Skip to content


       Szűrés lista

Vészjelző - csak indokolt esetben használják!

Olyan depi vagyok, mindjárt öngyi leszek! Ismerősek lehetenek ezek a szavak még a középiskolából, ahol minden 15 éves fruska átélte a poklok poklát, ha a barátja 1 hét után szakított vele. Természetesen újabb egy hét elteltével, már más után ácsingóztak/ ácsingóztunk. Nem szeretnék elhatárolódni ettől a jelenségtől, én is voltam vigasztalhatatlan 15 éves.  Az ember azonban elvárná, hogy ez a fejletlen érzelmi világ legkésőbb az érettségi megszerzéséig kifejlődjön, megszilárduljon. A külföldi és hazai celebekkel kapcsolatos hírek sajnos nem erről árulkodnak.

Csak egy pár példa:

Molnár Anikó: Az utóbbi egy évben nem, de korábban gyakran foglalkoztatott az öngyilkosság gondolata” – vallotta be Molnár Anikó Havas Henrik műsorában, ahol legújabb aktsorozata kapcsán vendégeskedett.(...)Megbízható információkból úgy tudjuk, a szőke szépség akkor akarta eldobni magától az életet, amikor együtt élt Bochkor Gáborral.

VV Ágica: Nyugtatókkal akart öngyilkos lenni Szögeczki Ágnes, vagy ahogy mindenki ismeri, VV Ágica.

Annácska: Budapest - Kelemen Annánál (23) elszakadt a cérna. A csinos playmate nem bírta tovább elviselni az őt ért támadásokat, és önkezével próbált véget vetni az életének. Befeküdt a kádba, telefonon elköszönt a barátaitól, és felvágta az ereit.

Halle Berry: Az Oscar-díjas színésznőből válása hozta ki végső elkeseredését.

Owen Wilson: A népszerű színész nagy mennyiségű gyógyszert vett be, majd felvágta ereit.

Ezek csak az utóbbi egy év hírei. Sokan legyintenek, hiszen csak a hírverésért van minden.  Ebben van valami, hiszen ha Anikó nem rakatna havonta újabb szilikont a mellébe a kutya nem foglalkozna már vele. Ugyanez a helyzet Ágicával és Annácskával is, megkapták a félperc hírnevet mind a ketten, és nem akarnak lemondani róla. VV Ági 11 után sipítozik a Viván, hogy: "na miért nem hívsz?", Annácska meg mostanában maximum a kutyájával került a címlapra, aki megtámadott egy nőt.

Mielőtt azonban a könnyeinket morzsolgatnánk értük, engedjetek meg egy személyes megjegyzést: örüljenek, hogy ennyit kaptak. A tehetségtelenség begyűrűzéséről a médiában már megannyi cikk született, itt nálunk is, ezért ezt a kérdést tovább nem boncolgatnám.

Félelmetesnek tartom azonban ezt a jelenséget, hiszen ha jobban belegondolunk, felnőtt emberek süllyednek le 15 évesek szintjére, lényegtelen milyen indíttatásból. A mai világban egyébként is nagy hatással van a fiatalok értékítéletére a média, post mtv generation, a pozitív befolyása eddig sem volt jelentős, azonban lassan már nem is beszélhetünk róla. Ha a fiatalok ezt látják, hogy így kell felnőttnek lenni, akkor ne csodálkozzunk, hogy a bicska kinyílik a zsebünkben minden egyes tömegközlekedési eszközön, ahol a tinik világába nyerhetünk betekintést egy-két példány kommunikációján keresztül.
Az emo jelenség sem véletlenül most bukkant fel. A gyökértelenséget, célnélküliséget sok fiatal érzi, ennek feloldását eddig a szülők jelentették. Mostanában viszont már sok szülő sem szolgálhat válaszokkal, hiszen maga sem tudja őket, ezért a fiatalok a médiához fordulnak. Nem akarom eltúlozni a jelenség jelentőségét, nem hiszem, hogy pár éven belül a tinik a tömeges öngyilkosságok miatt kihalnak, egyszerűen csak nincsenek meg az eszközeik arra, hogy tartalmas, kielégítő életet éljenek, hiszen maguk sem tudják mit akarnak. A célnélkülinek soha nem valósulhatnak meg a céljai.

Címkék: média bulvár

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr75326240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grege 2008.02.06. 08:37:10

az annácska tényleg 23 éves? basszus, annyira tönkre van nyúzva, hogy kinéz legalább 32-nek.

eva_63 2008.02.06. 09:05:09

"pár éven belül a tinik a tömeges öngyilkosságok miatt kihalnak" Nem, nem, nem! Légy'szi ne általánosíts! Fiam 16 éves, széles baráti körrel. Imádom őket; helyesek, annyira rendben vannak: foci, streetball, bicikli, zene, Quimby, Tankcsapda, sőt Zeppelin (ettől még mindig eldobom az agyam!) filmek: Fincher, Tarantino, Rodrigez, Scorsese (most vadásszák Gigor A. Nyomozóját a szemlén).
Csajok, szerelmek, csalódások.... Jó, néha bakszagú lónyerítéssel van tele a lakás, de ha néha megy a TV, és meglátnak egy ilyen "bulvárprostit" látványosan öklendeznek.
Nem tudom hány éves vagy, de érzek egyfajta lekezelést a következő generációval szemben.. Nem baj anno bennem is volt ez, de ha jól emlékszem üresfejű, műdepi, lila kis sznobok még köztünk is voltak, csak már nem emlékszem rá, mi volt a csoportnevük.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.06. 09:45:24

eva_63

Én 30 vagyok, de ha a mostani 20 éveseket nézem már egy teljesen más világ .

Ha a mostani 15 éveseket nézem akkor egy más bolygó.

És ez csak rosszabb lesz !
Persze ez a mondat amit kiragadtál csak irónia, nem általános .... nevelés kérdése az egész !

moRtiZ 2008.02.06. 09:59:35

Eva azért 15-25 éve még nem volt ekkora média uralkodás. Persze anno voltak fekete bárányok. Meg magyarország első volt az egy főre jutó öngyilkosságok számában (Vagy hogy írják ezt). Most viszont a média már sulykol, és torzitja a fiatal agyakat.

Ma a "sztárok" senkik 99%-ban. Mivel nagyon széles a média elérhetősége valamivel ki kell tölteni a műsoridőt, amin csámcsoghat a nép. Így kreálódnak a nimand "sztárok".

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.02.06. 10:48:23

kedves Éva,ha idézel,akkor a teljes mondatot,mert így pont a lényege veszett el...NEM hiszem,h a tinik tömeges öngyilkosságban fognak kihalni.Elkerülve az általánosítást,mert én is fiatalok közt élek,vannak normál arcok,senki nem kérdőjelezte ezt meg...én inkább a jelenségre akartam rávilágítani,örülök h a fiad jóarc:)

DS 2008.02.06. 14:17:01

Na vazze erről van szó! ugye hogy másoldalról is meg lehet közelíteni a dolgokat..Respect!
Bár még mindig tovább lehetne mélyedni a trutyiban, hogy pl a média a konkrté problémaforrás, vagy csak egy nagyon markáns közvetítője a taársadalom rothadásának.

úrilány 2008.02.06. 20:14:25

hát ez az egész öngyilkosdizás (mármint arról beszélni, hogy jajj, ő már eljátszott a gondolattal) médiaszinten inkább olyan figyelemfelketés... (majdnem olyan undorító, mint amikor azt kezdik el híresztelni magukról, hogy rákjuk van)

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.02.06. 21:45:42

úrilány: ki híresztelte magáról h rákja van?nekem ez kimaradt

süti beállítások módosítása