Skip to content


       Szűrés lista

Majdnem meglincseltek egy magyart a cigányok

Értelmezném és kommentelném az Index egyik cikkét. A címe: 'Viperát találtak egy gárdistánál Borsodban' Dőlt betűkkel az Indexes cikk, bekezdésenként alatta a saját olvasatom.

A miskolci rendőrkapitányságra érkezett bejelentés szerint Gesztelyen egy fekete egyenruhába öltözött embert láttak az utcán sétálni, és fegyvert is látni véltek nála. A járőrök azonnal a helyszínre siettek, ám a férfit a helybeliek egy csoportja hamarabb megtalálta.

Gesztelyen a cigányok kinéztek maguknak egy magányosan közlekedő gárdistát, és odaözönlöttek, hogy zaklassák és megtámadják.

A Magyar Gárda egyenruháját viselő helybeli, 42 éves férfi, valamint az őt kérdőre vonó négytagú társaság között heves vita alakult ki. A rendőri intézkedés végére a tömeg mintegy száz főre növekedett. Az egyenruhás férfit a rendőrök biztonsági okokból előállították.

A gárdistát először 'csak' négy, majd lassan százfős tömeg fenyegette. A rendőrség kiszállt, és jellemző módon nem a cigánybandát vonta felelősségre, hanem a magyart állította elő. Úgy kell neki, miért ment ki az utcára, ráadásul gárdistának öltözve, ugye? Legközelebb miért fognak megtámadni? A fehér bőröm miatt? Csak idő kérdése...

Fegyvert nem találtak nála, viszont egy viperát igen, amelynek birtoklása miatt szabálysértési eljárást indítottak. Állítása szerint az egyik barátját látogatta meg és éppen hazafelé tartott, amikor többen feltartóztatták.

Tudhatta volna, hogy nem szabad elindulnia, főleg egyedül nem. Az is ostobaság volt, hogy ellenállt. Le kellett volna feküdnie a földre és hagynia, hogy agyontiporják. Minden más cselekedet provokációnak számit. Az önvédelmet pedig a törvény bünteti.

Az összeverődött, indulatos tömeg addig nem oszlott fel, amíg a borsodi cigányvajda, Lakatos Attila a helyszínre nem érkezett. A vajda szerint a nagycsécsi, valamint az alsózsolcai eset óta a romák mindenkitől félnek, aki a gárda egyenruháját viseli, vagy akinél fegyvert sejtenek, olvasható a Népszabadságban.

Tehát nem a rendőrök oszlatták szét a lincselésre kész tömeget, hanem a vajda kellett hozzá. De akkor minek fizetjük a rendőröket? Ha megtámadnak, engem tartóztatnak le... normális ez? Azt pedig egy percig sem hiszem el, hogy a cigányok félnének. Aki fél, az nem tódul az utcára százával, lincshangulatban. Aki fél, az otthon ül, csendben, magára zárva az ajtót. Az utolsó sor pedig valóban a Népszabihoz méltó remek csúsztatás: sem a nagycsécsi, sem az alsózsolcai esetnek nincs köze a Gárdához, tehát az egyenruhától való félelem nonszensz.

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr88831429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.12.19. 15:42:54

egy kantányi korrekt leguán 2008.12.19. 14:34:29
5000 tökös Jimmy McNulty kéne ennek az országnak.

Látom más is nézi a Drótot nem csak én...:))


Erre a hírre már nem tudok ép elmével reagálni. Bár eddig sem voltam százas :D
Nálam reggel elszakadt a kötél az állatok bántalmazásánál.

Nos azt hiszem lelépek inni ezer sört valahová.

Mindenki vigyázzon magára is a hétévégén...

reKorrekt 2008.12.19. 15:45:57

Amúgy várjuk zero a te verziódat is az esetről. Tudod mint a múlkoriról is, amivel új rangot kaptál kurucon :)

reKorrekt 2008.12.19. 15:51:45

A 4 Mancs me ráhádjon meg ott ahol van, most talán szopcsiznak ők is kicsit:
kuruc.info/r/1/32314/

Minap olyan "csakazértis" hangulatom lett, minek folytán libamáj vásárlásra adtam fejem. Aztán megláttam hogy 8000/kg. Hát nem vettem.

Grafithuszar 2008.12.19. 15:53:07

Ugyan már gyerekek nem lesz itt semmi változás. Ha te egy politikus lennél mit csinálni? Adott 2 millió szavazó, akik dolgoznak, adóznak, és 3 millió nyugdíjas +1 millió segélyen élő cigány akik exponenciálisan szaporodnak. Mégis kinek a szavazatát könyebb megszerezni? Arról nem is beszélve hogyha az _összes_ dolozó rád szavaz, még akkor sincs elég szavazatod a cigányokéval szemben. Most még kellenek hozzá a nyugdíjasok is, te hamarosan az sem kell. A cigányok lesznek a legtöbben az országban, így az ő szavazatukra kell majd menni...

A megoldást elmondta Fletó 2006-ban: El elhet innen menni...

reKorrekt 2008.12.19. 15:56:09

Az hogy gyurcsány mit mondott, nem hiszem hogy bárkit is ebben az országban meghat vagy elmozdulásra ösztönöz. Inkább megmozdulásra, na arra igen...

Grafithuszar 2008.12.19. 16:03:03

egy kantányi korrekt leguán 2008.12.19. 15:56:09 :

Hát nem tudom nekem az egyik legjobb haverom most Ausztráliában él és esze ágában sincs hazajönni. Egy másik a családjával (gyerekekkel) együtt ment ki Angliába visszajöttek egy időre de csak 3 hónapig bírták. Azóta véglegesen kimentek, a gyerekek már 2 éve is jobban beszélték az angolt mint a magyart, szerintem mára már el is felejtettek magyarul... Valahogy nagynon azt látom a környezetemben, hogy minden értelmes ember húz el innen. Én még csak 26 vagyok, de most elég kilátástalannak látom a helyzet, nincs rossz állásom sőt..., mégis ha születne egy gyerekem, még azt a gyerekkort sem tudnám neki biztosítani amit anno nekem szüleim megadtak....és ez már komoly probléma..

emzperx 2008.12.19. 16:12:01

Van új komment a NOL eredeti oldalán, kíváncsian várom mikor törlik.

fira 2008.12.19. 16:13:01

vagyok annyira beszari, hogy egy száz fős lincselő tömeg esetén megváltásnak érezném az előállítást

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2008.12.19. 16:16:20

"Rékuc, azért ne legyél teljesen demagóg.
Azért vitték be a srácot, hogy ne verjék agyon, és nem azért, hogy vegzálják. Mi a fenét csináljon egy százfős eszetlen barom tömeggel pár rendőr? Ha erősködnek, az agyatlan tuskó cigányok tuti nekikesnek és akkor két lehetősség van:
1, kinyírják a zsarukat.
Erre kitör a polgárháború, vagy fajírtás, vagy nevezd, aminek akarod.
2. kinyírnak pár cigót, mire a többi rohan vészvikiékhez,
2.1. A rendőröket elitélik, mintegy két nap múlva kinyírják őket a sitten
2.2 Nem ítélik el őket, erre kitör a polgárháború."

szerintem ez sem jó hozzáállás? hogy a pics@ba merészelnek a c*gányok a rend törvényes képviselőinek ellenszegülni? arról nem is beszélve, hogy ez nem tüntetés volt, hanem (majdnem) lincselés. egy állampolgárnak kötelessége a rendőrre hallgatni, hanem, akkor a rendőr(ség)nek kell keményen fellépni. ezért is lőtték (könnygáz gránáttal) a tüntetőket. most is ezt kellett volna. borzasztó, hogy a cigányok csak a vajdát ismerik el, mint hatalmi személyiséget...

Horizont 2008.12.19. 16:33:21

Grafithuszar 15:03
"minden értelmes ember húz el innen"

Kösz azért ez jól esett!:((
Aki itt marad és mondjuk a hazáját, rokonait választja az milyen jelzőt kap??!!

Redcap 2008.12.19. 16:34:23

A: a polgárháború lehet, hogy a legjobb megoldás lenne. Addig kéne elkezdeni amíg többen vagyunk.

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2008.12.19. 16:38:02

szerintem nem lenne polgárháború. ha 9 millió magyar neki megy 1 millió cigánynak, az szerintem nem polgárháború :)

a polgárháborúnak nagyon sok ártatlan áldozata lenne, és most nem a c.-re gondolok. miért kell lerombolni egy országot, ha van más út is?

Tarackos Sül (törölt) 2008.12.19. 16:39:29

" Mi a fenét csináljon egy százfős eszetlen barom tömeggel pár rendőr? "

Húúúú, csak így hirtelen:
world.guns.ru/machine/mg07-e.htm

E_E 2008.12.19. 16:45:30

"A vajda szerint a nagycsécsi, valamint az alsózsolcai eset óta a romák mindenkitől félnek, aki a gárda egyenruháját viseli..."

Szegény, szerencsétlen, hazátlan nép. A meghurcoltatás, ami az elmúlt időben őket érte, érthető, hogy félelmet váltott ki belőlük.

Ne vicceljünk már... Csoda, hogy nem lett ismét lincselés. A politikának pedig újfent gratulálok. Nem OCÖ kell ide, meg érdekvédelem. A vajdákkal kéne leülni tárgyalni, és elmagyaráztatni velük ennek a koszos alja brigádnak, hogy itt bizony se segély nem lesz, se bűnbocsánat.

Bár, kötve hiszem hogy ez használna. Marad a tömeges annihiláció.

E_E 2008.12.19. 16:46:54

д 2008.12.19. 16:38:02
1. Sajnos, ez az ország már így is romokban hever.
2. Milyen más utat tudsz?

Endoril · http://musicisforrichpeople.blogspot.com/ 2008.12.19. 16:49:06

Itt vérfürdő lesz. Adok neki mondjuk 10 évet. 10 éven belül a történelem némiképp megismétli önmagát (Dózsa-Rákóczi-Kossuth). Halál. Az lesz. Mert ezt épp ésszel nem sokáig lehet már tűrni.

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2008.12.19. 17:02:18

E_E, milyen más utat tudok? a polgárháborún kívül? volna pár ötletem az utopisztikustól kezdve a (nagyjából) reális kivitelezésig. ezt a postot olvasva az utopisztikus, "de jó lenne ha..." ötletek forognak az agyamban. (igen jól sejted, szerepel benne pár olyan dolog, amit már produkált a XX. század...)
de szerintem egy polgárháború végkép kinyírná az országot. semmi nem maradna. jelen helyzetben leépülés folyik, és abban igazad van, hgoy ezáltal odajut, ahova egy polgárháború taszítaná.

ermi50xn6j2 (törölt) 2008.12.19. 17:09:02

Először is : nem értem miért mossátok össze a segélyeseket a nyugdíjasokkal! Magam is nyugdíías vagyok, talán teher is atársadalom nyakán? Ez igy mem tisztességes. Erről ennyit. A cikkről: az országban Csököly kivételével a gyász szine fekete felsőruházat fehér, v. világos inggel. Ha megyek a temetőbe a szüleim sírjához gyászban, engem is megtámadhatnak a cigányok. Ne adj isten, ha megtalálják a mindíg nálam lévő zseb késemet is.Akkor én ezek szerint tömegmészárlásra készühetek? Agyrém!!

Narrátor (törölt) 2008.12.19. 17:09:20

Cornelius Sulla 2008.12.19. 13:16:19

Én sajnos tudom, amíg ilyen kormány van, addig két dolog fogja kiütni a biztosítékot:
- farhát ára jelentősen emelkedik
- megszűnik a sokfogú monikashow
:-(

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.19. 17:17:06

@ ermi50xn6j2
"Először is : nem értem miért mossátok össze a segélyeseket a nyugdíjasokkal!"

Nem mossuk, össze, ezek pusztán tények, hogy a teljes költségvetés fele az emberek pénztárcájába megy, segély vagy nyugdíj formájában.

És ez 50%-kal van a gond, mivel ez nagyon sok!
Mivel ha ez mondjuk csak 40% lenne, máris maradna 500 milliárd, amiből lehetne adót csökkenteni.

ermi50xn6j2 (törölt) 2008.12.19. 17:44:04

Kedves Zero! Mi Ratko gyerekek nem tehetünk arról, hogy megszülettünk.Gondolj bele, hogy nélkülünk ma ebben a kis hazában mennyien kevesbben lennénk. Felnőttünk ,dolgoztunk, befizrttük a járadékokat, s most már eleget éltünk? Arról nem tehetünk, hogy a befizetéseinket anno másra költötték. Nem hiszem, hogy az én 57000 Ft nyugdíjam fogja tönktetenni az országot ,és emiatt nem lehet kevesebb az adód. Megjegyzem ,nem személyeskedni akarok! A segélyekkel kapcdolatban: át kell alakítani a mostani rendszert, mert igazságtalan. Még csak annyit. Négyen vagyunk testvérek, s mindnyájan nyugdíjasok! Bocs, hogy még élünk. Tisztelette boldog ünnepeket kívánva: Ermi

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.19. 17:58:24

ermi50xn6j2

Hű, félreértettel, persze hogy nem veletek van a gond.
Az egész rendszer rossz, mert már lehet a szüleim sem kapnak nyugdíjat, én meg most 31 leszek, hát én meg főleg nem.

3 millió adozó ember nem tud eltartani 3 millió nyugdíjast, meg + x százezer nem dolgozót, ezt te is beláthatod.

riddick 2008.12.19. 18:04:23

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak a cikket, aminek a végén írtad, hogy "minek fizetjük a rendőröket". Hát a vajdának én sem adnék pénzt, hogy tegyen rendet.... Amúgy meg a rendőrök tényleg f*ok, de nem tehetnek róla, ha egyszer ki vannak osztva a lapok, és alapból nem bánthatja a cigányt, mert akkor meghurcolják, kirúgják, meg stb... (arról nem is beszélve, hogy utána a barnabőrűek is megtalálják....)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2008.12.19. 18:20:36

segelyt nalunk csak ciganyok kaphatnak

en megprobaltam egyszer lakhatasi tamogatast kerni, 1 evig jatam az adosagkezelöhöz, ezalatt kifizettem sajat eröböl minden lakberhatralekot es szamlat , - nehogy utcara kerüljek, vegül nem kaptam egy filler tamogatast sem, különfele all idokokra hivatkozva, pedig a jövedelmem alapjan jart volna, vegül meguntam,
normalis embernek eselye nincs semmilyen tamogatasra

kijöttek környezni: megallapitottak, hogy függöny van az ablakon, rend, tisztasag, nem vagyok raszorulo, pedig a tippeket a cigany szomszedoktol kaptam, es nekem megsem sikerült

esely egyenlöseg?

megoldas: nemetorszagban dolgozom

eldiablomismo 2008.12.19. 18:58:28

Márpedig cigánykérdés pedig lesz, még ha bele is döglenek :)

Plutonic 2008.12.19. 19:05:07

Fasza. Nekem is cigi lesz a vége. :)

E_E 2008.12.19. 19:10:56

www.hirszerzo.hu/cikk.verekedes_kovette_a_karambolt_-_otvenen_tamadtak_a_vetkes_soforre_.91500.html

NYILVÁN 50 újnáci gárdista gyűlt össze, hogy a elverjék a ladájukkal közlekedő, idős, roma házaspárt.

E_E 2008.12.19. 19:13:00

Bocsánat, nem az idős roma házaspárt, hanem a fiatal roma fiút és annak barátját.

Kisangyal 2008.12.19. 19:13:25

Az a baj, hogy mindenkinek csak a szája jár és a billentyűzetet veri de közben
SENKI NEM CSINÁL SEMMI ÉRDEMLEGESET, ettől még a való életben minden folyik tovább a megszokott medrében, sőt!
Napról napra rosszabb a helyzet!
Közben büntetlenül, szép nyugodtan tovább terrorizálnak minket és szaporodnak.

Birka egy nép a Magyar, ezért fog rövidesen kihalni... :(

Szarka Varro 2008.12.19. 19:21:55

Rékuc.

Ezért a címért megérdemelnéd, hogy kibasszanak a blog.hu-ról.

hullócsillag születik 2008.12.19. 19:36:29

Kisangyal: tökéletesen igazad van. Annak hogy mindenki tudja mit kellene tudni mégse teszi senki, két oka van. Az első az amit leírtál, a magyar birka nép. Az lett, szépen idáig degenerálódtunk. Engem az is meglep, hogy egyáltalán a neten vannak olyanok akik hajlandóak ilyen témákról beszélni. A másik ok valamennyire ebből következik: senki sem hiszi hogy ő egymaga tehetne valamit, és úgy hiszi egymaga van, mert ő is ismeri az első okot amiről beszéltem. Nem hisz benne hogy lennének társai ha belekezdene valamibe, így nem is kezd bele semmibe, és persze mivel szinte mindenki így gondolkozik, gyakorlatilag nincs is olyan kezdeményezés az országban ami a megoldásra, változtatásra törekedne. A Gárda ilyen szempontból volt veszélyes a "hatalom" számára, mert valami olyasmit jelentett az alvó magyar birkának, ami mellé odaállhatott volna. És ebben az esetben valóban lehetett volna a birkából oroszlán. Egy egész falka. A per és betiltás után a Gárda többé nem az a szerveződés ami mellé odaállhatunk, annak vége. Most már az a szervezet lett belőle ami mellé oda KELL állni. Különben az országnak rövid úton annyi.

Plutonic 2008.12.19. 19:40:51

Szarka Varro 2008.12.19. 19:21:55

Pedig csak szimplán reális.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.12.19. 19:43:04

Szarka Varro 2008.12.19. 19:21:55

Téged meg az országból.

zolcsy05 2008.12.19. 19:52:40

este az echo tv- lesz siklósi beatrix müsora a vecsési cigánytámadásról érdemes lesz megnézni undorítóak egyébként Siófokon is lincselni akartak az orkok

zolcsy05 2008.12.19. 19:58:56

ki a fasz ez szarka varro vagy zsidó vagy cigány hogy lincselnének meg a koherók te majom

EdeB 2008.12.19. 20:04:02

Ha sok cigány támad rád, és neked mindössze egy viperád van, akkor üsd a legnagyobbat és a 2. legnagyobbat, természetesen csak fejre, nehogy megsántuljanak, inkább ájuljanak el. Ha ezek a padlón vannak, akkor sírva menekül a többi, viperával meg nem olyan nagyon nehéz dolog ez, csak rá kell gyúrni.
Kisebb(5-10fős) csoportok ellen kipróbált gyakorlat, csak viperával nem alkalmaztuk még, annyira aggasztó helyzetben még sosem voltunk.


Kisangyal 2008.12.19. 19:13:25

Annak hogy nem tesz senki semmit van egy nagyon komoly oka.
Ha én látom, hogy valakit vernek az utcán a cigányok, és közbeavatkozok, akkor belőlem nem hős lesz, hanem rab egy csini börtönben, körülöttem több száz cigánnyal. Ezt nem merik bevállalni az emberek, és teljesen megértem őket, az életét senki sem kockáztatja magabiztosan.
Nem tudom mit tennék ilyen helyzetben, mert szerencsére ilyenbe még nem nagyon kerültem.

Ha a törvényhozás a kivételezést fordítva tenné, akkor hidd el, itt lent vidéken egy kisvárosban összeszerveződnének 20-30 emberek(sok-sok kis csoport), viperákkal, késekkel, etc., és menne a 'nép' után.(én is mennék)

hullócsillag születik 2008.12.19. 20:11:12

Kisangyal: ott a pont a börtönökkel kapcsolatban. És valószínű a szervezkedéssel kapcsolatban is.

Redcap 2008.12.19. 20:15:41

Kisangyal: mit is lehet tenni? Ha kapnánk lehetőséget csinálna mindenki valamit, ne aggódj. Jelen pillanatban csak annyit tudunk tenni, hogy ha egy cigány betéved a törzshelyünkre, elzavarjuk, ha többedmagával visszatér, jól elverjük. Ezt mondjuk üzembiztosan meg is tesszük, de ez nem sokat jelent országos szinten.

Kisangyal 2008.12.19. 20:34:58

...akkor marad a kihalás, a gyerekeink rettegéssel teli jövője, megaláztatásaik, kínhaláluk, mert egy pár év múlva már nem lesz egy csepp esélyünk sem.
Második lehetőség még a kivándorlás (ami nem mindenkinek adatik meg), de a gyermekeinknek akkor egy idegen országban kell élniük, mert nem lesz hová hazamenniük, a világ hontalanjai lesznek. Gondolom majd megkérdezik miért...

Nem tudom van e még a világon egy ilyen magatehetetlen nép, mint mi. Lehet nem is kár értünk...
Azért ez szar érzés, mert ezek szerint selejtesek vagyunk.

eldiablomismo 2008.12.19. 20:35:10

És te zsolty mi vagy? Mert ha magyar, akkor legalább a nyelvet megtanulhatnád helyesen használni.

Kisangyal 2008.12.19. 20:37:55

Merthogy mindent lehet (ne) csak akarni kell. De hiába, mert egy fecske nem csinál nyarat.

Azért volt már a történelemben ennél rosszabb is a helyzet és megoldották...

zambri 2008.12.19. 20:41:51

Sziasztok, hát ez szégyen hogy ezek a férgek mit meg nem engednek maguknak. Ebből a lincselés sorozatból sajnos egyre több és több lesz. Megállítani, így nem tudjuk őket ha a drága kormány és persze az összes többi nagykutya ott fenn "szabadkezet" biztosít a feka erőszaknak. Más blogokon sok málészájú irkálja hogy fel van fújva a roma ügy . Nincs basszák meg az anyjukat eddig is volt de nem ilyen hatásfokkal. Nem mert a rendőr orrba-szájba verte. A skinheadek a punkok és aki érte verte őket . Most ha megütöd ,rászólsz rasszista vagy fajgyűlölő. És Ők? Ezek a férgek pofáznak. A románoknál, szlovákoknál, vajdaságban, osztrákoknál úgy elvannak nyomva a magyarok mint a gép. Miért is? Kissebbségben vannak és akkor kuss van. De itt nálunk mint a királyok. Hát igaz birka nép a magyar mert minden szart eltűr és nem tesz semmit . Kisangyal te is vered a billentyűt mert mást nem tudsz tenni te sem. Mi kispontok vagyunk ehhez. Egyébként igazad van.

zolcsy05 2008.12.19. 20:44:34

te hülye gyerek nekem dumálsz mi nincs jól leírva? Nem tudsz olvasni?

Makk Marcsi 2008.12.19. 20:56:02

Azért az olyan érdekes, hogy minden vadliberális egyből a radikális megoldást választaná, ha állatok agyonveréséről van szó (ld. Indexes állatkinzós cikk). És mit szólnak ugyanők, ha egy magyar EMBERT vernek agyon? Miért támogat (egyébként helyesen) nyiltan vagy burkoltan a liberális sajtó egy állatvédő mozgalmat ld. illegális radikális állatvédő csoport, és miért uszít egy radikális magyarvédő csoport (Gárda) ellen?
Vagy minket már kutyába sem vesznek?

Roxvox 2008.12.19. 20:58:44

Elgondolkodtam. A választási részvételi arány kb.60% körül mozgott eddig. A jelen helyzetben ezek közül úgy 30-40% kiábrándult (nem fog szavazni).
Mivel az össz.lakosság15%-a cigány, így ha pártot alapitanának és összefognának, sima választásnyerés = cigánykormány. Csak nehogy súgjon nekik valaki, mint most én.

Higany 2008.12.19. 21:01:59

"Legközelebb miért fognak megtámadni? A fehér bőröm miatt? Csak idő kérdése..."

Igen, sajnos erre egyre nagyobb az esély, ha ez így megy tovább. Ez nem más, mint dél-afrikanizálódás, vagy ahogy valamikor az egyik kommentelő fogalmazott a miskolci esetek kapcsán, "johannesburgizálódás".
Sajnos előbb-utóbb ártatlan magyarok vére fog folyni, amikor elszabadulnak ezek a cigányhordák. A hatóságok meg már most képtelenek fellépni ellenük, addigra pedig tovább züllik minden, olyan bután és tehetetlenül fogunk pislogni mint az avarok amikor őseink megjelentek a Kárpát-medencében és elzavarták őket. Itt is ez lesz az egyetlen megoldás, itthagyni ezt a rothadó országtetemet, mert már csak évek kérdése, hogy az átlagpolgárnak attól kelljen rettegnie, hogy mikor vágja át a torkát néhány civilizálatlan vadember. Mély fájdalmat és tehetetlen dühöt érzek ilyenkor :(

zolcsy05 2008.12.19. 21:03:57

szerintem meg most sokkal többen elmennek szavazni mert elegük van ebből szemét kormányból legalábbis remélem.Bár úgyis meghamisítják az eredményt.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2008.12.19. 21:04:10

Hello.

Olvastam fentebb, hogy a rendőrök ésszerűen cselekedtek, a lehető legjobban, mikor fogták a fiút és elvitték magukkal, mert hogy nem lett volna helyes elveretni magukat a tömeggel, illetve ha valami balhéba keverednek, esetleg a börtönben ölték volna meg őket. Mindkét feltevés helyes, de azért valami baszogatja a csőrömet. (Lehet, más is írta már, akkor ismétlem.)

Ha mindenki így áll hozzá (minden FEHÉR EMBER) az országban, akkor bizony tényleg sosem lesz rend. Mert annak a két rendőrnek az lett volna a dolga, hogy akár fenyítés, arconlövés, tudjaisten árán is szét kellett volna oszlatnia a tömeget (akik nem akartak szétoszlani), és nem behúzott farokkal magukkal vinni a játékos kedvű gárdista ifjút.
Igenis fel kell lépni a sötétebbekkel szemben, ha kell, akár az életünk árán is. Lehet, ma én döglök meg, mert ők négyen, hatan, százan vannak ellenem, és holnap te döglesz majd meg egy sikátorban, vagy éppen abban a faluban, miközben csirkéket hajszolsz az árokparton, ez most mindegy. Megdöglök én, megdöglesz te, és holnapután egy harmadik és negyedik MAGYAR, FEHÉR EMBER hal meg, és aztán egyik nap majd elfogy a cérna, és ti, akik ide írtok, illetve a veletek szimpatizáló több száz, esrtleg több ezer ember letöri otthon a szekrény lábát, hogy fegyverrel induljon, vagy előveszi az eddig titkon dédelgetett baseballütőjét, és akár egy százezres tömeg is lehet, akik végre tesznek valamit a rend kedvéért...

Tehát nem az a kérdés, hogy miért és mit csináltak a rendőrök, akik ott huncutkodtak, hanem az, hogy az első olyan rétinégert, amelyik a felszólításra, hogy TÁVOZZANAK A BÜDÖS CSÁBA, még hepciáskodott volna, rögtön fejbe kellett volna lőni, ezzel ennek a MAGYAR, FEHÉR RENDŐRNEK fel kellett volna vállalnia, hogy ennyi volt, elég volt, most már új nézetek uralkodnak.

És nem, nem értek egyet azzal a hozzászólással, hogy nem a cigányok ellen kell mennünk, mert a pártok, a politikusok csinálják a katymaszt; igenis a feléd robbanó dögöt, a kutyát kell előbb megölnöd, felnégyelned, mielőtt az átharapja a torkodat, és csak ezt követően mehetsz a gazdájához kibelezni! Ez nem kérdés, ez tény.

Szóval meg kell mutatni. Nem szájkaratézom, mielőtt bárki is beszólna. Én cigányok között lakom, és rengeteg FEHÉR CIGÁNY is van, akiket ismerek. Fehérek, azaz olyanok, mint te vagy én, csak basznak dolgozni, egész nap itt füstölnek a házban, éjjelente is randalíroznak a függőfolyosón, a 30 négyzetméterben kilencen laknak, egymást basszák, gyerekek, anyu, apu, testvérek, és segélyeken meg Providenten élnek...

Szóval az ilyet reggelizem. Ez nem szájkarate.

Ennyi.

Narrátor (törölt) 2008.12.19. 21:33:12

Meglepett, Ermi mennyire magára vette a nyugdíjas maszlagot. Pedig alapvetően nem a létükkel van a gond. Hanem a fejükkel. 1989-ben csendben, a fotelből figyelték, mi történik "rendszerváltás" címszó alatt. Lehet, hogy rossz lett volna, véresebb a váltás, de nekik fontosabb volt, hogy jövőre is lehessen menni Olaszba' a Zsigulival. Most meg ott tartunk már, mint ha 1960-at írnánk, amikor szinte minden ingyen volt; olyan szinten követelnek. Kedves nyugdíjasok, 2008-at írunk (lassan kilencet), változott a világ, amit ti kapun belüli munkanélküliséggel, meghunyászkodással fölépítettetek, használhatatlan rommá szakadt össze. És ma ezt a romot lakjuk le folyamatosan. Aki pedig változtatni akar, az a nép ellensége. Szomorú -- de lökést ad, irány külföld, inkább fizetem ott az adót, de nem akarok eltartani kismillió ingyenélőt.

Kisangyal 2008.12.19. 21:56:14

És ha mi Magyarok alakítanánk egy új pártot, akire szavazhatnának a Magyar emberek???

Ha (!) megmozdulnánk sikerülne egy új rendszerváltás.
Ez szerintem nem egy lehetetlen dolog, csak pár értelmes ember kell a megalakításához, egy normális program és minden Magyar mellé állhatna...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.19. 22:02:01

"az első olyan rétinégert, amelyik a felszólításra, hogy TÁVOZZANAK A BÜDÖS CSÁBA, még hepciáskodott volna, rögtön fejbe kellett volna lőni, ezzel ennek a MAGYAR, FEHÉR RENDŐRNEK fel kellett volna vállalnia, hogy ennyi volt, elég volt, most már új nézetek uralkodnak."

És szerinted mi lett volna utána? Vagy szétszedi a maradék 99 (mínusz a maradék töltény száma) felhergelt őt és a társát is, vagy a börtönben szedik szét a tesóik. A legkisebb esélyét annak látom, hogy pár cigány lelövése után épségben el tudjanak menni a rendőrök. Ha a cigányok vajdái belülről nem kezdeményeznek változást, akkor megnézhetjük magunknak a "lakosságcserét" vagy a polgárháborút, esetleg a honvágyban kevésbé szenvedők tömegesen elhúznak innen (emiatt is).

hullócsillag születik 2008.12.19. 22:02:02

Kisangyal: én szívesen adnék egy esélyt a Jobbiknak. Hátha tényleg tennének valamit. Ha meg esetleg nem, még mindig jöhet a "háztetőről szavazás", a "koktélparti" meg az utcabál és a lámpavason hintázás.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.19. 22:04:17

"És ha mi Magyarok alakítanánk egy új pártot, akire szavazhatnának a Magyar emberek???

Ha (!) megmozdulnánk sikerülne egy új rendszerváltás.
Ez szerintem nem egy lehetetlen dolog, csak pár értelmes ember kell a megalakításához, egy normális program és minden Magyar mellé állhatna..."

Az a gond Kisangyal, hogy ötezeregy ilyen programú gittegylet vagy pártocska működik ma az országban. (Nem is beszélve arról, hogy mekkora pénzbeli és kapcsolati tőke kell egy "normális" párt működtetéséhez.) Mert mindegyik ember csak vezetni és a másiknál jobb lenni akar, de erőt egyesíteni nekünk elég ritkán ment.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.19. 22:08:44

"én szívesen adnék egy esélyt a Jobbiknak. Hátha tényleg tennének valamit. Ha meg esetleg nem, még mindig jöhet a "háztetőről szavazás", a "koktélparti" meg az utcabál és a lámpavason hintázás."

Szerintem egyik sem reális. A Jobbik-féle esély azért nem, mert majdnem 3 éve ismerem őket, mint a rossz pénzt, a maradék helyett meg inkább hitelre vesznek plazmatévét, amiből lehet bambulni a Móunikasót. Már 2006-ban is két hét után belefásult a Kossuth téri tömeg nagy része, pedig akkor még hideg sem volt. Itt a tömegekkel van baj elsősorban - agymosás -, és éppen azt a leghenezebb elérni, hogy a melegből, a tévé és kaja mellől az emberek elmenjenek valahova, ahol tenni is kell valamit. Például dolgozni. Vagy választani. Vagy neadjisten törvényesen tüntetni. A többiről már nem is beszélek.

Horizont 2008.12.19. 22:18:27

Tom Bobb
Amit leírtál már ne is haragudj de olyan mint a hős partizánok dala.
2 rendőr mit kezdhetne 100 feldühödött lincshangulatú cigánnyal szemben? Miért kéne meghalni hősként miattuk, értük akár egyetlenegy embernek is, sőt sorban mindenkinek? Nem is igazán értem az okfejtésedet.

Narrátor
Én nem vagyok nyugdíjas, de remélem megélem. Hogy írhatsz így a nyugdíjasokról, általánosítva?
Nagyszüleid, szüleid nem nyugdíjasok? Ja és te is az leszel egyszer, és remélem majd az akkori fiataloktól megkapod ugyanezt!
Ha még nem éltél anno a 60'-as években hogyan véleményezheted?
" 1989-ben csendben, a fotelből figyelték mitörténik
"rendszerváltás" címszó alatt."
Miről beszélsz? Kalasnyikovval kellett volna utcára menniük? Aki 89'-ben friss nyugdijas volt az most min.80 éves, ha él!
Képzeld tényleg felépítették az országot és nem az ő hibájuk, hogy átvágták őket és a végére kiderült, hogy nem vált be a szocializmus.Nem ördögtől való mellesleg a szocializmus, persze volt egy csomó szar dolog de a kisembernek volt egy csomó jó is. Ma ez nem mondható el.Tudom a nyugdíjasok között is van mindenféle. Olyan is aki nem érdemli meg a nyugdíját! De általánosítva így fröccsögni rájuk?! Egy kicsivel több tiszteletet idős embertársaid iránt, mert ha szerencséd lesz te is megöregszel egyszer...

eldiablomismo 2008.12.19. 22:25:47

zolcsy05, az, hogy elírtam a neved még nem ad felmentést a helyesírásodra :P

Egyébként ennyi elmebeteg hozzászólót rég láttam együtt. A szüleitek tudják, hogy itt buzogtok leckeírás helyett?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.19. 22:53:36

"egy állampolgárnak kötelessége a rendőrre hallgatni, ha nem, akkor a rendőr(ség)nek kell keményen fellépni. ezért is lőtték (könnygáz gránáttal) a tüntetőket."

Az első mondattal teljesen egyetértek. A második azonban ebben az esetben csúsztatás-gyanús. Szeptember 20-án ugyanúgy figyelmeztetés nélkül lőtték az extraerős, hányást és fulladásos rohamot okozó CR-t - aminek a bevetését is tagadják -, mint 2006. október 23-án a CS-t, például egy ház ablakán át, célzottan.De persze amit leírsz, az a papírforma.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.19. 22:55:09

"Ja és te is az leszel egyszer, és remélem majd az akkori fiataloktól megkapod ugyanezt!"

Szerintem a mai generáció maximum nyugdíjaskorú lesz - már ha van, aki megéri mondjuk a 80 éves korhatárt -, de nyugdíjat legfeljebb csak a magánnyugdíjpénztártól remélhetnek.:-/

Horizont 2008.12.19. 23:27:35

Mj
Csak optimistán:)))
Az egészség a legfontosabb a többit majd meglátjuk!
Vagy nem:)))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.19. 23:46:30

Kiegészítem: a család, a munka és a szeretet.:) Mindeki eldöntheti a sorrendet. (Mert mit ér akkor a 115 évig tartó egészségem, ha mindenkit kiutálok magam mellől, és maximum a helyi polgármester köszönt fel a szülinapomon.)

Kisangyal 2008.12.20. 00:40:26

Aha... tök mindegy milyen lesz az egészségetek és kaptok e majd nyugdíjat.
Addigra már mi leszünk a kissebbség és minket nem fognak ilyen szépen tartani mint a mostaniakat!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.20. 02:22:20

Semmiféle szépen tartásról nincs szó. Vagy elkezded már huszonéves korodban befizetni a magánnyugdíjpénztárba a nemkevés pénzeket, hogy legyen valamicske nyugdíjad, vagy kimész külföldre dolgozni, és félreteszel. Egyébként meg szülni kell, más megoldás nincs, akár rossz az anyagi helyzet, akár nem. Mert ha nem szülünk, akkor nemhogy kisebbségben leszünk, hanem ami nagyobb baj, nem lesz egyáltalán olyan réteg, ami az államot képes lesz fenntartani. Mert aki több pénzt akar keresni, az kimegy szépen külföldre. Akinek elég a segély, az itt marad, és minimális adót fizet. (Mert a segélyen élők is fizetnek adót, csak nem feltétlenül mindig közvetlenül.) És ki nem dolgozik még? A nyugdíjas, aki vagy megszolgálta a nyugdíját - és akkor minden tiszteletem a szépkorúaké -, vagy nem. Mert mondjuk kamuleszázalékolt rokkantnyugdíjas. Vagy feketén dolgozó 45 éves nyugdíjas rendőr. Szóval tessék választani: vagy elmenekülünk az országból, vagy gyermeket - majdani adófizetőt - vállalunk. Tud valaki esetleg más megoldást? (Tudom, tudom, utcabál, pirospöttyös az igazi, molotov-koktélozás. És hosszútávon?)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.20. 07:56:40

A szombat monnyonle. Meg a cigányok is.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.20. 08:45:01

Szarka Varro 2008.12.19. 19:21:55

Figyi, azt mégsem írhatta Rékuc, hogy "Egy felfegyverzett gárdista rettegésben tartott egy 100 fős, békés cigánytömeget."

Vagy az jobban tetszett volna?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.20. 08:46:59

Combi

Csak semmi lázadás. Gyerünk, nyomd a GDP-t, éhesek a nyerőgépek! :)

Johnny336 2008.12.20. 08:58:18

Ja, lófülét a szombatnak...

Egyébként ha okt. 23-án törvényesen oszlatott a kékség, akkor a 100 fős tömeget is fel kellett volna oszlatniuk (pláne, hogy nem békés tüntetési szándékkal gyűltek össze...).
No, nem ketten a járőrök, de CB-znek erősítésért, és kimegy 3-4 mikrobusznyi maszkos, mellényes, Mp5-öst lóbáló szépen kifejlett kommandós.
Vagy vízágyús kocsi.
Esetleg könnygáz-katyusás UAZ.

Máskor sikerült megoldani...mások ellen.

százfogú c.zenekar 2008.12.20. 09:44:31

Rékuc, drága kicsi szívem!
Olvasd már el azt amiről írsz!
A férfit a saját biztonsága érdekében állították elő.
Vagyis, azért vették őrizetbe, hogy a cigányok ne verjék agyon...
"A Magyar Gárda egyenruháját viselő helybeli, 42 éves férfi, valamint az őt kérdőre vonó négytagú társaság között heves vita alakult ki. A rendőri intézkedés végére a tömeg mintegy száz főre növekedett. Az egyenruhás férfit a rendőrök biztonsági okokból előállították."
Voltál Te már vidéken? Tudod hány rendőr van ott?
Nagyon kevés. Azok is félnek. Gondolj bele, kiküldenek kettő, max. négy rendőrt egy ilyen balhéhoz. Szerencsétlenek hogyan oszlassanak fel egy 100 fős cigány tömeget?? Nincs felszerelésük, még a levegőbe sem mernek lőni, mert utána vizsgálat, blabla, talán még meg is hurcolják őket...

Horizont 2008.12.20. 09:49:44

Johnny336
"Máskor sikerült megoldani...mások ellen."

Na az se elsőre ugye, csak sokadik nekifutásra.....

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.20. 09:51:20

laspalmas 2008.12.20. 08:46:59
Combi

Csak semmi lázadás. Gyerünk, nyomd a GDP-t, éhesek a nyerőgépek! :)

Lófaszt ma nem dolgozok egy percet se, egész nap netezés :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.20. 10:22:26

Combi

Akkor miért szidtad a szombatot? Untat a netezés? :)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.20. 10:29:58

laspalmas 2008.12.20. 10:22:26
Azért, mert szombaton szívesebben lennék otthon, mint itt benn. Capishe? :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.20. 10:33:18

Aha. Nálad a melóhelyen töltött idő nem egyenes arányos a munkával. Schon verstehen! :)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.20. 10:34:20

laspalmas 2008.12.20. 10:33:18
Jól látod a helyzetet :)

szöszisziszamisza 2008.12.20. 10:49:52

Múlt héten épp arra Gesztely felé egy közel 70 éves közeli ismerősünket vertek uzsorások majdnem halálra, mert vélt tartozást akartak behajtani egy egykori összeg fejében, ami szerintük most már többtíz millió?????????????
Azóta intenzíven van, agyalapi koponyatörés, és számtalan varrat, csonttörés. Enni inni infúzión, szívószállal, beszélni se tud. Kifejezetten a fejét ütötték: baseball ütő, vascső. Belegondolni is rossz, mi történik ha nem zavarják meg őket, és van még rá 2 percük. Sosem fog rendesen felépüélni már.

Erről miért nem írnak? Netán rasszista, uszító cikk lenne? Vagy retteg a családja és nem mer a nyilvánosság elé lépni.... Mert ők továbbra is ott kell éljenek, és ugye borsodban sem szabad rasszistának lenni.
Azt ugye nem kell mondanom, hogy a rendőrség különösebben nem lepődött meg, és nem is biztatta őket???????

Maura 2008.12.20. 10:56:13

"Voltál Te már vidéken? Tudod hány rendőr van ott?
Nagyon kevés. Azok is félnek. Gondolj bele, kiküldenek kettő, max. négy rendőrt egy ilyen balhéhoz. Szerencsétlenek hogyan oszlassanak fel egy 100 fős cigány tömeget?? Nincs felszerelésük, még a levegőbe sem mernek lőni, mert utána vizsgálat, blabla, talán még meg is hurcolják őket..."


Elkepzelek egy ilyen levegobelovest figyelmezteto jelleggel.
Azonnal negy cigo legalabb a foldrevetnemagat es hangosan kezdene orditani, hogy eltalaltak, gyorsan valamelyik egy kis sebet is okozna maganak, hogy "dikk surolt a golyo!" is, lenne nagy sivalkodas, es masnap ejjel jol megvernek a rendor csaladjat -a feljelentes es szolgalati felfuggesztesen tul.

Maura 2008.12.20. 11:00:02

nem veletlen, hogy szerencsesebb fejlodestortenetu orszagokban a rendor lakhelyetol minimum szazkilometeres tavolsagban teljesithet szolgalatot. (olaszorszag)

Kesobbi csaladalapitast gondolom mar nem igy kezelik, de nagyon sok problemat kivedenek ezzel.

ermi50xn6j2 (törölt) 2008.12.20. 13:29:11

Kedves Narrátor! Megmondom őszintén,vegyes érzelmekkel olvastam a megjegyzésedet./ Látod milyen régimódi vagyok, nem azt írtam, hogy komment/, de mivel megszólítva érzem magam, vettem a bátorságot,hogy egy-két megjegyzésedre válaszoljak.Azt írod, nem velünk, hanem a fejünkel van a baj. Bocsáss meg kérlek, de nem tudom mennyi idős vagy , s hogyan emlékszel vissza arra az időkre. Kik is döntöttek akkor a nép feje fölött a rendszerváltásró? Soroljam? Az elvtelen paktumokat mely pártok kötötték meg? Mindegyik mai párt ott volt.Fejünkre hajigálod, miért hagytuk? Megmondom: meg sem kérdeztek bennünket. Ezt az országot a világégés utá n, nem a kommunisták, hanem a magyar nép építette ujjá, igencsak keserves munkával, lemondással sokszor éhesen, küszködve. És te használhatatlan romról írsz? Ki tette tönre 98 után a gyárakat, a mezőgazdaságot, annak terményeit feldolgozó üzemeket. Mi az egyszerű emberek sumákoltukel bagóért? Nem kedves Narrátor! Azok, akik most is ott ülnek a parlamentben,-egyik kutya, másik eb-,és még mindíg azon törik a fejüket, hogyan lehetne ezt a kis országot, még jobban kifosztani. Szakadt ország? igen az lettünk,de ezért azokat az embereket hibáztatni, akik ha naivan is, de hittek egy jobb, és szebb jövőben, ne haragudj, de én meglehetősen tájékozatlanságnak tartom.Tudom a történelmet mindíg az uralkodó osztály szája íze szerint magyarázzák, de hála az égnek, még élünk jónéhányan akik látták a valódit is. Boldog Ünnepeket Kívánok! Tisztelettel Ermi.

Horizont 2008.12.20. 15:08:39

Erminek teljesen igazat adok, ez így van. Ha valaki nem élt vagy kicsi volt akkor legalább tájékozódjon előbb és aztán itélkezzen!

Ermi neked is Boldog Ünnepeket és kösz az utolsó mondatodat:))

Hozzáteszem még a magam kommentjét is 12.19. 22:18-kor.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.20. 15:47:08

Azért Ermihez azt is hozzá kellene fűzni - bármennyi tiszteletem is az egy élet munkáját ledolgozó nyugdíjasoké -, hogy már a Kádár-rendszerben azért lettünk olyan "szakadt ország", mert mindenki azt lopott szét az állami vállalatokból, amit nem szégyellt, mindenkinek volt munkahelye - aki nem kmk volt -, de nem mindenki dolgozott. (Plusz már akkor vettük fel nyakra-főre a hiteleket Fekete János et. vezényletével, hogy fenntarthassuk az életszínvonalat, plusz a szovjeteknek továbbexportálhassuk.) A morál pedig nem feltétlenül változott '90 után. Ahogy a politikában, úgy a létminimum alatt élőknél sem. Vidéken még ma is megkérdezik egyesek, hogy miért kapnak fegyelmit, hiszen régen nyugodtan hazavihették a csavarhúzót meg a villáskulcsot is. Budapesten ma is mondják egyesek, hogy azért szavaznak az MSZP-re, mert már "megszokták" az évtizedek alatt. Nyilván a fejétől bűzlött a hal már a "kádári szép napok" alatt is, de ettől még senki nem menthető fel egyéni felelőssége alól, aki hozzájárult, hogy szétlopják az országot.

ermi50xn6j2 (törölt) 2008.12.20. 19:31:02

Kedves Mj!

Biztos hallodtad azt a kifejezést, hogy a levidámabb barakk, vagy gulyáskommunizmus: Ezeket a jelzőket amiket aKádár- rendszerre mondtak, mi magyarok,-nem kis iróniával- magunk találtuk ki. Én úgy érzem,- s ha nem így van- elnézésedet kérem, de kategórikusan kijelenteni, hogy akkor mindenki lopott, kicsit erős! Igaz, voltak akik loptak és nem is keveset, de ha elkapták meg is bűnhődött érte. Ha vennéd a fáradságot s valamelyik nagyobb könyvtárbanában utánna néznél ezeknek a dolgoknak, szerintem Te is meglepődnél. Azért pontosítsunk! Nem mindenkinek volt munkája, és igaz aki akart dolgozni az tudott is az ország bármely vidékén.Sőt ! Most olyat írok ami nehezen hihető, a mai állapotokból kiindulva:A cigányok 70-80 százaléka is dolgozott!Tudod annak idején, majd minden nagyobb faluban, -legalább is az alföldön- működött téglagyár. Nem tudom el tudod -e képzelni az ottani munkát. Én láttam mit kellett dolgozniuk. Ezekben a gyárakban nagyrészt cigány emberek dolgoztak. Mondom kegyetlen munka volt.Nem védem őket, mert ami most van az kész horror,de az igazsághoz ez is hozzátartozik.Egyszóval, ne mindíg higgy a mostani állandóan félrevezető szajkózásnak. A hitelekről:Igaz vettnk fel hiteleket, beléptünk a világbankba. Hogy ez mennyire volt helyes vagy nem, mi nem tudjuk eldönteni. Tudod itt ahol lakom a körösök vidékén két évben volt árvízveszély , de nagy. 1970-ben és 1980-ban. Nem dok kellett volna ahoz, mi is megimerjük azokat a borzalmakat ami egy árvíz tud okozni az embereknek.Miért is irom le ezt? MIután levonult az ár a fél falu háza i méter magasan feláztak mert olya nagy lett a belvíz. És ezeket a házakat le kelett bontai. Miből lett volna az embereknek pénzük,hogy új házat építsenek.Tehát hitelelt kaptak az eberek az államtól, sújjáépült a falu modern fürdőszobás házakkal min. két szobával. Mert addig-nem hiszed el- tehénszarral mázolt földes padlójú ki -mamár vityillónak mondható- házak voltak. És ezk a dolgok nem csak nálunk, hanem végig a körösök mentén így volt. Csak emlékeztetnélek Fehérgyamat példájára , ahol egy egész nagyközséget teljesen ujjá kelett építeni. A fevett hitelek jó része erre is ment el. Ugye nem gondolod, hogy nem volt helyes a politikától- ha ugy tetszik az átkos Kádár rendszertől, hogy emberibb életre adtak lehetőséget ezen embereknek. Tudod mi ezeket is nézzük, mikor tetemre hívják, a mostani szájhősök azokat az időket. Azt hiszem, ha ismernénk egymást, jól el tudnánk beszélgetni azokról az időkről, de igy korlátozva vagyunk.
Maradok Tisztelettel, Kellemes Ünnepeket Kívánva:Ermi

Horizont 2008.12.20. 20:34:00

Most utólag mindenki tudja, hogy működésképtelen lett a szocializmus. Higgyjétek el akkor mi nem tudtunk semmiről! Nem tudtunk a felvett hitelekről és egy csomó más bajokról sem. Azt láttuk, érzékeltük hogy kisember létünkre egyre jobban éltünk. Ami ugye viszonyítás kérdése volt. Jobban éltünk mint az 50'-es 60'-as években. És jobban mint most! Lelkiekben mindenképpen. Ti fiatalok bármit mondhattok a szocializmusról, 35 évet éltem benne, és bármi is lett a vége 35 évet nem dobhatok ki az életemből. És nem is akarok :)))
Veletek ellentétben van összehasonlítási alapunk. Jó lenne egy varázspálca és ide varázsolnám nektek azt ami jó volt belőle. De csak azt!!!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.20. 20:35:48

Kedves Ermi!

Nem azt állítottam, hogy mindenki lopott, mert a szüleim és rokonaim se loptak. Ezt írtam: "mindenki azt lopott szét az állami vállalatokból, amit nem szégyellt". Ennyi. Aki szégyellte, az nem lopott. Akinek kényelmes volt, az igen. Ahogy most is.
A többiről én is tudok elég régóta. Például arról is, hogy a bányákban is elég sok cigány dolgozott, akár 15-16 évesen is.

"Hogy ez mennyire volt helyes vagy nem, mi nem tudjuk eldönteni."

Miért ne tudnánk? Már elnézést, de elég sokat beszélgettem erről az Antall-kormány gazdasági miniszterével, és szerinte is sikerült a szakadékot félig átugrani.

"Mert addig-nem hiszed el- tehénszarral mázolt földes padlójú ki -mamár vityillónak mondható- házak voltak."

Már a feltételezést sem értem. Ugyanis ilyesmiben lakik a nagybátyám is. (Bár a fala természetesen meszelve van, nem szarral kenték össze-vissza.) Annak a háznak például alapja sincs - mert még a '20-as években sem csináltak alapot a vidéki házaknak -, nemsokára össze is dől, ha nem dob neki össze a család. A hitelek egyébként pontosan arra mentek el, ami a rendszer egyik rákfenéje volt: az életszínvonalat mindenáron fent kellett tartani, így a kenyeret pl. az előállítási költség feléért vették. (A pékek meg belegebedtek, hogy folyton 120%-ot produkáljanak, tök fölöslegesen.) Azon kívül meg termeltük a selejtet, amit senki sem vett meg. Mert nem a kereslet-kínálat csúnya kapitalista módszeréhez, hanem a tervgazdasághoz kellett mindent igazítani. Akár jó, akár nem. Kádár '56-ból tanulva meg pontosan tudta, hogy ha még egyszer megszívatja a népet, annak nem lesz jó vége. Ráadásul Biszku elvtárs is meg akarta puccsolni balról, Moszkvának tehát be kellett mutatni, hogy "engedelmes elvtárs vagyok" - adok nektek hitelt, ha kértek, mert mástól úgysem kaptok -, illetve "minden magyar elégedett". És ennek csak egy picinyke részlete az, hogy 1980-ban is voltak katasztrofális árvizek. (Amíg nem engedik vissza a Tiszát a régi medrébe, addig még nagyobbak is lesznek.)
Ha személyesen beszélgetnénk, nyilván jobb hangulatú lenne az eszmecsere, és pár személyes sztorit is elmesélnék azokról a kádári kevésbé szép napokról, amiket a családom átélt.

Áldott Karácsonyt és az ideinél szebb újévet kívánva, üdvözlettel:

MJ

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.20. 20:39:41

Kedves Horizont!

Apám 43 évet élt benne, mégsem kívánja vissza. Én a politikai és gazdasági vonatkozásokról beszéltem - amik objektíve vizsgálhatók -, és nem kívánok beleszólni a személyes élményekbe. Van, akinek az 1945-ös szovjet megszállás is csodálatos volt - ő akár felszabadulásnak is hívhatja -, van, aki meg örül, hogy túlélte a megerőszakolásokat vagy a málenkij robotot. De ettől még a szovjet hadsereg jogi és politikai értelemben is megszállta Magyarországot. Comprende?:)

Horizont 2008.12.20. 20:58:00

Félreértettél.
Én sem kívánom vissza. Azért lehet a szépre emlékezni??? Csak nehezen viselem amikor úgy beszéltek a szocializmusban élt éveinkről mintha itt lett volna a Gulág kitelepített részlege. Ha most minden oké lenne, még meg is érteném. De így?
Ja és bocs de én nem tudok olyan "magaslatokban" emlékezni, csak a magam kis életében. Az jó volt. Ennyi.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.20. 20:59:27

Pontosan arról beszéltem, hogy mindenki olyan szép személyes élményekről beszél a Kádár-rendszerre visszaemlékezve, amilyenekről akar. De ettől még a politikai helyzetet elemezhetem ettől függetlenül.;-)

Horizont 2008.12.20. 21:08:55

Kedves Mj!
Oké, persze, hogy elemezheted.
Jót beszélgettünk, csak mindketten másról.:)))

molaris 2008.12.21. 07:14:22

"Mj"-" Amíg a Tiszát nem engedik...."
Ez elég kétértelmű, és mind a kettő ül.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.21. 13:51:42

Nem volt tudatos a versre utalás - kis fejtörést is okoztál ezzel -, de mindenesetre jellemző.:) (Egy nálam tíz évvel fiatalabb valószínűleg rá se jött volna, hiszen nem tanulnak memoritereket.:-/)

Safiye 2008.12.23. 19:21:44

"vajda szerint a nagycsécsi, valamint az alsózsolcai eset óta a romák mindenkitől félnek, aki a gárda egyenruháját viseli"

Már elnézést, de mi köze a Gárdának ehhez a két esthez???????

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.23. 19:30:28

@jade84:

A közös nevező ezekben a mesterséges politikai félelemkeltés.

Safiye 2008.12.23. 22:17:24

@Mj: igazából ezt egy költői kérdésnek szántam:)


süti beállítások módosítása