Skip to content


       Szűrés lista

Abszurdisztán I.

A Borsod-Abaúj-Zemplén  Megyei Rendőr-főkapítányság a nyomozás megszüntetéséről hozott határozatot a Natura 2000 hálózatába tartozó, kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület részét képező 180 hektár nagyságú sajóládi erdő 98 százalékának kivágása ügyében indult büntetőeljárásban – tudatta az MNO-val a Tiszántúli Természetvédők Társulata.

A sajóládi erdő területén az illetékes rendőrhatóság 2006-2007-ben összesen 142 személlyel szemben kezdeményezett eljárást, azonban a tettenért elkövetők által okozott kár sok esetben a szabálysértési értékhatárt sem haladta meg (5-10 ezer Ft.). Annak a megállapítása, hogy a lombozat ritkulás mikor következett be, illetve tettenérés esetén a faanyag mely területről származott nem volt megállapítható. Mivel az erdő faállománya a falopások miatt 60 százaléka alá csökkent, ezért az erdőtörvény alapján került véghasználatra az erdő megmaradt faállománya a nyomozás szerint.

-----------------------------------------------------------------------------
Vastagbőr :
Ezt egyszerűen már el sem hiszem. 2 éven kerszetül fokozatosan kivágnak/ellopnak 180 hektár (!) erdőt, és 142 balfaszt el is kaptak.
(Kérdés: Vajon hány embert el sem kaphattak ??)
De hiába kapták el őket, nem lehett bebizonyítani, hogy honnan lopták a fát, de hogy lopták az mindenki számára világos volt .... és a végén amikor ellopták az erdő 40%-át, akkor TÖRVÉNY szerint a maradák 60% már nem erdő azt szbadaon el lehet "lopni" ?

Gratulálok, védjünk értékeinket !

Címkék: abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr14285762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása