Skip to content


       Szűrés lista

Emelt fővel

A tegnap 3:0-ás Moldáv siker után, ujra rádöbbentem, hogy mekkora úr a sajtó, hogy mekkora szócső az internet és, hogy mennyire birka nép a magyar.

Ilyen gyűlölködést és szardobálást az ember sehol máshol nem láthat csak a nemzetisport fórumában. És, hogy miért lehet ekkora csalódottság és düh az emberekben egy ilyen balszerencsés meccs után is? Mert a média elhitette a velük, hogy immáron "világverő" csapatunk van és mert sokan még mindig ugy gondolják, hogy a magyar focista nem érdemli meg azt a "nagy pénzt" amit ő keres- főleg ha még Moldáviában is képes kikapni.





Hiába mondta a kapitány az utolsó lengyelek ellen siker után is, hogy szerénynek kell maradnunk volt olyan újság mely tegnap már  megesszük a Moldávokat cikkel jelent meg. Persze volt okunk a bizakodásra, hisz az utolsó 6 meccsünkből 5-öt megnyertünk és csak a spori által elcsalt Török meccs lett zakó. De aki azt várta, hogy tegnap lazán guritunk négyet az nagyon nem ért a focihoz.
Azonban, látva a tegnapi meccset és játékot azt kell mondanom, hogy a minősithetetlen gyep és két kulcsemberünk(Vass, Juhász) hiánya ellenére is, ennek a Moldáv csapatnak bizony rughattunk volna négyet. Csak sajnos a fortuna ezen az estén megfogta Stanislav Namasco kapus kezét(és fejét) és csomót kötött a mi Fülöp Marcinkéra.(a két tizenegyes gyanus szituációra ki sem térek)

Az már az első percenkben látszott, hogy a megszokott 1-2 érintés focinkal próbáljuk zavarba hozni az ellenfél nehézkes, robosztus védőit, mint ahogy sajnos az is, hogy Priskin ma is ziccernyilkos lesz. De nem volt okunk az aggodalomra még az után sem, hogy Fülöp legyet csapkodva nyúlt mellé a labdának(1:0), hisz nem játszott rosszul a csapat. Hozzá kell tenni viszont, hogy Tőzsér -mint oly sokszor már- teljesen sulytalan volt és, hogy Vadócz képtelen volt megoldani a szűrő feladatát. Utóbbinak lehettünk szemtanúi akkor is, mikor egy tizenhetos előtti kavarodás után,  gyámoltalanul lépett ki emberére akinek testéről Josan elé pörgött a labda és ő irgalmatlan nagy gólt vágott a bal ficakba. 2:0
Ezután mi kicsit megzavarodtunk a Moldávok pedig vérszemet kapva ugrottak nekünk. Várhidi látta, hogy gond van és 38 perc után le is hozta a két szerencsétlenkedő belső középpályást(Tőzsér, Vadócz), hogy egy erősebb Balogh és egy agilisebb Buzsáky álljon be. A félidőből visszalevő nyolc percben azonban nem változott a játék képe.
Nem úgy a másodikban mire is a Moldávok berendeszkedtek kontrára mi pedig  minden mindegy alapon próbáltuk feltörni roppant fegyelmezett és kemény védelmüket.Várhidinek sikerült rendet rakni a fejekben a szünetben és a válogatottunk soha nem látott sebességgel és lelkesedéssel  kezdett el focizni, de sajnos a szar talaj és a tempó gyorsasága miatt sok volt az eladott labda. Bár az is igaz, hogy ezeket nagyon hamar  sikerült vissza is szerezni, köszönhetően Buzsáky és Szélesi középpályás munkájának. Igy ellenfelünk csak elvétve tudott egy egy kontrát vezetni. Főleg a 70 perc után mikorra  kicsit elkészült az erejével és felvillanta a remény, hogy gólt, netán gólokat szerezhetünk.(Időközben Feczesin is beállt Dzsudzsák helyére és immár két középcsatárral rohamoztunk) Azonban Namasco bravúrok sorát mutatta be és nem kis mázlija is volt mikor Balogh fejese az arcán csattant vagy mikor Priskin 5 méterről az üres kapu fölé bólintott.
Nem volt az ellenben Fülöpnek, ki Alekszejev, 86. percben leadott harmartgyenge lövésnél nem tudta eldönteni, hogy vetődjön vagy lehajoljon a lasztiért.Mire pedig a kis fogaskerekek megmozdultak a fejében, a laszti már átpattogott a kezein.3:0
A csapatunk ezután sem adta fel, hanem csuszott mászott tovább a szépitő gól megszerzéséért.Ez azonban már csak két szép Gera cselre és egy eltört Feczesin lövésre volt elég.

"Van ilyen, előfordul, hogy semmi sem sikerül, de a vereséget is emelt fővel kell elviselnünk" - mondta Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a honi szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján. "Megyünk tovább a megkezdett úton, szerdán nyerni fogunk!"

És igaz, ez a vereség nem szabad, hogy elvegye a kedvünket, a fiúkon látszott, hogy nagyon akarnak és, hogy egyre jobban érzik egymást. Az ilyen vereségek meg becsusznak majd egészen addig mig Fülöp nem lesz rutinosabb kapus, Priskin nem játszik rendszeresen klubcsapatában és Tőzsér helyett nem Buzsáky vagy Huszti kergeti a lasztit a pálya közepén.

Tanulság még, hogy az ujságiróknak nagyon vigyázniuk kell, hogy mit irnak le, mert a kevés szépet megélt magyar szurkolót meglehetősen könnyen megrészegiti a siker és ily módon hajlamos tulértékelni dolgokat, minekután joggal érezheti magát becsapva egy egy ekkora arányú vereség láttán.

Akartam még pár sort irni a bicskanyitogató arcokról a fenti ujság fórumán, de közben rájöttem, hogy vannak akik mindig is utálni fogják a magyar focit. Szerintük a magyar focisták méltatlanul vannak "sztárolva" és irreálisan sok pénzt keresnek.
Nekik üzenném, hogy ez a 20-30 srác a legmagasabb szinten űzi a Labdarugásnak nevezett "szakmát" ebben az országban. Ha valaki képes ezt ugyanilyen szinten hozni álljon a helyükre és ugyanennyit fog felmarkolni.  De ha valaki  bármely más szakmában képes az ország egyik legjobbjaként teljesiteni...nos...ő valószinűleg még náluk is többet fog!

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr11232831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2007.11.18. 13:17:36

Öregem, jobban magyarázod a szánalmas vereséget, mint a kapitány ! El kellene menned vereség-megmagyarázó-sajtószóvivőnek ! Tuti állás, garantált az évi 5-10 vereség !

Szánalmas dolog Moldáviában kikapni, amikor igen is volt tétje a meccsnek ! (hogy a jövő heti vb selejtező-sorsoláson a 3. kalapba kerüljünk)

Úgy látszik se nyáron , se év végén nem megy a foci, mindig van valami ...

Úgyhogy elhatárolódok a szerzőtársamtól, igenis szégyen és gyaláztat ..ismét !

eric · http://vastagbor.blog.hu 2007.11.18. 13:46:03

Ugyan már...manapság bárhol ki lehet kapni. Nálunk sokkal jobb csapatok sem jutnak ki. Sőt.

Nem kell temetni ezeket a srácokat egy jó út legelején járnak.

Még emlékszem mikor egy hete Te is elismerted, hogy jól fut a szekér. Vagy átküldöm az olasz meccs alatti smsed: "életem legszebb napja". Hát most becsuszott egy zakó.Na bumm, nem jött össze semmi. Ezért szeretjük a focit: nem mindíg a jobb csapat nyer és nem mindyg a jobban játszó...

különben meg: elveszem az admin jogod a faxba xDDD

süti beállítások módosítása