a műszaki megoldás.
Amúgy mi a helyzet a4-es metróval? Az jó volt hoyg tendereztetve lett, és nem ingyen építették meg nekünk az oroszok? Pedig az oroszok 3 dolgot tudnak igazán jól: metrót építeni, atomerőművet építeni, és hordozó rakétát építeni. Jah, meg vodkát csinálni és inni, nah.

Meridian74 2014.01.28. 12:12:26

@Mad Mind: valamiért csak elítélték a kiszivárogtatót... ugye. Meg ezt nem most szivárogtatták ki, hanem sokkal korábban, és mindenki által ellenőrizhető, mert pont ugye nyilvánosságra hozták, bárki letöltheti. Csak kurva sok a doksimennyiség, tehát keresgélni kell benne rendesen.

Meridian74 2014.01.28. 12:15:45

@Mad Mind: ettől függetlenül jelenleg 40Ft és 118Ft a villany és a gáz ára. Ami kb 2009-es év végi áraknak felel meg.

A szolgáltatók meg kussoljanak, mert amikor emelkedett a piaci ár akkor emeltek, amikor meg csökkent akkor sunyiztak, és nem csökkentettek. Persze ezen nincs mit csodálkozni: a Magyar Telekom mint gáz és villanyszolgálató? ROFL. Én inkább sáplehúzónak nevezném. Mint internetszolgáltató rendben van, mert a saját hálózata van, amit fejleszt is időnként (ha ezt nem tenné, akkor szolgáltatni sem tudna, ugye)... na de mi köze a gázvezetékekhez? Semmi.

Mad Mind 2014.01.28. 16:13:40

@Meridian74:
A 4-es metró az egy elcseszett ötlet, mivel csakúgy mint az M0, 70-es évekbeli tervekre épül. Azért nem csinálták meg a ruszkik, mert egy csomóan ellenezték(pl. fidesz), hogy ők bármit is csináljanak.
A kiszivárogtatót megbüntették volna, akkor is, ha az egész kamu lett volna. ÉS hiába olvasod el a doksikat, ellenőrizhetetlen az adatok nagy része.
Mi a baj azzal, hogy a Magyar Telekom másba is kezd mint telefon? Ez teljesen természetes folyamat, nem vagy kötve egy dologhoz, ha van tőkéd amit másba is fektethetsz. Szóval a tesco se adjon mobilt?

NYJetsTD 2014.01.28. 17:43:24

@Meridian74: "na de mi köze a gázvezetékekhez? Semmi."

Szerencsére a világ azért nem így működik. Ahogy építhet juhász stadiont a szántóföldre és lehet exportőr-butikos-műtárgyszakértő, ahogy lehet gázszerelőből trafikos-polgármester-fociklubakadémikus-rekultiváló-földbirtokos, ugyanúgy bármelyik cég is terjeszkedhet másfelé.
Emberük, pénzük, hátterük van hozzá.
Maximum azt lehet felróni nekik, ahogy teszik mindezt. De a piaci rések keresését, azt biztosan nem.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.28. 17:57:06

@Meridian74:

"A szolgáltatók meg kussoljanak, mert amikor emelkedett a piaci ár akkor emeltek, amikor meg csökkent akkor sunyiztak, és nem csökkentettek. "

- Szerencsétlen buta ember! Olvass utána, hogyan működik az árképzése a hazai közműveknek, utána kiabálj!

(Segítek: miniszteri rendeletekkel)

Meridian74 2014.01.28. 18:18:37

@NYJetsTD: de mi szükség van rá? Nekem semmi, ennélkül is megkapnám a gázt. Egy felelesleges pőlusz láncszem, amelyen keresztül leszámlázzák neked az árut. EZ olyan, mintha elmennél vennél egy raklap almát, majd a vásárlásod végösszegét még a piaci portás ajtonálló külön felszorozná pofabőr vastagságától függően 10-20-30%-al... semmit nem tesz hozzá, de fizetsz neki is.

Meridian74 2014.01.28. 18:19:53

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: nem kussolok, mert ezek tények. Amúgy nemcsak nálunk. Angliában is. Ott is megy a háborgás, csak ott kicsit tökösebben. Ott nincsenek olyan észlények, mint pl te és hozzád hasonlók.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.28. 18:46:32

@Meridian74:

Leírom mégegyszer:

Nem a szolgáltatók szabják meg az árakat, hanem miniszteri rendelet.

.

Mellesleg te megveheted magadnak a gázt a világpiacon is. Tizedéért a most általad fizetett árnak. Csak hova rakod?

Spikk 2014.01.28. 19:37:46

@Mad Mind: Szerinted azt minek kell nevezni, hogy a Csermobilban kiszabadult sugárzó felhő végigszennyezte Európát, Fukusima meg máig ontja a tengerbe a sugárzó vizet, amit a hűtésre használnak?
Ezek az anyagok aztán bejárják az egész bolygót, simán megesszük őket idővel. Hogy ez miért baj? Azért, mert az ilyen hatások összeadódnak, nem kell ahhoz egy nagyobb dózis, hogy problémáid legyenek.
Olvasd el pl. ezt a cikket! Ami a mi szempontunkból érdekes benne, az az, hogy atomerőművek közelében a poloskák között a szokásos 1-2% helyett akár 30%-nyi mutáns példányt találtak. Ők is DNS-t használnak a tulajdonságaik örökítésére. Akárcsak mi.
www.origo.hu/tudomany/20110413-radioaktiv-sugarzas-alacsony-dozis-atomeromubaleset-fukusima-csernobil-mik-a-hosszu.html

NYJetsTD 2014.01.28. 20:35:38

@Meridian74: nem, ez nem olyan. Ha drágának találod, nem veszed meg. Ez pont olyan mint az ügynökség, aki kiadja az albérletet, eladja a lakást, ha te nem tudod, vagy nincs időd, a legtöbb mobil cég, akik ugyanazt a hálózatot használják és még sorolhatnám ezer évig. De ilyen például egy egyszerű butik is, pedig megvásárolhatnád közvetlenül a gyártótól is a pulóveredet. De mégis egyszerűbb bemenned a boltba. Az tesz hozzá neked bármit is az áru értékéhez? Ez a piac, egy verseny, ahol ha valaki eredményesen meg tud élni, akkor helyesen lőtte be az igényeket. Semmi gond nincs vele. Ha nem megy, akkor majd megszűnik.

Mad Mind 2014.01.29. 08:26:04

@Spikk:
Ne lélegezz, mert naponta sokkal több mérgezőanyagot beszívsz, mint amit Csernobil és Fukusima gyártott. Ráadásul az egyiknél emberi mulasztás, a másiknál egy 9-es erősségű földrengés kellett a hibához. Ha gyújtasz egy tábortüzet több mérgező anyagot termelsz, mint amit egy főre vetítve ezek a balesetek csináltak.

BattleCry (törölt) 2014.02.01. 12:58:16

Az atomerőmű bővítését/fejlesztését támogatom.
A hitel kondíciója már kérdéses.. szerintem okosabban is meglehetett volna csinálni... dehát mit várunk... a 4-es metrót az oroszok ingyen megcsinálták volna anno, mi visszautasítottuk, hiszen akkor nem lehetett volna szépen elszipkázni a pénzeket. Hát akkor fizessünk, mint a katona tiszt..

tintamin 2014.02.07. 07:52:46

Az, hogy mi konkrétan szembemegyünk a haladó trendekkel, azt jelenti, hogy nem-orthodox. Szerintük.
Szerintem meg maradi, gyökér, izolációs, múlt századi, ostoba felfogás eredménye.

A politikusaink rövid távú céljaik érdekében szarnak az országra. Építenek egy hűbéri társadalmat, és az akolmelegben egymás ánuszán a szájuk.

Berzengő 2014.02.11. 06:50:39

@ emlékszünk?

_____________

A hatalom a végzete felé masírozik
index.hu/belfold/orbvik070315/

A kormány napról napra hordja össze a gyúanyagot, és közben a tűzzel játszik. A hatalom a végzete felé masírozik.

Nem lehet büntetlenül tönkretenni a nemzetgazdaságot, A NÉP szerinte ÖNMAGÁT ÍTÉLI EL, HA FELMENTI BŰNÖS VEZETŐIT. Ígérete szerint teljes körű elégtételt nyújt majd mindenkinek a magyar állam.

Előbb kifosztottak a nemzetet, most az egészségét teszik tönkre, iskoláit dúlják fel, ADÓSSÁGAIT a MEG MEG SEM SZÜLETETTEK VÁLLÁRA RAKJAK, mondta a Fidesz elnöke, aki szerint a mai új arisztokrácia teljesítmény és felelősség nélkül élvez kiváltságokat.

_________________

süti beállítások módosítása