Skip to content


       Szűrés lista

Lendvai tanult az öszödi beszédből: Csakis az igazat!

Lendvai Ildikó (MSZP) "IGEN"-nel szavazna arra a kérdésre, hogy "Egyetért-e ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő, több-biztosítós egészségbiztosítást?"

Csak, így bele a Nap-Kelte kamerájába ... Természetes kifejti az igazság mélyebb rétegeit az álmosan ébredő és értetlenkedő embereknek:

Szerinte az egészségbiztosítási törvényben, amelyet február 11-én szeretne ismét elfogadtatni az országgyűléssel a koalíció, nincs szó több-biztosítóról, profitorientációról és kötelező jellegről. Lendvai szerint azért nem lehet több biztosítóról beszélni, mert úgynevezett helyi pénztárak működnek majd, amelyek egységes biztosítási díjat szednek, és az eddig ingyen járó szolgáltatásokat továbbra is ingyen kell majd adnia. Azért sem lehet őket biztosítónak nevezni, mert nem a biztosításról kötnek alkut a pácienssel, hanem kezelik a pénzt.

A törvény a kötelező jelleget sem rögzíti, mivel aki nem választ pénztárat, arról majd az 51 százalékban állami tulajdonban lévő területi pénztár gondoskodik majd.

Arra a felvetésre, hogy lehet-e üzleti alapúnak venni a törvényt, Lendvai Ildikó a következőket mondta: „Természetes, hogy ha magánszereplők jönnek a rendszerbe, márpedig jönnek kisebbségi tulajdonban, akkor ők nem szerelemből jönnek, előbb-utóbb vissza akarják kapni a pénzüket, bár csak három év múlva vehetik ki, és nagyon alacsonyan van megszabva a nyereség.”

Cseles:

Ha érvényes lesz a népszavazása, attól nem változtatják meg az EB-törvényt, viszont három évig nem lép majd érvénybe több-biztosítós és profitérdekelt rendszer.

-Ne legyen, harminc évig se legyen – mondta végül Lendvai.


Most akkor mi van?!
Nem több-biztosítós ? Sőt nem is biztosítós? Sőt nem is kötelező?
Teljesen össze vagyok zavarodva, ez így nagyon-nagyon nem fog tetszeni az SZDSZ-nek ...      Lehet majd megint koalíciósan egyeztetni, meg játszani a kifejezésekkel ...

A videó megnézhető itt .

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr85307055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.01.22. 12:47:50

Csak a pénzt kezelik. Magyarul lefölözik :-)
Mi fizetünk Ezek meg leveszik a hasznot.
Ahelyett, hogy az állam tenné ugyanezt.
Pl pénzpiacon forgatná meg.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.22. 14:28:49

Én mai napig nem értem, hogy az miért jó, ha az én TB befizetésem az Allienz vagy másik cég profitjában fog jelentkezni ...

Hiszen senki sem lehet olyan naiv, hogy ha az Allianz befektet 20-30 milliárdot, akkor nem fog 40 milliádot kivenni ? A kát szém közötti különbség honna is lesz ???

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.01.22. 15:05:52

Háát pontosan ez az.
Jön a duma, hogy majd a kórházak jobbak lesznek. Hiszem ha látom. Majd inkább a költségek lefaragására ösztönzik Őket. Merthát a profit!!!! Mégha oly kicsi is.
Sőt továbbmegyek. A közös kalapból hiányozni fog ez a pénz. Erről senki sem beszél, hogy miképp pótolják.
Majd újabb megszorításokkal????

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.22. 15:19:24

Multinál dolgozok, 10 forint profitért az kedves édesanyjukat is eladnák.

Nem értem , hogy az ilyen szemléletet minek kell beszabadítani az egészségügybe ?

Bár, én nyitott vagyok, győzzenek meg a fejlemények !

Majd ha munkanélküli 52 éves láncdohányos ózdi polgártársamért sorba állva versenyeznek a biztosítók, és ő nem tudja eldönteni, hogy melyik internettel, tévével és széffel felszerelt 2 ágyas napsütéses, frissen meszelt, saját fürdővel felszerelt kórterembe vonuljon be gyógykezelésre .... akkor majd talán !

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.01.22. 15:24:32

Háát ez az.
Itt nem ez a lényeg. Itt a pénz kilapátolása a fontos.
Semmi más miatt nem erőlködik ennyire a SZADESZ.
De a rendszert ha már miértünk lesz ne a biztosítók alkossák meg. Olyanképpen, hogy látszólag nem de valójában talicsakszám tolják ki a lóvét.
F@szom

Valaki 2008.01.22. 17:39:02

zero-a LÁNCDOHÁNYOS gyógykezeléséért nem igazán tudok aggódni....

karakó Tamás 2008.01.22. 17:47:29

nem tudom Lendvai Ildikó kicsoda, hopnnanjött egyszercsak itt volt a gyurcsánytímben, bizbazisztán parlamentjében. sosem beszélt értelmesen, értelmeset sem mondott soha. Ez a lény a Hood csatacirkáló elsüllyedését is a Royal Navy sikereként könyvelné el, folyton guvadó szemmel és óriási arccal dumálná. Üzleti biztosítók? Soha ! Pesten négy vidéken jó lesz 7,5 millió parasztnak megyénként egy pestieknek négy jár ez is demoratiKUSS! A brit Állami egészségügyi Szolgálat vagy a régi TB is működő minta volt, bár befizetéseinket a választott ellenség( mindenkori kormány) mivel ide történtek befizetések baszott egészségügyre fordítani.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.22. 19:07:47

Valaki

akkor legyen vastalbégrákos
így már jobb a példa ?

Grege 2008.01.22. 19:45:36

A hírtévében esküdöztek a népszavazás kezdeményezői, hogy a fenti kérdés (többiztosítós) megállja a helyét a kormány jelenlegi programjával szemben is. (bár nem tartom elfogulatlan forrásnak az adót, de a példa rámutat arra, hogy megint elkezdték a szavakkal való kavarást.) Egyből az ugrott be a post kapcsán, hogy valószínűleg használható lenne a népszavazás ezzel a kérdésfeltevéssel is, csak ez a kormány új stratégiája, hogy tök fölösleges szavazni, mert úgysem erről van szó :) )

de ettől még Moks pártján állok, én bizony falhoz állítanám a jelenlegi ellenzéket (is) :D

Ti mit gondoltok, tényleg akkora elutasítás van az emberekben minden új politikai kezdeményezéssel szemben, mint amit a média mond?
(új politikai kezdeményezés alatt új pártot, új arcokat, új programot értek, a fiatal korosztály berkeiből (26-35 év között))

Ha igen, akkor miért van ez? Ennyire félünk, hogy lehet ez még rosszabb is, ennyire elutasítunk minden változást, vagy ennyire szeretjük a mostani elitet? (jobb/bal vérmérséklet szerint)

Tényleg sokat gondolkodom ezen

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.01.22. 21:31:23

Grege félreérted. Nem az újtól való félelem.
Ez egyszerűen csak a pénz talicskán való kilapátolása.
Vagy, hogy látod?
Szerinted minden szép lesz?

Grege 2008.01.22. 22:27:11

Bocsi Noname Cowboy, szerintem nem szedtem eléggé szét a hsz-t, volt egy reagálás a postra, majd utána volt egy attól valamennyire független kérdés: vagyis tényleg nincs arra igény, hogy a jelenlegi politikai elit húzzon el a francba (pc-n fogalmazva menjen nyugdíjba) és jöjjön a feltörekvő "értelmiség"? Azok a fiatalok, akiknek van valamennyi affinitása a politikához, gazdasághoz és ami a legfontosabb, nem az átkosban szocializálódott megélhetési politikusok.

A kérdés adott, Ti szükségét érzitek -e a mostani politika megújulásának? Nálam pl. megbukott mindkét oldal mind kormányzásilag, mind ellenzékileg. (persze, mielőtt flame lesz belőle, el tudom dönteni,hogy melyik volt a kisebb rossz, de nekem ez nem elég!)

A kérdés onnan jött, hogy a jobb és a bal oldali média is azt sugallja, hogy a társadalom elutasít mindenféle új kezdeményezést, egy új pártnak esélye sincs elérni az 5% -os küszöböt, esélye nincs akárcsak egy képviselőt juttatnia a parlamentbe, pusztán azért, mert egy viszonylag ismeretlen politikai szerveződés áll a háta mögött.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.01.22. 22:57:34

A politikai elit leváltásával teljes mértékben egyetértek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.22. 23:28:40

Hát igen, szarból nehéz várat építeni ...

Grege 2008.01.23. 00:14:06

"Grege félreérted. Nem az újtól való félelem.
Ez egyszerűen csak a pénz talicskán való kilapátolása.
Vagy, hogy látod?
Szerinted minden szép lesz?"


-Erre most külön is válaszolnék.

Nekem nagyon nincs ínyemre a sokbiztosítós rendszer, nincs a világon olyan ország, ahol ez kielégítően működne, vegyük mondjuk ámerikát: Az egy évre jutó biztosításom havonta befizetett 40k HUF, ami az adott évre fedez 700k huf ellátást. Tegyük fel, hogy diagnosztizálnak nálam novemberben egy leukémitát. Mivel rohadt fiatal vagyok, és ilyenkor ez a betegség villámgyors lefolyású, így mondjuk van egy hetem, hogy csontvelőátültetést kapjak, ha szeretnék egy icipici esélyt arra, hogy éljek még teszem azt +10 évet; akkor vagy jelzálog a házra, vagy ugrott a kocsi, de még a gyereknek félretett pénzt is be lehet áldozni, az egészet ette meg a fene... (személyi hitelt ugye nem kapsz,ha a bank is tudja,hogy nemsokára megmurdálsz, persze csak jó esetben :))

---------
De ahányszor gondolkodtam a mostani rendszeren, annyiszor jöttem rá, hogy úgy szar az egész, ahogy van.
Dolgozom 8-12 órát a "gyárban", ez lehet posta, hídépítő,telekom, vagy egy nemzetközi bank, tök mindegy, ha elérem a megfelelő kort és gyereket akarok nemzeni ebbe mocskos világba, akkor szeretném elvárni azt, hogy ne foltos lepedőn vajúdjon a szerelmem, és emberszámba vegyék a kedvesem, aki a karjába szorongatja mindkettőnk jövőjét, még akkor is, ha nem adom az orvosnak/nővérnek az egy havi fizetésem... jelenleg az megy, hogy 150khuf egy szülés... ha nem tejelsz, akkor vagy le sem vagy szarva, vagy császárnál tök természetes, ha benned marad egy szike, ebből sem kérek.

És félreértés ne essék, én szívesen kifizetem a 150khuf -ot minden gyerekem után, ha rendesen ellátják, leellenőrzik a gyerekkori betegségekek, 30-40 percenként odamennek az anyához és megkérdik tőle, hogy jól érzi-e magát... De ez nem létezik :) vagyis , ha valaki nem fizet, akkor nem létezik, ha pedig fizet az ember., akkor alapellátás... :) .... :

Csak most úgy működik, hogy ha fizetsz, akkor kapsz valamilyen minimális ellátást, ha nem fizetsz, akkor mehetsz a gyehenna mocskos tüzébe.

"Ha nem fizetsz: elvetélhetsz, le vagy szarva... fáj valamid? le vagy szarva!
-az előtted szülő nő tetves volt? -ki nem szarja le?!?
-magnót/tv-t akasz szülés közben?!? - na pusztulj innét!!!

ez megy most

Grege 2008.01.23. 00:24:45

"A politikai elit leváltásával teljes mértékben egyetértek."

Jeeee, már vagyunk legalább ketten :D

Grege 2008.01.23. 00:29:42

egy kicsit össze-vissza volt a poszt, de legyetek megértők, sok volt a meló ma, és még kocsmáztunk is :) :) :)) : )

süti beállítások módosítása