Skip to content


       Szűrés lista

3 napig kussoltak, hogy gőzkezelő üst volt az Óriásbomba

Meg kell hagyni, a régi időket idéző állampárti kommunikációban még mindig verhetetlenek vagyunk.

A 2 tonnás óriásbombáról van szó, ami előbb 1 tonnás lett, majd nem amerikai, hanem német. Miután megvizsgálták (!) és  kiemelték, azt mondták, hogy a világháború végén már hatástalanított és üres bombáról van szó.
"A német gyártmányú, SB 1000 típusú, aknahatású bombatestben nem volt gyújtószerkezet" – közölte Hajdu Gábor ezredes, tűzszerész parancsnok a Ferencvárosban.

Jó, oké, elhittük ... elvégre ha egy tűzszerész mondja. Lehet, hogy a focihoz mindenki ért az országban, de a bombákhoz csak nagyon kevesen!



















Erre ma, pénteken 14:00 órakor, 3 nappal később Hajdú Gábor tűzszerészparancsnok elismerte, hogy egy  gőzkezelő üst volt az "Óriásbomba" ...
"
A Ferencvárosban hétfőn talált bombatestet korábban békés célra átalakították, de ez csak akkor derült ki, amikor a tűzszerészek kiemelték a földből" - nyilatkozta Hajdú
Érdekes, az elszállítást csak a BRFK kamerázhatta le, más TV stábot nem engedték oda. Komolyan azt hitték, el tudják titkolni?

Mi a francokért nem lehett ezt akkor elmondani? Minek kellett ezzel 3 napot várni? Senki sem szólt volna rájuk egy rossz szót sem, ha ezt egyből bejelentik, még kedd este, elvégre csak a munkájukat végezték a tűzszerészek.

Csak ennyi kellett volna: Bocsánt, bombának néztük, és ennek megfelelően jártunk el. A legfontosabb az emberi életek megóvása. Bla-bla-bla ...

Ehelyett össze-vissza ment a mellébeszélés minden szinten ...

Címkék: közélet abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr99596563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eldiablomismo 2008.08.01. 22:25:50

Én nem lepődök meg rajta. Az "A legfontosabb az emberi életek megóvása. Bla-bla-bla ..." senkit nem érdekel, mikor politikailag jól ki lehet aknázni a "vaklármát". Mert nálunk ugye csak azokat vonják felelősségre, aki teszi a dolgát.

jürgen baromartz 2008.08.02. 00:34:44

valszeg ezért nem "láttak bele" a röntgenmasínnal... hiszen nem is volt benne mit látni

nevetséges az egész, három nap múlva nem is fog rá emlékezni senki

CliffBarnes (törölt) 2008.08.02. 04:05:16

A mellebeszeles, a haromnapig tarto soder tenyleg undorito. de megiscsak bombatest volt, szoval a kiurites - ha nem lattak mast csak egy bombatestet es ugy gondoltak inkabb nem pogoznanak vele, mig a kornyeken ott a nep - megiscsak jogos volt.
nem rezustot hittek bombanak, hanem bombatestrol nem tudtak megmondani hatastalanitva van-e.
Tudok olvasni, latom, h te is ilyesmit mondasz, zero. de most olvastam index cikket, es ugy latom mar all a cirkusz: az ujsagirok, plane a hirtevesek, meg a miniszterium is osszehord sok demagog baromsagot.
A tuzszeresz is verig van sertve, pedig csak arrol kellene szamot adnia, hogy az incident UTAN, miert allitott hulyeseget (sot, hazudott), hiszen mar akkor nyilvanvalo volt mi is az abra.

Horizont 2008.08.02. 07:09:53

Komolyan kérdezed ezt zero?
A mai politikai helyzetben?
Ahol undorító módon lecsapnak olyan esetekre is amiről tényleg senki nem tehet?
Ennyire azért ne legyél már elfogult.
Nálunk semmi nem jó.Oké.
De hogy soha és semmi?

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.08.02. 07:17:56

nézzétek! az ember szuper intelligens lény nem? megszelídítette a tűzet, meghódította a bolygót, a tápláléklánc csúcsára dolgozta fel magát, járt a Holdon, épített repülőgépet, betegségeket gyógyít, hatalmas építményeket emel, sorolhatnám...
ezeket a dolgokat az emberiségnek tulajdonítjuk, holott csak néhány ember érdeme! nagy tömegben az ember birkává változik, nagy még a sötétség, jobb, ha bizonyos dolgok titokban maradnak. képzeljétek, mi lett volna, ha ott azonnal mondják, hogy ez nem is bomba...meg kellett várni, míg lenyugodnak a kedélyek! szerintem ezt így jól csinálták...jól mondod, ez tényleg nem foci, ők egy kicsit jobban tudják, hogy kell az ilyen helyzeteket kezelni...persze lehet, hogy tévedek

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.02. 09:41:17

CliffBarnes/KEhelyKE

A tűzszerészeket 100%-ban tisztelem, semmi pénzért nem csinálnám a munkályukat! Ehhez tényleg hivatás kell!

DE! Már az is gyomorforgató PR volt, hogy több miniszter fotózkodott a bombánál. Érdekes, hogy Demszky nem, úgy látszik az ő ingerküszöbéhez ez kevés. meg Budakesziről ezért bejönni ? :)

Naszóval én csak azt nem értem, hogy amikor kiszedték kedd este, és kiderült, miért nem lehetett megmondani? Hogy egy üstté átalakított bomba volt, amit a malom használt vizet forralni? Ennyi! Nem szégyen ez, nincs ezzel semmi baj.

A baj azzal van, hogy csak pénteken árulták el ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.02. 09:45:32

index.hu/politika/bulvar/bombaf0801/

"Kedd este nem hangzott el olyan nyilatkozat, amiből kiderült volna, hogy egy ipari szerkezet miatt kellett a IX. kerület jó részét lezárni és az ott lakókat kitelepíteni."

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.08.02. 10:05:03

Mi a lófasz az a gőzkezelő üst?

MIndenesetre engem nem az zavar , hogy nem mondték el hanem, hogy bepisáltak...

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.08.02. 10:18:33

kedves zero: - sztem azért nem mondták el, mert kiakadtak volna az emberek és egy jó nagy káosz lett volna, mindenki anyázott volna, meg jöttek volna a hülye gyurcsányozások, meg a jóisten tudja még, hogy mi! tehát, ahogy már írtam, jobbnak látták, ha megvárják, amíg lenyugszanak a kedélyek...a tűzszerészek pedig nyilván parancsot kaptak...sztem most kivételesen jól csinálták a dolgokat...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.02. 10:32:38

KEhelyKE

Akkor ne valljanak be semmit, mert "kiakadnak" tőle az emberek.

Lásd: Államháztartás hiánya a választások előtt. Minek azt tudni? Még kiakadnak tőle az emberek ..:-)

Minden információhoz jogunk van, és majd eldöntöm, hogy kiakadok-e vagy sem xDDD

Horizont 2008.08.02. 10:48:20

KEhelyKE-nek igaza van.
Én meg a helyükben egyáltalán nem mondtam volna el utólag se....
Legközelebb meg leszarnék ( már bocs) minden bombának látszó tárgyat!

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.08.02. 10:49:47

más egy embernek elmondani valamit, és más ezreknek...én is utálom a vetítést, meg a hülyének nézést, de ha globálisan próbálod látni a dolgokat, akkor szerintem könnyen belátható, hogy vannak dolgok, melyeket megfontoltan kell tálalni...azt hiszem ez hívhatjuk annak a bizonyos kegyes hazugságnak - persze hülyén jön le, hiszen már annyiszor hazudtak, hülyének néztek, hogy már nehéz tisztán látni...szerintem sosem tudjuk meg, hogy most mi volt valójában, de talán nem is fontos! a lényeg, hogy senki nem sérült meg, és mint láttuk, ha talál valaki megint egy baszott nagy 'izét', akkor tudjuk kezelni.
remélem ezzel nem kiáltottak farkast, és ha legközelebb találnak valamit, akkor is rendben lesznek a dolgok...

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2008.08.02. 11:32:21

eric · vastagbor.blog.hu 2008.08.02. 10:05:03
Mi a lófasz az a gőzkezelő üst?

Bojler, amiben nem csak melegítik, hanem gőzzé forralják a vizet.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.02. 12:08:27

Állítólag pálinkát főztek benne ....:-)
Élelmes a magyar, még a bombát is szeszezéshez használta ...

Amúgy gyors kérdés:
Hogy került egy 1 tonnán NÉMET bomba a Ferencvárosba? Már a németek is bombáztak?

Akkor mi is áldozatok vagyunk, kérem Trianon felülvizsgálatát .....!

Higany 2008.08.02. 12:10:35

Zero: "A tűzszerészeket 100%-ban tisztelem, semmi pénzért nem csinálnám a munkályukat!"

Lyukat? =))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.02. 13:33:06

Higany

Én nem is írtam ilyet, mindent tagadok! xD

CliffBarnes (törölt) 2008.08.02. 16:34:11

Egyetertunk, zero!
Csak zavart, hogy osszemossak mindket reszrol - "szamonkero" es "mentegetozo" oldalon -, hogy hol er veget a bombahatastalanitas es hol kezdodik minden mas, ami velejar.
Itt is egybelogott kicsit, de meg mindig jobban fogtad meg mint a tobbiek. A kritika nem ide szolt, csak rosszul irtam le.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.02. 17:22:55

CliffBarnes

"Hatástalanított bomba" vs. "pálinkafőző üst"

Mind a 2 oldal szépen szajkózza, az igazság megint félúton van valahol ...

Amúgy micsoda ország ez, nekünk még egy rendes óriásbomba sem jut, amit előásnak az is nemzet alkoholista múltjáról árulkodik ... xD

Én nem dobtam volna ki, a Kossuth téren állítanám ki, mint örök mementó, hogy a 2. vh alatt/után, amikor Budapesten minden rommá volt lőve, az élelmes honfitársain pálinkát főztek ... eszem megáll!

haveri_kutya · http://images.netbag.hu/20080802/23441170258.jpg 2008.08.02. 18:26:49

nem ledobták a bombát, hanem itt is készültek a héjak

Mr. Acid 2008.08.02. 20:47:19

Én csak gratulálni tudok a posztírónak... Örülök, hogy a 10millió tűzszerész országában élek.
A tűzszerészeket kihívták a volt újpesti malomhoz, mivel ott betonba ágyazott bombatestet találtak. A képeken is remekül látszik, hogy a bomba cirka 30% látszott ki a betonból, ezek alapján mondták azt, hogy valószínűleg 4000 fontos amerika rombolóbomba. Innentől nekik nem volt mérlegelési lehetőségük, a területet (ahol egy esetleges robbanás komolyabb károkat csinálna) ki kellett üríteni. Eddig, látom mindenki érti :-)
Utána délelőttől estéig vésték kifelé k*rva óvatosan a bombát. Amikor az aljára értek, és ki tudták emelni, látták ám, hogy ezt egy jómunkásember már szétesztergályozta, és egyébként is német 1000kg-os. Közölték az emberekkel, hogy se robbanóanyag, se gyújtószerkezet, majd megkönnyebbülve feldobták egy platóra, és hazamentek.
Ebben hol a politika? Hol hibáztak a tűzszerészek? Mi a f*szért kell posztokban/kommentekben ezen kiakadni? Ezt a részt valaki elmagyarázhatná.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.02. 20:55:21

Mr. Acid

Először is ferencváros nem újpest.
És ha figyelmesen olvastad volna amit írtam, akkor én az nehezményeztem, hogy 3 napig elhallgatták, hogy ez egy kurva üst volt...amit "lefelejtettek" közölni kedd eset, amikor kiemelték és nem volt meg alsó része a "bombának" és feketén-fehéren kiderült a dolog. De ugye akkor is nyomták, hogy ez egy hatástalanított bomba ...

Mr. Acid 2008.08.02. 21:13:34

Elnézést, nem vagyok pesti, azt néha keveredik.
Mint mondtam: a bomba uye betonba volt ágyazva, e kiemelésig nem látszott más, csak maga a bombatest.
A kiemelés után jöttek rá, hogy valaki már előttük valamiért a német repülőbombát szétesztergályozta, és kivette belőle mind a gyújtószerkezetet, mind a robbanóanyagot.
Tehát a IX. kerületben egy második világháborús, 1000kg-os német repülőbombát találtak, amit valaki valamilyen célból átalakított.

Tassadar 2008.08.02. 21:20:11

Ez hívják funkcionálisan analfabétának, nem?
Eltudja olvasni, de nem érti mi van odaírva. Olvasd át még néhányszor a postot mert úgytűnik nagyon másról beszélsz.

Horizont 2008.08.02. 21:21:36

Kivételesen igazuk volt,hogy nem szajkózták végig az összes sajtót.Mert a rendőrség után a tűzszerészeket is szétkapták volna jó magyar szokás szerint.
Pedig nekik aztán csak hálával tartozunk.
Ebbe az "elhallgatásba" mégse kéne politikát belevinni,van annyi más bőven.....

Tassadar 2008.08.02. 21:22:03

Hmm így utólag elolvasva a kommentemet kissé durván fogalmaztam, szóval tessék az első 2 mondatott átugrani:)

Tassadar 2008.08.02. 21:24:16

Optimista vagy egyszerűbb lett volna közölni rögtön a tényt, nem hinném hogy szétszedték volna az újságírók a tűzszerészeket, mivel a úgy jártak el ahogy kell(vagyis a hivatalos állásfoglalás szerint).

Mr. Acid 2008.08.02. 21:28:01

Igazából azt nem értem, miért van itt ügy? Poszt? Komment?
Tassadar: kérlek, az egy másodlagosan felhasznált, hatástalanított bomba. Nem egy gőzkezelő üst. Én a tűzszerészek parancsnokának adok igazat, s szintén nem értem, hogy miért kellett a szavait kiforgatni.
Nem csoda, hogy rosszul esik nekik.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.02. 21:35:27

Mr. Acid

"a bomba uye betonba volt ágyazva, e kiemelésig nem látszott más, csak maga a bombatest."

Egy ksi bibi van csak: nem volt "beágyazva" semmi, ugyanis a bomba alsó fele nem is volt meg!

Tehát mégegyszer:

1.amikor kiemelték, egyből látszott hogy ez nem bomba, hanem egy bombából készített üst.
2. A kiemelést csak a BRFK filmezhette
3. ezt a aprócska , de lényeges infót elfelejtték közölni péntekig:
""A német gyártmányú, SB 1000 típusú, aknahatású bombatestben nem volt gyújtószerkezet" - ezt mondta a tűzsszerés pénteken

Helyesebben ezt KELLETT volna mondania:
""A német gyártmányú, SB 1000 típusú, aknahatású bombatestben nem volt gyújtószerkezet", a bomba alsó része hiányzott, mivel azt a 2.vh-ban átalakították üsté.

Nem hiszem el, hogy vágod a különbséget. A tűzszerész nem hazudott, csak nem bontotta ki az igazság minden szeletét ... és még minid nem értem, hogy MIÉRT???

Mr. Acid 2008.08.02. 21:47:34

Itt úgy tűnik, kiegyeztethetetlen különbségek vannak, mert szerintem bőven elég volt a hivatalos közlemény.
Viszont az első, vagy inkább második pontra válaszolnék: Ha a kiemelés alatt azt értjük, hogy a bomba kiemelését a betonból, amibe tényleg (a képek alapján) bele van téve, akkor azért, mert ha berobban, akkor nehezen magyarázta volna meg a HM, hogy mit kerestek civilek a veszteséglistán. Ugye akkor még nem lehetett tudni, hogy még éles-e, vagy csak egy rozsdás fémkupac. Ha a kiemelés alatt az elszállítást is értjük, akkor az tényleg felesleges óvatoskodás volt.

Horizont 2008.08.02. 21:47:59

Óh az igazság minden szelete nem lett kibontva!!??
Ez Magyarország zero!!!
(Te szoktad írni!)
Itt már nem lehet jól csinálni semmit!
Tassadar 21:24
nem az újságírók szedték volna szét őket...

haveri_kutya · http://images.netbag.hu/20080802/23441170258.jpg 2008.08.02. 22:13:35

a legújabb hírek szerint - vmi malomipari szakember nyilatkozott -, egyáltalán sosem volt bomba, hanem egy sima öntött kazán...

szerintem, mondtak egy bombatípust, amire kb. hasonlít az a bili

ordatamines.maic.jmu.edu/displaydata.aspx?OrDataId=5083

itt van az SB 1000-es német repülőbomba, az átmérője mindössze 66cm, nekem a képek alapján jóval tömzsibbnek tűnt az az "üst", amit kiemeltek...

ne akarjátok, hogy vergődjek, mert akkor buknak a kábszeresek :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.02. 23:24:13

Mr. Acid

Még mindig nem 100% a kommunikáció köztünk!

Nem azt mondtam, hogy a kiálló fémizéről miért nem mondta meg a tűzszerész, hogy nem is bomba, hanem amikor a markoló kivette és elvitték a MÉH-telepre, akkor miért nem árulták el egyből, hogy mi is volt a földben?

Ez a kérdésem még mindig: Miért kellett 3 napot várni, hogy kiderüljön, hogy üst volt, amikor a szakemberek ezt egyből megtudták kedd este?

Érted, mire szeretnék kilyukadni?

szárarc (törölt) 2008.08.03. 01:01:34

A németek tényleg bombázták Magyarországot annak idején, nézzetek utána.

kutyatej73 2008.08.05. 01:12:41

Hát persze, az észak-németek a nagy francia forradalom idején és Gagarin volt a pilóta!

artifex · http://www.amywinehouse.co.uk/ 2008.08.06. 10:41:41

Szánalmas, azok az emberek akik fikáznak amiatt, hogy kiürítették a környéket az üres bombatest miatt, akkor pont ugyanígy rinyálnának, ha lett volna benne valami és mondjuk felrobban, vagy nem ürítik ki a környéket és "veszélyeztették volna felelőtlenül az ott lakók életét". Ez már az igazi nyomor.

süti beállítások módosítása