Skip to content


       Szűrés lista

Charta: kellemes szombati fasisztázás

FELHÍVÁS

"Magyarországon immár közel két évtizede demokrácia van. Mi, magyarok- történelmünkben először - szabadok vagyunk, a szabadság rendjében élünk. A magyar demokrácia azonban ingatag, szabadságunkat veszély fenyegeti. Mi, a Magyar Demokratikus Charta részesei azért jöttünk össze, hogy figyelmeztessünk erre a veszélyre, és kezdeményezzük az elhárítását. Az elmúlt két évtizedben megtanultuk, hogya demokráciához nem elég, ha törvények rögzítik a választás, a vállalkozás, a véleménynyilvánítás szabadságát. A demokrácia csak akkor működőképes, ha a nemzeti politikai közösség minden tagja a közösség tagjaként fogadja el a többieket. Akkor, ha a nemzet dolgaiban másként gondolkodókat, más jövőképet követőket politikai vetélytársnak, nem pedig kiküszöbölendő ellenségnek tekinti. Csak ha verseny és partneri viszony érvényesül a sokaknak mintát adó politikai szférában, akkor számíthatunk arra, hogy a másik elfogadása életünk minden területén elterjed és uralkodóvá válik. Az elmúlt években ennek ellenkezőjét tapasztaljuk: az antidemokratikus politikai erők újra meg újra magukkal azonosítják a nemzetet, és megtagadják politikai vetélytársaiktól a nemzeti ügy képviseletének legitim voltát, idegen érdekek követőiként állítva be őket. A kirekesztés járványként terjed a társadalomban, s egyes csoportok újra meg újra elvitatják a kisebbség hez tartozóktól, a másként gondolkodóktól, más nézetet vallóktól, más életmódot követőktől, más szenvedélyeknek hódolóktól a jogot, hogy egyenrangú polgárokként a nemzeti közösség tagjai lehessenek. A mindennapi kirekesztést, rasszizmust és a terjedő erőszakos fellépést megtévedt polgártársaink szemében a politikai kirekesztés legitimálja. Amit évek óta tapasztalunk, az a nemzeti közösség visszafordíthatatlan szétesésével fenyeget. Akinek drága a magyarok szabadsága, aki híve a magyar demokráciának, annak szembe kell szegülnie ezzel a veszéllyel. Ennek jegyében újjáalakítjuk a Demokratikus Chartát. Figyelmeztetünk, tiltakozunk, szembeszegülünk, hogy együttes erővel megvédhessük a magyarok szabadságát, a fiatal magyar demokráciát."


Vitányi Iván
szocialista politikus: "A veszély nagyobb, mint tizennyolc éve bármikor: a radikális szélsőjobb egyenruhában masíroz, egyre több a fegyveres atrocitás, a másság kirekesztése, a tojásdobálás, sőt a kődobálás is"

Mizsei Béla egykori kisgazda képviselő: "A magyar Gárda akciói termékeny talajra hullottak, mert sokan viszolyognak a cigányságtól magatartásuk miatt. Megoldás, hogy a romákat ki kell művelni, és a vezetőik „regulázzák meg őket."

Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke: "Szerinte a gettók kriminalizált világa felerősíti a faji ellentéteket, ráadásul a kapitalizmus feudalizmussal kevert magyar változatának jobb- és baloldali Csák Mátéi kenyéren és vízen dolgoztatnák a romákat, s akinek ez nem tetszik, eltakarodhat. Az internetről ömlik a népirtó propaganda, a kormány és az igazságszolgáltatás pedig tehetetlen ezzel szembe. Hagyjanak fel a hagyományos öngyilkos forgatókönyvekkel, álljanak ki együtt, utasítsák el az erőszakot, mondják ki, hogy jogállamot akarnak. Még nem késő, emberéletekről van szó. Szerinte a magyarországi romák a II. világháborús népirtás utáni történetük legdrámaibb korszakát élik: elsősorban a vidéken élő cigányságot rasszista erőszak fenyegeti. A politikusoknak egyszerre és együtt kell kiállniuk az uszítással szemben és elutasítaniuk azt."

Horváth Aladárnak és az összes chartásnak:
 

"Halálos baleset történt péntek este a Fejér megyei Mezőfalván, amikor egy kocsi kanyarodni próbált és összeütközött egy motorral. A motorkerékpár utasa az éjszaka belehalt sérüléseibe. A karambolt követően a helyszínen lincshangulat alakult ki, az autó sofőrjét és mellette utazó lányát a környék lakói ütlegelni kezdték - tájékozatta a Független Hírügynökséget R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr- főkapitányság szóvivője. A baleset pénteken, valamivel hét óra előtt történt Mezőfalván, egy kocsi balra kanyarodás közben ütközött össze a motorossal, miközben saját kapubejárójába akart beállni. A motorkerékpáron ülő két embert kórházba szállították, de a jármű utasa, egy 14 éves lány az éjszaka belehalt sérüléseibe. Mint kiderült, az ütközéskor egyikük sem viselt bukósisakot.

A karambol résztvevői mind helyiek, a csattanást követően a környező házakban élők összesereglettek az utcán, és ütlegelni, rugdosni kezdték az autó utasait. A sofőr felesége és fia, akik ekkor otthon tartózkodtak, megpróbáltak szeretteik segítségére sietni, ezért őket is megverték. Az bántalmazók csoportja kezdetben 10-15 emberből állt, mire azonban a helyszínelő rendőr odaért, csaknem egy negyvenfős, felbőszült tömeg szerveződött. A rendőr ekkor két figyelmeztető lövést adott le, melynek következtében az emberek szétszéledtek. A négytagú családot könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

A rendőrség az ügyben csoportos garázdaság miatt indított eljárást, a bántalmazók egyikét, egy fiatalkorú fiút már sikerült azonosítani, őt az éjszaka kihallgatták. Ellene nem csak bántalmazás, hanem rongálás miatt is indul eljárás, ugyanis társaival csaknem teljesen szétverték a karambolban résztvevő autót.
Azt, hogy pontosan kinek a hibájából történt a baleset, a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.
Az éjszaka továbbá kivizsgálták azt is, hogy a kiérkező rendőr jogosan használta- e a fegyverét, és mint kiderült, a helyzetnek megfelelően, szakszerűen járt el." -RTL


Nos, kik akartak meglincselni kiket? Magyarok a romákat vagy romák a magyarokat?
Nem először, és nem is másodjára ebben az országban...
A jogaikat mindegyik fújja, a Charta még teszi is alájuk a lovat, de a kötelességeiket egyik sem tudja. A magyar társadalom részei, de csak kapnak az államtól, adni nem adnak semmit.

Azért gondoljuk már végig! Milyen szinten kell civilizálatlannak lennie az embernek hogy lincselésbe kezdjen? Egyszerűen egy alapműveltséget megkapó ember ilyet nem tesz, nem csinál! Kapával,kaszával, karóval, szamurájkarddal? Hogy merik? Mi viszi rá őket? És -ráadásul- mindenféle következmény nélkül.

De lehet felvonulni Budapesten, de attól nem fog több roma gyerek elmenni az iskolába, attól nem fog több wc épülni a házvégeken és nem fog több roma integrálódni ...

Amúgy most kellett volna lennie a Charta felvonulásnak is. Miért válaszották ketté? Miért most volt az alakuló ülés, és miért PONT szeptember 20-án lesz a naggyűlés? Miért pont az öszödi beszéd 2. évfordulója után 3 nappal? Valamit már sejt a kormány? Arra számítanak, hogy a várható zavargások beterelik az emberek a Charta zászlója alá?
Meddig játszik még a néppel és az antifasiszta kártyával Gyurcsány? Ugyanaz sokadszorra felmelegítve már roppant unalmas .... 

Címkék: politika közélet mszp gyurcsány charta

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr90651311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.06. 17:15:15

Nos, lássuk ki fenyegetik a vidéki romákat:
www.rtlhirek.hu/cikk/213941

Uzsorások lőhettek rá egy Nyíradony-tamásipusztai házra – legalábbis erre gyanakszik az ott lakó hattagú család.
Azt mondják, néhány hónapja 180 ezer forintot vettek fel egy uzsorástól. Augusztusban azonban nem tudtak fizetni. A család szerint a lövéseket valószínűleg figyelmeztetésnek szánták, mert az uzsorás már korábban is megfenyegette őket.

„Azt mondta amennyiben a pénze nem lesz meg, kiveszik a fiam alól a kocsit, de úgy megverik a fiamat, hogy abból ember az életben nem lesz” – mondta Beri Irma.
A család szerint 50 százalékos kamatra kapták a pénzt.
„Az eredeti összeget megadtuk, de még mindig követelnek 400-at” – mondta Horváth Mária."

Nézzük a reakciót a blog kedvenc mókamesterétől, Kolompár Orbántól:
"újra a szélsőséges eszmék követői támadtak cigányokra, hogy így keltsenek félelmet a több százezres cigány közösségben."

Beau D.N. · http://beau.hu 2008.09.06. 17:37:11

Izgalmas, de azért még lenne mit tanulniuk Karl Rove-tól az ellenségkép felépítésének és a potenciális ellenfelek besározásának elméletét és gyakorlatát tekintve.

Corry 2008.09.06. 17:54:52

A fasisztoid jellegű "nyírjunk ki minden rohadt cigányt" jelmondatokkal nem tudok mit kezdeni, azok legalább akkora baromság mit ez a Charta. És sajnos ez a kétféle baromság egymás generálja és tartja életben.

Volt viszont egy rész fentebb:
Mizsei Béla egykori kisgazda képviselő: "A magyar Gárda akciói termékeny talajra hullottak, mert sokan viszolyognak a cigányságtól magatartásuk miatt. Megoldás, hogy a romákat ki kell művelni, és a vezetőik „regulázzák meg őket."

Ezzel meg mi a baj?
Hogyan képzelik el a tisztelt antifasiszta meg demokrata uraságok az együttélést? Arról már volt szó, hogy milyen kirekesztés, rasszizmus és hasonlók vannak, de odáig már sose jutnak el, hogy miként éljünk együtt és ezért a két félnek külön külön mit kell tennie?

Egyvalamit szögezzünk le: például az olaszliszkai eset egy rasszista eset volt, csak éppen fordítva. Ezt is elítélik a demokratikus úriemberek???

Tehát lenne teendő a "túloldalon" is és nem kéne azokat a megoldás csírákat is rasszistának mindenféle hasonló szitokszóval illetni.
Erről írtunk is a Steinnel egy postot közösen:
republicator.blog.hu/2008/06/25/kedves_kolompar

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.06. 18:58:21

Corry

"miként éljünk együtt és ezért a két félnek külön külön mit kell tennie?"

ez a Charta, a felvonulás meg ezek a nyilatkozatok sajnos nem segítik ezt elő ...

Horizont 2008.09.06. 19:41:14

Gárda vagy Charta ez itt a kérdés! (???)

ikszD 2008.09.06. 20:03:45

Gárda egyértelműen

Geza 2008.09.06. 20:04:45

Akkor fordítok demokratáról magyarra:

Kedves állampolgár! Itt rád nincs szükség, még annyira sem, mint semmiből adót termelő közeg. Ez az egész gazdasági válságosdi, egészségügyes mizéria, satöbbi csak egy kamu, amit a lehetőségeid lekorlátozására hoztunk létre, hogy fordulj fel vagy tűnj el innen. Látom, még mindig nem sikerült eldöntened, mi viszont már nem akarunk tovább várni, így aztán segítünk: beindítjuk a hátad mögött a kohány-úthengert, azaz van másfél éved futni, vagy téged is ledarál.
Megpróbálhatjátok megállítani, de a megosztottság fenntartásával kritikus tömeg alatt tudunk tartani benneteket, így aztán hozzánk nem értek el, a próbanégereket meg szorongassátok csak nyugodtan, már ha tudjátok.
Eltűnésetek mielőbbi reményében:
Akiktől a hiteleket és a jelen irányítást kapjátok.

Kezdem egyre sötétebben látni a helyzetet, és lasan már a bárgyú szóviccek is belém szorulnak. Kíváncsi vagyok, eljutunk-e majd a trotilmellényes öngyilkos merénylőkig, vagy demokratikusan hagyjuk magunkat kicsinálni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.06. 20:20:41

Geza 2008.09.06. 20:04:45

Te nem tanultál semmit az lemúlt 18 év és 9 hónapból?

demokratikusan hagyjuk magunkat kicsinálni -> a világ legbirkább nemzete vagyunk...

nigel 2008.09.06. 20:22:59

Horváth Aladár szerint a cigányok a II. vh. óta a legsötétebb korszakukat élik. Ha ez igaz lenne Tisztelt Horváth Úr akkor Ön nem beszélhetne ekkora hülyeségeket! Nem mindegy, hogy együttélésről, vagy élősködésről beszélünk.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.06. 20:26:41

hannibal22

Ez a Balogh Arthur vagy vicc, vagy maga Kolompár Orbán...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.06. 20:28:25

nigel 2008.09.06. 20:22:59

Ha ilyen rossz itt, akkor miért nem mennek külföldre?

Annyira rossza itt nekik, hogy minden hónapban izgatottan várják a postást a pénzzel ...

Romániából elment külföldről több százezer roma. Ők miért mentek el?

nigel 2008.09.06. 20:35:08

ja ja szerintem is elhúzhatnának a picsábaCsak szerintem úgy járnának mint azok a cigányok, akik kimentek Svédországba. a Svédek meg közölték, hogy nincs menekült státusz lehet hazamenni

nigel 2008.09.06. 20:38:10

Egyébként én szakiskolában dolgozom.A cigány gyerekek 90%-a ezen a héten iratkozott be az iskolába. Szerintem október közepére a fele sem marad. Szerintetek miért van ez?

nigel 2008.09.06. 20:39:39

Zero! A kérdésedre válaszolva valszeg azért mert itt kurva jó lóvét kapnak a semmittevésért, míg a szöröstalpuaknál nem.

INkvizítor 2008.09.06. 21:28:18

Corry!
"A fasisztoid jellegű "nyírjunk ki minden rohadt cigányt" jelmondatokkal nem tudok mit kezdeni," ez így igaz!. nyírjuk csak ki a vezetőiket, akiknek sikerült alulmúlniuk a mi selejtes vezetőinket is!! :)) (azé' ez má' teljesítmény a javából!!!)
amúgy még mielőtt elkezdjük a megoldásokat keresni, sztem a legfontosabb, a fogalmak tisztázása lenne, mert ezek nélkül csak elbeszélünk egymás mellet.
A legtöbb magyar (értsd:sváb, tót, szerb, zsidó stb.) fejében a "cigány" egy életformát takar, egy a többség által nem akceptált értékrendet képviselő, a társadalmi együtt élés tekintetében legalább is nehezen elfogadható (most píszí voltam!!) életvitelt.
Mely életforma gyakorlóinak "csak" a 70-80%-a roma nemzetiségű, a többi magyar, sváb, zsidó(?), tót, stb.
Szóval amikor a nagy átlag idehaza a "cigányokat szidja" és "ki akarja irtani" akkor meggyőződésem, hogy ezt az életformát akarja eltüntetni a társadalomból, és nem minden hiperpigmentált honfitársunkat zavarná az örök vadász mezőkre.

Kolompár orbán, és a többi kártékony, beteg állat (horvát aladár, ocö stb) által elmondottakhoz meg nincs mit hozzáfűznöm (ítél majd a történelem :))))
A saját népe fogja egyszer karóba húzni, mert előbb utóbb rájönnek majd, hogy mennyit is ártott nekik.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.06. 21:39:31

INkvizítor 2008.09.06. 21:28:18

Egy okos, becsületes, halk szavú, higgadt, objektív diplomás roma vezetőre nagy-nagy szükség lenne ...

Amíg az egyik oldalon Kolompár-Horváth-Száva Vince (te jó ég! rég hallottunk már felőle) meg a többiek állnak, a másik oldalon meg a tehetetlen vagy nemtörődöm "leszarom" teljes politikai elit, addig teljes sebességgel robogunk a Kelet-Szlovákiai éhség-lázadások felé ...

Kettő különbség majd lesz: Szlovákiának volt hadserege leverni és volt egy politikai elit aki tett is valamit.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.06. 21:47:29

Hajj hajj, csak nő ez a f4sz, csak nő ez a f4sz, előbb-utóbb be kéne már kapni, mielőtt túl nagy lesz. :(


(a rendrakásra gondolok - fejekben, jogszabályokban, társadalomban, adó- és járulékrendszerben. vér nélkül, még amíg lehet)

Johnny336 2008.09.06. 22:24:10

Kenyérért és vízért dolgoztatni a cigányokat?

Mover.blog.hu-n volt egy post "Pistáról", aki havonta kb. 200.000 Ft-ot kap segély gyanánt (csp, lakhatás stb. nyalánkság), és szegénytől elvárnák, hogy dolgozzon. :(

Tegye fel a kezét minden adózó, dolgozó ember, aki nettó 200.000 Ft-ot kap, azért mert nem csinál semmit a munkahelyén... (de ez sem igaz, mert legalább van munkahelye, és a fizetéséből már adózott, tehát visszaadott tényleges pénzt a társadalomnak, ami pénzt lehetne költeni számítógépre az iskolákban - vagy tanári fizetés emelésre...).

Corry 2008.09.06. 23:12:31

Inkvizítor:

Én nem akarok senkit kinyírni példul biztos jól lehetne Kolompár Orbánt is hasznosítani valahol, példul egy eléggé lírai utcaseprő is lehetne akár.

De visszatérve a "nyírjunnki" kezdetű dolgokra, nekem sok bajom van ám ezzel:

egyrészt azért ezt mégse már civilizált szerű országban élünk, továbbá meglehetős büntetőjogi konzekvenciái vannak a dolognak, nomeg egy börtönválogatottba kerülne az ember a Karadzsiccsal, akit hasonló dolgokért fognak elítélni

másrészt pedig alapot ad Igazmondó Ferkónak és barátainak, hogy ne a tényleges probléma megoldásán törjék a fejüket, hanem Chartát alapítsanak, pótcselekvéssé szelidítve ezzel a cigánykérdést.

Továbbá eltereli a szót a megoldásról, aminél egyrészt nem lenne rossz legalább egyetlen működő megoldást látni, de ebben a témában a csehek, szlovákok és újabban az olaszok sem a Charta szellemiségét szokták követni.

De a lényeg, amit írsz, szerintem legtöbbünknek nem a cigókkal van a baja, hanem a cigány életmóddal. És hát erről kussol a média nagyokat, hogy itten nekik miket is kellene lépni. Mi (többség) már le vagyunk azért is cseszve, ha taníttatni akarnánk a cigánygyerekeket (lásd a posztban) de az, hogy nekik annyira kéne alkalmazkodni a többséghez, hogy kompatibilisek (összeegyeztethetőek) legyenek vele, no ezt senki sem várja el tőlük. Pedig ezt kéne elvárni, mondjuk példul a támogatásért cserébe....

Corry 2008.09.06. 23:19:36

zero, próbálkoztak a romák már mindefelé:

zámolyiak Strasbourgba mentek, ha jól tudom haza is jött a zömük, mert ezek a szemét franciák :-) nem Chartáznak, hanem megdolgoztatták őket.
A mohácsiak mentek Svédoszágba, de mivel kevés köztük az informatikus, vagy akár a kétkezi hiányszakmák művelője, a svéd adófizetők kiköhögtek nekik egy retúrjegyet. Volt valami kanadai megmozdulás is, abból gondolom, hogy ez sem volt valami sikertörténet, mert akkor mostanra már kiment volna mind...

Marcellusca 2008.09.07. 08:59:13

zero!

Corry-nál(nél) a pont. Próbálkoztak ők "kivándorolni" nyugatabbra, gazdagabb országokba, csak ott nem kértek belőlük, nem fogadták el, hogy politikai üldözöttek. Talán azért is gazdagabbak, mert ők nem tartanak el ennyi ingyenélőt. Ezekben az országokban nem osztogatják nyakra-főre a segélyeket, dolgozni kellett volna. Na az már nem tetszett a cigányoknak. Nem is voltak nagyon felháborodva, hogy vissza kellett jönniük. Itt tovább kapják a segélyeket. Próbának jó volt, mi meg rohadt-náci-fasiszta-rasszista magyarok vagyunk továbbra is.
A "vezetőik" meg olyan színvonalon vannak, mint ők (mintől lennének mások?). Tisztelet a kivételnek! Igaz, ők nem akarnak vezetők lenni. Dolgoznak és békében élnek közöttünk. Sőt! Ők a legnagyobb cigányellenesek. Ismerek néhányat, úgy útálják a putrisokat (és itt nem a saját rassz beli útálatról /oláh, romungro, zenész, vájogvető, stb./ beszélek), hogy csak tanulhatnánk tőlök.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.07. 10:29:15

"Nézzük a reakciót a blog kedvenc mókamesterétől, Kolompár Orbántól:"

Már ezért a mondatért megérte felkelni xD

rndsurfer 2008.09.07. 10:32:18

a nyírjuk ki kérdéshez:

szerinetm nem az a legfőbb gond, hogy a társadalom többsége aktívan kinyírná a kisebbséget, hanem aamikor pl két kisebbség egymásnak esik hagyná őket, hog egymással végezzenek.

a chartások látszólag asz úgymond széllsőségesek miatt rettegnek hivatalosan,, de közben attól félnek hogy a többség konfliktus esetén passzív marad. Ezen az sem segít, hogy "mi, magyarok" -ként utal az aláírókra.

az a társadalmi tőke amit hiányolnak, már rég elenyészett, és az aláírók névsorát elnézve sokan közvtve vagy közvetlenül részt vettek a felmorzsolásában.

Carnivora (törölt) 2008.09.07. 11:43:29

A rendőrség fokozottan ügyel a közrendre, hogy elejét vegye az újabb összetűzésnek, közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap.


Szabó Zita rendőr főhadnagy tájékoztatása szerint a jászsági kisváros művelődési háza előtt - ahol egy bált tartottak - szombaton éjjel feltehetően két család tagjai verekedtek össze. Ennek során szúróeszközök is előkerültek, ezekkel négy embert megszúrtak, akiket kórházba szállítottak.

A hasba és hátba szúrtak között van életveszélyes sérült is. Többen könnyebb sérülést szenvedtek. A tömegverekedésnek a nagy erőkkel kivonuló rendőrök vetettek véget, a résztvevők közül több személyt előállítottak kihallgatásra.

Vasárnap egész nap fokozott rendőri jelenlét lesz Jászapátin, hogy megakadályozzák az újabb tettlegességet.
-
Így mulat a kisebbség.

Geza 2008.09.07. 11:51:19

És fel is vetődött még egy érdekes kérdés:

Tegyük fel, hogy a nép 70%-a úgy áll a dologhoz, hogy igenis falhoz állítana minden cigányt és agyonlőné őket, válogatás és mérlegelés és értékelés nélkül, csak úgy, l'art pour l'art alapon, mert így látja jónak.
Lehetne vitázni, hogy ez most helyes és szép és etikus-e vagy sem, de ezt most egyelőre még hagyjuk egy picit későbbre.
Nomármost, ha demokráciában élünk, ahol a nép akarata a döntő akkor ez a több mint 2/3-os egyetértés azt eredményezné, hogy a kohányokat biza agyon kéne lőnünk, aztán persze kollektíve vállalnunk ezen döntésünk nemzetközi és morális következményeit.
Ha viszont nem ez történne, mert valaki vagy valakik azt mondanák, hogy "ezt már azért mégse", akkor viszont nem demokráciában élünk, hanem a fenti valakik alkotják az uralkodó réteget, csak ezt így nem mondjuk ki.

Nos, akkor most itt demokrácia van, vagy sem?

Másik. Elvileg a képviseleti demokráciában a küldött az őt jelölők véleményét hangoztatja, képviseli, azaz kb. mint az örsvezető pajtás a Mókus örsét, miszerint lekváros palacsinta legyen vacsorára a táborban. Ismétlem: képviseli, azaz ha ő történetesen útálja is a lekvárt, akkor is azt hangoztatja, ha egyszer az örs többsége ezt akarta. Nomármost, ha ez a jelen politikai életben is így lenne, akkor nem azt látnánk, hogy "szavazz rám és én építek autópályát" meg "válassz engem és lebontom a kórházakat", hanem "mind megkérdezzük, hogy mit szeretnél, aztán ha engem választasz, időmértékes versben adom elő az országházban" ill. "válassz engem és Platónt fogom idézni a véleményed mellett".
Látott már valaki ilyesmit mostanában? Mert én nem.

Tehát még a képviseletiség elve sem teljesül.

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2008.09.07. 14:02:54

Ugyanezen a blogon, kicsit régebben Kaliban01 idézte a megboldogult Lakatos Menyhértet. Ő volt és sajnos egy jódarabig csak ő lesz az egyetlen aki kimondta ezt:

Lakatos Menvhért, III. ker. CKÖ, Roma Polgári Tömörülés-tag:
Szórjuk a sódert egymás szemébe. A cigányok ott lesznek a jövőben is, ahol most. Egyikünk se csinált semmit annak érdekében, hogy ez másképp legyen. Tudás és szellemi tőke kell a cigányoknak, nem a politika. Mindannyian politikát akarunk csinálni, de ez nem működik. Iskolákat, szakmunkásokat kell kitermelnünk, mert ha nem ezt tesszük, egyszer majd megunják a gázsók, és nem tartanak el bennünket. És az is előfordulhat, ahogy elő is fordult már, hogy megpróbálnak minket kiirtani.

vastagbor.blog.hu/2008/08/08/peldatlan_rasszista_tamadas_kepregeny_formajaban

Ő is rasszista és kirekesztő volt??

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.07. 17:02:44

Hagyományőrző roma bál Jászapátiban :

A sajtóreferens információi szerint a bálon két család tagjai keveredtek szóváltásba, majd - értesüléseink körülbelül 150 emberről szólnak - egymásnak estek. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, 10-15 személyt előállítottak. Súlyos és súlyos életveszélyes sérülteket egyaránt kórházba szállítottak, közülük négynek szúrt sérülései vannak.

2 család = 150 fő ???

Már mulatni sem tudnak? Elkölteni a fáradságos munkával megkeresett és leadózott fizetést?
Mohácsitól vagy Kolompártól várom a nyilatkozatot, hogy csuklyás gárdisták ugrasztották össze a békésen táncoló romákat és mind a 150 ember "áldozat"

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.07. 17:03:55

Péntek Mezőfalva, szombat Jászapáti, ma est mi lesz?

Link:
www.szoljon.hu/index.php?apps=cikk&cikk=172846

Corry 2008.09.07. 19:25:48

A roma bál hagyományaihoz az est fénypontjaként a késelés is hozzá tartozik?
Hát igen, "kedves" Chartások, addig még talán igazat is adok nektek, hogy a 2 család = 150 fő a tolerálandó másság része, viszont Ti hogyan vélekedtek arról, amikor e két családnyi ember egymásnak esik és jól megkéselik egymást?

Kedves többiek, hát a buzikkal mi lesz? Mert ugyibár a Charta ötlete akkor támadt méltán "népszerű" miniszterelnökünk fejében, amikor is a melegfelvonuláson kivételesen nem a cigók verekedtek...
Persze jobb lett volta ha igazmondó barátunk meg se szólal, de azért az se lett volna rossz ha a mittoménkik meg se verték volna azokat akik fel se vonultak volna, mert tök fölösleges az egész, én sem vonulok fel, hogy én meg a feleségemet szeretem még jósok év után is (és most nem tudom, hogy ezzek kisebbség vagyok -e vagy senem :-DDD)

INkvizítor 2008.09.07. 19:35:23

Ilyenkor azt büntetném aki szétválasztja őket!!! :)))
Sőt!! a belépőjegy mellé adnék kölcsön bökőt is (szigorúan önvédelmi célzattal, sorszámozott pengével, hogy el ne lopják).

törppapa 2008.09.07. 20:59:21

Született egy elmebeteg törvény, úgy hívják, hogy a "kisebbségekkel szembeni pozitív diszkrimináció" Szerintem a diszkrimináció az diszkrimináció, akár pozitív, akár negatív. Egyébként az emberi természet már csak olyan, hogy ha egy kisebbségnek több joga van mint a többségnek, akkor a többség belátható időn belül rettenenetesen útálni fogja ezt a kisebbséget! Ez borítékolható volt a törvény megszületésének pillanatában, és mára működik is. Soha ilyen cigány és zsidógyűlölet nem volt ebben az országban, mint amióta nekik kisebbségi előjogaik vannak. Elvtársak és urak! Nem Charta kéne, hanem visszaállítani az egyenlőséget ember és ember között! Ja, nem akar a szellem viszamenni a palackba? Pedig meg kelllene próbálni, egyre nehezebb lesz!!!

rolika 2008.09.08. 08:22:45

törppapa, a valakiknek a pozitív diszkriminációja óhatatlanul mások negatív diszkriminációjával jár együtt.

egyébként meg, nem kell sok idő, lesz még egy pár ilyen eset, és a többség megunja, azonnali megoldást fog követelni/végrehajtani, nem programot, felzárkóztatást, pályázatot, amik legjobb esetben egy emberöltő alatt hoznak eredményt, hanem egyik napról a másikra, jelentsen ez majd bármit is

süti beállítások módosítása