Skip to content


       Szűrés lista

Tizenhatan 52 négyzetméteren

Romák hát. A IX. kerület, Lenhossék utcából költöztették ki Ruszó Elemért és családját. Gegesy Ferenc a IX. kerület polgármestere elmondta, hogy ahol ez a család lakott,  egy évvel ezelőtt négyen voltak bejelentve. Ezért történhetett, hogy a 40nm-es volt lakásuk helyett az önkormányzat "csak" egy 52nm-es panelt utalt ki nekik, Csepelen. Ekkor azonban kiderült, hogy a 4 fő azóta 16-ra dagadt, mivel a rokonság egy része szépen lassan hozzájuk költözött. A család most fel van háborodva és még két lakást követel. Szerintük tűrhetetlen, hogy az önkormányzat ilyen helyzetbe hozta őket. Nyomorogniuk kell és még a wc-re is sorban állnak. A panel lakói sincsenek oda az örömtől, hogy bezsúfolták hozzájuk a romákat. Többen panaszkodtak már, hogy koszosak , hangosak és lopásoktól, atrocitásoktól is tartanak.

A polgármester azt is hozzátette, hogy a kerület rehabilitációja miatt elkerülhetetlenek a kiköltöztetések, de minden család több lakásból választhat. Hármat azonban senkinek sem tudnak adni önkormányzati pénzből.

A Ferencvárosból kiköltöztetett romák helyzetének rendezését javasolta a Fővárosi Közgyűlésnek csütörtökön Németh Szilárd, a főváros esélyegyenlőségi és kisebbségi bizottságának fideszes elnöke a Fővárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (FCKÖ) elnökének kezdeményezésére. A testület reggeli ülése azonban határozatképtelen volt, mert azon a szocialista és szabad demokrata képviselők nem jelentek meg. Azért ha már ott voltak meghallgatták a 62 éves Ruszó Elemért a családfőt, ki szerint a IX. kerület "átverte" őket, mert a kiköltöztetésnél azt az ígéretet kapták, hogy gyermekük, akinek már nyolc éve lakásigénylése van, ugyancsak otthont kap, ám erre nem került sor. 

Makai István, a FCKÖ elnöke szerint az eset annak a folyamatnak lehet a része, amelynek során a belső kerületeket, így például a felújított Ferencvárost "cigánymentesítik". Közölte, a kisebbségi önkormányzat az "áttelepítettek" mellett áll, és ha ügyüket nem rendezik, akkor vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a Fővárosi Közgyűlésben.

Nekünk pedig ne legyenek kétségeink a cigányok így vagy úgy, de meg fogják kapni azt a plusz két lakást. MI pedig csak dolgozunk, hogy törlesszük a lakáshitelünk és az ő lakásaik árát.

forrás: 168óra, riportok megnézhetőek az RTL-en itt. a Duna Tv-n itt.

Címkék: pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr34644538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GatyaPityu 2008.09.02. 11:35:52

Igazi pozitív diszkrimináció hazai liberális módra...

(Első-e vagyok?)

mutant · http://universal.blog.hu 2008.09.02. 11:36:42

Én a Korda-villát akarom,mé nem kapom meg az önkormányzattól????!!!!ehhez már tényleg VASTAGBŐR kell!!:)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 11:38:03

Eric: Isten hozott a pozitív diszkrimináció világában!
Én ezekben a történetekben csak azt nem értem - és ez TÉNYLEG rassz-független -, hogy ha valaki csinál 10 kölköt erre a világra, és nem tudja eltartani, akkor miért szent kötelessége az önkormányzatnak/államnak/adófizetőknek rögtön rohanni, és "alájuktenni" egy lakást?
Érdekes: mi ELŐRE felmértük, hogy tudunk -e EGY GYEREKET vállalni, SAJÁT ERŐBŐL, és aszerint "cselekedtünk".
Az ilyeneket miért nem lehet elhajtani a búsba azzal, hogy Te csináltál 5-6-7-akárhány gyereket, tartsd is el...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.02. 11:43:08

Gegesy Ferenc a IX. kerület polgármestere SZDSZ-es
...

Várjuk Kolompár Orbán, Mohácsi Viktória, Horváth Aladár tüntetését a rasszista, szegregáló SZDSZ-es polgármester hivatala előtt.

Ferencvárosban nem volt másik lakás?

Vagy ez ez új liberális politika? Minden romát Csepelre?

Havi 100 000 forintot ADÓZOK b'meg és nem is álmodhatok saját lakásról, csak az albérlet marad.

Nekik meg HÁROM (!!!) lakás kell??? Mire fel?

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.09.02. 11:43:42

...mert nem tudja eltartani. Viszont el akarja mert a családja meg minden , így nem marad választása mint, hogy nyakonszúr Téged vagy engem mikor megyünk haza a melóból és elveszi a tárcánk meg a lakáskulcsot. Sarkítottam kicsit természetesen...

So, ha kap egy lakást, akkor úgy érzi már kapott valamit és lehet, hogy nem az lesz az első gondolata, hogy elvegyen még valamit...Na ez meg idealista.

reKorrekt 2008.09.02. 11:46:44

"ha valaki csinál 10 kölköt erre a világra, és nem tudja eltartani, akkor miért szent kötelessége az önkormányzatnak/államnak/adófizetőknek rögtön rohanni, és "alájuktenni" egy lakást"
Ezt hívják szocilizmusnak :-/

more 2008.09.02. 11:50:13

azert nem lehet oket elhajtani sedux, mert akkor szepen osszeszedik a 60 fos kis csaladjukat es felgyujtjak az onkormanyzatot, meg a polgarmester-elvtars (polgar jeno mester polgar hivatal mester jeno urnak) a SAAB-jat

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 11:50:29

eric: én csak annyit kérnék, hogy GONDOLKODJUNK már a büdös picsába, mielőtt felelőtlenül szüljük a kölköket a nagyvilágba. szerintem - részben - ez különböztet meg az állatoktól. Felelősséggel emberek! Olyan nagy dolog lenne ez? Szerintem az értelmes, normálisan gondolkodó ember csak akkor vállal gyermeket, ha MAGA el tudja tartani, és tud róla gondoskodni. Nem mondom, ha valaki ÖNHIBÁJÁN KÍVÜL kerül olyan helyzetbe, hogy ennek nem tud megfelelni, akkor segítsünk. De a fenti sztori nem ez a kategória, ezzel szerintem mindenki egyetért...
És ez tényleg nem "etnikum-függő", asszem tavaly volt egy Pécsi muki, akinek ca 10 gyereke volt, és miután az önkormányzat nem tudott megfelelő lakást adni nekik, gyalog indult el Bp.-re. Én azt sem sajnáltam...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 11:53:41

korrekt: nem, ezt emberi hülyeségnek hívják!
more: köztörvényes bűncselekmény, és leszarom az indítékait. 20 év fegyház...

reKorrekt 2008.09.02. 11:54:04

Erről a gyerek kérdésről már írtam egy hosszab elmélkedést régebben. A lényege az volt hogy picit 22-es csapdája a dolog.
Nagyon lesarkítva:
Sedux, mi azért nem tudunk gyermeket vállalni, mert a többiekét kell iskoláztatnunk, etetnünk, itatnunk, stb.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.02. 11:55:34

Seduxen

erre gondoltál:
Nagyobb lakást akar, ezért gyalog indult Budapestre egy pécsi családapa
belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/171418/1

Berrick 2008.09.02. 11:57:16

Nekem van egy gyerekem meg az asszony holnap jó munkásként bebaszva érkezek meg a munkahelyre erre kirúgnak mire összeverem a főnököm. Ezért majd nem kapok másik állást sőtt le is csuknak 2 évre .... , az asszonyt kiteszi a bank a házból mert nem tudnak majd fizetni szerintetek ad nekem az önkormányzat másik lakást? Szerintem nem mert nem vagyok cigány és már nem adózok tehát dögöljek meg .
Vigyék csak csepelre az összeset adjunk szép lakásokat az ott lakó magyaroknak máshol majd ha ott az összes koszos büdös cigány bombázzuk le a hidakat és meglátjuk milyen lesz az élet a szigeten 1-2 éven belül , persze amelyik át akar úszni az határsértő :lelőni.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 11:57:28

korrekt: igen, rémlik, sz'tem ne menjünk bele, mert megint jön a "de gyereket vállalni mindenkinek szent kötelessége" c. rétestészta.
Tudod mit: a Te hozzáállásodat én csak BECSÜLNI tudom. Mert hoztál (vagy hoztatok) egy FELELŐSSÉGTELJES felnőtt döntést. El tudjuk tartani? NEM. Fel tudjuk nevelni anyagi biztonságban? NEM. Akarjuk, hogy mindenki más tartsa el helyettünk? NEM.
Nem ez lenne a normális hozzáállás?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.02. 12:00:59

A családi pótlékért :

index.hu/gazdasag/magyar/kiadas080423/

Egy példán érzékeltetve, a családi pótlék összegét csak a gyerekszám és a háztartás nagysága befolyásolja, de ugyanannyit kap a havi százezer forintot kereső szülő, mint a havi egymilliót kereső. Átlagosan egyébként havi majdnem 22 ezer forintot kapnak a szülők családi pótlék gyanánt, ami egy évben 520-530 milliárd forintjukba kerül a költségvetésen keresztül az adó- és járulékfizetőknek.

Most meg 300 milliárdos adócsökkentésről megy a vita, amikor a dupláját fizetjük CSAK családi pótlékra....

Geza 2008.09.02. 12:03:18

Nem baj, lesz még ezekre vadászidény!
Vagy ha nem, hát egyszer elérünk egy határt (www.splcenter.org/intel/intelreport/article.jsp?aid=763), ha meg nem, akkor kihalunk, de akkor meg is érdemeljük.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 12:04:52

zero: erre én már többször javasoltam egy megoldást.
Ne járjon alanyi jogon. Kössük bizonyos munkaviszony meglétéhez. Ez működhetne úgy, mint a rokkantasági nyugdíjnál. Minél idősebb vagy, annál több biztosítási jogviszonyt kell letenned az asztalra, hogy jogosult legyél az ellátásra...

more 2008.09.02. 12:04:58

jajajajajaj, sedux min pattogsz??? te is tudod, mindenki tudja, h ezek az emberek ebbol elnek. megelhetesi gyerekgyartas. szted mennyit gondolkozik o azon, h milyen korulmenyek kozott no fel a 12. gyerek? szted miert veri fejbe sok cigany a parnapos ujszulottet? azert h meg tobb segelyt kapjon a fogyatekos gyerekre.

szoval ennyit errol, ezeket egy percig nem erdekli semmi ilyesmi, erre jatszanak, es a kedves kormanyunk es torvenyhozoink is erre jatszanak

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 12:11:50

more: bocsánat, csak úgy érzem, hogy megint beleszartak...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.02. 12:16:08

"szted miert veri fejbe sok cigany a parnapos ujszulottet? azert h meg tobb segelyt kapjon a fogyatekos gyerekre."

Isten tartsa meg eme jó szokásukat, a tolószékes dzsipszi nem éri fel a nyakláncomat, esetleg a dísztárcsáimat viszi. :D

moRtiZ 2008.09.02. 12:21:52

Ilyenkor mindig elgondolkodok azon, hogy itt nincs más megoldás: erőteljes szélsőjobb politizálás kell pár évre. Ami végre törődik velünk is, nem mindig valami kissebbséggel. És most nem a divatjobbos Fideszről beszélek, hanem valami sokkal radikálisabbról. Lehet csak 1 vagy 2 ciklus kellene ahhoz hogy egy kicsit gagyába rázodjon ez az elbaszott ország :(.

Az EU nem sír Szlovákia miatt sem. Szintén nem sír Franciaország miatt. Olaszország miatt néha egy kicsit nyünyörögnek, de ennyi. >>> Ha kicsikét becsületesebb lenne a politizálás Magyarországon, és FŐLEG bátrabb (és nem szavathajhász), sok minden megváltozna.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 12:22:37

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.09.02. 11:43:08
Teljes adó vagy csak az szja? Mert ha csak az szja akkor igen szépen keresel xD

catof21 2008.09.02. 12:28:31

lassan elegem lesz ebből.
Legyen az, hogy ha _bármilyen_ bűncselekményt, nagyobb vagyon elleni szabálysértést elkövet valaki, akkor az egész családjától vonják meg a segélyt.
mindegy, hogy rutén, vagy horvát, vagy cigány, vagy politikus, vagy mittoménki.
zéró segély. ha belepusztul pár ember, akkor talán lesz elég visszatartó erő, hogy ne járjon el lopni, késelni, hazudni, csalni...

(jah, ingyen lakás, én is adok be igénylést, persze kíváncsi vagyok, hogy mennyire röhögnének a pofámba, hogy ja, maga fizet adót, sokat, akkor magának nem jár...)

--
c

reKorrekt 2008.09.02. 12:29:08

* moR10 2008.09.02. 12:21:52

Akkor legközelebb szavazzunk a Jobbikra. Meglátjuk mi lesz belőle. 5% relatíve nem olyan sok szavazat ám.
Sokkal több embernek van már tele a töke...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 12:30:19

Na mégse keresnél szépen, mert 100k szja már bruttó 350nél megvan ha nincs gyerek :)

moRtiZ 2008.09.02. 12:33:52

* korrekt 2008.09.02. 12:29:08


Ezt fogom tenni, már hónapokkal ezelőtt eldöntöttem. Pedig nem érzem magam nácinak :( De nyilván az vagyok sokak szemében.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 12:36:39

Hmm...12gyerekkel több lenne a 100ezerrel lenne több a nettóm mint a bruttóm. Nem hülyék ezek a cigányok :D

reKorrekt 2008.09.02. 12:45:56

No, felvettem a "Mire költik el a 40 év alatt befizetett adóm..." listámra a '3 lakás egy roma családnak' tételt is, még ezek mellé:
- 80 centi 4-es metró
- 1 menüpontnyi Kormányszóvivői oldal
- 2 db új BKV-s Passat
- 30 politikus olimpiai 'szereplése'
- 22 méter M7-es
- 12! méter M6-os (alagútban még kevesebb)
- 96 cm völgyhíd (1 km-essel számolva)
- egy BKV vezér 1 éves fizuja
- 4 napi Miniszterelnöki Hivatal-i kommunikáció (naptári napokkal számolva!)

:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.02. 13:08:51

korrekt 2008.09.02. 12:45:56

Ez óriási !!!

De szarul keresel, öcsém ...

more 2008.09.02. 13:12:16

es ezt munkaidoben szamoltad ki korrekt? :)))

toxikus 2008.09.02. 13:12:39

rohadjon meg ez a rendszer. fazsivan,h kapnak lakást ingyér az adónkból, amit persze pár év alatt lakhatatlanná laknak osztán majd igényelik a következőt. és meg is kapják.

reKorrekt 2008.09.02. 13:21:54

* Geza 2008.09.02. 13:12:18

Számításaim szerint 100 méter hosszon igen.

toxikus 2008.09.02. 13:22:04

Geza még nem látott cigó felnőtteket. nem úgy van ám az,h éheznek. dagadt az összes

derelyegrádi szellem 2008.09.02. 13:25:46

Megoldás lenne:

1./ Családi adókedvezmény. Az csak azoknak jelent bevételt (amit nem vonnak el tőled az is az) aki dolgozik és adót is fizet.

2./ A Gyes munkaviszonyhoz kötése (2003.-ig így volt)

3./ A családi pótlék a gyerek iskolaköteles korától iskoláztatási támogatás. Csak az kapja, aki iskolába járatja a gyerekét. (korábban ez is így volt)

4./

a./ A szociális segély megszüntetése amíg egyetlen betöltetlen álláshely is van, bármilyen beosztásban.

b./ Hetente és természetben való kiosztása, de csak az kaphat, akineka portája gondozott, szociális támogatásként kapott háztáji földje megművelt.

5./ Szigor a bíráskodásban a "jelentéktelen" vagyoni elleni bűncselekmények kapcsán, illetve azok jeletős hányadában közérdekű üzem működésének megzavarása miatti elítélés, valamint a kiskorú veszélyeztetése bcs. kapcsán is. Az utóbbikor (meg akkor amikor a gyereket küldik lopni, követett tettesség) a szülői felügyleti jog megszüntetésének jóval gyakoribb alkalmazása. (ez a gyerek után járó segélyek elevesztésével jár.)

7./ A te beteszed és kiveszem az állami gondozásból játék azonnali megszüntetése, és emiatt súlyos büntetések kiszabása.

8./ Seduxen vállal még két gyereket, és erre ráveszi Combit is :)

+1/ a veszélyeztett helyeken az Önk. nem ad ki italmérésre engedélyt. Játékgépre meg senki, sehol a kaszinókon kívül.

Tassadar 2008.09.02. 13:25:52

Etiópokat nem kell bántani...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 13:33:30

szellem: köszi, és akkor jó utón haladok az ominózus kormányprogram megvalósítása felé, már "csak" a 3 szoba-4 kerék hiányzik :-))
tudod, ezzel csak az a baj, hogy Combi-t nem akarnám "rávenni", mert gyanús, hogy "pöcse van a menyasszonynak". ha nőből lenne, és csinos, akkor szívesen "rávenném"....

reKorrekt 2008.09.02. 13:38:16

*zero - De szarul keresel, öcsém ...

Nem én keresek szarul, ők költenek sokat ;-)

toxikus 2008.09.02. 13:45:47

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.02. 13:33:30
ma sörözök combival és elmondhatom,h kan

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 13:47:33

toxikus: ugye, jól gondoltam... és vonakodva bár, de el kell ismerjem, hogy ebben a dologban kettős mérce szerint élek. NŐ=IGEN, FÉRFI=NEM.

reKorrekt 2008.09.02. 13:48:00

Jövő évi adótörvény tervezet:
"...Mindenesetre, ha az APEH rajtakap egy vevőt, hogy nincs nála nyugta, akkor – abból kiindulva, hogy az egész tranzakció fekete volt, ezért az áfát sem fizette meg utána az eladó vállalkozás – a vevőnek az áfa mértékével megegyező, vagyis 20 százalékos bírságot kell fizetnie..."
Azt a mocskos szemét eget. Ahelyett hogy a saját házuk táján tennének rendet, minket szopatnak még jobban?! Megőrülök!!!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.09.02. 13:48:04

Szegény Csepel. Bár, ha jól tudom, ők határolódtak el elsőként a Magyar Gárdától, hiszen Csepelen ismeretlen a cigánybűnözés fogalma, és nincsen magyar-cigány konfliktus. Ostoba barom polgármester, most egye meg amit főzött...
Abban azért reménykedem, hogy a IX. kerületi cigányokat nem a XXkerbe telepítik:P, nem hiányzik a szomszédba a fél Illatos út...

Azért érdekes módszer a probléma megoldására. Nagyon liberális és európai, a szadis (Na kik fektetnek millárdokat($) ingatlanba a IX. kerületben?) gazdagabb kerületből átcsuppolni a csepeli gettóba a cigányokat, a szegregáció megelőzése céljából.

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.09.02. 13:56:40

na meg kiegesziteskent:
- a purdekat soronkivul felveszik bolcsodeBe, ovodaba a 'szocialis' helyzetuk miatt. oszt vagy jarnak vagy nem. mindenesetre epp ma lattam, anyuka bevitte reggel oviba, o delig elucsorgott a par sarokra levo kimeresbe, delbe elhozta a gyereket, es ucsorgott ott tovabb. aki meg menne dolgozni, de nincs hova tegye a gyereket, oldja meg. dogoljon meg az osszes.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 13:59:26

FONTOS!!!
És Te ezt honnan láttad? Csak nem Te is a "kimeresben" csücsültél?? :-))))
Vigyázzá, mert az alakuló Gondolatrendőrségnek ezen az oldalon vannak nagyon is prominens képviselői, és lesz irgum-burgum...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.02. 14:05:19

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.02. 13:33:30
Csak semmi buzulás :D

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 14:10:51

Combi: magam is erre próbáltam célozni, picit cizelláltabb, és a kirekesztés látszatát is elkerülő formában :)

derelyegrádi szellem 2008.09.02. 14:15:31

Seduxen

Nem gondoltam hogy combi nő, következésképpen nem úgy kellett volna rávenni. Ő IS vállaljon. Külön.

Bezuhov. 2008.09.02. 14:17:37

na nekem most lett elegem a blogból.... mondtam hogy nem olvasok kurucot, s ehhez tartom magam

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.02. 14:22:25

Bezu!

Hibáztasd nyugodtan a C-Press roma sajtóügynökséget, akik megírnak ilyen dolgokat!

Csak tessék:

portal.c-press.hu/200808293247/belfold/tizenhatan-52-negyzetmeteren.html

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.02. 14:23:03

szellem: ja úgy. akkor stimmt...

reKorrekt 2008.09.02. 14:24:56

* Bezuhov · provokativ.blog.hu/ 2008.09.02. 14:17:37

Ugyan menj már! :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.02. 14:29:08

Bezu!

ha részletesebben kifejtenéd mi a bajod?

1 ,Fáj a kis lelkednek, hogy egy SZDSZ polgármester hogy tehet ilyet?

2, Nem tudsz mit mondani, hogy valaki 3 lakást követel?

3, A kommentek színvonal bántotta az érzékeny lelked?

Nyílj meg Bezu, beszélj ...

Geza 2008.09.02. 14:35:01

Bezu! Ezért még ne rohanj el szerintem. Ha én minden fórumot/blogot ott hagynék, ahol a zsindex szóba kerül, be se kéne kapcsolnom a gépemet :).

Apropo kuruc, azon kívül melyik lap merte megírni, hogy drazséék kitiltották (többek között) a dalai lámát Magyarországról?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.02. 14:41:20

Geza

Miért, kitiltották???
Beszarok ...

more 2008.09.02. 14:52:31

miert tiltottak ki? tul konzi volt?

Jim Raynor 2008.09.02. 14:52:44

álljon meg a nagyfaszú menet, el a kezekkel Csepeltől!!!!!már így is elég cigó van pl. a Cservenkán! (meg van egy komcsi pógármester is, sajnos....)

Csepel helyett kapjanak kecót Új-Delhiben!!!!

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.09.02. 15:50:20

Asztaromán:
kuruc.info/r/1/27573/

Mondjuk ez az utolsó utáni dalai nem épp túl konzi, mentségére legyen mondva, hogy talán nem is érti mit jelentenek az olyan szájába adott vagy helyette leírt mondatok, mint hogy félig buddhista, félig marxista vagyok.
Azért Karma Dordzsét megnézném, hogy írtják ki a belső-ázsiai tsz-ről hét országra szóló botrány nélkül.

Marcellusca 2008.09.02. 18:06:41

Seduxen!

Te magad válaszoltad meg a kérdéseidet:
"mi ELŐRE felmértük, hogy tudunk -e EGY GYEREKET vállalni, SAJÁT ERŐBŐL, és aszerint "cselekedtünk".
Valamint:"GONDOLKODJUNK már a büdös picsába, mielőtt felelőtlenül szüljük a kölköket a nagyvilágba", "szerintem az értelmes, normálisan gondolkodó ember csak akkor vállal gyermeket, ha MAGA el tudja tartani, és tud róla gondoskodni"
Hasonló helyzetben vagyunk mi is: felelősen elgondolkodtunk, hogy nem tudunk még egy gyereket vállalni, azaz marad egyke.
A "svéd" kisebbségtől elvárni, hogy felelősséggel, értelmesen, normálisan gondolkodjon az maga az utopia!!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.09.02. 20:15:15

"Hasonló helyzetben vagyunk mi is: felelősen elgondolkodtunk, hogy nem tudunk még egy gyereket vállalni, azaz marad egyke."

Inkább adót csalj, mint egykézz. A legnagyobb felelőtlenség amit tenni tud egy család, hogy nem vállal minimum 2 gyermeket, és ez nem pénz kérdés! A cigányoknál sem pénz kérdés, hanem hozzáállás.

Perillustris 2008.09.02. 22:55:55

Szerintem tudatosan költöztek oda még tizenketten, hogy ezzel kényszerítsék ki a több lakást. Ha meglesz, majd továbbállnak megint egy kisebbe, s kezdődik előlről a "móka".

Kár, hogy mi nem kacagunk.

Denim 2008.09.03. 00:12:35

Ha rendesen költenék az emberek a pénzüket,akkor nem fanyalodna rá az állam,hogy ilyen fogyasztás serkentő eszközöket vessen be.
Tartalékoljátok itt a pénzt meg befektetitek meg bankba rakjátok.Ez nem jó.Ezért egy kis ösztönzést alkalmaznak.Berszedik adóban azt amit basztok elkölteni majd odaadják olyan embereknek akik majd becsületesen elköltik azt (segílyke címén).

reKorrekt 2008.09.03. 07:21:02

Denim. Ezt megoldják a 'bújtatott' adóemeléssel. Mármint a jövedékiével. Jó duma, hogy ezzel akarják leszokásra buzdítani az embereket. Magyarország 50%-a dohányzik, 75%-a (így vagy úgy, de) iszik. Én is, olykor mindkettőt.
Mi ez ha nem tiszta adóemelés?
A - nem dohányzó - főnököm szokott azzal a dumával jönni, hogy mikor szokok már le? Nem szeretné ő fizetni a tb-jéből a kezeltetésem... Erre én azt szoktam mondani hogy nem ő fogja fizetni, mivel a havi jövedéki adóm kb. ugyanannyi mint a tb járuléka... (persze ettől még igaza van :)

Marcellusca 2008.09.03. 08:12:14

TaTa

Köszi, hogy finoman a kisebbség körébe degradáltál. Nem csak pénz kérdése, hogy nem vállalunk több gyereket. Több szempontot - mint felelősen gondolkodók - vettünk figyelembe és így jutottunk erre a döntésre. Nem osztom azt a véleményt, hogy ahol van 1-2-3 gyeker, ott van hely mégegynek. Nem várhatom el, hogy - segélyek, stb. formájában - más tartsa el a családom.

Denim 2008.09.03. 09:26:33

korrekt: Amit írtam az egy közgazdasági "trükk" amit előszeretettel alkalmaznak a fogyasztás serkentésére.
John Keynes találta ki.Magyarországon utóbbi 4-6 évben elég keményen felléptek a tartalékolás és befektetés ellen.Lásd.: Kamatadó,regisztrációs adó,házipénztár adó (ez remélem csak terv maradt :-) ),kutyafasza adó.Mind arról szól,hogy inkább költsd el a lóvét attól növekszik a gazda(g)ság.Ez a jóember kitalálta azt is ,hogy ha nem költ a jóember akkor vegyük el töle a lóvét adóemelés formájában és adjuk a semmirekellőknek azok úgyis vesznek belőle palzma tv-t (amúgy a rezesek miért mindig plazmát vesznek?és az LCD?) meg aranyláncot meg csipszet.Vagyis elbaszák a pénzt egy fillérig. Sajna ez azóta kikerekedett úgy,hogy szavazóbázist is vásároltak vele :-) Ezért nem igazán szertnének bevetni egy másik Keynes teóriát,miszerint a gazdaságot lehet serkenteni adócsökkentéssel is.De akkor elvész az az 1-2milla szavazó akit keserves munkával megtermeltek.
Amúgy a dohányzás példát nem értettem nagyon :-) Én nem azt írtam,hogy ez az egész leszoktatja az emberkeet a költekezésről hanem pont azt hogy rászoktatja és az adózókat rákényszeríti.
Én sem dohányzom (már :-) ) de a főnöködnek olyan 5-6 éve nincs igaza.Olyan durva mennyiségű adó van már a cigin,hogy az simán fedezi a kezelés költségét akkor amikor már esetleg féligmeddig alúlról szagolja az Ibolyát a balszerencsés dohányos.
Végülis a lényeg az,hogy amíg olyan kormány van hatalmon (amelyik váltani fogja az sem különb) amelyik csak a saját maga gyarapodásáért él valamint hatalma fenntartása végett környezetének tömésével addig nem fognak ezek megváltozni.
Addig szükséges egy bizonyos söpredék réteg fenntartása. (söpredék= akik a segélyt elbaszák,elisszák,plazma tv -t vesznek ahelyett hogy a kölykét taníttatná meg etetné,ruházná).
Sajnos ilyen világ van.Annak idején nem a tv székházat kellett volna megrohamozni hanem politikusok házait.Sajna már túl nagy mellénnyel vannak.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 11:45:52

Ne már Csepelre ázzegh, ott akarok most lakást venni. Inkább Recskre, emelkednek a nyersanyagárak, nyeresége lehetne a bányászat.

Denim 2008.09.03. 12:06:17

Úgy hallottam ,hogy a régi jóhírű Zugló is kezd fertőzött lenni.Ott is megjelentek ezek a jónépek :-(

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 12:07:26

Denim: kérdés, hogy Zugló melyik részére gondolsz? Gyanítom nem a követségi környékre :-)))
Sajnos igazolhatom, hogy a Füredi ltp kezd "fertőzött lenni", ahogy Te fogalmaztál :-)))

Kodomo 2008.09.03. 13:50:58

"...egy SZDSZ polgármester hogy tehet ilyet?"

Üzletben nincs barátság!

délioldal 2008.09.03. 17:48:01

és még csodálkoznak hogy mindenki rühelli őket.
ingyenélő tolvaj bagázs.
én miért nem kapok ingyen lakást??????????????????
ők milyen alapon? és miért van felháborodva??
felhúzom magam az ilyenektől, mint pár napja a tv-ben amikor elment reklamálni a házhoz ahol a tesókat áramütés érte miután bemásztak.
komolyan mondom hol tart ez a világ? lassan nekünk kell elnézést kérni a cigótól amiért próbálom a tulajdonomat védeni a többszöri lopások után?
csak mert nem tud a jövőben onnan lopni már háborog is?

moRtiZ 2008.09.03. 20:15:10

Na ez az aramuteses tema (marmint a TV2 riport) is megerne egy postot. "Be voltak rugva, mert aznap jott meg a cocialis segely". >>> De 3 lakas happersze. En meg szopok 25 evig a hitellel majd.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 20:24:20

moR10 2008.09.03. 20:15:10

Holnap reggel 08:00 után kukkants vissza ide ...:-))

majki82 2008.09.03. 23:08:46

Anyámék házából a 42nm-ről épp most költöztették ki a 12-13 fős családot (8 gyerek után már nem számoltuk őket :D) no nem az utcára... de nem ám. Kaptak egy családi házat és most fel vannak háborodva, hogy nincs távfűtés és nekik kell fűteni... Megjegyzem a lakás ablakán üveg sem volt, nem tudom eddig hogyan használták ki a távfűtés előnyeit. Helyükre beköltöztettek egy egyedülálló roma asszonyt (tele fuksz, vadi új bútorok). Nekem a lakás gondolata is egyenlőre messze van... :(

reKorrekt 2008.09.04. 06:53:25

*moR10 2008.09.03. 20:15:10
Én is tegnap láttam a kisöreget először 'élőben' a híradóban. Ott volt az arcán egy egész élet kemény munkája és keserve, egyszerre :-/

derelyegrádi szellem 2008.09.04. 15:54:31

korrekt

"Én is tegnap láttam a kisöreget először 'élőben' a híradóban"

Most, hogy kiengedték "élőben" lehet utoljára is.

süti beállítások módosítása