Skip to content


       Szűrés lista

Hozzáértés és felelősség

Ez a poszt is ilyen költői csaláncsapkodás lesz.

Szóval: miért van az kies hazánkban, hogy nem lehet azt mondani: ehhez értek és ehhez nem? Soha senki nem vállalja fel, ha nem ért valamihez. Sőt, legtöbben még meg is botránkoznak, ha ilyet mondok nekik. 'Nem tudom.', 'Nem értek hozzá.', 'Nem ismerem az illetőt.' Viszont, amihez értek (az a munka/egyéb, amit felvállaltam), ahhoz értek, sőt, nem is vállalom be, ha legalább közepes szinten nem értek hozzá. Nálunk mindenki mindenhez ért, s a végén emiatt gyakran valami összetákolt fusimunka lesz.

Ugyanez pont ellenkezőképpen van a felelősséggel. Ezt soha senki nem vállalja, mindig másra tologatja, áthárítja másra. Nincs egyetlen olyan dolog sem, aminek meg lenne nevezve konkrét felelőse, vagy ha igen, a legjobb esetben is több ember, akik egymásra mutogatnak. A végén, persze, ha nagyon kell, mindig találni egy balekot...

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr14261541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu/ 2007.12.12. 14:18:03

Hát pont ez a jó az egészben!
Bármit meg lehet tenni, és nincsen felelősség az ember vállán.
Például oda finghatok az emberek orra alá a buszon, és mondhatom, hogy nem én voltam, meg hogy disznó állat aki ilyet csinál.
Ha meg vállalom a bűntényt, akkor a nehéz gyermekkorra visszavezethető sanyarú emlékeket, vagy azt a szemét urológust, vagy a mocsok, gyomorforgató társadalmat lehet hibáztatni, és kell is!
Nehogymá asziggyék...

süti beállítások módosítása