Skip to content


       Szűrés lista

A miskolci lakosok vs. Mohácsi Viktória

Továbbra is óriási kérdőjel bennem, hogy miért csak a Mikom (Miskolc Kommunikációs kht.) kamerái vannak ott a cigánykérdéssel foglalkozó gyűléseken Borsodban. Hogy miért csak ők rögzítenek mindent? Miért nem érzi szükségesnek a többi média, hogy beszámoljon az ország legveszélyeztetettebb megyéjének helyzetéről? Csak arra tudok gondolni, hogy cigánykérdés és cigánybűnözés hivatalosan(!) még mindig nincs Magyarországon, szemben persze a családokat és egész falvakat átitató rasszizmussal. 

Persze ez a struccpolitika csak nálunk divat-annak ellenére, hogy közel sem biztos, hogy ez a legjobb szó rá. So.. az EU már januárban kiadta a romákkal kapcsolatos összeurópai stratégiáját. Nem kell ám tapsikolni, hisz az állásfoglalás pontjai - egy-két kivételtől eltekintve - sajnos üresebben konganak mint egy hardtechno buli razzia után. Struccpolitika és papírmasé? Látszatintézkedés a köbön, vagy csak megfoghatatlan a téma komplexitása? Egyszerűen túl drága a megoldás? Abban legalább mindenki egyetért, hogy valamit csinálni kell, (és most idézném az EU-t), "mivel az Európában élő 12–15 millió romát, akik közül mintegy 10 millió az Európai Unióban él, faji alapú megkülönböztetés és sok esetben súlyos strukturális diszkrimináció, szegénység, valamint társadalmi kirekesztés, továbbá nemen, életkoron, fogyatékosságon és szexuális irányultságon alapuló többszörös megkülönböztetés sújtja. Mivel a romákkal szembeni faji megkülönböztetés elleni küzdelemben, valamint az oktatáshoz, a foglalkoztatáshoz, az egészségügyhöz és a lakhatáshoz való jogaik megvédése terén nem történt előrelépés a legtöbb tagállamban, valamint tagjelölt országban."

" Az Eu   nyomatékosan és nyíltan elítéli a romákat és az egyéb, "cigánynak" tekintett személyeket érő hátrányos megkülönböztetés valamennyi formáját. -A romákkal kapcsolatos európai stratégia 1.pontja



 

Szóval szerintük ezért kell lépni, és nem azért, mert a tanulatlan, munkanélküli romák szétlopják és rettegésben tartják a lakosságot. Vagy ezt nem lehet leírni? Jajbocsánat! De ne legyünk rosszindulatúak, nézzük úgy, hogy ők a gyökerénél fogják meg a problémát. Vagyis ott fogatnák meg az országokkal, csakhogy kis hazánkban és a környező országokban sem látszik semmi változás a lassan egy éves összeurópai roma stratégia hatására. És sajnos a kísérletekből is kevés van. Olaszországról nem beszélünk mert ott Berlusconinak nagyobb töke van, mint a mi összes képviselőnknek együtt.

De ha ezt a stratégiát komolyan is vennénk, mit lehetne kezdeni az érintettekkel? Becsöngetünk hozzájuk és felolvassuk a pontokat? Majd szépen megkérjük őket, hogy tartsák be? A legfőbb probléma, hogy ezek az emberek nem tudnak viselkedni (illetve tudnak: "cigányul". Eme viselkedési forma teljesen függelen fajtól, nemtől, vallástól,  részletesebben lásd a Reakció nagyszerű írását!), nem tudják mi az illem, és pontosan tudják, hogy mindent megengedhetnek maguknak. És a Mohácsi Viktória & tsa. még adják a lovat is alájuk folyamatosan.

Vegyünk egy példát, miskolci rendőrfőkapitány: "nagy szükségük van erre a segítségre, mert Avason, ahol korábban jelentéktelen volt a bűncselekmények száma, az utóbbi időben egyre több rendzavarás, csendháborítás és lopás történik. „Volt rá példa, hogy egy IX. emeleti lakásban gyűjtötték és szortírozták a vasat, amit a tetőn daraboltak szét".

Komolyan érdekel, hogy az ilyen emberekkel, akik a panelban a 9. emeleten gyűjtik a lopott vasat, és a tetőn darabolják szét, mit lehet kezdeni? Szólsz nekik, hoyg talán ezt nem kellene, kiröhögnek, vagy megfenyegetnek. Csendháborításért feljelented, kiröhögnek, vagy megfenyegetnek. Kijönnek a rendőrök valamikor, hümögnek egyet, esetleg szólnak  nekik (ha mernek), majd elmennek. Ők elmennek, de Te ott maradsz a házban ... Hogy tanítod meg nekik, hogy normális ember ilyet nem csinál? Vajon miért nem történik ilyen a Budapesten a gazdagréti lakótelepen?

Miskolcon az avasi lakótelepen annyira eldurvult a helyzet, hogy az önkormányzat városőrséget állíttatott fel, melyet a Safety Sector kft. lát el 30 emberrel, vagyis hivatásos biztonsági emberek lesznek, nem pocakos apukák, akik meló után járőröznek egyet. Viszont ugye ez nincs ingyen, és havi 10 millióba kerül a városnak, vagyis az adófizetőknek. És a legdurvább nyilatkozat, megint a miskolci rendőrkapitány: "az az idő elmúlt, amikor a közbiztonság csak a rendőrség által fenntartható." Értitek ugye? Miskolcon már más idők járnak...

A polgármester pedig: "A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség mindent elkövetett és elkövet a bűnmegelőzésért, de egy újfajta bűnözési mód és egy eddig ismeretlen – a közösségi együttélés alapvető normáit semmibe vevő – rendzavarás jelent meg."

Összefoglalnám: fele fizetésed elmegy adóba, hogy fenntartsák a rendőrséget és kapjanak azok segélyt és gyest, akik megkeserítik az életed, majd kiderül, hogy a rendőrség képtelen ellátni a feladatát, melyet be is ismernek, és plusz pénzből városőrséget szerveznek. 2008, Magyarország, az egyik megyeszékhely.
 
De hogy tényleg ne legyünk elégedetlenek, Mohácsi Viktória az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa kisebbségi fórumának első elnöke elment Miskolcra a roma kérdésben meghallgatni az embereket. Talán a fentebb leírtak kapcsán (ami csak a jéghegy csúcs), érthető, hogy nem éppen szelíd hangvételű és unalmas lett a lakossági fórum. Tudjuk, hogy az ilyen vitafórumok kb. arra jók, hogy az emberek kipanaszkodhassák magukat és kissé megnyugodva térhessenek haza. De mégis legalább ott volt! Sajnos azonban Mohácsi válaszaiban előkerülnek a kötelező roma politikusi elemek: másikra mutogatás (rendőrség feladata, a szociális mniszter feladata stb.), kézszéttárás (kézszéttárás a kedvencem, nézzétek milyen profin csinálja), önsajnálat. Melyekből nem az jön le, hogy Viktória megértené az emberek problémáit, hanem csak az, hogy védi a mundért, ahol éri...

 
zero:
Szeretném megkérdezni Fodor Gábor SZDSZ elnököt, hogy a liberális "ellenzéki" program részét képezi Mohácsi Viktória kijelentése, mely szerint lopják el a kukákat és adják el 2000 forintért? (Hogy tudjanak belőle ennivalót venni - Mohácsi szerint, szerintem simán elisszák.) Nem gondolja azt, hogy az ilyen és ehhez hasonló kijelentések a "megélhetési bűnözésről" csak tovább erősítik a már most is súlyos folyamatokat, és később ez egyre nehezebben lesz ez visszafordítható? Kezdeményezi-e Mohácsi Viktória fegyelmi tárgyalást, visszahívását az Európa Parlamentből a nyíltan bűncselekményre uszító mondatai miatt? Ha nem, akkor ez tekinthető SZDSZ-es álláspontnak a kérdésről?

Kedved olvasóink!
Mivel kezd betelni a pohár, és akár napi 10 ilyen poszt is születhetne, úgy gondolom itt az ideje a "Civil Power" nevű "hadművelet" megindításának, ami pofonegyszerű:

Véleményeteket a kérdésről kérlek bátran küldjétek el a viktoria.mohacsi@europarl.europa.eu és a gabor.fodor@szdsz.hu emailcímekre. 100 email után csak elültetődik egy gondolatfoszlány bennük, hogy esetleg az álláspontjukat kicsit át kellene formálni ...

Címkék: közélet videó

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr22785120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2008.11.26. 17:41:29

neeskens!

"Főleg, ha a cigánynak, se szakmája, se munkatapasztalata, ráadásul még a munkakultúrája is 0."

Én sem szakmával és munkatapasztalattal születtem. Sőt, írni sem tudtam, a számítógépet sem tudtam használni. Azonban apám-anyám iskolába járatott, a körülményekhez mérten felneveltek, nem kellett nélkülöznöm semmit, volt tiszta, száraz meleg ruhám télre, nem beázós cipőm. Ha hazaértem kaptam meleg vacsorát. Csomagoltak reggelit, amit az ISKOLÁBAN elfogyaszthattam. Ha beírást kaptam mert a tanár számára nem tetszően viselkedtem (mindenkivel előfordul), akkor kikérdeztek otthon, mi történt, és ha úgy látták, bementek az iskolába, és beszéltek a tanárral, hogy mi a véleményük erről, illetve ők mit fognak megtenni, hogy ne legyek tiszteletlen, legyen kész a leckém, ne késsek az első óráról. Ha igazságtalannak tartották a tanár döntését, akkor kulturált módon tájékoztatták az álláspontjukról (nem baszta pofán apám a tanerőt, és anyám nem kezdte el köpködni, meg tépni a haját!).

Aztán már nem kellett fogni a kezem, tanultam magamtól (igazából végzettségem még mindig szinte semmi), mégis a munkakedvemnek, és kötelességtudatomnak köszönhetően dolgoztam, képeztem magam, tapasztalatokat szereztem. Jó munkakörülmények között, jól fizető állásom van.

Mivel nem vagyok se rasszista, sem kirekesztő, ezért azt mondom, hogy a segélyezettek gyerekeinél nem vagyok különb, ők is ugyanígy el tudnák ezeket érni. Akkor miért nem teszik?

Ingyen tanulhatnak. Ingyen ebédet kapnak az iskolában. Ingyen tankönyvet kapnak. Ingyen mehetnek orvoshoz, ha a gyerek megfázik.

Én nem kaptam ingyen ebédet, sem ingyen tankönyvet, mert mi nem voltunk HHH-sok. Mégis felnőttem, és felelősségtudattal rendelkező, büntetlen előéletű, adózó állampolgár vagyok.

Horizont 2008.11.26. 17:43:07

Ellenszenves nő ez a Mohácsi.Nem azért mert védi a cigányokat,védje a vérei.Azért ellenszenves mert ezt nem szívből teszi (mondjuk nehéz is lenne) látszik rajta, hogy tudja ő, hogy mi az igazság de mégis hetente végig rikácsolja az összes médiát és olyan baromságokat képes összehozni, hogy az ember csak kapkodja a fejét.Ilyenek csak szítják az ellenérzést a romák iránt.
Lássuk be a romák maguktól ebből az ördögi körből nem tudnak kilépni.Az állam csak a segélyt képes odadobni és ezzel letudja minden kötelességét.Úgy kéne kezdetnek ahogy Főnök leírta.(17:15-kor.)
Azt szajkózzák nincs munka.Ha lenne szerintetek hány cigány menne el dolgozni?
A cigányvezetők ártanak a legtöbbet a cigányságnak.
És ilyenek történnek mint a youtube-on felvett filmben, "Mi folyik itt Gyöngyösön?". A legnagyobb szinészek elbújhatnak a fiatalember mögött.Azt a mindenit!!Nem volt semmi!Nem több 28 évesnél a 4. gyereket várják és az ingyenlakást.
Fel kéne ébredniük azoknak akinek kéne, mert amit Miskolcon már meghonosítottak a romák, csak idő kérdése és járványszerűen el fog terjedni az egész országban!Akkor már nagyon késő lesz!!!!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.11.26. 18:21:59

Ez egy elég pesszimista hozzászólás volt kedves Optimista!

Kisangyal 2008.11.26. 18:48:53

Szerintem inkább realista!

dr.justice 2008.11.26. 19:08:12

Kedves derelye

Olvasd már el a zaklatás (2) bekezdését. Ez korábban a veszélyes fenyegetés szabálysértésének volt az egyik elkövetési magatartása most pedig bűncselekmény. Ha megveréssel, megöléssel fenyegetnek az bűncselekmény, zaklatás vétsége.

dr.justice 2008.11.26. 19:28:56

derelye

Veszélyes fenyegetés

151. § (1) Aki

a)

b) mást félelemkeltés céljából a megfenyegetett személyre vagy annak hozzátartozójára vonatkozó, a becsület csorbítására alkalmas tény nagy nyilvánosság elé tárásával komolyan megfenyeget,

elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2)

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt az eljárás a bíróság hatáskörébe tartozik.

Milyen szabálysértés az "életveszélyes" fenyegetés ?

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.26. 19:55:58

Optimista 17.43 -as hozzászólásához:

Igazad van, nem a munkahelyek hiánya a probléma forrása. A dolgozni akarás hiánya felelős mindenért.

Fel lehet hozni Borsod megyét példának, mint ahogy neeskens blogtárs tette, de nem szerencsés, mert ott, a nem roma embereknek sincs munkájuk, mégsem ők lopják, rabolják ki a roma honfitársainkat, hanem fordítva. Az ottani, nem roma munkanélküli embereket 'európai' normák (ha már ennyire divatos lett ez a szó) szerint nevelték fel, és hiába nincs munkájuk, ők bizony egész nap dolgoznak. Művelik a kertet, javítják a tetőt, tenyésztik a 'karácsonyi' kakast, nyulat, disznót, uborkát, paprikát, paradicsomot.

A "hogyan kéne" dolgot már szerintem kiveséztük, most jöjjön egy "hogyan nem kéne" is. Vegyünk mondjuk egy mai postot:
A borsodi roma embereknek egy bizonyos Mohácsi ribi súlyosan kirekesztő módon azt mondta, hogy 'a fehér ember miatt tartotok itt', tessék nyugodtan meglopni őket.
Ugye mindenkinek kitűnik a két szemléletmód közötti különbség?

Borsodot félretéve pedig a saját tapasztalatom:
18 évesen, érettségi után, fősuli mellett elmentem dolgozni, mert vágytam az önállóságot. Mielőtt találtam egy céget, ami megkötötte velem a tanulmányi szerződést és diplomásoknak fenntartott álláslehetőséget adott, én fél évig könnyű fizikai munkásként tanultam a diplomámért, elláttam magam, bejártam vizsgázni. A fél év alatt vagy 10* akartak nekem állandó szerződést adni, legalább ennyiszer kértek meg rá, hogy ha tudok, akkor ajánljam be a munkahelyet az ismerőseimnek, hátha kell nekik egy kis mellékes, egyszóval kiba. nagy kereslethiány volt a kétkezi munkásokra.

Ezekben az években, meg persze utána is, én már csak röhögni tudtam azokon, akik amiatt sírtak, hogy nem találnak munkát pesten, nézzük meg, hogy hány segélyen élő roma család van itt, szerintem őket nyugodtan vehetjük reprezentatív mintának.

Nekik a munkáról való fogalmuk az egy furcsa, homályos valami: Ne legyen nehéz, ne tartson sokáig és többet fizessen,mint a segély... jelenleg ilyen nincs, de nem azért, mert nem fizetik meg a munkát, hanem azért, mert a származást sokkal jobban megfizetik. Amíg ez így marad, addig törvényszerű, hogy nem lesz változás.
Remélem ez elég kielégítő volt neeskensnek is, legalábbis arra a kérdésére, hogy mit (nem) kellene csinálni.

Higany 2008.11.26. 21:37:35

Megnéztem a videót. Nem kellett volna... Vikike mellébeszél, zavarodottan piszkálja maga előtt a papírt, elszólja magát, nagyon hiteles.
A kormányprogramban csak annyi van, hogy "a telepet fel kell számolni"? Nos, lennének öteteim, de ahelyett, hogy leírnám őket, inkább tüstént elhatárolódom magamtól...
Szentesen pár éve volt ilyen közmunkát a cigányoknak program, lehetett volna füvet nyírni, gazolni, szemetet szedni, stb, de érdeklődés hiányában meghiúsult a kezdeményezés...

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.11.26. 22:48:49

nem csinálok én abból titkot, hogy ott irtom őket ahol érem

Horizont 2008.11.26. 23:04:18

imi
Nem is csinálsz belőle titkot?
Csak nem te dobálod a molotovkoktélt, gránátot:)

Spielberg 2008.11.26. 23:42:33

derelyegrádi szellem:

A "történelem szemétdombjára" kerül.

Ó, jessz, csak minél hamarabb...

By the way, állítólag Magyar Bálint kúrogatta Viktóriát, az ő faszán mászott ki Brüsszelbe...

Egy miskolci ismerősömnek a lépcsőházába már 10 cigány család van... Tennap hívott, na ott már lehet Valóságsót forgatni... Szerencsétlenek, a lakásuk értéke 3 millát csökkent fél év alatt /tudom, válság van/ (mondjuk az Avas amúgy sem volt felkapott hely, ahogy hallom) lassan mínuszba megy át. És a végén kinek tudja majd eladni? Cigánynak...

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.11.26. 23:55:49

" Optimista 2008.11.26. 23:04:18
imi
Nem is csinálsz belőle titkot?"

nem :)

Horizont 2008.11.27. 06:56:28

imi
csak az egyik mondatomra válaszoltál!
Mi a helyzet a másikkal?:)))

Marcellusca 2008.11.27. 09:17:19

A borsodi vajdát miért nem hívták meg?
Jó lett volna látni, ha egy hiteles emberrel vitatkozott volna M.V.
Talán nem tudott volna ennyit rizsázni és másra mutogatni. M.V. tipikus politikus.

neeskens 2008.11.27. 09:18:03

Én nem akarok itt mindenkivel szembe menni, de egyre durvább rasszistázás megy itt. Iszonyúan leegyszerűsítve a világot.

"Én sem szakmával és munkatapasztalattal születtem. Sőt, írni sem tudtam, a számítógépet sem tudtam használni. Azonban apám-anyám iskolába járatott, a körülményekhez mérten felneveltek, nem kellett nélkülöznöm semmit, volt tiszta, száraz meleg ruhám télre, nem beázós cipőm. Ha hazaértem kaptam meleg vacsorát. Csomagoltak reggelit, amit az ISKOLÁBAN elfogyaszthattam. stb." - most erre mit lehet írni???? A romagyerek pont ezt nem kapja meg.

A Mohácsinak természetesen "ribi" az eposzi jelzője, miért? Pénzért fekszik le emberekkel? Vagy mert csuklóból lenézed?

A másik meg verbálisan irtaná őket., ahol éri. Remek.

Oké, volt itt szerintem 1-2 ötlet, ami jó.(pl. nem pénzben kapja a segély) De, azzal a hozzáállással, hogy a "cigány" itt egy szitokszó, amíg mindenki ezzel a "bezzeg mi, én keményen dolgozom és nem kaptunk semmit az államtól" jelszóval áll neki a problémának, addig kurva nagy esély van a normális megoldásra.De most nyilván nekem estek és a normától eltérő véleményt nem tűritek majd.

És nem Bel-Budán lakom, nem vagyok jogvédő, egy olyan kerület olyan részén lakom, ahol sok cigány van.

Grafikuszoli 2008.11.27. 09:51:54

Azért azt ne feszegessük, hogy a cigánygyerek mit nem kap meg, ami az oktatáshoz elengedhetetlen lenne! Ingyenes étkezést kapnak, jár nekik a tankönyv is, plusz gyermekvédelmi támogatás, családi pótlék, szociális segély, amelyek elvileg arra hivatottak, hogy legyen télen is tiszta, meleg ruhájuk, meg nem beázós cipőjük.

A minőségi oktatásról - illetve annak hiányáról - pedig annyit, hogy a jelenlegi tanárok, óvónők nagyrésze 15-20 vagy több éve is oktatott. És érdekes módon egy falusi iskolában, amit nem vetett fel a pénz, nem volt digitális tábla, maximum írásvetítő, kikerültek a kezük közül olyan gyerekek, akikből később orvos, vegyész, gépészmérnök, pedagógus, vagy bármi más is lett. Tehát azért az egyetemen is megállták a helyüket. És akkor ezek a tanárok időközben elfelejtettek minőségi módon oktatni? Ugyan már! (Ja, meg persze rasszisták is, mint ez egy korábbi felmérésből kiderült.)
Oktathatják a gyereket akármilyen minőségi módon, ha otthon azt látja, hogy az apja-anyja egész nap tesped a tévé előtt, mégis van mindenük, ha meg esetleg valami mégis hiányozna, akkor sírnak érte, vagy gyorsabb megoldásként simán lenyúlják a "parasztoktól", akik egyébként kirekesztik őket. Ezek után motiválja valami?

Az pedig, hogy a segélyt közmunkához kössék, nem csak amiatt lenne okos dolog, hogy nem lesz idejük megélhetési bűnözni, hanem talán ha már úgyis kell dolgozni, akkor esetleg kereshetnének maguknak normális munkát is, amivel a közmunkára elvesztegetett idő alatt többet keresnek. És akkor a gyerek azt látja, hogy szegény apám-anyám nem ért semmihez és kutyagumit szednek, meg árkot kaszálnak, szóval ha én szakmát szerzek, akkor mégiscsak könnyebb lesz.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2008.11.27. 10:05:53

neeskens 2008.11.27. 09:18:03
"A romagyerek pont ezt nem kapja meg"

a segélyből simán futja azt hogy elisszák el játékgépezik az nem a mi hibánk

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.27. 10:07:48

"A romagyerek pont ezt nem kapja meg."
Hát akkor talán a roma szülők fejében kéne rendet tenni, nem? Hogy a segélyből meg a családiból kaját és ruhát vegyen a gyereknek, ne plazmatévét meg piát. Ja, és persze ne vállaljanak, csak annyi gyereket, amennyit tisztességes körülmények között, emberhez méltó ellátással fel tudnak nevelni. Ezzel ismét visszatértünk a bűvös szavakhoz: étel és tiszta ruha.

"A Mohácsinak természetesen "ribi" az eposzi jelzője, miért? Pénzért fekszik le emberekkel? "
Ha nem is szó szerinti értelemben, de a politikailag igen. Azt hajtogatja, amit mások hallani akarnak tőle, és persze amiből vastagon megél.

Johnny336 2008.11.27. 10:09:10

"most erre mit lehet írni???? A romagyerek pont ezt nem kapja meg."

Te tuti kötözködni jöttél ide.

Talán nem elég a segély, hogy ruhát vegyenek belőle? Ne ámítsuk már magunkat. Kurvára unom, hogy sokan dolgozunk, és más élvezi, mert állambácsi 52%-ot vesz ki a zsebünkből havi szinten, amit többek között ilyen mihasznákra költi, akik nem is élnek a lehetőséggel!
Nem sajnálom a kisnyugdíjastól. Nem sajnálom az anyukától, aki neveli a gyerekét, és az én pénzemből kapja a GYES-t. Nem sajnálom a tanároktól, akik okítottak engem is, meg okítani fogják a kölkömet is.

Adjál nekik még több pénzt, hátha akkor majd integrálódnak!
Megsúgom: ha nem akar, akkor nem fog. Ha jó neki az ingyenélés, segélyen tengődés, akkor a fejed tetejére állhatsz, akkor sem fog megváltozni. Mert nem éri meg neki. Én szeretek dolgozni. Illetve tudom, hogy munka nélkül nincs pénzem, tehát nem lesz pénzem ruhára, kajára sem.


Tudod mennyi ösztöndíj van, kifejezetten romáknak? Egy ismerősöm elnyert ilyet. Hófehér ember. Azért nyert, mert SENKI cigányszármazású nem pályázott rá, és mint egyetlen induló, elnyerte (ugye sok fehér nem jelentkezett, mert cigányoknak van kiírva, én nem nyerhetek...).

Ombuccmann 2008.11.27. 10:21:47

Kedves neeskens!
Mégis, hogy kéne hozzáálni? Ebben a rohadt országban 500000 ember termeli ki a GDP-t, a többi ember pedig a szolgáltatóiparban, közszférában kapott munkát. Ennek az az eredménye, hogy aki bejelentve melózik a bére 40-50%-át bedobja a közösbe. És még véletlenül sem kap vissza semmit. De látja a 13. havi nyugdíjat, a sok rokkant közgyógyost, a dolgozni nem akaró cigányokat, a minimálbéren bejelentett tömegeket. Pesten van munka, mégsem dolgoznak a cigányok. Szerinted igen?
Nekem esélyem sincs, hogy jussak valamire. Miért fogadjam el azt, hogy a sok rohadék miatt engem húznak le az ő szintjükre?
A tököm tele azzal, hogy azért kell undorító városban élnem, undorító kórházakban gyógyulnom, undorító BKV-n utazom mert egyedül 3 másik embernek is biztosítanom kell az alapellátását, gyógyítását.
Jó neked, ha így tudsz a cigányokról gondolkozni. Az emberek többsége mást lát mint te és nem passzióból utálja a romákat.
Mi a megoldás? Tudomásul kell venni, hogy akaraterőt, végzettséget, szakmát nem lehet adni, azért küzdeni, tanulni kell. Igenis szankciókkal kell büntetni azt aki az állampolgári kötelességeit semmibe veszi, meg sem próbál igazodni a többihez, stb.
A mohácsi meg azért ribi, mert jó roma szokás szerint jogaival átlagon felüli szinten van tisztában, a kötelesség szó jelentését még hírből sem ismeri. Ráadásul fajvédő megnyilvánulásaival tényeket tagad le vagy ferdít el. aki pedig "kurvának áll az ne csodálkozzon, ha előbb-utóbb megbasszák". A legnagyobb eredménye az, hogy a kékfényben a fajtársai 170 cm magas, sötét hajú, barna szemű személyek, egy molotovkoktélos támadás után pedig mélyszegénységben élő cigánycsalád. Gratula neki, hülye kurva.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.27. 10:34:56

Na nácziakok!
Nesztek egy kis "rágódnivaló": a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet (a a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról) 11. számú mellékletében található az alábbi gyöngyszem (2009.01.01.-től lesz hatályos).
Ez egy Adatlap kiragadott részlete, ami arról szól, hogy óvodáztatási támogatást lehet igényelni. Az alábbi vagylagos kérdés az igénylő iskolai végzettségére vonatkozik:

"1. Kijelentem, hogy iskolai végzettségemről a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló 20/1997. (II. 13.) Korm. rendelet 7. számú melléklete szerint már nyilatkoztam.

VAGY

2. Kijelentem, hogy gyermeke(i)m hároméves koráig legfeljebb az iskola nyolcadik évfolyamán folytatott tanulmányaimat fejeztem be sikeresen."

Kettős -e mérce -e???

Lithium78 2008.11.27. 10:50:23

kicsit off, de ide tartozik:

"Nem találták megalapozottnak a rasszista indíttatás vádját annak az öt barcsi fiatalnak a perében, akik Szigetváron tavaly januárban megtámadtak két roma nőt."

www.bama.hu/cikk/193433

Lithium78 2008.11.27. 10:52:47

mondjuk ezen eléggé elcsodálkoztam, hiszen eddig a csapból is az folyt, h mocskos rasszisták voltak, és 1x évre leültetik őket. létezik még normális bíró?

Johnny336 2008.11.27. 10:57:51

A második lehetőség teljesen olyan, mint azok a pályázatok, amik konkrétan egy cég pályázatára vannak kitalálva.

Mintha a pályázó helyzete előbb alakult volna ki, mint a pályázat kritériuma. :D

neeskens 2008.11.27. 11:00:17

Az ovis, kisiskolás romagyerek tehet róla, hogy az apja elissza, elgépezi a segélyt?

Vagy elfogadod azt, hogy a cigány genetikailag utál dolgozni, vagy szociális problémaként kezeled.Pont ez a dilemmája ennek az egésznek, hogy az a gyerek abban nő fel amiben és esélye sincs, hogy kitörjön. Mert a nyomor, a lopás, az alkoholizmus újratermeli magát. Azt hiszem ezért nem a kis cigánygyerek a hibás.

Én nem mondtam, hogy mai segélyezés helyes, sőt tök elhibázottnak tartom. De ti faji alapon kezelitek ezt a kérdést, és alapból gyűlölettel álltok a dologhoz, amiből születik a nagyon leegyszerűsítő észosztás.

Johnny336 2008.11.27. 11:06:35

Nem faji alapon. Sok fehér él segélyből ugyanígy. És őket is elítélem. De sajnos a cigányság felülreprezentált ebben a témakörben. Ugyanígy a vagyon elleni, illetve erőszakos bűncselekmények körében is.

A cigánygyerek nem tehet az apja hülyeségéről. De arról tehet, hogy elmegy késelni, és lopni. Vagy csak simán nem jár iskolába. Megtehetné, hogy tanul. Nem teszi. A fejekben kéne erőteljesen változás.

Senki nem akarja agyonlőni őket. Én sem szeretném látni azt, amifelé halad a jelenlegi helyzet. Ha így folytatódik, vérontás lesz, mert néhány aggresszívabb többségi összefog ellenük, és azonnal csatlakoznak hozzájuk. És utána már az EU meg NATO sem védi meg őket. Ezt el kéne kerülni. Meg kell előzni. De jelenleg nem ezt teszik. Se a mi politikusaink, se az övéik.

neeskens 2008.11.27. 11:23:51

Miért megy el lopni? Mert azt látja otthon az apjától, a nagyapjától. Valahogy ebből kellene őket kiszakítani.

Abban egyetértek, hogy mind a többségi társadalom, mind a romák jelenlegi vezető politikusai alkalmatlanok minimálisan is kezelni ezt a helyzetet.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.27. 11:25:11

neeskens: ezekről a dolgokról már milliószor beszélgettünk itt (is).
én a magam részéről azt gondolom, hogy ennek a problémának a megoldása (misikeh: nem, nem! nem az mg42 az) NEM az átlagpolgár feladata. se ideje, se energiája, se szakképzettsége, se lehetősége nincs rá. ez a szakágazatok, a politikusok (országos, helyi, kisebbségi) dolga. LENNE... De nem teszik, mert vagy szarnak bele, vagy ami még szörnyűbb: éppen a jelenlegi állapotokat akarják fenntartani, mert nekik ez a jó. Egy tudatlan-tanulatlan roma társadalom, akiket egyrészt könnyű befolyásolni, másrészt "kilóra" megvehető a szavazatuk.
szóval én a magam részéről nem tartom feladatomnak az egész helyzet megoldását, én azt gondolom, hogy
1: megteszem a magamét azzal, hogy az erre hivatott szerveket, személyeket ELTARTOM (junó: közteherviselés)
2: a mindennapokban igyekszek korrektül hozzáállni az egyes személyekhez. egészen addig, amíg ők partnerek ebben.

Hosszúlépés 2008.11.27. 11:35:18

Marcellusca: Üdv !

neeskens: és akkor most mi büdösmocskosdolgozónácziak nyugodjunk bele, hogy a fizunk több, mint fele elmegy erre az (európai) életre képtelen bandára és mosolyogjak az ingyenlakásukhoz, miközben annyit vonnak az adómból, hogy a magamét nem bírom fenntartani?

Megyek inni....

Grafikuszoli 2008.11.27. 12:15:56

Végül is van igazság a dologban. Mi este már fáradtak vagyunk, meg különben is másnap dolgoznunk kell menni, úgyhogy nem ihatunk. Ezért befizetjük az adót, amit kiosztanak a "rászorultaknak", akik elmennek helyettünk inni, mert ők nem fáradtak és másnap nem kell korán kelniük.
Nem is értem, min vagyunk felháborodva...

Grafikuszoli 2008.11.27. 12:20:38

komolyra fordítva: a cigánygyerek valóban nem tehet arról, hogy otthon milyen értékrendben nevelik. Éppen ezért kellene azt elérni, hogy rá legyenek utalva a kedves szülők a gyermek normális nevelésére, meg a munkára is. Tehát hiába magyaráznánk nekik, hogy milyen fontos is lenne dolgozni, egyszerűen röhelyes számára az egész. De ha nem érné meg megélhetési nagycsaládosnak lenni, vagy a közmunka bére nélkül fölkopna az álla, viszont ha lopáson kapnák, akkor agyba-főbe verné a gazda, plusz nem tévézni és gyúrni vinnék be a börtönbe, akkor talán elkezdenének kicsit másképp gondolkozni.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 12:24:52

"A Mohácsinak természetesen "ribi" az eposzi jelzője, miért? Pénzért fekszik le emberekkel? Vagy mert csuklóból lenézed?"

Nem csuklóból, de lenézem. Lenézem, mert 30 aranypénzért eladja magát és aladja a roma fiatalok jövőjét is. A kedvedért még továbbvezetem a gondolatmenetet: a Demszky egy pö*s, az Orbán egy ájtatos manó, csak az a Gyurcsány Feri... :o)

A Mohácsi szerint minden csak a tolerancián múlik, tolerancia, tolerancia, tolerancia. Mi vagyunk a rasszisták, ha a nekik természetesnek vett 'megélhetési' lopást nem nézzük el, mi vagyunk a hibásak azért, mert a roma apuka elissza/elgépezi a pénzt? Nekem kellene megnevelnem másnak a gyerekét?

"Vagy elfogadod azt, hogy a cigány genetikailag utál dolgozni, vagy szociális problémaként kezeled"

Azt elfogadom, hogy minden ember genetikailag utál dolgozni. Én is utálok, ha kapnék kétszer annyi segélyt, mint amennyiért ma 10-12 órát melózok, akkor lehet,hogy nem gondolkodnék sokat.

A szociális helyzetük nem tartana itt, ha nem üldögélnének a langyos vízben, a segélyből vett delíriumos lavór alján.
Mi ruházzuk, etetjük, ellátjuk őket, ők ezt köszönik szépen és ezen nem is szeretnének változtatni. A hozzállás pedig olyan, hogy mindig az alacsonyabb ellenállás felé hajtja az embert, ha kénytelenek dolgozni, akkor elmennek dolgozni, ez van.
Máskülönben nem tudja eltartani magát, én sem tudnám munka nélkül és láss csodát dolgozom is.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 12:27:54

Attól a szülőtől pedig, aki a gyerek ruháztatása, etetése helyett elissza/elgépezi a pénzt, el kell venni a gyerekeket. Függetlenül attól, hogy milyen származású, ha egy alkoholista szülőnek törvényszerűen alkoholista gyereke lesz, akkor ez nem is kérdés. Vagy ez már megint rasszizmus?

Hosszúlépés 2008.11.27. 13:21:46

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 12:27:54

Természetesen rasszizmus. Nem emlékszel arra, amikor a tökéletesen alkalmatlan szülöktől a tökéletesen romos putriból elhozták a kölyköket és rögtön jöttek a táblák, hogy: "Csináljatok magatoknak gyereket!"?

Csinálnék én, ha nem a tiédet kéne eltartani....

more 2008.11.27. 13:37:52

neeskens-nek uzenem, ha meg itt van, h tobbekkozott az o hozzaallasan is latszik, h mohacsiviki meg kolomparorbi kivalo melot vegeznek, termesztesen a sajat szemszogukbol...azaz a magyar lakossag egy reszevel meg mindig sikerul beetetni, h tilos ugy gondolni, h koszonjuk, NEM szeretnenk eletunk vegeig masnak dolgozni, mas gyerekeert felelosnek lenni, stb.

kovetkezeskeppen kedves neeskens, kerdesedben a valasz: az lenne a megoldas, ha NEM olyan romavezetok lennek a romak elen, akik csak meg jobban egymas ellen uszitjak a magyarokat es a ciganyokat, hanem akik tenyleg AKARNANAK tenni es valtoztatni a sajat kis barataik helyzeten, nem csak a zsebuket tomni, akkor valtozna a helyzet, mert a cigany nem rohogne a magyar pofajaba a reggeli buszon mar bebaszva, h mivan luzer, mesz nekem dolgozni??, mert a sajat vezetoikre hallgatnak, es most mit hallanak toluk: csinalhattok amit akartok, ha ki merik a magyarok nyitni a pofajukat, majd jol odabasszuk nekik, h rasszistak... a magyar meg nem gondolna azt, h az egyetlen megoldas misikeh:))))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 14:32:45

more: Én a helyedben most beülnék a sarki krimóba egy langyos, szénsavmentes barnasörre :o)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.27. 14:37:29

Pfúúúj, a barna sör szerintem kb a világ legocsmányabb itala, de az csak az én elfogult véleményem :))
inkább pár dupla whiskey-t itass vele, gondolom a kávboj-legény ennek hatványozottan örülne :)))

derelyegrádi szellem 2008.11.27. 14:45:36

Én neeskensnek nem üzenek semmit, csak annyit hogy költözzön Taktaszadára, vagy Prügyre.

Lehet úgy járna mint az az idióta akiről most olvastam, hogy elkezdett hőbörögni ő nem rasszista éljenek a cigányok, meg még is vendégelte az egész pereputtyota a kocsmában, aztán a végén hálából a meghívottak jól összeverték és ki is rabolták. Mákja volt hogy nem "bácizták" meg vagy hárman mellé pluszban.

derelyegrádi szellem 2008.11.27. 14:57:42

Justice

... Városi Bíróság

A M K nevében

a .. városi bíróásg 2007. június x-és és szeptember Y. napján megtartott folytatólagos tárgylása alapján meghozta az alábbi

Végzést:

XY ELJÁRÁS ALÁ VONT SZEMÉLLYEL szemben veszélyes fenyegetés SZABÁLYSÉRTÉS miatt indult eljárást megszünteti.

(Az eljárás megöléssel fenyegetés miatt folyt)

Ha azóta változott valami akkor igazad lehet, de én iylenről nem tudok, azóta ilyen ügyem nem volt.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 15:08:48

Seduxen • hungarisztan.blog.hu/ 2008.11.27. 14:37:29

Basszus, akkor kóstold meg a Bombardiert, ha itthon veszed, akkor ne felejtsd el ivás előtt egy kiskanállal kikevergetni belőle a bubit.

Szerintem az elég imponáló,ha egy csaj sörözök, pláne, ha üvegből isszák. :o)

phaidros 2008.11.27. 15:11:10

Hétfőn megyek Miskolcra, mit tanácsoltok?
Egy kés van nálam mindig, vigyek teleszkópos botot is?

dr.justice 2008.11.27. 15:13:10

derelyegrádi szellem 2008.11.27. 14:57:42

Ha jól emlékszem 2008. január 1. napjától van zaklatás nevű bűncselekmény. Van veszélyes fenyegetés szabálysértése továbbra is, viszont pl. a megöléssel fenyegetés ettől ez évtől bűncselekmény.
Hidd el.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.27. 15:15:52

Főnök hímsoviniszta megjegyzésétől a LEGHATÁROZOTTABBAN szeretnék elhatárolódni!!!!

(kivéve persze, ha az ominózus hölgy olyan "magas" - na jó, inkább alacsony -, hogy "közben" a fejére lehet tenni a söröskorsót vagy a hamutartót...)

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 15:16:16

Vigyél pár csomag szappant, állítólag attól félnek

Hosszúlépés 2008.11.27. 15:18:40

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.11.27. 15:15:52

Most nem arról volt szó, hogy a NŐ issza a sört???

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 15:20:13

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.11.27. 15:15:52

Két csaj a telefonban:
-Elment a főnököm, mit csináljak?
-Moss fogat utána.

xD

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 15:21:14

Hosszúlépés 2008.11.27. 15:18:40

Azt próbáltam írni, csak nem sikerült...

derelyegrádi szellem 2008.11.27. 15:21:26

Elhiszem. Tavaly volt utoljára ilyen ügyem, akor még ekként működött a dolog.

De ha már úgy van ahogy írod, akkor nem kis nehézséget fog okozni a a veszélyes és az életveszélyes fenyegetés elhatárolása, de biztos megoldják :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.27. 15:36:57

Hosszúlépés: én továbbgondoltam :)))

Bocs, de ezt be kell linkeljem...

www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=14706

Hosszúlépés 2008.11.27. 15:40:15

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.11.27. 15:36:57

A férfiak már csak ilyenek :))))

De muszáj barnasörről beszélgetni??? Én szeretem...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 15:40:52

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.11.27. 15:36:57

Ilyen nincs b+
Én is most olvastam róla, fojtogat a düh és a harag.

Hosszúlépés 2008.11.27. 15:43:29

Érdekelne Mohácsi kisasszony véleménye az esetről

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.27. 15:49:30

Gondolom mohácsivikike, meg kis elvbarátai szemrebbenés nélkül belefröcsögnék a kamerába, hogy "az elkövetők származása irreleváns"...

Hosszúlépés 2008.11.27. 15:52:48

Vagy éppen a megélhetésük miatt gyilkoltak...Most meg félnek a bosszútól. Hányni szabad?

Kodomo 2008.11.27. 15:55:08

Seduxentől a leghatározottabban elhatárolódok!
Guinness!!! Amiről világrekordokat neveznek el. :)

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 16:00:00

"Seduxentől a leghatározottabban elhatárolódok!"

Seduxent már olyan szinten megfertőzték az ordas eszmék, hogy már a sört is szín alapján diszkriminálja...

Hosszúlépés 2008.11.27. 16:00:11

Kodomo 2008.11.27. 15:55:08

Hát, nekem is volt pár rekordom :D

Seduxen (már NEM dr.) 2008.11.27. 16:04:46

Főnök: tényleg bazzze... Ez lehet az oka, hogy nem iszom eme nedüt. Mert BARNA.

Bár jobban belegondolva, éppen ezért kellene innom, és közben várni, hogy "barna eső hulljon ráááám" :))))

Megyek már határolódok-határolódok :)))

dr.justice 2008.11.27. 16:04:54

A barna sör szar. Nézd meg a színét, ha nem hiszed :)

more 2008.11.27. 16:16:33

en egy szot se szolok.....itten erolkodok, h valami nagyon magasztos hsz-t toljak, aztan rogton elkuldtok sorozni....naszep....:)))

more 2008.11.27. 16:17:40

ja, es a pumpalos barnasor telleg ritka szar, keseru, szensavmentes hugy....na de ebben eppen nem vagyok expert:))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 16:41:15

more 2008.11.27. 16:16:33

Hehe, a kocsmában lehet,hogy több ragadna rád, mint itt. (Seduxnak dobálom a magas labdákat :))

a barnasör pedig pont, hogy édes, legalábbis a jobbak :o)

more 2008.11.27. 16:47:16

sedux elore bocsatom, ne mereszelj erre reagalni, mert soha tobbet nem allok szoba veled....:)))) legalabbis ne ugy, ahogy ez az aljas provokator szeretne...
mongyuk igaz, itt csak az idegroham jon ram sokszor, a kocsmaban ez nem jellemzo:))))
a barnasor nem edes, fonok draga:))) legalabbis en itt meg nem ittam edes barnasort

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 16:53:39

more 2008.11.27. 16:47:16
Kóstold meg Te is a bombardiert.

Seduxent nem lehet megfélemlíteni, Seduxent nem lehet zsarolni, én bízom benne :o)
Nem történhet meg, hogy illedelmességből kihagyjon egy szaftos poént, ugye? Sálláláláá :o)

more 2008.11.27. 17:09:26

es teged meg lehet, fonok? :)))) ha nem, akkor miert nem akarod te elvinni a balhet azzal, h a sajat magaslabdaidat csapkodod, es turod utana a fejmosast? vagy netan a beigert sornek (amit eddig meg en fizetek!) megiscsak van vesztegeto hatasa...??:)))))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 17:29:54

Engem bizony meg lehet, én már csak ilyen megalkuvó vagyok, ahogy egy kedves dal is szól: "a kutyától félek, a vértől hányok" :o)

more 2008.11.27. 17:44:52

wehehhehehe
ezt melyik dal mondja fonok? :))))szted seduxnak mit kene felajanlani a hallgatasert? egy-ket csomag pelenkat? vagy altatot? vagy red bullt? hhehehehhe

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.27. 17:49:30

more 2008.11.27. 17:44:52
Wáááháááhááá, de gonosz :o)))

Ötletem az lenne, de nem nyilatkozom, mert mint mondtam én Seduxnak drukkolok ;-)

A hobo egyik száma, a hajtók dalában van, nem ismered?
www.youtube.com/watch?v=3b2gYpDkJcs

Haloperidol 2008.11.27. 18:13:28

Elküldtem MV. fenti emilcímére a következő levelet:

"Mohácsi Viktória SZDSZ-es EU-parlamenti képviselőnek!

Most láttam az interneten a mikom.hu internetes honlap által készített videofelvételt az ott tartott lakossági fórumról.

Asszonyom, el kell hogy mondjam, adófizető állampolgárként mélységesen felháborít az, hogy Ön etnikai és szociális okokra hivatkozva védelmébe veszi a bűnözőket. Ezek a (roma vagy nem roma, mellékes) bűnözők eltulajdonították az önkormányzat által kihelyezett szemetesedényeket és áron alul értékesítették őket.

Az ön nyilatkozata szerint ez elfogadható és megérthető.

Szégyellhetné magát, hogy relativizálja ennek a bűncselekménynek a súlyát, arra hivatkozva, hogy a bűnelkövetőknek szükségük volt a pénzre. Én magam keményen dolgozom a fizetésemért, amelynek a felét adóként befizetem. Ebből az adóból fizetik ki a segélyeket, ebből az adóból veszik a szemetesedényeket és helyezik ki őket arra a területre, ahol már a járványveszély miatt a hatóság rendelte el a takarítást, amit szintén az én adómból finanszíroznak.

Nyomatékosan tiltakozom az ilyen bűnpártoló nyilatkozatok ellen. Az ilyen provokáció, amire ön vetemedik, csak elmélyíti a szakadékot a romák és a többségi társadalom között. Jól tenné, ha elnézést kérne, és a provokáló, rasszizmust szító, (etnikai) bűnözőket védő nyilatkozatok helyett inkább azon munkálkodna, hogy a cigányság integrálódjon a magyar társadalomba."

Remélem, kap egypár hasonlót...

derelyegrádi szellem 2008.11.27. 19:01:24

Lion-heart

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a kiskunlacházi eset néhány a társadalom leggyengébb legkiszolgálttaottab legvédtelenebb rétegéhez tartózó grönlandi bálnavadászok műve, én is írok neki.

Nem ilyen udvarias levelet, hanem egy kicsivel konkrétabb tartalommal bírót, amiben a kislány halálát, bestiális megkínzását és megbecstelenítését az ő szellemiségének és tevékenységének közvetlen számlájára fogom írni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.27. 19:37:53

Szellem

Kérlek, nyugtass meg, hogy ezért minimum 10 év fegyház jár, ha már halálbüntetés nincs.
"Az ügyészség saját gyerekük ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és hatrendbeli kiskorú elleni veszélyeztetéssel vádolja a férfit és a nőt.
A vádirat szerint a házaspár egyedüli rendszeres jövedelme a gyermekek után járó juttatás volt, amelyet italra és cigarettára költöttek, és a velük élő 6 gyermek ruházatáról és élelmezéséről nem gondoskodtak megfelelően. A férfi ittasan többször megverte a gyerekeket és az élettársát is. A gyerekeket óvodába és iskolába sem járatták rendszeresen. Az egyéves kisfiút sokáig éheztették, 2007. november 5-én halt meg. Az apa egyébként büntetett előéletű, korábban már többször ítélték el élet- és testi épség elleni bűncselekmény miatt."

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.27. 19:42:48

derelyegrádi szellem

akkor én is ... ez az eset kikészített ... :-(

dr.justice 2008.11.27. 19:43:42

nem úgy van most mint volt régen
nem az a nap süt az égen
nem az a nap nem az a hold
nem az a szeretőm ki volt
aki volt már rég elhagyott
szebbre vágyott de nem kapott

nem az a nap nem az a hold
nem az a szeretőm ki volt
szebbre vágyott de nem kapott
még olyat se mint én vagyok

Kodomo 2008.11.27. 20:26:08

A településem legszemetesebb utcáját közmunkásokkal kitakaríttatta az önkormányzat és rakattak oda néhány szemetes-konténert, amiket ingyen ürítettek volna. A hely rövid időn belül ugyanolyan koszos, szemetes lett, mert nem voltak képesek elgyalogolni kb. 50 métert és a konténerbe rakni a szemetet. Az önkormányzat erre úgy döntött (nagyon helyesen), hogy ott ezentúl kizárólag abból az utcából jelentkező közmunkások takarítanak majd. Talán ha még ehhez monoki modell is társulna, hamar változás lenne a fejekben is.

Vagy ez diszkrimináció és inkább lássuk viszont a konténereket a MÉH-telepen?

szmoker (Homo Trollicus) 2008.11.27. 20:57:35

"És ugye a rengeteg 2. világhábrús fegyverbuzira még nem is tértem ki ...xD"

Elavult... ide már ez kell:
General Electric M134 7.62mm Minigun
world.guns.ru/machine/minigun-e.htm

A Maschinengewehr csak kisebb fertőzések ellen hatékony.

Amúgy meg Lakatos Attila 4 Prezident! :)

Carnivora (törölt) 2008.11.28. 09:43:03

Egyéves kisfiát addig éheztette egy hatgyermekes házaspárt, amíg éhen nem halt. (Az ügyészség a házaspár ellen most külön kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat.) A többi gyereket meg rendszeresen verte az apja, illetve nem járatták őket iskolába és óvodába.

index.hu/politika/bulvar/ehhalal2786/

-

Így nehezen fog menni a felzárkóztatás, ezért kellene a segélyeket célzottan célba jutattni ...

derelyegrádi szellem 2008.11.28. 10:23:32

laspalmas

Megnyugtatlak ez 10-15.-ig vagy életfogytig megy. (Persze létezik enyhítőszakasz, Btk 87. §, de szerintem ez itt nem fog előkerülni)

Illetve a faszinak, ha még beleesik a különös visszaesőbe, akkor 10-20 ig, vagy életfogytig, és ő nálam "csibó" is lenne. (a nőnek 10-12 év fegyház a leírtak alapján)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.28. 11:31:49

Köszönöm, Szellem, remélem ezeket az éveket meg is kapja, és valami sötét, nyirkos, 1*1-es cellában vízen élve fogja eltölteni, max. ünnepnapokon rágcsálva szárazkenyeret .

Tombolda · http://tombolda.fw.hu 2008.11.28. 13:37:39

Ez a 'nő' egy köcsög buta kurva.

Marcellusca 2008.11.28. 17:59:55

szmoker 2008.11.27. 20:57:35

OK! De kérek hozzá egy Mi-24 "Hind"-et is, tele tartállyal, hogy azért tudjak egy kicsit körözgetni is valamelyik putrisor felett!

more 2008.11.28. 22:59:48

megneztem a videot....nem kellett volna...

az egy dolog, h ez az ostobenko kurva meg akarja magyarazni, h a doglott lo alszik, es nekunk NEM SZABAD bizonyos szavakat hasznalnunk, mert o azt mondja....egy masik dolog amirol mar irtatok feljebb, h gyalorlatilag legitimizalja a buncselekmenyeket, mert hat ugye az termesztes, h ha el tudja adni szerencsetlen a kondert 2500ert, akkor persze h ellopja, hat ez a vilag legtermeszetesebb dolga! de ne hasznald a ciganybonozes szot, hasznald a megelhetesi bunozest helyette. (ennyi erovel az uborkas bacsi estet is hivhatjuk megelhetesi emberolesnek, es mingya nem is itelheto el...)

mohacsivikike megelhetesi ciganyasszony tehat meg akarja tanitani a magyar lakossagot ujbeszel nyelven. koszonjuk szepen vikike,az van, h neknk mar van egy nyelvunk, es a kutyat max megy ebnek tudom hivni, de borznak semmikeppen, kislapatnak meg aztan foleg nem.

a masik a miniszter-elvtarsno hsz-enek utolso mondata,mely szerint a magyar tarsadalomnak hozza kell szokni a gondolathoz,h nehez EVTIZEDEK allnak elottunk a romafelzarkoztatasban, vagy vmi ilyesmi..
oke, elso kerdes: vajon tegap-e ota-e van-e romaproblema, vagy olyan cirka 15-20 eve?? azaz nem lett-e volna mar min egy evtizede a tisztelt politikus elitnek a felzarkoztatasra?
lathatjuk, h nem h felzarkoztatas, nemhogy stagnalas, de egyre brutalisabb romlas megy ezen a teren is.
ketto: vajon miert a magyar tarsadalom elott all ez a feladat??? tan a mi dolgunk ezt megoldani?? kozremukodni tudunk benne, ahogyan eddig is, mert a pofank az mar lapos kb 20 eve a ciganyok nagy hagja mellett, de a megoldas nem a mi feladatunk....arrol nem is szolva, h sulyos lovek mennek el folyamtosan roma felzarkoztatasra, integralasra, kulonbozo programokra stb. es ROMLIK a helyzet...

tehat leforditanam a miniszter-elvarsno ujbeszel szavait magyarra: szokjatok csak hozza kis naci buzifejek, es az unokaitokat is szoktassatok hozza, h meg eztizedekig fogjuk a vereteket szivni, az utolso fillereteket is lenyulni a kamuprogramjainkra (mint pl romafelzarkoztatas hahha), amiket konnyeden lenyomunk a torkotokon, mert hat ugye nacik vagytok, a lovetokbol meg meg az unokaink is jol elnek....aztan csak kinyirnak benneteket a ciganyok...

asszem, most h pentek este is felkurtam az agyam az otthoni helyzeten, megyek es kikapcsolom az agyam egy kulso helyszinen ennek oromere....szephetvegetnaciak!

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.29. 02:26:24

more 2008.11.28. 22:59:48

EZ AZ, igyál inkább pumpálós barnasört! :P :o)

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.29. 03:04:36

Carnivora 2008.11.29. 00:18:00

"A roma erőszakot okolta a polgármester"
index.hu/politika/belfold/kiskunlactun/

Hát ez igazán fasza, csak kiemelt mondatokban:

"vasárnap ismeretlen tettesek meggyilkoltak egy 14 éves helybeli lányt."

"Azt mondta, kevés a rendőr, s közülük is az intézkedőket gyakran rasszistának bélyegzik. "

"Bár még nem tudni, ki követte el a bűncselekményt, a polgármester úgy fogalmazott: "Kiskunlacházán elég volt a roma erőszakból!""

". A tömeg a miniszterelnök nevének hallatán fütyülni, kiabálni kezdett. "

"A tüntetésen jelen volt a Magyar Gárda 200-300 tagú csoportja, és a Gój motorosok is képviseltették magukat. "

"A demonstráció helyszínére a rendőrség nagy erőkkel vonult fel. Több tüntetőt megmotoztak, néhányuktól szúró-vágó eszközt vettek el. "

Egy 27 soros cikkben 15 sor a szélsőjobboldal kiemeléséről, fikázásáről szól, na hajrá!

A legviccesebb az, hogy ha Répás József nem egy független képviselő lenne, akkor ezt a beszédet nem tarthatta volna meg, a parlamenti jobboldal ugyanúgy letiltotta volna, mint a bal, ezek után még nyílt levélben elkezdik ócsárolni azért, mert arra kérte a résztvevőket (szerintem jogosan), hogy a gárdisták civilben jelenjenek meg, tényleg vicc az egész

Marcellusca 2008.11.29. 08:11:11

more 2008.11.28. 22:59:48
"megneztem a videot....nem kellett volna..."

Te kis mazochista! :D
És különbenis, ki leszel közösítve innen, a náczikok közül, ha képes vagy barna sört inni. Igazi náczikok csak világos sört isznak. xD

Marcellusca 2008.11.29. 13:19:38

Én még mindig nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a vajda jelenléte és hozzászólása milyen reakciókat váltott volna ki a résztvevőkből.
Szívesen néztem volna, hogy kézen fogja és azt mondja M.V.-nak:
Hát, akkó', kiskezitcsókolom, politikus kisasszonka! Tessen mostan velem gyünni, kimenünk a putritelepre, oszt ottan mongya mán meg a zemböröknek, hogy hogyan köllene fölzárkóznyi. Mit is kellen csinyániuk, hogy legalább a purdéik kikerülgyenek onnan. De nehogy nekik is aszongya, hogy lopgyák csak el a kukát, mer úgy hátba vágom, hogy megspórolja a repülőjegyet, mer' egísz Brüsszelig repül!

more 2008.11.29. 13:25:58

nem ittam barna sort, utalom, mar mondtam:))) ittam helyette mast...jajajjajaj tobbmindent is....joreggelt

azota en mazopista megneztem a carnivora altal belinkelt gyonyort is igy koranjaban, a kiskunlachazi sztorit....na az viszont kerek

ja, es baszni ra, h mit ugatnak indexek, meg nepszabiek, ok ugyis mindig azt fogjak, amit az elvtarsi/uzleti korok diktalnak, az emberek meg mostmar ugyis annak hisznek, amit megtapasztalnak, ugyh ez a moka mar nem megy sokaig....en ugy hallom otthonrol, h nagyon fel van boszulve mindenki,meg akit nem erint kozvetlenul a romaterror, az is.

more 2008.11.29. 13:30:26

tudom, h izlestelenseg ilyent kerdezni, es tulkeppen mindegy is, de az a szegeny 14 eves kislany (kisse idosebbnek neztem), nem veletlenul romaszarmazasu volt o maga is? mongyuk ha az volt, akkor a felzarkozott csaladbol, mert igenyesen nezett ki....lehet, h ezt bosszultak meg rajta a haverok..:(((

Marcellusca 2008.11.29. 13:35:00

more!

Jó reggelt!
Persze, hogy fel vannak bőszülve, mert a csapból is ez folyik. Le van szarva a magyarok baja, az egyre nagyobb számban megszűnő munkahelyek. Ezzel nem foglalkozik senki. De a "szegény, üldözött és megfélemlített" roma kisebbséggel tele az összes kanális.
Szerintem mindenki úgy van vele, ha majd jobb lesz a többségnek, majd akkor foglalkozunk a kisebbségekkel. Addig meg minden bűnözés "CSAK" bűnözés. Le kell vele számolni.
És elég a kettős mércéből (lásd: roma elkövető vs. roma sértett)!

Marcellusca 2008.11.29. 13:46:12

Most néztem meg én is a videót.

Húúú, vazz! De oda mondott. És igazat beszélt. Nagyon igazat.

more 2008.11.29. 13:48:54

ja, pedig a megelhetesi ciganyasszony megmondta kerekperec, h ugyammmma, a cigany mindig a maximalis buntetest kapja, a magyar meg nem...

monguk egy dolgot hianyolok. hol van a figyesz megelhetesi ciganyasszonya, jaroka livia? o meg ott mozog brusszelben? ot miert nem tolja a fityesz, h nyilatkozgasson, mint ezt a banyaremet a szadi?? vagy o is ugyanezt mondana legszivesebben?? vajon a fityesz miert hallgat ilyen nagyokat???

Marcellusca 2008.11.29. 13:56:08

Én azt nem értem, ha hivatalosan nem tartják számon az etnikai hovatartozást (mert HIVATALOSAN nem tartják nyílván), akkor honnan van olyan infójuk, hogy ki az elkövető, ki az áldozat és, hogy a roma súlyosabb büntetést kap?! - Költői kérdés volt.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.29. 16:22:16

"Répás József Polgármester Úr részére.
Tisztelt Polgármester Úr!
Községünk minden jóakaratú Polgára nevében a tragédia másnapján együttérzésemet fejeztem ki Önnek, illetve Kiskunlacháza faluközösségének. Most, a szombati békés demonstrációt követően szintén biztosítom Önt mélységes együttérzésünkről.
Csatlakozva a demonstráción elmondott beszédéhez, Áporka minden jóakaratú polgára, a többség nevében mondom ki, és üzenem mindazoknak, akik nem képesek, nem akarnak Emberhez méltó módon élni, következésképpen nem érdemlik meg az Ember nevet, az Emberhez méltó bánásmódot sem: Elegünk van az erőszakból, a félelemből, és a rettegésből! Mondjuk ki együtt: Nem tűrjük tovább, hogy bűnöző életmódot folytató - erkölcsi értékrendünk szerint kisebbségben lévő - emberek csoportjai megkeserítsék a becsületes többség mindennapi életét! Nem tűrhetjük tovább, hogy büntetlenül dézsmálják a nehéz munkás élet során összegyűjtött vagyonunkat, veszélyeztessék megélhetőségünket, sőt, immár sokadszor brutális kegyetlenséggel vegyék el szeretteink életét!

Áporka, 2008. november 29. Tisztelettel: Dr. Kovács Tibor Polgármester "
www.mno.hu/portal/600508

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.29. 16:47:07

laspalmas 2008.11.29. 16:22:16

Erről hétfőn lesz poszt, köszi ...

Horizont 2008.11.29. 18:36:57

Egy táblán láttam a tüntetésen:
Mohácsi-vész Viktória
Nagyon tetszett...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.30. 11:40:53

zero

Írjatok valami nevetőset is már légyszi. Motkány volt az utolsó könnyed téma. Már Optimista hozzászólásaiból is süt a depresszió...

Horizont 2008.11.30. 13:53:12

laspalmasnak teljesen igaza van!Mióta Vastagbőr rajongó vagyok, szép fokozatosan meghasonlok önmagammal.Ennyi szemétséget, romlottságot, aljasságot, pofátlanságot vagyis VASTAGBŐRT így együtt olvasva egyrészről megrémít, aztán a tehetetlenség feldühít és az optimizmusomat (ami a védjegyem) lassan felzabálja ez a való világ! ( a híradók (hazug) meseműsorok ehhez képest).
Mondhatnám: anyám én nem ilyen lovat akartam...Dehát ki nem szarja le ,hogy én mit akartam.
zero kemény hétnek nézünk elébe úgy látom, tehát egy kis üdítőt kérünk:))))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.30. 21:52:15

"Mióta Vastagbőr rajongó vagyok, szép fokozatosan meghasonlok önmagammal.Ennyi szemétséget, romlottságot, aljasságot, pofátlanságot vagyis VASTAGBŐRT így együtt olvasva egyrészről megrémít, aztán a tehetetlenség feldühít és az optimizmusomat (ami a védjegyem) lassan felzabálja ez a való világ! "

weheh na gondoltam felnézek nevem napján, és erre azt mondom, hogy amióta nincs időm olvasgatni a vastagbőrt, kevesebb Lokrent (vérnyomáscsökkentő) kell szednem. :) Na de vissza kell rázódni, és mindent meg kell tennem egy lehetséges agyvérzésért ;) Zikkájl!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.30. 23:48:40

laspalmas 2008.11.30. 11:40:53

Igyekszünk, de most komor időket élünk :-(

magyari 2009.03.20. 20:22:20

Mohácsi Viktória a keresztlányom. Csalog Zsolttól "örököltem". Most már nem vagyok büszke rá. Volt idő, mikor igen. De "kifehéredett". És lefeküdt a mocsokkal, mocskos lett tehát maga is. Gazdasági politikus - nem más. Fáj ezt írnom, de nem tehetek mást. Ez az igazság. Tények, melyek bizonyítani tudok. Milyen más testvére Mohácsi Erzsébet! Hiába az egy "alom".
Olvastam Vica vagyonbevallását. Láttam a Mercedeszét. Meglehet, nem a nevén van, hanem a kisebbik gyermeke (fizikailag retardáltan született) apja nevén. RÉMES ALAK!
Nem kívánok keresztlányomnak rosszat, mert már megvan neki. Két, örökbefogadott, bizonyítottan retartdált gyerek, öt éve tartó válóper, alig tud állni a gerince miatt.
Csak ne mondaná azt, hogy ÉN az oláhcigány, nem állok szóba a beás cigánnyal. Mert ezt mondta. Nekem. Többször is. "Büszke" cigány. Cigány ez egyáltalán? Volt. Elmúlt. Ne kerüljön a parlamentbe, mert ártalmas "lény" a cigányságra nézve. Ama díszcigány, kinek vajmi kevés köze van a romákhoz, azok mindennapjaihoz. A médiában "él". Minek az ilyen nekünk?
é
é

süti beállítások módosítása