Skip to content


       Szűrés lista

...Utcára vinni a politikát...

Ma Dávid Ibolya volt a vendég a napkeltében és elmondta, szerinte nagyon nem jó, hogy az MSZP, az SZDSZ és a FIDESZ az utcára viszi a politikát, holott annak a Parlamentben lenne a helye. Előtte már Kuncze és Gyurcsán is vádolta ezzel Orbánékat.
Azt viszont tudja valaki, hogy mégis mit jelent "utcára vinni a politikát"? Tüntetgetni nem lenne szabad, vagy tüntetésre szólítani vagy népszavazásra hívni az embereket? Vagy más állampolgári jogot nem lenne szabad gyakorolni?
na, de cinikusság nélkül: mégis, hogy kell ezt érteni?

Címkék: közélet orbán gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr100190983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yeto 2007.10.09. 10:19:45

Azt nem tudom, hogy bolyka hogy értette, ha egyáltalán értette valahogy, de dzerintem nem azzal van a baj, amikor az emberek a szabadságjogaikat gyakorolják, hanem amikor a politikusok az utcára viszik a népet AHELYETT és nem amellett, hogy a dolgukat végeznék.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2007.10.09. 10:24:22

Igen, de nem értem, hogy attól miért nem tudja a dolgát végezni egy politikus mert pár elkeseredett tábort ver a parlamanet előtt?
Valószínüleg sokkal bonyolultabb ez mint a fenti leegyszerűsítés, de egy átlag embernek csak egy jól csengő mondat amit rá lehet mondani a másik oldalra ha fikázni akarjuk.

bldo 2007.10.09. 18:20:15

Azt jelenti, hogy nem (csak) a tömegrendezvényeken kell okosakat mondani a rajongótábor előtt, hanem elsődlegesen a parlamentben kell vitázni, felszólalni és okosakat mondani. Nagy kár, hogy ma Mo-n ez egyik oldalnak sem sikerül.

crusher 2007.10.24. 19:09:06

+Bhatod a parlamenti vitat. nehanyan mondanak vicceseket, ha mar ertelmeseket nem tudnak, de az a baj, hogy ez szin-demokracia.

az Ibolykanak meg az a baja, hogy pont szarik ra mindenki, nem elhette ki a feltunesi viszketegseget az unnepek alkalmabol.

hogy a felvetesre is reagaljak, szerintem nem utcara vinni kene a "politikat", hanem utcara tenni. ezek nem politizalnak, hanem lobbiznak a kocsog "kiccsaladjuk" erdekeben, es b*nak ra, hogy valaki delegalta oda oket, valamiert. van partfegyelem, sztem a fele nem is erti, hogy pl mi fan terem az egeszsegbiztositas, kell a merdzso oszt kesz.

vagy ott van a Dagadt Agnes, aki egeszsegugyi miniszter letere lefogadom, hogy azt nem tudja megmondani, mi a kulonbseg a gyogyszerhatekonysag es a gyogyszerhatasossag kozott...

az a baj, hogy mi (akinek nem inge) nemcsak, hogy intelligensebbek vagyunk ezeknel, de meg a kapat is jobban forgatjuk :) itt ez a neodzsentri, kaptuk "Rakositul es nepetul", oszt' itt ragadt; ennyit tud, meg a nevet, de azt is rosszul (Ch? Sh? Sch? :D)

süti beállítások módosítása