Skip to content


       Szűrés lista

Ki állítja meg az uzsoramaffiát?

Hány maffiát számolt fel a rendőrség a rendszerváltás óta? Hogy kívánja az uzsoramaffiát megállítani, felszámolni? Vagy ez nem is csak rendőrségi kérdés?

Az uzsoramaffia, 3 különböző nézőpontból.

Olvasói levél, Szabolcs megyéből:

"Szóval van az a dolog (csicskáztatáshoz hasonló), amikor az ember egyösszegért eladja az éves jövedelmét. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy van az embernek valami havi fix bevétele (családi pótlék, segély) amit rendszeresen megkap. Az uzsorás ezt veszi meg tőle egyszeri összegért. Jó esetben kap kábé 4-5 havi pénzt egyben, cserébe a havi rendszeres dolgot kell odaadnia. Ilyenkor az ember vagy odaadja a bankkártyáját és a hozzátartozó pinkódot, vagy az uzsorás emberei ott dekkolnak minden hónap elején az automata mellett, és már szedik is el a pénzt az érintettektől, vagy otthonról visznek el egyből az automatához. (Múltkoriban lefüleltek egy uzsorást, és a házkutatásnál kb 50 db bankkártyát találtak (a pinkód rájuk volt írva), mondani se kell, egy sem az uzsorásé volt).

Aztán az adott időszak után van esély, hogy kiszállj, ha közben véletlenül nem adod el a következő évet is hasonló konstrukcióban. Éppen ezért teljesen reális, hogy a szociális segély egy része rohadtul nem jut el oda, ahova eredetileg szánták. 

A másik módszer a hónap eleji együttmulatás. Az nagyjából standard, hogy a legtöbb melós fizetéskor legalább egyszer elmegy a haverokkal a kocsmába. Amikor már ittak rendesen és fogytán a pénz, akkor mindig megjelenik egy uzsorás ember, aki szívesen kölcsönöz egy "ötöst" vagy "tízest". Aztán meg együtt jól megisszák azt is. Másnap meg 20-50 ezerrel tartozik az, aki belement a tranzakcióba.

Aki pedig kitartóan nem vesz fel hitelt uzsorástól, annál egyre agresszívebben próbálkoznak. Még az is játékos, hogy leég a tető, betörnek az ablakok, vagy kirabolódik a ház - máris megvan az ok a kölcsönkérésre, és ott is van rögtön a segítség, 4-500 százalékos "thm"-mel.
 
Feljelentés esetén az elején barátkoznak, mert "senkinek nem jó a balhé". Ilyenkor vagy elengednek egy részt a tartozásból, vagy adnak kápét a meglévő tartozás terhére (de nem kell többet tejelni). Cserébe vissza kell vonni a feljelentést.
Ha már nem az első alkalom, vagy erősködik a feljelentő, akkor jön a bünti. Megveri valaki az utcán az adóst. Vagy két három autóra való ember baseballütővel, feszítővassal elrendezi a berendezést az adósnál. Esetleg kap egy-két molotovot a ház. Aztán az ember szépen visszavonja a feljelentést, különben "megint arra járnak".
 
Egy-egy ilyen manőver után persze az a többi adósnak elhintik, hogy miféle balesetek történnek azokkal, akik folyton ugrálnak. Szóval, ritka szar a helyzet, különösen a nagyon rászorulóknál."
 

Ugyez, csak belülről.
Több száz uzsorásügyről beszélt az a fiatal ormánsági nő, aki nyolc évet töltött az egyik leghírhedtebb, jelen pillanatban előzetesben ülő dél-baranyai uzsorás mellett. Tímea Mali Zoltán polgármester segítségével nyilatkozott:

„18 éves fiatal lány voltam, amikor elcsábított. Aztán szép lassan elvitt olyan helyekre, ahol a pénzeket adták vissza neki. Úgy éreztem, hogy ez jó, mivel pénzt láttam belőle, majd szép lassan engem is el kezdett küldeni ilyen helyekre. Házról-házra jártunk, sok családon keresztül, akiknek le kellett tenni a pénzt, nem annyit, amennyivel tartoztak, hanem sokkal többet.

Ha például egy adós eredetileg 20 ezer forintot kért kölcsön, akkor adóssága később 100-150 ezer forintra rúgott. Sokuk nagy nehezen ezt az összeget is ki tudta köhögni, hiszen egy kis fenyegetés csodákra képes. A havi bevétel akár 2 millió forint is lehetett – nem számolva a megszerzett ingatlanokat –, amiből kifejezetten jól megvoltunk. Hónapról-hónapra vont bele ezekbe az üzleti kapcsolatokba. Tanúként kellett aláírnom az elismervényeket; azt mondta, hogy csak írjam alá ezeket, és nem lesz semmi baj.

Az uzsorásbiznisz méreteire jellemző, hogy csak ennek az uzsorásnak Tímea szerint több mint 100 adósa volt, mindez azonban nem volt elég: mind Tímea, mind az alsószentmártoni férfi volt felesége szociális segélyt vett fel. Arra a kérdésre, hogy mégis hogyan engedhette ezt a falu polgármestere, hiszen egyikük sem szorult rá erre, egyszerű a válasz: félt.
Természetesen mások is benne voltak a pénzbeszedésben – elsősorban a férfi kiterjedt rokonsága: apja, bátyja és húga is adott kölcsönöket uzsorakamatra. Emellett az uzsorás több verőlegényt is tartott.

A nő állítása szerint az alsószentmártoni uzsorás hosszú karrierjében a rendőrség is szerepet játszott: több helyi rendőr (Tímea megfogalmazása szerint a „fél kapitányság”) kifejezetten jó kapcsolatot ápolt vele, egyfajta kölcsönös segítségnyújtás jegyében. Mindez sok mindentől megóvta a férfit: amint befutott ellene egy feljelentés, Tímea szerint szinte azonnal tudomást szerzett róla.

„Láttam, hogy sok gyereknek nincs mit ennie, sok család veszekszik otthon, azért, mert az uzsorásnak kellett odaadni a pénzt, és nem tudnak mit tenni az asztalra.” Tímea olyan családokat is látott, akinek végül a házát is el kellett hagynia, miután nem tudtak fizetni.

Nos, ezek után már csak azt nem értem, miért nem állítottak fel egy országos nyomozócsoportot, akik csak és kizárólag az uzsoramaffiával foglalkoznának? Vagy hány meggyilkolt ember kell még, hogy beteljen az a bizonyos pohár? Emlékszünk a pécsi kettős gyilkosságra? Nemhogy nem rasszista támadás történt, hanem a Baranya megyei uzsoraháború egyik fejezete az egész ügy.
Ugyanis Baranyában éppen egy szabályos háború dúl a területekért, a "Kilences" nevű uzsorafőnök és a "Csillag" nevű volt utcai harcos között. A Kilences 2 bordélyházat üzemeltet, a legtöbb prostit ő futtatja, de benne van a drogkereskedelemben és a uzsorakölcsönökben is. A pécsi molotovkoktélos támadásban meghalt házaspár a "Kilences" lánya és veje volt. És nem, ez nem a legújabb Guy Ritchie film forgatókönyve, nem a Blöff 2 ... ez a magyar valóság! "Kilences" eltűnt szem előtt ... előbb-utóbb felbukkan, csak figyelni kell a híreket délről.
Ugyanezt állítja Mali Zoltán is: "Az országban eddig nyolc komoly hatalommal bíró uzsorást tartóztattak le. Erejük ezáltal meggyengült, így megpróbálják tőlük átvenni a hatalmat az eddig háttérbe szorított alvilági figurák."

Szóval, mit lép erre a kormány?
- A szociális számla: Január 1-jétől a családtámogatást, a fogyatékosság után járó támogatást, az energetikai (pl. gáz) támogatást, a lakástámogatást és a szociális segélyt egy külön szociális nyilvántartásban kezeli majd az Államkincstár.
- Fogyasztási kártya: Január 1-jétől a közműveket speciális kártyáról fizethetik a rászorulók. A kártyára utalt támogatási összegeket a segélyezett készpénzben nem veheti fel, abból kizárólag a közműszámlákat tudja kifizetni.
- Előleg a segélyből: Hogy az egyszeri, váratlan kiadások fedezésére a rászoruló családoknak ne kelljen uzsorahitelt felvenniük, január 1-jétől a szociális ellátások terhére a havi segély maximum 50 százalékát 1 munkanapon belül előlegként megkaphatja az igénylő.
- Bűncselekmény az uzsora: Új bűncselekmény került a büntető törvénykönyvbe üzletszerű uzsoraszerződés kötése néven. Január 1-jétől az uzsorásokat 3 évig terjedő szabadságvesztéssel, ha bűnszövetségben követik el, akár 5 év börtönnel is büntetheti a bíróság.
- Kitörési hitel: Január 1-jétől a hátrányos helyzetben lévő településeken élő rászorulók fedezet nélkül vehetnek fel kis összegű, úgynevezett kitörési hitelt, hogy pénzszűkében ne kelljen uzsoráshoz fordulniuk, illetve, hogy a már meglévő tartozásukat kiváltsák. A kitörési hitelt várhatóan egyedi elbírálás alapján meghatározott futamidőre, minimális kamat mellett vehetik fel az igénylők.

Félek, ezek a nagyívű és szép törvénytervezetek nem nagyon hatják meg a "Kilencest", meg a többi uzsoramaffiózót ...

Azt nem is értem, hogy aki segélyből él, az hogy fog tudni bármilyen hitelt is visszafizetni?
Nem nagy kockázat kijelenteni: sehogy.
Akkor meg mi a különbség az uzsorahitel és "kitörési hitel" között? Ha nem fizeti vissza a "kitörési hitelt", mi a tökömet tudnak csinálni?
-Felszólítják, hogy fizessen (uzsorás is is felszólít).
-Küldenek végrehajtót (uzsorás verőlegényt küld).
-És a végén mi lesz? Elárverezik az házat? (uzsorás is elveszi a házat)

Ez megint egy tüneti kezelés csak, nem azt vizsgálják, hogy miért vesznek fel hitelt, hanem még segítenek is, hogy még jobban eladósodjanak. Csak az egyik esetben az adófizetők állják a végső számlát ...

Címkék: közélet rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr100809993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AsgardV 2008.12.08. 08:42:27

Megvolt a reggeli kv... :/

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.08. 08:48:10

A rendőrség folyamatosan pénz, ennek folyományaként ember- és eszközhiánnyal küzd. Az ilyen helyekre kellene kimennie a kommandósoknak, szervezett akcióval pár hét alatt rendet tudnának tenni. Más kérdés, hogy nincs annyi hely a börtönökben, mint amennyi kéne. A helyi rendőröktől nem lehet csodákat várni, ők is féltik a családjukat, persze teljes joggal. A dolog másik része az örök téma: A segélyezettek közül a munkaképeseknek el kéne menniük dolgozniuk, így nagyobb lenne a család bevétele, és nem szorulnának uzsorára.

Kövér_Agár 2008.12.08. 09:13:22

Mikor ilyen helyre kimennek a kommandósok (mert tőlük félnek, mint a tűztől) egész megélhetési jogvédő falka kezdi televisongani a médiát. Rendőri rássziszmus.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.08. 09:15:37

Pont annak a vidéki rendőrnek kellene fellépni első körben, aki le van fizetve és/vagy fél ...így nehéz ..

Elvégre Ő is ott lakik, tudjál hol lakik, tudják hova jár a gyereke iskolába ...

Tapmancs 2008.12.08. 09:24:27

Ezt vajon olvassák az illetékesek? És nem a körzeti megbízottra gondolok, pont az előbb említett okok miatt. Ezeket kommandósokkal kell kifüstölni, persze a fajvédőkkel kezdve.

phaidros 2008.12.08. 09:26:47

Lehetne feltenni kérdéseket direktben Mohácsi Viktóriának, a kisebbségi képviselőknek... mit tudnak, mit akarnak ők tenni ez ellen?

Rásszizmus...

jozicsenko 2008.12.08. 09:26:50

miért foglalkozna az szdsz a vidékkel? nem bázis, nem szavaznak rá

miért foglalkozzon az mszp? nem bázis, nem szavaznak rá - csak a cigányság, akik ha dolgoznak, nem függenek tőlük a segélyekért, tehát nem szabad kiemelni őket, mert az öntudatos dolgozók már adófizetők, azok meg nem biztos hogy rájuk szavaznának...

phaidros 2008.12.08. 09:28:48

A média reakciójára leszek kiváncsi - nem foglalkoznak a cigányok általi támadásokkal, szívesen foglalkoznak a rasszista indítékúnak vélt támadásokkal - ez megmagyarázható valamiféle belső önkontrollal, hogy ne gerjesszék a rasszista indulatokat, oké. De ha a fenti témát nem tartják érdekesnek, akkor már nyugodtan lehet azt mondani, hogy a médiának en bloc csak a rasszista vonal az érdekes.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.12.08. 09:31:25

Erélyesebb rendőri fellépés/hosszab börtön nem igazi megoldás, csak fegyverkezési versenyt gerjeszt az uzsorások és a rendőrök között. Most még csak befenyítik azt, aki feljelenti őket, de ha sok év sittre zámíthatnak, akkor talán egyenesen meg is gyilkolnák az ellenük fellépőket.
A megoldás nyilván az, hogy ne legyenek rászorulva az uzsorára, vagyis több zsebpénz (azt nem mondom, hogy munkalehetőség, mert ugye...). Első körben, gyors megoldásként szerintem ez OK. Inkább az államnak tartozzanak, az azért mégsem gyújtja rájuk a házat, ha nem fizetnek.

hengerfejtömítés 2008.12.08. 09:35:18

Vizibusz ugye ezt te sem gondolod komolyan? Adjunk több pénzt a saját zsebünkből hogy kifizethesse az uzsorást? Szerinted aki annyira hülye hogy havi több száz százalékos kamatra vesz fel kölcsönt az mit csinálni a több pénzzel amit kapna?

Kövér_Agár 2008.12.08. 09:37:42

Elhatárolódok magamtól is: ti biztosak vagytok benne, hogy a megélhetési jog/fajvédők köre valahol nem ér össze egy picinyt az uzsorás érdekeltségekkel? Újra elhatárolódok.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.12.08. 09:44:55

Nem kell feljelentés, ezek közvádas bűncselekmények. Ha van egy nyomozócsoport, ami erre szakosodik feljelentések nélkül is mehetnek utánuk.

Nincs ilyen nyomozócsoport. Akik létrehozhatnák, azoknak nem kell.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.12.08. 09:45:34

Vizibusz, nem vagyok benne biztos. Azon a véleményen vagyok, hogy szigorúbb büntetés -> nagyobb elrettentő erő.
Kövér_Agár, jó meglátás, természetesen elhatárolódok :)

Johnny336 2008.12.08. 09:46:05

Ez jó lesz. Aki idáig tartozott az uzsorásnak, de nem tudott fizetni, majd lesz honnan felvenni a pénzt, hogy törlesszen az uzsorásnak. Vagy ráveszi az uzsorás, hogy vegyen fel pénzt, különben roppan a csont, törik az ablak, omlik a tető, lángol a függöny...
Véleményem szerint nem 3 évre kellene az ilyeneket letámasztani a börtönbe, hanem mondjuk 15-ről induljon, aztán az ügyvéd majd lealkudja 10-re. 10 év sok idő ahhoz, hogy meggyengüljön a kinti hatalma (ugyanis mire kijön, addigra már a fejére nőnek az emberei - tehát egy faszkalap minusz). Aztán a hatalmi harcok során lesz mivel elfogni az uzsorásokat (garázdaság, gyilkossági kisérlet, lőfegyverrel való visszaélés - bizony ezeknek már kellemesebb büntetési tételei vannak...).

Lithium78 2008.12.08. 09:46:46

nem lenne megoldás ország más részén élő rendőrök "átcsoportosítása" egy-egy akció erejéig? azokat nem tudják fenyegetni. bár, akkor már tényleg egyszerűbb egy kommandós csapatot kivezényelni, h rendet rakjon.

Kövér Agár: jó kérdés. így hétfő reggel inkább nem akarok belegondolni...

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.12.08. 09:50:33

Lithium78, az nem megy, csak Budapestre tudnak felvezényelni rendőröket egy-egy "akció" erejéig ;)

Johnny336 2008.12.08. 09:54:43

Elviekben, a "régi" időkben, az átkosban, a legsötétebb komenizmusban rendőr nem szolgálhatott a lakóhelyén. Nekem legalábbis egy volt rendőr ezt mondta. Elhiszem neki. Ráció van benne bőven.

Kövér_Agár 2008.12.08. 10:04:56

És ha létrehoznának egy központi rendvédelmi szervezetet, 180 cm-nél magasabb, jól kiképzett és megfizetett tökös legényekkel, különleges jogosultságokkal? (hogy ne a 65 kilós Kovács 22. őrvezető családját fenyegesse meg Paczók Rozi?)

DArchAngel 2008.12.08. 10:24:09

Különleges jogosultságokkal? Fejlett (ál)demokráciánkban ilyet ám nem szabad csinálni! Itt minden embert ugyanazok a jogok illetik meg, az uzsorás rablógyilkost is, meg a becsületes adófizetőt.
Pedig számtalan példa van arra, hogy ez így el van b*szarintva. Elég megnézni az USA-t, ahol lassan nem bírják börtönnel, ahol csak gyúrnak meg zabálnak az elítéltek. Vagy Nyugat-Európát, ahol a nagy fene PC-ség miatt lassan több joga lesz a muzulmánoknak, mint az anyanépnek.
Lesz még ebből az idióta, képmutató, "jájj dehát mindenkinek joga van mindenhez" hozzáállásból rohadt nagy gáz.

derelyegrádi szellem 2008.12.08. 10:27:49

A helyi rendőrség biztos nem fogja ezt megakadályozni, felderíteni, mert hát ne tagadjuk ők is részesülnek ebből az üzletből némi baksis formájában.

Ráadásul az állam magára is hagyta a bűmüldőző szerveit, mert eszközállomány és pénz nélkül ez nem megy. Érdekes, hogy másra van 10 millió nyomravezetői, meg 2000 rendőr talpig beöltözve 100 csávó randalírozása mellé asszisztálni.

Meg békés utcai felvonulók (2006. okt 23.) agyba- főbe verésére.

De a vidéki adófizető állampolgárok személy-, és vagyonvédelmére nincs. Nem is akarnak adni rá. Mert ők - Gyurcsányék szemében - le vannak szarva. Nem tartoznak feltétlen a szavazóbázishoz, így mehetnek a levesbe. Terrorizálják őket nyogodtan.

Kövér_Agár 2008.12.08. 10:29:05

A példámat én sem térben máshonnan gondoltam, hanem időben máshonnan. ; -)

Kövér_Agár 2008.12.08. 10:32:17

Szellem! Igazad van, de szerintem az a legnagyobb baj, hogy az állam nem védi meg a rendőrt (a fenyegetésektől, zsarolástól, jogvédőktől). Maga alatt vágja a fát.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.12.08. 10:40:19

Na nézzük. Azt gondoltam, hogy ez a cikk majd felkelt, de mégis csak meg kell innom azt a Red bull-t. Ugyanis a fent pedzegetett probléma nem új sajnos, és ami le lett írva azt mindenki tudja, és senki nem tesz ellene.

Ugye a rendőrség miért tenne? Bőségesen részesül a "bevételekből". Ha esetleg volna 1-2 becsületes rendőr a környéken, annak hamar elveszik a kedvét a becsületességtől vagy a sáros felettesei, vagy direkt úton az uzsorás testvérek.

Nincs pénze a rendőrségnek? Érdekes ha csak kiejti valaki azt a szót, hogy Gárda, egyből ott terem egy kisebb hadsereg.

Aztán, hogy még kiknek is jó ez az állapot? Igen, bizony jól mondod, a kisebbségi vezetőknek/képviselőknek. Egyfelől a tökömet rá merem tenni, hogy bőségesen benne vannak a bizniszben, másfelől ha nem húzná senki a hátrányos helyzetűeket, akkor kiknek az érdekeit kéne védeni....

Azt sem értem, hogy ezt a fogyasztási kártyát is miért 2008-ban kellett kitalálni, én úgy vélem kicsit elkéstek vele, és annyit fog érni mint halottnak a málnakrém.

Roxvox 2008.12.08. 10:40:38

Valamikor a boldog békeidőkben, ha a körzeti megbízott bement a kocsmába, vigyázban állt mindenki. most jó esetben leköpködik, lebuzizzák, de azért minden rendben van, csak a tekintély nulla.
Egyébbként, ha a kedves próbanégereknek olyan nagyon rossz itt, talán át kellene települniük szlovák szomszédainkhoz, ott biztosan kedvesebbek lennének hozzájuk (ott az ilyen jellegű problémákat európai módon oldják meg).

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.08. 10:48:23

Vissza kéne állítani a csendőrséget.

Roxvox 2008.12.08. 10:49:22

Kedves Kolompár ÚÚÚR-nak inkább azzal a 16 millával kéne elszámolnia, mint állandóan rasszistát ordibálni.

Tilcsák Bea (törölt) 2008.12.08. 10:51:16

körbegondoltam, nincs más megoldás...csak a végső?
(elhatárolódom)

igazábül ez a demokrácia egyik tipikus betegsége: szigorú(bb) törvényeket kéne hozni, de akkor a lelkes szabadságvédők kiabálnak, hogy jogok és satöbbi, pedig az átlagember sosem használná a demokráciát szélsőségesen; viszont egyes norvégok csak szélsőségesen használják, ez ellen viszont így nincs törvényes fegyver.
és a kígyó a saját farkába harap.
-
egyszer nem nézek oda, mert a tehetetlenség idegesít és dühít, másszor szíjjelcsapnék köztük, de azt meg nem tehetem.
de tényleg, mit tehetné(n)k mi?

mert valamit kell, nem vitás.

Roxvox 2008.12.08. 11:01:01

Miből van több a világon zsidóból, cigányból, vagy rasszistából? Csak egy álom, hogy mindegyikből elenyészően kevés.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.12.08. 11:01:27

hengerfejtömítés · www.petymeg.hu 2008.12.08. 09:35:18
IDEIGLENESEN jó lesz a pénzlapátolás is. Nyilván egy hosszútávú munkáhozsegítő program kidolgozása nem egy hónap (inkább egy év) addig meg lehet ezzel oldani. Nyilván a hülyébbje ezt is el fogja inni, de talán van rá esély, hogy egy-kettőnek közben megjött az esze, csak nem tud kimászni az uzsorából.
Bár, mondjuk ezt természetes szelekciónak is fel lehet fogni: a segélyelivó hülyék (és családjuk) szépen kipusztul, ezáltal az uzsorás is kipusztul, probléma többszörösen megoldva.

Roxvox 2008.12.08. 11:13:07

Van legális uzsora is, lásd Provident, mekkora is a thm? Csak az a külömbség, hogy ezek nem agresszívak.

Narrátor (törölt) 2008.12.08. 11:26:15

Vizibusz 2008.12.08. 11:01:27
hengerfejtömítés · www.petymeg.hu 2008.12.08. 09:35:18

Remélem, Vízibusz, hamarosan fölkelsz naiv álmodozásodból és kidugod az orrod a zord magyar valóságba, vagy leereszkedszn a II. kerületből.

Roxvox 2008.12.08. 11:34:11

Kis ország, nagy SZAR!!!!!!!
Kérnék három dolgot megemlíteni, ami normálisan működik ebben az országban.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.08. 11:48:47

Roxvox 2008.12.08. 11:34:11
Politikusi költségtérítés, politikusi seftelés, politikusmaffia

Roxvox 2008.12.08. 11:52:43

Combi
A normálison azt értettem, hogy közmegelégedésre.
kicsitbob
Egy OK.

Kenguru 2008.12.08. 11:56:28

"A rendőrök most gyakorlatilag versenyt futnak az idővel, hogy ki találja meg előbb az elkövetőket, ők vagy a haragosok egymást. Ha az utóbbi következik be, a zsaruk szerint a kriminalisztika egyik legvéresebb összecsapása várható."

Floridban amikor az latino kokainmaffia eddig jutott, az idosebb Bush elnok kivezenyete a hadsereget(nemzeti gardat).
Asszem a Rebisz keszulhet...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.08. 12:02:43

Roxvox 2008.12.08. 11:52:43
Szegény cigók védelme a gonosz nácifasiszták ellen
Cociális segíly osztása
13. havi nyugdíj megőrzése

Johnny336 2008.12.08. 12:06:56

Nem készül itt senki és semmi.

Majd ha el kezdik irtani egymást, akkor Mohácsi Viki a BBC-nek fog sírni, hogy a magyarok halomra ölik szegíny romákokat, ránkküldik egész Brüsszelt, Strasbourg-ot az összes jogvédővel, és liberalista, demokrata barommal, az emberi jogok bírósága elítéli a magyarságot, kollektíven mint nemzetet az elharapódzó rasszizmus miatt, és küldik azonnal a NATO-t, meg ENSZ Békefenntartókat, hogy hónaljon vágják a rosszfiúkat (=rasszista, kirekesztő magyarok). Aztán le leszünk gyalulva, mint a szar, és megalapítják a Független Cigány Banánköztársaságot, visszahozzák a középkori rabszolgarendszert, ahol a faszkalap magyarok fognak nekik gürizni koszt-kvártélyért. Aztán ha egész Brüsszel, Strasbourg, az összes jogvédő, és liberalista, demokrata barom, az emberi jogok bírósága szól nekik ezért, akkor őket is lerasszistázzák, és az ENSZ Békefenntartók saját magukat fogják tarkón csapni. Az emberi jogi bírák saját magukat fogják lecsukni, a liberális, demokrata barmok pedig a saját jogaikat fogják még inkább leszűkíteni, nehogy ilyen példátlan rasszizmus teret nyerhessen Európa-szerte.

more 2008.12.08. 12:12:01

nekem van egy elkepzelesem, h hogyan fogjak egy kis ido mulva draga vezetoink 'megoldani' a romakerdest: megint fel fognak venni egy olyan meretu hitelt, amit meg a dedunokaink unokai is nyogni fognak (ha egyaltalan leteznek majd), arra h mongyuk iskolaztassuk egy kicsit jobban a ciganyokat, hozzunk nekik letre melohelyeket, meg ilyen kis aprosagok, amik a vilagon semmit nem fognak megoldani, mivel olyan rettenetes meretekben elszaporodtak a dragak.

nem kommentelem a sajat kommentemet, mert csak elhatarolodnek tole....azt meg nem szeretek

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.08. 12:13:49

more 2008.12.08. 12:12:01
Munkahelyteremtésre javasolnám a Szahara művelésre alkalmassá tételét.

more 2008.12.08. 12:16:46

ja combi, en is hallottam rola, h abban hatalmas lehetosegek rejlenek, meg sziberiaval kapcsolatban is hasonlokat:))))

Johnny336 2008.12.08. 12:20:21

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.12.08. 12:13:49

Referencia-munkának pedig ott a Kalahári-erdő :D

Makk Marcsi 2008.12.08. 12:24:01

Be kellene szüntetni mindenfajta segélyezést! Családi pótlékot is beszüntetni, gyermekvállalás ösztönzésére családi adózást, adókedvezményt, drasztikus adócsökkentést (hogy azért gondoljunk a magyar szaporulatra is). Az összes kiskaput ilyen-olyan igénylést, segélyt, támogatást stb. egyszer és mindenkorra el kell tünteni a rendszerből, mert így sosem mászunk ki ebből a mutyi világból. Max. kizárólag természetbeni juttatásokat kellene adni a rászoruló gyerekeknek - hogy kicsit szociális is legyek :).

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.12.08. 12:32:10

Johnny336 2008.12.08. 12:06:56

Bakker, ez egy South Park epizód forgatókönyv-ötlete is lehetne...

Johnny336 2008.12.08. 12:36:42

Ha adókedvezmény járna a gyerekek után, tuti csinálnék kapásból kettőt hármat, és nem fizetnék adót. Egyből csomó pénzem lenne, mert a bruttóm megegyezne a nettóval. Mindenki jól járna. Én is, a gyerekek is (mert fasza apjuk lenne, és csodálatos anyjuk - a kedves feleségem személyében:D), a társadalom is, mert termelném az utánpótlást (kisadózók).

Johnny336 2008.12.08. 12:38:00

Meg különben is: okos, szép és mindenekelőtt makk egészséges (tehát nem leszázalékolt, segélyen élő!!!) életerős lurkók lennének. :D

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.08. 12:40:29

more 2008.12.08. 12:16:46
Jajaja, addig kell Szibériában dolgozniuk, míg nem lesz belőle egy trópusi turistaparadicsom :)

Kövér_Agár 2008.12.08. 12:40:40

Johnny336
Így legyen. De akkor politikus uraimék miből lopnak majd megélhetésileg?

System failure. :) 2008.12.08. 12:45:03

*************** cenzúráztam magam és egyben elhatárolódom. magamtól. Halkan jegyzem meg hogy a csákány a fejbe híve vagyok. Ismét elhatárolódom magamtól. Annyit kellene tenni hogy a magántulajdon és ÉLET védelme BÁRMILYEN ESZKÖZZEL. Aztán jöhetnének lopni, késsel fenyegetőzni. Arcon durrantom és kész, probléma megoldva. Nem kellene milliókat költeni havonta gyilkosokra. Persze a segélyezést is megszüntetném, aki meg kitalálta a "megélhetési bűnözést" azt tarkónlőném a magyarság ellen elkövetett büntett miatt. Komolyan gondolkodom hogy aláírásgyűjtést kezdeményezek a magántulajdon és emberélet védelme érdekében. Jah hogy alapvető JOG? Csak a nem idén barnultak miatt sérülnek az ALAPVETŐ jogaink? A *****************************************
************************* -t ennek a fene nagy demokráciának. A cigány védőket is kikiáltanám magyarelleneseknek.... Légy oly kedves és ne töröld ki a hsz-emet.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.12.08. 13:01:05

vástágbírkés tesvírek, egy kis örömabódottág:

(mitulátbáti hotta)

kuruc.info/r/35/31724/

derelyegrádi szellem 2008.12.08. 13:01:57

a családi adókedvezményt pont azért szüntették meg. A te gyerekeid vélhetőleg gondolkodó, dolgozó, így némiképp vagyonilag független emberek lesznek. Ilyenekre nincs itt szüksége a szociknak, de különösen szadeszéknek. Nekik oylan "lakosságra" van szükségük, akinek a szavazata 4 évente 1000-2000 Ft, meg egy kis lejárt szavatosságú tészta ráfordításából megszerezhető.

A fenti "szavazót" meg egyszerűen eltartatja veled.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.12.08. 13:19:17

derelyegrádi szellem 2008.12.08. 13:01:57

miért van az, hogy olyan sok ember gondolkodik és látja, hogy ez így nem jó, nagyjából sejti, hogy mi lenne a helyes és mégse történik semmi.
Miért?

Makk Marcsi 2008.12.08. 13:30:35

Na ezt a kérdést én is felteszem magamnak nap mint nap... Igazi talány

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.08. 13:30:39

more,
te a roma Marshall-segélyre gondolsz?

misikeh
Azért, mert ránk vonatkozik a Btk.

more 2008.12.08. 13:32:55

a hetvegen cirka fel orat magyaraztam olasz pajtasaimnak a hazai helyzetet, amit szellem is ir, nagyjabol ugyanigy....nem ertettek a logikat, h miert jo egy kormanynak az, ha az orszag lezullik alola...amikor megertettek vegre, megallas nelkul karomkodtak, es halalbuntetest javasoltak a politikusainknak....mondtam nekik, h fasisztak es nacik:)))) aszontak az ilyen sztorik hallatan elojon beloluk a melytortenelem:)))))

derelyegrádi szellem 2008.12.08. 13:35:03

misikeh

Erről a problémáról kb 1-2 éve esik csak szó. Mostanra törte át a ballibek által szisztematikusan felépített és nagyon szigorúan őrzött tilalomfát az elkeseredettég. Most már az emberek egy része ki meri mondani azt, amit eddig is látott, csak azt hitte hogy ő rásszista ha így látja, mert az sulykolták neki. Mostanra rájöttek az emberek, hogy sokan mások és látják, és ugyanúgy mint ő. És mindenki nem lehet rasszista.

De amire van igény (erre most lesz majd igazán, amióta közbeszéd tárgya, pl. Orbán is kezdi pedzegetni, már kkf. ügyben megszólalt, ami tesztelése volt sajtónak és az embereknek is) azt előbb utóbb a politikai marketing is "árulja", légüres térben ilyen nem maradhat. Van remény, csak az idő fogy. Az viszont vészesen.

lampaules 2008.12.08. 14:45:26

Zero, szerinted ez nem amolyan kormánypropaganda, hogy szegény cigányok, mennyit szenvednek, ezért nincs pénzük semmire?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.08. 17:50:30

off

www.fn.hu/belfold/20081208/vadat_emeltek_kolompar_orban_ellen/

A cikkből két részt szeretnék kiemelni:
"...büntetett előéletű Kolompár Orbán elsőrendű vádlott..."
És ő az OCÖ elnöke, a cigányok első embere? Ahhoz nem kell erkölcsi?

"Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes elmondta: a nyomozás során fény derült egy újabb bűncselekményre is, amelyben szintén érintett a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet. Abban az ügyben folyik a nyomozás, de lényegesen nagyobb a kárérték, és több szervezet is érintett."
Így sajnos soha nem várhatjuk, hogy felemelkedjenek, ha a saját vezetőik lopják el a tanulásukra, egyebükre kapott pénzt. Meg kell szabadulni ezektől a megélhetési politikusoktól, mert különben marad minden a régiben. Sőt, csak egyre rosszabb lesz.

derelyegrádi szellem 2008.12.08. 18:02:24

"És ő az OCÖ elnöke, a cigányok első embere? Ahhoz nem kell erkölcsi?"

De kell. Csak ha teljesen tiszta, és erre helyben és azonnal nem tudsz elfogadható magyarázatot adni, akkor kár is indulnod a posztért. :)

Higany 2008.12.08. 19:02:04

Olaszországban hasonló esetben az ejtőernyősöket meg a hegyivadászokat vetik be...

"1992. július 25-én, egy csöndes szombati hajnalon három katonai szállítógép landol a palermói Punta Raisi repülőtéren (amit nem mellesleg 1995 óta úgy hívnak, hogy Falcone e Borsellino…); a gépekből háromszáz vörös barettes, szép szál legény szállt ki, majd a kicsit régimódi, de jól bevált Beretta BM59 Parával olasz módra a karjukban siettek a rájuk váró terepjárókhoz, s két óra múlva Palermo valamennyi, jelentősebb közintézménye és nagyobb közlekedési csomópontja az ellenőrzésük alatt állt. Elkezdődött a szellemes (és egy kicsit vészjósló) módon „Szicíliai vecsernye” fedőnévre keresztelt komplex művelet, melynek célja a rend megteremtése, körözött bűnözők elfogása, a közbiztonság helyreállítása volt a szigeten.

Még aznap délután további C-130-asok és G-222-esek érkeztek, fedélzetükön további 700 ejtőernyőssel, majd a következő napokban 1800 hegyivadásszal, 800 bersaglierevel, 2200 gépesített lövésszel és 1500 tengerészgyalogossal. Szicíliában gyakorlatilag bevezették a katonai közigazgatást… Itt és most elégedjetek meg még annyival, hogy a művelet hat (!) éve alatt az olasz hadsereg mintegy 140 ezer katonája fordult meg Szicíliában rotációs alapon (egyidőben 7-8 ezer volt jelen); 14 különböző dandár küldte oda katonáit, akik több százezer igazoltatást, harmincezer házkutatást folytattak le, a 72 hónap alatt több, mint 800 kiemelt körözöttet fogtak el, pár tucat bűnözőt tűzharcban semlegesítettek, és jelenlétük okán a kriminálstatisztikák 30-40 százalékos csökkenést mutattak, szinte minden kategóriában…"
lásd:
lemil.blog.hu/2008/08/05/kulonlegesek_az_olasz_ejtoernyos_2_0

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.08. 20:17:36

Higany 2008.12.08. 19:02:04

Imádom az olaszokat .....

AsgardV 2008.12.08. 20:22:33

OFF:

Ez volt mar itt tema? (eleg regi)
www.alsozsolca.hu/k1.htm

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.08. 21:02:54

Higany

..és másnap, amikor Kovács II. Lajos őrmester felébredt a bevett szokás szerint beb@szással vegyített őrségében, a harckocsi nyomát sem találta. A Magyar Honvédség utolsó működőképes harci járműve már atomjaira oszlatva várta sorsa jobbra fordulását Kolompár Ronaldinó fém és vegyesáru kereskedő udvarán. Így a magyar kontingenst a hadvezetés kénytelen volt az egy napos - az olasz mintára rendrakási céllal megrendezett - "Olaszliszkai bebaszás" hadműveletből visszavonni.

beleszolok 2008.12.09. 00:43:00

Mondjuk az olaszoknál így is csúcson pörög a maffia. A válsággal még jól is jártak.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.12.09. 03:08:20

Én csak azt az egyet kérdezném halkan, hogy a PROVIDENT "kölcsönei" hogy a büdös faszban lehetnek legálisak? A reklámokban is kiírják a bal alsó sarokba: THM 227-453 % !!! Ez nem meríti ki a hétköznapi "uzsora" kifejezést? Hovatovább a "tisztességtelen haszonszerzés" büntetőjogi kifejezést?

Avatar 2008.12.11. 19:29:36

KuKori · csendrendfegyelem.blog.hu 2008.12.09. 03:08:20
Aki a providenttől hitelt vesz fel, az hülye. De hülyének lenni állampolgári jog.

Mellesleg látni kell a másik oldalt is: a hitelezők védelme hazánkban nagyjából a 0-val egyenlő. Ha te kölcsönadsz valakinek 1-2 hónapra, mert megbízol benne, hogy visszaadja majd, de aztán mégsem kapod meg a pénzed, hiába fordulsz az igazságszolgáltatáshoz, hogy hajtsák be. Hónapokon keresztül a kisujjukat se mozdítják meg, és egyáltalán nem lehetsz biztos benne, hogy legális úton valaha is eljut hozzád a neked törvényesen járó pénz.
Szerintetek erre mi a megoldás?

derelyegrádi szellem 2008.12.11. 20:21:05

Hát úgy tűnik Gergényi biztos nem! :)

süti beállítások módosítása