Skip to content


       Szűrés lista

"Jogilag támadhatatlan" - a pofátlanság magyar szinonímája

Három kis "színesünk" főhősei a pofátlan TV elnök, a haver miniszter gyesről visszatérő felesége és egy kereskedelmi TV. Vajon mi bennük a közös?

-Medveczky Balázst, a Digitális MTV Igazgatóság vezetőjét nevezte ki a Magyar Televízió gazdálkodásért és stratégiatervezésért felelős alelnökének Rudi Zoltán elnök. Rudi március 1-én létrehozza az MTV Stratégiatervezési és Kommunikációs igazgatóságát. Rudi Zoltánnak március 4-én lejárt az elnöki megbízatása, utódjává előlépett Medveczky Balázs március 5-én - minő véletlen - Rudi Zoltánt nevezte ki a MTV Stratégiatervezési és Kommunikációs igazgatójává.

-Koordinációs szakállamtitkári pozíciót hoztak létre a Pénzügyminisztériumban. Ezt az állást  - minő véletlen - Szilvásy György miniszter felesége, Csáky Bernadett kapja meg, aki szülési szabadságból térne vissza a dolgos-munkás hétköznapok szürke világába.






-Index tegnapról: "Amo címmel évente két filmet is bemutat a Tv2 a Jóban-rosszbanból összevágott jelenetekből. A filmeket csak egyetlen egyszer mutatják be, mivel már egyetlen vetítés elegendő, hogy az ORTT elfogadja: a Tv2 támogatta egy új magyar film létrejöttét, és ezzel letudta törvényi kötelezettségeit. A médiatörvényben hagyott kiskaput a csatorna úgy használja ki, hogy a Jóban-rosszban című sorozat száz leforgatott része után a meglévő anyagból vágnak össze egy játékfilmet. Ahhoz, hogy a történet kerek legyen, hozzáforgatnak néhány jelenetet, ezeket megvágják. A plusz munkálatok költsége 10 millió forint. A Tv2 ugyanakkor papíron, az ORTT-nek is eljuttatott pénzügyi jelentés alapján 110 millió forintot költ az Amo című játékfilm elkészítésére.
Az Amo című játékfilmnek már hat része készült el, azaz 2005 óta alkalmazzák ezt a jogilag amúgy támadhatatlan megoldást, így eddig összesen 660 millió forintot takarítottak meg, amiből a tiszta nyereség 600 millió forint."

A megoldás: "Jogilag támadhatatlan", ez a kulcsmondat. És ilyen "esetek" csak ebben az uram-komám-sógor vezérelte, következmények nélküli, rossz vágányra sodródott országban történnek meg, melyet most már tényleg át lehetne keresztelni Abszurdisztánra!
Japánban 5 percet késett a vonat, lemondott a közelekedési miniszter.
Hány fényévre van ettől ez az ország?!

Tegnap Kóka mit nyilatkozott? Ez kivágta nálam a biztosítékot! Horn Gáborról szólva megjegyezte, hogy "sokkal nagyobb bátorság kell bocsánatot kérni, mint lemondani".
Lefordítva SZDSZ nyelvről: le a kalappal Gáborunk előtt, hogy a nehezebb utat választotta, és volt bátorsága bocsánatot kérni, nem pedig gyáván lemondani. Kóka már csak tudja ... nincs nála bátrabb ember a földön! :-)


Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr2375672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berrick 2008.03.12. 09:39:03

Minden nap találok itt egy ilyen postot és el is olvasom , minden alkalommal kibaszott mérges lesz és az amúgy is magas vérnyomásom 200/170 körül áll meg.
Majd rájövök, hogy addig amíg ebben a tetves országban le nem váltják vagy le nem lövik a politikusokat ( utóbbit javallom ) és frankón képzett gazdasági emberek nem veszik át az irányítást ez így is marad.
Tehát akarjuk vagy nem testszik vagy sem ez így működik mi tehetünk róla. Egy alkotmánymódosítást kellene megszavazni népszavazással, hogy a nép mint olyan leválthassa a kormányt ha nem tetszik az amit csinál.

karmapogo 2008.03.12. 09:47:08

"szülési szabadságból térne vissza a dolgos-munkás hétköznapok szürke világába." hát ezen felvihogtam, bázzz:))))))))

Smörcsi 2008.03.12. 09:49:40

Trükkök százai drága barátaim

Islander 2008.03.12. 10:07:00

na erről ennyit. Még hány ilyen 100millios stikli megy az országban ami szedi az adópénzt és nyomja be pár ember zsebébe?
Aztán meg jön az MSZP-SZDSZ sirva hogy not enough money, szedjunk meg tobb penzt, mert nincs eleg semmire, fokepp ami legegetobb, pl.: egeszsegugy oktatas. Ja mert a szocialis benne van a neveben, de erre nem juttat mar egymas zsebenek tomese kozben.
KIADASOK ELLENORZESE???? Valaki???

Smörcsi 2008.03.12. 10:11:50

Nem is beszélve a napi 4 órás minimálbérre bejelentő munkáltatókról (jó esetben), szlovák rendszámos céges autókról..stb.stb. Ez van, mindenki rugalmasan értelmezi a törvényeket

wagabound 2008.03.12. 10:20:31

... és mindez csak a jéghegy csúcsa!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.12. 10:21:12

Persze, a törvényeket ők hozzák (a politikusok minden oldalról), ebben az országban MINDEN TÖRVÉNYES! Igaz, nem erkölcsös ....

Több száz millió propagandára mikor tudták hogy esélyük sincs nyerni? "Jogilag támadhatatlan"

Feketmunkások az építkezésem? Nem én kötöttem a szerződést velük! "Jogilag támadhatatlan"

50 milliárd egy viadukt-hídra a Balaton mellett? "Jogilag támadhatatlan"


Mintha lett volna egy miniszterlenök, aki azt montda, nem elég törvényeknek, hanem az erkölcsnek is meg kell felelni ... vagy valami hasonló ...

ekeke 2008.03.12. 10:40:53

És sorolhatnánk kóka kamillájának "karrierjét"...
Vagy szilvási et. testvérkéinek...
Vagy baráthetele és tsaiét..


A választók meg mit tehetnek?
Néha, valljuk be, azt mondhatják hogy menjetek a picsába.
Hát ennyi.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.12. 10:52:43

Idén már két óriás - mindenhol felhasználható - mondatot kaptunk politikusainktól:

"Húzz el a picsába" copyright by Horn Gábor

"Egy állítás, egy tagadás" copyright by Katona Béla

Smörcsi 2008.03.12. 10:54:59

Az egy dolog, de a nagy gond, hogy a magánszektorban is ez van…ki nem jelentkezett már olyan pályázatra, ahol a hely már rég „elkelt”. Itt mindig valakinek a valakije jár jól bármi is legyen

andy 2008.03.12. 11:08:17

Undorító az egész.Itt senki semmiért nem mond le. Semminek nincs következménye. Elveszítenek, belebuknak, elutasítják őket, de nincs személyi konzekvencia levonás. Senki nem érzi magától, hogy le kellene mondania. Megbukik az eü miniszter, megbukik az oktatási miniszter, elutasítják gyurcsány politikáját, de mindenki a helyén marad. Mintha semmi nem történt volna. Horn megnyilvánulása stb, stb stb. Elszomorító, felháborító, bicskanyitogató!!!

zala 2008.03.12. 11:26:28

szintén tegnapi indexes cikk volt róla és szvsz szintén befér a postba, az ún. energiapiaci liberalizáció, melynek a lényege az lett volna, hogy a fogyasztó szabadon és könnyen választhatja meg, hogy melyik szolgáltatótól veszi az áramot, így a verseny majd lenyomja az áram árát. Az összes egybehangzó szakértői vélemény ellenére sikerült Miniszterelnöki Hivatali rendeletekkel olyan módon végigvinni a folyamatot, hogy a végén az MVM még stabilabban monopolhelyzetbe van betonozva, az áram ára emelkedett és ez az MVM-nek 2007-ben 65 milliárd ft nyereséget eredményezett.

és a sikertörténet felelőse, felelősei? ja még mindig magyarország. bocs.

egyébként meg japán nemtom hány fényévre lehet tőlünk, de az tuti, hogy innen még a legnagyobb távcsővel sem látszik :(

zala 2008.03.12. 11:28:19

ja a cikk linkjét is benyomnám (ha nem tetszik töröld a hsz-t és bocsi)

vigyázat, egészségre káros, vérnyomásemelő tartalom:
index.hu/gazdasag/magyar/aram080311/

phon vacano 2008.03.12. 11:28:40

Hali,

arra senki nem gondol, hogy ezeket a szaros csatornákat az tartja életben, hogy nézzük őket? Mármint aki nézi, mert én kéthetente egyszer kapcsolom be, ha van valami film ami érdekel, de azt is csak lustaságból, mert akár le is tölthetném ami azon a három szobaantennás csatornán bejön.

Én ajánlom a saját példámat, én ezzel tudok a legtöbbet tenni azért, hogy pusztuljon ez a sok tehetségtelen, dilettáns naplopó.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.12. 11:39:06

zala

És ugye emlékszünk ugye, amikor Orbán azt mert mondani hogy le kell törni a luxusprofitot ?!

Micsda felhördülés volt ..és íme, tessék, ez is bekövetkezett!

Gyurcsány szerint is megengedhetetlen a luxusprofit és le kell törni !

zala 2008.03.12. 11:43:48

én nem értem az utolsó mondatot.
vagy lemaradtam valamiről? miért kért eddig bocsánatot Kókadt?
Hiszen még arra is, hogy meg sem jelentek is szavaztak rá a tisztújításon csak annyit tudott mondani, hogy ez neki is gyanús :D

zala 2008.03.12. 11:46:49

zero: rakd ki a szmájlit nehogy valaki félreértsen :]

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2008.03.12. 12:04:18

Szent István idején az ilyen mocsadék, hitvány, alávaló, életre nem méltó, két lábon járó férgeket felnégyelték, és darabjaikat közszemlére tették az ország nagyobb településein.

Megérdemelnék most is.

Hogy én hogy rühellem ezt az álszent jobboldalt, ami per pillanat ellenzék néven fut!
De ezeket a mocskokat mindennél jobban. Nincs rá szó.

Ez itt magyarország (kezdőbetű - sajnos - nem véletlen...)
Kérem kapcsójja ki!
...
:(

Bono 2008.03.12. 12:22:48

mondjuk jobban örvendenék, ha nem ellenzék néven futna..:P

Bit Rot 2008.03.12. 15:12:23

"szlovák rendszámos céges autókról"

Nem a Feri mondta, hogy el lehet menni szlovákiába?
Vagy most mégsem lehet?

süti beállítások módosítása