Skip to content


       Szűrés lista

"Kimentették", számlát kapott

Egy fiatalember alatt beszakadt a Fertő tó jege. Kimászott a lékből saját maga(!), és odakísérték a parton álló "Concorde Soproni Speciális Kereső és Felderítő Mentőcsoport- Önkéntes Tűzoltóság" autójához, ahol kapott meleg ruhát és bögre forró teát. Ott elkérték a lakcímét és adatait, melyet a szerencsétlenül járt fiatalember megadott, azt gondolta a statisztikához kell.

Másnap azonban megjelent nála Sztojka András, a mentőcsapat vezetője, és átadta neki ezt, valamint egy határozatot:




































A pecsétes, hivatalosnak látszó papír szerint a fiatalember megszegte a szabad vízen tartózkodás szabályait, ezért kötelezik őt 44.800 forint megfizetésére. A világ vicce, egy alapítvány büntet ...
Sőt, még pofátlanul ezzel zárják a "határozatot":  "Jelen határozatom ellen fellebbezésnek helye nincsen!"  ... még egyszer: az alapítvány dönt, fellebbezni nem lehet!

Sztojka András:


"A 44.800 forint mentéstechnikai költség, ami az ügyeleti díjból, a személyzet díjából és az egészségügyi feladat ellátásából tevődik össze. Huszonhét concorde-os van, a vízimentő-szolgálat tagjai megfelelő képesítéssel is rendelkeznek. Nem értem, mi a probléma? Évek óta így működünk, nemcsak mi, a vitorlás szakosztály mentői is."

Ezzel szemben az ÁNTSZ vizsgálja az ügyet, mivel a Concorde alapítványnak nincs is működési engedélye(!), a határozaton szereplő számot 2005-ben kapták,de még abban az évben le is járt. Azóta is használják ...

Dr. Tölli Katalin aljegyző:


"A szabad vízen való tartózkodás alapvető szabályairól szóló BM-rendelet szerint, vizek jegén tartózkodni azokon a helyeken lehet, melyek nem esnek tiltó rendelkezés alá. A szabály megszegése esetén azonban csak a rendőrség vagy a közterület-felügyelet szabhat ki helyszíni bírságot, illetve a szabálysértési hatóság hozhat pénzbüntetésről szóló határozatot. Ha a mentéssel kapcsolatban az alapítványnak költsége merül fel, akkor megtérítését polgári peres úton kezdeményezheti."

A Concorde magáról: 

"Célja: A bajbajutottaknak való segítségnyújtás Sopronban és a város térségében: mentés, katasztrófaelhárítás, a rendőrség, tűzoltóság, a mentők munkájának segítése.
A Mentőcsoport Alapítvány formájában működik. 7 különböző területen vagyunk aktívak, ahol minden vezető szakképzett kolléga és a munkaidejében is ezzel a munkával foglalkozik.
A Munkacsoportok - vegyész, búvár, alpinista, veszélyes állat kilövő és befogó, orvos, élő-halott személy felkeresésére kutyás kereső, műszaki mentős." 

Mellesleg az alapítványnál mindenki önkéntes alapon dolgozik, fizetést nem kapnak.

Végezetül pár vélemény a langlovagok.hu fórumából:
"Egyszerűen felháborítónak, és gusztustalannak tartom, hogy egy "mentőszolgálat" ezt megengedheti magának. Működési engedély nélkül egyáltalán hogyan működhet? Ilyet csak olyan ember mer megcsinálni, akinek erős hátszele van hátulról. Vagy ennyire gátlástalan tud lenni valaki? Elég komolyan ki kellene vizsgálni az ügyet, mert ez a csapat rontja annak a szép kis városnak az imidzsét. Ha jól vagyok informálva, akkor nem ez az első számla amit már kapott valaki. 
Remélem a hatóságok elég keményen az ügy végére fognak járni, mert megbotránkoztató hogy egy ilyen csapat "speciális mentőcsoportnak" meri nevezi magát, és működhet."

"Teljesen jogtalannak és etikátlannak tartok bármiféle számlát. A speciális mentéssel foglalkozó társadalmi szervezetek ugyanis azt vállalják, hogy mentenek, és a mentés költségeit más forrásból, pl. állami és magán támogatásból fedezik. Nem vállalkozók. Ha vállalkozók lennének, akkor valakinek a szolgáltatást meg kell rendelni. Ez lehet pl. a korcsolyapályát üzemeltető önkormányzat, vállalkozás. Olyan nincs, hogy valaki utólag küld számlát olyan szolgáltatásról, ami igényelve sem lett."

Címkék: abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr91902316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buckafej 2009.01.27. 08:34:36

Nem elég, hogy az állam szopat, meg az összes hatóság, már az alapítványok is.:))

Lillycat 2009.01.27. 08:41:10

A számla készpénzfizetési számla, tehát nem követelhet ezzel semmit sem Sztojka úr. Tévednék??

Kisangyal 2009.01.27. 08:41:36

Nem ez az első alapítvány amelyikkel baj van...

belzebubó 2009.01.27. 08:42:58

Aki jégre megy az a végén mindig mecsúszik...


Az a baj,hogy egyre több alapitványról derül ki mekkora kamu és ezért a többi sem fog kapni támogatást 1%-okból,stb.Elvileg pedig nonprofit, nem?

alPi 2009.01.27. 08:44:12

"A pecsétes, hivatalosnak látszó papír szerint a fiatalember megszegte a szabad vízen tartózkodás szabályait, ezért kötelezik őt 44.800 forint megfizetésére."

Egy alapítvány nem hozhat határozatot (nincs szerződése az önkormányzattal közfeladat ellátására). Határozatot közigazgatási szerv hozhat (nem beszélve most a bírósági határozatról). Baromság. Remélem a srác nem fizette ki a pénzt.

broafka 2009.01.27. 08:47:23

Bakker most jöttem meg egy het utan Finnorszagbol. Eltek sved es orosz uralom alatt is, csak 5 millionan vannak, az afa 22%, hideg is van, es megis az emberek kedvesek es jol elnek, megszolitanak az utcan, hogy honnan jottel ha nem finnul beszelsz, es mindenki tud a finn-magyar nyelvrokonsagrol, es mindenki beszel angolul, meg a 70 eves nyugdijas is.
Ezzel szemben ugy latom Abszurdisztanban nem sok minden valtozott az egy het alatt..:(.
Ha a faszi bele fulladt volna a vizbe, szerintem utana is kapott volna szamlat, amiert kihuzzak a fagyott testet a vizbol...komoly

oatBXL · http://blog.osztrogonacz.com 2009.01.27. 08:51:33

Legaláb küldje be a srác a számlalottóra a számlát, hátha nyer vele valamit ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 08:52:07

@alPi:

De próbálkoznak .... 10-ből 3 fizet , az már tiszta profit ...

jozicsenko 2009.01.27. 08:53:53

tök jó ez a scan, tudok hova számlát küldeni

miről állítsam ki?

valami hülyeséget csak kitalálok, oszt fizessenek!

rolika 2009.01.27. 08:58:53

kövezzetek meg, de mi a büdös francért kell rámenni ott a jégre, ahol beszakadhat? feleségemmel elhűlve néztük a riportokat a balaton jegéről, hogy miután elkezdett olvadni és már nem szabadott volna rámenni, még mindig több százan korcsolyáztak rajta, köztük apró gyerekek is... na most, ezeket az embereket hogyan másképp lehetne eltántorítani a jégre menéstől, mint pénzbírsággal?
persze, ne a mentőszolgálat számlázzon (elég rossz az optikája), hanem valamelyik hatóság, büntetés formájában.

mindez nem vonatkozik a fenti esetre. ott max. a bögre teát meg a pokróchasználati díjat lehetne felszámolni. de ez abszurdisztán...

panki83 2009.01.27. 09:07:48

Én fiatalkoromban egy telente kb 20* szakadtam vízbe, a dolog lényege az lenne, hogy aki rámegy a jégre, az tudja, hogy hol van 2 méteres víz, meg hol van 30 centis, és akkor nem lesz semmi gond, ha beleesik.Általános iskolás olvasmányaim szerint nem csak ott szakadhat be a jég, ahol vékony, hanem ott is, ahol vastagnak tűnik.
Amúgy gondolom a kijelölt területeket is úgy határozzák meg, hogy ne két méteres vízen legyen.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.01.27. 09:15:25

Drágább tea! :o))
Lehet, hogy a Concorde fel fog kerülni arra a listára, ami a külföldi turistákat figyelmezteti, kivel ne mentessék magukat?

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.01.27. 09:17:43

Legalább a dupláját kellene kiszabni az ilyen barmokra.. oszt akkor hátha tanulnának.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 09:18:21

Lehet, hogy ez az alapítvány is az NBH "fedőszerve", és a történetben szereplő fiatalember sajtosszenya, akin így állt bosszút fetser_jani...

na, milyen kis összeesküvés-elméletet hoztam össze így kora "hajnalban" ? :)))

amúgy nem -e Zrt. -e ?

belzebubó 2009.01.27. 09:18:44

A kisalföld.hu-n azért ezt is leirják:
"Több száz korcsolyázó számára jelentett megnyugvást, hogy a hétvégi napokon ott állt a Fertő partján a Concorde speciális mentőcsoport autója. Ha baj van, lesz segítség – gondolhatták. Így volt ezzel Krisztián is – egy ideig."
Gondolom kimentek,gondolták ma lesz biztos egy madár aki belezuhan,azon majd keresünk egy kis pénzt.Átérzem ezt a nemes, önzetlen segitségnyújtást.

movhu 2009.01.27. 09:28:07

Ez a Sztojka név több, mint gyanús :)
Amúgy, ha ez egy "Készpénzfizetési számla", akkor ennek birtokosa ezzel azt is igazolja, hogy a számla ellenértékét a számla átvételével együtt átadta. Csókoltatom az alapítványt.

Az EREDETI 2009.01.27. 09:41:19

@belzebubó: Ha valaki beszakadt volna ezek utána mertek volna menni szerinted? :)

Egy nyugdíjas(2) 2009.01.27. 09:57:12

Ez egy rohadt fidesz blog. Szemét fideszesek. Nem bíztok ti a Miniszter Elnök Úrban? Fidesz csürhe!

Tapmancs 2009.01.27. 10:00:00

@movhu: Nem csak gyanús, hanem AZ is amire utal! Szóval már megint cigányos poszt van.

@zero: a Fertő tó kötőjel nélkül írandó, mert a tulajdonnévnek nem része a "tó" :)

Egy nyugdíjas(2) 2009.01.27. 10:06:08

Fidesz pártakatonák maguk. Már a Miniszterelnök Úr blogján is bizonyították ezt.

Grafithuszar 2009.01.27. 10:07:12

Ez Photoshop.... Egyszerűen nem hiszem el....
Amúgy attól félek, most hiába röhögi körbe az illető ezt az alapítványt, nem lepődnék meg ha a végén ráküldene egy-két verőembert, hogy győzzék meg őt arról, hogy mégiscsak be kéne ezt fizetni....

molaris 2009.01.27. 10:09:21

@movhu:
Elég beszédes a fotó!
Na most akkor ha egész télen egy ember kér segítséget, annak kipostázzák az egész költséget?
Ha segítség címen egy Adidas melegítőt kapott, akkor szinte jutányos.:):)

mind2 (törölt) 2009.01.27. 10:09:52

@Egy nyugdíjas: nem bízunk mi senkiben, csak magunkban :)
Egy adófizető, aktív dolgozó :)

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.27. 10:11:36

@Egy nyugdíjas: Én Vona Gábornak dolgozom, és mocskos fasiszta disznó vagyok, aki a nyugdíjasok és a cigányok dunába lövéséről ábrándozik :)

rolika 2009.01.27. 10:13:21

@Egy nyugdíjas:
"Nem bíztok ti a Miniszter Elnök Úrban?"
muhaha :-))) ezen jót röhögtem :-D

mi itt sokkal rosszabbak vagyunk, mint a fideszesek :)
náczikok vagyunk, meg faschiszták

na de most komolyan, írna ilyet egy fidesz-blog:
vastagbor.blog.hu/2008/12/04/fidesz_2010_vereseg

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.27. 10:15:00

OFF
Kedves Kapcsolatok!
Tervezett karbantartás miatt az oldal átmenetileg nem elérhető.
Köszönjük megértéseteket!
Kapcsolat.hu üzemeltetés

Muhaha, szegény nyuggerek nem tudják hol kiélni magukat :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 10:15:07

Atyaég, ez az "Egy nyugdíjas" ez fotosopp nem?? Ilyen nincs...

combi: én eddig azt hittem, hogy TE vagy Vona Gábor maga :)))

mind2 (törölt) 2009.01.27. 10:16:10

@Egy nyugdíjas: én speciel Istenben bízom, emígyen :
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport! "
O. Cromwell.

mind2 (törölt) 2009.01.27. 10:18:25

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: akkor most jön gizike, zsóka, meg icipiciszoci is ?:::)))) Magunkra húztátok őket, kalandozó banda :::))))

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 10:19:25

@Egy nyugdíjas:


Egyébként igaz van, vannak itt fideszes pártkatonák. Ez a bezuhov itt az egyik legnagyobb fideszes pártkatona, tessék csak figyelni. Szokott még sieg heilezni is. :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 10:21:09

@mind2: pontosabban herzso, jessyke, rovarirto, lebi43, hogy csak a legnagyobb májereket nevesítsem...

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.27. 10:23:00

@Seduxen: Lehet :) Tudod a közéletben nem cigányozhatok meg zsidózhatok kedvemre, mert nem lennék polkorrekt és nem jutna be a pártom 2010-ben a parlamentbe, ezért itt élem ki magam.
Néhány szó 2010-ről: Először is koalíciót kötünk majd a Viktorral, aztán alkotmánymódosítással megválasztjuk a Viktort királynak, és megalakul az Orbánházi dinasztia. Bevezetjük a tizedet, a kilencedet, visszaállítjuk az egyházmegyéket. A zsidókat hazazavarjuk Izraelbe, a cigányokat meg Indiába. Az összes multit meg a kertévéket földig romboljuk. Lesz hírtv meg echotv meg szentmáriatv oszt kuss. A Magyar Gárdát feloszlatjuk, és megalakítjuk a Viktor személyes testőrségét a Schutzstaffelt. Aki 2010-től nem fog Turánia, Lonsdale meg Szkíta cuccokban járni az utcán, azt természetesen a helyszínen agyonlőjük.

Vote for change, Vote for Vona :)

Agyalap 2009.01.27. 10:23:59

Hát ez tényleg a vastagbőr...
Úgy tervezem, kiállok a Ferencziek terére, és aki mellettem elmegy, adok neki egy felszólítást: fizessen be 5000 Ft-ot erre és erre a számlára, mert én közfeladatot látok itt el a járdán: figyelem, ki kap szívinfarktust a belvárosi forgalomban.
Nagy ötlet, köszönöm!

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 10:24:07

@Seduxen:

Jöjjenek! Mint mond erre egy igazi fideszes pártkatona (mint Bezuhov)

NO PASARAN!

:-)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.27. 10:27:38

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Egy pillanatra könnybelábadt a a szemem, aztán elhatárolódtam magamtól többszörösen is...:))))

Egy nyugdíjas(2) 2009.01.27. 10:29:47

Maguk nagyon szemtelenek. Azt hiszik ez vicces? Vicces élcelődni zsidó társainkon? Azt sem értem mi célt szolgálnak maguk, a Miniszterelnök Úr blogján minden le van írva korrekten. Maguk az Orbánnak dolgoznak, és szántszándékkal akarnak ártani a becsületes, keményen dolgozó, lelkiismeretes baloldali politikusainknak.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.27. 10:32:04

@Egy nyugdíjas: Így van. A Dunába kell lőni a zösszes zsidót meg nyugdíjast meg a zorbánt meg a ferit meg mindenkit. Mert mi mocskos nácik vagyunk, bizony.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.01.27. 10:33:33

Azt értem, hogy ha kimentenek valakit, azt ki kell fizetni. A mentőket és tűzoltókat is fizetem ha kiflexelnek a Suzukim roncsiból, csak azt speciel a TB-n keresztül.
Viszont őket erre kifejezetten megkérik, míg a srác - gondolom, mert ez nem derül ki - nem önszántából kérte a szolgáltatást, hanem rátukmálták.
Kb, mintha kiállnék a Balhára egy csomó bólogató kutyajátékkal, aztán megdobnám vele az arrajárókat, és kéném érte a pízt, hiszen meg tetszett venni, kéremszépen.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 10:34:23

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: "Aki 2010-től nem fog Turánia, Lonsdale meg Szkíta cuccokban járni az utcán, azt természetesen a helyszínen agyonlőjük."

Legyél már "hagyományörző": nem agyonlőjük. Bevagonírozzuk, és irány a láger, "árbájt mákt frej" jeligére...

Ja, természetesen a koronázás a Duna jegén lenne (ha nyár van, akkor is, befagyasztjuk!), és oda úsztatnánk az Ezüst-hajóval (20 milliáért) a koronát, és a ceremóniát Kaya Imbrahim és Josip Tot celebrálnák... Kihagytam valamit?

VonPerez: háát te tudod, de ezzel a kijelentéseddel a civilizált világ kb 99%-át magadra is haragítottad... :))

Egy nyugdíjas(2) 2009.01.27. 10:34:23

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Szégyelje magát! Menjen és tanuljon a Miniszterelnök Úrtól!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 10:34:42

@Egy nyugdíjas:

Ne fogja vissza magát, itt a lehetőség hogy ország-világ elé tárja gondolatait.

Első kérdésem: MIt dolgozott és mennyi a nyugdíja?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 10:36:06

"Maguk nagyon szemtelenek." hááát igen, ezek a majji fijjatalok...

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 10:36:24

@Egy nyugdíjas:

A "le van írva" germanizmus, ami nem szép dolog egy ilyen korrekt nyugdíjastól. :-)

mind2 (törölt) 2009.01.27. 10:36:25

@Egy nyugdíjas: nem csak a Miniszterelnök ( egyben vagyon írva :) ) blogján van minden leírva, hanem a Lenin összes műveiben is.
Ne tessék haragudni, én nem tehetek arról, hogy ilyen lettem, szegény apukám már az átkosban is reakciósnak számított és stikában a Szabad Európát hallgattatta velem :))

Agyalap 2009.01.27. 10:36:36

Ilyen van, hogy egy nyugdíjas?
És tanárember is lehet ráadásul, most megtudjuk, mit csinálunk rosszul...

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.27. 10:37:00

@Egy nyugdíjas: Ja wohl mein füh...huhh majdnem elszóltam magam. Sajnos a Miniszterelnök Úr blogja nem érhető el, de amúgy iszom a szavait, ő a mesterem.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.01.27. 10:37:42

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Jaj, hagyjad már, nem látod, hogy csak ugrat valami vicces kedvű kisfiú ? :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.27. 10:37:49

"becsületes, keményen dolgozó, lelkiismeretes baloldali politikusainknak."

Egyet tessék mondani, csak egyet! :))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 10:38:12

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: a füh... nagy F betűvel írandó, mint a Ferenc :)))

Agyalap 2009.01.27. 10:38:33

@Egy nyugdíjas: Na azért hülyeségeket ne írjunk kérem! Mit tanuljunk a nagy öregtől? Hogy mennyire fontos, hogy betartsa az ember a szavát? Már csak a hitelesség miatt is.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.27. 10:39:57

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Combi igazán megtanulhattad volna! A ME kislánya is rá mert szólni a zsidózó, cigányozó osztálytársára! Ilyen kemény gyerek már az az Annácska!!!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 10:40:13

@derelyegrádi szellem: a "le van írva" az nem az ominózus "igazságbeszédből" van idézve? tudod, ahol végre kibontotta az igazság minden részletét :))

kurva ország ez, amelyik nem becsüli kellőképpen ezt a talpig becsületes, és az ország jobbátételén munkálkodó mintapolitikust...

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 10:42:15

@Egy nyugdíjas:

Én már voltam ott és tanultam is:

Ez egy kurva ország, bassza meg, elkúrtuk nem kicsit nagyon, nem csinltunk semmit, hazudtunk..

Valamit elmulasztottam volna megtanulni a a MIniszter Elnök Úrtól?

:-)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.27. 10:43:46

@laspalmas: Ne legyél ilyen korlátolt laspalmas! Ha vége a karbantartásnak, akkor tessék szépen elolvasni, hogy is van ez! minden fideszes, mocskosszemétfaschisztanáci! Az szdéeszesek, szemét kis kullancsok és kerékkötők! Az Mszp vezetői, nem hűséges pártkatonák, csak a saját érdekeiket nézik! Egy szent ember van, egy aki mindent visz, egy aki Böszman, egy aki IGAZMONDÓ! Egy aki a hátával feltartja a gazdasági váccságot! Egy, aki nem rasszista, egy aki elsőként íratta át a költségvetést európában felismerve a mélyülő recessziót! egy aki nem affektál és egy aki annyira szociálisan érzékeny, hogy még a közlekedési miniszter menesztésénél is elsírja magát! FERI!!!!!!!!

mind2 (törölt) 2009.01.27. 10:44:11

@derelyegrádi szellem: nem gondolod, hogy valaki húzza az agyunkat ? :)

Lithium78 2009.01.27. 10:44:17

Na, amíg Ti itt szegény nyugdíjasokat bántjátok, én felvettem a kapcsolatot az alapítvánnyal. Sikerült megegyezni velük. Én elvékonyítom a jeget a biztonságosnak mondott helyeken, ők kimentik a népet és a pénzen felezünk ;P

Egy nyugdíjas(2) 2009.01.27. 10:45:59

Maguk még csak nem is értékelik az őszödi igazságbeszédet.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 10:46:19

@Egy nyugdíjas: cusslág-gyereket ki tetszett felejteni a felsorolásból... esetleg bajnai "villanyszerelő" gordonkát. ők még hiteles politikusok a baloldalon.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.27. 10:46:30

@VonPerez:

Látom, neked meg agika47 törte fel a nickedet. :)

rolika 2009.01.27. 10:47:26

@Egy nyugdíjas: nagyon tudod te, mire ugrik itt a nép. ki vagy? :-)

Agyalap 2009.01.27. 10:47:44

14 milliós autót minden becsületes politikusnak!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 10:47:47

@laspalmas: én Főnökre tippeltem, de a lehetőségek tárháza végtelen. Sőt, még egyvalaki lehet... de ezt nem merem leírni :)))

Agyalap 2009.01.27. 10:49:13

@rolika: Komenista provokátor!!! :)

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 10:50:13

@Egy nyugdíjas:

Ez hazugság, én értékelem azt az igazságbeszédet. Sőt mikor Mineszter Elnök Úr elmondta a Parlamentben, akkor az a sok csúnya szó nem is volt benne, tehát ez bizonyíték, hogy azt a sok trágárságot mind a zorbánék tették bele utólag. :-)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.27. 10:51:16

Egyébként ezeket a reformokat bárki végrehajtja tényleg a kardjába dől. Tegnap voltak nálam a gázszerelők. Épp ment a híradó a polkorrekt rémhírtévén. Csak kimondták, hogy GYF, már habzott az egyébként ránézésre is "túlkvalifikált" gázszerelő gyerekből! eze a szemét ELVESZI a nyugdíjakat is! csak így, és még ki is fejtette. Megpróbáltam korrigálni, de nem sikerült, sőt a mester is letromfolt, hogy csak nem balos vagyok? Na, mondom ez kész...nehéz lesz itt, gyerekek, nehéz lesz!

Egy nyugdíjas(2) 2009.01.27. 10:52:07

Voltak már maguk MSZP rendezvényen? Csupa mosolygó segítőkész ember mindent áthat az Internacionálé szellemisége. Nekem mindig könnybe lábad a szemem, de akkor meglátom a Miniszterelnök Urat és előtör belőlem a zokogás és arra gondolok, hogy itt itthon vagyok.

mind2 (törölt) 2009.01.27. 10:53:26

@Egy nyugdíjas: dehogynem értékelem. Miután elhangzott, felragasztottam a Ferenc képét a garázsban egy régi szekrényre és beszélgetni is szoktam hozzá . Ez halál komoly !!! Azt a Reform címlapot, ahol 3 kép van, egyiken Néró, a másodikon cilinderes kapitalista, a harmadikon leginkább egy szellemi fogyatékos benyomását kelti. Mindig beszélgetek hozzá.Igazságbeszédet !!
::)))

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 10:54:18

@Egy nyugdíjas:

"de akkor meglátom a Miniszterelnök Urat és előtör belőlem a zokogás"

Ez velem is pont így van. :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 10:55:25

@Egy nyugdíjas: "Voltak már maguk MSZP rendezvényen? Csupa mosolygó segítőkész ember..."

Nem akarom elkeseríteni Önt, de az a reformok keretén belül bezárásra ítélt OPNI volt... tudom, hogy van némi hasonlóság a kettő között, de Ön szerintem a "sárgaházban" volt, ahol a mosolygós segítőkész emberek hozták a fehér "öltöny" :))

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.27. 10:59:24

@Egy nyugdíjas: Én csak MSZMP gyűlésen voltam, meg III/3 operatív "meetingen"

reKorrekt 2009.01.27. 11:00:02

@laspalmas: "Korrekt, te vagy? ;) "

Kikérem magamnak, nem mernék packázni egy vérnyugdíjas nevében! ;)

@Egy vérnyugdíjas: a néninek/bácsinak üzenem, hogy az imént feltettek egy kérdést, miszerint mennyi a nyugdíja (13. havival) és hány éve dolgozott érte és mit?

Egy nyugdíjas(2) 2009.01.27. 11:00:34

Maguk képtelenek átérezni mit jelent szocialistának lenni. Nem értik meg ezeket a nagy elméket akik mind feláldozzák magukat a haza oltárán.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 11:02:40

@Egy nyugdíjas: "Nem értik meg ezeket a nagy elméket akik mind feláldozzák magukat a haza oltárán. "

Csak már látnánk végre!!! Segítenék megépíteni azt az oltárt... (Vagy ezt csak képletesen értette?)

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.27. 11:03:49

@Egy nyugdíjas: Bormann, Dönitz, Hans Frank, Frick, Fritzsche, Funk, Göring, Hessl, Jodl, Kaltenbrunner, Keitel, Ley, Kontantin von Neurath, Franz von Pape, Raeder, Ribbentrop, Alfred Rosenberg, Fritz Sauckel, Schacht, Schirach, Seyss-Inquart, Albert Speer és végül de nem utolsósorban Julius Streicher.

Kihagytam valakit aki feláldozta magát a haza oltárán? :)

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 11:04:09

nincs igataok ott tényleg segtíőkész emberek vannak. Emlékezzetek csak dzsinóra...

Ráadásul én is segítőkész voltam, mert az egyik részvevőnek nem jutott eszébe a "szájúz nerusíműj szvabódu" kezdetű nóta dallama, és én segítettem neki, együtt elkrákogtuk, és ennek végeztével az egészhez sört ittunk, azt a lóbányi homályost :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 11:04:11

@Egy nyugdíjas: örömmel tájékoztatom Önt, hogy az agyhalott-blog újra megnyitotta kapuit! Úgyhogy meneküljön, mielőtt a faschischta_náczi_fidesz métely megfertőzi az Ön szüzies lelkét...

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.27. 11:04:51

Tényleg zero. Mikor nevezed át végre a Vastagbőrt Der Stürmerre? :D

Plutonic 2009.01.27. 11:05:45

@zero: :))) A gerillák mindenütt ott vannak! :D

Egy nyugdíjas(2) 2009.01.27. 11:09:03

@Seduxen: Maga nagyon ostoba ember. Most pedig megyek a Miniszterelnök Úr blogjára.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.27. 11:10:50

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Wááááhh!:))))))))))))) Elhatárolódííííííík!:) LOOOL

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 11:12:20

@Egy nyugdíjas:

Kérem maradjon! Egy angströmnyire voltam attól, hogy átérezzem mit jelent szocialistának lenni. :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 11:13:04

@Egy nyugdíjas: ne tegye ezt velem (velünk), vérziiiik a szíííveeeeem....

Plutonic 2009.01.27. 11:14:56

@Seduxen: Te kis rendes gyerek!
Hogy óvod a lelke szüzességét! :DDD

Anomalocharys 2009.01.27. 11:16:04

@Egy nyugdíjas:

Van rá jobb szó: irónikus...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 11:16:57

A fasza posztot szétbarmolja egy idióta ...lassan le fog súlytani moderáló-kalapács ...:-((

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 11:17:41

@Anomalocharys:

Kérlek ne zavard össze a kommentelőt ilyenekkel! :-)

Anomalocharys 2009.01.27. 11:18:25

@Seduxen:

Semmi gond, vérző szívre is gyógyír az öszödi beszéd. Csekély hátránya, hogy a mellékhatásai rosszabbak, mint a tünet. ;)

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.27. 11:20:01

@zero: A poszt minőségéről megoszlanak a vélemények :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 11:20:27

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Günther Prien, Joachim Shepke,Otto Kretschmer . Azért illenék megemlékezni a dicső Kriegsmarine-ról is :)))

Psychonaut: még szép, nehogy nekem kiessen egy fix mszp szavazó...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 11:25:07

@Anomalocharys: köszi, be is nyomom mp3-ba, természetesen végtelenítve, hátha végre megértem, hogy mit is akar mondani valójában az a remek ember, akit hosszú éve Miniszter Elnök Úrként tisztelhetünk, hogy áldassék a neve:)))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 11:41:16

@Tapmancs:

Nem, a Fertő-tó kötőjellel írandó, ezért: "Nagyon gyakran a földrajzi név utolsó tagja egy földrajzi köznév, vagyis olyan név, amely egy földrajzi fogalmat jelöl (pl. tenger, tó, folyó, patak, hegy, dombvidék, domb, völgy, stb). Ezt a földrajzi köznevet az előtte álló névhez kötőjellel kapcsoljuk és kis kezdőbetűvel írjuk."

mind2 (törölt) 2009.01.27. 11:43:08

ZERO :) Szűcs Erika kontra Hír tévét szeretnék, az Mszp székházból , léccike ....

Anomalocharys 2009.01.27. 11:45:39

@Seduxen:

Tisztelem az elszántságod.
Egyébként ha rájöttél mit akart mondani, akkor légyszíves oszd meg, mert én azóta sem tudom miért pont akkor vált neki érdekessé, hogy gazember, mivel az évek óta köztudott volt már akkor is.

Csak legalább önkritikát gyakorolt volna utána, japán módra, szamurájkarddal...

Tapmancs 2009.01.27. 11:45:55

@Mj: pont ez a lényeg, hogy a "Fertő tó" nevének nem része a "tó", hanem csak simán Fertő. Pont ezért nem írjuk kötőjellel. Persze a Tisza-tó, stb. kötőjeles, mert ott a nevének része a "tó" is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 11:47:45

@Egy nyugdíjas:

Ahogy mondja, kedveském. Én már ma reggel is úgy keltem föl, hogy tudtam, nem középkori gazdaságtörténet vizsgára kell készülnöm, hanem Ferenc testvérünk munkájának nehezítésére.:) Csak kár, hogy nem tudom hogyan kell, nem segítene esetleg?;-)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.01.27. 11:49:30

"erős hátszele van hátulról."

Azért érdekes lenne ha elölről lenne hátszele :D
Egyébként meg a klasszikus szánis komment ide is illik: "minek ment oda?" :D

tokomtelevan 2009.01.27. 11:50:03

Ha jogtalanul működik az alapítvány az elég gáz a számlával egyetemben.

Ha meg rámentél ott a jégre ahol nem szabad, akkor megérdemled, hogy szívjál.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 11:50:04

@Anomalocharys: húú lássuk csak:
1: Eddig elkúrták nem kicsit, nagyon, de ezután minden másképp' lesz, kisdobos-úttörő becsszó
2: hazudtak reggel, éjjel, meg este, de ezután minden másképp' lesz, kisdobos-úttörő becsszó
3: úgy tettek négy évig, mintha kormányoznának, közben pedig nem csináltak semmit, de ezután minden másképp' lesz, kisdobos-úttörő becsszó
4: trükkök százai, amivel a szarból hozták vissza a kormányzást a végére, de ezután minden másképp' lesz, kisdobos-úttörő becsszó

sz'tem kb ennyi...

ja, és KURVA ORSZÁG, de ezután minden másképp' lesz, kisdobos-úttörő becsszó

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.01.27. 11:50:59

"becsületes, keményen dolgozó, lelkiismeretes baloldali politikusainknak."

Egyet tessék mondani, csak egyet! :))

>>>

Orbán Viktor! Oh faszt, dehogy, hát ő nem dolgozik keményen :D

töröttszárnyú angyal (törölt) 2009.01.27. 11:52:25

mondja már meg nekem valaki, hogy ez miért "vastagbőr"
ezért tart itt ez az ország, mert mindenki csak rinyál.

ne menjen arra a qrv@ jégre, ha tilos.
küldje vissza, hogy ő ezt nem fizeti ki és majd az önkormányzat kiküldi neki szabálysértési bírságként.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 11:53:04

@tokomtelevan:

Nincs megtiltva sehol a korcsolyázás (mert az önkormányzat nem hozott ilyen rendeletet), ez az érdekes ....

"A hatályos rendelet szerint a szabad vizek jegén tartózkodni azokon a helyeken szabad, amelyek nem esnek tiltó rendelkezés alá. Tilos éjszaka és rossz látási viszonyok között, járművel, folyóvizeken és kikötőkben. A Fertőn tehát nem tilos a korcsolyázás, mindenki ráléphet a jégre nappal – de csak a saját felelősségére!"

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 11:53:30

@Tapmancs:

Úgy tűnik, hogy minden logika ellenére valóban nem kell kötőjellel írni a Fertő tavat (itt a link: www.bebte.hu/documents/foldrajzi_helynevek.htm), viszont akkor én nem értem, hogy miért nem.:-/

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 11:54:45

@töröttszárnyú angyal:

Mit nem értesz?

te szeretnél számlát vagy bünetetést kapni a mondjuk "Lóhere" alapítványtól?

Alapítvány nem hatóság, kicsit elszaladtak a pacik ...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 11:55:02

@Seduxen:

És mi lesz a szőlőbányákkal, ahol orvosokat dolgoztatnak majd?:P

Valaki más 2009.01.27. 11:55:47

Tekintsünk el attól, hogy ennek a csapatnap volt-e bármiféle engedélye vagy nem. Ha önkormányzati vagy önkéntes tűzoltó ment volna ki, szerintem akkor is jár neki a számla.
Miért gondolja azt bárki, hogy ez neki ingyen jár? Ez megint a következmények nélküli ország.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 11:55:54

@Egy nyugdíjas:

Így van, ahogy a nagy Lenin elvtárs mondta: "tanulni, tanulni, tanulni!":)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 11:57:28

@laspalmas:

Tudod, Veres Jani, aki 30 évig szorgalmasan csak kapált.:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 11:57:39

@Valaki más:

Nem értem ..balesetet szenvedsz az autóddal, kivágnak a roncsból, nem küldik másnap a 600 ezer forintos számlát, mint mentési költséget ..vagy rosszul tudom?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 11:57:56

@Mj: NEM orvosokat, JOGÁSZOKAT :)) Ezért van befosva Szellem is, mert őt az első transzportokkal szállítanák oda, ezért próbál most benyalni a nácziaknak, menti a menthetőt...

jól -e mondom -e Szellem e.t. ? :))))))

Ejoy 2009.01.27. 12:02:01

Namost ha volt valamilyen szolgáltatás, akkor az csak a (nem megvalósított) mentésben merülhetett ki. Aminek amennyiben lenne díja és azt készpénzben kellene megfizetni, akkor a helyszínen kiállított számla ellenében történhetne meg. A készpénzes számla kiállításának és kiegyenlítésének egybe kell esnie a szolgáltatás, áru megvalósításával, átruházásával.
Ha a hős mentők ezt napokkal után aállították ki és terjesztették be fizetésre, akkor lehet szólni az APEH-nek. Biztos van még ott más érdekesség is.

TiZ 2009.01.27. 12:02:41

"Nyolcvan évvel ezelõtt, 1921. december 14-e és 16-a között zajlott le az a népszavazás, mely az egyetlen tartós, a nagyhatalmak egyetértésével történt békés területi revízió volt a trianoni békediktátummal szemben. A Sopronban és közvetlen környékén lakók több mint 65 százaléka Magyarországot választotta hazájául. Az osztrák közvélemény egy része ma is Burgenland természetes fõvárosának elvesztésérõl és "soproni bûntettrõl" beszél. Ugyanakkor Illyés Gyula azt írta: Sopron "kitörölhetetlen nyomot hagyott ezzel a nemzeti tudatban", s joggal kapta a leghûségesebb város elnevezést."
Ezzel is ápolják a nemzeti öntudatot....

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 12:04:00

@Egy nyugdíjas:

Hmm... Én is fényképeztem a tarka marhákat, izé, tarka magyarokat, élmény volt.:) A nap megkoronázása pedig Ferenc testvér és Klára asszony volt, ahogy kendőt tartottak az ég felé a tarka sokaságban. Ferenc testvér vöröset - mi mást -, Klára asszony narancssárgát, ezzel utalva arra, hogy ők igazán nyitottak a Fidesz együttműködésére, de hát ugye a patásördög Orbán mindig behúzza a kéziféket.:)

nem-igen 2009.01.27. 12:04:13

@zero: magyarországon ez valóban nem jellemző, de külföldön teljesen megszokott.

Például Ausztriában a síparadicsomokban brutálisan jó mentőszolgálatok működnek. Ha elesel, megsérülsz bármi, akkor rögtön ott teremnek hójáróval, elsősegély, visszavisznek szállóhoz ilyesmi. Természetesen ezt ki kell fizetni, és csak utólag derül ki ez is a legtöbb delikvensnek.

Egyébként a világ nagyon sok országában nem triviális az, hogy mondjuk önhibából, gyorshajtóként felcsavarodsz egy fára, vagy extrém sportot űzöl, esetleg például tiltott helyen fürdesz/korcsolyázol stb, akkor az ott szerzett sérüléseid, vagy mentési költségeid az államkasszát terhelik, az állam, a mentőszolgálatok, az egészségbiztosítók simán behajtják ilyenkor a költségeket.

Érdemes végiggondolni, hogy ez jó-e, szerintem ez egyáltalán nem hülye dolog, jobban megfontolnák az emberek, ha mondjuk egy 120-al a városban döngettem, eltaláltam a villanyoszlopot balesetnél nem csak a kb 60ezres büntetést, meg az oszlopot kellene kifizetni, hanem a kivonuló tűzoltókat is...

Plutonic 2009.01.27. 12:05:44

@Seduxen: Nem baj az, ha esik, csak ne legyen ott senki aki elkapja vagy tompítsa a zuhanást! :D

belzebubó 2009.01.27. 12:05:52

@zero: eszerint ha elég életveszélyben vagy akkor nem kérhet.Ha nem sikerült túlélni,gondolom az örökösökön behjtják."a tûzoltóság, a katasztrófavédelem vagy a polgári védelem nem riaszthatja õket. A bajbajutottak viszont igen, és az életveszélyes helyzeteket leszámítva a szolgáltatásért pénzt is kérhet a Concorde."
www.sopronnet.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=211&Itemid=54

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 12:06:25

@nem-nem:

Igen, igazad van ... közvetlen életmentésnél ne kelljen fizetni, ez egyértelmű.

De a fenti esetben semmilyen mentés sem történt, sőt még nem is tilosban korizott a srác, mivel nincs semmilylen tiltott rész a Ferő tavon. A

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 12:06:46

@Egy nyugdíjas:

Na de hogy írhat olyat, hogy a "haza oltárán"?! Ez soviniszta, nacionalista, klerikálreakciós fasizmus! Fogadjunk, hogy magát még meg is keresztelték! És még maga Gyurcsány-rajongó? Szégyellje magát.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 12:09:33

Neee, elment.:(( Még válaszolni sem fog nekem.:(((

nem-igen 2009.01.27. 12:10:46

@zero: ok, nem a konkrét esetre montdtam, hogy korrekt e, annak nem ismerem a részleteit (eleve számlát is csak az küldjön, akinek ez a dolga, ha én kihúzok valakit úgy privát a tóból, akkor nem fogok neki számlát sem küldeni, pedig ha jól értem itt ez történik).

A Te hozzászólásodra reagáltam csak, hogy bizony az, hogy Téged megmentenek az egyáltalán nem kell, hogy alanyi jogon járó szolgáltatás legyen. Persze, húzzanak ki, mentsenek meg mindenkit (ne előre kérjék a pénzt ez egyértelmtű :)), de számos esetben teljesen elfogadhatónak tartanám, ha a társadalom azt mondaná, bocs, a mentőszolgálat nem azért van, hogy mondjuk futballhuligánokat ápolgasson meccs utáni összejöveteleiknél, tessék szíves lenni kifizetni a kocsi, az emberek, meg az ellátás költségét.
Ugyanígy ha valaki elesik az utcán, beveri a fejét, akkor teljesen egyértelmű, hogy vigye el a mentő, és ezt ingyen tegye, hiszen ez egy baleset, a társadalom ezért fizeti a mentőket.

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 12:11:08

@Seduxen:

De jól ám!

Te percek alatt pőrére mezteleníted a valóságot! :-)

belzebubó 2009.01.27. 12:12:03

@nem-nem: ez nem is lenne gond,ha valóban megtörtént volna a mentés,de itt a srác saját maga kimászott és kapott egy teát,száraz ruhát. Ráadásul egy tilosban korocsályázás miatti szabálysértésről szól a számla,miközben ott lehetett korizni,azért is volt ott annyi ember és a mentő is.

Mária 2009.01.27. 12:12:20

Biztosan Armani márkájú volt a meleg ruha. A tea meg Gucci...

lolperec 2009.01.27. 12:12:47

ez magyarország.. itt mindent lehet.. csak türje a birka nép..

Dr Kangörény 2009.01.27. 12:13:20

Na, volt már, hogy hülye a posztoló?

nem-igen 2009.01.27. 12:13:38

@belzebubó: mondom, hogy nem a konkrét esetre reagáltam, hanem zero felvetésére, hogy az autóddal balesetet szenvedsz, akkor sem küldik a számlát.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 12:15:20

@Seduxen:

Speciel tényleg orvosokról volt szó, mert erre reagálva idéztem egy pszichiátertől - aki ugye orvos - egy gyönyörű összeesküvés-elméletet október 23-ika kapcsán.:) De ha ennyire ragaszkodsz a jogászokhoz, mehetnek ők is szőlőt bányászni Orbán Viktor restaurációja után.:)

HunVanHungary? 2009.01.27. 12:17:18

@Egy nyugdíjas: Ez vicces már majdnem bevettem, de látszik csak játszol...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 12:17:57

@Kangörény_:

Én?

Hülye kommentelő mindig van, lásd magad.

memo62 2009.01.27. 12:18:10

@Egy nyugdíjas: Sajnos az ilyen őskövületek, miatt lehet ma Magyarország minisztere egy idióta. Köszönjük, hogy segít nekik szétlopni az országot.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.01.27. 12:20:32

Ezeknek tényleg hihetetlen vastag bőr van a pofájukon!

Ezek szerint én is (vagy akárki) szabadon büntetgethet emberek akármi jogcímen... ilyen szűkös időkben jó ezt tudni!

belzebubó 2009.01.27. 12:21:08

Most gondold el,hogy ha igy lenne,akkor milyen viták lennének,hogy ki minősül futballhuligánnak,ki pedig a hobbyszurkolónak.A huligán fizessen a szurkoló meg ne,ha éppen összebalhéztak? Vagy ha anyukám felmászik levenni valamit a kredenc tetjéről és lezúg a létráról,akkor az a válasz,hogy a francnak mászott fel,fizessen? Mert ha az utcán szédül el és ott üti meg magát az oké.Ingyenes.De ha mindez a létrán akkor nem.Ugye belátod,ez nem müködik igy a mentőszolgálat esetén.
"Ha az autóddal balesetet szenvedsz,akkor nem küldi a kórház a számlát? " Már hogyne küldené? A TB -től szerinted milyen alapon kapja meg a kórház a gyógykezelésed költségeit?

AsgardV 2009.01.27. 12:21:45

Remek cikk. De csak nekem tunt fel az 'élôhalott-személy felkeresése'? Zombi-detektorral, biztos... :)

BushDoctor 2009.01.27. 12:23:43

Essen már le, hogy a nyugger egy magát nagyon okosnak képzelő ámdebár valójában ego túltengéssel küzdő hülyegyerek. Talán fidelitas vagy jobbik, esetleg munkáspárti provokátor, de az is lehet hogy csak egy unatkozó bölcsész vagy szociológus hallgató :P
.
Nagyon okos vagy de mostmár befejezheted pistike. Ülj vissza szépen a pléjsztésönöd elé és add vissza apukádnak a pécét.

Mária 2009.01.27. 12:24:17

@Egy nyugdíjas:

"...de akkor meglátom a Miniszterelnök Urat és előtör belőlem a zokogás és arra gondolok, hogy itt itthon vagyok..."

Ezzel én is mindig így lennék, ezért már évek óta nagyon vigyázok, hogy kéznél legyen a távirányító, amikor valamelyik hírműsorban felbukkan a feri pofája.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 12:24:18

@Mj: erre egy régi vicc jutott eszembe:

1000 jogász a Duna alján mi az? Bíztató kezdet....

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.01.27. 12:25:55

@derelyegrádi szellem: Ezen hangosan felröhögtem. Most miattad lebuktam, hogy nem is a GDP-t növelem itt a gyárban.

-putyin- 2009.01.27. 12:30:20

hát ez lol. szerintem meg kéne várni, míg per lesz belőle :D

sztojka koma, én megetettem volna veled ezt a szemetet te számla. vagy számlát te ....?!

.gereblye 2009.01.27. 12:32:58

Sztojka...

Te Úristen.

Lesz annak a számlának még 100 %-os havi kamata is...

Jelentkezik majd még a Sztojka család a "kimentett" srác lakásáért is, meglátjátok...

Lesz még ebből a srácból kirekesztő, fajgyűlölő...

Hottentotta 2009.01.27. 12:34:35

Tevékenységi körben: élő-halottak felkeresése :D
- nem semmi

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 12:36:54

@movhu: "Ez a Sztojka név több, mint gyanús :)"

Igen, nekem is pont ez jutott eszembe.

misc · http://misc.blog.hu 2009.01.27. 12:37:55

@Hottentotta

igen.. azt én se értettem miért kell zombikat felkutatni :D

Tapmancs 2009.01.27. 12:44:36

@Mj: Mint már írtam, azért mert a "tó" szó nem része a Fertő tó nevének. Csak simán ez a neve: Fertő.

világos? :)

magichoose (törölt) 2009.01.27. 12:50:12

Mocskos belgák. Meg andorraiak. Szemetek! Jégvékonyítók!! Köpködők!!!!

Egy heringgel sem lennétek képesek kivágni a dean-i erdőt!!! Éljen a Magyar Hülyegyerek és Kétéltű Párt!! Heil Jóska.

Redcap 2009.01.27. 12:51:49

Ez az "Egy nyugdíjas" egy (meglehetősen sikertelen) troll volt, uraim, ha nem vették volna észre:D

HencegőLajos 2009.01.27. 12:54:00

A beszólogató "Egy nyugdíjas"-sal kapcsolatban.

Ez a fickó vagy nő nem nyugdíjas.
Nem baloldali.

Egy provokátor. Egy egyszerű provokátor. Nem szúrja ki a szemeteket? Valószínűleg egy szomorú jobboldali ürge...Élvezi ahogy visszaszóltok neki. Időpazarlás...

OmegA404 (törölt) 2009.01.27. 12:58:09

Elküldtem volna az embert számlástul a halál faszára.

OmegA404 (törölt) 2009.01.27. 13:00:39

Lehet, hogy stereotip, de egy nyugdijas nekem megtestesíti az átlag maszoppert.

Ha provokál, ha nem. Ilyenek ezek mind.

Bubiv 2009.01.27. 13:01:02

Persze, aztán majd ha elszaporodnak a zombik, és az utcán támadják a gyerekeiteket, akkor majd itt sírtok, hogy valaki 44k Ft-tal képtelen volt támogatni a bevethető kommandót. Hát nem láttátok a 28 nappal később című dokumentum filmet? Megállítható lett volna a szörnyűség, az élő-halott felkeresők segítségével!

helixpomatia 2009.01.27. 13:05:33

Sztojka András csak lazán "Guba" a soproni körökben :)

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2009.01.27. 13:06:16

Bár az eredeti témától jócskán eltértek a kommentek nagy része, én mégis a fentebbi sorokhoz szeretnék hozzászólni.
5 éve végeztem el a vízimentő képzést a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei Szervezeténél, akik által 4 éven keresztül láttam el önkéntes szolgálatot a Velencei-tó különböző strandjain.
A darázscsípéstől kezdve a vágásokon, töréseken, és élet mentéseken keresztül szinte minden megvolt (sőt: a műszaknak már jócskán vége lett, mikor a beech-party közepette kiszúrtak a németek -már nem volt rajtam a mentős póló-, és elcibáltak 4 utcányival arrébb, hogy az üvegbe esett barátjukon segítsek), mégis kijelenthetem, egyetlen esetben sem kértünk semmilyen ellenszolgáltatást azért, hogy segítettünk.
Jó-jó, persze volt egy-két kedves strandoló, ki meghálálta hol ajándékkal, hol KP-val, hol a büfé kínálatával, ám ez mindenkinek szíve-joga volt.

Maga a fogalom, mint mentés költségei: ebben az esetben semmilyen költségbe nem került a mentés, mert meg sem mozdultak szerencsétlenért. A bögre tea és a ruha meg adomány, amelyért pénzt kérni nem lehet. (Szép lenne, mikor be kell csónakáznom egy fuldoklóért, felszámolnék neki a parton 50 ezret, elvégre nekem pénzbe kerül kint üldögelni: eszem, iszom, SMS-ek...)
Röhely, és felháborító! Remélem nagyon komoly visszhangot kap még ez az ügy!

DocBulywood 2009.01.27. 13:07:12

Ez egyszerűen vicc. Javaslom a Juszt műsorba elküldeni, kíváncsi vagyok, Lacika kit (nem) fog tudni meginterjúvolni:

- a vizet nem, de majd egy snitt lesz róla
- a fiatalembert háttal, rajta a meleg ruhával, hogy mit is adtak rá a "megmentői"
- a kezében egy csésze te(j)a
- mire megtalálják az alapítvány telephelyét, addigra annak már se híre, se hamva.

Konklúzió: aki számlát akar neked adni, nyomd le a torkán.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.01.27. 13:08:32

Biztos ,hogy nem fizetnék alapítványnak 'büntetést' :D .

2009.01.27. 13:13:02

Kivancsi vagyok, ha nem fizet, akkor visszaallitjak az eredeti helyzetet, es visszadobjak a jeges vizbe ?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 13:13:33

@Seduxen:

Szegény barátom, nővérem és sógorom...:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 13:16:02

@Tapmancs:

Nem, mert én mindig Balatont mondok tó nélkül, de sosem Fertőzöm.:P

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 13:16:10

@DocBulywood: "aki számlát akar neked adni, nyomd le a torkán"

aztatat nem lehet! Te nem tudod, hogy most milliókat lehet vele nyerni a zapek-lottón!? :)))

Véraláfutás 2009.01.27. 13:17:24

@nem-nem:
"Például Ausztriában a síparadicsomokban brutálisan jó mentőszolgálatok működnek. Ha elesel, megsérülsz bármi, akkor rögtön ott teremnek hójáróval, elsősegély, visszavisznek szállóhoz ilyesmi. Természetesen ezt ki kell fizetni, és csak utólag derül ki ez is a legtöbb delikvensnek."
Ezért kell balesetbiztosítást kötni, ha az ember mondjuk kimegy síelni... vagy, ha olyan bankkártyája van, ami balesetbiztosítást is nyújt, az is pont erre jó...

felician 2009.01.27. 13:17:45

@OmegA404: nagymamám, édesanyám és édesapám nevében kikérem magamnak a "mind" szó által megnyilvánuló általánosítást! Más most nem jut eszembe. Kérem kapcsolja ki!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 13:18:57

@Lord Eatalott:

Nem, abból ő mászott ki.:P Inkább csak levetkőztetik, ráadnak vizes ruhát, plusz kihánytatják vele a teát.:P

Véraláfutás 2009.01.27. 13:19:02

@Véraláfutás:

Ja, ez nem mentőszolgálat, hanem alapítvány, ergo elég idiótán jön ki az, hogy a tevékenységéért számláz...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 13:19:55

@OmegA404:

Igen, sztereotip. Vagy neked nincsenek szüleid?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 13:20:37

Egy vállalkozás kérhet pénzt a mentésért.
Ez egy alapítvány, akik állami és magánadományokból működnek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 13:21:55

@kétszersült:

Köszönjük a hozzászólást, most megkapja a visszhangot :-)

DocBulywood 2009.01.27. 13:24:37

@Seduxen:

:-D

Vagy ha kézhez kapja a számlát, vegyen be egy egy levél seduxen-t.

:-D

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.27. 13:28:45

fejes teri & latabár kálmán: peches ember ne menjen a jégre

"...Peches ember ne menjen a jégre,
Peches ember ne legyen egy hős,
Peches ember nem jut fel az égbe,
Dacára, hogy szegény feje nős,
Peches ember ne menjen a bálba,
Peches ember örüljön, hogy él.
Addig takaródzzék, míg a lába
S ameddig a takarója ér..."


ó, ye...

grigorij (törölt) 2009.01.27. 13:32:03

Jó történet!
Ha nem regisztrált a cég, akkor a számlaadás jogellenes... Egyszerű adócsalás!

A Ferő pedig így, egyszerűen Fertő és nem Fertő(-)tó! Ahogy a Balaton is Balaton, nem pedig Balaton(-)tó...
A Gellért-hegy az Gellért-hegy, míg a Bakony nem Bakony-hegy

Énbagoly 2009.01.27. 13:32:37

@kétszersült:
Elhiszem, hogy számodra főleg felháborító, ha ilyen alibi mentők garázdálkodnak.

Egyébként alaptanulság: NEM megadni a címedet mindenkinek!

Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.27. 13:37:35

na, ez kemeny. a mentoszolgalatos urakat es holgyeket belokni a Ferto-toba, aztan vagy kimasznak, vagy nem, mindenesetre adni nekik vagy a csaladnak egy ilyen szamlat. felhaborito.

Dr. jegeket_bérleteket 2009.01.27. 13:38:09

Hozzám egyszer vidékre kijött egy fővárosi tűzoltóegység. Nem volt szükség semmi élet- vagy vagyonbiztonsági mentésre, egyszerűen tönkrement a hevederzáram, és képtelen voltam kinyitni. Egy tűzoltó kötélbiztosítással lemászott a felettünk lévő lakásból, kinyitotta az ajtót belülről, köszöntek, elmentek. Gondoltam, adnak majd szép nagy x összegről számlát, mint kiszállási díj, veszélyesség, stb. - és semmi ilyesmi még csak szóba sem került! Még egyszer mondom, semmi életmentés nem volt, egy teljesen súlytalan beavatkozás, amiért akármennyit kiszámlázhattak volna.
Szóval tűzoltók riszpekt, konkord meg... hm.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 13:41:31

@grigorij:

Sajnálom, de én ezután is úgy fogom mondani, hogy Fertő tó, Velencei-tó, Gyilkos-tó, Szent Anna-tó. Nem pedig Fertő, Velencei, Gyilkos vagy Szent Anna.

Liberté_73 2009.01.27. 13:45:24

"zero · vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 11:16:57 A fasza posztot szétbarmolja egy idióta ...lassan le fog súlytani moderáló-kalapács "


SÚJTANI, te másik idióma !

és amint lesújtott, utána közvetlenül egy szpellcsekker kalapács is sújtson le.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 13:49:48

@DocBulywood: ehhez nekem bőven elég a bérpapír minden hónap elején :))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 13:51:12

@Liberté_73:

Baszdki aki mégegyszer bármiféle elírás vagy helyesírás miatt beszól, kikúrom a picsába. Ha nem tetszik , szúrja a szemed, olvasgas könyveket, abban tuti nincs hiba ...

Thyb 2009.01.27. 14:04:01

@zero: ha valaki a tiltás ellenére van akkora barom, hogy azzal veszélybe sodorja saját avagy mások életét az egy 50e-s számlával jól jár. Enniből le is csukhatták volna. A katasztrőfavédelmisek nem voltak elérhetőek, mert Ő hülye volt. Szerintem kevésbé fájt neki az 50e mintha beszámithatatlanság cimén bevittékvolna az elmére 2-3 hónapra, mig kitavaszodik, hogy ne próbálkozhasson ujra ezen a télen.

.gereblye 2009.01.27. 14:14:05

Thyb:

Mindent megértettél a lényegen kívül, igaz, rosszul.

1. nyugodtan árthat magának
2. ezzel másnak nem árt
3. nem a konkord tartatja be a tiltást
4. nem büntetésről volt szó
5. az alapítvány nem kérhet számlát, mert alapítvány

(6. a mentős meg azért nem, mert TB-t fizetsz)

((7. nem csukhatták volna le, és nem is őt kéne)

(((8. ha ennyiért bevihették volna az elmére, te örökös tag lennél.)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 14:14:41

@Thyb:

nem volt semmiféle tiltás ...lásd feljebb a kommentemben

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 14:18:26

@zero: CENZÚRA!!!!!

Jogorvoslatot KÖVETELEK!!!

Szellem! Képviselsz ellenük? Jogtalanul kicenzúráztak! :))))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 14:26:20

@Seduxen:

megmondtam ... a tököm tele van már a trolloskodással ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 14:27:05

@Seduxen:

Amúgy nem keltem bal lábbal :))

Juzo 2009.01.27. 14:31:18

Nem értem miért kell felháborodni ezen. Nem kell kifizetni és kész. Mehet egyből a kukába.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 14:46:24

@zero: ez esetben tudnám javasolni az "ötujjas özvegyet", az ilyen esetekben segít :))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.27. 14:49:44

@Juzo:

Persze, de azért jó így közszemlére tenni, hogy milyen állatok élnek az országban, és mennyi svindlis próbál ügyeskedni.

Egy nyugdíjas(2) 2009.01.27. 14:53:52

@memo62: Idióta miniszter csak a fidesz kormányban volt.

derelyegrádi szellem 2009.01.27. 14:57:30

@zero:

én még szerényen megkérdezném, hogy mi az a "trolloskodás", de csak azért, nehogy csináljam.

@Seduxen:

Dehogy képvisellek! Egy trolloskodót? :-)

Meg aztán zero fel is van valamin bőszülve, még megcsináltat háturól, olyan szépen..., mint ahogy a fürdőmesternek is beígérte a Paksi Csaba :-)

more 2009.01.27. 15:07:43

uristeeeeeen!!!! mirol maradtam le??? miert nem szoltatok gyikok, h itt mekkora parade megy az egynyugdijassal????

melyikotok volt az btw..?? tul atlatszoak voltak ezek a dumak tole....

de sirva rohogtem:))))))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.01.27. 15:08:11

@TiZ:
Csak azt felejtik ki a legendából hogy az akkori Magyaroszág azon része mind gazdaságilag mind életszínvonalban sokkal magasabban állt mint Burgerland. Nem is olyan régen láttam egy beszélgetést erről, egy történész mondta mesélte hogy akkor valahogy úgy voltak vele hogy nem választják az monarchia fejletlenebb részét...
Fura ezt mai ésszel felfogni.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 15:22:51

@more: nem is tudom KI nem volt itt a "vérnyugger" inváziónál :)))

Szellem: mit vágsz fel, mint két krumpli egy zsákban? azt sem tudod mi az a "trolloskodás" :)))

zero: hjaa kérem a szükség nagy úr... :))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:28:19

@Thyb:

Te jó ég... Szövegértés 1-es.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:29:08

@zero:

Ott is van mosdó az ötcombú asszonynak.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:31:24

@Egy nyugdíjas:

És igen, imáim meghallgatásra találtak, visszatért!:) Kérjük, hullajtsa még elénk bölcsességének alamizsnamorzsáit...:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 15:31:59

@more:

Ja kérem, aki nem nézi a topicokat, az meg is érdemli.:P

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 15:35:20

@Egy nyugdíjas: "Idióta miniszter csak a fidesz kormányban volt"

Össze tetszett cserélni a szavakat, nem azt diktálta a tartótiszt, hogy:

"A fidesz kormányban csak idióta miniszter volt!" ???

Nem mindegy...

more 2009.01.27. 15:39:46

@Seduxen: nemenvotam rohaggya meg, nekem igazolasom van arrol, h klerikalvitaztam a masikon....:)))))

more 2009.01.27. 15:43:34

ki nincs ma itt....? jancsibohoc, bezuhov, korrekt, fonok....na ezek kozul valamelyik:)))))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.27. 15:52:04

@more: nem kell a szerecsen(ön)mosdatás, ez már rajtad marad...

Horizont 2009.01.27. 16:19:58

A poszthoz szabad hozzászólni?
A mentőcsapat : "Célja: A bajbajutottaknak való segítségnyújtás Sopronban és a város térségében"
-és még a pénzbeszedés!
Nem tudom mi lett volna ha Teréz Anya is benyújtotta volna a számlát???

Roxvox 2009.01.27. 16:39:12

Nem kell minden szart kifizetni, ami hivatalosnak látszik.
A nyugdíjas csak szívat titeket és kurva jól szórakozik.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:42:51

@more:

Ez nem felmentés, mert én is hitvitázom.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.27. 16:43:47

@more:

Elipszilon volt.:P Már a többi topicot se olvasod?:P

Roxvox 2009.01.27. 16:47:35

Köszi more, hogy színesebbé tetted a posztot :)))))))))

more 2009.01.27. 17:13:13

nem vagytok viccesek aaaam....!!!!

Liberté_73 2009.01.27. 17:22:25

oh! Én kérek elnézést.
Csak, gondoltam, olyan fura, hogy mást fikázni meg jólmegmondani azt nagyon megy, az LY / J ügyet meg nem vágod, holott az elég béziksztaff.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 17:30:34

@Liberté_73:

nincs harag csak kurva uncsi arról olvasni több kommenten keresztül hogy Fertő tó VAGY Fertő-tó.

Ráaádásul a kommentben lehet hiba, nem szoktam átfutni ..beírom oszt megy ...

sebien 2009.01.27. 17:39:25

Csak egy kérdésem lenne a témával kapcsolatban: Miért személyesen vitte házhoz Sztojka a számlát és a határozatot? Hogy ne legyen hivatalos nyoma a kipostázásnak? És ha jól látom, a számlán az áll, hogy eredeti egy példány, tehát tényleg nyugodtan dobhatná a kukába azt a szart.

Roxvox 2009.01.27. 17:41:47

@sebien:
Sztojka a pénzbehajtó :)

Valaki más 2009.01.27. 18:58:42

@zero: szerintem ha karambolozol, kivágnak. Aztán ha kiderült, hogy Te hibáztál, akkor igenis küldjék a számlát neked vagy a biztosítónak. Nekem nincs kedvem más maromságait finanszírozni.

(Most nincs így, de vannak helyzetek, amikor a törvény megengedné, csakhát...)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.27. 19:00:51

@Valaki más:

Te teljesen biztos vagy ebben?

Valami link, törvény, jogszabály?

Hogy a vétkes fél fizeti a mentsé költségeit ...

Bagyó Sándor 2009.01.27. 22:06:03

Tisztelt Olvasó!

Ma kaptam egy mailt, amelyben a bejegyzés címe volt. Elolvastam. Megdöbbentő! Úgy érzem magam, mint akit fejbe vertek. A Concorde és egyik tagja: Sztojka András számomra és számunkra (VMSZ: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata) nem ismeretlen. Az ilyen személyek és csoportosulások (mint a Concorde és Sztojka) súlyos erkölcsi károkat okoznak a mentéssel foglakozó szervezeteknek, függetlenül attól, hogy hívatásos vagy önkéntes mentőkről van szó. Rengetek furcsa ügye van a fenti táraságnak. A legnagyobb veszélyforrás a személyiség zavar. Beteges, szerepjátékban élő, hovatovább közveszélyes az ilyen viselkedés. Megtévesztő és nem közszolgálati. A kérdés az, hogy ki ébreszti fel (állítja le) az ilyen tevékenységet folytató személyeket. Bízom abban, hogy közös fellépéssel rendet lehet teremteni. Javaslom, hogy a Concorde képezze tagjait, és európai módon tevékenykedjen.

És végezetül: egy civil, önkéntes mentőcsapat ne használjon hatósági szakzsargont, mert megtévesztő és káros. Aki ténylegesen segíteni akar, az találja meg a helyes szerepét, feladatát és kellő alázattal álljon be a sorba, segítse a bajbajutottakat és a hatóságok munkáját, de ne keverje össze a szezont a fazonnal.

Még mindig nem kapok levegőt a döbbenettől.

Bagyó Sándor

Valaki más 2009.01.28. 10:05:41

@zero: egészen konkrétan a megjegyzés nem arra vonatkozott, hogy a vétkes fizessen, hanem hogy bizonyos beavatkozásokért lehet pénzt kérni. (de keresem a pontos hivatkozást)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.28. 10:10:45

@Bagyó Sándor:

Igen, a Lánglovagok fórumán is nagy a felháborodás, mert az átlagmeber nem mtud külnbséget tenni mentőcsapat és mentőcsapat között, ezért kell az ilyet csírájába elfojtani ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.28. 10:12:00

@Valaki más:

Igen, de ez nem lehet hasraütés szerű, ad-hoc dolog, tehát vmi törvényben, jogszabályban PONTOSAN körül kell lennie határolva, hogy KI és MIÁRT kérhet pénzt ...

Perillustris 2009.02.01. 19:07:49

@zero: Az, hogy mi árt, teljesen más lapra tartozik. :)

süti beállítások módosítása