Skip to content


       Szűrés lista

Még a legrosszabb körülmények között is: első a minőségi szórakozás!

Az Index csinált egy szociálisan érzékeny "doku" kisfilmet, összehasonlította a legszegényebb és leggazdagabb magyar települést, vagyis Csenyétet Budaörssel.
Budaörs nem ismeretlen, mivel ott dolgozok, de tegye fel a kezét, aki már jért Csenyéten, vagy egy hozzá hasonló településen. Nem sokan, gondoltam ... Vagyis teljesen igaz, mi a pesti vagy városi internetező, "jómódú" állampolgárok, el sem tudjuk képzelni, milyen lehet élni Csenyéten. Nos, nem túl rózsás!

De nem ezért született ez az írás, hanem a 7 perces videó pár képkockája miatt. Íme, amit egyből kiszúrtam:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindenki (!) segélyből él a faluban, erre kiböki a szemünket a parabola-antenna.
Hogy is van ez? Ennivalóra sem futja, de a Digi Tv vagy az UPC Direkt fizetve van havonta?!
Szobaantenna? Zizegős-hangyás M1, TV2, RTL? Az smafu, kérem! 3 csatornával érjem be, azt is állandóan állítgatni kelljen, hogy ne jöjjön be zizisen a Múónika só, meg a Józsi Borat-Barát? Hát a túrósát nekíjje!

Van ahol nemcsak műholdvevő, de még autó is van. 300 forintos benzint tankolnak bele - segélyből? Minek az autó, ha senki sem dolgozik a faluban? Miből tartják fent? Viszont vannak dolgok, amiket nem látunk a képen:
Zöldségest, gyümölcsöst, paradicsompalántákat, uborkást... Pár liter benzin árából miért nem lehet venni 5-6 paradicsom palantát, és gondozni? Nem esik jól a friss paradicsom, ingyen? Ami különösen ízletes, mert a tudat azzá teszi, hogy a kétkezi munkámmal termeltem meg? Miért nem lehet háztáji gazdálkodást folytatni? Ebben is az állam a hibás? Csak jelezni szeretném, hogy az 1000 szemes paradicsomvetőmag 1469 forint (=4,5 liter benzin).

"Ha lehetne, akkor se akarna itt senki dolgozni menni, az emberek fejével kellene valamit csinálni" - mondták az egyik faluban. Nagy igazság van benne ...



















És nem is ez az egyetlen példa, Galgagyörkön a romák házába, ahova belőttek, egyenesen 3 (!) parabola-antenna van. Vakolatra nem futja, a padlásra(?) egy létra vezet fel, de  a minőségi szórakozás, az garantált! Majd hülye lesz elmenni dolgozni, amikor 200 csatorna között kapcsolgathat napi 24 órában:

 

És még egy példa, movhu-nak köszönettel!
"A szomolyai barlanglakások a cigánytelepek között is ritkaságnak számítanak. Fémhulladék gyűjtésből élnek, a digitv természetesen itt is hozzátartozik a barlang berendezéséhez. A barlangokban legfeljebb az áram és a digitv volt bekötve."




















Index-es cikk erre, a videó meg kötelező:

 

Címkék: abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr51691349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baszkurátor 2008.10.02. 08:05:00

www.digikabel.hu/programcsomagok.html

DIGIMINI - 1200ft/hó

Ez annyira nem vészes.
szvsz

GatyaPityu 2008.10.02. 08:18:02

Nem lepődnék meg azon sem, ha valamelyik lakásban ott figyelne a plazmaTV sem... (persze hitelbül', mi másból?)
Amúgy a vakolatlan házon műholdvevő antennánál láttam én már durvábbat is, és nemcsak a neten. Rogyadozó, düledező viskó, de a falon ott virít a "tányérostévé". Tavaly pedig amikor kicserélték a kábelTV-sek nálunk az antenna vezetéket mert elöregedett a szigetelése és zajos lett a kép, szóval a 2 ipse elkezdett sztorizgatni, hogy mi mindent láttak már ők is néhány "hirtelen barnult" családnál.

Tapmancs 2008.10.02. 08:33:12

Egyiptomban is mindenhol kint van a muholdvevo, az osszes nyomortelepen, allitolag nincs mas szorakozasuk az embereknek.

Azt pedig hogy itt miert nem termelnek maguknak zoldseget, szerintem mar kiveseztuk ezerszer, lasd Kesznyeten, ahol a tolvajoknak az onkormanyzat biztositott vetomagot (persze ingyen), azok meg meg aznap eladtak es leguritottak a torkukon. Szoval itt tenyleg a fejekben van az oriasi problema, es amig ez igy van, lehet tomni oket segellyel, olyan mint a lyukas vodrot megtolteni... :(

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.02. 08:42:51

Baszkurátor

Humax Beltéri egység + antenna + fejegység
23 600 Ft

Humax Beltéri egység + antenna + fejegység 12 hónapos részlettel
2 360 Ft/hó

Carnivora (törölt) 2008.10.02. 08:55:21

Ugyanezt mondtam MSN-en az ismerősöknek, mikor megláttam a videót :D:D:D:D

Egyébként az biztos, hogy a diginek fizetik a pénzt, ha már nem is, mert azt nem tudják lopni

Geza 2008.10.02. 08:57:28

""az emberek fejével kellene valamit csinálni" - mondták az egyik faluban"
És erről a zsIndexnek nem a tarkónlövés jutott az eszébe? Mi történt ott, tótawarangy beállt jehovásnak és most szórólapot osztogat a blahán a mauglival, vagy mi?

movhu 2008.10.02. 09:07:08

Csak azért, hogy tudjátok, sokat lehúztem a DIGI-nél. Annak idején ott voltam, amikor indult az egész.
Már akkor is jókat szórakoztunk azon, hogy a szerelők fényképeket küldtek, hová is szerelnek antennát. Vannak is keringő képek róla a neten. Olyan házakba kellett, ami ha az én sufnim volna, akkor lebontanám, mert félnék bemenni.
A reklamáló levelekről ne is beszéljünk. 2 forintos tartozásokat megvitattak egy kézzel írt levélben, amiből sütött, hogy 2 általánosig már nem jutott az illető.
És igen, ezek egy része a plazmatévé mellé került be, meg ott figyelt a PS2 és a többi. Mobiltelefonok meg miegymás.
Ja, meg a szerelőnek egy kis Heineken a hűtőből.
Néha igazságtalan lenne, de azért a segély kiosztása előtt kellene egy környezettanulmány. A hűtőkben sokszor olyasmi van, amit még én is fájó szívvel rakok a kosárba az ára miatt.

rolika 2008.10.02. 09:08:58

rohadtul idegesítő. nem lehet elmenni egy cigánysor előtt, hogy ne lenne minden viskón tányérantenna meg a putri előtt autó.
pedig milyen egyszerű lenne: kimenne a jegyző, aha, parabola? mennyi is a havidíja? na, annyival csökkentjük szépen a segélyt. kocsi? úgy! akkor nincs segély.
a segély -szvsz- 4 dolgot takarjon:
- senki ne haljon éhen,
- senki nem maradjon ellátatlanul (betegség esetén),
- senki ne maradjon buta (ovi-áltisk),
- senki ne fagyjon meg télen (égövi sajátosság).
nálam nem fér bele a mobil, a parabola, a kocsi az alapvető életszükségletek közé

movhu 2008.10.02. 09:10:14

Ezt olvassátok el:
www.romapage.hu/hirek/hircentrum/article/114726/
Roma oldal, csak hogy ne érje szó a ház elejét. A cikk szereplői BARLANGOKBAN ÉLTEK, de a DIGITV MINDEHOL BENT VOLT :D:D:D

Ez a mondat a cikkből:

"Fémhulladék gyűjtésből élnek, a digitv természetesen itt is hozzátartozik a barlang berendezéséhez"

Azt hiszem nem kell kommentálnom :)

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.10.02. 09:12:45

Nyilvan nem arra szamit az ember h ilyet lat egy ilyen helyen, nade azt kell mondjam h barmilyen verlazito is a dolog, minden joguk megvan ahhoz h arra koltsek a segelyt amire akarjak, es ez a baj. Nemtom hol olvastam, lehet h itt, egyszer, hogy a segelyt kajajegykent kene osztani + ruhajegykent es akkor el lehetne menni napszamba ha az ember akar vmi mast is venni, vagy hat ugy az egyen kenytelen volna azon ugykodni h munkaja legyen es kesshez jusson. Amig kess-t kapnak addig mindenfele szarra koltik, ez csupan neveltetes es muveltseg kerdese. (habar meg a jo edes oregapam is tudta jozan paraszti esszel h mire jobb kolteni a betevobol es mire nem)

Carnivora (törölt) 2008.10.02. 09:15:46

ckai / poke and destroy 2008.10.02. 09:12:45

Volt már ilyen próbálkozás, hogy élelmiszerjegyet meg ruháztatási, iskoláztatási támogatást munkaeszközöket kaptak a termeléshez ... majdnem lázadás tört ki jött az ombudsman meg a kisebbségi jogvédők, hogy megalázzák a cigányokat ... meg kitalálták , hogy ez törvényellenes. -

Szeszkazán 2008.10.02. 09:26:11

Nem tudom illik-e más oldalt reklámozni, de ez a videó szerintem idevág:

www.napiszar.com/?p=1443

Nem hiszem el, hogy ennyi buta "ember" van!

itelethozo · http://itelethozo.blog.hu 2008.10.02. 09:36:50

egy észrevétel: én tévedek amikor azt gondolom azért budaörs a leggazdagabb mert ott a legnagyobb az egy főre eső szupermarket/nagyáruház mennyiség? ebben az esetben az egész cikk egy szenzációhajhász,hiteltelen sz@r.

Liberté_73 2008.10.02. 09:53:01

Az lehet az ok, hogy a DigiTV az első évben ingyenes (2év hűséggel). Vagy ez már nincs?

Liberté_73 2008.10.02. 09:54:44

itelethozo: te tévedsz, igen
nem azért, hanem azért, mert olyan cégek fizetnek oda adót, mint a PGSM (még egy ideig), British American Tobacco, stb (és persze az áruházak is)
Budaörsön minden 20 lakosra jut 1 cég. Ez a nemmindegy.

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.10.02. 09:55:38

Miaz h megalaztatas? hat szivesen elmennek megvedeni a kajajegyes bizniszt egy ilyen megalazas cimszo alatt futo ombucmanos targyalasra. nem is volna nehez bebizonyitani az igazamat.meg kulonbenis majd jo h nem nyalogatja a kormany a fekete kis segglyukakat nehogy megalazva erezzek magukat. ez rohej, azt kapnak amit, es ha nem teccik le lehet lepni pont mint barki masnak, vagy nem?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.02. 10:14:13

itelethozo · itelethozo.blog.hu 2008.10.02. 09:36:50

Igen tévedsz.
nem azért

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.02. 10:16:59

Hamarosan átveszi Biatorbágy a helyét :) Ott is nagyon sok cég telephelye taklálható, jó nagy a külterülete van a városnak. Sváb falu volt, szinte cigómentes, és az MSZP-nek nem sok esélye van :)

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2008.10.02. 10:19:55

Valószínűleg jobb tévé is van. A galgagyörki eset után volt valami videó, már meg nem mondom melyik oldalon láttam (talán Célpont, HírTV), ott a cigányasszony - aki nem akart kiköltözni - ecsetelte, hogy a csuklyás gárdisták kidobták a nagy nehezen összespórolt pénzből vásárolt 150e Ft-os plazmatévét az ablakon. A putriból.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.02. 10:22:04

Frissítettem a movhu által beírttal

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.10.02. 10:37:46

Nem jogtalan 500 csatornát bevezetni a híd alá, csak éppen nem túl etikus.

Engem a segélyezés önmagában nem zavar, és azt sem gondolom alaphelyzetben, hogy bármi közünk lenne ahhoz, ki mire költi. Ha vki inkább tv-t néz, mint fűt, az az ő dolga.

Csak éppen a dolog látszatja a gond. Az, hogy lassan egy maréknyi ember dobja össze a többinek a megélhetésre valót, sok-sok áldozatot vállalva. Finoman szólva nem esik jól látni, hogy amíg én azt a három műsort nem tudom nézni, mert estére olyan fáradt vagyok, hogy elalszom, addig az általam befizetett magas adókból mások egész nap tv-znek.

Már magamnál megírtam, az állam olyan, mint a rossz szülő. Ahelyett, hogy nevelné, terelgetné és néha korlátozná a gyerekét, csak pénzzel tömi a zsebét, csak csenben legyen. A következésképpen hülye, neveletlen és elkényeztetett kölyöknek meg semmi sem jó, és valószínűleg sosem lesz egészséges gondolkodású, felnőtt és felelősségteljes tagja a társadalomnak. Ebben az országban most ez megy kicsiben és nagyban is.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.02. 10:42:40

Haj haj, Budörsön van még egy két cég amik nem keveset adóznak :)
szvsz rolika négy pontja irányadó lehetne... de diszkriminatív és kirekesztő. Nem marad más választásom, mint elhatárolódni :D

derelyegrádi szellem 2008.10.02. 10:50:11

Geza

""az emberek fejével kellene valamit csinálni" - mondták az egyik faluban"
És erről a zsIndexnek nem a tarkónlövés jutott az eszébe? Mi történt ott, tótawarangy beállt jehovásnak és most szórólapot osztogat a blahán a mauglival, vagy mi?"

:)))))

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.02. 10:51:15

Számolgattam egy kicsit... ha a bruttó bérem 74.3%-át elvennék, akkor még futná vegetálásra. Szeretném odaadni, hogy a sok ingyenélő here nagyobb plazmatévét tudjon venni meg több csatornát tudjon f@szvakargatás és pulyagyártás közben/után nézni.
Igazából persze nem, de hát már olyan uncsi n+1. alkalommal leírni hogy maschinengewehr. Plusz nem is píszí, szóval el kell határolódjak magamtól. Tudathasadásos-e vagyok? ;D

ennnnnyi 2008.10.02. 10:52:05

nem próbálok menteni senkit, de jártam már ilyen faluban énis elcsodálkoztam a 1 putrira jutó antennák számán.
Empatikusabban nézve azonban nem a kerti gazdaságok korát éljük. Drogként létezik a TV, amiben minden csillog villog, ezzel szemben a tanyasi életnek 0 a megbecsültsége ha termelnél kiröhögnének, még el is lopnák, minek csinálnának bármit, nézik a befutottak életét, álmodoznak a viskókban, kapják a segélyt ami arra nem elég hogy kezdjél vele valamit, de a Tv költségeire meg az egészségtelen kajára még éppen futja.
Drogosok, alkoholisták, játékgép és Tv függők, egykutya, a társadalom feleslegei, ha én ott élnék lehet, hogy még az 500 csatorna se lenne elég ahhoz hogy erről megfeledkezzek.

derelyegrádi szellem 2008.10.02. 10:58:26

Kezdem sejteni kikre célzott Wahorn a "parabola antennásokkal". :)

sponge 2008.10.02. 11:00:29

Bizony, bizony, Budaörsön nem kevés iparűzési adót fizet a városnak a rengeteg hiper + benzinkút +autó kereskedés stb, stb
Egyébként érdemes elnézni egyszer MARÓTPUSZTÁRA
7es főút mellett van a Balatonhoz közel, a Szentgyörgyi körforgalom után az első elágazás balra! Ott is a második falu

Semmi nincs abba a faluba! Se bolt, se kocsma, csak az út mind2 oldalán kb 10-10 ház ablakok nélkül, mindegyikben laknak kb 8-10-en! Azt is nehezen tudom elképzelni, hogy az ott élők egyáltalán nyilván vannak-e tartva valahol?

DArchAngel 2008.10.02. 11:03:09

Reckl_Amál · recklamal.blog.hu 2008.10.02. 10:37:46

Az a baj, hogy bevezetik az 500 csatornát a segélyből, mert az nem elvehető máshonnan, a fűtéshez viszont lopják a fát. Mert arra a segélyből meg nem marad. Meg persze megélhetési lopás, és semmi következménye.
Nem csak a romák fejében kéne rendet tenni, hanem rohadtul a törvényhozók és politikusokéban is, akik mindezeket a visszásságokat hagyják.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.10.02. 11:07:11

Van egy fehér család is a faluban, biztosan az övék a nagyértékű gépjármű.

nagyM · http://nagym.blog.hu 2008.10.02. 11:08:27

én két hétig szereltem ilyen kis falukban digitv-t (egy haveromnak segítettem). szinte kizárólag lepukkadt helyekre mentünk szerelni.

de a lényeg: 1. a kecó szocpolból van, általában ezért nincsenek berendezve, meg bepucolva, mert azt már nem állja az állam.

2. a tányéros tv majdnemcsak ingyen van: vagyis betelefonálsz, kérde, a szerelők kimennek és ingyenesen beszerelik és ingyenesen megkapod az antennát, meg a beltéri egységet. és majd a következő hónapban jön a csekk. A csekket vagy befizetik vagy nem.

Ha nem fizetik be, előbb utóbb lekapcsolják az adást. Ekkor rendelnek megint egyet, kimész, felszereled ingyen és akkor megint van 1 hónapnyi ingyen tv. ezért van több antenna is egy házon.

ha nem fizetzed a cuccot, akkor persze elméletileg a szerelő kimegy és elhozza a tányért, meg a beltérit. Ezzel csak az a gond, hogy nem adják oda (ha egyáltalán ki mersz menni elhozni)!!!

volt szerelő, akit felraktak a falra, mert kiment és azt mondta, hogy vinném a cuccot, amit nem fizettek.

ez van. volt olyan ház, ahonnan felválta 5 percenként ki kellett jönnünk, mert a szagtól folyamatosan hányingered volt (legalább 10 gyerek lakott ott, kb 5-10 évesek)

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.02. 11:13:52

DArchAngel:
Hjah kérem a megélhetési bűnözés kvázi bocsánatos bűnnek számít jónéhány (putrit közelről még sosem látott) ember szemében... az "önvédelmi bűnözés" meg már-már a genocidiummal egyenlő.
Velkám hír, in ebszördisztán...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.02. 11:18:14

Lehet hogy a norvégok nem tudnak írni-olvasni, de szerintem egy autórádiót, vagy műholdvevőt két pillanat alatt behangolnak :) Tehát ha gond van, hívj egy dzsipszit, az megoldja.

Nem mellékes, hogy a fizikát is kenik :D Feszültség alatt lévő vezetéket is meglovasítanak. Na nem 230 Voltosat ám :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.02. 11:54:26

Nagyon csúnya világ lesz itt, ha ez így folytatódik. Egyre élhetetlenebb körülményeket természetesnek tekintő generációk nőnek fel a cigány családokban, aki se családi, se társadalmi viselkedést nem sajátítanak el. Szinte már nem is emberi életforma sajnos, amiben élnek.: Kaja, fűtés nincs, de semmi gond, majd lopunk, ebben elfáradva nézzük a tévét, pihenés után elmegyünk a kocsmába kicsit kikapcsolódni. Hoppá, elnyelte a gép a segélyt! Hol a polgármester?! Megyünk panaszkodni. Aztán hazasietünk egy újabb csemetét csinálni, mert akkor jobban jövünk ki majd havonta. Szörnyű, komolyan mondom.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.10.02. 12:07:00

DArchAngel!

Alaphelyzetről beszéltem, azért azt nem feltételezem, hogy minden segélyen tengődő egyúttal lopna is.

Viszont ha lop, akkor kapja meg érte a büntetését! Mindenki, kivétel nélkül. Akkor kevésbé csípné a szemünket.

ArkAngyal 2008.10.02. 12:10:18

Mi az, hogy megélhetési bűnözés? Akkor én bemegyek a bótba és lopok magamnak egy Lamborghinit, plazmatévét, csúcs számítógépeket, ez is megélhetési bűnözés. Hát tehetek én arról, hogy árnyalattal magasabbak az alapigényeim, mint Kanalaséknak? És mivel nincs pénzem Lambora hát ellopom, mert az nekem KELL!!!! Nem tudok nélküle élni!!!
Hányok, mikor megy a nyávogás, hogy semmire se elég a segély, közben cigi a kezében (20k/hó/fő), plazmatv, kocsi és nem érdekel, milyen autó, mert mind 300ftos üzemanyaggal jár (amíg fel nem találják az Al Bundy zoknijával járó autót). Persze sokan lopják is az benyót. Meg nem fizet a kútnál... Hozzáteszem, nekem se jogsim, se autóm, elvisz a vonat meg a busz is mindenhova, városban meg a lábam. No cigi, megvan mindenem, amit akarok a magam szintjén, eltartom a családot, igaz, 1 kenyérre 1 pici szelet sajt jut. Ha az asszony is talál munkát, akkor meg havajdizsinapfény, még kirándulni is el tudunk menni 1-2 hétre a Bükkbe. 3 évig szobaantennám volt, most, hogy előrehaladtam a ranglétrán, már van digitv. Nekem fontos a számítógépem, olyanban igényes vagyok, 3-4 évente lecserélem, de aki pl. cigizik, számolja ki, hogy hány jó gépet tudna venni belőle, ha ennyi ideig nem cigizne és megspórolná. Ennyi.

ArkAngyal 2008.10.02. 12:14:40

Ja és az asszony akkor se tett rá több sajtot, amikor több jövedelme volt a családnak, morcos is voltam, de nem tett rá többet. Fene a pofáját :)

Hüpnosz 2008.10.02. 12:28:44

Nagyjából leírtak előttem mindent: segélyt kajajegy, "ruhajegy", tankönyv stb. formájában, a "megélhetési bűnözés" fogalma pedig egy vicc. Most jön az off:

index.hu/gazdasag/magyar/rabmu081001/

Majd eldöntitek, érdemes-e postolni, de nekem legalábbis visszás, h a fene tudja, mennyi megy el a fogvatartottakra az adófizetők pénzéből, holott úgy látszik, tudnak a rabok is pénzt csinálni (nem mellesleg érdekelne, h kik teszik zsebre az itteni hasznot (ami ezek szerint nem kis összeg)).

molaris 2008.10.02. 12:30:41

Segélyosztás napja. Merci két sarokra leállítva az önkormányattól, fux le- át Apa kezébe, gyerek karra, csípés a fenekébe/a bömbölő gyerek -15'/.
Negyed óra múlva- NE HARAGUDJ DE OLYAN CUKI VOLT EZ AZ ARANYLÁNC, NEM VOLT SZÍVEM OTTHAGYNI.
-Na szaladj vissza 3 kilo hátszínért, mert este jönnek Béláék.
2008, szeptember VII. ker.

Aaronka 2008.10.02. 13:35:31

Komolyan elhiszi azt valaki, hogy ezt meg lehet változtatni?! Lehet rinyálni, ötletelni, de csak egy megoldás van: MENEKÜLNI!

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.02. 13:57:26

Hüpnosz... Hát sztem Tent City hatékonyabb lenne.

molaris - nem csak VII. ker :) írhattál volna Szegedet, Miskolcot, XX. ker.-t. bármit.

Geza 2008.10.02. 14:22:58

Aaronka 2008.10.02. 13:35:31:
A másik megoldást Misikeh szokta emlegetni: MaschinenGewehr 42 :)...
Tudj'Isten, van benne valami. Szép, karcsú, kecses, kézreálló jószág - mármint az MG42, nem Misikeh :)...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.10.02. 15:04:36

Soha nem látott népszerűségnek örvend Silvio Berlusconi...

Pofátlanul lop, önimádó, de elkeni a romák és az államon élősködők száját. Nem azt mondom, hogy követendő példa (bár itt is pofátlanul lop az összes), de annyi esze van, hogy a lopás mellett lecsorgasson a népnek sokat!

Szóval nem kell az MG42, mert az a megoldás számomra az elkövetőt ugyanolyanná minősíti, mint akik ellen tennéd, de normálisan meg lehetne ldani.

Azt kéne felkutatni, hogy vajon akik ennyire védik-segélyezik a romákat, azoknak mennyi csorog le zsebbe ezekből a segélyekből? Mert szerintem az összegek 90% elakad, mire a putriba ér...

Kodomo 2008.10.02. 17:57:21

Mint Liberté_73 is írta, pár éve a digitv-nek volt egy akciója, 1 év ingyen, 2 évtől 2700/hó. Akkor nem értettem mi ebben az üzlet, biztos raktáron volt az eladhatatlan beltéri. Tömegével telepítették. Azóta megszűnt ez az akció, talán mégsem jött be az üzleti modell. Helyette a 2700/hó 2 db beltéri jött.

Egy szerelő azt mesélte, hogy volt olyan omladozó ház, ahol nem találtak annyi szilárd falat, amennyi egy antenna súlyát elbírna. Végül egy vascsövet vertek le, arra szerelték a parabolát.

Carnivora (törölt) 2008.10.02. 18:51:40

videa.hu/videok/hirek-politika/fantom-jarja-tetetlent-tetetlen-gCaOvidLmnpUlo3H

Pedig a dolog nem vicces! IGAZ!
Tetétlen falucskában fantom jár. Kurva gyors, szinte láthatatlan, telefonja is van, egyszer már belevágták a kaszát is, de meg sem kottyant neki. Cigánysági felderítő? Vagy gárdista? Vagy szellem?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.03. 09:37:18

"kicsit" off (Geza FIGYELJ!!): a mostani HVG-ben volt egy cikk, hogy valamelyik UD Zrt-s mókus 60 ropiért vett AMD-t LŐSZERREL...
Annyi pénzt megér :)

more 2008.10.03. 10:35:50

carnivora, mi ez a tetetlen szellemes cucc? nem tudok itten hallgatni a gepen, csak nezni (a szajrol olvasas meg nem megy)

Geza 2008.10.03. 10:39:26

Seduxen · 2008.10.03. 09:37:18:
"60 ropiért vett AMD-t LŐSZERREL... Annyi pénzt megér"
Annyit meg, de a 2..8 év letöltendőt már nem biztos.
Önvédelemre nem túl hasznos, mert kissé ormótlan hozzá. A kártevőket levadászásához a hatásos lőtávja kicsi. Gépkarabély lévén utcai harchoz persze nem rossz, de ilyesmire még hál'Istennek mostanság nem nagyon van szükségem :).
Nem mondom, egy fég ap9 vagy egy svd szép kísértés lenne :), de az amd-vel több baj lenne, mint haszon.

Apropo, ha jól emlékszem, automata fegyvert Mo.-on csak és kizárólag a rend- és honvédelmi testületek birtokolhatnak (azaz most már csak a rendszerőrség, a vpop meg a honvédség maradéka), tehát nem értem, hogy ha egy újságban ilyesmi megjelent, akkor a zsaruk miért nem moccantak rá azonnal az illetőre fegyverrel való visszaélés alapos gyanúja okán (emlékeim szerint közvádas a dolog...) ?

Szóval köszi a tippet, Sedux, de egyelőre nem aktuális :). Amúgy ha már technikánál tartunk: a számszeríj és a vadászcsúzli csak 'közbiztonságra különösen veszélyes eszköz' besorolás alá esik (mert nincsen csöve és így nem lehet lőfegyver), valamint az előltöltősök (pl. múlt század eleji revolverek: külön a lövedék és a lőpor, a lövedék csak a cső felől rakható a forgódobba) a muzeálisakhoz lettek sorolva, így engedély nélkül tarthatóak (igaz, csak magánterületen, mert viselni mindkettőt tilos)...

Haloperidol 2008.10.03. 13:29:35

A megélhetési bűnözésről, és arról, h valaki azért lop mert ÉHES.

Amikor Szlovákiában a segélyeket drasztikusan lecsökkentették, akkor az ún. ÉHSÉGLÁZADÁSOK, amire a fajvédők annyit hivatkoznak abból álltak, h a mokkák feltörték a boltot és nem kenyeret meg kolbászt, stb. loptak. Nem ám! A piát meg a cigit vitték el, nagy "éhségükben".

Az éhséglázadásokra való hivatkozás az egyik leggyakrabban hangoztatott fajvédő duma, hogy emiatt nem lehet csökkenteni a segélyeket.

derelyegrádi szellem 2008.10.03. 16:15:04

"Lehet hogy a norvégok nem tudnak írni-olvasni, de szerintem egy autórádiót, vagy műholdvevőt két pillanat alatt behangolnak :) Tehát ha gond van, hívj egy dzsipszit, az megoldja."

Jönnek azok hívás nélkül is, igaz viszont, hogy a problémát tényleg megoldják,a tulajdonos szemszögéből általában végleg. :)

Horizont 2008.10.05. 13:39:37

Csenyétén 515 ember lakik, ebből 2 özvegyasszony és egy házaspár magyar a többi roma!
80 ház van és ezekben a lakosság fele kiskorú.Kintről nem jön be senki tehát elterjedt a belterjesség, unokatestvérek állnak össze.
És utódokat hoznak világra!!
A polgármesteri hivatal 128 millióból gazdálkodik és ebből
54 millió (!) a segélyekre megy el!
Uzsorakamatra adott hitelből élnek.Munkahely nincs a környéken se.
Szerintetek milyen esélyük lenne a kitörésre?
Szerintem semmilyen.
Cigányozhatunk, fújjolhatunk,
utálkozhatunk, itélkezhetünk, de akkor is itt élnek köztünk.
És terjeszkednek.
A mocsokban, fertőben.
Államilag KELL megoldaniuk ezt!Kellene! De erre sincs esély!

Geza 2008.10.05. 19:30:52

Optimista 2008.10.05. 13:39:37:
"a többi roma"
Nem "roma", hanem "cigány". Budakeszin sem "deutsch"-ok laknak, hanem "németek", Moszvában sem "ruszkik", hanem "oroszok", Londonban sem "english"-ek, hanem "angolok".
Magyarul így hívjuk a népcsoportjukat.

"unokatestvérek állnak össze. És utódokat hoznak világra!!"
Hmm, nincs erre valami a Btk-ban? Mert ha jól tudom, házasság max. másodunokatestvéri kapcsolatnál lehetséges, de ott is csak úgy, ha nincs vérségi kapcsolat.

"Uzsorakamatra adott hitelből élnek."
Na, erre kéne valami állami beavatkozás. Pl. mondjuk lemehetne a rebasz megsimogatni az uzsorásokat...

"Munkahely nincs a környéken se. Szerintetek milyen esélyük lenne a kitörésre? Szerintem semmilyen."
Hmm. Éltél már vidéken? Ahol föld van, ott a termény is megterem - mármint ha művelik. Lehet, hogy meglep, de pl. száz-százötven éve az ország nagy része abból élt (és megélt!), hogy földet művelt, állatot tenyésztett rajta. Persze nem az "eladom a csirkéimet - leadózom mint jövedelmet - az árából veszek mondjuk csirkét - leadózom mint áfát" módon kell csinálni...
Tudod, a hiperinfláció idején ('46 körül), mikor a gazdaság már összeomlott és a városokban hiány volt mindenből, a vidékiek még mindig megéltek és még cserére is tudtak termelni.

"Cigányozhatunk, fújjolhatunk,
utálkozhatunk, itélkezhetünk, de akkor is itt élnek köztünk."
Teszem is ilyen sorrendben az első hármat és masszívan sajnálom a negyediket.

"És terjeszkednek.A mocsokban, fertőben.
Államilag KELL megoldaniuk ezt!Kellene! De erre sincs esély!"
Hát én is ezt mondom, azt kéne tennünk, mint a tótoknak: kivezényelni a katonaságot rendet tenni és munkára szoktatni a lógósokat. Ja, hogy nekünk már nincs seregünk, hoppá...

Mindazonáltal a félreértéseket elkerülendő: az állami megoldás ne az édesgetés és sajnálgatás és "jaj segítsünk szegény elesetteknek" legyen: ezt már próbálták az elmúlt húsz évben, láthatjuk, hogy csak többen és pofátlanabbak lettek tőle.

Horizont 2008.10.06. 06:10:19

Geza
Kösz a tanítást roma-cigány kérdésben.
Vidéken élek,tudom!
Semmi dédelgetést nem szeretnék az államtól,keményen,odacsapva gondolnám.De ez álom édes álom marad.Se jobb se bal oldal nem fogja megtenni.Mi lesz így -velünk????

Geza 2008.10.06. 08:46:33

Optimista 2008.10.06. 06:10:19:
"Mi lesz így -velünk?"
Nem tetszik ugyan a dolog, de szerintem ritkulni, fogyni fogunk, amíg össze nem omlik a segélyezési- és a nyugdíjrendszer, akkor az állam a földtulajdon eladásával szerez még pénzt (némi felháborodás mellett), azt kiosztja, aztán ezt addig, amíg nem csak de facto, hanem de jure is gyarmat leszünk.
Az értelmes és/vagy dolgozó emberek pedig részint elindulnak új hazát keresni, mint annak idején a kunok a tatárok elől, akinek pedig elpályázni nincs módja/oka, az marad itthon gerilla-akciókkal vadászgatni...

Sajnos onnantól, hogy a népességünk több mint fele leszokott a gondolkodásról, valamint nem egyeduralmi rendszerünk van, nem sok jó dolgot látok. Viszont hál'Istennek szoktam tévedni is, és remélhetőleg ebben is jó alaposan mellétrafálok :) !

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.06. 11:59:31

"A kártevőket levadászásához a hatásos lőtávja kicsi"

esetleg egy Dragunov? és akkor közel sem kell menni a "kártevőkhöz" :-)))

Különben ha sok a "kártevő", ami egyszerre rádtámad, akkor sok szart nem érsz mondjuk egy pisztollyal. Ez esetben jó társ lehet egy M60E :-)))

Geza 2008.10.06. 12:24:55

Seduxen ·2008.10.06. 11:59:31:
"esetleg egy Dragunov" Az, az! A jó öreg szvd, írtam is :).
Amúgy Izsevszkben gyártják, és kihozták a polgári változatot is Tigr néven (www.izhmash.ru/eng/product/tigr.shtml). (Csak) abban különbözik az szvd-től, hogy csak 53 centis a csöve, de írják, hogy rendelhető 62 cm-essel is :).
Szóval kell egy vadászengedély, aztán hajrá :) !

"Különben ha sok a "kártevő", ami egyszerre rádtámad..."
Akkor fújhatom, mert ha marad túlélő, akkor az betalálja a családomat később. Na ez az igazi probléma, amit a legjobb fegyver sem old fel, csak egy rendes társadalom, ahol a legelvetemültebb sem _mer_ ilyet tenni. Bár ott meg az egész probléma elő sem kerül. Megintcsak a már ezerszer körbejárt témához értünk...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.06. 12:35:28

Geza: ez esetben marad misikeh jól "bevált" javaslata a MaschinenGewehr42 kertbe történő telepítéséről. 2 db géppuskafészek, az egyiket kezeled Te, a másikat meg egy férfirokon :-)))

Geza 2008.10.06. 12:58:55

Seduxen · 2008.10.06. 12:37:49:
Látom, tetszik az oldal :) !
(Kertvédelemre jó amúgy a kesznyéteni delejes uborka is :)...)

Másik, ha már GSh: Annak idején amikor az oroszok vonultak kifelé, pár demizson pálinkáért érdekes dolgokat lehetett tőlük kapni, komplett pszh-t, ilyesmit. Nomármost, nem sokkal később egy Besenyőd nevű kis nyírségi településen letartóztattak egy helyi embert fegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt. Gondolná az ember, hogy vett valami pisztolyt Ivánéktól, van ez így. Hát nem, az úriember nem aprózta el, volt ugyan pisztoly is 4-5 darab, de ez igazából nem nyomott sokat a latban a 2-3 AK-74 és a ládányi(!) repeszgránát mellett, de a koronát az egészre egy szintén GSh gépágyú tette fel (valamelyik régebbi MiG-hez való modell volt) :) !
A kihallgatáson megkérdezték persze a jóembert, hogy és mégis mire kellett ez neki, mert max. betonfal mellől tudna lőni vele, mert egy ifát eltolna hátrafele a visszarúgás, erre szerényen csak azt felelte, hogy "önvédelemre".
Hát, vannak még elővigyázatos emberek :)...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.06. 13:46:43

Geza: azt hittem, olvasva a listát, hogy a vége az lesz, hogy T/72-es tankszázadot vett kompletten :-)))

Igen, tetszett az oldal, mint Level88-as vérnáczi szívesen olvasgatok haditechnikai dolgokat, bár igazából nem különösebben értek hozzá...

Geza 2008.10.06. 14:06:41

Seduxen · 2008.10.06. 13:46:43:
"bár igazából nem különösebben értek hozzá"
Nem is kell, hála Istennek. Érdeklődés esetén érdemes elmenni valamelyik sportlövész egyesületbe, már csak kipróbálandó az érzést, pisztollyal és puskával lehet lőni, gépágyút persze nem szokás tartani :). (A Felvidéken egyébként mostanság nem ennyire szigorú a szabályozás, ott lőtéren, ellenőrzött körülmények között az automaták is engedélyezve vannak -még az MG42 is!-, és ahogy láttam, a lőszer is olcsóbb.)
Én anno úgy voltam vele, mint az úszással: ha nem is űzöm rendszeresen, de nem árt tudni, mert ne adja Isten, hogy szükség legyen rá, de ha mégis van, akkor viszont nagyon. (Ugyanilyen még a gombfelvarrás képessége is :)...)

more 2008.10.06. 14:10:02

itt ma' megin' jipokat lovoldoznek, amott a vilagszep kurvak tatjak a szajukat, a masikban meg kenyeret sutnek......wow
ma egyikhez se fulik a fogam....cso nacik

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.06. 14:22:36

Geza: az ötlet jó, de vajon mennyibe kerülne egy ilyen "kipróbálás" :)

Geza 2008.10.06. 15:17:02

Seduxen · 2008.10.06. 14:22:36:
Én anno BME-s koromban az ottani egyesületnél voltam (a pince-lőtéren ami aztán kigyulladt), most kicsit rákeresve ezt találtam: bmeshooting.extra.hu/
Hát ez a bme nem az a bme :), de lőterük van és havi 2000 a tagdíj (egy évre 20e), úgyhogy barátinak tűnik, de a többi is ekörül mozog.

Az egyetlen macera a sportorvosi, ami persze nem nagy valami, kapsz egy beutalót, aztán az sztk-ban megnézik, hogy látsz-e mindkét szemedre (ha szemüveges vagy, akkor azzal), alap mozgáskoordinációd megvan-e (csukott szemmel tudsz-e öt métert menni), nem vagy-e bolond (én még alkalmas voltam, azaz ezen ne aggódj :)..), néznem még idegműködést (gumikalapács, térdreflex), meg tőlem annak idején kértek laborvizsgálatot is. (Ez utóbbit azóta sem értem, hogy minek. Hókutyákat kell kettévizelni, vagy minek?)

Fegyvered nem kell, hogy legyen (az lesz az egyletnek), így aztán tartási engedély sem kell. A lőszert persze te fizeted, ez típustól és klubtól függ, a flóbert meg a légpuska tölténye filléres, a .22 drágább, a 9mm-es anno emlékeim szerint 45 Ft/db volt, és hát olcsóbb valószínűleg nem lett :(.

A gugli dobott még ki párat a (lőtér egyesület Budapest) kifejezésre, érdemes közeli helyet keresni, hogy ha kedvet kapsz a dologhoz, akkor ne kelljen a világból kijárni hozzá. Vannak még persze részletek, hogy mit hogyan csinál az ember lőtéren, hogy senkinek ne essen baja, de ezt akkor is elmondják majd, ha amúgy kívülről fújod, mert azért veszélyes üzem ez, és túl sok odafigyelés nincsen.

No, szóval elsőre ezeket fogtam:

www.bhsesportloveszet.hu/
www.ipsc.sport.hu/klubok.htm
kezifegyver.lap.hu/ , ezen belül a "klubok, szövetségek" blokk.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.06. 15:25:11

azért náczulunk rendesen, mert ugye mi más okból érdeklődne az ember efféle dolgok iránt? :-)))

amúgy köszi Geza, ha egyszer belefér a családi költségvetésbe, kipróbálom...

süti beállítások módosítása