Skip to content


       Szűrés lista

A prosztóság diadalmenete

A menyasszony műveletlen tuskó, ez van, nem az eszéért szereti, aki szereti. De a Szent István-bazilikában szolgáló plébános úr felvilágosithatta volna Sarka Katát, hogy a csöcsvillantás nem a templomba való. Nem, még esküvő esetén sem. A templomban tiszteletből a vallás és a hivők iránt fedett vállal, dekoltázzsal (és térddel) illik, ső kell bemenni, ahogyan a mecsetben is levesszük a cipőnket és megmosakodunk, mielőtt belépünk. Jobb helyeken nem is engedik be a templomba az alulöltözött jónépet. Eléggé siralmas, ám korántsem meglepő, hogy itt a celebvilág mindent megengedhet magának. Véleményem szerint ha valaki nem tudja megállni, hogy egy esketés erejéig ne himbálja a nyilvánosság előtt a tőgyeit, akkor érje be a polgári szertartással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Bakró Nagy Ferenc

Eric's update: Sok kep es helyszini tudositas itt. Van min csamcsogni meg az tuti...

Címkék: repedt sarka

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr7619461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ashnur · http://blog.elni.hu/ 2008.08.17. 10:01:09

A templom az az a hely ahol a hívők hetente összegyülnek, hogy összehasonlítsák öltözetüket?

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.08.17. 10:02:09

Rékuc, ezt egy levegővel "írtad"? :)

Dr. Stein (törölt) 2008.08.17. 10:07:47

Igazad van teljesen. Most nem tárgyalnám ki egyenként a meghívottakat, hiszen idősebbek, gazdagok, híresek, de mégis, mintha azokat fújta volna össze a szél, akikről már csak a Blikkben olvasol.

Viszont telitalálat a ruha színe, hiszen milyen kontrasztos lett volna egy ártatlan hófehér menyasszonyi ruha azon a nőn, akinek csöcseit 590 Ft-rt (kb) láthatta az ország, illetve akinek kezére és egyéb szerveire bárki pályázhatott (amennyiben milliárdos az illető).

A templomban viselt cucc pedig egyszerű prosztóság. A pap mondhatta volna a főpróbán, hogy itt esküdött a Habsburg is, a kurvák is tanúsítsanak nagyobb visszafogottságot, ha kérhetem.

Réruc, szívemből beszélsz. Bár különösebben nem érdekel az ügy.

DArchAngel 2008.08.17. 11:52:43

Akinek ennyi pénze és ekkora arca van, az ma már mindent megtehet. Elég szomorú ez.
Abba ne is menjünk bele, hogy ha fele ilyen fényűző lagzit tartottak volna, az is bőven nagy és látványos lett volna, és szép gesztusként a maradék pénzt felajánlhatták volna jótékony célra...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.08.17. 11:59:13

Teljesen egyetértek Dr.Stein és DArchAngel véleményével.

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.08.17. 12:20:05

Ejh, azok a meghívottak... Medgyessytől (áldott legyen a neve és a hely, ahová lép) Lagzi Lajcsin át (nem is tudtam, hogy még él) a labdadobáló 3 kívánságos bácsiig... Hát ha honvédelmi miniszter lennék, akkor csak erre az alkalomra biztos vettem volna egy kis napalmot a feketepiacon.

movhu 2008.08.17. 12:21:36

Egyrész kizártnak tartom, hogy bármelyikük hinne Istenben. Ettől kezdve csak a nyálverő magamutogatás a cél. Ilyen embereknek úgy szimplán nem engednék templomi esküvőt az egyház nevében. Az más kérdés, hogy az egyház is fellééhetne erőteljesebben, és amennyiben mégis a pénz beszél, akkor alapvető feltételeket leírhatnának. Görögországban a Meteoráknál lévő kolostorokba - hiába a belépődíj - simán nem engednek be alulöltözve, illetve az ott adott zsákruhát magadra kell venni, ha mégis nem a helynek megfelelően jelensz meg.
De visszatérve az eredetihez. Mit keres templomi esküvőn két ilyen ember...?
A kedves férj amúgy egyre unszimpatikusabban viselkedik. Sokkal kisebb ember ő, mint ahogyan sejteni véli. Remélem a majdani válásukról is ilyen beszámolót olvashatunk, és verik majd a mellüket, hogy milyen sokba került. Mert ugye azt senki sem gondolja, hogy egy ilyen alapokra rakott házasság az holtomiglan-holtodiglan.

Tassadar 2008.08.17. 13:17:11

Az kimaradt hogy a tesóm(TaTa86) nem engedte be Hajdút (szekus diákmunka előnyei:)), hanem haza küldte a jegyekért, mert valamien fesztivál vagy mi van ott és csak jeggyel lehetett bemenni, a részleteket majd tőle megtudjátok ha itthon lesz:D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.17. 13:38:03

Húúú, TaTa86 egyik kedvenc kommentelőm a Fikán is meg itt is :) sziasztok :D várom a beszámolót, valahogy nem lep meg a dolog :)))))

margóra pedig megjegyezném, hogy a ruha nagyon-nagyon tetszik. A csaj dekoltázsa is szép. De a kettő együtt ebben a kombóban nem templomba való...

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.08.17. 15:16:18

Nem tudom, ki ez a lujza, műveletlen hegyi vadállat vagyok, de akit itt segedelmen kellene billenteni mindenképp, az a pap, aki ezt megengedte. Lujzika talán nem tehet róla, hogy senki sem tanította illemre, a pap elvileg tanulta, mit szabad egy templomban (eltűrni).

GatyaPityu 2008.08.17. 15:37:31

...És még ez a ribi van kiakadva amiért a nevén poénkodott valami humorista (a Velveten olvastam). Ez a szolíd, jóra való menyasszony állítólag be is perelte a humoristát, annak "Repedt a sarka, Kata" poénjáért...
Egyébként ezeket csak az tartja életben, hogy elolvassuk a róluk szóló híreket, megvesszük miattuk a bulvársajtónak nevezett szemetet.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.17. 15:48:29

Szóval az országban idáig 2 esküvőt közvetített percről-percre a Velvet, Győzike 5. esküvőjét és ezt a mostanit.

hááát, innen is gratulálunk .... megyek inkább vissza a nyugalom Szigetére ...:-)

ui: a dekoltázs tényleg szép

ui2: ahogy kiveszem a hírekből Péter és Kata nem híve a házasságig nincs szex mozgalomnak ...

GatyaPityu 2008.08.17. 15:49:42

Egyébként - ahogy az előttem szólók is mondták már - az egész a pénzről szól. Az elmúlt kétezer éves történelme során mindig is fontos szerepe volt a pénznek a Katolikus Egyház életében. Márpedig itt Hajdúék tejeltek mint a katonatiszt, befizették az összeget és így máris rendjén van minden.
Véleményem szerint a Sarki Kata dekoltázsa még mindig kevésbé kirívó eset ahhoz képest, hogy "az ország legintelligensebb pornó színésznője" Michelle Wild a visszavonulása után a Mátyás templomban fogadott örök hűséget kedvesének... Na szóval, ehhez azért már tényleg igazán vastag bőr kellett, hogy egyházilag adjon össze egy pap egy visszavonult pornóst az ország egyik leghíresebb templomában az "Isten szent színe előtt".

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2008.08.17. 16:02:58

erről aztán keresztyén emberként bőven lenne mit írnom, de:
1. Nem igazán tudom, kik ezek az emberek (ez most nem nagyarcú "értelmiségi" duma, tényleg nem tudom, lévén bulvárújságot nem olvasok, tv-m meg nincs)
2. movhu és atro nagyjából megírták a véleményem.

Horizont 2008.08.17. 16:07:16

"Sarki Kata" na ez a legjobb poén.
Rékuc amúgy teljesen igazad van.Már a templom se szent...

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.08.17. 16:43:49

Atro, azért ez túlzás, egy emberváltozhat élete során, az egyház az a szabad akaratról szóló tanát tagadná meg, ha valakitől megtagádná az egyházi esküvőt azért, amit korábban csinált. Biztos meggyónta, magánügy.
A'sszem a Notre-Dame építésénél volt, hogy minden mesterség művelői felajánlottak egy ablakot, a kurvákét viszont először nem akarták elfogadni, végül csak el kellett nekik, mert az Úr megparancsolta az embernek a munkát, a kurva is dolgozik, pont. ;-D

REPARATUR 2008.08.17. 17:51:41

Üdv. Örülnék, ha írnátok egy rövid bejegyzést a legújabb népszavazási kedzdeményezéssel kapcsolatban.

A kérdés: Egyet ért-e ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?

Az egészet a Zöld párt kezdeményezte, és a szavazás időpontját, az EP választások idejére tennék, hogy ne legyen ebből plusz költége az államnak. Szerintem nagyon jó dolog. El kél nekik a segítség és mi tudunk is segíteni.

www.anepszavaz.hu/img/alairasgyujtoiv.pdf

Ezt kell kitöltetni minnél több emberrel.

www.anepszavaz.hu/menu.php?id=3

Ez pedig a segítség hozzá. Az oldalon egyébként minden fontos infó megtalálható.

Szerintem ez egy tipikusan olyan kezdeményezés, ami mellé a Vastagbőr stábja bátran mellé állhat.

Egyik nagy párt sem támogatja. Itt most tényleg csak rajtunk múlik minden.

Hüpnosz 2008.08.17. 18:53:49

REPARATUR, az 5let tetszik. Kíváncsi leszek a végeredményre :).

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2008.08.17. 23:00:04

Szia Rékuc meg többiek!
én már Ördög Nórán is kiakadtam, hogy mehet szerájruhába a templomba, de Sarki Kata vitte a pálmát. (pedig Schorbertné sem volt kispályás a picstakaró szoknyájában -vagy az egy vastag öv???)
Hajdút meg Hajas nem bírta megcsinálni? Hogy állt a haja?
De a legcelebebb Medveczky aki áll revűpozban a nyakában a szoknyával.
Ennyi C és B kategóriás celebet csak a szél tudott összefújni. De Fásy jól megbüntette őket.

ps.: a Velvetes cikk írójának respect én speciel fetrengtem a bejegyzéseken :DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.18. 08:04:56

Tipmixen nem lehet fogadni, hogy mennyi ideig tart majd az "örök hűség" ? Én a magam részéről olyan 6 hónap - 1 év közé tenném a dolgot. A szart ha össze is fújja a szél, a következő vihar meg "szétfújja"...

krtek 2008.08.18. 09:20:54

Ugyan már Rékuc, hol élsz Te?

Az egyház is csak olyan mint egy szaros párt. Pár lelkes idióta és egy csomó szar ember fent. A lényeg a valódi munka nélkül szerzett pénz, és a nemlétező hülyeségek mentén hatalmat gyakorló szarházik.

Bárki, bármikor, bármilyen esküvőt tarthat, ez csak pénz kérdése. (pár óra alatt hívőt faragnak belőled jópénzé) Ha esetleg elutasítanak valahol akkor, csak úgy kel tenned mint az egyszeri ember a kurvákkal, vagy többet adsz neki, vagy keresel másikat. Van belőlük szarásig a piacon, kurvából is papból is.

Ez a megjátszott egyház-hívő viszony undorító. Az hogy a zs kategóriás médiahülyegyerek hogyan szórja a pénzt az szerintem az ő dolga.

Engem most is inkább az a sok igénytelen idióta zavar, akinek ennek a hülyegyereknek az unalmas, fos "műsorai" jelentik a szórakozást (és az extra bevételt).

uff

ashnur · http://blog.elni.hu/ 2008.08.18. 09:46:42

csak tudnám miről beszéltek, ha nem olvasnám ezt a blogot erről a két emberről meg az esküvőjükről se hallottam volna valószínűleg.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.08.18. 10:10:05

ashnur · v.elni.hu/ 2008.08.17. 10:01:09
A templom az az a hely ahol a hívők hetente összegyülnek, hogy összehasonlítsák öltözetüket?

Igen, az a hely :) Sőt, a rucistírölés után van idő még bőven pletykára is, majd amikor lezajlott a társasági élet, összegyűlik a csürhe egy kis boros reggelihez. Ők ezt áldozásnak hívják. Kicsit becsapós, mert vannak olyan "tisztátalanok is" akik gyónás nélkül osonkodnak a nyelvüket öltögetni a papra.Majd a jóllakott nép távozik, és a templom előtt folytatódik a kultúrdélelőtt. Mustrálják egymás autóit, és még a csengőhangokat is meg tudják mutogatni egymásnak. Van egy másik jelenség amire érdemes odafigyelni a templomban, ez pedig a mások úgynevezett túléneklése, amikor a rafkós mamák csakazértismegmutatják', hogy jobban kenik a zsoltárokat. Yoyoyo Mama! A perselypénz bedobásánál is figyelnek azért egymásra az emberek, hogy tudják kinek hol a helye :)
Látván ezt a post-ot, megfordult a fejemben, hogy ha már a dekoltázs is számít, lehet megyek csöcsöket stírölni a diákmisére.
Katika és Petike boldogsága szerintem ki fog tartani úgy jövőhét közepéig, a válásukról is kérek szépen tudosítást, kin milyen tanga volt, és hogy katikának borostás volt-e az arca, amikor kitöltötték a papírokat.
Huhúúú majd elfelejtettem, most kinek mi lett a neve?

Johnny336 2008.08.18. 11:14:10

Mivel én házasságon kívűli gyerek vagyok, ezért nem akartak megkeresztelni, pedig nagyanyám ragaszkodott hozzá.
Édesapám zsebbe tett kb. 10E királyi pengőt (1984-ben!) a katolikus papnak, nohát azonnal kaptam is a nyakamba a szentelt vizet. És még a hithű katolikusokra mondják, hogy bigott népség :D

Combi a ballibes Ferkófan 2008.08.18. 11:46:44

Ó én balfasz a Szigeten voltam ahelyett, hogy a bazilika előtt csodáltam volna e két tüneményt.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.08.18. 14:52:34

Azért milyen dolog már, hogy nálunk tirpákék még ott tartanak, hogy többmilliós esküvő kell ahhoz, hogy nézzenek valakinek... Napjaink egyik legkeresettebb színésznője Jessica Alba úgy házasodott meg, hogy csak a barátai meg szülei voltak jelen az esküvőn. Neki jó volt úgy, a magyar celebipar nagyjai meg nem adják ötezer főnél és nyolcvan tudósítónál és 20 millió Forintnál alább. Na gratulálok...

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.08.18. 15:25:06

Valaki homályosítson már fel: Kijafasz ez a sarkakata?

Tharkun 2008.08.18. 15:42:46

Jancsibohóc: áldozni nem kell gyónás elött, elég csak a bűneidet megbánni, a de ha nincs bűnöd akkor se kell mer akkor ugye mit gyónsz meg... :)

Tharkun 2008.08.18. 15:44:47

Amugy egy szinten igazad van, de én egyházi suliba járok, és vannak olyan emberek akik hajnali 1/4 hatkor is templomba vannak. Amugy a papot/ bazilika irányítójit kéne kicsit elkapni ezügyben szerintem :D

dimitrij 2008.08.18. 15:56:58

mi bajotok van azokkal a cickókkal? bármelyik pornófilmben ilyen közé szoktak hatalmas falloszokat illeszteni, illetve összemaszatolni... hogy kata nem kapcsolt, hogy ez most nem az az esemény? senki sem lehet tökéletes... :)

amos 2008.08.18. 16:28:28

Az országra jellemzően ők a sikeres emberek.A dekoltázzsal semmi baj,műanyagot odateszel,ahová akarsz,nem erkölcstelen.
Miért keres sokat a Hajdu elnevezésű? Amit művel tízből nyolcan biztos,hogy tudják.Egyszer megnéztem,aztán mégegyszer,hogy biztos legyek benne :többet soha nem nézem a műsorát,vagy amiben előfordul.Semmi az egész,színvonaltalan fecsegés.Ők a sztárok,aki negyedik lett az olimpián az meg sehonnai...Magyarország 2008. !

Tharkun 2008.08.18. 16:30:51

Milyen műsora van neki?

meita 2008.08.18. 17:05:21

Rékuc, meglep, hogy tetszik neked ez a ruha.
Szerintem valami elképesztően izléstelen. Elhiszem, hogy egy vagyont ér, meg biztos drágakövekkel van kirakva, de úgy néz ki, mint egy ócska kínai ötéveseknek szánt farsangi jelmez. (Leszámítva persze a pornós dekoltázst.) Hogy vehet fel valaki ilyet?
Komolyan, jobban kiakasztott mint maga az esküvő.:)

meita 2008.08.18. 17:06:40

elnézést
szóval: ... ócska, kínai, ötéveseknek...

pörgekalap 2008.08.18. 17:50:36

En asszittem, hogy a fotosorozat masodik kepen levo no ( a kek ruhas anyoka) az uj ara.
Aze' ezta Sarkatat csak megtocskolnem eccer.
(a noi hallgatoktol ezuton is elnezest, ilyenkor kijon az emberbol az allat)

Fandor 2008.08.18. 19:08:05

ki mire figyel.... nekem speciel az tűnt fel, hogy HP-nek senki nem szólt, hogy ugyan gombold má' be a zakódat vagy szmokingodat, ha már éppen házasodsz, mert nem az esti bulvárműsorodban vagy.....
(mindezt ugyanott - Dominikánus udvar - ahol az én esküvőm is volt, botrány! :-))

MosoMasa 2008.08.18. 19:16:10

Én nem hinném, hogy lenne ilyen előírás, főleg nem a térdre vonatkozólag. Ez legfeljebb egyéni hozzáállás kérdése.
Azonfelül épp II. János Pál pápa ösztönözte legjobban a nyiltabbá válást, a nyitottságot, a populárisabb egyházat, mégpedig azért, hogy a szigor ne riassza el a fiatalokat (sem)...
Ilyen kötöttségeket ma már csak néhány bigott, tokos fundamentalista hangoztat. Eléggé kiábrándító.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.18. 19:21:34

magampista: ügyes vagy és hatékony, rég láttam ilyen rövid kommentben ennyi marhaságot egymásra halmozódni, mint a tiedben.
Ilyen előirás van, a gyengébbek kedvéért ki is van téve a templomajtóra. Valamiért Magyarországon ritkább, mint külföldön, de ettől még előirás marad.
Az egyházak, vallások iránt mutatott minimális tisztelet pedig nem bigottság és nem fundamentalizmus. Egy mecset, zsinagóga, buddhista szentély előirásait, viselkedési szabályait is megkérdőjelezed?
Az egyház nyitottsága pedig nem abban valósul meg, hogy médiakurvák lengetik a csöcsüket a templomban.

MosoMasa 2008.08.18. 19:30:21

Aszongya: Valamiért Magyarországon ritkább, mint külföldön, de ettől még előirás marad. - hát kérlek, itten Magyarország van. A lengyel, német, orosz szokások, törvények, hagyományok itten nem érvényesek.
Itten mostan keresztény hitről van szó, nem buthizmusról és társairól. Ott ez egyébként is másból fakad, nem kierőszakolt "tiszteletből".
Az egyház nyitottsága többek között pedig pontosan erről szól, hogy bárki, bármikor, bármimódon bemehessen. Ide miért nem hozod fel az angol vagy amerikai egyházakat példának, ha már a budhát megidézted?
A médikurvás dologgal egyet értek, bár továbbra sem tartok kivetnivalót a ruházatában, főleg, hogy nemhinném nagyon mélyen vallásos lenne.
A túristát kizavarod a templomból, ha bodyban, vagy rövidgatyában bemegy?

MosoMasa 2008.08.18. 19:32:17

És nem marházzuk le a másikat kapásból, mert ugye: szeresd felebarátodat!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.18. 19:35:13

IGEN, a turistát (nem túrista) is kizavarom a templomból, ha rövidgatyában és pántos felsőben akar bemenni egy templomba. Ezek abszolút nem országfüggő szabályok, mivel a katolikus egyház előirásai minden országban lévő templomra kiterjednek.
És teljesen mindegy, hogy mennyire vallásos valaki. Ha nem vallásos, nem kötelező templomi esküvőt tartani. Ha feltűnési viszketegség miatt mégis ott akar esküdni, akkor tartsa tiszteletben a bent uralkodó szabályokat. Ez ugyanúgy érvényes arra, aki bármilyen másik vallású szentélybe beteszi a lábát (buddhista, nem 'budha' vagy 'butha').
De fújjad tovább a nagyon szinvonalas okosságaidat. Legalább a botrányos helyesiráson jókat nevetek, ha már a mondanivalódnak nincs értelme. Ez is HPSK-ra vall, hogy csak erre a szinvonalra futotta, amikor bérkommentelőt fogadtak :o)

Irkafirka · http://botloo.blog.hu/ 2008.08.18. 19:45:18

Ez a csöcs-nemcsöcs kérdés eléggé nevetséges. Hamvas pietistának hívja azokat, akik a vallás külsőségeivel törődnek, persze főleg mások kapcsán. Attól, hogy a Hajdú médiakurva (mert ő az, nem a kislány), a menyasszonya még lehet rendes. Nem a ciciktől lesz valaki jó keresztény. Viszont másokra ilyesmit kiabálni biztosan nem keresztény dolog.

Atrónak üzenem, hogy Michelle w-t is az Isten teremtette, neki miért ne járna templom?

Én nem vagyok keresztény, de az a sztori nagyon megfogott, amikor Péter megkérdezi Krisztust, hogy miért megy be az adószedő házába a kurvák és bűnözők közé? Krisztus meg azt feleli: hát nem a betegeknek van szükségük orvosra?

MosoMasa 2008.08.18. 19:45:50

Így van, igazad van, a színházba is azért jár az ember, hogy a ruházatát villogtassa, mer ott meg az az "előírás".
Most majd szépen elmodhatod, hogy igen, mert azzal tisztelem meg a színészeket.... Hát nem azzal tisztelem meg.
Érdekes mód soha egyetlen templomból sem zavart ki a pap öltözékem miatt, sem rövidgatya, sem egyéb miatt. Akkor sem zavart ki senki, mikor a templom orgonáján rock and roll-t játszóttunk.
Te pedig csak fújjad az összeesküvés elméletedet a bérkommentelőkről, mert mindenki az, aki nem nyáladzik és olvad el rögtön az egyház előtt. Mi?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.18. 19:48:39

Kedves magampista! Nem téged barmoztalak le, hanem azt, amit ide irtál. A kettő nem ugyanaz, sajnálom, ha félreértetted a szöveget és magadra vetted a dolgot. Remélem, nem inged és nem veszed magadra.
Az pedig, hogy a templomban nem kibuggyanó dekoltázzsal megyünk, nem nyáladzás és elájulás, csak egy minimális tisztelet. Van, aki ezt érzi, van, aki nem. Nem vagyunk egyformák.
Ajánlom magamat.

MosoMasa 2008.08.18. 19:56:17

A nyáladzást neked a bérkommentelésre írtam.... Ha már ennyire.
Ha valakire azt mondod, baromságokat mond és gondol, akkor azt az embert baromnak is tartod. Nem kell szépíteni, de nem nagyon érdekel.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.18. 20:00:05

'Ha valakire azt mondod, baromságokat mond és gondol, akkor azt az embert baromnak is tartod. '

Nekem nem ennyire egyszerű a világképem, de kezdek hajlani afelé, hogy esetedben tényleg igaz, amit mondasz. :)

MosoMasa 2008.08.18. 20:07:08

Ja! nem ennyire egyszerű - de aki kicsit lazább öltözetben megy a templomba az egyből médiakurva, meg mit tudni miket tartasz róluk, és kitessékeled. Gratula. Szóval a mondandójából nem itélsz, csak az öltözékéből.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.18. 20:25:54

Utoljára elmagyarázom, remélve, hogy tényleg ennyire szánalmasan sikhülye vagy én nem készakarva teszed az értetlen idiótát.
Aki fedetlen dekoltázzsal, vállal, térddel megy be a templomba, abból azt nézem ki, hogy nem képes megadni a minimális tiszteletet a helynek, ahova bemegy. Szerintem ez esetben nincs helye a templomban. Ez az én véleményem, lehet egyet vagy nem egyetérteni.

MosoMasa 2008.08.18. 20:43:51

Ezt mondom én is: Nem értek veled egyet. Akkor most mi a gond?
Tudom: barom vagyok, s mostmár sikhülye is.

Shore 2008.08.18. 20:53:06

Rékuc

Mellékszál:

"botrányos helyesiráson jókat nevetek,"

A helyes Í rással szarozni eléggé kétélű fegyver:)

Fősodor:

A poszt olvasása után akartam írni egy epéset, de a 13:38-assal helyretettem magam.

Szvsz. az öltözet valóban kissé lenge, de ettől még lehet valaki mélyen hívőn (mondjuk mert nagy ívben tojik az egyházra).
Problémásnak inkább azt találom, hogy ez a pár se az egyházhoz, se Istenhez nem kötődik egyáltalán. (Legalábbis nekem úgy tűnik eddigi "munkásságukból). Akkor meg mit kerestek ott?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.18. 20:57:23

Shore: még mindig nincs itthon hosszú i a billen, kombózni pedig bevallom lusta dögh vagyok :o)
Utolsó mondatoddal egyetértek. Bár félő, a választ is tudjuk. Szép, cicomás épületben akartak esküdni, ahol soksok ember elfért. Kb ennyi a kötődés...

more 2008.08.18. 21:07:31

najojo magampista, az egy dolog, h mindent meg lehet tenni, az meg egy masik h mi illik, mi nem...
lehet az utcan egy szal pocsben rohangalni, de az nem annak a helye, sokkal inkabb a nudistrande. erdekes modon, a vatikanba se engedik be a csajokat a templomokba meg turistakent se rovidgatyaba,meg kivagott cuccban (legalabbis par eve meg nem engedtek)

ez nem bigottsag, hanem tisztelet, bar ez a szo sokak szotarabol hianyzik. Ja ez megjegyzem az angol iskolakban mindenhol egyenruha van, pedig asszem nem a bigottsagukrol hiresek az angolok, otthon meg ugy nez ki sok 10 eves kiccsaj mint...

MosoMasa 2008.08.18. 21:53:28

Ne keverjük a dolgokat, ne keverjünk már ide pöcsöket az utcán, stb. Az merőben más tészta.
Az öltözködés a templomban nem illendőség kérdése. Miért is megy az ember a templomba? Hagyjuk most a tUristákat.
A templomba az ember a lelki üdvéért megy, a hitéért, segítségért, megnyugvásért... Nem tisztelegni, nem kötelsségből - aki ezért megy, annak a hitét is megkérdőjelezem.
Ily módon a templom az a fórum, aminek a kapuja mindenki előtt nyitva kell hogy álljon, mindig.
Vagy csak akkor van nyitva, ha illő vagy? És akkor ki kell öltöznöd, hogy illőséged, érdemességed kifejezd? Tisztelni valakit vagy valamit csak öltönyben lehet? Ha tisztelek valakit, azt gatyában is megtehetem - tiszteletemet nem ruhám ékességével fejezem ki. Jóhogy már nem csak tagságival lehet bemenni.
Elmúlt már ez az idő, mert befuccsolt - tudta ezt a Főnök is, és hangsúlyozta is.

És akkor mi van azzal, ha az atya kissé vagányabb? Tudod mi van? Nálunk az atya fürdőgatyában lejárt a strandra, gitárral a kezében, a gyerekek imádták ( a lurkók, a lányok, a cigányok, mindenki), olykor bedobott egy-egy sört a fiatalokkal - így aztán templomba jártak, tanultak.... Szerették az emberek. Ki nem szerette?
Hát maga az Egyház. Rossz atya, fúj, de majd megmutatjuk. Át is helyezték. Hoztak egy savanyú papot. Hát sejthető, hogy a kis csapatból mi lett.
Kérdés akkor: illendő egy papnak strandra járni? Vagy esetleg az illendőséget kicsit túlhaladottnak lehet tekinteni, és inkább igazodni kellene a korhoz? Hogy egy dogma megtörjön, hogy naprakész legyen, hogy modern legyen az egyház? Hogy legyen mai értelme - ne csak arra gondoljanak az emberek, hogy a lóvéra gyúrnak megint?
Na ez a véleményem.
Az meg hogy kedves párocskánk miért esküdött a templomban, azt ugyi sejtjük valóban, ezt megírtátok.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.18. 23:35:10

magampista

Ne legyél már ilyen álnaív, kérlek.

persze nincs kirakva a tábla a Bazilikára hogy PONTOSAN mibe lehet bemenni, de ez olyan alap,hogy mibe ILLIK bemenni egy templomban,mint nem eszünk kalapban.

Persze ah ősbunkó neveletlen paraszt vagy fecske-fürdőnaciba is bemehetsz, ha észrevesznek talán megkérnek hogy ilyen "ruhában" inkább fáradj ki ...

És ez a min. kultúra vagy illem hiányzott a nőből, ennyi az egész.

kujoon 2008.08.19. 01:28:59

Hát, vessetek meg, de én csatlakoznék pörgekalaphoz; ezeket a melleket bizony blokkolnám...ha töltött, ha nem töltött... :D

MosoMasa 2008.08.19. 09:20:27

Azért a kalapban evést gondold át.
Meg azt is, hogy mennyire nem életszerű, hogy fecskében megy az ember templomba - hacsak nem úgy járkál hétköznap az utcán.

more 2008.08.19. 10:48:12

te, es a lazapap aki strandra jart hogyan vezette a szertartast a templomban? furdogatyaban? nem hiszem...

nalunk pontosan ugyanilyen pap volt meg vagy 15 eve, igaz reformatus, minden idetlensegbe benne volt, de se o, se mas nem ugy ment templomba, mintha a lokalba menne. nade mindegy kinek a pap, kinek a papne

reKorrekt 2008.08.19. 11:20:48

Érdekes. Mikor legutóbb Pécsen nyaraltam az akkori exemmel, neki valahogy eszébe jutott, hogy mivel a Székesegyházba is készültünk, annak megfelelően öltözzön fel. És én sem rövidgatyában indultam el, pedig volt vagy 40 fok...
Számunkra ezek alap és fontos dolgok, azonban 'egy dimenzióval feljebb' már sok minden értékét veszti...

MosoMasa 2008.08.19. 13:07:39

Érdekes. Egerben pihentem, elmentem sétálni. Eszembe sem jutott, hogy bemegyek a dómba. Mégis bementem, sőt a Minorita Templom-ba is, mert úgy jött ki. De nem vittem a kistáskámban magammal ünneplős ruhát. Csak úgy tUristásan, sortban, papucsban. Mert 40 fok volt és nem vagyok hülye, hogy még fűtsem is magam.
A kutyát nem érdekelte.
Neked ez fontos dolog, szerintem meg lényegtelen dolog, és nem is szabadna annak lennie, hogy azt vizslassák mi van rajtam. Azt gondolom egy átlag polgár öltözéke nem illetlen semmilyen formában.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.19. 13:10:15

magampista 2008.08.19. 13:07:39
Érdekes. Egerben pihentem, elmentem sétálni. Eszembe sem jutott, hogy bemegyek a dómba. Mégis bementem, sőt a Minorita Templom-ba is, mert úgy jött ki. De nem vittem a kistáskámban magammal ünneplős ruhát. Csak úgy tUristásan, sortban, papucsban.


Fogadd legőszintébb gratulációmat eme csodálatos cselekedethez ...

Esküvődre is így menj majd, és küldd a fotókat, kiteszem.

MosoMasa 2008.08.19. 13:28:30

Hát tényleg, micsoda rémtett, uramatyám. Hááát, milyen emberek vannak. Csak úgy bemennek istenhez póriasan, nem cicomázva - hogyan képzelik.

Most mondjam, hogy esküvőre is elmegyek így? Sőt mondjam, hogy színházba is, és még sokan mások is? Micsoda emberek. Mert a darabra vagyunk kíváncsiak, nem pedig a rongyrázásra? Vess meg akkor.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.19. 13:31:32

ha neked a tisztességes öltözék egyenlő a rongyrázással, akkor sajnálom az igénytelen fajtádat. Örülj magadnak nagyon, hogy milyen fasza csávó vagy, hogy színházba is bemész sortban. Nem kell kiöltözni sem cicomázni, a többi vendéget és a színészeket / ifjú párt _illik_ megtisztelni azzal, hogy nem sortban, papucsban jelensz meg. Dehát ezt már hiába magyarázzuk neked ketten, második napja. Vannak ilyen emberek.

reKorrekt 2008.08.19. 13:47:38

*magampista

Szó nem volt ünneplőről. Egyszerűen csak az asszony nem a 'mélydekoltázs' topját vette fel, én meg nem a birkózó dresszben mentem.
Amúgy ne érts félre, semmi közöm a valláshoz, alapjában véve még haragszom is rájuk, mint + egy pénznyelőre, DE: ha már célirányosan odamegyek, akkor már megtisztelem mind a 'tulajt' :) mind a hagyományt (vagy ajánlást/előírást), mind a történelmet, mely mögötte áll...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.19. 13:50:55

korrekt: ugyanmár. Kár ész érvekkel győzködni ezt itt. Vannak emberek, akik kényszeres taplósággal (pucéran a templomban, sortban a színházban) próbálják bizonygatni, hogy mekkora lazacsávók, ők bizony modern felvilágosult emberek, akik fittyet hánynak a konvenciókra. Rém röhejesek szegények, ahogy görcsölnek, de ezt sosem fogod velük megértetni. Én már kezdem belátni, bár ettől még ugyanolyan bosszantó.

reKorrekt 2008.08.19. 13:56:58

Akkor mehet a Bezuhov-levesbe! :P

MosoMasa 2008.08.19. 14:02:44

Rékuc · rekafoto.blog.hu 2008.08.19. 13:31:32 Nem mondtam, hogy a "tisztességes" öltözék egyenlő a rongyrázással - azt mondtam, sokat úgy gondolják a színház az a hely, ahol ezt kell tenni.
Szerintem a sort is tisztességes öltözék. Nem az? Miért nem?
Nem azzal tisztelem meg, hogy kirittyentem magam. A soványabb öltözék nem egyenlő a leszakadt, koszos, büdös retkes viselettel.
Ezek szerint ha én a történelmet tisztelem, a hagyományt, akkor ezt csak vigyázállásban tehetem, ájtatos képpel, átszellemülten ünneplőben?
Egyébként meg épp arról volt szó: nem célirányosan oda mentem pl. momentán - bár számomra nincs jelentősége.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.19. 14:05:25

Rékuc álláspontja = fedett váll, fedett térd
magampista tolmácsolása = vigyázzállás, ájtatos kép, átszellemült, ünneplő.

Rékuc: I rest my case, Your Honor.
Judge: The court is now adjourned.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.08.19. 14:14:37

Szerintem mindkét fél mond érdekes dolgokat. A templomba járjunk illendően és punkt um. Azt viszont nem tartom jó dolgonak, hogy egymást becsméreljük, pláne egy blog-szerkesztőtől nem.

MosoMasa 2008.08.19. 14:42:46

Fedett térd... ehh, melyik korban élsz te?
Boka villanhat?

Gondolom a tisztességes öltözet az szürke, egyenes szabású posztó gönc. Nyakig begombolva.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.19. 14:47:38

hmmm nekem most is fedett a térdem. Biztos azért, mert másik korban élek. Nem tudtam, hogy 2008-ban csak miniben és cicit villantva lehet megjelenni. Le is dobom magamról a ruhát iziben, a kollégák örülni fognak :D

MosoMasa 2008.08.19. 14:51:18

Jaj de csavarjuk, de csavarjuk. Volt szó kötelezőről? Ám tegyed, szerintem ha nem egy ló vagy, akkor örülni fognak neki - és magad sem fogsz semmit sem veszteni.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.19. 14:53:48

ha te csavarod, én is csavarom. A nóóóóózidat :o)

MosoMasa 2008.08.19. 15:18:11

Na azt neee! Az nem illő! Főleg fedetlen térddel.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.19. 15:22:32

magampista

Fejezzük be a parttalan vitát, please.
Utolsó figyelmeztetés...

orbánfóbiás 2008.08.19. 17:30:44

Érdekes csávó ez a magampista.. Ilyen sokáig mentegetni Tahót és Tahónét :-D
Én törvénytelen gyerekként, ateistaként, huszonévesként, baloldaliként - vagyis se konzervatív, se keresztény, se keresztyén (azt sose értettem, hogy mi), se begyöpösödött vénember nem vagyok - azt mondom, hogy akinek van arca a Bazilikában terhesen, rongyrázás közepette esküdni, az legalább bugyolálja be rendesen a műanyaggal megtoldott csöcseit, mert ez akármilyen trendi is, gusztustalan!
És igen, egy sokszáz éves templomnak adjuk már meg a tiszteletet, és minden vallásnak.
Undorodom az ilyen álszent műkeresztényektől.

tódor géza sámuel 2008.08.19. 17:56:01

Nem védett szerintem senki semmit, talán nem értelmezel helyesen.
Szerintem joguk van ott esküdni, ha akarnak. Más kérdés, hogy a nagyközönség és a hívők között ez nagyon visszatetsző lehet. De nem lehet azt mondani, hogy ne menjen be, mert az már diszkrimináció lenne, azt meg már nehogy megengedje magának az egyház. Bár kitudja, ha a rövidgatya kitiltása belefér....
Mennyivel szebb és dicsőbb dolog a hátamögött lecsöcsözni, lekurvázni, s főleg szemére vetni, hogy terhes. Miért is baj az? Egy keresztény nem dug? Náluk a gyerek csak úgy jön?
Terhesen nem illik ejketni, mert az már a bűn kategóriája? Hát lám a pap megtette, jól tette, ebből is látszik, hogy halad a korral - gondolom ezért nem replikázott az öltözék miatt sem.
Csak utólag néhány bigott szentfazék, aki még irigy is tán.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.19. 18:37:38

'Szerintem joguk van ott esküdni, ha akarnak'
ezt honnan veszed? Nem jog, hanem kiváltság. Aszerint illene kezelni. De az illem, erkölcs, morál, tisztelet szavak ma már káromkodásnak számitanak. Az ellenkezője a 'trendy'.

orbánfóbiás 2008.08.19. 18:50:16

tódor géza sámuel! Lehet, hogy te sem értelmezel helyesen. Az atya, - aki biztos örült, hogy sarkata műcsöcseivel szemezhet, miközben a jegygyűrűket nyújtotta az ájtatos párnak - azért nem replikázott az öltözék miatt, mert már megkapta a neki járó forintokat. Persze, ezt úgy is értelmezhetjük, hogy halad a korral :-D
Ahhoz én sajnos nem értek, hogy mi bűn és mi nem, azt az (ál)keresztényektől kell megkérdezni.
Ide még egy szentfazék sem írt - azok nem Vastagbőrt olvasgatnak gondolom. Viszont tényleg irigyek vagyunk, hiszen nem mindenkit ér olyan megtiszteltetés, hogy maga a nagy Fásy (Fássy?) Ádám nótázik a lagziján!! :-DDD

tódor géza sámuel 2008.08.19. 19:19:57

Miért kell kicsavarni mindent?
Aki nem tojja össze magát az isten szó kimondásánál, vagy nem ájul be ha meglát egy templomot, akkor az már illetlen, erkölcstelen, tiszteletlen?
Meg mi az hogy kiváltság? Az ember odamegy, bejelntkezik, oszt kész. Ez így volt és így is lesz. Vagy tán tagsági kell, amit csak vizsgával lehet majd kiérdemelni? Akkor zárják be a kapukat és csináltassanak csipkártyákat. Hit gyülekezetét akartok csinálni ebből is - csengetni a lóvét vastagon aztán akkor megkapod a kiváltságodat - amivel persze újabb fizetnivaló jár.
Uggyan már, kezd ez az egész itten kabarévá válni. Jóhogy már nem azt mondod, felette álltok a többi egyszerű neépeknek.

orbánfóbiás 2008.08.19. 18:50:16
Hát azt senki nem állította, hogy nem volt az egész lakodáré egy bazinagy gusztustalanság a Fássyval és a többi gennyel meg hummerral együtt. Az milyen szép lesz mikor elválnak! :D Húúú, de genya vagyok, mi?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.19. 19:22:58

orbánfóbiás

'Szerintem joguk van ott esküdni, ha akarnak'


Komoly kérdés: akkor én esküdhetek a Zsinagógába? Vagy egy mecsetbe? Mint full ateista?

Ha igen, akkor a mennyasszom lehet köldökig kivágott ruhába?

Szerinted hány perc alatt baszna ki a rabbi a Zsinagógából?

Hmmm?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.19. 19:36:34

'Vagy tán tagsági kell, amit csak vizsgával lehet majd kiérdemelni?'

Igen, van, kereszténységnek hivják és keresztelkedés kell hozzá. Ez az alap tagság. Lehet upgradelni, elsőáldozással, bérmálással is. Vannak felsőkategóriás változatok, mint pl. a pappá szentelés. Kereszténység for Dummies.

orbánfóbiás 2008.08.19. 19:41:03

sámuel!
Miért lennél genya? Teljesen reálisan látod az "álomesküvőt" ebből a szempontból, mert ezeknek egy a lényeg: hogy benne legyenek a köztudatban. Majd az lesz, mint győzikééknél. Évente háromszor szakítanak és kibékülnek felváltva. A sok hülye meg már veszi a hot-ot meg best-et, hogy aztamindenitneki.

tódor géza sámuel 2008.08.19. 19:52:00

Ne a zsidókkal példálódzunk már itt, nem róluk van szó. Ez épp oly demagógia, mint a politkusok mikor hol Amerikára, hol meg az ellenkező oldalra hivatkoznak, mikor melyik a jobb mutató.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.08.19. 19:52:56

Hajdú Petike Rambónak alanyi jogon jár a templomi esküvő. De a viccet félretéve. Mitől is lenne kiváltásg egy templomi esküvő? :D
A másik dolog a zsinagógát idekeverni is hasonlóan nagy marhaság :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.19. 19:55:21

válasszatok példát kedvetek szerint, egy vallás szentélyébe sem szabad belépni a kellő tisztelet nélkül - ennek külső jelei is vannak, akár tetszik, akár nem. Az meg más tészta, hogy a plébános egy szánalomhalmaz, amiért hagyta ezt a szégyent megtörténni. Már csak az hiányzik, hogy kiderüljön: püspök eskette ezt a két sehonnait. Már semmin se lepődök meg.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.08.19. 20:01:01

Aha ez rendjén van. Mindegy milyen valláshoz tartozik, a muszlimoknál kell venni a cipőd, katolikusoknál illik letakarni a vállad, a térded stb..stb..a lényeg, megadjuk a kellő tiszteletet. Ezen ugorjunk is túl, mert már túl van feszegetve. Ettől függetlenül még mindig érdekelne, mitől is kiváltáság egy templomi esküvő :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.08.19. 20:01:38

Jancsibohóc:
'Mitől is lenne kiváltásg egy templomi esküvő? :D'

A templom valamelyik keresztény felekezetnek az imaháza. Tehát ha ott akarsz esküdni - ami manapság már nem követelmény ahhoz, hogy hivatalos legyen a házasságod -, akkor a felekezet feltételeit be kell tartanod. A legfontosabb, hogy meg légy keresztelve, enélkül nem is esküdhetsz templomban (a lefizetés más dolog), ahogy mohamedán esküvőd sem lehet, ha nem tértél át a muzulmán hitre és igy tovább. Egy kisebb vetület, hogy tisztességesen, a felekezet - akié ugye az imaház - irott és iratlan szabályait betartva viselkedj a templomban.
A templomi esküvő tehát egyáltalán nem kötelező, hanem egy kiegészitése a polgári esküvőnek, hogy a felek Isten szine előtt is hűséget esküdjenek egymásnak. Erről szól a templomi esküvő, de ezt sokan hajlamosak elfelejteni és a templomi ceremőniában csak a szinesre festett cifra házat és a szépruhás papot tartják fontosnak. Ezért születhetnek meg a magampista és hasonló nézőpontok is. Szomorú, de 'haladunk a korral' ugye, hurrá.
Nagyon lassan irtam, remélem, igy megérted.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.08.19. 20:10:28

Az mind szép amit leírtál, ettől még nem kiváltság :)
Mellesleg én meg vagyok keresztelve, elsőáldozó is voltam, und so weiter, tehát egy kis fogalmam van ezekről a dolgokról, de ismétlem a templomi esküvő nem kiváltság, hanem ahogyan te is leírtad nem kötelező egy hivatalos házassághoz, hanem egy opció. A felekezet egy feltételét kell betartanod, nem feltételeit, mondjuk római katolikusként meg kell keresztelkedj. Vagy legálisan, vagy illegálisan ahogy te is írtad :) Köszi-puszi

tódor géza sámuel 2008.08.19. 20:43:28

Szóval kérdezem: ez a pap egy mezei kis plébános volt itten, vagy esetleg egy magasabb rangú valaki aki természetesen nem véletlenült került oda ahol van. Namost, ha sima kis plébános akkor megmeri kockáztatni, hogy a szabályok ellen tegyen? S ha magasabb rangú, akkor nem tudja-e mit szabad, mit nem - meri-e? Vagy azt mondjátok megfizették. Akkor kérdés, miféle egyház az, ahol lefizetik a papot és szemet huny. Vagy maga az egyház mondja: pénzé mindent? Ha ez így van, akkor hogyan lehet hinni ebben, és főként kérédés: hogyan lehessen tisztelni? Hát ezt rátok bízom.

Rékuc.
Elárulom neked, hogy először is van fogalmam róla, hogy egy templomi esküvő mit jelent , mire való. Másodszor a cifra ruhákról: nos én még csak a cifra ruhát és a papot sem tartom fontosnak, nehogy az egész ceremóniát.
Végezetül. ne gondold már, hogy aki nem vallásos, hívő, és netántán ellentmond neked az tökhülye. Ez nagyon nagy baki lenne, mondhatnám ostobaság.

more 2008.08.19. 22:18:09

szerintetek mit vasaroltak meg ezek a nyomorultak? a hazasodas jogat a bazilikaban? vagy kivaltottak a hazassagkotes elotti kotelezo katolikus fejtagitast? vagy vasaroltak egy keresztlevelet meg egy bermapapirt?

nem igazan tudom, h mi kell egy katolikus eskuvohoz, annyit csak, h mar azt se nagyon csipazzak, ha az egyik fel mas felekezethez tartozik. szoval eleg necces ez a sztori, az egyhaz is beszallt a bulvarba??? fasza

mellesleg arra is kivancsi lennek, h az aki a bazilikaban eskudik, mar onmagaban hany szamjegyu osszeg....azt meg aztan telleg nem tudom elkepzelni, h pont a bazilika szemelyzete fog szemet hunyni a kotelezo elozetes korok fellett...

szoval ebbol az kovetkezik, h mindenki hunyja be a szemet es kepzelje el ezt a ket felfogyatekost, amint kotelezo hitoktatason vesznek reszt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.08.21. 12:10:39

Ha már Rékuc ilyen szépeket mondott rólam:
A várban ekkor a Mesterségek Ünnepe volt, a házasság meg nagyjából fél éve már le volt beszélve. Mivel a lagzi a fesztivál területén volt, ezért megállapodtak, hogy a násznép kap 150 ingyen karszalagot, azt nem is kell feltenniük elég megmutatniuk.
Ehhez képest mikor megjöttek közölték, hogy nincs náluk jegy,de az nekik nem is kell minden le van beszélve. (3 2méteres gorilla közölte :) ). Gondolom az esküvő szervező kitalálta, hogy ekkora sztároknak már nem kell ilyen apróságokkal fárasztaniuk magukat. Erre rádió, mondta a főnök, hogy karszalag nélkül senkit sem, nincs kivétel. Ezután telefonálgatás, csúnyánnézés (szerintem ezt a gorillák külön OKJ tanfolyamon tanulták mert már nagyon profi volt), aztán mondta a főnök, hogy 2 perc és lent lesz. De Hajdú megsértődött és elhajtottak, pedig valszínűleg beengedett volna mindenkit. XD
Később még egy zenész cigány próbált meg bejönni (valami ocsmány rikító takonyszínű öltönyben. Hogy honnan veszik ezeket?), ő is hasonló sorsra jutott.
Majd egy fél óra múlva visszajöttek akkor már mindegyik karszalaggal. Még fel is tették. Szóval a vége Happy End. :D

süti beállítások módosítása