Skip to content


       Szűrés lista

Még mindig merünk nagyot álmodni!

"További gazdasági növekedéssel és változatlan költségvetési fegyelemmel kalkulálva Budapest jó eséllyel pályázhat a 2028-as olimpia megrendezésére. A 2021-es budapesti vizes világbajnokság az olimpia előtti legfontosabb lépcsőfok, ha az infrastruktúra a vb révén adott, akkor az ötkarikás játékok programjából máris megvan az úszás, a hosszútávúszás, a műugrás, a szinkronúszás és a vízilabda helyszíne. 
"Ha a terv szerint elkészül a Nemzeti Olimpiai Központ, s közben felépül az új Puskás-stadion is, ezzel párhuzamosan pedig további sportcsarnokokkal bővül az infrastruktúra, akkor merhetünk nagyot álmodni. Az már eldőlt, hogy Rio de Janeiro után 2020-ban Tokió lesz a házigazda. 2024 még korai lenne, túl közel van, de további gazdasági növekedéssel és változatlan költségvetési fegyelemmel kalkulálva 2028-nak már nagyobb eséllyel futhatunk neki.
- mondta a Napi Gazdaságnak Simicskó István államtitkár.

Félelmetes, hogy egy anno fideszes adatbázisépítő-alásírásgyűjtő kampánynak indult még 2014-ben is megbolondítja az embereket. Aki meg nem mer "nagyot álmodni", az meg gondolom "hazaáruló féreg" ...

A "budapesti olimpia" az egyik kedvenc témánk, nézzük gyorsan mik történtek ez ügyben:

Az olimpia ötletét Orbán Viktor vetette fel még 2000 őszén. 2001 tavaszán aztán Deutsch Tamás sportminiszter bejelentette, hogy pályázunk a 2012-es olimpiára. A tervek 1000 milliárdos költségvetést tartalmaztak.Az olimpiát a Fidesz felhasználta a 2002-es választási kampányban, ahol 650 ezer támogató aláírást szedtek össze. 2002 = olimpia. 2014 = rezsicsökkentés megvédése.


olimpia.jpg
2005-ben új lendületet kapott az "Olimpiát Budapesten 2020-ban!" ötlet, mikor Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke megalapította a Budapesti Olimpia Mozgalmat, olyan hazai üzleti nagyágyúkkal, mint Csányi meg Demján. A honlapjuk még mindig működik, igazi kortanulmány.

A PricewaterhouseCoopers 2002-ben egy 1500 oldalas tanulmányt a budapesti olimpiáról, amit 2006-ban frissítettek: 850 milliárd  + 3750 milliárd egyéb beruházás szerepelt akkor a tanulmányban.
2008-ban újra frissítették a számokat: közvetlenül 518 milliárd forint + 2012-ig 5344 milliárd, míg 2020-ig további 5158 milliárd forint beruházásra lenne szükség. Ekkor Csepelt képzelték el helyszínnek.

2008 decemberében a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag megszavazta meg Demszky törvényjavaslatát, hogy Budapest pályázzon a 2020-es Olimpiai Játékokra. Mindezt a 2008 őszi gazdasági összeomlás után.

2009/2010 óta csend volt az olimpia körül, idáig.

Végül is a 4-es metrót is megépítették 10 év alatt, miért ne jöhetne össze az olimpia 14 év alatt?
Pécs Európa Kulturális Fővárosa is nagyon szuperül sikerült, még egy autópályát is építettek, igaz, a kihasználtsággal már vannak problémák, de kit érdekel ez? Pár száz milliárd forint, who cares?

Nem szabad kishitűnek lenni, bele kell vágni!
A magyar nép Mária kiválasztott népe, Isten és a Párt segítségével sikerülni fog!
Nem leszünk gyarmat, és ezt az egész világnak megmutatjuk!

Tőkés magyar nagyvállalatok állnak ugrásra készen hogy építhessenek, vas és acél országa leszünk, Európa motorja, termelési központja! Minden egybevág, a csillagzatok összeálltak, ITT a lehetőség! Partnerünk, a Szovjetunió mindenben kész segíteni, akár anyagilag is. Bármikor módosítható a szerződés, Paks2 vagy Paks2 és egy olimpia Budapesten, nekik mindegy.

2028 nyarán a 65 éves Orbán Viktor köztársasági elnök a harmadjára kinevezett 53 éves Lázár János államminiszter miniszterelnök társaságában ünnepélyesen megnyitja a Budapesti Olimpiai Játékokat. A Közgép által a legolcsóbb ajánlattal, de majdnem kétszeres áron felépített Puskás Olimpiai Stadionba (aminek alapjába beépítették az Átlátszó, a K-Monitor és a TASZ maradványait) bezsúfolódott 80 ezer békemenetes néző könnyes szemmel engedik szabadjára az olimpia kabalaállatját, a Turult. Az ég elhomályosul a 80 ezer felszálló turulmadártól, miközben a háttérben elkezdődik az ünnepi műsor, Semjén Zsoltot úgy kell lefogni, úgy megvadul ennyi madár láttán. A honvédség egyetlen megmaradt helikoptere egy óriási Szent Koronát ereszt le. Az olimpia hivatalos és egyetlen médiapartnere, az MTVA műsorvezetője, Obersovszky Péter elmorzsol egy könnycseppet a szemében és az apró orgazmusát leplezve két percig gyurcsányozik egyet, rutinból. Az ünnepi műsor a 85 éves, de szellemileg kiváló állapotban lévő Kerényi Imre rendezésében, a Magyar Művészeti Akadémia közreműködésével elkápráztatja a világot, ahol Fazakas miniszter bemutatja és lámpaláz nélkül megtekinti az összes magyar hungarikumot, melyet a nézők a Design Terminál által támogatott magyar startup segítségével a mobiltelefonjaikon is megtekinthetnek, külön köszönet érte Böszörményi startupügyi államtitkárnak!

A kisebbik kormánypárt, a Jobbik meghívására a Kurultáj a Lázár-testvérekkel együtt mutatják be a magyarok vándorlását, a honfoglalást és a kalandozásokat,  a magyar történelem első nemzetközi "nem leszünk gyarmat" kampánykörútját. Overdose (Dózi!!!) gyermekei, a csodálatos telivérek gyönyörűen mutatnak a Strabag-Közgép hirdetőtábla előtt, melyről hátrafelé nyilaznak a Pedagógus 1-ből átképzett készenléti rendőrök. A CÖF rengeteg bohóc segítségével bemutatja hányszor is kellett újraépíteni az országot a nemzetrombolások után. A díszpáholyban ott ül az ország krémje, az elit, Rogán főpolgármester úr, Kálomista MTVA-elnök, Papcsák Ferenc NAIH-elnök és az összes keleti barátunk. (Az olimpia egyik nagy vesztese Vitézy Dávid, akinek nem sikerült bevezetnie az olimpiáig az elektronikus jegyrendszert.) A magyar himnuszt 60 éves dalcsináló Ákos úr fantasztikus előadásban hallhatjuk, majd az olimpiai lángot egy óriási turulmadár hátáról maga Orbán gyújtja meg. Finálé, katarzis, igen megcsináltuk, tényleg jobban teljesít, majd egy akkora tűzijátékkal zárul a megnyitó, hogy a stadion mellett szotyit online kasszáról kisebbségi adószámos árusítók szája is tátva marad. A tömeg elindul a piros metróhoz, az Alstom-szerelvény szögletes kerekekkel begördül, a stadionban pedig 2000 közmunkás kezdi összeszedni a szemetet.

Amúgy meg már tök elcsépelt  nyári olimpiát rendezni. Az igazi kihívás, egy valóban csak Orbán Viktor zsenijéhez méltó feladat egy téli olimpia lenne. 

téli_olimpia.jpg

Címkék: olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr125842810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hamajd 2014.03.04. 13:57:29

"Tövábbi gazdasági növekedéssel és változatlan költségvetési fegyelemmel"

Ha meg úgyse, majd a Putyin ad rá lóvét.

DArchAngel 2014.03.04. 14:05:38

"Semjén Zsoltot úgy kell lefogni, úgy megvadul ennyi madár láttán" - ezen felröhögtem. Meg az egész ötleten is. Ki az az agyilag zokni, aki ezeket még beveszi?

nevetőharmadik 2014.03.04. 14:29:27

Ilyenkor mindig eszembe jut, amit Bismarck mondott a német gyarmatosítási törekvésekről: "úgy állnának rajtunk, mint a cobolyprém a lengyel nemesi családokon, akik azonban nem viselnek inget alatta…"

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.04. 14:43:12

Ha Matolcsy annak idején simán behaluzta a GDP-duplázást tíz év alatt, akkor abból már csak kijön egy olimpia, nem?

Csekkliszt#10 2014.03.04. 14:52:56

Kis hiba csúszott a beszámolóba: természetesen oviktor a szegedi öregfiúk börtön válogatottja élen tapsol a Csillagban, mellette hű koleszos társai akik szintén 20 éves börtönbüntetésüket töltik az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása és más állam-es vagyon elleni buncselekedetek miatt. A volt keresztapa szája csak akkor görbül le, mikor a felcsuti Pancho arénában ünnepélyesen megnyitják a volt KGST országok melegolimpiáját, melyhez az öltöző, gyúró és masszázs szobákat a stadionnal szomszédos hétvégi házban rendezik be, mely allamositott épület az olimpia után a magyarországi LMBT mozgalom koordinációs központja lesz. Hajrá Magyarország! Merjünk sokat ülni!

Hamajd 2014.03.04. 14:53:42

Magyarországhoz inkább egy téli olimpia illene, júliusban, pénzügyileg is érthetőbb lenne.:(((

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.03.04. 15:29:29

Nagy lett a látomás :D
Megvan akkor miért építik a stadionokat.
Csak nekem az nem tiszta, hogy ha erre herdáljuk a lóvét, akkor hogyan fogunk 2028-ra kimászni a szarból?

Hamajd 2014.03.04. 15:35:24

@ColT:

Miért benne vagyunk?:)) Ahol ennyi a lé ott nem lehet olyan szar.:))

sztd 2014.03.04. 15:43:05

Két korrekció. Egyrészt a 4-es metró szerintem 2002 óta készül, ami szerintem 12 év. Ettől függetlenül 14 év alatt az olimpia szerintem kivitelezhető.
2002-ben örültem is volna neki, de 2004-ben úgy tűnik végleg megutáltam az olimpiákat. Most már nem érdekel, hogy van-e rá pénz, csak ne arra költsék. Inkább szórják el egy világkiállításra, ami egyébként veszteséges is!

Az olimpia egyetlen pozitívumra számomra az lenne, hogy a kedves szerző és követői puffoghatnának mérgükben felhozva mindent, aminek egyébként semmi jelentősége nincs, de lehet miatta visítani. :P

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.03.04. 15:43:50

@DArchAngel: " Ki az az agyilag zokni, aki ezeket még beveszi? "

Most kezdjem el sorolni csak az itteni agyhalott nickeket? Éjfélig nem végeznék...

Itt egyébként sem arról van szó, hogy mondjuk Vidéki vagy Blogger Géza szerint TÉNYLEGESEN, tehát a jelenvaló dolgok világában rendezünk-e Olimpiát 2028-ban (2032-ben, 2036-ban, 10 524-ben...), ez teljesen mellékes, hanem, hogy "A 2028-as Olimpia Melletti Kiállással" (v.ö.. mártírok, apostolok) kinyilvánítsd hovatartozásodat.

Ez pont olyan, mint mikor feláll Amerikában valahol a fasz, és közli, hogy a Föld 6000 éves, mert az van a Bibliában (a zsebében meg egy ájfón). Nem gondolod, hogy egy büdös szót elhisz az egészből.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.03.04. 15:49:37

@sztd: "Az olimpia egyetlen pozitívumra számomra az lenne, hogy a kedves szerző és követői puffoghatnának mérgükben felhozva mindent,"

Erre tényleg érdemes költeni vagy 10 ezer milliárdot, Okoska...

Hamajd 2014.03.04. 16:10:05

A többi hasonszőrű országnak mint mi, miért nem az az első gondolata, hogy rendezzünk már egy olimpiát ?

9mmPara 2014.03.04. 16:27:01

@Hamajd: Egyrészt nincs hozzánk hasonló (hasonszőrű) ország, egyediek vagyunk. Másrészt, ha lenne is, nekik nincs Matolcsyjuk se és Orbánjuk se. Se egy ötletgazda, se egy pöttyös fenekű gazdasági zseni, aki a finanszírozást megoldja. Hát ezért.

Hamajd 2014.03.04. 16:29:20

Akasztón is van egy olimpiai stadion, néhány közmunkás kétszerannyiból, mint amire gondolunk hamar hadrafoghatóvá tenné.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.03.04. 16:39:02

@Hamajd: Ja bocs! Annyira jól teljesítünk, hogy nincs szar! Nincs!*

*van

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.03.04. 16:39:36

@sztd: Minek nincs jelentősége? Hogy esetleg nincs rá pénz? Ja, az mellékes.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.03.04. 18:27:07

Szocsiban meglátták a kiváló lopási lehetőségeket, így kedvet kaptak hozzá.

toportyánzsóti 2014.03.04. 19:11:51

@MolnarErik: Nagy lesz a verseny,ha addigra már rubeleben kell számolni itt is.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.03.04. 20:32:28

Hmmmm. 5344 milliárd
Ez több, mint 4 millió BRUTTÓ éves átlagkereset a 2008-as bérszinten. Hát ki a pöcs termeli ezt ki?

sztd 2014.03.04. 20:52:09

@ColT: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem azért, de a 2002-ben szükségesnek ítélt beruházások jelentős része akkor is szükséges lenne, ha nincs olimpia. Az olimpia csak a bevételt adja hozzá a témához.

Hogy fokozzam az élvezeteket, még észrevételezem azt is, hogy a 2002-ben a tanulmányban leírt szükségesnek ítélt beruházások jelentős része autópálya és persze a 4-es metró volt. Gondolom nem kell hosszan magyarázni, hogy azok is elkészültek. (Az ötös metró persze még nincs sehol.) Stadionok is épülnek, és azt hiszem a vonatkozó interjúban is említették a vizes világbajnokságot. Az igaz, hogy 2000-ben még olyan terrorizmusellenes biztonsági intézkedésekre nem gondoltak, ami most már igény, de nem hiszem, hogy az lenne a döntő kiadás.

Az akkori (MSZP-SZDSZ kormány által íratott) tanulmány már akkor is azért készült, hogy elmagyarázza a belelkesített népnek, hogy miért ne legyen olimpia, nem azért, hogy megvizsgálja azt, hogy mi kell egy olimpiához. (Mellesleg bárki, aki kapott már feladatként megvalósítási tanulmány írását, az valószínűleg tudja, hogy miről beszélek.)

Szóval lehet puffogni.

NYJetsTD 2014.03.04. 21:32:52

A verzió: 2028-ban olimpia, 2029-ben utazás a föld középpontjába, 2030-ban irány a Mars.
B verzió: 2014-ben újranyitni az OPNI-t és minden politikust bekasztlizni.
C verzió: az olimpiát átnevezni rezsimpiánakés egy kis Fejér-megyei községben megrendezni orosz hitel segítségével négy évente.

lyken 2014.03.04. 21:36:49

Nem azért, de ha Viktor megálmodta, akkor lesz olimpia. Pont. Ha beledöglik mindenki az országban, akkor is. Ha megválasztják. Eddig is izomból átvertek mindent.

NYJetsTD 2014.03.04. 21:49:48

Állítólag a békemenet is olimpiai szám lesz...

kunzoo 2014.03.04. 22:06:20

@sztd:
Eddig még olimpiát senki nem rendezett a költségkereten belül. (lásd ruszkik)
Utána hogy hogyan használjuk ki még sok évig a létesítményeket? Ott állnak majd üresen. A görögök is ezzel szívnak. A költség, fenntartás meg viszi a lóvét vagy húsz harminc évig, bevétel meg kevés. Ezt is illene beleszámolni a költségvetésbe.

kunzoo 2014.03.04. 22:07:53

@NYJetsTD:
Az már van a megnyitón nem? Vagy "nem leszünk gyarmat" feliratú formaruha lesz?

NYJetsTD 2014.03.04. 22:22:30

@kunzoo: Azt majd a CÖF még átgondolja. Lehet hogy addigra a "gyarmat akarunk lenni, Спасибо " lesz a jelszó.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.03.05. 09:09:24

@kunzoo: Micsinálni? Majd Gyuri megoldja, milyen számolás :D

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2014.03.05. 10:59:05

Focivébét - egyedül!!! - nem akarunk rendezni?!

titan 2014.03.05. 15:26:14

@no-night: nem rossz ötlet, de nagyon kínos lenne, ha végül másodikak lennénk :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.03.05. 16:23:28

Az elképzelt olimpia a jobbikos és turulos részt kivéve nagyon jó.:))
A stílusod mint a régi szép időkben.

noirp 2014.03.05. 16:54:18

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
asszem te fogod a lényeget.

...de ki a pöcs gondol bele abba, hogy ki a pöcs termel ki ennyit...

BPO654 2014.03.05. 21:56:21

@noirp: Pont, h nem fogja a lényeget. Azt írta ugyanis a bajtárs, hogy ;"hmmm 5344Mrd Ft...."
Bizony a sok szám a zemberek 90%-át rögtön összezavarja!: Mert mit is ír a hogyishívják;
"...közvetlenül 518 milliárd forint + 2012-ig 5344 milliárd, míg 2020-ig további 5158 milliárd forint beruházásra lenne szükség."
Dr Gy fogta, Ő leírta, h 10 ezer Mrd Ft..... Egészen pontosan 11,02 ezer Mrd Ft, és ez csak nőne.

A M4 első szakasz legelső befejezési időpontja 2003 07.hó volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

Az vigasztaljon, hogy 2028-ban ha minden ilyen jól megy, fognak még járni az Ikarus 260 és 280-ok.:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

BPO654 2014.03.05. 21:59:19

"Lesz fűtőanyag 2014.03.05 19:00
Az ukrán vasúti tilalom ellenére teljesíti a nukleáris fűtőanyag szállításáról szóló kötelezettségét a Roszatom – mondta az orosz állami konszern magyarországi kommunikációs ügynöksége. Alternatív megoldásokat keresnek majd, hogy külföldi partnereik részére teljesítsék a szállítási kötelezettségüknek. Az ukrán állami atomenergetikai bizottság 2014. február 28-án tiltotta meg a nukleáris fűtőelemek és a kiégett fűtőanyag vasúti szállítását.(MTI)"

Egy kis aktualitás, mert hát ugyi a zatomerőmű is csak valamivel műxik, nem a semmivel megy 30-40 évig!!!:D
LÉNYEG: Ugyanabból a kézből eszünk akár gáz akár atom.

süti beállítások módosítása