Skip to content


       Szűrés lista

"Polgárháborús helyzet várható"

Szerdán Miskolcon összeültek a rendőrség vezetői és a helyi cigányvezetők, megoldást találni a cigánybűnözésre. Szabados Gábor a Borsod Onlineról tudósított az ülésről a boon.hu-n. Írása azonban sajnos már elérhetetlen az anyaoldalon. Valószínűleg kicsit pánikkeltőnek gondolták, hisz a cikk a "Polgárháborús helyzet várható" címmel jelent meg legalább 25-ös jó hangsúlyos betűmérettel.

A fenti mondatot egyébként Szilárdi László – az ország vajdáinak szóvivője, Lakatos Attila  cigányvajda tanácsadója – mondta egyetértésben a megyei vajdával.„Csak a roma ember tudja megállítani a roma embert. Oda kell menni közéjük, beszélni velük, nem úgy, ahogy eddig tették – vagyis nem tették – a hivatásos romavezetők. Odajuthatunk ,hogy polgárháborús helyzet alakulhat ki. Hogy etnikai zavargások törnek ki. Hogy mártírok lesznek. Van már mártír is: az olaszliszkai gyilkosság áldozata.”

Horváth József,  a szerdai, miskolci párbeszéd ötletadója, meghívója így fogalmazott: „Nagyon nagy baj van. A vészharangot meg kell kongatni. Azon kell munkálkodnunk, hogy a közbiztonság, a nyugalom visszaálljon. ” A miskolci cigány kisebbségi önkormányzat vezetője szerint a munkahelyteremtés, az oktatás, a beilleszkedés, a környezet megóvása a kulcsszavak, kulcsfogalmak. Az elsődleges cél: összefogással elérni a közbiztonság javítását. Fogalmazta meg gondolatait.

Sütő János, a miskolci rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, a kapitány helyettese cáfolta azt az állítást, hogy Miskolcon vészhelyzet lenne. A számok azt mutatják, hogy nem lett több a bűntett  és ez igaz a megyére is. Szerinte. Persze azok az esetek valószínűleg nem szerepelnek a szánalmas, kozmetikázott statisztikáiban amelyeket az emberek már be sem jelentenek, mivel annyira nem bíznak a rendőrségben. A rendőri vezető hangsúlyozta: nem elsősorban rendőri feladat a bűnözői életmód visszaszorítása. Társadalmi problémáról van szó, amelynek „kezelésében” a rendőrség a sor végén kell, hogy álljon – hangsúlyozták. Tehát: az okokat kell(ene) megszüntetni. Jani arról nem beszélt, hogy a "következmények" megtörténte után miért nem tesznek sokszor szart se.  Őszintén szólva nem értem, hogy az ilyen nyilvános fórumokon miért nem lehet elismerni, hogy kevés az ember, kevés az eszköz, kevés a pénz? Kit néznek hülyének? Kinek jó ez a struccpolitika? Mindenesetre legalább azt elismerték, hogy a bűnelkövetők kegyetlenebbek, mint korábban. Persze, ha nagyon őszinte akart volna lenni, akkor még azt is hozzácsaphatta volna, hogy a kisrendőrei is összeszarják a bakancsukat a cigányputri közepén közelében.

De megnyugodhatunk, a rendőrvezetők szerint ugyanis van elég rendőr Miskolcon és a megyében, sőt a felderítési mutatók is jók. Akik azt várják a rendőrségtől, hogy megoldást kínáljon, csalódni fognak. Ők jogalkalmazók és nem törvényalkotók. Hivatkozott végül megint a statisztikákra és tárta szét a karját Vereckei Csaba a megyei rendőrfőkapitány is.

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr81742051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnson Doe 2008.10.31. 11:35:19

"A rendőri vezető hangsúlyozta: nem elsősorban rendőri feladat a bűnözői életmód visszaszorítása."
Aham... akkor mégis kié? Ha valaki maga próbálja, önbíráskodás. Ha sokan próbálják: etnikai/rasszista alapú tisztogatás.
Igaza van a rendőrbácsinak: nekik elég, ha traffipaxal lemeszelnek pár kisnyugdíjast. Ez az ő feladatuk... vagy nem?

Johnson Doe 2008.10.31. 11:41:36

Laspalmas: mea culpa, megkövetem magam, és elhatárolódok a tettemtől.:)

REPARATUR 2008.10.31. 11:41:40

Aki csak teheti, vegyen gázpisztolyt/viperát, vagy mindkettőt. Használat után elszaladni, rendőröknek nem jelezni. Ha mégis megtudnák, azt kell mondani, hogy "elestek" :)

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.31. 11:46:56

Jómagam nem mernék pisztolyt tartani. Mert vagy agyonlőnék vele valakit, vagy a cigány elvenné és agyonlőne vele...

Johnny336 2008.10.31. 12:02:27

Johnson Doe 2008.10.31. 11:35:19

Igaza van. Azért nem a rendőrség dolga ez, mert már nekik nincs tekintélyük. Menjen oda a Kolompár, meg a Farkas, és mondják azt, hogy "Gyerekek! Kussoltok, takarodtok dolgozni, ha még egy fűszál eltűnik a térségből, és gyanítható, hoyg ti vagytok, akkor én fogom személyesen kérni a segély megvonást, és munkatáborba internálásotokat!" Rá talán hallgatnának, és nem lehetne mondani, hogy pogrom, meg rasszizmus, meg népirtás, és minden csuda jó szöveg, amit imádnak a jogvédők...

De Kolompár nem ilyen...

Úgyhogy marad a maschinegewehr (copyright misikeh) :D

irrelevant 2008.10.31. 12:06:30

Elképedtem, amikor megtudtam, hogy egész Debrecenre 4 (négy) járőrpár van. Közel kétszázezres város.

Johnson Doe 2008.10.31. 12:11:00

Johnny: de akkor miért nem ezt mondja? Teszem azt, kiáll, és finoman kifejezi: nincs tekintélyünk, négyen járőröznek egy kocsiban, abból csoda, ha egy le meri tekerni az ablakot és odakiabálni az erőszaktevőnek, hogy kérem hagyja abba, esetleg blamálhatná a teljesen életképtelenné váló jogszabályokat, vagy ahogy Eric mondta: nincs pénz, nincs hekus. De nem.
Azt mondja: nem a rend őrének a feladata, hogy visszaszorítsa a bűnőzést, a.k.a. hogy őrizze a rendet... Ez gáz. De így legalább megmarad a rangja.

SoulReaver 2008.10.31. 12:25:08

De szép is lehetett annak idején, amikor egy szál csendőr lement a putrisorra és rendberakta a társaságot... Ma meg...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.10.31. 12:26:45

Öt deka ólom az összes vizigótnak, aztán a túlélőktől (mind a hattól) majd bocsánatot kérünk, kapnak kárpótlást, és egy szép szobrot a Kossuth téren. Államadósságokat meg nem fizetjük vissza, mert az is az előző mocskos rasszista fujablemjönki rencer vót. Kánaán, gyeremekeim, Kánaán.

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.10.31. 12:27:32

A számok azt mutatják, hogy nem lett több a bűntett és ez igaz a megyére is:
A számok azt mutatják, hogy az emberek egyre jobban félnek.

Johnny336 2008.10.31. 12:44:01

Az emberek félelemérzete a nyílt utcán nem mérhető statisztikai adattal, max. ha odamegy hozzájuk valaki, és megkérdi: "Ön fél sötétedés után egyedül kóborolni a kihalt utcán?" De ilyet nem kérdeznek, mert nem kell félniük semmilyen etnikum tagjaitól, hogy megkéselik 600 Ft-ért, mivel ilyen dolog egyszerűen nem létezik!

gixer 2008.10.31. 12:51:47

" eric
Jómagam nem mernék pisztolyt tartani. Mert vagy agyonlőnék vele valakit, vagy a cigány elvenné és agyonlőne vele... "

Ezt egy ismerősöm úgy oldotta meg, hogy volt nála egy kés és egy pisztoly, ha "helyzet" volt elővette remegve a kést amit "elejtett" mihelyt a másik felvette a kést már húzta is a pisztolyt...

irrelevant 2008.10.31. 12:55:00

cett: nagyon jó írás, de sajnos annál szomorúbb. Köszi!

málészájú tévésztár 2008.10.31. 12:58:18


A bűnözői ráta egy dolog. Igazad van eric, azt mindenki kozmetikázhatja ahogy akarja. De abban viszont a rendőröknek van igazuk, hogy az ő feladatuk nem a bűnözés megszüntetése, és a bűnözői életmód visszaszorítása. Arra ugyanis ott a jogalkotás, jogalkalmazás, a szociálpolitika és egyebek. Maximum a bűnözés felületi kezelése az ő dolguk. Ezért bár a poszt jó, de az ide vágó vastagon szedett mondat szerintem céltalan, és üres provokáció.

Bocs, javítom magam. A rendőrségnek nem közvetlen(!) feladata a bűnözés megszüntetése. Attól, hogy a mezei talpas járőr Kovács elkapja a zsebtolvaj cigányt, még nem lesz kevesebb a bűnözés. De ha nagy arányban kapja el ezeket a jómadarakat, és a jogalkotó/jogalkalmazó sem csak látszatbüntetést határoz meg, és szab ki, legközelebb kétszer is meggondolják, hogy ellopják-e azt a csirkét, retikült, kenyeret, miegyebet. Mert olyat nem lehet csinálni, hogy minden útkereszteződésbe beállítassz egy rendőrt, és akiről úgy gondolja, hogy bűnözni akar, azt jól tarkón lövi. Pedig ilyen módon aztán nagyon szépen csökkenne a bűnözés, és visszaszorítható lenne a bűnözői életmód.

A fenti gondolatot, gondolatmenetet leszámítva egyébként egyetértek a posztban foglaltakkal.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.31. 13:08:39

Tévésztár: Amit leírtál az a rendőrség feladata és ha jól végzik (több, rendőr, jobb felszerlés, több pénz) akkor a bűnözés megszűnéséhez/csökkenéséhez vezet. Így szerintem ok okozati összefüggésben nyugodtan mondhatjuk, hogy a rendőr dolga a bűnözés megszüntetése. És az, hogy ha a rendőr kijelenti, hogy" nem elsősorban(!) rendőri feladat a bűnözői életmód visszaszorítása" az nekem még mindig ilyen másikra mutogatásnak, kéz széttárásnak tűnik.

Ha azt mondta volna, hogy Te vagyis, hogy nem közvetlen(!) feladata akkor többé kevésbé rendben is volnánk:)

more 2008.10.31. 13:17:36

maleszaju tevesztar: nem arrol van szo, h kovacs sanyi mezei rendornek kell egy terminatornak lenni es darabokra zuzni minden ciganyt, hanem arrol, h a rendorsegnek igenis kemenyen kell fellepni a bunozokkel(!!!!!) szember, no matter h az cigany, vagy magyar vagy svab vagy eszkimo....

es ezert baromsag amit a rendorkapitany akarki mond, mert ha a rendoroktol felnek, mert azok tenyleg a rend orei es nem paprikajancsik, akiknek ki van adva, h ciganyhoz egy ujjal se nyulni, akkor igenis vissza fognak venni a bunozoi eletmodbol. persze, lehet itten szocilogiai magyarazatokkal jonni, h munkat kell adni, meg tanittatas, de a rendorsegnek igenis nagy felelossege van.

tudniilik egy jogszabalyt sokfelekeppen lehet alkalmazni: lehet ugy, mint pl angliaban, ahol kiba. sok feka meg mindefele szedettvedett nepseg van, es megis rend van, mert a rendorseg ket masodperc alatt ott terem es mar ulsz is a rabszallitoba, es lehet ugy mint otthon: nincs sajnos bizonyitek, h ki lopta el a marineni csibejet, kulonben is nem nagy a kar, kulonben is nem akarom magam megveretni kalanyosekkal.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.10.31. 13:27:12

Na rendőrség... Ha 200ezer ember a saját szemével látja, hogy volt vipera, akkor letagadják, ha 200ezer saját szemével látja hogy még gumibot sőt rendőr sincs akkor meg büszkén kiállnak, hogy ott van az!

Watchman 2008.10.31. 13:33:10

eric
Összességében a rendőr tényleg semmi nem tehet a bűnözés visszaszorítása érdekében, ebben igazuk volt. Hiába 100%-os a bűnesetek felderítés, ha a büntetésnek nincs valódi elrettentő ereje. A bűnmegelőzés, és a visszaszorítás inkább a jogalkotók és a bíróságok feladata. Természetesen a legszigorúbb büntetés sem ér semmit, ha senkit nem kapnak el. De úgy gondolom, hogy jelenleg nem az a gond, hogy a rendőrség nem kap el senkit, hanem hogy "bizonyos elkövetők" nem törnek annyira meg, ha börtönbe kerülnek.

more 2008.10.31. 13:34:02

ja es egyebkent meg remelem, h tenyleg polgarhaborus helyzet lesz, mert ugy tunik, h ez a birka nep kizarolag ebbol tanul, es akkor talan hajlando lesz megmozditani a tunya segget, ha mar az eletet kovetelik a ciganyhordak....

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.31. 13:38:38

Sokakban valóban nincs elrettentő ereje a sittnek sajnos. Sőt sokan meg is keményednek odabent. De addig sincsenek az utcán és ha a rendőr ugyanazt az arcot már harmadszor csukatná le (mert harmadszor is elkapja) akkor lehet olyan hosszú ideig lenne bent, hogy már megtörne...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.31. 13:49:45

Mi az, hogy nem a rendőr dolga?!?
Akkor a gyorshajtók kiszűrése sem az, a gyalogost vígan büntetik,pusztán b.szogatási célzattal,ha a zebra mellett ment át, de az erőszakos bűncselekmények visszaszorítása az nem az ő dolguk, dehogy!

Ott kezdődik a dolog, hogy mivel a felderítési ráta a béka segge alatt van, így az ügyészség már nehézkesen hoz elrettentő ítéleteket.

more:
Egy polgárháborúban viszont Neked ott kell lenned az első sorban, nem ám messziről kívángatni nekünk a jót, utána meg kényelmesen bekapcsolni a cnn-t! ehh :o)

Geza 2008.10.31. 13:54:50

Igen egyszerű lenne a képlet: akit szabadságvesztésre ítélnek bármiért is (akár letöltendőre, akár felfüggesztettre), az az épp kirótt mellé automatice megkapja még egyszer az eddigi összes szabadságvesztését. Ez elejét venné a bűnismétlésnek, ugyanakkor mivel első elkövetéskor még nincsen 'bónusz', ezért az esetleges bírói tévedések miatt sincs min nyavajogni.

Ja, és ha a szab.vesztés olyan hosszú, hogy azzal a delikvens túllépné a hivatalos várható életkort, akkor az ítélet automatikusan halálbüntetéssé alakul, azaz öt évig sittelni az esetleges fellebbezések/perújrafelvételek lehetővé tételéért, és ha ez alatt sem módosult semmi, akkor kivégezni.

more 2008.10.31. 13:55:31

ja, majd fozom a gulyaslevest oldalt, amig ti lovoldoztok:)))) meg ontom a szurkot a szurkosok nyakaba:)))))) az ugy eleg?

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.31. 14:30:02

...még kibírom négy évig itthon, még kibírom négy évig itthon, még kibírom négy évig itthon, még kibírom négy évig itthon, még kibírom négy évig itthon, még kibírom négy évig itthon, még kibírom négy évig itthon, még kibírom négy évig itthon...

Johnny336 2008.10.31. 14:36:34

Mondjuk én visszahoznám a halálbüntetést, az erőszakos bűncselekményeknél. Előre megfontolt szándékkal, vagy nyereségvágyból elkövetett gyilkosság automatice halálról induljon, és onnan lehessen a védőnek ügyeskedni, hogy csökkentsék az ítéletet, mondjuk félholtra verésre...

Illetve a börtönben hagynám, hogy az őrök megalázhassák/megverhessék a súlyos bűncselekményekért és/vagy többszörösen visszaeső elítéltet. Nem kötelező bűnözni, sem bekerülni a börtönbe... Ott benn ne legyenek emberi jogai. Az áldozatot senki nem védi meg. Azzal senki nem törődik.

more 2008.10.31. 14:44:01

misikeh miert pont 4 ev, mosma libbentsd fel a fatylat a titokrol? (megjegyzem en amiota elmenekultem, haza akarok menni, legalabbis havonta egyszer ramjon a hiszti:)))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.31. 14:46:46

Mennyi "úgy gondolom", meg "ezt kéne meg azt kéne". Egyetlen dolgot kellene tenni. Kivétel nélkül az összes cigányvezetővel meg kéne értetni azokat a dolgokat, amiket Lakatos úr mondott. Bár erre igen kevés esélyt látok.

...és igenis a rendőrség az egyik, akinek a feladata a bűnözői életmód visszaszorítása, és korántsem a sokadlagos helyen.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.31. 15:03:14

more 2008.10.31. 14:44:01
Tudjuk-tudjuk, a rövidárú boltok...

Horizont 2008.10.31. 15:07:44

Percek kérdése és ez a bili is ki fog borulni mint az a másik, a pénzügy.Miért várnak ki az utolsó utáni pillanatig? Igaz a bűnmegelőzés nem a rendőrség dolga , de ha már a bűn ott van akkor az ő dolguk.Lenne. Azért a bíróságot, ügyészséget se hagyjuk ki.
Ha a politika évekig a szőnyeg alá söpörte a cigánybűnözést (még a jelzőtől is rosszul voltak) akkor ne csodálkozzanak ha már akkora pukli van a szőnyegen hogy mindenki hasraesik benne.
Lesz itt még nagyobb baj is.Ha megszavazza a parlament a szinesfémkereskedelemről szóló törvényt, itt nem éhséglázadást csinálnak majd a cigányok hanem fémlázadást:))

more 2008.10.31. 16:00:55

ja fonok, peldaul:))))de nekem az a velemenyem, h itt mar csak telleg egy jofajta cirkusz segithet

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.31. 17:54:56

ezen még nem is gondolkodtam...

...az hiszem nekem legjobban az este 10 órai keleti pu hiányozna a legjobban, krva romantikus tud lenni néha :o)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.31. 20:12:02

Johnson Doe 2008.10.31. 11:41:36
Elnézést, nem fogalmaztam elég érthetően. Szóval megelőztél a gondolataim megfogalmazásában és leírásában. :)
Igenis a rendőrségnek el kellene kapnia minden bűnözőt, legfeljebb dél-amerikai állapotok lennének a börtönökben Na és? Elrettentő példa kell ezeknek, másból nem értenek. Persze ehhez kell a bíróság hathatós támogatása (gyors, kemény ítéletek), ami nem lesz meg addig, míg kormányzati szintről nem kapnak erre utasítást. Azt meg nem fognak kapni talán soha, talán csak akkor, ha tényleg kiborul a bili.

Zsolt70 2008.11.01. 11:35:39

Erik fejezd be a czigózást,mert különben lecsavarlak,"mint Veres fiúk a büfést".: D

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.01. 14:00:01

Veresék nem is bántották a büfést csak beszaratták kicsit:D
Az meg EriC , franciául irva...

Zsolt70 2008.11.01. 17:36:11

Eljárás van folyamatban "nyak csavarás"miatt,nézz utána!Mondjuk hívhatod "beszaratásnak"is.: DDD
(ha úgy megtekerték a nyakát,hogy beszart szegény)

System failure. :) 2008.11.01. 22:38:38

Semmirevaló emberek politizálnak, szerencsétlen rendőr be van szarva, arra mozdul, amerre a legkisebb az ellenállás. Ide erős kezű hatalom kell, amelyik nem ijed meg holmi retkes cigányoktól, hanem ki meri mondani, hogy ha bűnözöl a jó kurva anyád sem fog megvédeni. Kivonultok lincselni? Mennek a kommandósok szilánkossá verik a pofátokat. Kést rántasz? A rendőr a pofádba lő a sörétessel. ENNYI!!! Én személy szerint ha menni kell, megyek egy csákánnyal... Fura módon akárhány emberrel beszéltem, akik el is merték mondani a véleményüket, mivel az enyémet ismerték, mindenki gyűlöli a retkes cigányokat. Nem jópofizni kell, hanem kőkeményen odacsapni.

ella1988 2008.11.02. 12:16:36

Azt olvasom az egyik napilapban,és ezt egy vajda mondta:Ha hétvégén történik 17 rablás és annak elkövetője mind cigány,akkor igenis beszéljünk cigánybűnözésről!!!Háromszor is átolvastam,hogy jól látok-e,de jól láttam,cigány mondta cigányról.A devecseri újságban egy képviselő írt egy cikket a tisztelt romáknak.A lényege:engedjék,hogy segítsünk nekik,járassák iskoléba a gyerekeiket,és ne szaporodjanak ilyen ütemben,mert ha kevesebb lesz a magyar, nem fogjuk tudni őket eltartani,mert mi most azért dolgozunk sokat,hogy nekik lakható lakásuk legyen,amit ha lelaktak,mennek a következőért kiabálni.Az ő gyerekeik zömének jár az ingyen ebéd,ingyen könyv,nevelési támogatás és még ki tudja hányféle.Kitanították őket arra,hogy adja be a gyereket állami godozásba,rokon cigány,mint nevelőszülő kiveszi,kap 80000ft/gyere k támogatást,nevelési segélyt,ha hajlandó levegőt venni azért is adunk segélyt.Csak arról nem beszélünk,hogy 3 generéáció cigány nőtt fel úgy,hogy nem tudja mi az a munka,de azt igen,hogy a segály az jár.

krtek 2008.11.03. 09:31:46

Szerintetek mi (vagy ki) kell ahhoz hogy valakit 42 évesen, két gyerkőccel, rendezett szép házzal, egy nyaralóval, stabil munkahellyel mindent othaggyon Miskolcon és új élet reményében átköltözzön a nyugat-magyarországi részre?

Na ki tudja a találós kérdés megfejtését?

Csak néhány adalék:
- Napi atrocitások, gyerekeket, nőket, elesetteket egyszerűen nem szabad egyedül hagyni.
- Rablás, fosztogatás, rongálás, néha esztelenül, csak a hecc kedvéért.
- Idegesítő tehetetlenség az idióta törvények miatt
- Csak a lúzerek próbálnak jogi úton bármit, kialakul az ököljog.
- Tökéletesen szereptévesztett, impotens rendőrség, hazug vezetéssel
- Elértéktelenedő és eladhatatlan ingatlanok.
- Ebben a miliőben felnőtt új generáció, aki nem kér ha nyororult, hanem követel és egyszerűen elvesz, majd beleröhög a pofádba.
- Messziről okoskodő outsider, szarházi politikusok, akik a környékre sem mernek jönni.
Stb.

Szval ez a helyzet arrafelé...

krtek 2008.11.03. 09:40:09

mondom ... "ahhoz hogy valaki" ...

süti beállítások módosítása