Skip to content


       Szűrés lista

1 esemény, 2 főpolgármester

Július 5.-e, melegfelvonulás, London és Budapest

Demszky Gábor
, Budapest SZDSZ-es liberális főpolgármestere, 2008. június 12:

„Főpolgármesterként a város lakóinak nevében kötelességem kiállni mindazokért, akiket hitük, származásuk vagy nemi orientációjuk miatt üldöztetés ér Budapesten. Budapest nemet mond az agresszív szélsőségeseknek is, akik egyre nyíltabban hívnak fel gyűlöletre a legkülönbözőbb embercsoportok iránt. Ennek jegyében szándékomban áll személyesen is részt venni az eseményen, hogy nyomatékot adjak meggyőződésemnek: Budapest szabad és toleráns város, ahol valamennyi kisebbség bátran vállalhatja identitását!”

Demszky Gábor, Budapest SZDSZ-es liberális főpolgármestere, 2008. július 5:

"Főpolgármesterként úgy érzem, hogy a város lakóinak nevében kötelességem kiállni mindazokért, akiket hitük, származásuk vagy nemi orientációjuk miatt üldöztetés ér Budapesten" - írja közleményében Demszky Gábor.
A főpolgármester jelezte, hogy elfoglaltsága miatt nem tud személyesen jelen lenni a szombat délutánra meghirdetett Meleg Méltóság Napi felvonuláson. Demszky Gábor úgy fogalmaz: "mindannyian a megfélemlített kisebbséghez tartozunk, ha engedjük, hogy a gyűlölet és a kirekesztés alapján tegyenek különbségeket köztünk, békés budapestiek között."

Boris Johnson, London konzervatív polgármestere, 2001:

"if gay marriage was OK - and I was uncertain on the issue - then I saw no reason in principle why a union should not be consecrated between three men, as well as two men, or indeed three men and a dog.

Hevényeszve kb.: Ha a melegházasság oké - és én bizonytalan voltam ebben - akkor nem látok okot elvben, hogy miért ne lehetne egy kapcsolatot szentesíteni 3 férfi között ahogy 2 között, vagy alkalmasint 3 férfi és egy kutya között.

Boris Johnson, London konzervatív polgármestere, 2008. július 5:

"Londonban legalább félmillióan vettek részt a melegfelvonuláson, amely népünnepélyre emlékeztetett. A menetet Boris Johnson, London újonnan megválasztott konzervatív polgármestere vezette, rózsaszín kalapban. A Nelson-szobor tövében kirakodóvásár, különböző társadalmi szervezetek pavilonjainak százai várták a részvevőket, és hatalmas koncertsorozat is volt szinte egész nap. Az idei londoni Gay Pride - melegbüszkeség - felvonulás mottója azt volt, hogy "Az emberek közül néhányan melegek - törődjetek bele". Az idei rendezvényen először vehettek részt a hadsereg és a rendőrség meleg tagjai egyenruhában."



Amúgy a londoni és a budapesti parádé között sok hasonlóságot véltem felfedezni, például mind a két helyen rácsokkal választották el a nézőket és a felvonulókat, és mind a két felvonuláson sok volt a rendőr is ...

 

 

 

















































 

 

 

 

 










 fotó: index.hu

Címkék: közélet demszky melegfelvonulás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr80555642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shenk 2008.07.06. 13:59:36

A politikus mindenhol politikus marad. Népszerűségért bármit. Pálfordulások nap, mint nap. Mi ebben a meglepő? Lehet, hogy Demszky is utálja a buzikat, csak mint "liberális" politikus, ezt nem mondhatja ki. Szánalom a köbön.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.07.06. 17:14:00

Hát nem tudom. Ez a szuperpolkorrekt konzi is marhára idegesít. Miért nem lehet az, hogy én szerintem amit a melegek csinálnak nem jó, sőt akár bűn, de meghagyom hogy éljenek a jogaikkal és ennyi. Miért kell neki csatlakoznia a menethez?
"Boris Johnson rózsaszin kovbojkalapban próbálta cáfolni, hogy homofób."
Elmegy a francba, mi van akkor ha nem szereti a buzikat? Hányszor láttatok már liberális (esetleg zsidó) képviselőt Blood & Honour felvonuláson, cáfolva azt, hogy ő világnézet alapján elítél embereket?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.06. 17:22:23

Időutazás:

2011 július 5-e, Budapest.

Budapesten legalább 100 000-en vettek részt a melegfelvonuláson, amely népünnepélyre emlékeztetett. A menetetTarlós István, Budapest újonnan megválasztott jobboldali főpolgármestere vezette, rózsaszín kalapban. A Kossuth-szobor tövében kirakodóvásár, különböző társadalmi szervezetek pavilonjainak százai várták a részvevőket, és hatalmas koncertsorozat is volt szinte egész nap. Az idei budapesti Gay Pride - melegbüszkeség - felvonulás mottója azt volt, hogy "Az emberek közül néhányan melegek - törődjetek bele". Az idei rendezvényen először vehettek részt a hadsereg és a rendőrség meleg tagjai egyenruhában."

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.07.06. 23:07:59

ikszD - pont ugyanezt akartam én is belinkelni :)

ikszD 2008.07.06. 23:17:05

Fogadd el a kannibalizmust! Cannibal pride!

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.07.06. 23:41:51

Még az is hasonlóság, hogy nálunk is részt vehettek a homoszexuális rendőrök egyenruhában. Többszázan vonultak büszkén, ott vannak a képeken...:)

Calogero 2008.07.07. 00:36:27

A melegeknek most senki másra nem kéne haragudniuk,mint az mszp-re és szdsz-re,illetve saját vezetőikre. Utóbbiakra azért,mert az utóbbi évek felvonulásaival tudatosan felhergelt rengeteg embert (Biblia,egyház gyalázás,stb..),míg előbbiekre,mert mindent megtett,h még tovább hergelje az erre hajlamosakat a kurucinfo,barikádszentkorona stb. kilövetésével a megelőző napon,mindezt csak azért,h minden áron balhé legyen,ami után aztán learathatja a babérokat. Ezért lesz hát gyűlés szeptember 6-án, Gyurcsány újra megmentheti az "Ő NÉPÉT" a náci veszélytől és visszaszerezhet talán pár százalékot a padló seggén lévő támogatottságából. Aki ezt nem látja,sajnálom,h szavazhat egyáltalán.. Egyébként respect a vonulóknak,akik ebben a történetben csak áldozatok,de tényleg próbáltak minden fenyegetettség ellenére kiállni a jogaikért,de én azért az ellentüntetőket is meg tudom érteni,bár az erőszakot mindig is ellenzem,más kérdés,h az ő világrendjüket ezen kívül a világon semmi sem védi,mert minden ami számukra fontos és érték és aminek 99%-ában semmi kivetnivaló nincs,azt lábbal tiporja a média,a kormány és,hamindez még nem is lenne elég,sokszor gúny tárgyává is teszi

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.07. 08:12:30

A 3. képet nézegetve: most jól értem, hogy a magya királyi rendőrség buzi tagjai "harci díszben" vonultak fel? Vagy ez nem az ? :-))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.07. 09:00:44

Na már vártam "tőle" valami hasonlót...
index.hu/velemeny/eheti/pofon/

Miért nem a bugyuta Modern Képmesék c. demagógiáit írkálja tovább? Az legalább annyira szar, hogy már jó...

Bezuhov. 2008.07.07. 12:33:48

Jah, Tota perfektül leirta:

"A melegfelvonuláson hőbörgők pusztán hobbiból félemlítik meg, lehetetlenítik el azokat, akik elhitték, hogy Magyarország demokrácia. Indoklásuk, magyarázkodásuk tarthatatlan. Vallásos alapúnak hazudott erkölcsvédelmük megbukik első blikkre: ezek a vadak nem keresztények, az biztos. A személyes undorodásuk pedig magánügy. Az a gond, hogy ma ez a magatartás megéri. Uncsi van meg depi, nem történik semmi érdekes, a tévében sincs semmi – na akkor menjünk buzit verni."

ENNYI: Londonban befogjäk a majmokat, nälunk nem..nincs ezen mit tulragozni.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.07. 13:37:08

Bezuhov: na ja, mert tótaw már csak tudja a frankót. :-)
Ő is (és megannyi másik "médiabarom") gyönyörű példánya annak a fajta újságírásnak, amire leginkább az a fénykép a jellemző, ami a kubai újságírás elnyomása kapcsán készült, ezen az újságíró kezét Castro "vezeti"...
Bár az is igaz, ha megfizetik... A papír mindent elbír (esetünkben a net...)

Bezuhov. 2008.07.07. 13:46:12

Tudjuk Seduxen, ....aki nem a jobber hörömpörö cirkusz szekeret tolja az csakiskormänypärti lehet... szar annak aki nem tud elrugaszkodni a magnes ket polusätol. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.07. 13:50:43

Ha Te nem veszed észre, hogy az ő írásaiból süt a demagógia, és a pártatlanság elkerülése... Hát evvan.
Különben hol írtam én, hogy kormánypárti?
Ezt visszamásolhatnád, mert elvesztettem a fonalat...

Bezuhov. 2008.07.07. 15:59:17

@seduxen

"Különben hol írtam én, hogy kormánypárti? "

Seduxen 2008.07.07. 13:37:08
.... gyönyörű példánya annak a fajta újságírásnak, amire leginkább az a fénykép a jellemző, ami a kubai újságírás elnyomása kapcsán készült, ezen az újságíró kezét Castro "vezeti"...

> btw. En W-t minden neveznem csak nem demagognak... de hät a velemenyek elternek..szerencsere:)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.08. 14:11:54

Bezuhov: akkor "szájbarágósan" csak Neked: ez egy példa volt, miszerint sok esetben a politika nagyban befolyásolja az újságírást.
Ha Te ebbe rögtön azt látod bele, hogy "kormánypárti", akkor lelked rajta. De lehet, hogy Te kapizsgálsz jó irányban? :-)
Nevezhetjük másnak is W-t, direkt nem akartam erősebb jelzőt használni. Én kb akkorákat tudok rajta röhögni, mint esetenként némely jobboldali orgánumon...

süti beállítások módosítása