Skip to content


       Szűrés lista

Már a fogyatékkal élőket is sápolja a BKV

Mikor már azt hittük éhen halunk végre történt valami: igaz kurvára nem örültünk mikor olvastuk a Népszabadságban, hogy a BKV ellenőrei egy karok nélkül született embertől kértek rokkantsági igazolványt. Mondjuk mi lennénk a naivak ha egy ilyen tetten meglepődnénk azoktól a kallerektől (és attól a cégtől) kik egymás közt utasok neveit és címeit cserélgetve kamu bírságokat küldetnek az amúgy is agyonsarcolt magyarnak, csak, hogy jó legyen a statisztikájuk és, hogy kis plussz pénzhez jusson a vállalat.

"Simon Csaba 28 éve csonkán született. Ebben a létben nevelkedett, vállból hiányzó karját lábaival helyettesíti. Képes írni, sőt évek óta egy cégnél informatikusként dolgozik. Tavaly átúszta a Balatont, köszöni, jól van. - A BKV-t kéne sajnálni inkább, amiért az én hatezer forintos büntetésemre szorul - mondja a fiatalember, akit megbüntettek az 56-os villamoson, illetve nem őt, hanem rá való tekintettel a kísérőjét.
Megjegyzendő: A súlyosan fogyatékosok a helyközi tömegközlekedési eszközöket díjmentesen használhatják, kísérővel, aki szintén ingyen utazhat velük.

- Kapaszkodni nem tudok, ezért van szükségem kísérőre, sokszor csak úgy, alkalmilag kérek fel valakit az utazáshoz. Állandó "testőrt", aki a BKV járművein segíthetne, képtelen lennék megfizetni. A két ellenőr jól látta fogyatékosságomat. A büntetési jegyzőkönyvet sem tudtam aláírni, a kísérőm tette meg helyettem. Még megalázóbb lett volna számomra levenni a cipőmet, leülni az aszfaltra vagy a villamos padlójára, hogy lábbal írva szignálhassam. Közölték, vagy csekket adnak 12 ezer forintról kettőnknek, vagy ott helyben fizetünk hatot, vagyis csak a kísérőmet büntetik meg. A rokkant fiatalember otthonában mutatja az Országos Orvosszakértői Intézet igazolását: súlyosan fogyatékos, önellátásra képtelen. A dokumentumot szívesen bemutatta volna, vagy annak másolatát ajánlott levélben elküldte volna igazolásként, de ezt nem engedték.

A BKV szóvivője kiemelte: A BKV Zrt. számára kiemelten fontos a hátrányos helyzetben lévők, a mozgáskorlátozott embertársaink közlekedésének elősegítése."
Nos, mi nem dőlünk be az ilyen PR szarságnak és egyre mélyebb nyomokat kapar belénk a régi mondás miszerint: ellenőrnek és rendőrnek csak az megy aki olyan hülye, hogy máshova nem kell.

forrás, fotó: Népszabadság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr79461129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.05.09. 13:21:28

Költsék gyógyszerre a kallerek azt a pénzt.

Prophet 2008.05.09. 14:09:05

Kallereknek elrúgni a térdkalácsát, aztán átszabni a fejüket. Esetleg leperforálni. De ha nekik erre áll? Ezután se váltok jegyet, ha Pesten járok.

DArchAngel 2008.05.09. 14:27:07

Példát vehetne az ország nagy része erről a fiatalemberről, aki ahelyett, hogy szívószállal vedelné az olcsó sört, és pumpolná az államot meg óbégatna, hogy "elkúrtad", megtanult lábbal (bazdmeg, az azért nem semmi!) gépelni és programozni.
Ehelyett megbüntetik, mert az ország nagy részének - példánkban az ellenőröknek - annyi esze van, mint két tucat döglött hangyának.
Éljen ez a remek ország, ahol ha valaki esetleg ki akarna mászni a gödörből, azt is visszarántják!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.09. 14:47:42

Nekem sincs bérletem vagy jegyem ..akkor én milyen bánásmódra számíthatok ?

DArchAngel 2008.05.09. 14:54:53

zero,
fogyatékkal élő vagy?

Ha nem, akkor miért nincs?

Horizont 2008.05.09. 18:23:59

Az ember azt mondja ilyen aztán nem létezik.Ez annyira hajmeresztő,hogy szavakat nem talál az ember.A fiatalember előtt le a kalappal,szinte szégyellem magam hogy ha kis piszlicsáré ügy miatt nyavalyogni merek.Eszembe jutott hogy a segélyt a kapuban várók is példát vehetnének róla!
Nagyon sok rosszul működő dolog nem pénz kérdése csupán EMBERI!

eric: " ellenőrnek és rendőrnek csak az megy aki olyan hülye, hogy máshova nem kell."

Ezzel a mondatoddal egyáltalán nem értek egyet és ez nem is igaz!
Ahogy minden munkakörben előfordulnak "oda nem illő" emberek itt is az van.
De közöttük is vannak rendes ,munkájukat tisztességesen elvégző emberek és rájuk nézve sértő ez az általánosítás!
Ebben az ügyben szereplő ellenőröket azonnali hatállyal el kellett volna küldeni a BKV-tól.
Vagy legalább bocsánatot kellett volna kérniük a fiatalembertől! (én naív)

Horizont 2008.05.09. 18:25:48

zero 14:47 : a helyedben én ezzel nem dicsekednék!!

VrapThor 2008.05.09. 19:42:38

Magyarország ma itt tart, ilyenek előfordulhatnak?!

nem találok rá szavakat, most komolyan!!!

a bkv ellenőröket meg jól picsán kellene rugdosni. (a bkv vezetésével együtt)

macskafaraok 2008.05.10. 00:22:49

Este a kis boltban ment a tv, hirado, es mindenki ezen a hiren dobbent, mindneki, pedig eleg vegyes tarsasag volt, En csak ennyit tudtam mondani: de emebrek, hat nincs keze, hogy lehet ezt...

jozicsenko 2008.05.11. 13:22:49

azt eddig is sejtettem, hogy a BKV-nál undorítóbb cég kevés van itthon és ritka erős gyomor kell annak aki ott dolgozik

mostmár tudom

n-n-n (törölt) 2008.05.12. 16:01:43

Amíg a civil társadalom nem "teszi helyre" a BKV-s hordákat, addig egyre abszurdabb sztorik lesznek. Nem tudom, amúgy mire vártok, mikor az állam nem fog helyettetek rendet tenni, hiszen azért lett kisebb és olcsóbb, mert a privátszféra jobban, és olcsóbban, hatékonyabban meg tudja ezt oldani.

Roxvox 2008.12.29. 11:05:31

Nem értem, miért foglalkoztatnak vakokat BKV ellenőrnek.

süti beállítások módosítása