Skip to content


       Szűrés lista

Ikreimet a zsírleszívásért

A 31 éves belga pincérnő, Sonia Ringoir öt gyermeket nevel, a legkisebb három, a legidősebb 13 éves. Úgy gondolta, eggyel több terhesség ide vagy oda nem számít. Mert a  pénz kevés. Legalábbis plasztikára. Férjét legutóbbi terhessége idején elhagyta, új barátja pedig nem volt megelégedve az alakjával. Sonia ezért aztán úgy döntött, elfogadja egy meddő házaspár neten talált ajánlatát: mesterségesen megtermékenyítette magát a férfi spermájával, majd miután megfogant az ikrekkel, vállalta a kihordásukat, hogy a kapott pénzből zsírleszívást csináltathasson. Nem, nem gépeltem el. Jól olvastátok. Nem számlákra, vagy a maradék öt gyerek etetésére kellett a nőnek a pénz, hanem szépészeti beavatkozásra. Biztos úgy volt vele, hogy ő már tök profi pelenkázásból, esti meséből, bújócskából, tízórai-csomagolásból, nem fog hiányozni a két kicsi az életéből. És végre rendbe tetetheti a hasát, és talán újra az a fiatal lány lesz, aki volt valamikor. 13 évvel és 7 gyerekkel korábban.

Miss Ringoirt végül csalódott "vásárlója" jelentette fel.

– Interneten találtuk meg egymást. Eredetileg arról volt szó, hogy kihord számunkra egy kisbabát, majd kiderült, már meg is születtek a gyerekei. Ráadásul megtudtuk, hogy egy másik párnak is tett egy ígéretet – mesélte csalódottan Tamara Stegeman a Daily Mailnek.

Bizony, Sonia a várandósság alatt elfogadta a "támogatást" a Stegeman házaspártól,  majd inkább keresett egy másik párt, akiktől szülés után átszámítva 2,7 millió forintot kért a babákért cserébe. Tamaráék pedig érthető módon kiakadtak. Se gyerkőcök, se pénz.

Mivel Belgiumban nincs olyan törvény, ami megtiltaná a gyerekkereskedelemnek ezt a formáját, ezt a sajátos béranyaságot, a hatóság megalázó bánásmód és nyerészkedés miatt vette őrizetbe az asszonyt. Öt nap múlva kiengedték, szabadlábon védekezhet, és természetesen tagadja a vádakat. Ettől függetlenül eljárás indult ellene, egy hónaptól öt évig terjedő büntetést kaphat. A kisfiúkat végül egy szívbeteg barátjának adta, akinek nem születhet gyermeke.

Belgiumban pedig kampány indult a törvénymódosítás érdekében, hogy ne adhassa el senki csak úgy a gyerekét.

Magyarországon tilos a béranyaság. Pedig kereslet lenne rá, az biztos. A hivatalos verzió:

"Magyarországon jelenleg harmincegy pár vár arra, hogy megszülessen a béranyaságot rendező törvény - nyilatkozta Czeizel Endre genetikus, hozzátéve: amíg nincs törvény, "nem tudnak mit tenni".

Magyarországon először 1997-ben dolgoztak ki törvényt a dajkaanyaságról, de ezt nem szavazták meg. Aztán a Medgyessy-kormány 2002 után megpróbált egy olyan tervezetet benyújtani, amely lehetővé tette volna, hogy közeli hozzátartozók szívességből kihordhassák a rokon gyermekét. A szakértők szerint azonban számos kérdés rendezetlen maradt, így végül az a törvény sem született meg."

A feketepiac pedig természetesen virágzik, számtalan internetes fórum foglalkozik a témával, az érintettek hozzászólásaiból kiolvasható, hogy sokan romániai, a tehetősebbek pedig indiai asszonyok "szolgáltatásait" veszik igénybe.

A Nők Lapjának nem volt nehéz itthoni alanyt találnia, aki vállalná a béranyaságot:

"A vidéki nagyvárosban élő Szilvi szívesen válaszolt a kérdéseimre. Három saját gyermeke van, és szívesen vállalna még gyermeket. Az anyagi helyzete nem túl fényes, így ő hárommillió forintért vállalkozna a béranya szerepre. Egy másik vállalkozó, egy budapesti, 28 éves, kétgyermekes anyuka, Mariann, négymillió forintot kérne: „Megvan a rizikója minden terhességnek. Ez egy egyszerű üzlet: nekik szükségük van egy babára, nekem pedig a pénzre, amelyből rendezhetem az utóbbi időben kicsit megroggyant anyagi helyzetemet.”"

Ha legalizálnák itthon, vajon hányan próbálnának megélni, mint egy munkából, a szülésből?

Abba inkább bele sem gondolok, hogy milyen lelkivilága van annak, aki képes a saját testére egyfajta raktárként, hordozóként, a szíve alatt mocorgó új életre pedig pénzt termő projektként tekinteni... 

Címkék: bulvár morbid baba

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr83826151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mumli 2008.12.18. 11:09:00

Ha legalizálnák itthon, vajon hányan próbálnának megélni, mint egy munkából, a szülésből?

jópáran már most is ezt teszik :D

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.12.18. 11:11:36

Pénzért kihordják, genetikailag módosítják ... és még Mengele, meg a nácikok a sátánok. Vazz. Ez még keményebb.
Mammon rulez.

hullócsillag születik 2008.12.18. 11:11:43

Ha legalizálnák itthon igazából elenyésző lenne azok száma akik ebből akarnak megélni. Legalábbis azokhoz viszonyítva akik ma is abból élnek hogy tizennégy évesen elkezdik a gyerekgyártást, szülnek és szülnek, élnek a gyermekekért kapott segêlyből, a gyerek meg éhezik vagy bűnözik...

Lithium78 2008.12.18. 11:18:17

akkor lehetne számolgatni, h mi éri meg jobban. havonta x pénz segílyke a kölök után, ha maga neveli, vagy egy összegben sok, ha eladja. szerintem sokan állnának át a 2. variációra. a dolog buktatója, h a náci magyarok nem vennének sötét bőrű csecsemőt...

Johnny336 2008.12.18. 11:29:22

Pont ezt akartam írni én is, hogy elég kevesen vennének (szerintem NULLA, a jogvédőket is beleértve!) cigány származású béranyától gyereket.

Pedig akkor aztán megmutathatnák a Tarka Magyarok, meg Demokrata Chartások, hogy mennyire gondolják komolyan a sokszínűséget és toleranciát :D

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.18. 11:36:33

nem para. ha az emberek nem vennének cigótól babát akkor az állam elkülönítene erre a célra lóvét és megvenné ő tőlük. lennének óriási végeláthatatlan táborok ezeknek a gyerekeknek ahol szintén közpénzen nevelik őket.
"Terven felüli gyermek támogatási tárca!"

Végül is ha belegondolunk lehet itt jobb nevelést kapnának:D

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.18. 11:37:51

Hmm. Nincs vmi oldal, ahol többmilláért bérapákat keresnek? :D

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.18. 11:40:06

javítóintézet combi javítóintézet...

zerot egy haverja anno be akarta szervezni javítóba éjszakai portásnak...azzal motiválta, hogy a kis cigánycsajok nem mehetnek ki esténkét faszért ezért végigmennek minden este a portáson:D

Azt mondják am, hogy a cigány nő pinája 3 fokkal melegebb!

Lithium78 2008.12.18. 11:42:43

Combi: képzelj el egy cigány nőt, aki olyan randa, h még a fajtájabeliek sem akarnak hozzányúlni. na, mennyiért?;D

Hosszúlépés 2008.12.18. 11:48:03


Azt mondják am, hogy a cigány nő pinája 3 fokkal melegebb! - fúj, most ettem.

Amúgy most is elég sok "béranya" van, csak nem úgy hívják. A dolog lényege meg az lenne, hogy a pár saját babáját hordja ki egy másik nő, mert a genetikai anya valamiért nem képes rá. Vagy én tudom rosszul?

Makk Marcsi 2008.12.18. 11:53:19

Szerintem meg az elköttetésért kellene felajánlani egy egyszeri nagyobb összeget...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.18. 11:53:59

eric · vastagbor.blog.hu 2008.12.18. 11:40:06
Eric azért nem kapok pénzt, szóval kösznem :)

Geza 2008.12.18. 11:57:20

Először tán azzal kéne kezdeni valamit, hogy a nevelőszülőség (amúgy helyes) intézményével ne éljenek vissza:
- Renátó és Szamanta összehozza az n+1. gyereket (legyen mondjuk Leonszió).
- A cs.p.-ról lemondva(!) bejelentik a jegyzőnél, hogy anyagi helyzetük miatt nem tudják gondozni, ezért állami gondozásba adják
- Két hét múlva Renátónak a szomszéd putriban lakó bátyja, Dzsoki jelentkezik az ifjúságvédelmi osztályon, hogy ő (mint nevelőszülő) vállalná a kis Leonszió gondviselését, és erre mint rokonnak elsőbbsége is van.
- A jószívű Dzsoki így a kis Leonszió nevelését ellentételezendő szép summát kap havonta, mint nevelőszülő.
- A kis Leonszió persze már az első nap visszakerül a tényleges szüleihez, akik a pénzt a jó Dzsokival megfelezve a cs.p.-nál számottevően magasabb jövedelmet tudnak a játékgépbe szórni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.18. 12:00:59

Sejthettem volna, hogy cigányozni fogtok....

Johnny336 2008.12.18. 12:09:34

laspalmas 2008.12.18. 12:00:59
"Ha legalizálnák itthon, vajon hányan próbálnának megélni, mint egy munkából, a szülésből?"

Ezt Te írtad. Te dobtad fel a magas labdát. Arról nem tehetünk, hogy mindenki ráment :D

Geza 2008.12.18. 11:57:20
Ez már elég régóta bevett szokás a védendő fogyasztók körében. Asszem 80E körül kapnak támogatást csak azért, mert intézetis gyereket fogadnak örökbe. Persze a szokásos többi is jár mellé...elég szép summát össze lehet így hozni. Mások két munkahelyről szedik össze annak az összegnek a felét.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.18. 12:10:17

laspalmas 2008.12.18. 12:00:59
Sejthettem volna, hogy cigányozni fogtok....

Kivételesen nem én kezdtem.
Eric te mocskos náci fúj!

Johnny336 2008.12.18. 12:11:24

OFF:

kuruc.info/r/1/32248/

Ezt láttad, "Zero mester"? :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.18. 12:24:18

Felteszem másképp a kérdést.

Mit szólnátok, ha egy szép napon asszonykátok azzal fogadna, hogy kihordja másnak a gyerekét, és így végre meglesz a pénz a komplett lakásfelújításra?

Marcellusca 2008.12.18. 12:28:23

Mostanmegmármegintmillenekvagytok? :D
Hát mér baj az, hogy valakinek zsírleszívásra kell az a kis pénz? Másnak meg zsíros kenyérre. xD

Azért már sokan megelőztek, köztük Géza is. Nekem is ezek jutottak ezsembe.

Combi!
Olyan már létezik, spermabanknak hívják.
Vagy Te csak az élvezeteket, testi kapcsolatokat hajkurásznád? Te kis perverz! :D
Meg tudlak érteni, ha így gondolkodsz, mert nincs is annál jobb.
De mi van akkor, ha Litthium-féle verzióval találnád magad szembe. És nem mesterséges megtermékenyítés, hanem hagyományos módszer. És nem biztos, hogy elsőre sikeres, tehát lehet mégegyszer, kétszer .... :D

Marcellusca 2008.12.18. 12:31:05

laspalmas 2008.12.18. 12:24:18

Maradna a festetlen lakás a pókhálóval. :D
Vagy én is mennék bérapának. Legalábbis így hívnám a csajozást. xD

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.18. 12:31:16

Nézzetek rá a csaj fejére. Egyszerű, mint a facsavar. Naphosszat bambulja a Mounikaso helyi kiadását, bedumálja magának a barbamama attitüdöt. Ennyi, ilyen primitív, ennyire hisz a pénzben, a fogyasztói társadalomban. A többi porontyát lehet csak sajnálni. A szellemi nyomor öntermelődik.

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.18. 12:33:47

laspalmas

Asszonyka megkapná élete első pofonját tőlem. 8 év házasság és 3 realizált gyerek után. Egyébként is, elégedjen meg a szocpollal. Ha az ember nem issza el, az is jól jön három gyerek után, hiteljóváírásként.

GatyaPityu 2008.12.18. 12:37:56

Lehet, hogy most meg fogok döbbenteni néhány embert a véleményemmel, de én ezt a béranyaságot egy elfogadható - nem dicsőítendő, hanem szükséges rossz dolognak tartom. Ha adott egy házaspár, aki gyereket szeretne, de nem lehet neki, és adott egy nő, aki anyagi helyzeténél fogva hajlandóságot mutat a béranyaságra, akkor azt mondom, egyezzenek meg. Mindenki jól jár - még a gyerek is, hiszen egy olyan pár, akiknek nem lehet saját csemetéjük, talán sokkal jobban fogja szeretni és értékelni a kicsit.

"Ha legalizálnák itthon, vajon hányan próbálnának megélni, mint egy munkából, a szülésből?"
- Ezt már most is nagyon sokan, nagyon profi módon művelik (ugye nem kell leírnom, hogy melyik kisebbségi népcsoportra célzok), csak ők nem eladják a gyereket, hanem felveszik utánuk a segílykéket, s közben a kölyökből meg profi bűnözőt nevelnek. Inkább ezen kellene változtatni, de nagyon gyorsan, mert az egy dolog hogy tiltják a béranyaságot, de elfogadhatatlan, hogy eközben a segélyezési rendszer hibájából egyes lumpen elemek futószalagon ellenek (fialnak) utódokat, akikről aztán eszük ágában sincs gondoskodni. Ez a nagyobb probléma, mint a béranyaság.

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.18. 12:39:54

Ép ésszel viszonylag könnyű belátni, hogy vannak dolgok, amik nem forintosíthatók. Ha ez nem sikerül, és sikerül elkenni a határvonalat (mondjuk a szabadidő pénzre váltásával) akkor borul a magánélet. Nem olyan bonyolult dolog ez. A gyerek forintosítása meg - világlátásom szerint - szélsőségesen bizarr dolog.

GatyaPityu 2008.12.18. 12:40:42

Látom nemcsak nekem jutott eszembe a megélhetési gyerekfialás. (Bocsi, de erre nem tudok más szót használni)

kribe 2008.12.18. 11:11:43
A hozzászólásod abszolút korrekt, csak a végén az "éhezik vagy bűnözik a gyerek" helyett én inkább az ÉS logikai kapcsolatot használnám...

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.18. 12:42:52

Atro,

ez már jelenleg is működik, egy nagyon jó barátoméknak nem lehet gyerekük, és ők örökbe fogadták egy lánytól, aki anyjával él egy szoba-konyhában és főiskolás. Vedd észre a külömbséget: nem pénzért vásárolták, hanem örökbe fogadták a gyereküket. Ízlelgesd magadban - nem ugyanaz.

GatyaPityu 2008.12.18. 12:45:12

Johnny336 2008.12.18. 12:11:24

- Nem biztos, hogy olyan jó lesz ez Zero-nak, ha a Kuruc.info-n méltatják őt... Esetleg még hozzá is bekopogtat a rendőrség egy szép napon. :-(

GatyaPityu 2008.12.18. 12:48:26

koborló 2008.12.18. 12:42:52
- Értem én, téged nyilván az zavar, hogy ebbe belevonják a piszkos anyagiakat is, ugye?

Marcellusca 2008.12.18. 12:49:14

koborló 2008.12.18. 12:31:16
"Egyszerű, mint a facsavar."

Ezt kikérem a facsavarok nevében! :D
A facsavar egy bonyolult szerkezet. Ez a nő meg még a faéknél is egyszerűbb.

Lithium78 2008.12.18. 12:49:21

Atro: igazad van, vannak családok, ahol tényleg szükség lenne béranyaságra, mert nekik nem jön össze valamiért. de. Magyarországon már akkora hagyománya van a gyerekből való pénzkeresésnek, h a béranyaságban résztvevők 99%-a abból a rétegből kerülne ki, akik eddig is futószalagon gyártották a kölköket a segíly reményében. h a párok nem akarna cigány kölköt? akkor mocskos rasszista mind! jöhet az, h nem válogathat a béranyák között, mert a jogait sértené, ha a cigánysága miatt nem mennének hozzá. meg pár hasonló vidámság.

laspalmas: inkább maradok a lepukkant lakásban. ha az asszony nagyon ragaszkodik a felújításhoz, akkor felveszek még 2 plusz állást, h meglegyen, de ilyenbe nem mennék bele.

Sussudio 2008.12.18. 12:50:25

Szerintem ennek semmi köze a cigányokhoz, nem is hinném, hogy őket érintené a problémakör.

Kétségtelen tény, hogy a cikkben szereplő asszonyság igen fura erkölcsi értékrenddel bír.

Viszont.. Ettől még nem a béranyaság intézménye az ördögtől való, és lehetnek egészen más esetek.

Pénzért odaadni a gyereket? Hm.
Azért ez nem egészen ugyanaz. Klasszikus esetben ugye a pár mesterséges megtermékenyítéssel létrehozott embrióját hordja ki a béranya. Innentől kezdve ki is az anya?
Nem hiszem ráadásul, hogy az anyaság kizárólagos ismérve a 9 hónapos szoros testi kontaktus anya és gyermek közt.
Ott van a genetikai kapcsolat - de ennél még fontosabb a lelki.

Nem feltétlenül az ilyenekre kell gondolni, mint a cikkben szereplő "anyuka".
Mi van, ha valaki tényleg megismer egy párt, szereti őket, neki már van gyereke, nem volt gond kihordani stbstb és segítő szándékból vállalná?
Biztos, hog lelkileg nehéz, ezért minden ilyen esetben szigorú pszichológiai vizsgálat kellene.

De... megfelelő körülmények közt - a rengeteg ellenérv ellenére (pl. -természet rendje, - így is sok az árva, inkább fogadjanak örökbe stbstb) szerintem alapvetően nem egy ördögtől való dolog ez.

A nők - néhánan:) - segítenek egymásnak a szoptatásban, tejet adnak a másik kismamának stb stb.

Miért nem képzelhető el, hogy van olyan nő, aki ezt is vállalná, nem elsősorban a pénz, hanem a segíteni vágyás miatt?
Szerintem elképzelhető.

És a pszichológiai nehézségek ellenére ha lélekben a másik, nem kihordó (genetikai) anya készül az anyaságra, a másik pedig elfogadja "köztes" szerepét, akkor egy picit olyannak is tekinthető a dolog, mint jó hosszantartó bébiszittelés.

Aki annyira vágyik gyerekre, hogy ezt a megoldást választja, az nem hiszem, hogy egy megbízhatatlan cigánynőt választ - hiszen fontos neki, hogy a kismama egészségesen éljen, étkezzen stbstb.

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.12.18. 12:52:38

a juno az jo film szerintem, es tok korrekt a szitu benne. de a csaj nem penzert csinalta, hanem "veletlenul" lett terhes es felfogta h tul fiatal hozza, es rendes szuloket keresett a bebinek. az mas teszta h apa nem volt kepben, de akkor is rendes anyat kapott a kolok.

Sussudio 2008.12.18. 12:55:54

Mindenhol, ahol engedélyezett a béranyaság a szülők választják ki a béranyát...

Nem egy "béranyalista" van az állmanál, azt abból lehet válogatni, hanem személyes ismeretség alapján választanak a jelentkezőkből.

Ennélfogva hülyeség, hogy attól lenne valaki lerasszistázva, hogy nem cigányt választ...

(BTW az örökbefogadási listákat sem cigánygyerekek vezetik, ettől még nem igazán lett téma örökbefogadókból, hogy milyen szutyok rasszisták...)

Mellékesen ugye "fogyik a magyar". Úgyhogy nem hiszem, hogy rosszat tenne az "elméleti" lehetőség biztosítása.

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.18. 12:58:51

sussudio,

nagyon sokáig nem tartottam magamat komzervatívnak, de ez, úgy látszik, a korral jár. Nem tartom jó ötletnek a meleg házasságot, a homokosság iskolában hirdetését, a semmibe-segélyezést és a béranyaságot sem. Olyan ajtókat nyitogatunk ezekkel, melyeket nem kellene. Nem kell szerintem az emberekkel elhitetni, hogy a család - társadalom fogalomrendszere többet is elbír, hiszen jelenleg is már recseg-ropog ez az intézményrendszer, és még az ultraradikális liberálisok sem tudják megmondani, hogy mi léphetne ezek helyébe. Maradnak a csonka családok, 40-es szinglik és elhidegültség.

hullócsillag születik 2008.12.18. 13:00:05

magyarországon még az is elképzelhető hogy a béranyaság jövendőbeli törvényi "szabályozásában" meghatároznák hogy nem választhatod ki az anyát hanem a béranyaságra regisztráltak valamiféle listájáról kapnád. Nehogy cigányaink kimaradjanak egy ilyen pénzkereseti lehetőségből....

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.18. 13:01:03

sussudio,

fehér gyereket (egy év alatt) nem nagyon találsz az örökbefogadási listákon. Fent említett barátomtól tudom (olvass vissza).

Sussudio 2008.12.18. 13:02:48

"Ha legalizálnák itthon, vajon hányan próbálnának megélni, mint egy munkából, a szülésből?"

Akik rendes munkából éltek eddig, azok közül kevesen. Akik meg eddig sem abból éltek, azoknál miért baj? Társadalmilag hasznosabb, mint a lopkodás...

"Ép ésszel viszonylag könnyű belátni, hogy vannak dolgok, amik nem forintosíthatók. "

Abszolút.
Gyereknél pláne - nem forintosítható a gyermekem egészsége... Aztán mégis befizetem úszásra, mert az jót tesz neki...
:)
Na jó, ez egyszerű példa volt.

DE: nem forintosítható, hogy meghal az apánk/férjünk stb stb - de ettől még az életbiztosítást Te is megkötöd, nem???

Marcellusca 2008.12.18. 13:03:00

Sussudio 2008.12.18. 12:50:25

A probléma nagyon összetett, gondolom ezért nem nagyon favorizálják a nálunk demokratikusabb (némi kivétellel) országokban sem.
Mi van akkor, ha megromlik a kapcsolat a béranya és genetikai szülő között?
Mi van akkor, ha betegen születik a gyermek? Kinek a hibája lesz?
Mi van akkor, ha a béranya újabb pénzbeli követelésekkel áll elő?
Mi van akkor, ha a béranya a megszületett gyerekről mégsem mond le?

És ez csak néhány gondolat. Nem olyan egyszerű ez, mint amilyennek első blikkre hangzik.

Horizont 2008.12.18. 13:05:41

A béranyaság nem cigánykérdés. Sőt igen messze van tőle. Sajnálom azokat a párokat akik mindent megadnának egy gyerekért és nem lehet nekik. Ennek a belga nőnek a fejében vannak súlyos gondok. Sajnálom az 5 gyerekét. Rossz helyre születtek.
Az igaz a világ ma a pénz körül forog, de vannak dolgok amiket nem lehet aprópénzre váltani. Ilyen egy kisbaba léte. Aki bevállaja a béranyaságot (nem pénzért) lehet nem is tudja mire vállalkozik. Szültem 3 gyereket tudom miről beszélek. A férfiak ezt is másképp látják!

Lithium78 2008.12.18. 13:07:10

ha már itt tartunk. béranyaság, mint olyan. javítsatok ki, ha tévedek, de nem arról szól a dolog, h ha egy nő nem képes teherbe esni, vagy kihordani a gyereket, akkor az ő - a férje által - megtermékenyített petesejtjét hordja ki egy másik nő, tehát genetikailag 100% a szülőé?

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.18. 13:08:49

Horizont

"A férfiak ezt is másképp látják! "

Nem hiszem ;) Olvass kicsit vissza a kommentekben.

Sussudio 2008.12.18. 13:09:54

Koborló,

sok dologban igazad van és nagyjából egyetértek. Én sem vagyok egy vadliberális, sőt, általában az derül ki, hogy nagyon nem...:)
De a béranyaság megfelelő pzsichológiai keretek közt szerintem nem lerombolja, hanem építi a családokat.

Nézd, szerintem pl elég könnyen elképzelhető, hogy annak, aki annyira vágyik gyermekre, hogy béranyát fogad sokéves küzdelem van a háta mögött gyerekügyben. Feltehetően ezerszer jobban fogja értékelni az így létrejövő családját, mint más...

Ha valakit elsődlegesen a segíteni vágyás ösztönöz, és nem a pénz, akkor mi a gond ezzel?

Mondtam, hogy ezt szűrni kell, mindenképpen.

De a lehetőség önmaga szerintem nem elevetendő.

Pl. mi van, ha nekem van 3 gyerkőcöm (csak egy van amúgy:), mindig könnyen szültem. Van nekem egy barátosném, aki 5 éve próbálkozik szülni. Nem tud gyereket kihordani, 5X elvetélt. Ő a gyerekem keresztanyja, tizenéves a barátságunk.
Én vállalnám érte azt a kilenc hónapot.

Szerinted ez rossz?
Ha én vállalom, hogy kihordom neki

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.18. 13:13:17

Nem, ez így stimmel, de sztem ez így örökbefogadás volna, ahol a pénznek nem lenne szerepe. Legalábbis úgy gondolom, hogy ezt nem pénzért tennéd.. Nekem ebben az egész eljárásban a beárazódással, a pénzzel van bajom.

Sussudio 2008.12.18. 13:14:02

Lithium,

de, klasszikus esetben erről van szó! Mármint a genetikai any megtermékenyített petesejtje kerül a béranyába.

Egyéb esetben nem béranyaság, hanem örökbefogadás!!! (Akkor is, ha az apa a másik nő férje!)


Marcelluska,

ezeknek a kérdéseknek a nagyrésze csak akkor merülhet fel, ha TILTOM a béranyaságot, és ezért nincs rá vonatkozó törvény és nem jöhet létre jogszerű megállapodás a felek közt.

(A betegség illetve a "nem akarja átadni" szintén szabályozhatóak - de ez tényleg nagyon nehéz, ezek miatt mondom, hogy komoly pzsichológiai tesztek kellenek minden esethez.)

Marcellusca 2008.12.18. 13:14:59

Horizont 2008.12.18. 13:05:41
"A férfiak ezt is másképp látják! "

Mán ezt a kirekesztést, általánosítás! :D

Nem biztos, hogy igazad van. Nem olyan bunkó az összes férfi, hogy ne fogná fel a dolog lényegét.

Sussudio 2008.12.18. 13:18:20

Kóborló,

persze, hogy nem pénzért, az egy speckó eset.

De attól még, hogy valami berazódik, nem feltétlenül lesz rossz...

Az öregek gondozása pl ugye elvileg a fiatal családjának a feladata lenne, egy emberi kötelezettség. De ha valamiért az nincs, nem megy, akkor bekerül egy öregotthonba. Ott a nővér fizetést kap a gondozásáért - tehát egy természetes emberi kötelezettség "beárazódik"...

De ettől még az a nővér (annak ellenére, hogy fizuért dolgozik!) lehet nagyon önfeláldozó, jó nővér, aki szereti, amit csinál, nem?

(Mondjuk csomó dologért pénzt kapunk, amit azért csinálunk pedig, mert szeretjük! Azért kezdtük el. Pl a szerencsésebbek a munkájukat.)

Sussudio 2008.12.18. 13:20:44

Ezért mondom, hogy szerintem nem azzal van a baj, ha valaki pénzt kap érte, hanem azzal, ha CSAK a pénzért csinálja. (De ez ugyanúgy borzalmas pl az elített nővérkénél is...)

Marcellusca 2008.12.18. 13:21:55

Sussudio 2008.12.18. 13:14:02

Igazad van, csak arra akartam rávilágítani, hogy nagyon pontosan és részletesen le kell szabályozni az egészet. Különben több probléma merülhet fel, mint amennyit megoldanánk.

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.18. 13:27:57

Sussudio,

igen, de ezt már írtam, az a bizonyos határvonal. Annak nem kellene elmosódnia. A gongozás munka -- pénz jár érte (egy normális társadalomban). Örökbefogadás (gyereknevelés, együtt töltött szabadidő, adakozás,..) -- privát "ügy" : nem árazható be.
(Most eszembe jutott egy ElBandi jelenet, amikor a fia felnevelésének a költségeit számolgatja számológépen - hogy kiállítsa neki a számlát)

Sussudio 2008.12.18. 13:33:29


"(gyereknevelés, együtt töltött szabadidő, adakozás,..)"

Khm, tiltakoznék.
Volt egy időszak, amikor bébiszitternéni vigyázott a nap egy jó részében a gyerekemre. Ez neki munka volt , pénzt kért és kapott érte természetesen. De a gyerekemet imádta, nagyon jól foglalkozott vele, és mikor a kicsi ovis lett és megszűnt a bébiszitterszükségletünk, akkor bizony nagyon sírt...

Tehát a gyereknevelés is "beárazható".

BTW mai társadalmunkban ha az anya csinálja, akkor is "be van árazva" részlegesen -
apa dolgozik, pénzt keres, anya csemetével otthon.
Ha válnak, akkor asszony bizony-bizony kap a keresményből, amit apjuk hazahordott a házasságuk alatt. Plusz anya állambácsitól GYES-t és GYED-et kap.
Tehát a gyereknevelés társadalmi szempontból "munka", ami igenis be van árazva...

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.18. 13:38:31

és a végén benyújtod a számlát a csemetéknek.. (a la elBandi) :) :)

Horizont 2008.12.18. 13:41:04

Önmagamat javítom:
"A férfiak ezt is másképp látják!"
Bocsánatot kérek az általánosításért, akkor azt írom, hogy minden férfi másképp látja.Van aki jól, van aki nem. Így jó lesz?:))Tudom hogy vannak normálisan gondolkozó férfiak is:)))
Azért megkérdezem melyik férj örülne ha a felesége béranyaságot vállalna kizárólag ingyen, mert nagy a szíve??
Gyereket a világrahozni nem olyan mint amikor kiveszik belőlem a vakbelemet! Barátnőnek,rokonnak megtenni még rosszabb mint egy ismeretlennek! Szerintem.

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.12.18. 13:43:51

Horizont

egy várandós feleség "gyagyaságait" elég akkor elviselni, ha éppen a saját gyerek érkezik .. :) :)

Horizont 2008.12.18. 13:45:15

koborló
"gyagyaságait"?????! Ez nem volt szép:))))

Hosszúlépés 2008.12.18. 13:47:02

Horizont 2008.12.18. 13:41:04

Idegennek még 20 forintot se adok, nemhogy gyereket szüljek, mert jaj szegény.
Szerintem az lenne a legjobb (már ha valaha lesz ilyen), hogy szigorú szabályokhoz kötve és maximálisan pénzbeni juttatás nélkül (max természetbeni, lásd: lakhatás, étkezés, orvosi ellátás, stb).

Sussudio 2008.12.18. 13:47:25

Koborló,

:)
Bár ez mondjuk nem vicces egyébként, a mai világban.

Én csak arra akartam rávilágítani, hogy az emberi társadalom bizony sok szempontból nem természetes - illetve nekünk, embereknek már ez lett természetes.

Természetes, hogy segítjük a betegeket, gondozzuk az öregeket ahelyett, hogy pusztulni hagynánk őket (mint a természetben).
Természetes, hogy munkamegosztásban élünk - és ezért a legtöbb dolog "beárazódik", mert a csere egy idő után nem volt elégséges.
És sajnos ezzel párhuzamosan természetes, hogy gyakorlatilag az időnk jórésze beárazódik.

Gyermeket kihordani, megszülni, nevelni bizony idő. Bármennyire szereted is csinálni, idő. Idő az anyának, a jó óvónéninek stb stb.

Ha ezt elfogadjuk, akkor szerintem az sem isten ellen való, hogy azt gondoljuk a khordásért is fizethetünk.

Persze nem ilyen pszichés beteg, alkalmatlan idiótáknak, mint a cikkben szereplő hölgyemény.

De ugyanígy elvárom, hogy az óvóda csak megfelelő pszichés állapotú óvónőket alkalmazzon, és ezt ELŐRE megfelelően tesztelje.

(Természetesen tudom, hogy egészen más helyzet. Tény. És nem vagyok én sem biztos benne, hogy a béranyság elterjedése jó eredményekhez vezetne. Csak azért írkáltam ennyit, mert az viszont meglepett, hogy a korábban nyilatkozók kívétel nélkül valami szörnyű, ördögi dolognak tartják, ami szerintem nem igaz.)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.18. 13:47:45

Marcellusca
Sussudio

USA-ban, ahol ennek már kialakult gyakorlata, árfolyama van, volt olyan eset, hogy ikrek lettek, de a "megrendelőknek" csak az egyik baba kellett. Az azért elég durva.

Sussudio 2008.12.18. 13:51:51

"Azért megkérdezem melyik férj örülne ha a felesége béranyaságot vállalna kizárólag ingyen, mert nagy a szíve??"

Melyik férj örül, ha a felesége minden hétvégén vigyáz még három másik nő gyerekére, aki mind ott lábatlankodik az ő konyhájában?
Kevés, valószínűleg.

De egy jó házasságban lehet, hogy azért tolerálható.

(Jó, hogy én pofázok, párom a gyerekek 90%-tól agyhúgykövet kap... Még jó, hogy az enyémtől nem.:)

Hosszúlépés 2008.12.18. 13:52:01

laspalmas 2008.12.18. 13:47:45

Ez tényleg durva. Hogy tudták eldönteni, hogy a 2 gyerekem közül melyik kell és melyik lesz árva?
Az eszem megáll.

Sussudio 2008.12.18. 13:54:24

Laspalmas,

engedd meg, hogy megjegyezzem, hogy akkor az nem béranyaság volt, mint már említettem.

Béranyaság: megtermékenyült, pár hetes zigótát helyeznek a béranya méhébe.
Ekkor már pontosan tudja az orvos, hogy iker vagy szinglike.

BTW kialakult, vagy nem - ha ez az eset nincs rendezve, akkor szar a szabályozás. PONT.

Sussudio 2008.12.18. 14:00:14

Laspalmas,

átgondoltam - ez úgy lehetséges, hogy mesterséges megtermékenyítésnél eleve több (3-4) zigótát tesznek be, mert nem lehet tudni, mennyi fog megtapadni. Tehát természetesen maradhattak ikrek.

Viszont ezt lehetett tudni már az elejétől.

Bocsi, az előzőt tekintsd tárgytalannak, azóta gondolkodtam. :)

Horizont 2008.12.18. 14:05:36

Nálunk -ismerve a közállapotokat- hiába is kötnék a béranyaságot nagyon szigorú jogszabályokhoz. Lennének olyanok nem kevesen akiknek ez nem számítana. És akkor ugyanott tartanánk.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.18. 14:07:40

Nincs gond. :)

"Viszont ezt lehetett tudni már az elejétől. "

Hát nem tudom. Ismerősömnek kétszer ültettek be 2-t, mindig mind elment. Következő alkalommal betettek 3-at, hogy nagyobb eséllyel maradjon meg végre egy, és kapaszkodj(!), mindhárom megtapadt. Azóta már több, mint kétévesek.

Sussudio 2008.12.18. 14:09:13

Horizont,

de ez a legtöbb jogszabállyal így van.

Az ország morális állapota nem lehet ok arra, hogy ne hozzunk értelmes szabályokat, nem?

Ezzel az erővel töröljük el a magántulajdont - az állampolgárok 30% úgyis szarik bele, hogy az a "másé", akkor mi értelme?

Sussudio 2008.12.18. 14:12:33

Laspalmas,

hú, az kemény, hármasikreket nevelni! :)


De az elejét nem úgy értettem, hanem hogy a terhesség első pár hetétől. (Ez néhány nap alatt eldől.)

Perverzsrac 2008.12.18. 14:22:47

Vajon honnan jöttem rá, hogy ezt csak laspalmas írhatta? Hát nem attól, hogy megnéztem elsőre...Ez a szöveg is csak nőtöl jöhet...
Na mind1. Nem értek egyet, de én kérek elnézést:)

Az igaz, hogy a nőt le kell csukni, mert többször adta el ugyanazt, de ettől még a legális kihordást meg kéne szervezni. Igenis esélyt kell kapjanak azok akiknek maguktól nem megy. Ezerszer jobb ez így, mintha örökbefogadnának valami idegent...

Makk Marcsi 2008.12.18. 14:41:18

Soha nem tudnám elképzelni, hogy a 9 hónapig a szívem alatt hordott, nehezen viláégra hozott gyereket átadjam bárkinek is. Szerintem aki erre képes, abból valami nagyon hiányzik - és nem csak a pénz. Szerintem pszichológiai tesztnek itt semmi értelme. Talán nem véletlenül alakult úgy a pár sorsa, hogy nem lehet saját gyermeke. Tudomásul kellene venni, hogy vannak dolgok, amikbe nem szabadna mesterségesen beavatkoznunk. Igenis a törvényalkotásnál figyelembe kellene venni azokat a természeti törvényeket, amelyeket nem szabadna átlépni egy csekély számú kisebbség jogaira hivatkozva. (ugyanez igaz melegházasságra, örökbefogadásra)

Makk Marcsi 2008.12.18. 14:54:05

Még egy kis adalék a poszthoz a tegnapi Blikkből, (vigyázat élénk képzelőerővel bírók számára veszélyes szöveg!:)):

"Hiába vártunk férjemmel a kicsikre, soha nem kaptuk meg őket – tájékoztatta a belga Le Soir nevű lapot a meddő édesanya, Tamara Stegeman. – A nő orgiaszerű partikra hívta meg saját otthonába a hozzánk hasonló, meddő párokat. Egy ilyen bulin vette át a férjem spermáját lakásuk földszintjén, Ringoirt aztán az emeleten egy fecskendő segítségével termékenyítette meg a férje"

Na itt sem tudom ki a kreténebb, a meddő nő vagy ez az orgiák királynője, Sonia...

Marcellusca 2008.12.18. 15:20:56

Makk Marcsi 2008.12.18. 14:54:05

Azé' a Blikket említeni, mint hírforrást, hát őőőőő .
A Maunikasó mit mond róla? :D

Makk Marcsi 2008.12.18. 15:27:53

Miért te láttad már az előzetest? Mesélj, lesz még más izgi téma is?

Amúgy nem mint hírt másoltam ide, csak egy kicsit színesíti a képet, talán új értelmet ad a zsírleszívás motívumnak is.

Horizont 2008.12.18. 16:52:34

Perverzsrac 14:22
"Ez a szöveg is csak nőtöl jöhet..."
Na ez is nőtöl jön:)

"a legális kihordást meg kéne szervezni"

Ha ennyire szimpatizálsz ezzel, nosza termékenyítesd meg magad, hord ki 9 hónapig, szüld meg és add át másvalakinek örökre. Ennyi.
Ja pasi vagy akkor miről beszélsz???

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2008.12.18. 19:09:11

a tett persze elítélendő, szerintem is.
de érdekes, hogy a cikkírónak nem tűnt fel egyetlen kis félmondat:"barátja pedig nem volt megelégedve az alakjával". a kedves barát vajon miért nem fogadta el úgy a nőt, ahogy van? mit tudunk arról, hogy mennyire ment bele a nő önkéntesen az egészbe? és mi a véleményünk arról a sok-sok férfiról, aki hasonló beavatkozásra kényszeríti párját, mert túl kövérnek/soványnak, stb. találja?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.18. 20:17:53

Perverzsrac 2008.12.18. 14:22:47

Mi a problémád? Olvastam a hírt, elképesztett az abszurditása, leírtam. De mivel a blog nem a Blikk, belevettem a magyar helyzetet is. Ez baj?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.18. 20:23:54

egypszichoaktivista · egypszichoaktivista.blog.hu 2008.12.18. 19:09:11

Hogy ne tűnt volna fel? Én írtam.
A lényeg, hogy belement a nő, és pont.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.18. 20:27:40

A kedves barátot vajon miért nem pattintotta le a rákba a nő? Talán mert a nő sem volt normális? Én sem vagyok megelégedve a barátom alakulgató úszógumijával, mégis normális a kapcsolatunk. És vajon hány olyan férfi van, aki azért erősít naphosszat, mert szerintük a nőknek a lufiizmú pasik az ideáljai? Aztán akkor is kövérnek látják magukat, amikor már 80-as a bicepszük. Ez egyébként pontosan olyan önképzavar, mint az anorexia. Pszichoaktivista, szerintem veled az a baj, hogy még ott is feminista szöveget ismételgetsz, ahol a nővel van elsősorban a gond. És nem a férfiak miatt.

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2008.12.18. 22:41:03

mitől vagytok annyira biztosak benne, hogy a nővel van a gond?
mennyit tudtok az élettársáról? tudjátok, hogy bántotta-e, vagy "csak" zsarolja, esetleg kényszeríti?
persze sokkal könnyebb a felületen lavírozni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.18. 22:55:55

Mitől vagy annyira biztos benne, hogy nem a nővel van a gond? Ha engem akár a tizedével is zsarolna a barátom, és többszöri megbeszélés után sem térne észhez, akkor több, mint 5 év ide vagy oda, de egészen egyszerűen véget vetnék a kapcsolatnak. Szerintem a nő biztos, hogy nem százas, és még másokat is ügyesen átvert volna pénzért. Ráadásul a cikkben is benne van, hogy "Férjét legutóbbi terhessége idején elhagyta, új barátja pedig nem volt megelégedve az alakjával." Tehát nem a férje kényszerítette erre meg arra, hanem ő hagyta el a pasast, aztán fölszedett egy másik hapekot. Persze sokkal könnyebb mindenhez feminista szöveget tálalni, és akkor nem kell sokat agyalni a valós okokon. Ez is lassan olyan lesz, mint a "zsidó világösszeesküvés", ami akármilyen rossz dologból levezethető, és kifejezetten "gondolkodás kímélő".

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2008.12.18. 23:26:55

ja igen, mellesleg azt sem tudjuk, miért hagyta el a férjét. persze te feltételezed, hogy azért, mert a nő a szemét. de be tudod ezt bizonyítani? vagy arról milyen bizonyítékod van, hogy az élettársa nem bántotta?

hullócsillag születik 2008.12.19. 00:31:52

Lassan úgy érzem hogy meg kellene változtatni itt ezt a kis szövegecskét a lap alján azzá hogy "Ebben a blogban csak betépett felhasználók kommentezhetnek"... :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.19. 01:24:53

Mivel minden jel arra mutat, hogy a nő a gáz elsősorban - ő tett ígéreteket neten, és ő vállalta a mesterséges megtermékenyítést, nem a pasija feküdt be -, ezért neked kell igazolnod azt az állításodat, ami ezt felülírja. Mert ugye a megdönthető vélelmet szokás állítással cáfolni, amihez bizonyítékok kellenek. Jelen esetben a vélelem az, hogy a nő minimum nem százas. Igen, ő, mert ő vállalta azt, hogy pénzért szül másnak - sőt, még ezt sem vállalta, inkább átverte a házaspárokat -, illetve neki van olyan fokú önképzavara, hogy mindenekfölött való számára a zsírleszívás. (Amit egyébként hamar vissza is híznak.) Tehát kérek bizonyítékokat arról, hogy az exférj, illetve a mostani barát milyen módokon terrorizálja a teljesen ártatlan nőt. Utána lehet nyomatni a feminista dumát.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.19. 06:53:55

kribe 2008.12.19. 00:31:52

LOL!!!!!!!

süti beállítások módosítása