Skip to content


       Szűrés lista

Vasúti utastájékoztatás Svájcban: Gaskóék miért nem ezért sztrájkolnak?!

Azt hittem, így a web2-es internet világában már nem sok olyan dolog van, amitől konkrétan az állam esik le, de holland Robert de Heer-nek és oldalának ezt sikerült elérnie. Nem szeretném a Kötött pálya vagy a Megint állunk vazze blogok kenyerét elvenni, de ez azért nem semmi:
A srácok hobbiból összedobtak egy Google Maps-ra alapuló oldalt, a Swisstrains.ch-t, amely kijelzi, hogy a svájci vonatok hol-merre járnak, merre mennek stb. Hobbiból. A térképen a mozgó piros pontok jelölik a vonatokat, jelenleg még a mozgásuk a menetrendre alapul - de mivel a svájci vonatok nem nagyon késnek, ezzel senkinek sincs problémája. 1 hónapon belül az adatok valós idejűek lesznek (gondolom GPS), így bárki láthatja, ha a  München-Zürich vonat késik ....

























Robert csak hobbinak tekinti az oldalt:
"Ezzel az ötlettel nem lehet sok pénzt keresni, de mindenképpen szerettem volna valami Svájccal kapcsolatos dolgot csinálni. Valami újat akartam, nem egy hagyományos térképet. Ekkor jutottak eszembe a vonatok, hiszen sokan tudják, hogy Svájcban kiterjedt a vasúthálózat. Ekkor fogtam össze egy vérbeli programozóval.

Tehát mégegyszer: hobbiból, amatőrök! Nem a svájci vasúti társaság! Valószínűleg sok pénzbe nem került ez az egész. Nem nekünk kell mindig feltalálni a spanyolviaszt, miért nem tudjuk a hasznos és jó dolgokat azonnal és pofátlanul ellopni? Miért nem tudja ezt a MÁV vagy MÁV Start megcsinálni? Pénzügyi akadálya nincsen, hiszen pénzbe nem kerül. Technikai akadálya nincsen, hiszen van elég informatikus ebben az országban. Csak akarni kellene. De ha MÁV-nak nem jut ilyen az eszébe, akkor mi a helyzet a szakszervezetekkel?

Gaskó és szakszervezetek miért nem ezért és a többi utasbarát követelésért sztrájkolnak?
-Jobb utastájékoztatásért?
-Gyorsabb vonatokért?
-Pontosabb menetrendért?
-Fűthető váltókért?
-Felújított, gyorsabb pályaszakaszokért?
-Tisztább és új vagonokért ?

Több utas -> több bevétel > biztosabb munkahely.
Pofonegyszerű és nem akarják megérteni.
Nem értem, tényleg ....

2008-ban az Elvira.hu a magyar utastájékoztatás etalonja? Ennyi?

























Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr43336947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.02.13. 12:04:13

hozzá tenném,h a nemzetközi vonatok menetrendje még mindig nem érhető el magyar nyelven valamint olyan bonyolult h mindig elmegy a kedvem a vonatozástól külföldre...pedig sokkal jobb mint a busz.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.13. 12:54:20

Hát ne menj külföldre vonattal ....még a repülőnél is drágább, és a busz gyorsabb, mivel nyugatra mindenhol van autópálya ..

Pl. Bp-Prága 5,5 - 6 óra busszal, ugyanez vonattal 7 óra 24 perc

TT 2008.02.13. 13:37:34

Megmondom, miert nem a gaskoek tuntetnek erte. Mert ezert nekunk kellene tuntetni. Ez a MI erdekunk.

De mi birkak vagyunk, nekunk minden jo.

(mellesleg nemetorszagban a tobb hetig huzodo vasutas sztrajkot turelemmel viseltek az emberek, mert sztrajkolni mindenkinek joga van. neked is, es a te bajod, ha nem elsz vele. sztrajkolhatnanak a tanarok, vagy a mavutasok, vagy a tesco minimalber dolgozok, vagy a suzuki munkasok. de nem sztrajkolnak, meg csak nem is igen begetnek)

eve8794 2008.02.13. 13:53:48

Beszarás!!És ha rámegyünk a kis egérkénkkel,akkor kiírja h honnan hova tart, mikor érkezik és MENNYIVEL megy a vonat!!!Öccsém....:D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.13. 14:36:16

TT

Hogy sztárjkolhatna a tesco minimálbéres meg a suzukis munkások.A Suzukinál 3x rúgták ki a szakszervezetist ...

Sztrájkolsz -> kirúgnak !

TT 2008.02.13. 17:41:20

Zero, mindenkit nem rugnak ki. Szolidaritas kerdese.

Bakker, annyit keresek, mint egy miniszter (ugyertem, mint hivatalosan egy miniszter, Mol-os boritek nelkul), en tanitsalak titeket sztrajkolni, meg erdekervenyesiteni?

En kerek elnezeset.

optimista 2008.02.13. 17:49:51

Magyarországon SEMMIBEN nics összefogás miért pont ebben lenne!?Mellesleg mindenki nem szrájkolhat ha merne se,mert olyan a munkaköre hogy magasról nagy ívben tennének rá.Ja és még plusz Gaskó lejáratja az egészet mert beengedte a politikát.Ráadásul egyoldalúan nem rúghat fel semmit.A traktoros útelzárás után Jakab úr előkelőhelyet kapott a Fidesz országgyűlési listáján.Be is került ugye.Nem lepődnék meg ha Gaskó úr is így járna!!

andrzej · http://jankowskiek.wordpress.com 2008.07.09. 23:15:09

Sziasztok

Északi szomszédjainknak is van ilyen:

kde.su.vlaciky.sk


süti beállítások módosítása